Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag 2011"

Transcriptie

1 Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag Inleiding De Vereniging van Brabantse gemeenten (VBG) is er op gericht om kwaliteit, creativiteit en bestuurskracht van de Brabantse gemeenten te bevorderen door: Tweezijdig contact met de VNG. Goede contact met de provincie Noord-Brabant. Goed onderling contact: platformfunctie, informatie-uitwisseling. De VBG is een afdeling van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en heeft de volgende functies: Het bevorderen van het benoemen van deskundige, bevlogen en kwalitatief hoogwaardige bestuurs- en commissieleden. Het in stand houden van een VBG-netwerk, onder andere door het organiseren van bestuurdersdagen. Het optreden als intermediair en ambassadeur. Signalering en behartiging van (Brabantse) belangen. Daarnaast is er vanuit de VBG samenwerking met de provincie Noord-Brabant: Door afstemming beleid. Door verbetering van de structuur samenwerking, bijvoorbeeld rondom de slagvaardige overheid. Door gebruikmaking van faciliteiten en netwerk. Om de onderlinge contacten te onderhouden, zijn in het afgelopen jaar diverse bijeenkomsten georganiseerd, die in dit jaarverslag kort aan de orde komen. Het bestuur bestond in 2011 uit: H. Polman voorzitter Y. Kortmann vice-voorzitter B. Nelissen secretaris tot april 2011 H. Balk secretaris a.i. vanaf april 2011 K. van den Berg penningmeester S. Adriaansen J. Beenakker J. Fraanje P. Maas R. van de Mortel W. van Rosmalen W. Voeten burgemeester Bergen op Zoom burgemeester Best raadslid Sint-Michielsgestel raadslid Cranendonck raadslid Drimmelen wethouder Roosendaal burgemeester Asten gemeentesecretaris Boxtel burgemeester Sint-Oedenrode burgemeester Vught gemeentesecretaris Schijndel griffier Etten-Leur

2 2 Hoofdpunten 2011 Op woensdag 2 maart 2011 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten gehouden. Vooruitlopend op de formatie van een nieuw provinciaal bestuur heeft de VBG een manifest opgesteld: TIEN PUNTEN VOOR HET NIEUWE PROVINCIAAL BESTUUR Het manifest was bedoeld als handreiking om voor de komende vier jaar een gezamenlijke agenda te gaan voeren voor Ons Brabant. In tien punten heeft de VBG de gezamenlijk kansen en uitdagingen benoemd. 1 Krachtig Bestuur: het begint bij onze inwoners 2 Investeren in Ons Brabant 3 Samen Sterker in Europa 4 Jeugd heeft de toekomst 5 Vitale steden, Vitaal platteland 6 Ruimtelijke Ontwikkeling 7 Natuur 8 Versnellingsagenda duurzaamheid 9 Decentralisatie en verantwoord bezuinigen 10 Het nieuwe werken De reacties op dit manifest waren positief en vormden de aanleiding voor een gesprek met het nieuwe College van GS. In de Agenda Van Brabant, die het profiel schets van de provinciale ontwikkelingen in de komende periode, herkent de VBG haar inbreng. Om de doelstellingen uit de Agenda van Brabant te kunnen realiseren, moet de provincie kunnen rekenen op de Brabantse gemeenten. Veel van de doelen liggen immers bij de gemeenten en in de samenwerkende regio s. Ook voor de invulling van haar controlerende rol moet de provincie een goed beeld van gemeenten hebben en de mogelijkheden om taken uit te voeren. Om die reden heeft de provincie het project Krachtig Bestuur in Brabant opgezet. Om de belangen van de Brabantse gemeenten te dienen is de VBG nauw bij het project betrokken. De provincie is de trekker en financier van in dit project. Zowel Provincie, de gemeenten en hun samenwerkingsverbanden, als de 4 Brabantse regio s kunnen profiteren van dit project. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met BMC. Ook bij de selectie van dit bureau is de VBG nauw betrokken geweest. 3 Brabantse bestuurders bij de VNG In 2011 zijn de volgende bestuurders toegetreden tot VNG-commissies: de heer Noordanus (burgemeester Tilburg) Commissie Europa en internationaal mevrouw Günal-Gezer (wethouder Uden) Commissie Gezondheid en Welzijn de heer Hamming (wethouder Tilburg)na oktober 2011 Commissie Werk en inkomen, commissievoorzitter daardoor tevens lid bestuur. VNG bestuur: de heer Polman (burgemeester Bergen op Zoom, voorzitter VBG) mevrouw Balk-Lampe (raadslid Cranendonck, bestuurslid VBG, vicevoorzitter Raadslid.Nu)

3 College voor Arbeidszaken: de heer Van Olden (wethouder s-hertogenbosch) de heer Hellegers (burgemeester Uden) de heer Fränzel (burgemeester Woensdrecht) Commissie Bestuur en Veiligheid: mevrouw Woestenberg (secretaris s-hertogenbosch) de heer Gaillard (burgemeester Son en Breugel) tevens lid subcommissie Water Commissie Europa en internationaal: de heer Janssen (burgemeester Oisterwijk) de heer De Wijkerslooth de Weerdesteijn (burgemeester Waalre) Commissie Financiën: de heer Van Bree (wethouder Heeze-Leende) de heer Depla (wethouder Eindhoven) Commissie Gezondheid en Welzijn: de heer Bisschops (raadslid Best) de heer Van Oosterhout (wethouder Drimmelen) Commissie Milieu en Mobiliteit: de heer Luteijn (wethouder Werkendam)tot de heer Willems (wethouder Breda) Commissie Onderwijs, Cultuur en Sport: de heer Eigeman (wethouder s-hertogenbosch) tevens lid van de subcommissie Decentralisatie Jeugdzorg mevrouw Moorman (wethouder Tilburg) tevens lid van de subcommissie Decentralisatie Jeugdzorg Commissie Ruimte en Wonen: mevrouw Adema (burgemeester Veghel) tevens voorzitter subcommissie Water de heer Adriaansen (wethouder Roosendaal, bestuurslid VBG) de heer Hamming (wethouder Tilburg) tot oktober 2011 mevrouw Van den Berg (raadslid Drimmelen, penningmeester VBG) Commissie Werk en inkomen: mevrouw Van Mierlo (wethouder Helmond) de heer Van Eekelen (wethouder Bergen op Zoom) tot Subcommissie Water: de heer Van der Wegen (wethouder Bergen op Zoom) Subcommissie rechtspositie Raadsleden en Wethouders: de heer Klaassen (raadslid Boxmeer) Subcommissie Gemeentelijke Dienstverlening en Informatiebeleid: de heer Polman (burgemeester van Bergen op Zoom en voorzitter) de heer Gaillard (burgemeester Son en Breugel) de heer Fraanje (secretaris Boxtel)

4 Het aantal Brabantse bestuurders in VNG bestuur en commissies is in 2011 wederom toegenomen. De VBG heeft zich ingezet voor deze ontwikkeling. 4 Bijzondere bijeenkomsten 4.1 Debat Brabant op zijn best: gemeente en provincie verbonden 26 januari, Provinciehuis, s-hertogenbosch Dit debat was de derde en laatste uit de reeks van drie debatten over De kracht van Brabant. Dit debat ging over de gezamenlijke opgaven in de komende periode en wat dit van de verschillende bestuurlijke partners vraagt. De Agenda van Brabant vormde vertrekpunt van discussie. 4.2 Sociale media en burgerparticipatie 31 mei, Bestuurscentrum s-hertogenbosch, 50 deelnemers Samen met het Actieprogramma Lokaal Bestuur organiseerde de VBG deze bijeenkomst voor gemeenten uit Oost-Brabant. Naast een inspirerende inleiding werden twee workshops gegeven over de thema s Online politiek bedrijven en sociale media en het betrekken van burgers. 4.3 Algemene Ledenvergadering met aansluitend bijeenkomst Vitaal Platteland 15 juni, ZLTO, s-hertogenbosch, 55 deelnemers Tijdens de ALV werd door mevrouw Brigite van Haaften-Harkema de aftrap Transitie Jeugdzorg van provincie naar gemeenten gegeven. De ALV werd gevolgd door een bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met het ZLTO. 4.4 Sociale media en burgerparticipatie 28 september, Schouwburg Bergen op Zoom, 60 deelnemers Eenzelfde bijeenkomst over sociale media als de bijeenkomst van 31 mei, werd georganiseerd voor gemeenten in West-Brabant en Zeeland. Deze bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met het Actieprogramma Lokaal Bestuur en de Vereniging van Zeeuwse gemeenten. 4.5 Netwerk- en themabijeenkomst: Decentralisaties en project Krachtig bestuur in Brabant 23 november, Universiteit van Tilburg, 100 deelnemers netwerkbijeenkomst en 140 deelnemers themabijeenkomst Om de contacten tussen de leden van het VNG-bestuur en -commissies, en de leden van het VBG-bestuur te bevorderen, is een netwerkbijeenkomst gehouden. In de vorm van rondetafelgesprekken kon men op informele manier in gesprek gaan met de Brabantse vertegenwoordigers in de VNG commissies en het VNG bestuur.

5 De netwerkbijeenkomst werd gevolgd door een thema bijeenkomst waarin in het eerste deel de aankomende decentralisaties centraal stonden. In het tweede deel werd het project Krachtig bestuur in Brabant toegelicht. In opdracht van de Provincie heeft Jan Mommaas onderzoek gedaan naar de relatie Stad Platteland in de regio. Hij schets de bestuurlijke en maatschappelijke opgaven waar gemeenten en regio s voorstaan. Zijn panorama foto vormde het eerste resultaat van het project Krachtig Bestuur een daarmee de aftrap van de verdere onderzoeksfase. In juni 2012 worden de resultaten van de pilot in Noordoost-Brabant verwacht. De themabijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met de Provincie Noord- Brabant en de Vereniging voor Bestuurskunde, kring Brabant. 4.6 VBG panelonderzoek Een aantal maal per jaar worden raadsleden, wethouders, burgemeesters, griffiers en secretarissen gevraagd deel te nemen aan een online onderzoek over actuele thema s. In 2011 zijn er twee onderzoeken uitgevoerd. Een onderzoek naar gebruik van sociale media, naar aanleiding van de bijeenkomsten over sociale media. Het tweede onderzoek had als thema: Decentralisaties: zijn we er klaar voor? Dit onderzoek is gehouden in het kader van de bijeenkomst op 23 november over decentralisaties. 4.7 VBG-nieuwsbrieven en website Er zijn 4 digitale Nieuwsbrieven uitgekomen in 2011, in februari, mei, september en december. De website maakt deel uit de VNG-website en wordt bijgehouden door het PON. Op de website zijn o.a. de agenda, documenten en nieuwsbrieven te vinden. Ook is er informatie over het project Krachtig bestuur in Brabant opgenomen. 5 Financiën In bijlage 1 worden de financiën van de VBG verantwoord. In 2011 hebben we, ondanks de nauwe samenwerking met externe partners meer kosten gemaakt voor onze bijeenkomsten. Voor 2012 zijn meer bijeenkomsten gepland dan andere jaren. Dit zal kosten van secretariële ondersteuning en organisatie in 2012 beïnvloeden wordt afgesloten met een positief saldo. 6 Evaluatie 2011 Het jaar 2011 is een jaar geweest van de provinciale verkiezingen en de Agenda van Brabant. Het project Krachtig Bestuur in Brabant is hiervan een direct resultaat. Het bestuur van de VBG onderkent de meerwaarde van samenwerking met de provincie Noord-Brabant in het project Krachtig Bestuur in Brabant, maar realiseert zich tegelijkertijd dat gemeenten zich voorzichtig opstellen als de provincie een onderzoek wil doen naar de kracht van gemeenten. Zeker als in de pers naar aanleiding van het project onmiddellijk over herindeling wordt gesproken. Hoewel de VBG onderkent dat niet alle gemeenten staan te dringen om mee te werken aan het project, heeft zij het als haar taak gezien, het belang ervan voor gemeenten te benoemen. Voor gemeenten en hun samenwerkingsverbanden is het goed om een beeld te krijgen, een foto te maken van hun eigen mogelijkheid om de huidige taken en de nieuwe taken in het kader van de decentralisaties en transformaties uit te voeren.

6 Daarbij is de rol van de vier regio s steeds belangrijker geworden. Een inventarisatie van die samenwerking is in Krachtig Bestuur meegenomen. Naast het bestuurlijke advies dat wordt opgesteld door (oud)bestuurders in de Adviescommissie, wordt meegekeken door een klankbordgroep met deskundigheid uit het maatschappelijk veld. Beiden adviseren richting de gemeenten. De bereidheid van de provincie om ook haar eigen foto te maken, is voor veel gemeenten van belang gebleken. Hoewel de VBG intensief betrokken is bij het project Krachtig Bestuur in Brabant, moet steeds duidelijk blijven, dat de Provincie het initiatief heeft genomen. Na een oproep van aanwezige leden tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 juni 2011 heeft heeft het bestuur van de VBG contact opgenomen met de Provincie en de belangen van de Brabantse gemeenten behartigd. Vast staat dat de Provincie de initiator en uitvoerder van het project is en blijft. De 3 transities of liever transformaties waar gemeenten in de komende jaren mee te maken krijgen, bepalen in 2011 en de komende jaren, de agenda. In 2011 heeft de VBG tijdens twee bijeenkomsten een transitie als thema benoemd. Tijdens de ALV is uitgebreid gesproken over de transitie Jeugdzorg, waarbij Provincie en gemeenten nauw moeten samenwerken om deze transitie goed te laten verlopen. Ook bij de themabijeenkomst in november is uitgebreid stil gestaan bij de nieuwe taken voor gemeenten. Met de vraag: transitie; zijn we er klaar voor? In de komende jaren zal de VBG uitgebreid aandacht blijven besteden aan de grote veranderingen die de transities met zich meebrengen. Bij het delen van informatie en leren van elkaars successen, wil de VBG een belangrijke rol blijven spelen. Bestuur Vereniging van Brabantse Gemeenten juni 2012

7 Begroting 2013 Inkomsten Uitgaven VNG-bijdrage 9.045,00 Organisatiekosten 6.000,00 Contributie ,60 Secretariaatskosten ,60 Totaal ,60 Totaal ,60 Inhoudelijk: Contributie: conform besluit ALV Voortzetting van bestaande lijn met gemiddeld één bijeenkomst per maand, vier maal per jaar een nieuwsbrief en belangenbehartiging en vertegenwoordiging in de richting van Den Haag en Den Bosch. Inzet nieuwe media Thema s zoals vastgesteld bij de ALV 2012 Jaarrekening 2011 Inkomsten Uitgaven VNG-bijdrage 9.045,00 Organisatiekosten 6.784,93 Contributie ,00 Bankkosten 108,37 Rente 748,87 Secretariaat intern 7.467,22 Secretariaat ,74 PON Secretariaat ,00 Totaal inkomsten ,87 Totaal uitgaven ,26 Tekort 5.365,39 Toelichting Over 2011 is voor een groot deel van de bijeenkomsten van de VBG samengewerkt met derden. De organisatiekosten zijn hierdoor laag gebleven. Een deel van de kosten van de bijeenkomsten van het najaar 2011 worden echter betaald in In 2011 is door alle leden op tijd de contributie voldaan. De secretariaatskosten intern zijn gestegen vanwege de gekozen oplossing. De organisatiekosten vallen uiteen in kosten voor de Kamer van Koophandel en bijdragen in de organisatiekosten van de diverse bijeenkomsten als dan niet georganiseerd in samen werking met derden. Al met al staat de VBG er in financiële zin goed voor en is er ruimte voor nieuwe activiteiten. Het saldo op de lopende rekening bedraagt: Per 31 december ,53 Per 31 december ,97 Het saldo van de spaarrekening bedraagt: Per 31 december ,05 Per 31 december ,34

Bijlage 2. Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag 2010 en kaderstellende begroting 2012

Bijlage 2. Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag 2010 en kaderstellende begroting 2012 Bijlage 2 Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag 2010 en kaderstellende begroting 2012 1 Inleiding De Vereniging van Brabantse gemeenten (VBG) is er op gericht om kwaliteit, creativiteit en bestuurskracht

Nadere informatie

Jaarverslag 2014, Jaarrekening 2014 en Begroting 2016

Jaarverslag 2014, Jaarrekening 2014 en Begroting 2016 Vereniging van Brabantse Gemeenten Jaarverslag 2014, Jaarrekening 2014 en Begroting 2016 1 Inleiding De Vereniging van Brabantse gemeenten (VBG) is er op gericht om kwaliteit, creativiteit en bestuurskracht

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 Begroting 2018

Jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 Begroting 2018 Jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 Begroting 2018 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 1.1 Taken van de VBG (2017)... 6 2. Bestuur VBG... 7 3. Aanstellen kascontrolecommissie... 7 4. VBG bijeenkomsten en

Nadere informatie

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3)

Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 2013 aanvragen per gemeente per week. week 13 (t/m 29-3) week 11 (t/m 15-3) week 12 (t/m 22-3) Bouwaanvragen agrarische bedrijven t/m 20 september 203 aanvragen per gemeente per 4- ) 2 -) 3 8-) 4 25-) 5 6-8- 2) 2) 7 5-2) 8 22-2) 9-0 8-5- 2 22-3 29-4 5-4 7-5 4-6 2-7 28-8 5-5) 9 2-5) 20 9-5) West

Nadere informatie

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000

Inwonertal Brabant groeit met ruim 9000 Inwonertal Brabant groeit met ruim 9 s-hertogenbosch, 7 maart 212 - In 211 is de Brabantse bevolking met 9.3 mensen toegenomen. Daarmee ligt de bevolkingsgroei vrijwel op hetzelfde niveau als de laatste

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2012 Stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal nww dat ingeschreven staat bij UWV in Noord-Brabant kwam aan het einde van september

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Onderwerp: Herindelingsontwerp gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel, naamgeving nieuw te vormen gemeente. Samenvatting: Voor u ligt het herindelingsontwerp voor de

Nadere informatie

Stuknummer: AI13.01539. Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2

Stuknummer: AI13.01539. Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Inlichten instantie via e-mail pagina 1 van 2 Info Den Helder - Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG Van: VNG Aan: "'info{5jdenhelder.nl'" Datum: 19-2-2013

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, februari 2014 Stabilisatie aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant In februari 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant nagenoeg gelijk gebleven ten

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2016 Daling WW-uitkeringen in Noord-Brabant Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant laat in december 2016 een dalende lijn zien, zowel ten opzichte van

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, juni 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, juni 2013 Aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant blijft gelijk Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant is in juni 2013 nagenoeg

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013

ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201300227 Lbr. 13/013 bijlage(n)

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, februari 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, februari 2013 Wederom stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal niet-werkende werkzoekenden (nww) in Noord-Brabant is in februari 2013

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2014 Daling WW-uitkeringen In september daalt het aantal WW-uitkeringen opnieuw. Het aantal WWuitkeringen is nog wel hoger dan een jaar geleden. Het aandeel

Nadere informatie

BB/U Lbr. 13/032

BB/U Lbr. 13/032 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voorgedragen kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201300526 Lbr.

Nadere informatie

BB/U200900749 Lbr. 09/059

BB/U200900749 Lbr. 09/059 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U200900749 Lbr. 09/059 bijlage(n) 1 datum

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2013 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant onveranderd Nederland heeft al geruime tijd te maken met moeilijke en onzekere economische omstandigheden. Momenteel

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, juli 2015 Stijging WW-uitkeringen In juli stijgt het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant. Een groot deel van deze stijging is toe te schrijven aan de sector onderwijs.

Nadere informatie

Agenda augustus Brabant na het regeerakkoord 11 oktober Themabijeenkomst Cultuur 29 november Themabijeenkomst Verkiezingen 2018

Agenda augustus Brabant na het regeerakkoord 11 oktober Themabijeenkomst Cultuur 29 november Themabijeenkomst Verkiezingen 2018 In deze nieuwsbrief Agenda Save the date: Brabant na het regeerakkoord Verslag 31 mei Monumentenwacht Groen Ontwikkelfonds Brabant Noord-Brabantse Waterschapsbond Secretariaat en bereikbaarheid VBG Agenda

Nadere informatie

IVBOB. pagina 1 van 1. Gemeente Drimmelen - VBOB Cliëntondersteuning

IVBOB. pagina 1 van 1. Gemeente Drimmelen - VBOB Cliëntondersteuning pagina 1 van 1 Gemeente Drimmelen - VBOB Cliëntondersteuning - 4 2 0 JAN. 2016 Van: kbo-brabant Aan: kbo-brabant Datum: 20-1-2016 14:04 v\mo\ 6g Onderwerp: VBOB

Nadere informatie

IVBOB. Illlllllll IIII llllllll II. Platform Samenwerkende Ouderenorganisatíes Brabant IO16004186 21/01/2016. VBOB Project Cliëntondersteuning

IVBOB. Illlllllll IIII llllllll II. Platform Samenwerkende Ouderenorganisatíes Brabant IO16004186 21/01/2016. VBOB Project Cliëntondersteuning Illlllllll IIII llllllll II IO16004186 21/01/2016 IVBOB Stichting Verenigde Bonden Overleg Brabant Gemeente Oosterhout T.a.v. College van Burgemeesters en Wethouders Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT NB

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA VALKENSWAARD Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2015 Arbeidsmarkt wordt krapper In 2014 is de Nederlandse economie weer gegroeid. Het herstel van de economie zet in 2015 door. De spanning op de arbeidsmarkt

Nadere informatie

BB/U april Lbr. 13/032. Hierbij ontvangt u het overzicht van de door de adviescommissie gestelde kandidaten voor de

BB/U april Lbr. 13/032. Hierbij ontvangt u het overzicht van de door de adviescommissie gestelde kandidaten voor de GEMEENTE HELLENDOORN Behand.. I' 16 APR 2013 13INK04175 A 1 R Stuk Wcľkpr.. Kiink' aan: Aivhk i' ì) ; r v iti-efw.: reeks/vlverir.: Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad VIUG Vereniging van

Nadere informatie

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant 2013

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant 2013 CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR300136_3 6 december 2016 Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant 2013 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 2 van de Algemene

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, april 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, april 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, april 2014 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant gedaald Eind april 2014 waren er in Noord-Brabant ruim 68.500 lopende WW-uitkeringen. Dat is 5,9% van de beroepsbevolking.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2018 Sterke daling WW in alle leeftijdsgroepen Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in oktober 2018 2% lager dan de daarvoor. In vergelijking met

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, november 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, november 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, november 2013 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant toegenomen Eind november waren er in Noord-Brabant bijna 65.200 lopende WW-uitkeringen. Dat is 5,6% van de beroepsbevolking.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de eerste drie kwartalen van 2016 zijn er 56.900 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Noord-Brabant. Dat

Nadere informatie

Indeling bibliotheken in groot, middelgroot en klein

Indeling bibliotheken in groot, middelgroot en klein Inleiding Kerncijfers is onderdeel van het Cubiss-werkplan van 214. In opdracht van de Provincie Noord- Brabant wordt sinds 211 jaarlijks een analyse gemaakt van de kerncijfers die door het VOB worden

Nadere informatie

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk. 1 november 2016

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk. 1 november 2016 Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk 1 november 2016 Gemeenschappelijke regeling veiligheidsregio Midden- en West-Brabant GR Veiligheidsregio MWB Tilburg Colleges van

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017.

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus AG ASTEN. Interbestuurlijk toezicht 2017. Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Asten Postbus 290 5720 AG ASTEN Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 www.brabant.nl

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, maart 2014

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, maart 2014 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, maart 2014 Aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant onveranderd In maart 2014 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant nauwelijks veranderd ten opzichte

Nadere informatie

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Vacatures. 1. De Algemene Leden Najaarsvergadering op 25 november a.s.in het stadhuis van Almere, gevolgd door de themabijeenkomst over verbonden partijen, zal voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave ledenbrief

Inhoudsopgave ledenbrief In de ALV spreken de leden zich vervolgens uit over de kandidaten op de voordracht van de adviescommissie en eventuele tegenkandidaten. Aanmelding kandidaten: - U kunt zich kandidaat stellen voor de vacatures

Nadere informatie

Commissienotitie. Onderwerp De Ontwerpnota Wet Werken naar vermogen (WWnv) Status Informerend

Commissienotitie. Onderwerp De Ontwerpnota Wet Werken naar vermogen (WWnv) Status Informerend Onderwerp De Ontwerpnota Wet Werken naar vermogen (WWnv) Status Informerend Voorstel 1. Kennis te nemen van: - de adviezen in de Ontwerpnota Wet Werken naar vermogen (WWnv) - het Overzicht Participatiebudget

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, maart 2018 Daling WW-uitkeringen, maar niet iedereen profiteert Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in maart 2018 0,9% lager dan een geleden. In vergelijking

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, november 2017 Aantal WW ers daalt met een vijfde Het aantal lopende WW-uitkeringen lag in november 2017 in Noord-Brabant 20% lager dan een jaar geleden. Deze daling

Nadere informatie

BB/U201000350 Lbr. 10/026

BB/U201000350 Lbr. 10/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 Betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201000350 Lbr. 10/026 bijlage(n)

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, augustus 2018 Krapte op de arbeidsmarkt zet door Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant was in augustus 2018 nagenoeg gelijk aan het aantal uitkeringen in juli

Nadere informatie

Griffienieuws. nr.45. Hele fijne feestdagen toegewenst!

Griffienieuws. nr.45. Hele fijne feestdagen toegewenst! Griffienieuws nr.45 Besluitenlijsten en verslagen Bijgaand de publicatielijsten van week 47 t/m 50. Deze konden als gevolg van technische problemen niet eerder verstuurd worden. Tevens is bijgesloten de

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Bijlage(n) - Gelet op artikel 2 en artikel 15 van

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/028

ons kenmerk BB/U Lbr. 12/028 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201200302 Lbr. 12/028 bijlage(n)

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, december 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, december 2017 Aantal WW-uitkeringen in 2017 fors gedaald In 2017 nam het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant sterk af. Het aantal WW-uitkeringen daalde

Nadere informatie

Huisvesting van asielzoekers en vergunninghouders

Huisvesting van asielzoekers en vergunninghouders Huisvesting van asielzoekers en vergunninghouders Verschillende partijen spelen een rol bij de huisvesting van asielzoekers en vergunninghouders in de provincie Noord-Brabant. Europa wordt op dit moment

Nadere informatie

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013. Gemeente Oss

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013. Gemeente Oss MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2012/2013 Gemeente Oss Voorwoord Groningen, september 2013 Voor u ligt het resultaat van het in 2012 en 2013 gehouden onderzoek naar de MKBvriendelijkste gemeente

Nadere informatie

BB/U Lbr. 16/075

BB/U Lbr. 16/075 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Statuten en Huishoudelijk Reglement i.v.m. oprichting algemene directie uw kenmerk ons kenmerk BB/U201601386

Nadere informatie

Op 17 november a.s. kiezen de leden uit deze kandidaten en mogelijke tegenkandidaten de nieuwe leden van bestuur en commissies.

Op 17 november a.s. kiezen de leden uit deze kandidaten en mogelijke tegenkandidaten de nieuwe leden van bestuur en commissies. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten Informatiecentrum tol. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 1 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking kandidaten BB/U201401912

Nadere informatie

Rapportage VBG panel Over veerkracht, vitale coalities en Thorbecke voorbij

Rapportage VBG panel Over veerkracht, vitale coalities en Thorbecke voorbij Rapportage VBG panel Over veerkracht, vitale coalities en Thorbecke voorbij Sjaak Cox Jolanda Westerlaken Twee crises tegelijkertijd versterken de urgentie om tot merkbare verbeteringen te komen in het

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2014 Lichte daling WW-uitkeringen In oktober daalt het aantal WW-uitkeringen opnieuw. Het aantal WW-uitkeringen is nog wel hoger dan een jaar geleden. In

Nadere informatie

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant

Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR249943_2 6 december 2016 Subsidieregeling transformatie jeugdzorg Noord-Brabant Gelet op artikel 2 en artikel 15 van de Algemene subsidieverordening Provincie

Nadere informatie

* f I f ^ * ' 6 APR. 2013

* f I f ^ * ' 6 APR. 2013 f - 2013041 ó lbr bekendmaking-voorgedragen-kandidaten... http://www.vng.nl/files/vng/brieven/2013/2013041 ó lbr bekendmak... Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juli 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, juli 2018 Financiële dienstverlening krimpt door digitalisering Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in juli 2018 3% lager dan een geleden. In vergelijking

Nadere informatie

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015/2016. Gemeente Asten

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015/2016. Gemeente Asten MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2015/2016 Gemeente Asten Voorwoord Groningen, oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Voor u ligt het resultaat van het in 2015 en 2016 gehouden onderzoek naar de

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2015 Toename WW-uitkeringen Het aantal WW-uitkeringen is afgelopen gestegen. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal WW-uitkeringen eveneens toegenomen.

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN. 5) Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV)

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN. 5) Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV) GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN Toelichting Overzicht aantal leden en aan te wijzen door wie Overzicht leden voor de periode 2014-2018 Gemeenschappelijke regelingen 1) Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Nadere informatie

e MEI 2009 pagina 1 van 2 Keijzer L gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_

e MEI 2009 pagina 1 van 2 Keijzer L gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_ pagina 1 van 2 Keijzer L. Van: VNG LEDEN [vngleden@vng.nl] Verzonden: donderdag 7 mei 2009 16:39 Onderwerp: Ledenbrief: Vacatures bestuudijke organisatie VNG gemeente Zoetermeer B2üLZJlZjS4^ Coliege2_

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2018 Daling WW-uitkeringen zet verder door, kansen in transport en logistiek Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in mei 2018 4% lager dan een geleden.

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw

Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw Gemeenschappelijke regeling Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord vergelijking oud-nieuw In dit overzicht staan alleen de (onderdelen van) artikelen uit de regeling met een inhoudelijke

Nadere informatie

BB/U Lbr. 11/025

BB/U Lbr. 11/025 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201100722 Lbr. 11/025 bijlage(n)

Nadere informatie

JAARVERSLAG & JAARREKENING 2018 VNG UTRECHT

JAARVERSLAG & JAARREKENING 2018 VNG UTRECHT JAARVERSLAG & JAARREKENING 2018 VNG UTRECHT VNG Utrecht - Jaarverslag en Jaarrekening 2018 Pagina 1 Uitgebracht in de ALGEMENE LEDENVERGADERING OP 24 mei 2019 in Houten VNG Utrecht - Jaarverslag en Jaarrekening

Nadere informatie

Memo stand van zaken retailadviescommissie, detailhandelsmonitor en koopstromenonderzoek

Memo stand van zaken retailadviescommissie, detailhandelsmonitor en koopstromenonderzoek Bijlage 3.1 Memo stand van zaken retailadviescommissie, detailhandelsmonitor en koopstromenonderzoek Retailadviescommissie De provincie stelt een provinciale retailadviescommissie in. Deze commissie van

Nadere informatie

BB/U201200666 Lbr. 12/040

BB/U201200666 Lbr. 12/040 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201200666 Lbr. 12/040 bijlage(n)

Nadere informatie

BB/U Lbr. 15/026

BB/U Lbr. 15/026 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking voordracht adviescommissie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201500720 Lbr. 15/026 bijlage(n) datum

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U201400708 Lbr. 14/030

ons kenmerk BB/U201400708 Lbr. 14/030 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 uw kenmerk bijlage(n) 1 betreft Openstelling vacatures in bestuur en commissies van de VNG Samenvatting ons kenmerk

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2018 Aantal WW-uitkeringen bouwnijverheid in jaar tijd in Noord-Brabant bijna gehalveerd Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant lag in september 2018

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding 1.1 Taken van de VBG (2018) Bestuur VBG Aanstellen kascontrolecommissie 6

INHOUD. 1. Inleiding 1.1 Taken van de VBG (2018) Bestuur VBG Aanstellen kascontrolecommissie 6 JAARVERSLAG 2018 INHOUD 1. Inleiding 1.1 Taken van de VBG (2018) 4 2. Bestuur VBG 5 3. Aanstellen kascontrolecommissie 6 4. VBG bijeenkomsten en activiteiten in 2018 4.1 ALV 7 4.2 Themabijeenkomsten ondermijning

Nadere informatie

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag

Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag Agenda voor de bestuursvergadering van de VNG afdeling Utrecht op vrijdag 17 september 2010, aanvang 9.30 uur in het gemeentehuis van Nieuwegein (adres: Martinbaan 2 3439NN Nieuwegein) 1. Opening en mededelingen.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, januari 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, januari 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, januari 2018 Daling WW-uitkeringen, kansen in techniek Het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant ligt eind januari 2018 21% lager dan een jaar geleden.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, september 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, september 2017 Arbeidsmarkt ontwikkelt zich gunstig, maar niet iedereen profiteert hiervan al evenveel De economische groei zorgt ervoor dat ook de arbeidsmarkt

Nadere informatie

VNG Ledenbrief Invulling adviescommissie Governance, VNG-bestuur en commissies

VNG Ledenbrief Invulling adviescommissie Governance, VNG-bestuur en commissies Van: VNG Aan: OW-Info Onderwerp: Lbr. 17/043 Invullling vacatures adviescommissie Governance, VNG-bestuur en commissies Datum: woensdag 9 augustus 2017 11:26:30 Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser VNG

Nadere informatie

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2008 Provincie Noord-Brabant Oss

MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2008 Provincie Noord-Brabant Oss MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland 2008 Provincie Noord-Brabant Oss Laan Corpus den Hoorn 300 9728 JT Groningen Telefoon (050) 595 73 00 Telefax (050) 595 74 00 Voorwoord Voor u ligt het resultaat

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, februari 2019

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, februari 2019 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, februari 2019 Daling aantal WW-uitkeringen, kansen in zorgsector Het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant liet in februari 2019 een daling van 1% zien in vergelijking

Nadere informatie

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering

Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Wmo - WI Adviesraad Adviesraad Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Wet Inburgering Gemeente Wageningen Jaarverslag 2013 10 mei 2014 Inleiding De Wmo/WI-adviesraad van Wageningen werd augustus 2007 opgericht.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, augustus 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, augustus 2015 Arbeidsmarkt wordt krapper Het aantal ontstane vacatures is in het tweede kwartaal van 2015 verder toegenomen. De spanning op de arbeidsmarkt neemt

Nadere informatie

VNG afdeling Utrecht - Begroting 2009 met toelichting - 1

VNG afdeling Utrecht - Begroting 2009 met toelichting - 1 INHOUDSOPGAVE BEGROTING 2009... 2 1. ALGEMEEN... 2 2. DE VOORNEMENS 2009... 2 WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?... 2 WAT GAAN WIJ DOEN IN HET KOMENDE JAAR?... 4 WAT GAAT DAT KOSTEN?... 6 3. DE BEGROTING 2009 EN

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, november 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de periode januari tot en met november 2016 zijn 66.500 nieuwe WWuitkeringen verstrekt in Noord-Brabant.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2017 Aantal nieuwe WW-uitkeringen blijft dalen Het aantal nieuwe WW-aanvragen lag in de eerste vijf en van dit jaar in Noord- Brabant 20% lager dan in dezelfde

Nadere informatie

BB/U Lbr. 10/097

BB/U Lbr. 10/097 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Invulling vacatures bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201002167 Lbr. 10/097 bijlage(n)

Nadere informatie

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant)

hierna te noemen QWHOVNO (Quick-Wins Hoogwaardig Openbaar Vervoer Noordoost-Brabant) BESTUURSOVEREENKOMST TUSSEN DE PROVINCIE NOORD-BRABANT EN DE GEMEENTEN BERNHEZE, EINDHOVEN, OSS, S HERTOGENBOSCH, SCHIJNDEL, UDEN EN VEGHEL MET BETREKKING TOT HET REALISEREN VAN QUICK-WINS VOOR HET HOV

Nadere informatie

Pact Brabant Brabants Arbeidsmarktakkoord oktober 2011

Pact Brabant Brabants Arbeidsmarktakkoord oktober 2011 Pact Brabant Brabants Arbeidsmarktakkoord 2012-2015 19 oktober 2011 Pact Brabant 19 oktober 2011 p/a PSW s-hertogenbosch 073-6124325 f.aarten@psw.nl Brabants Arbeidsmarktakkoord 2012-2015, Pact Brabant,

Nadere informatie

Het tabellenboek. Per gemeente ** worden in voorliggend tabellenboek drie soorten hulpbronnen onderscheiden:

Het tabellenboek. Per gemeente ** worden in voorliggend tabellenboek drie soorten hulpbronnen onderscheiden: veerkracht in Brabant - tabellenboek Het tabellenboek Dit tabellenboek is onderdeel van de publicatie veerkracht in Brabant (PON/Telos, 2016) * en bevat voor ieder Brabantse gemeente de cijfers uit de

Nadere informatie

Deelnemende TT-scholen. Stand van zaken per 1 januari 2018: 101 scholen

Deelnemende TT-scholen. Stand van zaken per 1 januari 2018: 101 scholen Deelnemende TT-scholen Stand van zaken per 1 januari 2018: 101 scholen Gemeente Naam school Plaats Regio Boxtel Jacob Roelandslyceum Boxtel Den Bosch Den Bosch Ds. Pierson 's Hertogenbosch Den Bosch Den

Nadere informatie

VNG maandag 3 september :23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG.

VNG maandag 3 september :23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG. Postreţļistrator Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: 6 Z //O VNG [VNG@VNG.NIL] maandag 3 september 2012 14:23 gemeente Lbr. 12/077 - Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG IN12.05174 nun Gcivic/-,;.::.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij.

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij. Datum: Onderwerp Toekomstagenda Vijf van de Meierij Status Besluitvormend Voorstel 1. De Toekomstvisie Vijf van de Meierij als vertrekpunt te hanteren voor verdere samenwerking op subregionaal niveau,

Nadere informatie

VBG: onderzoek onder gemeenteraadsleden

VBG: onderzoek onder gemeenteraadsleden VBG: onderzoek onder gemeenteraadsleden In het kader van de VBG bijeenkomst van 30 mei 208 VBG: onderzoek onder gemeenteraadsleden In het kader van de VBG bijeenkomst van 30 mei 208 Dr. Patrick Vermeulen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VNG Flevoland.

Jaarverslag 2015 VNG Flevoland. Jaarverslag 2015 VNG Flevoland. Het jaar van de: VNG themabijeenkomsten Invoering van de transities Bestuursmutaties aandacht voor radicalisering en veiligheid Opvang van asielzoekers Financiën en toekomst

Nadere informatie

Raadsvergadering van 14 maart 2013 Agendanummer: 9.1. Onderwerp: Inrichting stelsel Zorg voor jeugd (transitie jeugdzorg)

Raadsvergadering van 14 maart 2013 Agendanummer: 9.1. Onderwerp: Inrichting stelsel Zorg voor jeugd (transitie jeugdzorg) RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 386736 Raadsvergadering van 14 maart 2013 Agendanummer: 9.1 Onderwerp: Inrichting stelsel Zorg voor jeugd (transitie jeugdzorg) Verantwoordelijk portefeuillehouder: A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

ons kenmerk BB/U201600355 Lbr. 16/013

ons kenmerk BB/U201600355 Lbr. 16/013 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Openstelling vacatures bestuur en commissies VNG uw kenmerk ons kenmerk BB/U201600355 Lbr. 16/013 bijlage(n)

Nadere informatie

BEGROTING 2016 van de VNG afdeling UTRECHT

BEGROTING 2016 van de VNG afdeling UTRECHT BEGROTING 2016 van de VNG afdeling UTRECHT Inhoud BEGROTING 2016... 3 1. ALGEMEEN... 3 2. DE VOORNEMENS 2016... 3 WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?... 3 WAT GAAN WIJ DOEN IN HET KOMENDE JAAR?... 4 WAT GAAT DAT

Nadere informatie

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070)

(i vnic. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad (070) 15. 0 4 0 5 0 4 * (i vnic Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijiage(n) (070) 373 8393 betreft ons kenmerk datum Bekendmaking

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001872 Documentnummer: ZD17012158 Rubriek: Algemeen Naam regeling: Register Citeertitel: telijke grondslag, artikel 27 lid 1 Vastgesteld door College Datum vaststelling

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2017

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2017 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2017 Verdere daling WW-uitkeringen Het aantal lopende WW-uitkeringen lag in Noord-Brabant in oktober 2017 20% lager dan een jaar geleden. Deze daling is

Nadere informatie

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk District Oosterhout Team Altena Behandeld door E-mail MAAM de Brouwer marck.de.brouwer@mw-brabant.politie.nl Datum 28 april 2010 Blad 1 van 1 Raadsledenavond Politie team Altena Kopie aan Nieuwe raadsleden

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juni 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juni 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, juni 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In het eerste halfjaar van 2016 zijn 39.400 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Noord-Brabant. Dat zijn er 7.200

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, februari 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, februari 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, februari 2018 Daling WW-uitkeringen, kansen in zorgsector In vergelijking met januari 2018 is het aantal lopende WW-uitkeringen in Noord-Brabant met 0,7% gedaald.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, april 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, april 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, april 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de eerste vier en van 2016 zijn 27.700 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Noord-Brabant. Dat zijn er 7.800

Nadere informatie

uw kenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 13/048

uw kenmerk ons kenmerk BB/U Lbr. 13/048 vnig Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bekendmaking kandidaten bestuurlijke organisatie VNG uw kenmerk

Nadere informatie

Profielschetsen vacatures bestuurlijke organisatie VNG

Profielschetsen vacatures bestuurlijke organisatie VNG BIJLAGE bij ledenbrief 14/065, onderwerp Profielschetsen vacatures bestuurlijke organisatie VNG (algemene profielschets en specifieke profielschets Commissie Ruimte en Wonen) Inhoudsopgave: Pagina: I.

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juni 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, juni 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, juni 2015 Daling WW-uitkeringen In juni daalt het aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant. Afgelopen jaar is het aantal WW-uitkeringen verstrekt aan vrouwen toegenomen;

Nadere informatie