Naam: Mohamed Markouch Naam: Faizal Lartey Naam: Zumer Cankaya Klas: M44 ITTL. Docent: Meneer De Lange.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam: Mohamed Markouch Naam: Faizal Lartey Naam: Zumer Cankaya Klas: M44 ITTL. Docent: Meneer De Lange."

Transcriptie

1 Naam: Mohamed Markouch Naam: Faizal Lartey Naam: Zumer Cankaya Klas: M44 ITTL. Docent: Meneer De Lange.

2 - inleiding -wanneer is de pc uitgevonden? - Wat hadden, of hebben, de volgende bedrijven met pc s te maken: IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, ADM. - Wat doet een transistor (in een computer)? - Wat is binaire taal? - Er zijn een aantal grote spelers op de markt die besturingssystemen (operating system) maken voor computers. Noem er minimaal drie. - Er zijn veel verschillende typen pc s. Bijvoorbeeld een notebook, netbook, desktop, tablet etc. Benoem er een aantal en beschrijf de verschillen. - Wat is en hoe werkt een LCD monitor? (LED monitor mag ook.) - Wat is een moederbord en wat zijn de functies van een moederbord? - Wat betekent onboard? - Wat is het verschil tussen de CMOS en de BIOS? - Benoem de opbouw van een harde schijf (HDD). - Benoem de opbouw van een harde schijf (SSD). - Wat is de functie van het RAM-geheugen? - Hoe kan het RAM-geheugen vergroot worden? Neem een gebruiksaanwijzing op in je verslag. - Wat doet een processor? - Wat wordt er bedoeld met de kloksnelheid van een pc? - Wat is het nut van de koeling in een computer? - Benoem drie manieren van koeling in een pc. - Wat is het nut van een videokaart in een pc en hoe zit het eigenlijk met de resolutie? - Wat is een netwerk? - Wat is internet?

3 - inleiding: Dit verslag gaat over alle soorten hardware die er beschikbaar zijn voor de computer. Wij gaan de taken eerlijk verdelen en we maken er een mooi verslag van. Wij proberen zoveel mogelijk informatie te geven over hardware. - Wanneer is de pc uitgevonden? In 1642 werd de eerste computer uitgevonden. De eerste computer was de Pascaline. De Pascaline is uitgevonden door de Fransman Blaise Pascal. Hij is geboren in Clermont-Ferrand (Frankrijk) op 19 Juni 1623 en gestorven in Parijs (Frankrijk) Wat hadden, of hebben, de volgende bedrijven met pc s te maken: IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, AMD. IBM is een bedrijf dat heel veel met de pc s werkt. Microsoft is een computersoftware waar de meeste pc s op werken. Adobe is een programma op de computer om bepaalde dingen te lezen. Apple is een bedrijf dat een eigen merk software heeft net zoals Microsoft en eigen pc s die alleen kunnen werken met hun eigen software. Intel is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van allerlei computeronderdelen zoals moederboard, chips, software enzovoorts. AMD is een bedrijf dat vooral microprocessoren en videokaarten aanbiedt. - Wat doet een transistor (in een computer)? Hij dient vooral om elektronische signalen te versterken of te schakelen - Wat is binaire taal? Binaire code is een serie van bits uitgedrukt in 1'en en 0'en, b.v Bits zijn twee getallen en die twee getallen zijn de 0 en de Er zijn een aantal grote spelers op de markt die besturingssystemen (operating system) maken voor computers. Noem er minimaal drie. Intel, AMD en DELL. - Er zijn veel verschillende typen pc s. Bijvoorbeeld een notebook, netbook, desktop, tablet etc. Benoem er een aantal en beschrijf de verschillen.

4 Notebook is een draagbare laptop heel erg handig voor onderweg je kan ermee werken en op internet gaan als het nodig is. Netbook is een hele kleine laptop die zo in je handtas past de functies ervan zijn hetzelfde als de notebook en de laptop. Desktop is de achtergrond van de scherm van de pc. Waar je zowel alles kan vinden het dient als een scherm zodat je alles kan zien wat je doet. Een tablet heb je bijna van alle merken zowel van Samsung tot Apple. De functies ervan zijn gewoon surfen op het internet je kan alles zoeken en internet gebruiken je kan er helaas niet heel veel op doen zoals met een pc en is ook niet zo snel maar het is een handig apparaat. - Wat is en hoe werkt een LCD monitor? (LED monitor mag ook.) Lcd is Engels voor vloeibaar-kristalscherm, het zijn hele platte schermen die weinig energie verbruiken en daarom heel handig zijn voor apparaten die weinig energie kunnen verbruiken. - Wat is een moederbord en wat zijn de functies van een moederbord? Een moederbord is de hoofd van de hele pc alles wat gebeurt gaat via de moederbord en alles is aangesloten aan de moederbord. - Wat betekent onboard? On-board betekent ingebouwde. De onderdelen die in de computer zitten zoals de harde schijf, moederboard en de geluidskaart zijn on-board. - Wat is het verschil tussen de CMOS en de BIOS? Bij sommige BIOS-systemen van computers is weinig in te stellen. Sommige computerfabrikanten willen niet dat gebruikers iets verkeerd kunnen instellen. Wanneer een computerhobbyist zelf een computer samenstelt, dan is er ruime keuze aan moederborden met vele instelmogelijkheden van het BIOS. CMOS-schakelingen worden in allerlei elektronische apparaten gebruikt. Een van de grote voordelen van CMOS is het zeer lage stroomverbruik. CMOS is daardoor geschikt voor gebruik in combinatie met batterijvoeding - Benoem de opbouw van een harde schijf (HDD) en benoem de opbouw van een harde schijf (SSD). Er zijn 2 soorten harde schijven: de HDD en de SSD SSD: Een solid state drive (SSD) is een medium om digitaal gegevens op te bewaren met behulp van niet-vluchtig of vluchtig geheugen (bijvoorbeeld SDRAM). SSD's worden voornamelijk gebruikt in computertoepassingen waar traditioneel een harde schijf gebruikt werd.

5 HDD: Een harde schijf, van het Engelse hard disk drive of HDD, is een vorm van extern geheugen, een elektromechanisch computeronderdeel waarop gegevens bewaard kunnen worden - Wat is de functie van het RAM-geheugen? RAM is het geheugen opgeslagen. Het is niet de hersenen als de 1e poster zei. Het geheugen wordt gebruikt voor het opslaan programma's die momenteel worden uitgevoerd zodat gegevens kunnen worden benaderd door de CPU als nodig is. RAM is nodig omdat het veel sneller is om de gegevens van RAM dan vanaf de harde schijf toegang. Hoe meer RAM hoe beter. Als RAM vult dan de CPU zal hebben om te beginnen met het omwisselen van gegevens uit het RAM-geheugen naar de vaste schijf waarin alles vertraagt. U moet RAM of de computer zou helemaal niet functioneren. - Hoe kan het RAM-geheugen vergroot worden? Neem een gebruiksaanwijzing op in je verslag. Random-access memory, acroniem RAM, Engels voor geheugen met willekeurige toegang, is een computergeheugen, altijd intern, waarvan iedere geheugenplaats even snel toegankelijk is. - Wat doet een processor? Een onmisbaar onderdeel in elke computer is de processor, in het Nederlands ook wel de centrale verwerkings-eenheid genoemd. In het Engels spreken we over de CPU (Central Processing Unit). De processor in een computer is verantwoordelijk voor alle berekeningen en aansturingen. Hoe sneller de processor zijn berekeningen kan uitvoeren en zaken kan. - Wat wordt er bedoeld met de kloksnelheid van een pc? De kloksnelheid, vaak uitgedrukt in hertz of een veelvoud daarvan, duidt aan hoe vaak per seconde een signaal gelezen, geschreven of verwerkt wordt in bijvoorbeeld de processor van eencomputer. Bij een computer is het vaak bepaald door de frequentie van een kristaloscillator. Typisch voor deze kristaloscillator is een vaste sinusoïdale golfvorm, het frequentie-referentie-signaal. Elektronische circuits vertalen de golfvorm in een vierkante golf van dezelfde frequentie. - Wat is het nut van de koeling in een computer? De koeling zorgt ervoor dat de pc niet te warm wordt en niet oververhit raakt waardoor de computer normaal kan functioneren zonder enig probleem. - Benoem drie manieren van koeling in een pc.

6 Er zijn drie manieren van koeling voor een pc namelijk: luchtkoeling, waterkoeling en ventilator. - Wat is het nut van een videokaart in een pc en hoe zit het eigenlijk met de resolutie? Binnen de computer wordt altijd met digitale data gewerkt. Dat betekent dat beelden in computertaal als een enorme reeks 1-en en 0-en weergegeven worden. De videokaart zet deze digitale data (aangeleverd door de CPU) om in een analoog signaal dat naar de monitor verstuurd wordt. Een videokaart is bijna een computer op zich. Je treft er net als op het moederbord een chipset met een processor en geheugen aan. De processor op de videokaart wordt Graphics Processing Unit (GPU) genoemd. De GPU lijkt op de hoofdprocessor van de computer (CPU). De GPU is alleen specifiek ontworpen voor het verwerken van grafische data. Maar hoe werken deze dingen samen om beelden weer te geven? Hieronder staat in chronologische volgorde hoe een beeldje door de onderdelen op de videokaart op het scherm gezet wordt. Informatie over het weer te geven plaatje wordt in digitale vorm van de CPU naar de videokaart gestuurd. Deze data is gegenereerd door software op de computer. De data wordt in de GPU verwerkt. Er wordt een plaatje opgebouwd door voor elke pixel op het beeldscherm de juiste kleur te bepalen. Dit proces is in het bijzonder bij 3D spellen zeer intensief. Het beeld wordt opgeslagen in het geheugen van de videokaart. Het beeld wordt vanuit het geheugen naar de digitaal-naar-analoog-converter gestuurd (RAMDAC). Deze zet het digitale plaatje om in een analoog signaal. Het analoge signaal wordt vanuit de RAMDAC via de kabel naar de monitor gestuurd. - Wat is een netwerk? Een computernetwerk is een groep computers die met elkaar verbonden zijn. Dit kan bedraad als zowel draadloos zijn. In het laatste geval spreken we dan over een draadloos netwerk oftewel een Wireless Local Area Network (WLAN) Een netwerk kan al bestaan uit twee computers die met elkaar communiceren cq praten. Dit praten gebeurt via een bepaalde taal. Ook wel protocol genoemd. Doordat de meeste computers wereldwijd de zelfde taal spreken is communicatimogelijk. De naam van deze taal is: Transmission Control De soorten Netwerken Er zijn diverse netwerken in omloop we hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet: 1. Personal Area Network (PAN) - Voor communicatie tussen computers dicht bij een persoon. Voorbeelden van hardware welke gebruikt wordt in een PAN zijn: o.a. Printers, PDA'S en telefoons 2. Local Area Network (LAN) - Een netwerk welke een klein gebied beheerst. Voorbeelden zijn een thuisnetwerk, op kantoor of een willekeurig gebouw.3. Campus Area Network (CAN) - Een netwerk welke twee LAN'S met elkaar verbind maar binnen een bepaald gebied blijft zoals een Universiteits Campus industrieel complex of militaire basis.

7 4. Metropolitan Area Network (MAN) - Verbind twee of meer LAN netwerken of CAN netwerken met elkaar maar blijft binnen de stadsgrenzen. 5. Wide Area Network (WAN) - Een netwerk welke een relatief groot gebied bestrijkt bijvoorbeeld van stad naar stad en van land naar land. - Wat is internet? Internet is de verzamelnaam voor een groep wereldwijd verspreide informatiebronnen die aan elkaar gekoppeld zijn. De omvang van dit netwerk is zo uitgebreid, dat deze door geen enkel persoon of instantie volledig te bevatten is. Het internet kan beschouwd worden als een van de belangrijkste technologische uitvindingen die er tot nu toe zijn gedaan. Het is misleidend om het internet te zien als uitsluitend een netwerk. De aan elkaar gekoppelde computer netwerken functioneren als transportmedium van informatie die daarin is opgeslagen. Het uitzonderlijke van het internet is de informatie zelf, door een druk op de knop kan snel en doeltreffend informatie opgeroepen worden die anders niet of nauwelijks te raadplegen is. Van de kleinste homepage tot de grootste internetsite kan men oproepen zonder zich te bekommeren omtrent de herkomst. Het internet is een mens georiënteerde sociëteit die het mogelijk maakt dat miljoenen mensen over de hele wereld ongeacht hun leeftijd, huidskleur, religie of politieke achtergrond vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, wereldwijd kunnen communiceren over de meest uiteenlopende onderwerpen denkbaar.

Hardware. Robert Groen. Jim van Dijk. 13 september 2013 M44 ITTL

Hardware. Robert Groen. Jim van Dijk. 13 september 2013 M44 ITTL Hardware Robert Groen Jim van Dijk 13 september 2013 M44 ITTL 1 Inhoud Inleiding... 3 Geschiedenis van de pc... 4 Inhoud computer... 5 Software computer... 6 Onderdelen Hardware... 9 Functies Onderdelen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Aradhana Gangadien

Inhoudsopgave. Aradhana Gangadien Inhoudsopgave Inleiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. wat is hardware?... 2 Netvoeding:... 2 Moederbord (printplaat):... 3 Processor:... 3 Harde schijf:... 3 Intern geheugen:... 4 SSD:... 4 De

Nadere informatie

Wat is een computer? Wanneer is de pc uitgevonden? Wat hebben de volgende bedrijven met elkaar te maken IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, AMD?

Wat is een computer? Wanneer is de pc uitgevonden? Wat hebben de volgende bedrijven met elkaar te maken IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, AMD? De Computer 1 Inhoudsopgave Wat is een computer?... 3 Wanneer is de pc uitgevonden?... 3 Wat hebben de volgende bedrijven met elkaar te maken IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, AMD? 3 De transistor....

Nadere informatie

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B

Verslag: Computer. Naam: Tyrone Ste Luce. Klas: M4B Verslag: Computer Naam: Tyrone Ste Luce Klas: M4B Inhoud 1. Inleiding 2. Binaire taal 3. Besturingssysteem 4. Hardware 5. Cmos en Bios 6. De processor 7. Internet 1. Inleiding Wanneer is de computer uitgevonden?

Nadere informatie

Gemaakt door: Milad Yousofi en Abdelaziz Faiq. Klas: M43. Vak: ITTL. Docent: Mnr. De Lange

Gemaakt door: Milad Yousofi en Abdelaziz Faiq. Klas: M43. Vak: ITTL. Docent: Mnr. De Lange Gemaakt door: Milad Yousofi en Abdelaziz Faiq Klas: M43 Vak: ITTL Docent: Mnr. De Lange Datum: 03-09-2013 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Voeding... 4 2. Processor... 4 3. Grafische kaart... 4 4. Uitbreidingskaarten...

Nadere informatie

Naam: Oumaima Bekour Klas: M4b ICT De Lange. Hardware

Naam: Oumaima Bekour Klas: M4b ICT De Lange. Hardware Naam: Oumaima Bekour Klas: M4b ICT De Lange Hardware Inleiding 1. Geschiedenis van de computer 2. Hardware 3. Interne componenten en Randapparatuur Geschiedenis De computer is uitgevonden door het rekenen.

Nadere informatie

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling

Jen Kegels, Eveline De Wilde, Inge Platteaux, Tamara Van Marcke. Hardware. De computer in een oogopslag. 1 / 11 Cursusontwikkeling Hardware De computer in een oogopslag 1 / 11 Cursusontwikkeling Opslag Er worden verschillende apparaten gebruikt om gegevens op te slaan. Dit zijn de meest voorkomende apparaten. Harde schijf; CD / DVD;

Nadere informatie

Werkblad H1 Hard en Software

Werkblad H1 Hard en Software Werkblad H1 Hard en Software Leeling: Klas: Docent: Marno Brink 41B Meneer Van Waarden Voorwoord: In dit document gaan we begginen met Hard en Software. We gaan het hebben over verschillende dingen die

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

De computer als processor

De computer als processor De computer als processor DE FYSIEKE COMPUTER Componenten van de computerconfiguratie Toetsenbord Muis Scanner Microfoon (Extern geheugen) Invoerapparaten Uitvoerapparaten Monitor Printer Plotter Luidspreker

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Een computersysteem De twee meest gebruikte modellen computers zijn: * Desktop * Laptop Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

Ekt1. Computer bouwen

Ekt1. Computer bouwen Computer bouwen 1 Inhoudsopgave Inleiding blz. 3 Systemrequirements blz. 3 Benodigdheden blz. 4/5 Conclusies blz. 6 Bronvermelding blz. 6 2 Inleiding Tijdens de les kregen wij de opdracht om een computer

Nadere informatie

Klas : 5 Industriële ICT Herhalingsvragen reeks 1 PC-techniek

Klas : 5 Industriële ICT Herhalingsvragen reeks 1 PC-techniek Klas : 5 Industriële ICT Herhalingsvragen reeks 1 PC-techniek VTI St.- Laurentius Neem eerst de tekst in het boek door, doe dit enkele keren en probeer uiteraard te onthouden wat je leest. Los nadien de

Nadere informatie

Hardware. Word. Anna van Kommer M3A

Hardware. Word. Anna van Kommer M3A Hardware Word Anna van Kommer M3A Inhoudsopgave Pagina Inleiding... 2 Hoofdstuk 1: Het Beeldscherm... 3 Hoofdstuk 2: De processor... 4 Hoofdstuk 3: Het geheugen... 5 Hoofdstuk 4: De harde schijf... 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Algemene IT Kennis. Kajol Singh & Chaimae El Allati M4B

Algemene IT Kennis. Kajol Singh & Chaimae El Allati M4B Algemene IT Kennis Kajol Singh & Chaimae El Allati M4B 1 1. Geschiedenis van de PC De pc is uitgevonden in Amerika. Voor het jaar 1981 bestonden er ook al computers, maar die waren niet praktisch en konden

Nadere informatie

Hardware. Naam: Cagla Ayyildiz & Serpil kapusuz. Klas: M4a / M44 / M4d. Docent: mr. De lange

Hardware. Naam: Cagla Ayyildiz & Serpil kapusuz. Klas: M4a / M44 / M4d. Docent: mr. De lange Hardware Naam: Cagla Ayyildiz & Serpil kapusuz Klas: M4a / M44 / M4d Docent: mr. De lange Inleiding Hoofdstuk 1. Moederbord Hoofdstuk 2. Processor Hoofdstuk 3. Geheugen Hoofdstuk 4. Grafische kaart Hoofdstuk

Nadere informatie

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers

WINDOWS 8. Windows 8. 2012 Training voor 50-plussers WINDOWS 8 2012 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 8 T R A I N I N G V O O R 5 0 - P L U S S E R S A

Nadere informatie

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Laptop Folder 2017 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen

Nadere informatie

-Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer)

-Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer) -Een stukje geschiedenis van de PC (personal computer) De pc is bedacht in 1833 Door gebrek aan onderdelen kwam de eerst werkende PC 100 jaar later Gewicht: 35 ton (35.000 kilo!) en kamervullend. Zie de

Nadere informatie

Van: Pakize Saygili en Tiffany Trampe. Docent: Meester de Lange. Klas: m3b.

Van: Pakize Saygili en Tiffany Trampe. Docent: Meester de Lange. Klas: m3b. 1 Van: Pakize Saygili en Tiffany Trampe. Docent: Meester de Lange. Klas: m3b. 2 Inhoudsopgave. Inhoud Inhoudsopgave.... 2 Inleiding.... 3 Hoofdstuk 1: Wat zit er in een computer?... 4 Het moederbord:...

Nadere informatie

informatica. hardware. overzicht. moederbord CPU RAM GPU architectuur (vwo)

informatica. hardware. overzicht. moederbord CPU RAM GPU architectuur (vwo) informatica hardware overzicht moederbord CPU RAM GPU architectuur (vwo) 1 moederbord basis van de computer componenten & aansluitingen chipset Northbridge (snel) Southbridge ("traag") bussen FSB/HTB moederbord

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2014

Laptop Folder. April 2014 Laptop Folder April 2014 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit verslag bekijk laat ik zien wat je nodig hebt en wat het kost om de PC te upgraden van Office XP naar Office 2007. Ik laat zien wat voor processor je nodig hebt en wat de systeemeisen

Nadere informatie

Inleiding.

Inleiding. Inleiding 1.1 General purpose computers 1.2 Computers in netwerken 1.3 Mainframe computers 1.4 Veiligheidsaspecten bij pc-montage 1.5 De binnenkant van een computer 1.6 De werking van de computer 1.1 General

Nadere informatie

Hardware info. Door Mathijs Banning, M3C

Hardware info. Door Mathijs Banning, M3C Hardware info Door Mathijs Banning, M3C 1. Inleiding... 3 2. Toetsenbord... 5 3. Muis... 6 4. Processor... 7 5. Geheugen... 8 6. Harde schijf... 9 7. Videokaart... 10 8. Accu/batterij... 11 9. Ingangen...

Nadere informatie

Mobiele technologie zorgt ervoor dat je met een smartphone en tablet en draadloos op een laptop of computer kunt werken.

Mobiele technologie zorgt ervoor dat je met een smartphone en tablet en draadloos op een laptop of computer kunt werken. Informatie- en communicatietechnologie Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is de techniek om informatie te verzamelen, op te slaan, weer te geven en uit te wisselen. Dit kan door geluid, tekst,

Nadere informatie

1 computers (hardware)

1 computers (hardware) 1 computers (hardware) Een computer... Van groot naar klein... Universiteiten en heel grote bedrijven maken gebruik van zogenaamde mainframe computers (systemen zo groot als de aula), waarmee allerlei

Nadere informatie

Aankoopadvies computer en randapparatuur

Aankoopadvies computer en randapparatuur Aankoopadvies computer en randapparatuur Welke computer moet ik kiezen? Deze vraag is niet voor iedere met hetzelfde te beantwoorden. Toch kan ik u leren welke vragen u zich moet stellen om tot een goede

Nadere informatie

Hardware vs. software. Computersystemen. Computersysteem. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie

Hardware vs. software. Computersystemen. Computersysteem. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie. Computerconfiguratie Computersystemen Hardware vs. software Hardware = computerapparatuur, fysisch aanwezig Computerkast, beeldscherm, toetsenbord, muis, webcam, printer, Module Initiatie Jurgen Peeters Software = programma

Nadere informatie

HET BESTURINGSSYSTEEM

HET BESTURINGSSYSTEEM HET BESTURINGSSYSTEEM Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten

Nadere informatie

Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange

Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange Naam: Calvin En Ayrton School: Bredero College Klas M44 Datum: 20-09-11 LLange Inhoudsgave Inhoudsopgave... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Monitor (CRT, LCD, LED)... 3 Toetsenbord (Standaard, ergonomisch)...

Nadere informatie

Verslag over computers

Verslag over computers Verslag over computers Namen: laila ariani en safia el alaoui el belghiti Klas:m3a Docent: j.de lange Datum : 23-09-2013 Inhoud Par 1.1... 1 Par 1.2... 2 Par 2.1... 3 Slot 4 Par 1.1 wat zit er in een computer

Nadere informatie

Het besturingssysteem of operating system, vaak afgekort tot OS is verantwoordelijk voor de communicatie van de software met de hardware.

Het besturingssysteem of operating system, vaak afgekort tot OS is verantwoordelijk voor de communicatie van de software met de hardware. Het besturingssysteem of operating system, vaak afgekort tot OS is verantwoordelijk voor de communicatie van de software met de hardware. Het vormt een schil tussen de applicatiesoftware en de hardware

Nadere informatie

Spreekbeurt Informatica Computers

Spreekbeurt Informatica Computers Spreekbeurt Informatica Computers Spreekbeurt door een scholier 1597 woorden 23 januari 2008 7,1 49 keer beoordeeld Vak Informatica Computers Hoofdstuk 1 de inleiding: Dit onderwerp heb ik gekozen omdat,

Nadere informatie

Werkstuk Informatica De computer

Werkstuk Informatica De computer Werkstuk Informatica De computer Werkstuk door een scholier 2202 woorden 4 april 2001 6,5 477 keer beoordeeld Vak Informatica Algemene inleiding. Ik heb voor dit onderwerp gekozen, omdat ik veel achter

Nadere informatie

Mediawijsheid wat zit er in mijn computer?

Mediawijsheid wat zit er in mijn computer? Mediawijsheid wat zit er in mijn computer? blz 1 Harde schijf HD CD/DVD/blueray lezer/schrijver Floppy disk FD Bus CPU Invoer en uitvoer apparaten Vast geheugen ROM Werkgeheugen RAM In de PC zitten de

Nadere informatie

Format C Weggestraat 13, 2170 Merksem Tel.:

Format C Weggestraat 13, 2170 Merksem Tel.: Format C Weggestraat 13, 2170 Merksem Tel.: 03 641 63 30 E-mail: info@formatc.be Code: Vendor code: EAN code: Intel Core i7-7700hq (6MB Cache, 2.8GHz), 16GB DDR4-SDRAM, 1000GB HDD, 256 SSD, 43.9 cm (17.3")

Nadere informatie

Nieuwe UEFI Bios en GPT

Nieuwe UEFI Bios en GPT Nieuwe UEFI Bios en GPT 1 schijven. Koopt U een nieuwe Personal Computer (desktop of Notebook) dan komt U vanzelf deze nieuwe zaken tegen. Dit verhaal gaat niet op voor een andere soort computers zoals

Nadere informatie

Namen: Melek Ismail & Merna Elgohary Docent: Meneer De Lange Vak : ICT Klas : M3b

Namen: Melek Ismail & Merna Elgohary Docent: Meneer De Lange Vak : ICT Klas : M3b Namen: Melek Ismail & Merna Elgohary Docent: Meneer De Lange Vak : ICT Klas : M3b Inhoud Voorwoord... 3 H1 Geschiedenis van de computer.... 4 H2 de onderdelen van de computer.... 5 Opslag... 6 Vaste schijfstations...

Nadere informatie

5,5. Werkstuk door een scholier 1934 woorden 3 februari keer beoordeeld. Nederlands

5,5. Werkstuk door een scholier 1934 woorden 3 februari keer beoordeeld. Nederlands Werkstuk door een scholier 1934 woorden 3 februari 2007 5,5 634 keer beoordeeld Vak Nederlands Apple Computer Verslag Apple Computer Naam: Klas: Vak: Nederlands Opdracht: Maak een verslag van je eigen

Nadere informatie

RupelBib. laptop desktop tablet. Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Andere aankoopgidsen

RupelBib. laptop desktop tablet. Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Andere aankoopgidsen Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Budget Type In deze gids worden standaard computers voorgesteld die zeker zullen voldoen aan je verwachtingen. Besturingssyteem Een standaard laptop Een

Nadere informatie

Toshiba C70D-A-117 (PSCENE-01G00QDU)

Toshiba C70D-A-117 (PSCENE-01G00QDU) Toshiba C70D-A-117 (PSCENE-01G00QDU) Specificaties: Design Soort apparaat Kleur van het product Formaat Notebook Zwart Clamshell Processor Kloksnelheid processor Processorfamilie 1 GHz AMD E Processormodel

Nadere informatie

Les B-04 Het moederbord

Les B-04 Het moederbord Les B-04 Het moederbord David Lans, 2010 4.0. Doel Nu we weten hoe de processor opdrachten verwerkt kunnen we bekijken hoe de processor met de overige componenten van de computer is verbonden. In deze

Nadere informatie

Wat zien we in deze cursus

Wat zien we in deze cursus Algemeen patrick.dujardin@hetcvo.be Educatief verlof Opleidingscheques Pauze tussen 19h45 en 20h15 Elke week van 18h tot 21h20 (uitgezonderd schoolvakanties) op dinsdagavond 4 tussen evaluaties en 1 eindevaluatie

Nadere informatie

Prijsinfo Case Electronics computers

Prijsinfo Case Electronics computers Lenovo B50-10 Prijsinfo computers Unieke features Geheugen Harde schijf Behuizing VGA kaart Geluidskaart CD-rom speler Speakers Netwerk Besturingssysteem Gewicht Afmetingen Garantie : 15" klasse notebook

Nadere informatie

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT

Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT Taakklasse 3 ALAa installeren en onderhouden systemen Corné Tintel G GMB13B Medewerker beheer ICT 1 2 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 Opdracht 1: Partities... 3 Opdracht 2: Packet Tracer... 4 Opdracht

Nadere informatie

I N F O R M A T I E - E N C O M M U N I C A T I E T E C H N O L O G I E

I N F O R M A T I E - E N C O M M U N I C A T I E T E C H N O L O G I E ICT Leerkracht G. Van de Slycke I N F O R M A T I E - E N C O M M U N I C A T I E T E C H N O L O G I E APPARATUUR EN PROGRAMMATUUR 1.De systeemeenheid Een computersysteem bestaat uit twee soorten apparaten:

Nadere informatie

11/05/2015. Deel 1. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers

11/05/2015. Deel 1. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers. Hardware en sporendragers Didactische doelstellingen Deel 1 De cursist : herkent en benoemt de belangrijkste digitale gegevensdragers waarop sporen kunnen worden teruggevonden. Oost-Vlaamse Politieacademie vzw Sprendonkstraat 5

Nadere informatie

Windows. Een computer, wat is dat voor ding?

Windows. Een computer, wat is dat voor ding? Windows Een computer, wat is dat voor ding? Eerst even wat zaken rechtzetten Een computer is niet eng Een computer doet alleen wat jij wilt Een computer krijg je niet zo maar kapot Een computer valt je

Nadere informatie

GIP opdracht. Gebruikte hard- en software. Jochem De Cubber. Informaticabeheer. Evaluatie. Score Beoordeling Behaald A 85 % 100 % B 75 % - 85 %

GIP opdracht. Gebruikte hard- en software. Jochem De Cubber. Informaticabeheer. Evaluatie. Score Beoordeling Behaald A 85 % 100 % B 75 % - 85 % Vlaams instituut voor secundair onderwijs V i s o C o r M a r i a e GIP opdracht Gebruikte hard- en software Jochem De Cubber Informaticabeheer Evaluatie Opmerkingen Score Beoordeling Behaald A 85 % 100

Nadere informatie

6,5. Werkstuk door een scholier 2599 woorden 9 mei keer beoordeeld. Informatica

6,5. Werkstuk door een scholier 2599 woorden 9 mei keer beoordeeld. Informatica Werkstuk door een scholier 2599 woorden 9 mei 2003 6,5 323 keer beoordeeld Vak Informatica Misschien denk je dat de computer een moderne uitvinding is. Nou, dat is dus helemaal niet zo. De computer is

Nadere informatie

Theorie Informatica. Inhoud: 1. Systeem 2. Programmeren 3. Informatiesystemen 4. Internet 5. Besturingssystemen 6. Theorie bij praktijk

Theorie Informatica. Inhoud: 1. Systeem 2. Programmeren 3. Informatiesystemen 4. Internet 5. Besturingssystemen 6. Theorie bij praktijk Theorie Informatica Inhoud: 1. Systeem 2. Programmeren 3. Informatiesystemen 4. Internet 5. Besturingssystemen 6. Theorie bij praktijk 1 1. Systeem CPU = Central Processor Unit Het voert alle processen

Nadere informatie

Wanneer is de pc uitgevonden?

Wanneer is de pc uitgevonden? Pc Wanneer is de pc uitgevonden? In 1642 werd de eerste computer uitgevonden door Fransman Blaise Pascal. Het was toen eigenlijk een rekenmachientje. Nu ook, maar nu zijn er veel meer dingen. In der loop

Nadere informatie

Atelierweg 5 6562 AS Groesbeek, tel 024-3238783 Homepage: www.kecs.nl

Atelierweg 5 6562 AS Groesbeek, tel 024-3238783 Homepage: www.kecs.nl Atelierweg 5 6562 AS Groesbeek, tel 024-3238783 Homepage: www.kecs.nl Basis Systeem Asus INTEL i5-4430 (3,0 GHz) 84W processor skt 1150 Basis Systeem Asus INTEL i7-4770 (3,5 GHz) O 84W processor skt 1150

Nadere informatie

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP]

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP] Revisie geschiedenis [XXTER & KNX via IP] Auteur: Freddy Van Geel Verbinding maken met xxter via internet met de KNX bus, voor programmeren of visualiseren en sturen. Gemakkelijk, maar niet zo eenvoudig!

Nadere informatie

Cursus Computeronderhoud

Cursus Computeronderhoud Cursus Computeronderhoud Les 1: De computer Les 2: Hard en software inspectie Cursusinhoud Les 3: Hard en software vervangen? Les 4: Hard en software kopen en downloaden Les 5: Hardware vervangen Les 6:

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten?

Studio Visual Steps. Aanschaf computer. Waar moet u op letten? Studio Visual Steps Aanschaf computer Waar moet u op letten? 2 Aanschaf computer Voorwoord Beste lezers en lezeressen, In dit boekje krijgt u informatie over het aanschaffen van een computer. Een computer

Nadere informatie

Computershop NvTrading : "ALTIJD GOEDKOPER"

Computershop NvTrading : ALTIJD GOEDKOPER Computershop NvTrading : "ALTIJD GOEDKOPER" Notebooks, computers, onderdelen en toebehoren aan groothandelsprijzen 011351200 info@nvtrading.be www.nvtrading.be promoties geldig vanaf 12 april tot einde

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Applicatieontwikkeling van het profiel MVI vmbo beroepsgericht Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schooleamenbank vmbo voor dit

Nadere informatie

ASUS VIVOBOOK R540MA-DM229T-BE 399,00. Kenmerken. STS Computers. Artikelcode : ITASR540MADM229

ASUS VIVOBOOK R540MA-DM229T-BE 399,00. Kenmerken. STS Computers. Artikelcode : ITASR540MADM229 ASUS VIVOBOOK R540MA-DM229T-BE Artikelcode : ITASR540MADM229 ASUS R540MA-DM229T-BE. Producttype: Notebook, Vormfactor: Clamshell. Processorfamilie: Intel Celeron, Processormodel: N4000, Frequentie van

Nadere informatie

Windows Basis - Herman Van den Borre 1

Windows Basis - Herman Van den Borre 1 Windows Vista Basis Herman Van den Borre Praktische zaken Lessen Vrijdagmorgen 9u00 11u45 Pauze 10u15-10u30 Handboek Windows Vista Basis Roger Frans Uitgeverij Campinia Media ISBN: 978.90.356.1212.9 Prijs:

Nadere informatie

Laptop Folder. November 2015

Laptop Folder. November 2015 Laptop Folder November 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis".

Nadere informatie

Handleiding pc bouwen.

Handleiding pc bouwen. Handleiding pc bouwen. Versie:2.0 Naam: Maarten van Dijk Klas: 3I317P Datum: 10-02-2008 Inhoudsopgave VOORWOORD.... 3 1. INLEIDING... 4 2.1 HOE ZET IK DE ONDERDELEN IN DE KAST?... 5 2.2 WINDOWS EN OVERIGE

Nadere informatie

Waarmaken van Leibniz s droom

Waarmaken van Leibniz s droom Waarmaken van Leibniz s droom Artificiële intelligentie Communicatie & internet Operating system Economie Computatietheorie & Software Efficiënt productieproces Hardware architectuur Electronica: relais

Nadere informatie

1. Uw computer leren kennen

1. Uw computer leren kennen 17 1. Uw computer leren kennen Waarom is de ene computer meer geschikt voor 3D-spellen of videobewerking dan een andere? Zelfs als beide computers dezelfde processor hebben, kunnen ze geschikt zijn voor

Nadere informatie

1 Besturingssysteem. 1.1 Wat is een besturingssysteem? 1.2 Verschillende besturingssystemen. 1.3 Windows, verschillende versies

1 Besturingssysteem. 1.1 Wat is een besturingssysteem? 1.2 Verschillende besturingssystemen. 1.3 Windows, verschillende versies 1 Besturingssysteem 1.1 Wat is een besturingssysteem? Elke computer heeft een besturingssysteem. Zonder besturingssysteem kan een computer niet werken. Het besturingssysteem zorgt ervoor dat de computer

Nadere informatie

Systemen Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Systemen Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Systemen Folder Dit is onze systemen folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen

Nadere informatie

CARAT Systeem Advies 05/2018

CARAT Systeem Advies 05/2018 CARAT Systeem Advies 05/2018 Met CARAT heeft u gekozen voor een hoogstaand grafisch programma, dat technisch op het hoogste niveau keukenplanningen in briljante beeld- en kleur kwaliteit levert. Waar vergelijkbare

Nadere informatie

CURSUS NETWERKEN. Anneleen Notermans - Dieter Meerts - Inge Jeurissen Jolien Knapen

CURSUS NETWERKEN. Anneleen Notermans - Dieter Meerts - Inge Jeurissen Jolien Knapen 2009 2010 CURSUS NETWERKEN Anneleen Notermans - Dieter Meerts - Inge Jeurissen Jolien Knapen INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 4 2 Wat is een netwerk? 4 3 Waarom een netwerk 5 3.1 De geschiedenis van het netwerk

Nadere informatie

Laptop Folder. April 2015

Laptop Folder. April 2015 Laptop Folder April 2015 Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De

Nadere informatie

2

2 2 ELECTROWORLD.NL 3 4 ELECTROWORLD.NL 5 6 ELECTROWORLD.NL 7 8 ELECTROWORLD.NL 9 10 ELECTROWORLD.NL 11 service EN ADVIES TIP Beveilig uw laptop of PC met G Data software. Nu vanaf 15,-! De Computer Specialist

Nadere informatie

6,4. Werkstuk door een scholier 1810 woorden 11 maart keer beoordeeld

6,4. Werkstuk door een scholier 1810 woorden 11 maart keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 1810 woorden 11 maart 2002 6,4 349 keer beoordeeld Vak Techniek Computer De computer bestaat al 360 jaar. Dat is iets wat de meeste mensen niet verwachten, want ze denken dat

Nadere informatie

Prijsinfo Case Electronics computers

Prijsinfo Case Electronics computers Lenovo G50-70 Prijsinfo computers Geheugen Harde schijf Behuizing VGA kaart Geluidskaart CD-rom speler Speakers Netwerk Besturingssysteem Gewicht Afmetingen Garantie : 15" klasse notebook met i3 processor

Nadere informatie

1 Waar moet ik op letten als ik een PC koop?

1 Waar moet ik op letten als ik een PC koop? 1 Waar moet ik op letten als ik een PC koop? Inleiding Het besluit is gevallen. Je wilt een nieuwe computer kopen. Maar, je vindt het jammer dat je niet iemand kent die er verstand van heeft. Hieronder

Nadere informatie

GRT Computers Persoonlijk advies voor uw computer/laptop

GRT Computers Persoonlijk advies voor uw computer/laptop Computer systemen van Boxxed. Simple Powerfull Easy in this Boxx. Word samengesteld uit de beste componenten op computergebied. Kwaliteit bewijst zichzelf Echte kwaliteit bewijst zich pas in de loop der

Nadere informatie

WLAN EN LAN UITBREIDINGEN...

WLAN EN LAN UITBREIDINGEN... Inhoudsopgave File: Project_09.doc 25 augustus 2015 1 PROBLEEM... 2 1.1 WONING BESCHRIJVING... 2 1.2 ROUTER... 3 2 WLAN EN LAN UITBREIDINGEN... 4 2.1 NIEUWE SITUATIE 1... 4 2.2 NIEUWE SITUATIE 2... 5 3

Nadere informatie

TECHNISCHE SPECIFICATIES

TECHNISCHE SPECIFICATIES Blz.1 / 7 Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO Windows. Life without Walls. VAIO raadt Windows 7 aan. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Notebooks > W Serie > VPCW21S1E/T VPCW21S1E/T Mini-notebook

Nadere informatie

LESBRIEF HARDWARE. OPDRACHTEN Hierin vind je alle opdrachten die bij de module Hardware horen. Klas 2

LESBRIEF HARDWARE. OPDRACHTEN Hierin vind je alle opdrachten die bij de module Hardware horen. Klas 2 LESBRIEF HARDWARE OPDRACHTEN Hierin vind je alle opdrachten die bij de module Hardware horen. Klas 2 Inleidend Deze module gaat over de computer, om specifiek te zijn de onderdelen van de computer. Het

Nadere informatie

Ervaar de Realiteit in Full HD

Ervaar de Realiteit in Full HD EeeBox PC EB1501P Ervaar de Realiteit in Full HD De EeeBox PC EB1501-serie gaat het traditionele " DVD s kijken op een LCD TV" home entertainment concept trotseren. Met HDMI-output, een slot-load optische

Nadere informatie

Nieuwe computer en printer?

Nieuwe computer en printer? Nieuwe computer en printer? Waar moet ik op letten? Peer Custers Nieuwe computer: waarom? Huidige computer is defect Nog te repareren voor redelijke prijs? Huidige computer voldoet niet meer Geheugen bijplaatsen?

Nadere informatie

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie.

Laptop Folder. De prijzen die in deze folder staan vermeld zijn incl. Btw en startklaar geleverd en excl. arbeid en voorrijkosten op locatie. Laptop Folder Dit is onze laptop folder, hierin vindt u verschillende merken maar altijd met minimaal 2 jaar garantie. Deze garantie is op "hardware" en wij geven deze garantie aan "huis". De prijzen die

Nadere informatie

Annex X B Minimale Technische specificaties per product

Annex X B Minimale Technische specificaties per product Annex X B Minimale Technische specificaties per product TECHNISCHE SPECIFICATIES CSG CALVIJN Onderstaand worden de technische specificaties beschreven per productgroep. Eisen desktop Processor Intel, 64

Nadere informatie

Module 3: Scratch programmeren: is het logisch of is het niet logisch?

Module 3: Scratch programmeren: is het logisch of is het niet logisch? Module 3: Scratch programmeren: is het logisch of is het niet logisch? Inhoudsopgave Module 3: Scratch programmeren: is het logisch of is het niet logisch?...1 Wat is een computerprogramma eigenlijk?...2

Nadere informatie

STAGEDAG SAM DIEPSTRATEN

STAGEDAG SAM DIEPSTRATEN STAGEDAG SAM DIEPSTRATEN 4-4- 2014 Stagedag Sam Diepstraten Christoffel Breda Sam gaat leren: Deel 1 (+) Hoe een computer er van binnen uitziet. (+) Hoe het systeem is opgebouwd en hoe alles in elkaar

Nadere informatie

Verhip, ik houd één snoertje over???

Verhip, ik houd één snoertje over??? Verhip, ik houd één snoertje over??? Opleiding Medewerker Beheer ICT Versie 2010-2011 Naam: Datum: 1 Inleiding Voor je ligt een opdracht die je geheel zelfstandig dient uit te voeren. Lees voordat je begint

Nadere informatie

ITTL hardware verslag

ITTL hardware verslag ITTL hardware verslag Naam: Calvin William Klas: m4a Docent: De Lange Vak: ITTL Datum: 20-03 - 2012 1 Onderdeel / Trefwoorden Monitor (CRT, LCD, LED) Omschrijving en foto CRT: CRT-monitor staat voor cathode

Nadere informatie

Verder zijn er een aantal producten die je hierop kan aansluiten, hier zijn een aantal producten:

Verder zijn er een aantal producten die je hierop kan aansluiten, hier zijn een aantal producten: Opdracht door een scholier 1763 woorden 19 juli 2003 6,2 20 keer beoordeeld Vak Informatica De computer bestaat uit een aantal onderdelen o.a: De monitor Systeemkast Toetsenbord Muis Verder zijn er een

Nadere informatie

Hardware voor ICT-support

Hardware voor ICT-support Hardware voor ICT-support 1 Inhoud Inleiding... 9 Deel 1 De computer... 10 1 Soorten computers... 10 1.1 Supercomputers... 11 1.2 Mainframecomputers... 12 1.3 Minicomputers... 12 1.4 Personal computers...

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project stel ik een hele snelle computer samen voor het bedrijf Peer B.V.. Ook laat ik zien wat het grote verschil is tussen Windows 7 en Windows 8, de voor en nadelen laat ik zien. Ook

Nadere informatie

Eerste Hulp bij uw Digibord

Eerste Hulp bij uw Digibord Eerste Hulp bij uw Digibord 1 Inhoudsopgave Geen beeld op mijn digibord Blz. 3 Wel beeld, maar niets beweegt Blz. 10 De pen werkt niet Blz. 11 2 Geen beeld op mijn digibord Probleem : Geen beeld op het

Nadere informatie

Hardware Beginners. Processoren. Door Theo De Paepe

Hardware Beginners. Processoren. Door Theo De Paepe Hardware Beginners Processoren Merken en types Intel AMD * Pentium * Pentium II * Pentium III * Pentium 4 * Celeron * K6 * K7 / Athlon (64 BIT) * Duron * Sempron Opbouw En nog: * FPU * Datalijnen * Adreslijnen

Nadere informatie

Elke dag efficiënt en gebruiksgemak

Elke dag efficiënt en gebruiksgemak Blz.1 / 7 Producten Winkel Service en ondersteuning Club VAIO Windows. Life without Walls. VAIO raadt Windows 7 aan. Home > Alle Sony-producten > VAIO > Notebooks > E Serie > VPCEB1J1E/WI NIEUW! VPCEB1J1E/WI

Nadere informatie

LEERPLANSITUERING: BEGINSITUATIE:

LEERPLANSITUERING: BEGINSITUATIE: KaHo Sint-Lieven Bachelor in het Onderwijs: Secundair Onderwijs Campus WAAS Hospitaalstraat 23, 9100 Sint-Niklaas Lesvoorbereiding Tel.: 03 780 89 04 Fax: 03 780 89 03 E-mail: stagesecundair@kahosl.be

Nadere informatie

Hardware. De computer bestaat uit :

Hardware. De computer bestaat uit : 1 Hardware De computer bestaat uit : 1. Kast met voeding 2. Moederbord met : a) Processor b) Geheugen c) Toetsenbord / muisaansluiting d) Beeldschermaansluiting e) Uitbreidingsslots PCI PCIe16 (beeldschermkaart)

Nadere informatie

Software hoofdstuk 1. 1. Wat is de functie van een besturingssysteem? 2. Welke hoofdtaken heeft het besturingssysteem?

Software hoofdstuk 1. 1. Wat is de functie van een besturingssysteem? 2. Welke hoofdtaken heeft het besturingssysteem? Software hoofdstuk 1 1. Wat is de functie van een besturingssysteem? Een besturingssysteem ( in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's)

Nadere informatie