INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4. Overpakken, F# en Ska Reggae

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4. Overpakken, F# en Ska Reggae"

Transcriptie

1 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4 Overpakken, F# en Ska Reggae HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Leren is repeteren! Niet alleen veel oefenen dus, maar ook veel herhalen en oefeningen in een nieuwe context bij elkaar zetten! In dit hoofdstuk leer je een ander Lazy Liedje spelen, namelijk de supergrote hit van Bruno Mars. Zo speel je dus vanzelf oude, jongere, jonge en piepjonge hits mee! Dit nummer kent minder akkoorden maar de akkoorden wisselen elkaar sneller af. MEGA MEESPEEL HITS! VELE TIPS! HANDIGE SCHEMA S!

2 Hoe werkt een Barré Akkoord? Tja, en dan ben je opeens toe aan Barré Akkoorden. En waarom? Omdat je daar alle muziek mee kunt mee spelen die je maar wilt. Je kunt nu nog overstappen op drum of piano. Nee? MET BARRÉ AKKOORD KUN JE WERKELIJK ALLE MUZIEK MEESPELEN! fretjes aan en nu ga je hard, heel hard knijpen! Vergeet niet je duim goed in het midden aan de achter kant te zetten zodat je je vingers goed kunt ronden. Nu pak je een E-greep zoals je dat gewend bent achter je Barré greep. In de eerste positie heb je dan een F akkoord te pakken. OP DE BARRÉ BASIS E- GREEP Okay daar gaan we! Bij het pakken van een Barré Akkoord leg je je wijsvinger over alle snaren. Je legt hem dicht tegen de Dit kan ook met de A-greep, als je daar een barré vinger voor legt, kun je het B, C en D akkoord met Barré pakken! Rustig aan hè! BARRÉ GREEP WIJSVINGER F AKKOORD MET BARRÉ! AU!!

3 Bekijk de video:

4 Basis A akkoord Net zoals het E - akkoord een ontzettend belangrijke basis greep is, is het A akkoord dat ook. Met de A-greep kun je namelijk ontzettend veel akkoorden pakken, die zonder Barré niet te pakken HET A-AKKOORD DOET NIET ONDER VOOR HET E AKKOORD zijn. Kijk met me mee!

5 Basis noten Ook nu moet je weten welke tonen er op de A-snaar zitten. De A-snaar is de één na dikste snaar, van bovenaf gezien. Weet je nog Een Aap Die Geen Banaan Eet? Als je je wijsvinger in de 2e positie als barré legt, heb je B te pakken. In de 3e positie is dat een D en in de 5e positie is dat een D. Je ziet dat er soms 1 vakje en dan weer 2 vakjes (posities) tussen zitten. Als je de noten op de A-snaar volgt, moet je er altijd een A- greep bij pakken. Dus leg je wijsvinger als Barré over al je snaren en pak daar achter de A-greep. In de 2e positie met Barré heb je dan een B-akkoord te pakken. Leg je de Barré in de 3e positie en pak je daarachter een A-greep, dan heb je een... Juist ja! C akkoord te pakken! En leg je je wijsvinger in de 5e positie en pak je er een A- greep bij, dan heb je een akkoord te pakken dat klinkt als een D-akkoord! Dat is misschien verwarrend omdat je het met een A-greep pakt, maar zie hier het verschil tussen Akkoord een Greep. Zo kun je nog verder gaan op de E-snaar, in de 7e positie zit dan het E-akkoord en in de 8e positie het F akkoord. Echt

6 Bekijk de video:

7 Basis E akkoord In voorgaande lessen heb ik het E-akkoord al eens de Moeder Der Open Akkoorden genoemd. Dat is misschien een beetje hoogdravend, maar tegelijkertijd is het niet minder waar. Zonder het E-akkoord zouden we nergens zijn. Blinde in het land der blinden. Eénoog in het land der Eénogigen.. WAAR ZOUDEN WE TOCH ZONDER HET E-AKKOORD ZIJN.. In de hierop volgende les, laat ik je duidelijk zien waarom dat het geval is.

8 Basis noten Het wordt nu belangrijk om te weten welke noten er op de lage (dikke) E snaar zitten. Als je je vinger in de 1e positie legt, heb je F te pakken. In de 3e positie is dat een G en in de 5e positie is dat een A. Je ziet dat er steeds 2 vakjes tussen zitten. Als je de noten op de E-snaar volgt, moet je er altijd een E- greep bij pakken. Dus leg je wijsvinger als Barré over al je snaren en pak daar achter de E-greep. In de 1e positie met Barré heb je dan een F-akkoord te pakken. Leg je de Barré in de 3e positie en pak je daarachter een E-greep, dan heb je een... Juist ja! G akkoord te pakken! En leg je je wijsvinger in de 5e positie en pak je er een E- greep bij, dan heb je een akkoord te pakken dat klinkt als een A-akkoord! Dat is misschien verwarrend omdat je het met een E-greep pakt, maar zie hier het verschil tussen Akkoord een Greep. Zo kun je nog verder gaan op de E-snaar, in de 7e positie zit dan het B-akkoord en in de 8e positie het C akkoord. Met een elektrische gitaar is dat geen probleem maar op een akoestische gitaar begint dat wel een probleem te worden.

9 Bekijk de video:

10 F# G# A# C# D#/ F#m G#m / etc. We gaan lekker Fies, Gies Cies of Aies doen. Eindelijk! Wellicht heb je dit vreemde tekentje al vaker ergens gezien en wist je absoluut niet wat je er mee aan moest. In dit hoofdstuk ga ik je vertellen wat het MET EEN # PAK JE ALLE AKKOORDEN DIE TUSSEN 2 HELE NOTEN ZITTEN! betekent. Het is namelijk niet zo heel ingewikkeld. Het betekent in het geval van Barré Akkoorden dat je het hele akkoord oppakt en 1 positie verder (hoger dus meer naar je klankkast toe) weer neerzet. Dat kun je met een heel akkoord doen, zoals het F akkoord. Of met een mineur akkoord zoals het F mineur akkoord. Het is niet overal mogelijk om een # te pakken. Zoals ik je eerder vertelde, pak je de F in de eerste positie en de G in de derde positie. Eigenlijk doe je niets met die tweede positie. En daar zit dus de F#! Ps: officieel is het Fis ;-)

11 Basis noten Ook nu is het weer handig om te weten waar de basisnoten zitten. We beginnen met de E snaar. Voor de verandering heb ik daar alle # en prominent afgebeeld en de noten die je al zo goed kent, minder prominent gemaakt. Nu kun je heel snel zien waar je je barré vinger in het geval van een F# neer moet leggen, namelijk in de 2e positie! Als je een G#mineur akkoord moet pakken, leg je je barré vinger dus in de 4e positie en pak je er een Emineur greep bij! Eigenlijk simpel, niet? Ook met een A- greep of een A-mineur greep kun je de # toepassen. Ik heb hiernaast een overzicht gemaakt van de plekken op de A-snaar waar de # en zitten! Experimenteer er maar eens rustig mee!

12 Bekijk de video:

13 Ska en Reggae slagritme Het meest meeslepende ritme leer je al meespelende. Dat is niet alleen een lettergrap maar vooral waar. Eerst even het verschil tussen Reggae en Ska. Ska is veel sneller. De bekendste FF CHILL MET RASTA, MATTIE Ska komt van de Specials en Madness uit de jaren 80. komt het uit Jamaica en ik denk dat wijlen Bob Marley (vergeet zijn zoon Ziggy niet!) de bekendste naam op dit vlak is. In Nederland tekende vooral Doe Maar voor zowel Reggae als Skaachtige muziek. Onder het motto: Waarom zou je je druk maken? ga je je nu eens even heel hard inspannen om het Reggae ritme onder de knie te krijgen. REGGAE SKA RASTA BOB Als je het tempo een tandje lager zet, heb je Reggae te pakken. Oorspronkelijk Relax, neem wat geestverruimende middelen zoals een flesje fris en enjoy! HAREN TUSSEN JE SNAREN SKA MET.. DE SPECIALS!

14

15 Bekijk de video:

16 Tip: Barré Akkoorden makkelijk overpakken Het overpakken van Barré Akkoorden kan een flinke klus zijn. Probeer die vingers maar eens in het gareel te houden! Soms heb je vingers te kort BIJNA ALLE POPMUZIEK WORDT MET EEN 4 KWARTS MAAT GESPEELD en soms heb je er teveel. Slide Het is over het algemeen handig om je vingers in de greep te houden die je nodig hebt, ze iets van de snaren op te tillen en dan IN ZIJN GEHEEL door te laten glijden naar de volgende positie. Daar aangekomen, laat je al je vingers weer op de snaren belanden en pak je het volgende akkoord. KRAKEN en piepen Het geeft niets als je wat gekraak en gepiep hoort. Sterker nog, luister maar eens goed naar akoestisch gitaar spel en je komt tot de conclusie dat zelfs de beste gitaristen er niet aan 4 KWARTS EXTRA VINGERS NODIG? LIEVER LANGE VINGERS? WEES LIEF VOOR ZE!

17 Bekijk de video:

18 Meespelen: Bruno Mars - Lazy Song Zijn echte naam is Peter Gene Hernandez. En hij werkte onder andere mee aan platen van B.o.B. En dat is weer een artiest die rapt bij het nummer van Jessie J (Price Tag) dat je net hebt leren spelen. It s a small world! Wie weet krijg jij er nog eens mee van doen. Bruno opende in 2011 The Voice of Holland. Nu ga jij in ieder geval met 3 akkoorden helemaal de man (of de vrouw) worden. En wellicht schop je het nog wel eens tot The Voice of..?? Ik weet in ieder geval dat je lekker met dit nummer kunt meespelen. De akkoorden komen redelijk overeen met andere nummers die je eerder hebt leren spelen. Succes dus! BRUNO MARS PETER GENE HERNANDEZ BRUNO MARS WERKTE AL MET GROTE ARTIESTEN VOORDAT HIJ ZELF BEKEND WERD ZIJN EERSTE CD BIJ TVOH

19 Meespelen: Bruno Mars - Lazy Song Akkoorden Het nummer bestaat uit 3 akkoorden, te weten: 1) B 2) F# (daar heb je hem!) 3) E Hier komen de tekst en de akkoorden vandaan: the_lazy_song_crd_992284i d_ date.htm Het laatste E akkoord spelen we nu wel met barré! Hieronder zie je een SOMS SPEEL JE EEN E- AKKOORD OPEN EN SOMS PAK JE HET BEWUST MET EEN BARRÉ OMDAT HET DAN LEKKER HOOG KLINKT overzicht van de akkoorden die je moet pakken, je gebruikt de Reggae aanslag er bij die je geleerd hebt! Veel plezier!

20

21 Bruno Mars - Lazy Song B / F# / E B F# E Today I don't feel like doing anything B F# E I just wanna lay in my bed B F# Don't feel like picking up my phone E So leave a message at the tone B F# E Cause today I swear I'm not doing anything B F# Uh, I'm gonna kick my feet up and stare at the fan E Turn the TV on, Throw my hand in my pants B F# E Nobody's gonna tell me I can't, nah B F# I'll be lying on the couch just chillin in my snuggie E Click to MTV so they can teach me how to dougie B F# E Cause in my castle I'm the freakin man B F# E Today I don't feel like doing anything B F# E I just wanna lay in my bed B F# Don't feel like picking up my phone E So leave a message at the tone B F# E Cause today I swear I'm not doing anything Nothing at all B F# Ooh hoo ooh hoo E Hoo ooh ooh, Nothing at all B F# Ooh hoo ooh hoo E Hoo ooh ooh B Nothing at all

22 Bekijk de video:

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6 Lekker los! HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Voordat we met Rock & Roll en Funk/Disco verder gaan, gaan we nog één

Nadere informatie

GITAAR LES 8. Nog een keertje..

GITAAR LES 8. Nog een keertje.. INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 8 GITAAR LES 8 VAN ALLES WAT Nog een keertje.. Je hebt van die zaken, die kosten je relatief weinig extra moeite om te doen, maar leveren je bijzonder veel extra op. En daar

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10 SNIK, ALWEER JE LAATSTE LES Pop Het best verkochte album ooit is The Wall van Pink Floyd. Het bekendste nummer van dat album leer je in dit hoofdstuk meespelen.

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3 Slagritmes en Fies doen HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Nu begint het werk voor gevorderden! Barré Akkoorden stellen

Nadere informatie

GITAAR LES 7. Rock n Roll here we come!

GITAAR LES 7. Rock n Roll here we come! INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 7 GITAAR LES 7 LATER ALS IK GROOT BEN.. Rock n Roll here we come! Misschien heb je er al eeuwen op zitten wachten. Gitaren = rock & roll. Of dacht je: hij houdt helemaal niet

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2. E grepen, A grepen, makkelijk overpakken

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2. E grepen, A grepen, makkelijk overpakken INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2 HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! E grepen, A grepen, makkelijk overpakken In deze les zoemen we in op het verschil

Nadere informatie

I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N

I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 1 GITAAR LES 1 KUN JE BARRÉ AKKOORDEN SPELEN, DAN KUN JE ECHT ALLE MUZIEK MEESPELEN Barré Akkoorden leren spelen in 10 lessen In

Nadere informatie

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9 GITAARLES.NL - G I TA A R LES 9 G I TA A R L E S 9 VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 9 Nog maar 2 lessen te gaan en je hebt de basis van het gitaarspelen onder

Nadere informatie

GITAAR LES 9. Disco en Funk

GITAAR LES 9. Disco en Funk INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 9 GITAAR LES 9 Disco en Funk EN NU BEN JE TOE AAN WAT ANDERS And now: Something Completely Different! Eind jaren 70 kwam de eerste echte disco door: veelal nummers met een

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video Hoofdstuk 7 1. Introductie video 2.Techniek vinger 4/ pinky! De pink is een best moeilijke vinger om noten/ tonen mee te spelen maar met frequent en structureel oefenen zal het snel makkelijker worden.

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten!

Alles wat je wilt weten! WELKOM BIJ IN10LESSEN Alles wat je wilt weten! VOORDELEN 1. IN 10 LESSEN KUN JE 80% VAN DE MUZIEK SPELEN! 2. OEFENEN WANNEER HET JOU UITKOMT! 3. GEEN REISTIJD! 4. GEEN DURE LESSEN! 5. DUIDELIJKE UITLEG

Nadere informatie

Gitaarakkoorden. Wat zijn gitaarakkoorden

Gitaarakkoorden. Wat zijn gitaarakkoorden Gitaarakkoorden Ben je opzoek naar gitaarakkoorden? Wil je graag gitaarakkoorden leren spelen op de juiste manier? Op deze pagina vind je namelijk alle informatie over gitaarakkoorden. Om gitaar te leren

Nadere informatie

Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar

Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar GITAAR TOKKELEN.NL Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar Tokkelen is voor iedereen weggelegd. Het lijkt een ingewikkelde techniek, maar met het volgen van de juiste methode, is alles aan te

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 2: Akkoordendiagram en A-mineur Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document

Nadere informatie

De vele manieren om te tokkelen op je gitaar

De vele manieren om te tokkelen op je gitaar G I TA A R TO K K E L E N. N L P RO E F L E S 1 De vele manieren om te tokkelen op je gitaar Tip: Tokkelen is voor iedereen weggelegd. Het lijkt een ingewikkelde techniek, maar met het volgen van de juiste

Nadere informatie

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN!

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 7 G I TA A R L E S 7 VANDAAG LEER JE OOK HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 7 Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! Ieders hart slaat op hol bij

Nadere informatie

Goed les 7, wat gaan we doen nu je de snaren kent, wel akkoorden en tabs leek ons een goed vervolg.

Goed les 7, wat gaan we doen nu je de snaren kent, wel akkoorden en tabs leek ons een goed vervolg. Hallo, Leuk dat je er weer bent. Heb je het allemaal begrepen, de vorige lessen? En zit het goed in je vingers? Zo niet; uitleg over iets kan je altijd vragen op het forum, dat weet je he? Want we helpen

Nadere informatie

Anouk Platenkamp 2015

Anouk Platenkamp 2015 Wat als een sessie overleven niet meer genoeg is? Anouk Platenkamp In het artikel hoe overleef ik een sessie? heb je kunnen lezen over de eerste stappen om mee te spelen met een sessie. We hebben gekeken

Nadere informatie

LES 4. Leuk je weer te zien. Even kijken; les 4 dat betekend 3 snaren en 10 noten. Gaat lekker zo en je kan het nu toch wel lekker mee gaan?

LES 4. Leuk je weer te zien. Even kijken; les 4 dat betekend 3 snaren en 10 noten. Gaat lekker zo en je kan het nu toch wel lekker mee gaan? LES 4 Leuk je weer te zien. Even kijken; les 4 dat betekend 3 snaren en 10 noten. Gaat lekker zo en je kan het nu toch wel lekker mee gaan? Geen hoofdpijn van die halve en hele noten gedoe? Mooi, mooi

Nadere informatie

Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar met een plectrum

Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar met een plectrum G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 2 Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar Tip: met een plectrum Plectrum: de oplossing? Goede greep Er zijn mensen die zweren bij het gitaar spelen met een plectrum.

Nadere informatie

In Evacuate the dancefloor van Cascada wordt een langer motief gebruikt. Meteen daarna wordt een variatie gespeeld.

In Evacuate the dancefloor van Cascada wordt een langer motief gebruikt. Meteen daarna wordt een variatie gespeeld. Naam:.... Klas:. Herhalen is iets nog een keer spelen zonder er iets aan te veranderen. Als je in een muziekstuk het motief alleen maar herhaalt, wordt het wel een beetje saai. Daarom maakt een componist

Nadere informatie

Gitaarles 6. Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld van de Rock n Roll!

Gitaarles 6. Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld van de Rock n Roll! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 6 G I TA A R L E S 6 MET EEN PLECTRUM SPELEN KOMT OOK GOED VAN PAS BIJ EEN ELEKTRISCHE GITAAR Gitaarles 6 Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld

Nadere informatie

HOOFDSTUK Introductie video

HOOFDSTUK Introductie video HOOFDSTUK 1 1. Introductie video 2. Houding gitaarspelen/ solo gitaar Het aannemen van een goede houding tijdens het gitaarspelen is erg belangrijk. Gitaarspelen is erg intensief en vraagt veel van de

Nadere informatie

COPYRIGHT. Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer:

COPYRIGHT. Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer: COPYRIGHT Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer: 66292492 Het is niet toegestaan om iets uit deze uitgave te verveelvoudigen,

Nadere informatie

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand HOOFDSTUK 2 1. Introductie video 2.Houding gitaarspelen linker hand Als we kijken naar de houding van de linkerhand kunnen we het beste er even een A4 papiertje bij pakken. Bij de basis houding voor je

Nadere informatie

Kortjakje en akkoordvarianten

Kortjakje en akkoordvarianten Lesweek 3: Kortjakje en akkoordvarianten Inleiding Deze week gaat u uw eerste echte liedje leren spelen: Altijd is kortjakje ziek. Dit liedje is makkelijk te spelen als eerste liedje en bovendien is het

Nadere informatie

Dingeman Coumou www.coumou.nl

Dingeman Coumou www.coumou.nl Inleidende oefeningen voor klassiek gitaar Methode om in de eerste gitaarlessen de juiste houding van de linker en rechter hand te leren. Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl Ga er maar zo bij

Nadere informatie

Kun je nog tellen? Tel dan mee!

Kun je nog tellen? Tel dan mee! G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 3 Kun je nog tellen? Tel dan mee! Tip: tweede en derde tel sla je met drie vingers de gitaar spelen? onderste drie gitaarsnaren Als je wilt leren tokkelen op aan. je

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. 1. Introductie video. 2. Techniek vinger 3

Hoofdstuk 4. 1. Introductie video. 2. Techniek vinger 3 Hoofdstuk 4 1. Introductie video 2. Techniek vinger 3 We zijn toe aan het leren spelen met onze 3e vinger, de ringvinger. De wijsvinger is nr. 1, de middelvinger krijgt nr. 2 dus de ringvinger nr. 3 :)

Nadere informatie

Inleiding In deze lesweek wordt de basis besproken van het gitaarspelen. Hoe zit ziet een gitaar eruit en hoe werkt deze eigenlijk?

Inleiding In deze lesweek wordt de basis besproken van het gitaarspelen. Hoe zit ziet een gitaar eruit en hoe werkt deze eigenlijk? Inleiding In deze lesweek wordt de basis besproken van het gitaarspelen. Hoe zit ziet een gitaar eruit en hoe werkt deze eigenlijk? Bekijk eerst de video: De basis Hoofdstuk 1 De gitaar Een gitaar is een

Nadere informatie

Hoofdstuk Introductie video. 2. SLIDE Techniek

Hoofdstuk Introductie video. 2. SLIDE Techniek Hoofdstuk 8 1. Introductie video 2. SLIDE Techniek Wat is de Slide techniek? Met deze techniek schuif/ glijd (vandaar de naam Slide) je van de ene toon naar de andere. Deze tonen worden dus NIET afzonderlijk

Nadere informatie

SLAGJES & RITME. Welkom

SLAGJES & RITME. Welkom Welkom 1.0 Introductie van deze cursus» Gefeliciteerd met het kiezen voor deze cursus. Je hebt al een basis, maar wilt deze gaan verbeteren. Dit is een goede zaak en zal jou een nog betere gitarist maken.

Nadere informatie

Hoofdstuk Introductie video. 2. OCTAVEN Techniek

Hoofdstuk Introductie video. 2. OCTAVEN Techniek Hoofdstuk 9 1. Introductie video 2. OCTAVEN Techniek Wat is de Octaven techniek? Met het spelen van octaven kun je een noot voller laten klinken. Je speelt 2 dezelfde noten maar op een verschillende toonhoogte,

Nadere informatie

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen Als eerste moet je goed weten waarover je song gaat. Dit lijkt overduidelijk, maar dat is het niet altijd. Probeer in één woord vast te leggen waarover je song gaat. Het is uiteraard bepalend voor de tekst

Nadere informatie

Music 4 you tutor voor gitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen

Music 4 you tutor voor gitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen Muc 4 you 21 tutor voor gitaar Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO Rika Joris Francine Drijkoningen Photo-Muc International bvba www.photo-muc.be www.photo-muc.be/muc4you.html www.photo-muc.be/bestelling.html

Nadere informatie

Muziek Singer Songwriter 1. Workshop Handleiding. Singer Songwriter 1. wat is jouw talent? 1. Singer Songwriter 1

Muziek Singer Songwriter 1. Workshop Handleiding. Singer Songwriter 1. wat is jouw talent?   1. Singer Songwriter 1 Workshop Handleiding wat is jouw talent? 1 Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Introductie én opzet van de workshop Singer Songwriter Bekijk de introductievideo

Nadere informatie

Akkoorden (1) Lesweek 3:

Akkoorden (1) Lesweek 3: Lesweek 3: Akkoorden (1) Inleiding Deze week leert u de basisbeginselen van akkoorden. Wat is een akkoord, hoe wordt dit genoteerd en hoe kan ik het spelen? Bekijk eerst de video: Akkoorden Hoofdstuk 1

Nadere informatie

Gitaarles 10. Heel veel succes bij deze laatste les. Ik hoop dat je de vervolg cursussen Tokkelen en Barré Akkoorden ook gaat volgen. Groeten, Michel!

Gitaarles 10. Heel veel succes bij deze laatste les. Ik hoop dat je de vervolg cursussen Tokkelen en Barré Akkoorden ook gaat volgen. Groeten, Michel! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 1 0 G I TA A R L E S 1 0..EN ALWEER DE LAATSTE Gitaarles 10 Dit is je laatste basis gitaarles. Je gaat kennis maken met tokkelen en barré akkoorden. Dat zal absoluut een verrijking

Nadere informatie

Oefen het lied Simarik

Oefen het lied Simarik Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Oefen het lied Simarik Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5 minuten Voorbereidingstijd: 5 minuten Benodigdheden: karaokeband (hier openen) OF eigen muziekinstrument

Nadere informatie

Theorie op de gitaar. Toonladders. Uitleg en opdrachten. Coen Beijer

Theorie op de gitaar. Toonladders. Uitleg en opdrachten. Coen Beijer Theorie op de gitaar Toonladders Uitleg en opdrachten Coen Beijer Inhoud De majeurtoonladder spelen op de gitaar... 3 De majeurtoonladder in notennamen bedenken... 4 Opdracht majeurtoonladders... 5 Majeur

Nadere informatie

Inhoudstafel DEEL 1: THEORIE EN TECHNIEK

Inhoudstafel DEEL 1: THEORIE EN TECHNIEK Inhoudstafel DEEL 1: THEORIE EN TECHNIEK 1. Wat heb je nodig 2. De onderdelen van de gitaar 3. De houding 4. De vier steunpunten 5. De 6 snaren en hun kleuren 6. De 6 snaren en hun noten 7. Kaartjes knippen:

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 4: First Day of the Journey Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 De Klankkast

Hoofdstuk 4 De Klankkast Gitaar Hoofdstuk 1 De Gitaar De gitaar is een snaarinstrument, je kunt er leuke muziek mee maken. Door met je vingers over de snaren te gaan. En met je andere hand akkoorden of noten te maken. Doordat

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek HOOFDSTUK 3 1. Introductie video 2.Noten in muziek Muziek bestaat uit tonen. Een toon is een een geluid wat een bepaalde (klank) hoogte heeft. We hebben lage tonen en hoge tonen. In de westerse muziek,

Nadere informatie

..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he?

..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he? I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 5..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he? Power hords spelen en tokkelen op gitaar Wat is een power chord? itaar akkoorden zijn soms

Nadere informatie

Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 4

Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 4 Het vervolg op deel 3 Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 4 Naar aanleiding van een vraag van een student wordt in dit deel de 3 e maat van het 1

Nadere informatie

Syllabus PDF van www.snelgitaarles.nl. Introductie

Syllabus PDF van www.snelgitaarles.nl. Introductie Syllabus PDF van www.snelgitaarles.nl Introductie Deze documentatie is bedoeld als naslagwerk voor de online gitaarlessen op www.snelgitaarles.nl. Het is documentatie waarin de lessen nader toegelicht

Nadere informatie

Music 4 you tutor voor basgitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen

Music 4 you tutor voor basgitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen Muc 4 you 21 tutor voor basgitaar Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO Rika Joris Francine Drijkoningen Photo-Muc International bvba www.photo-muc.be www.photo-muc.be/muc4you.html www.photo-muc.be/bestelling.html

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 5: Tips voor het samenspelen Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag

Nadere informatie

Janne s 4 e engeltjesdag

Janne s 4 e engeltjesdag Janne s 4 e engeltjesdag Filmpje: La Luna - Pixar Tekst: Anoniem verdriet - Marinus van den Berg Er zijn vrouwen die moeder en mannen die vader zijn maar bijna niemand weet het ze verwachten een kind ze

Nadere informatie

Gitaarles 5. Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan veroveren!

Gitaarles 5. Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan veroveren! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 5 G I TA A R L E S 5 MET DE CAPO D ASTRO BREID JE JE MOGELIJKHEDEN ENORM UIT Gitaarles 5 Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan

Nadere informatie

Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 2

Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 2 Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 2 Het onderwerp van het eerste deel was dat er meer dan één vingerzetting mogelijk is voor een bepaalde passage

Nadere informatie

Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas.

Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem; concentratie vergroten; richten op leraar voor de klas. Groep: ⅞ Thema: Canonzingen Inhoud: Het welbekende Engelstalig liedje, bedoeld als 4-stemmige canon. Daarnaast 4 eenvoudige ritmes om te spelen op instrumenten. Warming-up Doel: Losmaken van lijf en stem;

Nadere informatie

Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen..

Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 4 Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen.. Langzame start waarmee je snel leert tokkelen Tip: op je gitaar Laag tempo - hoog niveau met je

Nadere informatie

binnen handbereik Een kickstart met 15 open akkoorden

binnen handbereik Een kickstart met 15 open akkoorden De gitarist in jou.. binnen handbereik Een kickstart met 15 open akkoorden Copyright 2017 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit handboek mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Mondharmonica is gemerkt: G (De laagste bluesharp) G# A A# B C C# D D# E F F# (De hoogste Bluesharp)

Mondharmonica is gemerkt: G (De laagste bluesharp) G# A A# B C C# D D# E F F# (De hoogste Bluesharp) Introductie Veel bluesmuzikanten zijn autodidact. Dat past goed in de traditie en de sfeer van de bluesmuziek. Een beetje hulp kan natuurlijk altijd handig zijn. Er zijn bluesharplessen te vinden op het

Nadere informatie

Opdrachten. 1. Geef de namen van de volgende muziekinstrumenten:

Opdrachten. 1. Geef de namen van de volgende muziekinstrumenten: Muziek Muziek Het volgende onderwerp dat we gaan bespreken is het keuzevak muziek. In de vierde klas krijg je vier uur per week muziek. Daarvan heb je twee uur praktijk- en twee uur theorieles. Ook geef

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood

Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood Boekverslag Nederlands Sprong in de leegte door Lydia Rood Boekverslag door een scholier 1009 woorden 24 maart 2015 5,4 21 keer beoordeeld Auteur Genre Lydia Rood Dagboek Eerste uitgave 2005 Vak Nederlands

Nadere informatie

Akkoorden op de gitaar. Marvin van Gessel

Akkoorden op de gitaar. Marvin van Gessel Akkoorden op de gitaar Marvin van Gessel 1 Inleiding Vele gitaristen hebben niet in de gaten dat er achter de akkoorden die zij spelen een zeer logische theorie schuilt. Zij leren de diverse akkoorden

Nadere informatie

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran LESBRIEF onderbouw MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House Ed Sheeran Inleiding Lego House is één van de recente hits van singer-songwriter Ed Sheeran. In deze lesbrief ga je met dit nummer aan de

Nadere informatie

De hele noot Deze noot duurt 4 tellen

De hele noot Deze noot duurt 4 tellen HERHALING KLAS 1. In de eerste klas heb je geleerd hoe je een melodie of een ritme moet spelen. Een ritme is een stukje muziek dat je kunt klappen of op een trommel kunt spelen. Een ritme bestaat uit lange

Nadere informatie

Gitaarles 4. Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen op je gitaar?

Gitaarles 4. Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen op je gitaar? ITAARLES.NL - I TA A R LES 4 I TA A R L E S 4 WE AAN PATRONEN OP EEN LEUKE MANIER INSLIJPEN. ZOAT JE SNEL ALS EEN HEL SPEELT! itaarles 4 Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen

Nadere informatie

Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar

Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl E F G 3 Noten op de eerste snaar. Oefening 1: Toonladder Oefening 2 Oefening 3 Oefening 4 Oefening 5 B C D 3 Noten

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 1: Basiskennis over je gitaar Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document

Nadere informatie

Het Beste Van DieDrie

Het Beste Van DieDrie Het Beste Van DieDrie Lesbrief rappen, zingen en dansen Maak een eigen rap bij het anti-pestlied Wij zijn DieDrie! Jullie komen binnenkort naar onze voorstelling, waarin we een boel muziek zullen laten

Nadere informatie

mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof mei 2014 vanaf 9 jaar Doe normaal tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Doe normaal 1 Als ik op m n handen sta. Lekker de natuur in ga. Dan roepen ze, dan roepen ze, ze roepen allemaal: Hé, doe normaal.

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Boomwhackers 2. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Boomwhackers 2. wat is jouw talent? Workshop Handleiding 2 wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1 t/m 12 Hier beschrijven we alle lessen afzonderlijk en we geven

Nadere informatie

Voorwoord voor docenten

Voorwoord voor docenten Voorwoord voor docenten Dit is de eerste versie van de lesmethode van het Leerorkest in Amsterdam. In de toekomst willen we deze methode graag nog verder uitwerken met extra oefeningen, werkbladen en een

Nadere informatie

..diepe kras in mijn ziel..

..diepe kras in mijn ziel.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 8..diepe kras in mijn ziel.. Basloopjes met je duim tokkelen dat je prima kunt spelen, bijvoorbeeld van het A Soms neemt het leven een loopje met je. Maar nu neem mineur

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Tafeldrummen 1. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Tafeldrummen 1. wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen Chris stelt zichzelf in les 1 kort voor en vertelt

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Gitaarles 3. We eindigen met een tophit die misschien wel zo briljant is omdat er maar 3 akkoorden in voorkomen. En dat het hele nummer lang!

Gitaarles 3. We eindigen met een tophit die misschien wel zo briljant is omdat er maar 3 akkoorden in voorkomen. En dat het hele nummer lang! ITAARLES.NL - I TA A R LES 3 I TA A R L E S 3 ONHANDIE TIPS VOOR HANDIERE ZAKEN EN EEN TOPNUMMER VAN 4 VROUWEN itaarles 3 Heb je al blauwe vingers? Nog even doorbijten! Deze les beginnen we met een nutteloze

Nadere informatie

www.gitaartabs.nl Stap voor stap gitaarles Leer in een stap voor stap cursus de basis over gitaarspelen.

www.gitaartabs.nl Stap voor stap gitaarles Leer in een stap voor stap cursus de basis over gitaarspelen. Stap voor stap gitaarles Les door Patrick92 Uitsluitend voor Gitaartabs Leer in een stap voor stap cursus de basis over gitaarspelen. 2 Stap voor stap gitaarles Inhoudsopgave Voorwoord In dit stap voor

Nadere informatie

De namen van de noten komen uit het alfabet. We gebruiken de eerste zeven letters: A B C D E F G Na de G komt opnieuw de noot A.

De namen van de noten komen uit het alfabet. We gebruiken de eerste zeven letters: A B C D E F G Na de G komt opnieuw de noot A. blz. 1 Toonhoogte a Eeuwen lang hebben mensen gezocht naar een goede manier om muziek op te schrijven. De eerste voorbeelden van genoteerde muziek komen uit de 9e eeuw. Deze vorm van muziekschrift was

Nadere informatie

Titel: Blues Scales. Professionele Video Gitaar lessen. Door Xander van Dijck

Titel: Blues Scales. Professionele Video Gitaar lessen. Door Xander van Dijck Professionele Video Gitaar lessen Titel: Blues Scales Door Xander van Dijck 27-05- 2013 Deze e- reader maak onderdeel uit van de lessen van GitaartabsPlus http://www.gitaartabs.nl/plus Inhoud Blues scales...3

Nadere informatie

peuterpuber peuterpret!

peuterpuber peuterpret! van peuterpuber naar peuterpret! 10 tips voor meer gezelligheid Hoi, wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn nieuwsbrief! Met heel veel plezier maak ik elke maand een nieuwsbrief vol peuterpubers

Nadere informatie

Copyright 2014 Alle rechten voorbehouden

Copyright 2014 Alle rechten voorbehouden AKOORDENBOEK Inleiding VOORDELEN Na de cursus kun je zonder noten met beiden handen alle bekende popliedjes leren spelen Oefenen wanneer het jou uitkomt! Snel resultaat Geen reistijd! Geen dure lessen!

Nadere informatie

Piano / Keyboardles deel 1

Piano / Keyboardles deel 1 Piano / Keyboardles deel 1 Les 1 Inleiding Welkom bij deze eerste les en leuk dat je je hebt aangemeld voor de cursus! We zullen in deze les een aantal basisvaardigheden trainen om te zorgen dat je zo

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Tafeldrummen 2. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Tafeldrummen 2. wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Inleiding stelt zichzelf in les 1 kort voor en vertelt wat de leerlingen

Nadere informatie

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek!

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek! Deze les kon natuurlijk niet achterblijven met zo n enorme hit van Mariah arey! Hieronder vindt je de akkoorden! Het akkoord Het akkoord Het m akkoord Het Bm akkoord Het B akkoord Het D akkoord Het Em

Nadere informatie

- Goede avond hallo. - (Bruno) Ja dat is moeilijk te zeggen, ik ben groot geworden in de Bluegrass met verschillende

- Goede avond hallo. - (Bruno) Ja dat is moeilijk te zeggen, ik ben groot geworden in de Bluegrass met verschillende Interview Heartstrings uitzending 01-10-2016 door Timen van Ark en Jaap van der Weerd vanuit de Schaapskooi te Stroe. www.countryland.nl We hebben visite hier in de Schaapskooi, we hebben de mensen van

Nadere informatie

september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte

september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte september 2014 vanaf 7 jaar Lach! tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Lach! 1 Ik wil paarse haren. Maar hé dat is flauw, m n moeder zegt nee, dus ik verf ze maar blauw tekst: Marian van Gog muziek:

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Oefen het lied Billy Jean

Oefen het lied Billy Jean Lesbrief 1. UIT DE VIDEO Oefen het lied Billy Jean Muzikale activiteit: Zingen Moeilijkheidsgraad: Tijdsduur: 5-10 minuten Voorbereidingstijd: 5-10 minuten Benodigdheden: karaoke band (hier openen) OF

Nadere informatie

Toelichting. Leerdoelenoverzicht - niveau 3a

Toelichting. Leerdoelenoverzicht - niveau 3a Toelichting In het schema hieronder zie je per song aan welke EIBO-thema s en aan welke doelen de kinderen werken. Voor Groove.me vormen de TULE-doelen de leidraad. De kerndoelen 13, 14 en 15 komen in

Nadere informatie

Het notenschrift De basis

Het notenschrift De basis Vervolgcursus Lesweek 1: Het notenschrift De basis Inleiding In deze eerste lesweek van de gevorderden cursus wordt de basis besproken van het notenschrift. Hoe ziet het notenschrift eruit en hoe kunt

Nadere informatie

HOODSTUK 6 : ZELF MELODIEËN MAKEN EN TRANSPONEREN

HOODSTUK 6 : ZELF MELODIEËN MAKEN EN TRANSPONEREN HOODSTUK 6 : ZELF MELODIEËN MAKEN EN TRANSPONEREN Dit deel van de cursus behandelt eigenlijk enkel de harmonische kant van de muziektheorie, vandaar dat we voor het zelf maken van melodieën voorlopig niet

Nadere informatie

Prototype 3: Door artiestenlijst scrollen/interface op kabel

Prototype 3: Door artiestenlijst scrollen/interface op kabel Prototype 3: Door artiestenlijst scrollen/interface op kabel Concept: Bij de meeste muziek interfaces kan men naar het vorige of volgende liedje gaan. Maar als men een bepaalde artiest wil selecteren moet

Nadere informatie

De akkoorden worden aangeduid met hoofdletters, eventueel gevolgd door één of meerdere aanduidingen in de vorm van letters of een cijfer.

De akkoorden worden aangeduid met hoofdletters, eventueel gevolgd door één of meerdere aanduidingen in de vorm van letters of een cijfer. 1 GITAAR CURSUS De basis van het gitaar-spel steunt op akkoorden. Verschillende noten (minimum 3) die op een harmonische manier samenklinken vormen een akkoord. Deze akkoorden worden in één beweging met

Nadere informatie

Doe Je Mee. LeSBRieF LieD. Martijje. TeR GeLeGeNHeiD VaN De ondertekening VaN MuZieKaKKooRD DRenTHe. 20 JuNi Lesbrief Doe je mee Martijje

Doe Je Mee. LeSBRieF LieD. Martijje. TeR GeLeGeNHeiD VaN De ondertekening VaN MuZieKaKKooRD DRenTHe. 20 JuNi Lesbrief Doe je mee Martijje Martijje TeR GeLeGeNHeiD VaN De ondertekening VaN MuZieKaKKooRD DRenTHe 20 JuNi 2019 Illustratie en vormgeving: arjensnijder.design 1 Lesbrief Doe je mee Martijje Liedtekst Doe je mee Martijje Doe je mee,

Nadere informatie

Ook dit jaar heeft Kinderen voor Kinderen in samenwerking met de Kinderboekenweek een nieuwe titelsong genaamd Gruwelijk eng.

Ook dit jaar heeft Kinderen voor Kinderen in samenwerking met de Kinderboekenweek een nieuwe titelsong genaamd Gruwelijk eng. 1 Inleiding Ook dit jaar heeft Kinderen voor Kinderen in samenwerking met de Kinderboekenweek een nieuwe titelsong genaamd Gruwelijk eng. In dit document staat de choreografie van Gruwelijk Eng beschreven.

Nadere informatie

Animals 1 - Describe your Pet

Animals 1 - Describe your Pet Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Gonnie de Vries 27 October 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/67811 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Hoi! Hallo allemaal, wij zijn DieDrie. En je ziet het al: we zitten hier lekker te ontbijten. Niet zomaar een ontbijt, maar een ontbijtje met muziek. Eigenlijk draait ons

Nadere informatie

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen!

Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! Waarom de meeste hardlopers klachten krijgen! In nederland hebben hebben we ongeveer 1,2 miljoen mensen die hardlopen. Hiervan komen er ongeveer 720.000 per

Nadere informatie

Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector

Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector Omgaan met fysieke belasting in de zorgsector Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van klachten en uitval door lichamelijk zwaar werk 1 Inhoud Inleiding 3 A Omgaan met fysieke belasting

Nadere informatie