ESET NEDERLAND SECURITY SERVICES PREDICTION

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ESET NEDERLAND SECURITY SERVICES PREDICTION"

Transcriptie

1 ESET NEDERLAND SECURITY SERVICES PREDICTION PREVENTION DETECTION RESPONSE

2 ESET NEDERLAND SECURITY OPERATIONS CENTER Sinds november 2015 heeft ESET Nederland zijn eigen Security Operations Center (SOC) in Sliedrecht. Het ESET Nederland Security Operations Center is de verbinding tussen 100 miljoen ESET gebruikers en het Nederlandse kantoor in Sliedrecht. Dagelijks worden er meer dan unieke malware samples automatisch onderzocht door ESET. Vanuit het Nederlandse Security Operations Center zijn ESET Cyber Security Engineers in staat handmatig diepte-analyses uit te voeren voor bedreigingen gericht op Nederland. De informatie die uit deze analyses komt, stelt ESET Nederland in staat relevante en gerichte dreigingsinformatie te delen met bedrijven en overheden. In het Security Operations Center worden kennis, expertise en informatie gecombineerd. De Cyber Security Engineers van ESET Nederland gebruiken deze combinatie als basis voor hoogwaardige security dienstverlening. ESET Nederland is het eerste ESET kantoor ter wereld met een eigen Security Operations Center. Samen met eindklanten, overheden en strategische partners streven wij één gezamenlijk doel na, dat is Nederland veiliger maken.

3 PREDICTION ESET NEDERLAND SECURITY SERVICES ESET Threat Intelligence PREVENTION ESET Security Awareness DETECTION ESET Social Engineering Assessment ESET Vulnerability Assessment Standard ESET Security Scan Advanced Custom RESPONSE ESET Emergency Response

4 THREAT INTELLIGENCE PREDICTION Targeted malware probeert zo lang mogelijk verborgen te blijven binnen uw netwerk. Om te voorkomen dat u wordt getroffen door een aanval is het van belang tijdig op de hoogte te zijn van de risico s die uw bedrijf loopt. ESET Threat Intelligence verschaft informatie over security bedreigingen en biedt inzicht over de identiteit, motivatie, kenmerken en aanvalsmethoden van cybercriminelen. Op basis van deze informatie kunnen gerichte maatregelen worden genomen. Het wereldwijde cloud-sensornetwerk ESET LiveGrid verzamelt informatie van meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Deze informatie wordt geanalyseerd door ESET Cyber Security Engineers. ESET biedt hiermee inzicht in het dreigingslandschap en cybercrime activiteiten, waardoor een eventuele aanval kan worden voorspeld. Mocht uw bedrijf doelwit zijn van een gerichte aanval, dan stelt ESET u hiervan op de hoogte. Botnet activity reports Botnet activity reports geven een overzicht van botnet activiteiten. Met deze informatie krijgt u inzicht of uw servers misbruikt worden door een botnet. Daarnaast kunt u de communicatie met bekende command en control servers binnen uw bedrijf proactief blokkeren. Targeted malware reports Targeted malware reports geven inzicht of u doelwit bent van een (potentiële) gerichte cyberaanval. Deze rapporten worden geproduceerd nadat uw informatie wordt opgenomen in het ESET Threat Intelligence monitoringssysteem. Sample submission Met Sample submission worden de scanresultaten van onderzochte bestanden weergegeven. Hiermee krijgt u informatie over bijvoorbeeld; netwerkcommunicatie, bekende downloadlocaties, activiteit in een sandbox, etc. Daarnaast worden statistieken over de wereldwijde spreiding van de malware zoals bekend binnen LiveGrid vertoond. Met deze informatie kunt u Indicators of Compromise achterhalen en hiermee gedragspatronen van malware herkennen om gericht op zoek te gaan naar eventuele infecties binnen uw bedrijf.

5 PREVENTION SECURITY AWARENESS Impact van cybercrime op bedrijven Medewerkers krijgen met praktijkvoorbeelden inzicht in de ontwikkelingen van cybercrime door de jaren heen en de impact op het huidige bedrijfsleven. Bewustwording van medewerkers In dit onderdeel wordt bekeken welke informatie medewerkers dagelijks in handen hebben en waarom zij een doelwit zijn voor cybercriminelen. Hoe om te gaan met aanvallen gericht op medewerkers Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt getoetst of medewerkers op de hoogte zijn van stappen die kunnen worden ondernomen bij verdachte situaties. Tips en trucs met betrekking tot informatiebeveiliging De training wordt afgesloten met tips en trucs die helpen bij het waarborgen van bedrijfskritische data en medewerkers bewust maken over de wijze waarop men informatie met elkaar deelt. De mens is de belangrijkste en tegelijkertijd de zwakste schakel bij de beveiliging van uw bedrijfsgegevens. Men is zich vaak niet bewust van deze sleutelrol. ESET Security Awareness creëert bewustwording onder uw medewerkers en bewapent hen tegen cybercrime door educatie. Voorbeelden uit de praktijk worden medewerkers geïnformeerd over de rol die zij spelen binnen uw bedrijf met betrekking tot beveiliging. Op inspirerende en verhalende wijze worden zij meegenomen in de wereld van cybercrime en leren zij aan de hand van simpele voorbeelden, tips en trucs wat men hier als individu tegen kan doen. Hiermee worden zij een integraal onderdeel van de beveiligingsmaatregelen binnen uw bedrijf.

6 SOCIAL ENGINEERING ASSESSMENT DETECTION 91% van de datalekken ontstaan uit social engineering activiteiten. Dit is de meest effectieve vorm van cybercrime. Cybercriminelen zijn zich bewust van de kwetsbaarheid van uw medewerkers en misbruiken deze om toegang tot uw bedrijfsdata te verkrijgen. ESET s Social Engineering Assessment onderzoekt de security awareness van uw medewerkers met behulp van een phishing campagne op maat. De campagne wordt, in overleg met u, door een ESET Cyber Security Engineer opgezet. De resultaten en statistieken kunnen zowel op locatie worden gepresenteerd als door middel van een analyserapport worden opgeleverd. Phishing campagne op maat De campagne geeft u inzicht in de impact van social engineering activiteiten gericht op uw bedrijf. U verkrijgt bijvoorbeeld informatie over het wachtwoordgebruik en hoeveel medewerkers actie hebben ondernomen op de ontvangen . Onderzoeksresultaten phishing campagne De resultaten van de phishing campagne worden in een overzichtelijk analyserapport weergegeven. Deze resultaten kunt u gebruiken om medewerkers op de hoogte te stellen en te helpen bij het vergroten van het cybersecurity bewustzijn. Daarnaast kunt u de resultaten gebruiken om security controls aan te brengen op plaatsen waar deze ontbreken of monitoring toe te voegen op belangrijke datastromen. Presentatie van resultaten op locatie Kiest u voor een presentatie op locatie, dan zal een ESET Cyber Security Engineer uw medewerkers op de hoogte brengen van de campagneresultaten en hen door middel van tips en trucs bewapenen tegen deze vorm van cybercrime.

7 DETECTION VULNERABILITY ASSESSMENT Kwetsbaarhedenscan op alle bereikbare adressen Uw online verbindingen worden met behulp van een scan op openstaande poorten geanalyseerd en op kwetsbaarheden gecontroleerd. Deze scan geeft inzicht in externe risico s die de cybercrimineel mogelijk zou kunnen gebruiken als toegangspunt tot uw bedrijfsgegevens. Rapportage en advies Na afloop van de scan stelt de ESET Cyber Security Engineer een overzichtelijk rapport op met de gevonden kwetsbaarheden en het risiconiveau per kwetsbaarheid, geclassificeerd van laag tot kritiek niveau. Op basis van deze informatie worden adviezen uitgebracht om de gevonden kwetsbaarheden of risico s te mitigeren. Uw bedrijf staat via systemen in verbinding met de buitenwereld en is daardoor door iedereen, waaronder ook cybercriminelen, op afstand te benaderen. De ESET Vulnerability Assessment definieert, identificeert en classificeert deze kwetsbaarheden, waarna u proactief stappen kunt ondernemen om uw bedrijf te beveiligen, voordat deze kwetsbaarheden door cybercriminelen worden uitgebuit. De ESET Vulnerability Assessment bestaat uit een kwetsbaarhedenscan die wordt uitgevoerd via het internet. Deze analyse onderzoekt uw online omgeving op kwetsbaarheden die door cybercriminelen kunnen worden uitgebuit. De bevindingen uit de analyse worden handmatig gevalideerd door een ESET Cyber Security Engineer. Deze maakt een gefundeerde risico inschatting, waarna een advies wordt uitgebracht. Met dit advies kunt u stappen ondernemen om het beveiligingsniveau van uw bedrijf naar een hoger niveau te brengen.

8 SECURITY SCANS DETECTION Om uw bedrijf nog beter te beveiligen tegen cyberaanvallen, kunt u proactief stappen ondernemen. De ESET Security Scans brengen uw beveiligingsniveau in kaart en bieden inzicht in de reële risico s van uw bedrijf bij een (gerichte) cyberaanval. Dit stelt u in staat om kwetsbaarheden te verhelpen voordat deze door cybercriminelen worden uitgebuit. Voor aanvang van de scan, wordt in overleg bepaald vanuit welk perspectief de Security Scan wordt uitgevoerd en welke gegevens en/of systemen belangrijk zijn voor uw bedrijf. Vervolgens wordt door middel van een penetratietest getracht toegang tot de gegevens/systemen te bemachtigen. ESET biedt hiervoor een aantal pakketten aan. Voor een perfecte aansluiting op de behoeften van uw bedrijfsomgeving kunt u ook een pakket op maat samenstellen. + ESET Security Scan Standard Uw externe infrastructuur wordt onderzocht op kwetsbaarheden en uw website wordt aan een penetratietest van één dag onderworpen. Externe scan op security kwetsbaarheden uitgevoerd vanuit het ESET Security Operations Center (SOC) Grondig onderzoek van adressen en impactanalyse van aangetroffen kwetsbaarheden ESET Security Scan Advanced Uw interne infrastructuur wordt onderzocht op kwetsbaarheden door middel van een penetratietest van één dag op locatie. Interne scan op kwetsbaarheden uitgevoerd bij u op locatie Advies en vervolgstappen om risico s te minimaliseren ESET Security Scan Custom Voor de ESET Security Scan Custom bepaalt u zelf of in overleg met een ESET Cyber Security Engineer welke diensten en/of modules geschikt zijn voor uw bedrijf. Hierdoor ontstaat een security scan op maat, compleet gericht op de behoeften van uw bedrijfsomgeving.

9 RESPONSE EMERGENCY RESPONSE Verwijderen aangetroffen malware De aangetroffen malware wordt door het ESET Emergency Response team verwijderd. Impactanalyse malware Uw gehele netwerk wordt onderzocht om de impact van de malware in kaart te brengen, meer informatie over de uitbraak te achterhalen en inzicht te krijgen in de opgelopen schade. Rapportage en advies De malware wordt geanalyseerd, waarna u een rapport ontvangt dat meer inzicht geeft in de malware en het doel hierachter. Daarnaast ontvangt u advies om een mogelijke malware uitbraak in de toekomst te voorkomen. Actieve bijdrage response plan De ESET Cyber Security Engineer denkt, indien gewenst, actief mee aan het opstellen van een response plan. Hierbij kunt u denken aan de voorwaarden waaraan een response plan moet voldoen om adequaat te kunnen reageren op eventuele toekomstige incidenten en schade te beperken. Wanneer uw bedrijf door een cyberaanval wordt getroffen, is het van belang dat de malware zo snel mogelijk en adequaat wordt verwijderd. Natuurlijk wilt u ook inzicht in het verloop van het incident, en hoe de infectie tot stand is gekomen. ESET Emergency Response brengt de malware in kaart en verwijdert deze effectief uit uw bedrijfsomgeving. Daarnaast zal bij ransomware worden getracht om gegijzelde data te herstellen. Deze dienst is ook beschikbaar wanneer u geen gebruik maakt van ESET oplossingen. Door middel van een impactanalyse wordt duidelijk waar de malware actief was in uw netwerk. De methode die wordt toegepast om de malware te verwijderen, is afhankelijk van het type malware dat wordt aangetroffen. Het ESET Emergency Response team onderzoekt de herkomst en het gedrag van de malware. U ontvangt een rapportage met analysegegevens en advies over hoe u een volgende malware uitbraak kunt voorkomen door risico s te minimaliseren.

10 Wereldwijde intelligence ESET Nederland verzamelt wereldwijde dreigingsinformatie en maakt dit relevant voor Nederland. Door deze informatie te combineren met de Security Services bieden wij unieke inzichten op cyber security gebied voor bedrijven en overheden. Persoonlijke aanpak ESET Nederland werkt uitsluitend met Nederlands sprekende Cyber Security Engineers opererend vanuit het lokale kantoor in Sliedrecht. De Security Engineers handelen vanuit een klantgerichte visie en bieden indien gewenst, ondersteuning op locatie. ESET NEDERLAND

11 Duidelijke prijsstructuur Overzichtelijk en transparant! ESET Nederland hanteert vaste prijzen voor de Security Services bestaande uit verschillende building blocks. De services zijn modulair opgebouwd en daardoor gemakkelijk uit te breiden en te combineren. Heldere rapportages Duidelijke communicatie van de bevindingen staat centraal en is een vereiste voor een efficiënte opvolging van de rapportage. De rapportages zijn zo geschreven dat deze begrijpelijk zijn voor zowel technische als niet technische lezers.

12 ESET NEDERLAND SECURITY SERVICES eset nederland Voor al uw vragen over Security Services. tel: +31 (0)

CYBER SECURITY MONITORING

CYBER SECURITY MONITORING THREAT INTELLIGENCE & ANALYTICS CYBER SECURITY MONITORING Het continu monitoren van het netwerkverkeer en logbestanden draagt bij aan het vroegtijdig detecteren van bijvoorbeeld malware, ransomware of

Nadere informatie

Wat te doen tegen ransomware

Wat te doen tegen ransomware Wat te doen tegen ransomware DATA Dennis Switzer Senior Consultant PwC Edgar Versteeg Commercieel Product Manager KPN Security Services Ransomware Trends en ontwikkelingen BC/DR Malware die systemen en

Nadere informatie

Productopbouw. BrainCap levert cybersecurityoplossingen in 3 stappen.

Productopbouw. BrainCap levert cybersecurityoplossingen in 3 stappen. U wilt online veiligheid voor uw bedrijf. U wilt daarom weten wat de cybersecuritystatus van uw organisatie is en inzicht hebben in de online risico s waaraan u bloot staat. Maar daar heeft u de kennis

Nadere informatie

Security Assessment. Laat uw bedrijfsbeveiliging grondig testen

Security Assessment. Laat uw bedrijfsbeveiliging grondig testen Security Assessment Laat uw bedrijfsbeveiliging grondig testen Vulnerability scan In een mum van tijd overzicht in uw veiligheid Wilt u weten hoe het met uw security gesteld staat? Laat uw netwerk en systemen

Nadere informatie

Phishing Simulatie & Security Awareness trainingen

Phishing Simulatie & Security Awareness trainingen 1 Phishing Simulatie & Security Awareness trainingen 2 01 Security Awareness niveau 02 Mensen 03 Bewustzijn Versterken 04 Effect meten 05 Overzicht Security Awareness training pakketten 3 Security bewustzijn

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave.

1. Inhoudsopgave. Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico s 8 7. Welke gegevens zijn blootgesteld aan risico

Nadere informatie

Unified Enterprise Security wordt geleverd door onze strategische partner Masergy, de wereldspeler in global communications en security.

Unified Enterprise Security wordt geleverd door onze strategische partner Masergy, de wereldspeler in global communications en security. Het verlengstuk van uw IT security operations: altijd (24x7) de beste expertise en meest actuele kennis, geïntegreerd zicht op wat er gebeurt in uw datacenter en eerder en Security as a Service Het verlengstuk

Nadere informatie

SCAN UW NETWERK SECURITY. Krijg een helder beeld van de kwetsbaarheden en voorkom schade

SCAN UW NETWERK SECURITY. Krijg een helder beeld van de kwetsbaarheden en voorkom schade SCAN UW NETWERK SECURITY Krijg een helder beeld van de kwetsbaarheden en voorkom schade Vandaag de dag hebben organisaties een zorgplicht om de digitale veiligheid op orde te hebben. De wetgeving, zoals

Nadere informatie

HOE RANSOMWARE JOUW ORGANISATIE KAN GIJZELEN. Ransomware aanvallen en hoe deze worden uitgevoerd

HOE RANSOMWARE JOUW ORGANISATIE KAN GIJZELEN. Ransomware aanvallen en hoe deze worden uitgevoerd HOE RANSOMWARE JOUW ORGANISATIE KAN GIJZELEN Ransomware aanvallen en hoe deze worden uitgevoerd Ransomware is een vorm van malware die bij gebruikers de toegang tot gegevens of systemen blokkeert totdat

Nadere informatie

DE 5 VERBETERPUNTEN VAN UW SECURITY

DE 5 VERBETERPUNTEN VAN UW SECURITY WHITEPAPER: DE 5 VERBETERPUNTEN VAN UW SECURITY Moderne organisaties zijn een belangrijk doelwit van cybercriminelen. Dat is geen verrassing, want zij hebben veel gevoelige data in huis en daarmee veel

Nadere informatie

5W Security Improvement

5W Security Improvement 2 Bij veel bedrijven zien we dat IT-gerelateerde beveiligingsmaatregelen verbeterd kunnen worden. Kent u het verhaal van het huis dat door inbrekers voorbij werd gelopen? Het was het enige huis waar men

Nadere informatie

WHITEPAPER. Security Awareness: Maak medewerkers tot een sterke schakel in de beveiliging van uw IT-omgeving

WHITEPAPER. Security Awareness: Maak medewerkers tot een sterke schakel in de beveiliging van uw IT-omgeving WHITEPAPER Security Awareness: Maak medewerkers tot een sterke schakel in de beveiliging van uw IT-omgeving 2 Security Awareness Medewerkers zijn in veel organisaties de zwakste schakel bij informatiebeveiliging.

Nadere informatie

Security Testing. Omdat elk systeem anderis

Security Testing. Omdat elk systeem anderis Security Omdat elk systeem anderis Security U bent gebaat bij een veilig netwerk en beveiligde applicaties. Wij maken met een aantal diensten inzichtelijk hoe we uw security kunnen optimaliseren. Security

Nadere informatie

NORTHWAVE Intelligent Security Operations

NORTHWAVE Intelligent Security Operations Intelligent Security Operations UW BUSINESS BETER BESCHERMD DOOR GEDREVEN EXPERTS Northwave (2006) helpt u bij het realiseren van een slim en integraal proces van informatiebeveiliging. Dat biedt u betere

Nadere informatie

NEXT LEVEL DATA SECURITY DRIE VOORDELEN VAN WERKEN IN DE CLOUD

NEXT LEVEL DATA SECURITY DRIE VOORDELEN VAN WERKEN IN DE CLOUD NEXT LEVEL DATA SECURITY DRIE VOORDELEN VAN WERKEN IN DE CLOUD 60% 32% 67% Van de ondernemers heeft te maken gehad met cybercrime (in 2014) Van de kleine bedrijven is door een cyberaanval met malware als

Nadere informatie

Gebruikersdag Vialis Digitale Veiligheid

Gebruikersdag Vialis Digitale Veiligheid Gebruikersdag Vialis Digitale Veiligheid 18 mei 2017 Robin de Haas 1 KPN Managed Security Services : Openbaar Intro Who am I Commercieel Productmanager Security & Compliance Monitoring Threat Intelligence

Nadere informatie

Digitale Veiligheid 3.0

Digitale Veiligheid 3.0 Digitale Veiligheid 3.0 Wat betekent dit voor het MKB? Amsterdam Arena Donderdag 1 juni 2017 Joris Geertman Director Portfolio & Innovation KPN Consulting Digitalisering Internationaal en digitalisering

Nadere informatie

De Security System Integrator Het wapen tegen onbekende dreigingen

De Security System Integrator Het wapen tegen onbekende dreigingen De Security System Integrator Het wapen tegen onbekende dreigingen De Business Case 9/16/2015 2 De Cyberaanval Een tastbaar probleem Strategische Impact Merkwaarde Inkomstenderving Intellectueel eigendom

Nadere informatie

MEER CONTROLE, MEER BEVEILIGING. Business Suite

MEER CONTROLE, MEER BEVEILIGING. Business Suite MEER CONTROLE, MEER BEVEILIGING Business Suite 2 ENDPOINT BESCHERMING VORMT DE BASIS VAN CYBERBEVEILIGING BEHEER EN CONTROLE ZIJN DE SLEUTELS TOT EFFECTIEVE BESCHERMING Cyberaanvallen nemen in aantal en

Nadere informatie

Samenvatting Meldplicht Datalekken. Michael van der Vaart Head of Technology ESET Nederland

Samenvatting Meldplicht Datalekken. Michael van der Vaart Head of Technology ESET Nederland Samenvatting Meldplicht Datalekken & Michael van der Vaart Head of Technology ESET Nederland DISCLAIMER LET OP: Het gaat hier om een interpretatie van de omtrent de meldplicht datalekken. Deze interpretatie

Nadere informatie

ONE Solutions. Your tailored mix of ICT solutions. Brought to you as ONE.

ONE Solutions. Your tailored mix of ICT solutions. Brought to you as ONE. ONE Solutions Your tailored mix of ICT solutions. Brought to you as ONE. 2 Sigmax ONE Solutions Passen altijd bij uw organisatie. Ongeacht hoe groot u bent of wilt worden. Til uw ICT naar een hoger en

Nadere informatie

Beveiligingsmaatregelen voor een doeltreffende Cyber verdediging

Beveiligingsmaatregelen voor een doeltreffende Cyber verdediging Beveiligingsmaatregelen voor een doeltreffende Cyber verdediging ivo.depoorter@v-ict-or.be V-ICT-OR Vlaamse ICT organisatie Ons overkomt dit niet.of toch? Inschatting Risico Kans X Schade Zijn wij een

Nadere informatie

1 Ransomware Preventie Slachtoffer van ransomware?... 8

1 Ransomware Preventie Slachtoffer van ransomware?... 8 Inhoud 1 Ransomware... 3 Introductie... 3 Ransomware: een stijgende dreiging... 4 Wat is het losgeld dat gevraagd wordt bij ransomware?... 4 Hoe wordt een informaticasysteem geïnfecteerd... 5 Hoe gebeurt

Nadere informatie

Factsheet Penetratietest Informatievoorziening

Factsheet Penetratietest Informatievoorziening Factsheet Penetratietest Informatievoorziening Since the proof of the pudding is in the eating DUIJNBORGH - FORTIVISION Stadionstraat 1a 4815NC Breda +31 (0) 88 16 1780 www.db-fortivision.nl info@db-fortivision.nl

Nadere informatie

Factsheet DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services

Factsheet DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services Factsheet DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services DATALEKKEN COMPLIANT Managed Services We ontwerpen en implementeren security maatregelen om datalekken te detecteren en het risico daarop te minimaliseren.

Nadere informatie

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL Het opvolgen van gevonden kwetsbaarheden vanuit vulnerability scans op regelmatige basis is een uitdagend proces. De combinatie van vele resultaten, een constant

Nadere informatie

IBM; dataopslag; storage; infrastructuur; analytics; architectuur; big data

IBM; dataopslag; storage; infrastructuur; analytics; architectuur; big data Asset 1 van 10 Big Data Analytics voor Dummies Gepubliceerd op 30 june 2014 Gelimiteerde editie van de populaire Dummies-reeks, speciaal voor managers. Het boek legt uit waarom Big Data Analytics van cruciaal

Nadere informatie

NLcom Security Awareness Training. Supported by Webroot

NLcom Security Awareness Training. Supported by Webroot NLcom Security Awareness Training Supported by Webroot De mens = de zwakste schakel in elke beveiliging Hoe goed is uw bedrijf beschermd tegen cyberaanvallen, phishing, spam en malware? Een betere vraag

Nadere informatie

Security Starts With Awareness

Security Starts With Awareness Security Starts With Awareness Think Secure Think Secure is in 2003 opgericht met het doel organisaties te ondersteunen met kennis en diensten die: 1.Het bewustzijn m.b.t. informatie- en ICT beveiliging

Nadere informatie

Cyber en Data Risks DATAVERZEKERING.NL ONDERDEEL VAN T&W TILBURG

Cyber en Data Risks DATAVERZEKERING.NL ONDERDEEL VAN T&W TILBURG Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

HOE OMGAAN MET DE MELDPLICHT DATALEKKEN?

HOE OMGAAN MET DE MELDPLICHT DATALEKKEN? HOE OMGAAN MET DE MELDPLICHT DATALEKKEN? EEN HANDIGE CHECKLIST In deze whitepaper bieden we u handvatten die u kunnen helpen bij de implementatie van de meldplicht datalekken binnen uw organisatie. We

Nadere informatie

INNOVEREN VOOR EEN VEILIGE EN VEERKRACHTIGE CYBERSPACE

INNOVEREN VOOR EEN VEILIGE EN VEERKRACHTIGE CYBERSPACE INNOVEREN VOOR EEN VEILIGE EN VEER- KRACHTIGE CYBERSPACE ICT is overal, soms zelfs zonder dat we er ons van bewust zijn. Dat brengt ons veel positiefs, maar tegelijkertijd zorgt de groeiende afhankelijkheid

Nadere informatie

Databeveiliging en Hosting Asperion

Databeveiliging en Hosting Asperion Databeveiliging en Hosting Asperion www.asperion.nl info@asperion.nl Het Asperion Datacenter Uw gegevens veilig en professioneel bewaard Administraties bevatten vertrouwelijke informatie en daar moet vanzelfsprekend

Nadere informatie

Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'.

Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'. Inleiding Op 14 maart 2017 publiceerde het DNB Expertisecentrum Operationele en IT Risico's een memo 'Toelichting Toetsingskader Informatiebeveiliging 2017'. Hierin wordt aangegeven dat DNB in 2017 met

Nadere informatie

DELTA AUTOMATISERING EN ESET VERBONDEN DOOR ENTHOUSIASME

DELTA AUTOMATISERING EN ESET VERBONDEN DOOR ENTHOUSIASME PARTNER CASE DELTA AUTOMATISERING EN ESET VERBONDEN DOOR ENTHOUSIASME ESET PARTNER SINDS 2006 EEN PARTNER DIE NET ZO ENTHOUSIAST IS ALS WIJ, DAAR HEBBEN WE WAT AAN Samenwerken om producten te blijven verbeteren,

Nadere informatie

NEXT LEVEL DATA TRUST VOOR HET MKB DE 3 REDENEN WAAROM WERKEN IN DE CLOUD UW BEDRIJF VOORUITHELPT

NEXT LEVEL DATA TRUST VOOR HET MKB DE 3 REDENEN WAAROM WERKEN IN DE CLOUD UW BEDRIJF VOORUITHELPT NEXT LEVEL DATA TRUST VOOR HET MKB DE 3 REDENEN WAAROM WERKEN IN DE CLOUD UW BEDRIJF VOORUITHELPT Plus: wat zijn de mogelijkheden van een modern datacenter? 60% 32% 67% Van de ondernemers heeft te maken

Nadere informatie

Cyber en Data Risks. BusinessCare & Insurance Risico- en verzuimmanagement

Cyber en Data Risks. BusinessCare & Insurance Risico- en verzuimmanagement Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

de hackende rekenkamer De impact van een onderzoek naar Informatiebeveiliging

de hackende rekenkamer De impact van een onderzoek naar Informatiebeveiliging de hackende rekenkamer De impact van een onderzoek naar Informatiebeveiliging Landelijke impact Succesfactoren onderzoek met impact Actuele en relevante onderwerpen Kwaliteit van het onderzoek Geluk Vasthoudendheid

Nadere informatie

Het is voorlopig nog onduidelijk wie achter deze aanvallen zit en wat de initiële infectievector is.

Het is voorlopig nog onduidelijk wie achter deze aanvallen zit en wat de initiële infectievector is. WannaCry TLP: Green 1 CONTEXT Op vrijdag 12/05/2017 is een besmetting met een variant van het WannaCrypt (of Wanna/WaCry) vastgesteld bij verschillende grote bedrijven in Spanje. Kort daarna heeft dezelfde

Nadere informatie

Cybersecurity in het MKB

Cybersecurity in het MKB Cybersecurity in het MKB HOE JE TE WAPENEN TEGEN CYBER GEWELD Cybersecurity in het MKB Matige beveiliging terwijl cybercriminaliteit groeit Cyberaanvallen, hacks en digitale lekken zijn regelmatig in het

Nadere informatie

Stappenplan naar GDPR compliance

Stappenplan naar GDPR compliance Stappenplan naar GDPR compliance In samenwerking met ESET heeft Mazars een whitepaper geschreven met als doel om meer inzicht te geven in het ontstaan en de gevolgen van de General Data Protection Regulation

Nadere informatie

Factsheet Penetratietest Infrastructuur

Factsheet Penetratietest Infrastructuur Factsheet Penetratietest Infrastructuur Since the proof of the pudding is in the eating DUIJNBORGH - FORTIVISION Stadionstraat 1a 4815NC Breda +31 (0) 88 16 1780 www.db-fortivision.nl info@db-fortivision.nl

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave.

1. Inhoudsopgave. Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

ESET Anti-Ransomware Setup

ESET Anti-Ransomware Setup ESET Anti-Ransomware Setup Meerlaagse beveiliging tegen versleuteling Document version: 1.0 Authors: Michael van der Vaart, Chief Technology Officer Donny Maasland, Head of Cybersecurity Services and Research

Nadere informatie

Cyber en Data Risks. Brochure Perrée & Partners

Cyber en Data Risks. Brochure Perrée & Partners Cyber en Data Risks Brochure Perrée & Partners 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht

Nadere informatie

ESET Anti-Ransomware Setup

ESET Anti-Ransomware Setup ESET Anti-Ransomware Setup Meerlaagse beveiliging tegen versleuteling Document version: 1.1 Authors: Michael van der Vaart, Chief Technology Officer Donny Maasland, Head of Cybersecurity Services and Research

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave.

1. Inhoudsopgave. Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave. 2

1. Inhoudsopgave.   2 Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

Optimale ICT-beveiliging. Van advies en ontwikkeling tot implementatie en beheer

Optimale ICT-beveiliging. Van advies en ontwikkeling tot implementatie en beheer Optimale ICT-beveiliging Van advies en ontwikkeling tot implementatie en beheer 1 Inhoud Deze brochure geeft u meer uitleg over de manier waarop Telenet de ICT van uw bedrijf kan beveiligen. Ervaring,

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave. huninkdorgelo.nl

1. Inhoudsopgave. huninkdorgelo.nl Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

Cyber en Data Risks. Brochure Eikelenboom & Plücker Adviesgroep BV

Cyber en Data Risks. Brochure Eikelenboom & Plücker Adviesgroep BV Cyber en Data Risks Brochure Eikelenboom & Plücker Adviesgroep BV 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen

Nadere informatie

Internetbankieren móét en kán veiliger

Internetbankieren móét en kán veiliger Internetbankieren móét en kán veiliger Ruud Kous IT-Architect IBM Nederland Presentatie scriptie IT-Architectenleergang 12 en 13 juni 2008 Agenda Internetbankieren móét veiliger Internetbankieren kán veiliger

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave. gloudemansadviesgroep.nl

1. Inhoudsopgave. gloudemansadviesgroep.nl Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

Zest Application Professionals Training &Workshops

Zest Application Professionals Training &Workshops Het in kaart krijgen van kwetsbaarheden in Websites & Applicaties en hoe deze eenvoudig te voorkomen zijn, wordt in Applicatie Assessments aangetoond en in een praktische Workshop behandelt. U doet hands-on

Nadere informatie

WHITE PAPER. Informatiebeveiliging

WHITE PAPER. Informatiebeveiliging WHITE PAPER Informatiebeveiliging Door een goede, geïntegreerde inrichting van de informatiebeveiliging wordt een onderneming geholpen op een flexibele, kostenbewuste manier klanten beter te bedienen.

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave.

1. Inhoudsopgave. Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

DIGITALE VEILIGHEIDSCHECK MKB

DIGITALE VEILIGHEIDSCHECK MKB DIGITALE VEILIGHEIDSCHECK MKB Digitale veiligheidscheck MKB Digitale veiligheid is cruciaal in het bedrijfsleven. Niet alleen voor grote, internationale ondernemingen, maar ook voor mkb-bedrijven. Hacks

Nadere informatie

Beveilig klanten, transformeer jezelf

Beveilig klanten, transformeer jezelf Beveilig klanten, transformeer jezelf Managed Services Providers Hacks, ransomware en datalekken zijn dagelijks in het nieuws. Bedrijven moeten in 2018 voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave.

1. Inhoudsopgave. Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

1. Inhoudsopgave.

1. Inhoudsopgave. Cyber en Data Risks 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht datalekken 7 6. De risico

Nadere informatie

Cybersecurity awareness en skills in Nederland. Cybersecurity awareness en skills in Nederland (2016)

Cybersecurity awareness en skills in Nederland. Cybersecurity awareness en skills in Nederland (2016) Cybersecurity awareness en skills in Nederland Achtergrond van het onderzoek Nederland behoort tot de landen met de meeste internetaansluitingen, nergens in Europa maken zoveel mensen gebruik van internetbankieren

Nadere informatie

Volledig in control met uw informatiebeveiliging?

Volledig in control met uw informatiebeveiliging? Volledig in control met uw informatiebeveiliging? Vertrouw op ThreadStone. Cybersecurity is actueel. Als ondernemer weet u dat informatiebeveiliging ook voor uw organisatie van belang is. Er zijn veel

Nadere informatie

Is jouw organisatie cybercrime proof?

Is jouw organisatie cybercrime proof? Data 174.000 Nederlanders gelekt bij Uber-hack Malware ingezet om duizenden telefoons te bespioneren Aantal slachtoffers ransomware Wannacry loopt op tot 200.000 Van bijna elke organisatie zijn gehackte

Nadere informatie

Is jouw digitale buur (m/v) ook te vertrouwen? René van Etten en Richard Klein

Is jouw digitale buur (m/v) ook te vertrouwen? René van Etten en Richard Klein Is jouw digitale buur (m/v) ook te vertrouwen? René van Etten en Richard Klein Over vijf jaar heeft 50% van onze criminaliteit te maken met computers. Het binnendringen van computers zou wel eens het fietsendiefstal

Nadere informatie

Simac Kennissessie Security HENRI VAN DEN HEUVEL

Simac Kennissessie Security HENRI VAN DEN HEUVEL Simac Kennissessie Security HENRI VAN DEN HEUVEL Ontvangst Introductie en Kennismaking Cyber Securitytrends Agenda De vijf grootste security risico s Simac s visie op security Q&A Lunch Cyber security

Nadere informatie

Staat u wel eens stil bij de datarisico s die u loopt? verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Staat u wel eens stil bij de datarisico s die u loopt? verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Staat u wel eens stil bij de datarisico s die u loopt? verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Kinderen van een jaar weten tegenwoordig al de weg op een tablet. De computer en het internet zijn niet

Nadere informatie

Op zoek naar gemoedsrust?

Op zoek naar gemoedsrust? Op zoek naar gemoedsrust? Proximus beveiligt uw ICT omgeving. Christophe Crous - Head Of Security Solutions 13 May 2016 Sensitivity: Unrestricted 1 Toenemende uitdagingen en cybergevaren Gevaren Phishing

Nadere informatie

Cyber en Data Risks. Brochure Leemans Assurantie Adviseurs

Cyber en Data Risks. Brochure Leemans Assurantie Adviseurs Cyber en Data Risks Brochure Leemans Assurantie Adviseurs 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen

Nadere informatie

Bijlage 2 Beveiligingsplan. Informatiebeveiliging

Bijlage 2 Beveiligingsplan. Informatiebeveiliging Bijlage 2 Beveiligingsplan Informatiebeveiliging De verantwoordelijkheid voor informatiebeveiliging ligt bij het dagelijks bestuur. In de DB-vergadering van 31 augustus 2015 is stilgestaan bij een aantal

Nadere informatie

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP Wat nou cloud?! De zin én onzin! CSP De zin en onzin van werken in de cloud De cloud, wat is dat nou precies? Is het een hype zoals je die vaker tegenkomt in ICT? Of biedt het echt kansen waar u als ondernemer

Nadere informatie

Het Sebyde aanbod. Secure By Design. AUG 2012 Sebyde BV

Het Sebyde aanbod. Secure By Design. AUG 2012 Sebyde BV Het Sebyde aanbod Secure By Design AUG 2012 Sebyde BV Wat bieden wij aan? 1. Web Applicatie Security Audit 2. Secure Development 3. Security Awareness Training 4. Security Quick Scan 1. Web Applicatie

Nadere informatie

Beschrijving maatregelen Informatie beveiliging centrale omgeving

Beschrijving maatregelen Informatie beveiliging centrale omgeving Beschrijving maatregelen Informatie beveiliging centrale omgeving Versie: 2.1 Datum: november 2017 Status: Concept Inhoud Inleiding... 3 Doelstelling... 3 Informatiebeveiliging... 3 Algemene verordening

Nadere informatie

Cybersecuritybeeld Nederland

Cybersecuritybeeld Nederland Cybersecuritybeeld Nederland CSBN 2015 Pieter Rogaar 12 november 2015 CSBN 2015 in het kort Doel: inzicht bieden in ontwikkelingen, belangen, dreigingen en weerbaarheid op het gebied van cybersecurity

Nadere informatie

CYBERSECURITY HEALTH CHECK - MIDDELGROTE BEDRIJVEN -

CYBERSECURITY HEALTH CHECK - MIDDELGROTE BEDRIJVEN - CYBERSECURITY HEALTH CHECK - MIDDELGROTE BEDRIJVEN - Oproep Voor u ligt de Cybersecurity Health Check, een hulpmiddel dat u in staat stelt inzicht te krijgen in de staat van cyberbeveiliging van uw organisatie.

Nadere informatie

HET CENTRALE SECURITY PLATFORM

HET CENTRALE SECURITY PLATFORM HET CENTRALE SECURITY PLATFORM Wat komt er vandaag de dag op bedrijven af? Meldplicht datalekken Malware Spam Ddos-aanvallen Phishing Zwakke wachtwoorden Auditdruk Meldplicht datalekken Ingegaan op 1 januari

Nadere informatie

WHO NEEDS ENEMIES WAAR DIENT U OP TE LETTEN? De BrainCheck is o.a.

WHO NEEDS ENEMIES WAAR DIENT U OP TE LETTEN? De BrainCheck is o.a. WHO NEEDS ENEMIES Onze IT-omgeving staat bloot aan een groot aantal dreigingen. DDoS aanvallen zijn aan de orde van de dag en hackers proberen hun slag te slaan. Maar de grootste dreiging voor onze digitale

Nadere informatie

REACTIE BRAINCOMPASS ONDERZOEKSRAPPORT AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS

REACTIE BRAINCOMPASS ONDERZOEKSRAPPORT AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS PRIVACY MEMO VAN: ONDERWERP: DIRECTIE BRAINCOMPASS (BC) REACTIE OP ONDERZOEKSRAPPORT AUTORITEIT PERSOONSGEGEVENS (AP); BEVINDINGEN VERWERKING BIJZONDERE PERSOONSGEGEVENS DATUM: 20 NOVEMBER 2017 Op 9 november

Nadere informatie

LIO NOREA bijeenkomst 4 februari 2019

LIO NOREA bijeenkomst 4 februari 2019 LIO NOREA bijeenkomst 4 februari 2019 DNB meting inzake informatiebeveiliging door Self Assessments CZ 4-2-2019 "Het COBIT model is net een set winterbanden" Soms doen ze wat maar echt nodig heb je ze

Nadere informatie

Cyberaanvallen op Vlaamse overheidswebsites - Impact en maatregelen

Cyberaanvallen op Vlaamse overheidswebsites - Impact en maatregelen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 437 van CHRIS JANSSENS datum: 11 maart 2016 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE

Nadere informatie

Cyber en Data Risks. Brochure Het Financiële Huis

Cyber en Data Risks. Brochure Het Financiële Huis Cyber en Data Risks Brochure Het Financiële Huis 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. U wilt weten waarom? 3 3. Belangrijkste redenen 4 4. Niet goed gedekt binnen traditionele verzekeringen 6 5. Meldplicht

Nadere informatie

KIDNAP & RANSOM VERZEKERING PROTECT WHAT MATTERS MOST

KIDNAP & RANSOM VERZEKERING PROTECT WHAT MATTERS MOST KIDNAP & RANSOM VERZEKERING PROTECT WHAT MATTERS MOST Toegang tot Control Risks Ondanks het feit dat elk incident uniek is zijn typische diensten die aan polishouders worden verleend o.a.: assessment van

Nadere informatie

E X P O N E N T I A L T I M E S L E A D TO E X P O N E N T I A L

E X P O N E N T I A L T I M E S L E A D TO E X P O N E N T I A L E X P O N E N T I A L T I M E S L E A D TO E X P O N E N T I A L CW A A RIO M E L KS E. I N S T A L L A T I E M O N T E U R H A C K E R K A N Z I J N. D A V E M A A S L A N D. M A N A G I N G D I R E C

Nadere informatie

Informatiebeveiliging voor gemeenten: een helder stappenplan

Informatiebeveiliging voor gemeenten: een helder stappenplan Informatiebeveiliging voor gemeenten: een helder stappenplan Bewustwording (Klik hier) Structureren en borgen (Klik hier) Aanscherping en maatwerk (Klik hier) Continu verbeteren (Klik hier) Solviteers

Nadere informatie

Cybersecurity: waar begin je?

Cybersecurity: waar begin je? Klik hier en voeg via Invoegen Afbeeldingen een foto in. Om te vergroten: klik op een hoek en sleep. Om te verschuiven: klik op Bijsnijden in het rechtertabblad Opmaak Cybersecurity: waar begin je? En

Nadere informatie

Een volledig security inzicht in vier stappen Set-up, Definiëren, Evalueren & Outsourcing

Een volledig security inzicht in vier stappen Set-up, Definiëren, Evalueren & Outsourcing Een volledig security inzicht in vier stappen Setup, Definiëren, Evalueren & Outsourcing Axians Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle aan den IJssel Tel: +31 88 988 96 00 security@axians.com THE BEST OF

Nadere informatie

Visie op cybercrime. Rob Heijjer MSc, CISSP Crisismanagement & Fraudebestrijding Security Lab. Rabobank Nederland. Februari 2011

Visie op cybercrime. Rob Heijjer MSc, CISSP Crisismanagement & Fraudebestrijding Security Lab. Rabobank Nederland. Februari 2011 Visie op cybercrime Rob Heijjer MSc, CISSP Crisismanagement & Fraudebestrijding Security Lab Februari 2011 Rabobank Nederland Virtuele kanalen... Er zijn vele wegen Telefoon Voice & IVR (DTMF) TV WWW e-mail

Nadere informatie

CYBERSECURITY BIJ RIJKSWATERSTAAT

CYBERSECURITY BIJ RIJKSWATERSTAAT CYBERSECURITY BIJ RIJKSWATERSTAAT Hoe worden we weerbaar op het gebied van cybersecurity en verbeteren we de betrouwbaarheid van onze industriële automatisering? Hellen Havinga, Enterprise Security Architect

Nadere informatie

Wat biedt. CyberEdge. Ga verder. Gebruik Adobe Acrobat om alle pdf functies te benutten.

Wat biedt. CyberEdge. Ga verder. Gebruik Adobe Acrobat om alle pdf functies te benutten. Wat biedt CyberEdge Ga verder Gebruik Adobe Acrobat om alle pdf functies te benutten. Klik hier Dekkingsmodules CyberEdge Aanvullende diensten Digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Maar naast alle mogelijkheden,

Nadere informatie

Stappenplan naar GDPR compliance

Stappenplan naar GDPR compliance Stappenplan naar GDPR compliance Stappenplan voor compliance met de Algemene Verordening Gegevensbescherming Het Europees Parlement heeft op 14 april 2016 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services

Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services Factsheet SECURITY SCANNING Managed Services SECURITY SCANNING Managed Services We maken inzichtelijk op welke punten u de beveiliging van uw applicaties en infrastructuur kunt verbeteren. Met onze Security

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET NIEUWE PRIVACY WETGEVING: GDPR

INFORMATIEPAKKET NIEUWE PRIVACY WETGEVING: GDPR INFORMATIEPAKKET NIEUWE PRIVACY WETGEVING: GDPR Lucrasoft IT Beheer De Zelling 8 3342 GS Hendrik Ido Ambacht t. +31 (0)78 68 11 505 e. itbeheer@lucrasoft.nl w. www.lucrasoftitbeheer.nl IT Beheer Speerpunten

Nadere informatie

Security Operations Center

Security Operations Center Security Operations Center WORKSHOP 13 JULI 2017 Bart Bosma, Remco Poortinga van Wijnen Agenda 10:00 Welkom 10:10 Korte presentatie over de deliverable 10:20 Discussie over de deliverable (inhoud en aanbevelingen)

Nadere informatie

Sr. Security Specialist bij SecureLabs

Sr. Security Specialist bij SecureLabs Wie ben ik? Ronald Kingma, CISSP ronald@securelabs.nl Sr. Security Specialist bij SecureLabs Introductie SecureLabs Voorheen ISSX Code of Conduct Real Penetration Testing Vulnerability Management Veiligheidsincidenten

Nadere informatie

Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente Alphen aan den Rijn Informatiebeveiligingsbeleid (t.b.v. ICT Forum Lokale Overheid) Van een Informatiebeveiligingsbeleid naar de dagelijkse praktijk Maart 2016, afdeling I&A Informatiebeveiligingsbeleid Informatiebeveiligingsbeleid

Nadere informatie

Whitepaper: Online merkbeveiliging. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Online merkbeveiliging. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Online merkbeveiliging Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Bescherm je merk- en klantgegevens online Merkbescherming online doe je door jouw merk, productnamen en daarnaast

Nadere informatie

Voorkom digitale inbraak met een Security Operations Center

Voorkom digitale inbraak met een Security Operations Center Voorkom digitale inbraak met een Security Operations Center Hoe richt je een effectief Security Operations Center in? Het Security Operations Center (SOC) maakt veilige digitale dienstverlening mogelijk

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directoraat Generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties Burgerschap en Informatiebeleid www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Veilig mobiel werken. Workshop VIAG 7 oktober 2013

Veilig mobiel werken. Workshop VIAG 7 oktober 2013 1 Veilig mobiel werken Workshop VIAG 7 oktober 2013 Stelling 1: 2 Heeft u inzicht in de opbrengsten van mobiel werken Ja, dit biedt veel toegevoegde waarde voor de organisatie Ja, dit biedt geen toegevoegde

Nadere informatie

Privacy Bijsluiter Digitale Leermiddelen Basisonderwijs (Dr. Digi), Noordhoff Uitgevers

Privacy Bijsluiter Digitale Leermiddelen Basisonderwijs (Dr. Digi), Noordhoff Uitgevers Bijlage 1 bij de Bewerkersovereenkomst Noordhoff Uitgevers Privacy Bijsluiter Digitale Leermiddelen Basisonderwijs (Dr. Digi), Noordhoff Uitgevers Noordhoff Uitgevers is een educatieve uitgeverij die verschillende

Nadere informatie