Vierdaagse Vervolgcursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij Volwassenen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vierdaagse Vervolgcursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij Volwassenen."

Transcriptie

1 Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Vierdaagse Vervolgcursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij Volwassenen. 1 Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch en multidisciplinair. Vrijdag 28 en zaterdag 29 september, vrijdag 2 november, vrijdag 7 december 2018.

2 Centrum Late Effecten Vroegkinderlijke chronische Traumatisering (CELEVT) Vorselaarstraat 30, 1066 NN Amsterdam E info@celevt.nl T W Vierdaagse Vervolgcursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij volwassenen. 2 Colofon Uitgave, CELEVT juli 2017 De publicatie is te downloaden op Copy Alle rechten voorbehouden. Plaatsing op andere sites, veelvuldig op welke wijze dan ook kopiëren en/ of commercieel gebruik is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van CELEVT.

3 Vierdaagse Vervolgcursus Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) bij volwassenen. Na het met goed resultaat behalen van de cursus kunt u in het CELEVT Register opgenomen worden onder de vermelding VCT- Expert - en Specialisatie als u ook aan de andere voorwaarden hiervoor voldoet. Doelgroep (BIG-geregistreerde) Psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten, GZ-psychologen 3 en zij die voor deze registraties in opleiding zijn en die het supervisietraject na de EMDR- Basiscursus met goede gevolg hebben voltooid bij een door de vereniging EMDR Nederland erkende supervisor en opleiding. Aanvullende eisen Cursisten moeten minstens 16 uur werkzaam zijn in de GGZ of een daaraan gelijkgestelde setting. Waarvan ten minste 12 uur in de patiëntenzorg voor volwassenen. Opleidingstraject tot EMDR Practitioner De vervolgcursus EMDR is een verplicht onderdeel van het opleidingstraject tot EMDR Practioner. De vervolgcursus EMDR wordt door de Vereniging EMDR Nederland erkende docenten gegeven en is daarom een VEN- erkende vervolgcursus. Zie ook de EMDR Vereniging Nederland Docenten Drs. Sjef Berendsen met op dag 1 en 2 co-docent Drs. Tilly Koolstra.

4 Introductie De EMDR-Vervolgcursus omvat vier en een halve dag en is bedoeld voor psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten en GZpsychologen die het supervisietraject na de EMDR-Basiscursus met goede gevolg hebben voltooid. Het tweede gedeelte van de Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) training is bedoeld om de cursist te leren complexe traumabehandelingen uit te voeren met behulp van EMDR. Hierbij gaat het enerzijds om cliënten met angst- en/of stemmingsklachten welke het gevolg kunnen zijn van een leergeschiedenis met beschadigende ervaringen anderzijds om cliënten met complexe PTSS welke het gevolg kan zijn van ernstige of langdurige traumatisering, bijvoorbeeld in de (vroege) jeugd. Tijdens de training wordt geleerd met protocollen te werken voor diverse EMDR toepassingen, zoals het stabiliseren van patiënten voordat er aan traumabehandeling wordt begonnen met behulp van Resource Development and Installation (RDI). Daarnaast wordt er geleerd stroef verlopende processen vlot te trekken door gebruik te maken van zogenaamde Cognitive Interweaves. Onderwerpen Stabiliseren van patiënten voordat er aan traumabehandeling wordt begonnen met 4 behulp van Resource Development and Installation (RDI) Behandeling van patiënten met meervoudig of complex trauma Verschillende routes om tot een zinvolle probleeminventarisatie te komen: o Casusconceptualisatie vanuit de klachten (As I, voornamelijk angst- en stemmingsklachten). o Casusconceptualisatie vanuit het identificeren van intermediaire en kernopvattingen die bepalend zijn voor de (persoonlijkheids-)problematiek van de cliënt. o Andere routes om tot beschadigende herinneringen te komen: intrusieroute, emotieroute, floatback, etc. o Het inzetten van cognitive interweaves om stroef verlopende processen vlot te trekken. Het verschil tussen looping, blocking en dissociatie komt ter sprake en de mogelijkheden van imaginaire rescripting gedurende het EMDR proces.

5 leerdoelen 1. Kennis van de deelnemer over het uitvoeren van complexe traumabehandelingen met behulp van EMDR is bekend, getoetst en voldoende bevonden. 2. De deelnemer heeft in voldoende mate casuïstiek ingebracht. 3. De deelnemer kan RDI uitvoeren en inzetten. 4. De deelnemer kent de verschillende routes om tot een zinvolle probleeminventarisatie te kome. 5. De deelnemer kan EMDR inzetten in de behandeling van patiënten met meervoudig of complex trauma. 6. De deelnemer herkent stroef verlopende EMDR processen en kent verschillende manieren om cognitive interweaves in te zetten. Literatuur voor cursisten 5 'Praktijkboek EMDR': Casusconceptualisatie en specifieke patiëntengroepen. [Auteurs: Ten Broeke, E, De Jongh, A. & Oppenheim H-J (red.). (2008, herziene 3e druk 2012). Uitgever: Pearson Assessment and Information B.V. [ISBN ] (aan te schaffen). Overige: Deelnemers dienen daarnaast volledig op de hoogte te zijn van de gehele inhoud van het: 'Handboek EMDR: een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma'. [Auteurs: De Jongh, A. & Ten Broeke, E. (2003: 6e druk 2013). Pearson Assessment and Information B.V.: Amsterdam [ISBN ] ( aan te schaffen). Werkvorm De training kent een stapsgewijze opbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van theoretische inleidingen, live- en videodemonstraties, semi-plenaire oefeningen en gesuperviseerde praktijkoefeningen in tweetallen. Bij deze laatste oefeningen wordt gebruik gemaakt van min of meer emotioneel beladen herinneringen van de deelnemers.

6 Toetsing - Vormen van toetsing: schriftelijk tijdens de cursus, bij aanvang van de cursus een verklaring van een door de VEN erkende EMDR supervisor - Systeem van toetsing: 10 open kennisvragen. - Moment(en) van toetsing: Op dag 3 een kennistoets. Bij aanvang van de cursus wordt van deelnemers verwacht dat zij een verklaring van een door de VEN erkende EMDR supervisor inleveren. Zonder supervisieverklaring kan niet aan de vervolgcursus worden deelgenomen. Korte Bio 6 Sjef Berendsen is klinisch psycholoog psychotherapeut, en werkzaam bij PSYTREC (PsychoTrauma Expertise Centrum) te Bilthoven als directeur Zorg. Hij werkte 14 jaar bij het Instituut voor Psychotrauma en verzorgde de acute opvang van mensen die een schokkende gebeurtenis hadden meegemaakt en adviseerde instellingen en bedrijven ten tijde van crises. Zo werd hij als crisisadviseur /opvanger ingezet bij de Tsunami, de Turkish Airline crash, het vliegtuigongeluk in Tripoli, de schietpartij in Alphen aan de Rijn en de MH 17. Sinds 2016 is hij werkzaam als directeur Zorg bij Psytrec waar hij de intensieve

7 en kortdurende behandeling van mensen met complexe PTSS superviseert en zelf uitvoert. Daarnaast geeft hij cursussen, lezingen en workshops op het gebied van chronische en acute traumatisering, de diagnostiek en psychotherapie van PTSS (in het bijzonder EMDR) voor diverse doelgroepen: bedrijfs- en verzekeringsartsen, huisartsen, (bedrijfs en GZ) psychologen, psychotherapeuten, maatschappelijk werkers, personeelsfunctionarissen, leidinggevenden, etc. Hij is supervisor bij de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapie en trainer en supervisor bij de Vereniging EMDR Nederland. Verder is hij bestuurslid van de Vereniging EMDR Nederland en voorzitter van de Humanitarian Asistance Programs Nederland. Tilly Koolstra is Klinische psycholoog, psychotherapeut en Adjunct-Directeur Zorg bij Psytrec (PsychoTrauma Expertise Centrum) in Bilthoven en werkzaam in de eigen praktijk voor psychotherapie, EMDR en coaching. Certificaat De cursist wordt verwacht 100% van de cursus aanwezig te zijn om voor een certificaat in aanmerking te komen. De Trauma Academie volgt de regels van de Vereniging EMDR 7 Nederland. Wanneer u vragen hebt kunt u contact opnemen met Opleidingscommissie van de Vereniging EMDR Nederland. Accreditatie Er wordt accreditatie aangevraagd bij de VEN, FGZP, NIP, VCGt Accreditatie bij de Nederlands talige Vereniging voor Psychotrauma (NTvP) is in aanvraag. CELEVT Register Na het met succes doorlopen van de cursus kunt u opgenomen worden in het CELEVT register onder de vermelding van uw beroepstitel en VCT- Expert en specialist als u ook aan de andere voorwaarden daarvoor voldoet. De registratie is 5 jaar geldig. Supervisiedag dissociatieve stoornissen Aanvullend kunt u de supervisiedag over het inzetten van EMDR bij cliënten met dissociatieve stoornissen volgen. Voor informatie zie het cursusprogramma.

8 Data Vrijdag 28 september Vrijdag 29 september Vrijdag 2 november Vrijdag 7 december

9 Accreditatie en klachten Accreditatiereglement Alle cursussen worden geaccrediteerd bij beroepsverenigingen. De cursussen zijn zo ook terug te vinden in agenda s van de betreffende verenigingen. Op de certificaten staat vermeld voor welke specialismen het onderwijs is bedoeld en wat het aantal accreditatiepunten is. Vermeld is ook op welke bij- en nascholingscategorie het certificaat van toepassing is. Wij vragen niet standaard bij elke cursus accreditatie aan bij alle beroepsverenigingen. Het accreditatiereglement is te downloaden op Klachten Allereerst wendt u zich met een klacht tot de betreffende docent. Indien u zich niet kunt 9 vinden in het besluit van de docent, dan kunt u zich wenden tot de directie via info@celevt.nl. U ontvangt binnen vijf werkdagen een bevestiging van ontvangst van de klacht, met daarin de gegevens van de docent die de klacht in behandeling heeft genomen. Wij streven ernaar de klacht binnen zes weken naar tevredenheid af te handelen. Klachten worden anoniem geregistreerd en vijf jaar bewaard. De klachtenprocedure is te downloaden op Algemene Voorwaarden Op de cursussen zijn de Algemene Voorwaarden voor opleidingen en bijeenkomsten van CELEVT van toepassing. U kunt de Algemene Voorwaarden downloaden via

10 Kosten en inschrijven Kosten per deelnemer De kosten bedragen 1100,00 euro per persoon. Er is een mogelijkheid voor gespreide betaling. Neem hiervoor contact op met Martijne Rensen via Inclusief - Accreditatie. - Lunch en snack of lichte maaltijd bij avond programma, kleine borrel bij dagprogramma. - Mogelijkheid voor inschrijving na het met goed resultaat behalen van de cursus in het 10 CELEVT Register onder de vermelding VCT- Expert- en Specialisatie als ook aan de andere daarvoor geldende voorwaarden is voldaan en opname op de Landkaart Zoek behandelaar van STRAKX. VIP Korting - 10 % korting op het jaarlijks CELEVT Congres in oktober van het jaar dat u de cursus hebt gevolgd of volgt % korting op de jaarlijkse TIP-Conferentie in juni van het jaar dat u de cursus hebt gevolgd of volgt. Meerpersoonskorting Bij meerdere deelnemers uit dezelfde instelling / organisatie krijgt de tweede persoon 5 % korting en de derde en alle volgende personen 10% korting op deelname aan de cursus. Voorwaarde is dat het factuuradres voor alle deelnemers gelijk is.

11 Inschrijven Inschrijven via: onder het blok Cursussen vindt u een Knop naar het inschrijfformulier. Bij aanmelding dient u een kopie van het certificaat van de basismodule EMDR en een afgetekend supervisiebeoordelingsformulier digitaal op te sturen naar info@celevt.nl. Zonder dit formulier is het niet mogelijk om deel te nemen aan de vervolgmodule. Annuleren Annuleren kan alleen schriftelijk tot 3 weken voor de start van de cursus. Hieraan zijn 25 euro administratiekosten verbonden. Het betaalde cursusgeld wordt teruggeboekt. 11 Uitstel of afstel Als een opleidingsactiviteit onverwacht niet doorgaat dan wordt u in principe 3 weken voor de start op de hoogte gesteld. Als een cursus onverwacht niet doorgaat dan kan de Trauma Academie niet aansprakelijk worden gesteld voor gederfde inkomsten. Toelating De Trauma Academie behoudt zich het recht voor iemand niet toe te laten als diegene bijvoorbeeld onvoldoende opleiding of geen geschikte werkplek heeft. Reservelijst Wanneer u op een reservelijst staat, wordt u bij vrijkomen van een plaats benaderd of u daar gebruik van wilt maken. Als u niet benaderd bent voor een plaats stellen wij u op de hoogte wanneer de opleidingsactiviteit weer gepland staat.

12 Opleidingslocatie Opleidingslocatie: 12 Gebouw NEST Laan van Kronenburg AS Amstelveen De locatie is goed bereikbaar per Openbaar Vervoer en per auto per auto. Gratis ruime parkeergelegenheid. Goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

13 Informatie en overleg Contact Mevr. Drs. G.M. (Martijne) Rensen, directeur CELEVT, programma-manager Trauma Academie. Tel f Mail. Postadres CELEVT Vorselaarstraat NN Amsterdam. Website en Web: Mail: 13 24/7 online Bezoek onze website voor nieuwe ontwikkelingen Infodesk cursusadvies Voor advies of vragen over onze opleidingsactiviteiten kunt u bellen op telefoonnummer Indien u uw naam en telefoonnummer inspreekt, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. LinkedIn Via LinkedIn wisselen wij kennis uit over actuele ontwikkelingen rond Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering, de late effecten, diagnostiek, behandeling en herstel. Sluit u aan! CELEVT openbaar STRAKX - voor (BIGgeregistreerde) professionals

14 Aantekeningen 14

CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT Behandelaar

CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT Behandelaar Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010)

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Informatie 1 CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT-Behandelaar

Informatie 1 CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT-Behandelaar Informatie 1 CELEVT TRAUMA ACADEMIE Register Zoek VCT-Behandelaar Centrum Late Effecten Vroegkinderlijke chronische Traumatisering (CELEVT) Vorselaarstraat 30, NN Amsterdam E info@celevt.nl T 020 364 26

Nadere informatie

Informatie 1-Jarige Postacademische Nascholing

Informatie 1-Jarige Postacademische Nascholing Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Informatie 1-Jarige Postacademische Nascholing

Informatie 1-Jarige Postacademische Nascholing Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Accreditatiereglement

Accreditatiereglement Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Supervisie Teamtraining Schaduwmanagement

Supervisie Teamtraining Schaduwmanagement Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies.

Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies. 16 mei, 17 mei 2019 Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies. Introductie Zelfs voor ervaren professionals roept

Nadere informatie

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010)

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Cursus Basiskennis Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (VCT) signalering, screening en eerste stabilisatie begeleiding

Cursus Basiskennis Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (VCT) signalering, screening en eerste stabilisatie begeleiding Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

TIP Conferentie = 4

TIP Conferentie = 4 Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Voor aankondiging Cursussen 2018

Voor aankondiging Cursussen 2018 Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Cursus Bewegings- en lichaam georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde

Cursus Bewegings- en lichaam georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde Cursus Bewegings- en lichaam georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde 20 juni, 21 juni, 27 juni 2019 Bewegings- en lichaam- georiënteerde interventies bij vroeg getraumatiseerde cliënten.

Nadere informatie

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Klacht Procedure

Prof. dr. Vincent Felitti, Onderzoeker ACE Studies (2010) Klacht Procedure 1 Adverse childhood experiences are the most basic and longlasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Trauma Academie Algemene informatie

Trauma Academie Algemene informatie Adverse childhood experiences are the most basic and longlasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Basiscursus Integraal signaleren, gevalideerde screening en eerste stabilisatiebegeleiding.

Basiscursus Integraal signaleren, gevalideerde screening en eerste stabilisatiebegeleiding. Basiscursus Integraal signaleren, gevalideerde screening en eerste stabilisatiebegeleiding. Waarom? Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (VCT) waaronder emotionele verwaarlozing en mishandeling,

Nadere informatie

Vereniging EMDR Nederland. Informatie over opleiding en lidmaatschap

Vereniging EMDR Nederland. Informatie over opleiding en lidmaatschap Vereniging EMDR Nederland Informatie over opleiding en lidmaatschap Vereniging EMDR Nederland Een aparte vereniging voor EMDR Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) heeft een eigen theoretisch

Nadere informatie

Symposium EMDR; brede toepassingen in de praktijk. Eerder beoordeeld met een 8! Inschrijven via www.bsl.nl/emdr

Symposium EMDR; brede toepassingen in de praktijk. Eerder beoordeeld met een 8! Inschrijven via www.bsl.nl/emdr Eerder beoordeeld met een 8! Symposium EMDR; brede toepassingen in de praktijk Vrijdag 27 september 2013 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor beginnende EMDR therapeuten, therapeuten die regelmatig verwijzen

Nadere informatie

ONZE SCHOLING SAMEN1

ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING Samen1 stelt zich tot doel de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de GGZ door middel van kennisoverdracht onder de aandacht van professionals

Nadere informatie

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke OPENINGSLEZING van het

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke OPENINGSLEZING van het Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke OPENINGSLEZING van het HART-College Cursussen, workshops, gespreksgroepen, symposia voor mensen met traumatische ervaringen in de kindertijd en hun naasten over:

Nadere informatie

Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering

Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering UITNODIGING voor alle congres deelnemers om tijdens de plenaire afsluiting van het CELEVT congres aanwezig te zijn bij de: FEESTELIJKE START van de Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroegkinderlijke

Nadere informatie

1- Jarige Post Master HBO nascholing Cursus

1- Jarige Post Master HBO nascholing Cursus 1- Jarige Post Master HBO nascholing Cursus 1 Re-integratie Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch en multidisciplinair.

Nadere informatie

Accreditatie supervisorencursus Versie Toetsingscriteria supervisorencursus

Accreditatie supervisorencursus Versie Toetsingscriteria supervisorencursus Accreditatie supervisorencursus Versie 22-02-2016 Een belangrijke voorwaarde voor inschrijving in het NVP-supervisorenregister is het met succes afgerond hebben van een supervisieopleiding (geaccrediteerd

Nadere informatie

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie.

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie. Algemene Voorwaarden The Physiology Academy Artikel 1. Inschrijven 1.1 Inschrijven voor deelname aan een scholingsactiviteit van The Physiology Academy kan via de website van The Physiology Academy. Dit

Nadere informatie

Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering Volwassenen (VCT-V)

Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering Volwassenen (VCT-V) Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering Volwassenen (VCT-V) STRAKX is een schakel tussen in de kinderjaren chronisch getraumatiseerde volwassenen, behandelaren,

Nadere informatie

Cognitief gedragstherapeutische stabilisatietechnieken zoals:

Cognitief gedragstherapeutische stabilisatietechnieken zoals: Blk 6 Opmaak pagina website De fasegerichte behandeling als circulair prces bij vreg getraumatiseerde cliënten met Cmplexe PTSS. Intrductie De fasegerichte behandeling bij vregkinderlijk getraumatiseerde

Nadere informatie

PTSS - diagnostiek en behandeling. drs. Mirjam J. Nijdam psycholoog / onderzoeker Topzorgprogramma Psychotrauma AMC De Meren

PTSS - diagnostiek en behandeling. drs. Mirjam J. Nijdam psycholoog / onderzoeker Topzorgprogramma Psychotrauma AMC De Meren PTSS - diagnostiek en behandeling drs. Mirjam J. Nijdam psycholoog / onderzoeker Topzorgprogramma Psychotrauma AMC De Meren Opbouw Diagnose PTSS Prevalentiecijfers PTSS en arbeid Preventie van PTSS Behandeling

Nadere informatie

EMDR bij adolescenten

EMDR bij adolescenten EMDR bij adolescenten Een vorm van traumabehandeling Marijke de Koning-Groothuizen ZMC Kinderen en Jongeren van de Gelderse Roos Voorbeelden uit de praktijk Sofie, 16 jaar. Klachten, sinds ongeveer een

Nadere informatie

1- Jarige Post Academische Nascholing. Cursus 3. Traumaverwerking

1- Jarige Post Academische Nascholing. Cursus 3. Traumaverwerking 1- Jarige Post Academische Nascholing 1 Cursus 3. Traumaverwerking Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch en multidisciplinair.

Nadere informatie

EMDR EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND REPROCESSING REINA MARCHAND, ORTHOPEDAGOOG-GENERALIST DE TWENTSE ZORGCENTRA

EMDR EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND REPROCESSING REINA MARCHAND, ORTHOPEDAGOOG-GENERALIST DE TWENTSE ZORGCENTRA EMDR EYE MOVEMENT DESENSITIZATION AND REPROCESSING REINA MARCHAND, ORTHOPEDAGOOG-GENERALIST DE TWENTSE ZORGCENTRA 2 EMDR WAT IS EMDR? EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is

Nadere informatie

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN Woensdag 2 t/m vrijdag 4 september 2015 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 2 tot

Nadere informatie

WORK SHOPS [ [ [ [ [ VOOR PROFESSIONALS WERKZAAM IN DE FORENSISCHE PSYCHIATRIE DOOR DR. RUUD H. J. HORNSVELD

WORK SHOPS [ [ [ [ [ VOOR PROFESSIONALS WERKZAAM IN DE FORENSISCHE PSYCHIATRIE DOOR DR. RUUD H. J. HORNSVELD WORK SHOPS VOOR PROFESSIONALS WERKZAAM IN DE FORENSISCHE PSYCHIATRIE [ [ [ [ [ DOOR DR. RUUD H. J. HORNSVELD 1 WORKSHOP GROEPSBEHANDELING VAN (SEKSUEEL) GEWELDDADIGE FORENSISCH PSYCHIATRISCHE PATIËNTEN

Nadere informatie

EMOTIONALLY FOCUSED COUPLES THERAPY EXTERNSHIP. en ADVANCED TRAINING. s-hertogenbosch. 10 juni tot en met 13 juni 2009

EMOTIONALLY FOCUSED COUPLES THERAPY EXTERNSHIP. en ADVANCED TRAINING. s-hertogenbosch. 10 juni tot en met 13 juni 2009 EMOTIONALLY FOCUSED COUPLES THERAPY 2009 EXTERNSHIP (BASISOPLEIDING) ADVANCED TRAINING (VERVOLGOPLEIDING) IN SAMENWERKING MET PSYRAAD EN DE REINIER VAN ARKEL GROEP s-hertogbosch 10 juni tot met 13 juni

Nadere informatie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Cognitieve gedragstherapie is toonaangevend in de ggz van vandaag. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen werken volgens de richtlijnen, maar ook op basis

Nadere informatie

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma De toepassing van de richtlijn Ergotherapie aan huis bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers Post - HBO cursus 2012

Nadere informatie

Opleiding voor de behandeling van PTSS en andere traumagerelateerde klachten bij kinderen. Trauma Focused Cognitive Behavior Therapy (TF-CBT)

Opleiding voor de behandeling van PTSS en andere traumagerelateerde klachten bij kinderen. Trauma Focused Cognitive Behavior Therapy (TF-CBT) Opleiding voor de behandeling van PTSS en andere traumagerelateerde klachten bij kinderen Trauma Focused Cognitive Behavior Therapy (TF-CBT) AMC-De Bascule organiseert opleidingen en trainingen speciaal

Nadere informatie

Hoe kun je melden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Hoe kun je melden bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) Stichting STRAKX Onderzoek en Innovatie Vroeg kinderlijke Chronische Traumatisering Volwassenen (VCT-V) STRAKX is een schakel tussen in de kinderjaren chronisch getraumatiseerde volwassenen, behandelaren,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden opleidingen Plein C

Algemene voorwaarden opleidingen Plein C Algemene voorwaarden opleidingen Plein C 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. 2. Cursuscontract: de specifieke afspraken

Nadere informatie

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 Klinisch Psycholoog specialistische opleiding 2015-2019 Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 E info@rino.nl W www.rino.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. DOELSTELLING...

Nadere informatie

Psychologische expertise Maarsingh & van Steijn

Psychologische expertise Maarsingh & van Steijn Psychologische expertise Veel verzuim op het werk wordt veroorzaakt door psychische problemen. Maarsingh & van Steijn heeft zich gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van problemen op het vlak

Nadere informatie

FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling

FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling Bijscholing Vrijdag 12 mei en 16 juni 2017 9.30-16.30 uur Gelre Ziekenhuis Apeldoorn zorgoplossingen FAS(D) herkennen, diagnostiek en behandeling Alcohol tijdens

Nadere informatie

E M D R een inleiding

E M D R een inleiding E M D R een inleiding Lucinda Meihuizen GZ-psycholoog Zorgpartners Midden-Holland lucinda.meihuizen@zorgpartners.nl Wietske Soeteman GZ-psycholoog Pro Persona w.soeteman@propersona.nl Wat haal je uit deze

Nadere informatie

Vrijdag 14 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline

Vrijdag 14 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline Mindfulness in de praktijk Congres Vrijdag 14 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline Mindfulness Mindfulness mag zich de laatste

Nadere informatie

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden.

In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden opleidingen Plein C 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. 2. Cursuscontract: de specifieke afspraken

Nadere informatie

Ga voor programma en inschrijven naar www.bsl.nl/sos

Ga voor programma en inschrijven naar www.bsl.nl/sos Congres S.O.S. Snelle opvang en behandeling van seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking Vrijdag 4 oktober 2013 Beatrixgebouw Jaarbeurs, Utrecht Keynote spreaker Valerie Sinason over

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

1-jarige Post Academische Nascholing. Cursus 4. Re-integratie

1-jarige Post Academische Nascholing. Cursus 4. Re-integratie 1-jarige Post Academische Nascholing 1 Cursus 4. Re-integratie Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch en multidisciplinair.

Nadere informatie

Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS

Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS ADOS-training Karakter organiseert een training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS. Wat is ADOS? Het Autisme Diagnostisch

Nadere informatie

1-jarige PostMaster HBO Nascholing 1 Cursus 1. Screening en indicatiestelling

1-jarige PostMaster HBO Nascholing 1 Cursus 1. Screening en indicatiestelling 1-jarige PostMaster HBO Nascholing 1 Cursus 1. Screening en indicatiestelling Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch

Nadere informatie

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis

Algemene en annuleringsvoorwaarden van Het Talenhuis Gedeponeerd bij de griffie van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden onder nummer: 31-2013, d.d. 1 mei 2013. Indien u vragen of mededelingen heeft betreffende uw registratie of inschrijving voor een

Nadere informatie

Word ook cognitief gedragstherapeut VGCt Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt

Word ook cognitief gedragstherapeut VGCt Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt Word ook cognitief gedragstherapeut VGCt Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt Informatie voor afgestudeerden in de psychologie en pedagogiek, voor GZ-psychologen en psychotherapeuten

Nadere informatie

AGENDA door de VEN geaccrediteerde bij-/nascholing

AGENDA door de VEN geaccrediteerde bij-/nascholing Vereniging EMDR Nederland EMDRbeheer 23-03-2017 AGENDA door de VEN geaccrediteerde bij-/nascholing 266105 2 jarige Opleiding Seksuologie 2016-2018 RINO Amsterdam info@rino.nl 06-09-2016 07-07-2018 3 206424

Nadere informatie

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5.

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen : UITNODIGING vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht Accreditatie FGzP: 6 punten Voorwoord Geachte collega, In het voorjaar van

Nadere informatie

M1221. Introductiecursus. Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG. mensenkennis

M1221. Introductiecursus. Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG. mensenkennis M1221 Introductiecursus Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG mensenkennis Introductiecursus voor gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG Een initiatief van de Vereniging

Nadere informatie

Exploring EMDR-therapy and tinnitus. Linda Hochstenbach-Nederpel Gz-psycholoog

Exploring EMDR-therapy and tinnitus. Linda Hochstenbach-Nederpel Gz-psycholoog Exploring EMDR-therapy and tinnitus Linda Hochstenbach-Nederpel Gz-psycholoog Introductie Voorstellen: GZ-psycholoog, gedragstherapeut en traumatherapeut (EMDR) eigen eerstelijnspraktijk (verwijzingen

Nadere informatie

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Inleiding Dit Registratiereglement is een nieuw Reglement en gaat in op 1 mei 2016. Tot

Nadere informatie

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Inhoudsopgave INLEIDING 1 WIE KAN ZICH LATEN INSCHRIJVEN IN HET REGISTER? 1 REGISTRATIEREGLEMENT

Nadere informatie

Postacademische nascholing

Postacademische nascholing Brochure 1-Jarige 1 Postacademische nascholing Voor [Big-geregistreerde] Psychiaters, Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten en gz-psychologen. Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse

Nadere informatie

Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie

Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie Februari 2014 Basiscursus in het kader van de opleiding Psychotherapeut CgP Docent: mw. drs. W.J.H.P. Schapendonk Locatie: de Plank 101 te Veldhoven - Inhoudsopgave

Nadere informatie

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek!

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! Jaargang 2009-2010 NIFP NEDERLANDS INSTITUUT VOOR FORENSISCHE PSYCHIATRIE EN PSYCHOLOGIE Een forensisch psychiater

Nadere informatie

Basisscholing Herstel & Balans voor de licentiehouders

Basisscholing Herstel & Balans voor de licentiehouders Basisscholing Herstel & Balans voor de licentiehouders Data 2006-2007 12 en 28 september 2006 11 januari en 25 januari 2007 6 en 22 maart 2007 Informatie telefoon 030 250 3455; fax 030 250 34 99 onderwijs-opleidingen@umcutrecht.nl

Nadere informatie

CCD. Specialisatie voor de behandeling van psychotrauma. 14-daagse opleiding. Groningensingel 1, etage 4a Arnhem

CCD. Specialisatie voor de behandeling van psychotrauma. 14-daagse opleiding. Groningensingel 1, etage 4a Arnhem CCD Specialisatie voor de behandeling van psychotrauma 14-daagse opleiding 2011 Groningensingel 1, etage 4a Arnhem Cure & Care Development (CCD) Cure & Care Development (CCD) stelt zich ten doel de nieuwste

Nadere informatie

Cure & Care Development organiseert het symposium 99 JAAR NARCISME. 18 april 2013 Rijnpoort gebouw, Groningensingel 1 te Arnhem 1/6

Cure & Care Development organiseert het symposium 99 JAAR NARCISME. 18 april 2013 Rijnpoort gebouw, Groningensingel 1 te Arnhem 1/6 Cure & Care Development organiseert het symposium 99 JAAR NARCISME 18 april 2013 Rijnpoort gebouw, Groningensingel 1 te Arnhem 1/6 SYMPOSIUM 99 JAAR NARCISME Het is 99 jaar geleden dat Sigmund Freud (1856-1939)

Nadere informatie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Accreditatie Aangevraagd voor : Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie Accreditatie Bureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier voor registratie als schematherapeut

Aanmeldingsformulier voor registratie als schematherapeut Aanmeldingsformulier voor registratie als schematherapeut Voorwaarden voor aanmelding vanaf 15 juli 2012: U kunt zich als aspirant lid inschrijven, als u in opleiding bent tot schematherapeut, maar nog

Nadere informatie

M1028. Introductiecursus. Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG. mensenkennis

M1028. Introductiecursus. Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG. mensenkennis M1028 Introductiecursus Gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG mensenkennis Introductiecursus voor gedragsdeskundigen van de behandelcentra LVG-jeugd/SG LVG Een initiatief van de Vereniging

Nadere informatie

Eten zonder angst. Nieuw in Nederland: Protocol Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis. Cursussen & Congressen

Eten zonder angst. Nieuw in Nederland: Protocol Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis. Cursussen & Congressen Dinsdag 20 september 2011 Jaarbeurs Utrecht Congres Eetstoornissen: Eten zonder angst Nieuw in Nederland: Protocol Cognitieve gedragstherapie bij jongeren met een eetstoornis Bestemd voor: (cognitieve-)

Nadere informatie

Agenda bij-/nascholingsactiviteiten door de VEN geaccrediteerd

Agenda bij-/nascholingsactiviteiten door de VEN geaccrediteerd EMDRbeheer 31-01-2017 Agenda bij-/nascholingsactiviteiten door de VEN geaccrediteerd 266105 2 jarige Opleiding Seksuologie 2016-2018 RINO Amsterdam info@rino.nl 06-09-2016 07-07-2018 3 206424 Narratieve

Nadere informatie

Inschrijven via www.bsl.nl/nvvp

Inschrijven via www.bsl.nl/nvvp Tot welke prijs?! De keuzes van de vrijgevestigde GGZ-professional anno 2013 Vrijdag 14 juni 2013 Rode Hoed, Amsterdam Dit congres is bestemd voor vrijgevestigde gz- en klinisch psychologen, psychotherapeuten

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum Congres stoornis Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een AUTISMESPECTRUMSTOORNIS

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

Voor de start van haar praktijk InZicht, was ze twaalf jaar werkzaam bij een polikliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Noord-Nederland.

Voor de start van haar praktijk InZicht, was ze twaalf jaar werkzaam bij een polikliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Noord-Nederland. Jiska Weijermans is als GZpsycholoog en cognitief gedragstherapeut gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van angst en stemmingsstoornissen en trauma s bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Nadere informatie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie he het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES PERIODIEK ONDERHOUD: VOORWAARDE VOOR LANGDURIG

Nadere informatie

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

PersonaCura. Uw specialist in persoonlijkheid & gedrag bij senioren

PersonaCura. Uw specialist in persoonlijkheid & gedrag bij senioren PersonaCura Uw specialist in persoonlijkheid & gedrag bij senioren Inleiding We willen allemaal oud worden, maar het liever niet zijn. Ouder worden betekent immers omgaan met verlies van gezondheid, van

Nadere informatie

Kosten De kosten voor de registratie voor een periode van 5 jaar bedragen 175,- voor NVP leden en 250,- voor niet NVP leden.

Kosten De kosten voor de registratie voor een periode van 5 jaar bedragen 175,- voor NVP leden en 250,- voor niet NVP leden. Aanvraagformulier Register Supervisoren Psychotherapie Procedure De aanmeldingsprocedure verloopt in vier stappen: 1. U stuurt het ingevulde aanvraagformulier met alle bijbehorende bijlagen en bewijsstukken

Nadere informatie

INTER-PSY Vechtdal Kliniek

INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek / opname INTER-PSY Vechtdal Kliniek Kliniek /opname Informatie voor patiënten, familie en naastbetrokkenen INTER-PSY Vechtdal Kliniek Algemene informatie INTER-PSY Vechtdal Kliniek biedt psychiatrische

Nadere informatie

NAJAARSSCHOOL. voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 19 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde

NAJAARSSCHOOL. voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 19 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde NAJAARSSCHOOL voor bedrijfs- en verzekeringsartsen Woensdag 19 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2016 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag

Nadere informatie

Congres Behandeling van verstoorde

Congres Behandeling van verstoorde Congres Behandeling van verstoorde hechting Bij kinderen Donderdag 19 september 2013, Jaarbeurs Utrecht Met onderwerpen als: De laatste ontwikkelingen op het gebied van verstoorde hechting bij kinderen

Nadere informatie

1- Jarige Nascholing PostMaster HBO Cursus 2. Stabilisatie en symptoomreductie

1- Jarige Nascholing PostMaster HBO Cursus 2. Stabilisatie en symptoomreductie 1- Jarige Nascholing PostMaster HBO Cursus 2. Stabilisatie en symptoomreductie Wij verbinden expertise van voortrekkers in de dagelijkse behandelpraktijk met academische inzichten. Vernieuwend, eclectisch

Nadere informatie

Accreditatie - per uitvoering (beroepsgroep)

Accreditatie - per uitvoering (beroepsgroep) 266105 2 jarige Opleiding Seksuologie 2016-2018 RINO Amsterdam info@rino.nl 06-09-2016 07-07-2018 3 256734 Basisopleiding Psychotrauma voor BIG (i.o) Arq Academy info@academy.arq.org 27-01-2017 16-06-2017

Nadere informatie

Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch

Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch werker Volwassenen en ouderen mensenkennis Van onze klinisch psycholoog heb ik een groep cliënten overgenomen, bij wie ik de instrumenten uit de opleiding

Nadere informatie

LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN

LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN Wel of geen diagnostiek? Wel of geen diagnose? BrainAgingMonitor Hoe oud is jouw brein? Donderdag 26 april 2012 www.brainagingmonitor.nl Toelichting PAO Heyendael organiseert

Nadere informatie

Posttraumatische-stressstoornis en NET therapie. Sabina Brinkman, verpleegkundig specialist i.o Khady Sagna, sociaal psychiatrisch verpleegkundige

Posttraumatische-stressstoornis en NET therapie. Sabina Brinkman, verpleegkundig specialist i.o Khady Sagna, sociaal psychiatrisch verpleegkundige Posttraumatische-stressstoornis en NET therapie Sabina Brinkman, verpleegkundig specialist i.o Khady Sagna, sociaal psychiatrisch verpleegkundige Even voorstellen Arq Psychotrauma Expert Groep is een groep

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Maatschap Sherborne Samenspel 14 december 2015

Algemene voorwaarden Maatschap Sherborne Samenspel 14 december 2015 Algemene voorwaarden Maatschap Sherborne Samenspel 14 december 2015 Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt: a. Maatschap

Nadere informatie

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Omgaan met (on)macht in de acute intensieve zorg Leren van ervaringen Donderdag 14 oktober 2010 te Nijmegen Inleiding Iedere hulpverlener ervaart

Nadere informatie

Toekomstwijzer Sectie Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) SPS-NIP

Toekomstwijzer Sectie Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) SPS-NIP Toekomstwijzer Sectie Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) 2019-2020 SPS-NIP 1 Toekomstwijzer: de weg naar GZ-psycholoog Waarom een GZ-psycholoog worden? De titel van psycholoog is niet wettelijk beschermd,

Nadere informatie

2 Arkin BasisGGz. altijd in de buurt.

2 Arkin BasisGGz. altijd in de buurt. altijd in de buurt 2 Arkin BasisGGz. altijd in de buurt. Aangenaam! Wij zijn Arkin BasisGGz. Altijd in de buurt. Bij Arkin BasisGGz werken jaarlijks 3500 patiënten aan hun herstel. Met de deskundige begeleiding

Nadere informatie

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

psychodrama Algemene voorwaarden per 1 mei 2018 voor

psychodrama Algemene voorwaarden per 1 mei 2018 voor opleiding in regie de Brink 6a 3945 BE Cothen 030-7113535 Algemene voorwaarden per 1 mei 2018 Instituut voor Psychodrama (IPD) ook handelend onder de naam Peter John Schouten Training en Begeleiding en

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Staatssecretaris Paul Blokhuis. Postbus EA Den Haag. Ons kenmerk: CELEVT_TIP_2018

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Staatssecretaris Paul Blokhuis. Postbus EA Den Haag. Ons kenmerk: CELEVT_TIP_2018 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Staatssecretaris Paul Blokhuis Postbus 20018 2500 EA Den Haag Ons kenmerk: CELEVT_TIP_2018 Amsterdam, 1 mei 2018 Geachte heer Blokhuis, Met deze brief vragen

Nadere informatie

* deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons!

* deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons! * deel deze informatie met uw eigen social network via bovenstaande buttons! ACCREDITATIE Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) 6 punten - Scholing verpleegkundig specialist acute

Nadere informatie

Post Academische Nascholing Cursus Fase 3

Post Academische Nascholing Cursus Fase 3 Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities Lesmateriaal: Deelnemer: PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing.

Nadere informatie

Trauma en verslaving. Patiënten

Trauma en verslaving. Patiënten Trauma en verslaving Patiënten Trauma en verslaving Informatie voor patiënten Als u naast uw verslaving ook last heeft van een nare of ingrijpende gebeurtenis uit uw verleden Trauma en verslaving 1 Trauma

Nadere informatie

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro:

Bornholmstraat 80 9723 AZ Groningen tel: 050 549 22 06 email: info@fysiosupplies.nl internet: www.fysiosupplies.nl Kvk: 50074423 ABN Amro: 1 Fontys MSU cursus voor de fysiotherapie Deze volwaardige MSU cursus, onder leiding van Fontys hogescholen is wetenschappelijk onderbouwd en geaccrediteerd met 64 punten bij het KNGF. Dit is de perfecte

Nadere informatie

Derde Jaarcongres Zorgprogramma-ontwikkeling en e-health door klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen UITNODIGING vrijdag 25 november 2011

Derde Jaarcongres Zorgprogramma-ontwikkeling en e-health door klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen UITNODIGING vrijdag 25 november 2011 Derde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen Zorgprogramma-ontwikkeling en e-health door klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen UITNODIGING vrijdag 25 november 2011

Nadere informatie

Preventieve GGZ van vroeg tot later

Preventieve GGZ van vroeg tot later Rob Giel Onderzoekcentrum Preventieve GGZ van vroeg tot later Locatie: Mediant Geestelijke Gezondheidszorg, Helmertheater Broekheurnering 1050, 7546 TA Enschede Datum:13-12-2016 Tijd: 13.00-16.50 uur Preventieve

Nadere informatie