Het Student Informatie Systeem voor het Hoger Onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Student Informatie Systeem voor het Hoger Onderwijs"

Transcriptie

1 O S I R I S Het Student Informatie Systeem voor het Hoger Onderwijs

2 Student- en studie informatie systeem voor het hoger onderwijs OSIRIS is een Student Informatie Systeem voor het Hoger Onderwijs in Nederland. In 2001 kwam OSIRIS als standaardpakket op de markt. Inmiddels werken al dertien instellingen en ruim studenten met OSIRIS. PSB concentreert zich met OSIRIS op het Hoger Onderwijs en volgt de ontwikkelingen op de voet. Voorbeelden zijn het Bachelor/Mastermodel, de Minors, het individueel studiecontract met individuele studiebegeleiding en Studielink. Over deze ontwikkelingen overlegt PSB intensief met haar gebruikers. Daarnaast garandeert PSB blijvende aansluiting van OSIRIS op de Nederlands wet- en regelgeving. OSIRIS wordt instellingsbreed ingezet en bedient binnen de instelling verschillende doelgroepen. Het pakket ondersteunt de centrale en decentrale studentenadministraties en biedt daarnaast een selfservice concept waarmee het de student, de docent, de studieloopbaanbegeleider en de manager bedient. De deelsystemen van OSIRIS zijn volledig geïntegreerd, maar kunnen ook zelfstandig worden ingezet. U kunt OSIRIS met andere informatiesystemen binnen uw instelling integreren, op gegevensen op procesniveau (via web services). OSIRIS INSCHRIJVING OSIRIS biedt volledige ondersteuning van het proces van (voor)aanmelding tot en met inschrijving, of het nu gaat om een bekostigde student die zich meldt via Studielink of een cursist die zich rechtstreeks aanmeldt. De inschrijfgegevens worden afgestemd met de IB-groep. OSIRIS genereert alle SM-mutaties automatisch en verwerkt ook de terugmeldingen van de IB-groep. Nadat een student zich heeft ingeschreven, ontstaat er meestal een vordering op deze student in de vorm van collegegeld, contractonderwijs, reprokosten, of andere verplichtingen. Deze vordering, maar ook een eventuele restitutie, wordt in OSIRIS vastgelegd. Vorderingen worden toegeschreven naar de juiste boekperiodes en middels journaalposten doorgegeven aan het financiële systeem (SAP, Exact,..). Het collegegeld wordt automatisch (her)berekend. OSIRIS STUDIEVOLG OSIRIS Studievolg kent vijftien afzonderlijke modules voor het beheer van onderwijs- en studentgebonden gegevens. Het onderwijsgebonden deel betreft het volledige cursusaanbod, de roostergegevens, alle examen- programma s en de stageplaatsen. Zo worden per cursus alle gegevens vastgelegd die nodig zijn voor publicatie in de elektronische studiegids. Het studentgebonden deel betreft de personalia, de registratie en publicatie van behaalde resultaten, de inschrijvingen voor cursussen en toetsen, de stages, het bindend studieadvies en het (individuele) studiecontract. Uit het onderwijsaanbod kunnen studieprogramma s worden samengesteld. Dit kan de studentenadministratie doen, maar OSIRIS kan ook de student de mogelijkheid bieden om zijn eigen studieplan te ontwerpen. OSIRIS ondersteunt het proces van goedkeuring en het vaststellen van individuele studieprogramma s.

3 OSIRIS STUDENT OSIRIS geeft de student een gedetailleerd beeld van de voortgang in zijn studie. Dit blijft niet beperkt tot de behaalde resultaten. De behaalde resultaten worden ook afgezet tegen zijn (individuele) studiecontract/examenprogramma. In één overzicht wordt duidelijk waar hij staat en wat hij nog moet doen. Moet hij een bepaalde cursus of minor nog doen, dan kan hij zich direct inschrijven. De student kan ook met handige zoekfuncties het volledige onderwijsaanbod van de instelling raadplegen om een geschikte cursus/minor te vinden. Bijvoorbeeld voor het invullen van de vrije ruimte in het examenprogramma. Naast het in- en uitschrijven op cursussen en minors, kan de student ook adreswijzigingen doorgeven en zijn persoonlijke (week)rooster opvragen. U kunt alle functies van OSIRIS Student naadloos integreren met de portal van de instelling. OSIRIS DOCENT Aan het efficiënt verwerken van resultaten door docenten zelf is in OSIRIS veel aandacht besteed. De docent legt resultaten vast via het internet. Na het akkoord van de docent worden de resultaten ter verwerking aangeboden aan de administratie. Met een druk op de knop worden de resultaten definitief gemaakt en zijn ze direct beschikbaar voor de student (via OSIRIS Student). Ook kunnen docenten behaalde resultaten in een spreadsheet aanbieden. Daarnaast zijn er voor de docenten overzichten beschikbaar zoals een presentielijst. OSIRIS BEGELEIDER OSIRIS biedt de studieloopbaanbegeleider een dashboard waarop de kerngegevens van de student direct zichtbaar zijn. Waar staat de student in zijn examenprogramma? Hoe doet de student het ten opzichte van zijn jaargenoten? Welke afspraken zijn er met deze student gemaakt? Met een doorklik kan hij detailgegevens opvragen. Welke resultaten heeft de student behaald? Voor welke cursussen staat de student ingeschreven? Naast het raadplegen van gegevens kan de begeleider ook wijzigingen aanbrengen: hij kan notities vastleggen, overeengekomen wijzigingen in het individueel studiecontract doorvoeren en actiepunten met deadlines toevoegen. OSIRIS ondersteunt de studieloopbaanbegeleider bij het ontwerpen en vaststellen van studieplannen van individuele studenten. Vanwege de privacygevoeligheid is veel aandacht besteed aan beveiliging. Zo kan de toegang van de begeleider beperkt worden tot zijn eigen studenten en zijn eigen notities. OSIRIS MANAGER OSIRIS biedt een specifiek op het management gerichte rapportageomgeving. Deze op Business Objects of Oracle (naar keuze) gebaseerde omgeving bestaat uit een universe waarmee de gebruiker zijn eigen rapportages kan ontwikkelen. Rapportages in de vorm van lijsten, maar ook in grafische vorm zijn eenvoudig te maken. OSIRIS biedt standaard een aantal managementrapportages die op inzichtelijke wijze informatie geven over rendement per cursus, rendement per cohort, etc. De gebruiker kan deze rapportages eenvoudig aanpassen, zodat ze naadloos aansluiten bij de informatiebehoefte van het management.

4 techniek OSIRIS kent een drie-lagen architectuur. De presentatielaag is webgebaseerd en draait in een browser, de applicatielogica draait op de applicatieserver en de gegevens worden centraal opgeslagen in een database. OSIRIS is gestandaardiseerd op Oracle en daarnaast op open standaarden als J2EE en Web Services. OSIRIS Manager wordt aangeboden in combinatie met Oracle of Business Objects. Deze keuze is aan de instelling. APPLICATIESERVER OSIRIS maakt gebruik van de Oracle Application Server. Dit geldt zowel voor de selfservice deelsystemen (OSIRIS Student, OSIRIS Docent, OSIRIS Begeleider) als voor de backoffice deelsystemen (OSIRIS Inschrijving en OSIRIS Studievolg). Voor authenticatie van gebruikers kan aangesloten worden op bestaande centrale directory services gebaseerd op LDAP. DATABASE OSIRIS maakt gebruik van de Oracle Database. Alle gegevens worden opgeslagen in één instellingsbrede database. Vanwege beschikbaarheidseisen kan ervoor gekozen worden om een kopiedatabase bij te houden op een uitwijklocatie. integratie De deelsystemen van OSIRIS zijn volledig geïntegreerd, maar kunnen ook zelfstandig worden ingezet. U kunt OSIRIS met andere informatiesystemen binnen uw instelling integreren, op gegevens- en op procesniveau. DATA Indien u meerdere fysieke databases voor OSIRIS wenst te gebruiken, dan verzorgt de HVR de near realtime uitwisseling van gegevens tussen deze OSIRIS databases. Zo kan de HVR ervoor zorgen dat een inschrijving voor een toets door een student via OSIRIS Student binnen een minuut beschikbaar is voor de overige deelsystemen (met hun eigen database). Ook het inrichten van een uitwijkdatabase met de HVR is mogelijk. Zie voor verdere informatie over de HVR PROCESSEN Naast integratie op dataniveau biedt OSIRIS ook krachtige integratiemogelijkheden op procesniveau. Deze integratie is gebaseerd op Web Services. Een voorbeeld van integratie op procesniveau is de koppeling tussen OSIRIS en Studielink. OSIRIS biedt een aantal web services waarvan Studielink gebruik kan maken, zoals vooraanmelding, inschrijving, etc. Studielink op haar beurt biedt ook een aantal web services aan. Een broker (de Microsoft Biztalk Server) koppelt de diensten van OSIRIS en die van Studielink aan elkaar. Web services zullen de bestaande 1-op-1 interfaces vervangen. Voorbeelden hiervan zijn de 1-op-1 interfaces met SAP (ERP), Blackboard (ELO) en Syllabys (Roostering).

5 gebruik Na aanschaf van OSIRIS volgt de implementatiefase, het gebruikersoverleg en de ondersteuning bij het dagelijks gebruik. Voor een bedrijfskritisch systeem als OSIRIS zijn dit belangrijke processen die PSB professioneel vormgeeft. IMPLEMENTATIE OSIRIS is een op het Nederlands Hoger Onderwijs toegesneden applicatie. Hierdoor is de implementatieinspanning relatief beperkt. Niettemin blijft de overgang naar een nieuw Student Informatie Systeem altijd een ingrijpende operatie voor een onderwijsinstelling. Een succesvolle implementatie van OSIRIS is gebaat bij begeleiding door PSB of één van haar implementatiepartners. Hoewel het de verantwoordelijkheid blijft van de onderwijsinstelling om OSIRIS te implementeren, kan deze implementatiebegeleiding ervoor zorgen dat u de juiste keuzes maakt bij de inrichting van OSIRIS. Bij eventuele vragen of knelpunten zoeken instelling en begeleider samen naar oplossingen. GEBRUIKERSOVERLEG PSB is als eigenaar van OSIRIS verantwoordelijk voor het richting geven aan de ontwikkeling van OSIRIS. Wij laten ons daarbij intensief ondersteunen door de gebruikers. Eenmaal per jaar stemmen wij de lange termijnstrategie af met de Strategische Adviesgroep OSIRIS. Hierin zitten leden van Colleges van Bestuur. Architectuurvragen, zoals de ontwikkeling richting een Service Oriented Architecture (SOA), worden intensief besproken in het OSIRIS Architectuur Overleg. Daarnaast is er tweemaal per jaar een bijeenkomst van het Landelijk Gebruikersoverleg OSIRIS (LGO). Hier wordt de jaarplanning besproken en afgestemd. Het LGO beschikt over een eigen budget voor het realiseren van functionele wijzigingen in OSIRIS. Tenslotte is er gemiddeld eens in de twee weken een bijeenkomst van de OSIRIS Ontwerpgroep. Ook hierin zijn alle instellingen vertegenwoordigd. Functionele wijzigingen in worden in de OSIRIS Ontwerpgroep besproken alvorens ze doorgevoerd worden in OSIRIS. ELECTRONISCHE HELPDESK Via het internet hebben gebruikers van OSIRIS toegang tot een elektronische helpdesk. Storingen en vragen kunnen zij, ook buiten kantooruren, via deze elektronische helpdesk melden. Iedere storing krijgt daarbij automatisch een uniek storingsnummer toegekend. Aan de hand van dit nummer kan de gebruiker de status van zijn melding op de voet volgen (van aangemeld tot opgelost). Daarnaast heeft de gebruiker inzage in meldingen van andere gebruikers. Met zoekfuncties kan hij zoeken naar gelijksoortige meldingen van anderen. Is de storing ook elders opgetreden? Wat was toen de oorzaak? Wat was toen de oplossing? SERVICE CENTRE Via het OSIRIS Service Centre kan de gebruiker OSIRIS software downloaden (zoals de laatste patches). Daarnaast biedt OSIRIS Service Centre toegang tot documentatie (functioneel ontwerpen, technische documentatie) en allerlei andere informatie zoals releasekalender, releasenotes, geplande evenementen en vergaderdata.

6 WAT KOMT OSIRIS volgt de ontwikkelingen in het hoger onderwijs op de voet. PSB werkt daaraan met een team van 14 personen. Hieronder gaan wij op enkele ontwikkelingen nader in. STUDIELINK Studielink is het gemeenschappelijk instrument van en voor het hoger onderwijs dat alle instellingsadministraties en de Informatie Beheer Groep met elkaar verbindt. OSIRIS loopt voorop bij de ondersteuning van Studielink. Zo worden nieuwe versies van Studielink allereerst met OSIRIS getest. INTEGRATIE OSIRIS is het bronsysteem voor student- en cursusgegevens. Integratie is daarbij erg belangrijk. Andere systemen moeten eenvoudig en gestandaardisserd bij deze bron kunnen. OSIRIS beweegt zich richting een Service Oriented Architecture (SOA) gebaseerd op web services. Deze standaard dient als basis voor de integratie van OSIRIS met andere systemen. OSIRIS stelt inmiddels diensten beschikbaar voor integratie met ondermeer Portals, ELO s, LDAP Directory en Studielink. Deze diensten zijn ondergebracht in het deelsysteem OSIRIS Services en zullen steeds verder worden uitgebreid. Andere pakketten bieden ook steeds meer diensten aan. De diensten worden aan elkaar gekoppeld door een broker (procesorkestratie). Voor de procesorkestratie conformeert PSB zich aan de BPEL standaard. SELF SERVICE Het gebruik van OSIRIS verschuift steeds meer van de studentenadministraties naar de werkvloer. OSIRIS voorziet hierin met deelsystemen voor speciale doelgroepen (student, docent, studieloopbaanbegeleider, manager). Deze deelsystemen zullen zich in de toekomst zowel functioneel als technisch sterk blijven ontwikkelen. Zo zal in het najaar van 2007 het proces van digitale cijferverwerking volledig worden ondersteund. Cijfers ingevoerd (of gecorrigeerd) door de docent en voorzien van een digitale handtekening, kunnen dan zonder tussenkomst van de administratie worden verwerkt en gepubliceerd. HUMAN WORKFLOW Met de ontwikkeling richting selfservice neemt ook het aantal gebruikers van OSIRIS toe. Met een toenemend aantal gebruikers neemt ook de vraag naar meer procesondersteuning en procesbewaking toe. OSIRIS zal dit verregaand gaan ondersteunen. Zo zal OSIRIS bij het invoeren van cijfers door docenten actief bewaken of dit binnen de gestelde termijn gebeurd. Zo niet dan wordt dit automatisch gesignaleerd en worden automatisch vervolgacties in werking gezet. O S I R I S MEER WETEN? Voor meer informatie over OSIRIS of het maken van een afspraak voor een demonstratie kunt u contact opnemen met: PSB Informatiesystemen bv Haaksbergweg BR Amsterdam Contactpersoon Gert Simons Telefoon: Fax: osiris@psb.nl

Cursus OSIRIS-Begeleider. voor studieadviseurs, coördinatoren en decanen Universiteit Twente.

Cursus OSIRIS-Begeleider. voor studieadviseurs, coördinatoren en decanen Universiteit Twente. Cursus OSIRIS-Begeleider voor studieadviseurs, coördinatoren en decanen Universiteit Twente. 2 / 28 Inhoudsopgave 1. OSIRIS Structuur...4 1.1. OSIRIS Backoffice...4 1.1.1. OSIRIS Inschrijving...4 1.1.2.

Nadere informatie

Integratie van Syllabus in de logistieke keten, wat levert dat op?

Integratie van Syllabus in de logistieke keten, wat levert dat op? Integratie van Syllabus in de logistieke keten, wat levert dat op? SISLink Conferentie 2010 Jacco Jasperse Informatie- en procesmanager Manager Dienst Studentvoorzieningen (Studentenbureau, Roosterbureau,

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

TimeManager. ERP voor Dienstverleners. SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company

TimeManager. ERP voor Dienstverleners. SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company TimeManager ERP voor Dienstverleners SalesManager Software 2013 The Customer Centric Software Company 2 Inleiding Bent u werkzaam in Professional Services? Met onze geïntegreerde CRM en Project Management

Nadere informatie

Handleiding Osiris Student

Handleiding Osiris Student Handleiding Osiris Student OSIRIS Student...2 Inleiding...2 Naar OSIRIS Student...4 Inschrijven voor cursussen...6 Inschrijfperiodes...7 Andere functies...8 Personalia...8 Begeleider...8 Uitschrijven...8

Nadere informatie

Presentatie Rapportage Met SAP Business Objects

Presentatie Rapportage Met SAP Business Objects Presentatie Rapportage Met SAP Business Objects Verzorgd door: Camille van Dongen, itelligence Fouad Allabari, i3 Woerden 4 februari 2011 Agenda Voorstellen itelligence & i3 Business Intelligence SAP Business

Nadere informatie

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers

Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Ondersteuning van zorg gerelateerde processen en activiteiten voor patiënt en zorgverstrekkers Contact persoon: Thera Splinter: 020 6445160 team@webfysio.nl Contact persoon: Joost Nagelmaeker: 0642115336

Nadere informatie

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager is een product van: Cloud9 Software B.V. www.cloud9software.nl wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar U kunt via onderstaande

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10

BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 Nieuwsbrief BeheerVisie Nieuwsbrief BeheerVisie 2015, Editie 2 Nieuws BeheerVisie ondersteunt StUF-ZKN 3.10 BeheerVisie geeft advies MeldDesk App Message Router MeldDesk Gebruikers Forum Nieuwe MeldDesk

Nadere informatie

SaNS 2011: nagenoeg klaar

SaNS 2011: nagenoeg klaar SaNS 2011: nagenoeg klaar SISLINK 2011, 24 juni 2011 Hans Janssen, Productmanager SaNS Expertisecentrum Agenda Toch nog even uitleg wat SaNS is Stand van zaken op 24 juni 2011 Wat is er gerealiseerd binnen

Nadere informatie

Toepassingen van webservices. Hans Janssen, SaNS-Expertisecentrum

Toepassingen van webservices. Hans Janssen, SaNS-Expertisecentrum Toepassingen van webservices Hans Janssen, SaNS-Expertisecentrum 2 Toepassingen van Webservices: App s en meer Even voorstellen: SaNS en Hans Webservices voor applicatie-integratie Iedereen z n eigen SOA

Nadere informatie

SAP Enterprise Asset Management en GIS

SAP Enterprise Asset Management en GIS Ideo Whitepaper SAP Enterprise Asset Management en GIS Waar zat die gasleiding nou ook al weer precies, heb ik mijn monteur wel met de juiste materialen naar de juiste locatie gestuurd en heb ik alle relevante

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Student

Handleiding OSIRIS Student In deze handleiding wordt (kort) aangegeven hoe je je: 2) kunt inschrijven voor cursussen; 3) kunt uitschrijven voor cursussen; 4) kunt inschrijven voor toetsen; 5) kunt uitschrijven voor toetsen; 6) resultaten

Nadere informatie

Handleiding Osiris Student -2-

Handleiding Osiris Student -2- OSIRIS Student T1. In- en uitloggen... 3 2. Knoppenbalk... 5 3. Personalia... 6 4. Inschrijven voor cursus/toets... 7 5. Rooster... 18 6. Resultaten... 19 7. Voortgang... 20 8. Onderwijs... 24 Handleiding

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

Integrale informatie voorziening: Inschrijven - Volgen Plannen - Roosteren. SIS Link 2010: Educator Scheduling, een nieuw paradigma

Integrale informatie voorziening: Inschrijven - Volgen Plannen - Roosteren. SIS Link 2010: Educator Scheduling, een nieuw paradigma Integrale informatie voorziening: Inschrijven - Volgen Plannen - Roosteren SIS Link 2010: Educator Scheduling, een nieuw paradigma Agenda SIS-Link 2010 Introductie Educator 03 Concept: Massa maatwerk 04

Nadere informatie

WERKEN MET OSIRIS STUDENT OPLEIDING GENEESKUNDE

WERKEN MET OSIRIS STUDENT OPLEIDING GENEESKUNDE WERKEN MET OSIRIS STUDENT OPLEIDING GENEESKUNDE INHOUD 1. WAAROM OSIRIS STUDENT?...1 2. HOE KRIJG JE TOEGANG TOT OSIRIS STUDENT?...1 3. HOE VEILIG IS OSIRIS STUDENT...3 4. WAT IS DE RELATIE MET SOLIS (STUDENTS

Nadere informatie

Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: VAN INSCHRIJFSYSTEEM NAAR ONDERWIJS 2.0

Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: VAN INSCHRIJFSYSTEEM NAAR ONDERWIJS 2.0 Betere onderwijsondersteuning met Student Informatie Systemen SIS 2010: VAN INSCHRIJFSYSTEEM NAAR ONDERWIJS 2.0 MINISYMPOSIA Ter introductie / 2 Op 22 maart 2010 organiseerde M&I/Partners een minisymposium

Nadere informatie

Welkom bij Chronotech.. leverancier voor. het onderwijs

Welkom bij Chronotech.. leverancier voor. het onderwijs Welkom bij Chronotech.. leverancier voor het onderwijs Een gebruiksvriendelijker Aanmeldingenbeheer CS.. kan dat? Jan van Doornmalen Pim Kamstra Onderwerpen: Kennismaking Onze bevindingen in de markt Hoe

Nadere informatie

Gebruik model bij Politieacademie. Kees van Wijngaarden

Gebruik model bij Politieacademie. Kees van Wijngaarden Gebruik model bij Politieacademie Kees van Wijngaarden Inhoud Vertrekpunt Gewenste situatie Business strategie op basis OW logistiek model Onderwijsplanning 2014 Vertrekpunt Situatieschets na het vertrek

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Handleiding Osiris Student. - Inschrijven op toetsen -

Handleiding Osiris Student. - Inschrijven op toetsen - Handleiding Osiris Student - Inschrijven op toetsen - Juli 2011 Versie 0.2 Functioneel Beheer OsirisVolg INHOUDSOPGAVE Introductie 3! Inschrijven op toetsen 3! Inschrijfperiode 3! Osiris Student 3! Inloggen

Nadere informatie

Beknopte handleiding OSIRIS student Geneeskunde

Beknopte handleiding OSIRIS student Geneeskunde Beknopte handleiding OSIRIS student Geneeskunde 1. Over Osiris Student In OSIRIS verwerkt het DCO je studieresultaten, studieadviezen en behaalde examens. Met OSIRIS student kun je: - Je aanmelden voor

Nadere informatie

AllSolutions Support Dienstverlening

AllSolutions Support Dienstverlening AllSolutions Support Dienstverlening Inhoud 1. Uitbreiding support services... 3 2. De dienst die bij u past... 4 2.1. Support Basis... 4 2.2. Support Plus... 5 2.3. Consultancy diensten... 6 3. Overzicht

Nadere informatie

Feature checklist NeMO 5 Android

Feature checklist NeMO 5 Android Feature checklist NeMO 5 Android PCA Mobile 2014 Feature Omschrijving Opmerkingen Algemene kenmerken Mobile Only NeMO5 voor Android is een Native Android Applicatie (app) Cloud Vereist geen lokale of gehoste

Nadere informatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie

Snel te implementeren. Inpasbaar in uw situatie Everything4Office ProjectManager Software voor Project Management Snel te implementeren Inpasbaar in uw situatie Economisch zeer verantwoord Everything4Office Software, Tolnasingel 1, 2411 PV Bodegraven

Nadere informatie

MyTimeTable in Blackboard met Syllabus

MyTimeTable in Blackboard met Syllabus MyTimeTable in Blackboard met Syllabus Tom Verhoeff 24-6-2010 Delft University of Technology Challenge the future Over mij Student Technische Informatica Actief lid FSR TU Delft Fac. EWI Actief lid studievereniging

Nadere informatie

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Eenvoudig in gebruik Snelle implementatie Betrouwbaar in de cloud Vast maandbedrag Onbeperkt aantal gebruikers PMO Portfoliomanagement Programma s en

Nadere informatie

KPD Services NV WIC Geert Vrolix Verkoop

KPD Services NV WIC Geert Vrolix Verkoop KPD Services NV WIC Geert Vrolix Verkoop ViBo Heusden Zolder KPD Missie De meest gerenommeerde informaticapartner zijn in de Belgische bouwsector KPD Organisatie Opgericht 1982 Exclusief actief in de bouw-,

Nadere informatie

Entree / Kennisnet Federatie Service Level Agreement

Entree / Kennisnet Federatie Service Level Agreement Entree / Kennisnet Federatie Service Level Agreement Naam Entree SLA Versie 2.2 Datum 12 maart 2012 Referentie kennisnet.nl PAGINA 2/6 Service Level Agreement (SLA) Deze SLA maakt onderdeel uit van de

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Regas als bedrijf. Regas B.V. is een landelijke speler en actief binnen

Regas als bedrijf. Regas B.V. is een landelijke speler en actief binnen Regas als bedrijf Regas B.V. is een landelijke speler en actief binnen de geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg. Binnen de maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke opvang/ vrouwenopvang

Nadere informatie

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control Subsidie Aanvraag Planning en Control Een subsidie adviseur verzorgt subsidie aanvragen voor bedrijven. Subsidie aanvragen zijn complex en veranderen

Nadere informatie

Herziene Kwalificatiestructuur PeopleSoft CampusSolutions e.a. HKS implementeren in DEUG-verband

Herziene Kwalificatiestructuur PeopleSoft CampusSolutions e.a. HKS implementeren in DEUG-verband Herziene Kwalificatiestructuur PeopleSoft CampusSolutions e.a. HKS implementeren in DEUG-verband PT, 13 april 2015 2 DEUG / SSC / ROC Samenwerkingsverbanden PeopleSoft CS Dutch Educational User Group (DEUG)

Nadere informatie

NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE

NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE NO ENEMY IS WORSE THAN BAD ADVICE a/s WORKS Consultancy heeft ruime ervaring met het implementeren en optimaliseren van AFAS Profit en InSite binnen het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg. De implementaties

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Klantbeheer CRM Exact Synergy Enterprise Krachtiger Klantbeheer CRM 1 Inleiding Waar gaat het om? De klant komt op de eerste plaats. Maar geldt dat voor al uw klanten? En om hoeveel (potentiële) klanten gaat het; tientallen,

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS SERVICE SOLUTIONS ADVISIE SERVICE SOLUTIONS Uw ERP systeem is van essentieel belang voor de dagelijkse bedrijfsvoering. De serviceverlening van Advisie is er daarom op gericht om verstoringen van het systeem

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 7 ERP-systemen: human resources. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 7 ERP-systemen: human resources. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 7 ERP-systemen: human resources Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Kennismaken met de human-resourceprocessen

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet

Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet Dé cloud bestaat niet. maakt cloud concreet 1 Wilbert Teunissen wilbert.teunissen@sogeti.nl Cloud Cases Strategie De rol van Functioneel Beheer 2 Onderwerpen 1. Context? Hug 3. the Impact cloud! FB 2.

Nadere informatie

Implementatie OSIRIS bij de UT Hans Westerik. Presentatie implementatie SISlink 1

Implementatie OSIRIS bij de UT Hans Westerik. Presentatie implementatie SISlink 1 Implementatie OSIRIS bij de UT Hans Westerik Presentatie implementatie SISlink 1 Agenda Achtergrondinformatie; OSIRIS projectplan; Deelprojecten; Live gang; Nazorg; Klaar? Presentatie implementatie SISlink

Nadere informatie

Taxis Pitane SQL beheerder. Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane SQL beheerder. Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane SQL beheerder Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane SQL beheerder?... 3 Kenmerken van de software... 3 De juiste SQL server editie voor uw organisatie... 3 SQL Server 2008 Express...

Nadere informatie

SURF SIS-conferentie

SURF SIS-conferentie SURF SIS-conferentie Deny Smeets: Directeur ICA (IC-Academie); Hoofd Service Unit ICT 18 juni 2009 HAN StudieInformatieSysteem HAN organisatie Faculteiten Service Bedrijf HAN ICT-organisatie HAN SIS informatiesystemen

Nadere informatie

Jeugdriagg Noord Holland Zuid: Zorg zonder rapportagezorgen

Jeugdriagg Noord Holland Zuid: Zorg zonder rapportagezorgen SAP Customer Success Story Zorg Jeugdriagg Noord Holland Zuid Jeugdriagg Noord Holland Zuid: Zorg zonder rapportagezorgen Partner Jeugdriagg Noord Holland Zuid gebruikt SAP Business Intelligence om rapportages

Nadere informatie

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld

knkpublishing Microsoft Dynamics De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware Nieuwe kansen in een veranderende media wereld De flexibele, innovatieve uitgeverijsoftware INTEGRATIE CONTINUE INNOVATIE WORKFLOW ONDERSTEUNING ABECON-CONSULTANCY OVER ABECON Microsoft Dynamics Nieuwe kansen in een veranderende media wereld Standaard

Nadere informatie

Informatie- en applicatie doel-architectuur Albeda College en Zadkine (incl. voorziene koppelingen)

Informatie- en applicatie doel-architectuur Albeda College en Zadkine (incl. voorziene koppelingen) Bijlage 10 Informatie- en applicatie doel-architectuur Albeda College en Zadkine (incl. voorziene koppelingen) Bijlage het Bestek Openbare Europese Aanbesteding SIS Gehele of gedeeltelijke overneming of

Nadere informatie

Handleiding 4CIS Synchro

Handleiding 4CIS Synchro Zakelijke software s voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding 4CIS Synchro Optimale ondersteuning van uw frontoffice Optimale communicatie tussen uw frontoffice en backoffice 4CIS InfoBase

Nadere informatie

MEER INZICHT IN PORTALEN. Frank Snels www.utwente.nl/im - informatiearchitectuur 29 oktober 2014

MEER INZICHT IN PORTALEN. Frank Snels www.utwente.nl/im - informatiearchitectuur 29 oktober 2014 MEER INZICHT IN PORTALEN Frank Snels www.utwente.nl/im - informatiearchitectuur 29 oktober 2014 AGENDA Aanleiding De wereld van portalen Doelgroep portalen hoger onderwijs Portal ontwikkelingen Tot slot

Nadere informatie

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud FileLinx Cloud FileLinx Cloud Vrijheid van vinden FileLinx en Lancom automatisering hebben de handen ineen geslagen. Met trots presenteren wij u FileLinx Cloud! Geen maatwerk software, maar een Out Of

Nadere informatie

Digitaal aanmelden, overdragen en inschrijven. Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs

Digitaal aanmelden, overdragen en inschrijven. Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs Digitaal aanmelden, overdragen en inschrijven Samenwerkingsplatform Informatie Onderwijs Inhoud 1. Sion 2. Uitgangspunten 3. Streefbeeld MBO 4. 1 Aanmelden : Aanmeldgegevens hergebruiken uit BRON 5. 2

Nadere informatie

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen:

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen: Transit Herkent u het? Steeds dezelfde uitdagingen in migratieprojecten; meerdere variabelen, in verschillende stadia en in een blijvend veranderende omgeving, managen. Grote hoeveelheden gegevens over

Nadere informatie

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing

Gratis kaart. Complete en betaalbare MKB-oplossing Complete en betaalbare MKB-oplossing De Oracle Business Intelligence Suite is een open en complete oplossing waarmee u iedereen binnen de organisatie van de juiste informatie kunt voorzien: De gegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING OSIRIS DOCENT & BEGELEIDER Handleiding voor docenten, studieadviseurs, coördinatoren en decanen

HANDLEIDING OSIRIS DOCENT & BEGELEIDER Handleiding voor docenten, studieadviseurs, coördinatoren en decanen HANDLEIDING OSIRIS DOCENT & BEGELEIDER Handleiding voor docenten, studieadviseurs, coördinatoren en decanen Auteur: Cathelijne Burgman Versie: 1.0 Datum: 20 februari 2018 Status: Definitief INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Zorginstelling Reinier de Graaf Groep realiseert solide business intelligence-systeem

Zorginstelling Reinier de Graaf Groep realiseert solide business intelligence-systeem Zorginstelling Reinier de Graaf Groep realiseert solide business intelligence-systeem Overheid en verzekeraars willen dat zorginstellingen efficiënter en kosteneffectiever functioneren. Met standaard Microsoft-technologie

Nadere informatie

Form follows function -Louis Henry Sullivan

Form follows function -Louis Henry Sullivan www.grundsatzlich-it.nl Form follows function -Louis Henry Sullivan Datawarehouse: vorm en functie Ronald Kunenborg licentie: Datawarehouse: vorm en functie Een data warehouse komt voort uit pijn Die pijn

Nadere informatie

HORA BIJ DE HVA. Tine de Mik (t.de.mik@hva.nl)

HORA BIJ DE HVA. Tine de Mik (t.de.mik@hva.nl) HORA BIJ DE HVA Tine de Mik (t.de.mik@hva.nl) 1 TOEPASSING HORA In IT governance, sourcing en architectuuradvies 2 IT GOVERNANCE HVA Stuurgroep ICT Informatieregie Secretariaat (PPM, informatie, sourcing,

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM

AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE haalt online én offline informatie uit Microsoft Dynamics CRM AVEBE ontwikkelt en verkoopt zetmeelproducten op wereldwijde schaal. Het verkoopteam werkte met een gefragmenteerde CRM (Customer Relationship

Nadere informatie

Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit. ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011

Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit. ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011 Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011 24-11-2011 Profile Consultancy Services State of the art software solutions Project implementation Life-cycle

Nadere informatie

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0

Documentatie Handleiding Hunter-CRM Desktop v1.0 Documentatie Handleiding v1.0 1 Voorwoord Hunter-Desktop is een product van Hunter-CRM. Onze CRM software is gemaakt met het oog op gemak. Deze documentatie bevat een overzicht van de meest gebruikte functionaliteiten

Nadere informatie

Handleiding mijn.intertraining.nl

Handleiding mijn.intertraining.nl TSA Group Delft bv Handleiding mijn.intertraining.nl Gebruikershandleiding Datum: 25-5-2016 Versie: 0.1-A Dit document beschrijft het gebruik van het klantenportal van Intertraining. Inhoud 1 Inleiding...

Nadere informatie

VAN PAPIERSTROOM NAAR INFORMATIESTROOM

VAN PAPIERSTROOM NAAR INFORMATIESTROOM VAN PAPIERSTROOM NAAR INFORMATIESTROOM MET ZELF LERENDE DOCUMENTHERKENNING Een continue stroom aan binnenkomende post en interne documenten. Wie herkent het niet? Het vergt tijd en energie om al deze documenten

Nadere informatie

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs

Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaken Klantcontacten Zoeken Antwoord Registraties Factsheet Zaakgericht werken in het Onderwijs Zaakgericht Werken is binnen overheidsorganisaties al een bekend begrip. Vrijwel alle werkprocessen worden

Nadere informatie

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems Cocon in het kort: speciaal ontwikkeld voor glasvezel, helder overzicht netwerk, snel iedere gewenste informatie, automatische routering en budgettering, werken in heden en toekomst, projectmatig werken,

Nadere informatie

Dataportabiliteit. Auteur: Miranda van Elswijk en Willem-Jan van Elk

Dataportabiliteit. Auteur: Miranda van Elswijk en Willem-Jan van Elk Dataportabiliteit Auteur: Miranda van Elswijk en Willem-Jan van Elk Cloud computing is een recente ontwikkeling die het mogelijk maakt om complexe ICTfunctionaliteit als dienst via het internet af te nemen.

Nadere informatie

Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning

Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning Software voor opleidingsmanagement, cursusadministratie en e-learning Overzichtelijk in beeld hebben welke cursussen, opleidingen en

Nadere informatie

Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe - producent van vorkheftrucks - verhoogt klanttevredenheid

Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe - producent van vorkheftrucks - verhoogt klanttevredenheid Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe - producent van vorkheftrucks - verhoogt klanttevredenheid Met een combinatie van Microsoft Dynamics CRM en een online besteltool krijgt MCFE niet alleen inzicht

Nadere informatie

De weg naar SOA bij de Gemeente Rotterdam

De weg naar SOA bij de Gemeente Rotterdam De weg naar SOA bij de Gemeente Rotterdam Een reisverslag OGH Fusion Middleware SOA dag 19-5-2010 Lonneke Dikmans Oracle Ace Director Inhoud 2 Architectuur Doelstellingen Rotterdam Veilig, betrouwbaar

Nadere informatie

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT

ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT ENERGIE BEDRIJVEN EN ICT De energiemarkt in Nederland is continu in beweging. Nieuwe toetreders veroveren marktaandeel en slimme meters, sectorwijzigingen en splitsing zorgen voor veranderingen. Energiebedrijven

Nadere informatie

Beknopte dienstbeschrijving beveiligen van Webapplicaties m.b.v. digitale certificaten en PKI

Beknopte dienstbeschrijving beveiligen van Webapplicaties m.b.v. digitale certificaten en PKI Beknopte dienstbeschrijving beveiligen van Webapplicaties m.b.v. digitale certificaten en PKI Document: Beknopte dienstbeschrijving beveiligen van Webapplicaties Versie: maart 2002 mei 2002 Beknopte dienstbeschrijving

Nadere informatie

Everything4Office UitvaartTotaal. Software voor subsidieverstrekkende organisatie s of afdelingen. Snel te implementeren. Aanpasbaar aan uw situatie

Everything4Office UitvaartTotaal. Software voor subsidieverstrekkende organisatie s of afdelingen. Snel te implementeren. Aanpasbaar aan uw situatie Everything4Office UitvaartTotaal Software voor subsidieverstrekkende organisatie s of afdelingen Snel te implementeren Aanpasbaar aan uw situatie Everything4Office Software, Tolnasingel 1, 2411 PV Bodegraven

Nadere informatie

GEEN ZIN IN OVERTYPEN?

GEEN ZIN IN OVERTYPEN? GEEN ZIN IN OVERTYPEN? VERSNEL UW BUSINESS DOOR: AUTOMATISCHE DATA INVOER W ORKFLOW VOOR GOEDKEURING TIJDENS HET INKOOPPROCES DIGITAAL DOCUMENT ARCHIEF DOCUMENT CAPTURE Document Capture voor Dynamics NAV

Nadere informatie

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving

CEL. Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving CEL Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving FACTSHEET CEL VERSIE 1.0 DECEMBER 2001 CEL - Bouwstenen voor een elektronische leeromgeving Inhoudsopgave Wat is CEL? 1 Uitgangspunten 1 De eindgebruiker

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Portaal Server

OpenIMS 4.2 Portaal Server OpenIMS 4.2 Portaal Server Inhoudsopgave 1 WAT IS EEN ENTERPRISE INFORMATIE PORTAAL?...3 1.1 BESPARINGEN...3 1.2 GERICHT OP EEN SPECIFIEKE DOELGROEP...3 2 OPENIMS PORTAAL SERVER (PS)...4 2.1 CENTRAAL BEHEER...4

Nadere informatie

Koppeling Profit <> CRM Connectors

Koppeling Profit <> CRM Connectors Koppeling Profit CRM Connectors Documizers B.V. Amsterdam Documenttoelichting Dit is de technische beschrijving van deze geregistreerde partnerkoppeling. Dit document beschrijft de standaard van de

Nadere informatie

ARCADIS Imagine the result E-learning bij de implementatie van een DMS

ARCADIS Imagine the result E-learning bij de implementatie van een DMS ARCADIS Imagine the result E-learning bij de implementatie van een DMS 1 Agenda Korte introductie ARCADIS Document management als pijler van programma Digitaal samenwerken Doelstellingen (opleiding, support,

Nadere informatie

Magnutude 2012 Efficient BI. 18 september Joost de Ruyter van Steveninck

Magnutude 2012 Efficient BI. 18 september Joost de Ruyter van Steveninck Magnutude 2012 Efficient BI 18 september Joost de Ruyter van Steveninck 2 Inhoud Is BI nog niet efficiënt? Trends in BI Efficient BI: de trends in praktijk 3 Feedback van de gebruiker Informatie behoefte

Nadere informatie

Waarom Webfysio? www.webfysio.nl - team@webfysio.nl

Waarom Webfysio? www.webfysio.nl - team@webfysio.nl Uw cliënt verdient toch maatwerk zorg? Waarom Webfysio? Uw eigen online en blended maatwerk zorgpakketten aanbieden Uw cliënten ondersteunen met online agenda, notificaties en herinneringen Direct online

Nadere informatie

TranSearch WEBPlus. Overzicht

TranSearch WEBPlus. Overzicht TranSearch WEBPlus Overzicht TranSearch WebPlus is de laatste in een lange rij intuïtieve oplossingen van UK Software Limited. TranSearch WebPlus is wederom een hoogstaande oplossing voor datamanagement

Nadere informatie

SaNS 2010: Iedereen live, wat nu?

SaNS 2010: Iedereen live, wat nu? SaNS 2010: Iedereen live, wat nu? SiSLink Conferentie, 17 en 18 juni 2010 Hans Janssen Productmanager SaNS Expertisecentrum Introductie: Hans en SaNS Hans Janssen: Productmanager SaNS Expertisecentrum

Nadere informatie

Toolselectie checklist

Toolselectie checklist Toolselectie checklist KIES EENVOUDIG HET INCIDENT MANAGEMENT SYSTEEM DAT HET BESTE BIJ JOUW ORGANISATIE PAST Zo werkt het Vul onderstaand de leveranciers in die je wilt vergelijken. Zet vervolgens in

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem NIS UPDATE RELEASE Q1-2014 NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Niets uit deze opgave

Nadere informatie

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: A SHARP CHOICE IN INTELLIGENT SCANNING SimplifyScan maakt het voor gebruikers mogelijk om documenten op een eenvoudige wijze te scannen

Nadere informatie

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail Beknopte dienstbeschrijving Beveiligen van e-mail m.b.v. digitale certificaten en PKI Document: Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Snel te

Nadere informatie

1. Voorbereiden 2. Inrichten 3. Toepassen 4. Beheren

1. Voorbereiden 2. Inrichten 3. Toepassen 4. Beheren Stappenplan Digimelding Digimelding voor het terugmelden op basisregistraties! Update juli 2018 Het aansluitproces van Digimelding bestaat uit 3 fasen die kunnen worden afgebakend en ingepland. Deze fasen

Nadere informatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie RAM Mobile Data Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Nadere informatie

Het wordt tijd om afscheid te nemen van oude producten, bijbehorende processen en legacy-systemen. Vernieuwing

Het wordt tijd om afscheid te nemen van oude producten, bijbehorende processen en legacy-systemen. Vernieuwing Colosseus Vixion Onze organisatie combineert expertise in twee essentiële disciplines: IT en consultancy. Deze komen samen in een totaaloplossing, waarin onze applicatie Sequence TM centraal staat. Met

Nadere informatie

OVERZICHT EN GRIP OP STAGE- EN AFSTUDEERPROCESSEN.

OVERZICHT EN GRIP OP STAGE- EN AFSTUDEERPROCESSEN. OVERZICHT EN GRIP OP STAGE- EN AFSTUDEERPROCESSEN. WAAROM ONSTAGE? STUDENT > Eenvoudig online zoeken en solliciteren naar leuke stage opdrachten > Uitwisselen van ervaringen met andere studenten > Meertalig

Nadere informatie

Technische onderzoek

Technische onderzoek Technische onderzoek Wat is CWIPS CWIPS is een inlogsysteem dat de Hogeschool Rotterdam heeft ontwikkeld. De CWIPS is een Single Sign On systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de gebruiker maar 1 keer hoeft

Nadere informatie

24/7. Support. smart fms

24/7. Support. smart fms 24/7 Support Smart FMS vindt het van het grootste belang dat haar klanten helder inzicht hebben in de voorwaarden, zekerheid over gemaakte afspraken en het vertrouwen in haar als softwareaanbieder. Het

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Project Diva. De implementatie van Documentum bij Provincie Utrecht, 7 september 2011

Project Diva. De implementatie van Documentum bij Provincie Utrecht, 7 september 2011 Project Diva De implementatie van Documentum bij Provincie Utrecht, 7 september 2011 Ad Overgaag, projectleider provincie Utrecht Marko van Schaijk, euroscript delt 1 Oude situatie Veranderende taken Krimpende

Nadere informatie

Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig

Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig Auteur: Miranda van Elswijk en Jan-Willem van Elk Dit artikel is verschenen in COS, mei 2011 Cloud services worden steeds meer gebruikelijk.

Nadere informatie

Zoekt u software? Of een oplossing die uw business vooruit helpt?

Zoekt u software? Of een oplossing die uw business vooruit helpt? Zoekt u software? Of een oplossing die uw business vooruit helpt? SAAS CONSULTANCY PROJECT MANAGEMENT SUPPORT KLANT E-LEARNING DEVELOPMENT TRAINING BUSINESS PROCESS REDESIGN Alles centraal geregeld Verkoopt,

Nadere informatie

Novell Data Synchronizer: wie kan er nog zonder? Wiljo Tiele Geert Wirken

Novell Data Synchronizer: wie kan er nog zonder? Wiljo Tiele Geert Wirken Novell Data Synchronizer: wie kan er nog zonder? Wiljo Tiele Geert Wirken Welkom op Mobiele telefoons uit aub In het Reehorst-gebouw niet roken De presentaties staan na vandaag op de website Heeft u een

Nadere informatie

output management www.advanced-forms.com

output management www.advanced-forms.com output management www.advanced-forms.com Advanced-Forms Advanced-Forms is een state-of-the-art, gebruiksvriendelijke- en flexibele outputmanagementoplossing voor bedrijven van elke grootte. Met Advanced-Forms

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie