3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde meerjarenplan.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde meerjarenplan."

Transcriptie

1 Basketball Trainer / Coach 4 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1 Deze PVB ( portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 4.2 t/m Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio (meerjarenplan) waaruit blijkt dat u in staat bent tot het maken, deels uitvoeren en evalueren van een meerjarenplan voor een basketballteam(s) en/of een ontwikkelingsplan voor een basketballer(s). Vanuit het meerjarenplan wordt één training uitgewerkt, voorbereid en gegeven. 2. Doelstellingen U wordt beoordeeld op de beheersing van de volgende competenties. Stimuleren sportieve ontwikkeling van basketballers Opstellen van een basketball (loopbaan) ontwikkeling Geven van trainingen Opstellen van een meerjarenplan Burgerschapscompetentie Leercompetentie (Een toelichting van de competenties is te vinden in het Toetsplan van de kwalificatie Basketball Trainer / Coach 4) 3. Onderdelen PVB en tijdsduur De PVB bestaat uit twee onderdelen. 3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde meerjarenplan. 3.2 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit een planningsinterview, praktijk geven van trainingen en een reflectie-interview. Het planningsinterview dient ertoe u te bevragen en te beoordelen op de relatie tussen het jaarplan en de trainingsvoorbereiding. Het planningsinterview duurt 5 minuten. De praktijk dient ertoe om u te observeren en te beoordelen ten aanzien van het geven van de training die in de trainingsvoorbereiding is beschreven. De tijdsduur van de praktijk is 60 minuten. Het reflectie-interview dient ertoe u te bevragen en te beoordelen ten aanzien van beoordelingscriteria waar nog onduidelijkheid over bestaat. Het reflectie-interview duurt 15 minuten. 4. Deelnamecondities U dient het Aanvraagformulier Proeve van Bekwaamheid BT4, met inachtneming van de aangegeven volgorde en tijdspanne (zie 10.3) op te sturen naar het Bondsbureau t.a.v. van de Toetsingscommissie. Daarnaast dient u te hebben voldaan aan de algemene eisen die vermeld staan in het Toetsplan (artikel 2). PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 1 versie

2 5. Afnamecondities Uw portfolio dient leesbaar, compleet en op orde te zijn. Bij voorkeur dient u deze digitaal aan te leveren. Ten aanzien van de praktijkbeoordeling geeft u een training aan een groep van tenminste 10 en ten hoogste 12 basketballers die in verenigingsverband actief zijn. Deze basketballers moeten in staat zijn om de aangeboden oefenstof van BT4-niveau uit te voeren. U bent ervoor verantwoordelijk dat de groep basketballers voldoen aan bovenstaande criteria. 6. Locatie De PVB wordt afgenomen op een door de toetsingscommissie vastgestelde plaats. De interviews vinden plaats in een daarvoor geschikte ruimte. 7. Hulpmiddelen kandidaat U maakt gebruik van hulpmidden zoals vermeld in uw trainingsvoorbereiding. 8. PVB-beoordelaar 8.1 Aantal PVB-beoordelaars per onderdeel Portfoliobeoordeling één (1) PVB-beoordelaar Praktijkbeoordeling Planningsinterview twee (2) PVB-beoordelaar Praktijk geven van training twee (2) PVB-beoordelaar Reflectie-interview twee (2) PVB-beoordelaar Taken PVB-beoordelaar portfolio Beoordeelt het portfolio Controleert deelname- en afnamecondities Bepaalt het voorlopige resultaat en geeft feedback, indien door u gewenst Taken PVB-beoordelaar praktijk Stelt zichzelf voor Controleert deelname- en afnamecondities Beslist over doorgang Bepaalt wie verwijtbaar is ingeval van geen doorgang Grijpt in als veiligheid in geding is Houdt een planningsinterview Observeert en beoordeelt de praktijk Houdt een reflectie-interview Bepaalt het voorlopige resultaat en geeft feedback, indien door u gewenst 9. Taken overige betrokkenen Overige aanwezige personen spelen geen rol bij het afnemen van de PVB. PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 2 versie

3 10. Richtlijnen 10.1 Informatieverstrekking Op de website is het Toetsplan en Toetsreglement behorende bij de PVB te downloaden en/of via het Bondsbureau op te vragen. Op de website is het Toetsplan en Toetsreglement behorende bij de PVB te downloaden en/of via het Bondsbureau op te vragen. Datum en plaats van de praktijkbeoordeling worden minimaal 10 werkdagen van te voren bekend gemaakt via het Bondsbureau Inschrijvingsprocedure U schrijft zich in voor de PVB door het inzenden van het Aanvraagformulier naar het Bondsbureau. Op de website is het Aanvraagformulier behorende bij de PVB te downloaden en/of via het Bondsbureau op te vragen. De Toetsingscommissie bevestigt schriftelijk de ontvangst van het Aanvraagformulier en daarmee de inschrijving voor de PVB. Het Aanvraagformulier dient minimaal 6 weken voor de gewenste datum van de PVB-beoordeling te zijn ontvangen op het Bondsbureau t.a.v. van de Toetsingscommissie Voorbereiding kandidaat U bent ervoor verantwoordelijk dat de te geven training op basis waarvan u uw PVB gaat afleggen minimaal 15 werkdagen voor de PVB-beoordeling in het bezit is van het Bondsbureau t.a.v. van de Toetsingscommissie. Direct daarna ontvangt de PVB beoordelaar de stukken. U bent ervoor verantwoordelijk dat het portfolio op basis waarvan u uw PVB gaat afleggen minimaal 15 werkdagen voor de PVB-beoordeling in het bezit is van het Bondsbureau t.a.v. van de Toetsingscommissie. Direct daarna ontvangt de PVB beoordelaar de stukken Beoordelingen De praktijkbeoordeling vindt alleen plaats als de portfoliobeoordeling voldoende is. De portfolio-beoordeling dient uiterlijk 2 weken voor de praktijkbeoordeling plaats te vinden. Beoordeling geschiedt aan de hand van de beoordelingscriteria die zijn opgenomen in de protocollen. Indien de portfoliobeoordeling - ook na een eenmalige gelegenheid tot bijstelling - onvoldoende is gaat de praktijkbeoordeling niet door. U wordt hiervan uiterlijk een week voor de praktijkbeoordeling in kennisgesteld door de Toetsingscommissie. Voor de eenmalige gelegenheid tot bijstelling van het portfolio neemt de PVB-beoordelaar rechtstreeks contact met u op Normering Het Bondsbureau stelt een PvB beoordelaar aan en stelt hem op de hoogte van datum, plaats en tijd van de PvB. Om te slagen moet zowel de portfoliobeoordeling als de praktijkbeoordeling (combinatie van planningsinterview, praktijk geven van trainingen en reflectie-interview) voldoende zijn. Het portfolio is voldoende als alle beoordelingscriteria met ja/voldaan zijn gescoord. De praktijk is voldoende als alle beoordelingscriteria met ja/voldaan zijn gescoord. PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 3 versie

4 Wanneer de portfoliobeoordeling ook na eenmalige bijstelling niet voldoende is wordt u afgewezen voor de PVB. Hetzelfde is het geval wanneer de praktijkbeoordeling (combinatie van planningsinterview, praktijk geven van trainingen en reflectie-interview) niet voldoende is. Ook in dit geval wordt u afgewezen voor de PVB Uitslag De Toetsingscommissie stelt de uitslag vast en bericht u schriftelijk binnen 15 werkdagen na de dag van bevestiging van de PvB beoordelaar Herkansing U hebt recht op een onbeperkt aantal herkansingen binnen twee jaar na de eerste PvB afname. De vastgestelde AV- tarieven zijn hierop van toepassing. Bovenstaande richtlijnen zijn ook van toepassing op een herkansing. PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 4 versie

5 Voldaan Protocol PVB 4.1 Geven van trainingen Portfoliobeoordeling Naam kandidaat: Geboortedatum + geb.plaats: Afnamecondities en voorbereiding kandidaat O Portfolio is op tijd ingeleverd Plaats opleiding: Naam PvB-beoordelaar: O Portfolio is compleet en op orde Toelichting Beoordelingscriteria Bewijzen (of het weglaten daarvan) waarop score is gebaseerd Stimuleren sportieve ontwikkeling 1 Begeleidt basketballers bij hun sport(loopbaan)ontwikkeling 2 Adviseert basketballers over materiaal (keuze en gebruik) in verband met prestatieverhoging 3 Besteedt aandacht aan het voorkomen en herstellen van blessures bij de basketballers Geven van trainingen 1 Geeft trainingen en / of loopt stage bij een team op niveau. 2 Stelt meerjarenplan op 3 Stelt geperiodiseerd jaarplan op 4 Registreert en evalueert de uitvoering van het geperiodiseerde jaarplan 5 Werkt passend binnen het jaarplan een reeks van trainingen uit 6 Registreert en evalueert de uitvoering van de reeks van trainingen 7 Analyseert prestaties en ontwikkeling van de basketballer(s) en/of team PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 5 versie

6 Voldaan vervolg Beoordelingscriteria Bewijzen (of het weglaten daarvan) waarop score is gebaseerd Burgerschapscompetentie 10 Gaat correct om met alle betrokkenen 11 Komt afspraken na 12 Houdt zich aan beroepscode 13 Vertoont voorbeeldgedrag op en rond de sportlocatie 14 Gaat vertrouwelijk om met persoonlijke informatie Leercompetentie 15 Reflecteert op het eigen handelen 16 Vraagt feedback 17 Verwoordt eigen leerbehoeften 18 Raadpleegt kennisbronnen/deskundigen Resultaat van de portfoliobeoordeling Toelichting Handtekening PVB-beoordelaar Akkoord Toetsingscommissie PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 6 versie

7 Toelichting Protocol PVB 4.1 Geven van trainingen Portfoliobeoordeling Stimuleren sportieve ontwikkeling 1 Begeleidt basketballers bij hun sport(loopbaan)ontwikkeling ** je maakt van de spelers een individuele analyse van de huidige situatie en hun wensen t.a.v. hun sport(loopbaan) ontwikkeling ** op basis van deze analyse stel je in overleg met de speler(s) een persoonlijk ontwikkelplan op ** tijdens de uitvoering van dit plan geef en ontvang je feedback die je vastlegt in een evaluatie ** op basis van je evaluatie pas je samen het ontwikkelplan aan ** het is duidelijk dat je werkt met de opbouw zoals bijv. binnen LTAD 2 3 Adviseert basketballers over materiaal (keuze en gebruik) in verband met prestatieverhoging ** desgevraagd en/of pro-actief adviseer je de spelers over materialen de zowel die fysieke als mentale prestaties kunnen verhogen. ** denk aan een kracht of fitnessprogramma t.b.v. van fysieke ontwikkeling ** denk aan sportpsychologie t.b.v. de mentale prestaties Besteedt aandacht aan het voorkomen en herstellen van blessures bij de basketballers ** blessure preventie is opgenomen in je jaarplan en de uitgewerkte trainingen ** bij blessures stel je in overleg met de speler en eventuele deskundigen (fysiotherapeut, arts) een herstelplan op ** de hersteloefeningen werk je uit in trainingen ** houdt het persoonlijke ontwikkelplan in ogenschouw bij zaken als belastbaarheid en belasting Geven van trainingen 4 Stelt meerjarenplan op ** je kunt aangeven welk meerjarenbeleid de club heeft ** je weet in hoeverre welke spelers in meerjarenperspectief kunnen doorgroeien c.q. van betekenis kunnen zijn voor het team ** je hebt een duidelijke visie en plannen wat betreft ontwikkeling van eigen team en club ** je kunt aangeven hoe je deze plannen denkt te realiseren ** je brengt bovenstaande elementen samen in een meerjarenplan ** je denkt mee als het om de groei en ontwikkeling van de jeugd gaat Stelt geperiodiseerd jaarplan op ** je maakt van de spelers een analyse van de huidige individuele technische, tactische, fysieke en mentale mogelijkheden, het functioneren als team en hun wensen t.a.v. hun ontwikkeling ** op basis van deze analyse stel je in overleg met de speler(s) een persoonlijk ontwikkelplan op ** in combinatie van de persoonlijke ontwikkelplannen en het meerjarenplan maak je een geperiodiseerd jaarplan Registreert en evalueert de uitvoering van het geperiodiseerde jaarplan ** je stelt, eventueel in overleg met betrokkenen, een procedure op voor het evalueren van de uitvoering van het geperiodiseerd jaarplan ** je voert de evaluaties uit, trekt relevante conclusies en verwerkt deze in (ver)nieuw(d) jaarplan ** er vindt op gezette tijden overleg plaats met assistent of andere expert Werkt passend binnen het jaarplan een reeks van trainingen uit ** op basis van het geperiodiseerd jaarplan werk je per (deel)periode een reeks van samenhangende trainingen uit Registreert en evalueert de uitvoering van de reeks van trainingen ** je stelt, eventueel in overleg met betrokkenen, een procedure op voor het evalueren van de uitvoering van de reeks van trainingen ** je voert de evaluaties uit, trekt relevante conclusies en verwerkt deze in (ver)nieuw(d) jaarplan ** je maakt zichtbaar dat het jaarplan past bij de doelstellingen ** je bent in staat met video en analyse software in te zetten Analyseert prestaties en ontwikkeling van de basketballer(s) en/of team ** op basis van je jaarplan maak je tussentijds van de spelers een analyse van de individuele technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkelingen, het functioneren als team en hun wensen t.a.v. hun ontwikkeling ** op basis van deze analyses pas je in overleg met de speler(s) het persoonlijk ontwikkelplan aan PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 7 versie

8 Vervolg: Burgerschapscompetentie 10 Gaat correct om met alle betrokkenen ** je houdt bij communicatie rekening met het communicatieniveau van betrokkenen ** je weet welke mores binnen je groep van toepassing zijn en kunt daarin bijsturen indien nodig ** je houdt bij communicatie naar de media rekening met het belang van de club en de spelers Komt afspraken na ** je formuleert je afspraken eenduidig ** je controleert of betrokkenen de afspraak begrepen hebben ** je voert de afspraak uit ** indien, door veranderde omstandigheden, een wijziging van de afspraak noodzakelijk is, worden de betrokkenen tijdig Geïnformeerd Houdt zich aan beroepscode ** je handelt in de uitoefening van je functie als trainer/coach conform de regels van de beroepscode, zoals die zijn vastgelegd bij oa NL Coach Vertoont voorbeeldgedrag op en rond de sportlocatie ** je bent je bewust dat je als trainer/coach een voorbeeldfunctie hebt ** je hebt een goed beeld van het daarbij gewenst gedrag ** je handelt conform het gewenst gedrag Gaat vertrouwelijk om met persoonlijke informatie ** je geeft geen persoonlijke informatie door aan derden zonder toestemming van betreffende personen Leercompetentie 15 Reflecteert op het eigen handelen ** je bent in staat je eigen functioneren te evalueren ** je reflecteert op je eigen handelen Vraagt feedback ** je beheerst de technieken van het vragen en geven van feedback ** je vraagt actief om feedback op je eigen functioneren Verwoordt eigen leerbehoeften ** je kunt je eigen leerdoelen smart formuleren ** je geeft sturing aan je eigen leerproces Raadpleegt kennisbronnen/deskundigen ** bij het uitvoeren van je functie maak je gebruik van relevante kennisbronnen/deskundigen PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 8 versie

9 Voldaan Planning Praktijk Reflectie Protocol PVB 4.1 Geven van trainingen Praktijkbeoordeling (Planningsinterview, praktijk en reflectie-interview) Naam kandidaat: Geboortedatum + geb.plaats: Plaats opleiding: Naam PvB-beoordelaar: Afnamecondities en voorbereiding kandidaat O Trainingsvoorbereiding is op tijd ingeleverd O Kandidaat is tijdig aanwezig (30 minuten voor aanvang) O Kandidaat heeft een voldoende voor zijn gehele portfolio O Omstandigheden zijn veilig voor alle betrokkenen O Groep van minimaal 10 basketballers is 30 minuten voor tijd aanwezig O Het materiaal is in orde (kandidaat neemt zo nodig maatregelen) Toelichting Beoordelingscriteria Waargenomen gedrag en/of uitspraken (of nalaten daarvan) waarop score is gebaseerd Stimuleren sportieve ontwikkeling 1 Motiveert, stimuleert en enthousiasmeert basketballers 2 Informeert en betrekt spelers bij verloop van de training 3 Bewaakt waarden en stelt normen 4 Past de omgangsvormen en taalgebruik aan bij de belevingswereld van de basketballers. 5 Treedt op als een basketballer zich onsportief gedraagt Geven van trainingen Baseert de trainingsvoorbereiding op analyses, achterliggende plannen en evaluaties Formuleert concrete doelstellingen voor het team en/of voor de individuele basketballer(s) Kiest organisatievormen die bijdragen aan het realiseren van doelstellingen voor het team en/of individuele basketballer(s) Houdt rekening met alle relevante omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de training Stemt zwaarte en opbouw af op (individuele) basketballers PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 9 versie

10 Voldaan Planning Praktijk Reflectie vervolg Beoordelingscriteria Waargenomen gedrag en/of uitspraken (of nalaten daarvan) waarop score is gebaseerd Geven van trainingen Doet oefening op correcte wijze voor of maakt gebruik van goed voorbeeld Geeft feedback en aanwijzingen aan basketballer op basis van analyse van alle invloed zijnde factoren 13 Verbetert prestatie van basketballer(s) / team. 14 Grijpt in indien veiligheid in geding is en/of het materiaal niet meer in orde is 15 Maakt optimaal gebruik van trainingsfaciliteiten 16 Evalueert continu het proces en (tussen)resultaat van de training en stelt zo nodig bij Burgerschapscompetentie 17 Gaat correct om met alle betrokkenen 18 Houdt zich aan beroepscode Leercompetentie 19 Reflecteert op het eigen handelen Resultaat van de praktijkbeoordeling Handtekening PVB-beoordelaars Toelichting Akkoord Toetsingscommissie PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 10 versie

11 Toelichting Protocol PVB 4.1 Geven van trainingen Praktijkbeoordeling Stimuleren sportieve ontwikkeling 1 Motiveert, stimuleert en enthousiasmeert basketballers ** je hebt een positieve en enthousiasmerende houding richting spelers ** spelers maken contact met de trainer en andersom ** aanwijzingen hebben zichtbaar effect 2 Informeert en betrekt spelers bij verloop van de training ** je start de training met uitleg van doelen en accenten ** je geeft goede en gedoseerde individuele feedback (stelt vragen, geeft aanwijzingen, corrigeert etc.) ** je geeft goede en gedoseerde groepsgewijze feedback (idem) ** je controleert of spelers feedback begrijpen en opvolgen ** je bent is staat te werken met een persoonlijke aanpak binnen het team 3 Bewaakt waarden en stelt normen ** je maakt afspraken, binnen maatschappelijke waarden en normen, hoe in situaties te handelen en te communiceren en bewaakt dat betrokkenen de afspraken nakomen ** organisatie is duidelijk; spelers zijn op tijd; zijn gereed; weten wat ze moeten doen 4 Past de omgangsvormen en taalgebruik aan bij de belevingswereld van de basketballers ** je past je communicatie stijl aan, aan individuele speler(s) en het team ** je communiceert met de spelers en begeleiders over je manier van training geven ** indien er sprake is van spelers uit het buitenland schenk je, indien nodig, aandacht aan hun belevingswereld 5 Treedt op als een basketballer zich onsportief gedraagt ** je maakt de spelers ervan bewust dat ze een voorbeeldfunctie hebben. ** je geeft hen een goed beeld van het daarbij gewenst gedrag ** je draagt hen op conform het gewenst gedrag te handelen ** zodra je onsportief gedrag waarneemt geef je feedback aan betrokkenen waardoor die zich bewust worden van hun gedrag en de negatieve invloed daarvan op de relevante omgeving ** zo nodig neem je maatregelen om herhaling van het gedrag te voorkomen Geven van trainingen 6 Baseert de trainingsvoorbereiding op analyses, achterliggende plannen en evaluaties ** je stelt in samenspraak met spelers, op basis van analyses en evaluaties, individuele technische, tactische, conditionele en mentale smart geformuleerde doelen vast in het persoonlijk ontwikkelplan ** je vertaalt deze doelen naar de trainingen ** de training vloeit voort uit de periodisering, dan wel of alsook uit de resultaten van de ontwikkeling of de competitie 7 8 Formuleert concrete doelstellingen voor het team en/of voor de individuele basketballer(s) ** bij het formuleren van doelstellingen maak je gebruik van moderne methoden en technieken ** scouting en analyse worden ingezet bij de voorbereiding Kiest organisatievormen die bijdragen aan het realiseren van doelstellingen voor het team en/of individuele basketballer(s) ** je baseert de trainingen op moderne, trainingsleer, spel- en oefenvormen en methodieken, afgestemd op het (top)basketballbasket gerelateerd aan het geperiodiseerd jaarplan 9 Houdt rekening met alle relevante omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de training ** je kunt aangeven wat je verwachtingen zijn en hoe je evt. denkt in te spelen op onverwachte situaties. Naar aanleiding van de situatie het moment ben je in staat creatieve en constructieve aanpassingen te doen 10 Stemt zwaarte en opbouw af op (individuele) basketballers ** je bouwt oefenstof methodisch en qua intensiteit goed op ** de training is inspanningsfysiologisch gezien verantwoord, ook met het oog op de planning ** je bewaakt intensiteit van de training en inzet van de spelers conform trainingsdoelen en oefenstof ** je past oefenstof of methodiek aan als daarvoor gegronde aanleiding is PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 11 versie

12 Geven van trainingen vervolg 11 Doet oefening op correcte wijze voor of maakt gebruik van goed voorbeeld ** je geeft duidelijke uitleg en met gepaste middelen kunnen oefeningen duidelijk visueel gemaakt worden ** spelers video s of andere middelen worden gebruikt om duidelijk te maken wat de bedoeling is 12 Geeft feedback en aanwijzingen aan basketballer op basis van analyse van alle invloed zijnde factoren ** je geeft goede en gedoseerde individuele feedback (stelt vragen, geeft aanwijzingen, corrigeert etc.) ** je geeft goede en gedoseerde groepsgewijze feedback (idem) ** je controleert of spelers feedback begrijpen en opvolgen ** controleren, corrigeren, complimenteren 13 Verbetert prestatie van basketballer(s) ** je evalueert kort de doelstellingen en accenten zowel in groep als individueel ** je laat spelers reflecteren op het door hen bereikte resultaat ** je past zo nodig de periodeplanning aan 14 Grijpt in indien veiligheid in geding is en/of het materiaal niet meer in orde is ** zodra je een onveilige sportsituatie waarneemt onderneem je acties waardoor zo snel mogelijk voor de deelnemende basketballers en eventueel andere aanwezigen een veilige situatie ontstaat Maakt optimaal gebruik van trainingsfaciliteiten ** je maakt in je trainingen, gebruik van moderne, trainingsleer, spel- en oefenvormen en methodieken, afgestemd op het (top)basketbal Evalueert continu het proces en (tussen)resultaat van de training en stelt zo nodig bij ** je beweegt je goed door de zaal en bevindt je vooral daar waar accenten getraind worden en het geven van feedback van belang is ** je controleert het resultaat van acties en bewegingen en hanteert hierbij de afgesproken norm ** je past oefenstof of methodiek aan als daarvoor gegronde aanleiding is Burgerschapscompetentie 17 Gaat correct om met alle betrokkenen ** je past je communicatie stijl aan aan individuele spelers en het team ** je communiceert met de spelers en begeleiders over je manier van training geven ** je houdt bij communicatie rekening met het communicatieniveau van betrokkenen ** je houdt bij communicatie naar de media rekening met het belang van de club en de spelers 18 Houdt zich aan beroepscode ** je handelt in de uitoefening van je functie als trainer/coach conform de regels van de beroepscode Leercompetentie 19 Reflecteert op het eigen handelen ** je bent in staat je eigen functioneren te evalueren ** je reflecteert op je eigen handelen PVB-beschrijving 4.1 Geven van trainingen 12 versie

Sportleider 4 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1

Sportleider 4 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1 Sportleider 4 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio met daarin een uitgewerkt en deels uitgevoerd en geëvalueerd meerjarenplan

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.6 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.5

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.6 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.5 Basketball Trainer / Coach 4 Scouten van sporters (basketballers) Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.6 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 t/m 4.5 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit

Nadere informatie

3.2 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit een planningsinterview, praktijk geven van training en een reflectieinterview.

3.2 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit een planningsinterview, praktijk geven van training en een reflectieinterview. Wielrentrainer 3 Geven van training Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent tot het maken van een jaarplan

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 en 4.3 t/m 4.6

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 en 4.3 t/m 4.6 Basketball Trainer / Coach 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1 en 4.3 t/m 4.6 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen

Nadere informatie

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde jaarplan.

3.1 Portfoliobeoordeling De portfoliobeoordeling heeft betrekking op het door u opgestelde en deels uitgevoerde en geëvalueerde jaarplan. Sportleider 3 Geven van trainingslessen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio (jaarplan)

Nadere informatie

Wielertrainer 4 Geven van trainingen

Wielertrainer 4 Geven van trainingen Wielertrainer 4 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio met daarin een uitgewerkt en deels uitgevoerd en geëvalueerd meerjarenplan

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6 Basketball Trainer / Coach 4 Ontwikkelen sporttechnisch beleid Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met de PvB 4.1, 4.2, 4.4, 4.5 en 4,6 1. Opdracht Uw opdracht bestaat

Nadere informatie

5. Afnamecondities Uw portfolio dient leesbaar, compleet en op orde te zijn. Bij voorkeur dient u deze digitaal aan te leveren.

5. Afnamecondities Uw portfolio dient leesbaar, compleet en op orde te zijn. Bij voorkeur dient u deze digitaal aan te leveren. Basketball Trainer / Coach 3 Organiseren van activiteiten Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.3 Deze PVB ( portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 3.1, 3.2 en 3.4. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat

Nadere informatie

Sportleider 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2

Sportleider 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Sportleider 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent een wedstrijd te analyseren.

Nadere informatie

Trainer (Muay Thai) Kickboxing 3. Federatie Oosterse Gevechtskunsten. Proeven Van Bekwaamheid (PVB) Versie 1, 2012

Trainer (Muay Thai) Kickboxing 3. Federatie Oosterse Gevechtskunsten. Proeven Van Bekwaamheid (PVB) Versie 1, 2012 Federatie Oosterse Gevechtskunsten Trainer (Muay Thai) Kickboxing 3 Proeven Van Bekwaamheid (PVB) Versie 1, 2012 Deze PVB- beschrijving is vastgesteld door de Toetsingscommissie op 31 augustus 2012. PVB

Nadere informatie

PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool

PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool PVB 4.1 Geven van trainingen Pistool Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Pistool Inleiding Om het door de KNSA en NOC*NSF erkende diploma trainer-coach 4 Pistool te behalen, moet je vijf kerntaken op

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie A-Professional (niveau 4)

Toetsplan van de kwalificatie A-Professional (niveau 4) Toetsplan van de kwalificatie A-Professional (niveau 4) Dit toetsplan en de bijbehorende PVB-beschrijvingen zijn vastgesteld door de toetsingscommissie op 16 juni 2008. Deelkwalificaties Geven van lessen

Nadere informatie

PVB 4.1 Geven van trainingen

PVB 4.1 Geven van trainingen PVB 4.1 Geven van trainingen Deelkwalificatie van beachvolleybaltrainer 4 Inleiding Om het door de Nevobo en NO*NSF erkende diploma beachvolleybaltrainer 4 te behalen, moet je 3 kerntaken op niveau 4 beheersen.

Nadere informatie

PVB-beschrijving 4.2

PVB-beschrijving 4.2 PVB-beschrijving 4.2 Kaatstrainer/coach 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio, waaruit blijkt dat u in staat

Nadere informatie

Handbaltrainer 3 Organiseren van activiteiten Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 3.2 en 3.

Handbaltrainer 3 Organiseren van activiteiten Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 3.2 en 3. Handbaltrainer 3 Organiseren van activiteiten Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 3.2 en 3.4 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een

Nadere informatie

Basketball Trainer/ Coach 3 Geven van trainingen

Basketball Trainer/ Coach 3 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 3.1 Deze PvB (portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PvB KSS 3.2, KSS 3.3 en KSS 3.4. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio (jaarplan)

Nadere informatie

Wielertrainer 2 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Vastgesteld door de toetsingscommissie op 18 maart 2008

Wielertrainer 2 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Vastgesteld door de toetsingscommissie op 18 maart 2008 Wielertrainer 2 Geven van trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Vastgesteld door de toetsingscommissie op 18 maart 2008 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het geven van een (deel van een) training

Nadere informatie

PVB 4.1 Geven van trainingen Geweer Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Geweer

PVB 4.1 Geven van trainingen Geweer Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Geweer PVB 4.1 Geven van trainingen Geweer Deelkwalificatie van trainer-coach 4 Geweer Inleiding Om het door de KNSA en NOC*NSF erkende diploma trainer-coach 4 Geweer te behalen, moet je vijf kerntaken op niveau

Nadere informatie

PVB-beschrijving 4.3

PVB-beschrijving 4.3 PVB-beschrijving 4.3 Kaatstrainer/coach 4 Ontwikkelen en uitvoeren kaatstechnisch beleid Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 4.1,4.4 en 4.5. 1. Opdracht

Nadere informatie

Basketball Trainer/ Coach 2 Assisteren bij activiteiten

Basketball Trainer/ Coach 2 Assisteren bij activiteiten Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 2.3 Deze PvB (portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PvB KSS 2.1 en KSS 2.2. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat

Nadere informatie

4. Deelnamecondities De kennistoetsen Coachen, Enkelspel, Dubbelspel en Gemengd dubbelspel dienen met een voldoende beoordeeld te zijn.

4. Deelnamecondities De kennistoetsen Coachen, Enkelspel, Dubbelspel en Gemengd dubbelspel dienen met een voldoende beoordeeld te zijn. Sportleider 3 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent wedstrijden te coachen

Nadere informatie

PvB 3.1 Geven van trainingen

PvB 3.1 Geven van trainingen PvB 3.1 Geven van trainingen Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Geven van trainingen (KSS 3.1) 29-10-2012-1 - 1 PvB 3.1 Geven van trainingen Om het door de Atletiekunie

Nadere informatie

3.1 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit praktijk geven van (delen van) trainingen en een reflectieinterview.

3.1 Praktijkbeoordeling De praktijkbeoordeling bestaat uit praktijk geven van (delen van) trainingen en een reflectieinterview. Basketball Trainer / Coach 2 Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het geven van een training op basis van een aangereikte trainingsvoorbereiding

Nadere informatie

PVB-beschrijving 4.4 - portfolio

PVB-beschrijving 4.4 - portfolio PVB-beschrijving 4.4 - portfolio Kaatstrainer/coach 4 Bevorderen van competentieontwikkeling van kaatskader Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.4 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 4.1,

Nadere informatie

Basketball Trainer/ Coach 2 Geven van (delen van) trainingen

Basketball Trainer/ Coach 2 Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 2.1 Deze PvB wordt afgenomen in combinatie met PvB KSS 2.2 en KSS 2.3. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het geven van een training op basis van een aangereikte trainingsvoorbereiding

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PvB) - KSS 4.1 - Geven van trainingen

Proeve van bekwaamheid (PvB) - KSS 4.1 - Geven van trainingen Hockeytrainer 4 Proeve van bekwaamheid (PvB) - KSS 4.1 - Geven van trainingen 1 Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio met daarin een uitgewerkt, deels uitgevoerd en geëvalueerd meerjarenplan

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie golfinstructeur level 2

Toetsplan van de kwalificatie golfinstructeur level 2 Toetsplan van de kwalificatie golfinstructeur level 2 Dit Toetsplan en de bijbehorende PVB-beschrijvingen zijn vastgesteld door de Toetsingscommissie op 16 juni 2008 Deelkwalificaties Geven van lessen

Nadere informatie

Basketball Trainer/ Coach 2 Begeleiden bij wedstrijden

Basketball Trainer/ Coach 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 2.2 Deze PvB (portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PvB KSS 2.1 en KSS 2.3. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio waaruit blijkt

Nadere informatie

Handbaltrainer 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2.

Handbaltrainer 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2. Handbaltrainer 2 Begeleiden bij wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.2 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2.3 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio

Nadere informatie

PVB 3.1 Geven van trainingen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.1 Geven van trainingen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.1 Geven van trainingen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid

Proeve van Bekwaamheid Proeve van Bekwaamheid Titel Kwalificatieprofiel Allround Wandelsport Instructeur 2 (AWI-2) Titel Kerntaak Assisteren bij Activiteiten (KSS 2.3) INHOUDSOPGAVE 1. Opdracht 2 2. Doelstellingen 2 3. Onderdelen

Nadere informatie

Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH PVB 2: Geven van trainingen

Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH PVB 2: Geven van trainingen Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH PVB : Geven van trainingen. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een product, opdracht.5 'Plannen op middellange termijn', waaruit blijkt dat u in staat

Nadere informatie

4. Deelnamecondities U dient te beschikken over een akkoordverklaring die door een KNKB-gekwalificeerde opleider is ondertekend.

4. Deelnamecondities U dient te beschikken over een akkoordverklaring die door een KNKB-gekwalificeerde opleider is ondertekend. Kaatstrainer 3 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent wedstrijden te coachen, die

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.4 Aansturen van sportkader (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

5. Afnamecondities De activiteit waarbij u assisteert is gericht op het werven en behouden van leden en is geen training.

5. Afnamecondities De activiteit waarbij u assisteert is gericht op het werven en behouden van leden en is geen training. Handbaltrainer 2 Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 Deze PVB wordt afgenomen in combinatie met PVB KSS 2.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren

Nadere informatie

Toetsplan kwalificatie leercoach

Toetsplan kwalificatie leercoach Toetsplan kwalificatie leercoach Dit toetsplan en de bijbehorende PVB-beschrijvingen zijn vastgesteld door de Toetsingscommissie bond kandidaat op. 1. Competenties De volgende competenties worden getoetst:

Nadere informatie

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4

Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Toetsplan en PvB-beschrijvingen Toetsplan Prestatie Looptrainer 4 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2015 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3 - Kenmerken kwalificatie... - 3 - Kenmerken sportbond...

Nadere informatie

PvB Leercoach. Coachen van cursisten;

PvB Leercoach. Coachen van cursisten; Proeve van Bekwaamheid (PvB) Leercoach. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio en het voeren van een begeleidings- of intervisiegesprek. 2. Doelstellingen U wordt beoordeeld op

Nadere informatie

Basketball Trainer/ Coach 3 Coachen van wedstrijden

Basketball Trainer/ Coach 3 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PvB) KSS 3.2 Deze PvB (portfolio) wordt afgenomen in combinatie met PvB KSS 3.1, KSS 3.3 en KSS 3.4. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio waaruit

Nadere informatie

PvB Expert Geven van workshops

PvB Expert Geven van workshops Proeve van Bekwaamheid (PvB) Expert. 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het maken van een portfolio en het geven van een workshop. 2. Doelstellingen U wordt beoordeeld op de beheersing van de volgende

Nadere informatie

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

PVB 3.1 Geven van trainingen

PVB 3.1 Geven van trainingen PVB 3.1 Geven van trainingen Deelkwalificatie van volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma volleybaltrainer 3 te behalen, moet je vier kerntaken op niveau 3 beheersen.

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Geven van Lessen

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Geven van Lessen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Geven van Lessen 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het vaststellen van het beginniveau van een groep beginnende zeilers binnen een CWO opleidingslocatie en het naar

Nadere informatie

Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH. PVB 1 : Coachen van wedstrijden

Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH. PVB 1 : Coachen van wedstrijden Proeven van bekwaamheid UEFA C YOUTH PVB : Coachen van wedstrijden. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van opdracht.2 'Coach een team op een wedstrijddag' (als onderdeel van het portfolio),

Nadere informatie

Sportleider 2 Badminton Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1

Sportleider 2 Badminton Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 Sportleider 2 Badminton Geven van (delen van) trainingen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.1 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent tot

Nadere informatie

PvB 3.2 Coachen bij wedstrijden

PvB 3.2 Coachen bij wedstrijden PvB 3.2 Coachen bij wedstrijden Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Coachen bij wedstrijden (KSS 3.2) 29-10-2012-1 - 1 PVB 3.2 Coachen bij wedstrijden Om het door de

Nadere informatie

CVT3 PVB 3.1 Geven van trainingen

CVT3 PVB 3.1 Geven van trainingen CVT3 PVB 3.1 Geven van trainingen Deelkwalificatie van CMV volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma CMV volleybaltrainer 3 te behalen, moet je 2 kerntaken op niveau

Nadere informatie

Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3

Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 Sportleider 2 Badminton Assisteren bij het organiseren van een activiteit Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 2.3 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het aanleveren van een ingevulde vragenlijst waaruit blijkt

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader

PVB 3.4 Aansturen van sportkader PVB 3.4 Aansturen van sportkader Deelkwalificatie van volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma volleybaltrainer 3 te behalen, moet je vier kerntaken op niveau 3 beheersen.

Nadere informatie

PVB 3.4 Aansturen van sportkader

PVB 3.4 Aansturen van sportkader PVB 3.4 Aansturen van sportkader Deelkwalificatie van volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma volleybaltrainer 3 te behalen, moet je 2 kerntaken op niveau 3 beheersen.

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3 PVB 3.1 Geven van lessen Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NSF erkende diploma Leider Sportieve Recreatie niveau 3 te behalen, moet je

Nadere informatie

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 TOETSDOCUMENTEN IJSHOCKEYTRAINER/COACH 3

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 TOETSDOCUMENTEN IJSHOCKEYTRAINER/COACH 3 KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 TOETSDOCUMENTEN IJSHOCKEYTRAINER/COACH 3 Overzicht Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie IJshockeytrainer/coach 3 Deelkwalificaties PVB 3.1 Geven van trainingen

Nadere informatie

PVB 2.1 Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2

PVB 2.1 Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 PVB 2. Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

1 Opdracht... 2. 2 Doelstellingen... 2. 3 Onderdelen PvB en tijdsduur... 2 3a Portfoliobeoordeling... 2 3b Praktijkbeoordeling...

1 Opdracht... 2. 2 Doelstellingen... 2. 3 Onderdelen PvB en tijdsduur... 2 3a Portfoliobeoordeling... 2 3b Praktijkbeoordeling... PvB 3.1 Geven van trainingen Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Geven van trainingen (KSS 3.1) Inhoudsopgave 1 Opdracht... 2 2 Doelstellingen... 2 3 Onderdelen PvB en

Nadere informatie

PVB 4.5 Samenwerken met een begeleidingsteam en onderhouden van externe contacten

PVB 4.5 Samenwerken met een begeleidingsteam en onderhouden van externe contacten PVB 4.5 Samenwerken met een begeleidingsteam en onderhouden van externe contacten Deelkwalificatie van beachvolleybaltrainer 4 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma beachvolleybaltrainer

Nadere informatie

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie...

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie... PvB 3.4 Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Inhoudsopgave 1 Opdracht... 2 2 Doelstellingen... 2 3 Onderdelen PvB en tijdsduur... 2 4 Deelnamecondities... 2 5 Afnamecondities...

Nadere informatie

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van volleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma volleybaltrainer 3 te behalen, moet je vier kerntaken op niveau 3 beheersen. Door met succes een proeve

Nadere informatie

PvB Coachen van wedstrijden

PvB Coachen van wedstrijden PvB Coachen van wedstrijden Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Coachen van wedstrijden (KSS 3.2) Inhoudsopgave 1 Opdracht...2 2 Doelstellingen...2 3 Onderdelen

Nadere informatie

PVB 4.3 Ondersteunen van sporttechnisch beleid

PVB 4.3 Ondersteunen van sporttechnisch beleid PV 4.3 Ondersteunen van sporttechnisch beleid Deelkwalificatie van beachvolleybaltrainer 4 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma beachvolleybaltrainer 4 te behalen, moet je 3 kerntaken

Nadere informatie

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Titel kwalificatieprofiel: Basis Baanatletiektrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Organiseren van activiteiten (KSS 3.3) 29-10-2012-1 - 1 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten

Nadere informatie

BVT2 PVB 2.1 Geven van trainingen

BVT2 PVB 2.1 Geven van trainingen Deelkwalificatie van beachvolleybaltrainer 2 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma beachvolleybaltrainer 2 te behalen, moet je de kerntaak Geven van Trainingen op niveau 2 beheersen.

Nadere informatie

Toetsdocumenten Wielertrainer 3 Inhoudsopgave

Toetsdocumenten Wielertrainer 3 Inhoudsopgave Toetsdocumenten Wielertrainer 3 Inhoudsopgave Overzicht 3 Toetsplan van de kwalificatie trainer-coach 3 4 Algemene informatie voor de sportbond 4 1. Diploma en deelkwalificaties 4 2. erntaken en werkprocessen

Nadere informatie

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3

Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Toetsplan en PvB-beschrijvingen Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2013 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 4-2. Toetsplan Basis Baanatletiektrainer 3...

Nadere informatie

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie...

1 Opdracht Doelstellingen Onderdelen PvB en tijdsduur Deelnamecondities Afnamecondities Locatie... PvB 3.2 Coachen van wedstrijden Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Coachen van wedstrijden (KSS 3.2) Inhoudsopgave 1 Opdracht... 2 2 Doelstellingen... 2 3 Onderdelen

Nadere informatie

PVB 2.1: Geven van trainingen; (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2

PVB 2.1: Geven van trainingen; (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2 PVB 2.1 Geven van trainingen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2 enmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Squash Trainer 2 Deelkwalificaties PVB 2.1: Geven van trainingen;

Nadere informatie

VT2 PvB 2.3 Assisteren bij activiteiten

VT2 PvB 2.3 Assisteren bij activiteiten VT2 PvB 2.3 Assisteren bij activiteiten Deelkwalificatie van volleybaltrainer 2 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma volleybaltrainer 2 te behalen, moet je drie kerntaken op niveau

Nadere informatie

OPLEIDING SCHEIDSRECHTER JUDO NIVEAU 3B

OPLEIDING SCHEIDSRECHTER JUDO NIVEAU 3B OPLEIDING SCHEIDSRECHTER JUDO NIVEAU 3B WIE KAN DEELNEMEN AAN DE OPLEIDING? De opleiding staat open voor leden van de JBN die op 31 december van het lopende jaar 16 jaar of ouder zijn en minimaal de 1

Nadere informatie

PVB 3.2 Coachen bij wedstrijden (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3

PVB 3.2 Coachen bij wedstrijden (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 PVB 3.2 Coachen bij wedstrijden (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 3 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

TOETSPLAN VAN DE KWALIFICATIE LEERKRACHT IN DE ZORG (JBN LEERKRACHT NIVEAU 4) 1 september 2014

TOETSPLAN VAN DE KWALIFICATIE LEERKRACHT IN DE ZORG (JBN LEERKRACHT NIVEAU 4) 1 september 2014 TOETSPLAN VAN DE KWALIFICATIE LEERKRACHT IN DE ZORG (JBN LEERKRACHT NIVEAU 4) 1 september 2014 Dit toetsplan is vastgesteld door de toetsingscommissie van de Judo Bond Nederland. Deelkwalificaties Samenwerken

Nadere informatie

PVB 2.2: Begeleiden bij wedstrijden; PVB 2.3: Assisteren bij activiteiten. Kwalificatiestructuur KSS 2012

PVB 2.2: Begeleiden bij wedstrijden; PVB 2.3: Assisteren bij activiteiten. Kwalificatiestructuur KSS 2012 PVB 2.1 Geven van trainingen (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2 enmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Squash Trainer 2 Deelkwalificaties PVB 2.1: Geven van trainingen;

Nadere informatie

Toetsplan Basis Looptrainer 3

Toetsplan Basis Looptrainer 3 Toetsplan en PvB-beschrijvingen Toetsplan Basis Looptrainer 3 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2013 Tekst Inhoudsopgave 1. Overzicht... - 3-2. Toetsplan Basis Looptrainer 3... - 4-2.1 Algemene

Nadere informatie

Toetsdocumenten Wielertrainer 4 Inhoudsopgave

Toetsdocumenten Wielertrainer 4 Inhoudsopgave Toetsdocumenten Wielertrainer 4 Inhoudsopgave Overzicht 3 Toetsplan van de kwalificatie wielertrainer 4 4 Algemene informatie voor de sportbond 4 1. Diploma en deelkwalificaties 4 2. Kerntaken en werkprocessen

Nadere informatie

PVB 2.1 Geven van trainingen

PVB 2.1 Geven van trainingen PVB 2.1 Geven van trainingen Deelkwalificatie van volleybaltrainer 2 PVB 2.1 Geven van Trainingen Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma volleybaltrainer 2 te behalen, moet je drie

Nadere informatie

Inleiding. 1. Doelstelling

Inleiding. 1. Doelstelling PVB 2.1 Geven van lessen Inleiding Om het door de NWWB en NOC*NSF erkende diploma Waterski- en Wakeboardinstructeur 2 te behalen moet de kandidaat drie kerntaken op niveau 2 beheersen. Door met succes

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 PVB 2.1 Geven van lessen (praktijkbeoordeling) Deelkwalificatie van Leider Sportieve ecreatie niveau 2 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve ecreatie niveau 2 te

Nadere informatie

DOJO ASSISTENT AIKIDO / JUJITSU / JUDO (JBN leerkracht niveau 1)

DOJO ASSISTENT AIKIDO / JUJITSU / JUDO (JBN leerkracht niveau 1) DOJO ASSISTENT AIKIDO / JUJITSU / JUDO WIE KAN DEELNEMEN AAN DE OPLEIDING? De opleiding staat open voor leden van de JBN die op 31 december van het lopende jaar 14 jaar of ouder zijn. WAT KOST DE OPLEIDING?

Nadere informatie

VT4 PVB 4.5 Samenwerken met een begeleidingsteam en onderhouden van externe contacten

VT4 PVB 4.5 Samenwerken met een begeleidingsteam en onderhouden van externe contacten VT4 PVB 4.5 Samenwerken met een begeleidingsteam en onderhouden van externe contacten Deelkwalificatie van volleybaltrainer 4 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma volleybaltrainer

Nadere informatie

Toetsplan. Toetsplan. Werptrainer 4

Toetsplan. Toetsplan. Werptrainer 4 Toetsplan Toetsplan Werptrainer 4 Atletiekunie Afdeling Opleidingen Augustus 2013 Inhoudsopgave Toetsplan... - 1 - Inhoudsopgave... - 2-1. Overzicht... - 4-2. Toetsplan Werptrainer 4... - 7-2.1 Algemene

Nadere informatie

Toetsplan. Allround Wandelsport Instructeur-3

Toetsplan. Allround Wandelsport Instructeur-3 Toetsplan Allround Wandelsport Instructeur-3 In opdracht van NOC*NSF zijn aansluitend bij de Kwalificatiestructuur Sport 2012 (KSS 2012) toetsdocumenten ontwikkeld. Op 14 mei 2013 zijn de toetsdocumenten

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3 PVB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 3 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NS erkende diploma Leider Sportieve Recreatie niveau 3 te behalen,

Nadere informatie

PvB 3.4 Aansturen van kader

PvB 3.4 Aansturen van kader PvB 3.4 Aansturen van kader Titel kwalificatieprofiel: Basis Looptrainer 3 Proeve van Bekwaamheid: Aansturen van kader (KSS 3.4) 16-04-2013-1 - 1 PvB 3.4 Aansturen van kader Om het door de Atletiekunie

Nadere informatie

ONDERWIJS-EN EXAMENREGELING

ONDERWIJS-EN EXAMENREGELING TAEKWONDO BOND NEDERLAND OPLEIDING TAEKWONDO-TRAINER NIVEAU 3 ONDERWIJS-EN EXAMENREGELING Commissie Opleidingen Taekwondo Bond Nederland Versie 2011 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 HET BEROEPSPROFIEL...

Nadere informatie

Assisteren bij activiteiten

Assisteren bij activiteiten PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten Inleiding Om het door de NWWB en NOC*NSF erkende diploma Waterski- en Wakeboardinstructeur 2 te behalen moet de kandidaat drie kerntaken op niveau 2 beheersen. Door

Nadere informatie

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 Inhoudsopgave Overzicht 2 Toetsplan van de kwalificatie IJshockeytrainer/coach 1 (Teambegeleider) 3 PVB 1.1 Assisteren bij trainingen/activiteiten 7 PVB 1.2 Zorgen voor maatregelen 12 Pagina 1 TOETSDOCUMENTEN

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 Geven van Lessen

Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 Geven van Lessen Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 3.1 Geven van Lessen 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het vaststellen van het beginniveau van een groep beginnende- of semigevorderde zeilers binnen een CWO opleidingslocatie

Nadere informatie

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling)

PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Squash Trainer 2 Kenmerken kwalificatie Naam van de kwalificatie Squash Trainer 2 Deelkwalificaties PVB 2.1: Geven van trainingen;

Nadere informatie

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van Zitvolleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NSF erkende diploma zitvolleybaltrainer 3 te behalen, moet je 2 kerntaken op niveau 3 beheersen. Door met succes een proeve

Nadere informatie

BVT3 PvB 3.3 Organiseren van activiteiten

BVT3 PvB 3.3 Organiseren van activiteiten BVT3 PvB 3.3 Organiseren van activiteiten Deelkwalificatie van beachvolleybaltrainer 3 Inleiding Om het door de Nevobo en NOC*NS erkende diploma beachvolleybaltrainer 3 te behalen, moet je 2 kerntaken

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Trainer - coach 3

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Trainer - coach 3 walificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocumenten Trainer - coach 3 2 Inhoudsopgave: Overzicht Overzicht Toetsplan van de kwalificatie Trainer-Coach/Schermleraar 5 PVB 3.1 Geven van trainingen 11 PVB 3.2

Nadere informatie

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 Toetsplan IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2

KWALIFICATIESTRUCTUUR SPORT 2012 Toetsplan IJSHOCKEYTRAINER/COACH 2 Toetsplan Pagina 1 Colofon Toetsplan ijshockeytrainer/coach 2 Pagina 2 De toetsdocumenten IJshockeytrainer/coach 2, KSS niveau 2 zijn gebaseerd op de modellen die zijn vastgesteld door de algemene vergadering

Nadere informatie

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2

Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten Deelkwalificatie van Leider Sportieve Recreatie niveau 2 Inleiding Om het door Stichting NSA en NOC*NSF erkende diploma Leider Sportieve Recreatie niveau 2 te behalen,

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Schaatsbegeleider niveau 1

Toetsplan van de kwalificatie Schaatsbegeleider niveau 1 Toetsplan van de kwalificatie Schaatsbegeleider niveau 1 Toetsplan kwalificatie schaatsbegeleider niveau 1 Overzicht Naam van de kwalificatie Schaatsbegeleider niveau 1 Deelkwalificaties PVB 1.1 Assisteren

Nadere informatie

Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach 4

Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach 4 Toetsplan van de kwalificatie Schaatstrainer-coach 4 Inhoudsopgave Toetsplan van de kwalificatie schaatstrainer-coach 4 1 Overzicht 4 Toetsplan van de kwalificatie trainer-coach 4 5 Algemene informatie

Nadere informatie

Wielertrainer 1. Toetsdocumenten

Wielertrainer 1. Toetsdocumenten Wielertrainer 1 Toetsdocumenten Inhoudsopgave 1. Overzicht 2. Toetsplan van de kwalificatie wielertrainer 1 3. PVB 1.1 assisteren bij activiteiten 4. PVB 1.2 Zorg voor maatregelen 2 1. Overzicht Kenmerken

Nadere informatie

Beachvolleybalscheidsrechter 4 Proeve van Bekwaamheid

Beachvolleybalscheidsrechter 4 Proeve van Bekwaamheid PvB BVS 4: Leiden van en ( Beachvolleybalscheidsrechter niveau 4) 1. Opdracht: Uw opdracht bestaat uit het, als eerste scheidsrechter, leiden en afhandelen van een competitie op het niveau van 1 e divisie

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport 2012. Toetsdocumenten Roei-instructeur

Kwalificatiestructuur Sport 2012. Toetsdocumenten Roei-instructeur Kwalificatiestructuur Sport 2012 Toetsdocumenten Roei-instructeur Inhoudsopgave Overzicht 5 Toetsplan van de kwalificatie Roei-instructeur- 2 6 Algemene informatie voor de sportbond 6 1. Diploma en deelkwalificaties

Nadere informatie

PVB 2.2 Begeleiden bij wedstrijden (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2

PVB 2.2 Begeleiden bij wedstrijden (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 PVB 2.2 Begeleiden bij wedstrijden (portfoliobeoordeling) Deelkwalificatie van Basketballtrainer-coach 2 Inleiding Om het door de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF erkende diploma Basketballtrainer-coach

Nadere informatie

Kwalificatieprofiel. Kwalificatieprofiel Trainer-A Geweer (KSS3)

Kwalificatieprofiel. Kwalificatieprofiel Trainer-A Geweer (KSS3) Kwalificatieprofiel Trainer-A Geweer (KSS3) 1. ALGEMENE INFORMATIE Datum 20 maart 2013 Regie NOC*NSF In dit beroepscompetentieprofiel (BCP) zijn de veranderingen verwerkt die Ontwikkeling sinds 2003 hebben

Nadere informatie