Actief verkopen. Tips & Tricks TEAMWORK. horecasupport.nl

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Actief verkopen. Tips & Tricks TEAMWORK. horecasupport.nl"

Transcriptie

1 Tips & Tricks Actief verkopen MET EEN ACTIEVE BENADERING VAN GASTEN KUN JE DE OMZET POSITIEF BEÏNVLOEDEN. ACTIEF VERKOPEN: HET KLINKT EENVOUDIG, MAAR HET VERGT CONTINU INVESTERINGEN IN TIJD, GELD EN ENERGIE. TEAMWORK Tip 01 Besef dat actieve verkoop alleen succesvol is als je de medewerkers informeert, traint en betrekt bij je bedrijf. Tip 02 Informeer medewerkers over je bedrijfsconcept, je doelstellingen en de gewenste gastvrijheid. Tip 03 Zorg dat je medewerkers weten wat ze verkopen: laat ze proeven, geef ze voldoende productinformatie. Tip 04 Train medewerkers in actieve verkoop. Laat ze oefenen, stuur bij, zorg dat ze het juiste verhaal vertellen aan gasten. Tip 05 Huur een erkend horecatrainingsbureau in om medewerkers actief te leren verkopen aan tafel en toog. Tip 06 Train medewerkers in een actieve houding naar de gasten : begroeten, aankijken, luisteren, alert reageren, bedanken. Tip 07 Besteed extra aandacht aan bijzondere verkoopacties, bijvoorbeeld de inzet van grote bierglazen of de verkoop van seizoensbieren. Tip 08 Zet actieve verkoop op de agenda van ieder management- en teamoverleg en spreek de komende acties goed door. Tip 09 Werk aan een betere uitstraling van je personeel: geef je medewerkers herkenbare, vlotte bedrijfskleding. Tip 10 Organiseer proefsessies voor werknemers: laat ze kennis maken met nieuwe dranken in het assortiment of nieuwe gerechten op het menu. Tip 11 Informeer je personeel tijdig over het bier van de maand, nieuwe promotieacties en de dagspecialiteiten.

2 Tip 12 Neem medewerkers mee naar leveranciers, bijvoorbeeld de Hertog Jan brouwerij in Arcen of de brouwerij in Hoegaarden. Tip 13 Bedenk samen met je personeel verkoopacties voor bepaalde producten. Inspraak leidt vaak tot creatieve ideeën en meer betrokkenheid. Tip 14 Geef medewerkers inzicht in de resultaten van gerichte verkoopacties, dat stimuleert extra. Tip 15 Koppel een leuke bonus (uitstapje, etentje, bioscoopbon) voor je team aan geslaagde verkoopacties. Tip 16 Geef medewerkers de ruimte gasten een drankje aan te bieden als er iets mis gaat. Dat voorkomt veel problemen. Wel noteren natuurlijk. Tip 17 Zorg voor gezonde competitie : wie kan bijvoorbeeld de meeste glazen Leffe, stukken appeltaart of dagmenu s in een week verkopen? Tip 18 Stuur medewerkers naar collega s in de horeca of juist ook in retail: laat ze daar verkoopideeën opdoen. Tip 19 Geef als ondernemer het goede voorbeeld! Laat op de horecavloer zien dat je alert bent op extra verkoop. Tip 20 Rond de verkoopactie goed af: zorg dat gasten snel kunnen afrekenen als ze om de nota vragen. UITSTRALING Tip 01 Besef dat de uitstraling je bedrijf voor de consument zwaar telt. Actieve verkoop werkt beter als het gevoel en de beleving kloppen. Tip 02 De eerste indruk telt: een verzorgd terras, een mooie gevel, een gastvrije entree, een sfeervol interieur en schone toiletten. Tip 03 Besteed extra aandacht aan je terras: Hoegaarden parasols, aantrekkelijk en schoon meubilair, goede verlichting en eventueel verwarming. Tip 04 Zorg voor korte wachttijden op het terras. Zo vergroot je de kans op een tweede bestelling aanzienlijk. Tip 05 bedrijfskleding Kies voor herkenbare, schone bedrijfskleding (polo s, t-shirts, sloven), met logo van je zaak en/of je biermerk.

3 Tip 06 Maak gebruik van stoepborden om passanten naar binnen te lokken. Vermeld aanbiedingen en (dag)specialiteiten. Tip 07 Benut de krijtborden in het bedrijf. Ruimte genoeg? Maak een apart krijtbord met je bieraanbod. Tip 08 Let op de hygiëne: gasten willen schone toiletten, lege asbakken op het terras, schone tafels en een droge bar. Tip 09 menukaart Verkoop extra via de menukaart: geef bier- en wijnsuggesties bij gerechten. Vermeld de dagspecialiteiten en speciale acties. Tip 10 Zet op de bierkaart ook het assortiment fingerfood en borrelhappen. Eten in het café is een trend die blijft doorzetten. Tip 11 Plaats foto s van bieren of bierlogo s op de bierkaart. Visuele ondersteuning helpt bij de verkoop. Tip 12 Serveer bieren op de juiste manier: goed getapt, op een viltje, in het juiste glas, met het logo naar de gast. ZICHTBAARHEID Tip 01 Wist je dat uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de gasten bij binnenkomst nog niet weet wat ze gaan drinken? Je kunt dus gericht invloed uitoefenen op hun keuze. Tip 02 Besef dat in veel cafés 60% van de omzet en 65% van het rendement uit bier komt. Zorg voor zichtbaarheid van de biermerken op plaatsen waar dat voor de bezoekers het meeste opvalt: tap, tafel, toog en terras. Tip 03 Kies materialen en uitingen die passen bij de uitstraling van je bedrijf. Maak het niet te schreeuwerig, want dat oogt opdringerig. Tip 04 Plaats de juiste taplenzen op de bierkranen. Verwijder de lenzen als een bier is uitverkocht. Nee verkopen is altijd vervelend. Tip 05 Maak op tafel en toog gebruik van schone vilten van de biermerken die je verkoopt. Vervang doorweekte of kapotte vilten tijdig. Tip 06 Zet viltenhouders op tafel en toog. Voeg zelf tekst toe op krijtbordjes bij viltenhouders: bijvoorbeeld Nu lekker van de tap of Borrelhap van de week. Tip 07 Maak gebruik van tafelkaartjes. Bijvoorbeeld om een tweede, luxer pils op tap aan te prijzen of speciaalbieren te promoten.

4 Tip 08 Gebruik het juiste glaswerk bij de bieren die je verkoopt. Zet het glaswerk duidelijk in het zicht. Tip 09 Leg barmatten op de toog om een merk extra onder de aandacht te brengen. Was de matten regelmatig en vervang versleten matten tijdig. Tip 10 Maak gebruik van posters en andere reclamematerialen die voor de diverse biermerken leverbaar zijn. Tip 11 Plaats Hoegaarden parasols op je terras om de verkoop van het zomerse witbier te verhogen. Tip 12 Bied de gast de keuze uit twee pilseners op tap. Verkoop naast Jupiler of Dommelsch ook Hertog Jan, als premium pilsener. Stel gasten de vraag naar welk merk hun voorkeur uitgaat, als ze een pilsje bestellen. Tip 13 Maak gebruik van de bierkaart in stijlvolle merkuitstraling, met je eigen assortiment en prijzen. Klik hier voor meer informatie. Tip 14 Vraag voor premium pilsener Hertog Jan iets meer per glas. De extra kwaliteit rechtvaardigt dat en voor de consument is het geen probleem, blijkt in de praktijk. Tip 15 Geef de gast de keuze uit meerdere inhoudsmaten, bijvoorbeeld 25 cl, 33 cl en 50 cl glazen. Vaak kiest een gast de middelste maat. Tip 16 Verkoop op het terras gericht grotere glazen voor pils, Hoegaarden en Hertog Jan Weizener. Het levert meer bieromzet op en bespaart handelingen. Tip 17 Zet pitchers in als je regelmatig groepen over de vloer of op het terras krijgt. Vraag groepen gericht of ze een pitcher willen. Tip 18 Vertel het gasten gericht als er weer een nieuw seizoensbier op tap staat of je een nieuw speciaalbier in het assortiment hebt opgenomen. Tip 19 Laat gasten een nieuw speciaalbier proeven, onder het motto niet lekker, geld terug. Maak gebruik van de Hertog Jan proefglaasjes (7,5 cl). Tip 20 Zorg altijd voor perfecte bierbehandeling. Een mooi getapt eerste glas maakt de verkoop van het tweede een stuk eenvoudiger. PRIJSBELEID Tip 01 Voor een gezonde bedrijfsvoering is het belangrijk dat je goede marges berekent, zonder de gast het gevoel te geven dat hij te veel betaalt. Zorg ook dat je de prijzen van producten goed op elkaar afstemt. En gebruik de prijs als verkoopmiddel, zonder te vervallen in prijsdumping.

5 Tip 02 Vraag voor een premium pilsener als Hertog Jan iets meer per glas. Kwaliteit en uitstraling rechtvaardigen dat. Tip 03 Ook voor speciaalbier betalen gasten graag een hogere prijs. Tip 04 Als je de verkoop van grotere glazen wilt stimuleren, maak dan het grotere glas dan in verhouding goedkoper dan het kleinere. Tip 05 Groot terras? Maak twee prijslijsten: één voor het terras en één voor binnen. In Frankrijk heel gewoon. Het meerwerk rechtvaardigt de hogere terrasprijs. Tip 06 Geef een kleine introductiekorting als je nieuw bier in het assortiment wilt promoten. De hogere omzetsnelheid maakt de iets lagere prijs vaak meer dan goed. Tip 07 Maak het bestellen van pitchers aantrekkelijk: maak een 1,5 liter pitcher goedkoper dan zes glazen van 25 cl. Tip 08 Bied prijsvoordeel bij gangbare beer & food combinaties, zoals Hertog Jan Bockbier met bitterballen, Hoegaarden met mosselen en Leffe met Belgische kaas. ACTIVITEITEN Tip 01 Ondersteun de verkoop met verrassende en ludieke acties en activiteiten. Gasten zoeken beleving, ze willen op een leuke manier producten leren kennen. Tip 02 Organiseer eerste fust feestjes bij de introductie van een nieuw seizoensbier. Of nodig gasten uit voor het legen van het laatste fust. Tip 03 Kies voor de Hertog Jan Flextap, met ieder seizoen een ander speciaalbier. In het voorjaar Lentebock, in de zomer Weizener, in het najaar Bockbier en in de winter Grand Prestige. Tip 04 Introduceer een biermenu : drie of vier bieren die goed op elkaar aansluiten. Interessant voor groepen. Tip 05 Werk met een bier van de maand programma. Geef er een gratis hapje bij. Zo verras je de bierfans onder je gasten iedere maand. Tip 06 Laat gasten op drukke avonden sparen voor aanbiedingen op rustige avonden. Zo creëer je drukte op anders stillere momenten. Tip 07 Organiseer proeverijen rond speciaalbieren, wijnen, whisky s, cocktails of gerechten. Kondig die tijdig aan. Tip 08 Breng leven op de cafévloer met de Jupiler PubQuiz: een multimediale belevenis die draait om snelheid, originaliteit en humor. Voor meer informatie klik hier.

6 Tip 09 Organiseer met collega s een bockbier- of terrastocht (te voet of op de fiets). Verkoop hiervoor strippenkaarten. Tip 10 Maak proefarrangementen voor groepen: met verschillende bieren of wijnen en enkele gerechten. Tip 11 Hou één keer per week, op een normaal rustige dag, een speciaalbieravond. Geef dan gratis hapjes en een vaste kleine korting op speciaalbieren van de tap. Tip 12 Boek bij Dommelsch Live Bookings tegen aantrekkelijke tarieven een coverband, tribute band, dj of feestavond. Succes verzekerd! Voor meer informatie klik hier. Tip 13 Organiseer proeverijen met leveranciers, zodat zij de gast kunnen overtuigen van de kwaliteit van een product. Tip 14 Organiseer een tapworkshop of tapwedstrijd voor gasten of laat ze koken in je keuken. Het bevordert de verkopen, evenals de binding met je bedrijf. Tip 15 Organiseer een wedstrijd waarbij gasten in teams een avond de bar runnen. Ze blijven altijd terugkomen. Tip 16 Geef de Bob in het gezelschap twee of drie gratis glazen frisdrank en de kans is groter dat een groep langer blijft. GAST CENTRAAL Tip 01 Zorg dat medewerkers weten wat ze verkopen. Bij twijfel: laat ze het aan een collega vragen. Voorkom dat ze roepen: Kweenie. Tip 02 Luister goed naar gasten. Een verkeerde of onvolledige bestelling brengen is vervelend en levert alleen maar extra werk op. Tip 03 Als een gast een biertje bestelt, vraag dan altijd door. Gaat het om pils, premium pils of speciaalbier? Tip 04 Geef de gast extra aandacht als er iets misgaat, bied bijvoorbeeld een drankje aan. Anders wordt een tweede ronde of een extra gerecht verkopen stukken lastiger. Tip 05 Probeer te voorkomen dat je nee moet verkopen. Zeker bij drank onnodig, omdat voldoende voorraad geen probleem mag zijn. Tip 06 Spreek gasten niet op verkeerd moment aan. Tortelduiven, ruziënde partners, onderhandelende zakenpartners: schat goed in wanneer je ze moet benaderen.

7 Tip 07 Laat gasten nooit te lang wachten, dat levert minpunten op. En lang is in de beleving van gasten meestal heel kort, zeker aan de bar of op het terras. Tip 08 Ga niet heftig in discussie met gasten. Koffie niet lekker, bier niet goed getapt, rosé te warm? Serveer een nieuwe. Tip 09 Laat drank- en menukaart op tafel liggen, als dat enigszins kan. Veel gasten slaan de kaarten tijdens het wachten nog eens open: extra verkoopkans! Tip 10 Accepteer een nee van de gast. Blijf niet doorzeuren om een extra bestelling eruit te halen, dat wekt veel irritatie op en werkt dus averechts. Tip 11 Voorkom dat gasten over het hoofd worden gezien, want anders jaag je ze weg. Een snelle begroeting werkt vaak al heel goed. Tip 12 Besef dat passanten net zo belangrijk zijn als stamgasten. Behandel ze gelijkwaardig, anders worden passanten nooit stamgasten. PROMOTIE Tip 01 Zorg dat je promotie uitingen, inclusief je website, passen bij de sfeer en het concept van je bedrijf. Voer je huisstijl door. Tip 02 Zoek persoonlijk contact met redacties van huis-aan-huis bladen, dagbladen, lokale /regionale omroepen en websites. Stuur ze een kort en bondig persbericht als je iets nieuws te vertellen hebt. Tip 03 Maak gebruik van social media om bestaande en mogelijk nieuwe bezoekers te wijzen op je bedrijf en je producten Tip 04 Verstuur berichten via Twitter ( om je volgers te wijzen op acties, aanbiedingen en activiteiten. Als die doorgestuurd worden, bereik je een grote doelgroep. Tip 05 Verspreid flyers en/of posters van een proeverij, je nieuwe drankenkaart of je seizoensmenu via winkels in de directe omgeving. Tip 06 Vermeld de productacties en aanbiedingen op een opvallende manier op de flatscreens in je bedrijf. Tip 07 Plaats op je website of in je digitale nieuwsbrief een printbare proefbon die gasten recht geeft op korting op een nieuw bier of gerecht. Tip 08 Maak een account aan bij Facebook ( en vermeld daar je berichten over productacties en aanbiedingen.

8 Tip 09 Vermeld je acties, proeverijen, thema-avonden of terrasspecials in advertenties in uitlopers, lokale bladen en op websites. Tip 10 Om zakelijke relaties en bedrijven te benaderen met nieuws over acties en activiteiten is het businessnetwerk Linkedin ( zeer geschikt. Tip 11 Zorg dat je met je bedrijf een account hebt op het vriendennetwerk Hyves ( Plaats je agenda en je acties, inclusief foto s. Tip 12 Vertel de gast dat je zelf heel enthousiast bent over het nieuwe bier of die lekkere borrelhap. Die eigen mening kan net de doorslag geven.

Terras. Tips & Tricks INRICHTING. horecasupport.nl

Terras. Tips & Tricks INRICHTING. horecasupport.nl Tips & Tricks Terras HET SUCCESVOL EXPLOITEREN VAN JE TERRAS VRAAGT OM EEN GOEDE VOORBEREIDING EN STERK TEAMWORK. SPEEL SLIM EN CREATIEF IN OP DE GROTE TREND DAT GASTEN GRAAG BUITEN DRINKEN EN ETEN. INRICHTING

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL

10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL 10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Zo overtuigt u uw doelgroep wél van de toegevoegde waarde Auteur: Wendy Appel Datum: 7 juli 2009 OnlineResults Databankweg 12p 3821 AL Amersfoort T 035

Nadere informatie

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren 7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren European Merchant Services 2015 1. Zorg ervoor dat u met de smartphone gevonden wordt Ondanks dat de groei van de smartphone inmiddels stabiliseert

Nadere informatie

SPAAR EN DRINK MET MATE(N) voor jouw favoriete band of DJ! Klik hier

SPAAR EN DRINK MET MATE(N) voor jouw favoriete band of DJ! Klik hier SPAAR EN DRINK MET MATE(N) voor jouw favoriete band of DJ! Klik hier HOME HOE WERKT HET? POLL SCORE PRESENTATIE AGENDA 11 oktober 2013 Giel Beelen t Juupke, Veldhoven Metallica de Koffer, Roermond Kings

Nadere informatie

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis voelen, en om ervoor te zorgen dat het hen aan niets

Nadere informatie

Uitgangspunten Crossretail

Uitgangspunten Crossretail Uitgangspunten Crossretail Crossretail is geen kant en klare succesoplossing. U bent mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Vandaag proberen wij u handvatten aan te reiken om dit te bewerkstelligen.

Nadere informatie

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over?

Bedrijfsformules. Wat wordt er van je verwacht? Bedrijfsformule en de zes P s. Waar gaat deze kaart over? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over bedrijfsformules. De bedrijfsformule van een horecabedrijf kun je zien als het gezicht en het karakter van het horecabedrijf. Wat wordt er van je verwacht?

Nadere informatie

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl

Hertog Jan. Assortiment PILSENER LENTEBOCK. horecasupport.nl Assortiment Hertog Jan PILSENER Omschrijving Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk. Met liefde gebrouwen.

Nadere informatie

Ook op uw laatste plekje nog een klant?

Ook op uw laatste plekje nog een klant? Ook op uw laatste plekje nog een klant? We pakten nog net die laatste voorstelling mee! We konden nog last-minute een balletje slaan! op het laatste moment lekker én met een flinke korting uit eten...

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Projectvoorstel. Robin Santos

Projectvoorstel. Robin Santos Projectvoorstel Robin Santos Inhoudsopgaven Inleiding Doel van het project Taken en personeel Haalbaarheid van het project Activiteitenlijst Begroting Inleiding Ik wil graag het nieuwe project Design&Co

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties. Update 2016

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties.   Update 2016 Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Nieuws van Kraton. Kraton's Experience Diponegoro aanbieding. - April Wegens succes verlengd: Kraton's Experience & like om te winnen!

Nieuws van Kraton. Kraton's Experience Diponegoro aanbieding. - April Wegens succes verlengd: Kraton's Experience & like om te winnen! Nieuws van Kraton - April 2018 - Wegens succes verlengd: Kraton's Experience & like om te winnen! Kraton's Experience Diponegoro aanbieding Wow! Wat een geweldige leuke reacties, opmerkingen en complimenten

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

WERKEN IN DE HORECA VOOR WERKNEMERS

WERKEN IN DE HORECA VOOR WERKNEMERS 6 TIPS WERKEN IN DE HORECA VOOR WERKNEMERS Een handleiding vol met tips voor werknemers om het werken in de horeca zo leuk en makkelijk mogelijk te maken L1NDA Introductie Als je werkzaam bent in de horeca

Nadere informatie

OPTIMALISEREN VAN GASTBELEVING

OPTIMALISEREN VAN GASTBELEVING OPTIMALISEREN VAN GASTBELEVING Wilfred van der Meer is oprichter en eigenaar van Klantexperience. Hij is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag bezig met klantbeleving en gastvrijheid. Hoe maak je nu het verschil

Nadere informatie

20 GOUDEN TIPS HOE U MEER UIT UW KOFFIE EN THEE KUNT HALEN

20 GOUDEN TIPS HOE U MEER UIT UW KOFFIE EN THEE KUNT HALEN 20 GOUDEN TIPS HOE U MEER UIT UW KOFFIE EN THEE KUNT HALEN MERKT U DAT OOK? Dat uw gasten steeds hogere kwaliteit verwachten? Ze weten heel goed hoe een goede koffie of thee hoort te smaken. En verwachten

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

100% 95% Heineken Brouwerijen. 89/89 points SECTIONAL SCORES UW GOED GETAPT SCORE UW GEMIDDELDE SCORE UW GEGEVENS WIJZIGINGEN.

100% 95% Heineken Brouwerijen. 89/89 points SECTIONAL SCORES UW GOED GETAPT SCORE UW GEMIDDELDE SCORE UW GEGEVENS WIJZIGINGEN. UW GOED GETAPT SCORE SECTIONAL SCORES 100% 89/89 points UW GEMIDDELDE SCORE 95% 4 Evaluaties UW GEGEVENS Heineken Brouwerijen Section WIJZIGINGEN This Evaluatie Last Evaluatie +/- Den Helder - Cafe de

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Beter voorkomen dan genezen.

Beter voorkomen dan genezen. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding daar op gericht, maar zou

Nadere informatie

INTERVIEW. HOLLANDCASINO, versie 1.0 - testversie interview STUDENTEN. Lisa Winters Seline Noteboom Sjoerd van Hal René Marcusse Rob Maillé

INTERVIEW. HOLLANDCASINO, versie 1.0 - testversie interview STUDENTEN. Lisa Winters Seline Noteboom Sjoerd van Hal René Marcusse Rob Maillé INTERVIEW HOLLANDCASINO, versie 1.0 - testversie interview STUDENTEN Lisa Winters Seline Noteboom Sjoerd van Hal René Marcusse Rob Maillé DATUM 26 september 2013 MINOR Digital communication for businesses

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

COPYWRITING PORTFOLIO

COPYWRITING PORTFOLIO COPYWRITING PORTFOLIO Martje Bakker 222289 V1-cc1 IAM HVA Januari 2007 Inhoudsopgave Concept... 3 naam voor de website... 3 Slogan... 3 Campagne... 4 Sms... 4 Flyer... 5 Koelkastmagneet... 5 Introductietekst

Nadere informatie

ZELDZAAM FEESTEN. Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500

ZELDZAAM FEESTEN. Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500 ZELDZAAM FEESTEN Zelf tappen en schenken? Onze ruimte op de 1e verdieping biedt u de ruimte tot 120 gasten INFO@ZELDZAAM.COM TEL 0318-510500 INDELINGEN EN OPSTELLINGEN Er zijn diverse mogelijkheden op

Nadere informatie

VERSTANDIG VERANTWOORD ALCOHOL SCHENKEN & VERKOPEN SCHENKEN

VERSTANDIG VERANTWOORD ALCOHOL SCHENKEN & VERKOPEN SCHENKEN SCHENK VERSTANDIG VERANTWOORD ALCOHOL SCHENKEN & VERKOPEN VERANTWOORD ALCOHOL SCHENKEN & VERKOPEN A guide for alcohol retailers [Insert Makro Logo] Waarom is Schenk Verstandig belangrijk voor uw zaak?

Nadere informatie

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media

DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media DRIVING BUSINESS. Werkplaats orders genereren met Social Media Michel van Roon E-mail: mvroon@automotiveretail.nl Twitter: @michelvanroon Facebook: facebook.com/automotiveretail 01 WAT IS ER GEBEURD? 02

Nadere informatie

VIP tickets. per ticket 110,- excl. BTW (6%)

VIP tickets. per ticket 110,- excl. BTW (6%) VIP tickets per ticket 110,- excl. BTW (6%) Inclusief: VIP Entree VIP parking VIP deck Welkomstdrankje bij aankomst deck Bediening op het deck Aanvang 16.30 uur (i.p.v. 18.00 uur) Toegang tot VIP drankenkaart

Nadere informatie

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten

UITGEVERIJ. buro70.nl. crossmediaal. activiteiten OVER ONS buro70.nl De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

90% ALGEMEEN GASTHEERSCHAP 100% (22/22) WIJZIGINGEN UW GOED GETAPT SCORE. 77/86 points YOUR LOCATIE QUESTION SCORE ANSWER. A1. Bezoekdatum: 2/4/2016

90% ALGEMEEN GASTHEERSCHAP 100% (22/22) WIJZIGINGEN UW GOED GETAPT SCORE. 77/86 points YOUR LOCATIE QUESTION SCORE ANSWER. A1. Bezoekdatum: 2/4/2016 UW GOED GETAPT SCORE 90% Section WIJZIGINGEN This Rapportage Last Rapportage +/- Overall 90% --% --% 77/86 points Contact Maken 100% --% --% Bestellen 67% --% --% 02-04-2016 RAPPORTAGE 244593 ONDERZOEK:

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

#7 6 Tips voor horeca medewerkers

#7 6 Tips voor horeca medewerkers Whitepaper #7 6 Tips voor horeca medewerkers Om werken in de horeca leuk en makkelijk te maken Introductie Manon Heitkamp Dank voor je belangstelling voor dit kennisdocument. In dit document geeft L1NDA

Nadere informatie

20 tips. boordevol inspiratie voor social media content creatie

20 tips. boordevol inspiratie voor social media content creatie 20 tips boordevol inspiratie voor social media content creatie Je social media bijhouden met de juiste content Social media bijhouden voor je food of horeca onderneming kan een hele uitdaging zijn, zeker

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Personeel. Tips & Tricks WERVING. horecasupport.nl

Personeel. Tips & Tricks WERVING. horecasupport.nl Tips & Tricks Personeel WERK AAN EEN WINNING TEAM. GEMOTIVEERD PERSONEEL VORMT DE BASIS VOOR HET SUCCES VAN JE BEDRIJF. NEEM JE MEDEWERKERS SERIEUS, GEEF ZE AANDACHT, TRAIN ZE, STIMULEER ZE EN WAARDEER

Nadere informatie

TE KOOP: T-shirts, Polo s en Fleece s met CTN logo.

TE KOOP: T-shirts, Polo s en Fleece s met CTN logo. TE KOOP: T-shirts, Polo s en Fleece s met CTN logo. Tijdens enkele wedstrijden hebben we de leden gevraagd, wat ze als aandenken zouden willen hebben bij de prijsuitreiking. Menige reactie was iets van

Nadere informatie

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling Organiseer samen een WJD-dienstenveiling INHOUD De WJD-dienstenveiling... 3 Stappenplan... 4 bijlage 1: Contactlijst... 6 Bijlage 2: Afsprakenlijst... 7 Bijlage 3: Plan van aanpak... 8 Bijlage 4: Ideeën

Nadere informatie

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER

Hertog Jan. Portfolio HERTOG JAN PILSENER Portfolio Hertog Jan HERTOG JAN PILSENER Hertog Jan Pilsener (5,1%) is een stevig goudblond bier met een mooie, dichte schuimkraag, een volle smaak en een aangenaam bittere afdronk Smaak Vol met een aangenaam

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY

Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS. Waarde voor ondernemers POWERED BY Ontmoet nieuwe klanten tijdens ONZE sfeervolle events! WORKSHOPAVONDEN THEMA EVENTS Waarde voor ondernemers POWERED BY Stop met adverteren met events bereik je meer! Hoe bereik ik nieuwe klanten voor mijn

Nadere informatie

Bedrijfstypes binnen de horeca

Bedrijfstypes binnen de horeca Startersinfo Bedrijfstypes binnen de horeca OP BASIS VAN DE HOOFDFUNCTIE VAN JOUW BEDRIJF WORD JE ALS BEDRIJFSTYPE ONDERVERDEELD BIJ DE DRANK- OF EETGELEGENHEDEN. HIERONDER VIND JE ENKELE VOORBEELDEN VAN

Nadere informatie

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk HANDBOEK Beautybusiness Sylvia van Kuijk Auteursrechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch

Nadere informatie

WAT DOEN MENSEN OP FACEBOOK?

WAT DOEN MENSEN OP FACEBOOK? IN DIT WEBINAR Slim inhaken op typisch Facebook-gedrag Kenmerken van goede content Hoe je binnen 30 min. per week blijft Interessante functies binnen Facebook Mijn aanbod voor jou Adverteren op Facebook

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl

Jupiler. Assortiment PILSENER JUPILER BLUE. horecasupport.nl Assortiment Jupiler PILSENER Omschrijving Jupiler is een bitterzachte pils (5,2%) met een fris karakter, vlotte verteerbaarheid en een toegankelijke smaak Type Goudblonde pilsener Alcohol 5,2% Smaak Toegankelijk

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier

NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief onderzoek naar de beleving en waardering van bier JORIS DE JONGH MSC. LIANNE WORRELL MSC. AMSTERDAM, MEI 2013 NATIONAAL BIERONDERZOEK NEDERLAND Een kwantitatief

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Hocras. evenementen. Barbecue. Catering. Verhuur

Hocras. evenementen. Barbecue. Catering. Verhuur Hocras evenementen Verhuur Catering Barbecue uw feest op maat met Hocras Hocras heeft alle producten, diensten en apparatuur in huis om u te adviseren en te helpen bij het organiseren van uw feest of receptie.

Nadere informatie

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen

Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Uitleg Jeugd Sponsor Actie 2014 voor deelnemende verenigingen Super leuk dat jullie vereniging meedoet aan de Jeugd Sponsor Actie 2014! We zijn er van overtuigd dat de vernieuwde Jeugd Sponsor Actie een

Nadere informatie

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning.

Checklist CHECKLIST T.B.V. OPZETTEN VAN MIJNWEBWINKEL.NL. Check. 1. Businessplan. Strategie en doelstelling, kosten en planning. Checklist 1. Businessplan Strategie en doelstelling, kosten en planning. Check 2. Juridische Voorwaarden KvK, Belastingdienst formulieren downloaden en invullen. Handelsnaam verzinnen. Domeinnaam registreren.

Nadere informatie

LE-7 PRESENTATIE & PROMOTIE

LE-7 PRESENTATIE & PROMOTIE INLEIDING Tijdens deze leereenheid ga je je verdiepen in de presentatie en promotie van met name jouw stagebedrijf. Met presentatie bedoelen we de manier waarop een bedrijf zich presenteert aan de klant

Nadere informatie

@gheijkoop Gerrit Heijkoop

@gheijkoop Gerrit Heijkoop @gheijkoop of @triqle Gerrit Heijkoop Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen Twitter op jouw congres of evenement in 10 stappen 6 vragen 1. Wat is Twitter? En hoe werkt het? 2. Wat vraagt het

Nadere informatie

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP

welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP welkom SOCIAL MEDIA WORKSHOP EVEN VOORSTELLEN. WIE? NICOLE ADRIAENS EVENTORGANISATOR SOLOPRENEUR SOCIAL MEDIA FREAK BEDRIJF? BIZZIBEE EVENTS BIZZIBEE SOCIAL MEDIA BIZZIBEE BUSINESS SUPPORT WAT DOE IK?

Nadere informatie

E-MAIL MARKETING GRIP OP DE BEZETTING

E-MAIL MARKETING GRIP OP DE BEZETTING E-MAIL MARKETING GRIP OP DE BEZETTING WIE HEEFT EEN NIEUWSBRIEF? WAAROM E-MAIL MARKETING? VEEL MEER GRIP 1. Meer grip op bereik, minder afhankelijk 2. Meer grip op websitebezoekers 3. Potentiële gasten

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Amsterdam als pretpark

Amsterdam als pretpark Digitale Media en Creatieve Industrie Student in Motions Amsterdam als pretpark Nadine Haggag, Merel Blom, David Springer, Kadir Basturk, Amber Engelse Tutor : Valery Verhulst MIC ICT AMFI 01-02-16 [Students

Nadere informatie

[Vraag] [Score] [Antwoord]

[Vraag] [Score] [Antwoord] Palace Hotel Pickeplein 8 Noordwijk aan Zee ZH NL 2202 CL ZzMisset Horeca Terras Top 100: Zz 2009 Verkiezing # 446 Evaluation 24-05-09 Location: 446 Ard Heijboer Ard Heijboer (aheijboer@palacehotel.nl)

Nadere informatie

Voor meer informatie neem contact op met uw Heineken vertegenwoordiger. Of kijk op There s more to life than beer & wine. Meet Charli.

Voor meer informatie neem contact op met uw Heineken vertegenwoordiger. Of kijk op  There s more to life than beer & wine. Meet Charli. Voor meer informatie neem contact op met uw Heineken vertegenwoordiger. Of kijk op www.charli.nl There s more to life than beer & wine. Meet Charli. Meet Charli. Herken je die twijfel? Soms heb je als

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

VRAAGMETHODE HOLLAND CASINO STUDENTEN LISA WINTERS SELINE NOTEBOOM SJOERD VAN HAL RENÉ MARCUSSE ROB MAILLÉ DATUM 11 DECEMBER 2013

VRAAGMETHODE HOLLAND CASINO STUDENTEN LISA WINTERS SELINE NOTEBOOM SJOERD VAN HAL RENÉ MARCUSSE ROB MAILLÉ DATUM 11 DECEMBER 2013 VRAAGMETHODE HOLLAND CASINO STUDENTEN LISA WINTERS SELINE NOTEBOOM SJOERD VAN HAL RENÉ MARCUSSE ROB MAILLÉ DATUM 11 DECEMBER 2013 MINOR DIGITAL COMMUNICATION FOR BUSINESSES INHOUD 1 INLEIDING 3 Introductie

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER

DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER DE EERLIJKE KEUKEN VAN BAUKE MULDER Eerlijk koken, waarbij het product qua smaak en textuur zo puur mogelijk op het bord komt, Een huiselijke en ongedwongen sfeer, gecombineerd met een voortreffelijke

Nadere informatie

Bier. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is bier?

Bier. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is bier? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over een drank die men in de horeca veel schenkt of tapt, namelijk bier. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: de grondstoffen

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

Online kopen www.sieradendiscounter.nl www.horlogediscounter.nl. Speciale Seiko actie Tot wel 80,- korting op een écht SEIKO-horloge

Online kopen www.sieradendiscounter.nl www.horlogediscounter.nl. Speciale Seiko actie Tot wel 80,- korting op een écht SEIKO-horloge Online kopen www.sieradendiscounter.nl www.horlogediscounter.nl Speciale Seiko actie Tot wel 80,- korting op een écht SEIKO-horloge Topmerken sieraden Op www.sieradendiscounter.nl Pandora, Zinzi, Swarovski,

Nadere informatie

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool

Verbeter de upselling. Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Verbeter de upselling Emailmarketing met de Alletha Mailingtool Brochure: Alletha Mailingtool Versie: 6 uit 2011 introductie Bedankt voor uw interesse in Alletha Mailingtool en de mogelijkheden die het

Nadere informatie

PRODUCT BOEK DÉLIRIUM CAFÉ AMSTERDAM PIET HEINKADE 4-6-8 1019BR AMSTERDAM WWW.DELIRIUMCAFEAMSTERDAM.NL INFO@DELIRIUMCAFEAMSTERDAM.

PRODUCT BOEK DÉLIRIUM CAFÉ AMSTERDAM PIET HEINKADE 4-6-8 1019BR AMSTERDAM WWW.DELIRIUMCAFEAMSTERDAM.NL INFO@DELIRIUMCAFEAMSTERDAM. DÉLIRIUM CAFÉ AMSTERDAM THE PLACE TO BEER PRODUCT BOEK DÉLIRIUM CAFÉ AMSTERDAM PIET HEINKADE 4-6-8 1019BR AMSTERDAM WWW.DELIRIUMCAFEAMSTERDAM.NL INFO@DELIRIUMCAFEAMSTERDAM.NL Inhoudsopgave 3. 4. 5. 6.

Nadere informatie

De beste cocktails. Op elke lokatie.

De beste cocktails. Op elke lokatie. Rising Moon COCKTAILS SINCE 2005 De beste cocktails. Op elke lokatie. Beste belangstellende, Hartelijk dank voor uw interesse in Rising Moon. In deze brochure vertellen we u graag iets meer over onszelf,

Nadere informatie

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw visie Net even anders dan anders. Waar presentatie net zo belangrijk is als smaak. Stoer en robuust. Waar ambachtelijke producten een hoofdrol spelen. En we trots zijn op onze eigen recepturen. Waar vers

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

Na afloop samen napraten met een hapje en een drankje, dat vind ik fijn. Assortiment hapjes en drankjes

Na afloop samen napraten met een hapje en een drankje, dat vind ik fijn. Assortiment hapjes en drankjes Na afloop samen napraten met een hapje en een drankje, dat vind ik fijn. Assortiment hapjes en drankjes 1 Inhoud Gastvrij en goed verzorgd Introductie 3 Gastvrij en goed verzorgd 5 Menukaart 9 Arrangementen

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Wéét wat er te doen is Een actueel en volledig aanbod van lokale evenementen trekt de aandacht van úw doelgroep.

Wéét wat er te doen is Een actueel en volledig aanbod van lokale evenementen trekt de aandacht van úw doelgroep. De seizoenskalender van Uitgaanspunt verschijnt huis-aan-huis bij het aanbreken van het nieuwe seizoen. De kalender is dubbelzijdig bedrukt op 170 grams papier in het formaat 'A3 gevouwen naar A4'. Wéét

Nadere informatie

Rules & Regulations. Door: Sensez Schrijver: Ming Chao Datum: 29 maart 2013 Versie: 1.2

Rules & Regulations. Door: Sensez Schrijver: Ming Chao Datum: 29 maart 2013 Versie: 1.2 Rules & Regulations Door: Sensez Schrijver: Ming Chao Datum: 29 maart 2013 Versie: 1.2 INHOUDSOPGAVE CONTACTPERSONEN 3 WELKOM 4 Ronde 1 Introductie 5 Ronde 2 Visibility 6 Ronde 3 Show your mixology 7 Ronde

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten

uitgeverij buro70 crossmediaal activiteiten ter info buro70 De uitgeverij - handelend onder de naam BURO70 / Uitgeverij Neuféglise - werd opgericht in september 2006. Het eerste nummer van Hap&Tap Magazine verscheen begin december dat jaar. Nog

Nadere informatie

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst De ontwikkeling van het Streek & Smaak Verbond is een project van KBM Alliances. Vooraf Wanneer bent u voor het laatst uit

Nadere informatie

Checklist 16: Algemene houding tegenover de collega s- Concurrenten

Checklist 16: Algemene houding tegenover de collega s- Concurrenten Checklist 16: Algemene houding tegenover de collega s- Concurrenten o Waarom deze checklist? De volgende vragenlijst vraagt naar de kennis van collega s-concurrenten door de horecaondernemer. De horecaondernemer

Nadere informatie

Uw feest. op maat met Hocras. Creatief en flexibel. Geeft u een receptie, examenfeest of tuinfeest?

Uw feest. op maat met Hocras. Creatief en flexibel. Geeft u een receptie, examenfeest of tuinfeest? Evenementen Geeft u een receptie, examenfeest of tuinfeest? Uw feest op maat met Hocras Hocras heeft alle producten, diensten en apparatuur in huis om u te adviseren en te helpen bij het organiseren van

Nadere informatie

Let op: honden en fietsen zijn niet toegestaan in onze tuin.

Let op: honden en fietsen zijn niet toegestaan in onze tuin. HOFTUIN BORRELBOEK OVER HOFTUIN Hoftuin is een sociale onderneming van de Protestantse Diaconie. Samen streven we ernaar de stad een beetje mooier te maken. Vanuit de Diaconie worden verschillende projecten

Nadere informatie

Instagram Inspireer visueel

Instagram Inspireer visueel 1 Instagram Inspireer visueel 2 Inhoudsopgave 03 Inleiding 04 Maak gebruik van visuele kracht 05 Creatieve ideeën voor je berichten 06 Beeldgebruik op Instagram 07 Waarom dit whitepaper van Hager? 3 Inleiding

Nadere informatie

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING ONDERZOEK 04 - VERSIE 1.0 PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING AMSTERDAM, 29 MEI 2012 UITNODIGING Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: informatievoorziening [bibliotheek] vraagt uw mening! Geachte [aanhef]

Nadere informatie

Presenteren. Oriëntatie

Presenteren. Oriëntatie Oriëntatie Dit ga je doen Je gaat een stand (marktkraam) inrichten om te laten zien wat je gedaan hebt tijdens dit project en wat je eindresultaat is. Je probeert jullie stand zo te maken dat het aantrekkelijk

Nadere informatie

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat?

Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? WHITEPAPER Succesvol deelnemen aan een beurs. Hoe doe je dat? Deze whitepaper word je aangeboden door Alpha producties, totaal leverancier op het gebied van presentatie. Effectief resultaat Dag kan alleen

Nadere informatie

Tips & tricks. Tappen

Tips & tricks. Tappen Tappen Tips & tricks HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE HET BESTE BIERTJE SERVEERT? WIJ HEBBEN NUTTIGE EN PRAKTISCHE TIPS & TRICKS VAN HORECAEXPERTS VERZAMELD. PRINT ZE UIT EN BESPREEK ZE MET JE PERSONEEL. Tip

Nadere informatie

Wie zijn wij? Carolien Plevier. Wim Van Nuffel. Gestructureerde marketing innovator die van inzichten concepten maakt.

Wie zijn wij? Carolien Plevier. Wim Van Nuffel. Gestructureerde marketing innovator die van inzichten concepten maakt. PREVIEW SCAN 2 Wie zijn wij? Carolien Plevier Charmante marketing tacticus die van kennis resultaten maakt. Wim Van Nuffel Gestructureerde marketing innovator die van inzichten concepten maakt. Marc Waelbers

Nadere informatie

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET

Ontdek beleef. het nieuwe INTRANET & Ontdek beleef het nieuwe INTRANET Waarom? WE HEBBEN EEN NIEUW INTRANET WAAROM? Omdat we vinden dat jij centraal mag staan! Net als je collega s beschik je over een hoop kennis, ervaring en ideeën. Daar

Nadere informatie

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek.

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek. Winkelbediende Om een bloeiende zaak te hebben is het heel belangrijk van een aantrekkelijke etalage te maken. In deze spoedcursus geven we je enkele tips mee en dan kan jij aan de slag. Maak een mooie

Nadere informatie