Hof van beroep Antwerpen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hof van beroep Antwerpen"

Transcriptie

1 1. Uitgifte Repertoriumnummer Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013 / Datum van uitspraak 18 december 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/395 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest Hof van beroep Antwerpen Arrest tweede kamer burgerlijke zaken Aangeboden op Niet te registreren

2 Hof van beroep Antwerpen 2012/AR/395 p. 2 POLITIEZONE SINT-TRUIDEN GINGELOM NIEUWERKERKEN, vertegenwoordigd door de korpschef, met maatschappelijke zetel te 3800 SINT-TRUIDEN, Sluisberg 1, appellante, vertegenwoordigd door Mr. LEMACHE Christian, advocaat te 3800 SINT-TRUIDEN, Tongersesteenweg 60 tegen de vonnissen van de Rechtbank van eerste aanleg te Hasselt van 17 november 2010, 31 mei 2011 en 08 november 2011 tegen 1. T. H., wonende te G, geïntimeerde, vertegenwoordigd door Mr. UYTTENHOVE Gregory, advocaat te 1200 BRUSSEL, Terkamerenstraat 22C 2. A. K., wonende te G, geïntimeerde, vertegenwoordigd door Mr. UYTTENHOVE Gregory, advocaat te 1200 BRUSSEL, Terkamerenstraat 22C *** 1. De feiten 1.1. De heer en mevrouw T. A. zijn de eigenaars van een Amerikaanse Staffordshire Terrier (pitbull), genaamd Balrog. Na een aantal incidenten met deze hond besliste de procureur des Konings om dit dier in beslag te laten nemen en onder te brengen in een dierenasiel. Hiertoe vond op 7 september 2004 een interventie plaats in de woning van T. A. door leden van het korps van de politiezone Sint-Truiden Gingelom Nieuwerkerken (hierna de Politiezone genoemd). Tijdens deze interventie hebben de politiediensten zich een toegang verschaft tot de woning (de garage) om de hond op te halen. Partijen T. A. stellen dat zij door deze interventie schade hebben geleden.

3 Hof van beroep Antwerpen 2012/AR/395 p Bij vonnis van 19 januari 2005 verklaart de politierechtbank te Hasselt de aan de heer T. verweten strafrechtelijke inbreuk, met name een kwaadwillige of woeste hond te laten rondzwerven, niet bewezen. De teruggave van de, volgens de politierechter, onwettig in beslag genomen hond Balrog wordt dan ook bevolen. Dit vonnis wordt op 14 april 2005 door de correctionele rechtbank te Hasselt gedeeltelijk hervormd. Anders dan de politierechter acht deze rechtbank het op afdoende wijze bewezen dat de heer T. op 3 september 2004 een kwaadaardig of woest dier, zijn hond Balrog, dat onder zijn bewaring stond, heeft laten rondzwerven, en veroordeelt deze partij hiervoor tot een geldboete. Wel bevestigt de correctionele rechtbank dat de hond op een onwettige wijze in beslag werd genomen. Hierbij stelt deze rechtbank vast dat niettegenstaande de eigenaars de verbalisanten elke toegang tot de woning verboden zoals blijkt uit het proces-verbaal van en de verbalisanten niet over een huiszoekingsmandaat beschikten, de verbalisanten de woning binnendrongen en de hond in de woning van beklaagde T. in beslag namen. 2. Procedurevoorgaanden 2.1. In een dagvaarding van 18 januari 2007 om te verschijnen voor de rechtbank van eerste aanleg te Hasselt vorderen H. T. en K. A. de veroordeling van de Politiezone tot het betalen van een provisionele schadevergoeding van 5.000,00 EUR. Tevens verzoeken zij de aanstelling van een deskundige te bevelen. Zij voeren aan dat de politieagenten een fout hebben begaan door zonder huiszoekingsbevel of toelating hun woning met geweld te betreden en hun hond in beslag te nemen, en dat zij door deze foutieve handelwijze schade hebben geleden. Zij steunen hun vordering op de arts. 1382, 1383 en 1384 B.W., alsook op art. 47 van de Wet op het Politieambt De Politiezone concludeert tot de ongegrondheid van deze vordering. Zij werpt tegen dat de inbeslagname gebeurde op vordering van de procureur des Konings, dat deze beslagname tevens kaderde in de handhaving van de openbare orde, en dat de politiediensten bij het uitoefenen van hun taken geen gebruik hebben gemaakt van buitensporig of ongeoorloofd geweld. Verder betwist zij het oorzakelijk verband tussen het optreden van haar ambtenaren en de beweerde schade, alsook het bestaan van schade In het eerste bestreden tussenvonnis van 17 november 2010 stelt de rechtbank van eerste aanleg te Hasselt vast dat partijen T. A. de Politiezone aanspreken voor fouten begaan door leden van haar korps, terwijl zij tevens bevestigen dat deze leden de opdracht uitvoerden in opdracht van het ambt van de procureur des Konings.

4 Hof van beroep Antwerpen 2012/AR/395 p. 4 Hierop verzoekt de eerste rechter de partijen standpunt in te nemen over de vraag of deze politieagenten handelden als aangestelden van de Politiezone dan wel van de procureur. Tevens worden de partijen verzocht om afschriften voor te brengen van de bijgebrachte strafdossiers en gerechtelijke uitspraken In het tweede bestreden tussenvonnis van 31 mei 2011 stelt de rechtbank van eerste aanleg te Hasselt vast dat de partijen de afschriften van de strafdossiers en gerechtelijke uitspraken nog niet hebben bijgebracht, en verzendt de zaak dan ook naar de algemene rol In het derde bestreden tussenvonnis van 8 november 2011 stelt de rechtbank van eerste aanleg, met verwijzing naar art. 47, 4 de lid Wet op het Politieambt, vast dat de Politiezone aansprakelijk kan worden gesteld voor fouten begaan door haar ambtenaren van de lokale politie, ook al komt de opdracht van de procureur des Konings. De eerste rechter treedt het standpunt van partijen T. A. bij dat de politieambtenaren art. 15 Grondwet hebben geschonden en aldus een fout hebben begaan door zonder huiszoekingsbevel of toestemming de woning van deze partijen te betreden. Verder blijkt uit de gegevens van het strafdossier dat de politieambtenaren, ondanks de weigering van partijen T. A. om medewerking te verlenen aan de inbeslagname van hun hond, getracht hebben zich toegang te verschaffen tot de woning, met een handgemeen tot gevolg. In zoverre door dit handgemeen schade is veroorzaakt, dient de Politiezone deze op grond van de arts en 1384, 3 de lid B.W. te vergoeden. Naar het oordeel van de eerste rechter blijkt uit de voorgelegde attesten dat partijen T. A. ingevolge het handgemeen met de politieambtenaren verwondingen hebben opgelopen, en hij acht het dan ook passend de Politiezone reeds te veroordelen tot het betalen van een provisie van 1.500,00 EUR. Tevens wordt dr. Delvaux aangesteld als geneesheer-deskundige De Politiezone heeft bij verzoekschrift, neergelegd op de griffie van dit hof op 6 februari 2012, een naar vorm en termijn regelmatig hoger beroep ingesteld tegen deze vonnissen. De zaak werd behandeld op de zitting van 19 november Standpunten in hoger beroep 3.1. De Politiezone vordert, bij hervorming van de bestreden vonnissen, de vordering van H. T. en K. A. onontvankelijk, minstens ongegrond te verklaren en deze partijen te veroordelen tot de kosten van beide aanleggen. Ondergeschikt verzoekt zij de voorlegging van een aantal stukken te bevelen.

5 Hof van beroep Antwerpen 2012/AR/395 p H. T. en K. A. (hierna partijen T. genoemd) concluderen tot de ongegrondheid van het hoger beroep, en verzoeken de zaak terug naar de eerste rechter te verwijzen voor verdere afhandeling. Tevens verzoeken zij de Politiezone te verwijzen in de kosten van het hoger beroep. 4. Beoordeling De partijen T. voeren aan dat zij door het hardhandig optreden van de politieagenten van de Politiezone, tijdens de onwettige inbeslagname van hun hond Balrog, schade hebben geleden. Zij verzoeken, in afwachting van een definitieve schadebegroting, een provisionele vergoeding van 1.500,00 EUR toe te kennen, en de aanstelling van een deskundige te bevelen. Deze vordering wordt gesteund op de arts en 1384, 3 de lid B.W De Politiezone concludeert tot de onontvankelijkheid van deze vordering, zonder hiertoe duidelijke gronden op te geven. Ook het hof kan geen ambtshalve op te werpen gronden van onontvankelijkheid ontwaren, zodat de vordering terecht ontvankelijk is verklaard Tevens verzoekt de Politiezone, met toepassing van art. 877 Ger.W., de partijen T. te bevelen om 1) een officiële vertaling over te maken van de voorgelegde medische stukken (st. 2, 3 en 4 van hun bundel) en 2) de stukken mee te delen waaruit blijkt welk gevolg werd gegeven aan hun klacht d.d. 7 september 2004 aan de politiediensten van Hesbaye. Art. 877 Ger.W. bepaalt dat wanneer er gewichtige, bepaalde en met elkaar overeenstemmende vermoedens bestaan dat een partij of een derde een stuk onder zich heeft dat het bewijs inhoudt van een ter zake dienend feit, de rechter kan bevelen dat het stuk of een eensluidend verklaard afschrift ervan bij het dossier van de rechtspleging wordt gevoegd Wat de gevorderde vertaling betreft, verwijst het hof naar art. 8 van de wet van 15 juni 1935, dat bepaalt indien de stukken of documenten, in een geding overgelegd, in een andere taal dan die der rechtspleging gesteld zijn, kan de rechter, op verzoek der partij tegen dewelke die stukken of documenten worden ingeroepen, hiervan de overzetting in de taal der rechtspleging bevelen bij een met redenen omklede beslissing. De beslissing van de rechter is noch voor verzet noch voor beroep vatbaar. De kosten van vertaling worden mede begroot. Luidens deze bepaling kan de rechter de vertaling bevelen van stukken of documenten die in een andere taal dan deze van de rechtspleging zijn opgesteld. In casu stelt het hof vast dat de medische verslagen werden vertaald, en dat alle inhoudelijke bepalingen die relevant zijn voor de beoordeling van het geschil volstrekt begrijpelijk zijn De noodzaak om te beschikken over gegevens inzake het gevolg, gegeven aan de klacht aan de politiediensten te Hesbaye, wordt door de Politiezone verantwoord door te verwijzen naar art. 4 V.T.Sv.

6 Hof van beroep Antwerpen 2012/AR/395 p. 6 Wie zich op de schorsingsgrond, voorzien in art. 4 V.T.Sv. wil beroepen, dient evenwel aan te tonen dat de strafvordering daadwerkelijk is ingesteld. Ter zake is er geen enkel element aanwezig in de voorgelegde dossiers om aan te nemen dat er, met betrekking tot de feiten van 7 september 2004, een strafvordering werd ingesteld. Anders dan de Politiezone lijkt voor te houden is er geen schorsing van de zaak wanneer zij - zoals in casu - slechts het voorwerp uitmaakt van een opsporingsonderzoek. Het hof ziet dan ook geen reden om de partijen T. te veroordelen tot het voorleggen van verdere stukken met betrekking tot voormelde klacht Met toepassing van art. 1315, 1 ste lid B.W. en art. 870 Ger.W. is het aan de partijen T. om het bewijs te leveren van een foutief optreden van de ambtenaren van de Politiezone. Zij voeren hierbij aan dat de agenten zich in strijd met art. 15 Grondwet en dus op onwettige wijze een toegang hebben verschaft tot hun woning, met schade tot gevolg Dit wordt door de Politiezone betwist. Zij werpt tegen dat de inbeslagname van de hond Balrog deel uitmaakte van de handhaving van de openbare orde, en dat haar agenten aldus met toepassing van de Wet Dierenwelzijn en art. 24 Wet op het Politieambt gerechtigd waren om over te gaan tot deze burgerlijke inbeslagname. Deze stelling wordt niet bijgetreden. Noch de Wet Dierenwelzijn noch art. 24 Wet op het Politieambt laat de politiediensten toe om zonder rechterlijk bevel een hond in beslag te nemen ín de woning van de eigenaar van dit dier. Anders dan de Politiezone lijkt voor te houden had de beweerde beveiligingsmaatregel immers geen betrekking op een rondzwervende hond Verder werpt de Politiezone op dat de inbeslagname gebeurde op vordering, en dus met toelating en machtiging van de procureur des Konings. Art. 15 Grondwet bevestigt het principe van de onschendbaarheid van de woning. De schending van een woning, buiten de gevallen die de wet bepaalt, door ieder ambtenaar van de administratieve of de rechterlijke orde, ieder officier van justitie of van politie, ieder bevelhebber of agent van de openbare macht is strafbaar (art. 148 S.W.). Anders dan de Politiezone voorhoudt, vormt het gegeven dat de procureur des Konings de toelating geeft om een hond in beslag te nemen, geen wettige basis om zonder huiszoekingsbevel en tegen de wil van de eigenaar van deze hond in diens woning binnen te dringen. De procureur des Konings is immers geen rechter zoals bedoeld in art Wet op het Dierenwelzijn en is anders, dan een onderzoeksrechter, niet gemachtigd tot het afleveren van huiszoekingsbevelen. Zoals ook bevestigd in het vonnis van de correctionele rechtbank te Hasselt d.d. 14 april 2005 was de inbeslagname wel degelijk onwettig.

7 Hof van beroep Antwerpen 2012/AR/395 p. 7 Hierbij merkt het hof ook op dat de Politiezone zich niet kan verschuilen achter de beweerde opdracht van de procureur des Konings. Uit het voorgelegde strafdossier blijkt dat de procureur akkoord was met het voorstel, uitgaand van de politiediensten om het dier in beslag te nemen. Dit akkoord houdt uiteraard geen machtiging in om, tegen de wil van de eigenaar van de hond, diens woning binnen te dringen met het oog op de inbeslagname van zijn dier. Dit akkoord houdt met andere woorden geen toelating in tot het uitvoeren van een onwettige inbeslagname Ook werpt de Politiezone op dat zij niet op grond van de arts B.W. kan worden aangesproken bij gebreke van bewijs van een zware fout dan wel gewoonlijke lichte fout van de agenten in kwestie. Hierbij verwijst zij naar art. 48 Wet op het Politieambt Samen met de eerste rechter stelt het hof vast dat de partijen T. de politieagenten, die de onwettige inbeslagname hebben uitgevoerd, niet aanspreken. Wel richten zij hun vordering tegen de Politiezone (de aansteller). Zij verwijzen hierbij naar art. 1384, 3 de lid B.W. en art. 47, 4 de lid Wet op het Politieambt. Luidens deze laatste bepaling is de gemeente of, desgevallend, de meergemeentezone aansprakelijk voor de schade veroorzaakt door de politieambtenaren van de lokale politie in de functies waarin de Staat, de gemeente of de meergemeentezone hen heeft aangewend, net zoals de aanstellers aansprakelijk zijn voor de schade aangericht door toedoen van hun aangestelden. Terecht heeft de eerste rechter geoordeeld dat het gegeven dat de politieambtenaren handelden met toelating van de procureur des Konings niet verhindert dat de slachtoffers de Politiezone zijnde de normale aansteller van deze ambtenaren kunnen aanspreken tot het vergoeden van hun schade Zoals reeds uiteengezet (zie nr ), kan de Politiezone niet op ernstige wijze betwisten dat haar agenten de woning van de partijen T. op een wederrechtelijke wijze hebben betreden. Uit het voorgelegde strafdossier blijkt immers dat de partijen T. geen medewerking wensten te verlenen aan de inbeslagname van hun hond, en dat zij de politieambtenaren geen toegang wensten te verlenen tot hun woning voor het uitvoeren van deze inbeslagname. De politieambtenaren van de Politiezone hebben, ondanks deze weigering en zonder huiszoekingsbevel, getracht zich een toegang te verschaffen tot de woning met een handgemeen met de partijen T. tot gevolg. Anders dan aangevoerd door de Politiezone, is de aard van de fout van de aangestelde irrelevant om de aansprakelijkheid van de aansteller in het gedrang te brengen: de lichtste fout volstaat, zonder dat deze fout een persoonlijke aansprakelijkheid van de aangestelde vereist. Het feit dat de aangestelde-politieambtenaar zich kan beroepen op de aansprakelijkheidsbescherming van art. 48 Wet op het Politieambt en dus geen persoonlijke aansprakelijkheid oploopt, sluit de aansprakelijkheid van de aansteller niet uit.

8 Hof van beroep Antwerpen 2012/AR/395 p Samen met de eerste rechter is het hof van oordeel dat er naar aanleiding van de onwettige inbeslagname een handgemeen tussen de politieambtenaren en de partijen T. is geweest. Uit de voorgelegde stukken blijkt op afdoende wijze dat de partijen T. door dit handgemeen verwondingen hebben opgelopen. Deze partijen leggen immers medische attesten voor, gedateerd op 7 september 2004, waarin melding wordt gemaakt van rode plekken en kneuzingen aan de nek van H. T. en van hoofdpijn, pijn aan het voorgezicht en kleuringen in het gezicht van K. A.. Gelet op deze stukken treedt het hof de beslissing van de eerste rechter bij dat het gepast voorkomt om de partijen reeds een provisie toe te kennen van 1.500,00 EUR, en de aanstelling van een deskundige te bevelen om advies te geven over de definitieve schadebegroting Uit het voorgaande volgt dat het hoger beroep van de Politiezone ontvankelijk doch ongegrond wordt verklaard. Als de in het ongelijk gestelde partij in de zin van art Ger.W. wordt de Politiezone verwezen in de kosten van het hoger beroep. Bij gebreke van enig verzoek tot afwijking, wordt de rechtsplegingsvergoeding begroot op het basisbedrag. 5. De beslissing Het hof beslist bij arrest op tegenspraak. De rechtspleging verliep in overeenstemming met de wet van 15 juni 1935 op het gebruik van de taal in gerechtszaken. Het hof verklaart het hoger beroep van de Politiezone Sint-Truiden Gingelom Nieuwerkerken ontvankelijk doch ongegrond. Het hof bevestigt de bestreden vonnissen. Het hof verzendt de zaak, met toepassing van art. 1068, 2 de lid Ger.W., naar de rechter voor verdere afhandeling. Het hof veroordeelt de Politiezone tot de kosten van het hoger beroep. Deze kosten bedragen aan de zijde van H. T. en K. A.: 1.320,00 EUR (rechtsplegingsvergoeding). Dit arrest werd uitgesproken in de openbare zitting van 18 december 2013 door

9 Hof van beroep Antwerpen 2012/AR/395 p. 9 F. PEETERS voorzitter I. COUWENBERG raadsheer J. MERTENS DE WILMARS plaatsvervangend raadsheer M. GIJSEMANS griffier

In zake: 2010/AR/3198

In zake: 2010/AR/3198 Nummer: Rep. nr.: 2011/ Zitting van: 8 maart 2011 Tussenarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: In zake:

Nadere informatie

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van:

Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Zitting van: Nummer: Rep. nr.: 2009/ Zitting van: 18 maart 2009 Eindarrest 2008/PR/10 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, TWEEDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen:

Nadere informatie

VONNIS. De Correctionele Rechtbank van het arrondissement HASSELT, 16 kamer, heeft het volgende vonnis uitgesproken : INZAKE

VONNIS. De Correctionele Rechtbank van het arrondissement HASSELT, 16 kamer, heeft het volgende vonnis uitgesproken : INZAKE 1 e blad VONNIS Griffie nr.: 00293 Parket nr.: HA43.L4.107456-04 Rep.: 459 Vonnis dd. 01.03.2007 De Correctionele Rechtbank van het arrondissement HASSELT, 16 kamer, heeft het volgende vonnis uitgesproken

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer 2013 / Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Datum van uitspraak 25 februari 2013 Rolnummer 2011/AR/2083 op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer:

Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST. Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009. Nummer: Nummer: Rep. rif.: Zitting van: 7.12.2009 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, 15te bis KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen: Fke: 2009/AR/296I EINDAR~~ST

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 7 januari 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/3315 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2842 Datum van uitspraak 25 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/1591 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Uitgifte Repertoriumnummer Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 5 november 2014 op op op Rolnummer BUR BUR BUR 2014/AR/1866 rrest pige tenuitvoerlegging Hof van beroep

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2532 Datum van uitspraak 18 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/695 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

l llhllllllm111. Hof van beroep. Antwerpen. Arrest. burgerlijke zaken. 2018/6t=t' 2018/AR/1199. VAK3 - vakantiekamer

l llhllllllm111. Hof van beroep. Antwerpen. Arrest. burgerlijke zaken. 2018/6t=t' 2018/AR/1199. VAK3 - vakantiekamer Repertoriumnummer 2018/6t=t' Ui t1:1 'ft e " Uitgereikt aan Ultgetelkt aan Uitgereikt aan,.. Datum van uitspraak 14 augustus 2018 Rolnummer 2018/AR/1199 op op { 6UR 6UR op BUR D Niet aan te bieden aan

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5951 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2739 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout I Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2016/ 3 Datum van u'rtspraak 04.01.2016 op op op Rolnummer 10-1864-A ' t/ Vlaams Gewest Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank

Nadere informatie

, weduwe van de heer. wonende te Zele, te Zele, wettelijke erfgenaam van de. heer, wonende te ZeleJ

, weduwe van de heer. wonende te Zele, te Zele, wettelijke erfgenaam van de. heer, wonende te ZeleJ Repertorium nummer 2015 / 31- ) Datum vr.n uitspraak Uitgereikt aan Uitgereikt aar. 03 MAART 2015 Rol nummer 13/865/A op op op.r. "' J D Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank van eerste aanleg

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Kopie art. 792 Ger. W. Vrij van griffierecht - art. 280,2 W.Reg. Uitgifte "00282 Repertorium nummer Uitgereikt aan ljitgl"reikt aan Uitgemikt.Jan 2019/ 62, Datum van uitspraak 21 januari 2019 RolnummN

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/ Datum van uitspraak 18 november 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/3246 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te

, geboren te op ' met ondernemingsnummer ~ wonende te. eisende p a r tij: vertegenwoordigd door mr te 18-04-2014 REP. NR. UITGIFTE AFGELEVERD AAN OP BUR NR; KOSTEN BLZ; X 1.75 EUR = EUR HET VREDEGERECHT VAN HET DERDE KANTON TE BRUGGE HEEFT HET HIERNAVOLGEND VONNIS VERLEEND : IN DE ZAAK INZAKE :, geboren

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Antwerpen Onderwerp Gerechtelijk recht. Gerechtskosten. RPV. Curator met bijstand van advocaat zelfde advocatenassociatie Datum 27 februari 2012 Copyright and disclaimer De inhoud

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 JANUARI 2019 P.18.0422.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr P.18.0422.N A M G M M, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Peter Verpoorten, advocaat bij de balie Antwerpen. I. RECHTSPLEGING VOOR

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 2 JUNI 2015 P.15.0224.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0224.N L S P V H, inverdenkinggestelde, eiser, met als raadsman mr. Hans Rieder, advocaat bij de balie te Gent, tegen 1. L F, burgerlijke

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

, r rj' Rechtbank van eerste aardeg Antwerpen, afdeling Turnhout. ,.,. t \ f.l :1 t.l "f-.t ' Rechtsmiddelen. itgifte.

, r rj' Rechtbank van eerste aardeg Antwerpen, afdeling Turnhout. ,.,. t \ f.l :1 t.l f-.t ' Rechtsmiddelen. itgifte. Repertoriumnummer 2018 / 11 1 c Datum van uitspraak 10-04-2018 Rolnurnmer 17-785-A,-------r --- U itgifte,.,. t \ f.l :1 t.l "f-.t ' Rechtsmiddelen 1_ 1'.! - - -- 1 \,f P/I i\10 INJ d ri 0 Niet aan te

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout

Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen, afdeling Turnhout Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereiktaan Uiigereikt aan 206/ Datum van uitspraak 0-05-206 Rolnummer 5-249-A / Stedenbouwkundig Inspecteur ; j j j Rechtsmiddelen VERZET aangerekend cp: i

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/2534 Datum van uitspraak 18 maart 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/1206 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5945 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2522 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE HASSELT VAN 15 DECEMBER 2015

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE HASSELT VAN 15 DECEMBER 2015 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE HASSELT VAN 15 DECEMBER 2015 INZAKE HET OPENBAAR MINISTERIE BURGERLIJKE PARTIJEN Vlaamse Vervoersmaatschappij ( ) openbare instelling onder de vorm van een NV, met ondernemingsnummer

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen. Arrest

Hof van beroep Antwerpen. Arrest Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 13 januari 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/276 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5987 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/709 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/111 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/111 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Vonnis. Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel, / kamer. Griffienummer.

Vonnis. Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel, / kamer. Griffienummer. Griffienummer 00231 /2017 Repertoriumnummer 2017 / 268 Datum van uitspraak 14 februari Z017 Notitienummer parket HA56.L7.7684-15 J.M( ) Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel,

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 19 februari 2014 op op op Rolnummer BUR BUR BUR est 2012/AR/1747 Hof van beroep Antwerpen Arrest Aangeboden

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/9524 Datum van uitspraak 5 november 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2012/AR/1737 Niet

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/897 Datum van uitspraak 28 januari 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/812 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

A R R E S T. samengesteld uit voorzitter R. Henneuse en de rechters-verslaggevers F. Daoût en A. Alen, bijgestaan door de griffier F.

A R R E S T. samengesteld uit voorzitter R. Henneuse en de rechters-verslaggevers F. Daoût en A. Alen, bijgestaan door de griffier F. Rolnummer 5489 Arrest nr. 155/2012 van 20 december 2012 A R R E S T In zake : het beroep tot vernietiging van artikel 15 van de wet van 19 juli 2012 betreffende de hervorming van het gerechtelijk arrondissement

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen. Arrest

Hof van beroep Antwerpen. Arrest Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2014/ Datum van uitspraak 7 april 2014 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2012/AR/1196 Niet aan te bieden aan de ontvanger Eindarrest

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5938 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2054 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 15 DECEMBER 2006 F.05.0019.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. F.05.0019.N 1. S.W., en zijn echtgenote, 2. O.W., eisers, vertegenwoordigd door mr. Pierre van Ommeslaghe, advocaat bij het Hof van

Nadere informatie

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest

6tt161. 4fi HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL. zetelend in burgerlijke zaken, na beraad, wijst volgend arrest Nr.: 6tt161 A.R. Nr.: 2012/ AR/ 1017 Rep. m.: 2012/ 4fi Afschrift in uitvoering van het Gerechtelijk Wet.boek Vrij van recht art. 280-2 WJUlG. HET HOF VAN BEROEP TE BRUSSEL l'r kamer, zetelend in burgerlijke

Nadere informatie

Hof van beroep G. (...) Arrest. Arrestnummer. Datum van uitspraak. Notitie-nummer griffie. Notitienummer parfcet-generaal.

Hof van beroep G. (...) Arrest. Arrestnummer. Datum van uitspraak. Notitie-nummer griffie. Notitienummer parfcet-generaal. Arrestnummer Datum van uitspraak Notitie-nummer griffie Notitienummer parfcet-generaal Hof van beroep G. (...) Arrest Aangeboden op Niet te registreren In de zaak van het openbaar ministerie en de burgerlijke

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 4 MAART 2015 P.14.1796.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.14.1796.F PROCUREUR-GENERAAL BIJ HET HOF VAN BEROEP TE LUIK, tegen A. S., Mr. Simone Nudelholc, advocaat bij het Hof van Cassatie. I.

Nadere informatie

JURIDAT. Nummer : Rep. : 2010/

JURIDAT. Nummer : Rep. : 2010/ JURIDAT Nummer : Rep. : 2010/ Zitting van : 10 maart 2010 Eindarrest Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANT- WERPEN, 3e KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen : In zake

Nadere informatie

Recht doende in burgerlijke zaken, heeft het volgende arrest uitgesproken: In zake: 2009/AR/ (Antwerpen), ap pe 1 1 anten,

Recht doende in burgerlijke zaken, heeft het volgende arrest uitgesproken: In zake: 2009/AR/ (Antwerpen), ap pe 1 1 anten, Nummer: 2S4H Rep. nr.: Zitting van: Het Hof van beroep te Antwerpen, zitting houdend te Antwerpen, ZESDE KAMER, Recht doende in burgerlijke zaken, heeft het volgende arrest uitgesproken: In zake: 2009/AR/992

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 NOVEMBER 2013 C.12.0418.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0418.F 1. A.-F. P., 2. O. H., Mr. Caroline De Baets, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. J.-F. R., Mr. Antoine De Bruyn,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

sectie burgerlijke rechtbank

sectie burgerlijke rechtbank V vdn het grfffllraeht art." 2 W. Reg..i...!ge:.:. :n ui ertng v n art 792 Ger. v :.. _" Repertoriumnummer 18/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Kennisgeving J art. aan Griffienummer 18/ Rolnummer

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Gerechtelijke vereffening-verdeling. Artikel 1207 e.v. Ger. W. Deelakkoorden: geldigheid en bindende kracht. Artikel 1447 BW betreffende de overname van de gezinswoning

Nadere informatie

In zake: 2009/AR/3461

In zake: 2009/AR/3461 Nummer: Rep.: 2011/ Zitting van: 30 mei 2011 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdende te ANTWERPEN, ZEVENDE KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest uitgesproken: Eindarrest In zake:

Nadere informatie

Vonnis AFSCHRSFT. Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel, / kamer. c \ 2016 / $0$ 31/05/2016

Vonnis AFSCHRSFT. Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel, / kamer. c \ 2016 / $0$ 31/05/2016 4 4 AFSCHRSFT P- 1 Griffienummer 000 73 6 /2016 Repertoriumnummer 2016 / $0$ Datum van uitspraak 31/05/2016 Notitienummer parket HA66.L5.1537-11 c \ Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 8 MEI 2012 P.11.1908.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.11.1908.N I R. L. M. P., inverdenkinggestelde. eiser, met als raadsman mr. Michaël Verstraeten, advocaat bij de balie te Gent. II M. G.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

Rechtbank eerste aanleg Leuven correctionele zaken Kamer 19. Vonnis. Vonnisnummer / Griffienummer. 1203/2019 Repertoriumnummer / Europees

Rechtbank eerste aanleg Leuven correctionele zaken Kamer 19. Vonnis. Vonnisnummer / Griffienummer. 1203/2019 Repertoriumnummer / Europees Vonnisnummer / Griffienummer 1203/2019 Repertoriumnummer / Europees 2019/1553 Datum van uitspraak 12 juni 2019 Naam van de beklaagde(n) Systeemnummer parket Dossiernummer 19L000545 Notitienummer parket

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 4 juni 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/557 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/557 p. 2 OCMW - maatschappelijke

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 23 JUNI 2015 P.15.0622.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0622.N M A H, inverdenkinggestelde, aangehouden, eiser, met als raadsman mr. Hans Rieder, advocaat bij de balie te Gent. I. RECHTSPLEGING

Nadere informatie

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. IXe KAMER A R R E S T. nr van 25 januari 2010 in de zaak A /IX-5893

RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. IXe KAMER A R R E S T. nr van 25 januari 2010 in de zaak A /IX-5893 RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK IXe KAMER A R R E S T nr. 199.862 van 25 januari 2010 in de zaak A. 187.639/IX-5893 In zake : Dennis X. bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat Karel S.

Nadere informatie

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE LEUVEN VAN 15 FEBRUARI 2016

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE LEUVEN VAN 15 FEBRUARI 2016 LE43.LC.22655-14 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE LEUVEN VAN 15 FEBRUARI 2016 OPENBAAR MINISTERIE Vertegenwoordigd door substituut procureur des Konings L. D. H.. BURGERLIJKE PARTIJ P. S., wonende te 3000

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 5 NOVEMBER 2013 P.12.1784.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.12.1784.N R A C, beklaagde, eiser, met als raadsman mr. Henry Van Burm, advocaat bij de balie te Gent. I. RECHTSPLEGING VOOR HET HOF

Nadere informatie

Hof van beroep. Antwerpen. Arrest

Hof van beroep. Antwerpen. Arrest Kopie art. 792 Ger. W. Vrij van griffierecht - art. 280,2 W.Reg. f/6/ T/i.uu,

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/9772 Datum van uitspraak 12 november 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2011/AR/633 Niet

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Arrestnummer 2012/ Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan Repertoriumnummer 2012/11205 Datum van uitspraak 24 december 2012 Rolnummer op BUR Rechtsmiddelen op BUR op BUR 2011/AR/752 Niet

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/ Datum van uitspraak 30 september 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/2465 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de

Nadere informatie

A 94/4/9. Arrest van 12 februari 1996 in de zaak A 94/ Inzake : OPENBAAR MINISTERIE. tegen

A 94/4/9. Arrest van 12 februari 1996 in de zaak A 94/ Inzake : OPENBAAR MINISTERIE. tegen BENELUX-GERECHTSHOF COUR DE JUSTICE BENELUX A 94/4/9 Arrest van 12 februari 1996 in de zaak A 94/4 --------------------------- Inzake : OPENBAAR MINISTERIE tegen 1. VAN DER HAEGEN Raymond 2. ROUAEN Denise

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen, strafzaken. Vonnis

Oost-Vlaanderen, strafzaken. Vonnis nt.:stuurlijke INLICHTING 1 blad Vonnisnummer 2o1s1 J.16o Rolnummer 146038600 Systeemnummer 14RG38600 Repertoriumnummer Notitienummer parket GE63.l2. 714/14 Datum van uitspraak 4 september 2018 Naam beklaagden.

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 02 november 2015 Rolnummer op JGR 2015/BB/35 Arbeidshof te Brussel elfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/BB/35 p. 2 COLLECTIEVE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2007/AA/582. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak.

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2007/AA/582. Rep. Nr. Eindarrest op tegenspraak. ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2007/AA/582 Eindarrest op tegenspraak. Vierde kamer. Ziekteverzekering OPENBARE TERECHTZITTING VAN VEERTIEN DECEMBER TWEEDUIZEND EN TIEN

Nadere informatie

éo,,:. r' '. (/J,jt... ' I} 'HJI(, Ï,; (..,\,, }, ~ Uitgereikt aan IBlUirrgerr~üjke rrechtlbanl< van de 1Rec lhf!:ro a rn1~< varn eerrstte aanleg

éo,,:. r' '. (/J,jt... ' I} 'HJI(, Ï,; (..,\,, }, ~ Uitgereikt aan IBlUirrgerr~üjke rrechtlbanl< van de 1Rec lhf!:ro a rn1~< varn eerrstte aanleg Uitgifte éo,,:. r' '... (/J,jt... ' } 'HJ(, Ï,; (..,\,, }, ~.------------,.-- ""-------.-- - - ----..--------~ Repertoriumnummer Uitgereikt aan 1 Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2018/ h.161 Datum van uitspraak

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Hof van Beroep te Brussel Onderwerp Dagvaarding van een tijdelijke vereniging/vennootschap. Ontbreken van rechtspersoonlijkheid Datum 26 oktober 2009 Copyright and disclaimer Gelieve er nota

Nadere informatie

vonnis Redhtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdesing Brugge, sectie burgerlijke rechtbank vierde kamer Uitgifte

vonnis Redhtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdesing Brugge, sectie burgerlijke rechtbank vierde kamer Uitgifte '\5 >w!fi44i I-.-: ai L, 9?&L,ols 2318 Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan op op op Nict aan te bieden aan de ontvanger Redhtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdesing Brugge, sectie

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Rechtbank van Eerste Aanleg Mechelen Onderwerp Vertegenwoordiging door voorlopig bewindvoerder in een echtscheidingsprocedure Datum 19 september 2013 Copyright and disclaimer De inhoud van dit

Nadere informatie

rlr Rechtbank wan eerste aanleg afdeling Dendermonde Oost-Vlaanderen, KORTGEDING 1 24 JUNI /l/C 2015/ 'iuif 1/5 op op op Repertoriumnummer

rlr Rechtbank wan eerste aanleg afdeling Dendermonde Oost-Vlaanderen, KORTGEDING 1 24 JUNI /l/C 2015/ 'iuif 1/5 op op op Repertoriumnummer rlr Repertoriumnummer 2015/ 'iuif Uitgergikt aan Uitgereikt a an Uitgereikt aan Datum van uitspraak 24 JUNI 2015 Rolnummer op op op 15/l/C Niet aan te bieden aan de ontvanger Rechtbank wan eerste aanleg

Nadere informatie

VLAAMS GEWEST, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in. de persoon van de Minister-President, met kabinet gevestigd te

VLAAMS GEWEST, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in. de persoon van de Minister-President, met kabinet gevestigd te 29 MEI 2000 C.96.0188.N/1 Nr. C.96.0188.N.- VLAAMS GEWEST, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de Minister-President, met kabinet gevestigd te 1000 Brussel, Martelaarsplein, 19,

Nadere informatie

HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN VAN 4 DECEMBER e kamer

HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN VAN 4 DECEMBER e kamer Nr. 811 P 2007 HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN VAN 4 DECEMBER 2008 13e kamer Inzake van het O. M. en: L. Kouri wonende te 3600 Genk, ( ) burgerlijke partij vertegenwoordigd door Meester Jean-Paul Lavigne,

Nadere informatie

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT VAN 15 SEPTEMBER 2015

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT VAN 15 SEPTEMBER 2015 Not.nr. : GE45.FJ.4277/14-Sw4 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT VAN 15 SEPTEMBER 2015 in de zaak van het openbaar ministerie tegen: Stéphane Michel Christian W., zonder beroep, geboren te Boussu op (

Nadere informatie

Hof van beroep Antwerpen

Hof van beroep Antwerpen Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2013/5954 Datum van uitspraak 24 juni 2013 Rolnummer op BUR op BUR op BUR 2011/AR/3245 Rechtsmiddelen Niet aan te bieden aan de ontvanger

Nadere informatie

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr

KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in gedwongen tussenkomst en vrijwaring - ter terechtzitting vertegenwoordigd door Mr Arr. Nr. K/1668/12 Rep. Nr. 2012/2991 ARREST VAN HET HOF VAN BEROEP TE ANTWERPEN KAMER VAN INBESCHULDIGINGSTELLING INZAKE VAN 2008/BB/908-2011/BV/125 KBC verzekeringen NV - burgerlijke partij/partij in

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 26 APRIL 2016 P.16.0207.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.16.0207.N PROCUREUR DES KONINGS bij de rechtbank van eerste aanleg West- Vlaanderen, afdeling Veurne, eiser, tegen J Y, beklaagde, verweerder.

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Ieper, correctionele rechtbank

Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Ieper, correctionele rechtbank Vonnisnummer/ Griffienummer / 2019 Repertoriumnummer/ Europees 2019 / Datum van uitspraak 13 MEI 2019 -VERSTEK- Systeemnummer parket Rolnummer griffie 19I000096 Rechtbank van eerste aanleg West-Vlaanderen,

Nadere informatie

Instantie. Onderwerp. Datum

Instantie. Onderwerp. Datum Instantie Rechtbank van Eerste Aanleg te Antwerpen Onderwerp Schatting van aandelen. Controleschatting. Vonnis. Exceptie van gewijsde Datum 27 juni 2007 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te

Nadere informatie

se bis kamer Hof van beroep Antwerpen - 1 Arrest ,4 ' _j burgerlijke zaken 1 4 SEP. ~016 8 september / AR/2139 Uitgifte 2016/":}-'Sf~

se bis kamer Hof van beroep Antwerpen - 1 Arrest ,4 ' _j burgerlijke zaken 1 4 SEP. ~016 8 september / AR/2139 Uitgifte 2016/:}-'Sf~ Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 0.1258,4 2016/":}-'Sf~ Datum van uitspraak 8 september 2016 Rolnummer 2015/ AR/2139 op op BUR BUR op BUR 0 Niet aan te bieden aan

Nadere informatie

rechtbank eerste aanleg Leuven correctionele zaken Kamer 20 Vonnis Vonnisnummer / Griffienummer 1278/2019 Repertoriumnummer / Europees

rechtbank eerste aanleg Leuven correctionele zaken Kamer 20 Vonnis Vonnisnummer / Griffienummer 1278/2019 Repertoriumnummer / Europees Vonnisnummer / Griffienummer 1278/2019 Repertoriumnummer / Europees 2019/1659 Datum van uitspraak 20 juni 2019 Naam van de beklaagde Systeemnummer parket Dossiernummer 19L000656 Notitienummer parket rechtbank

Nadere informatie

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R.

Rep. nr... Eindarrest op tegenspraak. Tweede kamer. Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN. Afdeling Antwerpen ARREST A.R. Rep. nr.... Eindarrest op tegenspraak Tweede kamer Arbeidsovereenkomst voor bedienden ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2000753 OPENBARE TERECHTZITTING VAN DRIE JUNI TWEEDUIZEND EN

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Hof van Beroep te Antwerpen Onderwerp Faillissement. Afsluiting. Geldsommen ontdekt na afsluiting. Deposito- en Consignatiekas. Vordering tot vrijgave door schuldeiser. Te richten tegen vereffenaars

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2011/AA/126. Rep. Nr. Vierde kamer

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2011/AA/126. Rep. Nr. Vierde kamer ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2011/AA/126 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Maatschappelijke dienstverlening OPENBARE TERECHTZITTING VAN ELF JANUARI TWEEDUI- ZEND

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 JANUARI 2015 C.14.0195.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.14.0195.F 1. S. D., 2. R. D., 3. J. D., Mr. Paul Alain Foriers, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen BROUWERIJ HAACHT nv, Mr.

Nadere informatie

Rechtbank van Koophandel ANTWERPEN, afdeling TURNHOUT

Rechtbank van Koophandel ANTWERPEN, afdeling TURNHOUT Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 18/01/2017 Rolnummer A/16/03492 Niet aan te bieden aan de ontvanger op BUR Rechtsmiddelen VERZET aangetekend

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 10 MAART 2015 P.13.1066.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.13.1066.N R D, burgerlijke partij, eiser, vertegenwoordigd door mr. Paul Wouters, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen 1. N D, beklaagde,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling hof van beroep Brussel Onderwerp Bewijs van eigendomsrecht op basis van dertigjarige verjaring wegens dertig jaar deugdelijk bezit. Bewijslast (artikel 1315 BW en artikel 870 Ger. W.). Dubbelzinnig

Nadere informatie

Iin zake: 2009/RKl306

Iin zake: 2009/RKl306 Nr. arrest: Rep.nr.: 2011/ ':>;5'3-2011/ ~=l~ Zitting van: 7 oktober 2011 Het HOF VAN BEROEP, zitting houdend te ANTWERPEN, ACHTSTE BIS KAMER, recht doende in burgerlijke zaken, heeft volgend arrest gewezen:

Nadere informatie

Politierechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen, KAMER 1 Vonnis. Uitgifte p. 1. Niet aan te bieden aan de ontvanger 2019/ A008786

Politierechtbank Antwerpen, afdeling Antwerpen, KAMER 1 Vonnis. Uitgifte p. 1. Niet aan te bieden aan de ontvanger 2019/ A008786 Vonnisnummer/ Dossiernummer Uitgifte p. 1 Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2019/9355 19A008786 Repertoriumnummer Datum van uitspraak 18 juni 2019 Algemeen Rolnummer Notitienummer parket 18D809412

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

Rechtbank v n eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Brugge, sectie burgerlijke rechtbank

Rechtbank v n eerste aanleg West-Vlaanderen, afdeling Brugge, sectie burgerlijke rechtbank Repertorium nummer Uitgifte Afsc r11t c:; kcn11 s ge:-111c;': c;: u:!voc:11jd vai' a:".. l.. Uitgereikt aan Uitgereikt aan Uitgereikt aan 2018/ 14 Datum van uitspraak 13/08/2018 op op op ( Rolnummer A.R.nr.17/1739/A

Nadere informatie

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT 7 NOVEMBER 2017

RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT 7 NOVEMBER 2017 RECHTBANK VAN EERSTE AANLEG TE GENT 7 NOVEMBER 2017 In de zaak van het openbaar ministerie tegen: S. V. G., zonder gekend beroep, geboren te Gent op ( ), wonende te ( ) beklaagd van: A. Hetzij door daden,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 JUNI 2015 P.15.0599.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. P.15.0599.N 1. M M P V D V, beklaagde, 2. D H N H, beklaagde, aangehouden om andere redenen, eisers, beiden met als raadsman mr. Thierry

Nadere informatie

rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt Sectie correctioneel

rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt Sectie correctioneel - -- Vonnisnurnmer I Griffienummer - 2019/710 Repertoriumnummer I Europees Datum van uitspraak 30 april 2019 Naam van de eerste beklaagde Systeemnummer parket Dossiernummer 12H021585 rechtbank van eerste

Nadere informatie