Handleiding GB Scan. Handleiding Gereedschapbeheer handheld applicatie GB Scan. Datum: 7 oktober 2015 Behorende bij versie 1.1.2

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding GB Scan. Handleiding Gereedschapbeheer handheld applicatie GB Scan. Datum: 7 oktober 2015 Behorende bij versie 1.1.2"

Transcriptie

1 Handleiding GB Scan Handleiding Gereedschapbeheer handheld applicatie GB Scan Datum: 7 oktober 2015 Behorende bij versie 1.1.2

2 Handleiding GB Scan 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Systeemvereisten 3 3. Ondersteunde hardware Settings Scanservice op de Unitech P700: 4 4. Installeren 5 5. Applicatie Aanmelden Het synchronisatieproces Navigatie Zoeken Scannen vanuit hoofdscherm Het arbeidsmiddeldetailscherm Koppelen Rfid-tags Het bulkmaterieeldetailscherm Lijsten Inname arbeidsmiddelen Inname bulkmaterieel Uitgifte arbeidsmiddelen en bulk materieel Verzendingen Het info scherm 6-24

3 Handleiding GB Scan 2 1 Inleiding De Gereedschapbeheer.nl app GB Scan in combinatie met een handeld is voorzien van barcode- en/rfid-scanner is bedoeld voor het snel en efficiënt overboeken van arbeidsmiddelen en bulkmaterieel vanuit het centrale magazijn. Mogelijke gebruikers zijn materieelbeheerders en/of magazijnbeheerders. Het overboeken gebeurd soms ook op plaatsen waar internet niet vanzelfsprekend is zoals in containers of loodsen. Daarom wordt de informatie van het materieel lokaal op de handheld geladen waarna het mogelijk is om offline door te werken. Zodra de handheld weer een Internet verbinding heeft zullen de wijzigingen geüpload worden naar de online database van Gereedschapbeheer. Indien er een Internet verbinding aanwezig is dan wordt de data op de handheld continu synchroon gehouden met de data van de online database. GB Scan kent de volgende functies: Scannen van een Rfid tag of barcode middels een aan het apparaat gekoppelde rfid/barcode scanner (bij bulkmaterieel alleen barcode). Na scannen wordt automatisch bijbehorende product getoond (arbeidsmiddel of bulkmaterieel). Magazijn inname en -uitgifte. Meerdere scans achter elkaar kunnen uitvoeren om de bijbehorende producten achter elkaar te kunnen muteren. De GPS locatie wordt bewaard zodat de locatie altijd direct beschikbaar is. Bij scannen wordt de locatie opgeslagen bij het middel als "Laatst bekende GPS locatie". Bij innemen en uitgeven en andere mutaties wordt de locatie toegevoegd aan het middel zoals hierboven beschreven en aan de logging van de betreffende mutatie.

4 Handleiding GB Scan 3 2 Systeemvereisten GB Scan is beschikbaar voor het Android platform. De app is ontwikkeld voor een aantal handhelds zoals bijvoorbeeld de PA700 handheld van Unitech. Zie het hoofdstuk "Ondersteunde hardware" voor de complete lijst van de verschillende handhelds die ondersteund worden. Mogelijk dat de app ook op andere handhelds kan werken maar deze worden op dit moment nog niet door Gereedschapbeheer.nl ondersteund.

5 Handleiding GB Scan 4 3 Ondersteunde hardware Hieronder een overzicht van de verschillende hardware waarop de GB Scan app geinstalleerd kan worden en de ondersteunde scan mogelijkheden. Op dit moment worden de volgende hardware ondersteund: Fabricaat Type Barcode RFID (LF) RFID (HF) RFID (UHF) Opmerkingen Unitech PA700 1D en 2D Nee Ja Nee Agillox AGX C1 1D en 2D Ja Ja Ja 3.1 Settings Scanservice op de Unitech P700: Stap 1: Klik op de app "ScanService" Stap 2: Klik op de menu knop om het menu te openen. Stap 3: Klik op "Scan2Key Setting" en klik vervolgens in het geopende menu op "Turn On/Off" Stap 4: De optie "Off" dient geselecteerd te zijn. Staat uw hardware niet in lijst? Neem dan contact met ons op.

6 Handleiding GB Scan 5 4 Installeren Gereedschapbeheer.nl levert over het algemeen een Unitech PA700 handheld compleet geïnstalleerd met de GB Scan app. Indien u echter zelf een Unitech PA700 handheld heeft aangeschaft of de app wellicht wilt uitproberen op een ander apparaat dan kunt u de app downloaden uit de Google Play Store. Zoek in de Google Play Store op "GB Scan" en installeer de app.

7 Handleiding GB Scan 6 5 Applicatie In de hierna volgende paragrafen zal de app worden beschreven aan de hand van schermen zoal deze op de handheld aan de gebruiker getoond worden. Als het toegestaan is om binnen het scherm het veld te wijzigen of in te vullen, wordt er na selectie van het veld automatisch een popup toetsenbord getoond. 5.1 Aanmelden Voordat er met de toepassing op de handheld gewerkt kan worden, moet een gebruiker zicht aanmelden. Hiervoor worden dezelfde aanmeld gegevens gebruikt als op de website. Let op! Bij de eerste keer aanmelden dient u een internet verbinding te hebben om voor de eerste keer te synchroniseren met de server. Een error scherm verschijnt als de gebruiker nog niet 1 keer is ingelogd maar lokaal (zonder internetverbinding) wil werken. Met de knop "Afsluiten" wordt het programma verlaten. Als de juiste gebruikersnaam/wachtwoord combinatie is ingevuld kan deze zicht met knop "Aanmelden" inloggen in de applicatie. Vervolgens zal het startscherm worden getoond, waarin de gebruiker een selectie kan maken te tonen arbeidsmiddelen. Indien u offline wilt werken (bijvoorbeeld om kosten voor mobiel internet uit te sparen) dan vinkt u "Online werken" uit. Bij het aanmelden wordt ook een uniek identificatienummer van de handheld meegestuurd. De server controleert ook aan de hand van dit nummer of u de benodigde rechten heeft om met de betreffende handheld te werken. 5.2 Het synchronisatieproces Na de eerste keer aanmelden worden de gegevens van de server gedownload. Met het downloaden worden ook de benodigde voorkeuren van de server opgevraagd. Indien er geen internetverbinding voorhanden is, logt de gebruiker lokaal in en worden de offline gegevens getoond. Om offline te kunnen inloggen dient er minimaal 1 keer online ingelogd te worden om de gegevens naar de handheld te laden. indien er offline gewerkt is zullen, zodra de internetverbinding weer beschikbaar is, de gewijzigde gegevens worden gesynchroniseerd.

8 Handleiding GB Scan 7 Na aanmelden volgt altijd een volledige synchronisatie. Dit kan afhankelijk van de hoeveelheid data enige tijd duren. Synchronisatie wordt automatisch aangezet na aanmelding wanneer "online" is aangevinkt. Via een icoon rechtsboven wordt de synchronisatiestatus getoond. Grijs: Offline geen synchronisatie. Groen: Online, gegevens zijn gesynchroniseerd. Oranje: online, bezig met synchronisatie. Rood: online, synchronisatie is vanwege een synchronisatie error gestopt. Indien de synchronisatie aanstaat dan wordt er iedere 10 minuten een synchronisatie uitgevoerd. Indien er data gewijzigd wordt dan wordt deze direct naar de server verstuurd zonder op de volgende synchronisatie te wachten. Door op het icoon te klikken kan het synchronisatie proces worden gestart en gestopt. Indien u offline bent ingelogd en u klikt op het synchronisatie icoon dan wordt u alsnog online aangemeld. LET OP! Op de server verwijderde items worden ook op de handheld verwijderd. Om echter de hoeveelheid communicatie zoveel mogelijk te beperken gebeurt dat alleen bij aanmelden op de handheld. Indien er items op de server verwijderd zijn en u wilt de handheld gelijk maken dan kunt u de volledige synchronisatie starten door m.b.v. het synchronisatie icoon de synchronisatie te stoppen en weer te starten. Wat te doen bij upload problemen Op de handheld ingevoerde gegevens worden geüpload naar de server. Soms kan het voorkomen dat bijvoorbeeld als gevolg van verkeerd ingevoerde data fouten ontstaan. Het synchronisatie icoon wordt dan rood. Indien u op het rode icoon klikt dan wordt een popup geopend met een beschrijving van het probleem en wordt u gevraagd wat u wilt doen: U kunt ervoor kiezen de wijziging die de fout veroorzaakt direct te verwijderen. U raakt de betreffende wijziging dan wel kwijt! U kunt er voor kiezen om de gegevens te bewaren en het probleem te proberen op te lossen. Vervolgens kan het uploaden opnieuw worden gestart door nogmaals op het icoon te klikken en te kiezen voor nogmaals proberen. Indien het uploaden niet lukt al gevolg van een fout in de software, u ziet dan bijvoorbeeld de melding "Fout in json request.", dan dient u contact op te nemen met Gereedschapbeheer. Op de handheld ingevoerde gegevens worden altijd pas verwijderd na een succesvolle upload. U raakt geen data kwijt tenzij u er voor kiest om bij problemen met uploaden de ingevoerde data te verwijderen. 5.3 Navigatie Na aanmelden wordt het hoofdscherm geopend, zie onderstaande afbeelding:

9 Handleiding GB Scan 8 Afhankelijk van uw account kunnen bepaalde buttons wel/niet aanwezig zijn, bijvoorbeeld omdat u de module bulkmaterieel niet heeft afgenomen. Door op de buttons te klikken kunnen de diverse functies gestart worden: Inname Uitgifte Inname bulk (optioneel) Zoek Verzendingen (optioneel) De functies worden in de volgende paragrafen verder beschreven. Verder heeft de PA700 een viertal knoppen: Van links naar recht zijn de volgende buttons beschikbaar: Terug button: Hiermee kunt een scherm terug gaan of bijvoorbeeld het toetsenbord afsluiten. Home button: Hiermee gaat u terug naar het Android besturingssysteem. Let op! De applicatie blijft draaien in de achtergrond en blijft ook synchroniseren. U kunt terug keren naar de app door op het icoon van de app te klikken. Menu button: Hiermee opent u het menu. Zoek button: Deze wordt niet gebruikt. Specifiek in het hoofdmenu opent u met de menu button het volgende menu:

10 Handleiding GB Scan 9 Het menu heeft de volgende functies: Info: Hiermee opent u het info scherm. Afmelden: Hiermee opent u het aanmeld scherm waar u de app kunt afsluiten of (onder een andere gebruiker) opnieuw kunt inloggen. 5.4 Zoeken Door op de Zoek button te klikken opent u het zoek scherm. Met het zoek scherm kunt u zoeken op nummer naar arbeidsmiddelen en/of bulkmaterieel. U voert het nummer in en klikt op "Ok". Indien het middel gevonden wordt dan wordt automatisch het betreffende detailscherm geopend. Indien het middel niet gevonden wordt dan volgt een errormelding. 5.5 Scannen vanuit hoofdscherm Indien u in het hoofdscherm staat kunt u direct het detailscherm van een arbeidsmiddel of bulkmaterieel openen door de barcode of Rfid-chip (alleen arbeidsmiddel) te scannen. Indien het middel gevonden wordt dan wordt automatisch het betreffende detailscherm geopend. 5.6 Het arbeidsmiddeldetailscherm Het arbeidsmiddeldetatailscherm toont de belangrijkste details van het arbeidsmiddel. De getoonde velden kunnen variëren afhankelijk van de voorkeur settings. Er bevinden zich 4 tabs op het scherm: Algemeen

11 Handleiding GB Scan 10 Gebruik Status

12 Handleiding GB Scan 11 Indien er meerdere keuringen aanwezig zijn dan worden deze onder verschillende tabjes weergegeven. Klik op de betreffende tab om de gegevens weer te geven. Details 5.7 Koppelen Rfid-tags Om arbeidsmiddelen te kunnen scannen met een Rfid-tag dient de tag eerst aan het arbeidsmiddel gekoppeld te worden. Hiervoor dient u eerst het arbeidsmiddelscherm te openen door hem op nummer te zoeken met de zoekfunctie. Hierna klikt u in het menu op "Koppel Rfid". Klik in de popup op "Yes" als u de Rfid-tag wilt koppelen of "No" om de koppeling te stoppen. Scan de betreffende Rfid-tag om te koppelen, vervolgens krijgt u een popup melding te zien dat de koppeling succesvol is. Een foutmelding wordt getoond met de betreffende fout als de koppeling met de Rfid-tag niet gelukt is. U kunt de tag ook weer ontkoppelen. Klik hiervoor op "Ontkoppel Rfid" in het menu. 5.8 Het bulkmaterieeldetailscherm Het bulkmaterieeldetailscherm toont de belangrijkste details van het bulkmaterieel.

13 Handleiding GB Scan 12 Er bevinden zich 2 tabs op het scherm: Algemeen Details 5.9 Lijsten In de diverse schermen voor inname en uitgifte worden lijsten met (gescande) middelen getoond. De lijsten worden allemaal volgens een bepaalde opbouw weergegeven, zoals hieronder weergegeven. Bij een arbeidsmiddel: Kolom 1 Kolom 2 Rij 1 Arbeidsmiddel nummer Omschrijving Rij 2 Magazijn locatie Bij bulkmaterieel: Kolom 1 Kolom 2 Rij 1 Bulkmaterieel nummer Omschrijving Rij 2 Magazijn locatie Aantal met de eenheid

14 Handleiding GB Scan 13 Indien er een error ontstaat: Kolom 1 Kolom 2 Rij 1 Nummer (indien bekend) Omschrijving (indien bekend) Rij 2 In rood de error melding 5.10 Inname arbeidsmiddelen Door op de Inname button te klikken opent u het scherm voor inname van arbeidsmiddelen. U kunt nu achter elkaar arbeidsmiddelen terug naar het magazijn innemen door: De barcode te scannen. De Rfid-tag te scannen. Het nummer handmatig in te voeren via het menu. De laatst uitgevoerde scan wordt bovenaan de lijst toegevoegd. Er wordt een error melding gegeven als: Het middel niet in de database gevonden wordt. Het middel al ingenomen of nog niet uitgegeven is. Indien de vervaldatum van het middel verlopen is (het middel dient gekeurd te worden) dan wordt hiervan een melding gegeven. Het middel wordt wel ingenomen Inname bulkmaterieel Door op de Inname bulk button te klikken opent u het scherm voor het innemen van bulkmaterieel.

15 Handleiding GB Scan 14 Voor het innemen van bulkmaterieel dient u eerst in te voeren van wie het bulkmaterieel ingenomen wordt. Dit kan een gebruiker, project of klant zijn. Kies een gebruiker, project of klant door: Op de betreffende button te klikken en hem uit de lijst te selecteren. De barcode van een gebruiker pasnummer, gebruiker administratienummer, projectnummer of klantnummer te scannen. Handmatig een gebruiker pasnummer, gebruiker administratienummer, projectnummer of klantnummer in te voeren via het menu. Klik vervolgens op "OK". Let op: Voor een goede werking van deze functie is het essentieel dat het pasnummer/administratienummer, het projectnummer en het klantnummer uniek zijn. Indien u bijvoorbeeld als klantnummer hetzelfde nummer gebruikt als voor bijvoorbeeld een projectnummer dan kan deze functie niet goed werken. U kunt nu achter elkaar bulkmaterieel terug naar het magazijn innemen door:

16 Handleiding GB Scan 15 De barcode te scannen. Het nummer handmatig in te voeren via het menu. Alvorens het materieel overgeboekt kan worden dient wel eerst het aantal ingevoerd te worden. Voer het aantal in en klik op "Ok". De laatst uitgevoerde scan wordt bovenaan de lijst toegevoegd. Het is mogelijk om bij Inname bulk ook arbeidsmiddelen in te nemen. Andersom is niet mogelijk omdat bij inname van bulkmaterieel een gebruiker/project/klant gekozen moet worden. Maar om te voorkomen dat bij inname van een grote partij iedere keer van scherm gewisseld moet worden is het wel mogelijk gemaakt om bij Inname bulk ook arbeidsmiddelen in te nemen Uitgifte arbeidsmiddelen en bulk materieel Door op de Uitgifte button te klikken opent u het scherm voor uitgifte van arbeidsmiddelen en bulkmaterieel.

17 Handleiding GB Scan 16 Voor het uitgeven van materieel dient u eerst in te voeren aan wie het materieel uitgegeven wordt. Dit kan een gebruiker, project of klant zijn. Kies een gebruiker, project of klant door: Op de betreffende button te klikken en hem uit de lijst te selecteren. De barcode van een gebruiker pasnummer, gebruiker administratienummer, projectnummer of klantnummer te scannen. Handmatig een gebruiker pasnummer, gebruiker administratienummer, projectnummer of klantnummer in te voeren via het menu. Klik vervolgens op "Ok". Let op: Voor een goede werking van deze functie is het essentieel dat het pasnummer/administratienummer, het projectnummer en het klantnummer uniek zijn. Indien u bijvoorbeeld als klantnummer hetzelfde nummer gebruikt als voor bijvoorbeeld een projectnummer dan kan deze functie niet goed werken. Indien ingesteld onder voorkeuren kunnen arbeidsmiddelen tegelijkertijd uitgegeven worden aan een gebruiker/klant en aan een project. Dit geldt echter nooit voor bulkmaterieel.

18 Handleiding GB Scan 17 U kunt nu achter elkaar arbeidsmiddelen en bulkmaterieel vanuit het magazijn uitgeven door: De barcode te scannen. De Rfid-tag te scannen (alleen arbeidsmiddelen). Het nummer handmatig in te voeren via het menu. De laatst uitgevoerde scan wordt bovenaan de lijst toegevoegd. Er wordt een error melding gegeven als: Het middel niet in de database gevonden wordt. Het middel al uitgegeven is. De keuringsvervaldatum verlopen is. De status van het arbeidsmiddel niet "Goedgekeurd" is. Alvorens bulkmaterieel overgeboekt kan worden dient wel eerst het aantal ingevoerd te worden.

19 Handleiding GB Scan 18 Voer het aantal in en klik op "Ok" Verzendingen Verzendingen hoofdscherm Indien u op de button Verzendingen klikt dan wordt het verzendingen hoofdscherm geopend. Zie onderstaande afbeelding: Door op de buttons te klikken kunnen de diverse functies gestart worden: Toevoegen Wijzigen Controleren

20 Handleiding GB Scan 19 Een nieuwe verzending toevoegen Door op de Toevoegen button te klikken opent u het scherm voor het toevoegen van een nieuwe verzending. Voor het toevoegen van een verzending dient u eerst in te voeren naar wie het materieel verstuurd moet gaan worden. Dit kan een gebruiker, project of klant zijn. Kies een gebruiker, project of klant door: Op de betreffende button te klikken en hem uit de lijst te selecteren. De barcode van een gebruiker pasnummer, gebruiker administratienummer, projectnummer of klantnummer te scannen. Handmatig een gebruiker pasnummer, gebruiker administratienummer, projectnummer of klantnummer in te voeren via het menu. Klik vervolgens op "Ok". Let op: Voor een goede werking van deze functie is het essentieel dat het pasnummer/administratienummer, het projectnummer en het klantnummer uniek zijn. Indien u bijvoorbeeld als klantnummer hetzelfde nummer

21 Handleiding GB Scan 20 gebruikt als voor bijvoorbeeld een projectnummer dan kan deze functie niet goed werken. Let op: Indien ingesteld onder voorkeuren kunnen arbeidsmiddelen tegelijkertijd verstuurd worden aan een gebruiker/klant en aan een project. Dit geld echter nooit voor bulkmaterieel. Toch is het wel mogelijk om de verzending aan een gebruiker en aan een project te koppelen en vervolgens bulkmaterieel aan de verzending toe te voegen. Het is dan echter niet mogelijk om het bulkmateriaal automatisch over te boeken bij het verzenden (wijzigen status naar verzonden). Nadat u op "Ok" geklikt hebt opent het Verzending scherm waar u middelen kunt gaan toevoegen aan de verzending. Een verzending wijzigen U kunt de lijst middelen van een verzending wijzigen. Door op de Wijzigen button te klikken opent u de lijst met actuele verzendingen. Zie onderstaande afbeelding:

22 Handleiding GB Scan 21 Alleen verzendingen met de status "Nieuw" kunnen gewijzigd worden. Daarom worden ook alleen verzendingen met status "Nieuw" in de lijst getoond. Open de juiste verzending door: Op de juiste verzending te klikken. Via het menu het nummer van de verzending handmatig in te voeren. De barcode (met het verzendnummer) van de verzending te scannen. Zo kunt u bijvoorbeeld een (pak)bon met barcode printen van een vooraf gedefinieerde verzendingen t.b.v. verdere afhandeling. De verzending wordt geopend voor wijzigen waarbij de lijst met middelen van de betreffende verzending worden getoond. Middelen toevoegen en/of verwijderen aan/uit een verzending U kunt nu achter elkaar arbeidsmiddelen en bulkmaterieel aan de verzending toevoegen door: De barcode te scannen. De Rfid-tag te scannen (alleen arbeidsmiddelen). Het nummer handmatig in te voeren via het menu. Net als bij inname en uitgifte wordt u om een aantal gevraagd indien het bulkmaterieel betreft. Indien het bulkmaterieel reeds in de lijst staat dan wordt u gevraagd of u het aantal wilt ophogen. U kunt dan een aantal invoeren waarmee het reeds aanwezige aantal wordt opgehoogd. Indien u een negatief getal invoert dan wordt het totaal aantal verlaagd met het ingevoerde aantal. U kunt geen arbeidsmiddelen toevoegen die reeds in de lijst staan of die reeds toegevoegd zijn aan een andere verzending waarvan de status nog niet "Ontvangen" of "Afgehandeld" is. Om een middel uit de verzending te verwijderen sleept u de rij met het betreffende middel naar rechts. U wordt vervolgens gevraagd of u het middel wilt verwijderen. Klik op "Yes" om het middel te verwijderen. Iedere wijziging wordt direct opgeslagen. Indien u klaar bent dan gaat u met de terug button terug naar het hoofdscherm om een nieuwe actie te kunnen starten. Een verzending controleren Nadat bijvoorbeeld een verzending ontvangen is kan het wenselijk zijn om de verzending te controleren of alle

23 Handleiding GB Scan 22 (juiste) middelen ontvangen zijn. U kunt dat snel uitvoeren door de lijst met middelen "af te scannen". Door op de Controleren button te klikken opent u de lijst met actuele verzendingen. Zie de onderstaande afbeelding: Afgesloten verzendingen worden niet meer in de lijst getoond. Open de juiste verzending door: Op de juiste verzending te klikken. Via het menu het nummer van de verzending handmatig in te voeren. De barcode (met het verzendingnummer) van de verzending te scannen. Zo kunt u bijvoorbeeld een (pak)bon met barcode printen van een voorgedefinieerde verzendingen t.b.v. verdere afhandeling. De verzending wordt geopend voor controle waarbij de lijst met middelen van de betreffende verzending worden getoond.

24 Handleiding GB Scan 23 U kunt nu achter elkaar arbeidsmiddel en bulkmaterieel uit de lijst verwijderen door: De barcode te scannen. De Rfid-tag te scannen (alleen arbeidsmiddelen). Het nummer handmatig in te voeren via het menu. De betreffende rij naar rechts te slepen. Let op! Bij het verwijderen van bulkmaterieel door de betreffende rij naar rechts te slepen wordt niet om een aantal gevraagd. Uiteraard worden de middelen alleen uit de getoonde lijst verwijderd en worden ze niet echt uit de verzending verwijderd. Wederom wordt bij bulkmaterieel om het aantal gevraagd. Indien het aantal kleiner is dan het aantal van de verzending dan wordt het ingevoerde aantal afgetrokken van het aantal van de verzending. Het betreffende middel wordt dan bovenin de lijst geplaatst zodat hij direct voor u zichtbaar is. Indien een nummer niet in de lijst staat (verkeerd middel is aan de verzending toegevoegd) dan krijgt u hiervan een melding. Tevens kunt u zien welke middelen missen doordat deze overblijven in de lijst. Indien na het scannen de lijst helemaal leeg is en u geen meldingen heeft gekregen dat een nummer niet in de lijst staat dan is de verzending correct Het info scherm Het info scherm toont enige algemene informatie.

25 Handleiding GB Scan 24

Handleiding GB Scan Handleiding Gereedschapbeheer handheld applicatie GB Scan

Handleiding GB Scan Handleiding Gereedschapbeheer handheld applicatie GB Scan Handleiding GB Scan Handleiding Gereedschapbeheer handheld applicatie GB Scan Datum: 15 september 2017 Behorende bij Android versie 1.2.0 Handleiding GB Scan 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Systeemvereisten

Nadere informatie

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1

Documentatie gereedschapbeheer android applicatie. GB Inspect. Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect - 1 GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer android applicatie GB Inspect Datum: 10 september 2014 Behorende bij app versie 1.1.5-1 1. Inleiding De Gereedschapbeheer.nl app is bedoeld voor het inspecteren

Nadere informatie

GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer tablet applicatie GB Inspect

GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer tablet applicatie GB Inspect GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer tablet applicatie GB Inspect Datum: 19 juni 2015 Behorende bij Android versie 1.2 en IOS versie 1.0-1 1. Inleiding De Gereedschapbeheer.nl app GB Inspect is bedoeld

Nadere informatie

Handleiding GB Inspect

Handleiding GB Inspect Handleiding GB Inspect Handleiding Gereedschapbeheer tablet applicatie GB Inspect Datum: 3 februari 2016 Behorende bij Android versie 1.3.1 en IOS versie 1.3.2 Handleiding GB Inspect 1 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten Handleiding ZeelandPas voor acceptanten VERSIE 0.2 DATUM 1 februari 2017 1 ZeelandPas Algemeen Met de ZeelandPas bieden we gasten extra vakantiebeleving door middel van voordeel en vervoer. Een ZeelandPas

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding Persoonlijk Rooster

Handleiding Persoonlijk Rooster Handleiding Persoonlijk Rooster Inhoudsopgave ios - Agenda toevoegen... 1 ios - Agenda verwijderen... 2 Android Rooster via Google Agenda toevoegen (eenvoudig)... 3 Android Rooster via Google Agenda verwijderen...

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

Gebruik retouren App

Gebruik retouren App Gebruik retouren App Document versie 1.0 Document versie Datum Auteur(s) Versie Beschrijving 06-05-2014 DBK 1.0 Gebruik retouren app INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Installeren Retouren app... 3 3 Gebruik retouren

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten

Handleiding ZeelandPas voor acceptanten Handleiding ZeelandPas voor acceptanten VERSIE 0.1 DATUM 12 februari 2016 1 ZeelandPas Algemeen Met de ZeelandPas bieden we gasten extra vakantiebeleving door voordeel en vervoer. Een ZeelandPas (persoonspas

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten)

Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Handleiding installatie TROPAZ - APP voor Android (mobiele apparaten) Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Friesland Noord is alleen beschikbaar voor cliënten die onder

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2

MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 SNELSTARTGIDS MAAK DE BITT GAMETABLET QW TB-G100 GEREED VOOR GEBRUIK IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN INHOUD 1. ONDERDELEN 2 2. DE BASIS OPZET VAN ANDROID 2 3. TERUG GAAN NAAR HET VORIGE SCHERM 3 4. DIREKT

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden

Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Handleiding TROPAZ - APP voor Android Trombosedienst Leiden Algemene inleiding en informatie De Tropaz-app van de trombosedienst Leiden is alleen beschikbaar voor patiënten die onder behandeling zijn bij

Nadere informatie

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0

ZorgInlogPortaal.nl. Geachte gebruiker, Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 Handleiding Mijn Virtuele Schijf Versie 2.0 ZorgInlogPortaal.nl Geachte gebruiker, Er zijn door ons een aantal aanpassingen gedaan in de achterliggende infrastructuur op de Mijn Virtuele schijf omgeving

Nadere informatie

Handleiding Elsevier Nextens app

Handleiding Elsevier Nextens app Handleiding Elsevier Nextens app U vindt de app in de itunes App Store of Google Play Store door te zoeken op Elsevier Nextens. Als u de app geïnstalleerd heeft op uw tablet/ipad of smartphone: De app

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren Handleiding Abakus Abakus Compleet app activeren Abakus Compleet Pagina 1 / 8 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Abakus Compleet app instellen in Abakus Compleet... 4 Gebruikersbeheer... 4 Medewerker Stamgegevens...

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Nedap Ons App NEDAP ONS APP. Nedap Ons App Pagina 1

Nedap Ons App NEDAP ONS APP. Nedap Ons App Pagina 1 NEDAP ONS APP Nedap Ons App 18-4-2016 Pagina 1 Configuratie van de Nedap Ons app (Android) Dit artikel geeft uitleg wat nodig is om de Nedap Ons app te kunnen gebruiken op een mobiel apparaat van Google

Nadere informatie

Handleiding snelbestellen via barcodescanner

Handleiding snelbestellen via barcodescanner Online uw bestelling plaatsen met de Opticon OPN 2001 1 INHOUD Hoofdstuk Pagina Installatie 3 Installatie 2 6 De scanner 8 Het programma 9 Afronden op de website 14 Tip: meerdere scanners in één keer uitlezen

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4

Handleiding. Measure App. Versienummer:1.4 Handleiding Measure App Versienummer:1.4 Datum: 14-12-2015 Voorwoord Hartelijk dank voor de aanschaf van de Measure App. M App zal u en uw collega s in staat stellen om begeleid in te meten of na te meten.

Nadere informatie

Handleiding Nextens app

Handleiding Nextens app Handleiding Nextens app U vindt de app in de itunes App Store of Google Play Store door te zoeken op Nextens. De app is geschikt voor besturingssystemen Android 4.x en hoger en ios 6 en hoger. De zoekfunctie

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio COACH

HANDLEIDING scoolfolio COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 4 Mappen aanmaken pagina 5 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 6 Een foto bestand bekijken pagina 8 Een niet-foto bestand bekijken pagina

Nadere informatie

Handleiding Ritty-App

Handleiding Ritty-App Handleiding Ritty-App Installatie: U kunt de Ritty-App eenvoudig installeren door de deze te downloaden in de Apple Store of de Google Playstore. Let op dat je je automatische updates aan hebt staan of

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING OpenIMS DMS Microsoft Outlook integratie. Versie 1.1

GEBRUIKERSHANDLEIDING OpenIMS DMS Microsoft Outlook integratie. Versie 1.1 GEBRUIKERSHANDLEIDING OpenIMS DMS Microsoft Outlook integratie. Versie 1.1 1 Document status Datum Auteur Versie Status 12-06-2008 H.A.M. van Korven 0.1 Concept 06-11-2008 K. Kaptein 1.0 Concept 08-11-2008

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding

Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst. Inleiding Handleiding Aanvragen extra prestaties bij overeenkomst Inleiding Met deze handleiding willen we u helpen bij het aanvragen van extra prestaties naast de preferente overeenkomst. We nemen u stap voor stap

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers Handleiding mijndienstrooster voor medewerkers versie 1.2 19 maart 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Wachtwoord wijzigen...3 Homepage...4 Rooster bekijken...5 mijnrooster...6 Agenda...7 Verlof

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Quick reference Smartflow App

Quick reference Smartflow App Het opstarten van de app 1. Open de smartflow app. 2. U wordt gevraagd om een domein naam in te vullen. Vul de domein naam in die u heeft gekregen van 88degrees. 3. Log in met u inloggegevens. Het hoofd

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

NoFoodWasted Helftheuvelweg AV s Hertogenbosch

NoFoodWasted Helftheuvelweg AV s Hertogenbosch Handleiding Afgeprijsd Beheerapp Via deze app kun je producten toevoegen welke afgeprijsd zijn en die je onder de aandacht wil brengen bij de consument. De consument kan via de afgeprijsd app deze afprijzingen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding

Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Sharpdesk Mobile V1.1 Gebruikershandleiding Voor de iphone SHARP CORPORATION April 27, 2012 1 Inhoudsopgave 1 Overzicht... 3 2 Ondersteunde besturingssystemen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Installatie

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie

Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 2011 Documentatie Econosto Webshop 1.Loginproces 1.1 Verstrekking Inlogcodes 1.1 Nieuwe gebruikers en bevoegdheden 1.2 Gebruikersinstellingen (bevoegdheden) 1.3 Inloggen 2. Bestelproces

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Handleiding Yellowbrick iphone app.

Handleiding Yellowbrick iphone app. Handleiding Yellowbrick iphone app. versie 1.0 augustus 2013 Download hem gratis! Ga naar www.yellowbrick.be/app en ontdek hem nu. De Yellowbrick iphone app is geschikt voor ios 4.1 en hoger. Voordelig

Nadere informatie

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl

HANDLEIDING. Telefonica e-mail instellen in Outlook Express. Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl HANDLEIDING Telefonica e-mail instellen in Outlook Express Gemaakt door: Spanjehelpdesk.nl http://www.spanjehelpdesk.nl Stap 1: Start het programma Outlook Express. Stap 2: Kies in het menu helemaal bovenaan

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

handleiding ordertracking

handleiding ordertracking handleiding ordertracking app track n trace U kunt met een iphone of ipad gebruik maken van onze app voor ordertracking. In de Appstore zoekt u op tbp en kiest u tbp ordertracking. Na de installatie kunt

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges

Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges Toewijzen van knoppen, dashboards & privileges Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 pagina 1 van 29 Inhoudsopgave 1 Introductie...3

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.4 Carrouselkaarten. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2 maken... 2 Matrixkaart... 3 Open vragen kaart... 5 wijzigen... 6 verwijderen... 7 gebruiken... 7 Handelingen met huidige selectie... 8 PlanCare Dossier V11.4 - Pagina 1 van

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB 1 INLEIDING Emma ondersteunt mensen met medicatie bij het tijdig innemen van de medicatie door hierover een herinnering te sturen op de smartwatch en/of smartphone.

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Select Online. Versie: 1.6.1

Handleiding Select Online. Versie: 1.6.1 Handleiding Select Online Versie: 1.6.1 Versiedatum: 10-06-2014 Inleiding Select is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken

Nadere informatie

Instructie: Gebruik van de Mobile Keys App

Instructie: Gebruik van de Mobile Keys App Instructie: Gebruik van de Mobile Keys App Documentversie: 5-juli-2013 Benodigdheden voorafgaand Voordat u gebruik kunt maken van de Mobile Keys App, dient u in bezit te zijn van het volgende: een smartphone

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie

Hoofdstuk 1 Introductie Meta. Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat. 2.1 Land/regio 2.2 Datum/tijd Hoofdstuk 3 Meta-installatie Magister Meta Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Meta 2 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat 4 2.1 Land/regio 4 2.2 Datum/tijd 4 Hoofdstuk 3 Meta-installatie 6 Hoofdstuk 4 Android/iOS functionaliteit Meta 9

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Klantenservice NRC Media 2015/2016 2 Inhoud Inhoud... 3 1. Installeren... 4 2. Account aanmaken... 6 3. Woonachtig

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie