Tour4Nature. Het Rotterdams evenement voor wielerpassionisten met een kloppend hart voor de natuur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tour4Nature. Het Rotterdams evenement voor wielerpassionisten met een kloppend hart voor de natuur."

Transcriptie

1 Tour4Nature Het Rotterdams evenement voor wielerpassionisten met een kloppend hart voor de natuur. Gelijk met de Tour de France, in de maand juli (2017) wordt een nieuw duurzaamheidsevenement in Rotterdam gehouden. Initiatiefnemer en mede-organisator is Cycling4CE. Daags na de Tour de France wordt in hartje Rotterdam het eerste natours-criterium verreden. Klassieke criteriums als de Ronde van Stiphout, de Acht van Chaam en Boxmeer krijgen een Rotterdamse variant. Een eigen wielerronde waarbij aansprekende profs uit de Tour de France hun opwachting maken in, wat weten, dé stad van Nederland is. Nieuw hierbij is dat de opzet in een véél breder perspectief wordt getrokken en dat niet alleen de sportieve kant centraal staat. Naast de enorme fietsbeleving die een dergelijk event met zich meebrengt, staat dit evenement vooral in het teken van het werken aan een duurzame stad aan de Nieuwe Maas. Circulaire economie, ecologische voetafdruk, klimaatneutraal. In alle fases van dit event komen deze elementen aan bod. Betrokken partners hierbij zijn o.a. het WNF en Natuurmonumenten. De vraag die voor Rotterdammers in die juli maand centraal staat, is afgeleid van de WNF slogan Geef de aarde door, namelijk Hoe willen we R dam doorgeven aan de volgende generatie?

2 Cycling4CE (Stichting) zet zich in voor een duurzamere leefomgeving. Dit doet zij door het organiseren van evenementen waarbij het in de kern draait om de wielersport. Cycling4CE, spreek uit als Cycling FORCE, streeft naar bundeling van krachten van gepassioneerde communities. Bij de organisatie van Tour4Nature hanteert Cycling4CE de volgende vier pijlers: Cross Education > Leren doen we van elkaar. Gebruik de kwaliteiten en netwerken van reeds bestaande initiatieven in Rotterdam. Door co-creatie en denktanks op te zetten, zal het event met én door het Rotterdamse bedrijfsleven, onderwijs en inwoners nader worden vormgegeven. Bij de opzet en uitvoering van dit meerdaagse event, verdient het een zéér sterke voorkeur om reeds bestaande successen in Rotterdam te betrekken. Denk o.a. aan het organisatiecomité van de Ronde van Katendrecht, waarbij de typische Rotterdamse cultuur sterk naar voren komt. Verder kunnen de eerdere ervaringen en inzichten vanuit de organisatie van het Grand Départ, de doorkomst van de Tour in 2015, het World Ports Classic en bijvoorbeeld de Erasmus MC Toertocht meegenomen worden. Cultural Expression > Wielersport is cultuur. Het event ademt de cultuur en de uitstraling van de stad. Naast sportieve fietsgerelateerde activiteiten zal het event omkaderd worden met andere culturele activiteiten en festiviteiten (o.a. dans, theater, film). Circular Economy > Tegen verspilling, nieuwe keuzes. De opzet, uitvoering en nazorg van het event vinden klimaatneutraal plaats en hebben een positieve impact op de ecologische voetafdruk van de stad. Er wordt tijdens de Tour4Nature een concrete duurzaamheidsactie op touw gezet waarbij de focus ligt op een groenere stad. Initiatieven krijgen vorm vanuit de centrale vraag Hoe gaan we Rotterdam doorgeven? Cycling Events > Evenement is ontmoetingsplaats. De Tour4Nature is aan aaneenschakeling van cycling events die zowel professionals, de bestaande breedtesporters als nieuwkomers hun (wieler)hart sneller zal doen laten kloppen. Verder komen meerdere fietsdisciplines aan bod. Van het traditionele racefietsen tot Fat bikes, Fixies en het jaarlijkse City Mountainbike zal ook niet mogen ontbreken. Uiteraard worden tijdens de eerste worldwide real live online TdF vele mogelijkheden gecreëerd om de eigen Rotterdamse bevolking kennis te kunnen laten maken met virtual reality cycling en de overige fietsdisciplines.

3 Short list of the 2 main events: 1. 1 e Worldwide online TdF4Nature. In navolging van de eerste Tour4Nature, de huiskamertour van Leon van der Ster in 2015, waarbij Leon in drie weken tijd de volledig km. op zijn Tacx fietste, doet Leon in juli wederom een poging om de gehele Tour de France op een computergestuurde racefiets te rijden. In 2015 kreeg Leon drie weken lang nationale bekendheid met zijn unieke actie voor de natuur, waarbij ook het WNF en Natuurmonumenten waren betrokken. Leon heeft als Klaaswalenaar altijd een sterke binding met de stad Rotterdam gehad. Hij werkt momenteel al elf jaar met grote betrokkenheid als juridisch docent bij Hogeschool Inholland met voornamelijk Rotterdamse studenten, zijn ouders komen uit Rotterdam en hij is de kleinzoon van een échte Rotterdamse ketelbinkie. Dit keer gaat Leon de Tour niet vanuit zijn eigen huiskamer rijden, maar zal Leon de stad Rotterdam als podium gebruiken om de eerste wereldwijde online TdF succesvol van de grond te krijgen. Met de hedendaagse software is het mogelijk om tegelijkertijd met mensen van waar dan ook in de wereld online samen te rijden. Zo worden er nu al online wedstrijden en toertochten georganiseerd waarbij personen uit meer dan 50 verschillende landen samen optrekken. Tijdens het afgelopen WK wielrennen werd er bijvoorbeeld al online een WK gereden waaraan meer dan 600 deelnemers tegelijkertijd virtual vanuit alle windstreken deelnamen. Leon heeft te kennen gegeven wederom een gehele tour te willen rijden, maar wil daarbij de mogelijkheden creëren om de TdF voor iedereen toegankelijk te maken. Naast de gehele Tour online, kan dan deel worden genomen in verschillende afstanden, zodat het ook voor de minder getrainde fietsliefhebber mogelijk wordt om deel te nemen. Zo wordt van elke etappe een deeletappe (bv. 1 col of de laatste x-aantal km.) beschikbaar gesteld. Ook een TdF4kids en TdF4women staan op het (virtuele) menu. Leon zal met én vanuit de stad Rotterdam het voortouw nemen in deze eerste online TdF, waarbij vanuit Rotterdam het platform wordt gebouwd om wereldwijd te kunnen deelnemen. Om de aandacht voor de natuur van deze Tour4Nature vorm te geven, zal de online competitie gekoppeld worden aan een goed doel (bv. elke uitgereden etappe levert een gesponsorde boom op die dan in de gemeente R dam wordt gepland). Verder zullen ook BN ers uitgedaagd worden om met Leon een (deel van de) etappe te rijden en daarmee aandacht te geven voor de wijze hoe zij de aarde doorgeven. Op verschillende locaties in de stad worden mogelijkheden gecreëerd om zelf ook de virtual de uitdaging van het rijden van de TdF aan te gaan. Voor een sfeerimpressie zie onderstaande drie foto s van een tour die nu in verschillende steden in Noord-Amerika wordt gemaakt. Op deze manier zullen diverse locaties in R dam aangekleed kunnen worden.

4 In de aanloop naar de Tour4Nature worden zowel in Nederland als daarbuiten alle fietsliefhebbers uitgedaagd om met én tegen elkaar de strijd aan te gaan. Dit enerzijds voor de fun en anderzijds om gezamenlijk een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld: Cycling for a living planet! Denk hierbij aan sportverenigingen, fitnessscholen, bedrijven, scholen die het tegen elkaar zullen kunnen opnemen, door als groep bijvoorbeeld de gehele Tour te rijden (in wisselende samenstelling dan wellicht) of juist met elkaar afspreken om bijvoorbeeld de Koninginnerit of de Col d Izoard te bedwingen. Zo kun je diverse ludieke klassementen opmaken, bijvoorbeeld het kroegenklassement, waarbij in diverse kroegen (niet alleen in Rotterdam, niet alleen in verschillende steden in Nederland,

5 maar in elke kroeg die wereldwijd wil meedoen) een fiets met apparatuur neer te zetten en het aan de kroeg en bezoekers overlaat om de etappe uit te fietsen.de virtuele mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos en dat biedt dus ook de enorme potentie van dit event. Zowel voor deelnemers als voor partners die financieel betrokken willen zijn. De online variant van de TdF biedt namelijk voor partners nog meer mogelijkheden dan de normale TdF. Net als bij een Alpe d huez inzamelingsactie voor het KWF, zal deze Tour4Nature de eerste grootschalige wereldwijde online cycling inzamelingsactie voor het goede doel kunnen worden, waarbij ook het goede doel aan de deelnemers kan worden overgelaten vanuit de centrale vraag hoe geven wij R dam (het liefst) door?. Vanuit Rotterdam zal het real live en online platform worden gecreëerd, waarbij zowel regionale nationale en buitenlandse pers de eindeloze mogelijkheden van online cycling zullen kunnen verslaggeven (denk aan new world records als de meeste personen in één koers, de meest nationaliteiten in één koers, de jongste en oudste deelnemer aan een TdF in een etappe etc.) en waarbij aandacht wordt geschonken aan de initiatieven die vanuit alle deelnemers en andere belangstellenden worden genomen om de aarde daadwerkelijk op een duurzame manier door te geven! De TdF4Nature zal tijdens de drie weken worden aangekleed met diverse side events. 2. NAToUR criterium. Om Rotterdam als topsportstad nog meer kracht bij te zetten, wordt dit event afgesloten met het eerste Natour s prof criterium voor de stad Rotterdam. Zo kunnen de bewoners van Rotterdam en omstreken niet alleen kennismaken met de virtuele wereld van cycling, maar kunnen zij de wielerprofs die de afgelopen drie weken in de TdF hebben gereden ook daadwerkelijk van dichtbij meemaken. Als verbindende schakel tussen de online TdF4Nature en het NAToUR s profcriterium zal bijvoorbeeld elke persoon die in staat is om waar dan ook in de wereld de virtuele TdF in zijn geheel uit te rijden, kunnen worden uitgenodigd om als VIP het criterium te mogen bijwonen, waarbij dan de reis-en het verblijf naar de wereldstad Rotterdam uiteraard door sponsoren worden aangeboden. Op die manier zal de stad Rotterdam zichzelf tijdens het event ook internationaal nog meer onder de aandacht kunnen brengen als de wereldstad! Op de dag van het profcriterium worden allerlei breedtesport activiteiten gehouden om de bewoners van Rotterdam en omstreken ook bij het prof criterium te betrekken. Denk bijvoorbeeld aan een Dikke Banden race voor de jeugd van Rotterdam etc.

6 Cycling4CE / Human Power for a living planet!

FIETSEN IN WEST-BRABANT 2011 EN 2012. Sponsoring en hospitality Eneco Tour etappe West-Brabant 2011

FIETSEN IN WEST-BRABANT 2011 EN 2012. Sponsoring en hospitality Eneco Tour etappe West-Brabant 2011 FIETSEN IN WEST-BRABANT 2011 EN 2012 Sponsoring en hospitality Eneco Tour etappe West-Brabant 2011 titel titel INTRODUCTIE & POSITIONERING Regio West - Brabant De gemeenschappelijke regeling Regio West-Brabant

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Le Tour Utrecht

Achtergrondinformatie Le Tour Utrecht Achtergrondinformatie Le Tour Utrecht Algemeen Facts & Figures (1) Tour editie nummer 102 4.500 mensen organisatie 2.400 journalisten 22 ploegen, 198 renners 3.600 km parcours van Utrecht naar Parijs Facts

Nadere informatie

TOUR DE FRANCE FANPARK

TOUR DE FRANCE FANPARK TOUR DE FRANCE FANPARK BELGIE EN NEDERLAND 2014 Village dedicated to Cycling and the Tour de France 2 DE GROOTSTE BELEVENIS De Tour de France is een wereldberoemd evenement. In omvang staat het op de derde

Nadere informatie

Daan Luijkx lanceert Team Earth - de meest duurzame wielerploeg ter wereld

Daan Luijkx lanceert Team Earth - de meest duurzame wielerploeg ter wereld Daan Luijkx lanceert Team Earth - de meest duurzame wielerploeg ter wereld GR8 Industries en Luijkx ontwikkelden houdbaar concept 4 oktober 2016 - Eind 2013 verliet Daan Luijkx het professionele wielerpeloton

Nadere informatie

sponsoring, hospitality & advertising NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015 Emmen nkwielersportweken.nl

sponsoring, hospitality & advertising NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015 Emmen nkwielersportweken.nl sponsoring, hospitality & advertising NK Wielersportweken 20 juni t/m 5 juli 2015 Emmen nkwielersportweken.nl programma Twee weken lang staat Emmen in het teken van de wielersport. Alle Nederlandse kampioenschappen

Nadere informatie

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012

Essay Dordtologie. Een sportevenement specifiek voor Dordrecht. Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Essay Dordtologie Een sportevenement specifiek voor Dordrecht Angela Verkerk Sportbedrijf Dordrecht 23 april 2012 Inleiding Ik heb met plezier de cursus Dordtologie gevolgd. Allerlei onderwerpen zijn tijdens

Nadere informatie

VISIEDOCUMENT R DAMSE NIEUWE SAMEN DE STAD VERDER BRENGEN. MAART 2014

VISIEDOCUMENT R DAMSE NIEUWE SAMEN DE STAD VERDER BRENGEN. MAART 2014 VISIEDOCUMENT R DAMSE NIEUWE SAMEN DE STAD VERDER BRENGEN. MAART 2014 R damse Nieuwe is een collectief van jonge ondernemende Rotterdammers die de nieuwe economie van de stad vertegenwoordigen. Onze droom

Nadere informatie

Workshop 3 GIS-toepassingen Organisatie van de dienstverlening Hoe bepaal je de impact van een evenement? En kan dat ook voor het plaatsvindt?

Workshop 3 GIS-toepassingen Organisatie van de dienstverlening Hoe bepaal je de impact van een evenement? En kan dat ook voor het plaatsvindt? Workshop 3 GIS-toepassingen Organisatie van de dienstverlening Hoe bepaal je de impact van een evenement? En kan dat ook voor het plaatsvindt? (Antwerpen) 15 december Hoe de impact van een toekomstig publieksevenement

Nadere informatie

... SPONSOR ... MOGELIJK ... HEDEN ... ... TOUR... 2015 SITTARD-GELEEN ... 14-08-2015

... SPONSOR ... MOGELIJK ... HEDEN ... ... TOUR... 2015 SITTARD-GELEEN ... 14-08-2015 SPONSOR MOGELIJK HEDEN ENECO TOUR 2015 SITTARD-GELEEN 14-08-2015 VOOR WOORD Bert van Soest (voorzitter SWS).. Eneco Tour voor veertiende keer te gast in Sittard-Geleen Vrijdag 14 augustus is Sittard-Geleen

Nadere informatie

KOERS valt wereldrecord aan. Edwin Aerts

KOERS valt wereldrecord aan. Edwin Aerts Edwin Aerts Van: KOERS. Museum van de Wielersport Verzonden: vrijdag 10 mei 2019 15:54 Aan: edwin.aerts@pandora.be Onderwerp: KOERS valt wereldrecord aan mei 2019 KOERS valt

Nadere informatie

Het NCK is terug in Dronten

Het NCK is terug in Dronten 1 2 Het NCK is terug in Dronten Na een afwezigheid van 10 jaar is het Nederlands Club Kampioenschap weer op de plek waar het hoort. In de polder. Wielervereniging de IJsselstreek is een langdurige samenwerking

Nadere informatie

SPONSORMANUAL ROTTEMEREN STICHTING DKT

SPONSORMANUAL ROTTEMEREN STICHTING DKT STICHTING DKT SPONSORMANUAL ROTTEMEREN WELKOM BIJ HET ROTTEMEREN MIDSUMMER EVENT De Rotte beweegt je! Niet zomaar een openingszin. De Rotte beweegt je! staat voor dynamiek, lef en voor ondernemerschap.

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE 2018

SPONSORBROCHURE 2018 SPONSORBROCHURE 2018 Datum: 17 maart 2018 Betreft: Sponsoraanvraag Ronde van Ede 2018 Beste relatie, De stichting Ronde van Ede heeft onlangs contact met u gezocht over De Ronde van Ede. Met deze brochure

Nadere informatie

VUELTA 2020 Utrecht & Brabant

VUELTA 2020 Utrecht & Brabant VUELTA 2020 Utrecht & Brabant Presentatie woordvoerdersoverleg Provinciale Staten 14 mei 2018, 12.00-13.00u Martijn van Hulsteijn, werkgroep Vuelta Hier komt tekst De Vuelta 2020: een unieke hefboom! Unieke

Nadere informatie

Fixed Crit Club Tour 2015. Een serie fixed gear oefenraces tijdens bestaande club-wedstrijden.

Fixed Crit Club Tour 2015. Een serie fixed gear oefenraces tijdens bestaande club-wedstrijden. Fixed Crit Club Tour 2015 Een serie fixed gear oefenraces tijdens bestaande club-wedstrijden. Het idee in het kort Het organiseren van een serie fixed gear oefenraces tijdens bestaande clubwedstrijden.

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE 2019

SPONSORBROCHURE 2019 SPONSORBROCHURE 2019 Datum: 13 mei 2019 Betreft: Sponsoraanvraag Ronde van Ede 2019 Beste relatie, De stichting Ronde van Ede heeft onlangs contact met u gezocht over De Ronde van Ede. Met deze brochure

Nadere informatie

Waste Away Challenge. www.urbanseeds.nl. www.urbanseeds.nl urbanseeds_nl urbanseeds.nl. T e l : 0 6 4 4 0 6 2 4 2 1

Waste Away Challenge. www.urbanseeds.nl. www.urbanseeds.nl urbanseeds_nl urbanseeds.nl. T e l : 0 6 4 4 0 6 2 4 2 1 www.urbanseeds.nl Waste Away Een afvalstrijd tussen middelbare scholen www.urbanseeds.nl urbanseeds_nl urbanseeds.nl T e l : 0 6 4 4 0 6 2 4 2 1 Waste Away De Waste Away is het startpunt voor middelbare

Nadere informatie

Stichting Limburg Cycling

Stichting Limburg Cycling Kick-Off Stichting Limburg Cycling 8 december 2016 Stichting Limburg Cycling Voorzitter Miriam van Es Secretaris Mattie Kaelen Penningmeester Norbert Poels Bestuurslid Koene Rem Manager Milan van Wersch

Nadere informatie

HOSPITALITY UCI WERELDKAMPIOENSCHAPPEN BAANWIELRENNEN 28 FEBRUARI - 4 MAART 2018 APELDOORN 2018 TRACK CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS APELDOORN

HOSPITALITY UCI WERELDKAMPIOENSCHAPPEN BAANWIELRENNEN 28 FEBRUARI - 4 MAART 2018 APELDOORN 2018 TRACK CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS APELDOORN 2018 TRACK CYCLING WORLD CHAMPIONSHIPS THE NETHERLANDS UCI WERELDKAMPIOENSCHAPPEN BAANWIELRENNEN 28 FEBRUARI - 4 MAART 2018 #Apeldoorn2018 PRESENTING SPONSOR INSTITUTIONAL PARTNERS LOCAL ORGANISING COMMITTEE

Nadere informatie

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017

Versie: 28 april Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Versie: 28 april 2017 Reglement voor het Kempencup Klassement 2017 Colofon Het reglement is opgesteld door de werkgroep Kempen Cup Klassement. De groep is een afvaardiging van de lokale organisatoren van

Nadere informatie

Floriade 2022 Almere Ook een digitale Floriade?

Floriade 2022 Almere Ook een digitale Floriade? Floriade 2022 Almere Ook een digitale Floriade? 1. Met welke brillen moeten we leren kijken? 2. Welke condities moeten we creëren? 3. Welke criteria moeten we stellen? 4. Wat willen we leren? Kansenstrategie

Nadere informatie

ONDERZOEK LEGACY LE GRAND DEPART TOUR DE FRANCE UTRECHT 2015. Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap

ONDERZOEK LEGACY LE GRAND DEPART TOUR DE FRANCE UTRECHT 2015. Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap ONDERZOEK LEGACY LE GRAND DEPART TOUR DE FRANCE UTRECHT 2015 Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap KENNISWERKPLAATS Sportbeleid en - ondernemerschap Sportbeleid: Magda Boven Valesca van Dijk Hiske

Nadere informatie

Hoe smart is t Stad?

Hoe smart is t Stad? Hoe smart is t Stad? Dat internet, computers en vele andere technologieën een belangrijke invloed hebben op onze samenleving is onweerlegbaar. Ook steden zijn steeds meer bezig met het toepassen van technologie.

Nadere informatie

Giro Gelderland. Evaluatie. Giro Gelderland. Evaluatie 15 november 2016

Giro Gelderland. Evaluatie. Giro Gelderland. Evaluatie 15 november 2016 Giro Gelderland Evaluatie Giro Gelderland Evaluatie 15 november 2016 Terugblik Eind 2013 / Begin 2014: Voorjaar 2015: 26 juni 2015: 5 oktober 2015: 28 januari 2016: 5 mei 2016: 6 mei 2016: 7 mei 2016:

Nadere informatie

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers De kracht van de Batavierenrace De grootste estafetteloop ter wereld 185 km, 25 etappes, 7.800 deelnemers, 600

Nadere informatie

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Geachte partijprogrammamakers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, U werkt momenteel aan het verkiezingsprogramma van uw partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Geef jouw merk een gezicht.

Geef jouw merk een gezicht. Geef jouw merk een gezicht www.branchechannel.com Stel je voor... Jarenlang heb je gewerkt aan een goed product. Je staat voor wat je doet en wat je kunt. Dag in, dag uit, werk je hard om je klanten en

Nadere informatie

VOORWOORD MEER WETEN? Wilt u meer informatie over de partnermogelijkheden? Neem dan contact op met Sander van Peer van de partnercommissie:

VOORWOORD MEER WETEN? Wilt u meer informatie over de partnermogelijkheden? Neem dan contact op met Sander van Peer van de partnercommissie: VOORWOORD Beste wielerliefhebber van de Draai van de Kaai, Het wielrennen leeft en vooral in Roosendaal tijdens de Draai van de Kaai. En dat al meer dan 35 jaar op en rondom de Kaai. In de afgelopen 35

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie

VOLTA LIMBURG CLASSIC

VOLTA LIMBURG CLASSIC SPONSORBROCHURE EIJSDEN-MARGRATEN 6 APRIL 2019 WEDSTRIJD EDITIE #46 7 APRIL 2019 TOERTOCHT EDITIE #9 voltalimburgclassic.nl De Volta Limburg Classic behoort tot de zwaarste klassiekers in de Nederlandse

Nadere informatie

BICYCLING MAGAZINE // BICYCLING.NL VERHALEN & BELEVING WERELDWIJD HET GROOTSTE PLATFORM VOOR SPORTIEVE FIETSERS

BICYCLING MAGAZINE // BICYCLING.NL VERHALEN & BELEVING WERELDWIJD HET GROOTSTE PLATFORM VOOR SPORTIEVE FIETSERS MEDIAKIT 2019 BICYCLING MAGAZINE VERHALEN & BELEVING WERELDWIJD HET GROOTSTE PLATFORM VOOR SPORTIEVE FIETSERS BICYCLING MAGAZINE SPULLEN SIMPELWEG DE MOOISTE EN BESTE MATERIALEN 98% VAN DE LEZERS FIETSEN

Nadere informatie

CENTRUM VOOR INNOVATIEF VAKMANSCHAP (CIV) SMART TECHNOLOGY. Ria van Oosterhout Bijeenkomst raadsleden Midden Holland 15 mei 2017

CENTRUM VOOR INNOVATIEF VAKMANSCHAP (CIV) SMART TECHNOLOGY. Ria van Oosterhout Bijeenkomst raadsleden Midden Holland 15 mei 2017 CENTRUM VOOR INNOVATIEF VAKMANSCHAP (CIV) SMART TECHNOLOGY Ria van Oosterhout Bijeenkomst raadsleden Midden Holland 15 mei 2017 1 NEXT ECONOMY NEXT PROFESSIONAL NEXT EDUCATION 2 HET CIV IS OP 1 FEBRUARI

Nadere informatie

BAUKE MOLLEMA TOCHT 2015. sponsorbrochure

BAUKE MOLLEMA TOCHT 2015. sponsorbrochure BAUKE MOLLEMA TOCHT 2015 sponsorbrochure 1 Zondag 9 augustus 2015 vindt in Groningen de 3e editie van de Bauke Mollema Tocht plaats. De tocht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door Le Champion

Nadere informatie

WIELER PLAN 2030 WEST-BRABANT WEST-BRABANT DÉ INTERNATIONALE WIELERREGIO VAN NEDERLAND

WIELER PLAN 2030 WEST-BRABANT WEST-BRABANT DÉ INTERNATIONALE WIELERREGIO VAN NEDERLAND WIELER PLAN 2030 DÉ INTERNATIONALE WIELERREGIO VAN NEDERLAND BESTUURLIJKE KOPGROEP WIELERPLAN WIJ WILLEN (INTER)NATIONAAL ALS DÉ WIELERREGIO VAN NEDERLAND POSITIONEREN Paul de Beer (wethouder Breda) Joerie

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden , versie 2.3

Algemene Voorwaarden , versie 2.3 Algemene Voorwaarden 29.03.2017, versie 2.3 Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Eigen onderwerp Heerlen mijn Stad Stichting Ondersteuning projecten VOORWAARDEN ONDERSTEUNING PROJECTEN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 3 okt 2012

NIEUWSBRIEF nr. 3 okt 2012 NIEUWSBRIEF nr. 3 okt 2012 Deze Nieuwsbrief is bestemd voor fans en sponsoren van de Wout Poels fanclub. In deze Nieuwsbrief o.a.: * Wout Poels Fanclubdag 27 oktober te Blitterswijck * Terugblik Wout Poels

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 Memo aan onderwerp van datum Gemeenteraad Doorkomst 2e etappe Tour de France College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 De start van de Tour de France in Nederland Op zaterdag 4 juli 2015 start

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Titel : Voorbereiding Vuelta Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 4.

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Titel : Voorbereiding Vuelta Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 4. College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 7 maart 2017 NUMMER PS AFDELING MEC COMMISSIE MME STELLER A. Ruis DOORKIESNUMMER 0651822593 DOCUMENTUMNUMMER 81A7D3AC PORTEFEUILLEHOUDER Van den Berg

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Paracycling & junioren

Paracycling & junioren Sponsorbrochure Healthy Ageing Tour is een vijfdaagse UCI wielerwedstrijd waarvoor jaarlijkse de vrouwelijke wereldtop naar Noord Nederland komt. In 2018 vindt de wedstrijd plaats van 4 t/m 8 april. Afgelopen

Nadere informatie

28 JUNI - 29 JUNI 2019 VALKENBURG

28 JUNI - 29 JUNI 2019 VALKENBURG 28 JUNI - 29 JUNI 2019 VALKENBURG Uw eigen bedrijfsborrel tijdens EROICA LIMBURG in het nostalgische Dersaborgpark met muziek en foodtrucks Informeer naar de unieke mogelijkheden! info@eroicalimburg.com

Nadere informatie

Lions Delft Spinning Event 3 september 2017

Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Lions Internationaal 100 jaar. Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Spinnen voor kinderen Zoveel mogelijk kinderen uit Delft op vakantie Het Lions Delft Spinning Event 2017 i.s.m. Club SportsArt

Nadere informatie

11 T/M 18 MEI 2K19 EUROPEAN ADVENTURE OF A LIFETIME FASTEN YOUR SEATBELTS FOR THE DRIVE OF YOUR LIFE!

11 T/M 18 MEI 2K19 EUROPEAN ADVENTURE OF A LIFETIME FASTEN YOUR SEATBELTS FOR THE DRIVE OF YOUR LIFE! 11 T/M 18 MEI 2K19 EUROPEAN ADVENTURE OF A LIFETIME FASTEN YOUR SEATBELTS FOR THE DRIVE OF YOUR LIFE! 2K19 AMSTERDAM - BOEDAPEST DE CANNONBALL RUN 3000 LIFESTYLE RALLY - IS HIER! Met trots presenteren

Nadere informatie

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB)

Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) Presentatie Johan Wakkie (directeur KNHB) 8 november 2012 Meet & Share Den Haag Marketing Organisatie FIH: Kelly Fearweather, directeur Gem. Den Haag: Projectgroep WK 2014 (Frans van de Ven, Frank van

Nadere informatie

Lions International 100 jaar Lions Delft Spinning Event 3 september 2017

Lions International 100 jaar Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Lions International 100 jaar Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Spinnen voor kinderen Zoveel mogelijk kinderen uit Delft op vakantie Het Lions Delft Spinning Event 2017 i.s.m. Club SportsArt Fitness

Nadere informatie

Esso Best of Belgium Cycle Tour Reglement

Esso Best of Belgium Cycle Tour Reglement Esso Best of Belgium Cycle Tour 2019 - Reglement De Esso Best of Belgium Cycle Tour is een fietsinitiatief georganiseerd door Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling. Het initiatief wordt ondersteund door

Nadere informatie

GroeneBoulevard Koers

GroeneBoulevard Koers Presentatie GroeneBoulevard Koers DERNY KOERS INTRO Beste sportvriend, De jarenlange ervaringen in het populaire wielercircuit heeft sportmarketingbureau SMB Organisation ertoe aangezet om de mogelijkheden

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE RIDE FOR THE ROSES STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER EN SPONSOR HET GROOTSTE PELOTON VAN DE WERELD!

SPONSORBROCHURE RIDE FOR THE ROSES STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER EN SPONSOR HET GROOTSTE PELOTON VAN DE WERELD! RIDE FOR THE ROSES 6 SEPTEMBER 2015 AALSMEER SPONSORBROCHURE STEUN DE STRIJD TEGEN KANKER EN SPONSOR HET GROOTSTE PELOTON VAN DE WERELD! Partners WWW.RIDEFORTHEROSES.NL Hoofdsponsors Media Partner Suppliers

Nadere informatie

Tegen de stroom in. Mathieu Hermans Klassieker

Tegen de stroom in. Mathieu Hermans Klassieker STICHTING TEGEN DE STROOM IN 23 april 2017 Tegen de stroom in Mathieu Hermans Klassieker Daginschrijving van 8u tot 11u Om 9u30 groepsstart met vele prominenten Afstanden: Toertocht 40km en 90km Inschrijfgeld

Nadere informatie

Actiegerichte landelijke fietscampagne

Actiegerichte landelijke fietscampagne Basis idee Actiegerichte landelijke fietscampagne Fietsen is een echte hype geworden voor jong en oud en de fietssector is een economische factor van betekenis Nederland als fietsland bij uitstek In geen

Nadere informatie

SPONSORINFORMATIE. Team 4481. First Dutch FRC team

SPONSORINFORMATIE. Team 4481. First Dutch FRC team SPONSORINFORMATIE Team 4481 First Dutch FRC team WAT IS FIRST? FIRST is een wereldwijd opererende non-profit organisatie met als doel promotie van Wetenschap & Techniek bij jongeren. Met de Junior FIRST

Nadere informatie

Stichting Rotterdam Rome Cycling Tour facebook.nl/rotterdamromecyclingtour

Stichting Rotterdam Rome Cycling Tour  facebook.nl/rotterdamromecyclingtour Stichting Rotterdam Rome Cycling Tour www.rrct.eu facebook.nl/rotterdamromecyclingtour De Rotterdam Rome Cycling Tour De RRCT is een initiatief van leden van het Rotterdams Studenten Corps die door middel

Nadere informatie

Informatiepakket Team Katwijk

Informatiepakket Team Katwijk Informatiepakket Team Katwijk Katwijkers fietsen 1280 kilometer voor het goede doel Katwijk februari 2012 Negen Katwijkse wielrenners gaan onder de naam Team Katwijk op 26 augustus 2012 de uitdaging aan

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

Feniks Campagne. Feniks Campagne. Gemaakt voor: Feniks Group Voorbereid door: Serena Scholte. 17 april 2012 Voorstelnummer: 1.

Feniks Campagne. Feniks Campagne. Gemaakt voor: Feniks Group Voorbereid door: Serena Scholte. 17 april 2012 Voorstelnummer: 1. Feniks Campagne Gemaakt voor: Feniks Group Voorbereid door: Serena Scholte 17 april 2012 Voorstelnummer: 1 Uturnity Aanleiding In Nederland is er een taboe op failliet gaan. En dat terwijl er dagelijks

Nadere informatie

betrokkenheid raad bij de omgevingswet en de omgevingsvisie Raads-info-bijeenkomst 31 augustus 2017

betrokkenheid raad bij de omgevingswet en de omgevingsvisie Raads-info-bijeenkomst 31 augustus 2017 betrokkenheid raad bij de omgevingswet en de omgevingsvisie Raads-info-bijeenkomst 31 augustus 2017 Agenda voor vanavond 1. Invulling raadsinformatie avonden (door Otwin) 2. Toelichting implementatie omgevingswet

Nadere informatie

Feniks Campagne. Feniks Campagne. Gemaakt voor: Feniks Group Voorbereid door: Serena Scholte. 23 april 2012 Voorstelnummer: 1.

Feniks Campagne. Feniks Campagne. Gemaakt voor: Feniks Group Voorbereid door: Serena Scholte. 23 april 2012 Voorstelnummer: 1. Feniks Campagne Gemaakt voor: Feniks Group Voorbereid door: Serena Scholte 23 april 2012 Voorstelnummer: 1 Uturnity Aanleiding In Nederland is er een taboe op failliet gaan. En dat terwijl er dagelijks

Nadere informatie

Oplossingen en inspiratie voor vakantieparken

Oplossingen en inspiratie voor vakantieparken dinsdag 21 mei, Safari Resort Beekse Bergen Oplossingen en inspiratie voor vakantieparken De Nederlandse vakantieparken staan voor grote uitdagingen: Welke trends worden echt relevant? Met welke verblijfsconcepten

Nadere informatie

UNIEKE WIELER EVENTS VOOR UW BEDRIJF

UNIEKE WIELER EVENTS VOOR UW BEDRIJF UNIEKE WIELER EVENTS VOOR UW BEDRIJF.CYCLING CLUB. INTRODUCTIE Eind 2016 hebben wij BEAT Cycling Club geïntroduceerd, de eerste professionele wielerclub. Door middel van de clubstructuur bieden wij nieuwe

Nadere informatie

Terugblik op de wielrennerij in Scherpenzeel.

Terugblik op de wielrennerij in Scherpenzeel. Terugblik op de wielrennerij in Scherpenzeel. Zaterdag 7 juli is de Tour de France van start gegaan. De fans volgen deze wielerwedstrijd ook dit jaar weer op de voet. In Scherpenzeel zijn veel liefhebbers

Nadere informatie

20 January 2016 Jaargang 3 nummer 1. Van de redactie

20 January 2016 Jaargang 3 nummer 1. Van de redactie Van de redactie Zondag is het weer zover. De weersverwachtingen zijn gunstig, het parcours ligt er goed bij en de voorbereidingen zijn getroffen. Nu nog dit weekend met zijn allen de schouders er onder

Nadere informatie

BICYCLING MAGAZINE // BICYCLING.NL VERHALEN & BELEVING WERELDWIJD HET GROOTSTE PLATFORM VOOR SPORTIEVE FIETSERS

BICYCLING MAGAZINE // BICYCLING.NL VERHALEN & BELEVING WERELDWIJD HET GROOTSTE PLATFORM VOOR SPORTIEVE FIETSERS MEDIAKIT 2019 VERHALEN & BELEVING WERELDWIJD HET GROOTSTE PLATFORM VOOR SPORTIEVE FIETSERS BICYCLING MAGAZINE SPULLEN SIMPELWEG DE MOOISTE EN BESTE MATERIALEN BICYCLING MAGAZINE 98% VAN DE LEZERS FIETSEN

Nadere informatie

Q&A City-zen project

Q&A City-zen project Q&A City-zen project Vragen over het project City-zen Wat is het project? In het City-zen project worden 50 batterijen geplaatst bij huishoudens of MKB ers met zonnepanelen in Amsterdam. Deze 50 batterijen

Nadere informatie

Eneco Tour een contract afgesloten voor etappes in West-Brabant in 2011 en 2012.

Eneco Tour een contract afgesloten voor etappes in West-Brabant in 2011 en 2012. Het Buitenblad Informatief bulletin van stichting De Goeie Ontsnapping Extra editie mei 12: Eneco Tour in West-Brabant 2012 Meer informatie: www.degoeieontsnapping.nl Op donderdag 9 augustus finisht de

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte

Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Jaarverslag 2015 Cross-, Ren- en Toervereniging CRT Raalte Uit de afdelingen CRT is een multidisciplinaire fietsvereniging met 4 afdelingen waarin verschillende takken van de wielersport worden bedreven.

Nadere informatie

Jaarverslag CRT-Ren 2016

Jaarverslag CRT-Ren 2016 Jaarverslag CRT-Ren 2016 Het jaar 2016 heeft in het teken gestaan van het werven van nieuwe leden. In 2015 zagen wij, net als de trend landelijk ook liet zien, een terugloop in het aantal leden. Door zeer

Nadere informatie

Vergroten economische en maatschappelijke impact van topsportevenementen

Vergroten economische en maatschappelijke impact van topsportevenementen Vergroten economische en maatschappelijke impact van topsportevenementen Peter-Jan Mol, Kenniscentrum Sport Kitty Koelman, gemeente Utrecht John Wauben, gemeente Valkenburg Sybrecht Lensink, Netwerk Kracht

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

3. Meer dan een sportieve competitie. Voorwoord

3. Meer dan een sportieve competitie. Voorwoord Voorwoord De missie van de Union Cycliste Internationale (UCI) is het ontwikkelen van fietsen op alle niveaus, van Elite wedstrijden tot en met het gebruik van fietsen als een vrijetijdsbesteding en vervoermiddelen.

Nadere informatie

Utrecht kandidaatstelling UEFA Women s EURO 2017

Utrecht kandidaatstelling UEFA Women s EURO 2017 Utrecht kandidaatstelling UEFA Women s EURO 2017 1 Middels dit BID document willen FC Utrecht en de gemeente Utrecht hun kandidaatstelling als speelstad voor UEFA Women s EURO 2017 kenbaar maken. Utrecht

Nadere informatie

Rabobank Gouden Pijl Al 37 jaar één met de regio Sponsorbrochure

Rabobank Gouden Pijl Al 37 jaar één met de regio Sponsorbrochure Rabobank Gouden Pijl Al 37 jaar één met de regio Sponsorbrochure Dinsdag 12 augustus 2014 Inhoudsopgave 3 Van de voorzitter 4 & 5 Gouden Pijl Middagprogramma 6 & 7 Gouden Pijl Avondprogramma 8 Breng uw

Nadere informatie

Tabellenboek Impact Giro d Italia Utrecht

Tabellenboek Impact Giro d Italia Utrecht Tabellenboek Impact Giro d Italia Enquêteresultaten Opdrachtgever: Provincie ECORYS Nederland BV Michel Briene Elvira Meurs Manfred Wienhoven Rotterdam, 29 juli 2010 ECORYS Nederland BV Postbus 4175 3006

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012

Jeugdplan. Versie 1.0. Maart 2012 Jeugdplan 2012 Versie 1.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 - Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 - De verantwoordelijkheid met betrekking tot de jeugd... 4 Hoofdstuk 3 - Werving nieuwe leden... 4 Hoofdstuk

Nadere informatie

INLEIDING PR EN MARKETING SYNERGIE EN KOSTENBESPARINGEN SPONSORING VERGUNNINGAANVRAAG

INLEIDING PR EN MARKETING SYNERGIE EN KOSTENBESPARINGEN SPONSORING VERGUNNINGAANVRAAG 2 Inhoudsopgave Inleiding PR en Marketing Synergie en kostenbesparingen Sponsoring VergunningaanvraAg Programma Zaterdag 24 mei Ronde van Klein Zwitserland Mountain Bike Events Programma Zondag 25 mei

Nadere informatie

StartupDelta Summit Request for Proposal

StartupDelta Summit Request for Proposal StartupDelta Summit 2019 Request for Proposal STARTUP ECOSYSTEEM Wij geloven in de toegevoegde waarde van het versterken, verbinden en vergroten van het startup ecosysteem in Nederland. Er is veel potentie

Nadere informatie

Tacx Trainer software

Tacx Trainer software Tacx Trainer software Gewijzigde werking versie 4.2 t.o.v. 4.4 De Tacx Trainer software 4.4 is ten opzichte van versie 4.2 en 4.3 uitgebreid met een aantal nieuwe functies. Op de volgende punten zijn er

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

DE JONGE RENNER SPONSORPRESENTATIE

DE JONGE RENNER SPONSORPRESENTATIE DE JONGE RENNER SPONSORPRESENTATIE 1 INLEIDING Al vele jaren toonaangevend in Nederland met vele individuele overwinningen, maar ook als vereniging, zoals winst in de nationale clubcompetitie en op het

Nadere informatie

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer)

Beste relatie, Met vriendelijke groet. Jos Op het Veld & Rolf Joosten Stichting Belaef Berg (Organisatie Rock am Roer) Beste relatie, De afgelopen jaren hebben wij op Uw steun mogen rekenen bij de organisatie van Rock am Roer. Rock am Roer is mede daardoor gestaag uitgegroeid van een evenement voor Berg, naar een evenement

Nadere informatie

Sociaal, Groen en Economisch: Duurzaamheid 2.0!

Sociaal, Groen en Economisch: Duurzaamheid 2.0! Sociaal, Groen en Economisch: Duurzaamheid 2.0! Algemene en Financiële beschouwingen: Voorjaarsrapportage 2014 Inleiding De raad geeft vandaag bij de algemene beschouwingen haar visie op de eerste voorjaarsrapportage

Nadere informatie

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een Samenvatting In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een tentoonstelling/expo, die de parels van Maastrichts ondernemerschap laat zien. De hoofddoelstelling

Nadere informatie

INHOUD INFORMATIEBROCHURE

INHOUD INFORMATIEBROCHURE INHOUD INFORMATIEBROCHURE 03 INLEIDING 04 BEN JIJ KLAAR VOOR JE TOEKOMST? 05 TEACH IT, WORK IT, LIVE IT 06 PROGRAMMA 07 DEELNAME & PARTNERSCHAP 09 EEN CONCEPT VAN INCREDIBLE EVENT BUILDERS 10 CONTACT BEKIJK

Nadere informatie

Homeless World Cup Oslo

Homeless World Cup Oslo Homeless World Cup Oslo 2017 1 2 Inhoudsopgave Inleiding 5 Onderzoeksmethode 7 De voorbereiding: de trainingsdagen 8 Een sterke groep 8 De activiteiten 9 De Homeless World Cup 10 Emotionele band 10 Nieuwe

Nadere informatie

SCHELDE DELTA EXPO. Het contact-platform voor bedrijven en instellingen die belangen hebben in deze regio.

SCHELDE DELTA EXPO. Het contact-platform voor bedrijven en instellingen die belangen hebben in deze regio. SCHELDE DELTA EXPO + PORTS, TRANSPORT & EQUIPMENT 2013 Twee elkaar versterkende evenementen gelijktijdig op één locatie de Zeelandhallen te Goes. SCHELDE DELTA EXPO. Het contact-platform voor bedrijven

Nadere informatie

Link uw bedrijf aan topsport. Meer exposure. Meer bekendheid. Vergroot uw netwerk

Link uw bedrijf aan topsport. Meer exposure. Meer bekendheid. Vergroot uw netwerk Link uw bedrijf aan topsport Meer exposure Meer bekendheid Vergroot uw netwerk Een ondernemende sport Surhuisterveen is bij uitstek hét noordelijke wielerdorp. Regionaal, nationaal en zelfs internationaal

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050)

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) WK Wielrennen 2020 / ter informatie R.J. Langenberg De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 51 71 5 6953347 - Geachte heer, mevrouw, Het organiseren van het WK Wielrennen

Nadere informatie

1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11. Tot slot.

1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11. Tot slot. 1 Inleiding 3 2 Mijn onderwerp: Gerrit Schulte 4 3 Wielrennen 5 4 De racefiets 7 5 Gerrit Schulte 8 6 Overwinningen 9 7 Stamboom 11 Tot slot. 12 Gerrit Schulte in de krant 2 Ik hou mijn werkstuk over Gerrit

Nadere informatie

Link uw bedrijf aan topsport. Meer exposure. Meer bekendheid. Vergroot uw netwerk

Link uw bedrijf aan topsport. Meer exposure. Meer bekendheid. Vergroot uw netwerk Link uw bedrijf aan topsport Meer exposure Meer bekendheid Vergroot uw netwerk Een ondernemende sport Surhuisterveen is bij uitstek hét wielerdorp van het Noorden. Regionaal, nationaal en zelfs internationaal

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

Sport is belangrij r k

Sport is belangrij r k Sport is belangrijk Voor de gezondheid Voor de sociale cohesie Voor de integratie Voor de economische effecten Voor de uitstraling als gemeente daarom is SPORT ERG BELANGRIJK Sport is niet alleen goed

Nadere informatie

Flexibel vrijwilligen door young professionals. Margriet Ebbink 20 april 2017

Flexibel vrijwilligen door young professionals. Margriet Ebbink 20 april 2017 Flexibel vrijwilligen door young professionals Margriet Ebbink 20 april 2017 Inhoud Wie, wat, waar? Vrijwilligen via een kalender Samenwerking bedrijfsleven Discussie Afronding 2 Over Nederland Cares Zes

Nadere informatie

Spin-off. Potentie maatschappelijke opbrengsten

Spin-off. Potentie maatschappelijke opbrengsten Spin-off Het WK Wielrennen is een prachtig evenement waarmee onze beide provincies Drenthe en Groningen en hun steden op de wereldkaart zetten. Naast de aandacht die dit evenement internationaal oplevert,

Nadere informatie

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN

BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS VOORWAARDEN NTFU JAARPLAN 2015 BELEIDSCYCLUS MISSIE VISIE AMBITIE 2016: DE NTFU OP KOP STRATEGISCHE PIJLERS MARKTPOSITIE BELANGENBEHARTIGING VOORWAARDEN STERKE BONDSORGANISATIE INNOVATIEF HANDELEN NAAMSBEKENDHEID

Nadere informatie

Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week Dutch Agri Food Week Over Dutch Agri Food Week 2 e editie van 12-25 oktober 2016 Events en activiteiten in regio s verspreid over NL Doelen Helder en open zijn als sector, deuren openen en maatschappelijke

Nadere informatie

SPONSORBROCHURE VOLTA CLASSIC LIMBURG 1 APRIL 2017 EDITIE #44 WEDSTRIJD 2 APRIL 2017 EDITIE #07 TOERTOCHT EIJSDEN-MARGRATEN LIMBURG

SPONSORBROCHURE VOLTA CLASSIC LIMBURG 1 APRIL 2017 EDITIE #44 WEDSTRIJD 2 APRIL 2017 EDITIE #07 TOERTOCHT EIJSDEN-MARGRATEN LIMBURG SPONSORBROCHURE VOLTA EIJSDEN-MARGRATEN 1 APRIL 2017 EDITIE #44 WEDSTRIJD EDITIE #07 TOERTOCHT VOLTA OFFICIËLE UCI 1.1 WEDSTRIJD START EN FINISH IN DIEPSTRAAT, EIJSDEN PARCOURS VAN BIJNA 200 KM, 2 LOKALE

Nadere informatie

InnovA58. Noord-Brabant verdient een betere en slimmere weg

InnovA58. Noord-Brabant verdient een betere en slimmere weg Noord-Brabant verdient een betere en slimmere weg SmartwayZ.NL en 1. Wat is de opgave van SmartwayZ.NL en 2. Hoe verhouden de projecten SmartwayZ.NL en zich 3. Welke partijen zijn hier bij betrokken 4.

Nadere informatie

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio

Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio Talent inspireert Bouw mee aan een sportieve en culturele regio STERA De Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) stimuleert talentontwikkeling. Dit doet de stichting door top-events naar de regio Alkmaar

Nadere informatie