2. Het onderzoek. De vragen. De vragenlijst kende de volgende vragen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Het onderzoek. De vragen. De vragenlijst kende de volgende vragen:"

Transcriptie

1

2 1. Inleiding Op 2 april 2007 is de renovatie gestart van de eerste flat in de Oude Hoeve. De renovatie roept heel veel vragen en bedenkingen bij de huurders van de betrokken flats op. In totaal gaat het om 322 woningen die door woningstichting Clavis zullen worden gerenoveerd. De verwachte einddatum is november Begin mei heeft huurder Fenny Drop contact opgenomen met de SP. Zij wees de partij op de onder de haar bekende huurders levende vragen en bedenkingen. In overleg met Fenny is besloten dat de SP een buurtenquête zou gaan houden. In de week van 12 tot en met 19 mei 2007 zijn de vragenlijsten in de flats verspreid. Op zaterdag 19 mei zijn vragenlijsten huis aan huis opgehaald. In totaal hebben 107 huurders de vragenlijst ingevuld, dat is 33,2%. Dat de renovatie leeft blijkt uit de activiteiten van een huurder die onder de naam bewoner een website ( over de renovatie is gestart. Ook is op 22 maart in één van de flats een anoniem briefje met uitleg over de vergoeding opgehangen. Deze bewonersacties staan los van de activiteiten van de initiatiefnemers van deze bewonersenquête, mevrouw Fenny Drop en de SP. Dit rapport is tot stand gekomen door samenwerking van de SP afdelingen Hulst en Terneuzen. Wij danken de vrijwilligers die de vragenlijsten hebben verspreid en opgehaald. Terneuzen, juni 2007 Fons van Limpt Afdelingsvoorzitter Terneuzen Ger van Unen Afdelingsvoorzitter Hulst

3 2. Het onderzoek De renovatie in Oudelandse Hoeve beslaat 322 woningen. Alle woningen hebben een vragenlijst ontvangen. 107 huurders hebben deelgenomen aan het onderzoek. De vragen De vragenlijst kende de volgende vragen: Wilt u tijdens de renovatie in uw huis blijven wonen? Kunt u tijdens de renovatie ergens terecht? Zou u als er vervangende woonruimte werd aangeboden daar dan gebruik van maken? Zou u, als er een mogelijkheid was om s avonds en s nachts in een appartement van het City Hotel te logeren om te koken en op te frissen, er dan gebruik van maken? 5. Is de vergoeding van 300 toereikend voor u? De vragen zijn tot stand gekomen op basis van onder de huurders levende gevoelens.

4 3. De uitkomsten: Vraag 1: Wilt u tijdens de renovatie in uw huis blijven wonen?

5 Vraag 2: Kunt u tijdens de renovatie ergens terecht?

6 Vraag 3: Zou u als er vervangende woonruimte werd aangeboden daar dan gebruik van maken?

7 Vraag 4: Zou u, als er een mogelijkheid was om s avonds en s nachts in een appartement van het City Hotel te logeren om te koken en op te frissen, er dan gebruik van maken?

8 Vraag 5: Is de vergoeding van 300 toereikend voor u?

9 4. Conclusies 64,5% geeft aan tijdens de renovatie in de eigen woning te willen blijven. Dit zegt echter niet dat er geen behoefte is aan een wisselwoning. Want uit vraag 3 blijkt dat 32,7% gebruik zou willen maken van een vervangende woning en 41% wil s avonds en s nachts gebruik maken van een appartement in het City Hotel (vraag 4). De hoge nee-score op vraag 1 is blijkens gesprekken en opmerkingen op de vragenformulieren meer ingegeven door de wens om tijdens de renovatiewerkzaamheden in huis toezicht te houden. Men is bevreesd om hun spullen onbeheerd achter te laten. 47,6% van de respondenten geeft aan dat men tijdens de renovatie niet ergens anders terecht kan. Dat is op zich niet verwonderlijk aangezien er relatief veel ouderen en gehandicapten in de Oudelandse Hoeve wonen. De 32,7% die bij vraag 3 aangeven dat zij van vervangende woonruimte gebruik willen maken indien daar de mogelijkheid toe was en de 41% die bij vraag vier aangeven s avonds naar een appartement in het City Hotel te willen gaan, geven te kennen dat Clavis hier een steek heeft laten vallen. Er blijkt grote behoefte aan een vorm van vervangende woonruimte te zijn, maar Clavis heeft verzuimd om in die behoefte te voorzien. De vergoeding wordt door 77,6% van de respondenten als te laag gezien. Gezien de aard en de omvang van de werkzaamheden is de vergoeding inderdaad aan de lage kant. Bij het hoofdstuk Aanbevelingen komen we hier nog op terug. Uit gesprekken blijkt tevens dat mensen die alleenstaand zijn, ouderen en gehandicapten met een laag inkomen opzien tegen de renovatie. Zij vragen zich af of zij financieel in staat zullen zijn om hun huis na de renovatie weer op orde te brengen.

10 Opmerkingen op de vragenformulieren Behalve de antwoorden op de 5 vragen hebben 47 respondenten het vragenformulier gebruikt om aanvullende informatie op te schrijven. Uit deze aanvullende informatie blijkt hoezeer de renovatie ingrijpt in persoonlijke omstandigheden. Een bloemlezing: Wij zijn beide suikerpatiënten en ons huis is nu tiptop in orde. De vergoeding van 300 is lang niet toereikend om zaken als behang en vloerbedekking te vervangen. Zeker niet als je zelf niets meer kunt en dus alles moet laten doen. Iemand die alle 5 de vragen met nee beantwoordde schrijft: Dat zijn voor mij geen opties. Zou heel graag willen verhuizen, omdat mijn gezondheid in het geding is! Slecht voorgelicht, de ouderdom wordt niet gerespecteerd. 85 en 82 jaar. Ben verplicht te verhuizen in verband met doktersverklaring. Clavis heeft daar geen enkele boodschap aan. Als het mogelijk zou zijn, wil ik graag een vervangende flat die al klaar en leeg is. Ik ben ziek, ik heb ChronLymfat-Leukemie. Ik ben pas geopereerd en ben allergisch voor alles. Er is te weinig begeleiding voor alleenstaande ouderen tijdens de verbouwing en daaruit voortvloeiende werkzaamheden. Ik ben tevreden met de huidige woonsituatie. Uit de aanvullende informatie blijkt ook ontevredenheid over de zonweringen. Huurders hebben vaak nog recentelijk (1, 2 jaar geleden) zelf zonwering aangekocht. Deze zonwering wordt tijdens de renovatie door Clavis vervangen. De betrokken mensen stellen de terechte vraag waarom hun eigen zonwering niet kan blijven hangen? Ook geven veel mensen aan zich geen raad te weten met hun huisdieren tijdens de renovatie.

11 5. Aanbevelingen 1. Vergoedingen Het meest heikele punt is de kwestie van de vergoedingen. 77,6% van de respondenten vindt de vergoeding van 300 te laag. Anders dan bij een gedwongen verhuizing in verband met een renovatie of sloop van een complex is er qua vergoeding voor een renovatie als die bij de Oudelandse Hoeve geen eenduidige richtlijn te geven. Onderzoek op internet wijst uit dat een woningstichting in Zwolle zijn huurders een vergoeding van 950 heeft gegeven, bij een woningstichting in Amsterdam variëren de vergoedingen tussen 400 en Het Rotterdamse bureau v/h Steunpunt Wonen heeft met het oog op de grootschalige renovatieprojecten die in de stad plaatsvinden een richtlijn opgesteld. Dit bureau adviseert woningcorporaties om een vergoeding van minimaal 750 en maximaal 2500 te verstrekken. Wij adviseren Clavis om gezien de aard en omvang van de werkzaamheden, de vergoeding op te trekken naar minimaal Sociaal Plan Bij veel gelijkwaardige renovatieprojecten in het land wordt gewerkt met een zogenaamd Sociaal Plan. In zo n plan worden vooraf de rechten en plichten van huurders en corporaties beschreven. Het Sociaal Plan wordt door verhuurder samen met een huurdervereniging of een andere legitieme vertegenwoordiging van huurders op- en vastgesteld. Bij de renovatie van de Oudelandse Hoeve ontbreekt een Sociaal Plan. Het ontbreken hiervan leidt tot grote onzekerheid en ergernis bij huurders. Wij adviseren Clavis om bij toekomstige renovatieprojecten in samenwerking met een huurdervertegenwoordiging een Sociaal Plan op te stellen. Het Rotterdamse v/h Steunpunt Wonen heeft een basis Sociaal Plan op zijn website ter beschikking gesteld ( publicaties.html). 3. Wisselwoningen De Oudelandse Hoeve kent een (groot) aantal huurders dat wegens medisch/sociale redenen behoefte heeft aan een wisselwoning. Mensen die (terminaal) ziek zijn, mensen met een stofallergie, oudere alleenstaanden, gehandicapten etc. hebben grote problemen met de komende renovatie. Men acht zichzelf niet in staat om tijdens de renovatie in de woning te verblijven. Anderen willen op de dag juist wel in hun woning blijven om toezicht op de werkzaamheden te houden. Wij adviseren Clavis om de huurders met medisch/sociale redenen die niet in hun woning kunnen blijven een voor de duur van de renovatie tijdelijke, gestoffeerde woning aan te bieden. Voor mensen die overdag wel aanwezig willen zijn maar s avonds en s nachts niet in de woning willen verblijven adviseren wij Clavis om appartementen in het City Hotel te reserveren.

12 Wij adviseren Clavis om met huurders die van een wisselwoning gebruik willen maken een tijdelijke huurovereenkomst te sluiten waarin staat dat de huur voor de wisselwoning niet hoger kan zijn dan de huur van hun eigen woning. Vanzelfsprekend zullen voor de tijdelijke huurovereenkomst geen administratiekosten in rekening worden gebracht. Voor de duidelijkheid: tijdens het verblijf in een wisselwoning hoeft men geen huur voor de eigen woning te betalen. Voor het gebruik in de avond- en nachturen van een appartement in het City Hotel kunnen wij ons voorstellen dat Clavis voor de kosten een rechtvaardige regeling met de betrokken huurders treft. 4. Verplaatsing en opslag van meubelen Het blijkt dat veel mensen moeite hebben met het tijdens de renovatie verplaatsen van meubelen. Voor veel mensen zou het een oplossing zijn als Clavis eigen mensen in samenwerking met vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale beschikbaar stelt om de meubelen te verplaatsen. Men heeft tevens behoefte aan tijdelijke opslag voor meubelen. Wij adviseren om de behoefte bij de huurders te inventariseren voor hulp bij verplaatsing en eventueel opslag. Daar waar de behoefte tot hulp bestaat schakelt Clavis eigen mensen eventueel aangevuld met vrijwilligers in. Voor de opslag adviseren wij Clavis om afsluitbare containers op de parkeerplaats te plaatsen. 5. Overleg en informatie Het blijkt dat huurders het overleg en informatie over de renovatie als minimaal ervaren. Ook is onduidelijk welke rol de gemeente Terneuzen in dit proces kan spelen.

13 Het is gebleken dat er grote onduidelijkheid bestaat over de 70% regeling. Bij woningverbetering is het zo dat een woningcorporatie pas kan gaan renoveren nadat 70% van de huurders hiermee akkoord gaat. Op de website van VROM staat dit erover te lezen: Moet een huurder instemmen met een complexrenovatie? Als de verhuurder een woningcomplex wil renoveren en daarvoor een redelijk voorstel doet, moet de huurder de verhuurder daartoe de gelegenheid geven. Met redelijk wordt bedoeld dat gelet wordt op de belangen van de verhuurder, van de huurder en die van eventuele onderhuurders. De huurder kan daarbij aanspraak maken op vermindering van de huurprijs of op ontbinding van de huurovereenkomst en op schadevergoeding. Het voorstel tot renovatie moet schriftelijk worden gedaan. Onder renovatie wordt in dit verband verstaan zowel sloop met vervangende nieuwbouw als gedeeltelijke vernieuwing door verandering of toevoeging. Wanneer wordt een voorstel voor renovatie redelijk geacht? Een dergelijk voorstel wordt redelijk geacht als van tien of meer woningen of bedrijfsruimten die een bouwkundige eenheid vormen, 70 procent of meer van de huurders met dat voorstel heeft ingestemd. De huurder die niet met het voorstel heeft ingestemd kan binnen acht weken na de brief van de verhuurder waarin staat dat 70 procent of meer van de huurders met het voorstel heeft ingestemd, een beslissing van de rechter vragen over de redelijkheid van het voorstel. Wij adviseren Clavis om een voor iedereen duidelijke overlegstructuur op te zetten. Hoewel Clavis maandelijks nieuwsbrieven verspreidt verdient het aanbeveling om minimaal twee maal per maand een nieuwsbrief te verspreiden. Zodat Clavis eerder op onder de huurders levende vragen en/of bedenkingen kan inspelen. Ook bevelen we aan om bij volgende renovatieprojecten de huurders duidelijk te wijzen op te 70% regeling.

14 Colofon Dit rapport is een samenwerking van: SP afdeling Terneuzen Coehoornstraat HW Sas van Gent SP afdeling Hulst Scheldeweg RD Kloosterzande Tel Fotografie 2007 Patrick Keizer & Rob van Willigenburg Opmaak 2007 Patrick Keizer Tel

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018

Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan (ASP) Publieksversie 2018 Het Utrechts Participatie Model & Algemeen Sociaal Plan Groot onderhoud, renovatie of sloop? Wat gaat er gebeuren met uw

Nadere informatie

Team huurrecht SKa Olivier Vermeulen Violet Acar Thérèse Fraai Erina Baljić 0

Team huurrecht SKa Olivier Vermeulen Violet Acar Thérèse Fraai Erina Baljić 0 Team huurrecht SKa Olivier Vermeulen Violet Acar Thérèse Fraai Erina Baljić 0 Het uitvoeren van werkzaamheden gedurende de looptijd van de huurovereenkomst Violet Acar 4 april 2019 Wat gaan we dit uur

Nadere informatie

Rapportage draagvlakmeting Renovatieplannen Kanaleneiland Zuid te Utrecht Portaal

Rapportage draagvlakmeting Renovatieplannen Kanaleneiland Zuid te Utrecht Portaal Rapportage draagvlakmeting Renovatieplannen Kanaleneiland Zuid te Utrecht Portaal Het vierde huis Femke Hendrikx Bert van Doesburg Postbus 196 1380 AD Weesp Draagvlakmeting renovatieplan Kanaleneiland

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2014Z11661

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG

SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG SOCIAAL STATUUT PARKSTAD LIMBURG Inleiding De komende jaren zullen de woningcorporaties van Parkstad Limburg een groot deel van hun woningen grondig opknappen. Dat is nodig, omdat de huurders recht hebben

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Huurrecht en gebiedsontwikkeling. 5 oktober 2017 Daniëlle de Vos Job Velthuizen

Huurrecht en gebiedsontwikkeling. 5 oktober 2017 Daniëlle de Vos Job Velthuizen Huurrecht en gebiedsontwikkeling 5 oktober 2017 Daniëlle de Vos Job Velthuizen Waar raken huurrecht en gebiedsontwikkeling elkaar? Onderwerpen Voorbereidingsfase 1. Communicatie met bewoners 2. Renovatie

Nadere informatie

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016.

Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. Sociaal Statuut Parkstad Limburg Woningstichting Voerendaal Versie 2001, update 22 november 2016 Besproken met de Huurdersbelangenvereniging Voerendaal en goedgekeurd op 28 november 2016. De volgende wijzigingen

Nadere informatie

REGLEMENT inzake bijdragen in de kosten van verhuizing bij renovatie van Woningbouwvereniging Gelderland

REGLEMENT inzake bijdragen in de kosten van verhuizing bij renovatie van Woningbouwvereniging Gelderland REGLEMENT inzake bijdragen in de kosten van verhuizing bij renovatie van Woningbouwvereniging Gelderland artikel 1: Definities 1.1 Voor toepassing van het bij dit reglement bepaalde wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Voorwaarden voor de verhuur van uw woning.

Voorwaarden voor de verhuur van uw woning. Voorwaarden voor de verhuur van uw woning. In dit document vind u informatie en voorwaarden waar u aan moet voldoen bij de verhuur van uw woning. * Wanneer mag u uw woning verhuren? * Vergunning Gemeente

Nadere informatie

Wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie)

Wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie) Wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie) MEMORIE VAN TOELICHTING ALGEMEEN Aanleiding In artikel 11g van het Besluit beheer sociale-huursector (Bbsh) is een

Nadere informatie

Dat doen we door te isoleren en te ventileren en zelf stroom te produceren.

Dat doen we door te isoleren en te ventileren en zelf stroom te produceren. Duurzaam Wonen Fijner en zuiniger wonen. Dat is waar Duurzaam Wonen om draait. De voordelen van Duurzaam Wonen op een rijtje: Lekker warm in de winter Gezonde lucht in huis Een zuiniger huis Hoe maken

Nadere informatie

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project Inhoudsopgave 1. Mijn woning wordt gesloopt 1.1. Wanneer wordt mijn woning gesloopt 1.2. Hoe vind ik een

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing

afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing afspraken herhuisvesting bij wijkvernieuwing contact Beukenlaan 3 Hoogezand t 088 20 33 000 Postbus 7104 9701 JC Groningen info@lefier.nl www.lefier.nl inhoudsopgave inleiding 4 1 hoe en wanneer informeren

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat

VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP. 98 woningen Leliestraat Irisstraat VEELGESTELDE VRAGEN SLOOP 98 woningen Leliestraat Irisstraat 1 Inleiding Domijn heeft 98 woningen aan de Lelie- en Irisstraat in de gemeente Losser. Deze woningen zijn over een tijdje echt op. Uit een

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Overlegwet en bewonerscommissies

Overlegwet en bewonerscommissies Overlegwet en bewonerscommissies Op 1 januari 2009 is de vernieuwde overlegwet ingegaan. Deze gaat gelden voor alle corporaties ongeacht het aantal woningen. Voor de particuliere verhuurders geldt dit

Nadere informatie

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS

Klanttevredenheid. Vereenzaming Ouderen Soest VOS 2011 Klanttevredenheid Vereenzaming Ouderen Soest VOS Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest 035 60 23 681 info@swos.nl www.swos.nl KvK 41189365 Klanttevredenheidsonderzoek Vereenzaming

Nadere informatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie

Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Toelichting Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol Nieuwegein Bij sloop of renovatie Algemeen So Dit is een verkorte weergave van het Algemeen Sociaal Plan en Participatieprotocol voor Nieuwegein.

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Woningruil

Huurdersinformatie. Woningruil 1 Huurdersinformatie Woningruil Woningruil Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Maar komt u met uw inschrijftijd of woonduur nog niet in aanmerking voor een andere woning via WoningNet? Dan kunt u denken

Nadere informatie

Uitkomst draagvlakmeting Blok N42. Conradstraat, Lijndenstraat en Czaar Peterstraat Amsterdam. Aangepast rapport zonder uitsplitsingen

Uitkomst draagvlakmeting Blok N42. Conradstraat, Lijndenstraat en Czaar Peterstraat Amsterdam. Aangepast rapport zonder uitsplitsingen Uitkomst draagvlakmeting Blok N42 Conradstraat, Lijndenstraat en Czaar Peterstraat Amsterdam Aangepast rapport zonder uitsplitsingen Amsterdam, 5 december 2012 Draagvlakmeting Blok N42 Conrad- Lijnden-

Nadere informatie

tot wijziging van het Besluit beheer sociale-huursector (verplichte verhuiskostenvergoeding bij renovatie en enkele kleine wijzigingen)

tot wijziging van het Besluit beheer sociale-huursector (verplichte verhuiskostenvergoeding bij renovatie en enkele kleine wijzigingen) Besluit van tot wijziging van het Besluit beheer sociale-huursector (verplichte verhuiskostenvergoeding bij renovatie en enkele kleine wijzigingen) Op de voordracht van Onze Minister van Volkshuisvesting,

Nadere informatie

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje Woningaanpassingen volgens het boekje Soms wilt u uw woning aan uw eigen smaak aanpassen. Plicht Getrouw doet daar niet moeilijk over. Wanneer handige doe-het-zelvers verbeteringen willen aanbrengen of

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Woningruil

Huurdersinformatie. Woningruil 1 Huurdersinformatie Woningruil Woningruil Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Maar komt u met uw inschrijftijd of woonduur nog niet in aanmerking voor een andere woning via WoningNet? Dan kunt u denken

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk in een andere plaats of heeft

Nadere informatie

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten

Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Sociaal Plan wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd.

Nadere informatie

Draagvlakmeting Johan Wagenaarkade 1-10bs

Draagvlakmeting Johan Wagenaarkade 1-10bs Draagvlakmeting Johan Wagenaarkade 1-10bs Over het Sociaal Projectplan en het plan voor sloop en nieuwbouw 15 november 2018 Drs. G. Jager 1 uitgever Woonbond kennis- en adviescentrum Postbus 3389 1001

Nadere informatie

VERHALEN ACHTER DE CIJFERS

VERHALEN ACHTER DE CIJFERS VERHALEN ACHTER DE CIJFERS Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid Eva de Bakker, beleidsmedewerker April 2015 2 INHOUD INHOUD Inleiding 4 Huurverhogingen 5 Het onderzoek 6 De resultaten 7 Voorstellen 9 Bijlage:

Nadere informatie

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing.

Voorwoord. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Voorwoord Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd. Oudere woningen worden gerenoveerd of vervangen door

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 200111 2500 EA Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG www.rijksoverheid.nl www.facebook.com/minbzk www.twitter.com/minbzk Uw

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere

Sloop- en Renovatiereglement. Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Sloop- en Renovatiereglement Herstructureringsprojecten van de woningcorporaties in Almere Vastgesteld op 24 november 2016 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie...

Nadere informatie

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl

contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl afspraken herhuisvesting contact Beneluxlaan 64 Stadskanaal t (0599) 61 42 40 f (0599) 61 29 20 Postbus 20.000 7800 PA Emmen stadskanaal@lefier.nl gratis onderhouds- en storingsmeldingen 0800-0 989 989

Nadere informatie

Ledenraadpleging zeggenschap huurders

Ledenraadpleging zeggenschap huurders Ledenraadpleging zeggenschap huurders Van maandag 15 september tot en met zondag 5 oktober 2014 hield de Woonbond een digitale raadpleging onder lidorganisaties en persoonlijke leden van de Woonbond. Onderwerp

Nadere informatie

Amsterdam november Draagvlakmeting Blok N42 in Amsterdam. Conceptrapportage door Jane Purperhart

Amsterdam november Draagvlakmeting Blok N42 in Amsterdam. Conceptrapportage door Jane Purperhart Amsterdam Draagvlakmeting Blok N42 in Amsterdam Conceptrapportage door Jane Purperhart Colofon Draagvlakmeting Blok N42 in Amsterdam Nieuwe Achtergracht 17 1018 XV Amsterdam tel. 020 551 77 00 fax 020

Nadere informatie

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6

2. Het sloopproces. Pagina 1 van 6 Basis sociaal plan (Geldig vanaf 5 september 2011, gedeeltelijk herzien XX oktober 2015) Dit Basis Sociaal Plan is vastgesteld na advies van de SHBW en in overleg met de gemeente Almelo. 1. Inleiding In

Nadere informatie

Fruitbuurt-Noord: Uitslag draagvlakmeting deelgebied 3 November 2014

Fruitbuurt-Noord: Uitslag draagvlakmeting deelgebied 3 November 2014 Fruitbuurt-Noord: Uitslag draagvlakmeting deelgebied 3 November 2014 Utrecht, november 2014 Derk Berends, MSc M. Vellekoop Dit rapport is geschreven in opdracht van Mitros Utrecht: 2014, Labyrinth Onderzoek

Nadere informatie

WONINGRUIL. Een alternatief om snel te verhuizen.

WONINGRUIL. Een alternatief om snel te verhuizen. WONINGRUIL Een alternatief om snel te verhuizen. Het kan voorkomen dat na verloop van tijd uw woonwensen veranderen. Een gezinsuitbreiding en het niet meer kunnen onderhouden van een grote achtertuin zijn

Nadere informatie

Verhuiskostenreglement

Verhuiskostenreglement Verhuiskostenreglement Algemeen In dit Verhuiskostenreglement bij complexgewijze sloop, renovatie en/of woningverbetering, geeft Stichting Humanitas Huisvesting (verder te noemen Humanitas Huisvesting)

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

De Sluyterslaan aan het woord. Uitslag van een door de SP en actieve bewoners gehouden buurtenquête in december 2011

De Sluyterslaan aan het woord. Uitslag van een door de SP en actieve bewoners gehouden buurtenquête in december 2011 De Sluyterslaan aan het woord Uitslag van een door de SP en actieve bewoners gehouden buurtenquête in december 2011 Dit is een uitgave van de SP in Nieuwegein, december 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen renovatie 4 flats Kanaleneiland Zuid Stanleylaan, Marco Pololaan 236 t/m 330, Columbuslaan en Magelhaenlaan

Veelgestelde vragen renovatie 4 flats Kanaleneiland Zuid Stanleylaan, Marco Pololaan 236 t/m 330, Columbuslaan en Magelhaenlaan Veelgestelde vragen renovatie 4 flats Kanaleneiland Zuid Stanleylaan, Marco Pololaan 236 t/m 330, Columbuslaan en Magelhaenlaan 1. Waarom renovatie? Waarom wil Portaal uw woning renoveren? Zoals u wellicht

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen.

Renovatie Sterflats. Vragen bewonersavond 25 september. Verhuizing - wisselwoningen. informatie over de 2- en 3-kamerappartementen. Renovatie Sterflats Vragen bewonersavond 25 september Verhuizing - wisselwoningen Waarom is de renovatie dit keer in onbewoonde staat? Na de renovatie in Ster 3 bleek dat het onmogelijk is om te renoveren

Nadere informatie

Uitvoeringsinstructie 19

Uitvoeringsinstructie 19 Uitvoeringsinstructie 19 Vaststellen peildatum sloop- en renovatieprojecten Datum van ingang: Relatie met de Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2010 Artikel 14 Urgentie Artikel 15 lid

Nadere informatie

Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen. Van goed naar beter

Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen. Van goed naar beter Eindrapportage Huurderstevredenheidonderzoek 2015 uitsplitsing naar kernen Van goed naar beter 23-11-2015 Inhoudsopgave Werkwijze 3 Resultaten huurderstevredenheidonderzoek per kern 4 - Over de respondent

Nadere informatie

Zeeheldenbuurt. Juni 2013

Zeeheldenbuurt. Juni 2013 Zeeheldenbuurt Inhoud Schilderwerk Asbestkaart Lege woningen Bewonerspeiling Rapport peiling Verder met de plannen Bewonerscommissie Contact met Portaal Contact Portaal Hans Oosterbaan 0800 767 82 25 Colofon

Nadere informatie

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 1 Distelplein en Valeriaanstraat

Sociaal plan. Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk. Fase 1 Distelplein en Valeriaanstraat Sociaal plan Sloop & nieuwbouw Bloemenoordflats Waalwijk Fase 1 Distelplein en Valeriaanstraat U woont in een huurwoning die gesloopt wordt. Dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten waar u aan toe

Nadere informatie

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u?

Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Een bewonerscommissie opzetten, iets voor u? Meedenken en meedoen Portaal wil graag dat u tevreden bent over uw woning en woonomgeving. Om dit goed te organiseren, is informatie over uw woonomgeving erg

Nadere informatie

Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten. Sociaal Plan. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing.

Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten. Sociaal Plan. Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Sociaal Plan Voorwoord wijkvernieuwing Groningen Uw rechten Als bewoner van een corporatiewoning krijgt u binnenkort te maken met wijkvernieuwing. Dat betekent dat uw wijk aanzienlijk wordt verbeterd.

Nadere informatie

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam)

1 (naam verhuurder), gevestigd te (plaatsnaam), vertegenwoordigd door (naam) M O D E L - S O C I A A L S T A T U UT BIJ WIJKVERNIEUWING BIJLAGE 3 Het onderstaande sociaal statuut is het model dat de Woonbond landelijk als uitgangspunt neemt voor de regeling van de rechten van individuele

Nadere informatie

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD

REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD REGLEMENT BIJ RENOVATIE EN GROOT ONDERHOUD Zwolle, juni 2014 Inleiding Woningstichting SWZ is primair verhuurder van woningen in de sociale huursector. Deze woningen hebben onderhoud nodig. Dat kan het

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

Proces 100% deelname renovatie. Christian Schellekens (VBTM Advocaten) 7 november 2011 NOTITIE

Proces 100% deelname renovatie. Christian Schellekens (VBTM Advocaten) 7 november 2011 NOTITIE NOTITIE Van: Christian Schellekens (VBTM Advocaten) In deze notitie ga ik in op de procedures die de verhuurder moet volgen met het uitvoeren van dringende werkzaamheden en het verwezenlijken van een renovatie.

Nadere informatie

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers)

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) d.d. 21-02-2019 Sociaal Plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Uw galerijwoning aan de Gele Lisstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw

Nadere informatie

Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010

Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010 Informatiepakket voor de bewonersavond voor de bewoners van complex 501 op donderdag 22 april 2010 (in Het Wilde Westen, Groeneweg 54, 19.30 uur) Inhoud: Agenda Inleiding Beslispunten sociaal plan Beslispunten

Nadere informatie

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen

Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013. Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen Sociaal plan UWOON Per 1 oktober 2013 Bij sloop of renovatie van zelfstandige woningen 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Ingrepen en besluitvorming... 4 3. Verhuizen... 6 4. Beheer woning en woonomgeving...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Januari 2013. Jaarverslag 2012

Januari 2013. Jaarverslag 2012 Januari 2013 Jaarverslag 2012 1 1. Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de voor huurders van Woonstichting SSW. Hierin doet de verslag van haar activiteiten in 2012. Het reglement van de noemt een

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Samen bouwen aan beter wonen Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden

Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden Uitleg huurcontract en algemene huurvoorwaarden In deze folder leest u een uitleg van het huurcontract en de algemene huurvoorwaarden. In deze uitleg staan alle rechten en plichten voor u als huurder en

Nadere informatie

Toelichting op de Huurovereenkomst

Toelichting op de Huurovereenkomst Toelichting op de Huurovereenkomst In het eerste deel van de overeenkomst staat omschreven met welke huurder(s) Tiwos een huurovereenkomst heeft getekend. De genoemde personen zijn ieder voor de volle

Nadere informatie

Fruitbuurt-Noord: Uitslag draagvlakmeting deelgebied 2 november/december 2014

Fruitbuurt-Noord: Uitslag draagvlakmeting deelgebied 2 november/december 2014 Fruitbuurt-Noord: Uitslag draagvlakmeting deelgebied 2 november/december 2014 Utrecht, januari 2015 M.M.L. Vellekoop, projectcoördinator L. M. Smulders, MSc Dit rapport is geschreven in opdracht van Mitros

Nadere informatie

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid

Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Digitaal Panel Energiebesparing en betaalbaarheid Huurdersplatform Palladion Gerard Jager Jurriën Schuurman Oktober 2014 1 Inhoudsopgave Achtergrond en doel onderzoek (3) Conclusies en aanbevelingen (4)

Nadere informatie

Is het mogelijk om mondeling een bemiddelingsovereenkomst te sluiten?

Is het mogelijk om mondeling een bemiddelingsovereenkomst te sluiten? ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR WONINGZOEKENDEN Wanneer zijn deze Algemene Voorwaarden van toepassing? Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere inschrijving, op elke bemiddelingsovereenkomst die wij met

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT WONING VERBETERING EN GROOTONDERHOUD STERFLATSCOMPLEX HOORN

SOCIAAL STATUUT WONING VERBETERING EN GROOTONDERHOUD STERFLATSCOMPLEX HOORN SOCIAAL STATUUT WONING VERBETERING EN GROOTONDERHOUD STERFLATSCOMPLEX HOORN De ondergetekenden: 1. IntermarisHoeksteen, gevestigd te Hoorn, vertegenwoordigd door: [**] en 2. Huurdersvereniging Sterflats,

Nadere informatie

Highlights Sociaal plan Floraplein eo

Highlights Sociaal plan Floraplein eo Highlights Sociaal plan Floraplein eo Het sociaal plan geldt voor de woningen Floraplein 16 t/m 69 even en oneven, Wilgenroosstraat 54 t/m 64 even, Clematisstraat 1 t/m 25 oneven, Resedastraat 1 t/m 7

Nadere informatie

Rechten huurder: ongestoord gebruik van de woning, woning moet in goede staat zijn huurbedrag moet kloppen met de kwaliteit van de woning

Rechten huurder: ongestoord gebruik van de woning, woning moet in goede staat zijn huurbedrag moet kloppen met de kwaliteit van de woning Hoofdstuk 4: wonen Paragraaf 1: op kamers Huurovereenkomst: de rechten en plichten van de huurder en de verhuurder zijn hierin vastgelegd. Deze overeenkomst kan mondeling, maar is meestal schriftelijk.

Nadere informatie

Woonstichting Hulst Reglement inzake sloop, renovatie en (groot) onderhoud

Woonstichting Hulst Reglement inzake sloop, renovatie en (groot) onderhoud Woonstichting Hulst Reglement inzake sloop, renovatie en (groot) onderhoud Op grond van artikel 55b lid 1 van de Woningwet zijn woningcorporaties verplicht om een reglement op te stellen inzake het slopen

Nadere informatie

Cursus huurrecht. Indeling in modules. Systematiek van de wet

Cursus huurrecht. Indeling in modules. Systematiek van de wet Cursus huurrecht Indeling in modules Systematiek van de wet Gelaagde structuur van de wetboeken; Algemene bepalingen huurrecht (artikel 7:201 BW artikel 7:231 BW); o Huur van roerende zaken; o Huur van

Nadere informatie

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven.

Als twee of meer huishoudens met elkaar overeen komen om van woning te ruilen. De verhuurders én de gemeenten moeten hier toestemming voor geven. Woningruil Een woning vinden in deze regio is niet makkelijk. De wachtlijsten zijn vaak lang. Een snellere mogelijkheid om aan een andere huurwoning te komen kan zijn om met iemand van woning te ruilen.

Nadere informatie

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord?

Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Hoe gaat het nu verder in het Bijvank-Noord? Woningcorporatie Domijn Wijkvernieuwing Bijvank Noord 2 juli 2012 1 Inhoudsopgave Pagina 3. Wat gebeurt er met de renovatiewoningen Pagina 5. Ik woon in een

Nadere informatie

Vaste commissie VROM, Algemeen Overleg Huurtoeslag/Huursubsidie, 7 februari 2007. Inbreng SP

Vaste commissie VROM, Algemeen Overleg Huurtoeslag/Huursubsidie, 7 februari 2007. Inbreng SP Vaste commissie VROM, Algemeen Overleg Huurtoeslag/Huursubsidie, 7 februari 2007. Inbreng SP De minister van Financiën heeft op 26 januari een heel invoelende brief aan ons geschreven.dat is mooi en dat

Nadere informatie

1.3 Het sociaal statuut treedt in werking met ingang van 1 januari 2011 en geldt tot en met 31 december 2014.

1.3 Het sociaal statuut treedt in werking met ingang van 1 januari 2011 en geldt tot en met 31 december 2014. Sociaal statuut bij herstructurering in Velsen De vier Velsense woningcorporaties en de huurders vertegenwoordigd door de officiële gesprekspartners van de woningcorporaties, komen het volgende overeen:

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden

Algemene huurvoorwaarden Algemene huurvoorwaarden voor huurovereenkomsten voor zelfstandige woonruimte. Nummer 1, versie februari 2011 Artikel 1 Geldigheid van deze Algemene Huurvoorwaarden 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn onderdeel

Nadere informatie

Rookmelders Omnibusonderzoek 2011

Rookmelders Omnibusonderzoek 2011 Omnibusonderzoek 2011 Onderzoekskader Omnibusonderzoeken 2011 Opdrachtgever Brandweer en rampenbestrijding (Marry Borst) Uitvoering Gemeente Alkmaar, Concerncontrol, Team Onderzoek en Statistiek (Aad Baltus)

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Lees eerst de toelichting. 1. Betreft: Woning Gebouw Te verhuren adres: 2. De ondergetekende Naam en voorletters: Straat en huisnummer:

Nadere informatie

vera nderen ALs u de woning zelf in dit hoofdstuk aan de orde.

vera nderen ALs u de woning zelf in dit hoofdstuk aan de orde. ALs u de woning zelf wi Lt vera nderen Huurders veranderen in de loop van hun huurperiode vaak het nodige aan hun woning. Bijvoorbeeld omdat ze er een eigen accent aan willen geven, maar ook om ruimte

Nadere informatie

Lichtpunten in deze samenleving

Lichtpunten in deze samenleving Lichtpunten in deze samenleving Mate van tevredenheid bij bezoekers van woonspreekuren Onderzoeksverslag mei 2009, Stedelijk Bureau Inhoud Tevredenheidsmeting spreekuren 2009 3 Resultaten 4 Stellingen

Nadere informatie

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015

Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Renovatie maisonnetteflats Oldenbarnevelderweg Barneveld 2012-2015 Het sociaal plan in het kort: de afspraken, rechten en plichten van de bewoners en Woningstichting Barneveld De bewoners van de maisonnetteflats

Nadere informatie

Sloop- en Renovatiereglement Ymere

Sloop- en Renovatiereglement Ymere Sloop- en Renovatiereglement Ymere Definitief 2016-11-15 Inhoud 1 Reglement bij sloop en renovatie... 3 2 Communicatie en informatie... 4 3 Herhuisvesting... 5 4 Financiële regelingen... 6 Verhuiskostenvergoeding...

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

Rapport. Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y.

Rapport. Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y. Dossiernummer 2015 014 Rapport Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y. Datum verzoekschrift Op 27 januari 2015 heeft de Overijsselse

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN. Stichting Woningbouw Slochteren

SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN. Stichting Woningbouw Slochteren SOCIAAL STATUUT BIJ WIJKVERNIEUWING EN VERKOOP VAN HUURWONINGEN Stichting Woningbouw Slochteren Schildwolde 15 februari 2005 2 SOCIAAL STATUUT De ondergetekenden: 1 Stichting Woningbouw Slochteren, gevestigd

Nadere informatie

afspraken herhuisvesting

afspraken herhuisvesting afspraken herhuisvesting 1 inhoudsopgave inleiding 3 1 hoe en wanneer informeren wij u? 3 2 herhuisvesting 4 3 tegemoetkoming voor herhuisvesting 4 4 wisselwoningen bij sloop 5 5 maatregelen leefbaarheid

Nadere informatie

HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN

HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN HUURDERS WOONFRIESLAND STAVOREN AAN HET WOORD RAPPORTAGE VAN DE HUURENQUÊTE IN STAVOREN Januari 2014 Inleiding Sinds de verzelfstandiging van de woningcorporaties is er veel gebeurd. Woningcorporaties

Nadere informatie

Huuropzegging. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus.

Huuropzegging. Woningstichting Domus Telnr: (0475) 337323 Postbus 573 E-mail: info@wsdomus.nl 6040 AN ROERMOND Website: www.wsdomus. Huuropzegging Bij een verhuizing komt veel kijken. Dit geldt voor u als huurder, maar ook voor Woningstichting Domus. Wanneer u de huur van uw woning opzegt, gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder. In

Nadere informatie

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014

Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond. 17 september 2014 Spatter-Fortuinstraat 3e informatieavond 17 september 2014 2 Welkom Dirk van der Grijn 3 Inhoud Terugblik Uitkomst huisbezoeken Sociaal plan Vervolg sociaal plan Verder traject 4 Terugblik Draagvlak voorop

Nadere informatie

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers

Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers Evaluatie Back to Basics: De Nieuwe Koers nderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Goirle DIMENSUS beleidsonderzoek April 2012 Projectnummer 488 Het onderzoek De gemeente Goirle is eind april 2010

Nadere informatie

Excellent service. Mate van tevredenheid bij bezoekers van woonspreekuren. Onderzoeksverslag december 2011, Stedelijk Bureau WSWonen

Excellent service. Mate van tevredenheid bij bezoekers van woonspreekuren. Onderzoeksverslag december 2011, Stedelijk Bureau WSWonen Excellent service Mate van tevredenheid bij bezoekers van woonspreekuren Onderzoeksverslag december, Stedelijk Bureau WSWonen Inhoud Tevredenheidsmeting spreekuren 3 Resultaten 4 Stellingen 6 Rapportcijfer

Nadere informatie

De resultaten van het onderzoek zijn vastgelegd in een rapport. De Huurcommissie heeft dit rapport aan de huurder en de verhuurder gestuurd.

De resultaten van het onderzoek zijn vastgelegd in een rapport. De Huurcommissie heeft dit rapport aan de huurder en de verhuurder gestuurd. Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Hendrik Tollensstraat

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 4 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 7 5 6 Welkom

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 528 Wijziging van het Burgerlijk Wetboek (opneming verhuiskostenvergoeding bij renovatie) Nr. 6 VERSLAG Vastgesteld 17 november 2008 De algemene

Nadere informatie

SLOOPREGLEMENT. FidesWonen

SLOOPREGLEMENT. FidesWonen SLOOPREGLEMENT FidesWonen Versie 2.0 Middelharnis, maart 2016 Sloopreglement, als bedoeld in artikel 55b van de Woningwet, van in de Woningbouwfederatie Goeree- Overflakkee samenwerkende woningbouwverenigingen

Nadere informatie

zittingsjaar 2011-2012 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie

zittingsjaar 2011-2012 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie vergadering C231 WON21 zittingsjaar 2011-2012 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie van 16 mei 2012 2 Commissievergadering nr. C231 WON21 (2011-2012) 16

Nadere informatie