5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat"

Transcriptie

1 Bekaert Jaarverslag 2013 Financieel Overzicht Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat 5.1. Bedrijfsresultaat (EBIT) per functie verschil Omzet Kostprijs van verkopen Marge op omzet Commerciële kosten Administratieve kosten Kosten voor onderzoek en ontwikkeling Andere bedrijfsopbrengsten Andere bedrijfskosten Bedrijfsresultaat vóór eenmalige opbrengsten en kosten (REBIT) Eenmalige opbrengsten en kosten Bedrijfsresultaat (EBIT) Omzet en marge op omzet verschil (%) Omzet ,9% Kostprijs van verkopen ,3% Marge op omzet ,7% Marge op omzet in % van omzet 13,8% 15,1% De geconsolideerde omzet van Bekaert daalde met 7,9% t.o.v Met betrekking tot de activiteiten in Venezuela hebben de toepassing van inflatieboekhouden en de waardering tegen de economische wisselkoers sinds het begin van 2013 de omzet negatief beïnvloed met 3,2% (ongeveer 110 miljoen). Andere wisselkoersschommelingen (in hoofdzaak USD, CLP, INR en JPY) versterken deze omzetdaling met 2,4% (ongeveer 81 miljoen). De netto-impact van acquisities (integratie van Southern Wire) en afstotingen (industriële deklagenactiviteiten) resulteren in een stijging met 0,9%. Organisch is de omzet gedaald met 3,3%, veroorzaakt door een prijsdaling als gevolg van lagere walsdraadprijzen en de prijsdruk in een wereldwijde competitieve omgeving, deels gecompenseerd door lichte volumestijgingen. De marge op omzet was stabiel in nominale termen. De negatieve impact van wijzigingen in de verwerking van de activiteiten in Venezuela in consolidatie bedroeg bijna 25 miljoen. Andere wisselkoersschommelingen resulteren in een verdere daling met 10,5 miljoen. Vergeleken met vorig jaar droegen de organische zaagdraadactiviteiten positief bij tot de marge op omzet, terwijl bijna alle productgroepen in Noord-Amerika minder bijdroegen in vergelijking met het vorige jaar. Overheadkosten verschil (%) Commerciële kosten ,7% Administratieve kosten ,5% Kosten voor onderzoek en ontwikkeling ,1% Totaal ,9% Naast de impact van de wisselkoersschommelingen, heeft de afname van commerciële kosten voornamelijk te maken met de terugname van de provisies voor dubieuze debiteuren in 2013, in tegenstelling tot de aanleg van bijkomende provisies in De administratieve kosten en de kosten voor onderzoek en ontwikkeling zijn afgenomen door kostenbesparingen.

2 32 Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag 2013 Andere bedrijfsopbrengsten verschil Ontvangen royalty's Winsten op verkoop van materiële en immateriële vaste activa Gerealiseerde wisselresultaten op verkopen en aankopen Overheidssubsidies Diverse Totaal Overheidssubsidies hebben voornamelijk betrekking op subsidies in China. Er zijn geen aanwijzingen dat er niet zal kunnen voldaan worden aan de voorwaarden voor deze subsidies en dus ook niet dat de subsidies mogelijk teruggestort moeten worden in de toekomst. Andere bedrijfskosten verschil Verliezen op verkoop van materiële en immateriële vaste activa Afschrijvingen op immateriële vaste activa Bankkosten Aan belastingen gerelateerde kosten (andere dan winstbelastingen) Diverse Totaal De afname van Diverse is in hoofdzaak het gevolg van eenmalige transitiekosten in verband met een verandering van dienstverlener in Eenmalige opbrengsten en kosten verschil Herstructurering - bijzondere waardeverminderingen Herstructurering - overige opbrengsten Herstructurering - overige kosten Overige bijzondere waardeverminderingen Winsten bij verkoop van activiteiten Verliezen bij verkoop van activiteiten Winsten bij gefaseerde overnames Overige opbrengsten Overige kosten Totaal Van de in totaal -29 miljoen eenmalige opbrengsten en kosten heeft -13 miljoen betrekking op herstructureringsprogramma s, waarvan de stopzetting van de activiteiten in de staaldraadfabriek van Bekaert Canada en de herschikking van de productieactiviteiten van Cold Drawn Products (UK) het belangrijkste deel uitmaken. De herstructureringsprogramma s aangekondigd in 2012 werden verder uitgewerkt en de kosten die dit met zich bracht, werden gecompenseerd door terugnames van vorig jaar aangelegde voorzieningen. Overige bijzondere waardeverminderingen hebben betrekking op materiële vaste activa in de roestvaststaalactiviteit van Bekaert Mukand Wire Industries (India) en op de geplande upgrade van de fabriek in Rome (USA) in De winsten bij verkoop van activiteiten in 2012 hebben voornamelijk betrekking op de afstoting van de industriële deklagenactiviteiten en in 2013 op de verkoop van de geavanceerde filtratie-activiteiten. De overige kosten omvatten in hoofdzaak de aanpassing van de milieuvoorzieningen en verschillende kleinere eenmalige effecten.

3 Bekaert Jaarverslag 2013 Financieel Overzicht Bedrijfsresultaat (EBIT) per aard van opbrengsten en kosten De onderstaande tabel levert bijkomende informatie over de toewijzing van de voornaamste componenten van het bedrijfsresultaat (EBIT) per aard van de opbrengsten en kosten. Omzet % % Eenmalige opbrengsten Andere bedrijfsopbrengsten Totaal bedrijfsopbrengsten Zelfgeproduceerde materiële vaste activa ,0% ,0% Grondstoffen ,0% ,0% Halfproducten en handelsgoederen ,9% ,9% Voorraadwijziging goederen in bewerking en gereed product ,0% ,3% Personeelskosten ,6% ,9% Afschrijvingen en waardeverminderingen ,6% ,7% Bijzondere waardeverminderingen ,7% ,3% Vervoer- en verhandelingskosten gereed product ,3% ,3% Hulpstoffen en wisselstukken ,9% ,4% Kosten voor nutsvoorzieningen ,0% ,6% Onderhouds- en herstellingskosten ,4% ,3% Uitgaven voor operationele leasing ,6% ,6% Commissies in commerciële kosten ,2% ,1% Douane en accijnzen ,8% ,8% ICT kosten ,9% ,7% Reclame- en promotiekosten ,2% ,2% Reis-, restaurant- en hotelkosten ,1% ,0% Consultancy en overige honoraria ,6% ,6% Kantoorbenodigdheden en -uitrusting ,4% ,4% Durfkapitaalfondsen O&O ,0% ,0% Tijdelijke of externe personeelskosten ,5% ,6% Verzekeringskosten ,2% ,1% Diverse bedrijfskosten ,1% ,8% Totaal bedrijfskosten ,1% ,3% Bedrijfsresultaat (EBIT) ,4% ,3% 1 IAS 19R herwerkingseffect in 2012: -0,7 miljoen.

4 34 Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag Renteopbrengsten en -lasten Renteopbrengsten van financiële activa niet geclassificeerd als tegen RWVR Renteopbrengsten Rentelasten van financiële verplichtingen niet geclassificeerd als tegen RWVR Rentelastaanpassingen voortkomend uit economische afdekkingen Rentelasten Rentegedeelte van rentedragende voorzieningen Rentelasten Totaal IAS 19R herwerkingseffect in 2012: -1.3 miljoen. De daling van de rentelasten is hoofdzakelijk te wijten aan een belangrijke daling van de financiële schulden met 186 miljoen en een lagere gemiddelde rentevoet. Rentelasten van financiële verplichtingen niet geclassificeerd als tegen reële waarde via het resultaat (RWVR) hebben betrekking op alle schuldinstrumenten van de groep, met uitzondering van de renterisicobeperkende derivaten aangemerkt als economische afdekkingen (zie toelichting 7.3. Beheer van financiële risico s en derivaten ). De betaalde of ontvangen interesten uit deze laatste worden gerapporteerd als rentelastaanpassingen voortkomend uit economische afdekkingen. Het rentegedeelte van rentedragende voorzieningen heeft voornamelijk betrekking op de nettorente op de nettoverplichting / (vordering) uit hoofde van toegezegdpensioenverplichtingen (zie toelichting Voorzieningen voor personeelsbeloningen ) Overige financiële opbrengsten en lasten Waardeaanpassingen van derivaten Waardeaanpassingen van afgedekte posities Wisselresultaten op afgedekte posities Impact van derivaten Overige wisselresultaten Bijzondere waardeverminderingen op financiële activa beschikbaar voor verkoop Effect van inflatieboekhouden Meerwaarden en minwaarden op verkoop van niet-geconsolideerde deelnemingen Dividenden van niet-geconsolideerde deelnemingen Bankkosten en heffingen op financiële transacties Bijzondere waardeverminderingen en terugnemingen op leningen en overige vorderingen Overige Totaal Waardeaanpassingen omvatten de wijzigingen in reële waarde van alle derivaten die niet als kasstroomafdekkingen worden aangemerkt, alsook van leningen die afgedekt zijn door een reëlewaardeafdekking. De hier getoonde impact van derivaten omvat geen effecten die opgenomen werden in andere elementen van de winsten-verliesrekening, zoals rentelasten, kostprijs van verkopen of andere bedrijfsopbrengsten en -kosten. Voor meer details betreffende de impact van derivaten, zie toelichting 7.3. Beheer van financiële risico s en derivaten. Nadat een bijzondere waardevermindering van 7,9 miljoen werd opgenomen op de deelneming van de Groep in Shougang Concord Century Holdings Ltd in 2012, werd nogmaals een bijzondere waardevermindering van 1,3 miljoen geboekt op 30 juni 2013, aangezien de aandelenkoers opnieuw gedaald was op de beurs van Hong Kong. Tegen het einde van het jaar was de aandelenkoers opnieuw wat gestegen, wat resulteerde in de opname van een reëlewaardewinst van 0,6 miljoen via eigen vermogen (zie toelichting 6.5. Overige vaste activa ).

5 Bekaert Jaarverslag 2013 Financieel Overzicht Winstbelastingen Verschuldigde belastingen over het lopend jaar Verschuldigde belastingen over de voorbije jaren Uitgestelde belastingen wegens wijzigingen in tijdelijke verschillen Uitgestelde belastingen wegens wijzigingen in uitgestelde belastingvoeten Totale belastinglast Verband tussen de totale belastinglast en winst vóór belastingen In onderstaande tabel wordt met winst vóór belastingen bedoeld: resultaat vóór belastingen. Winst vóór belastingen Belastinglast op resultaten van fiscale entiteiten tegen de theoretische lokale belastingvoet van de betrokken landen Belastinglast op de uitkering van overgedragen winsten Totale theoretische belastinglast Theoretische belastingvoet -34,7% -25,5% Belastingimpact van: Fiscaal niet-aftrekbare uitgaven Andere belastingvoeten en speciale belastingregimes Niet-opgenomen uitgestelde belastingvorderingen Aanwending van voorheen niet-opgenomen uitgestelde belastingvorderingen Belastingen met betrekking tot voorgaande jaren Fiscaal vrijgestelde inkomsten Overige Totale belastinglast Werkelijke belastingvoet N/A -89,2% 1 2 IAS 19R herwerkingseffect in 2012: -1,9 miljoen. De kost voor 2013 is laag omdat de waarde in de toelichting een samenvoeging is van positieve resultaten in landen met een lagere belastingvoet en negatieve resultaten in landen met een hogere belastingvoet die ten opzichte van elkaar afgezet worden. Andere belastingvoeten en speciale belastingregimes weerspiegelen tijdelijke belastingvrijstellingen en de notionele interestaftrek.

6 36 Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag Aandeel in het resultaat van joint ventures en geassocieerde ondernemingen De resultaten van de Braziliaanse joint ventures werden in 2013 aangezwengeld door hogere verkopen en kostenbesparingen (zie toelichting 6.4. Deelnemingen in joint ventures en geassocieerde ondernemingen ). Het verlies van BOSFA Pty Ltd in 2012 was voornamelijk het gevolg van een bijzondere waardevermindering op een gebouw dat voorheen gebruikt was voor de productie van staalkoord. Het resultaat van Bekaert Xinyu Metal Products Co Ltd was in 2012 eveneens negatief beïnvloed door bijzondere waardeverminderingen op activa. Joint ventures BOSFA Pty Ltd Australië Belgo Bekaert Arames Ltda Brazilië BMB-Belgo Mineira Bekaert Artefatos de Arame Ltda Brazilië Bekaert Faser Vertriebs GmbH Duitsland Bekaert Xinyu Metal Products Co Ltd China Totaal Winst per aandeel 2013 Aantal Gewogen gemiddeld aantal gewone aandelen (basisberekening) Verwateringseffect van uitgegeven warrants en opties Gewogen gemiddeld aantal gewone aandelen (na verwateringseffect) Basisberekening Perioderesultaat toerekenbaar aan de Groep en aan de gewone aandeelhouders (in duizend ) Winst per aandeel (in ) 0,420 0, Aantal Gewogen gemiddeld aantal gewone aandelen (basisberekening) Verwateringseffect van uitgegeven warrants en opties Gewogen gemiddeld aantal gewone aandelen (na verwateringseffect) Na verwateringseffect Basisberekening Na verwateringseffect Perioderesultaat toerekenbaar aan de Groep en aan de gewone aandeelhouders (in duizend ) Winst per aandeel (in ) -3,334-3,328 De gewogen gemiddelde slotkoers tijdens 2013 was 24,93 per aandeel (2012: 22,59 per aandeel). De volgende opties en warrants hebben een uitoefenprijs die hoger lag dan de gewogen gemiddelde slotkoers en waren dus antidilutief tijdens de verslagperiode: Niet-dilutieve instrumenten Datum van toekenning Uitoefenprijs (in ) Aantal toegekend Aantal uitstaand SOP2 - opties , SOP2 - opties , SOP2 - opties , SOP warrants , SOP warrants , SOP warrants , SOP opties , SOP opties , Voor meer informatie i.v.m. warrants en opties, zie toelichting Gewone aandelen, eigen aandelen, warrants en aandelenopties.

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat Bekaert Jaarverslag 202 Financieel Overzicht 29 5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat 5.. Bedrijfsresultaat (EBIT) per functie verschil Omzet 3 339 957 3 460 624

Nadere informatie

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat 28 Financieel overzicht Bekaert Jaarverslag 2011 5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat 5.1. Bedrijfsresultaat (EBIT) per functie verschil Omzet 3 262 496 3 339 957

Nadere informatie

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat 30 5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat 5.1. Bedrijfsresultaat (EBIT) per functie verschil Omzet 3 185 628 3 215 714 30 086 Kostprijs van verkopen -2 703 316-2

Nadere informatie

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening Bekaert Jaarverslag 2017 101 5. Elementen van de winst-en-verliesrekening 5.1. Bedrijfsresultaat (EBIT) per functie verschil Omzet 3 715 217 4 098 247 383 030 Kostprijs van verkopen -3 058 093-3 396 431-338

Nadere informatie

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat 32 Financieel overzicht Bekaert Jaarverslag 206 5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat 5.. Bedrijfsresultaat (EBIT) per functie in duizend 205 206 verschil Omzet

Nadere informatie

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat Bekaert Jaarverslag 2015 Financieel Overzicht 29 5. Elementen van de winst-en-verliesrekening en het volledig perioderesultaat 5.1. Bedrijfsresultaat (EBIT) per functie verschil Omzet 3 215 714 3 671 081

Nadere informatie

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening

5. Elementen van de winst-en-verliesrekening Bekaert jaarverslag 2018 109 5. Elementen van de winst-en-verliesrekening 5.1. Netto-omzet Het effect van een eerste toepassing van IFRS 15 Opbrengsten uit contracten met klanten op de opbrengsten van

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening 4 Financieel overzicht Bekaert Jaarverslag 2011 Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde winst-en-verliesrekening Omzet 5.1. 3 262 496 3 339 957 Kostprijs van verkopen 5.1. -2 358 225-2 688 542 Marge

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening 4 Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag 203 Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde winst-en-verliesrekening - Jaren afgesloten per 3 december Omzet 5.. 3 460 624 3 85 628 Kostprijs van verkopen

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening 4 Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde winst-en-verliesrekening Omzet 5.1. 3 671 081 3 715 217 Kostprijs van verkopen 5.1. -3 073 407-3 025 225 Marge op omzet 5.1. 597 674 689 992 Commerciële kosten

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening 4 Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag 2012 Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde winst-en-verliesrekening in duizend - Jaren afgesloten per 31 december Omzet 5.1. 3 339 957 3 460 624 Kostprijs

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening JAREN AFGESLOTEN PER 31 DECEMBER Toel. 2003 2002 Herwerking 2002 Omzet 3 1 796 987 1 863 467 1 863 467 Kostprijs van verkopen 5 (1 424 481) (1 489 779) (1 489

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 2012 2013 evolutie Q4 2012 Q4 2013 evolutie Herzien* Herzien* niet Omzet 3.091 2.865-7,3% 812 739-9,0% Kostprijs van verkopen (2.222) (2.031)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q1 2012 Herzien* Q1 2013 evolutie Omzet 734 705-4,0% Kostprijs van verkopen (526) (502) -4,6% Brutowinst 208 203-2,4% Verkoopkosten (97) (94)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q2 2012 Herzien* Q2 2013 evolutie H1 2012 Herzien* H1 2013 evolutie Omzet 779 732-6,0% 1.513 1.437-5,0% Kostprijs van verkopen (553) (521) -5,8%

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q3 2016 Q3 2017 evolutie 9m 2016 9m 2017 evolutie Omzet 625 593-5,1% 1.873 1.803-3,7% Kostprijs van verkopen (415) (397) -4,3% (1.239) (1.202)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) FY 2014 FY 2015 evolutie Q4 2014 Q4 2015 niet evolutie Omzet 2.620 2.646 1,0% 711 672-5,5% Kostprijs van verkopen (1.813) (1,804) -0,5% (489)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q2 2016 Q2 2017 evolutie H1 2016 H1 2017 evolutie Omzet 645 622-3,6% 1,248 1,210-3,0% Kostprijs van verkopen (416) (409) -1,7% (824) (805) -2,3%

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q2 2013 Q2 2014 evolutie H1 2013 H1 2014 evolutie Omzet 732 651-11,1% 1.437 1.273-11,4% Kostprijs van verkopen (521) (444) -14,8% (1.023) (884)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde cijfers volgens de boekhoudkundige regels van IFRS 2016 2017 evolutie Q4 2016 Q4 2017 evolutie Omzet 2.537 2.443-3,7% 664 640-3,6%

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Niet-geauditeerde, geconsolideerde cijfers volgens de boekhoudkundige regels van IFRS Q3 2017 Q3 2018 9M 2017 9M 2018 Omzet 593 539 1.803 1.647

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geauditeerde, geconsolideerde cijfers volgens de boekhoudkundige regels van IFRS 2015 2016 evolutie Q4 2015 Q4 2016 niet evolutie Omzet 2.646

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q1 2016 Q1 2017 evolutie Omzet 603 588-2,5% Kostprijs van verkopen (408) (396) -2,9% Brutowinst 195 192-1,5% Verkoopkosten (84) (86) 2,4% Kosten

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q3 2014 Q3 2015 evolutie 9M. 2014 9M. 2015 evolutie Omzet 636 661 3,9% 1.909 1.974 3,4% Kostprijs van verkopen (440) (453) 3,0% (1.324) (1.340)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q2 2014 Q2 2015 evolutie H1 2014 H1 2015 evolutie Omzet 651 691 6,1% 1,273 1,313 3,1% Kostprijs van verkopen (444) (462) 4,1% (884) (887) 0,3%

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 2011 2012 evolutie 4 de kw. 2011 4 de kw. 2012 evolutie niet Omzet 3.023 3,091 2,2% 805 812 0,9% Kostprijs van verkopen (2.181) (2.222) 1,9%

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q1 2014 Q1 2015 evolutie Omzet 622 622 Kostprijs van verkopen (440) (425) -3,4% Brutowinst 182 197 8,2% Verkoopkosten (84) (88) 4,8% Kosten van

Nadere informatie

1. GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING /IN DUIZENDEN EURO

1. GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING /IN DUIZENDEN EURO 1. GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING /IN DUIZENDEN EURO 2015 2014 Netto omzet 326 395 326 558 Wijzigingen in voorraden en bestellingen in uitvoering -3 906 2 287 Overige bedrijfsopbrengsten 4 785 4 118

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 2010 2011 evolutie Q4 2010 Q4 2011 evolutie niet Omzet 2.948 3.023 2,5% 806 805-0,1% Kostprijs van verkopen (1,950) (2,181) 11,8% (545) (591)

Nadere informatie

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%)

Omzet 293,7 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde (*1) 74,5 miljoen (+3%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) (*1) 40,2 miljoen (+4%) Groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 6% zorgt voor toename Ebitda met 4.4% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers 2016 ten opzichte

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Niet-geauditeerde, geconsolideerde cijfers volgens de boekhoudkundige regels van IFRS Q1 2017 Q1 2018 evolutie Omzet 588 549-6,7% Kostprijs van

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 6m 2011 6m 2012 evolutie 2 de kw. 2011 2 de kw. 2012 evolutie Omzet 1.499 1.513 0,9% 763 779 2,1% Kostprijs van verkopen (1.052) (1.079) 2,6%

Nadere informatie

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12%

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers eerste halfjaar

Nadere informatie

Persbericht Fluxys Belgium

Persbericht Fluxys Belgium Bijlagen Geconsolideerde balans I. Vaste activa 2.392.797 2.463.346 Materiële vaste activa 2.250.659 2.321.123 Immateriële vaste activa 45.246 52.250 Deelnemingen waarop vermogensmutatie is toegepast 16

Nadere informatie

1.1. Geconsolideerd overzicht van de financiële positie op 31 december 2018 In duizenden euro. Activa Toelichting

1.1. Geconsolideerd overzicht van de financiële positie op 31 december 2018 In duizenden euro. Activa Toelichting 108 sioen jaarverslag 2018 financieel overzicht Financieel overzicht 1. Geconsolideerde jaarrekening 1.1. Geconsolideerd overzicht van de financiële positie op 31 december 2018 Activa 2018 2017 Toelichting

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 1 ste kw. 2011 1 ste kw. 2012 evolutie Omzet 736 734-0,3% Kostprijs van verkopen (505) (526) 4,2% Brutowinst 231 208-10,0% Verkoopkosten (100)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening Bedragen in miljoenen euro's Eerste halfjaar 2009 Eerste halfjaar 2008 1 Gehele jaar 2008 Doorlopende bedrijfsactiviteiten Netto-omzet uit hoofde van leveringen

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 9m 2011 9m 2012 evolutie 3 de kw. 2011 3 de kw. 2012 evolutie Omzet 2.218 2.279 2,8% 719 766 6,5% Kostprijs van verkopen (1.590) (1.637) 3,0%

Nadere informatie

Persbericht Fluxys Belgium 27 maart 2019 Gereglementeerde informatie: resultaten 2018

Persbericht Fluxys Belgium 27 maart 2019 Gereglementeerde informatie: resultaten 2018 6. Bijlagen Geconsolideerde balans I. Vaste activa 2.321.691 2.392.797 Materiële vaste activa 2.181.771 2.250.659 Immateriële vaste activa 39.862 45.246 Deelnemingen waarop vermogensmutatie is toegepast

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) De geconsolideerde jaarrekening werd opgesteld volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS). Voor de geconsolideerde jaarrekening worden dezelfde grondslagen voor financiële verslaggeving

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q1 2015 Q1 2016 evolutie Omzet 622 603-3,1% Kostprijs van verkopen (425) (408) -4,0% Brutowinst 197 195-1,0% Verkoopkosten (88) (84) -4,5% Kosten

Nadere informatie

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.

Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17. Gerealiseerde investeringen en acquisities zorgen voor een groei van de toegevoegde waarde (+14.3%), de ebitda (+13.9%) en de netto-winst (+17.0%) Kerncijfers 1H 2018 ten opzichte van 1H 2017 Mio 1H 2018

Nadere informatie

Geconsolideerde resultatenrekening volgens aard

Geconsolideerde resultatenrekening volgens aard Geconsolideerde resultatenrekening volgens aard 2017 2016 Netto omzet 473 122 363 367 Wijzigingen in voorraden en bestellingen in uitvoering -7 428 8 803 Overige bedrijfsopbrengsten 6 867 6 570 Gebruikte

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 9m 2010 9m 2011 evolutie Q3 2010 Q3 2011 evolutie Omzet 2.142 2.218 3,5% 742 719-3,1% Kostprijs van verkopen (1.405) (1,590) 13,2% (499) (538)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 9 m. 2009 9 m. 2010 evolutie Q3 2009 Q3 2010 evolutie Omzet 2.020 2.142 +6,0% 681 742 +9,0% Kostprijs van verkopen (1.378) (1.405) +2,0% (461)

Nadere informatie

1. Geconsolideerde resultatenrekening IN DUIZENDEN EURO

1. Geconsolideerde resultatenrekening IN DUIZENDEN EURO 9 1. Geconsolideerde resultatenrekening IN DUIZENDEN EURO (1) Netto omzet 363 367 326 395 Wijzigingen in voorraden en bestellingen in uitvoering 8 803-3 906 Overige bedrijfsopbrengsten 6 570 4 785 Gebruikte

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q1 2019 Q1 2018 Opbrengsten 538 549 Kostprijs van verkopen (363) (371) Brutowinst 175 178 Verkoopkosten (79) (80) Algemene beheerskosten (44)

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) De tussentijdse, geconsolideerde jaarrekening werd opgesteld volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS). Voor de tussentijdse, geconsolideerde jaarrekening worden dezelfde grondslagen

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Jaaroverzicht Geconsolideerde winst- en verliesrekening Opbrengsten 17.123 16.133 Overige baten 64 239 Grondstoffen, materialen en diensten (10.966) (10.291) Personeelslasten (2.838) (2.665) Afschrijvingen,

Nadere informatie

09 WINSTBELASTING

09 WINSTBELASTING JAARVERSLAG 2015 FORWARD-LOOKING STATEMENT In dit jaarverslag worden bepaalde toekomstverwachtingen weergegeven met betrekking tot de financiële situatie en de resultaten van USG People N.V. alsook een

Nadere informatie

Economische toelichtingen

Economische toelichtingen 88 Economische toelichtingen GROEP KERNCIJFERS (in miljoen EUR tenzij anders vermeld) TOELICHTING 212 213 214 2 216 Omzet* 12.48, 9.819,3 8.828, 1.441,9 11.8,9 Inkomsten (metaal niet inbegrepen) 2.421,4

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 6m 2010 6m 2011 evolutie Q2 2010 Q2 2011 evolutie Omzet 1.400 1.499 7,1% 736 763 3,7% Kostprijs van verkopen (906) (1.052) 16,1% (471) (547)

Nadere informatie

HERWERKTE SAMENGEVATTE GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OVER HET EERSTE SEMESTER VAN HET BOEKJAAR 2005/2006, EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2005

HERWERKTE SAMENGEVATTE GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OVER HET EERSTE SEMESTER VAN HET BOEKJAAR 2005/2006, EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2005 Halle, 11 december 2006 HERWERKTE SAMENGEVATTE GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OVER HET EERSTE SEMESTER VAN HET BOEKJAAR 2005/2006, EINDIGEND OP 30 SEPTEMBER 2005 In vergelijking met voorheen (op 19

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Q1 2010 Q1 2011 evolutie Omzet 664 736 10,8% Kostprijs van verkopen (435) (505) 16,1% Brutowinst 229 231 0,9% Verkoopkosten (89) (100) 12,4%

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Toegenomen verlies Airolux Verder verhoging dividend Kerncijfers

Nadere informatie

Financiële definities

Financiële definities Financieel Overzicht Bekaert Jaarverslag 2013 102 Financiële definities Boekwaarde per aandeel Dividendrendement Dochterondernemingen EBIT EBIT interestdekking EBITDA (Bedrijfscashflow) Eenmalige opbrengsten

Nadere informatie

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2010 INHOUDSTAFEL

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2010 INHOUDSTAFEL RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2010 INHOUDSTAFEL 1. Geconsolideerde kerncijfers 2. Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening 3. Verkorte geconsolideerde balans 4. Verkort

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) De tussentijdse, geconsolideerde jaarrekening werd opgesteld volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS). Voor de tussentijdse, geconsolideerde jaarrekening worden dezelfde grondslagen

Nadere informatie

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2012 INHOUDSTAFEL

RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2012 INHOUDSTAFEL RESILUX Halfjaarlijks financieel verslag per 30 juni 2012 INHOUDSTAFEL 1. Geconsolideerde kerncijfers 2. Verkorte geconsolideerde winst- en verliesrekening 3. Verkorte geconsolideerde balans 4. Verkort

Nadere informatie

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company

PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014. Gereglementeerde informatie. Embargo tot 17 maart 2015, 17h40. The innovative packaging company PERSBERICHT - AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014 Gereglementeerde informatie Embargo tot 17 maart 2015, 17h40 The innovative packaging company Stijging van de operationele resultaten en de netto winst Verhoging

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) 2009 2010 evolutie Q4 2009 Q4 2010 evolutie niet Omzet 2.755 2.948 7,0% 735 806 9,7% Kostprijs van verkopen (1.869) (1.950) 4,3% (491) (545)

Nadere informatie

EURONAV. Overgang naar IFRS

EURONAV. Overgang naar IFRS Overgang naar IFRS Vanaf het boekjaar 2004 maakt EURONAV haar geconsolideerde rekening op volgens IFRS. Teneinde in de mogelijkheid te zijn vergelijkbare informatie te presenteren werden de geconsolideerde

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Niet-geauditeerde, geconsolideere cijfers volgens de IFRS/IAS waarderingsregels Q1 2009 Q1 2010 evolutie Omzet 662 664 0,3% Kostprijs van verkopen

Nadere informatie

CMB Persmededeling Gereglementeerde informatie Press release- Regulated information

CMB Persmededeling Gereglementeerde informatie Press release- Regulated information DEFINITIEVE RESULTATEN EERSTE SEMESTER 2015 De raad van bestuur van CMB heeft, in haar vergadering van 27 augustus 2015, de geconsolideerde rekeningen afgesloten per 30 juni 2015 opgesteld. Dit bericht

Nadere informatie

IFRS CONVERSIE MEMO PINGUIN GROUP EERSTE TOEPASSING VAN DE INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING STANDARDS

IFRS CONVERSIE MEMO PINGUIN GROUP EERSTE TOEPASSING VAN DE INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING STANDARDS IFRS CONVERSIE MEMO PINGUIN GROUP EERSTE TOEPASSING VAN DE INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING STANDARDS EERSTE TOEPASSING VAN INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING STANDARDS a) Inleiding Sinds 1 januari 2005

Nadere informatie

Economische toelichtingen

Economische toelichtingen 89 Economische toelichtingen GROEP KERNCIJFERS (in miljoen euro tenzij anders vermeld) TOELICHTING 213 214 2 216 217 Omzet* 9.819,3 8.828, 1.441,9 11.8,9 12.277,2 Inkomsten (metaal niet inbegrepen) 2.363,4

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening Netto-omzet 265,0 274,3 Kosten van grond- en hulpstoffen -159,3-164,6 Mutatie voorraad halffabrikaten en gereed product 0,0-0,5 Brutomarge 105,7 109,2 Overige

Nadere informatie

Netto omzet Wijzigingen in voorraden en bestellingen in uitvoering Overige bedrijfsopbrengsten

Netto omzet Wijzigingen in voorraden en bestellingen in uitvoering Overige bedrijfsopbrengsten JAARRESULTATEN 2012 Netto omzet: 323,5 miljoen EUR EBT: 19,0 miljoen EUR (+ 39,4%) EBITDA: 41,4 miljoen EUR (+ 16,6%) Groepswinst/verlies: 13,3 miljoen EUR (+ 14,4%) Voorgesteld dividend: 0,31 EUR per

Nadere informatie

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%)

Omzet 148,6 miljoen (+1%) Toegevoegde waarde 37,2 miljoen (+10%) Bruto bedrijfskasstroom (EBITDA) 20,2 miljoen (+12%) Hogere volumes zorgen voor stijging toegevoegde waarde en ebitda met meer dan 10% Resultaat Resilux na belasting stijgt met meer dan 25% Resultaat JV Airolux blijft voorlopig nog negatief Kerncijfers eerste

Nadere informatie

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten

Netto-omzet Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten Brutowinst Overige bedrijfsopbrengsten GECONSOLIDEERDE WINST-EN-VERLIESREKENING (in duizenden euro s) 1 e halfjaar 2017/2018 1 e halfjaar 2016/2017 Netto-omzet 18.135 19.345 Inkoopwaarde van verkochte goederen/diensten -2.050-2.187 Brutowinst

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST OVER 2008 VAN 383 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE DAALT MET 809 MILJOEN (19%)

Persbericht NETTOWINST OVER 2008 VAN 383 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE DAALT MET 809 MILJOEN (19%) Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2008 VAN 383 MILJOEN NETTO VERMOGENSWAARDE DAALT MET 809 MILJOEN (19%) De nettowinst over 2008 bedroeg 383,1 miljoen, overeenkomend met 6,03 per aandeel, vergeleken met

Nadere informatie

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend

Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Jaarresultaten 2013 Opgesteld door gedelegeerd bestuurders Dirk De Cuyper en Peter De Cuyper. Wetteren, België 17 maart 2014. Sterke stijging Ebitda en netto resultaat Verhoging dividend Kerncijfers 2013

Nadere informatie

Kerncijfers 2017 vergeleken met 2016

Kerncijfers 2017 vergeleken met 2016 Groei van de verkochte volumes met 8.4% Recurrente ebitda voor 2017 in lijn met 2016 Positieve vooruitzichten op groei van de Ebitda voor de komende jaren Kerncijfers 2017 vergeleken met 2016 Gecorrigeerde

Nadere informatie

VERKORTE TUSSENTIJDSE FINANCIËLE STATEN VOOR HET SEMESTER AFGESLOTEN OP 30 JUNI 2011

VERKORTE TUSSENTIJDSE FINANCIËLE STATEN VOOR HET SEMESTER AFGESLOTEN OP 30 JUNI 2011 VERKORTE TUSSENTIJDSE FINANCIËLE STATEN VOOR HET SEMESTER AFGESLOTEN OP 30 JUNI 2011 1.1 Geconsolideerde balans Voor de periode eindigend op 30 juni 2011 31 december 2010 ACTIVA Vaste Activa... 1.194 1.253

Nadere informatie

Financiële overzichten. Geconsolideerde tussentijdse cijfers voor het derde kwartaal 2015

Financiële overzichten. Geconsolideerde tussentijdse cijfers voor het derde kwartaal 2015 Financiële overzichten Geconsolideerde tussentijdse cijfers voor het derde kwartaal 2015 Geconsolideerde resultatenrekening en overzicht van het totaalresultaat (niet-geauditeerd) Geconsolideerde resultatenrekening

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST OVER 2013 VAN 473 MILJOEN (2012: 409 MILJOEN) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 143 MILJOEN

Persbericht NETTOWINST OVER 2013 VAN 473 MILJOEN (2012: 409 MILJOEN) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 143 MILJOEN Persbericht HAL NETTOWINST OVER 2013 VAN 473 MILJOEN (2012: 409 MILJOEN) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 143 MILJOEN De nettowinst van HAL Holding N.V. over 2013 bedroeg 473 miljoen, overeenkomend met

Nadere informatie

VERKORTE TUSSENTIJDSE FINANCIELE STATEN VOOR HET SEMESTER AFGESLOTEN OP 30 JUNI 2012

VERKORTE TUSSENTIJDSE FINANCIELE STATEN VOOR HET SEMESTER AFGESLOTEN OP 30 JUNI 2012 VERKORTE TUSSENTIJDSE FINANCIELE STATEN VOOR HET SEMESTER AFGESLOTEN OP 30 JUNI 2012 De verkorte tussentijdse financiële staten voor het semester, afgesloten op 2012, evenals de bijhorende toelichtingen

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde jaarrekening GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING EN TOTAALRESULTAAT VOOR DE JAREN BEËINDIGD OP 31 DECEMBER Geconsolideerde resultatenrekening (in duizenden, uitgezonderd aandelen en gegevens

Nadere informatie

in miljoenen euro 2010 2009 Verkort geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en nietgerealiseerde

in miljoenen euro 2010 2009 Verkort geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en nietgerealiseerde KERNCIJFERS over het eerste halfjaar in miljoenen euro 2010 2009 Verkort geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en nietgerealiseerde resultaten Opbrengsten 454,6 433,6 5% Bedrijfsresultaat voor afschrijvingen

Nadere informatie

Financiële overzichten. Geconsolideerde halfjaarcijfers voor de eerste helft van 2015

Financiële overzichten. Geconsolideerde halfjaarcijfers voor de eerste helft van 2015 Financiële overzichten Geconsolideerde halfjaarcijfers voor de eerste helft van 2015 Geconsolideerde resultatenrekening en overzicht van het totaalresultaat (niet-geauditeerd) Geconsolideerde resultatenrekening

Nadere informatie

3. Kerncijfers en resultaten 2018 GRI 102-7, 103-2, 103-3, 201-1, FS 6

3. Kerncijfers en resultaten 2018 GRI 102-7, 103-2, 103-3, 201-1, FS 6 3. Kerncijfers en resultaten 218 GRI 12-7, 13-2, 13-3, 21-1, FS 6 3.1 Financiële resultaten nettowinst & Return on Equity (in miljoen euro en %) taksen en bijdragen aan overheid, toezichthouders en beroepsverenigingen

Nadere informatie

Persbericht NETTOWINST 2011 VAN 493 MILJOEN (+14%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 157 MILJOEN (+3%) IN 2011

Persbericht NETTOWINST 2011 VAN 493 MILJOEN (+14%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 157 MILJOEN (+3%) IN 2011 Persbericht HAL NETTOWINST 2011 VAN 493 MILJOEN (+14%) NETTO VERMOGENSWAARDE STIJGT MET 157 MILJOEN (+3%) IN 2011 De nettowinst over 2011 bedroeg 493 miljoen, overeenkomend met 7,42 per aandeel, vergeleken

Nadere informatie

Persbericht - Gereglementeerde informatie Aankondiging jaarresultaten 2013 Sioen Industries. Persbericht Sioen Industries - 28/02/2014 vóór Beurs

Persbericht - Gereglementeerde informatie Aankondiging jaarresultaten 2013 Sioen Industries. Persbericht Sioen Industries - 28/02/2014 vóór Beurs Persbericht - Gereglementeerde informatie Aankondiging jaarresultaten 2013 Sioen Industries Persbericht Sioen Industries - 28/02/2014 vóór Beurs Ardooie, 28 februari 2014 - Sioen Industries NV is een gediversifieerde

Nadere informatie

Omzet + 10,5 % Winst per aandeel 0,54 EUR Voorstel tot betaling van een dividend van 0,27 EUR per aandeel

Omzet + 10,5 % Winst per aandeel 0,54 EUR Voorstel tot betaling van een dividend van 0,27 EUR per aandeel JAARRESULTATEN 2011 Omzet + 10,5 % Winst per aandeel 0,54 EUR Voorstel tot betaling van een dividend van 0,27 EUR per aandeel Ardooie, 27 maart 2012 - Sioen Industries nv maakt vandaag haar jaarresultaten

Nadere informatie

Miko NV Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2017

Miko NV Steenweg op Mol Turnhout KBO nr RPR Turnhout. Halfjaarlijks financieel verslag 2017 GECONSOLIDEERDE RESULTATEN Miko NV Steenweg op Mol 177 2300 Turnhout KBO nr. 0404.175.739 RPR Turnhout Halfjaarlijks financieel verslag 2017 De omzet steeg met 12,4 % ten opzichte van dezelfde periode

Nadere informatie

7 Aansluitingsoverzicht van de eerste toepassing van IFRS

7 Aansluitingsoverzicht van de eerste toepassing van IFRS 7 Aansluitingsoverzicht van de eerste toepassing van Vanaf boekjaar 2005 past de Groep toe als basis voor haar rapportage. De jaarrekening van 2005 bevat vergelijkende cijfers over het boekjaar 2004 die

Nadere informatie

PERSBERICHT AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014 SIOEN INDUSTRIES GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

PERSBERICHT AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014 SIOEN INDUSTRIES GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE PERSBERICHT AANKONDIGING JAARRESULTATEN 2014 SIOEN INDUSTRIES GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE PERSBERICHT SIOEN INDUSTRIES - 27/02/2015 VOOR OPENING BEURS INHOUD 1. Samenvatting van de geconsolideerde resultatenrekening

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 CREATIVE SPIRIT, SUSTAINABLE IDEAS

JAARVERSLAG 2018 CREATIVE SPIRIT, SUSTAINABLE IDEAS JAARVERSLAG 2018 CREATIVE SPIRIT, SUSTAINABLE IDEAS GECONSOLIDEERDE REKENINGEN 2018 INHOUD GECONSOLIDEERDE BALANS 01 GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING 02 GECONSOLIDEERD OVERZICHT VAN HET VOLLEDIGE RESULTAAT

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN GEBROEDERS DELHAIZE EN CIE DE LEEUW (DELHAIZE GROEP) NV OVER HET BOEKJAAR 2003

VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN GEBROEDERS DELHAIZE EN CIE DE LEEUW (DELHAIZE GROEP) NV OVER HET BOEKJAAR 2003 VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN GEBROEDERS DELHAIZE EN CIE DE LEEUW (DELHAIZE GROEP) NV OVER HET BOEKJAAR 2003 In lijn met de Belgische Vennootschapswetgeving en de Statuten van de Onderneming vindt

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2017

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2017 Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2017 Netto-omzet 1 1.457.542 1.423.379 Overige resultaten uit vastgoed 2 42.477 71.390 Overige opbrengsten 3 37.957 - Overige opbrengsten en resultaten uit

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2016

Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2016 Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2016 Netto-omzet 1 1.434.675 1.423.152 Overige resultaten uit vastgoed 2 71.390 66.687 Overige opbrengsten 3-49.847 Overige opbrengsten en resultaten uit

Nadere informatie

10 RESULTAAT GEASSOCIEERDE DEELNEMINGEN Resultaat geassocieerde deelnemingen TOTAAL WINSTBELASTING

10 RESULTAAT GEASSOCIEERDE DEELNEMINGEN Resultaat geassocieerde deelnemingen TOTAAL WINSTBELASTING JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 FORWARD-LOOKING STATEMENT In dit jaarverslag worden bepaalde toekomstverwachtingen weergegeven met betrekking tot de financiële situatie en de resultaten van USG People

Nadere informatie

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40%

Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Stijging toegevoegde waarde in lijn met stijging volumes van 11% Stijging ebitda met meer dan 15% Stijging Resultaat na belasting met meer dan 40% Cijfers joint venture Airolux nog niet beschikbaar Verder

Nadere informatie

Geconsolideerde jaarrekening

Geconsolideerde jaarrekening Geconsolideerde jaarrekening GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING DECEUNINCK (PERIODE VAN 1 JANUARI 2009 TOT 31 DECEMBER 2009 EN 1 JANUARI 2008 TOT 31 DECEMBER 2008) GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING DECEUNINCK

Nadere informatie

VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/ , ,40. Nr. BE Oprichtingskosten

VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/ , ,40. Nr. BE Oprichtingskosten VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 340.346,18 538.042,40 Oprichtingskosten... 4.1 20...... Immateriële vaste activa... 4.2 21 244.452,43 441.579,00 Materiële vaste activa...

Nadere informatie

SECTORREKENINGEN PER 31 DECEMBER 2014

SECTORREKENINGEN PER 31 DECEMBER 2014 AV 29 mei 2015 SECTORREKENINGEN PER 31 DECEMBER 2014 De staat heeft de Belgische spoorwegen gereorganiseerd op 1 januari 2014: Fusie van de NMBS en de NMBS Holding; Partiële splitsing van de gefuseerde

Nadere informatie

Aantal werknemers * Het resultaat na belasting en het eigen vermogen zijn gedeeld door aandelen.

Aantal werknemers * Het resultaat na belasting en het eigen vermogen zijn gedeeld door aandelen. Persbericht N.V. Bever Holding heeft over het eerste halfjaar 2015 een negatief resultaat voor belastingen behaald van 1.412.000 als gevolg van een negatieve exploitatie uit vastgoed van 188.000, netto

Nadere informatie

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010 VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP Rapport inzake jaarstukken 2010 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsrapport 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 6 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

6. Balanselementen Immateriële activa

6. Balanselementen Immateriële activa Bekaert Jaarverslag 2013 Financieel overzicht 37 6. Balanselementen 6.1. Immateriële activa Licenties, patenten en soortgelijke rechten Computersoftware Gebruiksrecht terreinen Ontwikkelingsuitgaven Overige

Nadere informatie

SnowWorld operationele nettowinst stijgt 31%

SnowWorld operationele nettowinst stijgt 31% Persbericht 30 oktober 2017 Winstversnelling in tweede helft boekjaar 2016/2017 SnowWorld operationele nettowinst stijgt 31% In verband met het aangekondigde verplichte bod van Alychlo N.V. op aandelen

Nadere informatie