Vraag 1 A. Vraag 1 B. Ajax werd dit seizoen voor de 32ste keer landskampioen in zijn bestaan. Hoe oud is de club Ajax eigenlijk?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag 1 A. Vraag 1 B. Ajax werd dit seizoen voor de 32ste keer landskampioen in zijn bestaan. Hoe oud is de club Ajax eigenlijk?"

Transcriptie

1 Vraag 1 A Ajax werd dit seizoen voor de 32ste keer landskampioen in zijn bestaan. Hoe oud is de club Ajax eigenlijk? 113 jaar Vraag 1 B Landskampioen Ajax behaalde dit seizoen liefst 76 punten. Tegen vier ploegen kwamen de Amsterdammers echter NIET tot een overwinning. Noem minimaal drie van de vier ploegen? sc Heerenveen, Vitesse, FC Utrecht en ADO Den Haag Vraag 1 C PSV is de productiefste ploeg van de eredivisie. Echter had landskampioen Ajax veel verschillende spelers die een doelpunt maakten (eigen doelpunten hierbij niet meegerekend). Hoeveel verschillende Ajacieden maakten een doelpunt dit seizoen in de eredivisie. Let op het is een meerkeuze vraag. Is dit: A. 14 B. 16 C. 18 of D. 20 Vraag 1 (FINALE) Ook in de finaleronde beginnen we de voetbalquiz met een vraag over landskampioen Ajax. Zoals eerder op deze avond vermeld pakte Ajax dit seizoen voor de 32ste keer de schaal. In welk jaar vierde Ajax het eerste landskampioenschap? 1918 Antwoord is B: 16 spelers Vraag 2 A Welke ploeg wist in de poulefase van de Champions League de meeste punten te behalen? Paris Saint Germain. Zij behaalden liefst vijftien punten. Vraag 2 B Alle vier de ploegen uit Spanje overleefden de groepsfase van de Champions League. Welke vier ploegen waren dit? Barcelona, Real Madrid, Malaga en Valencia.

2 Vraag 2 C Je kunt kansloos worden uitgeschakeld in de Champions League of net aan. Maar wanneer je vijf punten pakt in de groepsfase en je plaatst je zelfs niet voor de Europa League dan kun je toch wel van pech spreken. Welke club sprokkelde dit seizoen vijf punten bij elkaar in de groepsfase maar eindigde toch als vierde en laatste? Vraag 2 (FINALE) Bayern München won dit seizoen de Champions League door in de finale Borussia Dortmund te verslaan. Bij welke drie ploegen zat Bayern München eigenlijk in de groepsfase? Valencia, BATE Borisov en Lille Anderlecht Vraag 3 A Gigant Jack Tuyp werd dit seizoen topscorer van de eerste divisie. Hij was niet de enige productieve speler van FC Volendam. Een ploeggenoot eindigde op de tweede plaats op het topscoorderklassement. Wie was dit? Michiel Kramer. Vraag 3 B FC Volendam kent als bijnaam Het Andere Oranje. Dit vanwege de oranje tenues. Bij de oprichting in 1920 destijds genoemd Victoria speelde FC Volendam met shirts met andere kleuren. Noem één van de twee kleuren die Volendam in de beginjaren droegen? Rood en zwart. Het waren roodzwart gestreepte shirts. Vraag 3 C Een van de bijnamen van FC Volendam is Heen en Weer. Dit omdat de club veelvuldig promoveerde en net zo vaak weer degradeerde uit de eredivisie. De club is ook recordkampioen van de eerste divisie. Hoe vaak werd FC Volendam kampioen in de eerste divisie? Zes keer. Vraag 3 (FINALE Hoofdtrainer van FC Volendam is Hans de Koning. Deze Rotterdammer is woonachtig in Zuid- Scharwoude. Enkele jaren geleden was Hans de Koning rond met een amateurclub uit de regio. Via een clausule in het contract ontkwam De Koning aan werken met amateurs en hij werd trainer van Fortuna Sittard. Met welke amateurclub was Hans de Koning destijds rond? ZAP uit Breezand.

3 Vraag 4 A Hij staat te boek als een onbekende trainer in Nederland. Jos Luhukay. Momenteel traint hij de Duitse tweedeklasser Hertha BSC met wie hij kampioen werd dit jaar. In eigen land heeft Luhukay nooit getraind. Wel heeft hij er gevoetbald. Voor welke club uit Limburg heeft hij gespeeld? VVV-Venlo. Vraag 4 B Sir Alex Ferguson was de langstzittende trainer in de Premier League. Hij coachte Manchester United al sinds 1986, tot zijn vertrek in Arsène Wenger neemt de titel als langstzittende huidige hoofdcoach in het Engelse voetbal per 1 juli 2013 over. In welk jaar werd Arsene Wenger hoofdtrainer van Arsenal? Vraag 4 C Het grootste talent van Brazilie is volgend seizoen dan eindelijk te bewonderen in Europa. Neymar komt dan namelijk uit voor FC Barcelona. Bij welke club speelde Neymar in Brazilië? Santos. Hij scoorde daar liefst 136 doelpunten Vraag 4 (FINALE) David Beckham was in tranen geroerd bij zijn afscheid van het voetbal. De middenvelder stond liefst twintig jaar in de spotlights. Hij maakte vooral faam op sportief gebied bij Manchester United. Het was echter niet bij deze club waar hij debuteerde in het Engelse profvoetbal. Aan welke club werd David Beckham verhuurd en waar debuteerde hij dus in het Engelse profvoetbal? Preston North End. Vraag 5 A Wie ben ik? Ik ben geboren op 11 juli 1974 in Amsterdam. Na jeugdjaren bij Ajax en FC Volendam, tekende ik in 1995 een contract bij Roda JC. Vervolgens heb ik gespeeld bij PSV waarna ik een uitstapje heb gemaakt naar Engeland om te voetballen bij Blackburn Rovers en vervolgens weer terug gekeerd bij PSV. Mijn carrière sloot ik af bij Ajax. In totaal heb ik 55 interlands gespeeld. Wie ben ik? André Ooijer Vraag 5 B Wie ben ik? Ik ben geboren op 15 augustus 1976 in Maastricht. Na jeugdjaren bij MVV en vier seizoenen in Eindhoven bij PSV heb ik voor de volgende zes buitenlandse clubs gespeeld: FC Barcelona, Chelsea FC, Middlesbrough, Liverpool, Olympique Marseille en Sunderland. In mijn carrière heb ik 54 keer het shirt van het Nederlands elftal mogen dragen. Momenteel ben ik assistent-trainer van Chelsea. Wie ben ik? Boudewijn Zenden

4 Vraag 5 C Wie ben ik? Ik ben geboren op 1 augustus 1962 in Deventer. Nee, voor Go Ahead Eagles ben ik nooit werkzaam geweest. Waar ik trots op ben is mijn bijnaam. Die luidt namelijk: De tovenaar van Jubbega. In mijn actieve carrière heb ik met veel plezier voor twee clubs gevoetbald. SC Heerenveen en Heracles Almelo. Na jaren assistent van Foppe de Haan te zijn geweest stond ik vanaf 2001 op eigen benen. Bij de volgende clubs ben ik trainer geweest: Heracles Almelo, Heerenveen, Feyenoord en opnieuw Heracles Almelo. Momenteel ben ik werkzaam in Alkmaar bij AZ. Wie ben ik? Gertjan Verbeek Vraag 5 (FINALE) Wie ben ik? Ik ben met Feyenoord twee keer kampioen van Nederland geworden. Voordat ik bij Feyenoord terecht kwam heb ik twee seizoenen in Tilburg voor Willem II gespeeld. Hoewel ik liefst twaalf seizoenen in Rotterdam heb mogen spelen, heb ik ook aantal seizoen in het buitenland gespeeld. Twee jaar in Turkije bij Galatasaray en twee seizoenen in Engeland bij Southampton. Mijn positie was rechtsback en ik heb zelfs acht keer voor Oranje gespeeld. Wie ben ik? Ulrich van Gobbel Vraag 6 A PSV speelde in de voorronde van de Europa League tegen Zeta FK uit Montenegro. De Eindhovenaren wonnen het uitduel met 0-5. Thuis werd het liefst 9-0. Twee spelers van PSV scoorde drie doelpunten in dat duel. Noem er één van de twee? Tim Matavz en Georginio Wijnaldum Vraag 6 B Zowel Vitesse als AZ werden in de Europa League uitgeschakeld door het Russische Anzhi. De uitwedstrijden werden gespeeld in Moskou. Trainer bij de club is Guus Hiddink maar de club telt meerdere bekende (oud)-voetballers. Want wie is de vice-voorzitter van de club? Roberto Carlos Vraag 6 C Met de hakken over de sloot haalde FC Twente de poulefase van de Europa League. De Tukkers behaalde slechts vier punten en wist geen één wedstrijd te winnen. Tegen welke drie tegenstanders speelde FC Twente in de poulefase? Helsingborg, Levante en Hannover 96 Vraag 6 (FINALE) De finale van de Europa League ging dit jaar tussen Chelsea en Benfica. Beide ploegen kwamen voor de winterstop echter nog uit in de Champions League. Welke ploegen die dit jaar in de poulefase van de Europa League uitkwamen reikten het verst in de Europa League? FC Basel en Fenerbahçe (beide ploegen werden uitgeschakeld in de halve finale)

5 Vraag 7 A Een vraag over de eerste divisie. Welke ploeg won de eerste periode? MVV Maastricht. Vraag 7 B Een vraag over de eerste divisie. Welke ploeg won de tweede periode? Sparta Rotterdam. Vraag 7 C Een vraag over de eerste divisie. Welke ploeg won de derde periode? De Graafschap. Vraag 7 (FINALE) De stand in de eerste divisie werd flink op zijn kop gezet doordat zowel AGOVV als Veendam failliet gingen. Welk van deze club pakte de meeste punten? SC Veendam. Zij speelden 25 wedstrijden en pakten 35 punten. AGOVV werd na achttien wedstrijden uit de competitie genomen. Destijds hadden zij twintig punten. Vraag 8 A Vraag acht gaat over het Europees kampioenschap van In welke stad speelde het Nederlands elftal haar drie poulewedstrijden? Charkov Vraag 8 B Het Nederlands elftal ging roemloos ten onder tijdens het Europees kampioenschap van In de drie poulewedstrijden werd geen punt gepakt. Het elftal van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk maakte ook slechts twee doelpunten. Wie waren de doelpuntenmakers? Robin van Persie en Rafael van der Vaart.

6 Vraag 8 C Maarten Stekelenburg was eerste doelman tijdens het Europees kampioenschap van Wie waren de andere twee doelmannen die waren opgenomen in de selectie van Bert van Marwijk? Vraag 8 (FINALE) Spanje werd in 2012 Europees kampioen. In de finale werd Italië met liefst 4-0 verslagen. Noem drie van de vier doelpuntenmakers. Silva, Alba, Torres en Mata. Michel Vorm en Tim Krul. Vraag 9 A Arjen Robben werd dit jaar gekozen tot UEFA Man of the Match na de Champions League finale. Het gebeurde één keer eerder dat een Nederlander deze prijs won. Wie was deze Nederlander? Edwin van der Sar, na de finale in Vraag 9 B Liefst vier keer was Lionel Messi topscoorder in de Champions League. Dit seizoen kon hij zijn titel inleveren aan Cristiano Ronaldo. Hoeveel doelpunten maakte Ronaldo dit seizoen in de Champions League? 12. Vraag 9 C Slechts eenmaal lukte het een speler van een Nederlandse club om topscorer te worden van een Champions League (en dus niet de Europa Cup 1) seizoen. Welke speler was dit en met welke club deed hij dit? Jari Litmanen met Ajax in Hij scoorde negen keer. Vraag 9 (FINALE) Vier Nederlanders presteerden het om in de Champions League binnen de minuut te scoren. Noem drie van de vier spelers die dit is gelukt? Roy Makaay (Bayern Munchen na 10 seconden), Clarence Seedorf (AC Milan na 25 seconden), Andy van der Meyde (Ajax na 35 seconden) en Mark van Bommel (Barcelona na 40 seconden).

7 Vraag 10 A Wilfried Bony werd dit seizoen topscorer in de eredivisie. Welke speler gaf de meeste assists in de eredivisie wat leidde tot een doelpunt? Dries Mertens, nl zeventien keer. Vraag 10 B De topscorerslijst van de eredivisie werd gedomineerd door buitenlanders. Welke Nederlander maakte dit seizoen de meeste doelpunten in de eredivisie? Het waren er vijftien. Jermain Lens van PSV. Vraag 10 C Willem II degradeerde dit seizoen redelijk kansloos uit de eredivisie. Van paniek was er echter geen sprake gedurende het seizoen. Wie was de trainer van Willem II het afgelopen seizoen? Jurgen Streppel. Vraag 10 (FINALE) Niet Ajax en niet PSV waren de clubs met de meest verschillende doelpuntenmakers, eigen doelpunten niet meegerekend. Welke club wel? Het waren er maar liefst zeventien. NEC Nijmegen. Vraag 11 A Benfica stond dit jaar in de finale van de Europa League. Wat is de naam van het stadion van de Portugese club? Estádio da Luz (tevens het toneel van de finale van de Champions League in 2014) Vraag 11 B Het stadion is vrij nieuw. Het afgelopen seizoen en zeer waarschijnlijk ook komend seizoen is er een Nederlandse speler te bewonderen. De naam van het stadion is Türk Telekom Arena. Welke club is de bespeler van het stadion? Galatasaray.

8 Vraag 11 C Welke Engelse club speelt zijn thuiswedstrijden in Goodison Park? Everton Vraag 11 (FINALE) FC Basel verraste vriend en vijand met een plaats in de halve finale van de Europa League. Wat is de naam van het stadion waar deze club zijn thuiswedstrijden in speelt? Tip: Het stadion werd ook gebruikt tijdens het EK De naam is Sint Jakob Park. Vraag 12 A Een vraag over de kroning. In de periode dat Beatrix onze koningin was en voor de kenners: dat was van 30 april 1980 t/m 30 april 2013 speelden er slechts vijf ploegen onafgebroken in de eredivisie. Noem er minimaal vier: PSV, Ajax, Feyenoord, Roda JC en FC Utrecht. Vraag 12 B Een vraag over de kroning. In de periode dat Beatrix onze koningin was staat er één ploeg in de top-tien van clubs die de meeste punten veroverden die volgend seizoen uitkomt in de eerste divisie. Welke ploeg is dat? Willem II (met 1145 punten op de negende plaats, nog wel voor Heerenveen). Vraag 12 C Een vraag over de kroning. Prinses Beatrix deed dit jaar afstand van haar troon. Welke club veroverde de meeste punten in de eredivisie in de tijd dat Beatrix Koningin van Nederland was? PSV (liefst 2464 punten van 1980 tot 2013 en dat zijn er twaalf meer dan Ajax) Vraag 12 (FINALE) Ook vraag twaalf van de finale gaat over de kroning. Ajax presteerde het in de periode van Koningin Beatrix om de meeste punten in één seizoen te veroveren. Dit waren er liefst 89. De slechtste club in een jaargang was het RBC Roosendaal van 2005/2006. Hoeveel veel (of beter gezegd weinig) punten veroverde RBC Roosendaal? Slechts negen schamele puntjes ('Een koninkrijk voor een spits', was destijds het credo van de zwalkende Brabanders)

9 Vraag 13 A Een spelregelvraag. Let op het is een meerkeuzevraag. Hoe breed mogen de lijnen maximaal zijn? A. 6 cm. B. 8 cm. C. 10 cm. of D. 12 cm? Het goede antwoord is D, 12 centimeter. Vraag 13 B Een spelregelvraag. Moet de scheidsrechter op zijn fluit blazen op een doelpunt toe te kennen? Nee, dat is niet nodig. Vraag 13 C De assistent-scheidsrechter. Ze zijn er in verschillende maten, soorten, eerlijkheid en interpretatie. Eentje die altijd rechtdoorzee is, is onze eigen Marius de King Troost. Het werk van de assistentscheidsrechter wordt echter nog wel eens onderschat. Wat moet de assistentscheidsrechter namelijk doen nadat er een doelpunt is gescoord aan zijn zijde van het veld? Vraag 13 (FINALE) Een vraag over de spelregels. Op elke hoek dient een hoekvlaggenstok met vlag te staan. Deze hoekvlaggenstok mag van boven niet in een punt eindigen. Hoe hoog moet de hoekvlaggenstok minstens zijn? 1,50 meter. Dan moet hij naar de middenlijn sprinten (volgens de officiële regels zelfs 20 tot 30 meter). Vraag 14 A Borussia Monchengladbach was vorig seizoen de verrassing van Duitsland. Dankzij de vierde plaats speelde de club dit seizoen in de voorronde van de Champions League. Welke twee Nederlanders staan er dit seizoen onder contract? Vraag 14 B In de Bundesliga degradeerden twee clubs dit seizoen rechtstreeks naar het tweede niveau. Welke twee clubs waren dit? Greuther Fürth en Fortuna Dusseldorf. Roel Brouwers en Luuk de Jong

10 Vraag 14 C De Champions League finalisten Bayern Munchen en Borussia Dortmund plaatsten zich door respectievelijk als eerste en als tweede te eindigen rechtstreeks voor de poulefase van de Champions League volgend seizoen. Welke derde club uit Duitsland heeft zich ook rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van dit miljoenenbal? Vraag 14 (FINALE) Schalke 04 ontsloeg in december 2012 trainer Huub Stevens. Deze Limburgse trainer won met die club eerder al de UEFA Cup in Naast Schalke is hij bij nog drie andere clubs in Duitsland trainer geweest. Welke drie clubs zijn dit? Hertha BSC, Hamburger SV en FC Koln. Bayern Leverkusen. Vraag 15 A Barcelona werd dit seizoen weer kampioen van Spanje. De titel werd definitief op zaterdag 11 mei zonder zelf te spelen. Real Madrid verloor namelijk kostbare punten. De vraag luidt: Tegen welke club verloor Real Madrid punten waardoor Barcelona kampioen werd? Espanyol (er werd met 1-1 gelijk gespeeld) Vraag 15 B Lionel Messi reeg ook dit seizoen de records aaneen. In de wedstrijd tegen Celta de Vigo scoorde hij en daardoor is hij nu de enige speler in de Spaanse competitie die achter elkaar tegen alle tegenstanders heeft gescoord. Ook kreeg hij in de wedstrijd tegen Celta de Vigo de aanvoerdersband om de arm heen. Welke drie spelers van Barcelona zijn hem in de competitie voor gegaan als aanvoerder? Xavi, Carles Puyol en Andres Iniesta. Vraag 15 C Bij trainer Tito Vilanova van FC Barcelona is dit seizoen opnieuw kanker in zijn speekselklieren geconstateerd. Hij is hierdoor enkele weken afwezig geweest bij de Catalanen. Wie verving hem al die tijd als hoofdtrainer van Barcelona? Jordi Roura (tevens zijn assistent bij Barcelona) Vraag 15 (FINALE) Barcelona speelde in de groepsfase van de Champions League tegen Spartak Moskou, Celtic en Benfica. In een ironisch gevecht in Glasgow gingen de Catalanen met 2-1 onderuit. Het bleek niet het enige verlies van Barcelona in de Champions League. Van welke clubs verloor Barcelona dit jaargang nog meer in de Champions League? AC Milan en Bayern München.

11 Vraag 16 A Als trainer heeft Louis van Gaal in de absolute top gewerkt, zowel nationaal als internationaal. Als voetballer is het rijtje van clubs met name internationaal minder aansprekend. Voor welke Belgische club speelde Louis van Gaal? FC Antwerp. Vraag 16 B De vakman Louis van Gaal begon zijn trainerscarrière als assistent in Alkmaar bij AZ. Hoewel assistent. Toenmalig trainer Hans Eijkenbroek was veelvuldig ziek waardoor Van Gaal vaak eindverantwoordelijke was. In november 1987 werd Van Gaal ontslagen door AZ, hoewel hij het zelf houdt op opstappen. Vervolgens werd Van Gaal assistent bij Ajax. Wie was op dat moment hoofdtrainer van Ajax? Leo Beenhakker. Vraag 16 C Louis van Gaal staat erom bekend dat hij zijn spelers ten aller tijde in bescherming neemt. Zo is hij ook met zijn technische staf. Een van zijn vaste assistenten in de beginperiode was Gerard van der Lem. Bij Barcelona kreeg hij José Mourinho naast zich en in 1999 benoemde hij een nieuwe beginnende trainer als zijn assistent. Wie was dit? Ronald Koeman Vraag 16 (FINALE) Louis van Gaal is geboren op 8 augustus 1951 in Amsterdam. In zijn periode als hoofdtrainer van Ajax was hij echter woonachtig in West- Friesland. In welk West-Fries dorp woonde Louise van Gaal op dat moment? Avenhorn Vraag 17 A PSV had dit seizoen liefst vier spelers die minimaal tien doelpunten maakten. Geen andere eredivisieclub is dit gelukt. Welke vier spelers maakten minimaal tien doelpunten? Mertens, Lens, Wijnaldum en Matavz Vraag 17 B PSV trainer Dick Advocaat keerde dit seizoen terug om kampioen te worden van Nederland. Dit mislukte. In zijn periode als voetballer speelde de middenvelder voor vijf Nederlandse clubs. Noem er minimaal drie? ADO Den Haag, Roda JC, VVV- Venlo, Sparta Rotterdam en FC Utrecht

12 Vraag 17 C Er kwam voor Mark van Bommel op karakteristieke wijze een einde aan zijn actieve carrière. De middenvelder van PSV pakte in de laatste wedstrijd de rode kaart tegen FC Twente, na twee keer te hebben gezien. Hoeveel gele kaarten pakte Van Bommel dit seizoen? 9 Vraag 17 (FINALE) Op 21 augustus 2007 haalde Mark van Bommel samen met TV Limburg een grap uit. Deze grap haalde zelfs het NOS Journaal. Wat hield deze grap in? H et station zond een interview uit, met als strekking dat Van Bommel de Duitse nationaliteit ging aanvragen. Van Bommel wilde niet meer onder Marco van Basten in het Nederlands voetbalelftal spelen Vraag 18 A Van de huidige internationals van het Nederlands elftal hebben er drie spelers al meer dan negentig wedstrijden gespeeld. Wie zijn dit? Rafael van der Vaart (105), Dirk Kuyt (93) en Wesley Sneijder (91). Vraag 18 B Patrick Kluivert is momenteel assistent-trainer van Louis van Gaal. De voormalig goalgetter is met veertig treffers nog altijd Nederlands topscorer aller tijden. Zowel Huntelaar als Van Persie zitten Kluivert op de hielen. Wie van de twee scoorde de meeste doelpunten? Geen van beiden. Zowel Huntelaar als Van Persie staat op 34 doelpunten. Vraag 18 C Het Nederlands elftal maakte in juni nog een oefentrip naar Azie. Door het EK voor de jeugd heeft Van Gaal vijf spelers opgeroepen die nog nooit in actie kwamen voor het Nederlands elftal. Noem minimaal vier spelers die meegaan naar Azie maar nog nooit in actie kwamen voor Oranje. Jasper Cillessen, Miquel Nelom, Dwight Tiendalli, Lerin Duarte en Jens Toornstra. Vraag 18 (FINALE) Het Nederlands elftal boekte in 2011 de grootste overwinning in de historie. San Marino werd met 11-0 verslagen. In 1907 werd de grootste nederlaag geleden. Tegenstander was Engeland. Wat was de uitslag? 12-2

13 Vraag 19 A Vraag 19 B Vraag 19 gaat over AZ. Gertjan Verbeek wordt als coach van AZ geassisteerd door een vader en een zoon. Hoe heet dit assistentenduo? Vraag 19 gaat over AZ. AZ won dit seizoen de KNVB Beker. Op weg naar de finale schakelde AZ een amateurploeg uit Friesland uit. Wat is de naam van deze Friese amateurclub? Martin en Dennis Haar. Sneek Wit Zwart. In dezelfde ronde speelde Ajax in dezelfde stad tegen ONS Sneek. Vraag 19 C Vraag 19 (FINALE) Vraag 19 gaat over AZ. Topscorer dit seizoen werd Jazy Altidore met 23 doelpunten. Welke speler eindigde op de tweede plaats met zeven doelpunten? Adam Maher. Ook de finalevraag 19 gaat over AZ. Op sportief gebied heeft AZ zich dit seizoen niet van zijn beste kant laten zien. De Alkmaarders pakten ook nog eens veel rode kaarten. Hoeveel spelers van AZ kregen een rode kaart? 8. Vraag 20 A De Senioren van Geel Zwart hebben ooit een uitwisseling gehad met een met een Duitse voetbalvereniging. Daar stond een disco waar je met een spijkerbroek niet in mocht. Alle spelers van Geel Zwart die voor de deur stonden droegen een spijkerbroek dus mochten daar niet naar binnen op één na die een nette pantalon droeg. Echter een Geel zwarter is niet zomaar voor een gat te vangen. De speler in de nette pantalon ging naar binnen en via het wc raam werd steeds de pantalon gewisseld met iemand die buiten stond waardoor de spelers dus een in dezelfde pantalon als zijn voorganger toch de disco binnen kwamen en aldaar de spijkerbroek weer werd aangetrokken en de pantalon aan de volgende die buiten stond werd doorgegeven totdat iedere speler binnen was. Van welke speler kwam die pantalon? Ton Smakman. Vraag 20 B Tegenwoordig wordt de kantine beheerd door de kantinecommissie. Dit is een hele klus en wordt uitgevoerd met behulp van vele vrijwilligers. Eerder werd dit gedaan door vaste beheerders zoals Witte, Piet en Bea Jongejan, Nic van de Berg, Ren Dekker en Jack Ruygrok om maar enkele namen te noemen. Voordat er echter een kantine was werd er snoep, koek en koffie verkocht vanuit een kiosk. Daar werd ook de thee gezet voor de rust. De beheerder hiervan was een markant man. Hij liep namelijk op één houten been. Hoe heette deze man? Lou Volkers. Hij was jaren lang de man die koffie en thee schonk uit de kiosk en fietste altijd naar het complex waarbij hij met zijn goede been op een trapper trapte en de andere trapper met een stok naar beneden duwde. Ook toen al waren dit soort vrijwilligers onbetaalbaar.

14 Vraag 20 C Welke speler van Geel Zwart werd ooit geselecteerd voor het Nederlands UEFA elftal? Vraag 20 (FINALE) Welke legendarische oud-coach van Geel-Zwart 2 kreeg ooit een kalf cadeau van zijn team bij zijn afscheid van Geel Zwart? Harry Dekker Willem, wammie de Wit Vraag 21 A Vraag 21 gaat over het Nederlands elftal. Op welke vier toernooien scoorde de huidige assistent van Frank de Boer, Dennis Bergkamp. Let op: Noem het land waar het toernooi plaatsvond en het jaartal. Zweden in 1992, Verenigde Staten in 1994, Engeland in 1996 en Frankrijk in 1998 Vraag 21 B Een vraag over Oranje. Hoeveel finales speelde Oranje op een EK of WK en noem de jaartallen? vier finales, 1974, 1978, 1988 en Vraag 21 C Het Nederlands elftal plaatste zich sinds 1972 maar liefst vier keer niet voor een eindronde van een EK of WK. Noem minimaal drie jaartallen waar oranje zich NIET voor plaatste? 1982, 1984, 1986 en Vraag 21 (FINALE) Hoe heette het cabaretduo die actie voerde tegen de deelname van het Nederlands elftal aan het WK in 1978 in Argentinie? Neerlands Hoop. Dit bestond uit Freek de Jonge en Bram Vermeulen.

15 Vraag 22 A Juventus prolongeerde dit seizoen de titel in de Serie A. De spelers liepen met borden waarop het getal 31 stond gedrukt. Ook onthulden de supporters grote spandoeken met dat getal. Hoe vaak is Juventus officieel kampioen van Italië geworden? 29 keer. De titels van de recordkampioen in 2005 en 2006 werden echter afgenomen, omdat de ploeg verwikkeld was in een groot omkoopschandaal. Vraag 22 B Twee Nederlandse internationals stonden na de winterstop in de Serie A onder een contract bij een club. Ze kwamen uit voor twee verschillende clubs. Welke twee spelers worden hiermee bedoeld? Maarten Stekelenburg (AS Roma) en Nigel de Jong (AC Milan). Vraag 22 C Liefst vier Italiaanse clubs kregen punten in mindering in de Serie A. Slechts één van de deze vier ploegen degradeerden. Want Sampdoria, Atalanta Bergamo en Torino wisten zich te handhaven. Welke vier ploegen degradeerden er uit de Serie A? Vraag 22 (FINALE) Hij kende enkele succesvolle jaren met Napoli. Dit jaar eindigde hij zelfs op de tweede plaats in de Serie A. Deze trainer vertrekt na vier jaar van Napoli naar concurrent Internationale. Wie is deze trainer? Walter Mazzarri. Palermo, Siena en Pescara. De vierde ploeg met punten in mindering was Siena. Vraag 23 A Feyenoord eindigde dit seizoen op de derde plaats. De Rotterdammers danken deze hoge klassering aan een ijzersterke thuisreeks. De laatste keer dat Feyenoord in de eigen Kuip verloor was op 5 november Welke club wist destijds de drie punten mee naar huis te nemen? Vraag 23 B Ronald Koeman verraste ook dit seizoen weer vriend en vijand met Feyenoord. De Rotterdammers wisten liefst 69 punten te halen uit 34 wedstrijden. Noem minimaal twee van de drie assisten van Ronald Koeman bij Feyenoord? Jean-Paul van Gastel, Giovanni van Bronckhorst en Patrick Lodewijks. NEC.

16 Vraag 23 C Feyenoord wordt alom geroemd om zijn opleiding. Een belangrijke schakel uit de opleiding vertrekt echter na dit seizoen naar FC Gabala uit Azerbeidzjan. Wie is deze hoofdopleiding? Stanley Brard. Vraag 23 (FINALE) Feyenoord kwam dit seizoen uit in de voorronde van de Champions League en de play-offs van de Europa League. Tegen zowel Dinamo Kiev en Sparta Praag kwamen de Rotterdammers niet tot een overwinning. Tegen welke club boekte Feyenoord de laatste Europese zege? Tip: Het was in 2011 en de tegenstander kwam uit België? AA Gent. Vraag 24 A Een vraag over Geel-Zwart. Het eerste team begon ijzersterk aan de competitie en bleef in uitduels lang ongeslagen. Pas eind oktober leed Geel Zwart zijn eerste uitnederlaag. In welk dorp verloor Geel- Zwart? Schoorl. Tegenstander was Duinrand S en de eindstand 3-2. Vraag 24 B Kampioen in de vierde klasse A werd JVC. De club uit Julianadorp wist liefst 96 keer te scoren en heeft in de persoon van Patrick Beens zijn eigen Mattijs Bleijendaal. JVC eindigde dit seizoen twee wedstrijden met negen doelpunten voor. Wie waren de twee tegenstanders waar JVC negen doelpunten tegen maakten? Geel-Zwart en Nieuwe Niedorp. Vraag 24 C Attractief voetbal stond dit seizoen voorop bij Geel Zwart. Veel spectaculaire duels leverden een hoop doelpunten op. Slechts één keer speelde Geel Zwart doelpuntloos gelijk. Wie was de tegenstander? Winkel. Vraag 24 (FINALE) Het vlaggenschip van Geel-Zwart maakte een goed jaar door. Er werd volop gescoord maar het aanvallende spel leverde ook veel tegentreffers op. Zo veel dat de nummer vier van de competitie eindigde met het doelsaldo in de min. Hoeveel doelpunten kreeg Geel-Zwart dit seizoen tegen? 70.

17 Vraag 25 A Wie ben ik? Ik ben een echte Fries. Hoewel ik nooit in mijn provincie heb gespeeld ben ik wel al voor veel Nederlandse clubs actief geweest. Mijn carrière ben ik begonnen bij Emmen en vanaf 2002 heb ik in vijf seizoen gespeeld voor PSV, Groningen, Twente, Zwolle en Eindhoven. Vervolgens zou ik een grote slag gaan slaan in Oostenrijk bij Austria Wien. Helaas heb ik daar maar vier wedstrijden gekeept. Inmiddels sta ik al weer zes seizoenen bij NAC Breda onder de lat. Wie ben ik? Jelle Ten Rouwelaar. Vraag 25 B Wie ben ik? Mijn bijnaam is El Nino en ja ik ben geboren in Spanje. Ik heb onder andere het EK, het WK, de Champions League en de Europa League gewonnen. Hoewel het niet altijd is gelukt ben ik van beroep doelpuntenmaker. Mijn carrière ben ik begonnen bij Atletico Madrid. Na succesvolle jaren bij Liverpool speel ik momenteel bij Chelsea. Wie ben ik? Fernando Torres Vraag 25 C Wie ben ik? Allereerst wil ik zeggen dat ik het meest trots ben op het feit dat ik de burgeroorlog in mijn land mede heb weten te stoppen met mijn ploeggenoten. Ook op sportief gebied heb ik veel gewonnen en mooie prestaties geleverd. Mijn hoogtepunt? Het winnen van de Champions League. Ik heb nog gescoord ook in de finale. En daarmee maakte ik een eerdere fout goed. Vier jaar eerder kreeg ik namelijk rood in de finale van de Champions League. Na succesvolle jaren in Engeland vertrok ik in 2012 om te cashen naar China. Helaas zonder resultaat. Ik kreeg mijn geld niet. In januari 2013 tekende ik een contract bij Galatasaray. Wie ben ik? Didier Drogba Vraag 25 (FINALE) Wie ben ik? Ik ben een echte Gelderlander. Blij dat ik dan ook was dat ik voor Vitesse mocht spelen. Helaas stond Theo Janssen op mijn positie en werd ik in Arnhem nooit echt een bepalende speler. Sportief revanche nam ik op Theo Janssen door een jaar eerder dan hem kampioen van Nederland te worden. Als aanvoerder mocht ik de schaal als eerste omhoog houden. In totaal speelde ik zes jaar voor AZ in Alkmaar waarna ik een mooie transfer maakte. Sinds 2011 speel ik voor Sporting Lissabon. Wie ben ik? Stijn Schaars. Vraag 26 A Voordat Co van de Gulik trainer werd van Geel-Zwart 30 heeft hij onder meer Hugo Boys getraind. Hoeveel jaar is hij daar werkzaam geweest? 7 jaar. Vraag 26 B Co van der Gulik heeft ook altijd een Co assistent. Bij Geel-Zwart 30 is dat Hans Ruygrok. Hij draagt de bijnaam Bokkie. Hij is op dit ogenblik paardentandarts waar ooit eens een fantastische tv reportage van is gemaakt in de tijd dat hij in bij Geel Zwart 3 speelde. Welk beroep oefende Hans uit voordat hij paardentandarts werd en waardoor hij aan de naam Bokkie is gekomen. Pikeur. Hans was pikeur en wanneer een paard in de drafsport springt dan noemt met dat bokken

18 Vraag 26 C Trainers met de naam Co zijn spraakmakende mensen. Zo iemand is ook Co Adriaanse. Adriaanse was het ooit niet eens met het beleid van een club en stapte zelf direct op. De club liet het er echter niet bij zitten en maakte het vertrek aanhangig bij de FIFA. Voor het eerst in de historie kreeg de club gelijk in de strijd tegen een opgestapte trainer. Omdat Adriaanse in de ogen van de FIFA zonder goede reden onder zijn contract uit wilde, moest hij ruim één miljoen euro betalen ter compensatie. Bij welke club stapte Co Adriaanse toen op? FC Porto. Vraag 26 (FINALE) Ook de finalevraag 26 gaat over onze Co. Ik citeer: Co van der Gulik was als speler ook de makkelijkste niet. Hij was wat lui van aard en de jonge Co kreeg in de kleedkamer dan ook geregeld op zijn lazer van de oudere spelers van Con Zelo, aldus een oud-trainer van Co die tevens bij Geel-Zwart 30 succesvol hoofd- en laatstelijk nog jeugdtrainer is geweest. Wat is de naam van deze oud-trainer van Co? Leo van Westen. Vraag 27 A Chelsea mocht als winnaar van de Champions League spelen om het wereldkampioenschap voor clubteams. Helaas voor de Engelsen ging deze titel aan hun neus voorbij. Welk team werd er wereldkampioen in 2012? Het Braziliaanse Corinthians Vraag 27 B John van den Brom werd dit seizoen kampioen van Belgie met Anderlecht. Hij maakte dit seizoen gebruik van twee spelers met de Nederlandse nationaliteit. Wie waren dit? Bram Nuytinck en Demy de Zeeuw Vraag 27 C Dit seizoen kwamen er drie Nederlanders in actie in de hoogste niveau van het Franse voetbal. Noem er minimaal twee. Charlison Benschop (Stade Brest), Gregory van der Wiel (Paris Saint Germain) en Luigi Bruins (Olympique Nice). Vraag 27 (FINALE) Benfica verloor dit seizoen de finale van de Europa League. Een Nederlander stond er dit seizoen onder contract bij de Portugezen. Dit was Ola John. In het verleden stonden er nog drie Nederlanders onder contract bij Benfica. Noem er minimaal twee? Gaston Taument, Glenn Helder en Pierre van Hooijdonk

19 Vraag 28 A Nederland verloor afgelopen wk in 2010 op pijnlijke wijze van Spanje. Nederland speelde deze wedstrijd op het scherpst van de snede, denk maar aan de overtreding van Nigel de Jong op Xabi Alonso. Wie van de spelers van het Nederlands elfal kreeg de rode kaart te zien na een tweede geel? John Heitinga kreeg na een overtreding op Andres Iniesta in de 19e minuut van de verlenging zijn tweede gele kaart en dus rood Vraag 28 B tijdens het WK 2010 was Nederland dus zeer succesvol en behaalde de tweede plaats. Duitsland werd derde door met 3-2 te winnen in de strijd om de 3e en 4e plaats. Welk land werd er vierde? Uruguay (Uruguay - Duitsland 2-3) Vraag 28 C We weten dat de speler Luis Suarez alles doet om te winnen tot bijten aan toe. In de kwartfinale-wedstrijd Uruguay - Ghana voorkwam de Uruguayaan Suarez in de laatste minuut van de verlenging een tegendoelpunt. Ghana werd vervolgens in de strafschoppenserie uitgeschakeld. Wat deed hij? Suarez sloeg de bal opzettelijk met de hand uit het doel. Hiermee voorkwam hij een voorsprong voor Ghana en een zo goed als zekere uitschakeling van Uruguay. Suarez kreeg rood maar Ghana miste de strafschop die volgde. Hiermee kreeg Suarez vervolgens de woede van heel Afrika over zich heen. Suarez miste daardoor de halve finale. Vraag 28 (FINALE) Spanje verloor tijdens het WK in x, maar werd toch wereldkampioen. Er was 1 ploeg uit een land dat helemaal niet verloor. Toch werd dit team geen wereldkampioen. Wat maar weer eens bewijst dat je moet spelen om te winnen en niet om één punt mee te nemen. Welk land is dit geweest? Nieuw-Zeeland was uiteindelijk het enige ongeslagen land, door de drie gelijke spelen in de poulefase Vraag 29 A De DFB-Pokal is de beker en het toernooi voor de Duitse voetbalclubs, die jaarlijks door de Duitse voetbalbond (Deutscher Fußball- Bund, DFB) wordt georganiseerd. Hoe vaak heeft Bayern München deze Pokal gewonnen? 15 keer. Morgen kan het de zestiende keer worden als de finale winnen van Stuttgart.. Vraag 29 B Bayern Munchen won afgelopen zaterdag voor de vijfde keer de Europa Cup 1. De ploeg heeft de trilogie (Champions League, Europa Cup 2 en de UEFA Cup) voltooid. Tegen wie wonnen de Duitsers de UEFA Cup in 1996? Dat was het Franse Girondis Bordeaux

20 Vraag 29 C Welke twee bekende Nederlandse hoofdtrainers hebben ooit in hun actieve periode gespeeld voor Bayern München. Martin Jol en Jan Wouters. Vraag 29 (FINALE) Het kan snel gaan met trainers. Met ingang van het seizoen was Louis van Gaal coach van FC Bayern München. Hij bereikte met Bayern de finale van de Champions League. De finale tegen Inter Milan werd met 0-2 verloren. Ook werd hij kampioen en won Van Gaal de beker. Op 7 maart 2011 werd duidelijk dat de wegen van Van Gaal en Bayern München na een reeks teleurstellende resultaten aan het eind van het seizoen zouden gaan scheiden. Op 10 april 2011 werd bekend dat Van Gaal per direct ontslagen is, na een gelijkspel tegen Nürnberg. Wie volgde hem ad -interim op? Andries Jonker zijn trouwe assistent. Vraag 30 A Het Nederlands elftal is al zo goed als gekwalificeerd voor het WK Alle zes de pouleswedstrijden werden gewonnen. Noem de vijf tegenstanders in de kwalificatie? Vraag 30 B Het Nederlands elftal kreeg in de kwalificatie voor het WK 2014 slechts twee tegentreffers. Welke twee landen wisten te scoren tegen Oranje? Hongarije, Turkije, Roemenie, Andorra en Estland Hongarije en Roemenie Vraag 30 C Voor de kwalificatie voor het WK van 2014 begon oefende het Nederlands elftal tegen België. Deze wedstrijd werd helaas verloren. Wat was de uitslag in Brussel? 4-2 Vraag 30 (FINALE) Louis van Gaal hanteert een strak selectiebeleid. Wie niet speelt bij zijn club wordt normalitair niet opgeroepen. Ook met de keepers was het stuivertje wisselen geblazen. Welke drie doelmannen stonden tijdens de kwalificatie onder de lat? Tim Krul (tegen Turkije thuis), Maarten Stekelenburg (Hongarije uit, Andorra thuis en Roemenie uit), Kenneth Vermeer (Estland thuis en Roemenie thuis)

21 Vraag 31 A Het kan snel gaan in de eerste divisie. Zo speel je om de bovenste plaatsen en zo eindig je onderaan. Welke ploeg eindigde dit jaar als laatste? Vraag 31 B Niet FC Volendam maar Cambuur Leeuwarden werd dit seizoen kampioen in de eerste divisie. En dat mag toch wel een verrassing worden genoemd. Wie is eigenlijk de trainer van Cambuur Leeuwarden? FC Eindhoven. Henk de Jong Vraag 31 C De club die moest en zou promoveren naar de eredivisie was Sparta Rotterdam. Zelfs met good old Henk ten Cate lukte het de Rotterdammers niet om te promoveren. Sparta werd dit seizoen met camera s gevolgd (en zelfs tot in de kleedkamer) voor een tvprogramma. Hoe heet dit tvprogramma? Achter de poorten van het Kasteel. Vraag 31 (FINALE) Cambuur Leeuwarden werd dit seizoen kampioen in de eerste divisie. Een knappe prestatie van de Friezen die echter in maart van dit jaar hun toenmalige hoofdtrainer op nonactief hadden gezet. Wie was dit? Alfons Arts. Vraag 32 A Manchester United werd dit seizoen kampioen van Engeland. Welke drie ploegen degradeerden er dit seizoen uit de Premier League? Wigan Athletic, Reading en Queens Park Rangers. Vraag 32 B Robin van Persie werd dit seizoen zowel kampioen als topscorer van Engeland. Hoeveel doelpunten maakte de aanvaller van Manchester United in de Premier League? 26 doelpunten.

22 Vraag 32 C De één noemt het een geniale speler, de ander een geniale gek. Luis Suarez. De aanvaller van Liverpool kreeg een schorsing van de Engelse bond vanwege een bijtincident in de wedstrijd tegen Chelsea in april dit jaar. Voor hoeveel wedstrijden werd Suarez geschorst voor dit bijtincident? Tien wedstrijden Vraag 32 (FINALE) Naar het schijnt is het de wedstrijd die het meeste geld oplevert voor een club. We hebben het over de wedstrijd in de play-offs voor promotie naar de Premier League. De penningmeester van de club die dit jaar promoveerde mocht naar het schijnt liefst 169 euro bijschrijven op zijn rekening. Tussen welke twee ploegen ging deze wedstrijd? Crystal Palace en Watford. Crystal Palace won de wedstrijd met 1-0 Vraag 33 A Onze dicht bijzijnde buurclub is Oudesluis. Enkele jaren geleden tijdens de renovatie van hun velden hebben ze tijdelijk gebruik gemaakt van onze velden. Wat is de naam van het sportpark waar de vv Oudesluis hun thuis wedstrijden speelt? Sportpark Jacob Stammes Vraag 33 B Al jaren loopt er hier op de velden een scheidsrechter. Dikwijls is op deze man kritiek, maar er is vooral waardering omdat hij er iedere week weer staat. Echter er dreigt een gevaar. Hij heeft innige contacten met Callantsoog. Want tegenwoordig is hij de vaste assistent scheidsrechter van Callantsoog senioren 1. Dit ambt heeft hij overigens ook bij Geel Zwart uitgevoerd. Wat is de naam van deze clubman? Jan Bierhaalder Vraag 33 C Vaak wordt er gesproken over sportiviteit. Zo won Con Zelo een FairPlaycertificaat, iets wat bij ons met spelers als Tjerk Venig wel niet zo snel in ons bezit zal komen. Velen bij ons fronsten hun wenkbrauwen bij het zien van de foto met de winnaars van Con Zelo in de krant. Daar stond een man bij wiens reputatie als de vaste assistent scheidsrechter van de senioren van Con Zelo 1 niet geheel onomstreden is. Wat is zijn naam? Piet Houtenbos Vraag 33 (FINALE) Callantsoog wordt op dit moment getraind en gecoacht door een duo. Dit duo is zeer succesvol want Callantsoog doet afgelopen twee jaar al mee om de prijzen in de 6e klasse. Één van hen is Arjan de Wit die wij hier bij Geel Zwart hebben opgeleid. Hij neemt aan het einde dit seizoen afscheid. Wie wordt de nieuwe trainer van Callantsoog? Ruud van der Zijde

23 Vraag 34 A Tijdens een WK-eindronde zijn er altijd rages van allerlei spullen. Zo ook rond het WK van Hoe heette het bekende en klein en pluizig oranjewezen met ogen, een staart en grote platte voeten die direct onder het lijf waarover vader Abraham een lied maakte, dat tijdens de kroning ook weer tevoorschijn kwam en dat werd uitgedeeld door Albert Heijn? Wuppies Vraag 34 B West-Duitsland heeft het WK 3x gewonnen en is ook nu weer een van de favorieten om in Brazilië de titel behalen. Ons andere buurland is iets minder succesvol maar heeft ook nu een goede selectie. Wat is de hoogst plaats die België tot nu toe behaalde tijdens een WK? Vierde. België behaalde de 4e plaats tijdens het WK 1986 in Mexico. Vraag 34 C Nederland verloor de WK finale drie keer. Er is echter één land dat de WK finale nog vaker verloor. Welk land is dat? Duitsland. Zij verloren de finale vier keer: in 1966 van Engeland, in 1982 van Italië, in 1986 van Argentinië en in 2002 van Brazilië. Vraag 34 (FINALE) Afgelopen Nieuwjaarswedstrijd hadden we scheidsrechter Jan Keizer uit Volendam op bezoek in t Zand. Hij leidde op het WK van 1986 een wedstrijd in de groepsfase waarvan de club een schitterende foto in zijn bezit heeft. Tussen welke ploegen ging deze wedstrijd? Italië en Argentinië. Vraag 35 A De laatste vraag van de eerste voorronde. De KNVB beker heeft in de loop der jaren verschillende namen gehad. Denk aan bijvoorbeeld de Holdertbeker en de amstel cup. Hoe heette de beker in 2005? De Gatorade Cup tegenwoordig heet heet hij weer de knvb beker Vraag 35 B De KNVB beker bestaat niet alleen voor mannen. Ook het vrouwenvoetbal timmert volop aan de weg. Welke ploegen staan vandaag in de finale voor de beker van de vrouwen? FC Twente en ADO Den Haag. De Twentse speelsters wonnen dinsdagavond 14 mei in Friesland met 6-2 van sc Heerenveen. ADO was voor eigen publiek net te sterk voor PEC Zwolle: 3-2.

24 Vraag 35 C Ajax won de beker maar liefst 18 x, Feyenoord 11x en psv 9x. AZ won net als quick uit Den Haag de beker 4x te winnen. In welk jaar won Az de beker voor het eerst? In 1978 won AZ de beker na met 1-0 gewonnen te hebben van Ajax voor het eerst daarna nogmaals in 1981 van Ajax en 1982 van utrecht, en als laatste uiteraard dit jaar tegen psv. Vraag 35 (FINALE) Niet alleen de strijd om grote knvb beker is spannend. Ook bij de jeugd gebeurt er iets als ze voor de beker spelen. Zo bereikte Geel Zwart D1 na 10 genomen strafschoppen de halve finale voor de beker. Daarom speelde D1 15 mei de halve finale om hun beker tegen DSK D1 uit in Haarlem. Helaas verloren zij deze wedstrijd met 7-0. Deze zeer talentvolle lichting wordt al jaren begeleid door twee kanjers van coaches. Wie zijn dit? Bas Veul en Jan Contstant. Vraag 36 (FINALE) Een meerkeuzevraag. Volgend jaar vindt het WK plaats in Brazilië. Wat is de naam van de bal. Is dat A: Bossa Nova, B: Carnavalesca of C: Brazuca? Goede antwoord is C, Brazuca. Vraag 37 (FINALE) Sir Alex Ferguson neemt afscheid als hoofdtrainer van Manchester United. De Schot is eigen land naast bondscoach ook trainer geweest van drie clubs. Noem er minimaal twee? Aberdeen, Saint Mirren en East Stirlingshire FC. Vraag 38 (FINALE) Tito Vilanova leverde een bijzondere prestatie met Barcelona. In won namelijk in zijn debuutjaar gelijk de Spaanse titel. Twee Nederlandse trainers wonnen ook in hun debuutjaar de Spaanse titel. Wie waren dit en met welke club gebeurde dit? Leo Beenhakker met Real Madrid en Louis van Gaal met Barcelona. Vraag 39 (FINALE) Jordi Cruijff leverde een knappe prestatie als technisch directeur. Hij werd met zijn club kampioen van Israel. Van welke club is Jordi Cruijff technisch directeur? Maccabi Tel Aviv

25 Vraag 40 (FINALE) De 40ste en laatste vraag van de finale. Deze oud-international was enige tijd uit de schijnwerpers verdwenen. Komend seizoen keert hij echter terug als coach van Belgische tweedeklasser FC Antwerp. Over wie hebben wij het dan? Barrage 1 Jong Oranje speelt op het Europees kampioenschap in Israel. Wie schakelde Jong Oranje uit in de playoffs? Slowakije. Jimmy Floyd Hasselbaink. Barrage 2 Een meerkeuzevraag. Wat is de slogan van het WK in Is dat Alles in één ritme of is dat Alles op gevoel? Barrage 3 In welke stad word de finale van het EK onder de 21 jaar gehouden? Antwoord: Alles in één ritme. Jeruzalem. Barrage 4 In 2014 is het voor de tweede keer dat Brazilië gastheer is van het WK -voetbal. In welk jaar organiseerde Brazilië voor het eerst het WK? 1950 Barrage 5 Wie zijn de drie keepers in de selectie van Cor Pot voor het EK onder de 21? Marco Bizot, Jeroen Zoet en Nick Marsman.

26 Barrage 6 Hoeveel voetbalverenigingen telt de gemeente Schagen? 12 (Geel-Zwart, Petten, Oudesluis, Callantsoog, Vesdo, Schagen, SRC, VIOS-W, Hollandia T, Dirkshorn, Sint Boys, Con Zelo). Barrage 7 In de selectie van Cor Pot voor het EK onder de 21 zitten drie spelers die in een buitenlandse competitie actief zijn. Noem deze drie spelers en de bijbehorende clubs? Ola John van Benfica, Luuk de Jong van Borussia Monchengladback en Bram Nuytinck van Anderlecht. Barrage 8 De finale van het WK 2014 wordt gespeeld in Rio de Janeiro. In welke stad wordt de openingswedstrijd gespeeld? Barrage 9 Wie werd er afgelopen seizoen kampioen in de vijfde klasse A? Sint Adelbert. São Paulo Barrage 10 Welke twee clubs werden kampioen in de topklasse zaterdag en zondag? Katwijk (zaterdag) en Achilles 29 (zondag) Bij gelijke stand (gokken) Jong Oranje speelt zijn thuiswedstrijden op het EK in Israel in de speelstad Petach Tikva. Hoeveel kilometer bedraagt de afstand vanaf t Zand naar Petach Tikva hemelsbreed? kilometer.

27 Bij gelijke stand (gokken) Hoeveel supporters gingen er gemiddeld in het seizoen mee naar een uitwedstrijd om hun club te ondersteunen? Bij gelijke stand (gokken) Hoeveel amateurverenigingen telde de KNVB halverwege 2011? amateurverenigingen. 310 Wat was het toeschouwersaantal tijdens het WK voetbal in Zuid- Afrika? Hoeveel leden had de KNVB halverwege 2011? Bij gelijke stand (gokken) Het toeschouwersaantal in Zuid- Afrika was geen record. Dat werd in 2006 behaald tijdens het WK voetbal in Duitsland. Wat was het toeschouwersaantal tijdens het WK voetbal in Duitsland?

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1.1 Welke drie Eredivisie teams werden dit seizoen door een club uit een lagere divisie uitgeschakeld in de KNVB-beker? 1.2 Welke twee Nederlanders maakten

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. 1.2 Noem de twee Tunesische internationals die in de Eredivisie

Nadere informatie

Naar het eerste onderdeel

Naar het eerste onderdeel Volgende Start de quiz Naar het eerste onderdeel Start dit onderdeel 1. Wie maakte de 4000 ste eredivisietreffer voor Feyenoord? A. Sekou Cissé B. John Guidetti C. Jerson Cabral 2. Coen Dillen maakte ooit

Nadere informatie

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD?

VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? VOETBAL QUIZ 2015 WIE IS DE VOETBALKENNER VAN VV BRUCHTERVELD? DOOR ROBBERT REINDERS, ROY POTGIETER & ALWIN HUISJES INLEIDING QUIZ WELKOM UITLEG SPELREGELS RONDE 1 RONDE 2 KWART FINALE HALVE FINALE FINALE

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13

CONCEPT PROGRAMMA EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE SEIZOEN 2012/'13 vr EL vr EL vr CL vr EL donderdag 5 + 12 juli 2012 FC Twente donderdag 19 + 26 juli 2012 Vitesse, FC Twente din. 31 juli / woe. 1 aug. 2012 Feyenoord donderdag 2 augustus 2012 sc Heerenveen, FC Twente,

Nadere informatie

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

VERVOLG PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 KNVB BEKER ACHTSTE FINALES 18 vrijdag 21 december 2012 AZ FC Twente 20:00 18 vrijdag 21 december 2012 SC Veendam Sparta Rotterdam 20:00 18 zaterdag 22 december 2012 sc Heerenveen Vitesse 18:45 18 vrijdag

Nadere informatie

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00

dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014 PEC Zwolle Ajax 18:00 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins. 28

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2014/'15 vr vr CL vr donderdag 17 + 24 juli 2014 FC Groningen vrijdag 18 juli 2014 loting Q3 CL + dins. 29 / woensdag 30 juli 2014 Feyenoord donderdag 31 juli 2014 PSV / FC Groningen JCS zondag 3 augustus 2014

Nadere informatie

DE POULEWEDSTRIJDEN. 6. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 7.

DE POULEWEDSTRIJDEN. 6. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 7. DE POULEWEDSTRIJDEN do 12 juni 22.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Brazilie-Kroatie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Neymar? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele kaarten krijgt

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE vr EL vr EL donderdag 2 + 9 juli 2015 Go Ahead Eagles donderdag 16 + 23 juli 2015 Go Ahead Eagles vrijdag 17 juli 2015 loting Q3 CL + EL CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2015/'16 vr CL vr EL dins.

Nadere informatie

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15

Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, 28-06-2013 pagina 1 van 15 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda

Nadere informatie

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14

CONCEPT PROGRAMMA BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2013/'14 EREDIVISIE / JUPILER LEAGUE. Zeist, KNVB wedstrijdorganisatie BV, pagina 1 van 14 vr donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax vr CL vr din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013 Ajax Roda JC

Nadere informatie

Competitie 1e elftallen, programma 8-8-2008 t/m 30-5-2009 Eredivisie

Competitie 1e elftallen, programma 8-8-2008 t/m 30-5-2009 Eredivisie Eredivisie Vrijdag 29-8-2008 1135 Vitesse - FC Groningen Zaterdag 30-8-2008 1031 N.E.C. - De Graafschap 1126 Willem II - Ajax 1141 FC Utrecht - PSV 1294 Roda JC - FC Twente Zondag 31-8-2008 1038 AZ - NAC

Nadere informatie

Voetbalquiz. 11 editie!!!

Voetbalquiz. 11 editie!!! Voetbalquiz 11 editie!!! FINALE Voetbalquiz 20 januari 2018 Fift-fifty Waar? - Niet Waar? Vraag 1: Olympia 60 Kampioen in 1981/ 82!!!! Seizoen 81/82: Olympia 1 wint dubbel, ook de beker! A) Waar B) Niet

Nadere informatie

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16.

zondag 12 juni uur poule D Turkije-Kroatie 15. ruststand 2 pnt eindstand 5 pnt 16. POULEWEDSTRIJDEN vrijdag 10 juni 21.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Frankrijk-Roemenie 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Hoeveel doelpunten scoort Antoine Griezmann? 1 pnt 3. 4. Hoeveel gele

Nadere informatie

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00

JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr dins. 26 / woensdag 27 juli 2016 Ajax donderdag 28 juli 2016 AZ / Heracles Almelo JCS zondag 31 juli 2016 Feyenoord PSV 18:00 vr CL vr din. 2 / woe. 3 augustus 2016 Ajax donderdag 4 augustus 2016

Nadere informatie

JO OBBINK CUP hal ABC

JO OBBINK CUP hal ABC VELD: JO8 1-2-3 OBBINK CUP hal ABC Spanje Frankrijk Duitsland Nederland Tijd: Wedstrijd: Uitslag: 08:30-08:46 A Spanje - Frankrijk.. -.. 08:30-08:46 B Duitsland - Nederland.. -.. 08:47-09:03 A Spanje -

Nadere informatie

WETERING Dinsdag 30 december: 09:00-11:00 Blauwe mini's 11:10-14:40 D5, D6, D7, D8, MD1.

WETERING Dinsdag 30 december: 09:00-11:00 Blauwe mini's 11:10-14:40 D5, D6, D7, D8, MD1. MOLENWIEK Zondag 28 december: 09:30-11:30 F8, F9, F10, F11, ME2. 11:30-12:20 Penaltybokaal F 12:20-14:20 F1, F2, F3, F4, F5. 14:25-16:25 MB1, MC1, MC2. 16:30-19:00 D1, D2, D3. 19:05-21:05 C4, C5, C6. WETERING

Nadere informatie

Powered by TCPDF (

Powered by TCPDF ( Powered by TCPDF (www.tcpdf.org) W K 2 0 1 8 TOTOARI E POULEW EDSTRI JDEN donderdag 14 juni 17.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Rusland-Saudi Arabië 1. ruststand 2 pnt 1. 2. eindstand 5 pnt 2. 3. Uit welk

Nadere informatie

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14

PROGRAMMA BETAALD VOETBAL EREDIVISIE SEIZOEN 2013/'14 vr EL donderdag 18 + 25 juli 2013 FC Utrecht JCS zaterdag 27 juli 2013 AZ Ajax 20:00 vr CL din. 30 / woe. 31 juli 2013 PSV vr EL donderdag 1 augustus 2013 Vitesse, FC Utrecht 1 vrijdag 2 augustus 2013

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 20 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

Concept programma Eredivisie

Concept programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 instroom FC Utrecht vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma 19 di 20 wo 21 do 22 return Europa

Nadere informatie

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE

ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WFA EN VVON ORGANISEREN 6e NATIONALE VOETBAL SYMPOSIUM ONTWIKKELEN SPEELWIJZE WOENSDAG 8 FEBRUARI 2017 VAN 15:30 TOT 20:30 BILDERBERG HOTEL T SPEULDERBOS GARDEREN INSCHRIJVEN VIA WWW.VVON.NL PROGRAMMA

Nadere informatie

EK 2004. Kwalificatie Bondscoach Dick Advocaat

EK 2004. Kwalificatie Bondscoach Dick Advocaat EK 2004 Kwalificatie Bondscoach Dick Advocaat Groep 3 594. Nederland - Wit-Rusland 3-0 (2-0) 7 september 2002 Eindhoven. Toeschouwers 34.000 35. Davids 1-0, 37. Kluivert 2-0, 73. Hasselbaink 3-0 Scheidsrechter

Nadere informatie

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit

Naam team: Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016. Totaal te behalen: 8 punten PUNTEN VRAAG ANTWOORD. Thema: Wit Vragen Eerste Ronde VVKVoetbalQuiz 2016 PUNTEN VRAAG ANTWOORD Thema: Wit 2 Het is vandaag Witte Donderdag. Welke Zeeuwse club speelt helemaal in het wit (van top tot teen dus)? 4 Wit is de kleur van de

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI do 01 vr 02 za 03 zo 04 ma 05 di 06 wo 07 do 08 vr 09 za 10 zo 11 ma 12 di 13 wo 14 do 15 Europa League voorronde 2 vr 16 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 za 17 zo 18 ma

Nadere informatie

(Ned.tijd) uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok

(Ned.tijd) uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum Tijd Activiteit 03-08 21.00 uur Hongarije Nederlands beach soccer team (vr), Siofok Beach Stadium, Siofok 04-08 21.00 uur Hongarije Nederlands beach

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 19 JULI vr 01 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 wo 13 do 14 Europa League voorronde 2 instroom ADO Den Haag vr 15 loting CL voorronde 3 loting EL voorronde

Nadere informatie

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd

5,9. Biografie door G woorden 26 januari keer beoordeeld. Ik ga het over een paar dingen hebben. Vragen. Jeugd Biografie door G. 1832 woorden 26 januari 2013 5,9 24 keer beoordeeld Vak Anders Ik ga het over een paar dingen hebben. 1. 2. 3. 4. Ik ga vertellen over zijn jonge jaren en hoe hij voetballer is geworden.

Nadere informatie

EREDIVISIE. = herfstkampioen

EREDIVISIE. = herfstkampioen SEIZOEN 2005-2006 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. PSV Eindhoven 34 26 6 2 71 23 +48 84 2. AZ Alkmaar 34 23 5 6 78 32 +46 74 3. Feyenoord Rotterdam 34 21 8 5 79 34 +45 71 4. AFC Ajax Amsterdam 34 18 6

Nadere informatie

EREDIVISIE. = herfstkampioen

EREDIVISIE. = herfstkampioen SEIZOEN 2006-2007 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. PSV Eindhoven 34 23 6 5 75 25 +50 75 2. AFC Ajax Amsterdam 34 23 6 5 84 35 +49 75 3. AZ Alkmaar 34 21 9 4 83 31 +52 72 4. FC Twente Enschede 34 19 9

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark de Krom in Katwijk bij het ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2014. Dit jaar wordt het Zilveren Trawler toernooi in Katwijk gehouden en niet in IJmuiden. vv Katwijk en IJ.V.V.

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 16 JULI wo 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za 11 zo 12 ma 13 di 14 wo 15 do 16 Europa League voorronde 2 instroom NAC Breda vr 17 loting EL voorronde 3 loting CL voorronde

Nadere informatie

997 (ED) + 984 (JL) = 1981. Ronde 1 (Plaatjesronde 1)

997 (ED) + 984 (JL) = 1981. Ronde 1 (Plaatjesronde 1) Schiftingsvraag (doorslaggevend bij gelijke stand): hoeveel doelpunten werden er in het seizoen 2011-2012 samen gescoord in de Nederlandse Eredivisie en de Nederlandse Jupiler League? 997 (ED) + 984 (JL)

Nadere informatie

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH

ZONDAG 10 JUNI VREDENBURCH ZONDAG 10 JUNI 2018 - VREDENBURCH LEX IMMERS CUP 2 VOORWOORD VAN LEX IMMERS Toen ik vorig jaar werd gevraagd wat ik er van zou vinden als er een jeugd - toernooi naar mij zou worden vernoemd, ook nog te

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal

1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1 ste Helft: Vragenronde 1 Nederlands clubvoetbal 1.1 Noem de laatste trainer van Ajax die als speler nooit voor het Nederlands Elftal uitkwam. Henk ten Cate / 1 1.2 Noem de twee Tunesische internationals

Nadere informatie

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013.

Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013. Inleiding. Hartelijk welkom op sportpark Zeewijk bij het Zeehaven ZILVEREN TRAWLER-toernooi 2013. De basis voor dit unieke toernooi werd gelegd in 1952. Toen ontving Stormvogels bij de promotie in 1952

Nadere informatie

ToToArie ek2012 WedsTrijdboeKje

ToToArie ek2012 WedsTrijdboeKje TotoArie EK2012 Wedstrijdboekje DE POULEWEDSTRIJDEN ANTWOORDEN vr 8 juni 18.00 uur poule A (wedstrijdprijs) Polen-Griekenland 1. ruststand 2 pnt 1 2. eindstand 5 pnt 2 3. Hoeveel doelpunten vallen er in

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari. 2014 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2014 begint op zaterdag 28 december en eindigt op zaterdag 15 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

A B A T O DAY

A B A T O DAY 1 COVER STORY THEMA-AVOND OVER DE CARRIÈRE VAN ÉÉN VAN DE SUCCESVOLSTE VOETBALCOACHES VAN NEDERLAND LOUIS VAN GAAL Alle stoelen waren bezet, toen op de speciale thema-avond Louis van Gaal naar de ABA Lounge

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari. 2013 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2013 begint op zaterdag 29 december en eindigt op zaterdag 16 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2017 begint op zaterdag 7 januari en eindigt op zaterdag 18 februari.

Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2017 begint op zaterdag 7 januari en eindigt op zaterdag 18 februari. 2017 Het Z.A.P. / VG wintertoernooi 2017 begint op zaterdag 7 januari en eindigt op zaterdag 18 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om de mindere

Nadere informatie

Programma Eredivisie

Programma Eredivisie pagina 1 van 18 AUGUSTUS vr 01 loting CL voorronde 3 loting UC voorronde 2 za 02 zo 03 ma 04 di 05 wo 06 do 07 vr 08 za 09 zo 10 ma 11 di 12 Champions League voorronde 3 wo 13 Champions League voorronde

Nadere informatie

Mini's 4 tegen 4 Teams

Mini's 4 tegen 4 Teams Ajax Feyenoord PSV Mini's 4 tegen 4 Tijd veld wedstrijd scheidr. uitslag 11.00-11.10 1 Ajax PSV - 11.15-11.25 1 Feyenoord PSV - 11.30-11.40 1 Ajax Feyenoord - 12.30-12.40 1 Feyenoord Ajax -

Nadere informatie

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente

Speelronde 1. Speelronde 2. Speelronde 3. Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Speelronde 1 Vrijdag 6 augustus 2010 Roda JC FC Twente Zaterdag 7 augustus 2010 Heracles Almelo Willem II NEC - VVV Venlo SC Heerenveen - PSV De Graafschap - Excelsior Zondag 8 augustus 2010 Vitesse ADO

Nadere informatie

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl.

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl. 2 Het programma 2016 Voor u ligt het programmaboekje van het zaalvoetbaltoernooi 2016 voor de F-, E- en D-pupillen. Het toernooi is georganiseerd voor en door diverse voetbalverenigingen uit de Stellngwerven.

Nadere informatie

Rabobank Schoolvoetbaltoernooi 2010

Rabobank Schoolvoetbaltoernooi 2010 Jongens groep 3/4 poule A PSV 0-2 0-5 0-7 (3) Borussia Dortmund 2-0 1-1 4 2 (2) Fiorentina 1-1 5-0 4 5 (1) 9.50 uur A1 PSV - Borussia Dortmund 0-2 10.40 uur A1 Borussia Dortmund - Fiorentina 1-1 11.30

Nadere informatie

Het Kuiper Administraties wintertoernooi 2017/2018 begint op zaterdag 23 december en eindigt op zaterdag 3 februari.

Het Kuiper Administraties wintertoernooi 2017/2018 begint op zaterdag 23 december en eindigt op zaterdag 3 februari. Het Kuiper Administraties wintertoernooi 2017/2018 begint op zaterdag 23 december en eindigt op zaterdag 3 februari. Voor elke leeftijdscategorie zijn de teams in poules verdeeld. De opzet hiervan is om

Nadere informatie

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website:

Tijdens de wedstrijddagen streven we ernaar de uitslagen direct online te verwerken via onze website: JO-9, -11 en -13 2018 Het programma 2018 Voor u ligt het programmaboekje van het zaalvoetbaltoernooi 2018 voor de JO-9, -11 en -13 pupillen. Het toernooi is georganiseerd voor en door diverse voetbalverenigingen

Nadere informatie

Voetbalreisgids Newcastle United

Voetbalreisgids Newcastle United Voetbalreisgids Newcastle United Ga voorbereid op reis naar Newcastle United en haal het maximale uit uw voetbalweekend! Informatie over VoetbalreizenXL, Newcastle United en de reis met praktische informatie.

Nadere informatie

Puntentelling voetbalkenner 2013/2014

Puntentelling voetbalkenner 2013/2014 Puntentelling voetbalkenner 2013/2014 Puntentelling Voetbalkenner 2013-2014 In totaal zijn er 180 punten te verdienen. De puntentelling ziet er als volgt uit: Vraag 1: Wat wordt de uitslag? SC Heerenveen

Nadere informatie

Deze zullen te vinden zijn op METO 5 WebSite ofwel http://www.rkvvmeto.nl/

Deze zullen te vinden zijn op METO 5 WebSite ofwel http://www.rkvvmeto.nl/ Beste Metoaanen, Voor de 3 de maal organiseert METO 5 (ex-meto 4) ook dit jaar weer een METO 5 Champions League 2006/2007 pool en weer simpelweg om de EER en een VERRASSING! Hierbij zijn dus GEEN prijzen

Nadere informatie

Competitieprogramma 2009/'10

Competitieprogramma 2009/'10 Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Betaald voetbal Competitieprogramma 2009/'10 Jupiler League pagina 1 van 20 AUGUSTUS 01 za 02 zo 03 ma 04 di return CL vr 3 deelname FC Twente 05 wo return CL vr 3 06

Nadere informatie

Heb je zin in het EK voetbal 2012? Welke wedstrijden van het EK voetbal ga je kijken? Heel veel zin 47,2% Redelijk veel zin 32,9% Weinig zin 10,9%

Heb je zin in het EK voetbal 2012? Welke wedstrijden van het EK voetbal ga je kijken? Heel veel zin 47,2% Redelijk veel zin 32,9% Weinig zin 10,9% Heb je zin in het EK voetbal 2012? Heel veel zin 47,2% Redelijk veel zin 32,9% Weinig zin 10,9% Helemaal geen zin 6,7% Weet niet / geen mening 2,2% Welke wedstrijden van het EK voetbal ga je kijken? Ik

Nadere informatie

30-06 Landelijke Finale Calvé straatvoetbal, De Dam, Amsterdam

30-06 Landelijke Finale Calvé straatvoetbal, De Dam, Amsterdam KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum 26/29-06 EK voor speelsters onder 17 jaar, Nyon 30-06 Landelijke Finale Calvé straatvoetbal, De Dam, Amsterdam 02/14-07 EK voor vrouwen onder 19, Antalya

Nadere informatie

Het programma Beste jeugdspelers, ouders en leiders,

Het programma Beste jeugdspelers, ouders en leiders, JO9, JO11 en JO13 www.zaalvoetbaldestellingwerven.nl 07.01.17 18.02.2017 Het programma 2016 Beste jeugdspelers, ouders en leiders, Voor u ligt het programma voor het zaalvoetbaltoernooi 2017 voor D, E

Nadere informatie

Ten eerste natuurlijk voor iedereen de allerbeste wensen en een gezond & sportief 2019 toegewenst!

Ten eerste natuurlijk voor iedereen de allerbeste wensen en een gezond & sportief 2019 toegewenst! JO-8, -9, -10, -11 en -13 2019 Het programma 2019 Ten eerste natuurlijk voor iedereen de allerbeste wensen en een gezond & sportief 2019 toegewenst! Voor u ligt het programmaboekje van het zaalvoetbaltoernooi

Nadere informatie

EREDIVISIE. = winterkampioen

EREDIVISIE. = winterkampioen SEIZOEN 2011-2012 EREDIVISIE M W G V + - S P PIM 1. AFC Ajax Amsterdam 34 23 7 4 93 36 +57 76 2. Feyenoord Rotterdam 34 21 7 6 70 37 +33 70 3. PSV Eindhoven 34 21 6 7 87 47 +40 69 4. AZ Alkmaar 34 19 8

Nadere informatie

6,9. Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart keer beoordeeld. 1. Jeugd. 2. Cruijff als speler bij Ajax

6,9. Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart keer beoordeeld. 1. Jeugd. 2. Cruijff als speler bij Ajax Spreekbeurt door een scholier 2221 woorden 25 maart 2002 6,9 652 keer beoordeeld Vak LO 1. Jeugd 2. Cruijff als speler bij Ajax in Oranje bij Barcelona in Amerika weer in Nederland 3. Cruijff als trainer

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

uur Loting derde kwalificatieronde UEFA Champions League, Nyon uur Loting derde kwalificatieronde UEFA Europa League, Nyon

uur Loting derde kwalificatieronde UEFA Champions League, Nyon uur Loting derde kwalificatieronde UEFA Europa League, Nyon KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum 02/14-07 EK voor vrouwen onder 19, Antalya 03/15-07 EK voor spelers onder 19 jaar, Estland 03/04-07 Eerste kwalificatieronde UEFA Champions League

Nadere informatie

Woensdag 28 december: Penaltybokaal MO13, JO11, JO10 Donderdag 29 december: Penaltybokaal MO11, JO9, MO9, JO8 Vrijdag 30 december:

Woensdag 28 december: Penaltybokaal MO13, JO11, JO10 Donderdag 29 december: Penaltybokaal MO11, JO9, MO9, JO8 Vrijdag 30 december: Pagina 1 van 21 Woensdag 28 december: 09:00-11:30 JO11-1, JO11-2, JO11-5, JO10-1, JO10-2, JO10-3. 11:30-12:30 Penaltybokaal MO13, JO11, JO10 12:30-16:00 MO13-1, MO13-2 1, MO13-2 1, JO11-4, JO11-7, JO10-4,

Nadere informatie

Deel 3: Kids en Oranje

Deel 3: Kids en Oranje Juni 2014 Deel 3: Kids en Oranje Wat gaat het worden? Wat gaat het worden? Dé centrale vraag waarin de betrokkenheid bij en de liefde voor voetbal als geen ander in samenkomen. ING gaat met de WKpool,

Nadere informatie

Ten eerste natuurlijk voor iedereen de allerbeste wensen en een gezond & sportief 2019 toegewenst!

Ten eerste natuurlijk voor iedereen de allerbeste wensen en een gezond & sportief 2019 toegewenst! Het programma 2019 Ten eerste natuurlijk voor iedereen de allerbeste wensen en een gezond & sportief 2019 toegewenst! Voor u ligt het programmaboekje van het zaalvoetbaltoernooi 2019 voor de JO-8 t/m JO-13

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM EVC. Schoolvoetbal Toernooi. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM EVC. Schoolvoetbal Toernooi. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School EVC EVC Keetzijde 20 1135 VX EDAM EVC Schoolvoetbal Toernooi 2017 Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School 3-5-2017 Wedstrijdreglement EVC SCHOOLVOETBALTOERNOOI 1 Alle wedstrijden

Nadere informatie

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt

RKVV Westlandia. Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt Ik ben een echte Westlandiaan. Jeroen Spruijt 1 Ik ben een echte Westlandiaan. Een van de spelers die na dit seizoen Westlandia gaat verlaten is Jeroen Spruijt. Hij kwam bij Westlandia op 2 september 2006.

Nadere informatie

1 3Programma Jupiler League

1 3Programma Jupiler League pagina 1 van 17 JULI 01 do 02 vr 03 za 04 zo 05 ma 06 di 07 wo 08 do 09 vr 10 za 11 zo 12 ma 13 di 14 wo 15 do Europa League voorronde 2 16 vr loting CL voorronde 3 loting EL voorronde 3 17 za 18 zo 19

Nadere informatie

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in.

WK-QUIZ 2014. Vul hier je naam in: Vul je antwoorden in naast de vraag en lever dan in. WK-QUIZ 2014 6 Ronden: (100 punten te verdienen) 1. WK Weetjes (16) 2. Voetbal Quotes (16) 3. WK Landen (16) 4. Wie is het? (16) 5. WK 2014 (20) 6. Voetbalvrouwen (16) Vul hier je naam in: Vul je antwoorden

Nadere informatie

SCHOOLVOETBAL-TOERNOOI gemeente Zeevang 10 april 2013

SCHOOLVOETBAL-TOERNOOI gemeente Zeevang 10 april 2013 SCHOOLVOETBAL-TOERNOOI gemeente Zeevang 10 april 2013 Sport-Koepel POULEINDELINGEN jongens groep 3 en 4 POULE A 1 Frankrijk OBS t Kraaiennest 2 Engeland OBS t Kraaiennest 3 Italië OBS t Kraaiennest 4 Portugal

Nadere informatie

Nacompetitie VVV v FC Den Bosch MVV v FC Den Bosch Cambuur v FC Den Bosch

Nacompetitie VVV v FC Den Bosch MVV v FC Den Bosch Cambuur v FC Den Bosch 82/83 83/84 21.08.82 FC Wageningen v FC Den Bosch 24.08.83 Fortuna Sittard v FC Den Bosch 28.08.82 MVV v FC Den Bosch 28.08.83 Excelsior v FC Den Bosch 04.09.82 FC Den Bosch v DS'79 04.09.83 Sparta v FC

Nadere informatie

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum

Bedumer.nl - er gebeurt veel meer in Bedum Arjen Robben Arjen Robben (23 januari 1984 te Bedum). van V.V. Bedum tot één van de beste spelers van de wereld. In zijn jonge voetbaljaren speelt Robben bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Bedum.

Nadere informatie

2 1 X 2 Handicap. 13 Dubbele kans

2 1 X 2 Handicap. 13 Dubbele kans Voetbal: Internationaal Champions League - Matchen Handicap 8 4 X Einde HT 8 HC X X >.5

Nadere informatie

06/ uur Nederlands zaalvoetbalteam Hongarije (vr), Topsporthal Fitland XL, Sittard

06/ uur Nederlands zaalvoetbalteam Hongarije (vr), Topsporthal Fitland XL, Sittard KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum Tijd 06/01 20.00 uur Nederlands zaalvoetbalteam Hongarije (vr), Topsporthal Fitland XL, Sittard 07/01 20.00 uur Nederlands zaalvoetbalteam Hongarije

Nadere informatie

Winter Westerkwartier Toernooi

Winter Westerkwartier Toernooi Winter Westerkwartier Toernooi http://winterwesterkwartiertoernooi.jouwweb.nl 2016 Deelnemende verenigingen Editie 3 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Spelregels en regelementen... 3 Basis spelregels... 4 Poule

Nadere informatie

13/ uur Turkije Nederland onder 19 (vr), Atatürk Olympiad Stadium, Istanboel

13/ uur Turkije Nederland onder 19 (vr), Atatürk Olympiad Stadium, Istanboel KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum Tijd Activiteit 10/10 13.00 uur Georgië Jong Oranje (EK-kw), Mikheil Meskhi Stadium, Tbilisi 15.00 uur Turkije Nederland onder 19 (vr), Güngören Yahya

Nadere informatie

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12

Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Barbieworld - Ontdek de wereld achter het succes van Barbie! Voetbal : 1999 INTER & AC MILAN BARBIE Categorie : Voetbal Gepubliceerd door Marja op 2010/7/12 Laat de leeuw niet in z'n hempie staan. Als

Nadere informatie

20/ uur Portugal Vrouwen onder 19 (vr), Stadium Vila Real de Santo Antonio

20/ uur Portugal Vrouwen onder 19 (vr), Stadium Vila Real de Santo Antonio KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda 20/01 20.00 uur Portugal Vrouwen onder 19 (vr), Stadium Vila Real de Santo Antonio 22/01 12.00 uur Vrouwen onder 19 Zwitserland (vr), Stadium Vila Real de

Nadere informatie

Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14

Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14 Inhoud Voorwoord Johan Cruijff 11 Inleiding 14 De Wijert 22 Helpman en GRC 28 Vedette van FC Groningen 37 Bartina 49 Beschoten in militaire dienst 66 Moeizaam begin bij Ajax 69 De invloed van Johan Cruijff

Nadere informatie

KNVB-agenda KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND. knvb.nl. Activiteit. (Ned.tijd)

KNVB-agenda KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND. knvb.nl. Activiteit. (Ned.tijd) KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND KNVB-agenda Datum Tijd Activiteit 05-13/03 Cyprus Cup 2014 (Nederlands vrouwenelftal) 05/03 13.30 uur Canada Finland, Nicosia 13.30 uur Nederland Australië, Larnaca

Nadere informatie

Wapen Weststellingwerf

Wapen Weststellingwerf Wapen Weststellingwerf 28 2 27 Zaterdag 7 en 14 februari 2015 prijsuitreiking* Direct na afloop wedstrijden 7 februari M Mejander 14:00 uur 7 februari De Duker 12:00 uur 14 februari De Steense 14:00 uur

Nadere informatie

011 Toernooi 23 augustus 2014. Toernooi info

011 Toernooi 23 augustus 2014. Toernooi info 011 Toernooi 23 augustus 2014 Toernooi info Voorwoord Voor de 3e keer al weer organiseren wij dit seizoen het 011 (23/8) en 013(24/8) toernooi. Over het 011 toernooi hebben we wel het een en ander te vermelden.

Nadere informatie

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM. Schoolvoetbal Toernooi. EVC-Rabobank. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School

EVC EVC. Keetzijde VX EDAM. Schoolvoetbal Toernooi. EVC-Rabobank. Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School EVC EVC Keetzijde 20 1135 VX EDAM EVC-Rabobank Schoolvoetbal Toernooi 2016 Deelnemende scholen: O.B.S De Piramide De Trimaran De Nieuwe School 4-5-2016 Wedstrijdreglement EVC SCHOOLVOETBALTOERNOOI 1 Alle

Nadere informatie

G o o g l e. Hoe maak je een eerlijke tabel voor de eredivisie? Bernd Souvignier Radboud Universiteit Nijmegen

G o o g l e. Hoe maak je een eerlijke tabel voor de eredivisie? Bernd Souvignier Radboud Universiteit Nijmegen G o o g l e of Hoe maak je een eerlijke tabel voor de eredivisie? Bernd Souvignier Radboud Universiteit Nijmegen Te veel gevonden? Voor de zoekaanvraag Google tabel eredivisie zijn er liefst 9750 resultaten,

Nadere informatie

CONTACT QUESTIONNAIRE

CONTACT QUESTIONNAIRE Interviewer name: Sampling Point: (01, CPM Eredivisie/Jupiler League, oktober 2009, ) CONTACT QUESTIONNAIRE Goedemiddag, mijn naam is van marktonderzoekbureau Sport + Markt. Wij doen op dit moment een

Nadere informatie

HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!!

HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!! HET 5E INTERNATIONALE F1-TOERNOOI VV TRICHT WEER EEN SUCCES!!! We kijken er ieder jaar weer naar uit!!! Het zogenaamde ALLESISMOGELIJK.NL INTERNATIONALE F1-TOERNOOI beleefde op zaterdag 24 mei zijn 5 e

Nadere informatie

Het 1 e SV Alliance 22 E, F, C en D toernooi. 17 en 18 mei 2014. Sportcomplex SV Alliance 22 Zeedistelweg 2 2015 KT Haarlem 023-5244057

Het 1 e SV Alliance 22 E, F, C en D toernooi. 17 en 18 mei 2014. Sportcomplex SV Alliance 22 Zeedistelweg 2 2015 KT Haarlem 023-5244057 Het 1 e SV Alliance 22 E, F, C en D toernooi 17 en 18 mei 2014 Sportcomplex SV Alliance 22 Zeedistelweg 2 2015 KT Haarlem 023-5244057 Beste Voetballers en voetbalsters, Voorwoord / Inleiding Welkom bij

Nadere informatie

Wintercup Programmaboekje U10 13 Januari 2018 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers. Voetbalacademie Toppers

Wintercup Programmaboekje U10 13 Januari 2018 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers. Voetbalacademie Toppers Wintercup 2018 Programmaboekje U10 13 Januari 2018 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers Inleiding Voetbalacademie Toppers organiseert in samenwerking met vv Wodan uit Eindhoven voor de vijfde keer de Wintercup

Nadere informatie

Titelrace zonder topfavoriet

Titelrace zonder topfavoriet Titelrace zonder topfavoriet Wordt het slot van de voetbalcompetitie weer net zo spannend als vorig seizoen? De voortekenen zijn er wel. De subtop zit tegen de traditionele top 3 aan, en ook de verschillen

Nadere informatie

Wintercup Programmaboekje U11 14 Januari 2018 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers. Voetbalacademie Toppers

Wintercup Programmaboekje U11 14 Januari 2018 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers. Voetbalacademie Toppers Wintercup 2018 Programmaboekje U11 14 Januari 2018 vv Wodan - Voetbalacademie Toppers Inleiding Voetbalacademie Toppers organiseert in samenwerking met vv Wodan uit Eindhoven voor de vijfde keer de Wintercup

Nadere informatie

VV De Meern Jeugdtoernooi 2016

VV De Meern Jeugdtoernooi 2016 VV De Meern Jeugdtoernooi 2016 Welkom Namens de Voetbalvereniging De Meern willen wij u hier hartelijk welkom heten op Sportpark De Meern. Sinds de opening van dit nieuwe sportpark in 2005 voelen we ons

Nadere informatie

Zondag 28 augustus 2011 Aanvang 14:30 uur

Zondag 28 augustus 2011 Aanvang 14:30 uur Zondag 28 augustus 2011 Aanvang 14:30 uur SCHIPPERSPRAAT Een woordje van vice-voorzitter Henk Schoorl Zegeningen Als kleine club in het grote betaald-voetbal-geweld is het toch leuk als je na dit weekend

Nadere informatie

15/03 Hongarije Nederlands zaalvoetbalteam (vr), Generali Arena, Miskolc

15/03 Hongarije Nederlands zaalvoetbalteam (vr), Generali Arena, Miskolc KNVB-agenda Datum 02-09/03 Olympisch kwalificatietoernooi Nederlands vrouwenteam, Nederland 02/03 19.30 uur Noorwegen Zweden, Stadion Woudestein, Rotterdam 19.30 uur Zwitserland Nederland, Kyocera Stadion,

Nadere informatie

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam

Gerard Zwakenberg. Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Gerard Zwakenberg Naam: Gerard Zwakenberg Geboren te/op: 30-10-1941 te Amsterdam Beroep: Inmiddels ben ik gepensioneerd. In het verleden heb ik gewerkt in de diamanten en ben verkoper geweest. Partner/kinderen:

Nadere informatie

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2014

Vragen Oliveo Voetbalquizz 2014 WARMING UP We beginnen met een rondje Algemeen, ofwel hotseknotsbegoniavoetbalvragen. 1. Van wie zijn de volgende uitspraken Roken is slecht.. vooral voor de gordijnen. Die scheidsrechter had de conditie

Nadere informatie

Winter Westerkwartier Toernooi

Winter Westerkwartier Toernooi Winter Westerkwartier Toernooi 2015 Deelnemende verenigingen Editie 3 INHOUDSOPGAVE Voorwoord pagina 2 Spelregels en regelementen pagina 3 Basisspelregels pagina 4 Teamspelregels pagina 4 Poule indeling

Nadere informatie