VERANTWOORDINGSNOTA Bij het jeugdbeleidsplan Langemark-Poelkapelle

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERANTWOORDINGSNOTA Bij het jeugdbeleidsplan Langemark-Poelkapelle"

Transcriptie

1 VERANTWOORDINGSNOTA Bij het jeugdbeleidsplan Langemark-Poelkapelle

2 Verklaring van het College Hierbij verklaart het college van burgemeester en Schepenen dat de meeste voorziene acties voor het jaar 2011 uitgevoerd werden. Hieronder volgt een beknopt overzicht van de uitgevoerde acties. Een aantal acties werden (nog) niet (volledig) uitgevoerd. Deze worden aangeduid met een. Telkens wordt aangegeven waarom deze (nog) niet uitgevoerd werden. 1. Jeugdwerkbeleid Financiële ondersteuning Alle jeugdverenigingen in de gemeente maakten in 2011 gebruik van het subsidiereglement voor toelagen aan jeugdverenigingen, kampsubsidies en kadervormingsubsidies (concrete verdeling: zie bijlage). De aanvraagformulieren werden gebruiksvriendelijker gemaakt en de verenigingen werden meermaals herinnerd aan de indiendatum. Toch dienden meer dan de helft van de verenigingen (rijkelijk) te laat hun aanvraagformulier in. In 2012 wordt het aanvraagformulier opnieuw aangepast, op basis van de opmerkingen van de verenigingen. Het reglement voor subsidies jeugdwerkinfrastructuur werd licht gewijzigd. Jaarlijks kunnen verenigingen een dossier indienen, alle goedgekeurde dossiers bedragen per jaar max euro. Dit vervangt de doelstelling om in overleg met de jeugdraad een nieuw reglement uit te werken voor toelagen aan jeugdwerkinfrastructuur waarin aandacht is voor brandveiligheid. Dit omdat de gemeentelijke Technische Dienst beter geschikt leek om de nodige werken betreffende brandveiligheid uit te voeren. Twee verenigingen dienden een aanvraag in voor subsidies jeugdwerkinfrastructuur. Beiden wendden deze subsidie aan voor het schilderen van hun lokaal. 1.3 materiële ondersteuning en dienstverlening Dit jaar werden er plooistoelen en nadars aangekocht. De verenigingen doen regelmatig beroep op de uitleendienst feestmateriaal en de gemeentelijke zalen. Dit vooral voor fuiven. Suggesties voor aankopen voor de uitleendienst kwamen in 2011 niet aan bod in de jeugdraad. Dit is aandachtseen punt voor 2012.

3 Alle erkende verenigingen hebben recht op een kopiekaart met 20 kopies per lid. 7 van de 8 jeugdverenigingen maakten in 2011 gebruik van deze dienst. Er werd een schoonmaakmoment georganiseerd, waarbij de technische dienst het afval naar het containerpark bracht. Dit werd door de jeugdverenigingen als zeer positief ervaren. 1.4 Inhoudelijke ondersteuning De jeugddienst had in 2011 contact met de verschillende jeugdverenigingen. 7 van de 8 jeugdverenigingen waren op bijna elke jeugdraad aanwezig. KAJ Madoine komt niet meer naar de jeugdraad. Reden hiervoor is het ontbreken van een eigen lokaal. Er was wel een apart overlegmoment tussen de KAJ en de jeugddienst. De fuifmap werd aangevuld met een aantal ontbrekende aanvraagformulieren. In 2012 wordt deze fuifmap vervangen door een algemene meldingsfiche voor evenementen. De nuttige documenten die in de fuifmap terug te vinden waren, zullen ook op deze meldingsfiche terug te vinden zijn. Af en toe komt er een informatieve vraag vanuit de jeugdverenigingen, bijvoorbeeld i.v.m. de organisatie van fuiven, de regelgeving voor het schenken van sterke drank, Verder ondersteunt de jeugddienst de verenigingen inhoudelijk bij concrete problemen. In 2011 betrof dit vooral de Flodder die de relatief hoge huurprijs voor hun gebouw willen aankaarten. Ook waren er verschillende overlegmomenten tussen Chiro Ixagodo en de jeugddienst in verband met hun lokalenprobleem. Voor beide werd echter nog geen oplossing gevonden in De Dag Van de Natuur was een mooie samenwerking tussen de jeugd- en milieudienst, KSA Bikschote, lagere school Bikschote en de provincie. Via het spel Jeugddienst in de Kijker (Karuur) werd nagegaan welke ondersteuning verenigingen van de jeugddienst wensen. Het volgende kwam naar voren: Netwerken is belangrijk: de jeugddienst zoekt waar je welke info kan halen, onder de mensen komen, nagaan wat leeft onder de jeugd, de juiste contacten leggen, eens één gaan drinken in een niet nader genoemd jeugdhuis, Inspraak voor de jeugd organiseren proberen de jeugd te verdedigen bij alles wat de jeugd aanbelangt Jeugdwerk ondersteunen : Uitleg geven bij invullen subsidie-dossier, uitzoeken waar jeugdverenigingen met vragen/problemen terecht kunnen, zelf advies geven, Dingen organiseren voor alle jeugdverenigingen samen Veel organiseren voor de jeugd (grabbelpas,..) Afspraken maken rond fuiven, info kunnen verschaffen hierover

4 1.5 kadervorming Dit jaar werden twee vormingsmomenten georganiseerd vanuit de jeugddienst: Cursus EHBO voor jeugdleiders: er namen leiders deel van twee jeugdverenigingen, hoewel dit voor alle leiders en de speelpleinmoni s openstond. Cursus brandveiligheid: er konden maximaal 12 deelnemers meedoen. Dit jaar namen leiders van 2 verenigingen deel, volgende jaren komen de andere verenigingen aan bod. In 2011 volgde geen enkele speelpleinmonitor een cursus animator. 1.6 jeugdwerkinfrastructuur Stand van zaken KSA Bikschote kreeg dit jaar een nieuw lokaal. De Containers die vroeger dienst deden als Buitenschoolse KinderOpvang werden naar Bikschote verplaatst en voorzien van water en electriciteit. De container bestaat uit 1 grote ruimte met een ruimte voor sanitair. Verder blijft de KSA gebruik maken van een leiding/materiaallokaal in het aanpalende schoolhuis. De KSA maakte gebruik van de subsidies jeugwerkinfrastructuur om hun lokaal te schilderen. Het dorpshuis in Poelkapelle, waar Moeder Baeklandt een lokaal heeft, werd gerenoveerd. De studentenvereniging deed beroep op de subsidies jeugdwerkinfrastructuur om hun lokaal te schilderen. KAJ Madoine heeft nog geen eigen lokaal. Zij kunnen gebruik maken van OC t Madointje. Dit omvat een ruime zaal en vergaderlokaal. Verder heeft de KAJ in t Madointje een materiaalruimte. Ze blijven vragende partij voor een eigen lokaal. De lokalen van Chiro ixagodo worden door Langemark-Poelkapelle gehuurd aan een particulier. Overleg met de brandweer leerde ons dat dit lokaal niet voldoet aan brandveiligheidsvoorschriften. Er worden in 2012 inspanningen gedaan om aan deze voorschriften te voldoen. Daarnaast begaf de verwarming het in december. Voorlopig kon de Chiro de oude sporthal op zondag gebruiken. Tegen volgende winter wordt naar een oplossing gezocht. De Flodder is heel tevreden met zijn locatie. Er werd de afgelopen jaren geïnvesteerd in een nieuwe opslagruimte voor drank en in een parking. Wel kaartte De Flodder aan dat de huur die ze moeten betalen (3.350 euro / jaar) relatief hoog is ten opzichte van de subsidies die ze ontvangen (1.500 euro / jaar). Om deze subsidies te ontvangen moeten ze aan heel wat voorwaarden te voldoen (42 weken open, 10 optredens, 5 ledenactiviteiten, 3 vormingsactiviteiten, 1 actie

5 voor het goede doel). In 2012 wordt nagegaan of deze voorwaarden kunnen geüpdate worden. Prioriteit brandveiligheid Vorming brandveiligheid (zie vorige). In 2011 controleerde de brandweer 4 jeugdlokalen. Op basis van het verslag doet de technische dienst de nodige aanpassingen. Er werden groot een aantal noodverlichtingen en brandblusapparaten aangekocht die in de jeugdlokalen geïnstalleerd worden. Alle gasflessen werden op bevel van de brandweer verwijderd uit de jeugdlokalen. Vanuit de jeugdraad kwam de vraag naar afsluitbare kasten die buiten de lokalen geplaatst kunnen worden. Dit werd goedgekeurd, maar is tot op heden nog niet gerealiseerd. 1.7 aanbod gemeentelijke jeugddienst In de kerstvakantie gingen vier activiteiten door voor lagere school, in de paasvakantie werden ook vier activiteiten georganiseerd. De samenwerking Paspartoe werd verder gezet. In de paasvakantie werden 2 activiteiten georganiseerd voor lagere schoolkinderen die positief geëvalueerd werden. In de zomervakantie gingen op woensdag een aantal activiteiten voor tieners door. Van de gemeente Langemark-Poelkapelle namen meer dan in 2010, maar nog steeds zeer weinig tieners deel. In 2012 wordt bezind over hoe Paspartoe zich kan vernieuwen. In Bikschote werden vier speelpleinweken georganiseerd. Dit jaar werden terug kleuters verwelkomd, omdat de buitenschoolse kinderopvang daar zijn deuren sluit tijdens de zomervakantie. In Poelkapelle werden vijf speelpleinweken georganiseerd. Voor deze werking bleven de deelnemersaantallen constant. Er was overleg met het OCMW om hun cliënten te stimuleren deel te nemen aan jeugdactiviteiten. De samenwerking met het centrum van Fedasil verliep goed. ER kwamen een 10-tal kinderen naar de speelpleinwerking in Poelkapelle. De monitoren gingen naar het centrum voor een rondleiding en er werd een speelpleinnamiddag georganiseerd in het centrum zelf.

6 2. Jeugdbeleid 2.1 Speelruimtebeleid In de Eeckhoutmolenwijk werd een speelpleintje met 3 speeltoestellen voor diverse leeftijden aangelegd op vraag van de bewoners. Dit zijn vooral grootouders met kleinere kinderen Uit de controles van SpeelOkee bleek dat een aantal toestellen (vooral deze uit hout) aan een opknapbeurt toe zijn. Er werd overlegd met de technische dienst. In 2012 zou hier werk van gemaakt moeten worden. De informatieborden met een speelpleinreglement werden niet geplaatst. Het plan is om aantrekkelijke borden te plaatsen met cartoons die de voorschriften die gelden op de speelterreinen uitbeelden. De jaarlijks voorziene 300 euro bleek veel te weinig voor het laten tekenen van Cartoons, het aankopen van borden en de belettering. In 2011 werd de inhoud van het reglement in het college besproken. In 2012 moet dit goedgekeurd worden door de gemeenteraad en kunnen borden en belettering aangekocht worden. 2.2 Prioriteit jongerencultuurbeleid Ook jongeren kunnen een aanvraag indienen voor subsidies voor vernieuwende initiatieven met een gemeenschapsvormende inslag. De Flodder diende een aanvraag in voor hun Flodderweekend. Dit werd afgekeurd wegens niet vernieuwend. De intergemeentelijke samenwerking Paspartoe zette zijn schouders onder een jongerencultuurproject. Eerst brachten we met een groep jongeren bezoek aan inspirerende musea en voorstellingen. Op deze manier wilden we hen warm maken om zelf iets te creëren tijdens Burning Man Westhoek. Dit omvatte een kunstweekend (krokusvakantie) en werkweek (paasvakantie) die doorging in Mesen. Een groepje jongeren vanaf 16 jaar werkten, onder begeleiding van kunstenaars met ervaring in de sociaal-artistieke sector. Verschillende kunstdisciplines kwamen op vraag van de jongeren- aan bod: film, beeldende kunst, theater, dans, Dit resulteerde in een installatie met video en beeldende kunst en een filmpjescaravan. Tijdens het slotmoment werd niet enkel het werk van de jongeren getoond, maar werden ook externe producties aangetrokken. Het eerste optreden tijdens Vlaanderen Feest in het gehucht Madonna was een kindervoorstelling: Balcompagnie met Pateekes en Puree. Naar aanleiding van de film Het varken van Madonna werd in het gehucht Madonna een feestweekend georganiseerd. Op zondag werd er voor de kinderen een circustheatervoorstelling (Balltazar) aangeboden en doorlopend kinderanimatie voorzien (Woesh, Jan zonder Trees).

7 Tijdens de zomer organiseerde de cultuurdienst verschillende vertelavonden. Onder andere Joe Baele bracht verschillende vertelavonden. Overdag bracht hij 2 voorstellingen voor de Buitenschoolse KinderOpvang en twee voor de speelpleinwerking. Ook werd in samenwerking met de cultuurdienst Sintverhalen aan huis georganiseerd. 12 zwarte pieten werden uitgestuurd om aan huis een Sintverhaal te vertellen. De jeugdconsulente wordt 1/5 de tewerkgesteld in de bibliotheek om deze aantrekkelijker te maken voor kinderen en jeugd. In 2011 werden hiervoor de volgende acties uitgewerkt: Bibliotheekintroducties voor lagere schoolklassen uitgewerkt / geüpdate Brochure met scholenaanbod + bezoek aan personeelsvergaderingen van 5 van de 6 scholen Stripweek: (gratis) tentoonstelling Gobelijn versus Panamarenko (product van de provincie), workshop strips voor lagere school, verkoop tweedehands strips Gedichtenwedstrijd naar aanleiding van de gedichtendag. Deze wedstrijd zou 2-jaarlijks doorgaan. Een aantal voorleesuurtjes in de bib. Deze werking wordt in 2012 zeker verder gezet. Tijdens de jeugdboekenweek kwamen een aantal klassen voor een bibliotheekintroductie en kwam Geronimo stilton op bezoek voor de tweede graad. De uitbreiding van de bib met aandacht voor het jongere publiek werd uitgesteld naar In samenwerking de verschillende jeugdverenigingen werd Radio Langemark en Drive-in georganiseerd. In de namiddag werd vanop de markt Radio uitgezonden die in Langemark-Poelkapelle te ontvangen was. s Avonds ging er een drive- in door, volledig in Retro Style, voor het geluid moesten de autoradio s afgestemd worden op 107 fm. 2.3 Jeugdinformatie De jeugddienst organiseerde ook in 2011 klasbezoeken voor het 4 de leerjaar, bestaande uit een speelse rondleiding en een (vernieuwd) informatief/inspraak spel over onze gemeente. In 2011 kwamen 2 klassen op bezoek en werd het spel ook gespeeld op de verwelkomingsdag voor nieuwe inwoners. De regionale jongerenwebsite jspot.be is online. Jongeren kunnen er vanaf begin 2012 zelf filmpjes posten, reageren op elkaars filmpjes, evenementen ingeven, foto s bekijken,

8 De folders in de JIP-zuil in de bibliotheek worden niet veel meegenomen. In 2012 worden ook in de Flodder JIP-folders en andere nuttige informatie voor jongeren geplaatst. 2.4 inspraak en participatie De jeugdraad kwam in 2011 zes keer samen. Dit zorgde voor een goed contact tussen de jeugdverenigingen onderling en met de jeugddienst. Daarnaast krijgen jeugdverenigingen de kans om (vaak lokalen)grieven te uiten en wordt naar een oplossing gezocht. De adviezen bleven eerder beperkt. Dit is een werkpunt voor Er kwamen twee voorstellen uit de jeugdraad, die in samenwerking met de jeugddienst gerealiseerd werden: Radio Langemark en drive- in en gratis frietjes op de markt op dag van de jeugdbeweging. Het jeugdhuis was voor de gelegenheid open voor het jongste publiek. Er was geen stuurgroep speelpleinwerking in De monitoren gaven aan geen tijd te hebben om gedurende het hele jaar samen te komen. Wel was er een bedankingsetentje, gekoppeld aan een uitgebreid evaluatiemoment die veel waardevolle informatie opleverde. Daarnaast ging er planningsdag (april) door waarop de speelpleinzomer in grote lijnen uitgestippeld werd. ER werd een aantal keer overleg gepleegd tussen jeugddienst en OCMW. De OCMW-hulpverleners krijgen telkens het aanbod van de jeugddienst door, zodat ze hun cliënteel kunnen doorverwijzen en kunnen wijzen op eventuele tegemoetkomingen van het OCMW. De bedoeling is dat in de vakantiefolder 2012 een verwijzing staat naar de tegemoetkomingen van OCMW en ziekenfonds. 2.5 geïntegreerd beleid Er werd af en toe overleg gepleegd tussen sportdienst, BKO en jeugddienst. Dit om het vakantie-aanbod op elkaar af te stemmen en om te zien waar samenwerking mogelijk is. Er wordt gepland om in 2012 een gezamenlijke activiteit n.a.v. buitenspeeldag te organiseren. Ook met de bibliotheek, cultuurdienst en dienst toerisme werd samen gezeten en gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Bovenlokaal werd overleg gepleegd met de Paspartoe-jeugddiensten en werd het jeugdoverleg westhoek omgevormd tot Forum Jeugd. Bedoeling is dat jeugddiensten en schepenen zelf thema s kunnen aangeven waarover ze met collega-jeugddiensten willen overleggen. Op basis van de agenda kunnen de gemeente iemand van de jeugddienst en/of de schepen afvaardigen voor het forum. Hieruit kunnen samenwerking, groepsaankopen, expertise-uitwisseling, voortvloeien.

9 2.6 mobiliteit Dagelijks fietst de Langemarkse schoolgaande jeugd naar Ieper. Daarvoor moeten ze ter hoogte van de Briekestraat de Noorderring dwarsen. Om deze onveilige situatie aan te kaarten werd door de jeugdraad ter plaatse een actie georganiseerd in april Deze actie bleef niet zonder resultaat. Minisiter Crevits kondigde aan dat de fietstunnel een prioriteit is voor komende jaren. De Lijn plant besparingen in De jeugdraad volgt op welke gevolgen dit mogelijk voor onze gemeente heeft. ook de plannen voor de dorpskernvernieuwing van Langemark worden door de jeugdraad opgevolgd.

10 Financieel overzicht UITGAVEN Uitgaven specifiek voor jeugd Artikel Omschrijving Budget 2011 Gewone uitgaven Rekening 2011 Toelichting Budget / Vergoeding monitoren , 77 Voor de bezoldiging van hoofdmonitoren speelpleinwerking tijdens sportkamp en speelpleinwerking 761/ Reis- en verblijfskosten , / Vergoeding vrijwilligers ,91 Monitoren vanaf 16 jaar kunnen zich speelpleinwerking inzetten op het speelplein. Ook voor grabbelpasactiviteiten krijgen monitoren een vergoeding. 761/ Kantoorbenodigdheden / Frankeringskosten ,22 mailings / Kadervorming speelpleinbegeleiders en organiseren van vormingsessies De speelpleinwerking wordt begeleid door goede monitoren. Het organiseren en volgen van kadervorming is een must / Boeken, abonnementen, documentatie. 761/ Andere administratiekosten ,43 Op de jeugddienst kunnen jongeren en jeugdverenigingen terecht voor allerlei informatie en documentatie De jeugddienst neemt deel aan overkoepelende overlegorganen (VVJ,

11 761/ Werkingsmiddelen speelpleinwerking en grabbelpas Drive-in /Radio Langemark 2x bioscoopbezoek Bezoek De Spil VDS, ) ,71 Er wordt een gevarieerd aanbod vrijetijdsactiviteiten aangeboden aan kinderen van 4-12 jaar in de verschillende deelgemeenten / Aankoop Meubilair / Speel-o-kee ,22 De speetoestellen van de Buitenschoolse Kinderopvang worden opgenomen in het contract met Speelokee voor de controle van speeltoestellen. 761/ Verzekeringen BA voor deelnemers speelpleinwerking 761/ Andere technische kosten Noodverlichting en rookmelders voor jeugdlokalen 761/ Verzekering onroerende goederen: jeugdlokalen 761/ Levering van elektriciteit voor de gebouwen , , , , , / Levering van water voor , de jeugdgebouwen 761/ Huur- en huurlasten lokalen chiromeisjes , / Toelage JWBP Jeugdverenigingen maken gebruik van

12 Verdeling: zie bijlage 761/ Toelage jeugdwerking: Verdeling: zie bijlage 7612/ Toelage jeugdwerkinfrastructuur 761/ Toelage intergemeentelijke jeugdwebsite 7614/ Toelage regionaal jongerencultuurproject Artikel Omschrijving 761/ Opknappen speelterreinen, toestellen vervangen indien nodig het subsidiereglement. De jeugddienst volgt de subsidie-aanvragen op, herinnert aan deadlines en helpt indien nodig bij het invullen van de formulieren De jeugdraad krijgt middelen om haar doelstellingen te behalen De jeugdverenigingen onderhouden de lokalen die ze ter beschikking krijgen. Voor de verfraaiing en inrichting kunnen ze een subsidieaanvraag indienen Via een regionale jongerenwebsite kan de 250 jeugddienst op maat communiceren met de doelgroep jaar Buitengewone uitgaven Budget Rekening Toelichting ,20 In elke deelgemeente is een aantrekkelijk speelterrein. Budget

13 Algemene uitgaven Werkingskosten Artikel Omschrijving Budget Rekening Budget Toelichting / Infoflash en infogids , / Aankoop , kantoormateriaal 104/ Frankeringskosten , / Telefoonkosten , / Huur en onderhoudskosten van bureaumaterieel Verenigingen krijgen elk jaar een kopiekaart waarmee ze 20 kopies per lid kunnen nemen in de bibliotheek / Werkingskosten culturele Manifestaties Muziekvoorstellin g Balcompagnie Circusvoorstelling Woesh 7621/ Werkingskosten gemeenschapsvormende projecten De jeugddienst heeft een pagina op de website die regelmatig geüpdate wordt. Ook het fuifloket heeft een aparte plaats op de site ,67 De cultuur- en jeugddienst werkenwaar mogelijk- samen om culturele evenementen kind- en jeugdvriendelijk te maken Via het cultuurbeleidsplan kunnen ook jeugdverenigingen een projectsubsidie aanvragen voor een culturele organisatie , ,

14 7624/ Project 1001 vertelsels Kindervoorstellingen Joe baele Sintverhalen aan Huis 762/ Benodigheden voor gebouwen Brandblusser lokaal Moeder Baekelandt Brandblusser Chiro-lokaal 763/ Feesten en plechtigheden ,49 Samen met de cultuur- en jeugddienst van onze gemeente en Zonnebeke wordt een cultureel programma aangeboden aan kinderen ,19 De gemeente neemt een aantal financiële kosten van verenigingen op zich: jaartarief SABAM en Billijke Vergoeding voor de OC s, verzekering adviesraden , / Auteursrechten, erelonen, vergoedingen, optredens en lesgevers Vergoeding voorlezers Peuterpakketten stichting lezen Geronimo Stilton Workshop striptekenen , , 80

15 Personeelskosten Artikel Omschrijving Budget 2011 Rekening / Bezoldiging Gesco s ,37 Toelichting 50% loon jeugdconsulent subsidiabel Budget / Vakantiegeld Gesco s , , / Maaltijdcheques , / Patronale bijdragen , / Kosten beroepsopleiding personeel ,

16 Buitengewone uitgaven Artikel Omschrijving Budget 2011 Rekening 2011 Toelichting 7631/ Aankoop feestmateriaal ,98 Feestmateriaal dat ter beschikking van de verenigingen wordt gesteld Budget INKOMSTEN Artikel Omschrijving Budget Rekening Budget Toelichting / Werknemersbijdrage maaltijdcheques , / Toelage voor Gesco s , / Grabbelpas / Toegangsgelden speelpleinwerking , / Energiebijdragen , jeugdverenigingen 761/ Verhuring de flodder , 84 Alle jeugdverenigingen hebben een degelijk lokaal voor hun werking

17 762/ Verhuring van zalen In elke dorpskern kunnen verenigingen gebruikt maken van een ontmoetingscentrum en vergaderzaal. In alle gemeentezalen mag gefuifd worden / Toegangsgeld 1001 vertelsels 763/ Verhuren van feestmateriaal Jeugdverenigingen kennen het aanbod van de uitleendienst en kunnen hierop een beroep doen voor materiële ondersteuning / Toelage jbwp ,

18 Advies Bij deze beoordeelt de jeugdraad van Langemark Poelkapelle de verantwoordingsnota Jeugd 2011 positief. Hoogachtend, Namens de jeugdraad, Lore Alleman Secretaris Daan Cools Voorzitter

19 Overzicht van de toelagen aan jeugdwerkinitatieven Jeugdvereniging Subsidies 2011 Chiro/KSA Poelkapelle 2.127,32 De Flodder Subsidies jeugdwerkinfrastructuur 2011 Ixagodo 2.361,14 Jeugdraad KAJ Madoine 479 KLJ Langemark 1016,55 KSA Bikschote 1.895, Lange Jo 3.380,58 Moeder Beakelandt TOTAAL

20 Goedkeuring college

21 2011 in beeld

VERANTWOORDINGSNOTA 2012 LANGEMARK-POELKAPELLE

VERANTWOORDINGSNOTA 2012 LANGEMARK-POELKAPELLE VERANTWOORDINGSNOTA LANGEMARK-POELKAPELLE jeugdbeleidsplan 2011-2013 1 1 INHOUD 2 Jeugdwerkbeleid... 4 2.1 Financiële ondersteuning... 4 2.2 materiële ondersteuning en dienstverlening... 5 2.3 Inhoudelijke

Nadere informatie

VERANTWOORDINGSNOTA 2013 LANGEMARK-POELKAPELLE. jeugdbeleidsplan 2011-2013

VERANTWOORDINGSNOTA 2013 LANGEMARK-POELKAPELLE. jeugdbeleidsplan 2011-2013 VERANTWOORDINGSNOTA 2013 LANGEMARK-POELKAPELLE jeugdbeleidsplan 2011-2013 1 1 INHOUD 2 werkbeleid... 5 2.1 Financiële ondersteuning... 5 2.1.1 Subsidies jeugdverenigingen... 5 2.1.2 Subsidies jeugdwerkinfrastructuur...

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 9 november 2013 @ De Flodder + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

Gemeente Langemark Poelkapelle

Gemeente Langemark Poelkapelle Gemeente Langemark Poelkapelle 1 INHOUDSOPGAVE 1 JEUGDWERKBELEID 1.1 Jeugdwerk 1.2 Financiële ondersteuning 1.3 Materiële ondersteuning en dienstverlening 1.4 Inhoudelijke ondersteuning 1.5 Kadervorming

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 2 februari 2013 @ De Flodder Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA Bikschote

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDWERK 1 Nominatieve toelagen jeugdraad 1500... 2 2 Toelagen voor jeugdverenigingen... 2 2.1 Jeugdraadtoelage 800... 2 2.2 subsidie De Flodder 1400... 2 2.2.1 Werkingstoelage 1100...

Nadere informatie

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel.

Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. 1 Van de toelagen voor het jeugdwerk in de gemeente Langemark-Poelkapelle gaan er nominatieve toelagen naar de Jeugdraad, Grabbelpas en Roefel. Aan de jeugdraad wordt een nominatief bedrag van 1.500 toegekend

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 22 maart 2014 @ Moeder Baekelandt Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven

Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Reglement werkingssubsidie jeugdwerkinitiatieven Jeugddienst Londerzeel Lijsterstraat 1 1840 Londerzeel Tel.: 052 31 94 62 Fax: 052 30 53 84 jeugd@londerzeel.be Algemeen Artikel 1: Enkel erkende jeugdwerkinitiatieven

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014 SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER 2013-31 AUGUSTUS 2014 AANVRAAGFORMULIER VOOR JEUGDSUBSIDIES Naam vereniging:... Wij, ondergetekenden Secretaris van de vereniging: en voorzitter van de

Nadere informatie

VERANTWOORDINGSNOTA 2010 JEUGDBELEID

VERANTWOORDINGSNOTA 2010 JEUGDBELEID VERANTWOORDINGSNOTA 2010 JEUGDBELEID 1. De uitvoering van het jeugdbeleidsplan in 2010 1.1. De verklaring In de verantwoordingsnota s van 2008 en 2009 werd aangetoond dat de beleidsmaatregelen die opgenomen

Nadere informatie

Aanvraag Startsubsidie

Aanvraag Startsubsidie Aanvraag Startsubsidie Dit formulier 6 maand na de start van het jeugdwerkinitiatief, bezorgen aan het College van Burgemeester en Schepenen T.a.v. De gemeentelijke jeugddienst Grote Markt 1 9060 Zelzate

Nadere informatie

Tabel 3 bevat de verdeling volgens de beleidsprioriteit en de besteding van de middelen in 2016.

Tabel 3 bevat de verdeling volgens de beleidsprioriteit en de besteding van de middelen in 2016. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 2016-0706 03-05- BIJLAGE Bijlage nr. 3 Verantwoordingsnota in het kader van het lokaal jeugdbeleid 2016 Het voortgangsrapport Cultuur, Jeugd en Sport 2016

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 1 december 2012 @ De Flodder Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA Bikschote

Nadere informatie

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden.

jeugdhuis: Een jeugdhuis is een ontmoetingsplaats voor jongeren waar activiteiten voor en door jongeren georganiseerd worden. Subsidiereglement jeugdbeleid gemeente Borsbeek Inhoud Art. 1: Begrippen p.1 Art. 2: Subsidies jeugd p.2 Art. 3: Uitbetaling p.2 Art. 4: Voorwaarden tot uitbetaling p.2 Art. 5: Inwerkingtreding p.7 Art.

Nadere informatie

Contactpersoon: Jeroen Kersschot

Contactpersoon: Jeroen Kersschot AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail:... www.jonginbeveren.be Wie komt in aanmerking voor een subsidie?

Nadere informatie

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015

Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Subsidiereglement voor erkende jeugdwerkinitiatieven goedgekeurd door de gemeenteraad op 14 december 2015 Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Binnen de perken van de

Nadere informatie

Verslag JAL: 26 juni 2013

Verslag JAL: 26 juni 2013 Verslag JAL: 26 juni 2013 Aanwezigen: Joy Leysen, chiro Malderen Flor Vertongen, chiro Malderen Stijn Rampelbergh, chiro Malderen Victor Steemans, Scouts Londerzeel Bert Stoffels, Scouts Londerzeel Jordi

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

Verantwoordingsnota. Gemeente Heuvelland

Verantwoordingsnota. Gemeente Heuvelland 2011 Verantwoordingsnota Gemeente Heuvelland INHOUD 1 Jeugdwerkbeleid... 4 1.1 Jeugdwerkaanbod... 4 1.1.1 Bevolking... 4 1.1.2 Particuliere jeugdwerkinitiatieven... 4 1.1.3 Gemeentelijke jeugdwerkinitiatieven...

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies 1. Gegevens aanvrager(s) Naam van aanvrager (vereniging of individu) :... Naam contactpersoon (enkel in te vullen indien de aanvrager een vereniging is)

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN Art. 1.1. Art. 1.2. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD SUBSIDIEREGLEMENT JEUGD Het subsidiereglement werd, na positief advies van de jeugdraad dd 15 mei 2012, goedgekeurd in de openbare zitting van de gemeenteraad dd 9 juli 2012. Het reglement gaat in op 1

Nadere informatie

INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP

INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP INSTRUMENTEN fiche 6 Model van financieel overzicht JBP Een mogelijke manier om het financieel overzicht in je JBP op een overzichtelijke manier uit te werken Belangrijk Deze fiche geeft een voorbeeld

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 16 maart 2015. Na deze

Nadere informatie

GR punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur

GR punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur GR20130424 punt 22: Goedkeuring convenant met jeugdhuis het Uur Het amendement van schepen L Meert (Sp.a-Groen) om de tekst (per jaar of op jaarbasis) te uniformiseren om de overeenkomst te laten ingaan

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN

HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN HOOFDSTUK 1: SUBSIDIES JEUGDBEWEGINGEN 1.1. Jeugdbewegingen: algemene bepalingen Art. 1.1.1. gemeentebestuur subsidies verlenen aan jeugdbewegingen voor: - de werking; - het kamp; - het kampvervoer. Art.

Nadere informatie

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen

Opmaak jeugdbeleidsplan algemene richtlijnen Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Nota aan het college van burgemeester

Nadere informatie

767/10601 Creditnota s & ristorno s gew. Dienst 9.053, /16101 Rechtstreekse prestaties betreffende de functie 9.959,00

767/10601 Creditnota s & ristorno s gew. Dienst 9.053, /16101 Rechtstreekse prestaties betreffende de functie 9.959,00 REKENING OPENBARE BIBLIOTHEEKWERKING 2009 60. Gewone Ontvangsten Prestaties 767/10601 Creditnota s & ristorno s gew. Dienst 9.053,88 767/10602 Terugvor. ten onrechte personeelskosten 767/16101 Rechtstreekse

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 13 april 2013 @ De Flodder Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA Bikschote

Nadere informatie

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk-

Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Verslag Jeugdraad 20 Mei 2008 - Domein van Perk- Aanwezig: Verontschuldigd: 1. Goedkeuring + overloop vorig verslag: 2.Evaluatie Jeugdnamiddag: 3.Brandveiligheid vorming: Jurgen Bal (JC Blizzard) Robby

Nadere informatie

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein!

Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Animatoren Gezocht! Enthousiaste animatoren voor op 't Speelplein! Elk jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste jongeren om onze animatorenploeg te versterken. Wat bieden wij aan? Een vrijwilligersvergoeding

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 17 mei 2014 @ Jeugdhuis De Flodder Voorzitter Kevin Alleman Jeugdschepen Marleen Soete Jeugdconsulente Saskia Candry Chiro Lange Jo Nic Alleman en Brecht Bogaert Chiro Ixagodo

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 25 agustus 2015 @ Gemeentehuis Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulent Chiro Lange Jo Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo Chiro Ixagodo De Flodder De Flodder Chiro-KSA-Poelkapelle

Nadere informatie

Gemeentebestuur Lichtervelde

Gemeentebestuur Lichtervelde Gemeentebestuur Lichtervelde Jeugdbeleidsplan 2011-2013 Inhoud HOOFDSTUK 1: JEUGDWERKBELEID...4 1.1 Ondersteuning particuliere jeugdwerk...4 1.1.1 Proces en analyse...4 1.1.2 Doelstellingen...7 1.2 Gemeentelijk

Nadere informatie

4.1 Algemeen jeugdwerkbeleid uitgaven

4.1 Algemeen jeugdwerkbeleid uitgaven Hoofdstuk 4: Financieel luik 4.1 Algemeen jeugdwerkbeleid uitgaven Doelstelling 2.2.1.1 De particuliere jeugdwerkinitiatieven kunnen blijven rekenen op materiële steuning door het gemeentebestuur. de jeugdraad

Nadere informatie

VERANTWOORDINGSNOTA JEUGDDIENST VLETEREN. Jeugdconsulent: Deleu Maika Kasteelstraat 39 8640 Vleteren 057/40 00 99

VERANTWOORDINGSNOTA JEUGDDIENST VLETEREN. Jeugdconsulent: Deleu Maika Kasteelstraat 39 8640 Vleteren 057/40 00 99 VERANTWOORDINGSNOTA 2008 JEUGDDIENST VLETEREN Jeugdconsulent: Deleu Maika Kasteelstraat 39 8640 Vleteren 057/40 00 99 INHOUDSTAFEL Evaluatie doelstellingen jeugdbeleidsplan 2008-2010... Pag. 3-6 Overzicht

Nadere informatie

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018

Jeugdaanbod. Terugblik op 2018 Jeugdaanbod Terugblik op 2018 Speelpleinwerking Speelpleinwerking Krokusvakantie 2018: Afdeling Bavikhove: 202 daginschrijvingen; gemiddeld 40 kinderen per dag. Afdeling Harelbeke: 387 daginschrijvingen;

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied

HOOFDSTUK I: Toepassingsgebied Reglement projectsubsidie jeugd Gelet op artikel 57 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet het jeugdbeleidsplan 2011-2013; goedgekeurd door de gemeenteraad d.d. 18 oktober 2010; Gelet op het subsidiereglement

Nadere informatie

Gemeente Dentergem. Jeugdbeleidsplan Dentergem 2011-2013 1

Gemeente Dentergem. Jeugdbeleidsplan Dentergem 2011-2013 1 Gemeente Dentergem Jeugdbeleidsplan Dentergem 2011-2013 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdstuk 1: proces 4 1.1. inspraak jeugdwerk 4 1.2. stuurgroep jeugdbeleidsplan 4 1.3. Deskundigen 5 1.4. Leiding jeugdbewegingen

Nadere informatie

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING

JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING JEUGDRAAD ZINGEM ALGEMENE VERGADERING 14 december 2013 10u KSA-lokaal AANWEZIGHEDEN aanwezige leden: Tom, Merel, Ben, Annelies, Jan aanwezige waarnemers: Kathleen, Gerrit verontschuldigd: Elissa, Kim,

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN. Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief:

AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN. Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: AANVRAAGFORMULIER VOOR WERKINGSTOELAGE JEUGDWERKINITIATIEVEN Voor het werkjaar september 20 tot augustus 20 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente 9150 Kruibeke INVULLEN IN DRUKLETTERS

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 8 februari 2014 @ KSA-Chiro Poelkapelle + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt

Nadere informatie

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad.

Volgende personen maken tijdens het werkingsjaar deel uit van de algemene vergadering van de gemeentelijke jeugdraad. Verslag van de zitting van de algemene vergadering van 1 oktober 2016, 10.00 uur, jeugdlokalen KLJ Ravels-Eel Aanwezig: Ruben Van Nooten (jeugdconsulent, secretaris), Patrick Van den Borne (schepen), Tom

Nadere informatie

78 GU Overboekingen Overboeking van de gewone naar de buitengewone dienst , , ,00

78 GU Overboekingen Overboeking van de gewone naar de buitengewone dienst , , ,00 716 BEGROTING 26 Datum : 16/11/25 9 Overboekingen Begrotingskrediet 26 24 25 78 GU Overboekingen 0/ 957/ Overboeking van de gewone naar de buitengewone dienst 1.098.962,28 400.00 150.00 0957 Tussentotaal

Nadere informatie

Subsidiereglement Jeugdraad De Haan

Subsidiereglement Jeugdraad De Haan Subsidiereglement Jeugdraad De Haan Een en ander wordt geregeld in het Jeugdbeleidsplan (JBP). Aanvraagformulieren kunnen verkregen worden bij de Jeugddienst of op de website www.dehaan.be/jeugd POST 1:

Nadere informatie

VERANTWOORDINGSNOTA JEUGDDIENST VLETEREN. Jeugdconsulent: Deleu Maika Kasteelstraat 39 8640 Vleteren 057/40 00 99

VERANTWOORDINGSNOTA JEUGDDIENST VLETEREN. Jeugdconsulent: Deleu Maika Kasteelstraat 39 8640 Vleteren 057/40 00 99 VERANTWOORDINGSNOTA 2009 JEUGDDIENST VLETEREN Jeugdconsulent: Deleu Maika Kasteelstraat 39 8640 Vleteren 057/40 00 99 INHOUDSTAFEL Evaluatie doelstellingen jeugdbeleidsplan 2009-2010... Pag. 3-6 Overzicht

Nadere informatie

A Inleiding...3 B Situering...4 1 Maatschappelijk kader...4 2 De weg naar het plan...4

A Inleiding...3 B Situering...4 1 Maatschappelijk kader...4 2 De weg naar het plan...4 INHOUD A Inleiding...3 B Situering...4 1 Maatschappelijk kader...4 2 De weg naar het plan...4 C Jeugdwerkbeleid...6 1 Proces...6 2 Analyse...6 2.1 Activiteiten en fuiven...6 2.2 Promotie...6 2.3 Bewegwijzering...7

Nadere informatie

De provincie Vlaams-Brabant je jeugdbeleid!

De provincie Vlaams-Brabant je jeugdbeleid! De provincie Vlaams-Brabant je jeugdbeleid! De provincie Vlaams-Brabant je jeugdbeleid! Naar een verdieping hoger met je gemeentelijk jeugdbeleid, of een volledige make-over? PROCEDURE Vraag je begeleiding

Nadere informatie

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG

Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Jeugdraad 18 november 2010 ALGEMENE VERGADERING VERSLAG Aanwezig: Thomas Desmet (voorzitter/open Jeugdwerk), Jefferie Maes (Open Jeugdwerk), Anaïs Gevaert (Chiro Kanjo), Marlies Nachtergaele (Chiro Kanjo),

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT TER SUBSIDËRING VAN HET PLAATSELIJK JEUGDWERK Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OUDENAARDE GEMEENTEBESTUUR LIERDE Nieuwstraat 19 Tel. 055/43.10.10 Fax. 055/43.10.16 Kantoren toegankelijk van 9 tot 12uur en op woensdag van 18 tot 20uur uitgezonderd

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) SUBSIDIEFORMULIEREN 2015 TOELAGEN JEUGDVERENIGINGEN (WERKJAAR 1/01/14 31/12/14) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 16 maart 2015.

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidies internationale projecten

Aanvraagformulier voor subsidies internationale projecten Aanvraagformulier voor subsidies internationale projecten 1. Gegevens aanvrager(s) Naam van aanvrager (vereniging of individu) :... Naam contactpersoon (enkel in te vullen indien de aanvrager een vereniging

Nadere informatie

Actieplan 2009 Cultuur & Bibliotheek

Actieplan 2009 Cultuur & Bibliotheek Actieplan 2009 Cultuur & Bibliotheek INLEIDING 2009 is een feestjaar voor zowel OC Vondel als bib Vondel. Het ontmoetingscentrum bestaat 20 jaar en de bibliotheek 10 jaar. Bovendien is het 30 jaar geleden

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer

Inleiding. Beste lezer GEMEENTE NIJLEN VERANTWOORDINGSNOTA BIJ HET JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 2012 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Inleiding Beste lezer 2012 was het tweede uitvoeringsjaar van het lopende Jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen

Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1/5 Aanvraagformulier voor de subsidiëring van gemeenschapsvormende culturele evenementen 1. Algemeen 1.1. De gegevens van de aanvrager (= de persoon die het formulier invult) Adres: Gemeente: Telefoon:

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 Leven - Team Ontspannen

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 Leven - Team Ontspannen Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 Leven - Team Ontspannen 28 2017_GR_00083 Subsidiereglement voor jeugdverenigingen - nieuwe indiendatum - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 4 oktober 2014 @ Jeugdhuis De Flodder Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan 2011 2013

Jeugdbeleidsplan 2011 2013 Jeugdbeleidsplan 2011 2013 Inleiding Het gemeentelijk jeugdbeleidsplan is een plan dat elke 3 jaar door het gemeentebestuur wordt opgemaakt in samenspraak met kinderen, jongeren en het jeugdwerk. In dit

Nadere informatie

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013

VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 VERSLAG JEUGDRAAD VRIJDAG 6 DECEMBER 2013 Aanwezig: Chirojongens Groot-Vorst (Dieter Heus, Dries Peeters), Chiromeisjes Groot-Vorst (Britt Mondelaers), Chiromeisjes Veerle (Lise Vermeulen, Lotte Gielis),

Nadere informatie

Gemeente Pittem stelt voor

Gemeente Pittem stelt voor Gemeente Pittem stelt voor Jeugdbeleidsplan 2011-2013 Inhoudstafel Inhoudstafel pag. 1 Voorwoord pag. 3 Waar Pittem naar streeft de komende drie jaar.. pag. 4 Wat wordt bedoeld met? pag. 4 Situering pag.

Nadere informatie

Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee

Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee Afsprakennota tussen de gemeente Buggenhout en speelplein Spelemee 1. Algemene bepalingen Deze afsprakennota wordt afgesloten tussen enerzijds het gemeentebestuur van Buggenhout, vertegenwoordigd door..

Nadere informatie

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN

REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN REGLEMENT TOT ERKENNING EN SUBSIDIERING VAN JEUGDVERENIGINGEN EN JEUGDHUIZEN Stedelijke jeugddienst Borgloon St-Rochuslaan 12a 3840 BORGLOON 012 67 37 01 www.jeugddienstborgloon.be jeugddienst@borgloon.be

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN WUUSTWEZEL. Zitting van 26 maart 2012 UITTRKSL UIT D NOTULN VAN D GMNTRAAD VAN WUUSTWZL Zitting van 26 maart 2012 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ansoms J. - Burgemeester - Voorzitter Breugelmans K., Bogaerts L., Phiiipsen P., Mertens-Van

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

Inleiding. Beste lezer

Inleiding. Beste lezer VERANTWOORDINGSNOTA BIJ HET JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Inleiding Beste lezer 2013 was het derde, en ook het laatste, uitvoeringsjaar van het Jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK

REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK REGLEMENT WERKINGSSUBSIDIE JEUGDWERK DOEL EN PERIODE De subsidiëring van het jeugdwerk heeft tot doel het jeugdwerk financieel te ondersteunen zodat zij hun werking behouden, verder uitbouwen en differentiëren.

Nadere informatie

Ontwerpplan Jeugdbeleidsplan

Ontwerpplan Jeugdbeleidsplan Ontwerpplan Jeugdbeleidsplan 2011-2013 ONTWERPPLAN 3 Inhoud 4 Voorwoord 5 Situering De belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren zijn: Meer info Jeugddienst Westdorp 3 8573 Anzegem 056 68 82 50 jeugddienst@anzegem.be

Nadere informatie

VERSLAG 20 mei u00

VERSLAG 20 mei u00 VERSLAG 20 mei 2008 20u00 JEUGDRAAD MAASEIK Jeugdhuis De Kick Aanwezig: Maarten Lemmens (JH De Kick), Sepp Thilkens (JH De Kick), Tom Vranken (Chiro NRT), Bregt Vastmans (Chiro NRT), Koen Pijls (Scouts),

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM

SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Jeugddienst Zottegem SJC De Muze Beislovenstraat 4 9620 Zottegem tel/09 367 91 98 jeugddienst@zottegem.be SUBSIDIEREGLEMENT JEUGDVERENIGINGEN ZOTTEGEM Reglement Dit reglement regelt de verdeling van de

Nadere informatie

Voortgangsrapport 31 januari 2010 Beleidsdomein CJSM - Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen (ASCW)

Voortgangsrapport 31 januari 2010 Beleidsdomein CJSM - Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen (ASCW) Voortgangsrapport 31 januari 2010 Beleidsdomein CJSM - Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen (ASCW) Vooraf In dit voortgangsrapport beperken we ons tot een bespreking van de items

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING VERSLAG ALGEMENE VERGADERING 6/02/2016 1. Opvolging vorig verslag Het vorig verslag werd goedgekeurd, zonder opmerkingen. 2. Infrastructuursubsidie Chiro Eine - De nieuwbouw komt aan het speelplein aan

Nadere informatie

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT

CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HERNE SUBSIDIEREGLEMENT Cultuurdienst Centrum 17 1540 Herne 1 02 397 11 60 cultuur@herne.be Dit reglement werd goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Cultuurraad d.d. 15 juni 2015.

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013

Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen 2011-2013 Dit reglement gaat in vanaf 1 januari 2011. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1 De diverse toelagevormen die het onderwerp uitmaken

Nadere informatie

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten.

- WAARVOOR-subsidies Ondersteunen gericht bepaalde werkingselementen of kosten. INLEIDING Na ruim beraad en zorgvuldige inspraak besloten we in Ruiselede het subsidiereglement voor de verdeling van de gelden aan de jeugdverenigingen dat goedgekeurd werd in zitting van 12/04/95 te

Nadere informatie

STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN

STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN STRATEGIE EN JEUGD STAD ANTWERPEN De stad Antwerpen Antwerpen = stad + 9 districten Stad : bovenlokale bevoegdheden: ruimtelijk structuurplan, Districten: lokale bevoegdheden: cultuur, sport, jeugd, senioren,

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010.

Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. Gemeente Bornem Koepelreglement voor toelagen aan jeugdwerkinitiatieven Geldend vanaf 14 september 2010. HOOFDSTUK I. ALGEMENE BEPALINGEN Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Werkjaar:

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15)

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15) SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN JEUGDHUIZEN (WERKJAAR 01/01/15 31/12/15) Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2016. Na deze

Nadere informatie

Doelstellingenbudget (B1)

Doelstellingenbudget (B1) stellingenbudget (B1) Planningsrapport: Budget 2015 (BP2015-0_0) Periode: 2015 Laatste dagboeknrs: Exploitatie: 171 Investering: 0 Andere: 0 Bodukap (NIS 12005) Baxbos 15-17 - 2820 Bonheiden Secr.: Hanne-Lore

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN VOOR JEUGDLOKALEN CATEGORIE 1 + 2

SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN VOOR JEUGDLOKALEN CATEGORIE 1 + 2 SUBSIDIEFORMULIEREN 2016 TOELAGEN VOOR JEUGDLOKALEN CATEGORIE 1 + 2 Gelieve deze subsidieformulieren zorgvuldig en duidelijk ingevuld terug te bezorgen op de jeugddienst voor 1 maart 2016. Na deze datum

Nadere informatie

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen.

Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking van verschillende personen. GEMEENTE NIJLEN JEUGDBELEIDSPLAN 2011-2013 GEMEENTEBESTUUR NIJLEN KERKSTRAAT 4 2560 NIJLEN Dankwoord Het Jeugdbeleidsplan 2011-2013 is tot stand kunnen komen dankzij de inzet, het enthousiasme en de medewerking

Nadere informatie

Wat deed CD&V in Langemark-Poelkapelle

Wat deed CD&V in Langemark-Poelkapelle Wat deed CD&V in Langemark-Poelkapelle - 2000-2006 2001 Nieuwe locatie voor jeugdhuis De Flodder Nieuw heem voor de chirojongens in Langemark Heraanleg van de speelplaats in Sint-Juliaan Opening van de

Nadere informatie

Jeugdraad 29 augustus 2016

Jeugdraad 29 augustus 2016 Jeugdraad 29 augustus 2016 Aanwezig: Hannes, Nick, Karel, Ruben, Geoffrey, Justine, Frauke, Evie, Sanne Verontschuldigd: Phaedra, Jasmine en Laura Afwezig: Niels, Stef 1. Goedkeuring vorig verslag a. Geen

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project:

Aanvraagformulier. Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur. Naam van het project: Aanvraagformulier Contact : Dienst jeugd, info@pingjeding.be Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Aanvraag stedelijke subsidie voor de ondersteuning van een project rond jeugdcultuur Naam van het project:..

Nadere informatie

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN

REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN jeugddienst R E G L E M E N T Gemeenteraad van 30 mei 2013 REGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN MUZIEKEVENEMENTEN VOOR JONGEREN DEEL 1: ONDERSTEUNING VAN CONCERTEN EN FESTIVALS Art. 1: Wat Dit reglement voorziet

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE SUBSIDIËRING VAN HET GEMEENTELIJK JEUGDWERK Jeugd Houthalen-Helchteren Pastorijstraat 30 3530 HOUTHALEN-HELCHTEREN. T: 011/492.098 E: dries.vandebeeck@houthalen-helchteren.be

Nadere informatie

Gemeente Geetbets : voorstelling en missie

Gemeente Geetbets : voorstelling en missie Gemeente Geetbets : voorstelling en missie 1. Voorstelling van de gemeente Geetbets is een fusiegemeente met landelijk karakter. Ze bestaat uit de twee deelgemeenten Geetbets en Rummen. Het kleine Grazen

Nadere informatie

Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: Plaats kamp: Naam: Adres: Tel:

Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Rekeningnummer jeugdwerkinitiatief: Plaats kamp: Naam: Adres: Tel: Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente 9150 Kruibeke INVULLEN IN DRUKLETTERS AANVRAAGFORMULIER VOOR KAMPSUBSIDIES Jeugdwerkinitiatief: Formulier ingevuld door: Naam: Adres: Tel.

Nadere informatie

Nota Strategische Meerjarenplannen Jeugd

Nota Strategische Meerjarenplannen Jeugd Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen Arenbergstraat 9 1000 Brussel T 02 553 42 45 F 02 553 42 39 www.sociaalcultureel.be sociaalcultureel@vlaanderen.be Afdeling Jeugd uw contactpersoon

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie