WOORDENLIJST Android Apps Blu-ray Bluetooth Bluetooth 4.0

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WOORDENLIJST Android Apps Blu-ray Bluetooth Bluetooth 4.0"

Transcriptie

1 A WOORDENLIJST Android Android is een besturingssysteem voor mobiele apparaten, zoals smartphones of tablet-pc s, waarvan de gebruikersinterface wordt bestuurd via een touchscreen. Android werd ontwikkeld door de Open Handset Alliance. Deze wordt gevormd door bedrijven als HTC, Motorola, Samsung, T-Mobile, Vodafone en natuurlijk Google. Android beschikt over een enorme ontwikkelaars community. Hierdoor neemt het aantal apps dagelijks toe. Momenteel zijn meer dan apps beschikbaar op de Google Play. Apps App. is een afkorting van applicatie. Hiermee wordt elke vorm van toepassing bedoeld. In het algemene taalgebruik wordt app. inmiddels gebruikt voor de miniprogramma s die op smartphones of tablet-pc s kunnen worden geïnstalleerd. De keuze is vrijwel oneindig. Met behulp van apps kan de gebruiker zijn smartphone of tablet-pc op eenvoudige wijze uitbreiden en aan de eigen wensen aanpassen. Apps zijn afgestemd op het besturingssysteem van de smartphone. Dat betekent dat een app. uit de Google Play alleen op een Android Smartphone of tablet kan worden geïnstalleerd. B Blu-ray De Blu-ray-disk (BD) is een optisch opslagmedium; met 25 GB (Single Layer) en zelfs 50 GB (Double Layer) is de opslagcapaciteit beduidend hoger dan bij een DVD. Een ander belangrijk voordeel van de Blu-ray-disks is de hogere overdrachtssnelheid. Dit geeft de hoeveelheid gegevens aan die per seconde gelezen kunnen worden. De Blu-ray-disk is de basis voor het afspelen van Full HD-films die het nodige scherper zijn dan films in het gebruikelijke dvd-formaat. Door de grotere opslagcapaciteit en de hogere overdrachtssnelheid van Blu-ray-disks kunnen gebruikers ook thuis genieten van films met hoge resolutie en een schitterend geluid. Bluetooth Bluetooth is een radiotechniek voor gegevensoverdracht over korte afstanden. Met Bluetooth kunnen meerdere apparaten onderling draadloos worden verbonden zodat ze kunnen worden bestuurd of bewaakt. Op deze manier communiceren bijvoorbeeld toetsenborden en muizen draadloos met de pc. Gegevens van uw mobiele telefoon of PDA kunnen zo eenvoudig worden gesynchroniseerd met de pc. Met een headset erbij blijft de mobiele telefoon bij een gesprek op zak omdat u het gesprek direct op de hoofdtelefoon aanneemt. Tegenwoordig maken vele apparaten, met name pc's, notebooks, mobiele telefoons en navigatieapparatuur en hun accessoires, gebruik van de Bluetooth-interface om onderling draadloos contact te maken. Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 is de momenteel snelste standaard en is achterwaarts compatibel met alle voorgaande versies. Het grootste voordeel is het lagere stroomverbruik bij een duidelijk snellere overdracht.

2 Browser Alle programma's waarmee internetpagina's kunnen worden bekeken worden browsers genoemd. Browsers zijn niet alleen geïnstalleerd op notebooks, netbooks of smartphones maar ook op de meeste nieuwe mobiele telefoons. Afhankelijk van het soort browser is daarmee toegang tot mobiel internet mogelijk. Byte De byte is de maateenheid voor elektronische gegevens. De opslagcapaciteit van harde schijven wordt bijv. aangegeven in gigabyte (GB) of terabyte (TB). Gewoonlijk geldt: 1024 bytes zijn 1 kilobyte (KB) kilobyte komt overeen met 1 megabyte (MB) megabyte komt overeen met 1 gigabyte (GB) en 1024 gigabyte met 1 terabyte (TB). Of: 1 TB = 1024 GB = MB = KB = B. C Cache De cache is een tussengeheugen waarin gegevens vastgelegd worden waartoe al eerder toegang is verkregen. Door het opslaan hoeven vaak benodigde gegevens niet steeds weer opnieuw geladen en aangemaakt te worden. Letterlijk vertaald betekent cache geheime bergplaats. De naam geeft aan dat een cache zijn taak meestal onmerkbaar uitvoert. CCFL CCFL betekent in het Engels Cold Cathode Fluorescent Lamp. Dit is een soort mini fluorescentielamp met fluorescerend licht (Het UV licht dat door de gasontlading ontstaat wordt door de fluorescerende laag omgezet in zichtbaar licht). CCFLs bestaan in heel veel verschillende kleuren, zelfs UV. Een voordeel van CCFLs is dat ze door hun hoge efficiëntie weinig warmte produceren. CCFL-lampen zijn de meest gebruikte lichtbron voor lcd-displays. D DirectX DirectX is een verzameling programmeerinterfaces die speciaal bedoeld zijn voor het optimaliseren van audio en video onder Microsoft Windows. DirectX vormt met name de basis van vele games door het weergeven van complexe grafische beelden in 2D en 3D. Bovendien dient het voor de weergave van geluid en het besturen van invoerapparatuur en netwerken. DirectX is dus absoluut noodzakelijk voor vele games en is in het algemeen aan te bevelen als de computer wordt gebruikt voor multimediataken. DVB-T DVB-T staat voor het Engelse begrip Digital Video Broadcasting - Terrestrial. Digitaal televisiekijken via een antenne wordt ook op de markt gebracht als "overal televisiekijken". Afhankelijk van de regio kunnen in heel Duitsland tot 24 programma's worden ontvangen. Op de langere termijn zal het aantal zenders worden uitgebreid. Bij de DVB-T-uitzendingen zijn er geen kosten. Er hoeft alleen kijk- en luistergeld te worden betaald. DVB-C DVB-C staat voor de afkorting Digital Video Broadcasting - Cable. Zowel digitale televisie- als radioprogramma's worden ontvangen via een speciale settop-box.

3 DVB-S DVB-S staat voor Digital Video Broadcasting - Satellite, in het Nederlands: Digitale televisieuitzending via de satelliet. Via de satelliet kunnen zowel tv- als radiozenders worden ontvangen. Digitale satelliet-tv biedt een groot aantal zenders, zonder extra kosten. Voor DVB-S moet er echter wel een eigen ontvangstinstallatie (satellietschotel) worden geïnstalleerd. DVB-S2 DVB-S2 is een verdere ontwikkeling van de DVB-S-standaard waarmee satelliet-tv kan worden ontvangen met een hoge resolutie. DVB-S2 biedt daarvoor onder andere meer bandbreedte dan DVB-S. DVI Via Digital Visual Interface worden videosignalen van digitale kwaliteit doorgegeven aan monitoren of televisies. Omdat de inhoud van harde schijven alleen digitaal wordt doorgegeven, kan de DVIinterface beelden met een hoge resolutie weergeven die duidelijk scherper, kleurechter en contrastrijker zijn dan analoge doorgifte. Er zijn verschillende uitvoeringen van de aansluiting: DVI- I kan zowel analoge als digitale signalen doorgeven. DVI-D kan alleen digitale signalen naar de monitor doorgeven. DVI-A geeft alleen het analoge signaal door. Display Port De Display Port is een gestandaardiseerde interface voor de doorgifte van digitale video- en audiosignalen. Welke video-interface het eindapparaat ook heeft, per adapter stuurt de Display Port HDMI-, DVI- en VGA-ingangen aan. Vergeleken met DVI en HDMI heeft Display Port beduidend minder ruimte nodig. Door de geringe afmetingen is Display Port ideaal voor notebooks en netbooks. Display Port ondersteunt de HDCP-kopieerbescherming. E EPG De Electronic Program Guide is een virtuele programmagids in digitale ontvangstapparatuur (DVB). Net als in een tijdschrift kan dit overzicht van programma-informatie met de afstandsbediening worden doorgebladerd en zo worden gebruikt voor het programmeren van opnamen. ExpressCard De ExpressCard is de opvolger van de PC Card, een gestandaardiseerde uitbreidingskaart voor notebooks. Omdat ze zo ruimtebesparend mogelijk zijn gebouwd zijn PC Cards ontwikkeld als standaardinterface om extra hardware, zoals een modem, fax, netwerkkaart of ISDN-kaart te kunnen gebruiken. De grote voordelen van de ExpressCard, vergeleken met de PC Card, zijn de hoge overdrachtssnelheden, de universele bruikbaarheid en het ruimtebesparende ontwerp. Ze zijn echter niet compatibel. esata esata staat voor external Serial Advanced Technology Attachment. esata is een interface voor de aansluiting van externe apparatuur, zoals harde schijven. Door de hoge overdrachtssnelheid worden gegevens in slechts enkele seconden doorgegeven, zonder snelheidsverlies, vergeleken met interne harde schijven.

4 Ethernet Ethernet is het meest geïnstalleerde lokale netwerk, met de RJ45 als stekkerverbinding. De overdrachtssnelheden zijn 10 MB/s, 100 MB/s (Fast Ethernet) en 1 GB/s (Gigabit Ethernet). F Flash Met behulp van Flash worden multimedia, interactieve inhoud en animatie weergegeven op internet. Dit kunnen bijvoorbeeld de basis van een website of een gedeelte van de webpagina, zoals het navigatiemenu, een onlinegame of een reclamebanner zijn. Bovendien is Flash nodig voor het streamen van video s of muziek. FireWire FireWire is net als USB een seriële interface die een directe verbinding tot stand brengt tussen een computer en externe apparatuur, zoals een camcorder. Het voordeel van FireWire, vergeleken met USB, is de hogere overdrachtssnelheid. De overdrachtssnelheden zijn 400, 800, 1600 en 3200 Mbit/s. FireWire is ook bekend als IEEE G GPS GPS staat voor Global Positioning System en wordt gebruikt voor locatiebepaling. GPS bepaalt de locatie aan de hand van satellieten die voortdurend radiografisch hun huidige positie en de exacte tijd doorgeven. Voor de positiebepaling zijn minimaal 4 satellieten benodigd. Hoe meer satellietsignalen worden ontvangen, des te nauwkeuriger de positiebepaling is. Navigatiesystemen en smartphones gebruiken het GPS-signaal om de gebruiker van A naar B te leiden of de snelheid te berekenen. Bovendien kan de bewegingsrichting worden vastgesteld, waardoor een kunstmatig kompas wordt verkregen. H HDCP High-bandwidth Digitale Content Protection (kort: HDCP) is een codeer-/decodeersysteem voor de beveiligde overdracht van audio- en videogegevens. Deze door Intel ontwikkelde kopieerbescherming wordt toegepast bij de digitale verbindingen DVI en HDMI. Om beveiligde inhoud weer te geven heeft het afspeel- en weergaveapparaat HDCP-ondersteuning nodig. HDMI De afkorting HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface. HDMI is de eerste volledig digitale interface die zonder verlies van data zowel video- als audiosignalen doorgeeft. Met HDMI kan een willekeurig aantal componenten van de eigen home-entertainment-omgeving in uitstekende kwaliteit onderling worden verbonden. Bij HDMI is altijd HDCP als kopieerbescherming geïntegreerd. HDD HDD staat voor het Engelse begrip Hard Disc Drive, en is de afkorting voor de harde schijf. De harde schijf is een magnetisch opslagmedium om gegevens op te slaan

5 Hyper-Threading-technologie Hyper-Threading is de innovatieve technologie van Intel die computers sneller maakt zonder verhoging van de kloksnelheid. Elk processorkern kan twee van elkaar onafhankelijke taken, threads, synchroon verwerken. Het principe is vergelijkbaar met een mens die met twee handen werkt. Omdat hij beide handen onafhankelijk gebruikt, kan hij twee verschillende taken tegelijk uitvoeren. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van de processorbronnen, een hogere doorvoersnelheid en betere prestaties. Toepassingen die veel rekenkracht vergen en veel hulpbronnen gebruiken draaien sneller of zonder vertragingen als ze parallel werken. I IEEE IEEE , beter bekend als WLAN of Wi-Fi, is een internationale transmissiestandaard voor draadloze datacommunicatie die door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (kort: IEEE) is gepubliceerd. De letters a, b, g en n staan voor uitbreidingen van de standaard. De nieuwste uitbreiding n, ook wel aangeduid als de n-standaard, levert datarates van 300 Mbit/s en hoger. Alle huidige notebooks en pc's van MEDION beschikken gewoonlijk over alle vier uitbreidingen. Infrarood Via de infrarode interface kunnen gegevens tussen bijvoorbeeld een pc en een printer draadloos worden doorgegeven. L LED-Backlight LED-Backlight is een verder ontwikkeld soort verlichting voor monitoren, tv's met een vlak beeldscherm en notebookbeeldschermen. De technologie zorgt voor een helderder beeld, met een groter contrast en diepere zwarttinten. Vergeleken met de gebruikelijke verlichting met CCFL s is de led-achtergrondverlichting bovendien veel milieuvriendelijker en energiezuiniger. Van dit voordeel profiteren voornamelijk notebooks, die dankzij LED-Backlight langer op de accu kunnen werken. Daarnaast is het goed voor de afmetingen. Dankzij de led achtergrondverlichting kunnen zowel notebooks als tv's met een vlak beeldscherm nog dunner worden gemaakt. Moderne lcd-tv's met LED-Backlight zijn slechts 25 mm dik. Line In/Out Line In resp. Out zijn in- resp. uitgangen voor audiosignalen. De Line out-aansluiting wordt gebruikt om luidsprekers of hoofdtelefoons op een pc of notebook aan te sluiten. Via de Line In-aansluiting kan bijvoorbeeld muziek van de stereo-installatie opgenomen worden. LAN LAN staat voor Local Area Network, in het Nederlands: lokaal netwerk. In een lokaal netwerk zijn meerdere computers en randapparaten binnen een gebouw resp. omgeving onderling verbonden. De verbinding wordt gemaakt via koperdraad, glasvezel of radiosignalen (WLAN). Ethernet is het meest geïnstalleerde lokale netwerk.

6 Li-Ion accu Belangrijke kwaliteiten van li-ion accu s (ook lithium-ion accu s) zijn de hoge energiedichtheid, het opladen zonder geheugeneffect en het geringe gewicht, vergeleken met normale accu's. Door deze eigenschappen zijn li-ion accu s bijzonder geschikt voor mobiele telefoons, digitale camera's en notebooks. Li-polymeeraccu De li-polymeeraccu (ook lithium-polymeeraccu) is een verdere ontwikkeling van de li-ionaccu. De li-polymeeraccu is, anders dan de li-ion accu, modelleerbaar en is niet gebonden aan een rechthoekige behuizing. M Megapixel Het begrip megapixel (MP) is een gebruikelijk begrip in de digitale fotografie. Digitale foto's bestaan uit afzonderlijke beeldpunten. Een megapixel is een miljoen beeldpunten. Een digitale camera met 6 MP maakt foto's met een resolutie van 6 miljoen beeldpunten. Ook de resolutie van een webcam wordt uitgedrukt in megapixel. Afdrukken van digitale foto's hebben bij een formaat van 10 x 15 cm ongeveer 1 megapixel nodig. Bij het DIN-A4-formaat zijn dit al 3,5 megapixels. Multitouch Aanraakgevoelige invoerapparaten - beeldschermen of touchpads - met multitouch kunnen meer dan één vinger herkennen. Documenten doorbladeren, notities maken of foto's bekijken door intuïtieve bewegingen voor tikken, vegen, openen en sluiten worden alle functies heel gemakkelijk en eenvoudig met de vingers bestuurd. N Notebook De notebook, ook wel laptop genoemd, is een mobiele computer die vaak op schoot gebruikt wordt. De componenten van een notebooks zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Speciale notebookprocessoren werken zuiniger en zijn ontworpen voor een langer gebruik op de accu; daardoor leveren ze echter vaak niet de hoge prestaties van een desktopcomputer. Bij moderne notebooks worden tegenwoordig LED-Backlight-schermen gebruikt; deze hebben een helderder beeld, met een groter contrast en diepere zwarttinten, en zijn bovendien veel milieuvriendelijker en zuiniger. Voor meer comfort bij het typen hebben alle modellen vanaf een beelddiagonaal van 39,6 (15,6 ) een geïntegreerd cijfertoetsenblok. Omdat er minder ruimte is dan bij desktop-pc's zijn er minder aansluitingen. De meeste notebooks hebben gebruikelijke interfaces zoals een multikaartlezer, USB-, LAN- en HDMI-uitgangen. WLAN is standaard geïntegreerd. Bluetooth is meestal optioneel verkrijgbaar of kan later voordelig worden toegevoegd via een USB-stick. Notebooks kunnen worden gebruikt als ruimtebesparend alternatief voor grote desktopcomputers. Netbook Netbooks zijn een groep kleine notebooks tot 29,5 cm/11,6" met name gericht op lang werken op de accu, het gebruik van mobiel internet en eenvoudige toepassingen zoals tekstverwerking en e- mail. Door het geringe gewicht en het compacte formaat zijn netbooks buitengewoon goed draagbaar. Ze zijn uitstekend geschikt voor mobiel gebruik.

7 O Optimus-technologie De Optimus-technologie van Nvidia is speciaal ontwikkeld voor notebooks. De techniek herkent automatisch of er wel of niet krachtige videoprestaties nodig zijn, en deze worden dan al dan niet ingeschakeld. Afhankelijk van de toepassing wordt er geschakeld tussen de krachtige of de standaard video zodat de gebruiker kan kiezen tussen krachtige videoprestaties of langer werken op de accu. P PC PC is de afkorting voor personal computer (persoonlijke computer), die door een persoon (daarom persoonlijk) bediend, gebruikt en bestuurd wordt. Naast taken als tekstverwerking en spreadsheets is multimedia uitgegroeid tot een van de belangrijkste toepassingsgebieden. De computer bestaat uit hard- en software. Tot de hardware behoren alle tastbare delen (fysieke componenten) van de pc. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen invoer- en uitvoerapparaten. Tot de invoerapparaten behoren: muis, toetsenbord, joystick, grafisch tablet of scanner. Monitor, printer en luidsprekers, daarentegen, zijn uitvoerapparaten. De computer kan niet werken met alleen hardware. De pc heeft software nodig om hem 'leven in te blazen'. Bij de software wordt onderscheid gemaakt tussen het besturingssysteem en toepassingsprogramma's. Het besturingssysteem (bijv. Windows, Linux, Mac OS X) regelt en beheert de complete hardware en de complete overige software. Om met de pc verschillende taken uit te voeren zoals schrijven, surfen op internet of foto's bewerken zijn extra toepassingsprogramma's (Word, Internet Explorer, Photoshop, enz.) nodig. Processor De processor, ook wel CPU (Central Processing Unit) genoemd, is de rekenmachine van de computer die verschillende processen en toepassingen dus de opdrachten van het besturingssysteem en andere actieve software na elkaar (single-core processor) of parallel (multicore processor) bewerkt. Hoe groter de capaciteit van de processor, des te sneller de computer de opdrachten kan verwerken. Een maat voor de prestaties is de kloksnelheid, aangegeven in Hertz. R RAM/werkgeheugen Het RAM, ook wel werkgeheugen, is het kortetermijngeheugen van een computer. Hierin worden alle gegevens tussentijds opgeslagen die de computer op dit moment nodig heeft om snel te kunnen werken. Na het uitschakelen wordt de inhoud van het werkgeheugen automatisch gewist. Hoe meer werkgeheugen er in de computer is geïnstalleerd, des te sneller en vloeiender kan een computer gegevens verwerken en beschikbaar maken. Windows Vista heeft minimaal twee gigabyte werkgeheugen nodig om soepel te kunnen werken. Alleen professionals met speciale besturingssystemen hebben meer dan vier gigabyte nodig. RJ45 RJ45 is de aanduiding voor een gestandaardiseerde stekkerverbinding voor de gegevensoverdracht binnen netwerken. De letters RJ staan daarbij voor Registered Jack, wat wil zeggen, gestandaardiseerde stekker.

8 Router Via een router worden meerdere computers samen verbonden tot een netwerk. Veel routers zijn WLAN-compatibel en hebben een geïntegreerde DSL-modem, die een verbinding maakt met internet. S S-ATA S-ATA (afkorting van Serial Advanced Technology Attachment) is een standaard voor harde schijven en dient met name voor de gegevensuitwisseling tussen processor en harde schijf. S-ATA heeft drie voordelen ten opzichte van zijn voorganger ATA: Een hogere overdrachtssnelheid, een vereenvoudigde bekabeling en de mogelijkheid tot het vervangen van de gegevensdrager terwijl de computer werkt. Inmiddels zijn er bijvoorbeeld ook S-ATA dvd-stations en branders, kaartlezers en de externe interface esata, die een concurrerende standaard vormen voor USB en FireWire. S/PDIF S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) is een interface voor de overdracht van digitale audiosignalen in de entertainmentelektronica; S/PDIF wordt bijvoorbeeld gebruikt bij cd-spelers, dvd-spelers en ontvangers. De doorgifte kan zowel elektrisch (coax) als optisch (opt.) plaatsvinden. SSD (Solid State Drive) De SSD (Solid State Disk) is de harde schijf van de volgende generatie. SSD's hebben een hoge leesen schrijfsnelheid. Data worden sneller gelezen en weer opgeslagen en het systeem kan in de helft van de tijd starten. Omdat de SSD werkt met flashgeheugenmodules en er geen mechanische delen zijn, werkt de schijf bijna geluidloos en is deze veel beter bestand tegen schokken. Daardoor zijn uw gegevens op deze harde schijf bijzonder veilig. Ook wat betreft energieverbruik onderscheidt de SSD zich en daardoor kunt u langer werken met een accuoplading. Een normale harde schijf (HDD) heeft mechanische onderdelen die gevoeliger zijn voor schokken zodat data bijv. bij een val beschadigd kunnen raken. Bovendien produceert de draaiende gegevensdrager, waarvan de informatie met een leeskop wordt gelezen, een bepaalde hoeveelheid geluid. Surround Sound/8-kanaals Om een duidelijk ruimtelijk geluidseffect te bereiken gebruikt een surroundsysteem, in tegenstelling tot stereosystemen met twee audiokanalen, tot acht kanalen voor het doorgeven van geluid. Smart Cache Met de Smart Cache kan de L2-cache dynamisch aan de verschillende CPU-kernen worden toegewezen. Als een CPU-kern niet actief is, wordt de gehele L2-cache toegewezen aan de andere CPU-kern. Als beide kernen actief zijn, wordt geprobeerd aan de kern met de meest cache-intensieve taak ook het grootste aandeel toe te wijzen. Het voordeel van de Smart Cache zijn onder andere een betere benutting en gegevensuitwisseling tussen de CPU-kernen. Als de tweede kern de gegevens nodig heeft die de eerste kern al heeft geladen, dan kan deze kern die gegevens al in de L2-cache vinden. Alle Intel-processoren met meer dan één kern, zoals in het geval van de Intel Core Duo of Core i processortechnologie, hebben de Smart Cache.

9 S-Video Out S-Video Out is een analoge uitgang voor videosignalen. Hierover worden gegevens over de helderheid en kleur doorgegeven. Deze uitgang wordt gebruikt om beeldsignalen van dvd-spelers, notebooks en videocamera's op de televisie weer te geven. T Touchscreen Een touchscreen is een aanraakgevoelig beeldscherm dat met de vingers of een stift bediend wordt. Touchscreens worden onder andere toegepast bij tablet-pc's, monitoren, notebooks en navigatiesystemen. Turbo Boost-technologie De Intel Turbo Boost-technologie is een functie van de nieuwe Intel Core i-processorfamilie. De Turbo Boost-technologie verhoogt, als dat nodig is, automatisch de kloksnelheid van afzonderlijke processorkernen en kan daarbij zelfs hoger gaan dan de aangegeven frequentie, als bepaalde waarden voor stroomverbruik en temperatuur niet overschreden worden. Het effect: de gebruiker krijgt bijzonder krachtige prestaties, precies daar waar nodig. U UMTS/3G UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) is een standaard voor gegevensoverdracht bij mobiele netwerken om draadloos internet te kunnen gebruiken. Aangezien het om de derde generatie gaat, wordt deze standaard ook wel 3G genoemd. UMTS belooft een aanzienlijke grotere bandbreedte te zullen bieden dan met GSM of GPRS mogelijk was. Snelheden tot 384 kbps zijn mogelijk. Het voordeel voor de gebruiker: Snelle toegang tot mobiel internet met bijzonder veel multimediafuncties. UMTS maakt de toegang tot grote hoeveelheden gegevens, zoals bijlagen, films en games mogelijk. USB De door Intel ontwikkelde Universal Serial Bus (kort USB) is een interface voor de aansluiting van externe componenten zoals een muis, toetsenbord, printer, scanner, camera, enz. Doordat USB 2.0 een overdrachtssnelheid heeft van 480 Mbit/s is de interface ook geschikt voor de snelle overdracht van grote hoeveelheden gegevens Met de nieuwe USB 3.0-standaard wordt zelfs een snelheid van 5 Gbit/s bereikt. De nieuwe standaard USB 3.0 is daarmee tot tien maal sneller dan de tot dusver gebruikelijke USB 2.0 V VGA VGA is een afkorting van Video Graphics Array. Via de VGA-aansluiting worden analoge beeldsignalen van de pc naar de monitor of televisie doorgegeven.

10 Vingerafdruksensor De vingerafdruksensor biedt bescherming tegen onbevoegde toegang tot gegevens of apparaten. Bovendien hoeven zo geen wachtwoorden onthouden te worden. Met name notebooks en navigatiesystemen kunnen zo relatief goed worden beveiligd. De eigenaar identificeert zich met een vingerafdruk en krijgt zo direct toegang tot de gewenste en beveiligde gegevens of apparaten. W Widescreen Het begrip Widescreen, in het Nederlands breedbeeld, wordt gebruikt voor alle breedbeeldformaten die breder zijn dan het formaat 4:3. Daaronder vallen de formaten 16:9 en 16:10. Het Widescreenformaat, dat wordt gebruikt voor zowel televisies als computerbeeldschermen, is een hoogte/breedteverhouding die door het menselijk oog als bijzonder prettig wordt ervaren. Wireless-Display (WiDi) Wireless-Display (kortweg WiDi genoemd) is een techniek van Intel om de scherminhoud van bijvoorbeeld een notebook draadloos op een tv weer te geven. Dit is bijzonder handig voor presentaties, een fotoshow of films zonder de beperkte bewegingsvrijheid van een bekabelde verbinding. Uw tv moet WiDi ondersteunen om het door de notebook verstuurde signaal te kunnen ontvangen. Als de tv geen ondersteuning voor WiDi biedt, kan het signaal worden ontvangen met behulp van een hiervoor bestemde adapter/box. Sluit simpelweg de extra tv-adapter via HDMI aan op het tv-toestel, start Intel WiDi, selecteer de beeldschermadapter en geniet van beelden in grootformaat. WLAN WLAN staat voor Wireless Local Area Network en is de naam voor een draadloos lokaal netwerk. In het algemene spraakgebruik wordt met WLAN een draadloos netwerk volgens IEEE bedoeld. WLAN is echter de overkoepelende term voor technieken en standaarden waarmee draadloze netwerken kunnen worden gebouwd, zoals via Bluetooth of infrarood. Binnen het ontvangstbereik kunnen via WLAN computers resp. notebooks onderling draadloos worden verbonden, en ook worden verbonden met internet en externe componenten zoals printers, scanners of harde schijven. Webcam Met een webcam kunnen beelden als enkel beeld of in real time per livestream via internet worden doorgegeven. Webcams worden tegenwoordig voornamelijk gebruikt bij de communicatie, bijv. bij videotelefonie via Skype of bij chats. Vaak worden ook foto's van beroemde plaatsen, bezienswaardigheden, enz. (vakantie- of skigebied) op internet gezet. Dit zijn dan meestal stilstaande beelden die om de paar minuten bijgewerkt worden. Y YUV YUV is een analoge ingang voor videosignalen. Via deze ingang worden gegevens over de helderheid en kleur doorgegeven. De ingang wordt voornamelijk gebruikt bij professionele monitoren en high-end-projectoren. De kwaliteit van YUV is beter dan die van gebruikelijke Videoen S-Video-ingangen.

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

Wat zien we in deze cursus

Wat zien we in deze cursus Algemeen patrick.dujardin@hetcvo.be Educatief verlof Opleidingscheques Pauze tussen 19h45 en 20h15 Elke week van 18h tot 21h20 (uitgezonderd schoolvakanties) op dinsdagavond 4 tussen evaluaties en 1 eindevaluatie

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Een computersysteem De twee meest gebruikte modellen computers zijn: * Desktop * Laptop Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm

Nadere informatie

Toestellen waar gegevens worden opgeslagen (opslagmedia) horen niet echt in dit lijstje thuis.

Toestellen waar gegevens worden opgeslagen (opslagmedia) horen niet echt in dit lijstje thuis. Randapparatuur Om de computer effectief te kunnen gebruiken, hebben we aan aantal randapparaten nodig. Deze worden voornamelijk ingedeeld in in- en uitvoer en een aantal die beide kunnen, invoerapparaten

Nadere informatie

AMD DUAL CORE PROCESSOR

AMD DUAL CORE PROCESSOR Computershop NvTrading :" goedkoper! " Computers, notebooks, onderdelen en toebehoren aan groothandelsprijzen Tel : 011 351200 info@nvtrading.be Kapelstraat 59, Diepenbeek MSI 16 NOTEBOOK STUNT 5 x ter

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Mobiele technologie zorgt ervoor dat je met een smartphone en tablet en draadloos op een laptop of computer kunt werken.

Mobiele technologie zorgt ervoor dat je met een smartphone en tablet en draadloos op een laptop of computer kunt werken. Informatie- en communicatietechnologie Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is de techniek om informatie te verzamelen, op te slaan, weer te geven en uit te wisselen. Dit kan door geluid, tekst,

Nadere informatie

Mediawijsheid wat zit er in mijn computer?

Mediawijsheid wat zit er in mijn computer? Mediawijsheid wat zit er in mijn computer? blz 1 Harde schijf HD CD/DVD/blueray lezer/schrijver Floppy disk FD Bus CPU Invoer en uitvoer apparaten Vast geheugen ROM Werkgeheugen RAM In de PC zitten de

Nadere informatie

Hardware. Word. Anna van Kommer M3A

Hardware. Word. Anna van Kommer M3A Hardware Word Anna van Kommer M3A Inhoudsopgave Pagina Inleiding... 2 Hoofdstuk 1: Het Beeldscherm... 3 Hoofdstuk 2: De processor... 4 Hoofdstuk 3: Het geheugen... 5 Hoofdstuk 4: De harde schijf... 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s.

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Klik hier voor de specificaties 4 inch screen The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Uitstekende kijkhoeken De hoge kwaliteit van

Nadere informatie

Toetsenborden kunnen wat vorm betreft verschillen. Het gespleten toetsenbord belast de polsen minder bij het typen.

Toetsenborden kunnen wat vorm betreft verschillen. Het gespleten toetsenbord belast de polsen minder bij het typen. Invoerapparatuur en toetsenbord Er worden steeds meer randapparaten gebruikt. Randapparaten bestaan uit uitvoer- en invoerapparaten. Het toetsenbord is nog altijd het meest gebruikte invoerapparaat. In

Nadere informatie

Bijlage 2: Specificaties. 1 Specificaties Desktop computer

Bijlage 2: Specificaties. 1 Specificaties Desktop computer Bijlage 2: 1 Desktop computer Opdrachtgever eist dat de aan te schaffen hardware van een gerenommeerd merk is en geen gereviseerde hardware (ook wel refurbished genoemd). Omschrijving Afmetingen Invulling

Nadere informatie

UW SPECIALIST TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. De Computer Specialist Nu vanaf 15,-! 15,6 inch 500 GB HDD 14 inch 32 GB SSD 549,- 269,- 249,- Laptop R417SA-WX011T BLUE 14 1366x768 scherm.

Nadere informatie

RupelBib. laptop desktop tablet. Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Andere aankoopgidsen

RupelBib. laptop desktop tablet. Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Andere aankoopgidsen Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Budget Type In deze gids worden standaard computers voorgesteld die zeker zullen voldoen aan je verwachtingen. Besturingssyteem Een standaard laptop Een

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Toshiba C70D-A-117 (PSCENE-01G00QDU)

Toshiba C70D-A-117 (PSCENE-01G00QDU) Toshiba C70D-A-117 (PSCENE-01G00QDU) Specificaties: Design Soort apparaat Kleur van het product Formaat Notebook Zwart Clamshell Processor Kloksnelheid processor Processorfamilie 1 GHz AMD E Processormodel

Nadere informatie

Premium oplossingen voor consumenten. LaCie vertrouwelijk

Premium oplossingen voor consumenten. LaCie vertrouwelijk Premium oplossingen voor consumenten LaCie vertrouwelijk LaCie Sales Tools Beschikbaar op de Seagate Brand Portal: https://branding.seagate.com/index.cfm LaCie Sales Tools omvatten: "Alles over"-presentatie

Nadere informatie

Acer TravelMate 5730G-654G32MN - Core

Acer TravelMate 5730G-654G32MN - Core TE KOOP: Acer Travelmate 5730G-654G32MN Productbeschrijving Afmetingen (BxDxH) Gewicht Lokalisatie Systeemtype Ingebouwde apparaten Ingebouwde beveiliging Processor Cachegeheugen RAM Specificaties: Acer

Nadere informatie

Ervaar de Realiteit in Full HD

Ervaar de Realiteit in Full HD EeeBox PC EB1501P Ervaar de Realiteit in Full HD De EeeBox PC EB1501-serie gaat het traditionele " DVD s kijken op een LCD TV" home entertainment concept trotseren. Met HDMI-output, een slot-load optische

Nadere informatie

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014

Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 Appendix 3 versie 5 van 16 juli 2014 1.1 Minimale geëiste configuratie CAD WERKPLEK Aansluiting voorzijde Aansluiting achterzijde Processor Intern geheugen Disk geheugen Videokaart Toetsenboard Besturingsysteem

Nadere informatie

VALENTIJN PROMOTIE STIJLVOLLE WITTE ASUS NOTEBOOK met gratis toebehoren aan stuntprijs van 249

VALENTIJN PROMOTIE STIJLVOLLE WITTE ASUS NOTEBOOK met gratis toebehoren aan stuntprijs van 249 speciale aanbiedingen geldig vanaf vrijdag 10 februari geldig tot einde voorraad nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehoren. Bij ons krijgt u altijd méér notebook of computer

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2015

Laptop Folder. April 2015 Laptop Folder April 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Laptop Folder 2017 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen

Nadere informatie

Altijd en overal online?

Altijd en overal online? Altijd en overal online? Smartphone Tablet E-Reader Netbook Notebook Chromebook Smartphones Bekende merken en types: Apple iphone 4 Samsung Galaxy S II HTC Desire HD Blackberry bold Steeds minder: Nokia

Nadere informatie

Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange

Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange Inhoudsgave Inhoudsopgave... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Monitor (CRT, LCD, LED)... 3 Toetsenbord (Standaard, ergonomisch)...

Nadere informatie

1000 Gb USB3.0 64,99 2000 Gb USB3.0 94,99 4000 Gb USB3.0 135 met stroom

1000 Gb USB3.0 64,99 2000 Gb USB3.0 94,99 4000 Gb USB3.0 135 met stroom draagbare externe harde schijven van WESTERN DIGITAL met USB3.0-aansluiting 1000 Gb USB3.0 64,99 2000 Gb USB3.0 94,99 4000 Gb USB3.0 135 met stroom stuntprijzen op alle SSD & HDD geldig tot einde voorraad!

Nadere informatie

Dienstverlening 25,- Prijs per min 0,90

Dienstverlening 25,- Prijs per min 0,90 Dienstverlening Buitendienst Heeft u thuis hulp nodig met uw netwerk, computer of andere apparaten? Neem contact op om een afspraak te maken voor het bezoek van een van onze servicemonteurs. Voorrij kosten

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

PROMOTIES OP NOTEBOOKS EN COMPUTERS

PROMOTIES OP NOTEBOOKS EN COMPUTERS Kingston Flash Drive DataTraveler 100 G3 64 Gb 25 PROMOTIES OP NOTEBOOKS EN COMPUTERS WESTERN DIGITAL SSD SCHIJF 250GB SATA3 Blue Retail 99 Uva Speciale promoties op alle onderstaande notebooks en computers

Nadere informatie

Laptop Folder. November 2015

Laptop Folder. November 2015 Laptop Folder November 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis".

Nadere informatie

Draadloze scherm adapter met HDMI p - wireless HDMI display adapter

Draadloze scherm adapter met HDMI p - wireless HDMI display adapter Draadloze scherm adapter met HDMI - 1080p - wireless HDMI display adapter Product ID: WIFI2HDMCGE Toon de inhoud van uw smartphone, tablet of laptop draadloos op een HDMI-scherm met behulp van deze draadloze

Nadere informatie

speciale aanbiedingen geldig vanaf 3 februari. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehehoren. Bij ons krijgt u altijd

speciale aanbiedingen geldig vanaf 3 februari. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehehoren. Bij ons krijgt u altijd speciale aanbiedingen geldig vanaf 3 februari. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehehoren. Bij ons krijgt u altijd méér notebook of computer voor minder geld! Ook printers,

Nadere informatie

méér voor minder geld!

méér voor minder geld! alle notebooks uit de compudeals folder (zie website) nu met gratis draagtas en draadloze muis en gratis klaargemaakt met uitgebreid softwarepakket + opleiding + gratis telefonische bijstand. onderstaande

Nadere informatie

Windows Basis - Herman Van den Borre 1

Windows Basis - Herman Van den Borre 1 Windows Vista Basis Herman Van den Borre Praktische zaken Lessen Vrijdagmorgen 9u00 11u45 Pauze 10u15-10u30 Handboek Windows Vista Basis Roger Frans Uitgeverij Campinia Media ISBN: 978.90.356.1212.9 Prijs:

Nadere informatie

SPECIAL DOE MEE & WIN! SE-208BW. s Werelds eerste WiFi DVD- en CD speler Z.O.Z. Maak kans op één van de 10 SMARTHub s! Onbezorgd computeren

SPECIAL DOE MEE & WIN! SE-208BW. s Werelds eerste WiFi DVD- en CD speler Z.O.Z. Maak kans op één van de 10 SMARTHub s! Onbezorgd computeren SPECIAL DOE MEE & WIN! SE-208BW s Werelds eerste WiFi DVD- en CD speler Z.O.Z. Maak kans op één van de 10 SMARTHub s! Onbezorgd computeren 69.- WINNEN? Ga naar www.qmotion.nl/winnen Beantwoord de 3 vragen

Nadere informatie

het juiste adres voor uw computer of laptop APK... TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. De Computer Specialist Nu vanaf 15,-! Het voordeel van de Computer Specialist Bij Vobis treft u naast

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Aradhana Gangadien

Inhoudsopgave. Aradhana Gangadien Inhoudsopgave Inleiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. wat is hardware?... 2 Netvoeding:... 2 Moederbord (printplaat):... 3 Processor:... 3 Harde schijf:... 3 Intern geheugen:... 4 SSD:... 4 De

Nadere informatie

Uva Computershop NvTrading : "ALTIJD GOEDKOPER" ACER Notebooks, NOTEBOOKSTUNT computers, onderdelen en voor toebehoren snelle aan beslissers groothandelsprijzen @ 549 549 011351200 info@nvtrading.be www.nvtrading.be

Nadere informatie

Wi-Fi naar VGA Draadloze Video Verlenger met Audio 1280x1024 / 720p

Wi-Fi naar VGA Draadloze Video Verlenger met Audio 1280x1024 / 720p Wi-Fi naar VGA Draadloze Video Verlenger met Audio 1280x1024 / 720p Product ID: WIFI2VGA Met de WIFI2VGA VGA over Wi-Fi adapter kunt u een VGA-signaal (met een resolutie van max. 1280x1024/720p), en de

Nadere informatie

De computer als processor

De computer als processor De computer als processor DE FYSIEKE COMPUTER Componenten van de computerconfiguratie Toetsenbord Muis Scanner Microfoon (Extern geheugen) Invoerapparaten Uitvoerapparaten Monitor Printer Plotter Luidspreker

Nadere informatie

LaCinema Black PLAY. High Definition Media Center

LaCinema Black PLAY. High Definition Media Center LaCinema Black PLAY High Definition Media Center 500GB * 710 films of 165.000 muzieknummers of 500.000 foto s ** Bekijk en beluister films, foto s en muziek op HDTV Geef uw foto s een nieuwe dimensie Maak

Nadere informatie

UITZONDERLIJKE. 10 x 11,6" Asus notebookstunt met gratis draagtas

UITZONDERLIJKE. 10 x 11,6 Asus notebookstunt met gratis draagtas UITZONDERLIJKE TERUG-NAAR-SCHOOL NOTEBOOKS & COMPUTERS Profiteer nu nog van uitzonderlijke soldenvoorwaarden op alle merken/modellen notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehoren vanaf

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten?

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten? Studio Visual Steps Aanschaf computer Waar moet u op letten? 2 Aanschaf computer Voorwoord Beste lezers en lezeressen, In dit boekje krijgt u informatie over het aanschaffen van een computer. Een computer

Nadere informatie

10 x ASUS notebookpromotie met gratis toebehoren aan stuntprijs. Geldig vanaf vrijdag 23 juni. Op = op!

10 x ASUS notebookpromotie met gratis toebehoren aan stuntprijs. Geldig vanaf vrijdag 23 juni. Op = op! speciale aanbiedingen geldig vanaf vrijdag 23 juni tot einde voorraad. nu alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehoren. Bij ons krijgt u altijd méér notebook of computer voor minder

Nadere informatie

1000 Gb USB3.0 59,99 2000 Gb USB3.0 89,99 Toshiba 3000 Gb USB3.0 139

1000 Gb USB3.0 59,99 2000 Gb USB3.0 89,99 Toshiba 3000 Gb USB3.0 139 draagbare externe harde schijven van WESTERN DIGITAL & TOSHIBA met USB3.0-aansluiting 1000 Gb USB3.0 59,99 2000 Gb USB3.0 89,99 Toshiba 3000 Gb USB3.0 139 monitor SAMSUNG 24"(61 cm) CURVED speciale aanbiedingen

Nadere informatie

Uw computerprobleem VANDAAG NOG opgelost! VANDAAG NOG een nieuwe computer / laptop bij u thuis geïnstalleerd! BEL NU!

Uw computerprobleem VANDAAG NOG opgelost! VANDAAG NOG een nieuwe computer / laptop bij u thuis geïnstalleerd! BEL NU! VANDAAG NOG een nieuwe computer / laptop bij u thuis geïnstalleerd! Uw computerprobleem VANDAAG NOG opgelost! BEL NU! 6 dagen op 7 03 369 69 49 van 8 tot 22 uur MSI Wind Top AE2020 All-In-One PC. Intel

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

GRT Computers Persoonlijk advies voor uw computer/laptop

GRT Computers Persoonlijk advies voor uw computer/laptop Computer systemen van Boxxed. Simple Powerfull Easy in this Boxx. Word samengesteld uit de beste componenten op computergebied. Kwaliteit bewijst zichzelf Echte kwaliteit bewijst zich pas in de loop der

Nadere informatie

Naam: Oumaima Bekour Klas: M4b ICT De Lange. Hardware

Naam: Oumaima Bekour Klas: M4b ICT De Lange. Hardware Naam: Oumaima Bekour Klas: M4b ICT De Lange Hardware Inleiding 1. Geschiedenis van de computer 2. Hardware 3. Interne componenten en Randapparatuur Geschiedenis De computer is uitgevonden door het rekenen.

Nadere informatie

Hardware. De computer bestaat uit :

Hardware. De computer bestaat uit : 1 Hardware De computer bestaat uit : 1. Kast met voeding 2. Moederbord met : a) Processor b) Geheugen c) Toetsenbord / muisaansluiting d) Beeldschermaansluiting e) Uitbreidingsslots PCI PCIe16 (beeldschermkaart)

Nadere informatie

Nieuwe computer en printer?

Nieuwe computer en printer? Nieuwe computer en printer? Waar moet ik op letten? Peer Custers Nieuwe computer: waarom? Huidige computer is defect Nog te repareren voor redelijke prijs? Huidige computer voldoet niet meer Geheugen bijplaatsen?

Nadere informatie

Korting 25 % Geldig t/m 16-05-2015 Geldig t/m 16-05-2015. Korting 15 % Geldig t/m 16-05-2015 Geldig t/m 16-05-2015

Korting 25 % Geldig t/m 16-05-2015 Geldig t/m 16-05-2015. Korting 15 % Geldig t/m 16-05-2015 Geldig t/m 16-05-2015 Coupons Apple Oplader Orginele Apple oplaad kabel. Voor de oude en nieuwe iphone en ipad of een losse power adapter. 15 % Micro USB Lader Micro USB lader voor uw smartphone of tablet. 25 % Geldig t/m 16-05-2015

Nadere informatie

DCU 220. The new Diagnostic Control Unit DCU 220. Automotive Service Solutions

DCU 220. The new Diagnostic Control Unit DCU 220. Automotive Service Solutions DCU 220 The new Diagnostic Control Unit 1 Convertible PC DCU 220 Gebruik als Tablet PC: Gebruik als Notebook: 2 Overzicht Convertible PC: gebruik als Notebook of Tablet Gebruik als centrale PC in de werkplaats

Nadere informatie

GRATIS Verhoging Van het interne geheugen tot 3 Gb

GRATIS Verhoging Van het interne geheugen tot 3 Gb Computershop NvTrading :" goedkoper! " Computers, notebooks, onderdelen en toebehoren aan groothandelsprijzen Tel : 011 351200 info@nvtrading.be Kapelstraat 59, Diepenbeek TOPKWALITEIT van ASUS met vele

Nadere informatie

méér voor minder geld!

méér voor minder geld! Soldenpromoties op alle onderstaande notebooks en uit de COMPUDEALS NIEUWJAARSFOLDER. Alle notebooks en computers met gratis uitbreidingen en/of toebehoren vanaf 3 januari. Opgelet : de winkel voor particulieren

Nadere informatie

2,5 inch SATA Externe Harde Schijf Behuizing met 3,5/5,25 inch Bay

2,5 inch SATA Externe Harde Schijf Behuizing met 3,5/5,25 inch Bay 2,5 inch SATA Externe Harde Schijf Behuizing met 3,5/5,25 inch Bay Product ID: SAT2510U2REM Met deze 2,5 inch SATA Externe Harde Schijf Behuizing kunt u elke 2,5 inch Serial ATA harde schijf (HDD) of solid

Nadere informatie

Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Zakelijke notebooks > X Serie > VPCX11S1E/B

Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Zakelijke notebooks > X Serie > VPCX11S1E/B Blz.1 / 6 Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO Windows. Life without Walls. VAIO raadt Windows 7 aan. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Zakelijke notebooks > X Serie > VPCX11S1E/B VPCX11S1E/B

Nadere informatie

139,99. superstunt 54,99 24,99. SSD schijf SAMSUNG EVO 250 GB : 89,99 SSD schijf SAMSUNG EVO 500 GB : 139,99

139,99. superstunt 54,99 24,99. SSD schijf SAMSUNG EVO 250 GB : 89,99 SSD schijf SAMSUNG EVO 500 GB : 139,99 promoties op ALLE merken/modellen externe harde schijven. Bijvb. : MAXTOR 5 Tb (5000 Gb) USB3.0 139,99 promoties op alle micro Sd- kaarten 16 Gb klasse 10 : 4,99 / / 32 Gb klasse 10 : 9,99 64 Gb klasse

Nadere informatie

Stevig gebouwd: De rubberen afwerking van het lcd-scherm en de basis dempt de schokken en biedt zo de beste bescherming tegen vallen.

Stevig gebouwd: De rubberen afwerking van het lcd-scherm en de basis dempt de schokken en biedt zo de beste bescherming tegen vallen. Dell Chromebook 11 Superieure duurzaamheid en ontwerp Schoolbestendig: De Dell Chromebook 11 is MIL-STD (Amerikaanse militaire standaard) getest op duurzaamheid, druk, temperatuur, vochtigheid, schokken

Nadere informatie

11/05/2015. Deel 1. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers

11/05/2015. Deel 1. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers Didactische doelstellingen Deel 1 De cursist : herkent en benoemt de belangrijkste digitale gegevensdragers waarop sporen kunnen worden teruggevonden. Oost-Vlaamse Politieacademie vzw Sprendonkstraat 5

Nadere informatie

HP DC5800 Core2duo RAM: 2GB. + Muis 10,

HP DC5800 Core2duo RAM: 2GB. + Muis 10, HP DC5800 Core2duo Model: HP DC58000 SFF CPU: Intel Core2Duo E6750 2, 7Ghz Cache: 4MB FSB: 1333Mhz RAM: 2GB HDD: 160GB Drive: DVD Standaard Licentie: Windows 8 Pro Onboard: Videocard Soundcard Netwerk

Nadere informatie

promoties op ALLE merken/modellen externe harde schijven. Bijvb. :

promoties op ALLE merken/modellen externe harde schijven. Bijvb. : promoties op ALLE merken/modellen externe harde schijven. Bijvb. : > 1 Tb (1000 Gb) USB3.0 zonder stroom 62,99 > 2 Tb (2000 Gb) USB3.0 zonder stroom 89,99 > 3 Tb (3000 Gb) USB3.0 met stroom 99,99 > 5 Tb

Nadere informatie

-Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer)

-Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer) -Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer) De pc is bedacht in 1833 Door gebrek aan onderdelen kwam de eerst werkende PC 100 jaar later Gewicht: 35 ton (35.000 kilo!) en kamervullend. Zie de

Nadere informatie

Aankoopadvies computer en randapparatuur

Aankoopadvies computer en randapparatuur Aankoopadvies computer en randapparatuur Welke computer moet ik kiezen? Deze vraag is niet voor iedere met hetzelfde te beantwoorden. Toch kan ik u leren welke vragen u zich moet stellen om tot een goede

Nadere informatie

Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick

Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick Bestnr. 87 44 74 JOY-IT Smart PC stick Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Wat is een computer? Wanneer is de pc uitgevonden? Wat hebben de volgende bedrijven met elkaar te maken IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, AMD?

Wat is een computer? Wanneer is de pc uitgevonden? Wat hebben de volgende bedrijven met elkaar te maken IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, AMD? De Computer 1 Inhoudsopgave Wat is een computer?... 3 Wanneer is de pc uitgevonden?... 3 Wat hebben de volgende bedrijven met elkaar te maken IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, AMD? 3 De transistor....

Nadere informatie

PENTIUM met DDR-3 geheugen Dual core : 2 x 3.3 Ghz megapower!

PENTIUM met DDR-3 geheugen Dual core : 2 x 3.3 Ghz megapower! U INTEL STUNTCOMPUTER #1 @ 299 nog 5 x met gratis verdubbeling van de harde schijf tot 2000Gb! U 240 goedkoper dan in de winkelu! met INTEL PENTIUM processor Supersnel en zéér zuinig : maximum 53 W verbruik

Nadere informatie

Toegankelijk vanaf elk apparaat

Toegankelijk vanaf elk apparaat Gigabit NAS RAID-behuizing met 2 bays voor 3,5 inch SATA harde schijven met WebDAV en Media Server StarTech ID: S352BMU3N Met de S352BMU3N NAS RAID-behuizing met 2 bays kunt een veilige externe RAID-array

Nadere informatie

Toshiba en Intel: mobiel digitaal

Toshiba en Intel: mobiel digitaal TECh brief Toshiba en Intel Toshiba en Intel: mobiel digitaal entertainment: opwindend en op maat Powered by Intel Centrino Duo Mobile technologie. Toshiba heeft nieuwe notebooks ontwikkeld die in staat

Nadere informatie

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B Verslag: Computer Naam: Tyrone Ste Luce Klas: M4B Inhoud 1. Inleiding 2. Binaire taal 3. Besturingssysteem 4. Hardware 5. Cmos en Bios 6. De processor 7. Internet 1. Inleiding Wanneer is de computer uitgevonden?

Nadere informatie

Mobiel werken. 15.12.10 Mobiel Werken Sven Moreels 1

Mobiel werken. 15.12.10 Mobiel Werken Sven Moreels 1 Mobiel werken 15.12.10 Mobiel Werken Sven Moreels 1 Inhoud: Definitie van Mobiel werken Wat heb je nodig om mobiel te werken? Historiek mobiele connecties Historiek van de toestellen Operating systems

Nadere informatie

Tablet, ipad of Laptop

Tablet, ipad of Laptop Tablet, ipad of Laptop Dit is 1 e deel van de presentatie. Het 2 e deel (samenwerking tussen apparaten en besturigssystemen) komt aan bod op de HCC-avond in Zevenaar van donderdag 12 januari 2017. U bent

Nadere informatie

Surface Pro 4. Productsheet - Oktober 2015

Surface Pro 4. Productsheet - Oktober 2015 Surface Pro 4 Productsheet - Oktober 2015 Surface Pro 4 is het perfecte huwelijk tussen laptop en tablet, met alle kracht en prestaties van een premium laptop. Ontworpen voor Windows en Office heeft hij

Nadere informatie

Dell Venue 11Pro. Met Windows 8.1: voor een soepele, veelzijdige pc-ervaring. Veelzijdige productiviteit

Dell Venue 11Pro. Met Windows 8.1: voor een soepele, veelzijdige pc-ervaring. Veelzijdige productiviteit Dell Venue 11Pro Met Windows 8.1: voor een soepele, veelzijdige pc-ervaring. Veelzijdige productiviteit Met een mobiel toetsenbord op volledige grootte en een desktopdockingstation, kunt u eenvoudig schakelen

Nadere informatie

Professional services

Professional services Prijzen verhuur 3e kwartaal 2015 De Teradek Cube wordt op een camera geplaatst en genereert een H.264 videostream die live bekeken kan worden op een tablet of computer, binnen de range van de ingebouwde

Nadere informatie

PRODUCT EN PRIJS TERRA PC.

PRODUCT EN PRIJS TERRA PC. PRODUCT EN PRIJS TERRA PC www.terra-computers.nl Type Terra PC Business Business Business Business Business Art.nr. 1009521 1009520 NL1009487 NL1009498 NL1009462 Naam TERRA PC 4000 TERRA PC 5000 TERRA

Nadere informatie

Minimale configuraties Perceel 1: Voorbeeld producten

Minimale configuraties Perceel 1: Voorbeeld producten Minimale configuraties Perceel 1: Voorbeeld producten Productgroep desktops Fat Cliënt v 1 (standaard behuizing) Processor: Intel i5, Zesde generatie, 2,6 Ghz of gelijkwaardig. RAM: 8 GB; Harddisk: ssd

Nadere informatie

USB 3.0 Flash geheugen multi kaartlezer/schrijver met USB-C - SD, microsd, CompactFlash

USB 3.0 Flash geheugen multi kaartlezer/schrijver met USB-C - SD, microsd, CompactFlash USB 3.0 Flash geheugen multi kaartlezer/schrijver met USB-C - SD, microsd, CompactFlash Product ID: FCREADU3C Ideaal voor creatieve professionals, bespaart deze multikaartlezer/-schrijver u tijd en zorgt

Nadere informatie

Naam: Mohamed Markouch Naam: Faizal Lartey Naam: Zumer Cankaya Klas: M44 ITTL. Docent: Meneer De Lange.

Naam: Mohamed Markouch Naam: Faizal Lartey Naam: Zumer Cankaya Klas: M44 ITTL. Docent: Meneer De Lange. Naam: Mohamed Markouch Naam: Faizal Lartey Naam: Zumer Cankaya Klas: M44 ITTL. Docent: Meneer De Lange. - inleiding -wanneer is de pc uitgevonden? - Wat hadden, of hebben, de volgende bedrijven met pc

Nadere informatie

Acer Laptop prijzen 2010 (Blad 1 / 6)

Acer Laptop prijzen 2010 (Blad 1 / 6) Acer Laptop prijzen 2010 (Blad 1 / 6) Acer Extensa 5235- Acer Extensa 5635G- Acer Extensa 5635G- Acer Extensa 5635Z- Acer Extensa 5635Z- 901G16Mn 662G25Mn 663G32Mn 434G50Mn 444G32Mn Prijs 399 599 650 560

Nadere informatie

Windows Phone 8S HTC

Windows Phone 8S HTC Een nieuwe, meer persoonlijke user interface Design DNA van HTC HTC Proprietary and Confidential De lichtste Windows Phone met Beats Audio Iconisch Design HTC ontwierp de Windows Phone 8S door het virtuele

Nadere informatie

Opruimingsaanbieding ADVERTENTIE NV Cuijk. Bank: NL80 RABO ICTLVC (ICT Land van Cuijk) De Nieuwe Erven 3

Opruimingsaanbieding ADVERTENTIE NV Cuijk. Bank: NL80 RABO ICTLVC (ICT Land van Cuijk) De Nieuwe Erven 3 ICTLVC (ICT Land van Cuijk) De Nieuwe Erven 3 5431 NV Cuijk voorheen computers.fam-schraven ADVERTENTIE Opruimingsaanbieding 06-54773339 computers@ictlvc.nl KvK: 17218877 BTW: NL0523.49.483.B01 Bank: NL80

Nadere informatie

HDMI en DVI dual monitor docking station voor laptops - USB 3.0

HDMI en DVI dual monitor docking station voor laptops - USB 3.0 HDMI en DVI dual monitor docking station voor laptops - USB 3.0 Product ID: USB3SDOCKHD Het USB3SDOCKHD Universele USB 3.0 Docking Station met DVI, HDMI, Audio en Ethernet voegt twee video-uitgangen, hoofdtelefoon

Nadere informatie

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X

Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Aan de slag met de ipad ios 7.X.X Situering Desktop Computer Laptop Notebook Tablets Smartphone Tablets Windows 8 Android Mac ios voor ipad en ipad mini Windows 8 (Microsoft) Opvolger van MS Surface RT

Nadere informatie

Systemen Folder. April 2016

Systemen Folder. April 2016 Systemen Folder April 2016 Dit is onze systemen folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis".

Nadere informatie

Product catalogus VU+ TEL: +31 (0) 50-5793213 EMAIL: INFO@ASTRASAT.NL KOPENHAGENSTRAAT 2 FAX: +31 (0) 50-5793214 WEB: WWW.ASTRASAT.NL 9723BB GRONINGEN

Product catalogus VU+ TEL: +31 (0) 50-5793213 EMAIL: INFO@ASTRASAT.NL KOPENHAGENSTRAAT 2 FAX: +31 (0) 50-5793214 WEB: WWW.ASTRASAT.NL 9723BB GRONINGEN Product catalogus VU+ NIEUW! VU+ Solo SE V2 BESCHIKBAAR IN ZWART EN WIT Hoewel de ontvanger beknopt mag zijn in formaat, beschikt de Solo SE V2 over alle belangrijke hardware en software componenten die

Nadere informatie

Werkblad H1 Hard en Software

Werkblad H1 Hard en Software Werkblad H1 Hard en Software Leeling: Klas: Docent: Marno Brink 41B Meneer Van Waarden Voorwoord: In dit document gaan we begginen met Hard en Software. We gaan het hebben over verschillende dingen die

Nadere informatie

De tablet PC. Overwegingen bij de aanschaf van een tablet PC. De mogelijkheden op een rijtje.

De tablet PC. Overwegingen bij de aanschaf van een tablet PC. De mogelijkheden op een rijtje. De tablet PC Overwegingen bij de aanschaf van een tablet PC. De mogelijkheden op een rijtje. De beslissing is gevallen! Je wilt een tablet-pc gaan kopen. Maar dan volgt ogenblikkelijk de vraag: Wat voor

Nadere informatie

2

2 2 ELECTROWORLD.NL 3 4 ELECTROWORLD.NL 5 6 ELECTROWORLD.NL 7 8 ELECTROWORLD.NL 9 10 ELECTROWORLD.NL 11 service EN ADVIES TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. Nu vanaf 15,-! De Computer Specialist

Nadere informatie

Opdracht 1 Integrated Circuit

Opdracht 1 Integrated Circuit Opdracht 1 Leg uit: IC. IC is de afkorting van Integrated Circuit, ook wel chip genoemd. Een IC bestaat uit duizenden of miljoenen uiterst kleine elektronische componenten zoals weerstanden, condensators

Nadere informatie

Elke dag efficiënt en gebruiksgemak

Elke dag efficiënt en gebruiksgemak Blz.1 / 7 Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO Windows. Life without Walls. VAIO raadt Windows 7 aan. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Notebooks > E Serie > VPCEB1J1E/WI NIEUW! VPCEB1J1E/WI

Nadere informatie

Acer Aspire ES BY. Productinformatie ARTIKELNUMMER FABRIKANTNUMMER NX.GKQEH.008 PRIJS 609,90 FABRIEKSGARANTIE. Pickup and return (24 maanden)

Acer Aspire ES BY. Productinformatie ARTIKELNUMMER FABRIKANTNUMMER NX.GKQEH.008 PRIJS 609,90 FABRIEKSGARANTIE. Pickup and return (24 maanden) Acer Aspire ES1-572-31BY ARTIKELNUMMER FABRIKANTNUMMER 55073 NX.GKQEH.008 PRIJS 609,90 FABRIEKSGARANTIE Pickup and return (24 maanden) Productinformatie Design Kleur van het product Producttype Vormfactor

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2014

Laptop Folder. April 2014 Laptop Folder April 2014 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

Datadragers. USB Sticks. USB Stick Store n Go. USB Stick Executive Secure. USB stick Store n Go Hi-speed. USB Stick Store n Go Executive

Datadragers. USB Sticks. USB Stick Store n Go. USB Stick Executive Secure. USB stick Store n Go Hi-speed. USB Stick Store n Go Executive Datadragers USB Sticks USB Stick Store n Go Met gratis beveiligingssoftware, een blauwe LED. Tot 9 MB/sec. schrijven en tot 18 MB/sec. lezen. 47331 capaciteit: 2 GB verp/1 47332 capaciteit: 4 GB verp/1

Nadere informatie

Toegankelijk vanaf elk apparaat

Toegankelijk vanaf elk apparaat Gigabit NAS RAID-behuizing met 2 bays voor 3,5 inch SATA harde schijven met WebDAV en Media Server StarTech ID: S352BMU3N Met de S352BMU3N NAS RAID-behuizing met 2 bays kunt een veilige externe RAID-array

Nadere informatie

Aanbiedingen per 9 december 2017

Aanbiedingen per 9 december 2017 Aanbiedingen per 9 december 2017 Al onze laptops worden custom-made gebruiksklaar gemaakt (geen probeer nu-koop later-software meer + ons APK pakket geïnstalleerd) in ongeveer 2 werkdagen, dit werk scheelt

Nadere informatie

Hardware info. Door Mathijs Banning, M3C

Hardware info. Door Mathijs Banning, M3C Hardware info Door Mathijs Banning, M3C 1. Inleiding... 3 2. Toetsenbord... 5 3. Muis... 6 4. Processor... 7 5. Geheugen... 8 6. Harde schijf... 9 7. Videokaart... 10 8. Accu/batterij... 11 9. Ingangen...

Nadere informatie

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers WINDOWS 8 2012 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 8 T R A I N I N G V O O R 5 0 - P L U S S E R S A

Nadere informatie