Hoe kleine en middelgrote bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe kleine en middelgrote bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld"

Transcriptie

1 White Paper Hoe kleine en middelgrote bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld Door Scott Sinclair, analist, Mark Peters, senior analist en Monya Keane, researchanalist Januari 2015 Deze White Paper van ESG is geschreven in opdracht van Hewlett-Packard en wordt verspreid onder licentie van ESG by The Enterprise Strategy Group, Inc. Alle rechten voorbehouden.

2 Whitepaper: Hoe bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld 2 Inhoud Inleiding... 3 Uitdagingen bij het selecteren van storage voor BI- en CRM-applicaties... 4 Storage-overwegingen voor BI- en CRM-applicaties... 6 HP levert storage-oplossingen die organisaties helpen op hun klanten te focussen... 6 De vereiste prestaties en functionaliteit voor BI- en CRM-applicaties... 6 Schaalmogelijkheden om de groeiende hoeveelheid klantgegevens te ondersteunen... 7 Focus op de klant is een noodzaak voor bedrijven... 7 Een uiterst betrouwbare, gemakkelijk te installeren en gekwalificeerde oplossing... 8 Service en support als er problemen zijn... 8 Betaalbaar voor een bescheiden budget... 8 De echte waarheid... 9 Alle handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van de betreffende ondernemingen. De informatie in deze whitepaper is afkomstig uit bronnen die The Enterprise Strategy Group (ESG) als betrouwbaar beschouwt, maar wordt door ESG niet gegarandeerd. De in deze publicatie vervatte meningen van ESG kunnen aan verandering onderhevig zijn. Deze publicatie valt onder het auteursrecht van The Enterprise Strategy Group, Inc. Elke vorm van reproductie of verspreiding van deze publicatie, geheel of gedeeltelijk, op papier, elektronisch of anderszins, naar personen die niet gerechtigd zijn deze informatie te ontvangen is, zonder uitdrukkelijke toestemming van de The Enterprise Strategy Group, Inc., strijdig met de Amerikaanse wet op het auteursrecht en leidt tot civielrechtelijke en indien van toepassing tot strafrechtelijke vervolging. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met ESG Client Relations op

3 Inleiding Whitepaper: Hoe bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld 3 De adoptie van nieuwe technologie creëert vaak nieuwe kansen, zeker in de bedrijfswereld. De opkomst van innovaties zoals social media en mobile devices verandert de manier waarop bedrijven met klanten omgaan en de manier waarop klanten door bedrijven benaderd willen worden. Door toenemende automatisering bij de sales force, BI (Business Intelligence) en CRM-applicaties (Customer Relationship Management) krijgen bedrijven nieuwe inzichten en kunnen zij efficiënter nieuwe klanten vinden en klanten langer aan zich binden. Organisaties die investeren om hun potentiële doelgroepen beter te begrijpen, zijn succesvoller dan bedrijven die hun klanten niet goed kennen. IT-organisaties willen hun concurrentiepositie versterken door een betere focus op klanten en zij investeren daarom meer in business intelligence, gegevensanalyse en de onderliggende infrastructuur die deze applicaties moet ondersteunen. In 2014 ondervroeg de Enterprise Strategy Group (ESG) een aantal IT-organisaties om te achterhalen wat de trends in technologie-besteding zijn. Op de vraag in welke IT-initiatieven zij de komende 12 maanden het meest dachten te investeren, was het vaakst gehoorde antwoord "Betere informatieanalyse voor Business Intelligence en een beter inzicht in klanten" (zie Figuur 1). 1 Figuur 1. IT en marketing focussen op Business Intelligence en data-analyse In welk van de volgende IT-initiatieven denkt u dat uw organisatie de komende 12 maanden het meest zal investeren? (Percentage van de respondenten, meerdere antwoorden toegestaan) Informatie beter analyseren voor realtime Business Intelligence en om meer over klanten te weten te komen 26% 53% Groter gebruik van social mediatechnologie voor marketing, het winnen van nieuwe klanten, enz. 21% 44% Respondente n uit marketing (N=167) Strategieën om klanten te bereiken via hun mobiele apparaten 23% 35% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% Bron: Enterprise Strategy Group, Geavanceerde analysefunctionaliteit kan bedrijven een voorsprong geven bij het vinden en vasthouden van nieuwe klanten. Het rendement dat organisaties uit deze intelligente applicaties halen kan echter beperkt worden door de onderliggende IT-infrastructuur. Met de juiste infrastructuur, met name de juiste storage-infrastructuur, halen organisaties veel meer uit hun BI- en CRM-applicaties. Bedrijven van elke grootte zijn geïnteresseerd in BI- en CRMapplicaties, maar kleine en middelgrote bedrijven hebben vaak meer moeite met het opzetten en implementeren van een optimale storage-architectuur. 1 Bron: Onderzoek van ESG: Enterprise Data Analytics Trends, mei 2014.

4 Whitepaper: Hoe bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld 4 Uitdagingen bij het selecteren van storage voor BI- en CRM-applicaties Kleine en middelgrote bedrijven zijn in een voortdurend veranderende IT-omgeving genoodzaakt om méér te doen met minder. Bij uitbreiding van de IT-infrastructuur met het oog op een beter gebruik van BI- en CRM-applicaties stuit een bedrijf soms op problemen. In kleine en middelgrote bedrijven wegen die zwaarder, omdat de middelen (budget zowel als personeel) aanzienlijk beperkter zijn. Ondanks die uitdagingen moeten zij concurreren en de relatie met klanten intensiveren. In hun pogingen om concurrerend te blijven verzamelen organisaties steeds meer informatie over hun klanten. Aangezien de hoeveelheid klantgegevens groeit, moeten organisaties meer data opslaan, beschermen en analyseren. Omdat het aantal potentiële klanten groeit en verandert, dreigt storage een knelpunt te worden dat eindgebruikers beperkt in hun mogelijkheden om data snel te analyseren. Problemen met storage die real-time of bijna-real-time analyse bemoeilijken: Bij een onderzoek door ESG naar het gebruik van data-analyse zeiden verreweg de meeste deelnemers dat zij data in real-time of bijnareal-time analyseerden (zie Figuur 2). 2 Dat stelt hoge eisen aan de IT-infrastructuur en met name aan de storage-infrastructuur. Figuur 2. Frequentie van data-analyses Welke van de volgende typeringen zijn van toepassing op de data-analyses die uw organisatie uitvoert? (Percentage van de respondenten, N=370, meerdere antwoorden toegestaan) Wij analyseren de informatie in bijna real-time (microseconden, seconden, minuten, enz.) 59% Wij analyseren de informatie in real-time (streams) 45% Wij analyseren de informatie periodiek (elk uur, dagelijks, maandelijks, enz.) 19% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% Bron: Enterprise Strategy Group, Als een organisatie groeit, stijgt ook het aantal potentiële klanten. In veel gevallen neemt bovendien de hoeveelheid bewaarde gegevens per klant toe. Organisaties die groeien en veranderen, verzamelen in de loop van de tijd steeds meer informatie over hun klanten. Na verloop van tijd beschikken ze over een enorme hoeveelheid klantgegevens om te analyseren, terwijl de beschikbare tijd om query's uit te voeren of rapporten te creëren gelijk blijft. Bij het ontwerpen van een storage-oplossing die de steeds grotere behoefte van BI- en CRM-applicaties ondersteunt, moeten soms diverse hindernissen genomen worden. Storage-oplossingen moeten niet alleen voldoende kracht leveren voor BI- en CRM-applicaties: De storage-architectuur moet ook voldoende overhead of schaalbaarheid bezitten om mee te groeien met de applicatiebehoeften en daarbij een lage latency te behouden. Door storage-interconnects met een hogere bandbreedte, bijvoorbeeld 8 Gb of 16 2 Bron: Ibid.

5 Whitepaper: Hoe bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld 5 Gb, te kiezen verwacht men een algehele prestatieverbetering, maar vaak biedt een hogere bandbreedte weinig voordeel voor de prestaties van BI- en CRM-workloads. Deze applicaties kenmerken zich door grote aantallen kleine I/O-transacties. Zelfs in kleine bedrijven (tot 300 medewerkers) moet het CRM-BI-systeem op een doorsnee dag meer dan 3200 query's uitvoeren. Dat vereist een infrastructuur die op de snelst mogelijke manier op elk dataverzoek reageert. Omdat het aantal transacties alleen maar toeneemt als het aantal (potentiële) klanten stijgt, bereikt de storage-infrastructuur snel zijn capaciteitsplafond. Storagesilo's of storage met onvoldoende schaalmogelijkheden: In elk MKB-bedrijf dat een gezonde groei doormaakt en zijn klantenbestand uitbreidt, veroorzaakt de combinatie van meer (potentiële) klanten en de hoeveelheid bewaarde informatie per klant ook een groeiende hoeveelheid data die moet worden opgeslagen, beschermd en beschikbaar gehouden. Storagesilo's en direct op de server aangesloten storage (DAS) bereiken op een zeker moment de grenzen van hun capaciteit. Maar ook als er voldoende capaciteit is, vergt de groeiende vraag naar data het uiterste van de infrastructuur. In beide situaties kan een dure upgrade en een tijdrovende datamigratie nodig zijn. Niet beschikbare data of downtime: Alleen als data beschikbaar zijn is het mogelijk BI-analyses in real-time uit te voeren of CRM-applicaties te gebruiken. Voor veel kleine en middelgrote bedrijven gelden BI- en CRM-applicaties als mission-critical en moet downtime onmiddellijk worden verholpen. Uit onderzoek van ESG blijkt dat downtime leidt tot lagere productiviteit, dataverlies, boze eindgebruikers, ontevreden klanten en zelfs inkomstenderving (zie Figuur 3). 3 Figuur 3. Impact op het bedrijf van uitval of voorvallen die resulteren in downtime en/of dataverlies Welke schade hebben systeemuitval of incidenten die downtime en/of dataverlies veroorzaakten uw organisatie toegebracht? (Percentage van de respondenten, N=342, meerdere antwoorden toegestaan) Werknemers minder productief 57% Applicatiedowntime 50% Ontevreden gebruikers (werknemers) 38% Dataverlies 32% Gemiste zakelijke kansen Ontevreden klanten Rechtstreekse inkomstenderving 23% 21% 25% Ontevreden partners Reputatieschade Niet voldaan aan wet- of regelgeving Gestolen/gecompromitteerde data, Schendingen 8% 7% 5% 4% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% Bron: Enterprise Strategy Group, Uitval van een CRM-applicatie op een verkeerd moment, bijvoorbeeld aan het einde van een kwartaal, heeft een nadelig effect op de relatie met klanten en mogelijk ook op het financiële resultaat. Kleine en 3 Bron: ESG Research Brief: Data Backup Trends at SMB Organizations, mei 2013.

6 Whitepaper: Hoe bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld 6 middelgrote bedrijven hebben vaak geen IT-medewerkers 'over' die zij (zonder impact op de overige activiteiten) kunnen inzetten voor het opsporen, isoleren en oplossen van problemen. Hoge storage-infrastructuurkosten: Hogere prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid worden doorgaans geassocieerd met dure (enterprise) storage-oplossingen. De kosten worden gerechtvaardigd door de voordelen van BI- en CRM-applicaties, zoals een betere focus op de klant, maar kleine bedrijven hebben minder te besteden dan grote organisaties en kunnen zich niet veroorloven om dure storageoplossingen van enterprise-klasse aan te schaffen. Ongeacht de omstandigheden, is het altijd raadzaam om problemen met de storage-infrastructuur op te lossen en een optimale omgeving te creëren om met BI- of CRM-applicaties te werken. Door enkele voorwaarden in acht te nemen kunnen organisaties deze problemen wegnemen, zodat zij beter kunnen focussen op hun klanten en concurrerender kunnen werken. Storage-overwegingen voor BI- en CRM-applicaties Er zijn storage-oplossingen met functionaliteit en kenmerken die aan de voornaamste vereisten voor BI en CRM voldoen en een infrastructuur creëren die qua prestaties en capaciteit uitbreidbaar is voor de toekomst. Geconsolideerde specifieke Storage Area Network opslag levert van oudsher de prestaties en de robuustheid die data-intensieve applicatie-omgevingen nodig hebben. HP levert storage-oplossingen die organisaties helpen op hun klanten te focussen Er zijn diverse fabrikanten van SAN-storage-oplossingen die geschikt zijn voor BI- en CRM-applicaties. Maar er is een fabrikant, HP, die over enkele unieke storageproducten beschikt: de HP MSA en StoreVirtual storagefamilies, die speciaal ontwikkeld om zijn dergelijke applicaties in kleine en middelgrote bedrijven te ondersteunen. HP MSA Storage biedt voordelige SAN-storage voor kleine en middelgrote bedrijven met intuïtief beheer, gericht op beheerders van ProLiant- en BladeSystems-omgevingen. MSA biedt solide beschikbaarheids- en databeschermingskenmerken met twee controllers, replicatie, snapshots en volumekopieerfuncties. De tweede oplossing, HP StoreVirtual, is beschikbaar als appliance of als virtuele storage-appliance (VSA) en biedt gemeenschappelijk beheer, inbegrepen licenties en geïntegreerde hypervisors. Dankzij StoreVirtual VSA is HP een van de weinige grote spelers op de storagemarkt en een van de zeer weinige leveranciers van complete IToplossingen die innoveren en intellectueel eigendom ontwikkelen in software-defined storage. Software-Defined Storage-producten, zoals de StoreVirtual VSA, bieden flexibiliteit op hardwaregebied, omdat organisaties centrale storage als software kunnen installeren op de hardware van hun keuze. Ze beschikken dan over SAN-storagecapaciteit met de mogelijkheid om voordelige hardware-alternatieven te gebruiken, zoals DAS. Het resulterende ecosysteem geeft meer flexibiliteit bij de keuze van hardware, de mogelijkheid om sneller nieuwe hardwaretechnologie in te zetten en kansen om te besparen. De StoreVirtual VSA biedt bovendien databeschikbaarheids- en beschermingskenmerken zoals hoge beschikbaarheid, snapshots en replicatie. Al deze producten zijn afgestemd op de uitdagingen van BI- en CRM-applicaties. De vereiste prestaties en functionaliteit voor BI- en CRM-applicaties Als het om applicatieprestaties gaat, blijkt dat de meeste gangbare BI- en CRM-applicaties grote aantallen transacties in kleine blokken uitvoeren. Bij dit type workloads nemen de prestaties meestal niet toe bij verhoging van de interconnectbandbreedte. Er is echter wel een storagetechnologie die heel geschikt is voor dergelijke datatoegangspatronen: solid-state. Omdat solid-state technologie geen mechanisch draaiende componenten bevat, is het veel sneller en hebben transacties veel minder last van latency. Ondanks de recente prijsdaling is het budget van kleine en middelgrote organisaties vaak niet toereikend voor grootschalig gebruik van solid-state. Wanneer een all-flash configuratie niet haalbaar is, zijn er alternatieve hybride storage-oplossingen waarbij draaiende media en solid-state gecombineerd worden. Dat geeft een prestatieverbetering voor een prijs die dichter bij die van traditionele vaste schijven ligt. Bij hybride opties wordt solid-state gebruikt als cache of als één van de storagelagen. Bij gebruik als storagelaag worden de meer actieve data op solid-state opgeslagen, terwijl minder actieve

7 Whitepaper: Hoe bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld 7 data worden verplaatst naar de voordeliger draaiende media. Bij gebruik als cache wordt een kopie van de data op draaiende media opgeslagen op solid-state. Er zijn minder bewerkingen nodig om data te verplaatsen tussen de lagen, maar er is ook minder capaciteit beschikbaar. HP MSA Storage ondersteunt solid-state en biedt zowel cache- als tiering-mogelijkheden, zodat de oplossing flexibel kan worden afgestemd op de specifieke applicatiebehoeften en het budget. De SSD lees-caching van de MSA verbetert de random leessnelheid, omdat de SSD's fungeren als uitbreiding van het controllercache. BI- en CRMapplicaties voeren vaak grote hoeveelheden leesbewerkingen uit en bij analyses worden meerdere klantgegevenspunten gelezen om meer informatie te verkrijgen. De automatische tiering van MSA maakt gebruik van een realtime I/O-engine om data in de meest geschikte storagelaag te plaatsen. Daardoor biedt deze optie meer bruikbare capaciteit dan de cache-optie. De tiering-oplossingen zijn geschikter dan caching-oplossingen in situaties waar bepaalde data langere tijd actief of inactief blijven, in plaats van voortdurend van status te wisselen. Voor CRMapplicaties waar nieuwe klantgegevens veel vaker gebruikt worden dan oude klantgegevens is tiering praktischer. HP MSA Storage is uniek omdat het zowel caching- als tiering-opties voor SSD biedt, terwijl veel oplossingen slechts één van beide bieden. De HP StoreVirtual kan als software op een gevirtualiseerde server worden geïnstalleerd en biedt meer flexibiliteit: de solid-state schijf kan worden gebruikt voor storage, waardoor de instapkosten lager zijn. Wanneer StoreVirtual wordt geïmplementeerd als storage-appliance, biedt het ook tiering-mogelijkheden, zodat workloads van en naar SSD-tiers kunnen worden verplaatst. Andere storagefuncties die de prestaties voor BI- of CRM-toepassingen verbeteren zijn bijvoorbeeld klonen en snapshots. Bij klonen wordt snel een kopie van productiedata in een vrije opslagruimte geplaatst. Dan kan een Business Intelligence-analyse worden gemaakt van productiedata zonder prestatieafname van de oorspronkelijke data. Bij snapshots wordt een combinatie van productie- en niet-productiecapaciteit gebruikt om een snapshot van de data op een specifiek moment te maken. Doordat voor een deel productiedata worden gebruikt, heeft de analyse van snapshots wel enige invloed op de productieprestaties, maar deze functie is toch heel bruikbaar voor het analyseren van productiedata. Zowel MSA als StoreVirtual storageoplossingen bieden snapshots. MSA ondersteunt ook klonen, via de VolumeCopy-functie om een kopie van productiedata te maken die kan worden geanalyseerd zonder prestatie-impact bij het productievolume. Schaalmogelijkheden om de groeiende hoeveelheid klantgegevens te ondersteunen Geconsolideerde storage-oplossingen zoals SAN bieden de mogelijkheid om de storagecapaciteit en -snelheid on demand aan te passen aan de behoeften van BI- en CRM-applicaties. HP biedt verschillende schaalopties voor haar storageportfolio, zowel voor scale-up als voor scale-out. HP MSA Storage kan worden uitgebreid door meer storagecapaciteit toe te voegen aan bestaande controllers zonder impact op bestaande applicaties. Terwijl sommige scale-up oplossingen prestatieknelpunten veroorzaken als de hoeveelheid data achter een vast aantal controllers toeneemt, ondersteunt HP's MSA in-place controllerupgrades. De processorkracht en het geheugen kunnen worden uitgebreid zonder data te verplaatsen. Dit is de vierde generatie van MSA die in-place upgrades ondersteunt, dus het proces is uitvoerig beproefd. HP StoreVirtual Storage werkt met een scale-out architectuur die de mogelijkheid biedt om de capaciteit en de prestaties uit te breiden. Als software-gedefinieerde storage-oplossing kan StoreVirtual verschillende hardwaregeneraties in dezelfde pool samenbrengen. Dat levert een opslagoplossing op waarbij bestaande storagehardware kan worden hergebruikt en snellere processor- en geheugentechnologie kan worden toegevoegd zodra deze beschikbaar is. Daarmee worden prestatieupgrades voordeliger en is capaciteitsuitbreiding mogelijk. Dankzij de opties voor capaciteits- en prestatieuitbreiding blijven uw storage-oplossingen toereikend voor de groeiende hoeveelheid klantgegevens die door uw huidige BI- en CRM-applicaties worden verzameld. Focus op de klant is een noodzaak voor bedrijven CRM-functionaliteit en Business Intelligence vragen om een hoge mate van beschikbaarheid en bescherming. Zowel MSA als StoreVirtual ondersteunen replicatie, zodat kritische klantgegevens op meerdere locaties beschermd zijn. Storage-ecosystemen zijn beter beveiligd wanneer een strategie voor databescherming en back-up is ingebouwd, naast implementatie van reeds gekwalificeerde ondersteunde oplossingen die ervoor zorgen dat de klantgegevens

8 Whitepaper: Hoe bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld 8 uit de CRM- en BI-applicaties beschermd zijn. HP heeft meerdere databeschermingsoplossingen die gebruikmaken van schijf- en tape-gebaseerde back-up. De HP StoreOnce schijfgebaseerde back-upoplossing biedt flexibiliteit met fysieke én virtuele implementatiemogelijkheden. HP StoreOnce VSA biedt de mogelijkheid bestaande serverhardware van HP of andere fabrikanten als back-updoel te gebruiken. Daarmee wordt tot 65% bespaard op de kapitaalinvesteringen in vergelijking met andere schijfgebaseerde back-upoplossingen. StoreOnce ondersteunt tal van back-upsoftwareproducten, wat kleinere bedrijven keuze biedt uit softwarepartners, maar ook de zekerheid geeft dat de oplossing gekwalificeerd en gevalideerd is voordat deze op de productievloer wordt ingezet. HP StoreOnce kan ook als specifieke backupappliance worden gebruikt, wat de installatie vergemakkelijkt voor organisaties die niet apart software en hardware willen aanschaffen. Een uiterst betrouwbare, gemakkelijk te installeren en gekwalificeerde oplossing De implementatie van een IT-infrastructuur is een complexe taak. Vaak moeten technologieën van een groot aantal fabrikanten worden onderzocht en geëvalueerd om inzicht te krijgen in de technische en prestatieverschillen. Wanneer de verschillende componenten samengebracht zijn is de uiteindelijke configuratie uniek voor die specifieke installatie. Het resultaat is dan een zeer geavanceerde configuratie, terwijl men in feite een minder risicovolle, gevalideerde oplossing zocht. HP levert een compleet pakket infrastructuurcomponenten: servers, netwerk, storage en back-upoplossingen. Organisaties die de complete oplossing bij dezelfde partner kopen, weten zeker dat de hele oplossing gevalideerd en gekwalificeerd is voordat deze in hun datacenter wordt geïnstalleerd. Service en support als er problemen zijn Sommige storageleveranciers bieden alleen support per en uitsluitend met respons op de volgende werkdag. Een dergelijk serviceniveau is voor sommige bedrijven wellicht acceptabel, maar veel kleine en middelgrote bedrijven kunnen zich geen de langdurige uitval veroorloven en beschikken zelf niet over een IT-team dat een diagnose kan stellen en de oorzaak kan opsporen. De keus voor een partner met robuuste services en ervaren supportmedewerkers geeft de zekerheid dat problemen, als ze optreden, snel worden opgelost. HP biedt niet alleen tal van service- en supportopties, maar staat ook wereldwijd met ervaren supportmedewerkers voor u klaar. Daarbij beschikt HP over een uitgebreid partnernetwerk van lokale oplossingenleveranciers die getraind zijn in HP technologie. Zij zijn het aanspreekpunt voor kleine bedrijven bij een storing of prestatieproblemen. Betaalbaar voor een bescheiden budget Zoals eerder opgemerkt zijn er diverse storage-oplossingen die in staat zijn BI en CRM te ondersteunen. Maar het aantal producten dat binnen het bereik van kleine of middelgrote bedrijven valt is beperkt. HP MSA Storage is geoptimaliseerd voor kosten en prestaties en biedt drie- tot viermaal meer IOPS per dollar dan vergelijkbare storage-oplossingen en viermaal betere prestaties dan vergelijkbare SAN-instapoplossingen. Daarmee levert het de noodzakelijke snelheid voor BI- en CRM-workloads tegen een lagere prijs. HP StoreVirtual Storage biedt de mogelijkheid om standaard hardware van verschillende leveranciers te gebruiken. Zo blijven de kapitaalinvesteringen laag, zijn bedrijven niet aan één leverancier gebonden en kan hardware van een nieuwe generatie worden geïntegreerd als die beschikbaar is. HP biedt 1 TB StoreVirtual gratis bij de negende generatie ProLiant, om organisaties de kans te geven StoreVirtual zonder kosten vooraf te evalueren. Net zoals StoreVirtual biedt StoreOnce de mogelijkheid om kosten te besparen op databescherming door standaard hardware te gebruiken.

9 Whitepaper: Hoe bedrijven nieuwe klanten vinden en vasthouden in een veranderende digitale wereld 9 De echte waarheid Technologie verandert de manier waarop bedrijven met klanten omgaan en het maakt dat meer bedrijven proberen dezelfde klanten te vinden en vast te houden. Nieuwe Business Intelligence tools en Customer Relationship Management applicaties bieden organisaties meer inzicht, waardoor zij beter op klanten kunnen focussen. Deze applicaties stellen hoge eisen aan de onderliggende architectuur, met name aan de storagehardware. Dat kan voor kleine en middelgrote bedrijven een bezwaar zijn. HP levert storage-oplossingen voor kleine bedrijven die BI- en CRM-applicaties ondersteunen met de juiste functionaliteit voor de juiste prijs. HP's portfolio omvat innovatieve fysieke en virtuele producten waarmee software-gedefinieerde storage ook in het MKB kan worden gerealiseerd. Behalve de technologie biedt HP ook een uitgebreid en robuust portfolio met services en support en een netwerk van lokale partners die kleine en middelgrote bedrijven helpen hun infrastructuur te ontwikkelen en geschikt te maken voor de veranderende behoeften van klanten en bedrijven. Wanneer uw organisatie overweegt oplossingen te installeren om de focus op klanten te verbeteren, is het de moeite waard om HP en HP's storageportfolio te onderzoeken.

10 20 Asylum Street Milford, MA Tel: Fax:

HP Hyper-ConvergedSystem StoreVirtual & EVO: RAIL

HP Hyper-ConvergedSystem StoreVirtual & EVO: RAIL U aangeboden door HP & Intel HP Hyper-ConvergedSystem StoreVirtual & EVO: RAIL Ready... Set... Done! Een gevirtualiseerde datacenter omgeving in 15 min. met de Hyper-Converged systemen van HP Server- en

Nadere informatie

VMware vsphere Storage Appliance: hoge beschikbaarheid voor kleine IT-activiteiten

VMware vsphere Storage Appliance: hoge beschikbaarheid voor kleine IT-activiteiten White paper VMware vsphere Storage Appliance: hoge beschikbaarheid voor kleine IT-activiteiten De voordelen van servervirtualisatie uitbreiden zonder shared storage Door Mark Peters Oktober 2011 Deze whitepaper

Nadere informatie

HP helpt MKB-bedrijven hun data te beschermen en hun bedrijf te beveiligen

HP helpt MKB-bedrijven hun data te beschermen en hun bedrijf te beveiligen Whitepaper HP helpt MKB-bedrijven hun data te beschermen en hun bedrijf te beveiligen Waarom kleine en middelgrote organisaties moeten kiezen voor hybride databeschermingsoplossingen en HP s productaanbod

Nadere informatie

REDEFINE SIMPLICITY BELANGRIJKSTE REDENEN: EMC VSPEX BLUE VOOR GEVIRTUALISEERDE OMGEVINGEN

REDEFINE SIMPLICITY BELANGRIJKSTE REDENEN: EMC VSPEX BLUE VOOR GEVIRTUALISEERDE OMGEVINGEN REDEFINE SIMPLICITY FLEXIBEL. SCHAALBAAR. VERTROUWD. BELANGRIJKSTE REDENEN: EMC VSPEX BLUE VOOR GEVIRTUALISEERDE OMGEVINGEN Herdefinieer eenvoud: Flexibel, schaalbaar en vertrouwd. Middelgrote en grote

Nadere informatie

Door eenvoudiger beheer en lagere Opex stappen meer organisaties over op softwaregedefinieerde storage

Door eenvoudiger beheer en lagere Opex stappen meer organisaties over op softwaregedefinieerde storage Door eenvoudiger beheer en lagere Opex stappen meer organisaties over op softwaregedefinieerde storage Volgens een nieuwe studie stimuleren financiële en operationele voordelen de snelle overstap. OVERZICHT

Nadere informatie

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Altijd en overal in de cloud Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Zorgeloos in de cloud De wereld verandert voortdurend en ook ons werkmodel bevindt zich in een fase

Nadere informatie

Hoe zet u virtualisatie slim in bij forensische onderzoeksomgevingen?

Hoe zet u virtualisatie slim in bij forensische onderzoeksomgevingen? Hoe zet u virtualisatie slim in bij forensische onderzoeksomgevingen? ir. Ronald van Vugt ronald@netwell.eu Aanleiding Deze presentatie is ontstaan naar aanleiding van een nieuw architectuur ontwerp voor

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by De klanten zijn binnengehaald, de medewerkers zijn aangenomen, de uitdagingen zijn het hoofd geboden. Kortom, uw bedrijf is opgebouwd. En nu kunt u ook nog

Nadere informatie

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Oud scenario - Small Business Server 2011 Waarom afscheid nemen? Alweer 6(!) jaar oud Kans op

Nadere informatie

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt de markt 1 het IT-landschap is aan het veranderen De risico's en uitdagingen van computerservices in meerdere omgevingen moeten

Nadere informatie

Vervang uw verouderde hardware

Vervang uw verouderde hardware Whitepaper Vervang uw verouderde hardware Dedicated of Cloud? Alles over virtualisatie. Wat is het, hoe werkt het en wat zijn de voordelen? INHOUD» Wat is virtualisatie?» Wat is een Virtual Server?» Besparen

Nadere informatie

flash; server; storage; cache; implementatie; datacenter; performance; netapp; fordummies

flash; server; storage; cache; implementatie; datacenter; performance; netapp; fordummies Asset 1 van 4 Flash Storage for Dummies Gepubliceerd op 2 september 2014 Handig pdf-boekje over de inzet en voordelen van flash storage binnen bedrijven. Behandelt flash-technologie in de enterprise-omgeving.

Nadere informatie

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk?

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? 01000111101001110111001100110110011001 Hoeveelheid 10x Toename van de hoeveelheid data elke vijf jaar Big Data Snelheid 4.3 Aantal verbonden apparaten

Nadere informatie

IT voor het MKB IT die aansluit op uw businessbehoefte geeft u de ruimte om te ondernemen

IT voor het MKB IT die aansluit op uw businessbehoefte geeft u de ruimte om te ondernemen April 2014 IT voor het MKB IT die aansluit op uw businessbehoefte geeft u de ruimte om te ondernemen Inhoud 3 Plug & Play met HP Drie speciaal geselecteerde Zie pag 4 Bundel M: HP ProLiant met HP StoreVirtual

Nadere informatie

Windows Server 2008 helpt museum met het veilig delen van informatie

Windows Server 2008 helpt museum met het veilig delen van informatie Windows Server 2008 helpt museum met het veilig delen van informatie Het Rijksmuseum Amsterdam beschikt over een collectie Nederlandse kunstwerken vanaf de Middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw. Het

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt 2 inleiding De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is onder invloed van de schuldencrisis in een nieuwe recessie beland; de economische

Nadere informatie

Automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata

Automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata Automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata Omdat u moet kunnen vertrouwen op uw backup... BACKUPAGENT, DE VOORDELEN OP EEN RIJ - Veilige backups zonder omkijken, alle bedrijfskritische

Nadere informatie

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Auteur: Roy Scholten Datum: woensdag 16 september, 2015 Versie: 1.1 Hoe u kunt profiteren van de Cloud Met de komst van moderne technieken en de opmars van

Nadere informatie

Impact Cloud computing

Impact Cloud computing Impact Cloud computing op de Nederlandse zakelijke markt De impact van Cloud Computing op de Nederlandse zakelijke markt De economische omstandigheden zijn uitdagend. Nederland is en bedrijven informatietechnologie

Nadere informatie

IT-uitdagingen van groeiende KMO s

IT-uitdagingen van groeiende KMO s CHEOPS REPORT IT-uitdagingen van groeiende KMO s KMO s hebben geen kleine problemen 2 Samenvatting De IT-behoeften van KMO s lijken minder ingewikkeld dan de ITuitdagingen waarmee grote ondernemingen of

Nadere informatie

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost

Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Het flash datacenter: moderne uitdagingen opgelost Inhoudsopgave Moderne datacenters, moderne uitdagingen De eindeloze mogelijkheden van virtualisatie

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt!

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt! ALLES WAT U MOET WETEN OVER HUPRA s CLOUDWERKPLEK Werken waar en wanneer u maar wilt! U WILT... Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook; Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven; Bij

Nadere informatie

De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien.

De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien. De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien. De automobielbranche ondergaat wereldwijd enorme veranderingen. Bedrijven in de sector worden steeds meer geconfronteerd

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

Dat is geen service catalogus! - Deel 1. Stuart Rance DAT IS GEEN SERVICE CATALOGUS. Deel 1

Dat is geen service catalogus! - Deel 1. Stuart Rance DAT IS GEEN SERVICE CATALOGUS. Deel 1 Dat is geen service catalogus! - Deel 1 Stuart Rance DAT IS GEEN SERVICE CATALOGUS Deel 1 Ik heb veel IT organisaties zien proberen een service catalogus op te stellen, en veel van deze projecten slagen

Nadere informatie

Whitepaper Integratie Videoconferentie. Integreer bestaande UC oplossingen met Skype for Business

Whitepaper Integratie Videoconferentie. Integreer bestaande UC oplossingen met Skype for Business Whitepaper Integratie Videoconferentie Integreer bestaande UC oplossingen met Skype for Business Talk & Vision 2015 Inhoudsopgave 1. Introductie 3 2. Skype for Business/Lync 4 Hoe doen we dat? 4 3. Gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Aerohive WiFi-netwerken

Aerohive WiFi-netwerken Maak kennis met: Aerohive WiFi-netwerken Inleiding De manier waarop WiFi wordt gebruikt en de eisen die worden gesteld aan een WiFi-netwerk voor organisaties zijn fundamenteel aan het veranderen. Een nieuwe

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Asset 1 van 17. Mobile Application Management en security. Gepubliceerd op 18 april 2015

Asset 1 van 17. Mobile Application Management en security. Gepubliceerd op 18 april 2015 Asset 1 van 17 Mobile Application Management en security Gepubliceerd op 18 april 2015 Veel organisaties hebben de afgelopen jaren hun eigen mobiele enterprise apps ontwikkeld. De data hierin is potentieel

Nadere informatie

Optimaliseer uw infrastructuur met virtualisatie en SAN

Optimaliseer uw infrastructuur met virtualisatie en SAN Optimaliseer uw infrastructuur met virtualisatie en SAN Matthias Vanthorre (Cevi) Agenda Uitdagingen Server virtualisatie Storage virtualisatie HA / DR / BC HA/DR: een stap verder Meerdere sites Netwerk

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

Vijf belangrijke overwegingen bij het waarborgen van dataherstel. Gids voor kleine en middelgrote organisaties

Vijf belangrijke overwegingen bij het waarborgen van dataherstel. Gids voor kleine en middelgrote organisaties White paper Vijf belangrijke overwegingen bij het waarborgen van dataherstel Gids voor kleine en middelgrote organisaties Door Jason Buffington, senior analist en Monya Keane, onderzoeksanalist Juni 2015

Nadere informatie

Zet de volgende stap in bedrijfsinnovatie met een Open Network Environment

Zet de volgende stap in bedrijfsinnovatie met een Open Network Environment Overzicht van oplossingen Zet de volgende stap in bedrijfsinnovatie met een Open Network Environment Wat u leert De opkomst van nieuwe technologieën zoals cloud, mobiliteit, sociale media en video die

Nadere informatie

5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT

5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT 5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT Na enkele jaren ervaring met de cloud, realiseren zowel gebruikers als leveranciers zich dat enkele van de vaakst gehoorde mythes over cloud computing eenvoudigweg... niet waar

Nadere informatie

Partneren met een Cloud broker

Partneren met een Cloud broker Partneren met een Cloud broker Vijf redenen om als reseller te partneren met een Cloud broker Introductie Cloud broker, een term die je tegenwoordig vaak voorbij hoort komen. Maar wat is dat nu precies?

Nadere informatie

Video Conferencing anno 2012

Video Conferencing anno 2012 White paper Video Conferencing anno 2012 +31 (0) 88 121 20 00 upc.nl/business Pagina 1 van 8 Video Conferencing De behoefte aan video-vergaderen groeit. Mensen gaan steeds flexibeler om met de begrippen

Nadere informatie

IN 9 STAPPEN EEN EFFICIËNTER DATACENTER

IN 9 STAPPEN EEN EFFICIËNTER DATACENTER IN 9 STAPPEN EEN EFFICIËNTER DATACENTER POWERED BY Big data, social media, desktopvirtualisatie en mobiele toepassingen zijn al lang de hype voorbij en worden breed ingezet. Deze toepassingen vergroten

Nadere informatie

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service:

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: Betrouwbaardere ICT, minder zorgen! Maak kennis met Multrix Wilt u op maat gesneden ICT-diensten die volledig aan de wensen en behoeften van uw organisatie

Nadere informatie

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE

EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE EIGENSCHAPPEN CONVERGED HARDWARE Eigenschappen Converged Hardware 1 van 8 Document Informatie Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 29-09-2015 Draft Remco Nijkamp 0.2 29-09-2015 Volgende Versie opgesteld

Nadere informatie

www.novell.com Veelgestelde vragen van Partners WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010

www.novell.com Veelgestelde vragen van Partners WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010 Veelgestelde vragen van Partners www.novell.com WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010 W a t i s d e I n t e l l i g e n t W o r k l o a d M a n a g e m e n t m a r k t? De Intelligent Workload

Nadere informatie

Private Cloud: Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack

Private Cloud: Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack Private Cloud: Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack Virtuele servers op basis van Windows Azure Pack De Private Cloud oplossing van 2tCloud is gebaseerd op de geavanceerde Windows Azure Pack

Nadere informatie

Leones. Business Case Service Management Tool

Leones. Business Case Service Management Tool Leones Business Case Service Management Tool Inhoudsopgave 1. AFBAKENING... 3 1.1 DOEL... 3 1.2 AANNAMES... 3 1.3 HUIDIGE SITUATIE... 3 1.4 PROBLEEMSTELLING... 3 1.5 WAT ALS ER NIETS GEBEURT?... 3 2. OPTIES...

Nadere informatie

IBM; dataopslag; storage; infrastructuur; analytics; architectuur; big data

IBM; dataopslag; storage; infrastructuur; analytics; architectuur; big data Asset 1 van 10 Big Data Analytics voor Dummies Gepubliceerd op 30 june 2014 Gelimiteerde editie van de populaire Dummies-reeks, speciaal voor managers. Het boek legt uit waarom Big Data Analytics van cruciaal

Nadere informatie

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V.

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V. Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid

Nadere informatie

Onverwachte voordelen van Server Virtualisatie

Onverwachte voordelen van Server Virtualisatie Onverwachte voordelen van Server Virtualisatie Ronald van Vugt NetWell ronald@netwell.info www.netwell.info Herkent u dit? Of u vandaag nog twee servers beschikbaar wilt stellen Geen goede testomgeving

Nadere informatie

Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving

Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving Cloud of Clouds Meerdere clouds samensmeden tot één grote, hybride omgeving whitepaper CUSTOM 1 Bedrijven maken steeds vaker gebruik van meerdere clouddiensten, omdat ze aan iedereen in de organisatie

Nadere informatie

Cloud Computing. Bart van Dijk

Cloud Computing. Bart van Dijk Cloud Computing Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl) Cloud Computing Wat is Cloud Computing, en waarom Geschiedenis Cloud Computing Techologie Service modellen Voor en nadelen Cloud Computing voor consumenten

Nadere informatie

Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning?

Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning? Hoe zorgt u voor maximale uptime met minimale inspanning? Qi ict Delftechpark 35-37 2628 XJ Delft T: +31 15 888 04 44 F: +31 15 888 04 45 E: info@qi.nl I: www.qi.nl De service-overeenkomsten van Qi ict

Nadere informatie

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek Een complete werkplek inclusief hard- en software zonder zorgen? Laat WerkPlek voor u werken Thuis, op kantoor

Nadere informatie

BLOG Red Hat Storage Masterclass Barcelona

BLOG Red Hat Storage Masterclass Barcelona BLOG Red Hat Storage Masterclass Barcelona Door: Stefan van Oirschot, CTO Rhodix April 2016 Introductie Op 6 en 7 april 2016 vond de allereerste Red Hat Storage Masterclass plaats in Barcelona. Samen met

Nadere informatie

Fors besparen op uw hostingkosten

Fors besparen op uw hostingkosten Whitepaper Fors besparen op uw hostingkosten Hoe kunt u een kostenvoordeel behalen zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van uw dienstverlening? INHOUD» De hostingmarkt» Cloud technologie» Uitbesteden

Nadere informatie

(virtualisatie) 4. Effectiever werken én 15% besparen op uw IT-budget

(virtualisatie) 4. Effectiever werken én 15% besparen op uw IT-budget (virtualisatie) 4 Effectiever werken én 15% besparen op uw IT-budget T H E B E S T O F F O U R W O R L D S vshape brengt virtualisatie binnen bereik van middelgrote en kleinere organisaties Non-stop toegang

Nadere informatie

HA in de praktijk. Database en Server Consolidatie

HA in de praktijk. Database en Server Consolidatie HA in de praktijk Database en Server Consolidatie SPREKER : E-MAIL : DATUM : Johan Westerduin, Peter Vermaat jwesterduin@transfer-solutions.com, pvermaat@transfer-solutions.com 14 oktober 2010 WWW.TRANSFER-SOLUTIONS.COM

Nadere informatie

Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening

Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening Whitepaper Garandeer de continuïteit van uw dienstverlening Hoe voorkomt u downtime? Hoe vermindert u de impact als het toch optreedt? Hoe bent u zo snel mogelijk weer online? INHOUD» Technische mogelijkheden»

Nadere informatie

SugarCRM Commercial open source CRM software

SugarCRM Commercial open source CRM software SugarCRM Commercial open source CRM software Tom Symoens Wat is CRM? CRM is een bedrijfsstrategie met als doel het identificeren, werven en behouden van klanten. CRM vertrekt van de relatie met uw klanten,

Nadere informatie

Bring it To The Cloud

Bring it To The Cloud Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech-ict.nl/cs Imtech Voor organisaties is de keuze over hoe

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

Inhoud. Back-up 3. Beschikbaarheid 4. ExtraVar ontzorgt met unieke cloud diensten 5. ExtraVar en de cloud 7. ExtraVar - Cloud Diensten

Inhoud. Back-up 3. Beschikbaarheid 4. ExtraVar ontzorgt met unieke cloud diensten 5. ExtraVar en de cloud 7. ExtraVar - Cloud Diensten Cloud Diensten Inhoud Back-up 3 Beschikbaarheid 4 ExtraVar ontzorgt met unieke cloud diensten 5 ExtraVar en de cloud 7 2 Back-up Meer en meer dringt het besef door bij bedrijven dat data een van de belangrijkste

Nadere informatie

Technische ondersteuning die is afgestemd op uw bedrijf

Technische ondersteuning die is afgestemd op uw bedrijf Technische ondersteuning van BlackBerry Technische ondersteuning die is afgestemd op uw bedrijf Met de BlackBerry Technical Support Services voor kleine en middelgrote bedrijven heeft uw bedrijf betrouwbare,

Nadere informatie

Symantec Protection Suite Small Business Edition Een eenvoudige, doelmatige en betaalbare oplossing, speciaal voor kleine bedrijven

Symantec Protection Suite Small Business Edition Een eenvoudige, doelmatige en betaalbare oplossing, speciaal voor kleine bedrijven Een eenvoudige, doelmatige en betaalbare oplossing, speciaal voor kleine bedrijven Overzicht Symantec Protection Suite Small Business Edition is een eenvoudige, betaalbare beveiligings- en back-upoplossing.

Nadere informatie

Incore Solutions Learning By Doing

Incore Solutions Learning By Doing Incore Solutions Learning By Doing Incore Solutions Gestart in November 2007 Consultants zijn ervaren met bedrijfsprocessen en met Business Intelligence Alle expertise onder 1 dak voor een succesvolle

Nadere informatie

voordelen van HP Converged System HP ConvergedSystem IT-toepassing nieuwe stijl

voordelen van HP Converged System HP ConvergedSystem IT-toepassing nieuwe stijl 4 voordelen van HP Converged System HP ConvergedSystem IT-toepassing nieuwe stijl Welkom bij HP Inhoudsopgave Tijden veranderen. Binnen organisaties krijgt IT een andere functie. Steeds vaker wordt het

Nadere informatie

Aerohive WiFi-netwerken

Aerohive WiFi-netwerken Maak kennis met: Aerohive WiFi-netwerken Inleiding De manier waarop WiFi wordt gebruikt en de eisen die worden gesteld aan een WiFi-netwerk voor organisaties zijn fundamenteel aan het veranderen. Een nieuwe

Nadere informatie

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen!

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen! Microsoft Office 365 / 2013 Office 365 maakt een heel nieuwe werkwijze mogelijk. Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot de vertrouwde Microsoft Office-tools, aangevuld met hoogwaardige, eenvoudig

Nadere informatie

Factsheet Backup on demand

Factsheet Backup on demand Factsheet Backup on demand Backup on Demand Uw data altijd veilig Data zijn waardevol voor uw organisatie. U wilt ze dan ook, mocht er iets gebeuren, goed onder handbereik hebben. Aan de andere kant groeit

Nadere informatie

Een praktische gids voor het plannen van kosteneffectieve disaster recovery

Een praktische gids voor het plannen van kosteneffectieve disaster recovery White paper PlateSpin Een praktische gids voor het plannen van kosteneffectieve disaster recovery Organisaties over de hele wereld realiseren zich om diverse redenen steeds meer het belang van disaster

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Back-up en herstel Gebruikershandleiding

Back-up en herstel Gebruikershandleiding Back-up en herstel Gebruikershandleiding Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

BACK-UP & DISASTER RECOVERY Een geoptimaliseerd end-to-end verhaal in onze Enterprise cloud

BACK-UP & DISASTER RECOVERY Een geoptimaliseerd end-to-end verhaal in onze Enterprise cloud BACK-UP & DISASTER RECOVERY Een geoptimaliseerd end-to-end verhaal in onze Enterprise cloud stel uw data veilig De data van uw bedrijf zijn heilig. Daar is elke ondernemer het over eens. Een bedrijf zonder

Nadere informatie

Uw virtuele systemen in drie stappen beschermen. Bedrijven die advies willen over een back-upoplossing voor virtuele omgevingen

Uw virtuele systemen in drie stappen beschermen. Bedrijven die advies willen over een back-upoplossing voor virtuele omgevingen SOLUTION BRIEF: UW VIRTUELE SYSTEMEN IN DRIE STAPPEN BESCHERMEN........................................ Uw virtuele systemen in drie stappen beschermen Who should read this paper Bedrijven die advies willen

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

HP Device as a Service. Laat technologie anders voor u werken

HP Device as a Service. Laat technologie anders voor u werken HP Device as a Service Laat technologie anders voor u werken HP Device as a Service (DaaS) bundelt computerapparatuur en accessoires van wereldklasse, levenscyclusservices en HP expertise met toegevoegde

Nadere informatie

Desktop Delivery: een zakelijke afweging

Desktop Delivery: een zakelijke afweging Desktop Delivery: een zakelijke afweging Client - Server, SBC, virtuele desktops, virtuele applicaties of een virtueel besturingssysteem? Er zijn genoeg mogelijkheden om desktop functionaliteit aan de

Nadere informatie

Exact en partneroplossingen uit de Parentix Cloud. powered by Cisco. Harald de Wilde Strategic Channel Development Cisco

Exact en partneroplossingen uit de Parentix Cloud. powered by Cisco. Harald de Wilde Strategic Channel Development Cisco Exact en partneroplossingen uit de Parentix Cloud powered by Cisco Harald de Wilde Strategic Channel Development Cisco Alex Struik Partner Accountmanager Parentix Cloud introductie Cisco Parentix Cloud

Nadere informatie

White Paper - Quality as a Service & Waarom de Cloud? CeneSam, Februari 2014

White Paper - Quality as a Service & Waarom de Cloud? CeneSam, Februari 2014 White Paper - Quality as a Service & Waarom de Cloud? CeneSam, Februari 2014 Executive summary Cloud computing is een veelgehoorde term. Cloud computing is geen architectuurconcept maar een manier om een

Nadere informatie

Application Hosting : Intelligent Hosting

Application Hosting : Intelligent Hosting Application Hosting : Intelligent Hosting Januari 2012 [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. In deze

Nadere informatie

Cloud Geintegreerde Backup & Storage met Microsoft Azure en Storsimple. Maarten Goet Bert Wolters

Cloud Geintegreerde Backup & Storage met Microsoft Azure en Storsimple. Maarten Goet Bert Wolters Cloud Geintegreerde Backup & Storage met Microsoft Azure en Storsimple Maarten Goet Bert Wolters Cloud Geintegreerde Backup met Microsoft Azure en SC Data Protection Manager Maarten Goet Availability

Nadere informatie

WD en het WD-logo zijn gedeponeerde merken van Western Digital Technologies, Inc. in de V.S. en andere landen; absolutely, WD Re, WD Se, WD Xe,

WD en het WD-logo zijn gedeponeerde merken van Western Digital Technologies, Inc. in de V.S. en andere landen; absolutely, WD Re, WD Se, WD Xe, WD en het WD-logo zijn gedeponeerde merken van Western Digital Technologies, Inc. in de V.S. en andere landen; absolutely, WD Re, WD Se, WD Xe, StableTrac en RAFF zijn merken van Western Digital Technologies,

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

Cloudscan We nemen de tijd om uw organisatie goed in kaart te brengen en de Cloud op uw organisatie aan te passen.

Cloudscan We nemen de tijd om uw organisatie goed in kaart te brengen en de Cloud op uw organisatie aan te passen. Veel ondernemers vragen zich af wat de Cloud nu precies is en wat het voor hun onderneming kan betekenen. CAB holland geeft u duidelijkheid. Cloud kan een antwoord zijn op drie IT vraagstukken: 1. U wilt

Nadere informatie

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017 VDI WORKSPACE 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek PTC Userdag 2017 CSN Groep & Portfolio Cloud Ecosysteem VDI Workspace Business drivers VDI GPU Powered VDI Voordelen Referenties Onze aanpak

Nadere informatie

Microsoft; applicaties; ontwikkelaar; developer; apps; cloud; app; azure; cloud computing; DevOps; microsoft azure

Microsoft; applicaties; ontwikkelaar; developer; apps; cloud; app; azure; cloud computing; DevOps; microsoft azure Asset 1 van 7 Over het bouwen van cloudoplossingen Gepubliceerd op 24 february 2015 Praktische handleiding voor ontwikkelaars die aan de slag willen met het maken van applicaties voor de cloud. Zij vinden

Nadere informatie

VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD

VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD Cloud storage. Back-up in de cloud. Er zijn verschillende benamingen voor diensten die computergebruikers in staat stellen om hun documenten en

Nadere informatie

Whitepaper Hybride Cloud Met z n allen naar de cloud.

Whitepaper Hybride Cloud Met z n allen naar de cloud. Whitepaper Hybride Cloud Met z n allen naar de cloud. Inhoudstafel 1. Inleiding 2. Met z n allen naar de cloud? 3. Voordelen van een hybride cloud 4. In de praktijk: Template voor moderne manier van werken

Nadere informatie

Een alledaags gegeven

Een alledaags gegeven Venice in een SAAS omgeving 8 September, 2010 Een alledaags gegeven Elektriciteit, water, gas, telefonie zijn enkele van de basisbenodigdheden waar we als consumenten en bdij bedrijven continu gebruik

Nadere informatie

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN Inleiding CRM Resultants biedt aan haar klanten de keuze om Microsoft Dynamics CRM in huis te installeren, of om de

Nadere informatie

BUSINESS INTELLIGENCE

BUSINESS INTELLIGENCE BUSINESS INTELLIGENCE IT is peoples business Inhoudsopgave 1 HET TEAM 2 ONZE DIENSTEN 3 BI VOLWASSENHEIDS MODEL 4 DE NIVEAUS Start klein Groei Professionaliseer Wees bepalend Voor meer informatie of een

Nadere informatie

BI appliance op maat. Ruud Geerlings

BI appliance op maat. Ruud Geerlings BI appliance op maat Ruud Geerlings Programma Factoren binnen BI BI Appliances BIbox Toepassing BIbox Samenvatting Faalfactoren BI-projecten Business Betrokkenheid Veranderingen Technieken Faalfactoren

Nadere informatie

Oplossingen voor middelgrote en kleine bedrijven. IBM express portfolio: Eenvoudig. Betaalbaar. Krachtig. Precies goed.

Oplossingen voor middelgrote en kleine bedrijven. IBM express portfolio: Eenvoudig. Betaalbaar. Krachtig. Precies goed. Oplossingen voor middelgrote en kleine bedrijven IBM express portfolio: Eenvoudig. Betaalbaar. Krachtig. Precies goed. Om niet langer te moeten kiezen uit teveel of net niet genoeg. Sommige middelgrote

Nadere informatie

Systeemeisen Exact Compact product update 406

Systeemeisen Exact Compact product update 406 1 van 6 08-10-2013 12:07 Exact Compact Systeemeisen Exact Compact product update 406 Een pressionele administratie moet bedrijfszeker zijn. U moet er in het dagelijks gebruik snel en zonder onderbrekingen

Nadere informatie

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail Beknopte dienstbeschrijving Beveiligen van e-mail m.b.v. digitale certificaten en PKI Document: Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Snel te

Nadere informatie

Rapport Onderzoek Visie en ambitie van ICT professionals. In opdracht van:

Rapport Onderzoek Visie en ambitie van ICT professionals. In opdracht van: Rapport Onderzoek Visie en ambitie van ICT professionals In opdracht van: IDG Nederland Arianna Ardia Sr Marktonderzoeker/ Marketing & Sales analist Mei 2011 1 Inhoudsopgave 1. Samenvatting p. 2 2. Opzet

Nadere informatie

WHITEPAPER IS HOSTED VOIP EEN OPLOSSING VOOR UW ORGANISATIE? TRITEL EIGENDOM Whitepaper: Is Hosted VoIP een oplossing voor uw organisatie?

WHITEPAPER IS HOSTED VOIP EEN OPLOSSING VOOR UW ORGANISATIE? TRITEL EIGENDOM Whitepaper: Is Hosted VoIP een oplossing voor uw organisatie? WHITEPAPER IS HOSTED VOIP EEN OPLOSSING VOOR UW ORGANISATIE? Inleiding Hosted VoIP oplossingen zijn de laatste jaren behoorlijk in opkomst. Hosted VoIP biedt bedrijven namelijk een bijoznder professioneel

Nadere informatie

Dynamic infrastructure. Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur

Dynamic infrastructure. Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur Expertvisie: In vijf stappen naar een dynamische it-infrastructuur We behandelen in dit document de 5 stappen naar een dynamische it-infrastructuur:

Nadere informatie

Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig

Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig Auteur: Miranda van Elswijk en Jan-Willem van Elk Dit artikel is verschenen in COS, mei 2011 Cloud services worden steeds meer gebruikelijk.

Nadere informatie

HP Device as a Service (DaaS)

HP Device as a Service (DaaS) HP Device as a Service (DaaS) Intelligente, eenvoudige computeroplossingen voor de wereld van vandaag Run uw bedrijf efficiënter, bied uw werknemers een betere ervaring en maak IT-resources vrij om groei

Nadere informatie

10 redenen om te virtualiseren. Met virtualisatie breek je de directe link tussen de fysieke infrastructuur en de applicaties die erop draaien.

10 redenen om te virtualiseren. Met virtualisatie breek je de directe link tussen de fysieke infrastructuur en de applicaties die erop draaien. 10 redenen om te virtualiseren Wat betekent virtualiseren? Met virtualisatie bij computers wordt over het algemeen bedoeld dat meerdere besturingssystemen tegelijkertijd op één computer kunnen draaien.

Nadere informatie