Lokale Schoolzwemkampioenschappen. Draaiboek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lokale Schoolzwemkampioenschappen. Draaiboek"

Transcriptie

1 Lokale Schoolzwemkampioenschappen Draaiboek

2 Draaiboek organisatie schoolzwemkampioenschappen Inleiding Veel verenigingen organiseren schoolzwemkampioenschappen of zouden dit, in de toekomst graag willen doen. Door een draaiboek te ontwikkelen wil de KNZB deze verenigingen ondersteunen bij de organisatie. Ook voor verenigingen die nog nooit een schoolzwemkampioenschap georganiseerd hebben, wordt het opzetten van een schoolzwemkampioenschap hopelijk eenvoudiger. Dit draaiboek biedt de vereniging hopelijk structuur bij zowel het opzetten van als de organisatie van een schoolzwemkampioenschap. Uiteraard, heeft ieder kampioenschap een uniek karakter. Door het ontwikkelen van een draaiboek wil de KNZB dit niet veranderen. Het is niet de bedoeling om de organisatie of de eigen creativiteit weg te nemen bij de verenigingen. Het is bedoeld als hulpmiddel bij de organisatie van een kampioenschap. Met als belangrijkste doel de organisatorische taken te verduidelijken. Tevens streeft de KNZB naar het opzetten van een landelijke schoolzwemkampioenschap. De opzet hiervan is een piramidaal model (zie figuur). Om te komen tot een landelijke finale is het belangrijk dat verenigingen op de hoogte zijn van het reglement / de spelregels die gehanteerd worden tijdens de provinciale en landelijke finales. Verenigingen kunnen hier op in spelen tijdens de organisatie van de lokale schoolzwemkampioenschappen. Op deze wijze Landelijke finale zijn de lokale kampioenschappen voorbereidend op de provinciale en landelijke kampioenschappen. Op de spelregels wordt later verder ingegaan. Provinciaal SZK Naast dit draaiboek is ook een checklist ontwikkeld die door verenigingen ingevuld en gebruikt kan worden als aanzet voor het dagprogramma. Lokaal SZK Concept Wat houdt een schoolzwemkampioenschap in? En in welke vorm kan een vereniging dit organiseren? Het is belangrijk dat een vereniging kiest hoe het schoolzwemkampioenschap te benaderen. Wordt het gezien als een eendaags evenement? Is het schoolzwemkampioenschap de afsluiting van een aantal kennismakingslessen of trainingen? Of is het schoolzwemkampioenschap een startmoment waarbij kinderen kennismaken met het zwemmen om vervolgens een aantal kennismakingslessen te volgen? Het concept dat hieronder beschreven wordt is het meest uitgebreide concept. Het schoolzwemkampioenschap is, op basis van dit concept, onderdeel van een breed aanbod om kinderen te werven voor de vereniging. Het concept bestaat uit drie fasen:

3 Fase I Fase II Fase III Voortraject Evenement Nazorgtraject / implementatie van nieuwe leden in vereniging Voorbereidende les(sen) of training(en) Lokaal School Zwemkampioenschap Kennismakingslessen Uiteraard is het ook mogelijk om twee fases of één fase aan te bieden in plaats van het gehele concept. De reden waarom de KNZB dit concept beschrijft, is dat zij ervan overtuigd is dat dit concept kinderen het meest aanspreekt en zij op deze wijze op de meest uitgebreide manier kennis maken met de zwemvereniging. Hierdoor wordt de kans op het werven van nieuwe leden groter. Nadat de vereniging besloten heeft in welke vorm zij het schoolzwemkampioenschap aanbieden, kan de organisatie beginnen. Het zal duidelijk zijn dat wanneer er gekozen wordt voor een andere vorm, de organisatie ook anders is. In dit draaiboek wordt uitgegaan van bovenstaand model. Doelgroep Allereerst is het belangrijk dat de vereniging bepaalt voor welke doelgroep het schoolzwemkampioenschap georganiseerd wordt. Het meest voor de hand liggend is dat het evenement georganiseerd wordt voor basisschoolleerlingen in de groepen 3 tot en met 8. De vereniging moet inschatten hoeveel kinderen deel kunnen nemen en welke kinderen / groepen uitgenodigd kunnen worden. De indeling die gehanteerd wordt is: Onderbouw (groep 3 en 4) Middenbouw (groep 5 en 6) Bovenbouw (groep 7 en 8) Het aantal kinderen wat uitgenodigd kan worden hangt af van o.a. het aantal scholen de vereniging wil/kan benaderen, de ruimte in het bad, de mogelijkheden van badhuur en het beschikbare aantal vrijwilligers. Programma Nadat is vastgesteld welke doelgroep deelneemt aan het schoolzwemkampioenschap, moet de vereniging ook bepalen welk programma de deelnemers aangeboden wordt. Het mag duidelijk zijn dat het hier een draaiboek betreft voor een zwemkampioenschap. Uiteraard is het ook mogelijk een schooltoernooi te organiseren voor andere takken van sport, zoals waterpolo. Schoonspringen en synchroonzwemmen lijken minder geschikt voor een schoolkampioenschap. Het is belangrijk dat een vereniging beslist welke nummers er aangeboden worden en voor hoeveel deelnemers er ruimte is in het programma. Welke afstanden worden gezwommen? Welke slagen? en Hoeveel serie worden gezwommen? Zijn er individuele nummers of estafette? Zijn er individuele winnaars of teamwinnaars of een schoolwinnaar? Is er ruimte voor ludieke estafettes? Dit zijn vragen die beantwoord moeten worden door de vereniging.

4 Datum Voor het evenement is het belangrijk dat in een vroeg stadium de datum van het evenement bepaald wordt en bekend gemaakt wordt. Rondom het evenement kan dan een planning gemaakt worden. Wanneer het drie fasen model gebruikt wordt, zal twee weken voorafgaand aan het evenement één of twee keer een training gepland moeten worden. De datum van het evenement zelf kan het best bepaald worden in overleg met de zwemvereniging, de gemeente, scholen en exploitant. Het is van belang dat het evenement bij alle vier de partijen in de planning past. Voor de verenigingen die na het kampioenschap een aantal (3 tot 5) kennismakingslessen aanbieden is het belangrijk dat deze lessen kort na het kampioenschap aangeboden worden. Het motiverende effect is weg, wanneer kinderen pas na een aantal weken, of zelfs na een zomervakantie deze lessen krijgen. Het meest effectief is het wanneer het gehele traject op elkaar aansluit en zich in een redelijk korte tijd voltrekt. Locatie Het merendeel van de schoolzwemkampioenschappen zullen georganiseerd worden in het plaatselijke zwembad. Wel behoort er rekening gehouden te worden met: - voldoende tribuneruimte voor ouders, klasgenoten en andere betrokkenen - kleedruimte, voldoende kleedkamers - grootte wedstrijdbad en benodigde materialen - mogelijkheden tot catering / restaurant - mogelijkheden tot informatiestand van vereniging - afstand school en zwembad Op het moment dat de datum vastgesteld is, zal het zwembad vastgelegd moeten worden. Pas nadat het zwembad akkoord is, kan de datum extern gecommuniceerd worden. Samenwerking Voor de vereniging is het belangrijk om een aantal partners te zoeken. Hierbij kan gedacht worden aan de zwembadexploitant, de basisscholen, de gemeente en/of sponsoren. Het kampioenschap blijft in handen van de vereniging, maar zal in overleg met de partners georganiseerd worden. Het is belangrijk om partners in een vroeg stadium mee te laten praten over de organisatie. Uitnodiging De vereniging zal de uitnodigingen versturen naar de basisscholen. Wanneer de datum bekend is, kan de vereniging reeds een vooraankondiging sturen naar de basisscholen met hierin de datum. Scholen kunnen dan in hun planning rekening houden met het evenement. In de bijlage van dit draaiboek staat een voorbeeldbrief voor de scholen. Wanneer een vereniging naast de vooraankondiging ook een promotieposter of flyer van de vereniging meestuurt, wordt de kans op deelnemers vergroot. Naast de uitnodiging naar scholen moet de vereniging ook een brief opstellen die de school aan de deelnemers en aan de ouders kunnen meegeven waaraan een inschrijfformulier gekoppeld is. Ook hier zijn voorbeelden van opgenomen in de bijlage.

5 Inschrijving en verwerking inschrijving De inschrijving kan op verschillende manieren georganiseerd worden. Een mogelijke inschrijvingsprocedure is als volgt: De scholen informeren de leerlingen over het schoolzwemkampioenschap. De leerlingen krijgen een brief mee, zodat ook de ouders zorgvuldig geïnformeerd worden. Wanneer een leerling deel wil nemen, kan de ouder hem of haar opgeven. De antwoordstrook of het inschrijfformulier wordt dan ingeleverd in de klas. De leraar of lerares verzorgt de totale inschrijving van de klas. Om de inschrijvingen te bevestigingen wordt een bevestigingsbrief teruggestuurd naar de school. Door middel van deze brief wordt ook de leraar of begeleider geïnformeerd over het programma en zijn of haar inzet tijdens het evenement. Op basis van de inschrijvingen zal ook het wedstrijdprogramma gemaakt worden. Over het totale wedstrijdschema wordt de school geïnformeerd. Vervoer Het meest eenvoudig is wanneer de leerlingen op eigen vervoer naar het zwembad komen. De leerlingen kunnen zich melden bij de ontvangsttafel en worden vanuit daar naar de kleedkamer gestuurd om vervolgens naar het bad te kunnen gaan. Het is belangrijk om, door middel van bordjes een duidelijke routing aan te geven. Voor de organisatie is het prettig als zij kunnen aankruizen welke leerlingen reeds aanwezig zijn. Vlak voor aanvang van het evenement weet de organisatie dan of alle deelnemers aanwezig zijn. Het is dus belangrijk dat er actuele deelnemerslijsten zijn. Prijzen bestellen Bij een kampioenschap horen prijzen! De vereniging moet beslissen hoe het kampioenschap vorm krijgt. Zijn er individuele winnaars? Zijn er estafettewedstrijden? Is er een schoolwinnaar? Afhankelijk van de keuze kunnen de prijzen (bekers of medailles) besteld worden voor de nummers 1, 2 en 3. Daarnaast is het leuk als alle kinderen een oorkonde ontvangen, met hierop de gezwommen tijd(en).. Kader / officials Zoals bij elke zwemwedstrijd zijn vrijwilligers nodig bij de uitvoering van het evenement. Tijdens de voorbereiding behoort een inventarisatie gemaakt te worden voor de bemensing van het evenement. Hoeveel vrijwilligers hebben wij nodig en wat zijn hun taken? Hoeveel officials? Wie coördineert? Wie is eindverantwoordelijk? Wie heeft EHBOdiploma? Wie BHV? Welke taken moeten nog meer vervuld worden? En wie kan deze taken voor zijn of haar rekening nemen? Ook hier is een voorstel in de bijlage meegenomen. Coördinatie kampioenschap Het is verstandig om een duidelijke afspraak te maken over wie eindverantwoordelijk is tijdens het evenement. Wie is het eerste aanspreekpunt? Wie neemt beslissingen? Daarnaast is er een begeleider per team aanwezig. Hij/zij zal kinderen begeleiden gedurende de gehele wedstrijd. Prijsuitreiking Een prijsuitreiking is altijd een bijzonder moment, ook tijdens een schoolzwemkampioenschap. Het is leuk als een bijzonder persoon de prijzen uitreikt. Dit is niet altijd eenvoudig om een bekend persoon te regelen, maar wel het proberen waard. Hierbij kan gedacht worden aan een bekende zwemmer of sporter uit de stad, de wethouder of een andere lokale prominent. Spreek duidelijk af wat je van deze persoon verwacht en hoelang hij of zij aanwezig behoort te zijn.

6 Persbericht Om publiciteit te generen voor het evenement is het belangrijk dat de vereniging een persbericht schrijft. Voor de meeste verenigingen zal dit geen nieuwe activiteit zijn. Over het algemeen worden de persberichten 3 tot 4 weken voor het evenement verstuurd naar de pers. Wanneer het een schoolzwemkampioenschap betreft moet vooral ingezet worden op regionale en lokale pers. Begroting Voor elke evenement, en zeker voor een nieuw evenement, is het belangrijk dat een begroting gemaakt wordt. Door zorgvuldig een begroting op te stellen, heeft de vereniging gedurende het project zicht op de financiën. Ook kunnen financiële afweging dan meewegen in een beslissing. Actielijst / checklist Voor de organisatie van een evenement is het prettig om te werken met actielijst of checklist. Een voorbeeld checklist is gemaakt en ter inzage voor de verenigingen. Dagprogramma Voor de dag van het evenement behoort een dagprogramma / programmaboekje gemaakt te worden. Dit programma moet zeer gedetailleerd zijn in personen en in tijd, zodat iedereen weet wat van hem of haar verwacht wordt tijdens de voorbereiding. Trainingen Wanneer de vereniging besluit om voorafgaand aan het schoolzwemkampioenschap trainingen of voorbereidende lessen te organiseren, moet hier in de planning reeds rekening meegehouden worden. Wanneer vinden de trainingen plaats? Welke leerlingen komen wanneer? Wie geeft de trainingen en hoeveel trainers zijn er nodig? Wat wordt er tijdens de trainingen aangeboden? De KNZB heeft hiervoor een voorbereidende les of training ontwikkeld. Deze zijn opvraagbaar bij de KNZB. Kennismakingslessen Na afloop van een schoolzwemkampioenschap kan de vereniging er voor kiezen om geïnteresseerde kinderen in een breder verband kennis te laten maken met de zwemverenigingen. De kinderen kunnen dan ook kennismaken met andere takken van sport. Speciaal voor deze doelgroep heeft de KNZB vijf algemene kennismakingslessen ontwikkeld. Deze lessen zijn gericht op kinderen met weinig zwemervaring en hebben als hoofddoel kinderen op een leuke en plezierige wijze kennis te laten maken met de zwemvereniging. De lessen zijn gratis te downloaden op of aan te vragen op kennismakingslessen@kznb.nl. Door kinderen nog een folluw-up aan te bieden, bestaat de kans dat kinderen eerder lid worden van de zwemvereniging. Per tak van sport is een reeks kennismakingslessen ontwikkeld.

Hoe organiseer je een Schoolzwemkampioenschap?

Hoe organiseer je een Schoolzwemkampioenschap? Hoe organiseer je een Schoolzwemkampioenschap? Het Schoolzwemkampioenschap is een sportief, leuk en spannend evenement, waarbij plezier voorop staat. Niet alleen de deelnemers, ook zwemverenigingen zijn

Nadere informatie

SCHOOLZWEMKAMPIOENSCHAPPEN: SPORTIEVE WATERPRET

SCHOOLZWEMKAMPIOENSCHAPPEN: SPORTIEVE WATERPRET SCHOOLZWEMKAMPIOENSCHAPPEN: SPORTIEVE WATERPRET HOE ORGANISEER JE EEN SCHOOLZWEMKAMPIOENSCHAP? HET WAS EEN GRANDIOOS SUCCES Het Schoolzwemkampioenschap is een sportief, leuk en spannend evenement, waarbij

Nadere informatie

1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma.

1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma. Spelregels Provinciaal en Nationaal Schoolzwemkampioenschap 1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma. 2. Indeling Schoolzwemkampioenschappen: Jong: Onderbouw

Nadere informatie

Organisatiepakket. Schoolzwemkampioenschappen

Organisatiepakket. Schoolzwemkampioenschappen Organisatiepakket Schoolzwemkampioenschappen Inhoud Pagina 1. Voorbeeld checklist Schoolzwemkampioenschappen 3 2. Spelregels Provinciaal en Nationaal kampioenschap 6 3. Verduidelijking reglement 9 4. Tien

Nadere informatie

Draaiboek Dunker toernooi. Draaiboek voor, tijdens en na het toernooi

Draaiboek Dunker toernooi. Draaiboek voor, tijdens en na het toernooi Draaiboek Dunker Draaiboek voor, tijdens en na het 1. Contact gegevens organisatie Organiserende Vereniging Email gegevens Locatie Datum locatie Rayonbureau Email gegevens Deelnemende Scholen Draaiboek

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE SCHOOLSPORTTOERNOOI

PROGRAMMABOEKJE SCHOOLSPORTTOERNOOI PROGRAMMABOEKJE SCHOOLSPORTTOERNOOI WOENSDAG 25 JANUARI 2017 WELKOM SportService Zwolle organiseert in samenwerking met zwemvereniging Swol 1894 en zwembad De Vrolijkheid - Optisport Zwolle voor de vijfde

Nadere informatie

Taakbeschrijvingen. Zwemmen

Taakbeschrijvingen. Zwemmen beschrijvingen Zwemmen Dit document bevat alle taken die voor de afdeling zwemmen uitgevoerd worden. De vrijwilligerstaak training geven is niet beschreven. Zwemcommissie 9 11 2008 1 Voorzitter zwemcommissie

Nadere informatie

Concept draaiboek spelregels scheidsrechters. COVS District Zuid II

Concept draaiboek spelregels scheidsrechters. COVS District Zuid II 1 Versie december 2014 Concept draaiboek spelregels scheidsrechters COVS District Zuid II 2 Draaiboek spelregelwedstrijd voor COVS-teams COVS Zuid II Algemeen: De organisatie berust bij een van de aangesloten

Nadere informatie

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal biedt kansen voor verenigingen Al ruim een eeuw organiseert de KNVB het landelijke schoolvoetbaltoernooi. Aan de

Nadere informatie

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat.

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat. Vraag Waarom is er een nieuwe zwemvereniging opgericht Bestuurlijke verschillen van inzicht over de technische zaken van wedstrijdzwemmen (trainingen en wedstrijden) en de inbedding van wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Kinderkleding en speelgoed voor een prikkie!

Kinderkleding en speelgoed voor een prikkie! NIEUWSFLITS BIJLAGE Ingezonden mededelingen 27 januari 2017 De mededelingen in deze bijlage zijn niet per definitie een aanbeveling van school, maar ons doel is om u hiermee in elk geval veelzijdige kind-gerelateerde

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren Algemeen Aan SwimKick en Miniorenwedstrijden nemen jongens minioren 1 t/m 6 en meisjes minioren 1 t/m 5 deel. Ook Parazwemmers kunnen deelnemen aan deze wedstrijden. Voor de Swimkick zwemmers is nog geen

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod

Sport- en beweegaanbod 'Zwemmen in de klas; alle waterratten opgelet' Organisatie: Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) Contactpersoon: mevrouw Annemieke Beute Contactpersoon 2: mevrouw Maritsa Venhof Erkenningen: Sport-

Nadere informatie

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Zaterdag 29 juni, series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 50 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

JUNIOR SWIM CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 5 april 2015

JUNIOR SWIM CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 5 april 2015 JUNIOR SWIM CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 5 april 2015 Voor de vierde keer organiseren wij als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven een wedstrijd voor meisjes en jongens junioren. Junior

Nadere informatie

BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK. 8ste JUMBO Multi Meet

BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK. 8ste JUMBO Multi Meet BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK Beste sportvrienden, Zwemvereniging Merlet organiseert op 20 en 21 februari 2016 een internationale wedstrijd, 8ste JUMBO Multi Meet 1. Algemeen De wedstrijd

Nadere informatie

1. Voorronde op school

1. Voorronde op school Inhoudsopgave Pagina 1. Voorronde op school 2 1.1 Aanmelden 2 1.2 Kwalificatie voor het provinciaal kampioenschap 2 1.2 Voorronde organiseren 2 1.3 Wedstrijdopdrachten 2 2. Provinciaal kampioenschap 3

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

Levenlang zwemmen. Voorbeelden uit de kennismakingsmap van de KNZB

Levenlang zwemmen. Voorbeelden uit de kennismakingsmap van de KNZB PRAKTIJK Levenlang zwemmen Voorbeelden uit de kennismakingsmap van de KNZB Nederland is een waterland. Water is in allerlei vormen om ons heen. Een vijver in de tuin, de slootjes in de buurt, het zwembad

Nadere informatie

PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015

PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015 PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015 Ook dit jaar organiseren wij weer als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven de Pieter Cup (7 e keer); een wedstrijd voor jongens en

Nadere informatie

JUNIOR SWIM CUP EINDHOVEN Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 9 april 2017

JUNIOR SWIM CUP EINDHOVEN Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 9 april 2017 JUNIOR SWIM CUP EINDHOVEN Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 9 april 2017 Voor de zesde keer organiseren wij als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven een unieke wedstrijd voor meisjes junioren

Nadere informatie

Beste deelnemers aan de Minior Swim Cup

Beste deelnemers aan de Minior Swim Cup Beste deelnemers aan de Minior Swim Cup Hierbij de laatste informatie over de Minior Swim Cup van zaterdag 8 april 2017. Ook dit jaar zijn er weer veel inschrijvingen en we hebben zo veel mogelijk zwemmers

Nadere informatie

School & Voetbal. voetbal in het basisonderwijs. Voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8

School & Voetbal. voetbal in het basisonderwijs. Voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 School & Voetbal voetbal in het basisonderwijs Voor de groepen Kinderen willen voetballes! Met School & Voetbal wil de KNVB jongens en meisjes van de basisschool op een speelse manier laten kennis Maken

Nadere informatie

KNZB Challengers Bepalingen & programma

KNZB Challengers Bepalingen & programma Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 algemene bepalingen KNZB Challengers en hoofdstuk 2 aanvullende bepalingen en programma voor de betreffende challenger. 1. Algemene Bepalingen

Nadere informatie

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID TECHNISCH KADER Trainers, instructeurs, officials en bestuursleden hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters,

Nadere informatie

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties

Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Sportaanbod Ouders van Jonge Kinderen Handleiding voor organisaties Koninklijke Nederlandse Zwembond levenlangzwemmen@knzb.nl 030-7513235 1 Inleiding De KNZB heeft van september 2011 tot en met maart 2012

Nadere informatie

Sport & Onderwijs.

Sport & Onderwijs. Sport & Onderwijs http://www.nocnsf.nl/sportenonderwijs Inhoudsopgave Sport en Onderwijs Wat is een schoolactieve vereniging? Waarom schoolactief? Ondersteuning Mogelijkheden voor schoolactieve activiteiten

Nadere informatie

Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK

Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK Iedereen kent misschien wel een Binky in zijn directe sport omgeving. Iemand uit je team of lesgroep die altijd meer durft dan de rest, zichzelf heel wat

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits Minioren - Jun ioren

Bepalingen KNZB circuits Minioren - Jun ioren Minioren-Junioren Algemeen Aan Minioren-Juniorenwedstrijden nemen jongens Minioren 2 t/m Junioren 2 en meisjes Minioren 2 t/m Junioren 2 deel. Ook Parazwemmers in deze leeftijdsgroepen kunnen deelnemen

Nadere informatie

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 Door de zwemtrainers in de werkgroep Kampioenschappen is een voorstel uitgewerkt en aan de KZC s (Regio-zwemcommissie) aangeboden. Tijdens een gezamenlijke

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016

Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016 Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016 Donderdag, middagsessie Inzwemmen 15:00 uur, aanvang wedstrijd 16:00 uur 1 400 m. vrije slag

Nadere informatie

SPEEDO TALENT CUP 2016

SPEEDO TALENT CUP 2016 De Dolfijn organiseert op zondag 28 februari 2016 voor de zesde keer de Speedo Talent Cup. Graag nodigen wij alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes minioren 5 uit om mee

Nadere informatie

AMSTERDAM TALENT CUP 2013

AMSTERDAM TALENT CUP 2013 De Dolfijn organiseert op zondag 3 maart 2013 voor de derde keer de Amsterdam Talent Cup. Als erkend Talent Centrum nodigen wij graag alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes

Nadere informatie

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Vrijdag Series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 400m vrije slag jongens jeugd/heren senioren + S4 - S14 2. 400m vrije slag meisjes

Nadere informatie

MINIOREN CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 12 april 2014

MINIOREN CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 12 april 2014 MINIOREN CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 12 april 2014 Dit jaar organiseren wij voor de 6 e keer als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven de Minioren Cup (voorheen Pieter Cup); een wedstrijd

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Watervrienden Nederland

Watervrienden Nederland Watervrienden Nederland Sponsorgids www.watervrienden-nederland.nl info@sport4all.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 Ambities 4 Structuur 5 Hoofdsponsor 6 Sponsorpakketten 7-9 Sponsoring in natura 10 Contactgegevens

Nadere informatie

Minior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 8 april 2017

Minior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 8 april 2017 Minior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 8 april 2017 Ook dit jaar organiseren wij weer een Minioren Wedstrijd als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven. Maar Pieter Cup gaat

Nadere informatie

DUTCH OPEN SWIM CUP 2005 ZWEMBAD DE TONGELREEP TE EINDHOVEN

DUTCH OPEN SWIM CUP 2005 ZWEMBAD DE TONGELREEP TE EINDHOVEN DUTCH OPEN SWIM CUP 2005 ZWEMBAD DE TONGELREEP TE EINDHOVEN Nationaal Zweminstituut Eindhoven en P.S.V. zwemmen organiseren ook in 2005 een OPEN wedstrijd voor ALLE leeftijdscategorieën waarin veel nationale

Nadere informatie

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE AANMELDING Aanmelden doe je bij de ledenadministratie. Het telefoonnummer is te vinden op de website degendten.nl (onder algemene informatie) en op het publicatiebord bij de ingang van zwembad de Blenk

Nadere informatie

Instructie voor inschrijving met Splash Team Manager voor ONMK

Instructie voor inschrijving met Splash Team Manager voor ONMK ZORG ER EERST VOOR DAT U DE NIEUWSTE VERSIE VAN SPLASH TEAM MANAGER HEEFT!! U download de uitnodiging (lxf-bestand) van de KNZB-site voor de ONMK 2009 korte baan en gaat als volgt te werk: (gebruik alleen

Nadere informatie

Deel 3 Deelnemen aan Vragen? SwimKickwedstrijden Speedowedstrijden Kring Speedo Finale

Deel 3 Deelnemen aan Vragen? SwimKickwedstrijden Speedowedstrijden Kring Speedo Finale Deel 3 Deelnemen aan... 3-3 3.1 Vragen?... 3-3 3.2 SwimKickwedstrijden... 3-4 3.3 Speedowedstrijden... 3-9 3.4 Kring Speedo Finale... 3-15 3.5 Nationale Speedo Dag... 3-19 3.6 Kring Speedo Club Meet...

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

Nieuwe wedstrijd aanmaken

Nieuwe wedstrijd aanmaken Nieuwe wedstrijd aanmaken Kies en dan een template van het internet. Vul de data in van de wedstrijd en kies dan voor Schoolzwemkampioenschappen als template. Het programma, de puntentelling

Nadere informatie

Stappenplan. Organiseer uw Zwem4daagse in 9 stappen

Stappenplan. Organiseer uw Zwem4daagse in 9 stappen Organiseer uw Zwem4daagse in 9 stappen 11 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Het stappenplan... 3 Algemene adviezen... 3 Stap 1: Een datum kiezen... 3 Stap 2: Wie zijn je deelnemers?... 4 Stap 3: Inschrijven

Nadere informatie

Regio B-winterkampioenschappen

Regio B-winterkampioenschappen Regio B-winterkampioenschappen 2018-19 Winterkampioenschappen (korte baan 25m) 15 & 16 december 2018 Plaats: Groningen (organisatie Trivia) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen : 08:15-08:50 12:45-13:20

Nadere informatie

Competentieopdrachten

Competentieopdrachten Competentieopdrachten Deel 2 B: Begeleider recreatieve zwemactiviteiten (Activity & Leisure Host) van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker (Aqua & Leisure Host) Opdracht 1: Recreatieve activiteiten

Nadere informatie

Regio B-kampioenschappen (zomer)

Regio B-kampioenschappen (zomer) Regio B-kampioenschappen 2017-18 (zomer) Zomerkampioenschappen (korte baan 25m) 16 & 17 juni 2018 Plaats: Hoogezand (organisatie De Inktvis) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen : 08:15-08:50

Nadere informatie

Zechstein Zwemtoernooi

Zechstein Zwemtoernooi Nieuwsbrief Zechstein Zwemtoernooi Nr. 2 Laatste nieuws: Indeling sporthallen Aankomst en vertrek Veiligheid tijdens het Vrijdag disco- avond Laatste nieuws 2015! Laatste informatie Nog een paar dagen

Nadere informatie

Regio B-kampioenschappen zomer Bepalingen & programma

Regio B-kampioenschappen zomer Bepalingen & programma Zomerkampioenschappen (korte baan 25m) 15 & 16 juni 2019 Plaats: Groningen (organisatie Trivia) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen 08:15-08:50 12:45-13:20 08:15-08:50 12:45-13:20 Aanvang 08:00

Nadere informatie

Reglement WoerdenSport MasterSprint

Reglement WoerdenSport MasterSprint Reglement WoerdenSport MasterSprint Algemeen De wedstrijd wordt gehouden in het Batensteinbad in Woerden. Adres: Van Helvoortlaan 40, 3443 AP Woerden Inzwemmen start om 12.15. De wedstrijdaanvang is 12.45

Nadere informatie

Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017

Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017 Gelderse en Overijsselse Kampioenschappen korte baan 2017 De Overijsselse Kampioenschappen korte baan worden gehouden op zaterdag 7, zondag 8, zaterdag 14 en zondag 15 januari 2017 in zwembad Het Ravijn

Nadere informatie

Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland

Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland 14393_brochure mission olympic_a4_v6.indd 1 02-09-11 17:02 Samen sporten met Mission Olympic Sporten is goed voor je gezondheid

Nadere informatie

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014 ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014 In samenwerking met TRB-RES zullen de Nederlandse Kampioenschappen op de korte baan in De Drieburcht in Tilburg worden georganiseerd.

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 3.16 Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 Dag 1 ochtendsessie Inzwemmen 08.00, aanvang wedstrijd 09.00 1. 400 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan. 26 januari t/m 29 januari PROGRAMMA LIMIETTIJDEN JUNIOREN EN JEUGD...

Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan. 26 januari t/m 29 januari PROGRAMMA LIMIETTIJDEN JUNIOREN EN JEUGD... 1. PROGRAMMA... 2 2. LIMIETTIJDEN JUNIOREN EN JEUGD... 6 3. BEPALINGEN NJJK KORTE BAAN 2017... 7 3.1. BEHALEN VAN LIMIETTIJDEN... 7 3.2. LEEFTIJDSINDELING... 7 3.3. INSCHRIJVINGEN... 7 3.3.1. Koppeling

Nadere informatie

Almere 24 maart 2015

Almere 24 maart 2015 Almere 24 maart 2015 Voorwoord Welkom op de Olympic Moves regionale finale van Almere! Vandaag gaan jullie met je school sporten tegen andere teams en samen plezier beleven. Door het hele land worden regionale

Nadere informatie

Regio B winterkampioenschappen Bepalingen & programma

Regio B winterkampioenschappen Bepalingen & programma Winter Regio A kampioenschappen korte baan- 25m Plaats: Datum: Tijden: Hoogezand 7 en 8 december datum Jury Inzwemmen Aanvang vergadering Sessie 1 7-12-2019 ntb ntb ntb Sessie 2 7-12-2019 ntb ntb ntb Sessie

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

BLI X OPENER NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. De week van carnaval! Wij hopen op een kleurrijke school!

BLI X OPENER NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. De week van carnaval! Wij hopen op een kleurrijke school! BLI X OPENER NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE De week van carnaval! De week voor carnaval gaan we alvast in de stemming komen. Iedere dag heeft een eigen thema en iedereen

Nadere informatie

Handboek MiniPolo. KNZB Regio West Seizoen Haaglanden GouweRijnen Rotterdam. MiniPolo KNZB West Seizoen pag. 1 Erik van der Pauw

Handboek MiniPolo. KNZB Regio West Seizoen Haaglanden GouweRijnen Rotterdam. MiniPolo KNZB West Seizoen pag. 1 Erik van der Pauw Handboek MiniPolo KNZB Regio West Seizoen 2015-2016 Haaglanden GouweRijnen Rotterdam MiniPolo KNZB West Seizoen 2015-2016 pag. 1 1. Inhoud 1. Inhoud... 2 2. Inleiding... 3 3. Voorbereiding... 4 4. Afspraken

Nadere informatie

Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2019

Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2019 Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2019 De Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2019 worden gehouden op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019 in het zwembad Sportfondsenbad West, Planetenstraat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Dagprogramma

Inhoudsopgave. Dagprogramma Inhoudsopgave Dagprogramma 3 Welkom van het bestuur 4 Algemene informatie 5 Wedstrijdreglement en spelregels 7 Ledenwerfcommissie 10 Poule-indeling 11 Wedstrijdschema s 13 Finales 17 Galerij der Kampioenen

Nadere informatie

Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019

Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019 Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019 Uniek Zwemmen in Brabant Introductie Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking kunnen extra drempels ervaren. Daarom

Nadere informatie

Swim Cup Eindhoven 2014 NK zwemmen 2014 Pieter van den Hoogenband zwemstadion 10-13 april 2014

Swim Cup Eindhoven 2014 NK zwemmen 2014 Pieter van den Hoogenband zwemstadion 10-13 april 2014 Swim Cup Eindhoven 2014 NK zwemmen 2014 Pieter van den Hoogenband zwemstadion 10-13 april 2014 Voor de tiende keer wordt de SWIM CUP Eindhoven georganiseerd. Vele nationale en internationale zwemmers,

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam Het einde van het zwemseizoen vraagt erom om nog eens lekker te kunnen knallen op kort bad. Daarom organiseert De Dolfijn voor de tweede keer de SPEEDO Fast Water Meet. Op 27 en 28 juni a.s. is het Sloterparkbad

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Baanwielrennen

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Baanwielrennen PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Voorbeelddraaiboek Baanwielrennen Volgende pagina s tonen een voorbeeld van een draaiboek zoals gebruikt kan worden voor de organisatie van een baanwedstrijd. Dit

Nadere informatie

Sprintwedstrijd 27/01/2019 Aalst Sport

Sprintwedstrijd 27/01/2019 Aalst Sport REGLEMENT SPRINTWEDSTRIJD Memorial Herman Braeckman ++++Hoofdprogramma (50 m) : ELEKTRONISCHE TIJDOPNAME ++++ ++++ Andere wedstrijden : semi elektronisch ++++ - Dit is een zwemwedstrijd op uitnodiging

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist

Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist Vrijwilligersbeleid Zwemclub Zeist Doel Het bestuur van de Zwemclub Zeist heeft met het vrijwilligersbeleid tot doel om meer ouders en leden te betrekken bij de vereniging om de continuïteit van de Vereniging

Nadere informatie

Internationales 40. Bergbad-Pokal-Schwimmfest Am 15. Und 16. Juni 2019

Internationales 40. Bergbad-Pokal-Schwimmfest Am 15. Und 16. Juni 2019 Internationales 40. Bergbad-Pokal-Schwimmfest Am 15. Und 16. Juni 2019 Bu ckeburg zwemfeest 2019 14, 15 en 16 juni!!!. Het is weer zover! Het zwemfeest in Bu ckburg komt eraan. Een wedstrijd die je niet

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Dolfijn organiseert op 19 en 20 december a.s. de Martinez Cup. Deze wedstrijd biedt met name de Nederlandse jeugd- en senioren zwemmers de mogelijkheid om zich aan het eind van het jaar nog eenmaal

Nadere informatie

Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan

Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan Deze bepalingen zijn van toepassing op: Regiokampioenschappen lange baan (18/19 mei en 25/26 mei 2019) Algemeen De wedstrijden zijn uitsluitend toegankelijk

Nadere informatie

Arena Junior Swim Cup Eindhoven

Arena Junior Swim Cup Eindhoven Arena Junior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion zondag 15 april 2018 Beste zwemvrienden, Ook dit jaar organiseert PSV Zwemmen weer de Arena Junior Swim Cup in de pauze van de Swim

Nadere informatie

Handleiding Webkalender. Zwemmen Blz. 2. Open Water Zwemmen Blz. 9. Waterpolo Blz. 16. Schoonspringen Blz. 22. Synchroonzwemmen Blz.

Handleiding Webkalender. Zwemmen Blz. 2. Open Water Zwemmen Blz. 9. Waterpolo Blz. 16. Schoonspringen Blz. 22. Synchroonzwemmen Blz. Inhoudsopgave Zwemmen Blz. 2 Open Water Zwemmen Blz. 9 Waterpolo Blz. 16 Schoonspringen Blz. 22 Synchroonzwemmen Blz. 28 Waterbasketbal Blz. 34 Overige mededelingen Blz. 40 Buitenlandse wedstrijden Blz.

Nadere informatie

Zaterdag 10 maart & zondag 11 maart 2018 Challenger Wedstrijd OZ&PC DE WARANDE i.s.m. de KNZB

Zaterdag 10 maart & zondag 11 maart 2018 Challenger Wedstrijd OZ&PC DE WARANDE i.s.m. de KNZB Zaterdag 10 maart & zondag 11 maart 2018 Challenger Wedstrijd OZ&PC DE WARANDE i.s.m. de KNZB CHALLENGER OZ&PC DE WARANDE 2018, Pagina 1 van 6 Algemene Bepalingen Organisatie Accommodatie Badlengte Tijdwaarneming

Nadere informatie

Provinciale Kampioenschappen Lange Afstand 2016

Provinciale Kampioenschappen Lange Afstand 2016 20 augustus 2016 Bijlagen : 2 VP Provinciale Kampioenschappen Lange Afstand 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer, Onderwerp : Uitnodiging tot de Provinciale Kampioenschappen Lange Afstand 2016 (800 & 1500

Nadere informatie

Bepalingen Regiokampioenschappen Zomerkampioenschappen seizoen2018/2019

Bepalingen Regiokampioenschappen Zomerkampioenschappen seizoen2018/2019 Programma Het programma van de Regionale Kampioenschappen is terug te vinden op www.knzbzuid.nl De kampioenschappen zijn op 18/19/25/26 mei 2019. De Regionale Kampioenschappen (Zomer) worden gezwommen

Nadere informatie

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 19/12/2014

VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 19/12/2014 VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 19/12/2014 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA/KBZB/VZF Antw O / Vl.Bra O / Limb O / O-Vl O / W-Vl X Goedgekeurd voor het VSB op 6/1/2015 Voorzitter :

Nadere informatie

inmiddels bij veel zwemverenigingen een vaste plaats ingenomen op de wedstrijdkalender.

inmiddels bij veel zwemverenigingen een vaste plaats ingenomen op de wedstrijdkalender. De Dolfijn organiseert voor de vierde keer de SPEEDO Fast Water Meet. Deze wedstrijd heeft inmiddels bij veel zwemverenigingen een vaste plaats ingenomen op de wedstrijdkalender. Op 8 en 9 juli 2017 is

Nadere informatie

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen Algemeen Aan de Junioren en Jeugdwedstrijden nemen jongens junioren 1 t/m 4, jeugd 1 t/m 2 en senioren, meisjes junioren 1 t/m 3, jeugd 1 t/m 2 en senioren deel. Ook gehandicapte zwemmers kunnen deelnemen

Nadere informatie

Menukaart Sportimpuls KNZB 2015

Menukaart Sportimpuls KNZB 2015 Menukaart Sportimpuls KNZB 2015 De Menukaart Sportimpuls is een geselecteerd overzicht van succesvol sport- en beweegaanbod dat de afgelopen jaren ontwikkeld is door sportbonden, fitnessorganisaties en

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Martinez Cup was de laatste jaren dé afsluiting voor de Nederlandse senioren zwemmers van het korte baan seizoen. Ook in 2016 organiseert De Dolfijn deze wedstrijd gelardeerd met overheerlijke Martinez

Nadere informatie

dd. 3 april te Roden aanvang zaal open uur Agenda

dd. 3 april te Roden aanvang zaal open uur Agenda Agenda dd. 3 april te Roden aanvang 19.30 zaal open 19.00 uur 1.Opening 2.Mededelingen 3. Wedstrijdkalender 2019/2020 25/50 m wedstrijden Swimkick wedstrijden Minioren wedstrijden Junioren/jeugd/senioren

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013 Vrijdag 21 juni, ochtendsessie Inzwemmen 08.00 uur, aanvang wedstrijd 09.00 uur 1. 400 m.

Nadere informatie

Informatie zwemmers, coaches, officials en publiek Minioren Club Meet regio Zuid, Provincie Brabant 2013

Informatie zwemmers, coaches, officials en publiek Minioren Club Meet regio Zuid, Provincie Brabant 2013 Informatie zwemmers, coaches, officials en publiek Minioren Club Meet regio Zuid, Provincie Brabant 2013 Locatie De wedstrijd wordt gehouden in het wedstrijdbad, gelegen naast het Golfbad in Oss Eigen

Nadere informatie

Stappenplan Organiseer uw Zwem4daagse in 10 stappen

Stappenplan Organiseer uw Zwem4daagse in 10 stappen KNZB 2010 Stappenplan Organiseer uw Zwem4daagse in 10 stappen Colofon Dit is een uitgave van de Koninklijke Nederlandse Zwembond Wattbaan 31-49, 3439 ML Nieuwegein. Uitgave behorend bij de Nationale Zwem4daagse,

Nadere informatie

Gelderse en Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan

Gelderse en Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan Gelderse en Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan 2017-2018 De Overijsselse B-Kampioenschappen korte baan worden gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 in zwembad De Vrolijkheid, Ossenkamp

Nadere informatie

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel AANMELDINGSFORMULIER VAN VLIET BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer (s): E-mailadres zwem(m/st)er: @ Naam ouder/verzorger

Nadere informatie

NZ&PC Spetters 2.0. Druk voorjaar! Boost voor Noordwijks waterpolo

NZ&PC Spetters 2.0. Druk voorjaar! Boost voor Noordwijks waterpolo NOORDWIJKSE ZWEM- EN POLOCLUB 26 MAART 2019 NZ&PC Spetters 2.0 seizoen 2018/2019 Druk voorjaar! Trainingen Het eerste kwartaal van 2019 is alweer voorbij en er staan een heleboel activiteiten op de planning.

Nadere informatie

28 e Speedo International Friendship Swimmeet

28 e Speedo International Friendship Swimmeet Beste zwemvrienden, Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 december 2013 organiseren wij in het nieuwe (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht de 28 e Speedo International

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam De zesde editie van de Speedo Fast Water Meet vindt plaats op 29 en 30 juni 2019. De wedstrijd is aangewezen als kwalificatiemoment voor de EK korte baan van 4-8 december in Glasgow. Er wordt gezwommen

Nadere informatie

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus

Administratie doorstroom nieuwe vorderingskaarten Leszwemmen Secretaris Plus Leszwemmen Coordinator Plus Leszwemmen Gecertificeerd trainer ABC Plus Afdeling Ondersteunende rol Gewicht Westrijdzwemmen Wedstrijdsecretariaat plus Westrijdzwemmen Ploegleider basis Westrijdzwemmen Coach/teambegeleider basis Westrijdzwemmen Official basis Westrijdzwemmen

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

Beste bestuursleden, trainers, zwemmers en ouders,

Beste bestuursleden, trainers, zwemmers en ouders, Beste bestuursleden, trainers, zwemmers en ouders, Sinds een aantal maanden bestaat er een nieuwe vereniging in Nederland; De Nautoiren. Een netwerk van topzwemmers die generaties met elkaar willen verbinden

Nadere informatie

Draaiboek. tips voor het organiseren van een uniek voetbaltoernooi.

Draaiboek. tips voor het organiseren van een uniek voetbaltoernooi. Draaiboek tips voor het organiseren van een uniek voetbaltoernooi Zorg voor een organisatiecomité (OC) en subcommissies die duidelijk weten wat ze gaan doen. Advies is om per commissie een specifiek stappenplan

Nadere informatie

Draaiboek bewonersactiviteit

Draaiboek bewonersactiviteit Draaiboek bewonersactiviteit Het organiseren van een bewonersactiviteit is voor de meesten geen dagelijkse bezigheid. Dit draaiboek kan u wellicht helpen bij de organisatie van een activiteit. Hierin vindt

Nadere informatie

Dit aanbod is uitstekend te combineren met Mijnzwemcoach.nl of andere interventies uit de menukaart zoals Fiets fit!, Start2run.

Dit aanbod is uitstekend te combineren met Mijnzwemcoach.nl of andere interventies uit de menukaart zoals Fiets fit!, Start2run. Zwemsport 'Sportaanbod ouders van jonge kinderen' Organisatie: Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) Contactpersoon: heer Mikel Vogels Contactpersoon 2: mevrouw Cécile Veldman Erkenningen: Sport- en

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Dolfijn organiseert op 20 en 21 december a.s. de Martinez Cup. Deze wedstrijd biedt met name de Nederlandse jeugd- en senioren zwemmers de mogelijkheid om zich aan het eind van het jaar nog eenmaal

Nadere informatie

Naam : ADRES ZWEMBAD: Koninginnelaan 1. C.V. nr. : AZV/100/49 TIJDOPNAME: A.E.I. X S.A.E.I O Manueel O

Naam : ADRES ZWEMBAD: Koninginnelaan 1. C.V. nr. : AZV/100/49 TIJDOPNAME: A.E.I. X S.A.E.I O Manueel O VOORPROGRAMMA Datum aanvraag: 7/2/2012 voor een zwemwedstrijd onder de reglementen van de FINA ANTW O VL.BRA O LIMB O OVL O WVL X Datum Goedkeuring: 9/2/2012 Goedkeuring Dubbelzwemmen: NVT X JA O NEEN

Nadere informatie