ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 29 SEPTEMBER DE KAMER Arbeidscontract Tegensprekelijk Definitief.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 29 SEPTEMBER DE KAMER Arbeidscontract Tegensprekelijk Definitief."

Transcriptie

1 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 29 SEPTEMBER DE KAMER Arbeidscontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak : N.V. GROND- EN AFBRAAKWERKEN G & A DEMEU- TER, met maatschappelijke zetel gevestigd te 1000 BRUSSEL, Werkhuizenkaai Appellante, vertegenwoordigd door Mr. S. DE CLEEN loco Mr W. VAN ROEYEN, advocaat te Sint-Denijs-Westrem. Tegen: M.A., wonende te [xxx]. Geïntimeerde, vertegenwoordigd door Mevr. H. VAN DEN BERGE, syndicaal afgevaardigde en volmachtdraagster te Brussel.

2 2e blad. Na beraad, spreekt het Arbeidshof te Brussel het hiernavolgend arrest uit : Gelet op de stukken van rechtspleging, inzonderheid: - het voor eensluidend verklaard afschrift van het vonnis gewezen op tegenspraak door de Arbeidsrechtbank van Brussel op 9 oktober 2007; - het verzoekschrift in hoger beroep ontvangen ter griffie van het Arbeidshof te Brussel op 4 december 2007; - de besluiten en synthesebesluiten van de partijen; Gehoord de partijen in hun middelen en beweringen ter openbare terechtzitting van 8 september 2008 waarna de debatten gesloten werden. 1. DE FEITEN EN DE RECHTSPLEGING 1. De NV VAN BOVEN, die inmiddels werd opgeslorpt door appellante, heeft op 1 oktober 2001 geïntimeerde in dienst genomen als arbeider. Op 25 oktober 2001 werd geïntimeerde het slachtoffer van een arbeidsongeval. Op 31 januari 2002, op een ogenblik dat geïntimeerde het werk nog niet hervat had, heeft de NV Van Boven een einde gesteld aan de arbeidsovereenkomst met betaling van een verbrekingsvergoeding gelijk aan het loon van één week. Als reden van het ontslag werd op het C 4 formulier vermeld tijdelijk overtollig personeel. 2. Geïntimeerde heeft op 30 januari 2003 appellante gedagvaard voor de Arbeidsrechtbank te Brussel en vorderde een vergoeding wegens willekeurig ontslag overeenkomstig artikel 63 van de wet van 3 juli 1978 op de arbeidsovereenkomsten.

3 3e blad. Bij vonnis van 9 oktober 2007 heeft de Arbeidsrechtbank te Brussel de vordering gegrond verklaard en heeft zij appellante veroordeeld tot betaling van een vergoeding van ,16 wegens willekeurig ontslag, te vermeerderen met de wettelijke en gerechtelijke intresten op het brutobedrag. 3. Appellante heeft op 4 december 2007 hoger beroep aangetekend tegen dit vonnis. Zij is van mening dat de Arbeidsrechtbank ten onrechte geoordeeld heeft dat het ontslag willekeurig was. In ondergeschikte orde is appellante van oordeel dat intresten slechts hadden toegekend kunnen worden op het overeenstemmend nettobedrag. Geïntimeerde vraagt de bevestiging van het bestreden vonnis. Zij betwist, voor wat betreft de kosten, de wettelijkheid van het Koninklijk Besluit van 26 oktober 2007 tot vaststelling van het bedrag van de rechtsplegingsvergoeding. II. DE ONTVANKELIJKHEID. Het beroep is regelmatig naar de vorm. Er wordt geen betekeningsakte van het vonnis voorgelegd zodat het beroep tijdig werd ingesteld. III. BEOORDELING. 1. De vergoeding wegens willekeurig ontslag. 1. Appellante is van oordeel dat de eerste rechter een onjuiste toepassing gemaakt heeft van artikel 63 van de wet van 3 juli Zij stelt dat het ontslag gegrond was zowel op basis van het gedrag van de werknemer als vanuit de noodwendigheden van de onderneming. Voor wat betreft het gedrag van de werk-

4 4e blad. nemer verwijst zij naar 3 onwettige afwezigheden die zich zouden voorgedaan hebben in de loop van de maand oktober 2001 en naar de onvoorzichtigheid (niet naleven van de veiligheidsmaatregelen) die geintimeerde zou begaan hebben op 25 oktober 2001 en die aan de oorsprong lagen van het arbeidsongeval dat hem overkomen was. Voor wat betreft de noodwendigheden van de onderneming voert appellante aan dat de ziekte van geïntimeerde de goede organisatie van het werk verstoorde en dat het ontslag zijn oorsprong vond in het feit dat er einde januari 2002, op het ogenblik van het ontslag, tijdelijk overtollig personeel was ingevolge een vermindering van het werk. Zij stelt dat opdat het ontslag niet willekeurig zou zijn in de zin van artikel 63 van de wet van 3 juli 1978 het volstaat dat dit ontslag zijn oorsprong vindt in de gedragingen of de bekwaamheid van de werknemer of de noodwendigheden van de onderneming zonder dat een foutieve gedraging in hoofde van de werknemer moet aangetoond worden. Zij stelt verder dat de beoordelingsvrijheid van de rechter zich niet uitstrekt tot de opportuniteit van het ontslag maar beperkt is tot het onderzoek van de realiteit van de ingeroepen gedragingen of geschiktheid van de werknemers of van de noodwendigheden van de onderneming. 2. Overeenkomstig artikel 63 van de wet van 3 juli 1978 op de arbeidsovereenkomsten wordt onder willekeurige ontslag verstaan, het ontslag van een werkman die is aangeworven voor onbepaalde tijd, om redenen die geen verband houden met de geschiktheid of het gedrag van de werkman of die niet berusten op de noodwendigheden inzake de werking van de onderneming, de instelling of de dienst. Bij betwisting behoort het aan de werkgever het bewijs te leveren van de voor het ontslag ingeroepen redenen. De werkgever, die een voor onbepaalde tijd aangeworven werkman op willekeurige wijze afdankt, dient een vergoeding te betalen die overeenstemt met het loon van zes maanden. Indien voor de toepassing van artikel 63 van de wet van 3 juli 1978 niet vereist is dat het gedrag van de werkman, foutief is, dan volstaat het echter niet, opdat het ontslag niet willekeurig zou zijn, dat de werkgever een aantal redenen inroept die in verband kunnen gebracht worden met het gedrag of de geschiktheid van de werkman. De werkgever dient, indien de werknemer inroept dat zijn ontslag willekeu-

5 5e blad. rig is, de door hem ingeroepen feiten te bewijzen en moet bovendien aantonen dat de door hem ingeroepen redenen ten grondslag liggen aan het ontslag of daar redelijkerwijze aan ten grondslag kunnen liggen, d.w.z. dat zij de reden van het ontslag uitmaken (W. Van Eeckhoutte, Sociaal Compendium, Arbeidsrecht , 1749 ; Arbh. Luik, , Soc. Kron. 1991, 228, Arbh. Brussel, , A.R. nr. 4859). 3. Appellante voert in haar beroepsbesluiten in eerste instantie aan dat het ontslag onder meer werd ingegeven door de omstandigheid dat geïntimeerde op het ogenblik van het arbeidsongeval nalatig was geweest door de verplicht opgelegde veiligheidsgordel niet te dragen. Er wordt niet betwist dat geïntimeerde op het ogenblik dat hij het slachtoffer werd van een arbeidsongeval op 25 oktober 2001 inderdaad geen veiligheidsgordel droeg die hem moest beschermen tegen een val. Daartegenover staat dat evenmin betwist wordt dat geïntimeerde gedurende de volledige werkdag wel zijn veiligheidsgordel had gedragen en deze enkel afgedaan had om uitvoering te geven aan de vraag om, op het einde van de werkdag, een brander van het dak te halen. Geïntimeerde, die met een veiligheidsgordel verbonden was aan een hoogwerker, diende om het dak te betreden, deze veiligheidsgordel los te maken. Op basis van de verschillende verklaringen, die door de eerste rechter geciteerd werden, kan daarbij geen nalatigheid van geïntimeerde weerhouden worden. Het blijkt met name niet dat geïntimeerde de mogelijkheid had om, vooraleer de bewuste brander te recupereren, zich op een andere wijze tegen een val te beveiligen. Overigens is onvoldoende bewezen dat, zelfs indien geïntimeerde onvoorzichtig geweest is op 25 oktober 2001, het ontslag enig verband houdt met deze onvoorzichtigheid. In de ontslagbrief of in het formulier C 4 wordt geen enkele melding gemaakt van deze tekortkoming. Op het ogenblik van het ongeval is ook geen enkele verwijt gericht aan geïntimeerde. Tenslotte ziet men niet in waarom de werkgever, wanneer het ingeroepen feit voor hem een aanleiding was om de werknemer te ontslaan, zij daarvoor zou gewacht hebben tot 31 januari 2002.

6 6e blad. 4. Appellant roept verder in dat het ontslag mee gerechtvaardigd wordt door het feit dat geïntimeerde in de loop van de maand oktober 2001 drie dagen ongewettigd afwezig was. Zoals de eerste rechter terecht oordeelt is deze ongewettigde afwezigheid geenszins bewezen en wordt ze tegengesproken door de eigen documenten van de werkgever, en met name door de loonfiche van de maand oktober 2001 die deze dagen als dagen van gewettigde afwezigheid vermeldt. 5. Met betrekking tot de noodwendigheden van de onderneming roept appellante in dat de afwezigheid wegens ziekte van geïntimeerde als dusdanig de werking van de onderneming bemoeilijkte en aldus een voldoende grondslag uitmaakte voor het ontslag, zonder dat het aan de rechtbank zou toekomen een oordeel uit te spreken over de opportuniteit van het ontslag. Terecht heeft de eerste rechter geoordeeld dat de afwezigheid van geïntimeerde wegens ziekte of arbeidsongeval als dusdanig geen economische noodwendigheden uitmaken die het ontslag kunnen verklaren. Geïntimeerde was sinds de datum van het ongeval arbeidsongeschikt, zonder ooit het werk hervat te hebben. Een andere werknemer was begin november 2001 aangeworven geworden. Er kan niet ingezien worden - en appellant brengt terzake ook geen concrete elementen aan - welk organisatorisch probleem van aard zou geweest zijn om op 31 januari 2002 te besluiten dat het ontslag van geïntimeerde noodzakelijk was wegens zijn ziektetoestand. Er is aldus niet aangetoond dat het ontslag op 31 januari 2001 verband hield met de noodwendigheden van de onderneming. Bovendien, en zoals de eerste rechter ook terecht opmerkt, is het niet met de bepalingen van de wet van de 3 juli 1978 verenigbaar dat een ziektetoestand op zich een reden zou kunnen zijn om de arbeidsovereenkomst te verbreken. Overeenkomstig de bepalingen van artikel 58, 78 en 80 van de wet kan de werknemer, ingeval van arbeidsongeschiktheid, slechts na een termijn van zes maanden ontslagen worden. De omstandigheid dat geen concrete sanctie verbonden is aan deze verplichting, neemt niet weg dat de wetgever van oordeel was dat een arbeidsongeschiktheid op zich geen voldoende reden is om de arbeidsovereenkomst te beëindigen, tenzij na een be-

7 7e blad. paalde periode. Het zou met de geest van de wet van 3 juli 1978 niet verenigbaar zijn te aanvaarden dat de werkgever, tijdens de eerste zes maanden van de arbeidsongeschiktheid, het ontslag zouden rechtvaardigen door enkel te verwijzen naar de ziektetoestand van de werknemer. 6. Appellante roept ten slotte in, en dit is ook het motief dat op het C 4 formulier vermeld werd, dat het ontslag gerechtvaardigd was doordat er tijdelijk overtollig personeel was, ingevolge een tijdelijke daling van het aantal opdrachten. Een dergelijk motief, indien het voldoende bewezen is, maakt een voldoende grondslag uit voor het ontslag, dat dan niet als willekeurig kan beschouwd worden. Met de eerste rechter is het Hof echter van mening dat appellante onvoldoende bewijst dat er tijdelijk een probleem was van overtollig personeel. De tijdelijke daling van het aantal opdrachten, dat aan de basis zou liggen van het overtollig personeel, wordt op geen enkele manier aangetoond, terwijl appellante, op basis van haar boekhouding of op basis van andere stukken dit toch zou moeten kunnen doen. Het loutere feit dat in dezelfde periode 3 andere werknemers ontslagen werden is op zich geen voldoende bewijs van het overtollig karakter van het personeel. Terecht verwijst geïntimeerde naar het jaarverslag van de onderneming Van Boven, gevoegd aan de jaarrekeningen en opgesteld in de loop van de maand april 2002 waarin vermeld wordt dat de toekomstperspectieven inzake orders voor het jaar 2002 in dezelfde lijn liggen als deze van het boekjaar Indien er begin 2002 sprake zou geweest zijn van een daling van het aantal orders zou daarvan ongetwijfeld gewag van gemaakt zijn in het verslag. Overigens blijkt uit de jaarrekeningen dat er bij de firma Van Boven een groot verloop was van personeel. Terwijl het personeelsbestand in het jaar 2001 slechts 19 bedroeg waren er in datzelfde jaar 13 werknemers die in dienst genomen werden en 13 aan wiens arbeidsovereenkomst een einde kwam. Terecht ook stelt geïntimeerde dat wanneer er werkelijk een probleem was van overtollig personeel dit

8 8e blad. niet opgelost werd door het ontslag van geïntimeerde vermits deze arbeidsongeschikt was en appellante derhalve de loonlast niet kon verminderen door geïntimeerde te ontslaan. Terecht ook stelt geïntimeerde verder dat indien er effectief een probleem geweest was van overtollig personeel was het voor de hand zou gelegen hebben beroep te doen op het systeem van tijdelijke werkloosheid. Al deze elementen zijn elementen die van aard zijn het besluit te rechtvaardigen dat de werkgever faalt in de hem opgelegde bewijslast. Het Hof benadrukt daarbij dat het zich geenszins in de plaats wenst te stellen van de werkgever voor wat betreft de beoordeling van de opportuniteit van het ontslag, doch enkel onderzoekt of de door de werkgever ingeroepen redenen voor het ontslag bewezen zijn en de reden van het ontslag uitmaken. 7. Het vonnis van de eerste rechter dient dan ook bevestigd te worden. 2. De intresten. 1. De eerste rechter veroordeelde appellante tot de wettelijke en de gerechtelijke intresten op de toegekende vergoeding, te rekenen op het nettobedrag tot 30 juni 2005 en te rekenen op het brutobedrag vanaf 1 juli Hij maakte daarbij toepassing van artikel 82 van de programmawet van 26 juni 2002, tot wijziging van artikel 10 van de wet van 12 april op de bescherming van het loon en het Koninklijk Besluit van 3 juli 2005 tot de uitvoering van deze wet. Hij oordeelde echter dat artikel 2 van dit Koninklijk Besluit onwettelijk was in de mate dat het de toepassing van de wet in de tijd beperkte tot de lonen waarop het recht op vergoeding ontstond na 1 juli Appellante voert aan dat geen toepassing kan gemaakt worden van het Koninklijk Besluit van 3 juli 2005 omdat dit Koninklijk Besluit niet aan het voorafgaand advies van de Raad van State onderworpen werd en aldus onwettig is.

9 9e blad. 3. Overeenkomstig artikel 82 van de wet van 26 juni 2002 tot wijziging van artikel 10 van de wet van 12 april 1965 betreffende de bescherming van het loon der werknemers wordt de rente op het loon berekend vooraleer de in artikel 23 van de wet bedoelde inhoudingen in mindering zijn gebracht. Overeenkomstig artikel 90 van de wet van 26 juni 2002 heeft de nieuwe wet uitwerking op de door de Koning te bepalen datum. Overeenkomstig artikel 1 van het Koninklijk Besluit van 3 juli 2005 treden de artikelen 81 en 82 van de wet van 26 juli 2002 in werking op 1 juli Volgens artikel 2 van hetzelfde Koninklijk Besluit heeft artikel 1 betrekking op het loon waarop het recht op betaling ontstaat na 1 juli Deze bepaling heeft aanleiding gegeven tot heel wat betwistingen in de rechtspraak met betrekking tot de vraag of de Koning de inwerkingtreding van de wet mocht beperken tot de lonen waarop het recht op betaling ontstond na 1 juli 2005 en met betrekking tot de vraag of dit Koninklijk Besluit wettelijk was nu het niet aan het voorafgaand advies van de Raad van State was onderworpen. Aan deze betwistingen wordt een einde gesteld door artikel 69 van de wet van 8 juni 2008 houdende diverse bepalingen, dat bepaalt : Het Koninklijk Besluit van 3 juli 2005 betreffende de inwerkingtreding van de artikelen 81 en 82 van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van de ondernemingen wordt bekrachtigd. Art. 70 van dezelfde wet bepaalt dat artikel 69 uitwerking heeft met ingang van 1 juli Vermits de vorderingen van geïntimeerde betrekking hebben op een periode die voorafgaat aan 1 juli 2005, kunnen slechts intresten toegekend worden op de overeenstemmende nettobedragen. Vóór de wijziging van artikel 10 van de wet van 12 april 1965 dient er immers van uitgegaan te worden dat de werknemer slechts intresten kan vorderen op de sommen waarvoor hij over een effectieve vordering ten laste van de werkgever (Cass ,htpp:/juridat.just.fgov.be).

10 10e blad. 3. De kosten. Appellante dient veroordeeld te worden tot kosten van het hoger beroep. Geïntimeerde betwist de wettelijkheid van het Koninklijk Besluit van 26 oktober 2007 tot vaststelling van de rechtsplegingsvergoeding. Hij stelt dat de vastgestelde bedragen van de rechtsplegingsvergoeding het recht op toegang tot de rechtbank miskennen en verder dat het Koninklijk Besluit niet kon uitgevaardigd worden omdat het niet als een lopende zaak beschouwd kon worden. Hij vraagt dat toepassing gemaakt wordt van de vroegere regeling. Vermits geïntimeerde niet veroordeeld wordt tot de kosten van het hoger beroep dient de door hem opgeworpen rechtsvraag niet beantwoord te worden. Ook in het vroegere stelsel kon geïntimeerde geen aanspraak maken op een rechtsplegingsvergoeding. OM DEZE REDENEN : Het Arbeidshof, Gelet op de wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtszaken, zoals tot op heden gewijzigd, inzonderheid op artikel 24; Recht sprekend op tegenspraak; Verklaart het hoger beroep ontvankelijk en zeer gedeeltelijk gegrond; Zegt dat op de door de eerste rechter toegekende vergoeding wegens willekeurig ontslag intresten alleen verschuldigd zijn op de overeenstemmende nettobedragen; Bevestigt het vonnis voor het overige; Veroordeelt appellante tot de kosten begroot op 0,00 in hoofde van geïntimeerde;

11 11e blad. Aldus gewezen en uitgesproken op de openbare terechtzitting van de 5de kamer van het Arbeidshof te Brussel op 29 september 2008 en ondertekend door : De Heren : F. KENIS : Raadsheer, E. MAGNUS : Raadsheer in Sociale Zaken als werkgever, D. VANHAGENDOREN : Raadsheer in Sociale Zaken als werknemer-arbeider, En bijgestaan door : D. DE RAEDT: Griffier, E. MAGNUS D. VANHAGENDOREN D. DE RAEDT F. KENIS

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3,

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief /3, A.R.Nr. 2009/AB/51524 '. le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JANUARI 2010. Arbeidsovereenkomst Tegensprekelijk Definitief In de zaak: MULTIPAINT BVBA, met zetel

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/111 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/111 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: VZW PAG-ASA, met maatschappelijke zetel gevestigd

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: C. P., Tegen: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 8 JANUARI 2009. 7DE KAMER Not. 580 2 G.W. Vakantiegeld Tegensprekelijk Definitief In de zaak: M. E., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 APRIL 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. D.K., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR. nr. 2011/AB1792 1e blad. rep.nr.2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 28 JUNI2012 7e KAMER OCMW - maatschappelijke dienstverlening tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 NOVEMBER 2012. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de Arbeidsrechtbank te Brussel In de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten ". A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2012. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: DE LANDSBOND

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - ziekteverzekering tegensprekelijk definitief ln de zaak: LANDSBOND VAN DE ONAFHANKELlJKE

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P.,

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P., 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: De Heer D. P., Tegen : Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2013. 5DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art. 747 1 G.W. Definitief In de zaak: Tegen: N.V. KINNARPS, met

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 4 juni 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/557 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/557 p. 2 OCMW - maatschappelijke

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw N. E., handel

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL

.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL , rep.nr.: 201V}() b 1e blad..,"'.. ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREst..le KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 SEPTEMBER 2012 SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk - definitief kennisgeving

Nadere informatie

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MEl 2012 ge KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT ZELFSTANDIGEN - bijdragen zelfstandigen tegensprekelijk heropening van

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 20 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/779 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/779 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2013. 5DE KAMER Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de Arbeidsrechtbank te Tongeren In de zaak

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST ',,",.'"' '."".;,'. ',t)." rep.nr.louf AR nr. 2009/AB/52766 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - pensioenen tegensprekelijk

Nadere informatie

J,' '* '* ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREST. le blad. A.R.Nr. 2009/AB/ SDE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Getuigenverhoor. In de zaak: Tegen:

J,' '* '* ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREST. le blad. A.R.Nr. 2009/AB/ SDE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Getuigenverhoor. In de zaak: Tegen: J,',." ~. le blad. Rep.Nr. 1(J 1J2 f.t aj () ARBEIDSHOFTEBRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 23 APRIL 2012. SDE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Getuigenverhoor In de zaak: H Appe11ant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 11 februari 2016 Rolnummer op JGR 2014/AB/881 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/881 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Algemene regelingen. Foute aanvangsdatum opzeggingstermijn. Geen relatieve nietigheid, wel recht op aanvullende opzeggingsvergoeding Datum

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 JUNI 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen: E. M., Appellant op hoofdberoep en geïntimeerde

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ij..oa2..l:le, If\( ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 oktober 2012 5 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst arbeider tegensprekelijk Heropening der debauen

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 19 mei 2015 Rolnummer op JGR 2013/AB/606 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/606 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

- het verzoekschrift tot hoger beroep, ontvangen ter griffie van dit hof op 21 januari 2013,

- het verzoekschrift tot hoger beroep, ontvangen ter griffie van dit hof op 21 januari 2013, Arrest A.R. nr. 2013/AB/68 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 SEPTEMBER 2013 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 DECEMBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: F.L., wonende

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1 7e ----,1 /J.. A.R. nr. 2010/AB/132 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 JUNI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: L.A., wonende te

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/1136 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/1136 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. ,,-~.,.,'}" /: 'i A.R.Nr. 2010/AB/1136 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST SDE KAMER. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief + verzending naar de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST \ A.R. nr. 2009/AB/52395 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 03 december2012 5 e KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief ln de zaak: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST " A.R. nr. 2012/AB/765 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JUNI2013 3 e KAMER.ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief ln de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 MEI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende Op tegenspraak als gevolg van art. 775 Ger. W. definitief In de

Nadere informatie

Appellante, vertegenwoordigd door Mr. S. VERBEIREN loco Mr R. SWENNEN, advocaat te Zellik.

Appellante, vertegenwoordigd door Mr. S. VERBEIREN loco Mr R. SWENNEN, advocaat te Zellik. Willekeurig ontslag veelvuldige afwezigheden Arbeidshof te Brussel (5de k.) Arrest van 7 januari 2013 Rol nr. 2012-AB-55 Arrêt A.R.Nr. 2012/AB/55 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 OKTOBER 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: D.L., appellant,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 18 april 2017 Rolnummer op JGR 2014/AB/340 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/340 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST ". A.R. nr. 2011/AB/637 1e blad. rep.nr. 2012/.A4 ::t A ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - ziekteverzekering tegensprekelijk

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Ontslag. Afstand concurrentiebeding door werkgever. Vormvoorwaarden Datum 11 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 02 november 2015 Rolnummer op JGR 2015/BB/35 Arbeidshof te Brussel elfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/BB/35 p. 2 COLLECTIEVE

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/974 ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 JANUARI2013

A.R. nr. 2011/AB/974 ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 JANUARI2013 1 rep.nr.: 2013/Vd}l 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 JANUARI2013 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 APRIL DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Aanstelling deskundige.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 APRIL DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Aanstelling deskundige. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 APRIL 2007. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Aanstelling deskundige In de zaak: Tegen: R.G., wonende te [xxx]. Appellante,

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 16 APRIL 2018 S.16.0040.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.16.0040.N GOLD MEAT BELGIUM nv, met zetel te 3550 Heusden-Zolder, Industrieweg 6, eiseres, vertegenwoordigd door mr. Willy van Eeckhoutte,

Nadere informatie

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Rep.Nr. 2.0 '1' / Lb L5 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3DE KAMER OPENBARE TERECH'fZITTING VAN 19 OKTOBER 2012. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: CENTHO

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 3 FEBRUARI 2014 S.12.0077.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.12.0077.F MASQUELIER nv, Mr. Michèle Grégoire, advocaat bij het Hof van Cassatie, tegen G.M., Mr. François T Kint, advocaat bij het

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2010/AB/625 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART DE KAMER

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2010/AB/625 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART DE KAMER 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MAART 2011. 5DE KAMER Not. 582 1 Ger. W. Tegemoetkomingen mindervaliden Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen: HET VLAAMS

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 6 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/1148 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/1148 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - overeenkomst individuele beroepsopleiding bediende tegensprekelijk definitief In de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 NOVEMBER 2011 7e KAMER OCMW - gewaarborgde gezinsbijslag tegensprekelijk definitief kennisgeving (art. 580, 2, Ger. W.) in de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 januari 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: O., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw H. B., Tegen : Appellante, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidswet. Wet 16 maart 1971, art. 40. Moederschapsbescherming en proef Datum 1 april 2012 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 2 juni 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/468 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/468 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST i. A.R. nr. 20/AB/0S e blad. rep.nr.: 202/)94.0 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 NOVEMBER 202 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 16 DECEMBER 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: B. M., appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/330 arrest bij verstek t.a.v. weghalen indien n.v.t. Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST A.R. nr. 2011/AB/903 1e blad. (i~ rep.nr. dot.2/ 119}. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 MEl 2012 7eKAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - geschil tussen insteliingen tegensprekelijk

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk gedeeltelijk definitief + bijzondere rol In

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 7 OKTOBER 2013 S.11.0122.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.11.0122.N RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID, openbare instelling, met zetel te 1060 Sint-Gillis, Victor Hortaplein 11, eiser, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr.)?:>~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak: GARAGE

Nadere informatie

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT.

ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. A.R.nr.2120963 1/6 ARBEIDSRECHTBANK TE HASSELT. Eerste kamer. Rep.nr. VONNIS van 25 april 2013 H. H., wonende te.., eisende partij, vertegenwoordigd door Mr. B.CUYPERS, loco Mr. VERACHTERT, advocaat te

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 10 februari 2017 Rolnummer op JGR 2015/AB/839 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/839 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de rechtbank van koophandel te Turnhout

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 MEI DE KAMER. Bediendecontract Op tegenspraak Heropening der debatten.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 MEI DE KAMER. Bediendecontract Op tegenspraak Heropening der debatten. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 MEI 2009. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: V.L., wonende te [xxx]. Tegen: Appellant,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 4 april 2017 Rolnummer op JGR 2015/AB/1180 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/1180 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1 l A.R.Nr. 2012/AB/137 le b1ad. L~. tlo13 / 5 ~1. Geïnt~eerde, vertegenwoordigd door Mr. K. GEERTS, advocaat te Leuven.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1 l A.R.Nr. 2012/AB/137 le b1ad. L~. tlo13 / 5 ~1. Geïnt~eerde, vertegenwoordigd door Mr. K. GEERTS, advocaat te Leuven. L~..'. 1 l A.R.Nr. 2012/AB/137 le b1ad. Rep.Nr. tlo13 / 5 ~1 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 FEBRUARI 2013. 5DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak Defini tief + Verzending

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 11 MAART 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: P. V.B., wonende

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: A. R., wonende te [xxx],

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR nr. 2011/AB/333 1e blad.. rep.nr. J:x;)ISJ1 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 16 FEBRUARI2012 le KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/165 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/165 p. 2 LAWFORT CVBA

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL 1e rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER MEI TWEEDUIZEND EN NEGEN. arbeidsovereenkomst arbeider tegenspraak gedeeltelijk definitief en heropening van de debatten

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 29 APRIL 2013 S.10.0116.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.10.0116.N S.T., eiseres, vertegenwoordigd door mr. Willy van Eeckhoutte, advocaat bij het Hof van Cassatie, met kantoor te 9051 Gent,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 7 november 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/545 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/545 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 22 JUNI 2009 S.09.0001.N/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. S.09.0001.N D.F., eiser, vertegenwoordigd door mr. Willy van Eeckhoutte, advocaat bij het Hof van Cassatie, kantoor houdende te 9051 Gent,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr.: 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 J.UARI 2013 11e KAMER COLLECTIEVE SCHULDENREGELING - vorderingen collectieve schuldenregeling verstek van de verzoeker

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2013/AB/35 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 DECEMBER DE KAMER

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2013/AB/35 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 DECEMBER DE KAMER 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 DECEMBER 2013. Arbeidsongeval Op tegenspraak Definitief In de zaak: Tegen: I.V.R., Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 MEI DE KAMER. Bediendecontract Op tegenspraak Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 MEI DE KAMER. Bediendecontract Op tegenspraak Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 5 MEI 2009. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: 1. SARKRAN N.V., met maatschappelijke zetel gevestigd

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 OKTOBER In de zaak :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 OKTOBER In de zaak : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 11de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 OKTOBER 2010. Collectieve schuldenregeling vorderingen collectieve schuldenregeling Definitief Op tegenspraak t.a.v.

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Sociale zekerheid der werknemers. Jaarlijkse vakantie. Vakantiegeld bij uitdiensttreding. Gewaarborgd loon ziekte Datum 14 November 2008 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 12 NOVEMBER 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: V.L., appellante

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/232 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/232 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/232 Eindarrest op tegenspraak tweede kamer Arbeidsovereenkomst voor bedienden OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF NV,

Nadere informatie

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT

V O N N I S OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL de kamer. 1 e blad ARBEIDSRECHTBANK GENT 1 e blad OPENBARE TERECHTZITTING VAN : 18 APRIL 2011 ARBEIDSRECHTBANK GENT V O N N I S 2de kamer A.R. 11/689 Rep.nr. De arbeidsrechtbank Gent, tweede kamer, spreekt het volgend vonnis uit : INZAKE : RIJKSDIENST

Nadere informatie