Handleiding Actiepagina s Alpe d HuZes 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Actiepagina s Alpe d HuZes 2015"

Transcriptie

1 Handleiding Actiepagina s Alpe d HuZes 2015 Opgesteld op: 14 december 2014 Kenmerk: DD actiesite-manual-2015-v01 Stichting Alpe d HuZes p/a Fazantstraat WL CULEMBORG

2 Pagina 2 Inhoud 1 Algemeen Statistieken Tip Leeswijzer Inloggen op de Alpe d HuZeswebsites De homepagina ( De inschrijfmodule ( De actiepagina s ( De live-site ( 7 4 Gebruik géén eigen URL om naar je actiepagina te verwijzen De drie aanbevolen alternatieven Vul en pimp (zo snel mogelijk) je eigen actiepagina Begin met het in orde maken van je actie- en teampagina De Mijn Actie beheerpagina De Vormgeving beheerpagina De Mijn Links beheerpagina De Mijn Sponsoren beheerpagina Teamactie aanmaken De Toezeggingen beheerpagina De Facturen beheerpagina Het beheren van je facturen Een factuur crediteren Zelf een factuur aanmaken Help ik heb een sponsor hoe kan die geld doneren? De Alpe d HuZes voorkeur is doneren via ideal Absoluut geen geld laten storten op je eigen rekening! Verwijs je sponsor naar je actiepagina Doneren als (privé)persoon Doneren als bedrijf Wat te doen bij een buitenlandse sponsor! De teller met gedoneerd en toezeggingen... 28

3 Pagina 3 11 Verzilver je toezeggingen na de Alpe d HuZeskoersweek Stap 1: Opgeven aantal beklimmingen Stap 2: Het aantal toezeggingen Stap 3: Vul een bericht in en verstuur je mail HELP - Wat te doen bij vragen en/of problemen? Vragen Problemen / foutmeldingen op je actiepagina... 33

4 Pagina 4 Opmerkingen: 1. Het alleen mogelijk om te doneren via ideal en/of een factuur. Andere mogelijkheden zijn er niet. 2. In deze handleiding wordt beeld- en videomateriaal gebruikt dat is gebaseerd op de actiepagina s voor de editie van Omdat de werkwijze gelijk is gebleven, is het materiaal niet aangepast. 1 Algemeen Met de actiepagina heb je als individuele deelnemer of als team(lid) een bijzonder krachtig hulpmiddel gekregen voor het werven van sponsoren. Je kunt deze actiepagina s vinden door op de homepagina van Alpe d HuZes opgevenisgeenoptie.nl te klikken op Deelnemers Actiepagina s Je komt dan op een aparte site waar alle actiepagina s staan. Dit pakket, genaamd YOCO, wordt door BlackBaud beschikbaar gesteld aan Alpe d HuZes. Veel van YOCO is specifiek gericht op de actie van Alpe d HuZes. Soms zul je echter de algemene kreet acties tegenkomen in plaats van deelnemer(s) of teams. Dit komt omdat YOCO ook wordt gebruikt door andere sponsorwervingorganisaties waar altijd gesproken wordt van acties. Laat je hierdoor niet in verwarring brengen en lees er deelnemer of team voor in de plaats. 1.1 Statistieken 1.2 Tip De statistici onder ons zijn altijd nieuwsgierig hoeveel mensen hun pagina bezoeken. Nadat je bent ingelogd op je actiepagina kun je je eigen statistieken raadplegen. Een post op Facebook, twitter, etc. zal misschien niet direct een donatie opleveren maar brengt wel je pagina onder de aandacht van derden. Dat stukje aandacht is een nieuwe stap in de richting van een toekomstige donatie. Deel daarom je pagina zoveel mogelijk; houd actief je blog en dergelijke bij zodat je je donateurs actief betrekt bij jouw actie voor Alpe d'huzes! Lees deze handleiding goed door voor je aan de slag gaat!

5 Pagina 5 2 Leeswijzer De handleiding is opgedeeld in een aantal delen. Hoofdstuk 3 gaat over het inloggen. Hoofdstuk 4 gaat in op de consequenties van een eigen URL Hoofdstuk 5 gaat over het pimpen van je eigen pagina en van de teampagina. Hoofdstuk 6 over hoe je als team een eigen teamactie kunt aanmaken. Hoofdstuk 7 t/m 9 helpt je om te gaan met sponsorbijdragen, vragen en toezeggingen per beklimming. Het staat vol beknopte praktische tips en andere nuttige informatie. Hoofdstuk 10 gaat kort in op de teller die op je actiepagina staat. Hoofdstuk 11 beschrijft hoe je je toezeggingen per beklimming gaat verzilveren na 3 en 4 juni 2015 Hoofdstuk 12 over hoe je problemen kunt melden. 3 Inloggen op de Alpe d HuZeswebsites Voor Alpe d HuZes heb je de beschikking over een viertal sites. Om helder te maken welke plek de actiepagina s hierin innemen, een korte uitleg over alle vier de websites, te weten: De homepagina De inschrijfmodule De actiepagina s en De live-site 3.1 De homepagina ( Onder de tabjes deelnemers en sponsoren kun je interessante onderwerpen vinden als: Voorbeeld sponsorbrief Sponsortips Logo s en posters om te downloaden trainingstips en nog veel meer.

6 Pagina De inschrijfmodule ( In de inschrijfmodule vind je al je persoonlijke info Je logt daar in met je persoonlijke gebruikersnaam (meestal VoornaamAchternaam) en wachtwoord welke je zelf bij het inschrijven hebt bedacht. Mocht je die niet meer weten, gebruik dan de optie Wachtwoord vergeten. Is heel simpel, kwestie van je adres invullen en je krijgt de gegevens netjes opgestuurd. Wat kun je hier doen? Hier kun je als vrijwilliger of deelnemer je gegevens aanpassen zoals naam, adres, bankrekeningnummer, etc. Je adres aanpassen (je wachtwoord kan niet aangepast worden) Als teamcaptain kun je hier je teamnaam aanpassen en teamleden verwijderen of toevoegen. Je (extra) kledingbestelling invullen Je kledingmaat wijzigen Je shirtsponsorlogo s controleren (kan alleen de individuele deelnemer of een teamcaptain).

7 Pagina De actiepagina s ( Op de actiesite log je in met dezelfde gebruikersnaam (meestal VoornaamAchternaam) en wachtwoord zoals je dat bij het inschrijven zelf hebt opgegeven (NB: deze inloggegevens zijn dus identiek aan de inloggegevens van de inschrijfmodule onder 3.2.). Dit inloggen doe je rechtsboven in je scherm Mocht je je gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten zijn, klik dan op Wachtwoord vergeten. Je krijgt dan een scherm waarin je je adres, welke je bij inschrijven hebt gebruikt, moet invullen zodat we je de benodigde gegevens kunnen toesturen. Je kunt ook deze link gebruiken om je wachtwoord te achterhalen: De live-site ( Tijdens de koersweek is de live-site van Alpe d HuZes hot. Hier worden de tijden van alle deelnemers geregistreerd, zijn de verhalen te lezen, de webcambeelden te volgen, de foto s te bekijken en is het laatste nieuws te volgen. Een prachtige website voor, onder andere, de thuisblijvers die toch alles kunnen volgen met behulp van deze website.

8 Pagina 8 4 Gebruik géén eigen URL om naar je actiepagina te verwijzen Het is natuurlijk makkelijk om tegen je toekomstige sponsoren te zeggen, Ga naar mijn website Je bent dan direct op mijn actiepagina en daar kun je met ideal betalen. Dit adres is inderdaad makkelijker dan de lange URL die bij je actiepagina hoort. Sta er wel bij stil dat, wanneer je gebruikt, de kans erg groot is dat dit adres blijft staan in de adresbalk van de webbrowser. In plaats van de volledige en juiste URL van je actiepagina blijft dan (ondanks dat er gebladerd wordt naar een andere pagina) de naam van sponsorpietje staan. Het gevolg hiervan is dat er bijvoorbeeld geen ideal-betalingen gedaan kunnen worden en dat je sponsor dan een errormelding krijgt. Heel vervelend voor de sponsor en natuurlijk ook vervelend voor jou. Om het bovenstaande te voorkomen adviseren wij je daarom alleen de officiële URL of de verkorte URL te gebruiken. De enige juiste volledige URL van je actiepagina begint met: De drie aanbevolen alternatieven Maak op de webpagina van een aparte tekst met daarin opgenomen wel de officiële URL van je actiepagina. Je sponsor hoeft dan maar 1 x extra klikken, hij krijgt geen foutmelding bij een donatie, jij krijgt je sponsorbedrag en wij krijgen geen overbodige vragen dat er niet gedoneerd kan worden omdat er foutmeldingen komen. Maak gebruik van de Twitter, Facebook, LinkedIn icoontjes die geboden worden in de linker zijbalk van je actie- en/of teampagina. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de verkorte URL in je communicatie via Twitter, Facebook, enzovoorts. Voor de technische actievoerders die perse een aparte URL willen gebruiken raden wij aan om een domeinnaam aan te maken (te registreren) die je vervolgens laat doorverwijzen naar je actie- en/of teampagina. Wanneer je hiervoor kiest bedenk dan dat Alpe d HuZes je niet kan assisteren met technische support, technische contacten en andere hulp wanneer er problemen optreden.

9 Pagina 9 5 Vul en pimp (zo snel mogelijk) je eigen actiepagina 5.1 Begin met het in orde maken van je actie- en teampagina Het is voor het succes van je actie heel belangrijk dat al je familie, vrienden, relaties en andere contacten zo vroeg mogelijk op de hoogte zijn van je deelname aan Alpe d HuZes. Je actie- en/of teampagina speelt daarbij een belangrijke rol. Het biedt je de mogelijkheid om je persoonlijke verhaal online te vertellen en dat verhaal te illustreren met foto s en blogartikelen. Alpe d HuZes verwacht van je dat jouw actiepagina er zo snel mogelijk netjes uitziet, je streefbedrag en aantal beklimmingen kloppen, je persoonlijke motivatie niet ontbreekt, leuke foto s bevat, enzovoorts. Je actiepagina biedt daar dus uitgebreide mogelijkheden voor, gebruik die ook! Je zult zien dat het vroegtijdig bijhouden van een blog, het vermelden van je sponsoren, het wijzen van potentiële sponsoren op je andere sponsoren, enzovoorts heel goed helpt om je streefbedrag en zelfs meer dan dat te halen. Het is niet ongewoon dat veel mensen vooral geïnteresseerd zijn in de door jou te leveren sportieve presentatie. Buig dit soort gesprekken om naar het het waarom van je actie, wijs ze op je actiepagina ( deze naar ze) en benadruk wat jij van hun verwacht. Hieronder staan de basics met betrekking tot het pimpen van je actiepagina. Rechtsboven de website is na het inloggen het inlogblokje vervangen door je eigen blok: Om je eigen pagina te beheren klik je op Mijn Acties. Als je teamcaptain bent en de teampagina wilt aanpassen klik je op Mijn Teams Om je actiepagina aan te passen klik je vervolgens op je actiepagina op Actiebeheren en maak je een keuze uit het menuutje wat daaronder verschijnt:

10 Pagina 10 Door als teamcaptain op Mijn team te klikken kun je ook de teampagina beheren. Hier is een gedeelte van de mogelijkheden beschikbaar welke je bij je eigen actie hebt. In deze handleiding gaan we daar dus niet verder op in. Als teamcaptain kun je dus zowel op teamniveau als bij je eigen actie een factuur aanmaken en heb je de keuze een sponsoring op teamniveau te doen of specifiek op je eigen actie. 5.2 De Mijn Actie beheerpagina Op deze pagina kun je heel veel doen. Het eerste blok op deze pagina geeft je een aantal belangrijke zaken om in te stellen: Aantal beklimmingen Streefbedrag Of je de tabbladen Blog, Gastenboek en Fotoalbum wel/niet wilt gebruiken Standaard is het aantal beklimmingen op 1 gezet en het streefbedrag op 5000 of euro euro is voor iedere deelnemer het minimale streefbedrag. Natuurlijk kun je dit naar boven bijstellen! Wijzig hier het aantal beklimmingen. Pas je streefbedrag aan. Het minimumbedrag is uiteraard 2500 euro. De prestatiedatum is jouw koersdag. De datum kun je niet wijzigen! Bepaal zelf welke tabbladen je wilt gebruiken (blog, reacties en fotoalbum). In het blok daaronder, Inhoud actiepagina, kun je de tekstblokken op je actiepagina aanpassen zoals die gezien worden door diegene die je actiepagina bezoekt:

11 Pagina 11 Hier kun je zaken aanpassen als de introductietekst (maximaal 250 karakters), een introductiefoto (maximaal 500KB), een uitgebreidere omschrijving waarom je meedoet en een (actie)foto plaatsen (maximaal 500KB). Ook kun je hier een YouTube-filmpje plaatsen. Let op: je kunt alleen foto s gebruiken van het formaat jpg, jpeg of png. Heb je een foto met de extensie bmp? Converteer hem dan naar één van de eerdergenoemde formaten. Tip: klik tijdens het maken van je pagina regelmatig op bewaren. Je pagina is natuurlijk helemaal compleet met een Youtube video Wil je een YouTube video toevoegen? Dit doe je door bij de video op YouTube, op Delen te klikken. Kopieer vervolgens de code die in het blokje daaronder verschijnt (ctrl-a, ctrl-c) en plak dit weer in het daarvoor bestemde YouTube-vakje op je actiepagina. Let op: Lees vooral de tooltip (hoe en wat informatie tekst). Deze verschijnt als je over het vraagtekentje gaat met je muis:

12 Pagina De Vormgeving beheerpagina Klik je vervolgens via Actiebeheren en dan op Vormgeven dan kom je in een scherm waar je een aantal lay-outzaken kunt aanpassen die je pagina er veel leuker zullen doen uitzien (als je het goed doet natuurlijk ). Bij achtergrond kun je kiezen voor een kleur of een foto. Let op, de foto zal heel veel herhaald worden op je pagina en niet als één grote achtergrondfoto worden getoond. De kleur spreekt voor zich. Bij Body, Kop1, Kop2 en knoppen kun je het lettertype instellen (Font) en de kleur. Body is de kleur van de tekst in onder andere je introductietekst en omschrijving van de actie. Kop 2 is onder andere de kleur van je naam op je actiepagina. Bij knoppen pas je kleur aan van de knop. Maak die niet blauw want de tekst in de knoppen is al blauw en ja, dat leest zo lastig. 5.4 De Mijn Links beheerpagina Als je onder Actiebeheren en dan op Mijn Links klikt dan kom je in een scherm waarin je linkjes naar andere websites op kunt nemen:

13 Pagina 13 Klik op Toevoegen om een link toe te voegen. Voeg URL (adres website) en Naam (zoals die zichtbaar wordt rechts op je pagina) in en klik op bewaren. 5.5 De Mijn Sponsoren beheerpagina Ben je deelnemer in een team? Dan zie je dit menu-item niet onder je Actiebeheren menu. Alleen de teamcaptain kan sponsorlogo s uploaden. Je zult dus aan je teamcaptain moeten vragen de logo s op de actiepagina te plaatsen. Wanneer je als individuele deelnemer meedoet aan Alpe d HuZes dan vind je onder Actiebeheren het Mijn Sponsoren menu-item. Als je hierop klikt dan kom je in een scherm waarin je het sponsorlogo en verwijzing naar de website van je sponsor (en) op kunt nemen. Het logo van je sponsor zal samen met andere logo s van je sponsoren wisselend verschijnen in het sponsorblokje rechts op je actiepagina. Ben je een deelnemer die in een team deelneemt aan Alpe d HuZes dan moet je jouw sponsoren aanleveren bij je teamcaptain. Deze zal de sponsoren toevoegen aan het gehele team. Je sponsor verschijnt dan dus bij alle actiepagina s van je teamgenoten. Ben jij de teamcaptain dan vind je deze pagina onder het Teambeheren menu van je teampagina.

14 Pagina 14 Hieronder staat de werking van deze pagina: Klik op toevoegen om een sponsor toe te voegen, je krijgt dan een pop-up: Het logo moet in JPG of JPEG formaat zijn en mag niet groter zijn dan 300K. Is je foto te groot? Op kun je je foto verkleinen.

15 Pagina 15 6 Teamactie aanmaken Teamcaptains hebben de mogelijkheid om teamacties apart te promoten. Denk bij teamacties aan: benefietdiners, spinningmarathon, wijn met Alpe d HuZesetiket, kwartetspel, framesticker enzovoort. Hiervoor maak je een teamactie aan. Dit resulteert in een actiepagina, speciaal voor de teamactie. Alleen teams kunnen een teamactie toevoegen, Voor individuele deelnemers is deze mogelijkheid er niet. Met een teamactie kun je je evenement of product specifiek promoten. De actiepagina heeft een eigen url, die je (net als de link naar je persoonlijke actiepagina) kunt gebruiken in mailingen, e- mail handtekeningen, op flyers, of je kunt er je eigen QR code van maken. Donaties voor het product of het evenement kun je op de teamactie laten storten. Hierdoor heb je overzicht over wat de teamactie precies heeft opgebracht. Externe donateurs kunnen hun deelname aan evenement of betaling voor het actieproduct gemakkelijk en rechtstreeks via ideal storten op de teamactie. Alleen een teamcaptain kan een teamactie aanmaken. Deze beheert hij/zij met zijn eigen inloggegevens. Na het inloggen klikt de teamcaptain op Mijn acties om rechtstreeks naar zijn/haar eigen teampagina te gaan. Het scherm Mijn acties verschijnt. Kies daar voor Ga naar teampagina. In het volgende scherm kies je voor Voeg actie toe.

16 Pagina 16 Je komt nu in het scherm Je teamactie toevoegen. Vul de verschillende velden in. Voor uitleg per veld klik je één keer op het blauwe rondje met vraagteken. Let vooral op bij het invullen van de actietitel. Houd deze kort! Bij teamleden staat hier de voor- en achternaam. Als de naam te lang is, wordt deze niet door het systeem herkend en komt de actiepagina niet goed onder jouw team terecht. Achter de schermen kunnen we dit alleen herstellen door de hele pagina weer weg te halen. Houd het dus kort en krachtig. De teamactie wordt toegevoegd in het lijstje Teamacties, daar waar ook alle teamleden onder elkaar staan. Bij de telling van het aantal teamleden wordt de teamactie geteld als één teamlid.

17 Pagina 17 7 De Toezeggingen beheerpagina Zodra één van je sponsoren je per beklimming gaat sponsoren, wordt via klikken op Actiebeheren en dan Toezeggingen onderstaand overzichtscherm van deze toezegging(en) zichtbaar: Als een sponsor een onjuist bedrag heeft ingevuld of eigenlijk liever direct wil doneren kun je zelf de toezegging aanpassenof verwijderen. Verwijderen van een toezegging doe je door op de prullenbak achter de toezegging te klikken. Een toezegging aanpassen doe je door op het potloodje achter de toezegging te klikken. Tevens kan je het adres van iemand inzien door op het envelopje te klikken. Het scherm om een toezegging aan te passen ziet er als volgt uit:

18 Pagina 18 Misschien overbodig om hier te melden, maar deze toezeggingen per beklimming worden uiteraard pas na Alpe d HuZes actueel. Deze ga je dus na je prestatie op 3 (Alpe d HuZus) of 4 juni 2015 (Alpe d HuZes) pas verzilveren. Elk jaar worden er significant veel toezeggingen niet verzilverd, dat is echt enorm jammer. Vaak komt het omdat deelnemers erg laat of zelfs vergeten zijn om hun actie te verzilveren. Laat je dit alsjeblieft niet gebeuren. Heb je toezeggingen, verzilver je toezeggingen dan zo snel als mogelijk na Alpe d HuZes! Gebruik indien nodig weken na het verzilveren van je actie de herinneringopties die je actiepagina je biedt en/of bel de mensen persoonlijk op als de betaling weken uitblijft.

19 Pagina 19 8 De Facturen beheerpagina Hoewel dit hoofdstuk over facturen gaat, benadrukken we dat de optie om met ideal te betalen onze voorkeur heeft. Waarom? (a) Omdat we het geld dan meteen binnen hebben (we krijgen een mooie rente) en (b) Omdat daar geen verdere handeling aan vastzit en dit voor ons echt heel veel minder werk is. Wijs je sponsor er alsjeblieft op dat hij na een donatie met ideal een ontvangt met een betalingsbewijs. Dit voldoet prima voor de belasting als factuur en het dus echt niet nodig is om via een factuur te betalen! 8.1 Het beheren van je facturen Als je onder actiebeheren op Facturen klikt kom je in een overzichtscherm van de door jou of door je sponsor zelf gemaakte facturen. 8.2 Een factuur crediteren Door op te klikken wordt de factuur gecrediteerd. Ook van de creditfactuur is na het aanmaken daarvan een PDF beschikbaar die je kunt downloaden.

20 Pagina 20 Kijk op onderstaand YouTube-filmpje hoe het werkt en wat je moet doen wanneer je per ongeluk een factuur hebt gecrediteerd of een factuur moet crediteren in verband met, bijvoorbeeld, een verkeerde tenaamstelling of factuurbedrag. In het filmpje krijg je alle stappen te zien. [NB: het filmpje is gebaseerd op Alpe d HuZes Het maken van creditfacturen voor Alpe d HuZes 2015 werkt op dezelfde manier als voor Alpe d HuZes Het filmpje is daarom niet aangepast.] 8.3 Zelf een factuur aanmaken Om zelf een factuur te maken is het niet noodzakelijk om eerst in te loggen op je actiepagina. Wanneer je klikt op Steun deze actie dan kun je van daaruit ook een factuur maken. In onderstaand filmpje krijg je alle stappen te zien. [NB: het filmpje is gebaseerd op Alpe d HuZes Het maken van facturen voor Alpe d HuZes 2015 werkt op dezelfde manier als voor Alpe d HuZes Het filmpje is daarom niet aangepast.]

21 Pagina 21 Je kunt ook een factuur aanmaken nadat je bent ingelogd. Dat kan door op de knop Toevoegen te klikken in het onderstaande scherm (nadat je bent ingelogd). Hierna kom je in een nieuw scherm terecht waar je zelf een factuur aan kunt maken voor je sponsor: Waarbij : 1. de naam of pseudoniemnaam is die op de website wordt vermeld. 2. het adres is dat wordt gebruikt in het mailtje dat de deelnemer krijgt nadat er een donatie is gedaan. Dit adres gebruik je dus om je sponsor te bedanken. Dit mailadres wordt verder nergens meer voor gebruikt. 3. de referentie van de sponsor is. Vaak heeft een bedrijf een kostensoort of ordernummer nodig om een factuur te betalen. 4. de naam van de contactpersoon is die op de factuur komt te staan. 5. het adres is waar de factuur naar toe wordt gestuurd. Klik op naar stap 2 en controleer de gegevens.

22 Pagina 22 Nadat je nu op doneren hebt geklikt wordt de factuur inclusief de begeleidende verstuurd naar je sponsor. Je kunt de factuur die je hebt gemaakt hier nog bekijken en eventueel downloaden. En wie krijgt nu een ? Jij als deelnemer krijgt een mail dat er een donatie is gedaan op je actiepagina. In deze mail staat het adres van de eerste contactpersoon opgenomen. Aan deze persoon kun je dus je bedankmailtje sturen. De sponsor waarvan het adres onder bedrijfsdetails is ingevuld krijgt de factuur toegestuurd met een begeleidende . Het zojuist door jou gefactureerde bedrag wordt opgeteld bij de toezeggingen. Pas nadat betaling van de factuur heeft plaatsgevonden en alles door Alpe d HuZes administratief is verwerkt, komt het bedrag onder gedoneerd te staan. Betaalde facturen komen binnen in een ander systeem (van de boekhouder) en niet rechtstreeks op je actiepagina. Een betaalde factuur wordt daarom niet automatisch omgezet in een donatie. De synchronisatie tussen de beide systemen wordt regelmatig uitgevoerd. Houd er rekening mee dat er een vertraging van circa 4 weken in kan zitten tussen betaald en omgezet naar donatie op je actiepagina, waarna ook je teller wordt bijgewerkt. Totdat een betaalde factuur administratief door ons is verwerkt blijft de factuur onder toezeggingen staan. Een betaalde factuur blijft overigens wel zichtbaar in je facturenoverzicht. Je kunt betaalde facturen herkennen aan de groene bedragen. Niet betaalde, dan wel nog niet door Alpe d HuZes verwerkte betaalde facturen, zijn herkenbaar aan de rode bedragen.

23 Pagina 23 9 Help ik heb een sponsor hoe kan die geld doneren? Een sponsor (je donateur) kan op een aantal manier geld doneren aan je actie: Via ideal (de methode waar onze voorkeur naar uitgaat) Via een factuur Via een toezegging per beklimming 9.1 De Alpe d HuZes voorkeur is doneren via ideal Hierbij hebben we direct het geld beschikbaar op de Alpe d HuZesrekening (daarmee verdienen wij significant veel rente). Ook vereist dit geen verdere boekhoudkundige verwerking. Kortom Alpe d HuZes krijgt rente, het kost minder tijd van de vrijwilligers die zich met de administratie bezighouden en het geld is bovendien binnen op de rekening. Probeer je sponsor dus zoveel mogelijk deze optie te laten gebruiken! Bij een ideal betaling ontvangt de sponsor een met bevestiging van de donatie. Deze bevestiging heeft dezelfde geldigheid als een factuur. Alle voor de belastingaangifte benodigde gegevens staan op deze bevestiging. 9.2 Absoluut geen geld laten storten op je eigen rekening! Wat we in ieder geval ABSOLUUT NIET willen is dat je een eigen rekening gebruikt om betalingen op binnen te laten komen. Een sponsor moet betalen op de rekening van Stichting Alpe d HuZes wil hij/zij in aanmerking komen voor belastingaftrek. Je zou je sponsor tekort doen wanneer je hem/haar geld op jouw rekening laat storten welk geld jij vervolgens doorstort naar Alpe d HuZes. 9.3 Verwijs je sponsor naar je actiepagina Om een donatie te ontvangen, verwijs je de sponsor naar je eigen actiepagina en/of teampagina. Daar kan hij klikken op de Steun deze actie! button: Hierna kan de sponsor de keuze maken tussen een eenmalige online donatie (ideal, of factuur) of te doneren via een toezegging (bedrag per beklimming):

24 Pagina 24 Via Doneer direct komt de sponsor in een scherm waarin gekozen moet worden tussen Als persoon of Als bedrijf. Deze keuze is van belang indien de sponsor zelf een factuur aan wil maken. In dat geval kiest de sponsor voor Als bedrijf. In het andere geval zijn beide opties goed: Bij Als Persoon heb je alleen de betaalmethode ideal.bij Als bedrijf kun je kiezen uit de betaalmethodes ideal en factuur. 9.4 Doneren als (privé)persoon Als je donateur/sponsor kiest voor Als persoon komt hij/zij op de volgende pagina terecht: Via stap 2 kom je in het scherm waar je je gegevens kunt controleren. Is alles correct ingevuld? Door op de knop Doneren te klikken kom je in het scherm terecht waar je je bank kunt kiezen en de donatie verder afgerond kan worden.

25 Pagina 25 Bij betaalmethode kan onder andere gekozen worden voor ideal. De donateur/sponsor vult zijn eigen gegevens in bij Naam of pseudoniemnaam en uiteraard zijn/haar eigen adres. Nadat een sponsor de donatie heeft verricht duurt even voordat het systeem de donatie heeft verwerkt. De teller op je actie- en/of teampagina wordt in de regel pas een paar seconden tot een minuut later bijgewerkt. Heel af en toe moet de actiesite langer dan de gebruikelijke paar seconden wachten op feedback van externe systemen (die van ideal, Ogone of de bank.) In zo n geval kan het minuten tot een half uur duren voordat de benodigde bevestigende feedback is ontvangen voordat de donatie op je pagina en teller wordt bijgewerkt. Mocht een ideal-donatie na een half uur nog niet zijn bijgewerkt op je actie- of teampagina laat je sponsor dan een en ander controleren bij zijn of haar bank (internetbankieren en/of bellen met de bank) voordat jij met Alpe d HuZes contact opneemt. Bij het verwerken van welgemeende klachten over Niet bijgewerkte tellers blijkt de klacht onbedoeld maar helaas meestal wel ongegrond. Dat wil zeggen dat de donatie om uiteenlopende redenen (soms technische) niet overgemaakt is, daarom ook niet op de actiesite verwerkt is en daarom ook niet is bijgewerkt op de teller van de actie- en/of teampagina. Natuurlijk kan er altijd toch iets niet blijken te kloppen en dan horen wij dat natuurlijk graag van je! Bij minder dan 1% van alle ideal-donaties blijkt de terugkoppeling naar de website niet te hebben plaatsgevonden, dat wordt periodiek gecontroleerd en aangepast. Vandaar ons verzoek aan je om eerst bij de bank te laten verifiëren of de betaling heeft plaatsgevonden alvorens een e- mail te sturen met je klacht.

26 Pagina Doneren als bedrijf Als je sponsor ervoor kiest om als bedrijf te doneren komt hij/zij op de volgende pagina terecht (de werkwijze is identiek aan hoofdstuk 8.3. zelf een factuur aanmaken ): Waarbij : 1. de naam of pseudoniemnaam is die op de website wordt vermeld. 2. het adres is dat wordt gebruikt in het mailtje dat de deelnemer krijgt nadat er een donatie is gedaan. Dit adres gebruik je dus om je sponsor te bedanken. Dit mailadres wordt verder nergens meer voor gebruikt. 3. de referentie van de sponsor is. Vaak heeft een bedrijf een kostensoort of ordernummer nodig om een factuur te betalen. 4. de naam van de contactpersoon is die op de factuur komt te staan. 5. het adres is waar de factuur naar toe wordt gestuurd. Nadat de sponsor op Naar Stap 2 heeft geklikt en zijn gegevens heeft gecontroleerd, wordt de factuur (na op Doneren te hebben geklikt) met een begeleidende naar hem/haar toegestuurd. Omdat de factuur ook op het scherm verschijnt, kan de factuur ook direct bekeken en/of gedownload worden. Nadat de sponsor op Naar Stap 2 heeft geklikt en zijn gegevens heeft gecontroleerd, wordt de factuur (na op Doneren te hebben geklikt) met een begeleidende naar hem/haar toegestuurd. Omdat de factuur ook op het scherm verschijnt, kan de factuur ook direct bekeken en/of gedownload worden. Bij facturen geldt dat het factuurbedrag in eerste instantie onder de Toezeggingen wordt opgenomen. Pas na betaling en de administratieve verwerking door Alpe d HuZes wordt het bedrag pas onder Gedoneerd opgenomen op je teller.

27 Pagina 27 Let op: Als deelnemer krijgt jij geen bericht in je mailbox dat een sponsor zelf een factuur heeft aangemaakt. We adviseren je dan ook om regelmatig je actiepagina te controleren of er facturen zijn aangemaakt door een sponsor. 9.6 Wat te doen bij een buitenlandse sponsor! Een buitenlandse sponsor kan niet via ideal of een incasso betalen, maar wel met een factuur! Stuur je sponsor dus een factuur, die kan je zelf aanmaken en daarop staat alles wat je buitenlandse sponsor nodig heeft om een betaling mee te verrichten. Immers op de factuur staan de gegevens voor internationaal betalingsverkeer (IBAN nummer, etc.). De factuur is wel in het Nederlands opgesteld, mogelijk moet je hier en daar het een en ander voor je sponsor vertalen of samenvatten in je naar de sponsor. Wijs je sponsor erop dat hij bij betaling het debiteuren- en factuurnummer opneemt! Zonder deze data wordt het heel erg moeilijk om de betaling van de factuur goed te verwerken en daarmee het factuurbedrag bij jouw donaties op te tellen.

28 Pagina De teller met gedoneerd en toezeggingen De teller op je actiepagina bestaat uit een bedrag gedoneerd en een bedrag aan toezeggingen: De idealbedragen worden rechtstreeks bijgeteld bij gedoneerd, dit geld hebben we immers al op de bankrekening staan. Facturen daarentegen worden in eerste instantie opgenomen onder toezeggingen. De betaling van facturen komt in een ander systeem binnen. Een betaalde factuur wordt daarom niet automatisch omgezet in een donatie. De synchronisatie tussen de beide systemen wordt door onze financiële administratie regelmatig uitgevoerd. Houd er rekening mee dat er een vertraging van circa vier tot zes weken in kan zitten tussen betaald en omgezet naar gedoneerd op je actiepagina. Je hoeft ons dus niet te mailen om te vertellen dat een factuur is betaald maar nog steeds bij de toegezegde bedragen staat! Ook wanneer een sponsor je per beklimming een bepaald bedrag heeft toegezegd zie je dit terug onder de toezeggingen. Pas na Alpe d HuZes, wanneer jij je sponsor gaat herinneren aan zijn/haar toegezegde bedrag en de betaling volgt, komt ook dat bedrag dan eindelijk onder gedoneerd te staan.

29 Pagina Verzilver je toezeggingen na de Alpe d HuZeskoersweek Lees eerst dit document zorgvuldig door. Je hebt één mogelijkheid om alle mensen met toezeggingen in één keer te berichten en je administratie compleet te maken. Anders zul je het allemaal met de hand moeten doen en kost het aanzienlijk meer tijd. Wanneer je inlogt op je actiepagina ná 4 juni 2015, krijg je direct een melding met de vraag om je toezeggingen te verzilveren (zie onderstaand voorbeeld). (NB: wanneer dit scherm niet verschijnt, klik dan eerst op mijn actie na het inloggen) Zodra je op de blauwe knop Verzilver toezeggingen klikt kom je in een 3-stappen proces Stap 1: Opgeven aantal beklimmingen Vul het aantal keren dat je de Alpe d Huez bent opgefietst / opgelopen. Let op: vul een rond getal in, anders krijg je deze melding

30 Pagina Stap 2: Het aantal toezeggingen De actiesite rekent uit om hoeveel geld het gaat in totaal (= alle totalen van al je toezeggingen). Als je op de link klik hier.. bekijken klikt krijg je alle toezeggingen en hun details te zien die zijn verrekend. Het totaal kan natuurlijk iets anders zijn, als mensen nog speciale extra toezeggingen hebben gedaan. Klik op het kruisje om verder te gaan Stap 3: Vul een bericht in en verstuur je mail Hier kun je hetzelfde bericht (eenmalig) sturen naar alle mensen die jou een toezegging hebben gedaan.

31 Pagina 31 Let op: type hier alleen een bericht in. De aanhef en afsluiting wordt door de actiesite persoonlijk gegenereerd. De ziet er uit zoals we onderstaand hebben ingevuld: Bedankt voor je vertrouwen. Het is mij gelukt om 5 keer de Alpe d Huez op te fietsen. Met name de laatste keer viel niet mee, maar valt volledig in het niet ten opzichte van de strijd die al die mensen moeten doorstaan waarvoor ik heb gefietst! Jouw steun in gedachten was een extra duwtje in de rug en heeft ook mijn 5 e keer doen slagen In de preview zie je je eigen naam staan achter Beste en groeten namens Alpe d HuZes staan. In de s die verstuurd worden is dit echter de naam van je sponsor en je eigen naam als afzender. De link Klik hier om naar de doneerpagina te gaan wordt ook door de actiesite gegenereerd. Let op: Zet wel het aantal beklimmingen in je mail aan je sponsor, hij/zij kan dit anders niet zien.

32 Pagina 32 Je verstuurt dan alle mails tegelijkertijd. Je sponsor ontvangt dan je mail en als hij/zij in de ontvangen klikt, kom hij/zij hier: Je sponsor ziet dan alle gegevens, kan zijn eigen boodschap en eventueel een extra donatie invullen en wordt daarna, afhankelijk van de gekozen betaalmethode, doorgeleid naar de betaalpagina.

33 Pagina HELP - Wat te doen bij vragen en/of problemen? 12.1 Vragen Wanneer je met behulp van deze handleiding er nog steeds niet uitkomt, ons dan op deelnemers@alpe-dhuzes.nl en we helpen je verder op weg Problemen / foutmeldingen op je actiepagina Wanneer je sponsor of jijzelf tegen problemen aanloopt op de actiepagina, stuur ook dan een e- mail naar deelnemers@alpe-dhuzes.nl met daarin de uitleg van je probleem. Wees in de uitleg van je probleem zo uitgebreid mogelijk en zorg voor de benodigde print screens van de (fout)meldingen. Vraag hier desnoods om bij je sponsor. Omdat jij ons uitgebreid gaat informeren, kunnen wij een en ander reproduceren en vervolgens oplossen. Je helpt ons enorm met een antwoord op de onderstaande vragen tijdens het melden van een probleem: Heb jij zelf het probleem geconstateerd of heeft je sponsor je erop gewezen? Indien je sponsor je erop heeft gewezen en jij maakt de melding bij deelnemers@alpe-dhuzes.nl zorg dan dat je zoveel mogelijk van onderstaande informatie kunt aanleveren. Deze informatie lever je uiteraard ook aan wanneer jij zelf het probleem hebt ondervonden. Zat je op kantoor of was je thuis ingelogd? (NB: bij bedrijven kunnen firewalls vaak een boosdoener zijn). Welke browser werd er gebruikt en welke versie? (zie de help van de browser) Was je als bezoeker op de site of was je ingelogd als deelnemer of teamcaptain? Hoe laat deed het probleem zich voor? Welke stappen heb je doorlopen voordat het probleem zich voordeed? Heb je screenshots genomen? Indien nee, wat zag je op het scherm? Heb je gekeken of het probleem nog steeds aanwezig is? Op welk adres kunnen we je bereiken? Met het aanleveren van deze uitgebreide informatie maak je ons enorm blij. Het scheelt namelijk enorm veel uitzoekwerk, tijd en energie! Dank je wel daarvoor!.

[actiesite-manual-2014-v03.docx ]

[actiesite-manual-2014-v03.docx ] [actiesite-manual-2014-v03.docx ] Revisiedatum: 12-01-2014 Versie: 03 Pagina: 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Leeswijzer... 4 3. Inloggen op de Alpe d HuZeswebsites... 5 3.1 De Homepagina (www.opgevenisgeenoptie.nl)...

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account (LEERKRACHT)... 4 Je gegevens wijzigen... 5 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 6 Een Inzendpagina

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop Handleiding actieplatform Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop (versie 1.0) Elk team kan een eigen actie starten, wist je dat je deze actie ook online kunt aanmaken op het actieplatform? Je

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Starten website/homepage

Starten website/homepage Inleiding Via deze website (http://www.lets-heino.nl/), kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je klavers overschrijven, zoals bij internet-bankieren. Gelukkig is het wel eenvoudiger! Als je

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Stap 2: Mijn ik!

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Stap 2: Mijn ik! Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.ik.nl en log in met je klant- of verzekerdenummer en wachtwoord. Klik rechtsboven op inloggen. Heb je nog geen persoonlijk account? Maak deze dan eerst aan.

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Evaluatie adviesgesprek

Evaluatie adviesgesprek Evaluatie adviesgesprek Het verkrijgen van de uitnodigingen. Opzet De enquêtes worden uitgevoerd m.b.v. de online mogelijkheden op tevreden.nl. Elke apotheek heeft hier zijn eigen account en kan ook zelf

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Nova - Wetteren Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt om uw bestelling te plaatsen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector.

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn Ouderportaal... 5 3.1 Tijdlijn... 5 3.1.1 Meldingen... 5 3.1.2 Kind aanmelden... 6 3.1.2.1 Opvangvorm; Dagopvang en Buitenschoolse

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB INHOUDSOPGAVE Definities... 4 Alles vastzetten en artikelen vergroten... 5 Aanmelden... 6 Inloggen op je eigen account... 6 Je gegevens wijzigen... 7 Aanmelden voor deelname

Nadere informatie

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Lieve Gastouder, Opvang bieden is fantastisch. Je doet je werk met plezier en krijgt knuffels van je gastkinderen en complimenten van de ouders.

Nadere informatie

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen

Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen Digitaal Aanvraag Formulier Tijdelijke Verkeersmaatregelen 1 Hoofdmenu... 2 2 Nieuwe Aanvraag... 2 1 Kaart... 3 2 Locatie... 4 3 Aanvrager... 5 4 Opdrachtgever... 5 5 Tijdsbepaling... 5 6 Maatregelen...

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 1.4 24 april 2018 socialekaartgroningen.nl is een product van Inhoud Handleiding... 3 Inloggen... 4 Uitloggen... 4 Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma.

Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma. Welkom in het sponsorprogramma van Bergh in het Zadel, door middel van deze handleiding willen wij u inzicht geven in ons nieuwe sponsorprogramma. In de e mail heeft u de gegevens gekregen waarmee u kunt

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Nova - Wetteren Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt dat je kiest voor cultuurcentrum

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK.

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Klik vervolgens op Inloggen en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Stap 2: Mijn IAK Direct nadat u bent

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC de Velinx - Tongeren. Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC de Velinx - Tongeren. Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie CC de Velinx - Tongeren 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt om uw bestelling te plaatsen bij CC de Velinx - Tongeren. Deze handleiding

Nadere informatie

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013)

Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Aanmaken gebruikersaccount voor lessen bij Schaatsschool Leeuwarden. (versie 2 - d.d.: 07-12-2013) Ga naar de website van de IJshal Leeuwarden (www.ijshalleeuwarden.nl) en kies voor de button: Inschrijven

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN

HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN HANDLEIDING MIJN.SCILDON.NL EENVOUDIG TOEGANG TOT AL ONZE PORTALEN EERSTE KEER AANMELDEN GA NAAR MIJN.SCILDON.NL U komt op de inlogpagina van mijn.scildon.nl. Hier heeft u drie opties: Meer info : als

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 GEEF.NL VOOR ACTIEVOERDERS (PARTICULIEREN)... 3

INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 GEEF.NL VOOR ACTIEVOERDERS (PARTICULIEREN)... 3 Inhoudsopgave INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 DE MINIMAAL TE VOLGEN STAPPEN OM EEN ACTIE ONLINE TE KRIJGEN... 2 HET GOEDE DOEL WAARVOOR IK IN ACTIE WIL KOMEN STAAT NIET OP GEEF.NL?...

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoudstafel I. Aanmelden op de portal site van Sanoma Media... 3 II. CertiONE Bizmail in één oogopslag... 4 III. Controleren/wijzigen gebruikersgegevens... 5 IV. Aanmaken e-factuur

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden.

Ik zal je nu stap voor stap laten zien hoe je je product op je website als betaalde download kunt aanbieden. Inleiding Als je producten op je website wilt verkopen maar je wilt niet meteen een hele webshop optuigen, dan kan dit ook eenvoudiger. Er is een manier om snel en gemakkelijk producten op je website te

Nadere informatie

Een weblog maken voor je klas

Een weblog maken voor je klas Een weblog maken voor je klas Voor deze Handleiding is gebruik gemaakt van http://www.web-log.nl Deze online weblogdienst is gratis. Stap 1: Surf naar www.web-log.nl en klik op de optie weblog aanmaken

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 1. www.denhaagdoet.nl 1 2. Inloggen of account aanmaken 1 3. Account aanmaken 2 4. Het organisatieaccount 3 5. Mijn vacatures 3 6. Sollicitaties en sollicitanten 4 7. Mijn

Nadere informatie

HelpDesk - zoeken, vraag stellen, nieuws en meer 13.02 Versie: 01-12-2008 concept_software

HelpDesk - zoeken, vraag stellen, nieuws en meer 13.02 Versie: 01-12-2008 concept_software 13.0 Versie: 01-1-008 concept_software In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je binnen de helpdesk je snel kan: - Zoeken naar antwoord op een vraag; - Een vraag kan stellen in het forum; - Je zelf kan

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

1 Over Scouts Online. In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: Inschrijven voor een activiteit. Aanmaken van een inlogaccount

1 Over Scouts Online. In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: Inschrijven voor een activiteit. Aanmaken van een inlogaccount 1 Over Scouts Online Scouts Online (SOL) is het ledenadministratiesysteem voor alle scoutinggroepen in Nederland. Dus ook de Shawano s maken hier gebruik van om de ledenadministratie in bij te houden.

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Onderwijstools 2.0, Kennisnet

Onderwijstools 2.0, Kennisnet Onderwijstools 2.0, Kennisnet Gebruikershandleiding Kennisnet. Leren vernieuwen. Stichting Kennisnet Paletsingel 32 T 0800 321 22 33 2718 NT Zoetermeer M info@kennisnet.nl Postbus 778 I kennisnet.nl 2700

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Versie Spelers-Trainers-Teams Laatste update: 6 augustus 2012 Welkom Met trainerssite.nl/voetbalclub2000.nl kunt u de zowel het technische als organisatorische

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be

Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Handleiding www.restofrit-prijslijsten.be Hoe log ik in Van start gaan Beginnen met het aanmaken van je prijslijst Hoe voeg ik een kader met titel toe Hoe voeg ik lijnen tekst toe aan een kader Kiezen

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl

Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl Handleiding website Trim- en Toerclub Leusden 2014 www.toerfietsleusden.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Opbouw van de website... 4 3. Registreren... 6 4. Aan-/Afmelden... 10 5. Forum... 11 6. Reageren

Nadere informatie

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord.

Greet Verhelst 2011-2012. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres en paswoord. Greet Verhelst 2011-2012 1 Registreren Surf naar http://www.wikispaces.com Indien je reeds een wiki-member bent klik je op Sign In. In het volgende scherm log je in met je gebruikersnaam of e-mailadres

Nadere informatie