De intelligente digitale operatiekamer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De intelligente digitale operatiekamer"

Transcriptie

1 TM De intelligente digitale operatiekamer Compatible. Reliable.

2 Compatible. De toekomst binnen handbereik NUCLeUS integreert op slimme wijze digitale operatiekamers De intelligente digitale operatiekamer De hedendaagse ziekenhuisorganisatie zijn continu onderhevig aan veranderingen door innovatieve ontwikkelingen en wijzigingen in het zorgproces. Een op de toekomst gericht ziekenhuis moet bij de investeringen van vandaag al anticiperen op mogelijke toekomstige uitbreidingen. NUCLeUS Stel u voor dat er een oplossing bestaat dat het antwoord geeft op alle vragen van morgen. Een systeem dat een gecentraliseerde en gecoördineerde toegang tot alle audio en videotechnologie in de OK verschaft. Een platform dat verscheidene ergonomische uitbreidingsmogelijkheden biedt, zoals besturing van operatielampen, camera s, ventilatie en andere zaken. Een slim hulpmiddel tijdens diagnostiek. Software die intuïtief, flexibel en toekomstbestendig is. Dit is wat wij NUCLeUS noemen en is de keuze voor kwaliteit.

3 Reliable. Uw partner vóór, tijdens en na operaties Belangrijkste kenmerken Integratie Beeldroutering Gegevensbeheer Streaming Voordelen Waarom kiezen voor NUCLeUS? NUCLeUS is klaar voor de digitale toekomst Het softwareplatform van NUCLeUS zorgt ervoor dat alle patiëntgegevens in het operatieveld getoond worden. Doordat gebruik gemaakt wordt van de bestaande IT-infrastructuur, kan NUCLeUS efficiënt geïntegreerd worden. De intelligente digitale operatiekamer kan aangesloten worden op alle medische instrumenten van welke fabrikant dan ook, wat van NUCLeUS een rendabele investering maakt. Verbeterde patiëntveiligheid Comfort en efficiëntie: alle benodigde informatie beschikbaar in de OK Verbeterde workflow: uitgebreide informatie waar en wanneer deze nodig is Positioneer het ziekenhuis als hightech kwaliteitsinstelling

4 Compatible. De behoefte aan integratie De huidige situatie Traditionele operatiekamers maken van oudsher gebruik van audiovisuele oplossingen, die in vooraf gedefinieerde configuraties stand alone functioneren. Echter wanneer operatiekamers integraal onderdeel moeten zijn binnen de reeds bestaande systemen (EPD, PACS, etc.) hebben deze oplossingen hun beperkingen. Deze audiovisuele systemen worden gekenmerkt door een wirwar van kabels en ingewikkelde matrixconfiguraties. Het beheer van patiëntengegevens en de toename van innovatieve producten systemen kunnen alleen onder controle worden gehouden door intelligente netwerkoplossingen. De foto- en videobeelden vanaf de operatiekamer worden onderdeel van het patiëntendossier en kunnen door de specialist worden opgeslagen en zijn beschikbaar voor later gebruik. Overschrijdt de denkbeeldige grenzen NUCLeUS intelligente integratie NUCLeUS is de ultieme oplossing voor gegevensbeheer en biedt uitgebreide mogelijkheden voor aansturing en controle van apparatuur en installaties in de operatiekamer. Met de gepatenteerde RtoR technologie is NUCLeUS een unieke en geavanceerde oplossing voor medische efficiëntie. Door de mogelijkheden voor integratie, verbetert NUCLeUS de chirurgische precisie en efficiëntie van de workflow. Doordat in de OK tussen verschillende bronnen geschakeld kan worden, wordt de chirurgische ergonomie aanzienlijk verbeterd. NUCLeUS biedt verschillende opties voor databeheer die nuttig zijn voor rapportage na het uitvoeren van operaties, zowel voor archiefdoeleinden als voor interne besprekingen. Door het beschikbaar stellen van beelden van hoge kwaliteit tijdens operaties wordt rechtstreekse interactie mogelijk gemaakt. Hierdoor is NUCLeUS ook zeer geschikt voor opleidingsdoeleinden.

5 Reliable. De operatiekamer van de toekomst De operatiekamer over IP In de digitale operatiekamer, worden beelden van o.a. endoscopische instrumenten direct op flat screens weergegeven. De verpleegkundige haalt de digitale bestanden en scans uit medische dossiers, waardoor de chirurg onmiddellijke toegang tot belangrijke gegevens heeft. Het ziekenhuis over IP Een week na de operatie komt het operatiepersoneel bijeen. Beoordelingen op basis van operatiebeelden helpen chirurgen en verpleegkundigen bij het bespreken van de ingreep. De OK-manager kan de vergadering via een pc vanuit zijn kantoor aan de andere kant van het ziekenhuis volgen. Wereldwijd over IP Honderden kilometers verder, wordt een videostream van de operatie doorgezonden naar de monitor van de adviserend arts. Met zijn deskundigheid kan hij op afstand adviseren. Op hetzelfde moment wordt op grote afstand dezelfde stream bekeken door zijn studenten in een collegezaal. NUCLeUS technologie In 2007 was esaturnus de eerste onderneming die een digitale operatiekamer aanbood die volledig functioneert op het IP netwerk van een ziekenhuis. IP-technologie biedt het ziekenhuis een betrouwbare en flexibele investering met een hoog rendement. NUCLeUS verzendt gegevens via het IT-netwerk en heeft daarom nauwelijks speciale hardware nodig. Daarnaast is het gebruik van IP (Internet Protocol) het meest open en gestandaardiseerde systeem om mee te communiceren. NUCLeUS gaat op een slimme en efficiënte wijze om met bandbreedte.

6 Digitaal ontwerp Toekomstbestendig en schaalbaar Compatible. Veelzijdig en krachtig Oplossing met één enkele kabel RtoR technologie Beeldroutering Er is enorm veel informatie beschikbaar binnen de muren van de operatiekamer, die via beeldroutering geschakeld kan worden: van de live videosignalen van de endoscoop, de echografiesystemen, het PACS-werkstation en biplane fluoroscopen, tot de aansturing van operatielampen en operatietafels. NUCLeUS OR is een intuïtief, overzichtelijk en eenvoudig te bedienen touchpanel. Het platform omvat veel flexibele opties voor beeldvorming, zoals schakelen tussen meerdere monitoren in full screen, picture in picture of quad split weergave. Dit biedt meer ergonomie in de OK, verhoogde efficiëntie en uiteindelijk ook financiële voordelen. Gegevensbeheer NUCLeUS zorgt voor gemakkelijke archivering van alle patiënt- en beeldgegevens. De opnames kunnen naadloos geïntegreerd worden met PACS, EPD en ZIS. Afbeeldingen met een hoge resolutie zijn essentieel voor presentaties. NUCLeUS introduceert met de simultane opnamefunctie een uniek productkenmerk. De chirurg kan meerdere bronnen tegelijkertijd opnemen en kan zelfs de keuze van de opnamekwaliteit uitstellen tot na de operatie, doordat de clips in zowel HD en lagere kwaliteit simultaan opgenomen worden. Wat is RtoR Data life cycle management NUCLeUS maakt gebruik van gepatenteerde RtoR technologie. RtoR staat voor real to real en zorgt ervoor dat alle kenmerken van de werkelijke situatie tijdens digitalisering behouden blijven. Door RtoR te gebruiken, hebben chirurgen geen last van beeldvertraging of visuele artefacten. Chirurgen zullen het verschil tussen het oorspronkelijke videosignaal en video over IP niet opmerken, maar zullen zeker profiteren van de digitale flexibiliteit. Het kernidee is om alleen informatie te behouden die relevant is. Als vuistregel kan met zekerheid gesteld worden dat meer dan 50% van de door NUCLeUS gegenereerde content na een paar weken zijn medische relevantie verliest: ongeveer 10% blijft een aantal maanden relevant, en slechts een zeer klein deel moet een paar jaar toegankelijk blijven. In de praktijk omvatten de te nemen standaardmaatregelen het transcoderen van oudere opnames naar meer efficiëntere opslagsystemen, het overbrengen van de opnames naar secondaire bestandsarchieven, het verwijderen van de opnames als ze niet meer relevant zijn.

7 Reliable. Flexibiliteit voor de wensen van een ziekenhuis Telemedicine Het delen van kennis is de sleutel tot betere gezondheidszorg. NUCLeUS biedt een krachtige streaming-module om communicatie binnen en buiten het ziekenhuis te activeren. De NUCLeUS uitzendmodule is tijdens het opleiden en lesgeven een krachtig stuk gereedschap. Telemedicine tijdens patiëntbesprekingen met interne of externe collega specialisten en livestreaming tijdens colleges in het ziekenhuis of ver daarbuiten. Optimale communicatie mogelijkheden Interventie: data generatie Levensloop van data: Klinisch belangrijke data: tijdelijke opslag permanent opslag data relevantie 100% data relevantie 50% - 10% 1 2 data relevantie <10% 3 Permanente gegevens UREN DAGEN - WEKEN JAREN - DECADES Enkel de geselecteerde data gaat in de levensloop Procedure data is onmiddellijk relevant NUCLeUS Broadcast biedt standaard een gemakkelijk toegankelijke streaming functionaliteit en vereist geen additionele hard- en software. Zo kan narrowcasting in een mum van tijd gestart en getoond worden aan een beperkte groep, die veilig op een webpagina ingelogd is. Voorbereiding is niet nodig. NUCLeUS Broadcast ondersteunt tevens bi-directionele audiocommunicatie of instant messaging. Beide functies voor directe communicatie kunnen vanaf verschillende plaatsen gestart worden.

8 Compatible. Hoe het werkt Door integratie van NUCLeUS in een bestaande of nieuwe ziekenhuis infrastructuur ontstaat een slimme combinatie van systemen die tezamen in één gebruiksvriendelijke workflow geïntegreerd zijn. Na implementatie kan het systeem worden beheerd door de IT afdeling van het ziekenhuis. Door minimaal gebruik van componenten en de integratie in het netwerk heeft het systeem lage operationele kosten. In de operatie kamer NUCLeUS OR is een intuïtief en eenvoudig te bedienen touchpaneel waarbij alle aanwezige bronnen en monitoren overzichtelijk worden weergegeven. De encoders en decoders die uit het zicht achter de apparatuur verborgen zijn, worden bediend door het touchpaneel en zorgen feilloos voor de beeldtransmissie via een netwerkkabel van bron tot monitor. In de serverruimte Het dataverkeer uit de encoders en decoders wordt via het NUCLeUS netwerk aan het ziekenhuisnetwerk verzonden. Alle gegevensverwerking vindt plaats in de NUCLeUS server. In geval van een storing is de primaire apparatuur rechtstreeks bekabeld aan de monitor. Deze failsave verbinding waarborgt de continuïteit van de ingreep. Buiten het ziekenhuis Via een willekeurig werkstation zowel in als buiten het ziekenhuis kan na authorisatie worden meegekeken.

9 Reliable. Het meest flexibele medische platform Elk medisch apparaat NUCLeUS OR Externe gebruikers Beeldschermen Primaire kabel IP Netwerk Serverruimte

10 Compatible. De sleutel tot naadloze integratie NUCLeUS componenten NUCLeUS bestaat uit de unieke combinatie van een gebruiksvriendelijk softwareplatform, een klein aantal apparaten en een krachtige computerserver.

11 Reliable. Software NUCLeUS OR biedt een overzichtelijk en intuitief gebruikersscherm waarbij elke bron naar elke monitor gerouteerd kan worden en apparatuur van derden kan bedienen. Waaronder bijvoorbeeld verlichting, lampcamera, etc. NUCLeUS Archive staat borg voor dataverkeer waarbij opnames van metadata (patiëntengegevens) kunnen worden voorzien en worden opgeslagen en opgeroepen uit het SAN van het ziekenhuis. NUCLeUS Broadcast maakt het mogelijk om live beelden uit de OK te delen binnen het ziekenhuis en zelfs daarbuiten. Encoders & decoders Oplossing met één enkele kabel Slechts één enkele IP kabel tussen een encoder en decoder voorziet in alle multimediatoepassingen en resulteert in eenvoudige installatie. Geen wirwar van kabels en een kostenefficiënte distributie van beelden. PoE Het gebruik van Power over Ethernet technologie maakt een extra voedingsadaptor overbodig, waardoor de flexibiliteit van het ontwerp van de OK vergroot wordt. De encoders & decoders kunnen hierdoor onafhankelijk van de positionering van de wandcontactendozen geplaatst worden. Open platform NUCLeUS is een open platform en werkt met alle video en communicatie standaarden. Hierdoor kan vrijwel elk beeld worden gerouteerd en apparaat worden bediend. ensor Krachtige processor De krachtige processor van NUCLeUS zorgt voor snelle beelden van een hoge kwaliteit. NUCLeUS staat borg voor minder apparatuur in de OK doordat de server extern in een geconditioneerde serverruimte kan worden geplaatst. Voorgeconfigureerde server De voorgeconfigureerde server, ensor, garandeert vlot dataverkeer tussen de serverruimte en de OK. Snelle installatie ensor is een plug-and-play apparaat, ontworpen voor een kostenefficiënte en korte integratie tijd.

12 In overeenstemming met de de IHE standaarden Compatible. DICOM & HL7 compatibel Overeenkomstig regelgeving met betrekking tot veiligheid van informatie Voldoet aan de standaarden voor elektrische en mechanische veiligheid»» In overeenstemming met de richtlijnen voor infectiepreventie Technologische voordelen RtoR technologie Latency (beeldvertraging) NUCLeUS IP-gebaseerde technologie maakt gebruik van eigen RtoR technologie. NUCLeUS gebruikt deze technologie voor directe en hoge kwaliteitsweergave op beeldschermen zonder beeldvertraging. Video kwaliteit Dezelfde technologie zorgt voor behoud van de oorspronkelijke video kwaliteit. Wanneer het analoge videosignaal omgezet wordt in een digitaal signaal, wordt 100% van de informatie die het menselijke oog bereikt, behouden. De combinatie van perfecte beeldkwaliteit met directe weergave maakt dat deze technologie real to real is. Veiligheid Server redundantie Het NUCLeUS server systeem is op basis van redundantie, veilig en betrouwbaar. De virtuele servers kunnen in het geval van storing van de apparatuur onmiddelijk migreren, waardoor de data beschermd en veilig gesteld wordt. Network redundancy NUCLeUS maakt gebruik van het redundante IP-netwerk van het ziekenhuis. De verbinding tussen de OK en het data centrum functioneert als de backbone van het netwerk. Failsafe Belangrijke bronnen, meestal endoscopen, hebben twee videoverbindingen: één over het netwerk, de andere direct tussen de bron en het beeldscherm. In het onwaarschijnlijke geval van een netwerkstoring, schakelt NUCLeUS automatisch tussen de twee verbindingen, waardoor de continuiteit van de werking gegarandeerd wordt. Simultane opname Videoclips van hoge kwaliteit NUCLeUS kan alle bronnen opnemen in de hoogste kwaliteit die op de markt beschikbaar is, bijvoorbeeld voor educatieve doeleinden. Videoclips van lage kwaliteit NUCLeUS kan volledige operaties continu opnemen op een lager kwaliteitsniveau. Dit is ideaal om te archiveren. Het beste van twee werelden Een unieke functie: beide soorten opname kunnen tegelijkertijd voor meerdere bronnen parallel gestart worden. Bijvoorbeeld voor lange termijnarchivering op een lage resolutie en voor educatieve doeleinden op een hoge kwaliteit.

13 Reliable. Compatible. NUCLeUS verandert de visie van digitale operatie kamers Merkonafhankelijk Schaalbaar en toekomstbestendig Naar de behoeften van de chirurg Kostenefficiënt Integratie met PACS en EPD Reliable. Veilig en betrouwbaar Bewezen technologie RtoR gepatenteerde kwaliteit Een hybride oplossing Intelligente gegevensverwerking in de serverruimte Intuïtieve software Modulair opgebouwd Eenvoudig in gebruik Lage onderhoudskosten Vormt één geheel met de IT infrastructuur

14 Compatible. De keuze voor kwaliteit Service pack NUCLeUS is geavanceerde medische innovatie, up-todate met de nieuwste technologische ontwikkelingen. NUCLeUS full omnium service pack staat borg voor de laatste innovatieve ontwikkelingen en software upgrades. Commerciële voordelen Technische support en onderhoud Verlengde garantie Uitgebreid servicecontract Gratis NUCLeUS upgrades Beschikking over nieuwe functionaliteiten en hardware Maatwerk en testomgeving Toegang tot vervangende apparatuur Speciale voorwaarden bij een major upgrade NUCLeUS Academic Partner lidmaatschap Maatwerk voor professionals Modulair systeem NUCLeUS is een flexibel systeem, zowel in gebruik als in investering. NUCLeUS bestaat uit systeemmodules die in overeenstemming met de behoeften van een ziekenhuis gecombineerd en geïmplementeerd kunnen worden. NUCLeUS Pro NUCLeUS Pro is een aanpasbaar en budgetvriendelijk basissysteem, wat mogelijk in een later stadium kan worden uitgebreid. NUCLeUS Pro+ Biedt alle functionaliteiten, zonder enige beperkingen. NeBULA Het NeBULA platform voor medische documentatie is beschikbaar in zowel stand-alone opstelling als in een geïntegreerde ziekenhuisomgeving. NeBULA is een uitstekende viewer voor video s en foto s en kan alle medische videobronnen opnemen, bewerken en van commentaar voorzien. Voorbeeldsituatie Tijdens een interventie op een hybride operatie kamer zijn veel verschillende beeldbronnen beschikbaar welke weergegeven en geschakeld moeten kunnen worden. Gezien de diversiteit aan mogelijke ingrepen op de hybride OK stelt de specialist ook hoge eisen aan de techniek en mogelijkheden van beeldroutering, opname etc. Of het nu een endoscopisch beeld, een OK lamp camera of patiënten informatie betreft allen moeten eenvoudig kunnen worden gerouteerd op displays in de OK, worden opgenomen of buiten de OK kunnen worden getoond. Naast het primaire proces wil het ziekenhuis tevens de beelden op hoge kwaliteit tonen in een collegezaal of auditorium voor educatie aan artsen in opleiding. Alle bronnen moeten on Live gestreamd kunnen worden. Voor dit ziekenhuis is NUCLeUS in alle opzichten de juiste keuze.

15 Reliable. TM Pro Pro+ Beeldroutering Maximaal drie schermen Onbeperkt aantal schermen Multimedia gegevensbeheer Eén videobron Onbeperkt aantal opnames Intranet streaming Eén voorgeconfigureerde videobron Elke mogelijke videobron Internet broadcasting Eén voorgeconfigureerde videobron Elke videobron Beeldroutering Multimedia gegevensbeheer Intranet streaming Internet broadcasting» Beelden van een onbeperkt aantal videobronnen naar monitoren versturen» Acquisitie van video-opnames en foto s die vanaf de server verwerkt worden» Videoconferencingtechnologie binnen het ziekenhuisnetwerk» Videoconferencingtechnologie buiten het ziekenhuisnetwerk» Intuïtieve interface» Schakelen en routering via het NUCLeUS netwerk» Systeem voor databeheer en archivering met geïntegreerde data levenscyclus» Web-based interface en een zoekmachine voor multimediagegevens» Uitzending vanaf OK naar elke PC werkplek» Videoconferencing binnen de OK voor het delen van kennis en opleiding» Geïntegreerde bediening binnen de beeldroutering gebruikersinterface» Videoconferencing binnen het ziekenhuis voor webinars en telemedicine» Beeldvorming en gebruikersmenu kunnen in een EPD geïntegreerd worden» Kan geïntegreerd worden met het NeBULA platform» Uitzending in auditoria en leslokalen voor opleidingsdoeleinden en mogelijkheid tot bi-directionele communicatie» Audio via bi-directionele communicatie

16 5 redenen om voor NUCLeUS te kiezen Touchscreen voor eenvoudige bediening NUCLeUS -systeem is een intelligent systeem met eenvoudige systeemarchitectuur en kan in elk ziekenhuis geïmplementeerd worden Gepatenteerde RtoR technologie voegt tijdens digitalisering geen beeldvertraging toe en behoudt 100% van de visuele kwaliteit Het ziekenhuis bezit reeds de infrastructuur om NUCLeUS op te starten. Sluit de netwerkkabel aan en begin met het gebruiken van de centraal geïntegreerde software Modulair opgebouwd en futureproof Kwaliteit als basis De wortels van esaturnus liggen in de universiteiten van Leuven en Oxford. Door zijn technologische innovatie op maat, verbetert het bedrijf de kwaliteit van de gezondheidszorg. Onze geavanceerde oplossingen zijn het resultaat van de nauwe samenwerking tussen alle betrokkenen bij de toeleveringsketen van het moderne ziekenhuis. Door de kennis van onze partners, ziekenhuizen en clinici, ontwikkelt esaturnus toepassingen die er echt toe doen. Intelligente verwerking van video, audio en andere gegevens in een open platform vormt de basis van alle vernieuwingen. Better Healthcare through Smart Innovation l Romeinse straat 12 l 3001 Leuven l België T l F

Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie

Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie Aastra 400 Telefonie en meer De beste prestaties voor uw zakelijke communicatie Aastra verbindt u met de wereld Aastra levert wereldwijd communicatiesystemen die tegemoetkomen aan de behoeften van kleine,

Nadere informatie

Platform voor IP Telecommunicatie Pure IP PBX

Platform voor IP Telecommunicatie Pure IP PBX Platform voor IP Telecommunicatie Pure IP PBX Panasonic KX-TDE Pure IP PBX-centrales zijn hoogstaande communicatieplatforms voor IP-netwerkomgevingen. KX-TDE is het antwoord voor convergentie en ondersteunt

Nadere informatie

Netwerk Communicatie Platform. KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen ELK DETAIL IS BELANGRIJK

Netwerk Communicatie Platform. KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen ELK DETAIL IS BELANGRIJK Netwerk Communicatie Platform KX-NCP500 en KX-NCP1000 Unified Communication Oplossingen Netwerk Communicatie Platforms (NCP) zijn geavanceerde communicatie oplossingen die zijn ontworpen om ondernemingen

Nadere informatie

Netwerk Communication Platform. Iedere oproep telt. KX-NCP Unified Communication Oplossingen

Netwerk Communication Platform. Iedere oproep telt. KX-NCP Unified Communication Oplossingen Netwerk Communication Platform KX-NCP Unified Communication Oplossingen Het NCP gamma van Panasonic biedt met zijn geavanceerde oplossingen Unified Communications aan, met als doel de individuele performantie

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur

Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur Datum : 05-12-2012 Versie : 1.0 Copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of op andere wijze openbaar

Nadere informatie

Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel.

Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel. Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel. Pagina ( s) Inhoudsopgave. 1 Inleiding. 2 Wat is een netwerk. 3 IP adres. 3 IP netwerken. 3 Ethernet. 4 Hub(s) en switches. 5 Bruggen.

Nadere informatie

Meer met minder. Na een fusie is onze telefonie-omgeving twee keer zo groot en bevat ook nog eens twee verschillende merken.

Meer met minder. Na een fusie is onze telefonie-omgeving twee keer zo groot en bevat ook nog eens twee verschillende merken. Meer met minder Na een fusie is onze telefonie-omgeving twee keer zo groot en bevat ook nog eens twee verschillende merken. Toch ben ik Met zorg samengesteld niet twee keer zoveel tijd kwijt aan beheer.

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

share more do more Efficiënt, veilig en winstgevender werken met tijd, kennis en mensen

share more do more Efficiënt, veilig en winstgevender werken met tijd, kennis en mensen share more do more Efficiënt, veilig en winstgevender werken met tijd, kennis en mensen Over Datacon Datacon is dé portalspecialist van Nederland. De ITdienstverlener is sinds 1996 leverancier van HRM,

Nadere informatie

Reseller Informatie 12Connect BV. Reseller Informatie 12Connect BV

Reseller Informatie 12Connect BV. Reseller Informatie 12Connect BV Reseller Informatie 12Connect BV Reseller Informatie 12Connect BV Inhoud Introductie 3 De toekomst begint vandaag! Wereldwijd voordelig bellen geeft u vrijheid! Een dynamische relatie Voorwoord 5 12Connect

Nadere informatie

IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS

IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS IBIS - INTELLIGENT BUILDING INFRASTRUCTURE SOLUTIONS CommScope biedt IBIS (Intelligent Building Infrastructure Solutions - infrastructuuroplossingen voor intelligente gebouwen) om een robuuste algemene

Nadere informatie

Productcatalogus 2012/13

Productcatalogus 2012/13 Productcatalogus 2012/13 P U R E I P - C O M M U N I C A T I O N S Nederlands Communicate & Collaborate. Boost Your Efficiency. ESTOS Software for Unified Communications The ESTOS Unified Communications

Nadere informatie

Whitepaper Vast-mobiel integratie

Whitepaper Vast-mobiel integratie Whitepaper Vast-mobiel integratie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vast versus mobiel... 3 2 Wat is vast-mobiel integratie?... 4 2.1 Anywhere... 4 2.2 Mobiele apps... 5 2.3 Forced on PBX... 5 2.4 Private

Nadere informatie

INFORMATIEBEVEILIGING

INFORMATIEBEVEILIGING INFORMATIEBEVEILIGING EN HET NIEUWE WERKEN Afstudeerscriptie IT audit opleiding Postgraduate opleiding Vrije Universiteit Amsterdam April 2011 Adriaan van Nieuwmegen Gerlof Miedema 1 VOORWOORD Er is een

Nadere informatie

Built from the cloud up

Built from the cloud up smart business smart IT by icento jaargang 1 oktober 2012 Windows Server 2012 DirectAccess Vanaf afstand veilig data en applicaties benaderen op uw netwerk Windows Server 2012 Hyper-V 3.0 Efficient beheer

Nadere informatie

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces

BUSINESS PROCESS LEARNING. Solution paper. Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces BUSINESS PROCESS LEARNING Solution paper Geïntegreerd en flexibel leren gekoppeld aan het werkproces Inhoud 1 De kracht van Business Process Learning 3 1.1 Visie 3 1.2 Onderbouwing visie 4 2 Beschrijving

Nadere informatie

Whitepaper Hybride Cloud

Whitepaper Hybride Cloud Whitepaper it starts here Whitepaper Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wat is de cloud?...4 2.1 Typen clouds...4 2.2 Cloud service modellen...5 2.3 Uitdagingen voor de IT-professional...6 2.4 De gewijzigde

Nadere informatie

Whitepaper Patiënten- en informatielogistiek

Whitepaper Patiënten- en informatielogistiek Whitepaper Patiënten- en informatielogistiek in de zorgsector Het waarborgen van bedrijfscontinuïteit bij marktwerking in ziekenhuizen Auteurs: Robert Reemer Pieter Rahusen Ricoh Nederland BV Juli 2010

Nadere informatie

LEMONTREE HOSTED VOICE dienstbeschrijving

LEMONTREE HOSTED VOICE dienstbeschrijving LEMONTREE HOSTED VOICE dienstbeschrijving Dienstbeschrijving Hosted Voice versie 1.3 15 januari 2015 Lemontree Masters in ICT Cornelis Geellaan 43 2406 JE Alphen aan den Rijn Tel: 0172 47.99.88 Fax: 0172

Nadere informatie

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs White Paper In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs Een sociaal intranet op basis van SharePoint moet goed worden voorbereid. Uiteindelijk zullen er een groot

Nadere informatie

Telefonie oplossingen van AVtel

Telefonie oplossingen van AVtel Telefonie oplossingen van AVtel Flexibel en efficiënt Van 9 tot 5 op kantoor met een typemachine op uw bureau en telefoon bij de hand. Dat tijdperk is al lang voorbij. Werken anno nu gebeurt in loondienst

Nadere informatie

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties.

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Whitepaper Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Er vindt een snelle verschuiving plaats van telefooncentrales naar Unified Communications oplossingen. Bedrijven

Nadere informatie

DETAIL ELK IS BELANGRIJK. Eindeloze mogelijkheden met een breed scala aan apparaten. Telefoontoestellen. Panasonic PBX platformen ondersteunen

DETAIL ELK IS BELANGRIJK. Eindeloze mogelijkheden met een breed scala aan apparaten. Telefoontoestellen. Panasonic PBX platformen ondersteunen ELK Eindeloze mogelijkheden met een breed scala aan apparaten Panasonic PBX platformen ondersteunen DETAIL de stijlvolle en intuïtieve Digitale-, IP-, SIPen draadloze DECT telefoons. Met ondersteuning

Nadere informatie

CLOUD COMPUTING MINOR EAD 15/1/2010. Versie: 1.0. Opdrachtgever: Rody Middelkoop

CLOUD COMPUTING MINOR EAD 15/1/2010. Versie: 1.0. Opdrachtgever: Rody Middelkoop 15/1/2010 Versie: 1.0 Opdrachtgever: Rody Middelkoop MINOR EAD CLOUD COMPUTING Cloud Computing en Enterprise Application Development Studenten: Thijs Smeenk Joris Peters Matthijs Bloemendal Student nr.:

Nadere informatie

FirmTel CARE. Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015. Hoe werkt het in de praktijk? Wat is nu een mobiele telefooncentrale?

FirmTel CARE. Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015. Hoe werkt het in de praktijk? Wat is nu een mobiele telefooncentrale? FirmTel CARE Bereikbaarheid voor de zorgorganisatie anno 2015 Uw mobiele telefoon is ook uw bedrijfstelefoon. Meerdere nummers op uw mobiele telefoon, ook vaste nummers, en natuurlijk één voicemail. Bellen

Nadere informatie

Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015. Editorial: Cloud P9

Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015. Editorial: Cloud P9 Met actuele dossiers en een volledig software-overzicht 2014-2015 Editorial: P9 inhoud 4 Algemene informatie per vendor 6 License Online (LOL) 8 Editorial: 14 td.activate-here 16 ESD Renewal Portal 26

Nadere informatie

Cloud Computing. Naam: Hussein Fadallah Student nummer: 293103 Begeleider: Prof. Molenaar

Cloud Computing. Naam: Hussein Fadallah Student nummer: 293103 Begeleider: Prof. Molenaar Cloud Computing Naam: Hussein Fadallah Student nummer: 293103 Begeleider: Prof. Molenaar Cloud Computing Biedt Cloud Computing de juiste commerciële middelen om de IT flexibeler, gemakkelijker en toekomstgerichter

Nadere informatie

CB Groep & Avnet. Avnet over intelligente dataverwerking "Samsung #1" De App Store van Lexmark Kleurrijk Bloominess House of Men Canon lanceert

CB Groep & Avnet. Avnet over intelligente dataverwerking Samsung #1 De App Store van Lexmark Kleurrijk Bloominess House of Men Canon lanceert magazine #07 Avnet over intelligente dataverwerking "Samsung #1" De App Store van Lexmark Kleurrijk Bloominess House of Men Canon lanceert CB Groep & Avnet... DMS-partners Hotel De L'Europe: Beyond expectations!

Nadere informatie