2013 w w w. s t u d i o q u e s t i o n m a r k. n l

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2013 w w w. s t u d i o q u e s t i o n m a r k. n l"

Transcriptie

1 2013 w w w. s t u d i o q u e s t i o n m a r k. n l ERINNERING e Z I T T E N D E

2

3 EvEN voorstellen Studio questionmark Is een jong dynamisch bedrijf opgericht door: Bastiaan Kuijt, een maatschappelijk betrokken kunstenaar met een grafische kwinkslag. Mijn bedrijf richt zich vooral op kunstprojecten die een maatschappelijke functie en of thema hebben. Door mijn achtergrond op diverse creatieve vlakken kan ik deze werelden goed samenbrengen. Ik heb zowel Beeldende Kunst gestudeerd als Graphic Design. Hierdoor kan ik mijn autonome ideeën omzetten tot concepten en functionele projecten. De kracht van Studio Questionmark ligt bij het feit dat ik graag de mensen (maatschappij) betrek bij het creatieve proces. Hierdoor onstaan frisse nieuwe en jonge ontwerpen/objecten, die passen in de huidige tijdsgeest. Dit zijn ontwerpen/objecten die niet de pretentie hebben om één waarheid te vertellen. Een beeld verteld altijd meerdere verhalen, namelijk de verhalen van de diverse opvattingen van mensen. Als het in de publieke ruimte fungeert is het van iedereen, en mag iedereen daar een opvatting over hebben. Waarom zouden de mensen niet meer mogen zijn dan alleen een opvatting over iets wat al af is? Wij betrekken de mensen in dit traject, en willen daarmee een beeldende dialoog creëren die gewenst is op de betreffende locatie. Dit hoeft geen dialoog te zijn vanuit een probleemstelling, maar vanuit het idee mensen samen te laten komen, en samen in een creatieve beweging te brengen. Dit heeft volgens Studio Questionmark altijd een meerwaarde voor de betreffende wijk. Dit bestand bevat een uitleg over het project: De Zittende Herinnering In dit bestand word uitgelegd van A tot Z wat dit project inhoud en waarom het een interessant project is om in te zetten. Daarom is de filosofie van Studio Questionmark ook dat de mensen deel zouden moeten uitmaken van het proces en het ontwerp/object.

4 herin ÉÉn plek als bindend symbool voor haar bewoners

5 et c o n c e p t HET UITGANGSPUNT Het uitgangspunt van De Zittende Herinnering zijn herinneringen, en dat is dan ook het startpunt van het project. Herinneringen brengen heden en verleden samen, en door de gelaagdheid binnen die herinneringen, die vaak heel erg dynamisch zijn, worden weer nieuwe herinneringen door mensen samen gemaakt. Studio Questionmark heeft ervoor gekozen als kunstbedrijf, om de mensen te betrekken in het creatieve proces. Hierdoor is De Zittende Herinnering op maatschappelijk vlak erg interessant. Doordat je mensen samen brengt in een beeldende dialoog en laat nadenken over wat belangrijk is voor hen in het leven, onstaat er meer dan alleen tekeningen of geschreven woorden. Je brengt mensen samen binnen een creatief kader wat vaak bindender werkt dan welk ander kader dan ook. De Zittende Herinnering is een hommage aan de wijk, aan de plek, aan wat geweest is, en wat komen zal. Het is een samenhorig symbool die de gedachte s en belevingen uit de betreffende wijkbewoners samenvoegt. De beeldende dialoog wordt uiteindelijk omgezet in een functioneel object of objecten. Dit zijn banken die de herinneringen symboliseren, die de bewoners gemaakt hebben.

6 De P R O M O T I E

7 e R O M O T I E De promotie Bij elk project hoort de juiste communicatie, en bijpassende grafische uitingen. Studio Questionmark verzorgd dit gehele traject van A tot Z, wij zullen de gehele grafische uitingen aan de wensen van de omgeving aanpassen, zodat ze uniek aansluiten op het project. De grafische uitingen zullen bestaan uit: Flyers, posters, en programma-boekjes (leaflets) Deze uitingen zullen per project verschillen omdat geen enkele wijk hetzelfde is. Waarbij de voedingsbodem voor de uitingen dus steeds anders zullen zijn dan bij het vorige project. De uitingen zullen de basis vormen voor de communicatie naar de wijkbewoners, en of deelnemers aan De Zittende Herinnering.

8 Het P r o c e s

9 et P r o c e s HET proces van De Zittende Herinnering Het proces bestaat uit verschillende stappen: De eerste stap is in kaart brengen waar de plek over gaat en welke sentimenten er leven. Deze sentimenten onderzoek ik als kunstenaar om als basis te gebruiken bij mijn inleidende presentatie voorafgaand aan de workshop. De workshop: De workshop is een heel erg belangrijk onderdeel van het project De Zittende Herinnering. Omdat in dit deel de dialoog en sentimenten een nieuw beeld en beleving opleveren. De workshop word op maat gegeven aan de betreffende bewoners van de wijk. Dit betekent dat die methodiek en materialen kunnen afwijken, dit hang samen met de beste manieren om de herinneringen van de betreffende wijk te kunnen vangen. De workshop begint na de inleidende presentatie die Studio Questionmark geeft. De workshop zal beginnen met een dialoog die de deelnemers zullen voeren na aanleiding van de presentatie. Zo zal gevraagd worden naar korte anekdotes, verhalen, associaties, en herinneringen van de onderlinge deelnemers.

10 et Proces Deze verhalen zullen omgezet worden naar beeldende dialogen, die Studio Questionmark begeleid en uitdiept. Deze verhalen worden op simpele wijze neergezet door de bewoners, zodat hun handschrift bewaard blijft en de uitingen puur blijven qua expressie. Deze uitingen zullen later ook tentoongesteld worden op de onthulling van het project met de uiteindelijke objecten. Het aantal workshops hangt af van het aantal deelnemers. Studio Questionmark hanteert maximaal 15 personen per workshop, om de begeleiding en kwaliteit te kunnen bewaken. Deze workshops zijn dus de beeldende ziel van het project, Studio Questionmark zorgt ervoor dat de uitingen professioneel en universeel verbonden worden in het uiteindelijke ontwerp.

11 et Proces Hier ziet u diverse schetsen van de bewoners die ze hebben gemaakt naar aanleiding van de workshop. Deze schetsen zijn later vervaardigd in houtgravures.

12 e techniek

13 e T e c h n i e k DE TECHNIEK De technieken die gebruikt worden bij De Zittende Herinnering zijn divers, de schetsen van de bewoners worden omgezet naar vectorbestanden, die bestanden worden uiteindelijk door een laser in hout gegraveerd. Deze graveer-techniek behoudt het handschrift van de bewoners waardoor het lijkt alsof het in de banken getekend is door de bewoners. Zoals je vaak kleine berichtjes in bomen, wc s, muren ziet van mensen die een boodschap willen achterlaten.

14 e T e c h n i e k De technieken kunnen variëren en aangepast worden aan de locatie en de wensen die de klant heeft. De materiaalkeuze hangt dus samen met de locatie en welke boodschap het moet uitdragen bij de betreffende locatie. Elke locatie heeft zijn eigen uitsraling en ambiance. Zo kan er voor diverse houtsoorten gekozen worden. De banken zelf worden totaal uniek ontworpen en aangepast aan de locatie, ze zullen ook verankerd worden bij de oplevering zodat de objecten op locatie beschermd zijn tegen diefstal. Dit proces word door Studio Questionmark bewaakt en zal in samenspraak met de klant gaan, dit creatieve proces is natuurlijk gelieerd aan de diverse workshops die samenhangen met het project. Het hout wat u hiernaast ziet is steigerhout, bij dit project stonden de herinneringen centraal. Een mooie eigenschap van steigerhout is dat het verkleurd en met de seizoenen werkt. Dit houd in dat het er per seizoen anders uitziet. Ook was dit type materiaal een ideale keuze voor dit thema omdat herinneringen ook dynamisch zijn en vervagen. Door dit materiaal en de gravures zijn de herinneringen kleine verassingen geworden.

15

16 de look & feel In dit deel ziet u een beeldverslag van De Zittende Herinnering. Dit project heeft plaatsgevonden in de wijk St. Marten. De deelnemende partijen waren de bewoners van de Onze Lieve Vrouwen-kerk, en de parochie aangrenzend aan het plein aan de Van Slichtenhorststraat 36. De initiator van dit project was Portaal, en de uitvoer is door Studio Questionmark gerealiseerd.

17 U ziet hier onder andere dat de oplevering in de winter plaatsvond, dus er was gekozen voor het warme winter thema. Met vuurkorven, glühwein, en warme chocomel voor de kinderen werd deze sfeer neergezet. Verder zijn de schetsen van de bewoners geprojecteerd op de kerk. Om de schetsen wat meer leven te geven en het verhaal van het project dynamisch te vertellen aan de mensen die kwamen kijken. Ook werden de orginele schetsen tentoon gesteld, zoals u hier rechts ziet.

18 Het product

19 et HET PRODUCT. Hier ziet u het uiteindelijke product. Dit product wijkt dus af per project omdat de eisen en de omgeving overal anders zijn. De uitwerking en technieken kunt u hier duidelijk zien. U kunt hier goed zien hoe het materiaal en de techniek samenwerken. Er is expres gekozen voor een laag contrast tussen die werelden omdat herinneringen zich ook niet constant dominant aanwezig openbaren. De nuance staat centraal. Wat op de eerste plaats zich als bank van steigerhout presenteert, heeft uiteindelijk kleine verrassingen in zich als je dichter bij kijkt. Bij de oplevering is er een mogelijkheid om de optie te kiezen waar de schetsen van bewoners omgezet worden naar een animatie, die op de locatie geprojecteerd wordt. Zoals u bij het hoofdstuk look&feel kunt zien.

20 e a k k e t t e n De pakketten *INEASE TRAINING Ik noem mijzelf Maatschappij Conditietrainer en heb als doel om heel Nederland gelukkig, fit en gezond te maken. Gezondheid betekent voor mij fysiek, mentaal en sociaal (spiritueel) optimaal welzijn en dat er een balans is tussen inspanning en ontspanning. Studio Questionmark bied verschillende pakketten aan die u kunt kiezen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Elk pakket is opzichzelfstaand uniek, maar het ene pakket heeft meer uitbreidingen dan de ander. In pakketten B en C zitten bijvoorbeeld unieke extra workshops die door *Inease training gegeven zullen worden. Dit is een workshop die lichaam en geest in balans brengt doormiddel van sport. Deze workshop sluit prachtig aan op de beleving van dit project en bied een extra verdieping aan op het geheel. Hiermee zet je kunst en sport in om een wijk en haar bewoners in beweging te brengen, en nader tot elkaar te laten komen. Voor mij zijn Art en sport onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik zie alles als art, een expressie van het lichaam en de geest. Kunst, muziek en sport zijn ideale middelen om fysieke, mentale en sociale eigenschappen te ontwikkelen en mensen dichter bij elkaar te brengen. Daarnaast zijn het uitingen die creativiteit, open-mindedness, onafhankelijkheid en zelfstandigheid stimuleren. Gevolg hiervan is dat mensen dichter bij hun innerlijke komen en zichzelf ECHT gaan leren kennen. Bij het concept De Zittende Herinnering zijn samenwerking en inlevingsvermogen de pijlers om iets moois en waardevols voor de inwoners van een bepaalde wijk te creëren. De workshop(s) van In Ease Training zijn binnen het kunstproject een waardevolle aanvulling en leveren een positieve bijdrage aan een gezonder(e)wijk. En dat is waar het mij als In Ease Training om draait! De pakketten worden aangeboden in drie verschillende varianten, pakket A, B, en C. Zo kunt u kijken wat het beste bij uw budget past, er valt natuurlijk altijd te praten over verdere uitbreiding en of vervolgtrajecten. Deze kunt u vrijblijvend bij Studio Questionmark opvragen. Alle offerte s zijn vrijblijvend, en als vervolg stap zullen we eerst een persoonlijke afspraak met u maken om het project en uw wensen door te spreken, zodat we het project het beste op de locatie en haar bewoners kunnen afstemmen. Elke vraag is meer dan welkom en zal door Studio Questionmark uitgebreid beantwoord worden.

21 P a k k e t Pakket A omvat: Dit is het basispakket, hiermee krijgt u een uniek project met op maat gemaakte functionele kunstobjecten. concept ontwikkeling een workshop (creatieve sessie, incl. matriaalen) een workshop gegeven door: *INEASE TRAINING ontwerp van twee zit-elementen ver vaardiging van twee zit-elementen (steigerhout) verankering zit-elementen acht gravures van 75 centimeter breed ontwerp grafische uitingen promotie campagne drukwerk proces begeleiding A - Subtotaal 3.500,- - BTW 21% 693,- - TOTAAL 4.235,-

22 P a k k e t b Pakket B omvat: Dit pakket is wat uitgebreider dan pakket A. In dit pakket zit een workshop meer, en krijgt u ook een prachtig verslag van het gehele project. Dit pakket biedt ook de mogelijkheid om kunst en sport in te zetten om de buurt in beweging te brengen Ook zijn de zit-objecten geheel afgestemd aan de locatie, en bevatten ze twee maal zoveel gravures. concept ontwikkeling twee workshops (creatieve sessie s, incl. materiaalen) een workshop gegeven door: *INEASE TRAINING ontwerp twee zit-elementen custom made ver vaardiging twee zit-elementen (eigen hout keuze) verankering zitelementen 16 gravures van 75 centimeter breed ontwerp grafische uitingen promotie campagne drukwerk proces begeleiding een foto-verslag in magazine vorm digitaal verslag: begin proces t/m eindresultaat - Subtotaal 4700,- - BTW 21% 987,- - TOTAAL 5.687,-

23 P a k k e t c Pakket C omvat: Dit pakket omvat alles om tot een zeer uniek eindresultaat te komen. Dit pakket is echt op maat en aangepast aan de wensen van de opdrachtgever(s). Dit pakket biedt de mogelijkheid om kunst en sport in te zetten om de buurt in beweging te brengen, en nader tot elkaar te brengen. Ook omvat dit pakket een geheel verzorgd traject van A tot Z met een opleverings-feest. Ook zit in dit pakket een unieke animatie en projectie die door Studio questionmark word verzorgd op locatie. De animatie word gemaakt aan de hand van de schetsen die de bewoners hebben gemaakt. Verder zit hier ook een expositie bij inbegrepen, waardoor je het proces van begin tot eind kunt zien bij het opleverings feest. concept ontwikkeling twee workshops (creatieve sessie s, incl. materiaalen) twee workshops gegeven door: *INEASE TRAINING ontwerp x aantal zit-elementen custom made ver vaardiging x aantal zit-elementen (eigen hout keuze) verankering zitelementen x aantal gravures van 75 centimeter breed ontwerp grafische uitingen promotie campagne drukwerk proces begeleiding x aantal foto-verslagen in magazine vorm digitaal verlag: begin proces tot en met eindresultaat animatie schetsen bewoners projectie animatie bewoners op locatie opleverings-feest incl lichten, sta-tafels, muziek, drinken expo schetsen bewoners - Prijs op aanvraag.

24 oorwaarden voorwaarden Studio Questionmark hanteert de algemene voorwaarden van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) Die kun u vinden op de onderstaande link: http: // AVW_2005_BNO1.pdf Mocht u vragen hebben over de voorwaarden dan kunt u die altijd stellen. Studio Questionmark zal deze zo spoedig mogelijk beantwoorden. Studio questionmark Bastiaan Kuijt trans 6, 6811 HR Arnhem kvk-nr: mail: studioquestionmark@gmail.com web: studioquestionmark.nl tel: w w w. s t u d i o q u e s t i o n m a r k. n l Inease Training Ezra Nahumury trans 6, 6811 HR Arnhem kvk-nr: mail: ezra@ineasetraining.com web: ineasetraining.com tel: w w w. i n e a s e t r a i n i n g. c o m 2013 studio questionmark All rights reserved

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Een leven lang creëren Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Creativiteit is iets van kunstenaars, vaak warrig en niet altijd te begrijpen voor de buitenwereld. Georganiseerde creativiteit

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

zonder stoppen Bastiaan Elwin Gertjan Startersproblemen? HET TEAM VAN STARTENZONDERSTOPPEN.NL No-nonsense zaken doen Wij gaan verder

zonder stoppen Bastiaan Elwin Gertjan Startersproblemen? HET TEAM VAN STARTENZONDERSTOPPEN.NL No-nonsense zaken doen Wij gaan verder Wie zijn wij StartenzonderStoppen is een organisatie die speciaal is opgezet om startende ondernemers te helpen met hun online en offline communicatie. Denk hierbij aan websites, drukwerk, huisstijl en

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Graphica s Grafisch Ontwerp Powered by: TheMagica The Creations Experience Ik was op zoek naar een uniek uiterlijk voor mijn product. Dankzij Themagica s grafische diensten heeft Hanisha Design een gezicht

Nadere informatie

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964

DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 DESIGN THIS 2 MEREL SCHAAP CMD3C - 0837964 Reflectie De uitdaging die ik mijzelf gesteld had ontwerp een super hero heb ik met beide armen ontarmd. Het onderwerp heb ik dicht bij mij zelfgehouden om met

Nadere informatie

Presentatiedocument. Persoonlijk logo

Presentatiedocument. Persoonlijk logo Presentatiedocument Persoonlijk logo Timo de Winter IAD 16-10-2010 Inhoudsopgave Logo onderzoek 3 Analyse 3 Uitgangspunten 4 Eigen voorwaarden 4 Concept 4 Schetsen 5 Eerste schetsen 5 Uitgewerkte schetsen

Nadere informatie

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS INHOUD // INLEIDING 4 ORIENTATIEDOCUMENT 5 FACTSHEET 6 LEERDOELEN 7 STARTVERSLAG

Nadere informatie

Workshop Studioportret

Workshop Studioportret Workshop Studioportret Inleiding In deze workshop ligt de nadruk op het maken van een individueel portret met behulp van studioflitsers en leer je cameravoering, verlichting en regie op elkaar af te stemmen

Nadere informatie

Creatieve Begeleiding

Creatieve Begeleiding Creatieve Begeleiding voor bijzondere kinderen met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld en behoefte van uw kind www.brani.nl Creatieve begeleiding met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld

Nadere informatie

MODERNE SCHILDERWORKSHOPS VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

MODERNE SCHILDERWORKSHOPS VOOR DE ZAKELIJKE MARKT MODERNE SCHILDERWORKSHOPS VOOR DE ZAKELIJKE MARKT SCHILDERSCHORT VOOR EN AAN DE SLAG! Samen met collega s of klanten in een ontspannen setting schilderen. Alle barrières aan de kant, schilderschort voor

Nadere informatie

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen

Grize Lok. Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Het Goud van Oud zit in de aders van onze herinneringen Grize Lok een podium voor levenswijsheid levenservaring en levensverhalen voor ouderen in verzorgingstehuizen Wie vraagt aan ouderen wat zij kunnen?

Nadere informatie

Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong

Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong Naam: Richard Schoot Uiterkamp Klas: MM1A Vak: COV Docent : Hillie de Jong Inhoudsopgaven 1. Debriefing 3 2. Offerte grafisch vormgever 5 3. Voorstel 6 4. Planning 7 5. Begroting 8 6. Verslag klantgesprek

Nadere informatie

#1 3e jaargang. Atelier Lia de Craen. Nieuwe borden. Open middag. Uit de kunstdag

#1 3e jaargang. Atelier Lia de Craen. Nieuwe borden. Open middag. Uit de kunstdag #1 3e jaargang Atelier Lia de Craen Met de natuur als inspiratiebron. Met foto s en schetsen als vertrekpunt. Met de levenscycli van beweging, verandering en vergankelijkheid als thema. Met vormen, kleuren

Nadere informatie

Stageverslag Danique Beeks

Stageverslag Danique Beeks Stageverslag Danique Beeks Waarom deze stage en hoe zag de stage eruit? Ik heb via Mirthe informatie gekregen over deze stage. Haar achterneef is een van de eigenaren van dat bedrijf. Ze heeft mij deze

Nadere informatie

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s.

De website heeft een redelijk gestileerde uitstraling en oogt ook experimenteel. Verder lijd hij nauwelijks af van de inhoud, namelijk zijn foto s. Analyse van een website (Opdracht 1a.) EricRyanAnderson.com De vormgeefaspecten Het doel van de website is om het werk van Eric Ryan Anderson te laten zien en daarmee klanten te overtuigen om gebruik te

Nadere informatie

Persoonlijke info & Educatie. Werkervaring. Motivatie, vaardigheden & Referenties

Persoonlijke info & Educatie. Werkervaring. Motivatie, vaardigheden & Referenties Sergino V. Martina Persoonlijke info & Educatie Werkervaring Motivatie, vaardigheden & Referenties Persoonlijke info Educatie Personalia Sergino Valentino Martina Oktober 2de, 1994 Rijbewijs B Contact

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren 24 november2015 Jullie doelen? Training Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter niet te zeggen Meer JA s van

Nadere informatie

De Kunst van het Ondernemen. Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN

De Kunst van het Ondernemen. Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN De Kunst van het Ondernemen Boekhandel Voorhoeve, Amin Usman & Kunstenaar Elganan Jelsma 2014 BLOG door ELGANAN Voorjaar 2014: Start van een nieuw Kunstproject Woensdag 5 maart 2014 Na een paar mails te

Nadere informatie

Pakket 2: Newborn fotoshoot + 10 foto s op cd-rom 250,- Pakket 3: Newborn fotoshoot + 25 foto s op cd-rom 350,-

Pakket 2: Newborn fotoshoot + 10 foto s op cd-rom 250,- Pakket 3: Newborn fotoshoot + 25 foto s op cd-rom 350,- Prijzen 2012 Newborn fotografie Een newborn fotoshoot is een fotosessie met een pasgeboren baby tussen de 5 en 10 dagen oud, een uitgebreide en bijzondere fotoshoot van jullie grote wonder! De eerste dagen

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES. Ontdek de Kracht van Kunst voor Teambuildingsactiviteiten en Bedrijfsuitjes

VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES. Ontdek de Kracht van Kunst voor Teambuildingsactiviteiten en Bedrijfsuitjes VOOR BEDRIJVEN EN ORGANISATIES Ontdek de Kracht van Kunst voor Teambuildingsactiviteiten en Bedrijfsuitjes Cultuurhuis Wherelant is het centrum voor kunst en cultuur in Purmerend met een breed aanbod voor

Nadere informatie

HANDLEIDING. Lookalike

HANDLEIDING. Lookalike HANDLEIDING Lookalike Lucienne van Kampen, projectleider samenlevingsopbouw Buurtwandeling Initiatief van de buurt, de Baarsjes in Amsterdam, waarbij buurtbewoners laten zien welke plekken en eigen verhalen

Nadere informatie

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Wat is Bloom Co-Creatives? Co-Creatives is de nieuwe Ideation tool van Bloom. Met Co-Creatives brengen wij jonge, creatieve

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht

De Digitale Academie. Grafische & Webdesign opleidingen. Opleidingsoverzicht De Digitale Academie Grafische & Webdesign opleidingen Opleidingsoverzicht Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Opleiding DTP met InDesign & vormgeven met Creative Suite Door personeel

Nadere informatie

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014.

Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. Algemene voorwaarden Foreal Creative Media is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 54609577. Opgemaakt te Brunssum op 23 april 2014. 1) Definities 1.1 Opdrachtgever Onder opdrachtgever

Nadere informatie

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam Museum. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het

Nadere informatie

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het Demartini Waardebepaling Proces TM is een multi-step proces waarin je je antwoorden blijft verfijnen tot je hiërarchie van waarden uiteindelijk glashelder

Nadere informatie

Stichting Beeldentuin Holtenbroek

Stichting Beeldentuin Holtenbroek Stichting Beeldentuin Holtenbroek Zwolle, 2 februari 2009. Aan de Raadsgriffie van de Provincie Overijsse Provinciehuis, t.a.v. dhr. A.E.W. Boukes, Lutenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle. VAN,Reg.nr. TO/2XXXJ/

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT Iedereen werkt samen: met collega s in de organisatie en met externe partijen. In projectteams, met leidinggevenden en met medewerkers om leiding aan te geven. Ook privé werk

Nadere informatie

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Kleurenanalyse wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Kleurenanalyse Kleurenanalyse, ontdek de kracht van kleur Dagelijks zijn we in contact met mensen bij wie we een goede indruk willen achterlaten, bijvoorbeeld tijdens een netwerkgesprek, sollicitatiegesprek,

Nadere informatie

Prijzen. U zult versteld staan van mijn lage prijzen maar kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel en u krijgt waar voor uw geld.

Prijzen. U zult versteld staan van mijn lage prijzen maar kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel en u krijgt waar voor uw geld. Prijzen U zult versteld staan van mijn lage prijzen maar kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel en u krijgt waar voor uw geld. * Personen fotografie Portret Glamour Shoot Portfolio Figuur / Lingerie

Nadere informatie

Creativiteit, kun je dat afdwingen?

Creativiteit, kun je dat afdwingen? Creativiteit, kun je dat afdwingen? Over procesgerichte didactiek, de didactiek van creativiteit, eigenaarschap en betrokkenheid www.kunstedu.nl procesgerichte didactiek proces van de kunstenaar zelf ondergaan

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van

Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van Jenny Lindhout * illustratie & grafisch ontwerp verzorgt beeld en ontwerp van Werkwijze bij het ontwikkelen van een huisstijl Een huisstijl laten maken doe je niet elke dag. In deze beschrijving staat

Nadere informatie

Bij meester Wolf in het atelier De kinderen gaan helemaal los.

Bij meester Wolf in het atelier De kinderen gaan helemaal los. Anne Marie van Cappelle annemarievancappelle@ziggo.nl 070-3460845 06-41850198 Bij meester Wolf in het atelier De kinderen gaan helemaal los. Groep 4 van de Rotterdamse basisschool De Wilgenstam werkt één

Nadere informatie

Tekst en Uitleg. typisch. weer iets van. Apograaf grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support

Tekst en Uitleg. typisch. weer iets van. Apograaf grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support Tekst en Uitleg typisch uw weer iets van grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support Wat en wie is uw...? als project en zelfstandig verder: is een initiatief van Yerechow Projectmanagement.

Nadere informatie

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV H4 ~ periode B Toegepaste vormgeving Autonome kunst Inleiding INLEIDING In de eerste periode ben je vooral bezig geweest met het onderzoeken van vormen, materialen

Nadere informatie

Programma / Project Betere Bijdrage Aanpak Ondermijning

Programma / Project Betere Bijdrage Aanpak Ondermijning Programma / Project Betere Bijdrage Aanpak Ondermijning Plv.Projectleider Ylona Meurs 06-10949194 Ylona.Meurs@politie.nl Sectraresse Marina van Essen 06-83551663 Marina.van.Essen@politie.nl Projectcoordinator

Nadere informatie

EtuConsult. cursus Cultuur en Creativiteit. Voor pedagogisch medewerkers

EtuConsult. cursus Cultuur en Creativiteit. Voor pedagogisch medewerkers EtuConsult cursus Cultuur en Creativiteit in de BSO Voor pedagogisch medewerkers Cultuureducatie is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom bieden steeds meer bso s culturele activiteiten

Nadere informatie

De workshop Jongleren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Jongleren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Jongleren Jongleren, een leerproces van vertrouwen en loslaten Tijdens de workshop Jongleren ervaar je alle stappen in een leerproces. Alleen door stap voor stap bekend te worden met de techniek,

Nadere informatie

CASE 2.1 - Campagne Stad Genk

CASE 2.1 - Campagne Stad Genk CASE 2.1 - Campagne Stad Genk 1 2 Samen met Henk naar een groener Genk! marketingplan BRIEFING - OPDRACHT VAN STAD GENK De probleemstelling Mensen die een kapvergunning aanvragen en dus weinig belang hechten

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen www.studiofont.nl Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving, dat groots meedenkt. Of het nu gaat om een logo, huisstijl, website, flyer of een

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere!

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Vrijwilligers maken het verschil Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Mark, Hanneke en Carola zijn drie enthousiaste vrijwilligers van Zorggroep Almere. Mark is lid van de Cliëntenraad, Hanneke

Nadere informatie

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab

Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab Sessie 7 en 8: Studio Cactus, De Invasie, Vliegwerk en Nerdlab De invasie =platform voor beginnende ontwerpers, bestaat sinds 3 jaar, draait op vrijwilligers Filosofie -Kansen bieden aan beginnende, jonge

Nadere informatie

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar

Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar Het Croqqer Cookbook: krijg samen meer voor elkaar door Rob van de Star Inhoudsopgave Voorwoord...3 Hoe willen we werken?...4 De stem van onze "klant"...5 De buurt als ons anker...6 Copyright 2014, Croqqer

Nadere informatie

SDN creative studio Workshops & cursussen

SDN creative studio Workshops & cursussen SDN creative studio Workshops & cursussen Educatie Bedrijven Vrije tijd Creatieve workshops NIEUW! Little voyage (schaduwspel) Niveau: 12+ Little Voyage is een workshop schaduwspel, gebaseerd op het Engelse

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world Inspiration, Business & Innovation Each of us can change your world Optimism Welkom, leuk dat je de tijd neemt om dit even te lezen. Wij zijn Gotogrow en succesvol in commerciële dienstverlening. Wat wij

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Elevator pitch wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Elevator pitch Elevator pitch, laat van je horen Hoe vertel jij krachtig over jezelf in zestig seconden? Sta jij te haperen op een netwerkborrel? Spring je van de hak op de tak tijdens een zakenlunch?

Nadere informatie

d r o m e n d e n k e n d o e n zwembaden sporthallen turnhallen multifunctionele centra

d r o m e n d e n k e n d o e n zwembaden sporthallen turnhallen multifunctionele centra d r o m e n d e n k e n d o e n zwembaden sporthallen turnhallen multifunctionele centra Dromen werkelijkheid maken, ambities vertalen naar realiteit, planningen en berekeningen omzetten in haalbaar projectmanagement.

Nadere informatie

VOOR BESTUREN EN ORGANISATIES. Presentatie door: Kristel Van Ael, Namahn Caroline Van Cauwelaert, Yellow Window

VOOR BESTUREN EN ORGANISATIES. Presentatie door: Kristel Van Ael, Namahn Caroline Van Cauwelaert, Yellow Window VOOR BESTUREN EN ORGANISATIES Presentatie door: Kristel Van Ael, Namahn Caroline Van Cauwelaert, Yellow Window AGENDA WAT IS SERVICE DESIGN? OVER DEZE TOOLKIT HOE KUN JE DEZE TOOLKIT GEBRUIKEN? TOOLKIT

Nadere informatie

PROFESSIONALISEREN PROJECTMANAGEMENT. Sessie PMI/IPMA donderdag 8 september

PROFESSIONALISEREN PROJECTMANAGEMENT. Sessie PMI/IPMA donderdag 8 september PROFESSIONALISEREN PROJECTMANAGEMENT Sessie PMI/IPMA donderdag 8 september Wat is professionaliseren projectmanagement Professionaliseren 1. Waarom wil je het, wat is het doel 2. Hoe doe je het, wat zijn

Nadere informatie

Creatie-bordspel. Deze zichtversie geeft een indruk van het totale boekje dat uit 15 pagina s bestaat.

Creatie-bordspel. Deze zichtversie geeft een indruk van het totale boekje dat uit 15 pagina s bestaat. Creatie-bordspel Deze zichtversie geeft een indruk van het totale boekje dat uit 15 pagina s bestaat. 2 Wat is de Tzolkin Het is één van de kalenders uit de Mayacultuur. De Tzolkin is een creatiekalender.

Nadere informatie

Connect Social Business

Connect Social Business Connect Social Business Plan van Aanpak Joey Kaan September 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 4 2 Probleemstelling & Doelstelling 5 2.1 Leren Professioneel Functioneren.................. 5 2.2 Facebook

Nadere informatie

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om.

Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. OVER DIT IS WIJS Goed onderwijs, daar draait bij ons alles om. Vanuit deze betrokkenheid maken wij het verschil in aanpak en docenten. En om u nog wijzer te maken, heeft DIT IS WIJS unieke volledig uitgewerkte

Nadere informatie

ILLUSTRATIE. contact Daan Visser Studio Zodanig 14 June 2017

ILLUSTRATIE. contact Daan Visser Studio Zodanig 14 June 2017 ILLUSTRATIE contact Daan Visser 06-4622 6361 goodnews@zodanig.com www.zodanig.com Studio Zodanig 14 June 2017 STUDO ZODANIG Studio Zodanig maakt 3 soorten illustraties: Illustraties voor grafische projecten,

Nadere informatie

zoekt gepassioneerde creatieve geesten en bedrijven Ben jij erbij?

zoekt gepassioneerde creatieve geesten en bedrijven Ben jij erbij? zoekt gepassioneerde creatieve geesten en bedrijven Ben jij erbij? De nieuwe Creative Cube. Beste vriend en/of relatie, Na 5 jaar met zeer veel plezier gewerkt te hebben in Creative Cube aan de Delftsestraat

Nadere informatie

HET PERFECTE PORTFOLIO. - Tuur Sangers, G&IC, Game Art -

HET PERFECTE PORTFOLIO. - Tuur Sangers, G&IC, Game Art - HET PERFECTE PORTFOLIO - Tuur Sangers, G&IC, Game Art - 2 De vorm van het portfolio Omdat ik zelf voornamelijk dingen maak die komen door creatieve uiting zou ik het liefst al mijn werken willen uitstallen

Nadere informatie

Lesbrief Typ blok 3 cohort 2016 Niveau 4 rocfriesepoort doc. rjo. Poster, uitnodigingskaart en flyer Stedelijk Museum Amsterdam

Lesbrief Typ blok 3 cohort 2016 Niveau 4 rocfriesepoort doc. rjo. Poster, uitnodigingskaart en flyer Stedelijk Museum Amsterdam Lesbrief Typ blok 3 cohort 2016 Niveau 4 rocfriesepoort doc. rjo Poster, uitnodigingskaart en flyer Stedelijk Museum Amsterdam 1 De opdracht 1. bedenk een Poster, Uitnodigingskaart en Flyer voor het Stedelijk

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

Plan van aanpak / Planning

Plan van aanpak / Planning Week 1 Opdracht lezen/printen Bedenken concept Festival thema bedenken Festival thema uitkiezen Festival naam bedenken Procesblog maken Doelgroepomschrijving Planning / Plan van aanpak Debriefing Moodboards

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Ik innovatief, mijn organisatie innovatief

Ik innovatief, mijn organisatie innovatief Ik innovatief, mijn organisatie innovatief Workshop - 28 februari 2011 Koningssteen People practices in innovation Energize your professional growth programma Ik innovatief, mijn organisatie innovatief

Nadere informatie

Art/Media & Me Autobiotic Selfie document

Art/Media & Me Autobiotic Selfie document Art/Media & Me Autobiotic Selfie document Yannick Seyeux Game Design - G&I1D Docenten Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin 20-11-2015 Uitleg artefact Voor deze opdracht heb ik een

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen. Oktober 2, 2014 GAR1-B PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving 10 Slechte logo s/typografie verbeteringen Oktober 2, 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B 10 Slechte voorbeelden van logo s/fonts VOORBEELD 1 Bij het 1e voorbeeld

Nadere informatie

!!! !!!!!!! Beleven we beelden als materie, of is het juist andersom? Lennart de Neef - CTS Essay - Imara Felkers - 16 juni 2014

!!! !!!!!!! Beleven we beelden als materie, of is het juist andersom? Lennart de Neef - CTS Essay - Imara Felkers - 16 juni 2014 PLAATJESKUNST Beleven we beelden als materie, of is het juist andersom? Lennart de Neef - CTS Essay - Imara Felkers - 16 juni 2014 1 Het internet, nog nooit is er in mijn beleving zo n bijzondere uitvinding

Nadere informatie

CREATIEF DENKEN in ONDERWIJS Worskhops, training, begeleiding en materialen.

CREATIEF DENKEN in ONDERWIJS Worskhops, training, begeleiding en materialen. in NDERWIJS Creativiteit en Creatief Denken Creativiteit is een unieke eigenschap van de mens. Kijk om je heen, alles wat verzonnen en gemaakt is, vindt zijn oorsprong in het menselijk brein. Dat geldt

Nadere informatie

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008 Inhoud Taak 1.2.16 Inhoud... 1 Voorwoord... 2... 3 Wat is de inhoud van een portfolio?... 3 Persoonlijk CV... 3 Persoonlijke Competenties... 4 Dossier... 4 Persoonlijk Ontwikkelingsplan... 4 Hoe kan ik

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB

Connect Social Business. Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Connect Social Business Plan van Aanpak voor mijn stage bij ConnectSB Joey Kaan September 28, 2014 Inhoudsopgave 1 Achtergronden 1 2 Probleemstelling & Doelstelling 2 2.1 Leren Professioneel Functioneren..................

Nadere informatie

Scenografie voor Ultra: witter dan wit van toneelgezelschap Leo XIII

Scenografie voor Ultra: witter dan wit van toneelgezelschap Leo XIII Scenografie voor Ultra: witter dan wit van toneelgezelschap Leo XIII Scenografie voor Ultra: witter dan wit van toneelgezelschap Leo XIII De voorstelling Ultra van Leo XIII was voor mij een bijzonder project.

Nadere informatie

JOBHULPMAATJE. Workshop Studiedag Kerk-Werk

JOBHULPMAATJE. Workshop Studiedag Kerk-Werk JOBHULPMAATJE Workshop Studiedag Kerk-Werk Even voorstellen Wat heb jij met kerk(en)werk? Onderwerpen 1. Werkloos: ramp of kans? Twee perspectieven 2. Werkloosheid in Nederland 3. Persoonlijke gevolgen

Nadere informatie

Workshop Tegelwijsheden. vanaf 17,50 per persoon (mogelijk op locatie)

Workshop Tegelwijsheden. vanaf 17,50 per persoon (mogelijk op locatie) Mogelijkheden workshops Atelier KeraNiek Workshop Tegelwijsheden. vanaf 17,50 per persoon (mogelijk op locatie) - Een wijs voorafje - Een tussenstop - Een tussendoortje - Een wijs toetje De naam aan de

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Voorwoord. Als eindproject waren er drie mogelijkheden om uit te kiezen: Een eigen interieurlabel, een magazine of een concept

Voorwoord. Als eindproject waren er drie mogelijkheden om uit te kiezen: Een eigen interieurlabel, een magazine of een concept Voorwoord Dit jaar, 2017, is het jaar dat ik zal afstuderen als grafisch vormgever. Om te slagen heb ik naast acht maanden stage en een eindexamen ook nog een eindproject moeten maken. En dat laatste is

Nadere informatie

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B 1 Inhoudsopgave Inleiding.. 3 Tijdlijn verzameling..4 week 1 & 2..4 week 3 & 4..5 week 5 & 6..6 week 7...7 De verwerkingskeuze....7

Nadere informatie

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014

3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 3D Design Academy S4C Programma Amsterdam Oost, 2014 Myrthe Lanting Tijdens mijn studies textielontwerp en Design Cultures ben ik me gaan interesseren in hoe ik ontwerp in kan zetten voor sociale innovatie.

Nadere informatie

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS

ÉÉN VAN ONZE EXPERTS ÉÉN VAN ONZE EXPERTS Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze opdrachtgevers daarmee het beste uit

Nadere informatie

A.C. DE GRAAFWEG 21 A 1687 PS WOGNUM T: 0229 57 76 10 WWW.JOHNKOOMEN.NL

A.C. DE GRAAFWEG 21 A 1687 PS WOGNUM T: 0229 57 76 10 WWW.JOHNKOOMEN.NL JOHN KOOMEN A.C. DE GRAAFWEG 21 A 1687 PS WOGNUM T: 0229 57 76 10 WWW.JOHNKOOMEN.NL EEN EERLIJKE TUIN Ik houd van tuinen waarin een mens zich prettig voelt. Noem het eerlijke tuinen, zonder overdaad of

Nadere informatie

Plan van aanpak Portfolio

Plan van aanpak Portfolio Plan van aanpak Portfolio 1 Plan van aanpak Project Portfolio Persoonlijke website Opdrachtgever: Potentiële toekomstige werkgevers Datum: Auteur(s): Projectleden: 02/09/2013 Anthony Timmers Anthony Timmers

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Oog voor eigenheid. Maatwerk

Oog voor eigenheid. Maatwerk Oog voor eigenheid webdesign.casalinda.nl linda@casalinda.nl tel 023 529 4163 Ben je een kleine zelfstandige, en heb je grote ambities? Dan wil je een professioneel ogende website. En dan geen standaard

Nadere informatie

Program. VOOR GROTE PARTNERS EN PARTNERS DIE GROOT WILLEN WORDEN. Forse omzetstijging. Prachtige cadeaus. Aantrekkelijke privileges

Program. VOOR GROTE PARTNERS EN PARTNERS DIE GROOT WILLEN WORDEN. Forse omzetstijging. Prachtige cadeaus. Aantrekkelijke privileges Program VOOR GROTE PARTNERS EN PARTNERS DIE GROOT WILLEN WORDEN. Forse omzetstijging Prachtige cadeaus Aantrekkelijke privileges 2 3 Program Hoe groot wilt u worden? Hoe groot wilt u worden? Dat is de

Nadere informatie

Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding...

Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... Inhoudstafel Luistermoment La J Kinderen Lees dit alvorens te beginnen... 2 Doel van de activiteit... 2 Overzicht... 2 Praktische voorbereiding... 2 Voorbereiding... 2 Locatie... 2 Materiaal... 2 Veel

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2

Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden. Inhoudsopgave Pagina. Bron 1 Design Marcel Wanders. 2. Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bronnenbank Onderwijstheorie Tessa van Helden Inhoudsopgave Pagina Bron 1 Design Marcel Wanders. 2 Bron 2 ADHD in de klas. 2 Bron 3 Recensie over Boijmans van Beunigen 3 Bron 4 Flip in de klas. 4 Bron

Nadere informatie

Kortom, informatie en advies die vindbaar, begrijpelijk en herkenbaar is. Ik zal u aangeven waarom ik dit zo belangrijk vind.

Kortom, informatie en advies die vindbaar, begrijpelijk en herkenbaar is. Ik zal u aangeven waarom ik dit zo belangrijk vind. Tekst: opening Helpdesk Welkom dames en heren, Het doet mij goed om te zien dat er zo veel mensen op deze feestelijke opening van de Helpdesk zijn afgekomen. Dat betekent dat er veel interesse voor is.

Nadere informatie

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein Introductielessen Primair Onderwijs 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein - De leerlingen worden met kunst geconfronteerd - De leerlingen ontdekken dat kunst niet altijd in een museum staat

Nadere informatie

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol ONTMOET WOLLE Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Zwolle kent jaarlijks vele bezoekers, ieder met

Nadere informatie

Erwin en zijn fysiotherapie praktijk

Erwin en zijn fysiotherapie praktijk Startende onderneming Een complete identiteit van binnen naar buiten: Erwin en zijn fysiotherapie praktijk Als startende ondernemer brengt dit verheldering in je zoektocht naar je eigen identiteit. Dit

Nadere informatie

Zicht vanuit ingang op trap en een gedeelte van de werkvloer, kantoor Bruls en Co Maastricht. Vergaderruimte eerste verdieping,

Zicht vanuit ingang op trap en een gedeelte van de werkvloer, kantoor Bruls en Co Maastricht. Vergaderruimte eerste verdieping, Zicht vanuit ingang op trap en een gedeelte van de werkvloer, kantoor Bruls en Co Maastricht. Vergaderruimte eerste verdieping, kantoor Bruls en Co Maastricht. Doorzicht naar werkvloer begane grond, kantoor

Nadere informatie