Naam: Mohamed Markouch Naam: Faizal Lartey Naam: Zumer Cankaya Klas: M44 ITTL. Docent: Meneer De Lange.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naam: Mohamed Markouch Naam: Faizal Lartey Naam: Zumer Cankaya Klas: M44 ITTL. Docent: Meneer De Lange."

Transcriptie

1 Naam: Mohamed Markouch Naam: Faizal Lartey Naam: Zumer Cankaya Klas: M44 ITTL. Docent: Meneer De Lange.

2 - inleiding -wanneer is de pc uitgevonden? - Wat hadden, of hebben, de volgende bedrijven met pc s te maken: IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, ADM. - Wat doet een transistor (in een computer)? - Wat is binaire taal? - Er zijn een aantal grote spelers op de markt die besturingssystemen (operating system) maken voor computers. Noem er minimaal drie. - Er zijn veel verschillende typen pc s. Bijvoorbeeld een notebook, netbook, desktop, tablet etc. Benoem er een aantal en beschrijf de verschillen. - Wat is en hoe werkt een LCD monitor? (LED monitor mag ook.) - Wat is een moederbord en wat zijn de functies van een moederbord? - Wat betekent onboard? - Wat is het verschil tussen de CMOS en de BIOS? - Benoem de opbouw van een harde schijf (HDD). - Benoem de opbouw van een harde schijf (SSD). - Wat is de functie van het RAM-geheugen? - Hoe kan het RAM-geheugen vergroot worden? Neem een gebruiksaanwijzing op in je verslag. - Wat doet een processor? - Wat wordt er bedoeld met de kloksnelheid van een pc? - Wat is het nut van de koeling in een computer? - Benoem drie manieren van koeling in een pc. - Wat is het nut van een videokaart in een pc en hoe zit het eigenlijk met de resolutie? - Wat is een netwerk? - Wat is internet?

3 - inleiding: Dit verslag gaat over alle soorten hardware die er beschikbaar zijn voor de computer. Wij gaan de taken eerlijk verdelen en we maken er een mooi verslag van. Wij proberen zoveel mogelijk informatie te geven over hardware. - Wanneer is de pc uitgevonden? In 1642 werd de eerste computer uitgevonden. De eerste computer was de Pascaline. De Pascaline is uitgevonden door de Fransman Blaise Pascal. Hij is geboren in Clermont-Ferrand (Frankrijk) op 19 Juni 1623 en gestorven in Parijs (Frankrijk) Wat hadden, of hebben, de volgende bedrijven met pc s te maken: IBM, Microsoft, Adobe, Apple, Intel, AMD. IBM is een bedrijf dat heel veel met de pc s werkt. Microsoft is een computersoftware waar de meeste pc s op werken. Adobe is een programma op de computer om bepaalde dingen te lezen. Apple is een bedrijf dat een eigen merk software heeft net zoals Microsoft en eigen pc s die alleen kunnen werken met hun eigen software. Intel is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van allerlei computeronderdelen zoals moederboard, chips, software enzovoorts. AMD is een bedrijf dat vooral microprocessoren en videokaarten aanbiedt. - Wat doet een transistor (in een computer)? Hij dient vooral om elektronische signalen te versterken of te schakelen - Wat is binaire taal? Binaire code is een serie van bits uitgedrukt in 1'en en 0'en, b.v Bits zijn twee getallen en die twee getallen zijn de 0 en de Er zijn een aantal grote spelers op de markt die besturingssystemen (operating system) maken voor computers. Noem er minimaal drie. Intel, AMD en DELL. - Er zijn veel verschillende typen pc s. Bijvoorbeeld een notebook, netbook, desktop, tablet etc. Benoem er een aantal en beschrijf de verschillen.

4 Notebook is een draagbare laptop heel erg handig voor onderweg je kan ermee werken en op internet gaan als het nodig is. Netbook is een hele kleine laptop die zo in je handtas past de functies ervan zijn hetzelfde als de notebook en de laptop. Desktop is de achtergrond van de scherm van de pc. Waar je zowel alles kan vinden het dient als een scherm zodat je alles kan zien wat je doet. Een tablet heb je bijna van alle merken zowel van Samsung tot Apple. De functies ervan zijn gewoon surfen op het internet je kan alles zoeken en internet gebruiken je kan er helaas niet heel veel op doen zoals met een pc en is ook niet zo snel maar het is een handig apparaat. - Wat is en hoe werkt een LCD monitor? (LED monitor mag ook.) Lcd is Engels voor vloeibaar-kristalscherm, het zijn hele platte schermen die weinig energie verbruiken en daarom heel handig zijn voor apparaten die weinig energie kunnen verbruiken. - Wat is een moederbord en wat zijn de functies van een moederbord? Een moederbord is de hoofd van de hele pc alles wat gebeurt gaat via de moederbord en alles is aangesloten aan de moederbord. - Wat betekent onboard? On-board betekent ingebouwde. De onderdelen die in de computer zitten zoals de harde schijf, moederboard en de geluidskaart zijn on-board. - Wat is het verschil tussen de CMOS en de BIOS? Bij sommige BIOS-systemen van computers is weinig in te stellen. Sommige computerfabrikanten willen niet dat gebruikers iets verkeerd kunnen instellen. Wanneer een computerhobbyist zelf een computer samenstelt, dan is er ruime keuze aan moederborden met vele instelmogelijkheden van het BIOS. CMOS-schakelingen worden in allerlei elektronische apparaten gebruikt. Een van de grote voordelen van CMOS is het zeer lage stroomverbruik. CMOS is daardoor geschikt voor gebruik in combinatie met batterijvoeding - Benoem de opbouw van een harde schijf (HDD) en benoem de opbouw van een harde schijf (SSD). Er zijn 2 soorten harde schijven: de HDD en de SSD SSD: Een solid state drive (SSD) is een medium om digitaal gegevens op te bewaren met behulp van niet-vluchtig of vluchtig geheugen (bijvoorbeeld SDRAM). SSD's worden voornamelijk gebruikt in computertoepassingen waar traditioneel een harde schijf gebruikt werd.

5 HDD: Een harde schijf, van het Engelse hard disk drive of HDD, is een vorm van extern geheugen, een elektromechanisch computeronderdeel waarop gegevens bewaard kunnen worden - Wat is de functie van het RAM-geheugen? RAM is het geheugen opgeslagen. Het is niet de hersenen als de 1e poster zei. Het geheugen wordt gebruikt voor het opslaan programma's die momenteel worden uitgevoerd zodat gegevens kunnen worden benaderd door de CPU als nodig is. RAM is nodig omdat het veel sneller is om de gegevens van RAM dan vanaf de harde schijf toegang. Hoe meer RAM hoe beter. Als RAM vult dan de CPU zal hebben om te beginnen met het omwisselen van gegevens uit het RAM-geheugen naar de vaste schijf waarin alles vertraagt. U moet RAM of de computer zou helemaal niet functioneren. - Hoe kan het RAM-geheugen vergroot worden? Neem een gebruiksaanwijzing op in je verslag. Random-access memory, acroniem RAM, Engels voor geheugen met willekeurige toegang, is een computergeheugen, altijd intern, waarvan iedere geheugenplaats even snel toegankelijk is. - Wat doet een processor? Een onmisbaar onderdeel in elke computer is de processor, in het Nederlands ook wel de centrale verwerkings-eenheid genoemd. In het Engels spreken we over de CPU (Central Processing Unit). De processor in een computer is verantwoordelijk voor alle berekeningen en aansturingen. Hoe sneller de processor zijn berekeningen kan uitvoeren en zaken kan. - Wat wordt er bedoeld met de kloksnelheid van een pc? De kloksnelheid, vaak uitgedrukt in hertz of een veelvoud daarvan, duidt aan hoe vaak per seconde een signaal gelezen, geschreven of verwerkt wordt in bijvoorbeeld de processor van eencomputer. Bij een computer is het vaak bepaald door de frequentie van een kristaloscillator. Typisch voor deze kristaloscillator is een vaste sinusoïdale golfvorm, het frequentie-referentie-signaal. Elektronische circuits vertalen de golfvorm in een vierkante golf van dezelfde frequentie. - Wat is het nut van de koeling in een computer? De koeling zorgt ervoor dat de pc niet te warm wordt en niet oververhit raakt waardoor de computer normaal kan functioneren zonder enig probleem. - Benoem drie manieren van koeling in een pc.

6 Er zijn drie manieren van koeling voor een pc namelijk: luchtkoeling, waterkoeling en ventilator. - Wat is het nut van een videokaart in een pc en hoe zit het eigenlijk met de resolutie? Binnen de computer wordt altijd met digitale data gewerkt. Dat betekent dat beelden in computertaal als een enorme reeks 1-en en 0-en weergegeven worden. De videokaart zet deze digitale data (aangeleverd door de CPU) om in een analoog signaal dat naar de monitor verstuurd wordt. Een videokaart is bijna een computer op zich. Je treft er net als op het moederbord een chipset met een processor en geheugen aan. De processor op de videokaart wordt Graphics Processing Unit (GPU) genoemd. De GPU lijkt op de hoofdprocessor van de computer (CPU). De GPU is alleen specifiek ontworpen voor het verwerken van grafische data. Maar hoe werken deze dingen samen om beelden weer te geven? Hieronder staat in chronologische volgorde hoe een beeldje door de onderdelen op de videokaart op het scherm gezet wordt. Informatie over het weer te geven plaatje wordt in digitale vorm van de CPU naar de videokaart gestuurd. Deze data is gegenereerd door software op de computer. De data wordt in de GPU verwerkt. Er wordt een plaatje opgebouwd door voor elke pixel op het beeldscherm de juiste kleur te bepalen. Dit proces is in het bijzonder bij 3D spellen zeer intensief. Het beeld wordt opgeslagen in het geheugen van de videokaart. Het beeld wordt vanuit het geheugen naar de digitaal-naar-analoog-converter gestuurd (RAMDAC). Deze zet het digitale plaatje om in een analoog signaal. Het analoge signaal wordt vanuit de RAMDAC via de kabel naar de monitor gestuurd. - Wat is een netwerk? Een computernetwerk is een groep computers die met elkaar verbonden zijn. Dit kan bedraad als zowel draadloos zijn. In het laatste geval spreken we dan over een draadloos netwerk oftewel een Wireless Local Area Network (WLAN) Een netwerk kan al bestaan uit twee computers die met elkaar communiceren cq praten. Dit praten gebeurt via een bepaalde taal. Ook wel protocol genoemd. Doordat de meeste computers wereldwijd de zelfde taal spreken is communicatimogelijk. De naam van deze taal is: Transmission Control De soorten Netwerken Er zijn diverse netwerken in omloop we hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet: 1. Personal Area Network (PAN) - Voor communicatie tussen computers dicht bij een persoon. Voorbeelden van hardware welke gebruikt wordt in een PAN zijn: o.a. Printers, PDA'S en telefoons 2. Local Area Network (LAN) - Een netwerk welke een klein gebied beheerst. Voorbeelden zijn een thuisnetwerk, op kantoor of een willekeurig gebouw.3. Campus Area Network (CAN) - Een netwerk welke twee LAN'S met elkaar verbind maar binnen een bepaald gebied blijft zoals een Universiteits Campus industrieel complex of militaire basis.

7 4. Metropolitan Area Network (MAN) - Verbind twee of meer LAN netwerken of CAN netwerken met elkaar maar blijft binnen de stadsgrenzen. 5. Wide Area Network (WAN) - Een netwerk welke een relatief groot gebied bestrijkt bijvoorbeeld van stad naar stad en van land naar land. - Wat is internet? Internet is de verzamelnaam voor een groep wereldwijd verspreide informatiebronnen die aan elkaar gekoppeld zijn. De omvang van dit netwerk is zo uitgebreid, dat deze door geen enkel persoon of instantie volledig te bevatten is. Het internet kan beschouwd worden als een van de belangrijkste technologische uitvindingen die er tot nu toe zijn gedaan. Het is misleidend om het internet te zien als uitsluitend een netwerk. De aan elkaar gekoppelde computer netwerken functioneren als transportmedium van informatie die daarin is opgeslagen. Het uitzonderlijke van het internet is de informatie zelf, door een druk op de knop kan snel en doeltreffend informatie opgeroepen worden die anders niet of nauwelijks te raadplegen is. Van de kleinste homepage tot de grootste internetsite kan men oproepen zonder zich te bekommeren omtrent de herkomst. Het internet is een mens georiënteerde sociëteit die het mogelijk maakt dat miljoenen mensen over de hele wereld ongeacht hun leeftijd, huidskleur, religie of politieke achtergrond vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, wereldwijd kunnen communiceren over de meest uiteenlopende onderwerpen denkbaar.

ALGEMENE COMPUTERKENNIS INHOUDSOPGAVE

ALGEMENE COMPUTERKENNIS INHOUDSOPGAVE ALGEMENE COMPUTERKENNIS INHOUDSOPGAVE 1. AFKORTINGEN EN BEGRIPPEN... 2 a) computer... 2 b) scherm... 3 c) data... 4 d) internet... 8 e) telecommunicatie... 9 f) Diverse begrippen... 10 2. SNELTOETSCOMBINATIES

Nadere informatie

Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel.

Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel. Een introductie voor netwerken en video over TCP/IP door Edwin Schriel. Pagina ( s) Inhoudsopgave. 1 Inleiding. 2 Wat is een netwerk. 3 IP adres. 3 IP netwerken. 3 Ethernet. 4 Hub(s) en switches. 5 Bruggen.

Nadere informatie

Netwerken & Internetten Inhoud

Netwerken & Internetten Inhoud Forensische informatica Netwerken & Internetten 1-59 Netwerken & Internetten Inhoud Netwerken & Internetten... 1 Inhoud...1 1. Netwerken...3 1.1. Inleiding...3 1.2. Wat is een netwerk?...3 1.3. Soorten

Nadere informatie

Vodafone Mobile Broadband

Vodafone Mobile Broadband Gebruikershandleiding: Vodafone Mobile Broadband Gebruikershandleiding: Vodafone Mobile Broadband Inhoudsopgave Introductie 3 Systeemvereisten 3 Software downloaden en installeren 4 Standaard gebruik 7

Nadere informatie

4 Servers 77 4 SERVERS. Waarin de koningen van een computernetwerk eigenlijk eerder dienaars van hun netwerkvolk blijken te zijn.

4 Servers 77 4 SERVERS. Waarin de koningen van een computernetwerk eigenlijk eerder dienaars van hun netwerkvolk blijken te zijn. 4 Servers 77 4 SERVERS Waarin de koningen van een computernetwerk eigenlijk eerder dienaars van hun netwerkvolk blijken te zijn. 78 www.sleutelboek.eu 4.1 Client/server-verwerking Het begrip client/server

Nadere informatie

VOLLEDIGE TEKSTEN UIT DE SLIDESHOWS MEDIA / COMMUNICATIE. Inleiding

VOLLEDIGE TEKSTEN UIT DE SLIDESHOWS MEDIA / COMMUNICATIE. Inleiding VOLLEDIGE TEKSTEN UIT DE SLIDESHOWS MEDIA / COMMUNICATIE Inleiding Je maakt foto s met je mobiel, kijkt naar clips op MTV en maakt vrienden op sociale netwerken. Je speelt een game op je computer, kijkt

Nadere informatie

KENNISMAKING MET BECKHOFF PLC EN TWINCAT

KENNISMAKING MET BECKHOFF PLC EN TWINCAT KENNISMAKING MET BECKHOFF PLC EN TWINCAT OPLEIDING TAS/PLC TECHNICUS AANDRIJFSYSTEMEN PROGRAMMEERBARE LOGISCHE CONTROLLERS CENTRUM VOOR VOLWASSENENONDERWIJS SINTE ANNALAAN 99 B BE-9300 9300-AALST M. BONNER

Nadere informatie

Den Haag www.muscom.nl. 1 Wat is telecommunicatie? 2 Telegrafie. 3 Telefonie. 4 Telecommunicatie. 5 Woordenlijst. 6 Verder lezen en kijken

Den Haag www.muscom.nl. 1 Wat is telecommunicatie? 2 Telegrafie. 3 Telefonie. 4 Telecommunicatie. 5 Woordenlijst. 6 Verder lezen en kijken TELE Hier lees je er alles over. Handig voor je werkstuk of spreekbeurt! 1 Wat is telecommunicatie? 2 Telegrafie 3 Telefonie 4 Telecommunicatie 5 Woordenlijst 6 Verder lezen en kijken Telefoonkaarten Den

Nadere informatie

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server?

Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Whitepaper Cloud Computing voor het MKB: eigen server of Cloud server? Wanneer een kantoorserver moet worden vervangen, staat het management daarbij voor de keuze om op de traditionele manier te blijven

Nadere informatie

De computer. Michel Gielens Cursus PC voor beginners 1

De computer. Michel Gielens Cursus PC voor beginners 1 De computer Wat kun je met een computer doen? internetten communiceren met familie / vrienden via email conversaties houden via een chatbox reizen plannen, dagtrips uitstippelen gewoon informatie zoeken

Nadere informatie

De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design

De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design white paper Heeft ú al een ecm systeem? 4 april 2013 Bas Fockens, directeur Datacon BV De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design Door de komst van de smartphone en tablets is

Nadere informatie

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet

Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet Workshop - Dynamic DNS De beelden van je IP-camera bekijken via internet In deze workshop Introductie...2 Eminent EM4483 Draadloze Internet Camera...2 Uitleg van de term Dynamic DNS...3 Voordelen van DynDNS...3

Nadere informatie

Bouwen aan een sterke internationale vakbeweging vanaf de werkvloer. Een gebruiksaanwijzing voor vakbondsactivisten

Bouwen aan een sterke internationale vakbeweging vanaf de werkvloer. Een gebruiksaanwijzing voor vakbondsactivisten Nieuwe Sociale Media: Bouwen aan een sterke internationale vakbeweging vanaf de werkvloer Een gebruiksaanwijzing voor vakbondsactivisten TIE Netherlands en Networganization Mei 2012 Amsterdam 1876 door

Nadere informatie

1 Informatieverwerkende systemen

1 Informatieverwerkende systemen Hoofdstuk 1 Informatieverwerkende systemen 1.1 1 Informatieverwerkende systemen 1 WAT IS INFORMATICA? In de onderbouw heb je kennis gemaakt met het gebruik van ICT (Informatie- en CommunicatieTechnologie).

Nadere informatie

NAS staat voor Network Attached Storage ofwel gegevens opslag verbonden aan een netwerk. Wat niet in de afkorting of de omschrijving van NAS voorkomt is dat een NAS intelligentie bezit. Intelligentie in

Nadere informatie

Een internetverbinding draadloos delen

Een internetverbinding draadloos delen Draadloos internet heeft de toekomst, maar het zal nog even duren voordat u dit betaalbaar via uw telecomaanbieder kunt doen. Maar wel kunt u alvast een eigen draadloos netwerk aanleggen om overal in huis

Nadere informatie

Wegwijs in digitale foto s. Lezen. Hannie van Osnabrugge. u i t g e v e r ij coutinho. bussum 2011

Wegwijs in digitale foto s. Lezen. Hannie van Osnabrugge. u i t g e v e r ij coutinho. bussum 2011 Wegwijs in digitale foto s Lezen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2011 Deze leesteksten horen bij Wegwijs in digitale foto s van Hannie van Osnabrugge. 2009 Hannie van Osnabrugge

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Wilt u morgen digitaliseren?

Wilt u morgen digitaliseren? Wilt u morgen digitaliseren? Lees dan vandaag deze handleiding Alles over digitale documentstromen Effectief digitaliseren Inhoudsopgave 1 Het nut van Digitaal Werken 5 Wat is digitaal werken? 5 Meer dan

Nadere informatie

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Gebouwbeheer met Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Het beheer van het klimaat in een gebouw is steeds

Nadere informatie

Trendonderzoek mobiele technologie

Trendonderzoek mobiele technologie Trends gebruik mobiele technologie binnen het hoger onderwijs en onderzoek Inhoudsopgave 1 Onderzoeksverantwoording kwalitatief 8 onderzoek 2 Resultaten kwalitatief onderzoek 10 3 Generieke behoeften ten

Nadere informatie

Rapportage 2014 Media Standaard Survey (MSS)

Rapportage 2014 Media Standaard Survey (MSS) Rapportage 214 Media Standaard Survey (MSS) 2 maart 215 Auteursrecht voorbehouden. Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming

Nadere informatie

De toekomst van de zoekmachines. Wie zoekt die vindt

De toekomst van de zoekmachines. Wie zoekt die vindt De toekomst van de zoekmachines Wie zoekt die vindt Soms wordt het web vergeleken met een gigantische bibliotheek waar iemand alle boeken door elkaar heeft gegooid en waar je geblindoekt op zoek mag naar

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

Faculteit der Maatschappijwetenschappen

Faculteit der Maatschappijwetenschappen ANTON DE KOM UNIVERSITEIT VAN SURINAME Faculteit der Maatschappijwetenschappen De opzet van de Interne Controle Unit voor de districten middels "Wide Area Network" (WAN) binnen het "Decentralization and

Nadere informatie

FinishLynx specifieke theorie

FinishLynx specifieke theorie FinishLynx specifieke theorie Onderdelen van het systeem PC vereisten Software installatie Software instellingen Plaatsing van de camera Een race timen Atletiekunie 2 Over deze handleiding... De reden

Nadere informatie

Willekeurige Getallen

Willekeurige Getallen Willekeurige Getallen Creatie en gebruik van willekeurige getallen door computers Eindwerk voorgedragen door Frederik De Paepe tot het behalen van het diploma Bachelor in Grafische en Digitale Media afstudeerrichting

Nadere informatie

Alles wat u wilde weten over comprimeren (maar nooit durfde te vragen) Inleiding tot de informatietheorie voor investeerders

Alles wat u wilde weten over comprimeren (maar nooit durfde te vragen) Inleiding tot de informatietheorie voor investeerders Claude E. Shannon (1916-2001), de vader van de informatietheorie Alles wat u wilde weten over comprimeren (maar nooit durfde te vragen) Inleiding tot de informatietheorie voor investeerders 1 Alles wat

Nadere informatie

Inzet van Social Media

Inzet van Social Media Inzet van Social Media Wat zijn sociale media? Sinds enkele jaren is de term sociale media gemeengoed geworden. In deze gratis cursus leert u wat u allemaal kunt doen met behulp van sociale media. U zult

Nadere informatie

8/2 GroupWise. 8/2.1 GroupWise als groupwareoplossing

8/2 GroupWise. 8/2.1 GroupWise als groupwareoplossing Mail & Messaging 8/2 GroupWise 8/2.1 GroupWise als groupwareoplossing Als bijzondere toepassing voor de communicatie in netwerken (het werken in groepen) moet beslist het product GroupWise van Novell worden

Nadere informatie