Handleiding Site-C 1.3

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Site-C 1.3"

Transcriptie

1 Handleiding Site-C 1.3

2 Inhoudsopgave: 1. Wat is een CMS? 3 2. Site-C? 3 3. Beginnen met Site-C 4 4. Het menu 5 5. Algemeen 6 Algemene instellingen 6 Website naam 6 Meta zoekwoorden 6 Meta omschrijving 6 adres voor formulieren / reacties 6 Afbeelding instellingen 7 Positie van een pagina afbeelding 7 Breedte van een pagina afbeelding 7 Breedte van een fotoalbumafbeelding 7 Maximale breedte en hoogte van een fotoalbumafbeelding 7 Aantal plaatjes op een rij in een fotoalbum 7 6. Pagina's 8 Hoofd en subpagina's 8 Uitleg aanmaken pagina's 8 Paragrafen 8 Speciale paragrafen Fotoalbums en formulieren 8 Fotoalbum 8 Formulier 8 Een pagina zichtbaar maken 8 Een pagina ontoegankelijk maken 9 7. De FCK teksteditor 9 Link maken 10 Afbeelding invoegen 11 Tabel invoegen 11 Bestanden uploaden 12 De FCK editor afsluiten 12 Speciale gevallen Modules 14

3 1. Wat is een CMS? CMS staat voor Content Management Systeem, wat zoveel betekend als Website Beheer Systeem. Met behulp van een CMS kunt u zonder technische kennis, zelf de inhoud van uw website aanvullen, beheren en onderhouden. Een CMS maakt het u mogelijk de informatie op uw website actueel te houden en zo vaak u wilt te wijzigen, aan te vullen of te verwijderen. Dit is mogelijk vanaf elke computer met internet ter wereld, 24 uur per dag 7 dagen per week. Kortom, als u weet hoe u over internet kan surfen, dan kunt u vanaf nu uw eigen website beheren. 2. Site-C? Site-C is de naam die wij gekozen hebben voor ons CMS. Site-C in het engels uitgesproken heeft de zelfde uitspraak als het engels Site see, wat betekent: rondkijken, bekijken, bezichtigen. Site see bevat de woorden Site, wat refereert aan uw website en See wat aangeeft dat uw site gezien mag worden. Stuk voor stuk aspecten die met de mogelijkheden van het Site-C CMS een raakvlak hebben. Met behulp van Site-C kunt u: pagina s aanmaken, aanpassen en verwijderen, de algemene instellingen van uw website beheren, een Foto album maken, formulieren maken, de statistieken van uw website bekijken. Alle moeilijke woorden in deze handleiding worden uitgelegd in de woordenlijst.

4 3. Beginnen met Site-C Om met Site-C te kunnen werken moet u inloggen via uw eigen website. Type in de adresregel van uw browser het adres van uw website gevolgd door /admin. Dus als u de website met de domeinnaam: uwwebsite.nl heeft is dit: wat u intypt om toegang te krijgen tot Site-C. U krijgt nu het inlogscherm te zien. Hier kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord invullen dat u van Dream IT heeft gehad. Heeft u geen gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen of bent u deze vergeten of kwijtgeraakt? Neem dan contact op met Dream IT. Contactgegevens kunt u vinden op onze website: U heeft nu toegang tot Site-C, onderstaand welkomstscherm zal in beeld verschijnen. Op deze pagina kunt u deze handleiding downloaden in PDF formaat. Als op uw computer geen programma aanwezig is om bestanden van het PDF formaat te openen, vind u op deze pagina tevens een link naar de website van Adobe waar u gratis Adobe Reader kunt downloaden. Adobe Reader is het meest gebruikte programma voor openen en lezen van bestanden in PDF formaat.

5 4. Het menu Door op de verschillende knoppen aan de bovenkant van Site-C te klikken komt u in de verschillende menu s. Afhankelijk van uw gebruikersrechten zult u meer of minder knoppen zien. Hieronder staan alle menu items kort uitgelegd: Via deze knop kunt u de algemene instellingen van de website aanpassen. Hier kunt u webpagina s toevoegen, aanpassen, verplaatsen en verwijderen. Site-C is standaard uitgerust met een aantal modules, deze kunt u beheren via deze knop. Indien u extra functionaliteiten wenst kunt u hiervoor een module laten bouwen. Deze zal vervolgens ook via deze menu-optie beheerbaar zijn. Bent u klaar met het wijzigen van uw website, klik dan op deze knop om uit te loggen. Hier kunt u de gebruiksaanwijzing in PDF formaat downloaden. In de volgende hoofdstukken zal verder op deze menu items ingegaan worden.

6 5. Algemeen De algemene instellingen bevatten alle standaard waarden voor uw website. U kunt in het algemene instellingen menu kiezen voor twee opties; algemene instellingen aanpassen en instellingen afbeeldingen aanpassen. De instellingen die u hier ingeeft zullen terug te vinden zijn in de gehele website. Aan de rechterkant staat een overzicht van de reeds ingevulde instellingen, hiermee behoudt u het overzicht over alle instellingen. Algemene instellingen Op deze pagina kunt u instellingen maken met betrekking tot de vindbaarheid van uw website, de naam en verschillende adressen die door Site-C gebruikt zullen worden. Website naam De naam die u hier invult, komt bovenaan in de browser balk te staan. In Internet Explorer is dit de blauwe balk bovenin uw scherm. Voorbeelden van namen zijn: homepage Uw Bedrijf BV Uw Bedrijf BV, voor al uw bedrijfswensen Welkom op de website van Uw Bedrijf BV U moet er echter wel rekening mee houden dat het instellen van de Website naam ook mogelijk is per pagina. Als u per pagina een andere naam instelt, zal de algemene website naam niet zichtbaar zijn. Meer over het instellen van de naam van een pagina vindt u verderop in deze handleiding. Meta zoekwoorden Meta zoekwoorden, of zoals men het meestal noemt, Metatags, zijn verborgen codes die aan een pagina worden toegevoegd om ze beter vindbaar te maken voor zoekmachines. Meta zoekwoorden zijn trefwoorden die met uw site te maken hebben. Vaak zijn er meer woorden voor hetzelfde begrip en meestal kunt u ze niet allemaal in de pagina s kwijt. Daarom zijn deze zoekwoorden van essentieel belang om op alle relevante termen gevonden te worden door zoekmachines zoals Google en Ilse. Hoe meer Meta Tags, hoe groter de kans dat uw site gevonden kan worden via de zoekmachines. Meta omschrijving Geef bij de meta omschrijving een beknopte uitleg over de website. Een voorbeeld hiervan is: Uw Bedrijf BV, voor al uw bedrijfwensen op zakelijk gebied. adres voor formulieren / reacties Het adres voor formulieren is het adres waar ingevulde formulieren op uw website heen gestuurd moeten worden. Als u bijvoorbeeld een contactformulier op uw website heeft en u wilt dat dit door de receptie van uw bedrijf wordt afgehandeld, vult u hier bijvoorbeeld in. Het adres voor reacties is de afzender van de formulieren. Als iemand op de website een formulier invult, kan het zo zijn dat die persoon per een afschrift ontvangt van het ingevulde formulier. Alle die door Site-C verstuurd wordt zal als afzender het hier ingevulde adres hebben. Als ontvangers dan de beantwoorden komt het bij de juiste persoon terecht. Voor meer informatie over formulieren zie het hoofdstuk pagina s.

7 Afbeelding instellingen Op deze pagina kunt u instellingen maken die Site-C vertellen hoe er met de verschillende afbeeldingen omgegaan moet worden. Positie van een pagina afbeelding Als u een pagina gaat aanmaken kunt u per pagina een afbeelding opgeven. Als u wilt dat de positie van deze afbeelding bij het aanmaken van de pagina vooraf voor u ingevuld wordt, kunt u hier opgeven wat de standaardinstelling is van de positie van deze afbeelding. Bij het aanmaken van de pagina kunt u dit altijd nog wijzigen. Breedte van een pagina afbeelding Als u een pagina gaat aanmaken kunt u per pagina een afbeelding opgeven. Deze afbeelding kunt u zelf selecteren. Om ervoor te zorgen dat uw website overzichtelijk blijft zal Site-C het door u gekozen plaatje verschalen naar de breedte die u hier opgeeft. Deze instelling geldt voor alle pagina s. Breedte van een fotoalbumafbeelding Als u op uw website gebruikt maakt van een fotoalbum kunt u zelf de afbeeldingen ervan beheren. De afbeeldingen in het fotoalbum worden in het klein weergegeven op uw website. Deze kleine afbeeldingen worden allemaal door Site-C verschaald naar een bepaalde breedte om zo de overzichtelijkheid en structuur van uw website te behouden. U kunt hier deze breedte aanpassen. Maximale breedte en hoogte van een fotoalbumafbeelding De kleine afbeeldingen in het fotoalbum kunnen aangeklikt worden, er zal dan een grotere afbeelding getoond worden. Om ervoor te zorgen dat deze afbeeldingen niet TE groot worden kunt u hier opgeven naar welke breedte en hoogte deze afbeelding verschaald moet worden door Site-C. Aantal plaatjes op een rij in een fotoalbum De kleine afbeeldingen in uw fotoalbum worden in rijen weergegeven op uw website, afhankelijk van de ruimte binnen het ontwerp en de gekozen grootte waarnaar deze afbeeldingen verschaald worden kan het wenselijk zijn om de hoeveelheid plaatjes op een rij aan te passen.

8 6. Pagina's Uw website bestaat uit verschillende pagina s, zoals bijvoorbeeld nieuws, contact, links etc. Het menu Pagina's bestaat uit een aantal opties waarmee u pagina s kunt aanmaken, verwijderen, verplaatsen en aanpassen. Hoofd en subpagina's Een hoofdpagina is een hoofdonderwerp van uw website. Hoofdpagina s komen altijd terug in het navigatiemenu. Als een hoofdpagina uit meerdere categorieën bestaat kunt u hier subpagina s voor aanmaken, de verwijzing naar de subpagina s ziet u terug in het menu als u op de hoofdpagina klikt. Een voorbeeld van een hoofdpagina met subpagina s ziet u hiernaast. Uitleg aanmaken pagina's Om een nieuwe pagina aan te maken kiest u de optie Pagina aanmaken. Nadat u de stappen doorlopen heeft in pagina aanmaken, is de pagina klaar. U kunt nu de pagina invullen. Kies hiervoor de optie Inhoud pagina aanpassen. Nu kunt u de pagina naar uw smaak invullen door paragrafen te maken. Paragrafen Een paragraaf is een gedeelte van een pagina. U kunt hier teksten intypen en plaatjes toevoegen. In een speciale paragraaf kunt u een fotoalbum of een formulier aanmaken. Voor het aanmaken van paragrafen geldt hetzelfde als voor het aanmaken van pagina's. Eerst maakt u een paragraaf aan via Inhoud pagina aanpassen, daarna vult u de paragraaf in d.m.v. paragrafen aanpassen in het menu Inhoud pagina aanpassen. Wanneer u in het aanpasscherm zit krijgt u een tekst editor te zien. Het gebruik van deze tekst editor wordt uitgelegd in het hoofdstuk FCK Editor. Speciale paragrafen Fotoalbums en formulieren Fotoalbum Gebruik een fotoalbum als u meerdere afbeeldingen in een paragraaf wilt weergegeven. Elke afbeelding in het fotoalbum kunt u voorzien van een auteursnaam en een omschrijving van de betreffende foto. Bezoekers van uw website zullen deze teksten zien als zij op de afbeelding klikken en met hun muis over de afbeelding gaan. Formulier Formulieren kunt u gebruiken om bezoekers van uw website gegevens on-line in te laten vullen. Een formulier bestaat uit een aantal velden, deze maakt u als eerste aan. Nadat u velden heeft aangemaakt, moet u deze velden d.m.v. veld aanpassen een type geven. We onderscheiden de volgende typen velden: Invoer regels om korte gegevens in te voeren zoals naam en adres. Vink vak (je) om wensen aan te vinken Invoer vak om langere teksten in te voeren veld zelfde als invoerveld maar dan voor Radioveld een lijst met opties waaruit de gebruiker één keus kan maken. Selectieveld De bezoeker kan kiezen doormiddel van een uitklapmenuutje. Onze Auto - De Carrosserie - De Motor - Het Interieur - De Geschiedenis Als u er voor kiest om een speciale paragraaf aan te maken doorloopt u dezelfde stappen als het aanmaken van een normale paragraaf, u moet alleen een keuze maken tussen een formulier of fotoalbum. Een pagina zichtbaar maken Nadat u bovenstaande handelingen heeft doorlopen is de pagina nog niet zichtbaar op de website. Om de pagina zichtbaar te maken gaat u naar Instellingen pagina aanpassen en vinkt u onderin de optie pagina zichtbaar aan.

9 Let op: Als een pagina onzichtbaar is dan is dan wordt de pagina niet weergegeven in het menu. Mocht iemand een link maken naar een pagina van uw website (bijvoorbeeld door de pagina in zijn favorieten te zetten) en u besluit deze pagina later onzichtbaar te maken dan kan deze persoon de pagina nog steeds zien. Een onzichtbare pagina is dus niet te zien in het menu, maar wel toegankelijk als iemand het juiste adres weet. Een pagina ontoegankelijk maken Om een pagina ontoegankelijk te maken gaat u naar Instellingen pagina aanpassen en vinkt u onderin de optie Pagina niet toegankelijk aan. 7. De FCK teksteditor Om teksten, plaatjes en tabellen op de website te kunnen publiceren maakt het CMS gebruik van de FCK Editor. Hieronder zullen we de FCK Editor verder uitleggen: Op de plek waar Dit is een standaard paragraaf. Staat kunt u uw teksten plaatsen. Uiteraard moet u eerst even de standaardzin weghalen. U kunt direct beginnen met typen, of een tekst uit bijvoorbeeld Microsoft Word plakken in het tekstvak. Tijdens het typen, of na het plakken, kunt u de tekst naar wens opmaken. U kunt daarvoor de knoppen boven het tekstvak gebruiken, zoals u dat in Word gewend bent. Let er op dat als u achteraf stukken tekst vet wilt maken u de tekst eerst moet selecteren, zodat de tekst blauw is. Dit geldt in principe voor alle opmaakeigenschappen. Verklaring van de knoppen: Hiermee kunt u wisselen tussen de normale weergave en de bron weergave. Controleren van spelling (dit wordt nog niet ondersteund) Alles selecteren. Knippen Kopiëren Plakken normaal Plakken zonder opmaak Plakken vanuit MS Word (dus met de opmaak van Word) Ongedaan maken en opnieuw doen. (werkt niet altijd) Hyperlink toevoegen en verwijderen. Selecteer eerst het woord of de zin (bijvoorbeeld klik hier ) die een hyperlink moet worden. Lees verder bij link maken Zoeken en Vervangen, type het woord wat u zoekt of wat u wilt vervangen. Tekstkleur wijzigen Selecteer een vooraf ingestelde stijl Kies hier een tekstgrootte

10 Afbeelding invoegen, lees verder bij afbeelding invoegen Tabel invoegen, lees verder bij tabel invoegen Speciale karakters invoegen Vet, cursief en onderstrepen Links uitlijnen, centreren, rechts uitlijnen en uitvullen Opsomming, genummerd of (nummers en tekens ) Meer of minder inspringen Subscript en Superscript Opmaak wissen, verwijderd alle gedefinieerde opmaak Link maken Om een link te maken selecteert u eerst de tekst waarvan u een link wilt maken, vervolgens klikt u op de knop Invoegen/Wijzigen link. U krijgt vervolgens het hiernaast afgebeelde scherm. Kies vervolgens het type link dat u wilt maken. Standaard staat URL geselecteerd deze kunt u gebruiken voor een link naar bijvoorbeeld Google. Ook standaard staat bij protocol deze heeft u nodig voor links naar andere websites of webpagina s. Bij het veld URL vult u het volledige adres van de link in, bijvoorbeeld Wilt u een linkje maken naar een document op de server, klik dan op de knop Bladeren op server. In het hoofdstuk bestanden uploaden gaan we hier verder op in. U wilt natuurlijk niet dat wanneer uw bezoeker op een link klikt hij uw site verlaat. Daarom kunt u voordat u op OK klikt het beste eerst op het tabblad Doel klikken. Op dit tabblad kunt u aangeven op welke manier die link wordt geopend. U heeft de keuze uit de volgende doelen: Frame Popup window Nieuw venster Browser venster Zelfde venster Ouder venster Deze optie moet u niet gebruiken Gebruiken wanneer u wilt dat de link opent in een (verkleind) pop up scherm De link opent in een nieuw browserscherm (beste keuze!) De link opent en de bezoeker verlaat uw pagina Deze optie moet u niet gebruiken Deze optie moet u niet gebruiken Het tabblaadje geavanceerd hoeft u niet te gebruiken. Klik tenslotte op OK en het dialoogvenster Link zal verdwijnen en de geselecteerde tekst is nu een link.

11 Afbeelding invoegen Zorg dat de cursor op de plaats staat waar u de afbeelding wilt hebben. Klik vervolgens op de knop Invoegen/wijzigen afbeelding. U krijgt vervolgens het hiernaast afgebeelde scherm. Klik vervolgens op bladeren op server en selecteer het door u gewenste plaatje. over het uploaden van plaatjes kunt u lezen in de paragraaf bestanden uploaden. Wanneer het bestand geselecteerd is verschijnt het in het voorbeeldvakje. Onder het kopje alternatieve tekst kunt u een beschrijving geven van het plaatje, zo kunnen bezoekers met een alternatieve browser (blinden, zoekmachine s) toch zien wat u met het plaatje bedoeld. Indien gewenst kunt u de hoogte en breedte van de afbeelding aanpassen. Overigens, u kunt dit later ook nog doen. Bij rand kunt u aangeven of u om de afbeelding een rand heen wilt. U kan de rand specificeren met een cijfer, bijvoorbeeld 1. Met Hspace en Vspace kunt u aangeven hoeveel ruimte er om het plaatje heen moet komen. Hspace staat voor de ruimte aan de linker- en rechterkant en Vspace voor de ruimte aan de onder- en bovenkant. Ook hier kunt u een cijfer invoeren. Bij Uitlijning kunt u opgeven waar de afbeelding gepositioneerd moet worden. Wanneer u nu op OK klikt verdwijnt het venster en wordt de afbeelding in de tekst geplaatst. Ook in de tekst kunt u nog wat aan de afbeelding veranderen. Door er op te klikken komen er kleine vierkantjes omheen. Met die vierkantjes kunt u de afbeelding vergroten of verkleinen. Wanneer u de muispointer over het plaatje beweegt, ziet u dat hij veranderd in een pijl. U kunt nu het plaatje verplaatsen. Wilt u later de eigenschappen van de afbeelding wijzigen, geef dan in de FCK editor een rechter muisklik op de afbeelding. Tabel invoegen Zorg dat de cursor op de plaats staat waar u de tabel wilt hebben. Klik vervolgens op de knop Invoegen/wijzigen tabel. U krijgt vervolgens het hiernaast afgebeelde scherm. Hier kunt u aangeven uit hoeveel rijen en kolommen uw tabel moet bestaan. Eventueel kunt u dit later nog aanpassen. Met breedte rand geeft u aan of er een lijn om de cellen en de tabel te zien is. Wanneer u kiest voor 0 dan zal er geen lijn zichtbaar zijn. Met uitlijning bepaald u of uw tabel links, rechts of in het midden van het scherm gepositioneerd zal worden. Verder kunt u de hoogte van de tabel opgeven, waarbij geldt dat als u niets invult de hoogte automatisch aangepast wordt aan de inhoud. U kunt de Breedte specificeren in aantal pixels of in een percentage van de breedte van de pagina. Ook de afstand tussen de cellen en een eventueel afstand vanaf de rand van de cel, met andere woorden de marge, kunt u in pixels specificeren. Tenslotte kunt u de tabel eventueel een naam geven. Die naam komt bovenaan de tabel te staan.

12 Wanneer u klaar bent klikt u op OK, waarna het dialoogvenster verdwijnt en de tabel in de tekst verschijnt. Door met de muis in de verschillende cellen te klikken kunt u de tabel vullen met tekst. De tekst kunt u alle opmaakeigenschappen geven die u ook buiten de tabel gebruikt. U kunt achteraf de tabeleigenschappen aanpassen door in de FCK editor de muispointer over de tabel te bewegen totdat deze veranderd in een pijl. Door nu een linker muisklik te geven selecteert u de tabel. Met vervolgens een rechter muisklik kunt u kiezen voor Eigenschappen tabel. Bestanden uploaden Wanneer u een plaatje of een link naar een document op de website wilt zetten, dan moet u er eerst voor zorgen dat het plaatje of het document zelf op de webserver staat. U kan dit doen in het dialoogvenster Recources Browser. U krijgt dit venster wanneer u bij de dialoogvensters Eigenschappen afbeelding en Link klikt op de knop Bladeren op server. Onder het kopje Resource Type kunt u aangeven om wat voor soort document het gaat. U kunt kiezen uit : File: Bestand Image: Afbeelding Flash: Flash applet Media: Geluid of video bestanden Als het door u gewenste bestand nog niet op de webserver staat, dan kunt u het uploaden door op de knop bladeren rechtsonder in het venster te klikken. Vervolgens kunt u op uw eigen computer het bestand opzoeken. Selecteer het bestand en klik op openen. U komt nu weer terug in de resources browser. In de regel onderaan ziet u nu de verwijzing naar het document op uw computer staan. Klik nu op de knop Upload. Het bestand komt nu in de lijst van de webserver te staan. U hoeft het nu alleen nog maar aan te klikken. De recources browser verdwijnt en u komt weer terug in het dialoogvenster. Wanneer u nu op OK klikt wordt de link of het plaatje ingevoegd. Eén knop van de recources browser is nog niet besproken. De knop Create new folder. Met deze knop kunt u op de webserver net als op de computer thuis mappen aanmaken. Dit is vooral handig wanneer u veel plaatjes of documenten gebruikt. U kunt dan alles netjes opruimen in een relevante map, zodat u het later ook weer makkelijk terug kan vinden. Klik op de knop en geef een mapnaam op. Door op de map die dan verschijnt in het grote vlak te klikken, krijgt u de inhoud te zien en kunt u er documenten in plaatsen. De FCK editor afsluiten Wanneer u klaar bent met het schrijven en invullen van de paragraaf klikt u onderaan het paragraafvenster op Klaar. Uw wijzigingen worden nu verwerkt en u keert terug naar een bijgewerkte weergave van de pagina.

13 Speciale gevallen U heeft al teksten in MS Word gemaakt Heeft u uw teksten al in MS Word gemaakt, dan is het heel eenvoudig om ze op de website te zetten. Deze methode werkt ook voor tabellen, linkjes, genummerde en ongenummerde lijsten en de opmaak. Maar niet voor afbeeldingen! 1. Selecteer in Word alle teksten. 2. Klik op het knopje kopiëren (of druk op Ctrl + C) 3. Ga nu naar de FCK Editor, zet de cursor op de plek waar u de tekst wilt hebben 4. klik vervolgens op het knopje Plakken word gegevens. Een afbeelding waar de bezoeker op kan klikken Wilt u dat de bezoekers op een afbeelding kunnen klikken en vervolgens bijvoorbeeld een grote versie van de afbeelding te zien krijgen, ga dan als volgt te werk: 1. Plaats zoals hierboven omschreven een afbeelding in de tekst 2. Selecteer de afbeelding met de muispointer 3. Klik op Invoegen/Wijzigen link. 4. In het dialoogvenster link geeft u de locatie op waar naartoe ge-linkt moet worden. 5. Wanneer u wilt dat het plaatje in het originele formaat weergegeven wordt, selecteer dan via Bladeren op server het betreffende plaatje. In dit geval kiest u voor protocol: <anders>. 6. Klik vervolgens op het tabblaadje Doel Hier kunt u bij het gelijknamige kopje opgeven hoe de link geopend moet worden. Wanneer u wilt dat de afbeelding in een popup komt kiest u dus voor <popup venster>. 7. Wilt u ook nog dat de afbeelding automatisch geprint wordt, selecteer dan het tabblad geavanceerd en type bij Kenmerk het woord print 8. Klik tenslotte op OK. 9. U zult zien dat er nu om het plaatje een blauw vierkant heen komt. 10. Meestal is dit niet zo fraai. Geef daarom nogmaals een rechter muisklik op het plaatje en kies voor eigenschappen afbeelding. 11. In het dialoogvenster eigenschappen afbeelding kunt u nu bij rand een nul typen en op OK klikken. 12. U heeft nu een klikbaar plaatje aangemaakt. Let op. Dit werkt niet in de preview van de pagina, maar alleen in de website. Een tabel maken waarvan je niet ziet dat het een tabel is: Wilt u een netjes uitgelijnde opsomming maken, dan is een tabel meestal de beste optie. Echter een tabel ziet er nooit zo netjes uit. Hieronder geven we stapsgewijs aan hoe u een opsomming zoals het voorbeeld hiernaast kunt maken. Land: België Hoofdstad: Brussel Aantal inwoners: 10,3 mln (2002) Gesproken taal: Nederlands, Frans, Duits Munteenheid: Euro ( ) 1. Wanneer u in de FCK Editor zit, plaats dan de cursor op de plek waar u de tabel gepositioneerd wilt hebben. 2. Klik op de knop Invoegen/Wijzigen tabel. 3. Maak zoals eerder omschreven een tabel aan. 4. Nadat u klaar bent met het invullen van de tabel, geeft u op de tabel een rechter muisklik en klikt u vervolgens op eigenschappen tabel 5. Zet nu de breedte van de rand op nul. Nu worden alle randen onzichtbaar.

14 8. Modules Site-C maakt gebruik van Modules. Modules zijn onderdelen die los van Site-C ontwikkeld kunnen worden en gekoppeld worden aan Site-C en dus aan uw website. Site-C is standaard uitgerust met een aantal standaard modules. Deze modules zijn gratis en zijn reeds geïnstalleerd in Site-C. Als u de menuoptie Modules kiest in Site-C krijgt u een lijst te zien van geïnstalleerde modules en niet geïnstalleerde modules. Het installeren en deïnstalleren van modules wordt gedaan door Dream IT. Reeds geïnstalleerde modules kunnen ook aan- en uitgezet worden. Momenteel zijn de volgende modules standaard geïnstalleerd in Site-C: Sitemap Genereer automatisch een plattegrond van uw website en publiceer deze op uw website. Stats Basic Basisstatistieken geven u informatie over het aantal bezoekers, waar deze bezoekers vandaan komen en nog veel meer. Zoeken Geeft de bezoekers van uw website de mogelijkheid door de inhoud van uw website te zoeken. Template teksten Het ontwerp van uw website is het enige wat (nog) niet aan te passen is met Site-C. Teksten in dit ontwerp kunnen echter wel aangepast worden door middel van deze module. Custom Pages Speciale pagina s, welke niet met Site-C door uzelf opgezet kunnen worden, kunnen door Dream IT op maat gemaakt worden, deze worden door deze module beheerd. Meer informatie over de verschillende modules vind u in de handleidingen van deze modules welk via Site-C te downloaden zijn. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Dream IT.

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Handleiding website AZSV 2014

Handleiding website AZSV 2014 2014 voor (o.a.) de webmaster van een team http://www.azsv-aalten.nl Auteurs: Peter van Asselt, Leo Postma Project: AZSV website 2014 internet commissie AZSV pagina: 2 van 15 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3

Nadere informatie

De Teksteditor Hoe werkt het?

De Teksteditor Hoe werkt het? De Teksteditor Hoe werkt het? 19-4-2013 Sanne Wijgergangs Drie-O Automatisering B.V. Inhoud 1. Werken met de teksteditor... 3 1.1 De teksteditor... 3 1.2 Afbeeldingbeheer... 5 1.3 Hyperlink beheer... 7

Nadere informatie

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website

Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5. Handleiding Beheer Standaard Website Auteur : MM-Pro Datum : 09-02-09 Versie : 0.1.5 Handleiding Beheer Standaard Versie Datum Opmerkingen 0.1.2 29-01-09 Note opgenomen op pagina 7 over subpagina's en weergave in menu structuur. 0.1.3 02-02-09

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word 1. Code. Toon HTML code van de tekst 2. Verwijder de opmaak van de geselecteerde tekst. 3. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor 4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Easy-Changer.Com Basic

Easy-Changer.Com Basic Easy-Changer.Com Basic V2.1 2010 Easy-Changer.Com. Alle rechten voorbehouden. Easy-Changer.Com Brouwersstraat 2 2613PP Delft The Netherlands 2 Vooraf Vooraf Vooraf Dit document is de handleiding voor het

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Startpagina Na het inloggen bereikt u onderstaand startscherm van Divide.NOW. Alle onderdelen van dit scherm worden in deze helpfunctie toegelicht.

Startpagina Na het inloggen bereikt u onderstaand startscherm van Divide.NOW. Alle onderdelen van dit scherm worden in deze helpfunctie toegelicht. 1 Foto s verkleinen anders te traag Welkom bij de help van Divide.NOW Divide.NOW maakt het mogelijk om zonder technische kennis de inhoud, oftewel content te beheren van een website, webshop, intranetwerk

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

Luna 3.0 Basishandleiding

Luna 3.0 Basishandleiding Basishandleiding Basishandleiding U logt in met de gegevens die u van ons heeft ontvangen. In deze handleiding gebruiken we als voorbeeld de website www.bijbaantjegroningen.nl. U komt dan in het volgende

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding ABC. Handleiding ABC. PuurIDee Loodzetter EW Stadskanaal. Tel Mail www.

Handleiding ABC. Handleiding ABC. PuurIDee Loodzetter EW Stadskanaal. Tel Mail www. Handleiding ABC PuurIDee Loodzetter 7 9502 EW Stadskanaal Tel. 0599 65 88 25 Mail info@puuridee.nl www. www.puuridee.nl Inhoud 1. Startscherm 2 2. Hoofdscherm 3 3. Paginabeheer Pagina bewerken 5 3.1 Knippen,

Nadere informatie

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule BIJLAGE. Afbeeldingenmodule Inleiding De Afbeeldingenmodule in Publicanda maakt het mogelijk dat afbeeldingen worden beheerd. Afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld worden georganiseerd in mappen en ze kunnen

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor Handleiding teksteditor Divide.NOW Divide Rokkeveenseweg 38a 2712 XZ Zoetermeer TeL: +31 79 31 690 78 www.divide.nl info@divide.nl Inleiding Divide.NOW maakt het mogelijk om zonder technische kennis de

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1

HANDLEIDING CMS. v.0.0.1 HANDLEIDING CMS v.0.0.1 0.0 Inhoudsopgave 0.0 Inhoudsopgave...2 1.0 Het inlogscherm......3 1.1 Inloggen...3 1.2 Wachtwoord vergeten?...4 2.0 CMS onderdelen...4 2.1 Quicklinks...4 2.2 Pagina's...5 2.2.1

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Datum 1 september 2005 Versie 1.0 Copyright Ni-Frith Media Systems 1 / 59 1 Inleiding... 4 1.1 Let op:... 4 2 De werking... 5 2.1 Templates... 5 2.2 Schematisch... 6 3 De structuur

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Handleiding. Beeldmerk CMS BASIS. webcompact

Handleiding. Beeldmerk CMS BASIS. webcompact BASIS Handleiding Beeldmerk CMS webcompact Update juni 2012 Basis Handleiding Beeldmerk CMS webcompact Met het CMS (Content Management System) kunt u de teksten in de content ruimte en sidebar van uw Webcompact

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6 Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 4 Aan de slag... 5 Inloggen... 5 Home... 6 Berichten en notificaties... 6 Pagina s Wijzigen... 8 Aanpassingen... 8 Start... 9 Sorteer... 9 Titel...

Nadere informatie

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Inhoud 1. Algemeen 2. Structuur beheeromgeving 2a Posities 2b Inhoud 2c Extra 3. Hoe werkt de WYSIWYG-editor? 3a Wijzigen van teksten 3b Nieuwsberichten plaatsen 3c

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding mini-website NPV. Werken met TYPO 3

Handleiding mini-website NPV. Werken met TYPO 3 Handleiding mini-website NPV Werken met TYPO 3 1.INTRODUCTIE NPV-website De website van de NPV werkt met een zogenaamd content management systeem (meestal afgekort tot cms). In eenvoudig Nederlands betekent

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

4.1 Het creëren van inhoudselementen

4.1 Het creëren van inhoudselementen 4.1 Het creëren van inhoudselementen De inhoud van de pagina wordt gemaakt door gebruik van inhoudselementen. Je kunt een pagina maken door verschillende elementen in combinatie met elkaar te gebruiken.

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

4. De homepagina maken

4. De homepagina maken 95 4. De homepagina maken Als u een thema heeft geïnstalleerd, is al een aantal onderdelen ingevuld als voorbeeld. Naast de header staan er ook voorbeeldteksten, afbeeldingen, hyperlinks en soms nog andere

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Werken met de editor in het beheerpaneel

Werken met de editor in het beheerpaneel Werken met de editor in het beheerpaneel In het beheerpaneel van i-reserve wordt op een aantal schermen gewerkt met een editor. Bijvoorbeeld bij de e- mail en factuur templates, maar ook in het product-detailscherm.

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie