Om recht te hebben op betaald educatief verlof moet je als werknemer voldoen aan de volgende voorwaarden:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Om recht te hebben op betaald educatief verlof moet je als werknemer voldoen aan de volgende voorwaarden:"

Transcriptie

1 Betaald Educatief Verlof Wat is betaald educatief verlof? Betaald educatief verlof is een recht dat toegekend kan worden aan werknemers uit de privésector om erkende opleidingen te volgen en op het werk afwezig te zijn met behoud van loon. De tegenhanger daarvan in de openbare sector is vormingsverlof. Als jijzelf en de opleiding die je volgt aan de wettelijke voorwaarden voldoen, kan je werkgever het betaald educatief verlof niet weigeren, maar je moet de afwezigheden wel in onderling overleg met je werkgever plannen. Na de opleiding vraagt de werkgever de terugbetaling voor jouw gewettigde afwezigheid op het werk door het indienen van een schuldvordering bij de bevoegde overheidsdienst. Heb je recht op betaald educatief verlof? Om recht te hebben op betaald educatief verlof moet je als werknemer voldoen aan de volgende voorwaarden: Je bent tewerkgesteld in de privésector (de werkgever betaalt een specifieke bijdrage voor het educatief verlof) of je bent contractueel werknemer bij een autonoom overheidsbedrijf (Belgacom, NMBS, Bpost, Belgocontrol). Let op! Ben je administratief, technisch of werkliedenpersoneel uit het vrij onderwijs heb je ook recht op betaald educatief verlof als je loon ten laste valt van de instelling zelf. Je bent voltijds of deeltijds tewerkgesteld (bij één of meerdere werkgevers). Om als deeltijds werknemer recht te hebben op betaald educatief verlof moet je minstens 4/5de van de normale arbeidsduur per week tewerkgesteld zijn (bv. 30,4u/38u), ofwel werk je op basis van een variabel uurrooster (dit moet zo vermeld staan in de arbeidsovereenkomst), of je bent minstens halftijds tewerkgesteld. In dit laatste geval heb je alleen recht op betaald educatief verlof voor beroepsopleidingen die je volgt tijdens de normale arbeidsuren. Je moet minstens voor 32 contacturen over het academiejaar ingeschreven zijn in een opleiding die in aanmerking komt voor betaald educatief verlof (zie onder).

2 Welke opleidingen komen bij ons in aanmerking voor betaald educatief verlof? Alle erkende bachelor- en masteropleidingen (ook aanvullende opleidingen) die na 16 uur of tijdens het weekend worden georganiseerd en die minstens 32 contacturen per opleidingsfase bevatten. Bij ons voldoen volgende opleidingen daaraan: Campus Brussel Academische Opleidingen (contactpersoon: Geert Van Ouytsel - sa.brussel@kuleuven.be): o Bachelor in de handelswetenschappen, avondprogramma o Master in de handelswetenschappen, avondprogramma o Schakelprogramma handelswetenschappen, avondprogramma o Master in de internationale bedrijfseconomie en het bedrijfsbeleid o Master na master vennootschapsrecht o Master na master intellectuele rechten o Specifieke lerarenopleiding Campus Brussel Professionele Bacheloropleiding (contactpersoon: Jimmy Gorteman o BA in de Gezinswetenschappen (zaterdagonderwijs) Campus Aalst Professionele Bacheloropleidingen (contactpersoon: Jimmy Gorteman o BA Vastgoed (HAO) o BA Bedrijfsmanagement (HAO) o BA Office Management (HAO) o BA Bouw (HAO) Campus Gent Professionele Bacheloropleidingen (contactpersoon: Jimmy Gorteman o BA in de Biomedische Laboratoriumtechnologie (HAO) o BA in de Voedings- en dieetkunde (HAO) Campus Waas Professionele Bacheloropleidingen (contactpersoon: Jimmy Gorteman o BA in het Onderwijs: Secundair Onderwijs (HAO) o BA in Onderwijs: Lager Onderwijs (HAO) Werk je s nachts of in het weekend, kan je een opleiding volgen die maximum eenmaal per week overdag wordt gegeven. Opleidingen die daaraan voldoen bij ons : Campus Brussel Professionele Bacheloropleidingen (contactpersoon: Jimmy Gorteman o BA in de Gezinswetenschappen (met levenservaring) o BA na BA Psychosociale gerontologie

3 Opleidingen die een erkenning voor betaald educatief verlof hebben verkregen via het bevoegde paritair comité of via een erkenningscommissie. Lijst van erkende opleidingen bij ons via PC : Campus Brussel Professionele opleidingen (contactpersoon: Jimmy Gorteman - o BA Ergotherapie o BA Medische Beeldvorming o BA Optiek en Optometrie o BA Sociaal Werk voor volwassenen o BA na BA Palliatieve Zorg (enkel nog voor herinschrijvers) o BA in de Verpleegkunde (afstandsonderwijs uitdovend) Campus Brussel Academische opleidingen (contactpersoon: Geert Van Ouytsel sa.brussel@kuleuven.be): BA specifieke lerarenopleiding Campus Aalst Professionele opleidingen (contactpersoon: Jimmy Gorteman o BA na BA Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg o BA in de Verpleegkunde (HAO uitdovend) Campus Waas Professionele opleidingen (contactpersoon: Jimmy Gorteman o BA in de Vroedkunde (afstandsonderwijs) o BA in de Verpleegkunde (afstandsonderwijs) Er moet in principe geen verband bestaan tussen de gevolgde opleiding en je huidig beroep of functie. Kom je ook in aanmerking als je ingeschreven bent met een examen-of creditcontract? Ben je ingeschreven voor een opleiding met een examencontract met het oog op het behalen van een diploma, dan heb je recht op educatief verlof gelijk aan driemaal de wekelijkse arbeidsduur. Je moet enkel een bewijs van deelname aan de examens voorleggen. (contactpersoon: Sociaalstatuut@odisee.be voor professionele opleidingen, sa.brussel@kuleuven.be voor academische opleidingen) Ben je ingeschreven met een examencontract met het oog op het behalen van credits, dan heb je geen recht op educatief verlof. Ben je ingeschreven met een creditcontract, dan heb je geen recht op educatief verlof.

4 Basisprincipes van betaald educatief verlof Je kan per academiejaar maximum 180 uur betaald educatief verlof krijgen. Dit aantal uren is afhankelijk van je opleiding en beperkt tot het aantal contacturen dat je effectief hebt gevolgd. Je moet de lessen nauwgezet volgen en hiervan het bewijs leveren. Je behoudt je loon begrensd tot een bruto maandloon van Je moet je afwezigheden plannen in overleg met je werkgever en je educatief verlof opnemen tussen de datum van de aanvang van je opleiding en de datum van je laatste examen van de 1ste zittijd. Enkel als je effectief deelneemt aan de examens van de 2de zittijd wordt deze periode verlengd tot het einde van deze 2de zittijd. Educatief verlof kan je gebruiken om lessen te volgen, een niet-bezoldigde stage te doen, te studeren, deel te nemen aan examens, Het is belangrijk dat je op voorhand goed nagaat of je recht hebt op betaald educatief verlof, om moeilijkheden achteraf te vermijden. Ben je van het werk afwezig voor een opleiding die niet in aanmerking komt voor betaald educatief verlof, dan kan je voor die afwezigheid de uitbetaling van je normale loon niet eisen. Was het loon al uitbetaald dan kan je werkgever je vragen om dit deel terug te betalen. Welke formaliteiten moet ik vervullen? 1) Je bezorgt een getuigschrift van regelmatige inschrijving aan je werkgever. Je moet je werkgever inlichten over je inschrijving en vraag voor betaald educatief verlof door middel van het getuigschrift van regelmatige inschrijving. Het getuigschrift is een bijzonder document dat specifiek dient voor het bekomen van betaald educatief verlof. In het document bevestigt de contactpersoon van de instelling vermeld tussen haakjes bij de opsomming van de erkende opleidingen (zie boven) of de contactpersoon als je bent ingeschreven met een examencontract (zie boven) dat je bent ingeschreven aan onze onderwijsinstelling en ook het uurrooster van de lessen wordt vermeld. Je kan het formulier aanvragen door het aanvraagformulier BEV (zie verder) te bezorgen aan de contactpersoon tussen haakjes vermeld bij de opsomming van de erkende opleidingen (zie boven) en examencontract (zie boven). Het gewone inschrijvingsattest dat je van de studentenadministratie ontvangt bij inschrijving kan hiervoor niet worden gebruikt. Aanvraagformulieren BEV AO en PO: Odisee Professionele Bacheloropleidingen: zie Odisee Aanvraagformulier BEV- Vormingsverlof KU Leuven Academische Opleidingen: zie KUL Aanvraagformulier BEV Het overhandigen van het getuigschrift aan je werkgever moet uiterlijk op 31 oktober van het academiejaar gebeuren. Ben je pas na 31 oktober ingeschreven of verander je van werkgever in de loop van het academiejaar, dan moet je je werkgever inlichten binnen de 15 dagen na de inschrijving of de verandering van werkgever.

5 2) Je bezorgt een trimestrieel getuigschrift van nauwgezetheid aan je werkgever. Na je inschrijving, moet je de lessen nauwgezet volgen. Als bewijs van je aanwezigheid moet je het trimestrieel getuigschrift van nauwgezetheid bezorgen aan je werkgever geattesteerd door je onderwijsinstelling. Het document wordt je per trimester bezorgd door de contactpersoon BEV per opleiding erkend voor BEV (zie boven). Als je meer dan 10 % ongewettigd afwezig was, verlies je het recht op betaald educatief verlof voor een periode van 6 maanden. Let op! Als je gewettigd afwezig bent in de lessen, moet je dit tijdig meedelen aan de onderwijsinstelling. Laattijdige wettigingen kunnen niet worden aanvaard. 3) Verwittig je werkgever als je je studies voortijdig stopzet. Als je de opleiding voortijdig stopzet, moet je de werkgever verwittigen binnen de 5 dagen na de stopzetting. Je verliest het recht op betaald educatief verlof vanaf de datum dat je de werkgever hebt ingelicht. Het aantal verlofuren dat je recht hebt op betaald educatief verlof zal worden bepaald op basis van de werkelijk gevolgde lesuren voor de stopzetting van de lessen. Op hoeveel uren betaald educatief verlof heb ik recht? Je hebt het recht om, met behoud van je normaal loon, op het werk afwezig te zijn gedurende een aantal uren dat overeenstemt met dat van de gevolgde lessen. Dit aantal uren is echter elk academiejaar begrensd tot het aantal effectieve contacturen. Het maximum aantal uren voor een academische bachelor of master ligt op 120 uren betaald educatief verlof per academiejaar. Deze voor een professionele bachelor ligt op 100 uur per academiejaar, behalve als de lessen samenvallen met de werktijd dan wordt het aantal uur verhoogd tot 120 uur (opgelet: er moeten 20 samenvallende uren aangetoond worden). Als je een opleiding volgt die erkend is in het kader van betaald educatief verlof en die voorbereidt op een knelpuntberoep (lijst RVA), kan het aantal uren dat kan worden toegekend oplopen tot maximum 180 uren. Meer informatie voor Vlaanderen: voor Brussel: voor Wallonië: bij de Sociale dienst van STUVO+: Vlaams Gewest: Departement Werk en Sociale Economie Departement Werk en Sociale Economie Betaald Educatief Verlof Koning Albert II laan 35 bus Brussel Tel: of 1700 (gratis telefoonnummer, elke werkdag van 9 tot 19 uur) educatiefverlof@vlaanderen.be

6 Brussels Hoofdstedelijk Gewest :Brussel Economie en Werkgelegenheid Kruidtuinlaan Brussel Tel.: Waals Gewest : SPW-DG06 Direction des Politiques transversales Région/Communauté CEP Place de Wallonie 1 (bâtiment II) 5100 Jambes Tél.: conge.education.paye@spw.wallonie.be

Om recht te hebben op betaald educatief verlof moet je als werknemer voldoen aan de volgende voorwaarden:

Om recht te hebben op betaald educatief verlof moet je als werknemer voldoen aan de volgende voorwaarden: Betaald Educatief Verlof Wat is betaald educatief verlof? Betaald educatief verlof is een recht dat toegekend kan worden aan werknemers uit de privésector om erkende opleidingen te volgen en op het werk

Nadere informatie

Om recht te hebben op betaald educatief verlof moet je als werknemer voldoen aan de volgende voorwaarden:

Om recht te hebben op betaald educatief verlof moet je als werknemer voldoen aan de volgende voorwaarden: Betaald Educatief Verlof Wat is betaald educatief verlof? Betaald educatief verlof is een recht dat toegekend kan worden aan werknemers uit de privésector om erkende opleidingen te volgen en op het werk

Nadere informatie

Voor opleidingen met startdatum 1 september 2019 of later geldt voor Vlaanderen de regelgeving van het VOV in plaats van de regelgeving van het BEV.

Voor opleidingen met startdatum 1 september 2019 of later geldt voor Vlaanderen de regelgeving van het VOV in plaats van de regelgeving van het BEV. Vlaams opleidingsverlof (VOV) nieuw vanaf 1 september 2019 Nieuw - Vlaams opleidingsverlof (VOV) Op 21 december 2018 keurde de Vlaamse Regering de hervorming van het betaald educatief verlof (BEV) naar

Nadere informatie

INFONOTA - BETAALD EDUCATIEF VERLOF

INFONOTA - BETAALD EDUCATIEF VERLOF INFONOTA - BETAALD EDUCATIEF VERLOF 1. Inleiding Betaald educatief verlof is een stelsel van individueel opleidingsverlof dat de sociale promotie van de werknemers uit de privé-sector beoogt. Hiertoe krijgen

Nadere informatie

LEIDRAAD BETAALD EDUCATIEF VERLOF

LEIDRAAD BETAALD EDUCATIEF VERLOF LEIDRAAD BETAALD EDUCATIEF VERLOF 1. Principe van het betaald educatief verlof Het betaald educatief verlof is een recht dat toegekend wordt aan werknemers in de privé-sector dat hen in staat stelt erkende

Nadere informatie

EDUCATIEF VERLOF. Owner : Human Resources. Location: NA

EDUCATIEF VERLOF. Owner : Human Resources. Location: NA EDUCATIEF VERLOF Owner : Human Resources Location : N.A. De inlichtingen van dit document zijn eigendom van AMI SEMICONDUCTOR Belgium BVBA en reproducties, toepassingen of mededelingen aan derden zijn

Nadere informatie

WEGWIJS IN HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF

WEGWIJS IN HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF WEGWIJS IN HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF 1. Principe van het betaald educatief verlof Als werknemer in de privésector heb je recht op betaald educatief verlof. Dat betekent dat je, als je een erkende opleiding

Nadere informatie

Enkel werknemers, die in het Vlaams Gewest tewerkgesteld zijn, komen in aanmerking voor het VOV.

Enkel werknemers, die in het Vlaams Gewest tewerkgesteld zijn, komen in aanmerking voor het VOV. Betaald Educatief Verlf BEV Je werkt in Vlaanderen Nieuw vanaf 1 september 2019 - Vlaams pleidingsverlf (VOV) Wie in Vlaanderen is tewerkgesteld en een pleiding wil vlgen met startdatum 1 september 2019

Nadere informatie

VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF (VOV) INFOSESSIE WERKGEVERS MEI 2019

VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF (VOV) INFOSESSIE WERKGEVERS MEI 2019 VLAAMS OPLEIDINGSVERLOF (VOV) INFOSESSIE WERKGEVERS MEI 2019 Agenda 1. Intro Vlaamse opleidingsincentives 2. Vlaams opleidingsverlof Basisprincipes Werknemer Werkgever 3. Vlaams opleidingsverlof versus

Nadere informatie

[2012-07-09] HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF

[2012-07-09] HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF [2012-07-09] HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF Het betaald educatief verlof De werknemers uit de privésector kunnen, onder bepaalde voorwaarden, betaald educatief verlof krijgen. Dit wil zeggen dat zij hun

Nadere informatie

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de privésector

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de privésector Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de privésector Departement Werk & Sociale Economie Aanmoedigingspremies Koning Albert II-laan 35 bus 20, 1030 BRUSSEL

Nadere informatie

ZORGKUNDIGE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR ZORGKUNDIGE

ZORGKUNDIGE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR ZORGKUNDIGE INFORMATIEBROCHURE SOCIAAL FONDS OUDERENZORG ZORGKUNDIGE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR ZORGKUNDIGE WERK JE IN EEN WOONZORGCENTRUM? WIL JE EEN OPLEIDING VOLGEN TOT ZORGKUNDIGE? Het Sociaal Fonds betaalt de

Nadere informatie

VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE

VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE WERK JE IN EEN PRIVÉ-ZIEKENHUIS? WIL JE EEN OPLEIDING VERPLEEGKUNDE VOLGEN? SCHOOLJAAR 2018 2019 Voor de werknemers van de privé-ziekenhuizen die

Nadere informatie

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF Inleiding Betaald educatief verlof is een stelsel van individueel opleidingsverlof. Het kan omschreven worden als het recht toegekend aan werknemers die bepaalde

Nadere informatie

Vlaamse aanmoedigingspremie voor loopbaanonderbreking voor personeelsleden van de Vlaamse openbare sector en het Nederlandstalige onderwijs

Vlaamse aanmoedigingspremie voor loopbaanonderbreking voor personeelsleden van de Vlaamse openbare sector en het Nederlandstalige onderwijs Vlaamse aanmoedigingspremie voor loopbaanonderbreking voor personeelsleden van de Vlaamse openbare sector en het Nederlandstalige onderwijs De aanmoedigingspremie wordt toegekend door de Vlaamse overheid.

Nadere informatie

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de privésector

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de privésector Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de privésector Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie Dienst Aanmoedigingspremies Koning Albert

Nadere informatie

Vlaamse aanmoedigingspremie voor loopbaanonderbreking voor personeelsleden van de Vlaamse openbare sector en het Nederlandstalig onderwijs

Vlaamse aanmoedigingspremie voor loopbaanonderbreking voor personeelsleden van de Vlaamse openbare sector en het Nederlandstalig onderwijs Vlaamse aanmoedigingspremie voor loopbaanonderbreking voor personeelsleden van de Vlaamse openbare sector en het Nederlandstalig onderwijs 2 Het is vaak niet eenvoudig om een goed evenwicht te vinden tussen

Nadere informatie

Betaald Educatief Verlof (BEV) voor sectorale beroepsopleidingen

Betaald Educatief Verlof (BEV) voor sectorale beroepsopleidingen Betaald Educatief Verlof (BEV) voor sectorale beroepsopleidingen Inhoud 1 Wat is BEV? 2 2 De voorwaarden voor BEV? 2 3 Erkende opleidingen voor werknemers in PC 109 en 215 3 4 Opleiding(en) melden bij

Nadere informatie

Info en werkwijze - Campus Brussel-T Serclaes 2013-2014

Info en werkwijze - Campus Brussel-T Serclaes 2013-2014 Info en werkwijze - Campus Brussel-T Serclaes 2013-2014 In de cursusdienst worden alleen nieuwe syllabi en handboeken verkocht. Tweedehandsexemplaren zijn er niet te verkrijgen. De betaling van de handboeken

Nadere informatie

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de social-profitsector

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de social-profitsector Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking of tijdskrediet in de social-profitsector Departement Werk & Sociale Economie Aanmoedigingspremies Koning Albert II-laan 35 20, 1030

Nadere informatie

VERPLEEGKUNDE, OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE WERK JE IN EEN PRIVÉ-WOONZORGCENTRUM? WIL JE EEN OPLEIDING VERPLEEGKUNDE VOLGEN?

VERPLEEGKUNDE, OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE WERK JE IN EEN PRIVÉ-WOONZORGCENTRUM? WIL JE EEN OPLEIDING VERPLEEGKUNDE VOLGEN? VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR VERPLEEGKUNDE WERK JE IN EEN PRIVÉ-WOONZORGCENTRUM? WIL JE EEN OPLEIDING VERPLEEGKUNDE VOLGEN? Het Sociaal Fonds Ouderenzorg betaalt de inschrijvingskosten terug

Nadere informatie

Een bachelor- of masterdiploma behalen

Een bachelor- of masterdiploma behalen WERKEN EN STUDEREN Ben je al aan het werk maar wil je een nieuwe uitdaging aangaan en professioneel een andere weg inslaan? Heb je vroeger niet de kans gekregen of genomen om verder te studeren maar wil

Nadere informatie

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden

FOD WASO Voorzitter van het Paritair Comité 337 Ernest Blerotstraat, BRUSSEL I. ORGANISATOR VAN DE OPLEIDING. Voorwaarden AANVRAAGFORMULIER te voegen bij het PROGRAMMA van de opieidingen voorgelegd voor erkenning in het kader van het Betaald Educatief Verlof door het Aanvullend paritair comité voor de non-profitsector (PC

Nadere informatie

Vlaamse aanmoedigingspremies voor de privé sector Zorgkrediet - Opleidingskrediet - Onderneming in moeilijkheden

Vlaamse aanmoedigingspremies voor de privé sector Zorgkrediet - Opleidingskrediet - Onderneming in moeilijkheden Vlaamse aanmoedigingspremies voor de privé sector Zorgkrediet - Opleidingskrediet - Onderneming in moeilijkheden Het is vaak niet eenvoudig om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privéleven. Daarnaast

Nadere informatie

Betaald Educatief Verlof (BEV) voor sectorale beroepsopleidingen

Betaald Educatief Verlof (BEV) voor sectorale beroepsopleidingen Betaald Educatief Verlof (BEV) voor sectorale beroepsopleidingen Inhoud 1 Wat is BEV? 3 2 De voorwaarden voor BEV? 3 3 Erkende opleidingen voor werknemers in PC 109 en 215 4 4 Opleiding(en) melden bij

Nadere informatie

Opstap naar verpleegkunde

Opstap naar verpleegkunde Opstap naar verpleegkunde Informatiebrochure Sociaal Fonds voor Privé-Ziekenhuizen Project 360 SCHOOLJAAR 2009-2010 Fonds beheerd door Opstap naar Verpleegkunde Schooljaar 2009-2010 Inhoudstafel 1. Voor

Nadere informatie

1. Basisregeling: geen wijziging tijdens duur opleiding en woonplaats werknemer en werkplaats werknemer liggen in zelfde Gewest

1. Basisregeling: geen wijziging tijdens duur opleiding en woonplaats werknemer en werkplaats werknemer liggen in zelfde Gewest Educatief verlof behandeling bij intergewestelijke mobiliteit 1. Basisregeling: geen wijziging tijdens duur en woonplaats werknemer en werkplaats werknemer liggen in zelfde Gewest werknemer bij start werknemer

Nadere informatie

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector Departement Werk & Sociale Economie Aanmoedigingspremies Koning Albert II-laan 35 20, 1030 BRUSSEL Tel. 1700

Nadere informatie

STUDIEGELD, STUDIETOELAGE & STUDIEFINANCIERING

STUDIEGELD, STUDIETOELAGE & STUDIEFINANCIERING STUDIEGELD, STUDIETOELAGE & STUDIEFINANCIERING 2019-2020 INHOUD JE STUDIEGELD 1. Welk tarief betaal je? p4 2. Procedure van betaling p6 BEREKENING VAN JE STUDIETOELAGE EN/OF JE STUDIEGELD DOOR STUVO p8

Nadere informatie

Een bachelor- of masterdiploma behalen

Een bachelor- of masterdiploma behalen Werken en studeren Ben je al aan het werk maar wil je een nieuwe uitdaging aangaan en professioneel een andere weg inslaan? Heb je vroeger niet de kans gekregen of genomen om verder te studeren maar wil

Nadere informatie

OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar Openingsuren van 17/09/2018 tot 21/09/2018

OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar Openingsuren van 17/09/2018 tot 21/09/2018 OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2018-2019 Openingsuren van 17/09/2018 tot 21/09/2018 maandag 17/09/18 van 10u tot 16u van 16u tot 18u 1 ste en 2

Nadere informatie

Tijdskrediet met motief 1

Tijdskrediet met motief 1 Tijdskrediet met motief 1 Reden Hoelang waarden Beperkingen / uitbreidingen Vlaamse premie RVA uitkeringen (bruto netto) MOTIEF ZORG 1. opvoeding van kinderen

Nadere informatie

OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2015-2016

OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2015-2016 OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2015-2016 Infodag zaterdag 05/09/2015 van 9u tot 13u Enkel verkoop van reeds beschikbaar schriftelijk studiemateriaal

Nadere informatie

VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU?

VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? OPSTAP NAAR VERPLEEG- KUNDE SCHOOLJAAR 2017-2018 VERPLEEGKUNDE, IETS VOOR JOU? WERK JE IN EEN PRIVÉ-WOONZORGCENTRUM? WIL JE EEN OPLEIDING VERPLEEGKUNDE VOLGEN? Het Sociaal Fonds Ouderenzorg betaalt de

Nadere informatie

Master of Science in het sociaal werk en sociaal beleid

Master of Science in het sociaal werk en sociaal beleid Master of Science in het sociaal werk en sociaal beleid Infosessie werkstudenten Academiejaar 2019-2020 Inhoud Combinatie studie-job o Flexibel studeren aan de KU Leuven o Statuut werkstudent o Faciliteiten

Nadere informatie

U werd niet vóór 30/09/2017 aangeworven en u bent in het bezit van een Activakaart die op deze datum nog geldig is?

U werd niet vóór 30/09/2017 aangeworven en u bent in het bezit van een Activakaart die op deze datum nog geldig is? activa.brussels Waarover gaat het? Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft de toegangsvoorwaarden van het Activa-plan vereenvoudigd om de Brusselse werkzoekenden nog meer kansen te bieden. U wilt opnieuw

Nadere informatie

Toelating tot arbeid en verblijf de gecombineerde vergunning/single permit voor buitenlandse werknemers

Toelating tot arbeid en verblijf de gecombineerde vergunning/single permit voor buitenlandse werknemers Toelating tot arbeid en verblijf de gecombineerde vergunning/single permit voor buitenlandse werknemers De bouwstenen van Acerta voor u 1 Inhoudstafel 1. De gewesten aan zet 3 2. Arbeidskaarten en arbeidsvergunning

Nadere informatie

loopbaanonderbreking in een openbare dienst

loopbaanonderbreking in een openbare dienst Vraag dit verlof online aan focus op loopbaanonderbreking in een openbare dienst Dankzij een gewone loopbaanonderbreking in de openbare diensten, kunt u meer tijd vrijmaken voor uzelf of voor uw naasten.

Nadere informatie

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF. Juni 2009. Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF. Juni 2009. Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF Juni 2009 Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt Deze brochure is gratis te verkrijgen: Telefonisch op het nummer 02 233 42 11 Door rechtstreekse bestelling

Nadere informatie

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector

Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector Aanvraag van een Vlaamse aanmoedigingspremie bij loopbaanonderbreking in de openbare sector Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie Dienst Aanmoedigingspremies Koning Albert II-laan 35

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ABANTE VZW JULI 2012

NIEUWSBRIEF ABANTE VZW JULI 2012 NIEUWSBRIEF ABANTE VZW JULI 2012 Geachte heer Geachte mevrouw De nieuwsbrief van Abante neemt geen vakantie, in tegendeel ze is rijkelijk gevuld met vier artikels. We openen deze maand met de verplichte

Nadere informatie

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF. Maart 2008. Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF. Maart 2008. Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF Maart 2008 Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt Deze brochure is gratis te verkrijgen: Telefonisch op het nummer 02 233 42 11 Door rechtstreekse

Nadere informatie

Aanvraag van onderbrekingsuitkeringen in het kader van het Vlaams zorgkrediet

Aanvraag van onderbrekingsuitkeringen in het kader van het Vlaams zorgkrediet Aanvraag van onderbrekingsuitkeringen in het kader van het Vlaams zorgkrediet Departement Werk & Sociale Economie Vlaams zorgkrediet Koning Albert II-laan 35 bus 20, 1030 BRUSSEL Tel. 1700 vlaamszorgkrediet@vlaanderen.be

Nadere informatie

OPENINGSUREN & CONTACT CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2013-2014

OPENINGSUREN & CONTACT CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2013-2014 OPENINGSUREN & CONTACT CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2013-2014 Infodag zaterdag 07/09/2013 van 9u tot 13u Enkel verkoop van reeds beschikbaar schriftelijk

Nadere informatie

Aanvraag om uitkeringen loopbaanonderbreking

Aanvraag om uitkeringen loopbaanonderbreking Aanvraag om uitkeringen loopbaanonderbreking U wilt uw loopbaan gedeeltelijk of volledig onderbreken en daarbij een financiële tussenkomst van de RVA ontvangen. Met dit formulier kunt u onderbrekingsuitkeringen

Nadere informatie

Postgraduaat Orthoptie FAQ Veel gestelde vragen

Postgraduaat Orthoptie FAQ Veel gestelde vragen Postgraduaat Orthoptie FAQ Veel gestelde vragen 1. Kan ik met een ander bachelordiploma dan verpleegkunde, kinesitherapie, ergotherapie en logopedie ook de opleiding volgen? In de studiecontract van de

Nadere informatie

VR DOC.1260/2TER

VR DOC.1260/2TER VR 2018 0911 DOC.1260/2TER Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van afdeling 6 toekenning van betaald educatief verlof in het kader van voortdurende vorming van de werknemers van hoofdstuk IV

Nadere informatie

Kinderbijslag na de leerplicht

Kinderbijslag na de leerplicht Kinderbijslag na de leerplicht studenten MyFamily staat voor u klaar! MyFamily Brouwersvliet 4 bus 3 2000 Antwerpen kinderbijslag@xerius.be 078 15 40 25 Op de leeftijd van 18 jaar verandert er veel voor

Nadere informatie

Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming

Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming STEUN AAN ONDERNEMINGEN Aanvraag tot gedeeltelijke terugbetaling van de opleidingskosten door een erkende dienstencheque-onderneming Verzend het ondertekende formulier (en de bewijsstukken) nadat de opleiding

Nadere informatie

AFGESTUDEERD? WAT NU?!

AFGESTUDEERD? WAT NU?! AFGESTUDEERD? WAT NU?! Je hebt je diploma op zak, maar wat nu? Weet je al of je werk wil zoeken, verder wil studeren of misschien naar het buitenland trekt? En hoe pak je dit dan best aan? Heb je nog recht

Nadere informatie

OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar Openingsuren van 18/09/2017 tot 22/09/2017

OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar Openingsuren van 18/09/2017 tot 22/09/2017 OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2017-2018 Openingsuren van 18/09/2017 tot 22/09/2017 maandag 18/09/17 van 10u tot 16u van 16u tot 18u 1 ste en 2

Nadere informatie

Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL?

Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL? Wat na je bacheloropleiding aan Hogeschool PXL? n Bachelor in de agro- en biotechnologie 2 Beste PXL-student, Als (bijna) kersverse professionele bachelor zoek je misschien een geschikte overgang naar

Nadere informatie

Studiegelden 2012-2013: raad van bestuur B1565/165/23.04.2012

Studiegelden 2012-2013: raad van bestuur B1565/165/23.04.2012 Studiegelden 2012-2013: raad van bestuur B1565/165/23.04.2012 Uitgangspunten Algemene Onderwijsregeling 2012-2013 1. Alle nieuwe studenten betalen het studiegeld volgens het tarief van een niet- beurstariefstudent.

Nadere informatie

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF. September 2006. Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF. September 2006. Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF September 2006 Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt Deze brochure is gratis te verkrijgen: Telefonisch op het nummer 02 233 42 11 Door rechtstreekse

Nadere informatie

VR DOC.0957/2BIS

VR DOC.0957/2BIS VR 2018 2007 DOC.0957/2BIS VR 2018 2007 DOC.0957/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van afdeling 6 toekenning van betaald educatief verlof in het kader van voortdurende vorming van de

Nadere informatie

U WILT STUDIES MET VOLLEDIG LEERPLAN IN HET HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS HERVATTEN?

U WILT STUDIES MET VOLLEDIG LEERPLAN IN HET HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS HERVATTEN? U WILT STUDIES MET VOLLEDIG LEERPLAN IN HET HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS HERVATTEN? Waarover gaat het? Met deze vrijstelling kunt u studies met volledig leerplan in het secundair onderwijs volgen en behoudt

Nadere informatie

Aanmoedigingspremies Tijdskrediet

Aanmoedigingspremies Tijdskrediet Aanmoedigingspremies Tijdskrediet Zoals reeds eerder werd aangekondigd wil de Vlaamse Gemeenschap het stelsel van de aanmoedigingspremies in de privé-sector hervormen. Het besluit van 14 december 2001

Nadere informatie

Handleiding voor het samenstellen van een individueel collegerooster

Handleiding voor het samenstellen van een individueel collegerooster Handleiding voor het samenstellen van een individueel collegerooster voor studenten van campus Brussel en campus Parnas Academiejaar 2014-2015 1. Waar vind ik de inhoud van mijn vakken? Kies in de programmagids

Nadere informatie

De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen

De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen Bewijs van studies - De toelaatbaarheidsvoorwaarden voor inschakelingsuitkeringen Om recht te hebben op uitkeringen, moet u: - jonger dan 25 jaar oud zijn op het moment dat u inschakelingsuitkeringen aanvraagt;

Nadere informatie

OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2016-2017

OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2016-2017 OPENINGSUREN CURSUSDIENST ACADEMISCHE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2016-2017 Infodag zaterdag 03/09/2016 van 9u tot 13u Enkel verkoop van reeds beschikbaar schriftelijk studiemateriaal

Nadere informatie

Opstap naar Verpleegkunde

Opstap naar Verpleegkunde sociaal fonds voor de privé-ziekenhuizen Opstap naar Verpleegkunde Informatiebrochure project 360 Schooljaar 2010-2011 Dit Fonds wordt gecoördineerd door Opstap naar Verpleegkunde Schooljaar 2010-2011

Nadere informatie

U WILT EEN EEN ALTERNERENDE OPLEIDING IN HET ALTERNEREND HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS VOLGEN?

U WILT EEN EEN ALTERNERENDE OPLEIDING IN HET ALTERNEREND HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS VOLGEN? U WILT EEN EEN ALTERNERENDE OPLEIDING IN HET ALTERNEREND HOGER SECUNDAIR ONDERWIJS VOLGEN? Waarover gaat het? Met deze vrijstelling kunt u een alternerende opleiding volgen in het alternerend hoger secundair

Nadere informatie

DE MOGELIJKHEID OM TE STUDEREN VOOR BACHELOR IN DE

DE MOGELIJKHEID OM TE STUDEREN VOOR BACHELOR IN DE BERICHT AAN DE WERKNEMERS PROJECT «VORMING 600» OPENBARE SECTOR DE MOGELIJKHEID OM TE STUDEREN VOOR BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE OF GEGRADUEERDE VERPLEEGKUNDIGE MET LOONBEHOUD NIEUWE SELECTIES VOOR HET

Nadere informatie

WAT MOET U DOEN IN HET KADER VAN OUTPLACEMENT?

WAT MOET U DOEN IN HET KADER VAN OUTPLACEMENT? WAT MOET U DOEN IN HET KADER VAN OUTPLACEMENT? Ten gevolge van de zesde staatshervorming, is deze bevoegdheid overgedragen aan de gewesten. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het die verantwoordelijk

Nadere informatie

OPENINGSUREN CURSUSDIENST PROFESSIONELE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2015-2016

OPENINGSUREN CURSUSDIENST PROFESSIONELE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2015-2016 OPENINGSUREN CURSUSDIENST PROFESSIONELE OPLEIDINGEN CAMPUS BRUSSEL T SERCLAES academiejaar 2015-2016 Infodag zaterdag 05/09/2015 van 9u tot 13u Enkel verkoop van reeds beschikbaar schriftelijk studiemateriaal

Nadere informatie

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF. September 2011. Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt

Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF. September 2011. Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF September 2011 Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt Deze brochure is gratis te verkrijgen: Telefonisch op het nummer 02 233 42 11 Door rechtstreekse

Nadere informatie

AFGESTUDEERD? WAT NU?!

AFGESTUDEERD? WAT NU?! AFGESTUDEERD? WAT NU?! Je hebt je diploma op zak, maar wat nu? Weet je al of je werk wil zoeken, verder wil studeren of misschien naar het buitenland trekt? En hoe pak je dit dan best aan? Heb je nog recht

Nadere informatie

Handelsweten - schappen in avondonderwijs

Handelsweten - schappen in avondonderwijs BRUSSEL t Handelsweten - schappen in avondonderwijs Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen Welkom aan de KU Leuven, een van de grootste en oudste universiteiten van Europa. Met meer dan 250 masteropleidingen

Nadere informatie

Master of science in de Bedrijfskunde. Informatiesessie 22 april 2018

Master of science in de Bedrijfskunde. Informatiesessie 22 april 2018 Master of science in de Bedrijfskunde Informatiesessie 22 april 2018 Overzicht Wie-is-wie Achtergrond van de opleiding Programma-opbouw Programma op maat Praktische zaken Studiebegeleiding Contactgegevens

Nadere informatie

HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF

HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF Wegwijs in... HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF November 2005 Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt Deze brochure is gratis te verkrijgen: Telefonisch op het nummer (02)233 42 11 Door rechtstreekse

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG. Directie betaald educatief verlof

FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG. Directie betaald educatief verlof FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG Directie betaald educatief verlof WETGEVING BETREFFENDE HET BETAALD EDUCATIEF VERLOF IN HET KADER VAN DE VOORTDURENDE VORMING VAN DE

Nadere informatie

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid?

Studiefinanciering van de Vlaamse overheid? ??! Je hebt je diploma op zak. Wellicht heb je al nagedacht over je toekomst: waar wil je naartoe? Wil je meteen je diploma verzilveren op de arbeidsmarkt? Of wil je liever nog als student door het leven

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT,

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT, Ministerieel besluit tot uitvoering van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 21 december 2018 tot uitvoering van afdeling 6 - toekenning van betaald educatief verlof in het kader

Nadere informatie

INSCHRIJVEN AAN DE HOGESCHOOL

INSCHRIJVEN AAN DE HOGESCHOOL Je wil je inschrijven aan de Hogeschool en je zoekt informatie op het internet. De teksten zijn gebaseerd op de website van de Hogeschool Antwerpen. Voor de correcte info van dit moment: surf naar www.ha.be.

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van afdeling 6 toekenning van betaald educatief verlof in het kader van voortdurende vorming van de werknemers van hoofdstuk IV van de herstelwet van 22 januari

Nadere informatie

NIEUWE REGELS ROND TIJDSKREDIETUITKERINGEN: REGEERAKKOORD DI RUPO.

NIEUWE REGELS ROND TIJDSKREDIETUITKERINGEN: REGEERAKKOORD DI RUPO. Nr. 1000 Brussel, 6 februari 2012 BETREFT: NIEUWE REGELS ROND TIJDSKREDIETUITKERINGEN: REGEERAKKOORD DI RUPO. De voorwaarden om recht te hebben op tijdskrediet met uitkeringen worden strenger. Die uitkeringen

Nadere informatie

Nr. 200 25 september 2015

Nr. 200 25 september 2015 Nr. 200 25 september 2015 Belgisch Staatsblad Vrijstelling startbaanverplichting in bepaalde sectoren Werkgevers uit de privésector die op 30 juni van het voorgaande jaar minstens 50 werknemers in dienst

Nadere informatie

HOE HAAL IK MIJN DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS? Leerwegen naar de toekomst

HOE HAAL IK MIJN DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS? Leerwegen naar de toekomst HOE HAAL IK MIJN DIPLOMA SECUNDAIR? Leerwegen naar de toekomst Je kan op meer dan 1 manier je diploma secundair onderwijs behalen. Of een andere kwalificatie die je op weg helpt naar dat diploma. Dit zijn

Nadere informatie

26 maart 2015. 1. Algemene regels

26 maart 2015. 1. Algemene regels Je inschrijving wijzigen of stoppen met studeren tijdens het academiejaar en de gevolgen hiervan voor de kinderbijslag en de studietoelagen van de Vlaamse overheid 26 maart 2015 1. Algemene regels Wanneer

Nadere informatie

FOCUS op. het tijdskrediet in de privésector

FOCUS op. het tijdskrediet in de privésector 0 FOCUS op het tijdskrediet in de privésector Dankzij het tijdskrediet, de gewone loopbaanonderbreking voor de werknemers van de privésector, kunt u meer tijd vrijmaken voor uzelf of voor uw naasten. Via

Nadere informatie

De wet voorziet dat het recht op vakantie afhangt van het aantal dagen. werknemers die tijdens het vorige kalenderjaar hebben gewerkt het

De wet voorziet dat het recht op vakantie afhangt van het aantal dagen. werknemers die tijdens het vorige kalenderjaar hebben gewerkt het Verlof en vakantie De wet voorziet dat het recht op vakantie afhangt van het aantal dagen dat je het vorige jaar hebt gewerkt. Concreet betekent dit dat werknemers die tijdens het vorige kalenderjaar hebben

Nadere informatie

??! Bij wie kun je terecht? Aan de slag. Take a break?

??! Bij wie kun je terecht? Aan de slag. Take a break? Aan de slag Als je werkt worden je rechten en plichten vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomst kan verschillende vormen aannemen en leg je schriftelijk vast. Lees je contract steeds aandachtig

Nadere informatie

Bijzondere beroepstitel:

Bijzondere beroepstitel: 2012 2013 Bijzondere beroepstitel: Verpleegkundige gespecialiseerd in de intensieve zorg en spoedgevallenzorg Hogeschool West-Vlaanderen Departement Rijselstraat 5 8200 Brugge T 050 38 12 77 Wouter.Decock@howest.be

Nadere informatie

U WILT STUDIES VOLGEN IN HET KADER VAN HET PROGRAMMA ERASMUS+ OF EEN BUITENLANDSE OPLEIDING OF STAGE? Waarover gaat het?

U WILT STUDIES VOLGEN IN HET KADER VAN HET PROGRAMMA ERASMUS+ OF EEN BUITENLANDSE OPLEIDING OF STAGE? Waarover gaat het? U WILT STUDIES VOLGEN IN HET KADER VAN HET PROGRAMMA ERASMUS+ OF EEN BUITENLANDSE OPLEIDING OF STAGE? Waarover gaat het? Met deze vrijstelling kunt u de studies hervatten in het kader van het programma

Nadere informatie

U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een jongere die al 18 jaar is of het dit jaar wordt.

U ontvangt dit formulier omdat u kinderbijslag krijgt voor een jongere die al 18 jaar is of het dit jaar wordt. Kinderbijslagfonds Horizon Het Gezin Gistelse Steenweg 238-240, 8200 BRUGGE Telefoon: (050) 44 93 00 E-mail: info@horizonhetgezin.be (B{DjQ{GsNbA Jj) BELANGRIJK! Kinderbijslag na de leerplicht Studenten

Nadere informatie

Wijziging van de reglementering van het tijdskrediet

Wijziging van de reglementering van het tijdskrediet Directie reglementering Tijdskrediet en Loopbaanonderbreking Communicatie Datum 29.12.2014 Wijziging van de reglementering van het tijdskrediet In toepassing van het federaal regeerakkoord van 09.10.2014

Nadere informatie

afgestudeerd? wat nu?!

afgestudeerd? wat nu?! afgestudeerd? wat nu?! Je hebt je diploma op zak, maar wat nu? Weet je al of je werk wil zoeken, verder wil studeren of misschien naar het buitenland trekt? En hoe pak je dit dan best aan? Heb je nog recht

Nadere informatie

Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht?

Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht? Infoblad - werknemers Waarop heeft een deeltijdse werknemer recht? Wanneer bent u een deeltijdse werknemer? U bent een "deeltijdse werknemer" wanneer: u volgens uw contract per week minder uren moet werken

Nadere informatie

Master of science in de bedrijfskunde. Informatiesessie 1 oktober 2018

Master of science in de bedrijfskunde. Informatiesessie 1 oktober 2018 Master of science in de bedrijfskunde Informatiesessie 1 oktober 2018 Overzicht Wie-is-wie De opleiding: wat wie waarom? Programma-opbouw Programma op maat Praktische zaken Studiebegeleiding Contactgegevens

Nadere informatie

Studeren in het hoger onderwijs in Vlaanderen

Studeren in het hoger onderwijs in Vlaanderen Studeren in het hoger onderwijs in Vlaanderen Hoger Beroepsonderwijs Hoger Beroepsonderwijs (HBO5): Na secundair onderwijs of via toelatingsexamen 3 jaar overdag of s avonds les volgen Les volgen in een

Nadere informatie

De focus ligt in beide Gewesten op 3 doelgroepen, namelijk de jongeren, de ouderen en de personen met een arbeidsbeperking.

De focus ligt in beide Gewesten op 3 doelgroepen, namelijk de jongeren, de ouderen en de personen met een arbeidsbeperking. B R U S S E L S E E N V L A A M S E DOELG R O E P V E R M I N D E R I N G EN I N F O F I C H E A L G E M E E N Met de 6 de staatshervorming zijn de gewesten bevoegd geworden voor de doelgroepverminderingen.

Nadere informatie

A. Verduidelijkingen over het begin van de toekenningsperiode als werkzoekende

A. Verduidelijkingen over het begin van de toekenningsperiode als werkzoekende Jonge schoolverlater ingeschreven als werkzoekende - Koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 augustus 1985 tot uitvoering van artikel 62, 5, KBW. A. Verduidelijkingen

Nadere informatie

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug.

Is de jongere gestopt met studeren? Vul het formulier in a.u.b, onderteken het en stuur het dadelijk terug. Kinderbijslag na de leerplicht Studenten contact telefoon dossiernummer Als jongeren na de leerplicht studeren of een opleiding volgen, kan de kinderbijslag doorbetaald worden tot hun 25e. Om het recht

Nadere informatie

Werkloosheidsuitkeringen

Werkloosheidsuitkeringen je rechten op zak Werkloosheidsuitkeringen Het bedrag van je werkloosheidsuitkering wordt berekend op basis van je laatst verdiende loon en je gezinstoestand. De hoogte van de uitkering is ook afhankelijk

Nadere informatie

TE VOLGEN PROCEDURE BEV-SECTORALE BEROEPSOPLEIDINGEN

TE VOLGEN PROCEDURE BEV-SECTORALE BEROEPSOPLEIDINGEN TE VOLGEN PROCEDURE BEV-SECTORALE BEROEPSOPLEIDINGEN WAT IS BEV? Het Betaald Educatief Verlof kan omschreven worden als het recht toegekend aan werknemers uit de privé-sector om erkende opleidingen te

Nadere informatie

Informatiebrochure Sociaal Fonds N 201

Informatiebrochure Sociaal Fonds N 201 CSC Informatiebrochure Sociaal Fonds N 201 Belgische Confederatie van de Broodbakkerij - Banketbakkerij - Chocoladebewerking - IJsbereiding (B.B.C.I.) v.z.w. Confédération belge de la Boulangerie - Pâtisserie

Nadere informatie

focus op vrijstelling voor studies in het kader van de knelpuntberoepen

focus op vrijstelling voor studies in het kader van de knelpuntberoepen focus op vrijstelling voor studies in het kader van de knelpuntberoepen U bent uitkeringsgerechtigd volledig werkloos? U hebt sinds tenminste 2 jaar uw studies of leertijd beëindigd? U hebt geen einddiploma

Nadere informatie

Statistieken BEV: volledige cijfers schooljaar (2014), (2015)en (2016) en aangevraagde gegevens schooljaar

Statistieken BEV: volledige cijfers schooljaar (2014), (2015)en (2016) en aangevraagde gegevens schooljaar Statistieken BEV: volledige cijfers schooljaar 2013-2014 (2014), 2014 2015 (2015)en 2015 2016 (2016) en aangevraagde gegevens schooljaar 2016-2017(2017) (status 04/05/2018) 1. Overzicht belangrijkste gegevens

Nadere informatie