Informatieboekje bovenbouwunit 2017/2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje bovenbouwunit 2017/2018"

Transcriptie

1 Informatieboekje bovenbouwunit 2017/2018

2 Hallo leerling, Aankomend schooljaar werk je in de bovenbouwunit. In deze unit ga je jezelf verder uitdagen op je eigen niveau, ontdek je waar jouw talenten liggen en dit alles op een ondernemende manier. Wat dat inhoudt lees je verder in dit boekje. Ook lees je alvast iets over stamgroepen en niveaugroepen. Over de leerkrachten die werken in de unit en over algemene dingen als Klasbord, de website en unitouders. Stamgroep 8 gaat enerzijds een heel normaal jaar tegemoet. 90% van het jaar ziet eruit als de andere leerjaren. Anderzijds ga je als stamgroep 8- leerling ook een bijzonder jaar tegemoet. In de derde schoolweek ga je op kamp, je maakt een keuze voor een VO-school en je neemt tot slot afscheid van de basisschool. Als je vragen hebt, dan kun je die natuurlijk aan ons stellen. Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje over de bovenbouwunit: een normaal en bijzonder jaar. Enerzijds normaal omdat het grootste gedeelte van het jaar verloopt zoals u gewend bent uit eerdere leerjaren. Anderzijds bijzonder omdat uw kind dit jaar van verschillende leerkrachten op verschillende niveaus les gaat krijgen. En voor de ouders met een kind in stamgroep 8 geldt dat uw kind dit jaar op kamp gaat, een keuze gaat maken voor een VO-school en afscheid gaat nemen van de basisschool. Hoewel dit boekje, taaltechnisch gezien, gericht is tot uw zoon of dochter, is de inhoud natuurlijk ook belangrijk voor u. Uw kind zal regelmatig begeleiding van u nodig hebben bij het doen van activiteiten en het maken van keuzes. Wij hopen dat u uw kind nog makkelijker kunt begeleiden met behulp van deze inhoud. Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dat natuurlijk graag. Vriendelijke groet, Team bovenbouwunit PS. Waar 'ouder(s)' staat, kan ook 'verzorger(s)' gelezen worden.

3 Team bovenbouwunit De 84 kinderen in de unit worden gecoacht door een aantal onderwijskundigen. Hieronder kun je zien welke volwassene jou begeleidt op welk moment of op welk gebied. Juf Alma is contactpersoon voor stamgroep 6. Zij werkt op maandag, dinsdag en woensdag om de week. Op de andere dagen gaat zij de plusklasleerlingen begeleiden op basisschool de Zeppelin. s Ochtends word je op het gebied van taal uitgedaagd en begeleid door juf Alma. Verder kun je denken aan IPC, mindset, programmeren, weerbaarheidscoaching, begrijpend lezen en Engels. Juf Marianne is contactpersoon voor stamgroep 7. Zij werkt de hele week. s Ochtends word je op het gebied van rekenen uitgedaagd en begeleid door juf Marianne. Veder kun je bij juf Marianne terecht als je uitdagingen aangaat op het gebied van doorzetten, frustratie tijdens het leren, samenwerken. Juf Marianne is talentbegeleider op de Sint Jan. Ook geeft zij de vakken begrijpend lezen, creatief, verkeer en Engels. Meester Duco is contactpersoon voor stamgroep 8. Hij werkt op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. s Ochtends word je op het gebied van spelling en werkwoordspelling uitgedaagd en begeleid door meester Duco. Veder kun je denken aan IPC, bewegingsonderwijs en Engels. Meester Thomas werkt op donderdag en vrijdag en verspreid over het jaar af en toe ook aan het begin van de week. Hij zit in het laatste jaar van de lerarenopleiding basisonderwijs, hij is dus een zogenaamde LIO er. Meester Thomas en juf Maruska zijn de contactpersonen voor stamgroep 6 op donderdag en vrijdag. Daarnaast verzorgen zij op deze dagen onder andere het taalonderwijs, verkeer en IPC. Juf Maruska verzorgt daarnaast op dinsdag de vakken Engels en begrijpend lezen/spaans. Juf Maud werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Op de momenten dat één van bovenstaande leerkrachten niet aanwezig is voor de instructiemomenten of de stamgroepmomenten, dan begeleidt juf Maud die. Juf Maud verzorgt op donderdag de gymlessen en daagt je uit tot het ontwikkelen van een zo leesbaar mogelijk handschrift.

4 Vakinhoudelijk en groepen Niveaugroepen We gaan dit jaar werken in een unit, dit klinkt heel duur maar betekent eigenlijk gewoon dat de stamgroepen meer gaan samenwerken. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk dat wanneer je goed kunt rekenen, je dit op een hoger niveau gaat doen. En wanneer je minder goed bent in spelling je dit op een iets lager niveau gaat doen. Het is belangrijk om te weten dat we altijd op zoek zijn naar het niveau dat het beste bij jou past en dat we dus regelmatig kijken of jij nog wel in de juiste niveaugroep werkt. Het is ook fijn om te weten dat je het ook zelf bij ons aan kunt geven wanneer je het idee hebt dat je niet op de juiste plek zit. We gaan dan zeker met jou in gesprek. Voordelen van dit werken op niveau is dat je stof en opdrachten krijgt die bij jouw leren passen en dus niet te gemakkelijk of te moeilijk zijn. Vakleerkrachten Wat ook nieuw is dit jaar is dat je de vakken rekenen, taal en spelling niet van één en dezelfde leerkracht krijgt. Je wisselt een paar keer per dag van leerkracht en van lokaal. Dat klinkt nu misschien nog wat ingewikkeld, maar daar gaan we je bij helpen. De leerkracht die het vak geeft, kan zich daar dus helemaal in specialiseren en kan jou zo dus nog beter uitdagen en begeleiden. Stamgroepen Werk je dan de hele dag met alle 84 kinderen samen? Nee natuurlijk niet. Het is natuurlijk ook heel fijn om iets samen met je eigen klas, nee dat gaan we vanaf nu stamgroep noemen, te doen. Iedere dag is er een aantal momenten waarop jouw stamgroep met jouw leerkracht samenkomt om de dag te bespreken, te eten en drinken en de verjaardagen te vieren. Ook de activiteiten van de Vreedzame School doe je in je stamgroep.

5 Communicatie van school naar huis Website: algemene schoolkalender op de homepage. Hier staan data van excursies, schoolreisjes en activiteiten die anders zijn dan de reguliere lessen. Website: unitpagina s Deze zijn te vinden via 'groepen' - 'bovenbouwunit'. Hier staan de namen van de leerlingen en leerkrachten. Hier vind je ook het adres van de bovenbouwunit. Ook kun je de huiswerkagenda bekijken. In deze agenda staan alleen de huiswerkopdrachten. Data met betrekking tot 'bijzondere' activiteiten en dagen vind je op de algemene schoolkalender (zie alinea hierboven). Website: nieuwsberichten Deze is te vinden op de homepage en onder 'nieuws'. Aankondiging en uitleg school-, unit- en stamgroepactiviteiten Impressie van school-, unit- en stamgroepactiviteiten Mail Regelmatig mailen wij jouw ouders met informatie over het reilen en zeilen in de stamgroep en unit over belangrijke zaken. Als er assistentie van ouders nodig is, dan vragen wij dit ook per mail. Wanneer het mailadres van je ouder verandert dan horen we dit natuurlijk graag. Beste ouder(s)/verzorger(s), Vrijdag 21 juli) krijgt u van ons een control . Heeft u deze niet ontvangen, geeft u dan uw (nieuwe) adres aan ons door via bovenbouwunit@sintjanwaarland.nl zodat wij u ook per mail kunnen bereiken. Klasbord Via Klasbord kunnen we op een snelle manier een impressie geven over hetgeen in onze groep gebeurt. Het kan zijn dat we je middels Klasbord helpen herinneren aan iets of jou een opdracht geven. Als dit iets is dat ook belangrijk is voor je ouders, dan staat het ook vermeld op de website of in een . Digitale nieuwsbrief Ongeveer 1x per drie weken ontvangen je ouders, als zij dit hebben aangegeven, de Sint Jan nieuwsbrief inclusief een bundeling van nieuwsberichten afkomstig van de website.

6 Communicatie van huis naar school Sowieso geldt Je kunt zelf heel goed communiceren én communiceren kun je leren. Met andere woorden: probeer zo veel mogelijk zelf met je leerkrachten te bespreken. Schakel alleen je ouders in als dat noodzakelijk is. Ouders, wij zijn te bereiken op Gebruik de voor eenrichtingsverkeer-berichten en berichten die wat zakelijker van aard zijn. Op berichten die wij als 'ter info' kunnen beschouwen, reageren we niet per se. Bellen of langskomen Ouders, mocht u met ons willen overleggen of zijn er zaken waarbij 'gevoel' een rol speelt, dan kunt u ons bellen op de schooltelefoon ( ). U kunt ook na schooltijd langskomen. Eventueel plannen we samen een gesprek. Absentie en blessures Mocht je, onverhoopt, onder lestijd een buitenschoolse afspraak hebben of mocht je niet (volledig) mee kunnen doen met een (gym)les, dan ontvangen wij hierover altijd een briefje van je ouders. Wanneer je s morgens ziek gemeld moet worden dan bellen je ouders naar de schooltelefoon ( ). Ziekmelden op de dag zelf kan niet via de omdat dan de kans bestaat dat we de melding missen. Wanneer je tijdens schooltijd niet lekker wordt en je naar huis moet, zullen wij altijd je ouders bellen. Zorg ervoor dat wij de juiste, mobiele, telefoonnummers hebben en een noodnummer zodat we je goed kunnen helpen. Een aantal weken per jaar kun je echt geen afspraken onder schooltijd maken, denk aan Cito-periodes, dit zullen wij per mail aan je ouders laten weten.

7 Hoe ziet er dag eruit? Start van de dag De deuren van het gebouw gaan rond 08:23 open. Je kunt dan naar binnen. Samen met je ouder, een andere volwassene of alleen. Je zoekt eerst jouw stamgroepleerkracht op zodat we elkaar even de hand kunnen schudden. Als je iets met je leerkracht wilt delen, dan kan dat. Als je je ouder nog iets wilt laten zien in de school, dan is dit daar ook een mooi moment voor. Denk bijvoorbeeld aan het IPC-prikbord, een mooie poster die je gemaakt hebt of de inrichting van de bovenbouwgang. Iets na half 9 gaat er een belletje. Dat betekent dat alle volwassenen de bovenbouwgang verlaten en dat jij ervoor gaat zorgen dat je startklaar bent voor technisch lezen: Met alle materialen die je nodig hebt, naar de juiste lesruimte, daar een plaats kiezen en boeken open doen op de juiste pagina. Om 08:35 zijn de lessen gestart. Beste ouders, u bent vanaf heden ook s ochtends van harte welkom in het gebouw. Leuk en interessant om eens te kijken naar hetgeen uw kind bezig houdt. U mag best weten dat we dit een spannende (en goede!) ontwikkeling vinden. Spannend omdat wij er heel graag voor de kinderen willen zijn en hopen dat u bijdraagt aan deze positieve ontwikkeling door afspraken te maken met ons op andere momenten dan tijdens de start van de dag. Maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend Na het technisch lezen wordt de dag geopend in de stamgroep. Na deze opening ga je aan het werk. Op jouw portfoliokaart je jouw weekdoelen en bijbehorende taken zien. Gedurende deze Kantoortijd zijn er verschillende instructies van rekenen/wiskunde, taal, (werkwoord)spelling en schrijven. Deze instructie worden op vijf verschillende niveaus aangeboden. In de eerste schoolweek gaan wij jou leren hoe je kunt zien welke instructies voor jou interessant zijn en waar jij dus wordt verwacht. Na de pauze wordt er gegeten en gedronken in de stamgroep. Als er een jarige is, dan wordt dit natuurlijk gevierd. Ook aan het einde van de ochtend is er Kantoortijd: tijd voor instructie en verwerking. Donderdagochtend en de middagen Je doet Vreedzame School in je stamgroep. Groepsdoorbrekend worden IPC, gym, creatief en mindset en programmeren aangeboden. IPC omvat onder andere de vakgebieden natuur, aardrijkskunde, drama, muziek, geschiedenis en maatschappij.

8 Voorbereiding schooljaar De eerste schooldag meenemen (elke dag nodig) o Een overzichtelijke schoolagenda (alleen stamgroep 8) o Een etui o Een prettig schrijvende pen (blauw of zwart schrijvend) o Een rug- of schoudertas, met daarin ook een koekje/fruit + drinken Je hoeft geen huiswerkmap te hebben. Als je het prettig vindt, mag dat wel. Tip: koop een map/hoes waar je op een makkelijke manier losse blaadjes, zonder gaatjes, netjes in kunt meenemen. Klasbord Veel communicatie zal verlopen via Klasbord. Je maakt een eigen account aan en download de Klasbordapp op een telefoon of een tablet. Is dat niet mogelijk, dan kun je klasbord openen via klasbord.nl. Heb je al een account? Dan kun je stap 1 en 2 overslaan. Klik in de klasbordapp op volg een bestaande klas, ga verder naar stap 3. Code: UGK-FFQ Vacature Wilt u klassenouder, eh unitouder worden? Dan zijn wij heel blij met u! Wilt u een mailtje sturen naar bovenbouwunit@sintjanwaarland.nl.

9

ZIEN EN GEZIEN WORDEN

ZIEN EN GEZIEN WORDEN ZIEN EN GEZIEN WORDEN WELKOM IN DE BOVENBOUWUNIT VAN 2018-2019 IEDER KIND EEN EIGEN COACH VAN INFORMATIEAVOND NAAR INSPIRATIEAVOND *UITNODIGING* Speerpunt 18/ 19 HALL Lekker op het strand gelegen? Tot

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Info groep 8 20 september 2016

Info groep 8 20 september 2016 Info groep 8 20 september 2016 Algemeen Wat zijn we weer lekker gestart! De eerste drie weken zitten er op. We hebben veel activiteiten gedaan uit de Vreedzame school. Wat voor groep willen wij zijn, welke

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda deze week. Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Schoolagenda en fotoalbum. 22 juni. Rapportgesprekken

Beste ouders, Agenda deze week. Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Schoolagenda en fotoalbum. 22 juni. Rapportgesprekken Nieuwsbrief 26 maandag 22 vrijdag 26 juni Beste ouders, Nog twee weken en dan zit het schooljaar er al weer op! Vooral de laatste weken zijn om gevlogen! We kunnen terugkijken op een mooie week, met twee

Nadere informatie

Informatieboekje groep /2020

Informatieboekje groep /2020 Informatieboekje groep 3 2019/2020 Beste ouder(s), Voor u ligt een informatieboekje van de groepen 3 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Moniek Campschreur Marijn Schraa Mendy Reijmer vervangen door Roy Oostink t/m november 2017 j.vankempen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN LEERLINGEN IN GROEP 3 T/M 8 Schooljaar 2019-2020 Samenwijs Willibrordus Opvang & Onderwijs Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013 504 6165 www.stichtingsamenwijs.nl

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1 Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB1 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders,

WOENSDAG 5 JULI Beste ouders, WOENSDAG 5 JULI 2017 Beste ouders, JUF ANS EN JUF JANNEKE Met een lach en een traan zwaaien we vandaag de kinderen van groep 8 uit. We wensen jullie allemaal heel veel plezier en geluk op jullie nieuwe

Nadere informatie

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Informatie Groep 8. Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatie Groep 8 Bs D e Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groep 8 informatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Centrale eindtoets (cito) 6. Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Afsluiting schooljaar Op maandag 3 en dinsdag 4 juli vinden de meeste oudergesprekken plaats.

Afsluiting schooljaar Op maandag 3 en dinsdag 4 juli vinden de meeste oudergesprekken plaats. Juni 2017 schooljaar 2016-2017 Afsluiting schooljaar 2016-2017 Nog maar 2 weken, en dan is het schooljaar al ten einde! De rapportzijn al mee naar huis. In de volgende week zijn de oudergesprekken en in

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer:

KlimtorenNieuws. Bericht voor groep 1-2. En nog een bericht voor groep In dit nummer: KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 11 03-02-2016 In dit nummer: Rapport en voortgangsgesprekken Bericht

Nadere informatie

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - KLEIN FRANKRIJK

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - KLEIN FRANKRIJK INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN GOES - KLEIN FRANKRIJK Hallo jongens en meisjes, 2 Naar een nieuwe school gaan is leuk, maar er verandert heel wat voor je. We kunnen ons best voorstellen dat je nog veel vragen

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep is er specifieke informatie.

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE GROEP 4 SCHOOLJAAR

INFORMATIE BOEKJE GROEP 4 SCHOOLJAAR INFORMATIE BOEKJE GROEP 4 SCHOOLJAAR 2018-2019 Beste ouder(s) / verzorger(s), In dit informatieboekje vindt u vooral praktische informatie over de klas. De informatieavonden aan het begin van het schooljaar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6

Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3. Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4. Dagprogramma Pagina 5. Klassenregels Pagina 6 1 Inhoudsopgave. De Kolibrie Pagina 3 Hoe ziet een dag eruit in de Kolibrie Pagina 4 Dagprogramma Pagina 5 Klassenregels Pagina 6 Schooltijden Pagina 6 Met welke mensen krijg je te maken Pagina 6 Gedragsondersteuning

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Welkom in groep 5-6. Een korte presentatie van hoe wij werken

Welkom in groep 5-6. Een korte presentatie van hoe wij werken Welkom in groep 5-6 Een korte presentatie van hoe wij werken 2018-2019 Onze groep 5-6 Tijdens de ouderavond zag u hier een leuke en spontane foto van onze klas. Vanwege de wet op de privacy, zetten we

Nadere informatie

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag?

Periode (rapport 1) Veilig leren lezen: Algemene informatie: Rekenen: Waar gaan wij mee aan de slag? Periode 1 + 2 (rapport 1) Veilig leren lezen: groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen

Nadere informatie

Weekrooster. Klas Schooljaar Leerkracht / assistent(e) 1B 2015-2016 Leerkracht: Rudi Gjaltema / Renske Rossing Assistent: Karen de Vrij / Tanja Spier

Weekrooster. Klas Schooljaar Leerkracht / assistent(e) 1B 2015-2016 Leerkracht: Rudi Gjaltema / Renske Rossing Assistent: Karen de Vrij / Tanja Spier Weekrooster Klas Schooljaar Leerkracht / assistent(e) 1B 2015-2016 Leerkracht: Rudi Gjaltema / Renske Rossing Assistent: Karen de Vrij / Tanja Spier Dag Maandag 9.00-10.00 Mens, natuur en techniek 60 Oriëntatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Welkom allemaal!! Pauzeruimte Vreedzame school Geboorte en zwangerschap Groepen verdeling- Leerkrachten en onderwijsassistenten Verjaardagen ASS avond Opvoedweek

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN MIDDELBURG

INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN MIDDELBURG INFO VOOR NIEUWE LEERLINGEN MIDDELBURG Hallo jongens en meisjes, 2 Naar een nieuwe school gaan is leuk, maar er verandert heel wat voor je. We kunnen ons best voorstellen dat je nog veel vragen hebt en

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Welkom in groep 7. Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer

Welkom in groep 7. Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda/ juf Manon Donderdag en vrijdag: juf Manon/ Meester de Weijer Informatie avond groep 7 Uw adresgegevens kloppen die? Welke vakken zijn er in groep 7?

Nadere informatie

AGENDA Aug. / Sept. 2017

AGENDA Aug. / Sept. 2017 UPDATE EN ANDERE KLAROEN-INFORMATIE AGENDA Aug. / Sept. 2017 Beste allemaal, Terwijl u en wij van onze vakantie genoten, is het schoolgebouw schoon gemaakt: vloeren in de was, piepende deuren gesmeerd,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 4

Informatieboekje Groep 4 Informatieboekje Groep 4 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Beste ouders, Juf Danitsja van der Veer Meester Louis Reijnhoudt

Beste ouders, Juf Danitsja van der Veer Meester Louis Reijnhoudt Welkom in groep 6 Beste ouders, In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere informatie die van belang is. Juf Danitsja van

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje groep

Informatieboekje groep Informatieboekje groep 6 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Basisschool Op De Horst. Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8

Basisschool Op De Horst. Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8 Basisschool Op De Horst Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8 Methodes Groep 5 t/m 8 Rekenen: Wereld in getallen Spelling: Staal Taal: Staal Technisch lezen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 juli 2016 Foto van de week Vorige week is groep 8 drie dagen op kamp geweest. Het was fantastisch. Deze week staat voor groep 8 in het teken van de musical en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm. Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Kerstmarkt. Vervolg op volgende pagina

Nieuwsbrief. o.b.s. De Zwarm.  Nummer (verschijnt 1x per twee weken) Kerstmarkt. Vervolg op volgende pagina Nieuwsbrief o.b.s. De Zwarm www.dezwarm.nl Nummer 7 25-11-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: Hij komt Kerstmarkt Nieuws uit de groepen SchoolAPP Aanmelden leerlingen Aanwezigheid directie

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2016, nummer 8

Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Beste ouders, Op school zijn we druk aan het kijken naar de groepsindeling voor komend schooljaar. Voor elke leerlingen die we hebben, krijgen we geld om onze organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 18 Vrijdag 10 juni Agenda Vrijdag 10 juni Nieuwsbrief 18 Maandag 13 juni Ouderavond inloop vanaf 19.45 uur Woensdag 15 /m 17 juni Schoolkamp

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

School De Driesprong school / infokalender

School De Driesprong school / infokalender school / infokalender 2017-2018 Driesprong SALTOschool De Driesprong Tafelbergplein 8, 5642 GP Eindhoven, 040-26 77 150 info@bs-dedriesprong.nl www.bs-dedriesprong.nl schooljaar 2017-2018 Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Maandag gymspullen mee!

Maandag gymspullen mee! Nog een paar dagen en dan is de vakantie alweer voorbij. Op maandag 3 september gaan de kinderen weer naar school. Het team van de Aquamarijn heeft er dan al de eerste werkweek opzitten. Een werkweek waarin

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 3 juli 2019

Nieuwsbrief. 3 juli 2019 Nieuwsbrief 10 3 juli 2019 Studiedagen 2019-2020 Op de volgende data zijn de kinderen komend schooljaar vrij in verband met een studiedag van het team: Woensdag 11 september* Woensdag 27 en donderdag 28

Nadere informatie

Welkom op AZS Papilio!

Welkom op AZS Papilio! INFORMATIEBOEKJE Welkom op AZS Papilio! In dit boekje vindt u informatie over AZS Papilio in Burgum. Basisschool Papilio staat op het terrein van het AZC. Op onze website www.obs-papilio.nl vindt u meer

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem 026-3701183 Welkom in groep 1/2 van openbare basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op openbare

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

De school die snapt wat jij kunt en wilt GROU

De school die snapt wat jij kunt en wilt GROU De school die snapt wat jij kunt en wilt GROU Je doet ertoe! DE SCHOOL DIE SNAPT WAT JIJ KUNT EN WILT Nog even en dan ga je van groep 8 naar de middelbare school. Bye bye basisschool! Hoe vind je dat eigenlijk?

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag

Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Informatie over groep 5 Juf Bojoura: maandag t/m vrijdag Algemene zaken Schoolregels: In de school praten wij Nederlands Toiletten gebruiken we netjes Niet fietsen op het schoolplein Wat wij verwachten:

Nadere informatie

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag)

Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der Poel (donderdag) Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 7 Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag, dinsdag en woensdag) Paula van der

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 15 juni Deze keer in de nieuwsbrief Suikerfeest op school Vervoer gezocht kamp Afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 3. Elimschool Rijssen

Informatiefolder Middenbouw 3. Elimschool Rijssen Informatiefolder 2017-2018 Middenbouw 3 Elimschool Rijssen 2017-2018 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids willen wij u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep

Nadere informatie

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8 Groepsgids 2018-2019 Groepen 6/7 en 7-8 Wie werken er in de groepen 6/7 en 7/8: Monique van Gemert Annelore den Biggelaar Anouk Gerritsen Marijn Schraa m.vangemert@dezonnepoort.nl a.denbiggelaar@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Weekrooster. Klas Schooljaar Leerkracht / assistent(e) 1B 2015-2016 Leerkracht: Rianne van Grafhorst Assistent: Willemien de Wilde / Gerrie van Dijk

Weekrooster. Klas Schooljaar Leerkracht / assistent(e) 1B 2015-2016 Leerkracht: Rianne van Grafhorst Assistent: Willemien de Wilde / Gerrie van Dijk Weekrooster Klas Schooljaar Leerkracht / assistent(e) 1B 2015-2016 Leerkracht: Rianne van Grafhorst Assistent: Willemien de Wilde / Gerrie van Dijk Dag Maandag 9.00-10.00 Mens, natuur en techniek 60 Oriëntatie

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017

Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 2017 Agenda Deze week Dag Woensdag Vrijdag Datum 19-07-2017 21-07-2017 Tijd 8:45 9:30 uur v.a. 12:00 uur Activiteit Musical groep 8 Slotviering Vakantie kinderen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Zo gaat dat in de. bovenbouw

Zo gaat dat in de. bovenbouw Zo gaat dat in de. bovenbouw schooljaar 2017-2018 In dit boekje vindt u allerlei informatie over de bovenbouw. Praktische punten en een toelichting op hoe we in de bovenbouw werken. Veel leesplezier! Schooltijden

Nadere informatie

Informatieavonden 29 en 30 augustus. Ontwikkelingen op school Communicatie Vervangingen AVG Nieuwe website Social Schools app Algemene vragen

Informatieavonden 29 en 30 augustus. Ontwikkelingen op school Communicatie Vervangingen AVG Nieuwe website Social Schools app Algemene vragen Informatieavonden 29 en 30 augustus Ontwikkelingen op school Communicatie Vervangingen AVG Nieuwe website Social Schools app Algemene vragen Waar gaan we mee aan de slag Vernieuwing ICT-apparatuur Verkenning

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 29, nummer 2 09-09-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: We zijn weer begonnen! Info-avond Afscheid juf Wilma Sparen voor je school

Nadere informatie

MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36. vrijdag 24 augustus. maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8

MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36. vrijdag 24 augustus. maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8 MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36 vrijdag 24 augustus maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8 AGENDA 15.00 inloopmoment ouders 08.45 inloopmoment ouders 20.00 inloopmoment ouders Luizencontrole

Nadere informatie

Informatie avond groep 7

Informatie avond groep 7 Welkom in groep 7 Maandag t/m woensdag: juf Orinda. Donderdag en vrijdag: meester Ben. Vanaf 14 september zullen we op dinsdag een stagiaire van Domstad in de klas hebben: Martine ( 2 e jaars) Informatie

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Nummer 4, 1 februari 2019

Nummer 4, 1 februari 2019 Nummer 4, 1 februari 2019 Iedere morgen mogen we weer kinderen begroeten die met een glimlach de school in komen! Leuk om te zien! Door weer en wind komen ouders en kinderen naar school, de laatste tijd

Nadere informatie

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem.

Leerlingvolgsysteem Twee keer per jaar worden citotoetsen afgenomen. De resultaten worden genoteerd in het leerlingvolgsysteem. Informatiefolder nieuwe schooljaar Dit is de informatiefolder van groep 6b Directeur: Intern begeleiders: Website: Monique van Steijn Marian van den Nouland (maandag en dinsdag) Paula van der Poel (donderdag)

Nadere informatie

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters

Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters Welkom op de Hoeksteen Informatie kleuters De Hoeksteen R.K. Basisschool H. Kamerlingh Onnesweg 74 1402 EK Bussum 035-6915423 www.hoeksteen-bussum.nl info@hoeksteenbussum.nl Informatie Kleuters 2013-2014

Nadere informatie

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid

Welkom. Naam Klas Mentor. Lestijden. Bellen bij ziekte en afwezigheid Mini-gids 2014-2015 Welkom Naam Klas Mentor Welkom op onze school in het schooljaar 2014-2015. Een plezierige en veilige schooltijd is van groot belang. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5.

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Groepsbrief U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie