SOS. woonkrediet. Hoe u massaal geld laat liggen bij het afsluiten van uw woonkrediet en wat u daaraan kan doen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOS. woonkrediet. Hoe u massaal geld laat liggen bij het afsluiten van uw woonkrediet en wat u daaraan kan doen."

Transcriptie

1 SOS woonkrediet Hoe u massaal geld laat liggen bij het afsluiten van uw woonkrediet en wat u daaraan kan doen.

2 SOS woonkrediet Hoe u massaal geld laat liggen bij het afsluiten van uw woonkrediet en wat u daaraan kan doen.

3 inleiding Immotheker vindt dat iedere Belg recht heeft op het beste woonkrediet dat binnen zijn mogelijkheden ligt. Maar het is nog steeds zo dat Belgen massaal geld laten liggen bij het afsluiten van hun lening. Geld dat veelal naar de fiscus of naar de financiële instellingen gaat in plaats van naar de portemonnee van de lener zelf. En de reden is simpel: misverstanden. Niet geheel onbegrijpelijk, want om een goed woonkrediet af te sluiten moet u op de hoogte zijn van zowel financiële, fiscale als juridische zaken. En laat ons eerlijk zijn, de ene zegt dit en de andere dat, wie kan daar nog aan uit? En wie heeft daar nog tijd voor? Nochtans is een woonkrediet afsluiten één van de belangrijkste beslissingen uit het leven van vele mensen. Vroeg of laat staat u voor deze moeilijke keuze. Daarom hebben we de 10 grootste misverstanden over woonkredieten op een rijtje gezet. Om u te helpen. Want dat doet Immotheker nu eenmaal: tijd maken om u te beschermen tegen misverstanden, door neutraal en onafhankelijk advies. We kijken overheen alle banken en behouden voor u het overzicht. Omdat lenen geen nachtmerrie mag worden. Veel leesplezier.

4 Met mijn woonkrediet maak ik iedereen rijk, behalve mezelf. Wees gerust, uw woning is wellicht de beste investering die u op lange termijn kan doen. Zeker in woelige tijden. Maar inderdaad, een bank verdient geld aan uw woonkrediet. En daar is niets mis mee. Zonder een lening zouden veel mensen wellicht hun droomproject niet kunnen realiseren. Maar dat wil niet zeggen dat u daarom teveel moet betalen. Dat doet niemand graag. Als u het slim aanpakt kan u tienduizenden euro s besparen. Pakt u het slecht aan, dan maakt u enkel de bank en de fiscus rijker. Aan u de keuze. Immotheker helpt u om zoveel mogelijk geld te besparen bij het afsluiten van een woonkrediet, door onafhankelijk en neutraal advies. Onze raadgevers overlopen met u alle keuzes die u over de totale looptijd kan maken. We wegen voor u bij elke kredietoplossing de mogelijke risico s tegenover de opbrengsten af. wist u dat? Ondanks de zeer lage rente zijn woonkredieten met een jaarlijks aanpasbare rente over de laatste 10 jaar bekeken nog nooit zo duur geweest.

5 Ik moet de laagste hebben. De laagste rentevoet is bijna een obsessie voor toekomstige leners. Er gaat geen familiefeest voorbij zonder er over te praten. En o wee, als u niet de laagste hebt. Maar we moeten stoppen om maar blindelings de laagste procenten van de banken achterna te hollen. Niet vandaag telt, het gaat erover hoeveel u betaalt over de ganse looptijd. Extra kosten als een schuldsaldo- en brandverzekering kunnen oplopen tot 20% van uw totale kosten. Dat zijn zo van die zaken waar er meestal snel wordt overgegaan. Bij Immotheker verleiden we u niet met fonkelende procenten, maar zeggen we duidelijk waarover het gaat. Wij zetten alle factoren op een rijtje en analyseren uw totale project. We engageren ons om voor u het voordeligste woonkrediet te vinden, niet enkel een goede rentevoet. wist u dat? Een hogere jaarlijks aanpasbare rentevoet bij bank A toch nog goedkoper kan zijn dan eenzelfde formule met een lagere rentevoet bij bank B? U vindt tal van voorbeelden op

6 Wat ik zelf doe, doe ik beter. Zoveel mogelijk banken aflopen en tegen elkaar uitspelen. Het is de missie van elke lener, zo lijkt het wel. Een pak toekomstige eigenaars gaan eerst een stevig potje armworstelen over de rentevoet met elke bank in een straal van 20 km. Maar wat levert het u écht op, buiten het verkrijgen van rentevoeten, tegenstrijdige verhalen en uren wachten? Er zijn zoveel criteria om een voordelig woonkrediet af te sluiten. Kent u ze allemaal? En trouwens, niet iedereen is een geboren onderhandelaar. Bij Immotheker vergelijken we standaard meer dan 1700 kredietformules van 16 verschillende financiële instellingen. Daarenboven geven wij advies overheen alle banken. Zo bent u zeker dat u het voordeligste woonkrediet bekomt. Beschouw het als een one-stop-shopping die u veel tijd en moeite kan besparen. Immotheker kan voor de volledige afhandeling van uw dossier zorgen. Geen kopzorgen, geen stress. wist u dat? Een eerste oriënterend gesprek bij Immotheker is volledig gratis en vrijblijvend. Maak vandaag nog een afspraak op

7 Koning Korting regeert het land. Een woonkrediet afsluiten is net even iets anders dan een snelkookpan kopen op de markt. Soms lijkt het of u een goed zaakje kan doen met extra kortingen op uw rentevoet. Maar daardoor wordt uw woonkrediet niet altijd goedkoper. Kortingen zijn jammer genoeg niet altijd zaligmakend. Soms zijn kortingen gekoppeld aan andere voorwaarden die u aan het einde van de rit tot het honderdvoudige kunnen kosten. Staar u niet blind op de spectaculaire kortingen die u krijgt, maar u achteraf zuur kunnen opbreken. Immotheker kan u een onafhankelijk en neutraal advies geven. Wij zijn niet gebonden aan contracten met financiële instellingen en kunnen daardoor vrij rondkijken naar wat voor u de beste oplossing is. Benieuwd hoe een korting op een woonkrediet u tot euro extra kan kosten in plaats van opbrengen? Op geven we u zo n voorbeeld uit de praktijk. TIP

8 Goede tijden, slechte tijden. Het beste moment om een woning te kopen is wanneer de rentevoet laag staat, denken vele toekomstige eigenaars. Maar is dat wel zo? Want hoe hoog de rentevoet ook staat, iedereen weet dat hij vroeg of laat zal zakken. Op dat moment zit iedereen te wachten om zijn slag te slaan om een huis of appartement te kopen. En hoe meer vraag, hoe duurder het aanbod. Dus dan hebt u wel een goedkoop woonkrediet, maar betaalt u weer meer om uw favoriete stekje te kopen. U merkt het al, een lening afsluiten is iets waar veel factoren bij komen kijken. Bij Immotheker denken we ruimer dan enkel het afsluiten van een woonkrediet. Zo kunnen we voor u een woonplan opstellen. We rekenen dan exact uit hoeveel u kan en mag lenen, altijd rekening houdend met uw budget. En door onze kennis van de woningmarkt kunnen we, samen met u, het ideale koopmoment bepalen. TIP Op kan u de evolutie van de woningprijzen volgen in uw regio of nagaan waar het het goedkoopst is om vandaag een woning te kopen.

9 iscaal Een lening staat altijd goed op mijn belastingbrief. Een woonkrediet is de beste vriend van elke belastingbrief. Postje invullen hier, postje invullen daar en u ziet uw belastingen smelten als sneeuw voor de zon. Het is de gedroomde win-win situatie: u bent eigenaar van uw droomwoning en tegelijkertijd betaalt u minder belastingen. Dat klopt allemaal àls u uw zaakjes goed geregeld hebt en uw woonkrediet optimaliseert. Zorg ervoor dat u alle fiscale voordelen maximaal benut. Immotheker heeft een eigen, unieke belastingsimulator ontwikkeld. Hiermee kunnen we u heel precies vertellen wat de fiscale gevolgen zijn van elke kredietoplossing. Immotheker waakt over uw fiscale situatie. wist u dat? Het inkorten van de looptijd van uw woonkrediet is niet noodzakelijk de voordeligste oplossing.

10 uridisch Een schuldsaldoverzekering is zoals ademen. Het maakt mij niet uit van waar de lucht komt. Wees er maar zeker van dat u welklinkende kortingen op uw rentevoet krijgt voorgeschoteld als u bij dezelfde financiële instelling ook een schuldsaldoverzekering afsluit. Maar is dat in uw voordeel of dat van uw financiële instelling? Zijn deze goede intenties altijd wel zo nobel? Het feit is dat een schuldsaldoverzekering los staat van een woonkrediet. U bent volledig vrij om ze af te sluiten waar u wil. Ga niet zomaar in op het eerste voorstel, maar laat u adviseren over de tientallen opties die voor uw situatie mogelijk zijn. Immotheker zoekt voor u de schuldsaldoverzekering die het best bij u past. En omdat we een onafhankelijke en neutrale organisatie zijn, kunnen we alle aanbiedingen op de markt bekijken en analyseren. TIP Wilt u meer cijfermateriaal? Op vindt u een simulatie van een verzekeringsoplossing voor een krediet van voor 33-jarigen.

11 uridisch Mijn woonkrediet is mijn woongarantie. Een huis is niet zomaar een plek op aarde. Het is voor velen onder ons daar waar u uw partner over de drempel zal dragen, uw kinderen ziet opgroeien en uw eerste auto in de garage zal rijden. Maar stel dat u op een dag uw partner verliest, zou het dan niet héél erg zijn als u uw woning kwijtspeelt? Iedereen geniet graag op zijn oude dag van zijn woning en al zijn herinneringen. Maar als u niet goed ingedekt bent, hebt u bijvoorbeeld bij het overlijden van uw partner geen garantie dat u in uw huis kan blijven wonen. Bij het afsluiten van een woonkrediet beschermt Immotheker u en uw partner maximaal tegen de mogelijke risico s bij een overlijden. We overlopen met u, maar ook met uw notaris indien gewenst, alle mogelijke scenario s en plaatsen daar de juiste juridische en fiscale oplossingen tegenover. wist u dat? Een feitelijk samenwonend koppel heeft niet dezelfde rechten als een getrouwd koppel bij een overlijden. Lees op het echt gebeurd verhaal hoe de overblijvende partner toch zijn woning moest verkopen.

12 ISCAAL Successierechten betalen? Over mijn lijk. at? Laat uw partner genieten van jullie kapitaal, niet de fiscus. Tenslotte geeft u bij een overlijden geld aan de fiscus van iets waar u beide hard voor gewerkt hebt. En dat voelt altijd een beetje zuur. U kan ervoor zorgen dat de successierechten zo beperkt mogelijk blijven, zodat uw partner zich niet blauw hoeft te betalen. Het lijkt misschien nog wat ver van uw bed als u een woonkrediet afsluit maar hoe beter u ingedekt bent, hoe minder zorgen u zich later moet maken. Bij Immotheker zijn we steeds op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen. We zoeken voor u uit welke juridische stappen u kan ondernemen om uw successierechten zo laag mogelijk te houden. TIP Een goed geregeld testament kan veel zorgen voorkomen. Op vindt u een concreet voorbeeld waar meer dan euro aan successierechten kon vermeden worden.

13 uridisch Vluchten kan niet meer. Een lening is geen gevangenisstraf die u moet uitzitten. Iedereen is steeds vrij om te gaan en staan waar hij wil. Zelfs na het afsluiten van uw woonkrediet hebt u de flexibiliteit om te veranderen van bank. Omdat de verschillende factoren die uw maandelijkse aflossing bepalen voortdurend in beweging zijn, moet uw lening nauwlettend in het oog worden gehouden. Door uw lening op het juiste moment te laten herbekijken doet u dikwijls een goede zaak. En dat wil zeggen dat u veel geld kan besparen. Bij Immotheker waken we over het welzijn van uw kapitaal. Met unieke tools houden we zeer nauwkeurig alle factoren zoals rente, variabiliteit, fiscaliteit en verlies van opbrengsten in de gaten en verwittigen u als we een betere oplossing hebben gevonden. U kan de evolutie van de rentevoeten gratis volgen via onze Rentebarometer op TIP

14 Hebt u een concreet project? Maak een afspraak voor een eerste gratis en vrijblijvend gesprek via

15 Immotheker. Haal meer uit UW woonkrediet.

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Doe aan pensioensparen

Doe aan pensioensparen Gezond bankieren Gezond bankieren. Wat betekent dat voor Argenta? Dat u niet of nauwelijks betaalt voor uw dagelijks betalingsverkeer. Dat is voor ons een evidentie. En dat u voor uw bankzaken kunt rekenen

Nadere informatie

De kortste weg naar uw (spaar)doel

De kortste weg naar uw (spaar)doel De kortste weg naar uw (spaar)doel Veel van de leuke dingen in het leven hebben een ding met elkaar gemeen: ze kosten geld. En hoe groter uw persoonlijke wensenlijst, hoe meer geld u nodig heeft. Optimaal

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar

Gratis uitgave van PensioenDividend.nl. Elke Maand Dividend. Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Gratis uitgave van PensioenDividend.nl Elke Maand Dividend Geniet van een extra maandinkomen zonder de kosten van een dure verzekeraar Droomt u ook wel eens van een extra maandinkomen en dat zonder daar

Nadere informatie

Die verzekering bij uw lening...

Die verzekering bij uw lening... 20 Budget&Recht 227 - maart/april 2013 Er zijn twee grote nieuwigheden. Mannen mag men niet langer méér laten betalen dan vrouwen met hetzelfde profiel. En AFI ESCA, een vrij nieuwe speler op de Belgische

Nadere informatie

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest?

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Als je een hypotheek af gaat sluiten, moet je aan een heleboel dingen denken. We hebben een aantal vragen voor je op een rijtje. Klik op de doorlinks hiernaast

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE

ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ALGEMENE HYPOTHEEKINFORMATIE ADVIES MET HET LUYTEN ADVIESGROEP betrouwbaar beter Bredaseweg 65 Kantoorgebouw de Havik 4872 LA ETTEN-LEUR Tel. (076) 5021087 Fax (076) 5021604 Email info@luyten.nl Internet

Nadere informatie

Praktische vragen over de werking van de groepsaankoop gas en elektriciteit

Praktische vragen over de werking van de groepsaankoop gas en elektriciteit FAQ: Alle vragen en antwoorden over de groepsaankoop van Testaankoop voor jou op een rijtje! Top 10 meest gestelde vragen (tijdens inschrijffase) 1. Wat is de groepsaankoop gas en elektriciteit? 2. Wat

Nadere informatie

KBC-Woongids. Editie 2014

KBC-Woongids. Editie 2014 KBC-Woongids Editie 2014 3 KBC Bank & Verzekering KBC Bank & Verzekering Koestert u koop-, bouw- of renovatieplannen? Dan komt deze KBC-Woongids u ongetwijfeld goed van pas. Hij staat niet alleen boordevol

Nadere informatie

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby. 2015 Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.nl 0 1. Sparen levert niks meer op door extreem lage

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering

Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering Algemene voorwaarden bij uw levensverzekering 2012 Inleiding Deze inleiding hoort zelf niet bij de voorwaarden. De voorwaarden beginnen dus bij de inhoudsopgave. Waarvoor zijn deze voorwaarden? U hebt

Nadere informatie

Financieel Slim In 6 Stappen

Financieel Slim In 6 Stappen Financieel Slim In 6 Stappen 2011/2012 Leer alles over geld en verzekeringen in slechts 60 pagina s Bespaar honderden euro s op je financiële planning Gebruik dit boek bij elk adviesgesprek dat je hebt

Nadere informatie

KINDEREN WETEN WAAROM BESPREEKBAAR MAKEN

KINDEREN WETEN WAAROM BESPREEKBAAR MAKEN KINDEREN WETEN WAAROM BESPREEKBAAR MAKEN Wat is mijn doel? Gebaseerd op wat kinderen vertellen zegt de wetenschap dat het belangrijk is dat het kind weet waarom. Kinderen hebben voornamelijk vragen over

Nadere informatie

De rente stijgt: welke gevolgen heeft dat voor u?

De rente stijgt: welke gevolgen heeft dat voor u? De rente stijgt: welke gevolgen heeft dat voor u? Onafhankelijke informatie voor consumenten Wat is renterisico? Als u geld nodig heeft, kunt u een lening afsluiten. U moet het geleende geld wel terugbetalen.

Nadere informatie

Samen verder Wat moeten wij nog extra regelen?

Samen verder Wat moeten wij nog extra regelen? Samen verder Wat moeten wij nog extra regelen? Alles over wat u samen kunt afspreken bij huwelijk, geregistreerd partnerschap of ongehuwd samenwonen. Wat vindt u in dit boekje? In dit boekje leest u wat

Nadere informatie

Met hetzelfde geld meer doen, dat wil iedereen wel in deze barre tijden. Wij laten u zien hoe.

Met hetzelfde geld meer doen, dat wil iedereen wel in deze barre tijden. Wij laten u zien hoe. TOP-20 bespaartips Met hetzelfde geld meer doen, dat wil iedereen wel in deze barre tijden. Wij laten u zien hoe. 1) zoek actief naar de hoogste rente Heel vroeger gaven banken een keurige rente op positief

Nadere informatie

Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed

Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed De beurskoersen schommelen en kennen een neergaande trend. De rente is historisch laag. Voor beleggers een onzekere situatie, en voor wie op

Nadere informatie

Verzekeringen Informatie en tips voor personen met een chronische ziekte of aandoening en hun gezin

Verzekeringen Informatie en tips voor personen met een chronische ziekte of aandoening en hun gezin Verzekeringen Informatie en tips voor personen met een chronische ziekte of aandoening en hun gezin Hospitalisatieverzekering, schuldsaldoverzekering, verzekering gewaarborgd wonen, verzekering voor motorrijtuigen,

Nadere informatie

Wegwijs bij De Hypotheekshop

Wegwijs bij De Hypotheekshop Wegwijs bij De Hypotheekshop In deze Wegwijs geeft De Hypotheekshop u een omschrijving van haar dienstverlening. We zetten voor u op een rij wie we zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. Wie

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf

September 2014. Jongeren & geld. De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen. Anna van der Schors Minou van der Werf September 2014 Jongeren & geld De financiële situatie en hulpbehoefte van 12- tot en met 24-jarigen Anna van der Schors Minou van der Werf SAMENVATTING EN CONCLUSIE... 5 De financiële situatie en de beleving

Nadere informatie

Wat u moet weten over beleggen

Wat u moet weten over beleggen Rabo BedrijvenPensioen Wat u moet weten over beleggen Beleggen voor het Rabo BedrijvenPensioen Uw werkgever betaalt pensioenpremies voor het Rabo BedrijvenPensioen. In deze brochure leest u hoe we deze

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Uitgebreide versie Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Krijg je zorg van

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Inhoudstafel. 5 Sparen hoe begint u daaraan? 6 De troeven van isave op een rijtje. 8 Hoe hoog legt u de lat als belegger?

Inhoudstafel. 5 Sparen hoe begint u daaraan? 6 De troeven van isave op een rijtje. 8 Hoe hoog legt u de lat als belegger? Inhoudstafel 5 Sparen hoe begint u daaraan? 6 De troeven van isave op een rijtje 8 Hoe hoog legt u de lat als belegger? 9 Welke oplossingen hebben we voor u in petto? 10 Sparen voor uw pensioen 11 Sparen

Nadere informatie

koppel kids werk pensioen 4 op de 10 vrouwen kan zich geen extraatjes veroorloven budget

koppel kids werk pensioen 4 op de 10 vrouwen kan zich geen extraatjes veroorloven budget koppel kids werk pensioen 4 op de 10 vrouwen kan zich geen extraatjes veroorloven budget Hoe ga jij met geld om? Beantwoord deze vragen en ontdek welk financieel type jij bent! 1. Op het einde van de maand

Nadere informatie

Altijd met een gerust gevoel op weg

Altijd met een gerust gevoel op weg Altijd met een gerust gevoel op weg De Autoverzekering van Univé 1 De Univé Autoverzekering. Omdat uw auto belangrijk voor u is. U bent nogal eens onderweg. De kinderen naar school brengen, naar het werk,

Nadere informatie