Notulen vergadering MR

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen vergadering MR"

Transcriptie

1 Notulen MR Vergaderdatum: Tijd: uur Vergaderlocatie: Kamer Yvonne BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Kees, Edwin Notulist: Aanwezig Afwezig Martine Jansma Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Edwin Matthijssen, Femke Mathijssen, Mandy van de Ree, Marloes Couwenberg en Martine Jansma en Yvonne Frijters. Kees Frijters, Melis 1. Opening en welkom De voorzitter opent de laatste van dit schooljaar iets later dan 19:30 uur en heet iedereen van harte welkom. 2. Vaststellen agenda Het betreft de laatste van het schooljaar en door afwezigheid van documenten en WM is de actielijst, het agendapunt. 3. Vaststellen van de notulen De notulen van de van 30 mei 2017 zijn vastgesteld en staan op de website. 4. Nalopen actielijst Actielijst is doorgelopen en besproken. Basiscursus MR Deelname is: prima. Deelname is voor maximaal 20 personen, dus actiepunt om andere besturen benaderen of er animo voor is. Er is voor plaats voor 12 personen vanuit andere besturen. Ad vraagt de offerte aan en Yvonne benadert andere besturen/scholen. Terechte vraag is wel of het een dagdeel cursus is, of in de avonduren. Indien het overdag zal zijn, dient er vervanging voor de cursisten te zijn. 5. Inkomende, uitgaande post / , vakbladen, internet en media Geen inkomende post.

2 6. Informatie vanuit school/bestuur De bestuurs is op dezelfde avond. Terugkoppeling zal bij de volgende aan de orde komen. 7. Algemeen Tevredenheidsonderzoek Tevredenheidsonderzoek ouders is uitgerold vanuit Parnassys. Het enige wat in deze gemeld is, is dat percentage van de ouders die het tevredenheidsonderzoek hebben ingevuld, aan de lage kant is. De volgende punten zijn blijven staan van de vorige. Bij de volgende willen we graag een motivatie van de verstuurde mail: De mail was heel sturend, zelfs werd het verzoek gedaan een goed te selecteren als men geen mening had. De frequentie van eens in de drie jaar wordt te laag gevonden, maar twee keer per kind de kans je mening te geven. Hoe wordt er gehandeld als de respons onder de 100% ligt zoals verwacht volgends de meegestuurde mail Graag willen we de resultaten van AMN (Cito-eindtoets) om deze in de volgende te behandelen. Wij verwachten ook de resultaten op papier van de Cito VS met uitleg van WM deze mag uiteraard bijval vragen van YF. Bezetting MR schooljaar 2017/2018 Bas en Femke zullen vanuit de ouders de MR versterken en vanuit de personeelsgeleding zal Marloes aantreden als nieuw lid. Taken MR Secretariaat: Edwin en Kees dragen het Secretariaat over aan Bas. Arbo beleid: Bas neemt de taak over van Kees. Financieel: Martine zal het financiële deel overnemen van Kees. Onderwijs: Edwin en Yvonne dragen het over aan Ad en Mandy. Communicatie: Marlous en Femke nemen dit over van Edwin. Yvonne blijft ook komend schooljaar de functie als voorzitter vervullen. 8. Financiën Schoolbudget. Blijft op de agenda staan en zal in de volgende aan de orde komen. 9. Arbobeleid / RI&E RI&E Hierin is heel hard aan gewerkt. In juni is er een ontruimingsoefening geweest. Borden zijn aangepast. Tassen zijn besteld en ontvangen. Een mooi resultaat. 10. Onderwijs Gezonde school Ad en Martine zijn hiermee bezig. De eerste stappen zijn gezet om de OR te polsen. Wat vinden de ouders van het idee over gezonde school. Meningen en ideeën die tijdens dit overleg naar voren zijn gekomen, zullen worden meegenomen worden naar de volgende stap: een selecte groep van ouders uitnodigen voor een meedenk-avond.

3 In het kader van: wat kunnen ouders brengen en waar kunnen we ouders voor gebruiken, willen wij van de PO weten, welke werkgroepen de hulp/ideeën van ouders kunnen gebruiken. De uitgenodigde ouders kunnen dat vanuit hun perspectief meedenken tijdens de ouderopkomst avond over bepaalde onderwerpen. Eind augustus zal bekend zijn wie verantwoordelijk is voor welke werkgroep. Planning is om uiterlijk het einde van het schooljaar ouders uit te nodigen voor september. Fondsen werven De vraag van de vorige staat nog open. Er is aan de MR gevraagd om met ideeën te komen m.b.t. fondsenwerving om het ook financieel nog rond te krijgen. AB en EM pakken dit op Dit is doorgeschoven naar de volgende. Bewegingsonderwijs De vraag is gesteld hoe het bewegingsonderwijs er komend schooljaar gaat plaatsvinden. Momenteel is bewegingsonderwijs 2 keer per week en de prognose is dat voor het komende schooljaar ook 2 keer per week zal zijn. 11. Communicatie Communicatiebeleid Schriftelijke reactie van WM van de vorige : Er is geen communicatiebeleid geschreven. Wel is er binnen het MT besloten dat komend schooljaar elke leerkracht Klasbord gebruikt. Hierbij wordt het Protocol over het gebruik van internet, , smartphones, social media e.d. op b.s. Sint Bavo gebruikt. Uit de vorige is blijven staan dat er voor communicatie nog geen beleid is geschreven. Dit is naar achter is geschoven. Graag willen we van WM horen wanneer dit wel wordt gerealiseerd. Vanuit de MR neemt Femke de taak van Edwin over. Social Media Documentatie over Social Media is er wel, maar is nog niet door de MR ontvangen. Terugkoppeling staat voor de volgende. Cyberpesten en de uitleg daarvan staan vermeld in het Protocol Social Media. ICT beleid Het ICT beleidsplan heeft het bestuur naar de directie verzonden en de werkgroep ICT heeft het in behandeling. Beoordeling van het beleidsplan kan nog niet plaatsvinden en is doorgeschoven naar de volgende. Er zijn ook ontwikkelingen voor digitaal rekenonderwijs en de verwachting is dat beleid hierover zal volgen. Dit is opgenomen de begroting. Ook is aan de orde gekomen Wifi en vervanging van de computers. Dit staat niet in de begroting. De vraag is hoe het staat met de invulling van Wifi voor de nieuwbouw? Schoolgids Deze ligt nog in concept bij bestuur als we deze ontvangen willen we kritisch kijken naar de klachtenregeling en adviezen geven om dit om te vormen naar een methode met verbeterformulieren. Klachtenregeling/verbeterpunten: Het speerpunt van de MR staat komend schooljaar in het kader van communicatie. Actiepunt is stimuleren/vergroten van de ouderbetrokkenheid. Wij zijn nieuwgierig naar de imput van ouders. Hoe ervaren ouders de school over het algemeen. Mandy en Martine zullen een voorstel maken via een eenvoudige en laagdrempelige wijze verbazingen en verbeterpunten van ouders in kaart brengen.

4 12. Personeel Personeelslijst MR is nog niet in het bezit van de definitieve personeelslijst voor komend schooljaar Yvonne vraagt deze op. Afvloeiingslijst PO is op de helft van de vragen. De uitleg over de gestelde vragen is duidelijk geweest en positief ervaren. De vragen die nog niet behandeld zijn, zullen nog behandeld worden. Dit punt schuift door naar het volgende schooljaar (augustus). 13. Rondvraag Geen vragen. Sluiting van de om uur.

5 Actielijst Actiepunten Door Voor Status Beraad bewegingsonderwijs Hierop moet beleid worden geschreven Allen ICT-beleid /ICT Uitgesteld. MR wil graag definitief voor einde schooljaar. Beleid is ontvangen van bestuur en Bram is hiermee bezig Communicatiebeleid Edwin, Yvonne en Afspraak maken Uitgesteld. MR wil graag definitief voor einde schooljaar. Rapportage over KPIs dan wel de planning van de oplevering van de overige. Contact opnemen met AOB: of basiscursus m.b.t MR (cursus primair onderwijs waarin de beginselen van de MR aan bod komen) hier op school gegeven kan worden en wat de kosten dan zijn. Data afvloeiingslijst: Welke datum wordt gehanteerd? (zie ieders arbeidscontract dus indiensttreding hier op school of de datum van een vast contact?) Wat is bij wet bepaald? Welke datum wordt gehanteerd in afvloeiingslijst? Bezetting MR schooljaar 17/18: Uitschrijven van verkiezingen nieuw MR-lid Ad Personeelsgeleding MR maakt afspraak met om hierover duidelijkheid te scheppen. OMR Yvonne Systeem wordt momenteel ingericht. Na de meivakantie de eerste evaluaties Vergadering 18 april Voor juni/ gedeeltelijk gedaan Nieuwe schooljaar Afgerond, zijn individuele onderwerpen geworden. Offerte is opgevraagd. Wachten op reactie Akkoord ontvangen. Ad vraagt offerte aan en Yvonne benadert andere besturen voor animo De helft van de vragen zijn behandeld. Nieuwe sessie voor de andere helft volgt Afgerond. Update Beleidsplan RI&E/Arbo, Kees en Arianne Vergadering is belegd op 15 mei. De MR wil nogmaals aangeven dat wij niet specifiek geïnteresseerd zijn in het voldoen aan alle eisen in de RI&E, maar dat wij vinden dat aan de minimale eisen moet Afgerond, Punten zijn aangepakt, zoals ontruiming, tassen zijn besteld en ontvangen. Het blijft een continue proces

6 Actiepunten Door Voor Status Afspraken gezonde lunch maken, TSO en MR (gezonde school) Contact leggen met ouderraad en TSO Ad en Martine met TSO Ad en Martine worden voldaan. Wij vinden de bovenstaande punten bijzonder ernstig. Wij verwachten dat deze punten tijdens de genoemde worden behandeld en zo snel mogelijk worden opgelost. September Eerste contacten zijn gelegd met de OR en TSO. September een ouderopkomst avond organiseren Protocol social media aanleveren aan MR Beleid is er wel, maar nog niet ontvangen MR wil graag een terugkoppeling op de resultaten van de leerlingen. Zodra de nieuwe tekening van het schoolplein beschikbaar is ontvangen wij deze graag. Fondsenwerving Toelichting op aanpak/protocol (cyber)pesten Vergaderdata doorgeven aan Schoolkalender en En sluitingsdata voor doorgevennieuwe leden Bestuur uitnodigen voor een evaluatie Ad en Edwin Yvonne Edwin en Ad September Staat in protocol Social Media Afgerond. Data zijn bekend. De notulen dienen te worden aangeleverd bij de secretaris. Deze zorgt voor verdere verspreiding.

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 21-11-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas Notulist: Aanwezig Afwezig Ad Buckens Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Femke

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 23-01-2018 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Personeelsruimte De Plaetse Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas van Dijck Notulist: Aanwezig Martine Jansma Ad Buckens, Bas van Dijck,

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 30-05-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Kees, Edwin Notulist: Aanwezig Afwezig Kees Frijters Yvonne Frijters, Kees

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 18-04-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris Kees, Edwin Notulist: Aanwezig Afwezig Arianne Thijssen Yvonne Frijters, Kees

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 13-03-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris Kees Frijters Edwin Mathijssen Notulist: Arianne

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen vergadering MR Vergaderdatum: 05-03-2018 Tijd: 19.30 uur Voorzitter : Notulist: Aanwezig Vergaderlocatie: Personeelsruimte De Plaetse Yvonne Secretaris: Bas van Dijck Femke Mathijssen Ad Buckens,

Nadere informatie

Vergadering M.R. 4. Vasstellen van de notulen De notulen van de vergadering van 22 juni 2016 zijn reeds vastgesteld en gepubliceerd.

Vergadering M.R. 4. Vasstellen van de notulen De notulen van de vergadering van 22 juni 2016 zijn reeds vastgesteld en gepubliceerd. Vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 27-09-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Edwin Mathijssen Notulist: Edwin Mathijssen

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Tijd onderwerp Inhoud wie Opening Vaststellen agenda Nadine. Deze week wordt het koersplan naar de scholen g d.

Tijd onderwerp Inhoud wie Opening Vaststellen agenda Nadine. Deze week wordt het koersplan naar de scholen g d. Medezeggenschapsraad BS De Griffioen Schoolstraat 45 4841 XC Prinsenbeek tel 076-5412948 e-mail: kbsdegriffioen_mr@inos.nl Prinsenbeek, 11-12-2017 Beste mensen, Hierbij nodig ik jullie uit voor de -vergadering

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER Aanwezig: Afwezig: Agenda: Sandra Obbink, Annemiek Orthel, Oudejans (voorzitter), Evelien Prot, Bas Bronneberg Saskia Lekkerkerker, Moerkamp, Aafke

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee

Organisatorische werkafspraken : verspreiding vergaderstukken per  ; de personeelsgeleding verzorgt de koffie/thee MR-kwaliteitsplan Basisafspraken: Aanvangstijd van de vergaderingen Sluitingstijd van de vergaderingen Vergaderlocatie : 20.00 uur : 22.00 uur : wisselend van school Organisatorische werkafspraken : verspreiding

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

Vergadering M.R. Woensdag 1 juli 2015

Vergadering M.R. Woensdag 1 juli 2015 Vergadering M.R. Woensdag 1 juli 2015 Aanwezig: Adrie de Meijer, Edwin Mathijssen, Geert Steenhof, Hèlen Herijgers, Kirsten van Engelen, Maaike Mayer, Kees Frijters, Marieke Koreman Afwezig: Mandy vd Ree,

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 januari 2015

Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Leon Dijkstra, Mariska Enneking (verslag), Marc Menon (GMRO), Erik Rammeloo (voorzitter), Sylvia Reinold (directie a.i.),, Aafke Straat, Astrid

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. Donderdag 15 mei 2014 Aanwezig: Adrie de Meijer, Geert Steenhof, Hèlen Herijgers, Kirsten van Engelen, Kees Frijters, Marieke Koreman, Maaike Mayer Afwezig: Edwin Mathijssen Notulist:

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp.

Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp. Notulen MR-vergadering CBS de Ark 2 oktober 2018 Aanwezig: Sanne Clarissa Mariette Aad Ay-Ming Marijn Afwezig: Michiel Mandy 1. Opening Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp.

Nadere informatie

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30 R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 Notulen MR-vergadering Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE. De Fledders GA Vries JAARPLAN 2017-2018 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE VIJVERSTEE De Fledders 14 9481 GA Vries 1 1. Inhoud 1. Inhoud 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 12 september 2016 Aan Aanwezig Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Leon Boom, heo Claessens, Jolanda Colnot, Josine Neuhof, Marike Le Large, Veronique Schreurs,

Nadere informatie

Activiteitenplan 2014-2015

Activiteitenplan 2014-2015 Activiteitenplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Samenstelling MR 2014-2015 Oudergeleding: Ankie Eleveld, voorzitter Machteld de Wit / Angelina Sinnige Personeelsgeleding: Annemarie Roemer Hilma Groot Pauline

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 05 juli 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Toor Afwezig: OV de bijzige

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

MR-vergadering Notulen

MR-vergadering Notulen MR-vergadering Notulen Datum: 06-02-2018 Tijd: 19.30 uur Locatie: MDE Notulist: Hesley Aanwezig: Mart (vz); Harmen; Hesley; Monique; Marijke Afwezig: Jennifer 1. Opening. Mart opent de vergadering. 2.

Nadere informatie

Tijd onderwerp Inhoud wie Deadlines Opening Vaststellen agenda

Tijd onderwerp Inhoud wie Deadlines Opening Vaststellen agenda Medezeggenschapsraad BS De Griffioen Schoolstraat 45 4841 XC Prinsenbeek tel 076-5412948 e-mail: kbsdegriffioen_mr@inos.nl Prinsenbeek 11-09-2017 Beste mensen, Hierbij nodig ik jullie uit voor de -vergadering

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

notulen 2e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 2e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 14-11-2017 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 2e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief) aanwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), Doortje

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 9maart 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Frits Hoff(directeur), Ton Vromen

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017 NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust, Igor Martin (notulist), Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Kees Verspaandonk (tot 20.30), Perre van Beek, Hannie

Nadere informatie

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: van Lieshout, Debbie Kleton, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar. Afwezig: Rosanne (met kennisgeving) 1. Mededelingen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Communicatieplan. MR-0001 Status : versie 1.1 Blad 1 van 10. MR De Neerakker. Communicatieplan MR

Communicatieplan. MR-0001 Status : versie 1.1 Blad 1 van 10. MR De Neerakker. Communicatieplan MR Blad 1 van 10 Communicatieplan MR Titel document: Communicatieplan Auteur: C. Corbey Opgemaakt: 02-11-2011 Blad 2 van 10 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 COMMUNICATIEDOELSTELLING... 4 3 AANPAK... 5 4 DOELGROEP

Nadere informatie

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er.

Jaarplan 2016/2017 MR De Vijf-er versie 1.0 definitief Jaarplan 2016/2017. Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er. Jaarplan 2016/2017 Medezeggenschapsraad K.B.S. De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding en doelstellingen... 2 2. Organisatie... 2 3. Vergaderingen... 2 3.1. Agenda... 2 3.2. Data... 3 4.

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Activiteitenplan 2018-2019 Medezeggenschapsraad (MR) CBS de Acker Inhoud Inleiding... 3 1. Uitgangspunten en doelen medezeggenschapsraad... 4 1.1. Uitgangspunten... 4 1.2. Doelen 2017-2018... 4 2. Samenstelling

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Datum: 2 oktober 2017 Locatie: Máximaschool Aanwezig: Ellen Demes, Jellien Huisman, Karin Mast, Selma Steenwelle (vz), Mieke Voerman, Patrick Westerdijk

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 11 MEI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 11 MEI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 11 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Perre van Beek (notulist), Ingrid Berg, Marie- Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn,, Ester den Otter,

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2018-2019 1. Verantwoording Akkoord MR: Voorzitter Liselotte Russchen Datum Secretaris Adrienne van de Ven Datum 2. Inhoudsopgave 1 Verantwoording 2 Inhoudsopgave 3 Samenstelling 4 Zittingsduur

Nadere informatie

Cindy. controleren en goedkeuren goedgekeurd 10 minuten vergadering Werven nieuwe MR leden bespreken

Cindy. controleren en goedkeuren goedgekeurd 10 minuten vergadering Werven nieuwe MR leden bespreken Tijd: locatie: 19.30 uur teamkamer Datum 4 september 2018 Onderwerpen Voorzitter Cindy Notulist Natascha Voorbereiding: - doorlezen concept schoolgids Onderwerp doel aanpak tijd notulen vaststellen vorige

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2015-2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1. Samenstelling MR... 3 1.2. Vergaderingen... 3 2. Taakverdeling... 3 3. Werkplan... 4 3.1. PR en communicatie...

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

MR Jaarverslag OBS De Watermolen

MR Jaarverslag OBS De Watermolen MR Jaarverslag OBS De Watermolen Voor schooljaar 2016-2017 Versie 1.01 Definitief 20 september 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Samenstelling MR 2016-2017... 1 Verkiezing OMR 2017-2018... 4 MR Werkplan...

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 22 september 2016 CONCEPT 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, Son en Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers Personeelsgeleding

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding

ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek. Versie september Woord vooraf/inleiding ACTIVITEITENPLAN MR kindcentrum Sterrenbeek Versie september 2016 Woord vooraf/inleiding Voor u ligt het activiteitenplan van de MR van kindcentrum Sterrenbeek waarin de MR aangeeft wie zij is, wat zij

Nadere informatie

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1 Notulen Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not301018 Bladzijde 1 Vergaderlocatie Aanwezig: BS De Veste Janneke Kemmeren Gerry Biemans Simone de Vos Jadine Spierings Ellen Boonman Eric

Nadere informatie

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen.

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen. Notulen vergadering van maandag 9 april 2018 20.00 (locatie Swentibold) Aanwezig advies: N. Bergers Aanwezig MR: J. Brull, T. Van Sloun, M.Gruisen, H. Bijsmans (voorzitter) 1. Welkom Hans opent de vergadering

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 Finale versie 2.0 Oktober 2018 Jaarplan MR IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie...

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad van

Jaarplan Medezeggenschapsraad van Jaarplan 2017-2018 Medezeggenschapsraad van en Onderdeel van GPO-WN Gereformeerd Primair Onderwijs West- Nederland GPO-WN 's-molenaarsweg 1 2401 LL Alphen a/d Rijn Voor u ligt het jaarplan van de MR van

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool "De Kring" Koornlaan 2-4 1815 GE Alkmaar Tel.: 072-5117973 E-mail: de.kring@saks.nl http://www.kring-saks.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014-2015 Voorwoord In dit jaarverslag

Nadere informatie

a. Notulen De notulen worden zonder aanpassingen goedgekeurd.

a. Notulen De notulen worden zonder aanpassingen goedgekeurd. Vergaderdatum Aanwezig : 7 januari 2015-VLOC om 20:00 uur : Nadine Groot (NG) Rinus van Arnhem (RA) Diane Timmer (DT) Ansjeliek Buskermolen Afwezig : Melanie Witte (MW) Frida Bos (FB) 1. Notulen/Actielijst

Nadere informatie

Afwezig:Marielle Aendenroomer (met kennisgeving), OV De Bezige Bijtjes (met kennisgeving)

Afwezig:Marielle Aendenroomer (met kennisgeving), OV De Bezige Bijtjes (met kennisgeving) Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 10 november 2016 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Geerten van Eldik, Carlien Schouten G: Els Breukers (eerste deel) Directie: Frits Hoff SOMOR: Arjen

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. Vergadering M.R. 05-02-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Maud opent de vergadering. 2 Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad obs De Hofmaat schooljaar

Jaarplan Medezeggenschapsraad obs De Hofmaat schooljaar Jaarplan Medezeggenschapsraad obs De Hofmaat schooljaar 2016-2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en Visie 3. Wie heeft er zitting in de MR 4. Vergaderdata MR 2016-2017 5. Onderwerpen en prioriteiten

Nadere informatie

Notulen Oudercommissie (OC) de Tweeling

Notulen Oudercommissie (OC) de Tweeling Notulen Oudercommissie (OC) de Tweeling Datum: 3 april 2017 Aanwezig: Nicolette, Erna, Renée, Anne, Jessica, Stan, Gerwin,, Afwezig: Wouter Notulist: 1. Welkom nieuw lid/leden + voorstellen Nicolette opent

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Aanwezig: Oudergeleding Erik van Dilst (vz) (notulist),

Nadere informatie

Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en welkom Vergadering wordt om geopend. Welkom terug aan Ursula en Ilse.

Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en welkom Vergadering wordt om geopend. Welkom terug aan Ursula en Ilse. Datum: 1-2-2016 Aanvang: 19.30 21.30 Onderwerp: MR vergadering Notulant: L. Vlekken Aanwezig: Ilse, Ursula, Imme, Gerrit-Jan en Afwezig: - Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en

Nadere informatie

Organisatie Contactgegevens: De missie van onze MR:

Organisatie Contactgegevens:    De missie van onze MR: 1 Organisatie: De medezeggenschap is geregeld conform de Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO) en de van kracht zijnde medezeggenschapsreglementen. Op schoolniveau is er een medezeggenschapsraad (MR), op

Nadere informatie

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:?

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:? 2 e MR-vergadering van 2016-2017, e-mailadres MR: mrsbodepiramide@gmail.com Datum: 17-01-17, Aanvang: 19.00 Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris),

Nadere informatie

MR NOTULEN 29 September 2015

MR NOTULEN 29 September 2015 MR NOTULEN 29 September 2015 Aanwezig : Arthur, Jeanette, Joyce, Madeleine en Monique Notulen : Joyce Gasten : Inger Bonhof en Jelmer de Wilde (voor update continue rooster) Tijdstip : 20.00-22.30 uur

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 4) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool

Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool 2015 2016 Jaarplan medezeggenschapsraad Mgr Bekkersschool Erik Emmelkamp versie 1.3 2015 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 3. Regelingen en beleidsplannen 5 4. Bezetting

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 maart 2018

Notulen MR vergadering 13 maart 2018 Notulen MR vergadering 13 maart 2018 Aanwezig: Patrick, Marc, Silvia B., Nicole, Ilse, Tess, Marijke Afwezig: Barbara, Sylvia, Kim, Jasper Aanwezig vanuit Directie: Ine en Bea Aanwezig vanuit GMR: niemand

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017 NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust, Igor Martin, Marijke Janssen (Voorzitter) Ester den Otter, Martin Romeijn, Kees Verspaandonk, Hannie Roosen (Notulist), Marie-Thérèse

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Notulen 08-11-2016 MR Afwezig: Petra MT: - Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - ICT - Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan Medezeggenschapsraad 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1. Vergaderingen... 3 2. Taakverdeling... 3 3. Werkplan... 4 3.1. PR en communicatie... 4 3.2. Kwaliteit en

Nadere informatie

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur NOTULEN GMR-VERGADERING d.d. 18 november 2015 Aanvangstijd: Voorzitter: Secretaris: Aanwezig: Afwezig mk: Notulist: 17:00 uur Elly Tang (info@etng.nl) Marjan de Jong Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink N Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële Commissie

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie