De lessen uit deze module gaan door in een specifiek ingericht STEAM-lab.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De lessen uit deze module gaan door in een specifiek ingericht STEAM-lab."

Transcriptie

1 STEAM 1ste graad STEAM staat voor Science Technology Engineering Arts Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen in creatieve, uitdagende projecten. In de eerste graad wordt de leerling STEAM-geletterd: de leerling raakt vertrouwd met de stappen die nodig zijn voor zelfstandig onderzoekend werken. Voorbeelden van projecten die aan bod kunnen komen in deze module: - het leren programmeren met LEGO-mindstorms en besturen van een robot - zelf kaas of yoghurt maken: hoe kunnen we dit het langst bewaren? - hoe komt een schimmel tot stand? wat is de rol van gist in onze voeding? - pannenkoekenlabo: welke ingrediënten gaan we gebruiken en waar komen ze vandaag? - ontwerp een eigen pretpark op schaal, met minirollercoasters, loopings, wildwaterbanen - een eigen knikkerbaan ontwerpen en bouwen,... Leerlingen uit de eerste graad maken een keuze uit drie van de vier modules. Sommigen weten meteen welke talenten en interesses ze hebben, voor anderen is dit een moeilijke zoektocht. Jan Fevijn helpt en begeleidt leerlingen in het ontdekken van talenten en zet maximaal in op persoonlijke ontplooiing. samenwerken, initiatief, zelfbeeld, ) en geëvalueerd. Leerlingen en ouders krijgen na elke module feedback over de vorderingen, attitudes en specifieke vaardigheden van de leerling. De lessen uit deze module gaan door in een specifiek ingericht STEAM-lab.

2 STEAM 2de & 3de graad STEAM staat voor Science Technology Engineering Arts Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen in creatieve, uitdagende projecten. In de tweede en derde graad bouwen we verder op de ervaring uit de 1ste graad en werken we steeds complexere projecten uit. Enkele voorbeelden van uitdagende projecten die aan bod kunnen komen in deze module: - een eigen schoolbier brouwen - met behulp van een 3D-printer eigen juwelen en tools ontwerpen - een robot ontwerpen die je helpt bij dagelijkse taken - dominospel: hoe maak je het langste dominoparcours ter wereld? - De zaak PolyMeer : oplossen van een moordzaak met kunststoffen - het vergelijken onze chromosomen met die van mensapen - DNA-extractie uit verschillende organismen Leerlingen uit de tweede en derde graad maken een keuze uit drie van de vier modules. Sommigen weten meteen welke talenten en interesses ze willen ontwikkelen, anderen verkennen graag eens onbekende gebieden. Jan Fevijn begeleidt leerlingen in het ontdekken van talenten en zet maximaal in op persoonlijke ontplooiing. samenwerken, initiatief, zelfbeeld, ) en geëvalueerd. Op basis van feedback wordt de leerling begeleid en aangemoedigd om zijn/haar talenten te vervolledigen en te verfijnen. De lessen uit deze module gaan door in een specifiek ingericht STEAM-lab.

3 Sport 1ste graad Wij geloven dat je met een gezonde geest in een gezond lichaam het best functioneert. Daarom willen we leerlingen van jongs af aan prikkelen om te bewegen/sporten binnen een leuke, ongedwongen sfeer waar meedoen belangrijker is dan winnen. We spelen nog net geen quidditch, maar organiseren wel tal van spannende uitstappen: - een kajakevenement op een zomerse dag - muurklimmen en boulderen - sport en spel aan zee - verdedigingssporten - rolschaatsen, skateboarden,... Leerlingen uit de eerste graad maken een keuze uit drie van de vier modules. Sommigen weten meteen welke talenten en interesses ze hebben, voor anderen is dit nog even zoeken. Jan Fevijn helpt en begeleidt leerlingen in het ontdekken van talenten en zet maximaal in op persoonlijke ontplooiing. De module sport is niet uitsluitend gericht naar leerlingen die echte sportaddicts zijn. Ook wie zijn of haar conditie op peil wil krijgen of houden, is meer dan welkom. samenwerken, initiatief, zelfbeeld, ) en geëvalueerd. De lessen uit deze module kunnen doorgaan op school of op verplaatsing.

4 Sports & Entertainment 2de & 3de graad Wij geloven dat een gezonde geest in een gezond lichaam het best functioneert. Daarom willen we leerlingen van jongs af prikkelen om aan sport te doen binnen een leuke, ongedwongen sfeer waar meedoen belangrijker is dan te winnen of de beste te zijn. We spelen nog net geen quidditch, maar organiseren wel tal van spannende uitstappen: - kajakcompetitie op een zomerse dag - muurklimmen en boulderen - paintballen en outdoor activiteiten in Polderwind - watersporten in Lakeside Paradise - verdedigingssporten - yoga en relaxatie Leerlingen uit de tweede en derde graad maken een keuze uit drie van de vier modules. Sommigen weten meteen welke talenten en interesses ze willen ontwikkelen, anderen verkennen graag eens onbekende gebieden. Jan Fevijn begeleidt leerlingen in het ontdekken van talenten en zet maximaal in op persoonlijke ontplooiing. samenwerken, initiatief, zelfbeeld, ) en geëvalueerd. Op basis van feedback wordt de leerling begeleid en aangemoedigd om zijn/haar talenten te vervolledigen en te verfijnen. De lessen uit deze module kunnen doorgaan op school of op verplaatsing.

5 Economie & Sales 1ste graad In deze module introduceren we de leerlingen in de wondere wereld van economie. Niet aan de hand van saaie theorielessen, maar op basis van praktijkopdrachten, experimenten en onderzoek in de echte wereld. Enkele voorbeelden van uitdagende projecten die aan bod kunnen komen in deze module: - waarom is cola duurder dan melk? - hoe zorgen we ervoor dat we niet in de val lopen van reclame? - eerlijke suiker en/of cacao (Oxfam) - bezoek aan een supermarkt of kledingwinkel: waar zitten de verborgen verleiders? - hoe stellen we een gezinsbudget op, hoe duur is het dagelijks leven? Leerlingen uit de eerste graad maken een keuze uit drie van de vier modules. Sommigen weten meteen welke talenten en interesses ze hebben, voor anderen is dit nog even zoeken. Jan Fevijn helpt en begeleidt leerlingen in het ontdekken van talenten en zet maximaal in op persoonlijke ontplooiing. samenwerken, initiatief, zelfbeeld, ) en geëvalueerd. De lessen uit deze module gaan door in interactieve klas- en/of computerlokalen, maar af en toe verlaten we onze vertrouwde omgeving en gaan we op verkenning in de stad!

6 Zorg & Keuken 1ste graad In deze module geven we leerlingen die tijdens hun lessen niet de kans krijgen om in de keuken te staan, de mogelijkheid om te experimenteren met ingrediënten, vormen, kleuren en geuren. We leren ze ook technieken aan om zorg te dragen voor zichzelf, voor anderen en voor hun omgeving. Enkele voorbeelden van uitdagende projecten die aan bod kunnen komen in deze module: - zelf een gezonde, smakelijke hamburger bakken - groenten en fruit uit de schoolmoestuin verwerken in gezonde gerechten - wafelbak organiseren - hoe zorg je voor lekkere en leuke hapjes op je verjaardagsfeestje? - cupcakes maken en versieren Leerlingen uit de eerste graad maken een keuze uit drie van de vier modules. Sommigen weten meteen welke talenten en interesses ze hebben, voor anderen is dit nog even zoeken. Jan Fevijn helpt en begeleidt leerlingen in het ontdekken van talenten en zet maximaal in op persoonlijke ontplooiing. Deze module is gericht naar iedereen die graag met voeding werkt, zijn eigen potje wil kunnen koken, graag nadenkt over gezond eten, eens een andere bereidingswijze wil uitproberen, enzovoort. zorgzaamheid, samenwerken, initiatief, zelfbeeld, ) en geëvalueerd. De lessen uit deze module gaan door in onze volledig ingerichte multifunctionele keukens.

7 Cooking & Design 2de & 3de graad In deze module geven we leerlingen die tijdens hun lessen niet de kans krijgen om in de keuken te staan, de mogelijkheid om te experimenteren met ingrediënten, vormen, kleuren en geuren. Enkele voorbeelden van uitdagende projecten die aan bod kunnen komen in deze module: - hoe in geen tijd een lekker, feestelijk gerecht ontwerpen - in 80 gerechten de wereld rond - thematisch tafelen: Indisch, Thaïs, vegetarisch, veganistisch, suikervrij, glutenvrij... - richt je leefruimte in met zelfgemaakte spullen - je eigen klaskookboek maken, mijn pop-up food stand - groenten en fruit zelf kweken en verwerken tot lekkere en gezonde gerechten Leerlingen uit de tweede en derde graad maken een keuze uit drie van de vier modules. Sommigen weten meteen welke talenten en interesses ze willen ontwikkelen, anderen verkennen graag eens onbekende gebieden. Jan Fevijn begeleidt leerlingen in het ontdekken van talenten en zet maximaal in op persoonlijke ontplooiing. Hou je van avontuurlijk koken? Eet jij ook met je ogen, zoek je een gezond alternatief, hou je van mooie dingen, enz? Dan is deze module wellicht iets voor jou! samenwerken, initiatief, zelfbeeld, ) en geëvalueerd. Op basis van feedback wordt de leerling begeleid en aangemoedigd om zijn/haar talenten te vervolledigen en te verfijnen. De lessen uit deze module gaan door in onze volledig ingerichte multifunctionele keukens.

8 Media & Communication 2de & 3de graad We brengen je bij hoe communicatie werkt. Hoe werken de media? Wat doet een marketingbureau? Ben jij gebeten door originele reclame en digitale media en wil je zelf ook je communicatieve creativiteit tot uiting brengen? Wij zorgen dat je mee bent met de nieuwste communicatietrends. Enkele voorbeelden van thema s die aan bod kunnen komen in deze module zijn: - Journalist of redacteur voor één dag - Presenteren like a boss - Creating new brands and logo s - Ist mir nicht egal: een stoomcursus Duits op een interactieve manier - Yes, I plog: aan de slag om je eigen pictureblog te maken Leerlingen uit de tweede en derde graad maken een keuze uit drie van de vier modules. Sommigen weten meteen welke talenten en interesses ze willen ontwikkelen, anderen verkennen graag eens onbekende gebieden. Jan Fevijn begeleidt leerlingen in het ontdekken van talenten en zet maximaal in op persoonlijke ontplooiing. Leerlingen met een boontje voor talen en nieuwe media komen hier zeker aan hun trekken. samenwerken, initiatief, zelfbeeld, ) en geëvalueerd. Op basis van feedback wordt de leerling begeleid en aangemoedigd om zijn/haar talenten te vervolledigen en te verfijnen. Soms gaan de lessen uit deze module door in klaslokalen die ingericht zijn om interactiviteit en dialoog te stimuleren. Maar we gaan zo vaak mogelijk op bezoek bij bedrijven die werken in de boeiende wereld van media en communicatie.

Een open geest start hier GO! atheneum Tienen

Een open geest start hier GO! atheneum Tienen Een open geest start hier GO! atheneum Tienen Wat is STEM? STEM STEM staat voor Science Technology Engineering Mathematics. Wetenschap, techniek en wiskunde zijn binnen STEM geen aparte vakken maar onlosmakelijk

Nadere informatie

Lichtmis - Valentijn - Carnaval - de eerste lentezon

Lichtmis - Valentijn - Carnaval - de eerste lentezon Nieuwsbrief Februari2017 Lichtmis - Valentijn - Carnaval - de eerste lentezon Oproep Bebat: wij sparen nog steeds batterijen voor Bebat: voor elke ingezamelde kg aan gebruikte batterijen krijgen we als

Nadere informatie

POL O C R MA IER ATEL

POL O C R MA IER ATEL ATELIER MARCO POLO Atelier OLYMPOS Wist je dat: het aandeel van jongeren dat voldoende beweegt zeer laag is? (14%) de gemiddelde leerling 6 tot 8 uur zit per dag? terwijl je productiever, frisser en creatiever

Nadere informatie

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen.

Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Talenturen 2 de jaar Voorwoord Beste leerling, Zoals jullie weten, zet het Inspirocollege volop in op talenturen. Wij vinden het immers belangrijk dat je niet alleen met je neus in de boeken zit, maar

Nadere informatie

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO

Alle ruimte. voor jou w groei COGNOSCO Alle ruimte voor jou w groei COGNOSCO Cognosco Campus Het Spoor Mol 02 Inleidend woordje Campus Het Spoor biedt naast het traditionele onderwijs ook het succesvolle Cognosco-onderwijs. De leerlingen kiezen

Nadere informatie

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom IVV Sint-Vincentius Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom Voor jou is de overgang van de lagere school naar een eerste graad A-stroom heel zeker een grote verandering. Geen paniek,

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

5, 12, 19 en 26 januari, 2 en 9 februari

5, 12, 19 en 26 januari, 2 en 9 februari Groep: 3 en 4 Wanneer: maandag Locatie: Marktstraat Natuuratelier 4, 11, 18 en 25 januari,1 en 8 februari Deze workshop is vol. De inschrijving is gesloten Maandag 8 februari is de laatste les. Het laatste

Nadere informatie

Regina Pacis. Algemeen Secundair Onderwijs STE

Regina Pacis. Algemeen Secundair Onderwijs STE Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs e M STE M rn e d o SPO RT STE M IT ijn Lat 1 2 Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te

Nadere informatie

Regina Pacis STEM SPORT STEM IT. Algemeen Secundair Onderwijs

Regina Pacis STEM SPORT STEM IT. Algemeen Secundair Onderwijs Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs STEM SPORT STEM IT 1 Volgend jaar ga je naar het eerste jaar secundair onderwijs. Er staat je een leerrijke en boeiende tijd te wachten, met nieuwe ervaringen

Nadere informatie

DON BOSCO GENK AANBOD EERSTE GRAAD. Meer dan je denkt!

DON BOSCO GENK AANBOD EERSTE GRAAD. Meer dan je denkt! DON BOSCO GENK Meer dan je denkt! AANBOD EERSTE GRAAD Dag nieuwe leerling, Dag ouder, In onze Don Boscoschool willen wij een kwaliteitsvolle vorming aanbieden. Vanuit ons opvoedingsproject leggen wij

Nadere informatie

FRC Team 5412 Challenging the impossible

FRC Team 5412 Challenging the impossible FRC Team 5412 Challenging the impossible FIRST Impossible Robotics is opgericht in augustus 2014 en is een non-profit organisatie. Het team bestaat uit vijftien leden die hoofdzakelijk uit het noorden

Nadere informatie

Regina Pacis. Algemeen Secundair Onderwijs STE

Regina Pacis. Algemeen Secundair Onderwijs STE Regina Pacis Hove Algemeen Secundair Onderwijs e M STE M rn e d o SPO RT STE M IT ijn Lat 1 kunstproject Piazza dell Arte Groeien op alle vlakken Kwaliteitsvol onderwijs Ons studieaanbod is ruim en we

Nadere informatie

Krijg je maar geen genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze!

Krijg je maar geen genoeg van talen? Ga dan in het tweede jaar voor de optie Latijn aangevuld met Grieks. Een wijze keuze! Lyceum Het Lyceum biedt binnen de scholengroep de eerste graad Algemeen Secundair Onderwijs aan. In het eerste jaar maak je de keuze voor de optie Latijn, Moderne of STEM. Deze drie opties zorgen voor

Nadere informatie

ONTDEK JE TALENT! SALVATORIS INSTITUUT KAPELLEN STEM INITIATIE ENGELS TALENT ICT ZOEKER! EEN SUCCES SINDS 1/9/2016 EXPRESSIE.

ONTDEK JE TALENT! SALVATORIS INSTITUUT KAPELLEN STEM INITIATIE ENGELS TALENT ICT ZOEKER! EEN SUCCES SINDS 1/9/2016 EXPRESSIE. M A T E R SALVATORIS INSTITUUT KAPELLEN STEM INITIATIE ENGELS ONTDEK JE TALENT! TALENT ZOEKER! ICT MOVEit EXPRESSIE EEN SUCCES SINDS 1/9/2016 2 INLEIDING In deze aparte brochure stellen we u graag TALENTZOEKER!ʼ

Nadere informatie

Koken in 30 minuten. Locatie Gebouw 5 Therapiekeuken 2 (In de hoofdingang van gebouw 5, voorlaatste deur aan linkerkant in de lange gang)

Koken in 30 minuten. Locatie Gebouw 5 Therapiekeuken 2 (In de hoofdingang van gebouw 5, voorlaatste deur aan linkerkant in de lange gang) Koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Dan is deze module iets voor jou. Samen stellen we

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Gezond koken in 30 minuten

Gezond koken in 30 minuten Gezond koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Nieuwe producten leren kennen? Dan is deze module

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

Vakantie BSO. Iedere week een leuk thema met uitdagende activiteiten!

Vakantie BSO. Iedere week een leuk thema met uitdagende activiteiten! Vakantie BSO Iedere week een leuk thema met uitdagende activiteiten! Op vakantie, sport, techniek, strand, leven als avonturier en feest! Vakantie BSO voor kinderen van 4-12 jaar. Kindercentrum Kierewam,

Nadere informatie

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes?

Spes Nostra. leeft. bruist coacht luistert beweegt inspireert. leert. Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack. Zie je t zitten in t Spes? HEULE Spes Nostra Spes Nostra Zie je t zitten in t Spes? leeft leert bruist coacht luistert beweegt inspireert Volgens mijn broer is het hier bère! Het directieteam heet je welkom! Heidi Denys Pieter Dhuyvetter

Nadere informatie

Brede eerste graad. keuze tot de derde macht

Brede eerste graad. keuze tot de derde macht Brede eerste graad keuze tot de derde macht 2019-2020 De lessentabel in het eerste leerjaar van de A-stroom (1A) omvat een basisvorming en een keuzegedeelte. De basisvormming in 1A bestaat uit algemene

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

Quest: https://www.arteveldehogeschool.be/onderzoeks-en-dienstverleningscentra/quest EDO en whole school:

Quest: https://www.arteveldehogeschool.be/onderzoeks-en-dienstverleningscentra/quest EDO en whole school: Eef.thoen@arteveldehs.be Quest: https://www.arteveldehogeschool.be/onderzoeks-en-dienstverleningscentra/quest EDO en whole school: http://sites.arteveldehogeschool.be/edo/ Tool EDO: http://sites.arteveldehogeschool.be/edo/edo/sites/default/files/brochure_edoel.pdf

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6

Inhoud. Voorwoord 5. Een collage maken 6 Inhoud Voorwoord 5 Een collage maken 6 1 Gezond en veilig voedsel maken en bewaren 11 1.1 Eten koken en bewaren 11 1.2 Schoon en veilig werken in de keuken 16 1.3 Machines in de keuken 21 1.4 Langer houdbaar

Nadere informatie

GROEPSBEGELEIDING JEUGD TALENT

GROEPSBEGELEIDING JEUGD TALENT Ladies GROEPSBEGELEIDING JEUGD TALENT Ladies 1 Ladies Welkom bij de Ladies van Talent. De Ladies is onderdeel van het zorgaanbod van Groepsbegeleiding Jeugd. De Ladies is een groep voor meiden tussen de

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst! HEULE. Spes Nostra

Klaar voor de toekomst! HEULE. Spes Nostra Klaar voor de toekomst! HEULE Spes Nostra Spes Nostra Zie je t zitten in t Spes? leeft leert bruist coacht luistert beweegt inspireert Volgens mijn broer is het hier bère! Het directieteam heet je welkom!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017 Nieuwsbrief Nummer 3 maart 2017 Beste ouder, beste leerling Nu het schooljaar zijn laatste maanden ingaat, willen we nog een aantal activiteiten extra toelichten. Binnenkort, op donderdag 27 april, komt

Nadere informatie

salvatoris instituut kapellen

salvatoris instituut kapellen M a t e r salvatoris instituut kapellen STEM initiatie Engels NIEUWE LESUREN in het 1ste jaar MODULE msi ICT MOVEit EXPRESSIE VANAF 1/9/2016 EERSTE GEMEENSCHAPPELIJK LEERJAAR A KEUZEMOGELIJKHEDEN LATIJN

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Studierichtingen eerste graad

Studierichtingen eerste graad Studierichtingen eerste graad 08 WELKOM Beste ouders Beste leerling Wie aan het secundair onderwijs begint, zet, na de kleuter- en lagere school, een derde stap in de onderwijswereld. Een stap die je

Nadere informatie

Klaar voor het middelbaar?

Klaar voor het middelbaar? Klaar voor het middelbaar? Op zoek naar een kleine, geborgen leeromgeving? Een groene campus met oog voor leerbegeleiding! Welkom op GO! middenschool Ter Beuke Middenschool Ter Beuke is fijn omdat we in

Nadere informatie

ONS VERNIEUWD AANBOD IN DE 1 STE GRAAD (GO! middenschool) Eerste jaar vanaf 2019 / 2020 Tweede jaar vanaf 2020 / 2021

ONS VERNIEUWD AANBOD IN DE 1 STE GRAAD (GO! middenschool) Eerste jaar vanaf 2019 / 2020 Tweede jaar vanaf 2020 / 2021 ONS VERNIEUWD AANBOD IN DE 1 STE GRAAD (GO! middenschool) Eerste jaar vanaf 2019 / 2020 Tweede jaar vanaf 2020 / 2021 Beste ouders Beste leerling Je gaat volgend schooljaar naar het eerste jaar van het

Nadere informatie

KAZ launch. woensdag 29 januari 2014. Aanbod in het eerste jaar: Deze tekst in MS Word formaat

KAZ launch. woensdag 29 januari 2014. Aanbod in het eerste jaar: Deze tekst in MS Word formaat Deze tekst in MS Word formaat woensdag 29 januari 2014 KAZ launch Binnenkort ziet het KAZ er helemaal anders uit. En dan hebben we het niet alleen over de gebouwen of het aanzicht van op straat. Ook de

Nadere informatie

JOUW TALENT! ONZE SCHOOL?

JOUW TALENT! ONZE SCHOOL? JOUW TALENT! ONZE SCHOOL? In het Atheneum Sint-Truiden zijn alle leerlingen gelijkwaardig en verdienen ze alle kansen. Daarom kiezen wij ervoor om de studiekeuze zo lang mogelijk uit te stellen. In de

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

U-Talent HAVO activiteiten

U-Talent HAVO activiteiten U-Talent HAVO activiteiten 2016-2017 Informatie over de U-Talent havo masterclasses, profielwerkstukbegeleiding en Wat jij doet, doet ertoe Serious games: ontwerp je eigen didactisch spel Deze masterclass

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Introduceren thema Voeding en Bewegen. Wat doe je als leerkracht? Omschrijving van de opdracht: Thema: Voeding en bewegen

Introduceren thema Voeding en Bewegen. Wat doe je als leerkracht? Omschrijving van de opdracht: Thema: Voeding en bewegen Natuur & Techniek Mijn lijf: Voeding en bewegen Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: Voeding en bewegen In dit thema staan de volgende hogere orde denkvragen centraal rondom voeding en bewegen:

Nadere informatie

Creatieve Begeleiding

Creatieve Begeleiding Creatieve Begeleiding voor bijzondere kinderen met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld en behoefte van uw kind www.brani.nl Creatieve begeleiding met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld

Nadere informatie

PASSIE VOOR ETEN L. Food Connect. eten maakt je dag een stuk leuker. D. Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k

PASSIE VOOR ETEN L. Food Connect. eten maakt je dag een stuk leuker. D. Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k Maaltijd aan huis Food Connect PASSIE VOOR ETEN L Lekker eten maakt je dag een stuk leuker. D Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k koken van hun maaltijden over aan onze koks, d dan kunt

Nadere informatie

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden.

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie

Klaar voor de toekomst!

Klaar voor de toekomst! Klaar voor de toekomst! HEULE Spes Nostra Spes Nostra leeft leert bruist coacht luistert beweegt inspireert Het directieteam heet je welkom! Heidi Denys Pieter Dhuyvetter Frederik Tack Zie je t zitten

Nadere informatie

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar educatief centrum Educatief centrum de Bongerd is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren,

Nadere informatie

M A T E R SALVATORIS INSTITUUT KAPELLEN NIEUWE LESUREN IN HET 1STE JAAR STEM INITIATIE ENGELS MODULE MSI ICT EXPRESSIE VANAF 1/9/2016.

M A T E R SALVATORIS INSTITUUT KAPELLEN NIEUWE LESUREN IN HET 1STE JAAR STEM INITIATIE ENGELS MODULE MSI ICT EXPRESSIE VANAF 1/9/2016. M A T E R SALVATORIS INSTITUUT KAPELLEN STEM INITIATIE ENGELS NIEUWE LESUREN IN HET 1STE JAAR MODULE MSI ICT MOVEit EXPRESSIE VANAF 1/9/2016 EERSTE GEMEENSCHAPPELIJK LEERJAAR A KEUZEMOGELIJKHEDEN LATIJN

Nadere informatie

Deze keuze maak je voor de algemene vorming: een pakket van 28 lesuren.

Deze keuze maak je voor de algemene vorming: een pakket van 28 lesuren. Keuzes eerste leerjaar A 2018-2019 Keuze 1: Deze keuze maak je voor de algemene vorming: een pakket van 28 lesuren. Basis: Je haalt voldoende tot behoorlijke cijfers in de basisschool. Je kiest om de basisleerstof

Nadere informatie

STERK IN VERNIEUWING ATHENEUM. Jan Fevijn

STERK IN VERNIEUWING ATHENEUM. Jan Fevijn STERK IN VERNIEUWING ATHENEUM Jan Fevijn WIE WIJ ZIJN? Atheneum Jan Fevijn is een warme school die sterk is in vernieuwing. Onze school is gelegen te Assebroek (Brugge), op een groene campus waar elk

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden,

Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN. Hallo lieve leden, Nieuwsbrief december ACTIVITEITEN Zondag 3: Maandag 4 Pup-up kaarten maken Woensdag 6 Gloeilamp versieren Donderdag 7 Pup-up kaarten maken Informatiebijeenkomst van Angela de diëtiste (avond) Zondag 10:

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie

Miene eten op het werk

Miene eten op het werk eten op het werk Miene eten op het werk In de afgelopen jaren heeft Miene veel ervaring opgedaan met het verzorgen van de zakelijke markt. Onder andere bij verzekeraars, theatergezelschappen, overheidsinstellingen,

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Avondsport Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Locatie Praktisch Sport & beweging Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Zich op een sportieve manier

Nadere informatie

CONCEPT Innovatieproject STEAM Studio s

CONCEPT Innovatieproject STEAM Studio s CONCEPT Innovatieproject 2017-2018 STEAM Studio s 1 2 Aanleiding: Het project E-lab heeft met de deelnemers in najaar 2017 een evaluatie gepleegd. Conclusie: in deze vorm gaan de partijen niet verder.

Nadere informatie

Welkom bij de ouderavond over Vier Keer Wijzer

Welkom bij de ouderavond over Vier Keer Wijzer Welkom bij de ouderavond over Vier Keer Wijzer Programma 19.30 tot 21.00 uur Waarom hebben we gekozen voor Vier Keer Wijzer? Uitleg en achtergrondinformatie over het onderwijsmodel Interactieve informatie-

Nadere informatie

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Accent op Techniek-wetenschappen en Welzijn & maatschappij

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Accent op Techniek-wetenschappen en Welzijn & maatschappij IVV Sint-Vincentius Welkom in de eerste graad! Accent op Techniek-wetenschappen en Welzijn & maatschappij Basisvisie op de eerste graad in IVV Sint-Vincentius Vanuit het pedagogisch project van onze school

Nadere informatie

PLANEET X. Reisgids voor de leerkracht COSMODROME POORT NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN GENK. Lid van de

PLANEET X. Reisgids voor de leerkracht COSMODROME POORT NATIONAAL PARK HOGE KEMPEN GENK. Lid van de PLANEET X Reisgids voor de leerkracht Lid van de SCIENCE TECHNOLOGY ENGINEERING MATHS-academie COSMODROME Vlaanderen In Actie Pact 2020 www.stem-academie.be Een initiatief van de Vlaamse Overheid ter promotie

Nadere informatie

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie Druivenstraat Thema: Kwest klust!

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie Druivenstraat Thema: Kwest klust! Thema: Kwest klust! KOPPEN MET SPIJKERS 22 juli Kan jij al een spijker in een plankje slaan? Vandaag komt er een echte timmerman langs om ons dat te leren. Misschien kan je het wel zo goed dat we wat in

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Graad 1. Nieuwen Bosch Humaniora - Je toekomst begint hier... INFOBROCHURE. schooljaar

Graad 1. Nieuwen Bosch Humaniora - Je toekomst begint hier... INFOBROCHURE. schooljaar Nieuwen Bosch Humaniora - Je toekomst begint hier... Graad 1 INFOBROCHURE schooljaar 2018-2019 www.nieuwenbosch.be - humaniora@nieuwenbosch.be Lange Violettestraat 65, 9000 Gent - 09 223 96 08 STARTEN

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda De Meander oor oen D LEREN! Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Persoonlijk onderwijs Keuze-uren Leren door doen Theorie

Nadere informatie

Op weg naar het secundair onderwijs visie en aanpak viio info onze partners 21 februari 2019

Op weg naar het secundair onderwijs visie en aanpak viio info onze partners 21 februari 2019 Op weg naar het secundair onderwijs visie en aanpak viio info onze partners 21 februari 2019 Wat voor een school willen we zijn? Viio is een katholieke scholengemeenschap voor secundair onderwijs. Wij

Nadere informatie

GROEPSBEGELEIDING JEUGD TALENT

GROEPSBEGELEIDING JEUGD TALENT Girls GROEPSBEGELEIDING JEUGD TALENT Girls 1 Girls Welkom bij de Girls van Talent. De Girls is onderdeel van het zorgaanbod van Groepsbegeleiding Jeugd. De Girls is een groep voor meiden tussen de 5 en

Nadere informatie

VEEL MOOIE PRAKTIJKLOKALENvoor talent!

VEEL MOOIE PRAKTIJKLOKALENvoor talent! Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar Leren door doen centraal staat. Bij ons leren leerlingen met hun hoofd én hun handen door de combinatie van praktijkopdrachten, werken met de ipad en leren

Nadere informatie

Week van de Opvoeding. Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten!' mei Ouderuitdagingen

Week van de Opvoeding. Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten!' mei Ouderuitdagingen Week van de Opvoeding Opvoeden is samen lachen, huilen, praten, eten!' 16-23 mei 2017 Ouderuitdagingen Ouderuitdagingen, wat is dat? Tijdens de week van 16 tot 23 mei 2017 wordt er in Vlaanderen en Brussel

Nadere informatie

Mijn visie; mijn manier van handelen en

Mijn visie; mijn manier van handelen en Mijn visie; mijn manier van handelen en ideeën over hoe kinderen ontwikkelen, leren en zouden moeten leren op school. Mariska Gerritsen, Docent beeldende vorming Fontys Tilburg Onderwijs Mijn visie op

Nadere informatie

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda

2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk. De Meander Gouda 2017 vmbo/mavo 100% geslaagd! oor oen D LEREN! vmbo mavo isk De Meander Gouda Jouw persoonlijke leerroute op De Meander: Individuele coaching Persoonlijk onderwijs op de Meander Digitaal portfolio Lwoo

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

Samen leren, samen spelen, op mijn maat!

Samen leren, samen spelen, op mijn maat! Pedagogisch project BuBaO Sint-Lodewijk BuBaO Sint-Lodewijk stelt zich als Katholieke dialoogschool gastvrij op voor iedereen, ongeacht de levensbeschouwelijke of religieuze achtergrond. We nodigen jou

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf

Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Studieaanbod eerste jaar Heilig Graf Je behaalde het getuigschrift van het basisonderwijs. Je behaalde een attest van het basisonderwijs. 1A 1A verdieping 1B Je wil je vooral focussen op de basisleerstof.

Nadere informatie

Identiteit van de Koos Meindertsschool

Identiteit van de Koos Meindertsschool Identiteit van de Koos Meindertsschool 1. Identiteit - het karakter van de school Wij zijn een open school waarin een ieder gelijkwaardig is. Wij heten elk kind welkom op de Koos Meindertsschool, ongeacht

Nadere informatie

DURVEN, ZIEN, ERVAREN & DELEN HET CREATIEF PROCES IN HET BASISONDERWIJS

DURVEN, ZIEN, ERVAREN & DELEN HET CREATIEF PROCES IN HET BASISONDERWIJS DURVEN, ZIEN, ERVAREN & DELEN HET CREATIEF PROCES IN HET BASISONDERWIJS PROCESGERICHTE DIDACTIEK leerkracht wie bepaalt het eindresultaat? leerling AMBACHTELIJKE DIDACTIEK PROCESGERICHTE DIDACTIEK VRIJE

Nadere informatie

Studenten lerarenopleiding. In gesprek over de inhoud van het onderwijs

Studenten lerarenopleiding. In gesprek over de inhoud van het onderwijs Studenten lerarenopleiding In gesprek over de inhoud van het onderwijs 1 Algemeen Doe mee en praat mee! Antwoord of reactie op deze vraag? Dé landelijke dialoog over ons onderwijs en de toekomst. Deel

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Schitteren in Zijn licht. Naar de brugklas van het Greijdanus?! Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! 22 Schitteren in Zijn licht Het Greijdanus is een gereformeerde school. We geloven in de God van de Bijbel. We geloven dat God van ons vraagt

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De

Nadere informatie

wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou.

wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou. wellantcollege Kookklas! Een van de themaklassen die Wellant vmbo bijzonder maakt. Echt iets voor jou. Kooktalent ontwik kelen op het vmbo! Je zit in groep 8 van de basisschool. Je gaat een andere school

Nadere informatie

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE!

ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! ATHENEUM BRUSSEL, EEN SCHOOL MET EEN MISSIE EN VEEL PASSIE! In Atheneum Brussel gaat een heel specifieke onderwijswereld voor je open. Met lessen die het klaslokaal overstijgen, kleine leerlingengroepen,

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

Directeur: Karl Fievez Adjunct-directeur: Luk Smits. Scholengemeenschap van het vrij en gemeentelijk secundair onderwijs (Beveren - Bazel)

Directeur: Karl Fievez Adjunct-directeur: Luk Smits. Scholengemeenschap van het vrij en gemeentelijk secundair onderwijs (Beveren - Bazel) 2018-2019 Kruibekestraat 55a 9150 Bazel 03 740 03 30 www.sintjorisbazel.be Directeur: Karl Fievez Adjunct-directeur: Luk Smits Scholengemeenschap van het vrij en gemeentelijk secundair onderwijs (Beveren

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF

HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF HET CONCEPT WAT JE SCHRIJFT BEN JE ZELF Inleiding Het boek Wat je schrijft ben je zelf (WJSBJZ) is een werkboek. Het bestaat uit 33 levensvragen met bijbehorende opdracht. Bij elke vraag is er schrijfruimte

Nadere informatie

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT GIRLS 1 GIRLS Welkom bij de Girls van Zorgbureau Talent. De Girls is onderdeel van het zorgaanbod van Groepsbegeleiding Jeugd. De Girls is een groep voor meiden

Nadere informatie

Masterclasses voor bovenbouw havo-leerlingen

Masterclasses voor bovenbouw havo-leerlingen Masterclasses voor bovenbouw havo-leerlingen Voor verdieping, studiekeuze of inspiratie voor je profielwerkstuk Wedstrijd met je zelfgebouwde robot Deze masterclass is voor leerlingen uit 4/5 havo met

Nadere informatie

PEDAGOGISCH PROJECT VBS SINT-LUTGARDIS

PEDAGOGISCH PROJECT VBS SINT-LUTGARDIS PEDAGOGISCH PROJECT VBS SINT-LUTGARDIS Het opvoedingsproject van onze school bestaat uit een aantal krachtlijnen die onze identiteit weerspiegelt. Het gaat om basisbeginselen die zoveel mogelijk in wisselwerking

Nadere informatie

aanstekelijk onderwijs

aanstekelijk onderwijs aanstekelijk onderwijs Als coöperatieve school werken leerlingen, hun ouders en het schoolteam democratisch samen. We geven leerlingen inspraak over hun leertraject en betrekken hen bij het hele schoolproject.

Nadere informatie

Opening van het thema op vrijdag 5 november.

Opening van het thema op vrijdag 5 november. Grote Klus Thema : Lekker Fit Als je 5 opdrachten maakt en laat aftekenen, mag je meedoen met een leuke en gezonde activiteit in het restaurant. Als je de grote klus met een groepje maakt, moet je meer

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2015 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

BROEDERSCHOOL STEKENE. NIEUWSTRAAT STEKENE

BROEDERSCHOOL STEKENE. NIEUWSTRAAT STEKENE ON R DE ch fs na va IJS W O D R B ar 0 AI N a 0 A ND j CU EA er 9I SE e 0 D H l U r SC NI ST te ljaa s oo CH TE E & UR S- EP CH O ER B N, BR O EE M FO GE AL IN BROEDERSCHOOL STEKENE NIEUWSTRAAT 7 990 STEKENE

Nadere informatie

Klaar voor het middelbaar?

Klaar voor het middelbaar? Klaar voor het middelbaar? Op zoek naar een kleine, geborgen leeromgeving? Een groene campus met oog voor leerbegeleiding! Welkom op GO! middenschool Ter Beuke Middenschool Ter Beuke is fijn omdat we in

Nadere informatie

Brede eerste graad. keuze tot de derde macht

Brede eerste graad. keuze tot de derde macht Brede eerste graad keuze tot de derde macht 2018-2019 Basisvorming De basisvorming in het 1e leerjaar van de A-stroom bestaat uit algemene vakken, zoals wiskunde, talen, natuurwetenschappen, enz. Die vakken

Nadere informatie

Bewegen x vakleerkracht = toekomst 2

Bewegen x vakleerkracht = toekomst 2 Bewegen x vakleerkracht = toekomst 2 Workshop voeding Vincent Verdoorn Fontys Sporthogeschool (Bewegen + voeding) x vakleerkracht = toekomst 2 Workshop voeding Vincent Verdoorn Fontys Sporthogeschool Inhoud

Nadere informatie

Ben jij Vindingrijk? Kolom

Ben jij Vindingrijk? Kolom Ben jij Vindingrijk? Hoe vind jij het om: met je eigen fantasie, op je eigen manier, en door uit te proberen of te onderzoeken nieuwe ideeën, oplossingen, of dingen te bedenken of te maken? Aan welke les,

Nadere informatie