Tips & Tricks. Bovenaan de eerste pagina zet je Curriculum vitae, met eventueel je naam of alleen je naam.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tips & Tricks. Bovenaan de eerste pagina zet je Curriculum vitae, met eventueel je naam of alleen je naam."

Transcriptie

1 Tips & Tricks Curriculum vitae Het is belangrijk dat je je cv voor iedere sollicitatie op maat maakt. In verschillende branches worden verschillende cv formats gebruikt. Welk format jij gebruikt is een persoonlijke keuze en zegt iets over de wijze waarop jij informatie ordent en presenteert. Voordat je start met het schrijven van je cv is het belangrijk om de vacaturetekst grondig te analyseren. Controleer altijd of de informatie die je geeft relevant is voor de lezer. Zoek naar woorden die relevant zijn voor de vacature en neem deze treffende keywords op in je cv. Probeer de omvang van je cv te beperken tot maximaal twee A4. Hieronder staan de basisonderdelen van een cv. 1. Kop Bovenaan de eerste pagina zet je Curriculum vitae, met eventueel je naam of alleen je naam. 2. Foto Op welke functie reageer je? Hoe zichtbaar zijn de medewerkers van de organisatie zelf? Als je besluit een foto op je cv te zetten, zorg dan voor een professionele foto (met een neutrale achtergrond). Uit onderzoek blijkt dat blote armen of schouders een onprofessionele indruk maken. Plaats zeker een foto op je LinkedIn profiel die gelijk is aan de foto op je cv. change perspective

2 3. Personalia Bij je personalia neem je de volgende onderdelen op: Voor- en achternaam (tenzij deze in je koptekst staan) Adres Telefoon (zorg voor neutrale voic tekst) (zo professioneel mogelijk) Geboren (datum en plaats) Nationaliteit (vb. Nederlandse) Rijbewijs (alleen als dit relevant is) Optie: LinkedIn profiel (alleen wanneer deze goed gevuld is en zorg voor persoonlijke URL) 4. Persoonlijk profiel Dit is een belangrijk onderdeel van je cv en waarschijnlijk ook het meest lastige. Het is overigens niet verplicht, dus denk hier goed over na. Vind je dit moeilijk? Laat het dan achterwege en zet in je brief uiteen wie jij bent. Kies je wel voor een korte beschrijving? Geef dan duidelijk aan wat jij een werkgever te bieden hebt en wat jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf is. Houd daarvoor maximaal 2 à 3 zinnen aan. Laat zien welke kwaliteiten jij in huis hebt en vermijd daarbij clichés als enthousiaste teamplayer. 5. Opleidingen Vermeld de periode van de studie, de naam van je studie en de onderwijsinstelling. Zet je opleidingen op antichronologische volgorde, dus de meeste recente opleiding bovenaan. Wanneer je vakken hebt gevolgd die goed passen bij de vacature kun je die er ook bij zetten. Zorg dat de structuur eenduidig is, zodat de lezer snel kan scannen. Je kunt ook de maanden erbij zetten ter verduidelijking Communicatiewetenschap, Radboud Universiteit Nijmegen Bachelorscriptie:. (beoordeling: 9)

3 6. Extra curriculaire activiteiten / stage-ervaring / werkervaring / nevenactiviteiten Leg bij het schrijven van je werkzaamheden en extra curriculaire activiteiten de nadruk op onderdelen die aansluiten op de baan waarop je solliciteert. Door resultaten en successen te benoemen, kun je je onderscheiden van andere kandidaten. Recruiters zijn op zoek naar passie en toewijding die blijkt uit studie, werk, hobby s en de geschreven motivatie. Denk goed na over de volgorde van deze onderdelen. Maak eventueel onderscheid tussen relevante werkervaring (studie gerelateerd) en overige werkervaring (bijbanen). En zorg voor een overzichtelijke presentatie van je commissiewerkzaamheden heden Voorzitter Economische Studievereniging, Radboud Universiteit Nijmegen Aansturen van vijf bestuursleden Organiseren van het Nijmegen Career Event (150 bezoekers) Trainen van nieuwe bestuursleden 7. Talenkennis Bepaal hoe belangrijk de talen binnen de functie zijn, kies aan de hand daarvan voor een lange (opgesplitst in: lezen, luisteren, spreken, schrijven) of kortere beschrijving. Je kunt ook het CEFR niveau aangeven (van A1-C2). Voorbeeld korte beschrijving: Nederlands (moedertaal), Engels (Cambridge Certificate of Proficiency), Duits en Frans (basiskennis). 8. Computerkennis Bekend met Microsoft Office, Vista, SPSS, Blackboard, Photoshop en Auto- CAD. 9. Interesses Wees spaarzaam met het benoemen van hobby s. Deze zijn interessant om te vermelden wanneer ze aansluiten bij de vacature, of een passie vertegenwoordigen. Denk goed na wat je wilt zeggen met je interesses. Welke kwaliteiten wil je benadrukken? Ben je bijvoorbeeld een teamplayer? Of solliciteer je op een leidinggevende functie en wil je je zelfstandigheid eruit laten springen?

4 Door je interesses kort toe te lichten krijgt men net wat meer beeld van wie jij bent als persoon en hoe jij in het leven staat. Muziek (cellist in Nijmeegs Studentenorkest), voetbal (aanvoerder en scheidsrechter) en reizen (Australië). 10. Lay-out: de eerste indruk van een CV Nog voordat je CV gelezen wordt, ziet de recruiter de opmaak van je CV. De meeste recruiters scannen in ongeveer 8 seconden de relevantie. Het is dus belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de inhoud maar ook aan de opmaak. Maak gebruik van; witruimtes tussen de verschillende onderdelen, kolommen, bulletpoints, vetgedrukte kopjes, een geschikt lettertype (bv Times Roman, Arial of Helvetica). Vermijd lange zinnen en houd de inhoud kort en bondig (telegramstijl). Door te schrijven in de eerste persoon enkelvoud en actieve zinnen te gebruiken voorkom je dat de tekst saai en zakelijk wordt. Zo wordt je CV scanbaar en is het mogelijk om veel informatie toch overzichtelijk weer te geven. Check: kan iemand anders in 15 seconden de relevantie en essentie van jouw CV samenvatten? Motivatiebrief Solliciteren is niets anders dan jezelf verkopen. Verkopen in de zin van een ander overtuigen van jouw kwaliteiten. Je moet dus goed weten van jezelf wat jij organisaties kan bieden. Het begint dus met een goed zelfbeeld. 1. Vooraf: Voordat je een goede brief kunt schrijven is het belangrijk dat je eerst de volgende stappen zet: Kijk terug op je eigen carrière tot nu toe en ga bij jezelf na hoe jij bent gevormd. Wat heb je allemaal gedaan en wat heeft het jou opgeleverd?

5 Waarom heb jij bepaalde baantjes gehad, vrienden, hobby s? Waarom koos je voor jouw studie? Kijk terug op jouw successen en analyseer je misstappen. Als je weet wat jou drijft, waar je energie van krijgt en waarom je nu voor een bepaalde richting kiest, dan kun je die boodschap veel overtuigender overbrengen. Zoek vervolgens op het internet (vooral LinkedIn kan een goed medium zijn) alle informatie op over de organisatie en de samenstelling van het team waarbinnen je solliciteert. Onderzoek of er iemand binnen het bedrijf of de organisatie is die je (via via) kent en probeer zoveel mogelijk inside information in te winnen. Pas daarna weet je wat je wel of niet in je brief opneemt. Ontbreekt er cruciale informatie? Zoek dan telefonisch contact met de vacaturehouder. Formuleer vooraf de juiste vragen voordat je contact opneemt met een lid van de sollicitatiecommissie. Als het een prettig gesprek is kun je hier in je eerste alinea van de brief weer aan refereren. Let op dat je geen vragen stelt die je zelf had kunnen beantwoorden als je de website goed had gelezen. 2. Opbouw van de brief: Jouw naam en adresgegevens Adresgegevens van het bedrijf en naam van contactpersoon Plaats en datum Betreft (incl. vacaturenummer) Aanhef (Geachte mevrouw X of heer X, achterhaal aan wie je de brief moet richten). Let op gebruik van hoofdletters, zoals Geachte mevrouw Van Doorn. 3. Alinea 1: hoe trek je aandacht? Je trekt aandacht wanneer je vooraf goed onderzocht hebt hoe de organisatie of het bedrijf in elkaar zit. Daardoor weet je welke stijl (formeel of juist informeel) er gehanteerd wordt en welke toon je het beste aan kunt slaan. Je kunt in je opening refereren aan een prettig telefoongesprek of op een andere manier je betrokkenheid tonen. 4. Alinea 2: waarom wil je bij organisatie X werken? In de tweede alinea geef je aan waarom je voor organisatie X wil werken. Bedenk goed wat je motivatie is en probeer hierbij ook origineel te zijn i.p.v. standaard redenen te noemen. Heb je stage gelopen bij een soortgelijke organisatie, haal dan de stage aan ter onderbouwing van je motivatie.

6 5. Alinea 3: waarom ben jij de beste kandidaat voor deze functie? In de derde alinea overtuig je de lezer ervan dat jij de beste kandidaat bent voor de functie. In een Nederlandse brief schrijf je dat niet letterlijk op, maar lever je bewijs; door te vertellen over je ervaring (vanuit je opleiding en of werkervaring), je competenties en de link te leggen naar de toekomstige baan, zodat voor de lezer duidelijk wordt dat je graag bij hen werkt en hun probleem op kunt lossen. Voor deze alinea moet je kunnen terugvallen op de inzichten die je hebt gekregen door jezelf goed te analyseren in de voorfase. Neem hier dus ruim de tijd voor! 6. Alinea 4: hoe sluit je af? Laat de afsluitende alinea qua stijl aansluiten bij de rest van de brief. Graag zou ik mijn motivatie en cv toelichten in een persoonlijk gesprek. Ik zie uw reactie met veel belangstelling tegemoet. Met vriendelijke groet, X X Bijlage: curriculum vitae 7. Puntjes op de i Voordat je je brief daadwerkelijk verstuurt zet je de volgende stappen: Laat zowel je cv als je brief lezen door verschillende personen. Laat ze daarbij in ieder geval op spelfouten letten. Let erop dat je cv en brief qua lay-out op elkaar aansluiten. Sla je brief op in pdf format en gebruik een duidelijke titel als Motivatiebrief van X X. Je kunt altijd terecht bij één van de Career Service Officers om je brief na te laten kijken:

7 Linkedin Solliciteren is een verkoopproces. Je wilt dus ten aanzien van de concurrentie ook opvallen, je wilt gezien worden. Dan is het in eerste instantie handig als je gevonden kunt worden. Dit kan online door bijvoorbeeld een persoonlijk profiel op het zakelijke netwerk van LinkedIn. LinkedIn is bij uitstek geschikt om je online te profileren. Zie het als een verlengstuk van je curriculum vitae. Onthoud wel dat je cv echter leidend is en veel meer (persoonlijke) informatie bevat dan je LinkedInprofiel. Het LinkedInprofiel is namelijk openbaar zichtbaar en in beginsel kan iedereen hier kennis van nemen. Het is dus ook niet verstandig om op het LinkedInprofiel je diploma s, certificaten of stagebeoordelingen te uploaden. Maar omdat veel werkgevers, met name recruiters, LinkedIn gebruiken om in contact te komen met nieuw talent, is het wel verstandig om een profiel aan te maken. Het kan je tevens goed helpen om jezelf te oriënteren op arbeidsmarkt met de vele functies die beschikbaar zijn. Je kan kennisnemen van allerlei bedrijven, instellingen, artikelen en andere voor jou relevante informatie. Tevens start je met het bouwen van een zakelijk online. 1. Eerste indruk Headline Je naam moet geen problemen geven, maar middels de Headline kun je wat meer persoonlijkheid in je profiel leggen. Geef aan wat je doet, wie je bent of waar je je mee bezig houdt. Probeer keywords te gebruiken, zodat je makkelijker vindbaar bent. Personaliseer Je kunt je eigen URL aanmaken, deze kan je weer gebruiken om bijvoorbeeld als hyperlink op je cv te zetten. Zo maak je het de recruiter makkelijk om direct door te linken naar je online profiel. Foto Recruiters willen jou zien. Niet jouw benen, jouw hond of auto, maar je gezicht. Met een keurig genomen zakelijke foto geef je jouw profiel direct meer persoonlijkheid. Zorg er wel voor dat je er netjes op staat. Dat wil zeggen; representatief en met een neutrale achtergrond, dus geen bijgesneden vakantiefoto s.

8 2. Content Ervaring Vervolgens kan je relevante ervaringen die jij hebt opgedaan vermelden op je profiel. Dit kunnen relevante werkzaamheden geweest zijn tijdens je studie. Bijbaantjes mogen ook, maar zorg ervoor dat het niet afleidt van jouw doelstelling: Jezelf op een zakelijke wijze presenteren richting potentiële werknemers of professionals die jou verder kunnen helpen. Nevenactiviteiten kun je ook als ervaring vermelden. Net als stages, vrijwilligerswerk en niet te vergeten natuurlijk je opleidingen en gevolgde cursussen. Wees trots en zelfverzekerd. Heb je ooit iets gewonnen, een mooie publicatie geschreven of een aanbeveling gekregen, zoals een scriptieprijs. Vermeld dit dan ook op je profiel. Vaardigheden Iedereen is uniek, dus iedereen bezit over speciale vaardigheden. Deze kan je verworven hebben tijdens je studie, je nevenactiviteiten of door het leven. Analyseer jezelf en bepaal welke kwaliteiten op jou van toepassing zijn. Deze kun je door middels van keywords toevoegen aan je profiel. Ook kunnen andere die jouw vaardigheden onderschrijven dit bevestigen. Zo kan je bij vrienden of collega s aangeven of jij vindt dat ze deze vaardigheden bezitten. Het geven van aanbevelingen werkt vaak als het verlenen van een gunst. Doe jij het bij de een, dan doet deze persoon het weer bij jou. Zorg er wel voor dat jou meest relevante vaardig-heden bovenaan jouw lijstje komen te staan. 3. Doe mee! LinkedIn is een mooie manier om meer mee te krijgen van de zakelijke wereld. Bedrijven en instellingen profileren zichzelf en werven nieuwe medewerkers, maar ook wordt er nieuws en tips gedeeld, advies gevraagd en expertises gezocht. Op jouw manier kan jij actief worden op LinkedIn. Sluit je aan bij groepen, deel je ervaringen of schrijf een blog en participeer actief. Zo kan je worden opgemerkt door bedrijven en vind je wellicht sneller een mooie start van je carrière. Heb je nog vragen over het gebruik van LinkedIn of meer in het algemeen over dit document? Neem dan contact op met de Career Service Officer van jouw faculteit. Kijk voor meer informatie op

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam

CV en motivatiebrief. 1. Kop Curriculum Vitae, eventueel je naam CV en motivatiebrief Hoe zorg je, dat je met jouw CV en brief wordt uitgenodigd voor een gesprek? Moeilijk te zeggen, want het aannemen van personeel is mensenwerk en iedereen kijkt anders naar dit soort

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor een zakelijke opmaak - De brief kort houden, maximaal

Nadere informatie

Nederlandse Arbeidsmarkt Plaats je CV

Nederlandse Arbeidsmarkt  Plaats je CV Nederlandse Arbeidsmarkt www.nederlandsearbeidsmarkt.nl Plaats je CV De homepage Op de eerste pagina van de website zie je twee opties. Je bent opzoek naar een baan en wilt je CV plaatsen? Kies de groene

Nadere informatie

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE

10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE 10 TIPS VOOR HET OPSTELLEN VAN EEN GOED CURRICULUM VITAE Beste Lezer, Hartelijk dank voor het downloaden van ons e-book: '10 Tips voor het opstellen van een goed Curriculum Vitae Dit e-book is onderdeel

Nadere informatie

Solliciteren kun je leren!

Solliciteren kun je leren! Solliciteren kun je leren! EVEN VOORSTELLEN Tatjana van het Groenewoud (adviseur werktuigbouwkunde) Marvin Moreira (adviseur werktuigbouwkunde) Continu is intermediair voor techniek en brengt vraag en

Nadere informatie

Tips bij het opstellen van je CV

Tips bij het opstellen van je CV Tips bij het opstellen van je CV Wanneer je gaat solliciteren, is een goed curriculum vitae enorm belangrijk. Het is namelijk je persoonlijke visitekaartje en de eerste kennismaking met jou als sollicitant.

Nadere informatie

Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV.

Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV. Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV. Wat betekent cv letterlijk? Cv staat voor het latijnse curriculum vitae en vrij vertaald betekent het levensloop. Vrijwel elke werkgever

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE. 1. Doel van een cv. 2. Lay-out. 3. Lengte

CURRICULUM VITAE. 1. Doel van een cv. 2. Lay-out. 3. Lengte CURRICULUM VITAE 1. Doel van een cv Het doel van je cv is dat de werkgever in 1 oogopslag een goede indruk krijgt van wat je te bieden hebt en dit hem overtuigt om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Nadere informatie

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF?

HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? HOE MAAK IK EEN SOLLICITATIEBRIEF? Sommige werkgevers vragen in hun vacatures om te solliciteren via een sollicitatiebrief. Die brief wordt dan je eerste contact met de werkgever. Het komt er dus op aan

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting Het doel van de sollicitatiebrief is uitgenodigd te worden voor een gesprek. De brief (van brevis wat kort betekent) moet daarom informatief zijn en de belangstelling opwekken van de selecteur om nader

Nadere informatie

In Mierlo ons digitale dorp.

In Mierlo ons digitale dorp. In Mierlo ons digitale dorp. Het verschil tussen je cv en je sollicitatiebrief Als je solliciteert stuur je meestal een sollicitatiebrief en een cv. Er staat niet altijd aangegeven dan men een sollicitatiebrief

Nadere informatie

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Sollicitatietips Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Agenda workshop Introductie Hoe bereiden organisaties zich voor? - Profiel - Gesprekstechnieken

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

daan huisman consulting

daan huisman consulting Een professioneel cv Door Daan Huisman januari 2013 Een cv is eigenlijk nooit af. Er komen nieuwe zaken bij en oude zaken worden minder relevant. Het loont de moeite om minstens één keer per jaar je cv

Nadere informatie

Wat is een CV? Wanneer gebruikt je een CV?

Wat is een CV? Wanneer gebruikt je een CV? Wat is een CV? CV is een afkorting van Curriculum Vitae. Vrij vertaald vanuit het Latijn: 'de loop van het leven'. Traditioneel bevat een CV een overzicht van persoonsgegevens, opleiding, werkervaring,

Nadere informatie

1) Opmaak van een sterk CV

1) Opmaak van een sterk CV 1) Opmaak van een sterk CV Je visitekaartje Het eerste wat men van jou in handen krijgt Een eerste stap naar een mogelijke baan Een voet tussen de deur en zoveel meer! TIP: De CV is het eerste wat het

Nadere informatie

Eerste hulp bij jouw CV met ouders!

Eerste hulp bij jouw CV met ouders! Heb jij al een CV? Daarin zet je alle belangrijke dingen die je hebt gedaan: bijvoorbeeld je opleiding(en) en baantjes. Hiermee laat je aan werkgevers zien wie je bent en wat je kunt: dat is dus heel belangrijk

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

LinkedIn Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 22 maart 2017 Over dit boekje Dit boekje is voor starters met LinkedIn en met name voor deelnemers aan mijn cursussen of individuele workshops,

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

killer CV waarmee je in no-time aan tafel zit met de recruiter?

killer CV waarmee je in no-time aan tafel zit met de recruiter? Hoe maak je een killer CV waarmee je in no-time aan tafel zit met de recruiter? 5 CV geheimen die je concurrentie niet toepast dit e-book wordt je aangeboden door 1 Hoe maak je een killer CV waarmee je

Nadere informatie

Sollicitatie hints & tips

Sollicitatie hints & tips Sollicitatie hints & tips Sollicitatietips Solliciteren is een vak apart. Schiet je met hagel of schiet je gericht op een voor jou passende vacature. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij om gericht

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

1) Opmaak van een sterk CV

1) Opmaak van een sterk CV 1) Opmaak van een sterk CV Je visitekaartje Het eerste wat men van jou in handen krijgt Een eerste stap naar een mogelijke baan Een voet tussen de deur en zoveel meer! TIP: De CV is het eerste wat het

Nadere informatie

Intro: welke inspiratie kom je halen? Workshop door: Ruud Verhoeven en Feija Doornenbal (Altra)

Intro: welke inspiratie kom je halen? Workshop door: Ruud Verhoeven en Feija Doornenbal (Altra) Intro: welke inspiratie kom je halen? Workshop door: Ruud Verhoeven en Feija Doornenbal (Altra) 1 Mars geeft je energie en NIVEA is verzorgend. Grote merken willen graag dat jij ze onthoudt op hun manier.

Nadere informatie

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein -

Inleiding. Meer informatie Digitaal Leerplein - Inleiding Deze catalogus bevat een overzicht van alle programma s uit het Digikundig Sollicitatie-pakket. Het Digikundig sollicitatie-pakket is de e-learningportal van Digitaal Leerplein; hét startpunt

Nadere informatie

Bijlage I Sollicitatiebrief

Bijlage I Sollicitatiebrief Bijlage I Sollicitatiebrief Sollicitatiebrief Door middel van je sollicitatiebrief moet je de stagebiedende organisatie ervan overtuigen dat jij een gesprek waard bent. Je brief moet een duidelijke motivatie

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

SOLLICITATIEGIDS. Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief

SOLLICITATIEGIDS. Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief SOLLICITATIEGIDS Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief Inhoudstafel 1. Stap 1: wat zijn de bouwstenen van de motivatiebrief? p4 2. Stap 2: de structuur van je motivatiebrief p5 3. Stap 3: hoe schrijf

Nadere informatie

Agenda! 2013 LinkedIn Corporation. Alle rechten voorbehouden. 2

Agenda! 2013 LinkedIn Corporation. Alle rechten voorbehouden. 2 Rock your profile 1 Agenda! Social media in een vogelvlucht Rock your profile Vacatures zoeken De mogelijkheden van groepen Sollicitatie voorbereiding Bedrijven volgen Pagina's van universiteiten / alumni

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB Introductie Welkom bij 50 Club! Leuk dat we u als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze handleiding vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw profiel in 50 Club

Nadere informatie

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding WERKBOEK Loopbaanbegeleiding DOELEN STRATEGIEËN JE CV STERKTES EN ZWAKTES VAARDIGHEDEN SOLLICITATIE BRIEF SOLLICITATIE GESPREK LEREN OMGAAN MET STRESS KOM OP VOOR JEZELF LEREN OMGAAN MET CONFLICTEN Het

Nadere informatie

Een sterk CV en motivatie

Een sterk CV en motivatie Een sterk CV en motivatie Een sollicitatie bestaat meestal uit een sollicitatiebrief en een Curriculum Vitae (CV). Soms vragen organisaties alleen nog naar een motivatie, die je al dan niet in een format

Nadere informatie

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken 3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken www.entopic.com 2 Over mij: HR & Communicatie achtergrond 5 jaar werkzaam in Recruitment Internationaal georiënteerd Geboren netwerker Ik geloof in wie goed

Nadere informatie

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN

LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN LinkedIn Trainingen Oefening: TREFWOORDEN De Marinier 10:11:13 LinkedIn 500.000 LinkedIn leden wereldwijd, 7 miljoen LinkedIn leden in Nederland, 0.4 miljoen leden gebruiken LinkedIn dagelijks in Nederland:

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz

Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom! 22 juli 2015 Wini Stoltz Welkom & introductie van de workshop Voorstellen Doel en belang van LinkedIn Aanmaken van een profiel Jobrotary en Jobrunners Evaluatieformulier Netwerken is belangrijk

Nadere informatie

Hoe maak ik een goed CV?

Hoe maak ik een goed CV? Hoe maak ik een goed CV? De Nationale Adviesbalie biedt in samenwerking met Randstad deze informatie aan. Een goed en volledig CV is belangrijk wanneer je gaat solliciteren. Door jouw CV krijgt een werkgever

Nadere informatie

Vind een nieuwe baan met LinkedIn

Vind een nieuwe baan met LinkedIn Vind een nieuwe baan met LinkedIn Vergroot jouw kans op een (nieuwe) baan en positioneer jezelf als een expert in jouw vakgebied met onze LinkedIn tips! Het is niet toegestaan de inhoud van dit document

Nadere informatie

Verruim je horizon. Workshop solliciteren

Verruim je horizon. Workshop solliciteren Verruim je horizon Workshop solliciteren Workshop solliciteren - Hoe begin ik eraan? - Welke job past bij mij? - Waar vind ik een job? - CV? - Sollicitatiebrief? - Online solliciteren? - Het sollicitatiegesprek?

Nadere informatie

#9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv

#9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv #9 De 5 meest gemaakte fouten in het cv Whitepaper Handleiding voor het opstellen van een duidelijk cv Introductie Manon Heitkamp Dank voor je belangstelling voor dit kennisdocument. Wanneer je gaat solliciteren

Nadere informatie

DE SOLLICITATIEBRIEF. Fokke van der Wal

DE SOLLICITATIEBRIEF. Fokke van der Wal DE SOLLICITATIEBRIEF Fokke van der Wal MOGELIJKE EXAMENOPDRACHT, DE SOLLICITATIEBRIEF Je hebt waarschijnlijk de afgelopen jaren meerdere sollicitatiebrieven geschreven en op school is daar in de lessen

Nadere informatie

Tip sheet. Voor contact of vragen: Hogehilweg 8 1101 CC Amsterdam Tel: 020-7581622 Mail: Info@octas.nl Website: www.octas.nl

Tip sheet. Voor contact of vragen: Hogehilweg 8 1101 CC Amsterdam Tel: 020-7581622 Mail: Info@octas.nl Website: www.octas.nl LinkedIn Tip sheet Notificaties Voordat je aan de slag gaat met het instellen of updaten van jouw LinkedIn profiel zet je de notificaties uit. Hiermee voorkom je dat jouw connecties van elke wijziging

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt?

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Surrounded by Talent Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Vijf tips voor studenten Qompas Campusonderzoek 2018 Oriëntatie op de arbeidsmarkt Als student komt er een moment dat je de collegebanken

Nadere informatie

Netwerken, zo doe je dat

Netwerken, zo doe je dat Netwerken, zo doe je dat Wanneer je bij het zoeken van een baan niet netwerkt, loop je 70% van de vacatures en mogelijke vacatures op de arbeidsmarkt mis. Deze vacatures worden via via vervuld en verschijnen

Nadere informatie

LINKEDIN TRAINING. Solliciteren via LinkedIn

LINKEDIN TRAINING. Solliciteren via LinkedIn LINKEDIN TRAINING Solliciteren via LinkedIn Filmpje: LinkedIn Hyperlink Bron: www.recruitingroundtable.nl 1. Wat is jouw missie? 2. Profiel optimaliseren 3. Interesses en groepen 4. Actief netwerken 5.

Nadere informatie

Solliciteren Sollicitatiebrief

Solliciteren Sollicitatiebrief - Aanhef Geachte heer Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte mevrouw Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte heer, mevrouw Formeel, naam en geslacht van de geadresseerde

Nadere informatie

> INFO OVER SOLLICITEREN

> INFO OVER SOLLICITEREN Heeft u een uitkering aangevraagd? Dan moet u zich houden aan een aantal verplichtingen. Alles is er hierbij op gericht dat u snel aan het werk gaat. U moet er dus zelf voor zorgen dat u snel niet meer

Nadere informatie

Het eerste en het laatste blijft hangen als je een CV leest; dit zijn dus belangrijke onderdelen.

Het eerste en het laatste blijft hangen als je een CV leest; dit zijn dus belangrijke onderdelen. Inhoud 1. Algemeen... 1 2. Personalia... 2 3. Profiel... 2 4. Werkervaring... 3 5. Opleiding... 3 6. Aanvullende opleidingen en cursussen... 3 7. Talen... 3 8. Computerervaring... 4 9. Overig... 4 10.

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Sollicitatietips. Betere Banen als er gewerkt moet worden!

Sollicitatietips. Betere Banen als er gewerkt moet worden! Sollicitatietips Solliciteren is niet eenvoudig. Integendeel, het kan soms heel erg lastig zijn. Onderstaand artikel geeft je enkele tips zodat je met meer zelfvertrouwen een nieuwe uitdaging kan zoeken.

Nadere informatie

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen.

Dank je wel voor het aanvragen en downloaden van dit e-book over Antwoorden op moeilijke sollicitatievragen. Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Solliciteren is te leren... 4 Algemene tips voor het sollicitatiegesprek... 4 Goede voorbereiding is het halve werk!... 5 7 (moeilijke) vragen bij solliciteren en (positieve)

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER!

5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER! 5 TIPS VOOR HET OPBOUWEN VAN EEN GOEDE VACATURETEKST DENK ALS EEN MARKETEER EN SCHRIJF ALS EEN ECHTE COPYWRITER! INTRODUCTIE Natuurlijk is het plaatsen van een vacature meer dan alleen het selecteren van

Nadere informatie

DE WEGWIJZER school voor praktijkonderwijs voorbereiding MBO niveau 1

DE WEGWIJZER school voor praktijkonderwijs voorbereiding MBO niveau 1 Inhoudsopgave Inleiding: Opdracht 1 : Klachtenbrief schrijven Opdracht 2 : Reclame folder + verkoopspeech Opdracht 3: Maak een samenvatting van een tekst Opdracht 4: Powerpoint en presentatie van onderwerp

Nadere informatie

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek!

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! Student Career Center. Master your future In partnership with Inhoud CV: do s & don ts Aandachtspunten voor tijdens en na het interview Competentiegericht

Nadere informatie

IN 7 STAPPEN NAAR EEN PROFESSIONEEL LINKEDIN PROFIEL

IN 7 STAPPEN NAAR EEN PROFESSIONEEL LINKEDIN PROFIEL IN 7 STAPPEN NAAR EEN PROFESSIONEEL LINKEDIN PROFIEL In 7 stappen naar een professioneel LinkedIn profiel! Om je positie op de (arbeids)markt te behouden en te versterken is online zichtbaarheid erg belangrijk.

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters

Nadere informatie

Studie en Loopbaan Wiskunde 2011

Studie en Loopbaan Wiskunde 2011 Studie en Loopbaan Wiskunde 2011 college 5 Programma College 5: 1 e uur: - Informatief interview Martijn Zaal (promovendus) - Bespreken sollicitatiebrieven en CV s 2e uur: - Presentatie Mirjam Boer (Sogyo)

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

Succesvol Solliciteren

Succesvol Solliciteren Succesvol Solliciteren vandegroep.nl 2 Succesvol Solliciteren Van de Groep & Olsthoorn 3 Succesvol Solliciteren Wellicht behoort verandering van werkkring tot één van uw doelstellingen voor de komende

Nadere informatie

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright 2007-2016 tekstmodel.nl Voel je vrij om dit document te delen in je netwerk. Maar zonder de inhoud te veranderen. Dankjewel! tekstmodel www.tekstmodel.nl

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

SOLLICITATIEGIDS. Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief

SOLLICITATIEGIDS. Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief SOLLICITATIEGIDS Schrijf een vlijmscherpe motivatiebrief Inhoudstafel 1. Stap 1: wat zijn de bouwstenen van de motivatiebrief? p4 2. Stap 2: de structuur van je motivatiebrief p5 3. Stap 3: hoe schrijf

Nadere informatie

Solliciteren Sollicitatiebrief

Solliciteren Sollicitatiebrief - Aanhef Geachte heer Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte mevrouw Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte heer Geachte mevrouw Geachte heer, mevrouw Geachte heer,

Nadere informatie

SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS

SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS SOLLICITATIE BRIEF & CV NEDERLANDS 0 AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde sollicitatiebrief schrijven. - Kun je jouw C.V. opstellen. WAAROM BELANGRIJK? Welke opleiding je ook hebt gevolgd,

Nadere informatie

Qompas sollicitatietraining. Jessica de Rijk & Rosalie van der Tuuk

Qompas sollicitatietraining. Jessica de Rijk & Rosalie van der Tuuk Qompas sollicitatietraining Jessica de Rijk & Rosalie van der Tuuk Eindhoven, 7 december 2015 carrierestart.qompas.nl Kennismaken Introductie Qompas Oriënteren Zelfanalyse Verdiepen in markt/bedrijven

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Handleiding Stageminor LET 2019/2020

Handleiding Stageminor LET 2019/2020 Handleiding Stageminor LET 2019/2020 change perspective Stappenplan om stage te lopen Positie Stageminor Sinds 2014/2015 is een minorruimte van 30 EC onderdeel van het curriculum van alle bacheloropleidingen

Nadere informatie

- Opening - Motivatie - Jezelf verkopen - Afsluiting. In de volgende pagina s vind je hier meer over. Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

- Opening - Motivatie - Jezelf verkopen - Afsluiting. In de volgende pagina s vind je hier meer over. Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief? Een goede sollicitatie gaat altijd uit van een CV én sollicitatiebrief. Het een kan niet zonder het ander en juist als beide documenten goed op elkaar afgestemd zijn, maak je de meeste kans om uitgenodigd

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

> INFO VOOR JONGEREN > JE MELDING

> INFO VOOR JONGEREN > JE MELDING Als jongere tot 27 jaar neem je binnen de bijstandswet (WWB) een bijzondere plek in. Voor jou gelden namelijk aanvullende rechten en plichten. Alles is er hierbij op gericht dat je snel een opleiding volgt,

Nadere informatie

Opdracht 1 PERSONALIA

Opdracht 1 PERSONALIA Opdracht 1 PERSONALIA Maak een opsomming van je personalia en visualiseer deze met behulp van iconen. In veel vakgebieden zoals grafische vormgeving, ontwerper, marketing, communicatie of social media

Nadere informatie

WOORDENLIJST THEMA 7 WERK VINDEN

WOORDENLIJST THEMA 7 WERK VINDEN WOORDENLIJST THEMA 7 WERK VINDEN 7.1 Ervaring opdoen afstuderen ervaring opdoen, deed op, deden op, hebben opgedaan de handicap, de handicaps de instelling, de instellingen onbetaald werk het psychische

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden

Studieloopbaan en Loopbaanorientatie. Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Studieloopbaan en Loopbaanorientatie Nieke Campagne Studenten Loopbaan Service Universiteit Leiden Programma - Wat kan er in de opleiding - Hoe kies je? - Loopbaan oriëntatie en Studieloopbaankeuzes, binnen

Nadere informatie

Monitoraat op Maat Academisch Nederlands 1

Monitoraat op Maat Academisch Nederlands 1 Monitoraat op Maat Academisch Nederlands 1 E-MAILS SCHRIJVEN 1. Algemeen De basisregel luidt: Houd het bericht kort en bondig. Wees echter ook niet té bondig: je ontvanger moet voldoende informatie hebben

Nadere informatie

Een betoog is een tekst waarmee je als schrijver de lezer wilt overtuigen van jouw standpunt.

Een betoog is een tekst waarmee je als schrijver de lezer wilt overtuigen van jouw standpunt. Aantekening door Ilse 796 woorden 12 oktober 2017 8 2 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Nederlands Schrijfvaardigheid - Ilse Hielkema Betoog Een betoog is een tekst waarmee je als

Nadere informatie

Solliciteerbeter.nl Beter solliciteren. Beter profileren. Beter communiceren.

Solliciteerbeter.nl Beter solliciteren. Beter profileren. Beter communiceren. Solliciteerbeter.nl Beter solliciteren. Beter profileren. Beter communiceren. Gratis e-boek De magische combinatie van je LinkedIn-profiel, curriculum vitae en sollicitatiebrief Je LinkedIn-profiel. Je

Nadere informatie

Het CV maakt duidelijk wat jij de organisatie te bieden hebt en wat jouw meerwaarde is voor deze functie.

Het CV maakt duidelijk wat jij de organisatie te bieden hebt en wat jouw meerwaarde is voor deze functie. Curriculum Vitae Wat is een Curriculum Vitae? Curriculum Vitae komt uit het Latijn en betekent levensloop. Het is heel gebruikelijk om Curriculum Vitae af te korten tot CV of c.v.. We spreken dan ook over

Nadere informatie

Je sollicitatiebrief en je CV zijn vaak het eerste wat de persoon die je in dienst neemt te zien krijgt.

Je sollicitatiebrief en je CV zijn vaak het eerste wat de persoon die je in dienst neemt te zien krijgt. Wie ben ik? Een sollicitatiebrief schrijven Algemeen Solliciteren = je kandidaat stellen voor een bepaalde job Je sollicitatiebrief en je CV zijn vaak het eerste wat de persoon die je in dienst neemt te

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Jij moet zelf het heft in handen nemen. In plaats van via de traditionele manier te zoeken en te reageren op vacatures,

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Sollicitatietraining Forum 30-5-2014

Sollicitatietraining Forum 30-5-2014 Sollicitatietraining Forum 30-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Inleiding 6 Opdracht Kwaliteitenspel 6 Theorie 7 Opdracht Sollicitatiegesprek

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING OP HET PORTFOLIO EN EXAMEN Het examen Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt gaat over werk vinden en werk houden in Nederland. Als

Nadere informatie

De ultieme checklist voor een geslaagde sollicitatie

De ultieme checklist voor een geslaagde sollicitatie De ultieme checklist voor een geslaagde sollicitatie In 5 stappen naar jouw droombaan! Als je iemand kent voor wie dit e-book ook handig kan zijn, deel dan dit e-book door deze persoon de volgende link

Nadere informatie

Het belang van een LinkedIn profiel creëren

Het belang van een LinkedIn profiel creëren Het belang van een LinkedIn profiel creëren Of je nu een zakelijke betrekking hebt, ondernemer, student of werkzoekend bent, voor iedereen geldt dat een goed LinkedIn profiel heel belangrijk is. Het is

Nadere informatie

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit - 1 - 1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit Bescheidenheid siert de mens... maar niet de sollicitant. Een cv onthult én verhult! Het onthult omdat je jezelf voorstelt en het verhult

Nadere informatie