Spiegels perfect afdichten en verlijmen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spiegels perfect afdichten en verlijmen"

Transcriptie

1 Spiegels perfect afdichten en verlijmen Spiegel perfekt dichten und kleben NL indd :55:39

2 Spiegel perfekt dichten und kleben NL indd :55:40

3 Ter oriëntatie 3 Voorwoord 3 Niet elke spiegel is hetzelfde 4 Montage van vlakke spiegels 5-7 Afdichting van spiegels 8-9 Aanbevolen OTTO Producten Professionele toebehoren van OTTO Exacte berekening van de benodigde hoeveelheden 14 Optimale dimensionering voor een voorbeeldige voeg Voorwoord Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van heel het land? Om lange tijd dagelijks te kunnen genieten van een vertekeningsvrije blik in de spiegel, is een optimale montage noodzakelijk en heeft men producten nodig die met het spiegelmateriaal compatibel zijn.

4 4 Niet elke spiegel is hetzelfde Spiegels voor dagelijkse doeleinden hebben een glad oppervlak dat uit een met aluminiumbeklede glasplaat bestaat. Zij worden meestal binnen huishoudens gebruikt. Behalve deze spiegels bestaan er ook optische spiegels. Deze zijn zo opgebouwd dat het spiegelende oppervlak vergaand open voor op het dragende materiaal aangebracht is. Moeten parallel invallende stralen door het hele spiegeloppervlak in één punt gefocust worden, dan moet een paraboolspiegel worden gebruikt, zoals deze bijv. in zonne-energiecentrales worden gebruikt. Naast de conventionele methode om spiegels te produceren, is er ook nog een milieuvriendelijkere productiemethode waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kopersulfaat. Bovendien worden daarbij alleen nog lakbehandelingen zonder lood en met beduidend minder ammoniakzouten gebruikt.

5 Montage van vlakke spiegels 5 Voorbehandeling van de ondergrond De eisen aan verlijmingen zijn afhankelijk van de respectievelijke externe invloeden. Extreme temperatuurfluctuaties, uitzettings- en afschuivingskrachten, herhaaldelijk contact met water etc. stellen hoge eisen aan een hechtverbinding. De meest gebruikelijke ondergronden voor de verlijming van een spiegel zijn van minerale aard, bijv. beton, stucwerk, gipskarton, poriënbeton of onbehandelde houten materialen. De eerste stap voor een dragende verlijming van een spiegel is daarom altijd de reiniging van het te verlijmen vlak van verontreinigingen zoals lossingsmiddelen, conserveermiddelen, vet, olie, stof, water, oude lijm- en kitresten en andere stoffen die de hechting negatief beïnvloeden. De reiniging van niet-poreuze ondergronden vindt plaats met de OTTO Cleaner T en een schone, niet-pluizende doel. Bij poreuze oppervlakken vindt de reiniging mechanisch, bijv. met een staalborstel of slijpschijf plaats om het vlak van losse deeltjes te bevrijden. Na de reiniging moeten minerale ondergronden principieel met de OTTO Primer 1105 voorbehandeld worden. Reden hiervoor is niet alleen de verbeterde hechting, maar ook de absoluut noodzakelijk blokkering van alkalische stoffen. Niet tegengehouden alkalische stoffen kunnen in combinatie met vocht onder omstandigheden de achterzijde van de spiegel beschadigen. Ook bij andere ondergronden kan de voorbehandeling met de in het technische datasheet aanbevolen primer zinvol zijn om een zo belastbaar mogelijke verbinding te kunnen realiseren. De achterzijde van de spiegel Bij gebruik van OTTOCOLL S 16, OTTOCOLL M 570, OTTOCOLL M 580 of OTTOCOLL S 610 is de hechting op gangbare spiegellakken ook zonder primer mogelijk. Bij de verlijming van plexiglas-spiegels is bij OTTOCOLL S 16 en OTTOCOLL S 610 een zeer goede hechting zonder primer op de spiegellaklaag aanwezig. Het gebruik van OTTOCOLL M 570 is hiervoor niet aan te bevelen. Bij spiegels met beschermfolie adviseren wij principieel vooraf een proef te doen. OTTOCOLL HiTack kan eveneens voor de verlijming van spiegels worden gebruikt. Bij verlijming van spiegels op vezelcement, onbehandelde hout of poriënbeton adviseren wij het gebruik van Primer 1105.

6 6 Montage van vlakke spiegels De montage met 1C-lijm OTTOCOLL S 16 De spiegellijm nooit puntvormig of in vlakken opbrengen, maar altijd in loodrechte strepen, zodat het ontstaande afscheidingsproduct kan ontwijken. De lijmrups zou niet langer dan 200 mm moten zijn. Per m² spiegel moeten minstens 3 lijmrupsen opgebracht worden, die na het aanpersen van de spiegel niet breder dan 10 mm mogen zijn. De afstand tussen de lijmrupsen moet minstens 200 mm zijn om de voor de vulkanisatie nodige luchtcirculatie mogelijk te maken. Voor een optimale draagkracht is is een hechtingsoppervlak van ten minste 10 cm² per kg spiegelgewicht nodig. boven nit meer dan 200 mm ca. 10 mm afdichtingkit breedte Goed beneden Fout Om het insluiten van de bij de vernetting vrijkomende splijtproducten te voorkomen moet de afstand tussen spiegel en ondergrond minstens 1,6 mm bedragen. Dit bereikt men op doelmatige manier door het opplakken van afstandshouders. Hiermee worden de door het Institut des Glaserhandwerks in Hadamar ( vereiste minimum afstanden voor luchttoevoer van achteren voor spiegels in geen geval opgeheven. De voor de hechting nodige vastigheidwaarden worden op zijn vroegst na 48 uur bereikt (23 C, ca. 50 % rlv). Tot dan is een voorfixering noodzakelijk. Dat kan met opnieuw verwijderbare, mechanische hulpmiddelen zoals b.v. blokken, spieën of eenzijdige kleefbanden aan de voorkant (spiegelkant) of met tweezijdige kleefbanden aan de achterkant gebeuren.

7 Montage van vlakke spiegels 7 Montage met 2C-lijmen OTTOCOLL S 610 of OTTOCOLL M 570 / M 580 De correcte plaatsing van de lijmrupsen en het aanbrengen van de lijm komt overeen met de informatie over de spiegelverlijming met OTTOCOLL S 16 (zie pagina 6 boven en tekening). Bij gebruik van tweecomponentenmateriaal dient men bovendien het volgende in acht te nemen: Tijdens de uitharding mag de omgevingstemperatuur niet boven 60 C zijn. Voor een optimale hechting en goede mechanische eigenschappen moet het insluiten van lucht vermeden worden. Het aandrukken van de spiegel moet binnen de verwerkingstijd van de lijm plaatsvinden. Bij het lijmen van Plexiglas -spiegels (nur mit OTTOCOLL S 610 möglich) adviseren wij een hechttest op delaklaag van de spiegel. Net zoals bij spigels van glas moet voor een ongehinderde afvoer van de splijtproducten gezorgd worden. De voor de hechting nodige vastigheidwaarden worden na ongeveer 8 uur bereikt (23 C, ca. 50 % rlv). Tot dan is een voorfixering noodzakelijk. Dat kan met later verwijderbare, mechanische hulpmiddelen zoals b.v. blokken, spieën of eenzijdige kleefbanden aan de voorkant (spiegelkant) of met tweezijdige kleefbanden aan de achterkant gebeuren. Montage boven hoofdhoogte en bij hoge wandhoogtes Bij het aanbrengen van spiegels aan plafonds en bij montage aan de wand, als de bovenkant van de spiegel meer dan 4 m boven de vloer ligt, moeten de spiegels ook nog mechanisch b.v. door schroeven resp. door ze in een raamwerk te leggen bevestigd worden. Voor het gebruik met splinterprotectie-folien graag ruggespraak met onze technische afdeling of tests vooraf.

8 8 Afdichting van spiegels Voorbereidingen voor de afdichting bij verlijming met OTTOCOLL S 16 Let op, dat het afdichten pas na volledige uitharding van de spiegellijm en het ontvluchten van de splijtproducten mag gebeuren. Dit duurt ongeveer 7 dagen. Bij spiegels zonder glazen achterkant is het aan te raden om slechts de verticale spiegelranden af te dichten om een beschadiging van de spiegelcoating door condenswater te vermijden. Voorbereidingen voor de afdichting bij verlijming met OTTOCOLL S 610 of OTTOCOLL M 570 / M 580 Men moet erop letten dat men pas na volledige uitharding van de spiegellijm en het ontvluchten van het splijtproduct kan afkitten. Dit duurt ongeveer 3 dagen. Onmiddellijk afkitten is alleen dan mogelijk als één spiegelkant open blijft zodat het splijtproduct van de vernetting uittreden kan. Bij spiegels zonder een glazen achterkant dient men slechts de verticale spiegelranden af te kitten om een beschadiging van de spiegelcoating door condenswater te voorkomen. Afdichting van de spiegel ten opzichte van de wand Voor het afkitten van de spiegelbuitenranden in combinatie met keramiek, metaal, glas etc. adviseren wij OTTOSEAL S 120 en OTTOSEAL S 121. Bij het gebruik van afwerkzeep moet gemorst water onmiddelijk na het afkitten verwijderd worden. Reiniging op een ater tijdstip, kan blijvende slierten achterlaten. Spiegelafdichting in combinatie met natuursteen Voor het afkitten van de spiegelbuitenranden in combinatie met Marmer en natuursteen adviseren wij OTTOSEAL S 70. Vooral bij ongepolijste natuursteenoppervlakken mag de siliconen afdichtingkit niet buiten de voeg opdragen worden omdat smeersels moelijk te verwijderen zijn. Om dit te vermijden, wordt de voeg met een plakband afgeplakt die na het voegen weer verwijderd wordt. Voor het afmessen OTTO Marmerafwerkzeep (onverdund) gebruiken. Overtollig product onmiddelijk afwassen resp. verwijderen. Van het gebruik van andere gangbare afstrijkmiddelen (b.v. afwasmiddel enz.) wordt vanwege de grote vlekkengevoeligheid van sommige marmer- en natuursteensoorten afgeraden. Bij natuursteen onder sterke waterbelasting (b.v. in badkamers en doucheruimtes) adviseren wij principieel de OTTO primer Opmerking m.b.t. de verwerking van de kleur edelstaal : Gelieve erop te letten dat bij het modelleren van de silicone, d.w.z. wanneer siliconenlagen over elkaar geschoven worden (zoals b.v. bij hoeken), donkere, duidelijk zichtbare scheidingslijnen ontstaan. Deze lijnen kunnen vervolgens door gladstrijken niet meer verwijderd worden. Dit effect treedt enkel bij de kleur edelstaal op. De oorzaak hiervoor ligt in het kleurpigment dat het metaaleffect doet ontstaan. Dit is een typische producteigenschap van de kleur edelstaal en is geen productgebrek. Om dit effect te vermijden dient men er bij het afstrijken op te letten, dat geen siliconelagen over elkaar geschoven worden. Matte kleuren droog afmessen om het matte oppervlakte-effect te behouden.

9 Afdichting van spiegels 9 Sanering van schimmelaanslag Bij de sanering van door schimmel bevallen voegen moet de aanwezige elastische afdichtingkit volledig verwijderd worden. Voor het opnieuw vervoegen moeten de betroffen voegen met AntiSchimmelspray behandeld worden om eventueel overgebleven schimmelsporen te verwijderen. Gebeurt dit niet, dan kan ondanks de schimmelwerende instelling van de afdichtingkit snel weer schimmel op de voeg groeien. Let ook op het technische specificatieblad van Anti-Schimmelspray. Het OTTO-lijmkompas Met het nieuwe lijmkompas biedt OTTO op zijn homepage een zeer goede leidraad aan voor iedereen die door de talloze op de markt verkrijgbare lijmsoorten niet meer weet welke lijm nu eigenlijk voor zijn specifieke verlijmingstaak de juiste zou moeten zijn. In slechts enkele stappen voert het OTTO Lijmkompas de professionele verwerker trefzeker naar het doel: naar het product dat exact op de gebruikte materialen en de gestelde eisen afgestemd is Spiegel perfekt dichten und kleben NL indd :55:44

10 10 Aanbevolen OTTO Producten OTTOCOLL HiTack De hybride lijm met hoge aanvangshechting 1-componentige lij m op basis van hybride-polymeer STPU OTTOCOLL M 570 De 2-componenten hybride montagelijm 2-componenten lij m op basis van hybride-polymeer STPU OTTOCOLL M 580 De extreem snelle 2-componenten hybride montagelijm 2-componenten lij m op basis van hybride-polymeer STPU OTTOCOLL S 16 De spiegellijm Neutraal vernettende 1-componentige siliconen lij m op basis van alcoxy OTTOSEAL S 70 PREMIUM De premium natuursteen silicone Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit, MEKO-vrij OTTOSEAL S 80 PREMIUM De premium alkoxy-natuursteen-silicone Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit op basis van alcoxy OTTOSEAL S 120 PREMIUM De premium alkoxy silicone voor ramen Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit op basis van alcoxy

11 Aanbevolen OTTO Producten 11 OTTOSEAL S 121 PREMIUM De premium geurarme sanitair silicone Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit op basis van alcoxy OTTOCOLL S 610 De 2-componenten silicone speciaallijm Neutrale, condesatie-vernettende 2-componenten siliconen lij m en afdichtingkit op basis van alkoxy

12 12 Professionele toebehoren van OTTO OTTO Handdoseerpistool H 37 Robuust handdoseerpistool van uiterst slagvast kunststof, zeer licht. Met glij bussluiting, gladde drij fstang en glij bus voor 290/300/310 ml kokers. OTTO Handdoseerpistool H 40 Handdoseerpistool voor langduurig en intensief gebruik. Voor 290/300/310 ml kokers. Met gladde drij fstang. Professionele kwaliteit. OTTO Handdoseerpistool H 400 (COX) Handperspistool, aluminium cilinder, voor alu-foliezakken tot 400 ml. Voor alle 290/300/310 ml kokers. Ladderhaak afzonderlij k leverbaar. Er worden geen reserveonderdelen aangeboden. OTTO Persluchtpistool P 400 KB Persluchtpistool met optimaal zwaartepunt.geëloxeerde aluminium buis voor kokers en tot 400 ml aluminium folietas OTTO Persluchtpistool P 2x310 Persluchtpistool voor het verwerken van dubbele kokers 2 x 310 ml (10,8 Volt Li-Ion) RoHS OTTO Accupistool Typ HPS-4T Voor kokers en alu-foliezakken tot 400 ml (met transportkoffer, snellaadstation met oplaadindicatie 10,8 volt/laadtij d 30 minuten) 2 Li-Ion accu s (10,8 volt/1,5 Ah). Gewicht pistool met accu: ca. 2,2 kg conform

13 Professionele toebehoren van OTTO 13 OTTOCORD PE-B2 Geslotencellig PE-rondsnoer Geextrudeerde rugvulling van polyethyleen (PE) OTTO Fugenboy Zeer fl exibele gladmaker voor professionals OTTO Afwerkzeep Waterige oplossing van oppervlakte-actieve substanties OTTO Marmer afwerkzeep voor siliconen Waterige oplossing van oppervlakte-actieve substanties

14 14 Exacte berekening van de benodigde hoeveelheden Lopende meter per 300/310 ml-koker Lopende meter per 400 ml-alu-foliezak Voegbreedte [mm] Voegbreedte [mm] Voegdiepte [mm] ,5 2,0 1,5 12 2,1 1,7 1,2 1,0 15 1,3 1,0 0,8 Voegdiepte [mm] ,6 2,0 12 2,7 2,2 1,6 1,3 15 1,7 1,3 1,0 Lopende meter per 580 ml-alu-foliezak Voegbreedte [mm] Voegdiepte [mm] ,4 2,0 15 2,5 1,9 1,4 Opmerking: De waarden zijn globaal vastgesteld en dienen als aanknopingspunt bij rechthoekige voegen. De voegdiepte is gemeten tot aan het achtervulprofiel. De toegelaten voegafmetingen zijn in de norm DIN geregeld. Optimale dimensionering voor een voorbeeldige voeg Voegenbreedte b in verhouding tot de voegendiepte d d b t b t 8 ± 2 10 ± 2 12 ± 2 15 ± 3 15 ± 3 Bron: Industrieverband Dichtstoffe e. V./HS PR. Verdere inlichtingen over de merkbladen van het IVD op Een gangbare vuistregel voor de voegdimensie luidt: Afdichtingkit-voegdiepte (t) = 0,5 x voegbreedte (b). De dikte van de voegdichtmassa (d) stemt overeen met 2/3 van de voegbreedte (b).

15 Afdichtingkitten Lijmen Vloerbedekkingen perfect afdichten Hybride afdichtingkitten & lijmen perfect toepassen Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren Voegen perfect aanbrengen Voegen in sanitaire ruimtes perfect afdichten en onderhouden Art.-nr Art.-nr Art.-nr Art.-nr Art.-nr Hout-glas verbindingselementen perfect uitvoeren Lijmen perfect selecteren Energie besparen door perfecte afdichting Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen Spiegels perfect afdichten en verlijmen Art.-nr Art.-nr Art.-nr Art.-nr Art.-nr Perfect afdichten in natte ruimtes Art.-nr

16 16 Verkoop (offertes, informatie etc.) tel.: fax: U aangeboden door: Toepassingstechniek tel.: fax: Opdrachtafhandeling (bestellingen) tel.: fax: Voor een snelle en nauwkeurige afhandeling van uw opdrachten verzoeken wij u deze per fax of per naar ons toe te sturen. Bij voorbaat onze hartelijke dank. Opmerking: De gegevens in dit document zijn in overeenstemming met de stand van zaken op het moment van de druk, zie index. Bij een nieuwe editie vervalt deze editie. Vanwege het grote aantal toepassingen voor onze producten en voorwaarden voor deze toepassingen is het in elk geval noodzakelijk, alle voor het betrokken gebruiksdoel belangrijke producteigenschappen vóóraf te testen en in de praktijk te toetsen. Let hierbij op de gegevens in de desbetreffende technische specificatiebladen! U vindt deze op het Internet onder Vergissingen en drukfouten onder voorbehoud. voor meer informatie: Hermann Otto GmbH Krankenhausstr Fridolfing, GERMANY Tel.: Fax: info@otto-chemie.de Internet: Index: NL Hermann Otto GmbH 2017

OTTO professionele handleiding Hybride afdichtingkitten & lijmen

OTTO professionele handleiding Hybride afdichtingkitten & lijmen Hybride afdichtingkitten & lijmen perfect toepassen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Karakterisering von hybride afdichtingkitten en lijmen 4-6 Aanbevolen OTTO Producten 7-8 Professionele toebehoren van OTTO

Nadere informatie

OTTOCOLL S 610 S 610. De 2-componenten silicone speciaallijm. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden:

OTTOCOLL S 610 S 610. De 2-componenten silicone speciaallijm. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: S 610 De 2-componenten silicone speciaallijm OTTOCOLL S 610 Technisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutrale, condesatie-vernettende 2-componenten siliconen lijm en afdichtingkit op basis van alkoxy

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen

OTTO professionele handleiding. Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 De geschiedenis 4 Algemene informatie en normen 5-7 Hybride lijmen de nieuwste generatie 8 Aanbevolen OTTO Producten 9-11

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. In de droogbouw perfect afdichten en lijmen

OTTO professionele handleiding. In de droogbouw perfect afdichten en lijmen OTTO professionele handleiding In de droogbouw perfect afdichten en lijmen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Tips bij droogbouw 4 Schuimen op de bouw breed toepassingsgebied en speciale taken 6 OTTOPUR producten

Nadere informatie

OTTOCOLL M 560 M 560. De universele hybride lijm met extreem hoge aanvangshechting. Technisch specificatieblad

OTTOCOLL M 560 M 560. De universele hybride lijm met extreem hoge aanvangshechting. Technisch specificatieblad M 560 De universele hybride lijm met extreem hoge aanvangshechting OTTOCOLL M 560 Technisch specificatieblad 1K-hybride-polymeer STP-lijm Voor binnen en buiten Eigenschappen: Geschikt voor natuursteen

Nadere informatie

OTTOCOLL M 570 M 570. De 2-componenten hybride montagelijm. Technisch specificatieblad. 2K-hybride-polymeer STP-lijm Voor binnen en buiten

OTTOCOLL M 570 M 570. De 2-componenten hybride montagelijm. Technisch specificatieblad. 2K-hybride-polymeer STP-lijm Voor binnen en buiten M 570 De 2-componenten hybride montagelijm OOCOLL M 570 echnisch specificatieblad 2K-hybride-polymeer SP-lijm Voor binnen en buiten Eigenschappen: Bevat geen siliconen Isocyanaatvrij Zeer goed hechting

Nadere informatie

P 270 De oplosmiddelvrije folielijm op dispersiebasis OTTOCOLL P 270 Technisch specificatieblad 1K-dispersie-lijm Duurzaam lijmende eigenschappen

P 270 De oplosmiddelvrije folielijm op dispersiebasis OTTOCOLL P 270 Technisch specificatieblad 1K-dispersie-lijm Duurzaam lijmende eigenschappen P 270 De oplosmiddelvrije folielijm op dispersiebasis OTTOCOLL P 270 Technisch specificatieblad 1K-dispersie-lijm Voor binnen Kenmerk en Gebruiken: Duurzaam lijmende eigenschappen Kan worden losgemaakt

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Lijmen perfect selecteren

OTTO professionele handleiding. Lijmen perfect selecteren OTTO professionele handleiding Lijmen perfect selecteren 2 Ter oriëntatie 3 Voorwoord 3 Lijmen en hun eigenschappen 4 5 Flexibel, taai en hard in opnemen. Silicone lijmen 6 Tussen twee werelden. Hybride

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Schimmelaantasting perfect voorkomen

OTTO professionele handleiding. Schimmelaantasting perfect voorkomen 1 Schimmelaantasting perfect voorkomen OTTO SILVER TECHNOLOGY 2 De geschiedenis van zilver Oorzaken van de schimmelvorming 3 De oprichter van het Persische Rijk, Kyros (559 529 voor Chr.) voerde op zijn

Nadere informatie

Hybride afdichtingkitten & lijmen

Hybride afdichtingkitten & lijmen OTTO professionele handleiding Hybride afdichtingkitten & lijmen perfect toepassen Afdichtingkitten Lijmen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Karakterisering von hybride afdichtingkitten en lijmen 4-6 Lijmen

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Lijmen perfect selecteren

OTTO professionele handleiding. Lijmen perfect selecteren OTTO professionele handleiding Lijmen perfect selecteren Ter oriëntatie 3 Voorwoord 3 Lijmen en hun eigenschappen 4 5 Soepel, taai en kan tegen een stootje. Silicone lijmen 6 Tussen twee werelden. Hybride

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Energie besparen door perfecte afdichting

OTTO professionele handleiding. Energie besparen door perfecte afdichting OTTO professionele handleiding Energie besparen door perfecte afdichting Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Renovatie en energiebesparing 4 Energiebesparende maatregelen 5 Basistoepassingen voor de afdichting

Nadere informatie

OTTOSEAL S 70 S 70. De premium natuursteen silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 70 S 70. De premium natuursteen silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 70 De premium natuursteen silicone OOSEAL S 70 echnisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit - Garantie - veroorzaakt geen verontreiniging van

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding 1. Verlijmde venstersystemen bij industrie en ambacht

OTTO professionele handleiding 1. Verlijmde venstersystemen bij industrie en ambacht OTTO professionele handleiding 1 Verlijmde venstersystemen bij industrie en ambacht 2 Ter oriëntatie 3 Voorwoord 3 Verlijmde venstersystemen 4 Systeemeisen 5 OTTOCOLL S 81 6-7 Optimaal bij industrie en

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding 1. Verlijmde venstersystemen bij industrie en ambacht

OTTO professionele handleiding 1. Verlijmde venstersystemen bij industrie en ambacht 1 Verlijmde venstersystemen bij industrie en ambacht 2 9999583 Geklebte Fenstersysteme bei Industrie und Handwerk NL 07.02.2017.indd 2 07.02.2017 09:41:41 Ter oriëntatie 3 Voorwoord 3 Verlijmde venstersystemen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12 Inhoudsopgave 6306530 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NL 2 6306534 - Bison Poly Max Original Grijs Koker 425 g NL 4 6306536 - Bison Poly Max Original Bruin Koker 425 g NL 6 6306538 - Bison Poly

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren

OTTO professionele handleiding. Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren OTTO professionele handleiding Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren 2 Inleiding Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Processen bij het ontstaan van schimmel 5 Silicone bij sanitaire toepassingen 6 De OTTO

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Voegen perfect aanbrengen

OTTO professionele handleiding. Voegen perfect aanbrengen Voegen perfect aanbrengen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Planning en bepaling van de voegdimensie 4 Voorbereiding van de voeg 5 Voorbehandeling bij problematische ondergronden 6 Rugvulling bij verschillende

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Hout-glas verbindingselementen perfect uitvoeren

OTTO professionele handleiding. Hout-glas verbindingselementen perfect uitvoeren Hout-glas verbindingselementen perfect uitvoeren 2 Ter oriëntatie 3 Voorwoord 3 Eisen aan het gebouw en het hout-glas verbindingselement 4-6 Eisen aan de materialen 7-9 Fabricage en montage van hout-glas

Nadere informatie

Vloerbedekkingen perfect afdichten

Vloerbedekkingen perfect afdichten OTTO professionele handleiding Vloerbedekkingen perfect afdichten Afdichtingkitten Lijmen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Belasting bij vloeren en voegen 4-7 Lijmen en afdichtingkitten 8-10 Professionele

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding 1. Vloerbedekkingen perfect afdichten

OTTO professionele handleiding 1. Vloerbedekkingen perfect afdichten OTTO professionele handleiding 1 Vloerbedekkingen perfect afdichten 2 Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Basisregels voor de afdichting van vloervoegen 4-7 Planning 4 Bepaling voegdimensies 5 Opbouw voeg 7 Differentiatie

Nadere informatie

OTTOSEAL S 70 S 70. De premium natuursteen silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 70 S 70. De premium natuursteen silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 70 De premium natuursteen silicone OOSEAL S 70 echnisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit - MEKO-vrij - Garantie - veroorzaakt geen verontreiniging

Nadere informatie

Heradesign adhesive Verwerkingsvoorschriften

Heradesign adhesive Verwerkingsvoorschriften Heradesign adhesive Verwerkingsvoorschriften Verwerkingsvoorschriften: Verlijming MET onderstempeling Heradesign adhesive Heradesign adhesive is een permanent elastische lijm op basis van hybride polymeer

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren

OTTO professionele handleiding. Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren OTTO professionele handleiding Schimmelaanslag perfect voorkomen & saneren 2 Inleiding Processen in het ontstaan van schimmelaanslag 3 Schimmel is in de biologie ingedeeld in de familie van de paddenstoelen

Nadere informatie

OTTOSEAL S 120 S 120. De premium alkoxy silicone voor ramen. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 120 S 120. De premium alkoxy silicone voor ramen. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 120 De premium alkoxy silicone voor ramen OOSEAL S 120 echnisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit op basis van alcoxy - Zeer goede weers-,

Nadere informatie

ORYX Silicone FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Silicone FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Silicone FR PASSIVE FIRE PROTECTION Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise

Nadere informatie

Schimmelaantasting perfect voorkomen

Schimmelaantasting perfect voorkomen 1 Schimmelaantasting perfect voorkomen Afdichtingkitten Lijmen OTTO SILVER TECHNOLOGY 2 De geschiedenis van zilver De oprichter van het Persische Rijk, Kyros (559 529 voor Chr.) voerde op zijn veldtochten

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies

Plano. Het tegelelement voor de wandafwerking. Verwerkingsinstructies Plano Het tegelelement voor de wandafwerking Verwerkingsinstructies Algemeen Toepassingsgebied Deze verwerkingsinstructies beschrijven het gebruik en de verwerking van JACKOBOARD Plano als tegel-, plaat-

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

ACRYLATEN. Superior Outdoor 130: Hoogwaardige acrylaatkit voor binnen en buiten. Crackle Free 120: Unieke acrylaatkit die verfproblemen voorkomt.

ACRYLATEN. Superior Outdoor 130: Hoogwaardige acrylaatkit voor binnen en buiten. Crackle Free 120: Unieke acrylaatkit die verfproblemen voorkomt. ACRYLATEN Superior Outdoor 130: Hoogwaardige acrylaatkit voor binnen en buiten. Hercuseal Superior Outdoor 130 is een hoogwaardige acrylaatkit die na het aanbrengen snel regenbestendig is. Na het aanbrengen

Nadere informatie

Schimmelaantasting perfect voorkomen

Schimmelaantasting perfect voorkomen 1 Schimmelaantasting perfect voorkomen Afdichtingkitten Lijmen OTTO SILVER TECHNOLOGY 2 De geschiedenis van zilver De oprichter van het Persische Rijk, Kyros (559 529 voor Chr.) voerde op zijn veldtochten

Nadere informatie

OTTOSEAL S 110 S 110. De premium neutrale silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 110 S 110. De premium neutrale silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 110 De premium neutrale silicone OTTOSEAL S 110 Technisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit - MEKO-vrij - Zeer goede weers-, verouderings-

Nadere informatie

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Op onze adviezen en gebruiksvoorschriften en de levering van onze producten zijn voorts van toepassing de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

OTTOCOLL S 81 S 81. De 2-componenten silicone voor het "gelijmde raam" Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden:

OTTOCOLL S 81 S 81. De 2-componenten silicone voor het gelijmde raam Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: S 81 De 2-componenten silicone voor het "gelijmde raam" OTTOCOLL S 81 Technisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutrale, condesatie-vernettende 2-componenten siliconen lijm en afdichtingkit op basis

Nadere informatie

PanelTack HM. voor de verlijming van Mosa Facade tegels

PanelTack HM. voor de verlijming van Mosa Facade tegels PanelTack HM voor de verlijming van Mosa Facade tegels Product Simson PanelTack HM is een vochtuithardende, hoog-elastische lijm. PanelTack HM is oplosmiddel- en isocyanaatvrij. Toepassingen Het verlijmen

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding 1. Voegen in sanitaire ruimtes perfect afdichten en onderhouden

OTTO professionele handleiding 1. Voegen in sanitaire ruimtes perfect afdichten en onderhouden OTTO professionele handleiding 1 Voegen in sanitaire ruimtes perfect afdichten en onderhouden Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Het OTTOFLEX systeem Optimale afdichting voor sanitaire ruimtes 4-5 Basisregels

Nadere informatie

1K-silicone-afdichtingkit op alkoxybasis neutraal vernettend Voor binnen en buiten

1K-silicone-afdichtingkit op alkoxybasis neutraal vernettend Voor binnen en buiten S 120 De premium alkoxy silicone voor ramen OOSEAL S 120 echnisch specificatieblad 1K-silicone-afdichtingkit op alkoxybasis neutraal vernettend Voor binnen en buiten Eigenschappen: Zeer slijtvast en sliertvrij

Nadere informatie

Perfect afdichten in natte ruimtes

Perfect afdichten in natte ruimtes Perfect afdichten in natte ruimtes Afdichtingkitten Lijmen Ter oriëntatie 3 Belastingsklassen 3 De OTTOFLEX afdichtbaan 4-5 De vloeibare OTTOFLEX-folie 6 De OTTOFLEX afdichtingspasta 7 Aanwijzingen voor

Nadere informatie

S40 Pro. Product. Volumes. Eigenschappen

S40 Pro. Product. Volumes. Eigenschappen Product Elastische montagelijm en afdichtingskit op basis van MS polymeren. Elastisch afdichten en verlijmen in bouw en sanitair. Geschikt voor natuursteen, meer bepaald blauwe hardsteen en speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

OTTOTAPE Trio-BKA BA/T-BKA. Het multifunctionele afdichtband voor raam- en deurmontage. Technisch specificatieblad. Eigenschappen:

OTTOTAPE Trio-BKA BA/T-BKA. Het multifunctionele afdichtband voor raam- en deurmontage. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: BA/T-BKA Het multifunctionele afdichtband voor raam- en deurmontage OTTOTAPE Trio-BKA Technisch specificatieblad Eigenschappen: - PU-schuim, doordrengt met gemodificeerde acrylhars impregnering - Geïmpregneerd

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

Astrifix Lijm, advies en productblad

Astrifix Lijm, advies en productblad Astrifix Lijm, advies en productblad Productbeschrijving Astrifix Lijm is een hoogwaardige, ijzersterke 1-component lijm en voegenkit op basis van MS polymeer. Het product is reukloos, ph-neutraal en isocyanaat

Nadere informatie

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091 Eigenschappen Professionele set om ruiten te vervangen Omschrijving Met het Ruiten Vervanging Systeem bent u als onderhouds- en reparatiebedrijf in staat om een zeer vaak voorkomende reparatie in eigen

Nadere informatie

1K-silicone-afdichtingkit op acetaatbasis Voor binnen en buiten

1K-silicone-afdichtingkit op acetaatbasis Voor binnen en buiten S 100 De premium sanitairsilicone OTTOSEAL S 100 Technisch specificatieblad 1K-silicone-afdichtingkit op acetaatbasis Voor binnen en buiten Eigenschappen: Schimmelwerend en becteriostatisch ingesteld Bestand

Nadere informatie

OTTOSEAL S 110 S 110. De premium neutrale silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 110 S 110. De premium neutrale silicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 110 De premium neutrale silicone OTTOSEAL S 110 Technisch specificatieblad Eigenschappen: - Neutraal vernettende 1-componentige siliconen afdichtingkit, MEKO-vrij - Zeer goede weers-, verouderings- en

Nadere informatie

Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen

Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen OTTO professionele handleiding Hout en houtproducten perfect afdichten en lijmen Afdichtingkitten Lijmen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 De geschiedenis 4 Algemene informatie en normen 5-7 Hybride lijmen

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

Tangit Brandwerende systemen

Tangit Brandwerende systemen Tangit Brandwerende systemen De complete en eenvoudige oplossing voor brandbescherming van gebouwen FIRE PROTECTION SYSTEM BRANDWERENDE SYSTEMEN FP 430 Brandwerende acrylaatkit Bij hittebelasting intumeserende

Nadere informatie

GRIFFON CLEANER RANGE

GRIFFON CLEANER RANGE GRIFFON CLEANER RANGE Ontdek ons complete en krachtige assortiment reinigingsmiddelen voor professionals KALKVRETER Zeer krachtige en geconcentreerde schuimspray voor het eenvoudig verwijderen van (hardnekkige)

Nadere informatie

Technisch informatieblad StoSeal F 505

Technisch informatieblad StoSeal F 505 Voegenmateriaal voor gevels, stabiel Kenmerk Toepassing voor afdichting van gevelvoegen, kozijn- en deuraansluitingen voor verlijming van holle profielen Eigenschappen zeer elastisch optimaal standvermogen

Nadere informatie

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Montagevoorschriften Bevestigingsmiddelen en -methoden Het Plastiflex -NT systeem bestaat uit: Plastiflex -NT een polyurethaanlijm, elastisch, sneldoorhardend, overschilderbaar

Nadere informatie

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Technische informatie Bevestigingsmiddelen en -methoden Het Plastiflex -NT systeem bestaat uit: Plastiflex -NT een polyurethaanlijm, elastisch, sneldoorhardend,

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen Leginstructies voor norament vloerbedekkingen De ondergrond moet voldoen aan de eisen van de land-specifieke normen met betrekking tot de gereedheid voor de verwerking. norament tegels moeten vóór het

Nadere informatie

Innotec Lijmvoorschriften voor Steni gevelplaten

Innotec Lijmvoorschriften voor Steni gevelplaten Innotec Lijmvoorschriften voor Steni gevelplaten Alle Steni gevelplaten kunnen duurzaam verlijmd worden met het Innotec lijmsysteem d.m.v. volgende lijmproducten: Innotec Adheseal Project (kokers 290 ml

Nadere informatie

OTTOSEAL S 100 S 100. De premium sanitairsilicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen:

OTTOSEAL S 100 S 100. De premium sanitairsilicone. Technisch specificatieblad. Eigenschappen: Toepassingsgebieden: Normen en keuringen: S 100 De premium sanitairsilicone OTTOSEAL S 100 Technisch specificatieblad Eigenschappen: - Acetaat-vernettende 1-component siliconen afdichtingkit - Zeer goede weers-, verouderings- en UV-bestendigheid

Nadere informatie

Productcatalogus. Siliconen en polymeren

Productcatalogus. Siliconen en polymeren Productcatalogus Siliconen en polymeren LIJMEN EN AFDICHTEN Montagelijmen Fix All Flexi Hoogwaardige, neutrale, elastische één-component constructie voeg- en lijm kit op basis van MS Polymer. - geschikt

Nadere informatie

ProGold vulmiddelen 1108/5K/001/C13407 De AnDere helft van Uw werk

ProGold vulmiddelen 1108/5K/001/C13407 De AnDere helft van Uw werk ProGold vulmiddelen De andere helft van uw werk Getest en heel erg goed bevonden Vakmanschap en goed materiaal: dat levert topkwaliteit op. Het eerste is uw specialisme, het tweede de onze. ProGold ontwikkelde

Nadere informatie

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen Leginstructies voor norament vloerbedekkingen De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. norament tegels moeten vóór het verlijmen geklimatiseerd zijn, d.w.z. de temperatuur van de norament

Nadere informatie

Okapox Designvoeg. Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5

Okapox Designvoeg. Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5 Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5 Extra fijne epoxy voeg- en lijmmortel Okapox Designvoeg Speciaal voor glasmozaïek In 8 actuele kleuren leverbaar Speciale korrelopbouw voor een glad oppervlak

Nadere informatie

Verwerkingshandleiding Gevel voegafdichtingen / SIKA NEDERLAND B.V.

Verwerkingshandleiding Gevel voegafdichtingen / SIKA NEDERLAND B.V. Gevel voegafdichtingen 11-2016 / SIKA NEDERLAND B.V. INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 1.1 Compatibiliteit van voegafdichtingstechnologieën Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 1.2 Dimentionering van de voeg

Nadere informatie

Producteigenschappen. Leveringsvorm. 290 ml koker. wit, grijs, zwart. Technische gegevens PM-290-UL. door reactie op luchtvochtigheid

Producteigenschappen. Leveringsvorm. 290 ml koker. wit, grijs, zwart. Technische gegevens PM-290-UL. door reactie op luchtvochtigheid Borgh Industries PM-290-UL Lijmkit Omschrijving PM-290-UL Lijmkit is geschikt voor verbinding van metalen delen in de gevelbouw, bevestiging van elementen en verlijmen van de meeste materialen in binnenruimtes

Nadere informatie

ORYX Grafite FR PRODUCTBESCHRIJVING

ORYX Grafite FR PRODUCTBESCHRIJVING ORYX Grafite FR PASSIVE FIRE PROTECTION Versie., 0-05-07 (Dutch) ORYX, passie voor passieve brandbescherming ORYX is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise

Nadere informatie

PUBLICATIE Strikotherm Gevelisolatie APU-profielen. 1 van 10 Definitief CEV. Blad: Status: Supervisor: 1. INLEIDING:

PUBLICATIE Strikotherm Gevelisolatie APU-profielen. 1 van 10 Definitief CEV. Blad: Status: Supervisor: 1. INLEIDING: 1. INLEIDING: Het APU-profiel bestaat uit verscheidene functionele onderdelen, waarbij de combinatie hiervan het grote voordeel is van deze profielen. 1. Profiel met pleisteraanslag 2. PE-Afdichtingsband

Nadere informatie

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare tegellijm D1T voor het plaatsen van wand- en muurtegels. Uiterst geschikt voor het kleven van keramische tegels, glasmozaïek, zandsteen, natuursteen, graniet en harde polystyreentegels

Nadere informatie

BETONREPARATIEPASTA NIEUW! VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET

BETONREPARATIEPASTA NIEUW! VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET BETONREPARATIEPASTA VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN NIEUW! DRY FLEX CO betonreparatiepasta Voor het repareren van niet-constructieve beschadigingen; Voor het repareren van losgerukte verankeringen

Nadere informatie

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen

Leginstructies voor norament vloerbedekkingen Leginstructies voor norament vloerbedekkingen De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. norament tegels moeten vóór het verlijmen geklimatiseerd zijn, d.w.z. de temperatuur van de norament

Nadere informatie

Plakatube Ronde verloren kolombekisting

Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube is een bekisting voor het realiseren van ronde kolommen. Deze verloren bekisting is heel licht en kan daardoor

Nadere informatie

Epoxy Steel. Product. Volumes. Eigenschappen. Beperkingen

Epoxy Steel. Product. Volumes. Eigenschappen. Beperkingen Supersnelle, 2-component epoxylijm in metaalgrijze kleur voor extra sterke hechtingen, afdichtingen en reparaties van metalen: staal, ijzer, aluminium, koper, brons, enz., maar ook beton, hout en kunststof.

Nadere informatie

Deurblad sluiting met 6 zichtbare scharnieren. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com

Deurblad sluiting met 6 zichtbare scharnieren. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com Een Uniek concept. 1. Deurblad sluiting met 6 zichtbare scharnieren Deurblad/ -kast zowel rechts- als linksdraaiend Thys Ready Door classic plaatsklare deur en deurkast plaatsbaar - scharniert op 6 zichtbare

Nadere informatie

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding

Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior. 1 - Voorbereiding Applicatie Orange Nano Guardon SelfClean AirQuality Interior 1 - Voorbereiding Om een goede chemische binding tussen Guardon SelfClean en het te behandelen oppervlak te waarborgen dient het oppervlak grondig

Nadere informatie

Kunststofreparatie. Inhoud: Het Teroson systeem De reparatiestappen. Technologies HENKEL KGaA / AIL AAM

Kunststofreparatie. Inhoud: Het Teroson systeem De reparatiestappen. Technologies HENKEL KGaA / AIL AAM Kunststofreparatie Inhoud: Het Teroson systeem De reparatiestappen 2 Teroson Kunststofreparatiesysteem Voor het verlijmen van kunststof auto onderdelen niet noodzakelijk om de kunststof soort vooraf te

Nadere informatie

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen

voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Vereisten aan de ondergrond belangrijke aanwijzingen voor de montage van ter Hürne vloerlamellen Neemt U aub. ook de afzonderlijke gegevens voor het volledige verlijmen van de producten in acht. Deze zijn

Nadere informatie

Badkamerafdichting. met het Köster BD-Systeem

Badkamerafdichting. met het Köster BD-Systeem Badkamerafdichting met het Köster BD-Systeem Afdichting onder de tegels Een volledige en sterke afdichting is een beslissende voorwaarde voor een langdurig gebruik van sanitaire ruimtes. Ondanks het waterdicht

Nadere informatie

UNIQFAST Systeem. B NJ Hamont-Achel. VOORDELEN

UNIQFAST Systeem. B NJ Hamont-Achel.    VOORDELEN UNIQEM PBT Fixing BVBA B.V. Sint-Odilialaan 42 B-3930 8218NJ Hamont-Achel Lelystad Belgium www.uniqem.com info@uniqem.com Tel: +31 +32 (0)320 (0)11643427 28 74 44 UNIQFAST Systeem VOORDELEN Geen geluidsoverlast

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Pagina 1 - Versie 09 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken

Nadere informatie

HOUTEN SCHUIFDEUREN. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com

HOUTEN SCHUIFDEUREN. Een Uniek concept. Voor verdere inlichting: info@groupthys.com of www.groupthys.com Een Uniek concept. THYS SLIDING deurblad : - Deurblad schuift in aluminium rail, voor de muur of tussen 2 muren. - 2 deurhanghouders met wielgeleiders voorzien van kogellager zorgen voor een stille, bijna

Nadere informatie

Technisch informatieblad Sto-Turbofix

Technisch informatieblad Sto-Turbofix 1-component schuimlijm voor het verlijmen van isolatieplaten Kenmerk Toepassing buiten zeer goed geschikt voor relatief vlakke ondergronden voor het verlijmen van isolatieplaten in buitengevelisolatie

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Voegen perfect aanbrengen

OTTO professionele handleiding. Voegen perfect aanbrengen OTTO professionele handleiding Voegen perfect aanbrengen 2 Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Beginselen van voegafdichting 4-19 Planning van voegen 4 Warmteuitzetting 5 Opbouw voeg 6 Bepaling voegdimensies

Nadere informatie

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten

Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten www.deryckbyweser.com Decoratieve stenen elementen voor binnen en buiten Notities Het aanbrengen geschiedt op een stevige, vaste ondergrond (gips, gipskarton, beton, houtvezelplaat, enz). Voor alle andere

Nadere informatie

Ultra Force Verwerkingsvoorschriften

Ultra Force Verwerkingsvoorschriften Ultra Force Verwerkingsvoorschriften Deceuninck NV behoudt zich het recht om haar productspecificaties en toepassingsrichtlijnen te allen tijde te herzien zonder voorafgaande kennisgeving of schadeloosstelling.

Nadere informatie

Uw verdeler: Niveka Thuiscomfort Goormansstraat Pulderbos Tel: Mail:

Uw verdeler: Niveka Thuiscomfort Goormansstraat Pulderbos Tel: Mail: = Saetfix Wall & Floor = Copyright Product = Uw verdeler: Niveka Thuiscomfort Goormansstraat 31 2242 Pulderbos Tel: 03 484 58 66 Mail: info@niveka.be toonzaal en afhaalmagazijn enkel open op afspraak ma.

Nadere informatie

INFOBLAD 16 STRIKOTHERM GEVELISOLATIE APU-profielen

INFOBLAD 16 STRIKOTHERM GEVELISOLATIE APU-profielen 1. Inleiding Het APU-profiel bestaat uit verscheidene functionele onderdelen, waarbij de combinatie hiervan het grote voordeel is van deze profielen. 1. Profiel met pleisteraanslag 2. PE-Afdichtingsband

Nadere informatie

OTTO professionele handleiding. Voegen perfect aanbrengen

OTTO professionele handleiding. Voegen perfect aanbrengen Voegen perfect aanbrengen Ter oriëntatie 3 Inleiding 3 Planning en bepaling van de voegdimensie 4 Voorbereiding van de voeg 5 Voorbehandeling bij problematische ondergronden 6 Rugvulling bij verschillende

Nadere informatie

Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen

Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen De ondergrond moet volgens aan de eisen van de land-specifieke normen met betrekking tot de gereedheid voor de verwerking. noraplan vloerbedekkingen moeten

Nadere informatie

Lijmsysteem voor Rockpanel Colours gevelplaten

Lijmsysteem voor Rockpanel Colours gevelplaten Bouw 1/5 Werkinstructie Versie NL: 01/05/2012 Lijmsysteem Sika Nederland B.V. Productomschrijving Het lijmsysteem kan toegepast worden bij woning- en utiliteitsbouw, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Nadere informatie

Diebeco Graaf Adolfstraat HA Ridderkerk

Diebeco Graaf Adolfstraat HA Ridderkerk Super-Fix balie display Artikelnr:1607001 In compacte vorm, professioneel voor op uw balie is er ook een presentatie geheel in de huisstijl van Super-Fix. Deze presentatie is voorzien van een demofilm

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE Sikasil Pool

TECHNISCHE FICHE Sikasil Pool TECHNISCHE FICHE SILICONENKIT VOOR ZWEMBADEN EN NATTE RUIMTES PRODUCTOMSCHRIJVING is een 1-component neutraal uithardende siliconenkit voor gebruik in zwembaden en permanent natte ruimtes. PRODUCTINFORMATIE

Nadere informatie

Handleiding. Verlijming van ERI FM Flexibele Zonnepanelen

Handleiding. Verlijming van ERI FM Flexibele Zonnepanelen Handleiding Verlijming van ERI FM Flexibele Zonnepanelen Materialen Sabatack 0 XL Kit voor het plakken zelf, uitsmeren met een lijmkam om een egale dikte te krijgen. SabaPrimer 9002 voor het voorbehandelen

Nadere informatie

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design

ARSTYL WALL PANELS. Montage handleiding. Architecture & Design ARSYL ALL PANELS Montage handleiding Architecture & Design 2-3 arstyl wall panels ARSYL ALL PANELS DOMINO 38 mm 4 stuks ARSYL ALL PANELS ICON 45 mm 3 stuks ARSYL ALL PANELS LIQUID 28,5 mm 6 stuks ARSYL

Nadere informatie

Handleiding verwerking BaseBeton

Handleiding verwerking BaseBeton Handleiding verwerking BaseBeton Pagina 1 - Versie 10 Inhoud: - Wat is BaseBeton - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken Pagina 2 - Versie 10

Nadere informatie

Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen

Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen Leginstructies voor noraplan vloerbedekkingen De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. noraplan vloerbedekkingen moeten vóór het verlijmen geklimatiseerd zijn, d.w.z. de temperatuur van

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften: voor alle overige verwerkingsvoorschriften verwijzen wij u naar ons KOMO attest. Zie ook onze website

Verwerkingsvoorschriften: voor alle overige verwerkingsvoorschriften verwijzen wij u naar ons KOMO attest. Zie ook onze website achterzijde paneel insmeren met FAAYFOAM Verwerkingsvoorschriften: voor alle overige verwerkingsvoorschriften verwijzen wij u naar ons KOMO attest. Zie ook onze website www.faay.nl/downloads/ vooraanzicht

Nadere informatie

TRIDEX: lastenboeken

TRIDEX: lastenboeken TRIDEX: lastenboeken Algemeen 1. voor verkleving met koudlijm 1-laags 2. voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. voor plaatsing met ballast 5. voor

Nadere informatie

SOUDAL PANEL SYSTEM SOUDAL PANEL SYSTEM PROFESSIONAL PRODUCTS

SOUDAL PANEL SYSTEM SOUDAL PANEL SYSTEM PROFESSIONAL PRODUCTS SOUDAL PANEL SYSTEM SOUDAL PANEL SYSTEM PROFESSIONAL PRODUCTS Over Soudal SOUDAL PANEL SYSTEM Soudal is één van Europa s grootste onafhankelijke producenten van silicone, MS -, polyurethaan- en andere

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie