JAREN VERHALEN STRATEN VRIJHEIDSMAALTIJDEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAREN VERHALEN STRATEN VRIJHEIDSMAALTIJDEN"

Transcriptie

1 JAREN VERHALEN STRATEN VRIJHEIDSMAALTIJDEN

2 Stichting StreetDinners nodigt je uit om op 5 mei 2015 samen met je buren het lokale leven te vieren met een straatdiner. Als programmaonderdeel van de Vrijheidsmaaltijd vieren wij met 70 Amsterdamse straten dat wij 70 jaar geleden werden bevrijd en delen wij onze straatverhalen. Bij een straatdiner bereiden teams van buurtgenoten verschillende gerechten die zij vervolgens met de rest van de buurt op straat, op de stoep, in een park of op een plein delen. En jij kunt meedoen. Gebruik dit stappenplan als richtlijn om je eigen straatdiner te organiseren. Op die manier organiseer je een diner dat volledig bij jouw buurt past. De aanmelding van jouw straat, keukens en koks loopt via de website De tafelgasten kunnen online hun kaartje(s) kopen. Met de inkomsten uit de kaartverkoop worden de kosten van jouw straatdiner gedekt. Denk bijvoorbeeld aan de boodschappen, huur van tafels en banken en pr-materiaal. De materialen zijn via onze website te bestellen. Stichting StreetDinners is een non-profit organisatie die met haar activiteiten een bruisend straatleven stimuleert.

3 13 STAPPEN NAAR JE EIGEN STRAATDINER 1. PRAAT MET JE BUREN Wellicht heb je al goed contact met je buren en kun je peilen hoe zij tegenover het organiseren van een straatdiner staan. Ken je je buren niet of nauwelijks? Geen probleem, ga gewoon de deuren langs en bel bij ze aan. Verzamel een groep enthousiastelingen om je heen zodat je niet alles in je eentje hoeft te doen. 2. KIES EEN LOCATIE Ga samen met je buren op zoek naar een geschikte locatie. Woon je aan een plein, park, of heb je een brede stoep, dan is het eenvoudig. Wil je het straatdiner op de doorgaande weg laten plaatsvinden, dan gelden hier qua vergunning andere regels voor. Neem in dat geval contact met ons op. Wees er op tijd bij zodat alles netjes met de gemeente geregeld kan worden. Tip: houd rekening met een slechtweerscenario. Kijk uit naar overdekte plekjes in de buurt of ga op zoek naar partytenten of andere overdekking. Wellicht biedt de uitkomst.

4 3. KIES HET AANTAL GASTEN Een straatdiner kan al georganiseerd worden vanaf 20 tafelgasten. Ook kun je er voor kiezen groots uit te pakken, tot 250 tafelgasten. De organisatie hiervan neemt meer tijd in beslag, bedenk dus goed wat je ambities zijn en hoe haalbaar dat is. 4. MELD JE AAN OP Zodra je je op de website aanmeldt, staat jouw straat op de straatdinerkaart. Nu is voor iedereen zichtbaar waar en wanneer het straatdiner plaatsvindt. Het systeem geeft aan hoeveel keukens, koks en vrijwilligers je nodig hebt. Iedereen kan zich nu aanmelden. Wij houden je op de hoogte van verdere vervolgstappen. Samen gaan we op zoek naar jouw straatverhaal. Zie hiervoor de straatverhalen hand-out. 5. MAAK EEN BEGROTING De kosten van het diner worden gedekt met de opbrengst uit de kaartverkoop. Volwassenen kunnen voor 7,- en kinderen voor 4,- mee eten. Per transactie wordt een ideal-fee van 0,35 cent aan de koper doorberekend. Het aantal gasten bepaalt hoeveel budget je uiteindelijk voor je diner hebt.

5 Tip: betrek lokale ondernemers bij je straatdiner door ze te vragen of ze willen sponsoren met bijvoorbeeld drank, eten, borden en bestek of bloemen. Vaak is dit ook voor lokale ondernemers interessant. Voorbeeld begroting: uitgaande van een straatdiner voor 20* gaasten en vrijwilligers. Eten 3,- 51,- Tafels etc** 2,4 40,8 Decoratie** 0,4 6,8 PR materiaal** 0,7 11,9 Onvoorzien 0,5 8,5 Totaal 7,-*** 119,- *Reken erop dat 15% van het totaal aantal tafelgasten bestaat uit niet-betalende vrijwilligers. Vrijwilligers eten gratis mee. **Deze ontvang je van Stichting Street- Dinners. ***De kaartprijs voor kinderen is 4,-. Zij eten ook minder. Omdat de kaarten online worden verkocht, bouw je een persoonlijk straatdinerbestedingsbudget bij ons op. Na 5 mei ontvang je van ons het bedrag dat overblijft nadat de verschillende kostenposten zijn afgetrokken. Tip: gemeentes subsidiëren vaak eenmalige bewonersinitiatieven. Wil je extra uitpakken of kun je een financieel steuntje in de rug gebruiken? Schroom niet hierover contact met jouw gemeente op te nemen. Het kost je vaak niet meer dan 2 uurtjes.

6 6. BESTEL JE BENODIGDHEDEN Met je bestedingsbudget kun je biertafels, banken, flyers en posters bestellen. Op basis van het aantal tafelgasten berekenen wij hoeveel tafels en banken je nodig hebt. In overleg kijken we wat het beste moment is om je materialen te laten bezorgen. Om te voorkomen dat door drukte op 5 mei de tafels te laat worden geleverd, gaat de voorkeur van bezorging uit naar 4 mei. Vergeet niet om tijdelijke opslag te organiseren. De materialen worden op 6 of 7 mei voor 17 uur opgehaald zodat je op 5 mei in alle rust kunt afbouwen. Voor het ophalen op 5 mei betaal je extra kosten. Het is ook mogelijk borden & bestek te bestellen, dit is echter niet in de begroting meegenomen. Als je geen extra budget hebt zijn er verschillende opties: Vraag tafelgasten om hun eigen bord, bestek en glas mee te nemen. Of informeer bij een lokaal buurthuis/café/restaurant of zij eetgerei aan je willen uitlenen. Door mee te doen met je eigen straatdiner ben je onderdeel van het grote Vrijheidsmaaltijd-programma van het Amsterdams 4 en 5 mei comité. Voorgaande jaren kregen de deelnemers een aantal materialen cadeau. Denk bijvoorbeeld aan tafelkleden, servetten en menukaartjes. Ook dit jaar krijgen jullie een bijzonder pakket voor de aankleding.

7 Tip: vraag je gasten om eigen drank mee te nemen. Ook kun je drankjes verkopen tegen een kleine vergoeding (geen alcohol i.v.m. de vergunning) of vraag een lokale winkel, supermarkt of café om drank te sponsoren/ verkopen. Ook voor cafés geldt dat voor alcohol verkoop op straat een vergunning vereist is. 7. VERSPREID DE FLYERS De flyers en posters kun je ophalen bij Stichting StreetDinners (zie contactgegevens op de laatste pagina). Je kunt er ook voor kiezen ze na de informatiebijeenkomst voor lokale organisatoren met je mee te nemen. Hierop wordt uitgelegd wat een straatdiner is en op welke manier jouw buurtgenoten kunnen meedoen. Verspreiden maar: deur-aan-deur en in publieke gebouwen. Tip: mond-tot-mond reclame werkt vaak het beste. Vertel het aan je buren en stimuleer hen het woord te verspreiden.

8 8. WERF KEUKENS, KOKS, VRIJ- WILLIGERS & TAFELGASTEN Tip: vaak is er in een buurt een groep actieve bewoners. Benader hen voor hulp bij het werven van deelnemers en tafelgasten. Ook hebben sommige buurten vanuit de gemeente een lokaal loket of contactpersoon die kan ondersteunen bij de organisatie. Wij helpen je graag die te vinden. Gebruik de flyers om al je buren uit te nodigen als gast of vrijwilliger. Vraag je mede-organisatoren of ze op zoek willen gaan naar buurtgenoten die hun keuken beschikbaar willen stellen en/of willen koken. Denk eraan dat je ook genoeg vrijwilligers werft die willen helpen met de open afbouw van het straatdiner. Als bedankje voor hun deelname kunnen alle actieve betrokkenen gratis aanschuiven. Tip: nodig je vrienden via Facebook uit, plaats regelmatig updates, oproepen en foto s. Meld je straatdiner ook aan bij buurtplatforms.

9 9. GA OP ZOEK NAAR JE STRAATVERHAAL Elke Vrijheidsmaaltijd vertelt een verhaal, historisch of actueel: over de (oorlogs) geschiedenis van jouw straat of buurt, of een recenter verhaal over vrijheid, tolerantie, democratie of verzet. Inwoners herkennen de straat in de verhalen van de ander. Daarom bieden straatdiners een podium voor deze verhalen, anekdotes en belevenissen. Met een beetje aanmoediging, of begeleiding door professionele verhalenvertellers, kunnen verhalen worden opgeschreven of verteld. Samen werken we zo aan een Straatverhalenatlas. Als lokale organisator zet je met een verhaal jouw straat op de kaart. De Vrijheidsmaaltijd van StreetDinners heeft het thema Buiten/spel. Denk bijvoorbeeld aan: het spel en de kracht van de verbeelding, het speelgoed in oorlogstijd of maatschappelijk buitenspel gezet zijn. Wat vertel jij op 5 mei? Bekijk voor inspiratie de straatverhalen hand-out en deel je ideeën, we denken graag met je mee. Onder het kopje verhalen op de website kun je via Instagram jouw foto s en verhalen uploaden. Het enige wat je hoeft te doen is #streetdinners in je verhaal vermelden.

10 10. KIES JE GERECHT, MAAK TEAMS EN EEN TAAKVER- DELING Op de website kunnen de teams samengesteld worden en heb je de mogelijkheid afspraken met elkaar te maken. Wat ga je koken? Voor hoeveel mensen? Wie doet de boodschappen? Zodra de teams zijn gevormd en de ideeën zijn verzameld, kunnen ook de gerechten online ingevuld worden. Zo worden de gasten alvast warm gemaakt voor het straatdiner. 11. DOE DE BOODSCHAPPEN Nadat de koks hebben bepaald wat ze gaan koken, kunnen ze inkopen gaan doen. Voor 3,- p.p. kan er een goede maaltijd gekookt worden. De financiën kun je op de volgende twee manieren regelen: a. Je geeft de koks een bedrag om boodschappen van te doen op basis van het aantal personen waar ze voor koken. b. De koks doen met eigen geld boodschappen en kunnen achteraf declareren binnen het gestelde budget.

11 Let op: vrijwilligers eten ook mee, geef iedere keuken de opdracht iets extra s te koken of reken ze mee in je beschikbare budgetten. Per straatdiner kun je uitgaan van 85% betalende gasten en 15% vrijwilligers. 12. VIER HET LOKALE LEVEN! En dan is het zover Je hebt in de loop der weken keukens, koks en andere vrijwilligers geworven. Start de dag door samen te komen voor een korte briefing. Dit zijn de punten die belangrijk zijn om af te stemmen: 1. Besluit hoe laat je begint met de opbouw van de tafels, banken en decoratie (afhankelijk van de tijd waarop ze geleverd worden). Maak ook een tafel waarop het buffet uitgestald kan worden. Zorg dat je op de menukaartjes invult wat de pot schaft, met eventuele informatie voor vegetariërs en mensen met een allergie. 2. De koks zullen een aantal uur nodig hebben om de gerechten te bereiden. Spreek een tijd met ze af waarop ze het eten warm naar de straat brengen. 3. Laat de koks zelf het eten opscheppen zodat de porties eerlijk worden verdeeld en ze uitleg kunnen geven over het gerecht.

12 4. Wijs een vrijwilliger aan om de gasten te verwelkomen en om tijdens het diner foto s te maken. Deze kunnen via Instagram op de website geplaatst worden. Gebruik hiervoor #streetdinners in je be richt. 5. Maak ook een plan voor de afloop van het straatdiner. Hoe laat ga je opruimen? Als iedereen meehelpt is het zo gepiept. Kaarten: op de dag zelf wordt de online kaartverkoop aan het eind van de middag gesloten. Je kunt op de website je gastenlijst downloaden. De tafelgasten hebben via de mail hun ticket ontvangen. Laat een vrijwilliger de kaarten controleren. Tip: niet alle kaarten online verkocht? Zorg dat je op de dag zelf nog de mogelijkheid hebt om kaartjes contant te verkopen aan buurtgenoten die op het laatste moment willen aanschuiven. 13. EVALUEER Ter afsluiting is het fijn om onder het genot van een drankje en een hapje nog eens met alle vrijwilligers samen te komen en na te genieten van jullie straatdiner. Wat ging goed, wat kan beter? Komt er volgend jaar weer een straatdiner? Vul ook het straatdinerfeedbackformulier in zodat Stichting StreetDinners zich kan blijven ontwikkelen en verbeteren.

13 TOT SLOT Zetten wij nog een aantal punten op een rijtje die je zeker niet moet vergeten! 1. Kijk of je bij de gemeente een aanvraag kunt indienen voor extra financiering onder de noemer bewonersinitiatief. De deadline hiervoor is in Amsterdam 8 weken voor aanvang van je evenement. 2. Wanneer je straatdiner niet op straat plaatsvindt en je minder dan 100 bezoekers hebt, volstaat een melding bij de gemeente. Dit kan tot 2 weken van te voren. In alle andere gevallen kun je contact met ons opnemen. 3. Vraag je lokale bakker, groenteboer, bloemist en supermarkt of ze jouw straatdiner met hun producten willen sponsoren. 4. Bij straatdiners horen straatverhalen. Op 5 mei 2015 vieren we 70 jaar bevrijding. Jouw verhaal, of het verhaal van jouw straat, kan op deze historische dag niet ontbreken. Zie voor mogelijkheden en ideeën de straatverhalen hand-out. Kun je nog wel wat hulp of advies gebruiken? Laat het ons weten. Wij kunnen je op meerdere vlakken ondersteunen met onze kennis en contacten.

14 STICHTING STREETDINNERS Stichting StreetDinners is opgericht en wordt gerund door de Bite Me Crew - een conceptueel food lab met de missie de wereld te veranderen met eten als een middel voor persoonlijke ontwikkeling, het versterken van communities en een duurzame samenleving. Met de inkomsten uit onze commerciële activiteiten, zoals horeca, catering en workshops financieren wij een gedeelte van de Stichting StreetDinners activiteiten. Het team achter StreetDinners bestaat uit mensen die zowel betrokken zijn bij de stichting als bij de Bite Me Crew. Partner en financier van de 70 Amsterdamse straatdiners op Bevrijdingsdag 2015 is het Amsterdams 4 en 5 mei comité. CONTACT INFO Stichting StreetDinners. Tolhuisweg 2, 1031 CL Amsterdam info@streetdinners.org +31 (0)

HET STRAATDINER STAPPENPLAN

HET STRAATDINER STAPPENPLAN HET STRAATDINER STAPPENPLAN Stichting StreetDinners nodigt je uit om samen met je buren het lokale leven te vieren met een straatdiner. Tijdens een straatdiner koken teams van buurtgenoten verschillende

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

de toolkit Zonder geheim van de chef! Groen & Grijs

de toolkit Zonder geheim van de chef! Groen & Grijs de toolkit Zonder geheim van de chef! Groen & Grijs Inhoud Overzicht van de inhoud De Brabantse proeftuin dementie wil de sociale interventie Groen & Grijs niet binnen Brabant houden en deelt daarom het

Nadere informatie

Draaiboek bewonersactiviteit

Draaiboek bewonersactiviteit Draaiboek bewonersactiviteit Het organiseren van een bewonersactiviteit is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Dit draaiboek kan u wellicht helpen bij de organisatie van een activiteit. Hierin vindt

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

HANDBOEK VRIJHEIDSMAALTIJDEN

HANDBOEK VRIJHEIDSMAALTIJDEN HANDBOEK VRIJHEIDSMAALTIJDEN INHOUD Wat is een vrijheidsmaaltijd? Wie organiseert een Vrijheidsmaaltijd? Stappenplan voor een Vrijheidsmaaltijd 1. Wat is een Vrijheidsmaaltijd? 2. Wat heb je nodig om een

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Natuurgebied schoonmaken Klus bestemd voor organisaties die beheerder zijn van een natuurgebied Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Wat voor

Nadere informatie

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7.

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Inhoud 1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Uitnodigingsposter bedrijf 11 8. Uitnodigingskaart bedrijf

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Tijd voor Activiteit. Plan voor één op één en groepsactiviteiten met. de bewoners van WarmThuis

Tijd voor Activiteit. Plan voor één op één en groepsactiviteiten met. de bewoners van WarmThuis Tijd voor Activiteit Plan voor één op één en groepsactiviteiten met de bewoners van WarmThuis Versie 8 maart 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat gaan we doen?... 3 Hoe gaan we dit doen?... 3 Hoe weten

Nadere informatie

In actie voor je naaste met Way of Life

In actie voor je naaste met Way of Life In actie voor je naaste met Way of Life www.wayoflife.nl Inleiding Wil jij je graag inzetten voor anderen? Vind jij het leuk om zelf actief aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder. Way of Life wil namelijk

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding uitje met onze bewoners/doelgroep Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere (medische)

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Organiseer een feestdag!

Organiseer een feestdag! Er is altijd wel reden om een feestje te vieren. Ook op school. Maar hoe organiseer je een spetterend feest? Bijvoorbeeld een klassenavond of een speciale feestdag? Daarover gaat deze lesbrief. TIP! Nog

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Texels restaurant. De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe.

Texels restaurant. De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe. Tim eet op Texel 3 en 4 7 Texels restaurant Echt restaurant maken Doelen Begrippen Materialen De leerlingen: passen de opgedane kennis uit de voorgaande lessen toe. het restaurant, het diner, het menu,

Nadere informatie

Poseidon post- KERST December 2015

Poseidon post- KERST December 2015 Poseidon post- KERST December 2015 Aanmelden om te ondersteunen: vanaf maandag 30 november Onderaan deze Poseidon post-kerst vindt u bijlage 1 met hierin een oproep van de oudercommissie om te helpen met

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Explorers. Begeleiding. Explorerraad

Explorers. Begeleiding. Explorerraad Explorers De oudste leden van de Graaf Ottogroep zijn lid van het speltak Explorers. Explorers zijn zelfstandige, creatieve, gezellige en nieuwsgierige jongeren die niet bang zijn iets vreemds uit te proberen.

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 5 Takenlijst en

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een sponoractie? Super dat jij een actie met jouw school wil starten! Wij zien een wereld voor ons waarin mensen zichzelf

Nadere informatie

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering

startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering 23 EigenWIJze startertips Opbouw, Financiering, en Uitvoering Wil je jouw buren beter leren kennen? Je straat opfleuren met een feestje? Of een oplossing vinden voor problemen in je wijk? De flyer 23 EigenWIJze

Nadere informatie

Indruk van de werkzaamheden van vrijwilligers bij Simmerdeis

Indruk van de werkzaamheden van vrijwilligers bij Simmerdeis Indruk van de werkzaamheden van vrijwilligers bij Simmerdeis Dit is een beschrijving van de klussen die je als vrijwilliger van Simmerdeis zo al kunt gaan doen. Bij Simmerdeis kiezen we er bewust voor

Nadere informatie

Hoe stel je prioriteiten?

Hoe stel je prioriteiten? Hoe stel je prioriteiten? Wat heb je eraan? In deze les leer je hoe je prioriteiten stelt, dus te kiezen welke dingen het belangrijkst zijn om te doen. Dat is handig als je meer moet doen dan waar je eigenlijk

Nadere informatie

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede

Nadere informatie

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan.

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. 6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. Ik ben een werkende moeder. Mijn vriend helpt thuis mee. Werken? Ik heb een kind, dat

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

Richtlijnen communicatieplan evenement

Richtlijnen communicatieplan evenement Richtlijnen communicatieplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn communicatieplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar stelt voor

Nadere informatie

Opening van het thema op vrijdag 5 november.

Opening van het thema op vrijdag 5 november. Grote Klus Thema : Lekker Fit Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met een leuke en gezonde activiteit in het restaurant. Als je de grote klus met een groepje maakt, moet je meer

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Voorjaarsschoonmaak Binnen of buiten Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Is het binnen of buiten? Welke ruimtes? Beschrijf de klussen die

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

Alles draait om beleving

Alles draait om beleving Samen ondernemen Alles draait om beleving Samen beleven Samenvatting Strategisch Businessplan Ondernemersfonds Tilburg Het is 2020 experience marketing horeca dienstensector beleving detailhandel events

Nadere informatie

TIP: Heeft u heel veel te doen in de buurt, overweeg dan de klus op te delen in twee NLdoet dagen. Meld in dat geval twee aparte klussen aan op de web

TIP: Heeft u heel veel te doen in de buurt, overweeg dan de klus op te delen in twee NLdoet dagen. Meld in dat geval twee aparte klussen aan op de web Draaiboek voorbereiding de buurt opknappen Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van wat u gaat aanpakken. Welke straten, plantsoenen? Beschrijf de klussen die gedaan moeten worden. Bijv.

Nadere informatie

IT S ABOUT YOUR TIME HI THERE.

IT S ABOUT YOUR TIME HI THERE. DE FETCH FEITEN. IT S ABOUT YOUR TIME HI THERE. Deze FETCH Feiten hebben jou bereikt om één van de volgende redenen. Eén: jij realiseert je dat het moment is aangebroken om tijdrovende dagelijkse bezigheden

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 620 minuten consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Gemert, 10 oktober 2015 Hallo allemaal, Hierbij ontvangen jullie de tweede Schendelsinfo van 2015. In deze versie staan leuke foto s en verslagen van de

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

Draaiboek: titel evenement in de streek

Draaiboek: titel evenement in de streek Draaiboek: titel evenement in de streek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doelstelling... 3 Doelgroep... 3 Organisatie... 3 Programma... 3 Actie- en takenlijst... 4 Communicatie... 5 Materialenlijst... 5 Begroting

Nadere informatie

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding

Business Ondernemingsplan opstellen en uitvoeren. Inleiding Inleiding Nederland heeft meer ondernemers nodig, zeker nu met de economische crises. Jongeren worden in Nederland vooral opgeleid om te werken voor een baas, maar in werkelijkheid wordt 1 op de 8 jongeren

Nadere informatie

Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide

Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide Vragenlijst bewoners (18 jaar en ouder) t.b.v. Buurtschapshuus in Halle-Heide Aan de bewoners van Halle-Heide en het omliggende buitengebied, Geachte heer/mevrouw, Zoals u wellicht weet zijn we bezig met

Nadere informatie

Kom in actie! voor kinderen in Albanië

Kom in actie! voor kinderen in Albanië Kom in actie! voor kinderen in Albanië Voor alle kinderen in Albanië een! Ben je tussen de 10 en 13 jaar? Doe dan mee met onze actie! Stichting Antwoord wil graag dat iedereen weet dat de Here Jezus van

Nadere informatie

Geef Ruimte Laat ons spelen

Geef Ruimte Laat ons spelen Geef Ruimte Laat ons spelen 2 Inhoudsopgave inleiding...4 hoe werkt collecteren...5 materialen om te collecteren...5 financiële afwikkeling...5 praktische tips...6 tot slot...7 3 Inleiding Wat geweldig

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Stappenplan X-ZJON! activiteit

Stappenplan X-ZJON! activiteit Stappenplan X-ZJON! activiteit Je wilt een X-ZJON! activiteit organiseren met behulp van subsidie van de gemeente. In dit plan vind je zes stappen die jou helpen bij de voorbereidingen. Deze stappen zijn

Nadere informatie

KERST-LADIES NIGHT bij Holland Fotostudio

KERST-LADIES NIGHT bij Holland Fotostudio KERST-LADIES NIGHT bij Holland Fotostudio Datum: vrijdag, 12 december 2014 Tijden: 19-22 uur Beste standhouder, Wat leuk dat je mee wilt doen met onze KERST Ladies Night! Wij gaan er van uit dat het weer

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN

STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN STAPPENPLAN CROWDFUNDING MET ENERGIEKE SCHOLEN 1. De school voert de basislessen van Energieke Scholen uit. 2. Formuleer, op basis van de uitkomsten van de scan en de wensen van de school, de crowdfundvraag

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

Aflevering 6: Eigen bedrijf

Aflevering 6: Eigen bedrijf Aflevering 6: Eigen bedrijf Vragen vooraf: Heb je wel eens een eigen bedrijf gehad? Ken je mensen met een eigen bedrijf? Wat voor soort bedrijf is dat? Hoofditem Fragment 1 Korte inhoud: Khalid wil een

Nadere informatie

Ontwikkel je eigen ijsje!

Ontwikkel je eigen ijsje! v Ontwikkel je eigen ijsje! In dit stappenplan lees je precies wat je hiervoor moet doen! Het beste ijsje wint! Werkblad 2, 3 en 4 1 Werkblad 2 Eisen aan ijs Welke ijsjes ken je? Schrijf er zoveel mogelijk

Nadere informatie

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren)

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren) Checklist voor een feest Het organiseren van een feestje kan behoorlijk stressvol zijn. Er moet vaak veel (tegelijk) geregeld worden, waardoor je snel iets kunt vergeten. Een checklist kan uitkomst bieden.

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk?

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Je gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in een

Nadere informatie

Januari 2011 VERWENMOMENT

Januari 2011 VERWENMOMENT Januari 2011 VERWENMOMENT Galerijtip van de maand: VERWENMOMENT Januari is voor heel wat jeugdleiders examenmaand. De ideale gelegenheid om de Jeugd Rode Kruiskindjes eens iets voor de leiding te laten

Nadere informatie

Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad?

Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Workshop A Hoe werkt de gemeenteraad? Korte omschrijving workshop De workshop begint met een kort filmpje over de gemeenteraad. De workshopleider doet vervolgens met

Nadere informatie

COMMUNICATIE MATERIAAL

COMMUNICATIE MATERIAAL COMMUNICATIE MATERIAAL Poster... 3 Programma... 4 Memo/mail werkplekbegeleiders... 5 Flyer werving medewerkers... 6 Mail gast-medewerkers... 7 Tekst intranet... 8 Uitnodiging borrel... 9 2 PUURNU1415 DVDM

Nadere informatie

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk?

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Jij gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in

Nadere informatie

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19 1 Inhoud 1 Voorbereiding 4 1.1 Begin tijdig met plannen 4 1.2 Bepaal de datum, locatie en tijdstip 4 1.3 Stel een reüniecommissie samen 4 1.4 Maak een actielijst na elke vergadering 4 1.5 Doe een aankondiging

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR Help de Dierenbescherming Pimp de lespakketten voor de basisschool Vernieuwen en aanpassen van de lespakketten van de Dierenbescherming en leuke interactieve dingen bedenken om de lessen leuker te maken.

Nadere informatie

Werkvormen: Basis 6.1 Kwaliteiten van een vriend Reflectie Subgroepen 30 min 6.2 Hyves-profiel Reflectie Subgroepen (digi) 20 min.

Werkvormen: Basis 6.1 Kwaliteiten van een vriend Reflectie Subgroepen 30 min 6.2 Hyves-profiel Reflectie Subgroepen (digi) 20 min. Les 6: Gezocht: een vriend Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten wat ze belangrijk vinden in een vriendschap; Kinderen kunnen een aantal kenmerken en voorwaarden benoemen waar een vriendschap aan moet

Nadere informatie

Update bestuur Badminton Club t Gooi

Update bestuur Badminton Club t Gooi Update bestuur Badminton Club t Gooi April 201 7 Martin Warmelink Voorzitter EN NU EVEN SERIEUS: WIE WORDT ONZE NIEUWE VOORZITTER?? Nog een maand of 2, dan zit het badminton-seizoen er weer op. We zijn

Nadere informatie

Ik heb geen idee wat het betekent. Ik heb dit woord wel eens gezien of gehoord.

Ik heb geen idee wat het betekent. Ik heb dit woord wel eens gezien of gehoord. Tekst lezen en moeilijke woorden bespreken 1. Hoe goed ken je de woorden in het schema? Je hoeft alleen een kruisje te zetten bij hoe goed je het woord kent. 2. Lees de tekst met het stappenplan. Onderstreep

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling Organiseer samen een WJD-dienstenveiling INHOUD De WJD-dienstenveiling... 3 Stappenplan... 4 bijlage 1: Contactlijst... 6 Bijlage 2: Afsprakenlijst... 7 Bijlage 3: Plan van aanpak... 8 Bijlage 4: Ideeën

Nadere informatie

Workshop B Hoe kan ik stemmen?

Workshop B Hoe kan ik stemmen? Workshop B Hoe kan ik stemmen? Workshop B - Hoe kan ik stemmen? Korte omschrijving werkvorm In deze workshop doorlopen de deelnemers de stemprocedure van A tot Z in een zo reëel mogelijke setting. Dit

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

Wat doe je op een dag? Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tij

Wat doe je op een dag? Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tijd Tij Wat doe je op een dag? Belangrijke informatie d Tij T d Tij ijd T Ti Ti Tij ijd Ti ijd T jd T d Ti ijd T ijd d ijd T Tij T Ti ijd T jd Ti Tij jd ijd d AS007 Kies infow. tijd.indd 1 25-05-12 10:31 Hoeveel

Nadere informatie

Bijlage P: Draaiboek ontmoetingsavond ouders

Bijlage P: Draaiboek ontmoetingsavond ouders Bijlage P: Draaiboek ontmoetingsavond ouders planning actie aanbevelingen opmerkingen m.b.t. organisatie door Emma Thuis team min. 3 mnd. van tevoren bekend maken Datum plannen voor de ouderavond Uitnodigingen:

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

FotografieTamara Reijers. Het is tijd. voor een. rookvrij. schoolterrein

FotografieTamara Reijers. Het is tijd. voor een. rookvrij. schoolterrein FotografieTamara Reijers Het is tijd voor een rookvrij schoolterrein PO Zien roken doet roken. Dat blijkt uit onderzoek 1. Dat betekent ook dat kinderen (later) sneller een sigaret opsteken als zij dat

Nadere informatie

Lesbrief bij Een caravan in de winter van Louisa van der Pol

Lesbrief bij Een caravan in de winter van Louisa van der Pol Lesbrief bij Een caravan in de winter van Louisa van der Pol Voor groep 7 en 8 Inhoud van deze lesbrief Thema s in het boek Lesopzet Doel van de les Uitwerking Bijlage: opdrachtenblad Thema s in het boek

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenement Koningsdag 2019

Aanvraagformulier evenement Koningsdag 2019 Aanvraagformulier evenement Koningsdag 2019 Met dit formulier dient u een aanvraag in voor een evenement op Koningsdag. De gemeente neemt alleen volledig ingevulde en ondertekende formulieren in behandeling

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie