handleiding adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket advies vraag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "handleiding adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket advies vraag"

Transcriptie

1 handleiding adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket advies vraag

2 Vanaf 1 juni 2014 kan een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning digitaal ingediend worden, zowel voor reguliere procedures in een eerste fase bij een zestal gemeenten als voor de bijzondere procedure. Dit betekent dat voor deze digitale aanvraagdossiers ook digitaal advies kan gevraagd worden via het uitwisselingsplatform van het Omgevingsloket. Daarbij is het de bedoeling dat advies ook digitaal wordt uitgebracht zodat het maximaal kan verwerkt worden in de beslissing. 2 Voor lokale besturen betekent dit dat zij ook digitaal om advies kunnen gevraagd worden met eventueel een bijhorend verzoek tot organisatie van een openbaar onderzoek, ook al is hun dossiersysteem nog niet gekoppeld aan het uitwisselingsplatform. De digitale adviesvraag kan op 2 manieren verlopen: Ofwel gebruikt de adviesinstantie een dossiersysteem dat met het uitwisselingsplatform communiceert via webservices; in dat geval hoeft het Omgevingsloket niet gebruikt te worden en worden de dossiers automatisch geïntegreerd in het bestaande systeem en kunnen adviezen automatisch opgeladen worden. De precieze werking hangt hierbij af van het gebruikte systeem. Ofwel heeft de adviesinstantie toegang tot het aanvraagdossier via het Omgevingsloket. Deze laatste mogelijkheid wordt hier verder uitgewerkt.

3 1. Het adviesvraagproces via het Omgevingsloket De digitale adviesvraag is in essentie een zeer eenvoudig en direct proces. De vergunningverlenende overheid (VVO) stuurt vanuit zijn dossiersysteem of vanuit het Omgevingsloket een adviesvraag naar één of meerdere adviesinstanties. Deze adviesvraag kan bijkomende informatie bevatten onder de vorm van een bijgevoegd bestand of commentaar. De adviesinstantie krijgt een melding via mail dat er een adviesvraag beschikbaar is in het Omgevingsloket met een rechtstreekse link naar het dossier. In het Omgevingsloket heeft de adviesinstantie toegang tot het aanvraagdossier en de adviesvraag. De adviesinstantie kan het advies intern voorbereiden of onmiddellijk het advies inbrengen in het loket. Het advies bestaat minstens uit een aard van het advies (gunstig, ongunstig, ), eventueel aangevuld met commentaar of één of meerdere bestanden. De adviesinstantie heeft na het uitbrengen van het advies nog steeds toegang tot het dossier en kan de verdere afhandeling opvolgen of het eigen uitgebrachte advies bekijken. In de meest eenvoudige vorm kan een medewerker van een adviesinstantie inloggen op het Omgevingsloket, het aanvraagdossier bekijken en onmiddellijk een advies uitbrengen. Het is ook mogelijk om in te loggen in het Omgevingsloket, het volledige aanvraagdossier te downloaden, dit dossier te integreren in interne systemen (zoals bijvoorbeeld documentbeheersystemen), een advies intern voor te bereiden en via een validatiesysteem te valideren. Het uiteindelijke advies kan dan als bestand worden opgeladen in het Omgevingsloket (waar het analoog zou worden afgedrukt en opgestuurd met de post). 3

4 adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket 2. Identificatie van een adviesinstantie Het Omgevingsloket kent twee soorten van adviesinstantie: 1 Deze die structureel om advies gevraagd worden en bijgevolg gekend zijn in het systeem. 2 Een instantie die ad hoc, dus zeer occasioneel, om advies gevraagd wordt en zich bij elke adviesvraag dient te identificeren. 2.1 Structurele adviesinstantie Elke structurele adviesinstantie wordt geïdentificeerd op basis van een unieke code: NIS-code voor lokale besturen en provincies KBO-nummer voor economische actoren en instanties VO-entiteitscode voor entiteiten van de Vlaamse overheid zelf 4 De toegang tot het Omgevingsloket wordt verleend op basis van de unieke code. Daarnaast dient elke adviesinstantie over minstens één adres te beschikken waarlangs kennisgeving over adviesvragen kunnen verstuurd worden. Dit adres is best generiek, d.w.z. dat meerdere medewerkers toegang kunnen krijgen tot de berichten zodat een snelle toegang tot de kennisgeving steeds gegarandeerd kan worden. 2.2 Ad hoc adviesinstantie Ad hoc adviesinstanties krijgen via een one-time-link en paswoord dat hen toelaat zich te identificeren voor één bepaald dossier.

5 3. Beheer toegang medewerkers structurele adviesinstantie Elke adviesinstantie is gekend binnen het WebIDM systeem van de Vlaamse overheid met een verantwoordelijke die de verdere toegang tot het Omgevingsloket kan delegeren aan medewerkers. Daarbij zijn er voor adviesinstanties twee mogelijke rollen: 1 Consulterend adviesverlener (enkel leesrechten) 2 Editerend adviesverlener (lees- en schrijfrechten) Het toekennen van de rol editerend adviesverlener impliceert dat de betrokken persoon gemandateerd is om namens deze instantie een advies uit te brengen. Dit mandaat staat los van eventuele interne validatiecircuits. Het komt immers elke adviesinstantie toe zich te organiseren zoals ze zelf wil. Lokale besturen die het Omgevingsloket gebruiken voor adviesverlening hebben nog twee bijkomende rollen: 1 Consulterend dossierbehandelaar (enkel leesrechten) 2 Editerend dossierbehandelaar (lees- en schrijfrechten) 5 Deze rechten zijn bedoeld voor het behandelen van digitale aanvraagdossiers, niet voor het adviseren van aanvragen in het kader van de bijzondere procedure. De lokale beheerder van WebIDM voegt in de eerste plaats gebruikers toe op basis van het rijksregisternummer (RR-nummer).

6 adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket In een volgend scherm wordt de gebruiker verder geïdentificeerd (RR-nummer en geboortedatum zijn reeds ingevuld, hier verwijderd om privacy-redenen. Via Gebruiker > zoek kan je een toegevoegde gebruiker opzoeken en gebruikersrechten gaan toekennen onder normale accounts. 6 In het volgende voorbeeld worden gebruikersrechten toegekend aan een medewerker van het departement RWO.

7 Optioneel kan bijkomende informatie betreffende de werkrelatie worden aangegeven. 7 In een volgende stap wordt binnen de gedefinieerde werkrelatie een gebruikersrecht toegekend via de knop Ken gebruikersrecht toe. Voor het Omgevingsloket kies je Omgevingsvergunning Gebruiker.

8 adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket Tot slot kies je de gewenste rol(len). Er wordt nog een bevestiging gevraagd. 8 Dit resulteert voor de betreffende gebruiker in volgend overzichtsscherm van gebruikersrechten.

9 De betreffende persoon kan nu inloggen op het Omgevingsloket en zich aanmelden als adviesverlener voor de betreffende organisatie. Eenzelfde persoon kan meerdere rollen hebben voor meerdere instanties. Bij het inloggen zal de persoon telkens een keuze moeten maken voor welke organisatie (of voor zichzelf als burger) de persoon wenst in te loggen. 4 Inloggen op het Omgevingsloket Na het aanmelden via de elektronische identiteitskaart (e-id-kaart), het federaal token of het token van de Vlaamse overheid (VO-token), krijg je volgend keuzescherm. 9

10 adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket 5 Het aanvraagdossier consulteren of downloaden Nadat je je hebt aangemeld als medewerker van de adviesinstantie en indien je de link hebt gebruikt die aangeboden werd in de kennisgevingsmail, ga je onmiddellijk naar het betrokken dossier. 10 Als alternatief kan je gewoon inloggen op het Omgevingsloket en naar een overzichtsscherm gaan met alle beschikbare dossiers.

11 Voor elk dossier is er een download-knop hele dossier als.zip-bestand kan binnenhalen. beschikbaar waarmee je het Vanuit het overzichtsscherm kan je meer details opvragen door op het pijltje rechts te klikken. 11 Het detailscherm biedt de mogelijkheid om onmiddellijk naar de gewenste actie ( Verlenen extern advies ) te gaan. Via de editeer-knop ga je naar het eigenlijke dossier en kan je het dossier online consulteren.

12 adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket 6 De adviesvraag De eigenlijke adviesvraag, met de mogelijkheid tot antwoord, vind je onder 7. Dossieracties. 12 De actie Verleen extern advies bestaat uit twee delen: de adviesvraag zelf en Advies toevoegen. Standaard staat de adviesvraag open zodat eventuele commentaar van de adviesvrager en bijhorende bestanden kunnen gelezen en binnengehaald worden.

13 7 Het advies invoeren of opladen Door te klikken op de lijn Advies toevoegen kan je je advies ingeven of opladen. Het advies bestaat uit drie mogelijke delen: 1 Het (verplicht) aangeven van de aard van het advies: gunstig, ongunstig, Dit moet altijd ingegeven worden! Het is aangewezen om de contactgegevens van de behandelaar te vermelden op het advies. Als een lokaal bestuur nog bijkomende info wenst kan dit rechtstreeks met de adviesbehandelaar gebeuren. 13

14 adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket 2 het intypen van een motivering of 3 het opladen van één (of meerdere) bestand(en) in pdf-formaat, dat het advies bevat. 14 Na het klikken op Bestand toevoegen, kan je een bestand selecteren en een omschrijving meegeven en opladen.

15 Nadat je op de knop Advies doorsturen hebt geklikt, wordt het advies verzonden aan de adviesvrager. Je kan de sessie nu afsluiten. Het ingevoerde of opgeladen advies kan steeds opnieuw geraadpleegd worden. 8 De vorm van het advies Veel adviesinstanties kiezen ervoor om het advies intern voor te bereiden en een validatieproces te laten volgen. In principe kan dit op twee manieren: digitaal of analoog. Bij een digitaal validatieproces behoudt het advies de digitale bestandsstructuur en kan het finaal advies eenvoudig omgezet worden naar een tekst-pdf, al dan niet voorzien van een digitale handtekening. Gelet op de strikte toegangscontrole tot het systeem, hetzij via het loket, hetzij via webservices, is een digitale handtekening niet noodzakelijk. Het resulterend pdf-document zal in elk geval toelaten om de inhoud van het advies via copy/paste te integreren in het verslag en/of de vergunningsbeslissing. De tekst-pdf-bestandsstructuur is bijgevolg de beste garantie voor een correcte integratie van het advies. Indien een analoog validatieproces gevolgd wordt, is de enige mogelijkheid om het uiteindelijk papieren adviesdocument in te scannen en als raster-pdf op te laden in het Omgevingsloket. Hoewel dit een juridisch correct advies is, is een raster-pdf beperkt bruikbaar voor de vergunningverlenende overheid. Het advies moet immers opnieuw overgetypt worden met alle risico s en tijdverlies tot gevolg. Elke adviesinstantie dient bijgevolg zo spoedig mogelijk over te schakelen naar een digitaal validatieproces en een advies onder de vorm van een tekst-pdf (of rechtstreeks ingevoerd in het loket) aan te leveren. Als overgangsmaatregel kan naast een eventueel ingescand pdf-document het digitaal origineel (geconverteerd naar tekst-pdf) toegevoegd worden voor verdere verwerking. 15

16 VU: Peter Cabus, secretaris-generaal Ruimte Vlaanderen, Koning Albert II-laan 19, bus 12, 1210 Brussel - april 2014

17 handleiding adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket advies vraag

18 handleiding adviesvraag bij digitale aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met het Omgevingsloket

Het omgevingsloket infosessie adviesinstanties

Het omgevingsloket infosessie adviesinstanties Het omgevingsloket infosessie adviesinstanties DIGITALE BOUWAANVRAAG September 2014 Overzicht > Concept Digitale Bouwaanvraag/Omgevingsloket > Gebruikersbeheer voor adviesinstanties > Opvragen consulteren

Nadere informatie

voor adviesverleners en adviesverlening via het Omgevingsloket

voor adviesverleners en adviesverlening via het Omgevingsloket H A N D L E I D I N G voor adviesverleners en adviesverlening via het Omgevingsloket Vlaamse overheid - Federale overheid - Lokale besturen - Provincies - Economische actoren Handleiding ingedeeld volgens

Nadere informatie

voor adviesverleners en adviesverlening via het Omgevingsloket

voor adviesverleners en adviesverlening via het Omgevingsloket H A N D L E I D I N G voor adviesverleners en adviesverlening via het Omgevingsloket Vlaamse overheid - Federale overheid - Lokale besturen - Provincies - Economische actoren Handleiding ingedeeld volgens

Nadere informatie

Werken met het Omgevingsloket

Werken met het Omgevingsloket Werken met het Omgevingsloket Infosessies voor adviesverlenende instanties november-december 2017 Leiegardens 2014, Your Estate Solution Verloop van de infosessie Inleidend kader Verlenen van een digitaal

Nadere informatie

HANDLEIDING LOKET VOOR AANVRAAG OMGEVINGS- VERGUNNINGEN TOEVOEGEN VAN EEN PERSOON

HANDLEIDING LOKET VOOR AANVRAAG OMGEVINGS- VERGUNNINGEN TOEVOEGEN VAN EEN PERSOON HANDLEIDING LOKET VOOR AANVRAAG OMGEVINGS- VERGUNNINGEN TOEVOEGEN VAN EEN PERSOON STARTEN Om een omgevingsvergunning aan te vragen, neem je eerst de voorbereiding door die je terugvindt op de website van

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in WebIDM 1. Voorwaarden en benodigdheden Om toegang te hebben tot de website van het Gebruikersbeheer (WebIDM) moet je beschikken over

Nadere informatie

Handleiding voor adviesverleners. omgevingsloket.be

Handleiding voor adviesverleners. omgevingsloket.be Handleiding voor adviesverleners omgevingsloket.be 2 3 Handleiding voor adviesverleners Inhoudstafel INLEIDING 5 AFKORTINGEN 6 IMPACT OMGEVINGSVERGUNNINGSPROCEDURE OP ADVIESVERLENING 6 TOEGANG TOT HET

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de digitale uitwisseling van stedenbouwkundige informatie via het Uitwisselingsloket DSI

Gebruikershandleiding voor de digitale uitwisseling van stedenbouwkundige informatie via het Uitwisselingsloket DSI Gebruikershandleiding voor de digitale uitwisseling van stedenbouwkundige informatie via het Uitwisselingsloket DSI versie 1.1 april 2015 Gebruikershandleiding Uitwisselingsloket DSI versie 1.1 bladzijde

Nadere informatie

Werken met het Omgevingsloket

Werken met het Omgevingsloket Werken met het Omgevingsloket Infosessies voor adviesverlenende instanties Juni 2019 Leiegardens 2014, Your Estate Solution Verloop van de infosessie Stand van zake ontwikkeling loket Aandachtspunten bij

Nadere informatie

Werken met het Omgevingsloket

Werken met het Omgevingsloket Werken met het Omgevingsloket Infosessie kleinhandel juni 2019 Departement Omgeving - VLAIO Leiegardens 2014, Your Estate Solution Verloop van de infosessie Inleiding Samenstelling dossier kleinhandel

Nadere informatie

Demovoorstelling. Registratie door sociaal verhuurkantoor i.f.v. verlaagd tarief inzake onroerende voorheffing

Demovoorstelling. Registratie door sociaal verhuurkantoor i.f.v. verlaagd tarief inzake onroerende voorheffing Demovoorstelling Registratie door sociaal verhuurkantoor i.f.v. verlaagd tarief inzake onroerende voorheffing 1 Het verlenen van een volmacht. Een vertegenwoordiger van een sociaal verhuurkantoor kan via

Nadere informatie

ESMINA WEBTOEPASSING

ESMINA WEBTOEPASSING ESMINA WEBTOEPASSING Gebruikershandleiding /versie 16.01.2019 www.omgevingvlaanderen.be 1 INHOUD 1 Inhoud... 2 2 Introductie... 3 3 De webtoepassing ESMINA gebruiken... 3 3.1 Inloggen 3 3.2 Overzichtspagina

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 19 april 2016 Versie 3.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

Beknopte handleiding mandatenbeheer TWP

Beknopte handleiding mandatenbeheer TWP Beknopte handleiding mandatenbeheer TWP Na het ingeven van de URL https://ea idbeheer.vlaanderen.be komt u terecht op de webpagina van de Vlaamse Overheid waarmee via burgertoken of digitale identiteitskaart

Nadere informatie

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be HANDLEIDING Gebruikersbeheer voor intergemeentelijke entiteiten april 2015 De toegang tot het online rapporteringsinstrument van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verloopt via het gebruikersbeheerplatform

Nadere informatie

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden SW Aangifte SW De voorafgaande aangifte SW... 20

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden SW Aangifte SW De voorafgaande aangifte SW... 20 1 Inhoudstafel Inhoud 1 Inhoudstafel... 1 2 Aanmelden SW... 2 3 Aangifte SW... 3 3.1 Dossier aanmaken... 4 3.2 Aangifte toevoegen... 7 3.2.1 Stap 1: Algemene gegevens... 7 3.2.2 Stap 2: toevoegen SW...

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Voorwoord Colofon STANDAARDDOCUMENTEN VOOR DBA... 3.

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Voorwoord Colofon STANDAARDDOCUMENTEN VOOR DBA... 3. DBA 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 STANDAARDDOCUMENTEN VOOR DBA... 3.1 4 ACTOREN / BESTEMMELINGEN... 4.1 4.1 Actoren... 4.1 4.2 Bestemmelingen...

Nadere informatie

HOE EEN MANDAAT AANGEVEN?

HOE EEN MANDAAT AANGEVEN? HOE EEN MANDAAT AANGEVEN? Algemeen De entiteit (organisator, pensioeninstelling of solidariteitsinstelling ) die verantwoordelijk is voor de DB2P-aangiften kan haar aangiften door een andere entiteit laten

Nadere informatie

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING U wenst uw pensioendossier te raadplegen, veranderingen aan te brengen in uw gegevens (rekeningnummer, adres, ) of vooraf ingevulde formulieren voor een aanvullende

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET KRATOS

HANDLEIDING E-LOKET KRATOS Handleiding KRATOS: landbouwer Versie 15/3/2017 HANDLEIDING E-LOKET KRATOS INHOUD 1 AANMELDEN op E-loket... 1 1.1 Wat heb ik nodig? 1 1.2 Aanmelden 2 2 BELANGRIJKE AANDACHTSPUNTEN... 3 2.1 Wie kan advies

Nadere informatie

Infosessies IMJV 2009

Infosessies IMJV 2009 21 januari 2009 Elektronische Nieuwsbrief In de kijker: Uw gepersonaliseerde aangifteformulier NIEUWE EXCELTOOL VOOR DE AFVALSTOFFEN- MELDING -internetloket: wat wijzigt er? Inhoud: aangifte 2009 2 Wat

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.1-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Eerste aanmelding Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Datum release 24/04/2013 Versie 1.0 1. Eerste aanmelding Wanneer u als contactpersoon via het registratiesysteem

Nadere informatie

De Digitale Bouwaanvraag en het Omgevingsloket

De Digitale Bouwaanvraag en het Omgevingsloket De Digitale Bouwaanvraag en het Omgevingsloket DIGITALE BOUWAANVRAAG Batibouw 20 februari 2014 Doelstelling Digitale Bouwaanvraag > Nastreven digitale end-to-end -afhandeling voor aanvragen stedenbouwkundige

Nadere informatie

Redesign Energieprestatiedatabank

Redesign Energieprestatiedatabank 1 Redesign Energieprestatiedatabank Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. PRINCIPE... 2 2. HOE GAAT U ALS MEDEWERKER VAN EEN GEMEENTE OF RO-VLAANDEREN TE WERK OP DE VERNIEUWDE ENERGIEPRESTATIEDATABANK?...

Nadere informatie

E-Deposit. Handleiding Advocaten

E-Deposit. Handleiding Advocaten E-Deposit Handleiding Advocaten 2018 2017 Agenda 1 Context 2 Gebruik E-Deposit door advocaat: Opladen stukkenbundel/conclusie/brief 2 Agenda 1 Context Wat is E-Deposit en waarin kadert het? Globaal overzicht

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Om gebruik te kunnen maken van de inclusie-applicatie zijn er 4 voorbereidende stappen: STAP 1: Uw gegevens invoeren in de SZV-applicatie

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens centra voor kortverblijf

Nadere informatie

BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie

BCCA - Kwaliteitskader Ventilatie - Handleiding web applicatie BCCA - Kwaliteitskader "Ventilatie" - Handleiding web applicatie 17 februari 2016 Versie 2.0 Versie historiek Versie Datum Inhoud Nagekeken door 1.0 01/02/2016 Eerste versie van het document MDS 2.0 17/02/2016

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / versie 1.1-4.06.2019 4.06.2019 Handleiding e-loket voor revalidatievoorzieningen 1/15 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het eloket

Nadere informatie

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter)

Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) Onlinedienst Inhoudingsplicht (Artikel 30bis en 30ter) U heeft de keuze om de onlinedienst Inhoudingsplicht te gebruiken in een beveiligde (A) of in een onbeveiligde (B) modus. Om toegang te krijgen tot

Nadere informatie

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?...

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid Inhoud 1 Hoe zoek ik een gebruiker?...2 2 Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... 5 3 Hoe maak ik een werkrelatie aan?... 8 4 Hoe geef ik

Nadere informatie

BEDRIJFSADVISERING IN DE BIOLOGISCHE LANDBOUW: HANDLEIDING VOOR ADVISEURS

BEDRIJFSADVISERING IN DE BIOLOGISCHE LANDBOUW: HANDLEIDING VOOR ADVISEURS DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Handleiding/Procedure BEDRIJFSADVISERING IN DE BIOLOGISCHE LANDBOUW: HANDLEIDING VOOR ADVISEURS Datum: 1/04/2019 Entiteit: Departement Landbouw en Visserij Afdeling: Inkomenssteun

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 1.0-7.02.2017 7.02.2017 Handleiding e-loket voor dossiers dagverzorgingscentra voor palliatieve

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding E-BOX Dankzij e-box kunnen openbare Gebruikershandleiding instellingen zoals Medex u eenvoudig documenten bezorgen. Snelheid, veiligheid, toegankelijkheid, De voordelen zijn legio! Datum 12/12/2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens dagverzorgingscentra

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-DAC

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-DAC / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-DAC / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers EX-DAC 1/13 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 3 3 Inloggen

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Gebruikershandleiding voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Gebruikershandleiding voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u bij het invoeren van de resultaten van een energieaudit in de webapplicatie energieaudit

Nadere informatie

Het Omgevingsloket en de digitale omgevingsvergunning. 5 april 2016

Het Omgevingsloket en de digitale omgevingsvergunning. 5 april 2016 Het Omgevingsloket en de digitale omgevingsvergunning 5 april 2016 Agenda > > > Omgevingsvergunning (OMV) Digitale omgevingsvergunning > Digitale stedenbouwkundige handelingen > Digitale verkavelingen

Nadere informatie

Praktische handleiding Aanmaak van een account

Praktische handleiding Aanmaak van een account Praktische handleiding Aanmaak van een account Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Start... 4 3. Nieuwe account aanmaken... 4 3.1. Invoeren van bedrijfsinformatie door gebruik van het ondernemingsnummer (KBO-nummer).

Nadere informatie

Stappenplan docent Acco studiemateriaal tool. mei 2019

Stappenplan docent Acco studiemateriaal tool. mei 2019 Stappenplan docent Acco studiemateriaal tool mei 2019 Belangrijke opmerking voor u van start gaat Deze bevraging is per vak opgesteld. Alle aanpassingen die u ingeeft, zijn van toepassing voor alle docenten

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende

Mutatieprocedure per aangetekende Mutatieprocedure per aangetekende e-mail Inhoudsopgave 1.... Algemeen principe en voorwaarden... 3 2.... Procedure... 4 3.... Handleiding... 5 Mutatieprocedure per aangetekende e-mail 1. Algemeen principe

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

Handleiding voor het indienen van een digitale bouwaanvraag op het Omgevingsloket (snelinvoer)

Handleiding voor het indienen van een digitale bouwaanvraag op het Omgevingsloket (snelinvoer) Handleiding voor het indienen van een digitale bouwaanvraag op het Omgevingsloket (snelinvoer) 1 Dankzij het project Digitale Bouwaanvraag (DBA) kun je een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning

Nadere informatie

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin Gebruikershandleiding Versie 1.4 - Raad van State - Conseil d'état 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Inleiding... 3 3 Zich identificeren

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-GESCO

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-GESCO / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-GESCO / versie 1.1-13.01.2017 13.01.2017 Handleiding e-loket voor dossiers EX-gesco 1/10 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Helpdesk eloket voor zorgvoorzieningen

Nadere informatie

Handleiding Online Webwinkel/Service Center.

Handleiding Online Webwinkel/Service Center. Handleiding Online Webwinkel/Service Center Inhoud 1 Logon http://b2b.fashionclub70.be info@fashionclub70.be 1.1 Aanmelden 1.2 Eerste maal aanmelden 2 Hoofdmenu 3 Webwinkel 3.1 Collecties 3.2 Lijst met

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / versie 1.0-18.10.2018 18.10.2018 Handleiding e-loket voor revalidatievoorzieningen 1/15 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het eloket

Nadere informatie

Handleiding verzuimloket

Handleiding verzuimloket Handleiding verzuimloket Uitvoerende instanties Dienst Uitvoering Onderwijs Versie 6.2 24 november 2014 Inhoudsopgave 0. Versiebeheer...3 1. Inleiding...4 2. Meldingen...6 2.1 Raadplegen meldingen...7

Nadere informatie

Handleiding - Ingave van contactgegevens voor de organisatie van de verkiezingen (beheer van de hoofdbureaus)

Handleiding - Ingave van contactgegevens voor de organisatie van de verkiezingen (beheer van de hoofdbureaus) De gelijktijdige verkiezingen van de Kamer, het Europees parlement en de Gewest- en Gemeenschapsparlementen op 26 mei 2019 Handleiding - Ingave van contactgegevens voor de organisatie van de verkiezingen

Nadere informatie

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Handleiding ESF-applicatie

Nadere informatie

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar

Car-Pass Webservices Vanaf versie in flexigar Car-Pass Webservices Vanaf versie 7.4.0 in flexigar 1 Algemeen... 2 1.1 In te stellen parameters... 2 2 Versturen van kilometerstanden... 3 2.1 Via het document (werkorder of factuur)... 3 2.1.1 Voor de

Nadere informatie

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3

INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 Handleiding 1 INLEIDING... 3 INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM... 3 1. INFORMATIE OVER DE BALK BOVENAAN... 3 2. BELANGRIJKSTE IDENTIFICATIEGEGEVENS VAN DE WERKGEVER... 4 FUNCTIONALITEITEN VAN RX... 4 3.

Nadere informatie

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE Versie 3-04/10/2005 Dit document is de handleiding voor de poststukregistratie e2e nv pagina 1/20 1 Index 1 INDEX... 2 2 ROLLEN... 3 3 VERWERKER... 4 3.1 OVERZICHT... 4

Nadere informatie

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Nederlands November 2016 De partners van CSAM die de generieke diensten aanbieden, nemen de operationele verantwoordelijkheid van

Nadere informatie

Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid

Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid Bijzonder formulier DB2P voor Buitenlandse Entiteiten: Bijkomende registratie van (een) natuurlijk(e) perso(o)n(en) Inleiding

Nadere informatie

Elektronische indiening van offertes

Elektronische indiening van offertes Elektronische indiening van offertes Een checklist voor inschrijvers van overheidsopdrachten Wat heb ik nodig om via de applicatie e-tendering elektronische offertes in te dienen? Hoe ga ik te werk om

Nadere informatie

Werken met de kmo-portefeuille. Aanmelden als dienstverlener - departement

Werken met de kmo-portefeuille. Aanmelden als dienstverlener - departement Werken met de kmo-portefeuille Aanmelden als dienstverlener - departement Dienstverlener voor de kmo-portefeuille Om de kmo-portefeuille voor jouw dienstverlening te kunnen aanbieden moet je jouw organisatie

Nadere informatie

Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden

Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden ss Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden De nieuwe Junior Website biedt de mogelijkheid om in te schrijven voor allerhande activiteiten zoals lessen, wedstrijden,. Voorwaarde is dat je

Nadere informatie

Table des matières 1. INLEIDING

Table des matières 1. INLEIDING Handleiding 1 Table des matières 1. INLEIDING ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 2. INFORMATIE OVER HET STARTSCHERM --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Scenario 1: Een nieuwe leerkracht start met werken in een bepaalde school.

Scenario 1: Een nieuwe leerkracht start met werken in een bepaalde school. Gebruikers toevoegen en verwijderen in iomniwize Deze handleiding is bedoeld voor scholen die enkel iomniwize gebruiken en niet Informat. Het aanmaken van een gebruiker verloopt altijd in twee stappen:

Nadere informatie

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG APICS module Gevaarlijke Goederen Voor aangevers GG 16 mei 2014 Inhoudstafel Hoofdstuk 1: Toegang APICS loket... 3 Stap 1A: Bedrijf registreren... 4 Stap 1B: Functionaliteit aanvragen... 8 Stap 2: Toegang

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding De controlekaart volledige werkloosheid Gebruikershandleiding Inhoudstafel Voorwoord 4 Algemeen 5 Toegang 5 Algemene beschrijving 8 Bovenaan 9 Taalkeuze 9 Identificatiegegevens 9 Uitloggen 9 Het logo

Nadere informatie

Portahealth: hoe de resultaten van de controles voor MZG, MPG of FINHOSTA opvolgen?

Portahealth: hoe de resultaten van de controles voor MZG, MPG of FINHOSTA opvolgen? Portahealth: hoe de resultaten van de controles voor MZG, MPG of FINHOSTA opvolgen? Helpdesk Als u bij het gebruik van één van de applicaties van Portahealth problemen ondervindt, kan u onze helpdesk via

Nadere informatie

Inhoud. 1. Balie applicatie... 2. 2. UiTPAS inlezen... 3. 3. UiTPAS registreren... 4. 4. Pashouder zoeken... 6. 5. Gegevens aanpassen...

Inhoud. 1. Balie applicatie... 2. 2. UiTPAS inlezen... 3. 3. UiTPAS registreren... 4. 4. Pashouder zoeken... 6. 5. Gegevens aanpassen... 1 Inhoud 1. Balie applicatie... 2 2. UiTPAS inlezen... 3 3. UiTPAS registreren... 4 4. Pashouder zoeken... 6 5. Gegevens aanpassen... 7 6. UiTPAS blokkeren en vervangen... 11 7. Punt toekennen... 12 8.

Nadere informatie

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba HANDLEIDING Deze handleiding is gebaseerd op het gebruik van Internet Explorer. Aangetekende.email werkt op alle gangbare browsers, maar weergave en functionaliteiten kunnen licht afwijken naargelang de

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 1.0-8.08.2016 8.08.2016 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot

Nadere informatie

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Nederlands April 2017 CSAM is een geheel van afspraken en van regels om het identiteits- en toegangsbeheer binnen het e- government

Nadere informatie

Handleiding. Uitwisseling van privacy-gevoelige gegevens tussen ziekenhuizen en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Werken met drop.vlaanderen.

Handleiding. Uitwisseling van privacy-gevoelige gegevens tussen ziekenhuizen en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Werken met drop.vlaanderen. Handleiding Uitwisseling van privacy-gevoelige gegevens tussen ziekenhuizen en het Agentschap Zorg en Gezondheid Werken met drop.vlaanderen.be Versie 1.01 1 Inhoudstafel 1 Inleiding... 3 2 Opstart... 3

Nadere informatie

Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17

Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17 Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17 Inhoud 1. Inloggen in het GO!Fixit webportaal... 3 2. Meldingen maken... 3 2.1. Een andere melder ingeven... 6 2.2. Het Type werk... 7 2.3. Prioriteit...

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

E-Procurement. Federale Dienst e-procurement. Waldo Van den Broeck. Christian Henrard

E-Procurement. Federale Dienst e-procurement. Waldo Van den Broeck. Christian Henrard E-Procurement Federale Dienst e-procurement Waldo Van den Broeck Christian Henrard Startpagina e-tendering Via de portaalsite: www.publicprocurement.be Rechtstreeks: https://enten.publicprocurement.be

Nadere informatie

Kindkans. Bijlage bij nieuwsbrief 1, De belangrijkste wijzigingen op een rij:

Kindkans. Bijlage bij nieuwsbrief 1, De belangrijkste wijzigingen op een rij: Kindkans Bijlage bij nieuwsbrief 1, 18-19 De belangrijkste wijzigingen op een rij: Alle scholen krijgen per 1 september een schoolaccount in Kindkans. De inlog gegevens ontvangt ontvangt u per mail van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - website van de CSPI

Gebruikershandleiding - website van de CSPI Gebruikershandleiding - website van de CSPI INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Voorstelling van de CSPI en het Brusselse SPOC 4 3. Uw SPOC BRU contacteren 6 4. Belangrijkste vragen die men zich moet stellen

Nadere informatie

INLEIDING WELKOM. We leggen u stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan.

INLEIDING WELKOM. We leggen u stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan. 1 INLEIDING WELKOM Vooraleer de medewerkers van een ME toegang kunnen krijgen tot de sterk beveiligde applicatie Heracles dient een éénmalige identificatieprocedure doorlopen te worden. Deze procedure

Nadere informatie

Aanvraag TETRA Voorbereidingsproject

Aanvraag TETRA Voorbereidingsproject TETRA VOORBEREIDINGSPROJECT Aanvraag TETRA Voorbereidingsproject Project Wat is de titel van het project? Projecttitel Hoofdaanvrager Vul het ondernemingsnummer uit de Kruispuntbank van Ondernemingen in.

Nadere informatie

Digitale aspecten DEPARTEMENT LEEFMILIEU, NATUUR & ENERGIE DEPARTEMENT RUIMTE VLAANDEREN

Digitale aspecten DEPARTEMENT LEEFMILIEU, NATUUR & ENERGIE DEPARTEMENT RUIMTE VLAANDEREN Digitale aspecten DEPARTEMENT LEEFMILIEU, NATUUR & ENERGIE DEPARTEMENT RUIMTE VLAANDEREN Agenda Uitgangspunten OMV Impact (digitaal) proces De digitale omgevingsvergunning Mogelijke strategie aanpak Stappenplan

Nadere informatie

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk Handleiding Schoolfruit, -groenten en melk 1 1 E-loket... 3 Help functie... 3 Inloggen... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Aanmelden... 3 2 Indienen van een erkenningsaanvraag... 5 2.1 Starten... 5 2.2 Selecteren

Nadere informatie

DVV e-services. Demo en korte handleiding

DVV e-services. Demo en korte handleiding DVV e-services Demo en korte handleiding Inleiding Hoe toegang krijgen? Functionaliteiten Inleiding DVV e-services is een gratis en beveiligde internettoepassing waar u online uw verzekeringsportefeuille

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR AANKOPERS GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten en octrooien) met betrekking

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

VLAAMSE OVERHEID [C 2014/35524] 4 APRIL 2014. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de digitalisering van het ruimtelijke vergunningenbeleid

VLAAMSE OVERHEID [C 2014/35524] 4 APRIL 2014. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de digitalisering van het ruimtelijke vergunningenbeleid VLAAMSE OVERHEID [C 2014/35524] 4 APRIL 2014. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de digitalisering van het ruimtelijke vergunningenbeleid De Vlaamse Regering, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus

Nadere informatie

HANDLEIDING voor WEBGEBASEERDE TESTING aan de hand van LIMESURVEY

HANDLEIDING voor WEBGEBASEERDE TESTING aan de hand van LIMESURVEY HANDLEIDING voor WEBGEBASEERDE TESTING aan de hand van LIMESURVEY LimeSurvey is niet-gecommercialiseerde software die zich ertoe leent testen te ontwikkelingen en verwerken. De software wordt beheerd door

Nadere informatie

DHL MyBill Veelgestelde vragen

DHL MyBill Veelgestelde vragen DHL MyBill Veelgestelde vragen MyBill.dhl.com Click here for English DHL Express dhlexpress.nl DHL MyBill handleiding 2 DHL Express dhlexpress.nl Inhoudsopgave Veelgestelde vragen... 4 Account Beheer...

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie