HANDLEIDING NIEUWSBRIEF

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING NIEUWSBRIEF"

Transcriptie

1 HANDLEIDING NIEUWSBRIEF Deze handleiding geeft uitleg over het gebruik van het nieuwsbriefsystem van Garden Connect. Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk om een paar dingen te onthouden: Het is vrijwel onmogelijk om zonder nadrukkelijke goedkeuring een nieuwsbrief te verzenden. Lees de meldingen op uw scherm goed zodat u exact weet wat er gebeurd. Als u uw cursor stil houdt op een button of icoon verschijnt er vaak een geel balkje met een tip of omschrijving erin. Het verzenden van digitale nieuwsbrieven valt onder de Europese Anti SPAM regels. Zorg ervoor dat u voldoet aan de eisen voordat u nieuwsbrieven gaat versturen. Online cursussen Garden Connect geeft regelmatig online cursussen. Deze kunt u volgen vanuit uw eigen tuincentrum en duren maximaal 1 uur. Voor een overzicht van de eerstvolgende cursussen, ga naar In deze Quickstart worden de volgende onderdelen behandeld: 1. Lijsten / Kenmerken klanten 2. adressen toevoegen 3. adres wijzigen / uitschrijven 4. Aanmeldformulier aanpassen a. Positie aanpassen b. Velden toevoegen c. Teksten formulier aanpassen d. Bedankt sturen (met kortingsbon) 5. Nieuwsbrief aanmaken a. Stap 1 b. Stap 2 c. Stap 3 d. Stap 4 6. Rapporten 7. Tips Voor meer details en vragen over het systeem kunt u contact opnemen met Garden Connect.

2 1. Lijsten / Kenmerken klanten Het nieuwsbriefsysteem van Garden Connect werkt in principe met één lijst per taal. Dat houdt in dat als u adressen heeft met verschillende kenmerken als bijvoorbeeld Vuurwerk / Bedrijven / Klantenkaarthouders dat dit géén aparte lijst is. Dit zijn kenmerken van de personen in de bestaande lijst en deze zijn verdeeld in segmenten. Verstuurt u nieuwsbrieven in twee talen, dan is het handig om een tweede lijst aan te maken. Bijvoorbeeld een Nederlandse en een Franse of een Nederlandse en een Duitse lijst. Garden Connect maakt standaard een lijst voor u aan waar u adressen aan toe kan voegen. Wilt u een extra segment aanmaken als bijvoorbeeld Vuurwerk, Bedrijven of Klantenkaarthouders dan kunt u dit doorgeven aan Garden Connect. Wij zorgen dat alles goed komt te staan. Let op! Maak dus géén lijsten of segmenten aan zonder de hulp of het advies van Garden Connect.

3 2. adressen toevoegen Heeft u adressen verzameld dan kunt u deze op twee manieren invoeren: één voor één of meerdere tegelijk. Een enkele abonnee toevoegen Log in bij Garden Connect, ga naar Nieuwsbrieven in de horizontale groene balk, ga naar Lijsten en abonnees:

4 Klik vervolgens op het Bekijk -icoontje bij de lijst die u wilt bewerken/openen: U krijgt dan een overzicht van alle actieve mailadressen. Rechtsboven ziet u de knop Nieuwe abonnee toevoegen. Klik hierop en vul de gegevens van de klant in. Vink onderaan altijd Bevestigd:* aan om aan te geven dat de klant toestemming heeft gegeven zijn of haar adres toe te voegen aan uw lijst.

5 Meerdere abonnees tegelijk toevoegen (Importeren) Rechtsboven klikt u op de knop Importeer abonnees: Klik op de button achter Import bestand:* en selecteer het bestand met adressen van uw computer. U kan dit alleen vanuit een Excel of CSV bestand importeren: Vink de tekst eronder aan waarbij u aangeeft dat de mensen in de lijst die u wilt importeren toestemming hebben gegeven om hun adres te gebruiken. Dit is belangrijk in verband met de Anti SPAM wetgeving dus lees deze tekst goed! Klik op Volgende. Vink Sla eerste regel over aan als de eerste regel uit uw Excel bestand bestaat uit titels als Naam, adres.

6 Loop de kolommen langs en geef aan bij welk nieuwsbriefveld de kolom hoort. Gaat uw eerste kolom over de Naam van de klant, dan geeft u bij Hoort bij: Naam aan. Moet de hele lijst met adressen die u importeert vallen onder een bepaald segment, bijvoorbeeld Vuurwerk dan kunt u ze onderaan dat kenmerk meegeven door de groep aan te vinken. Klik op het vinkje Gebruik standaard waarde en kies vervolgens één of meer waarden die aan alle adressen gekoppeld moet worden: Klik op Volgende. Hier ziet u een overzicht van het aantal bestaande, dubbele en nieuwe e- mailadressen. Klik op Importeren en fouten negeren om de adressen te importeren.

7 3. adres wijzigen / uitschrijven Het kan gebeuren dat een klant een nieuw adres krijgt en u daarover een mailtje stuurt. Voorbeeld: Nikkie van Dillen wilt haar adres wijzigen van naar Log in bij Garden Connect, ga naar Nieuwsbrieven in de horizontale groene balk, ga naar Lijsten en abonnees, klik op de lijst. In de rechterkolom verschijnt een klein menu en daaronder een zoekveld: Hier kunt u een persoon opzoeken door zijn of haar adres in te typen. Klik vervolgens op Zoeken. Heeft u de juiste persoon gevonden, dan kunt u deze persoon aanklikken om zijn of haar gegevens te bewerken. Let op! Indien iemand een mail stuurt dat hij of zij geen mails meer willen ontvangen, dan verandert u de status naar Uitgeschreven. Verwijder deze persoon niet. Als u de persoon verwijderd en later een keer een import doet waar dat adres nog in staat dan wordt de persoon namelijk weer opnieuw aangemeld. De status dus altijd aanpassen naar: Uitgeschreven. Met de knop Wissen X wordt de zoekopdracht gewist en worden alle abonnees weer weergegeven.

8 4. Aanmeldformulier aanpassen Het aanmeldformulier voor de nieuwsbrief vindt u op uw homepage. Zorg dat deze een pakkende korte tekst heeft en goed opvalt. Positie aanpassen Het aanmeldformulier moet op een plek staan waar iedereen hem ziet. Het is niet het belangrijkste op uw website, maar u wilt wel dat zoveel mogelijk mensen het formulier invullen. Als u het formulier op de voorpagina wilt plaatsen doet u dat als volgt: Ga bij Hoofdmenu naar Voorpagina. Bij beschikbare onderdelen ziet u het kopje Nieuwsbrief aanmeldformulier. Deze kunt u verslepen naar de gewenste positie. Bijvoorbeeld: rechtsboven. Vervolgens klikt u op Bewerk en selecteert u het aanmeldformulier. Klik op Opslaan en het formulier staat op uw homepage. Wilt u het formulier in een vaste kolom bij bijvoorbeeld uw openingstijden dan kunt u dit doorgeven aan Nikkie: Velden toevoegen Wilt u dat mensen die zich inschrijven ook bijvoorbeeld hun postcode in moeten vullen, of hun geboortedatum, zodat u iets meer over de klant te weten komt, dan kunt u dat op de volgende manier doen: Log in bij Garden Connect, ga naar Nieuwsbrieven in de horizontale groene balk, ga naar Lijsten en abonnees, klik op de lijst. In de rechterkolom verschijnt een klein menu. Klik op Extra velden.

9 Klik op toevoegen om bijvoorbeeld het veld Postcode toe te voegen of het veld Geboortedatum. Klik op Opslaan. Ga vervolgens naar de optie direct onder Extra velden: Aanmeld formulieren. Klik op het vijfde icoontje van links dat eruit ziet als een klein formuliertje.

10 Klik op het veld dat u toe wilt voegen aan het formulier bij Beschikbare velden. Het veld wordt toegevoegd aan het formulier aan de rechterkant. U kunt aan de linkerkant aangeven of het veld verplicht moet zijn en welke grootte het veld moet hebben. Aan de rechterkant kunt u het veld slepen naar de gewenste positie (naar boven of naar beneden). Met het rode rondje kunt u het veld eventueel weer verwijderen. Teksten formulier aanpassen Log in bij Garden Connect, ga naar Nieuwsbrieven in de horizontale groene balk, ga naar Lijsten en abonnees, klik op de lijst. In de rechterkolom verschijnt een klein menu. Klik op Aanmeld formulieren: Klik op het tweede icoontje van links Bewerken. Hier kunt u de titel van het blok aanpassen, de tekst boven het formulier, een bedanktekst die men te zien krijgt als men hun gegevens ingevuld heeft en op Verstuur klikt én eventueel kunt u een bedankt naar de bezoekers sturen die zich ingeschreven hebben.

11 Bedankt sturen (met kortingsbon) Heeft u de stappen hierboven gevolgd, dan kunt u de optie: Stuur bedankt naar bezoeker aanvinken. In een bedankt kunt u iemand bedanken voor zijn of haar inschrijving op de nieuwsbrief. U kunt hier ook klanten mee naar het tuincentrum lokken door er bijvoorbeeld een kortingsbon als afbeelding in te plaatsen die ze binnen twee weken in moeten wisselen. Of eventueel een bon voor een gratis kopje koffie. Wees creatief, mensen houden ervan om gewaardeerd te worden. Onder het tekstvak staan een aantal codes die u kunt gebruiken om informatie van de klant over te nemen. Plaats in de tekst bijvoorbeeld: Bedankt voor uw aanmelding op de nieuwsbrief van ons tuincentrum. U heeft de volgende gegevens ingevuld: %subscriber_details% Als een klant de ontvangt worden daar automatisch de velden van het formulier ingevuld als: Naam: Nikkie van Dillen adres: U vervolgt de tekst met bijvoorbeeld: Om u te bedanken voor uw aanmelding krijgt u een gratis kopje koffie bij inlevering van deze in ons tuincafé. Zet er een afbeelding van een kopje koffie bij om het geheel af te maken. U kunt ook een afbeelding van een barcode erin plaatsen. Vink het vakje Stuur notificatie naar beheerder aan als u zelf een bevestiging per mail wilt ontvangen als iemand zich ingeschreven heeft. Geef het Afzender adres aan en de naam van de afzender. Dit zijn de naam en het adres die men zal zien als ze de bedankt ontvangen. Klik op Opslaan om de teksten rondom het aanmeldformulier op te slaan.

12 5. Nieuwsbrief aanmaken Log in bij Garden Connect, ga naar Nieuwsbrieven in de horizontale groene balk, ga naar Nieuwsbrieven. Klik rechtsboven op de button Nieuwsbrief maken. Stap 1 Vul de naam van de nieuwsbrief en het onderwerp van de nieuwsbrief in. Zorg dat het onderwerp pakkend is. Een nieuwsbrief met als onderwerp Oktober 2013 zal veel minder vaak bekeken worden dan een pakkende titel als: Paaskorting alleen voor onze nieuwsbrieflezers! Selecteer een lijst en het segment waar u de nieuwsbrief naar toe wilt verzenden. De overige gegevens worden automatisch ingevuld. Mocht dit afwijken, dan kunt u het handmatig aanpassen. Moeten deze gegevens standaard aangepast worden, dan kunt u bij Lijsten en Abonnees de lijst bewerken. Stap 2 Zorg dat de gewenste nieuwsbrief template is aangevinkt. Selecteer aan de rechterkant de gewenste header (foto voor in de bovenkant van de nieuwsbrief). Om een nieuwe header toe te voegen klikt u op Choose File / Bladeren (1.) en selecteert u de gewenste afbeelding van de computer. Deze moet het juiste formaat hebben als aangegeven in de regel eronder. Een uitleg over hoe u een afbeelding op maat kunt maken vindt u hier: Klik op Uploaden (2.) om de header toe te voegen aan de andere headers.

13 Bovenaan bij Afbeelding titel geeft u een titel waar de afbeelding over gaat. Bijvoorbeeld: Het is lente bij Tuincentrum X. De Afbeelding link kunt u bijvoorbeeld doorverwijzen naar uw homepage: Dit zorgt voor extra bezoekers op uw website en kan helpen bij een betere vindbaarheid in Google. Vervolg stap 2 U gaat nu door naar Berichten opmaken. Hier kunt u berichten toevoegen in de hoofdkolom in het nieuwsbriefsjabloon. (Bij de volgende stap Korte berichten opmaken kunt u eventueel korte berichtjes toevoegen in de rechterkolom van uw template) *. Klik in het lichtgele vlak op Klik hier om uw eerste bericht toe te voegen. 1. Geef het onderwerp in van het eerste bericht. 2. Selecteer een afbeelding van uw computer die past bij het bericht. 3. Geef de tekst in die hoort bij het bericht. Het is hier ook mogelijk om links toe te voegen of afbeeldingen in de tekst te plaatsen. Dit kan op dezelfde manier als op de website, met de daarvoor geschikte icoontjes. Uitleg hierover vindt u in de Quickstart voor het aanpassen van de website. 4. Geef hier indien gewenst een link in. Deze zorgt ervoor dat de titel en de foto van het bericht linken naar de gewenste pagina. Begin de link altijd met 5. Klik op Opslaan. Via de groene balk een de rechterkant kan de nieuwsbrief vervolgd worden. * Let op: Korte berichten opmaken staat niet standaard ingesteld. Mocht u dit niet zien in uw scherm en dit wel willen gebruiken, stuur dan een mailtje naar

14 Nieuw: Maak een nieuw bericht aan en volg dezelfde stappen als hierboven. Sorteer: Heeft u twee of meer berichten opgeslagen dan kunt u met de knop Sorteer de volgorde aanpassen van de berichten door ze te slepen naar de gewenste positie. Verwijder: Verwijder het bericht. Bewerk: Bewerk het bericht en maak aanpassingen. Bekijk nieuwsbrief voorbeeld: Hiermee kunt u tussendoor een voorbeeld bekijken hoe de nieuwsbrief eruit komt te zien. Let op! Dit is geen definitieve test aangezien de internet browser altijd iets kan afwijken van de verschillende mailprogramma s. Is de nieuwsbrief naar wens? Stap 3 Indien Korte berichten opmaken bij u staat ingesteld, kunt u hier op dezelfde manier als bij Stap 2 berichtjes opmaken. Wanneer de berichten naar wens zijn klik op volgende. Stap 4 Stap 4 bevat een samenvatting van het onderwerp van de nieuwsbrief, naar welke groep u de nieuwsbrief stuurt en nogmaals het voorbeeld bekijken. Alles in orde? Stap 5 Stuur altijd een test nieuwsbrief. Het liefst naar meerdere adressen die met verschillende programma s werken. Denk aan Outlook, Gmail, Hotmail en Yahoo. Iedere mailprovider werkt net even anders. Is de test goed ontvangen? Selecteer de datum en tijd wanneer de nieuwsbrief verstuurd moet worden. Klik nogmaals op Nieuwsbrief inplannen en de nieuwsbrief zal in de wachtrij geplaatst worden.

15 6. Rapporten Log in bij Garden Connect, ga naar Nieuwsbrieven in de horizontale groene balk, ga naar Rapporten. Hier vindt u een overzicht van alle nieuwsbrieven die verstuurd zijn. In dit overzicht ziet u ook naar hoeveel mensen de nieuwsbrieven verstuurd zijn, hoeveel mensen de nieuwsbrief geopend hebben, hoeveel mensen zich uitgeschreven hebben en hoeveel mensen geklikt hebben op links. In dit overzicht kunt u dus een goed beeld krijgen van welke nieuwsbrieven het goed doen en welke minder populair zijn. Aan het begin van elke nieuwsbrief staan twee icoontjes. Via het eerste icoontje kunt u de betreffende nieuwsbrief bekijken. Via het tweede icoontje kunt u de statistieken van deze nieuwsbrief inzien. Uniek geopend: Het aantal unieke mensen dat de nieuwsbrief geopend heeft. Gebounced: s die niet afgeleverd konden worden. Dit kan te maken hebben met een niet bestaand adres (hard bouncer) of met een volle mailbox (soft bouncer). Populairste links: Dit zijn de links uit de nieuwsbrief en hoe vaak erop geklikt is. Als u dit in de gaten houdt ziet u een lijn dat bijvoorbeeld aanbiedingen vaak aangeklikt worden en activiteiten minder vaak. Of andersom. Zo kunt u de inhoud van de nieuwsbrief steeds verder aanpassen naar de wensen van de klant. Top ontvanger domeinen: Stel u ziet in dit overzicht dat de meeste mensen de nieuwsbrief openen met Hotmail. Dan is het belangrijk de nieuwsbrief ook te testen in Hotmail, zodat de nieuwsbrief er altijd goed uit ziet. Klikt u op de links achter de cijfers / aantallen, dan ziet u ook wie zich afgemeld hebben / wie de links hebben aangeklikt enz.

16 7. Tips Verzamel adressen Iedereen betaalt een vast bedrag per maand bij Garden Connect. Hoe meer adressen u verzamelt, hoe goedkoper het in verhouding wordt. adressen verzamelen kan door leuke acties te verzinnen en die op uw site en in de winkel te communiceren. Voorbeeld: Iedereen die afrekent kan zijn of haar adres achterlaten in een pot bij de kassa en aan het eind van de week wordt er één briefje uitgehaald die bijvoorbeeld een bos bloemen wint. Alle andere adressen worden ingevoerd in het websitesysteem. Voorbeeld: Leg een invulformulier bij de kassa waar uw klanten hun naam en adres in kunnen vullen. Geef bij de kassa ook aan hoe vaak ze een nieuwsbrief kunnen verwachten en dat ze iedere nieuwsbrief de mogelijkheid hebben zich af te melden. Voorbeeld: Verzin een leuke online actie. Organiseer een vroege vogel actie met 20% korting. De datum wordt per nieuwsbrief bekend gemaakt en alleen nieuwsbrieflezers zijn uitgenodigd. Men kan op de website het aanmeldformulier invullen. Deze adressen komen automatisch in het nieuwsbriefsysteem terecht. Houd de nieuwsbrief interessant Als een nieuwsbrief niet interessant genoeg is, klikt men op Afmelden en bent u ze voor goed kwijt. De inhoud én het uiterlijk van de nieuwsbrief zijn belangrijk! Maak acties /aanbiedingen speciaal voor nieuwsbrieflezers. Als er alleen maar dingen in staan die ook op de website staan, zullen ze sneller denken: ik kijk wel op de website als ik iets wil weten. Wees actueel. In de winter kunt u ruim van tevoren al een goede nieuwsbrief klaarzetten met sneeuwschuivers en strooizout. Zodra het gaat vriezen kunt u de nieuwsbrief direct versturen en bent u er als eerste bij als men op zoek gaat naar strooizout. Houd de nieuwsbrief herkenbaar. Hangen er doeken met tulpen in het tuincentrum, zorg dan dat deze foto ook terugkomt in de header van uw nieuwsbrief. Dat is herkenbaar en geeft direct een actueel beeld van het seizoen van dat moment. Schrijf u in voor de nieuwsbrief van andere tuincentra Intratuin / GroenRijk / Life en Garden en het tuincentrum bij u om de hoek. Zo houdt u goed in de gaten wat anderen doen én u krijgt er ook nog inspiratie van!

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren?

Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Hoe email- adressen in uw website opladen en bewaren? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin- Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

QUICKSTART WEBSITE SYSTEEM GARDEN CONNECT

QUICKSTART WEBSITE SYSTEEM GARDEN CONNECT QUICKSTART WEBSITE SYSTEEM GARDEN CONNECT Deze Quickstart biedt u als gebruiker van het website systeem van Garden Connect een handreiking bij de twaalf meest gebruikelijke werkzaamheden aan uw website.

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

screenpost emailnieuwsbrief handleiding

screenpost emailnieuwsbrief handleiding screenpost emailnieuwsbrief handleiding Dit softwarepakket staat op het internet en kan digitale nieuwsbrieven versturen. De vormgeving De opmaak van de pagina bestaat uit twee kolommen. Elk artikel kan

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl

Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Instructie nieuwsbriefmodule Mijnhengelsportvereniging.nl Met de nieuwsbriefmodule is het mogelijk om veilig en eenvoudig digitale nieuwsbrieven te versturen naar abonnees. Voor de module is maatwerk nodig

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen...

Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... Formulierbeheer Importeren bestaand (model)formulier... 2 Wat is exporteren/importeren eigenlijk?... 3 Formulier aanpassen/opbouwen... 4 Bewerken formulier in formulierbeheer... 4 Bewerken formulier -

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleiding voor de Communicatie Cockpit

Handleiding voor de Communicatie Cockpit Handleiding voor de Communicatie Cockpit 2017 1 Beste deelnemer, Leuk dat u aan de slag gaat met de Communicatie Cockpit. Hierbij een handleiding om tot mooie resultaten te komen. U kunt behalve berichten

Nadere informatie

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen

BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen BIJLAGE. Mailing versturen & Nieuwsbrief adressen Inleiding Het is in Publicanda mogelijk mailings te versturen. Bij deze module hoort een Standaardknop waarmee bezoekers zich via de website kunnen aanmelden

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2.

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2. 1 PROXSYS Spamfilter Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface Auteur: Marcel van Leur Datum: 31 oktober 2012 Pagina 1 van 1 Versie: 2.0 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding. pagina 3 2 Spamfilter rapport......

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register.

- Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Zorginstituut Nederland Handleiding Zorginzicht - Kwaliteitsstandaarden en meetinstrumenten plaatsen in de Kwaliteitsbibliotheek en aanbieden voor het Register. Versie 1.0 23-01-15 Handleiding Zorginzicht.nl

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Instructieblad aanmelden

Instructieblad aanmelden 5.0 E-mail aanmelden E-mail registreren en aanmelden Met een e-mailadres kun je post versturen en ontvangen met je computer. Je hebt daarvoor je eigen e-mailadres nodig en een e-mailadres van de persoon

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor het aanschaffen van. U heeft met deze aankoop een goede keuze gemaakt voor een zeer professionele E-mail marketing tool. In deze quickstart handleiding zullen

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan

Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Mini Manuel imailingtool Met stappenplan Het versturen van een nieuwsbrief met een standaard- template of actie-template In imailingtool hebben we prachtige standaard sjablonen beschikbaar! Voeg uw eigen

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013

Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Gebruiksaanwijzing webwinkel januari 2013 Inhoudstafel Inleiding 3 1. Aanmelden op westdecor.be 4 2. Uw webwinkel personaliseren 6 2.1 Uw wachtwoord instellen 6 2.2 Uw logo instellen 7 2.3 Uw verkoopprijzen

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

7. Het Klussen logboek

7. Het Klussen logboek 16 7. Het Klussen logboek Deze component is uitsluitend toegankelijk voor leden van het bestuur, en is dan ook te vinden in het menu bestuur op het besloten deel van de website. De component is bedoeld

Nadere informatie

Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule

Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule Bijlage bij de handleiding Nieuwsbrievenmodule In aanvulling op het content management systeem Publicanda kan gebruikt gemaakt worden van een module om nieuwsbrieven te versturen. Begrippen De volgende

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Veiling

Handleiding Site to Edit Module Veiling THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Veiling

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Instructie collectief aanleveren van gegevens voor de vooraanmelding

Instructie collectief aanleveren van gegevens voor de vooraanmelding Instructie collectief aanleveren van gegevens voor de vooraanmelding Stap 1: Maak eerst een werkgeversaccount aan (als u dat nog niet heeft) via: https://skjeugd.nl Klik eerst op Informatie en nieuws Klik

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Standard. Aan de slag. September, 2012. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Standard. Aan de slag. September, 2012. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Standard September, 2012 Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Een debiteur aanmaken Debiteur toevoegen Een nieuwe debiteur maakt u aan door

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

20 JAN HANDLEIDING MiNTMAIL PAKKET BLUE

20 JAN HANDLEIDING MiNTMAIL PAKKET BLUE 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk A. Inloggen 3 B. Uw gegevens B.1 Wachtwoord veranderen 4 B.2 Gegevens bekijken 4 B.3 Credits (mail-bundels) 4 blz C. Nieuwsbrieven maken 5 Stap 1: nieuwe nieuwsbrief maken 5 Stap

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

HANDLEIDING MY DHL PARCEL

HANDLEIDING MY DHL PARCEL DHL PARCEL BENELUX HANDLEIDING MY DHL PARCEL Inhoud In deze handleiding vindt u meer informatie over het gebruik van my.dhlparcel.be. De volgende onderwerpen worden voor u toegelicht: 1. Standaard instellingen

Nadere informatie

Handleiding kaart aanmaken in Google Maps

Handleiding kaart aanmaken in Google Maps Handleiding kaart aanmaken in Google Maps onderwerp online communicatie versie 1 datum 12 december 2016 afzender Eden Koopman Inhoudsopgave Waarom een eigen kaart aanmaken?... 3 Aan de slag... 4 De inhoud...

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Tools: Nieuwsbrieven

Tools: Nieuwsbrieven Tools: Nieuwsbrieven Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde topics een nieuwsbrief te ontvangen als er nieuwe berichten beschikbaar zijn. Deze nieuwsbrief bevat nieuwsartikelen,

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie