Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar met een plectrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar met een plectrum"

Transcriptie

1 G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 2

2 Voor- en nadelen van het tokkelen op je gitaar Tip: met een plectrum Plectrum: de oplossing? Goede greep Er zijn mensen die zweren bij het gitaar spelen met een plectrum. Laatst ging ik er eentje voor mijn zoontje kopen, een ergonomische plectrum wel te verstaan. Ik moet zeggen: de greep van die plectrum is goed. Maar met tokkelen op je gitaar is het juist zo handig dat je je vingers meerdere gitaarsnaren tegelijk of snel achter elkaar kan laten aanslaan. LANGE NAGELS HEB JE ALTIJD BIJ JE En die vingers hangen vaak al klaar om in actie te komen, boven of in de buurt van de juiste snaar. Ergonomisch bedrag Bovendien heb je ze altijd bij Dat heb ik geweten. De prijs je. was net zo ergonomisch (of Niet doen?! was het nou astronomisch ) Ik adviseer dus: gebruik geen als de plectrum zelf. Maar plectrum bij het tokkelen!! dan had je ook wel wat. PLECTRUM PLECTRUM ERGONOMIS CH STOP HEM MAAR WEG!

3 Bekijk de video:

4 Voor- en nadelen van tokkelen op je gitaar met Tip: je vingers Naast je gitaar zelf zijn natuurlijk je vingers het belangrijkste gereedschap om gitaar te spelen. Je hebt ze meestal bij je. En zult ze dus niet snel vergeten. Of kwijtraken. Handig! MANICURE, NEPNAGELS EN ANDERE ONGEMAKKEN je mee blijft hangen achter een wollen trui! Die nagel knip ik dus af! Maar knip je nagels nooit te kort.. VINGERS Ik heb dus een grote voorkeur om op mijn gitaar te tokkelen met mijn eigen vingers. HANDIG : ALTIJD BIJ JE! Voordelen Onderhoud Waar ik zelf wel vaak last van heb, is dat mijn nagels scheuren. Niets zo erg als een afgebroken nagel waar Je kunt het geluid mooi doseren en als je eenmaal de slag te pakken hebt, wordt het al snel een ingeslepen gewoonte. PINK DOET NIET MEE! Ik kan je dus niets anders aanraden dan met je vingers DUIM BELANG RIJK

5 Bekijk de video:

6 Snel leren tokkelen op je gitaar met nummers Tip: die je al kent Tokkel techniek Tokkelen is een nieuw fenomeen dat je onder de knie moet krijgen. De techniek van de hand waarmee je de tokkel gaat aanslaan, moet zich sterk Tokkel aanslagen LANGE NAGELS HEB JE ALTIJD BIJ JE gaan ontwikkelen. Bekende akkoorden LINKS RECHTS Nu is het de kunst om je rechter hand de tokkel aanslagen bij te brengen. Het is dan bijzonder handig om bekende gitaar liedjes te gebruiken die je al kunt spelen. Je akkoorden hand zal de gitaar akkoorden zonder problemen weten te pakken, zodat je je kunt focussen op het aanslaan van de juiste tokkel ritmes op je gitaar. Toen je begon met gitaar leren spelen, lag de nadruk op het pakken van de juiste gitaar akkoorden. Dat doe je Tokkel hand met je linkerhand. Het Graag alle aandacht nu dus kostte tijd, maar is gelukt LINKER HERSEN HELFT RECHTER HERSEN H ELFT BEKENDE AKKOORDEN

7 Bekijk de video:

8 Simpel tokkelen op je gitaar met een drie Tip: kwarts maat: op en neer Tokkelen met 3/4 Veel muziek die je op je gitaar kunt mee tokkelen heeft een eenvoudige tokkel aanslag. Als je een nummer hebt met een 3 kwarts maat, dan is deze tokkel erg leuk Vinger zetting EEN VRIJ EENVOUDIGE TOKKEL TACTIEK.. en vrij eenvoudig. Op en neer Je kunt je vingers dus op de nodige snaren op je gitaar klaar zetten en daarna laat je deze vingers achtereenvolgens de snaren aanslaan: duim - wijsvinger middelvinger - ringvinger middelvinger - wijsvinger. OP EN NEER DUIM Snaren De snaren die je dan De op en neer tokkel in een aanslaat zijn bij een A drie kwarts maat is vrij mineur akkoord: eenvoudig omdat je je A snaar - G snaar - B snaar vingers alleen maar op en E snaar - B snaar - G snaar neer laat gaan. Afgewisseld en zo verder! met je duim. WIJSVINGER MIDDEL VINGER RING VINGER EN TERUG!

9

10 Bekijk de video:

11 Tokkelen op je gitaar met D akkoorden Een hoog akkoord! Het D akkoord is een akkoord dat veel hoge tonen kent, en ook de bas snaar of basis toon is D. In dit geval is de D snaar (de derde snaar van bovenaf VOOR JE VINGERS BLIJVEN ER 3 SNAREN OVER gezien op je gitaar) dus de bas toon. Uitgangspositie Je zet je duim waarmee je tokkelt op die D snaar. Let goed op: als je hier bij voorbeeld per ongeluk de A snaar aanslaat, zul je horen dat dit heel hinderlijk klinkt. Vingerzetting Bij het tokkelen van een D akkoord kun je je vingers eigenlijk alleen nog maar op de bovenste drie snaren zetten. Je Wijsvinger slaat de G snaar aan, je Middelvinger slaat de B snaar aan en je Ringvinger slaat de hoge E snaar aan. Er is geen alternatieve plek voor je vingers op je gitaar! D mineur en D7 Deze akkoorden kennen andere grepen maar de D AKKOORD HET D AKKOORD DUIM BESPEELT D SNAAR VINGER OP DE REST!

12

13 Bekijk de video:

14 Tokkelen op je gitaar met G akkoorden positie je middelvinger. Deze Het G akkoord is een zwaar toon sla je aan met je duim! Vingerzetting maar mooi akkoord. Het Zwaar akkoord G A K KO O R D klinkt vol doordat je op beide E snaren een G toon pakt. Daar kun je met tokkelen mooi gebruik van Bij het spelen van een G akkoord of een afgeleide daarvan, zoals een G7 akkoord, bespelen de vingers van je tokkel hand de onderste drie snaren van VOL AKKOORD MET MOOIE je gitaar, dus je Wijsvinger TOKKEL KLANK slaat de G snaar aan, je maken! Middelvinger slaat je B snaar aan en je Ringvinger slaat je Uitgangspositie hoge E snaar aan. Op die E Het G akkoord heeft als bas snaar staat je ringvinger van of als basis toon de laagste E je akkoord hand! snaar, dus de bovenste, Klaar voor de start dikste snaar op je gitaar. Daar zet je in de derde Zorg dat je ook hier weer G OP DE E-SNAAR G A K KO O R D DUIM OP E S NAAR SIERLIJKE AANSL AG ; -)

15

16 Bekijk de video:

17 tokkelen op je gitaar met barré akkoorden Mee Barré Akkoorden Als je nu echt alle populaire muziek wilt leren spelen, ontkom je haast niet aan Barré Akkoorden. Probeer de proefles eens als je die cursus nog niet gedaan hebt! Vingerzetting Bij het spelen van een Barré Akkoord met een A greep of een afgeleide daarvan, zoals een A mineur akkoord of het A7 akkoord, bespelen de vingers van je tokkel hand de onderste drie snaren van je gitaar, dus je MET BARRÉ AKKOORDEN Wijsvinger slaat de G snaar KUN JE ECHT ALLES SPELEN aan, je Middelvinger slaat je B snaar aan en je Ringvinger Uitgangspositie slaat je hoge E snaar aan. Als je een barré akkoord speelt met een A greep, dan Klaar voor de start bevindt de basis toon of de Dit is even lastiger als je nog bas zich altijd op de A snaar geen barré akkoorden op je gitaar. Niets nieuws beheerst. Focus is nu nodig onder de zon en.. the place op beide handen! Veel to be voor je duim dus! oefenen scheelt..! A B A RR É A G REEP B AKKOORD (A G REEP) C# MINEUR (A GREEP)

18

19 Bekijk de video:

20 Welke vingers doen het met elkaar? Tip: Vingers genoeg? Als je gitaar leert spelen, realiseer je je niet dat al je vingers het zwaar te verduren krijgen. Niet alleen je akkoorden hand maar ook je aanslag hand moet er 10 VINGERS ALLEMAAL AAN HET WERK. EEN UITDAGING! elkaar de gitaar snaren aan slaan, bepalen je sound. VINGERS Veel keus Er is veel keus, maar basaal gezien zijn er 2 maten waarvoor je een tokkel moet weten: de 3 kwarts maat en de 4 kwarts maat. Daar heb je heel veel tokkel varianten voor. Ik leer je stapsgewijs met in deze gitaar tokkel cursus welke vingers je welke tokkel ritmes op je gitaar flink aan geloven! kunt aanslaan. Als je maar Samenwerking langzaam en gestructureerd De vingers die tegelijkertijd, begint, komt het van zelf om de beurt, na elkaar, goed! boven elkaar of onder Automatisch DRIE TEGELIJK 4 K WARTS O M D E B E U RT 4 K WA RT S 2 TEGEL IJK 1 APA RT O M D E B E U RT 3 K WA RT S UHH.. STAKING?

21 Bekijk de video:

22 (nutteloze) Tip: Plak je vingers aan elkaar Organisatie advies Je zou maar ongevraagd manager worden en opeens 5 medewerkers moeten aansturen, zonder enige ervaring. Ze moeten niet alleen doen wat je wilt, maar 10 VINGERS ALLEMAAL AAN HET WERK. EEN UITDAGING! intensieve samenwerking te bewerkstelligen! ZWEVEN Dwang En je weet, als dingen niet goedschiks gaan, dan maar kwaadschiks. Dus: fuseren en samenwerken, of ze nu willen of niet! KO M HIER! Hulpmiddelen ze moeten ook nog eens gaan samenwerken! Maar, dan moet je je medewerkers wel voorzien van de juiste hulpmiddelen. Management cursus? Verbanden Tja, dan kun je een dure En soms heb je een iemand cursus gaan volgen, maar het van buiten nodig die een is veel beter om een handje mee helpt. Om de juiste verbanden te leggen. NEE HIER! DAT LIJKT ER OP SAMENWERK VERB AN D VERBONDENHEID!

23 Bekijk de video:

24 Tokkelen op gitaar: R.E.M. - Everybody Hurts Mocht je eerdere gitaar cursussen van mij gevolgd hebben, dan komt dit nummer je niet onbekend voor. Dan heb je dit nummer namelijk al op je gitaar leren spelen met een TOKKELEN, AANSLAAN, HET KOMT BEIDE AAN BOD IN DIT NUMMER gewone aanslag. Handig Het is niet alleen handig voor mij (ik kan het nummer hergebruiken ) maar het is vooral handig voor jou! Want als je de akkoorden van dit nummer al kunt meespelen, kun je je nu geheel richten op het tokkelen. En voor de nieuwe gitaristen onder ons: R.E.M. Dit nummer wordt ook vaak bij rampen, zoals die onlangs in Japan, gedraaid. De tekst spreekt voor zich. Akkoorden Veel van de akkoorden die je hebt geleerd komen in dit nummer terug! Ik heb de originele video van Youtube erbij geplaatst. R.E.M. DRIE MANS FORMATIE BEKENDSTE ALBUM ZANGER MICHAEL STIPE JAWEL, OOK DIT IS M

25 Tokkelen op gitaar: R.E.M. - Everybody Hurts Akkoorden De akkoorden die in dit nummer verwerkt zitten, zijn: 1) D Hier vind je het nummer op Ultimate Guitar Tab Vanaf de Bridge hoef je niet meer mee te spelen tenzij je de Barré Akkoorden cursus hebt gedaan..!! 2) G 3) Em 4) A Je speelt deze akkoorden steeds 2 maten. VERRAS VRIEND EN VIJAND MET DIT TEDERE NUMMER SUCCES - MICHEL

26

27 Tokkelen op gitaar: R.E.M. -Everybody Hurts D G D G D When the day is long and the night, the night is yours alone G D G When you're sure you've had enough of this life, well hang on E(low) Em A Em A Em Don't let yourself go, everybody cries A D G D G and everybody hurts sometimes D G D Sometimes everything is wrong, now it's time to sing along G D When your day is night alone (hold on, hold on) G D If you feel like letting go (hold on) G D G When you think you've had too much of this life, well hang on E(low) Em A Em A Em Everybody hurts, take comfort in your friends A Everybody hurts, Bridge: (die hoef je niet te spelen, tenzij je de Barré Akkoorden cursus hebt gedaan) F# Bm F# Bm F# Bm Don't throw your hand, oh no, don't throw your hand C G C Am when you feel like you're alone, no, no, no, you are not alone

28 R.E.M. - Everybody Hurts (vervolg) D G D G If you're on your own in this life, the days and nights are long D G D G When you think you've had too much, of this life, to hang on E(low) Em A Em Well everybody hurts, sometimes A Em A D G Everybody cries, everybody hurts, sometimes D G D/A G D But everybody hurts sometimes so hold on, hold on, hold on, G D G D G Hold on, hold on, hold on, hold on, hold on, D G D G Everybody hurts D G D G D G You are not alone

29 Bekijk de video: b e k i j k v i d e o : ( k l i k o p d e o n d e r s t r e e p t e t e k s t )

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9 GITAARLES.NL - G I TA A R LES 9 G I TA A R L E S 9 VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 9 Nog maar 2 lessen te gaan en je hebt de basis van het gitaarspelen onder

Nadere informatie

Kun je nog tellen? Tel dan mee!

Kun je nog tellen? Tel dan mee! G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 3 Kun je nog tellen? Tel dan mee! Tip: tweede en derde tel sla je met drie vingers de gitaar spelen? onderste drie gitaarsnaren Als je wilt leren tokkelen op aan. je

Nadere informatie

Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar

Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar GITAAR TOKKELEN.NL Tip: De vele manieren om te tokkelen op je gitaar Tokkelen is voor iedereen weggelegd. Het lijkt een ingewikkelde techniek, maar met het volgen van de juiste methode, is alles aan te

Nadere informatie

De vele manieren om te tokkelen op je gitaar

De vele manieren om te tokkelen op je gitaar G I TA A R TO K K E L E N. N L P RO E F L E S 1 De vele manieren om te tokkelen op je gitaar Tip: Tokkelen is voor iedereen weggelegd. Het lijkt een ingewikkelde techniek, maar met het volgen van de juiste

Nadere informatie

Gitaarles 10. Heel veel succes bij deze laatste les. Ik hoop dat je de vervolg cursussen Tokkelen en Barré Akkoorden ook gaat volgen. Groeten, Michel!

Gitaarles 10. Heel veel succes bij deze laatste les. Ik hoop dat je de vervolg cursussen Tokkelen en Barré Akkoorden ook gaat volgen. Groeten, Michel! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 1 0 G I TA A R L E S 1 0..EN ALWEER DE LAATSTE Gitaarles 10 Dit is je laatste basis gitaarles. Je gaat kennis maken met tokkelen en barré akkoorden. Dat zal absoluut een verrijking

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 10 GITAAR LES 10 SNIK, ALWEER JE LAATSTE LES Pop Het best verkochte album ooit is The Wall van Pink Floyd. Het bekendste nummer van dat album leer je in dit hoofdstuk meespelen.

Nadere informatie

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN!

Gitaarles 7. Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 7 G I TA A R L E S 7 VANDAAG LEER JE OOK HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 7 Vandaag begint het werk voor gevorderden, te weten: TOKKELEN! Ieders hart slaat op hol bij

Nadere informatie

Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen..

Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 4 Als je me hoort praten tijdens het spelen, ben ik aan het zingen.. Langzame start waarmee je snel leert tokkelen Tip: op je gitaar Laag tempo - hoog niveau met je

Nadere informatie

Gitaarakkoorden. Wat zijn gitaarakkoorden

Gitaarakkoorden. Wat zijn gitaarakkoorden Gitaarakkoorden Ben je opzoek naar gitaarakkoorden? Wil je graag gitaarakkoorden leren spelen op de juiste manier? Op deze pagina vind je namelijk alle informatie over gitaarakkoorden. Om gitaar te leren

Nadere informatie

..diepe kras in mijn ziel..

..diepe kras in mijn ziel.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 8..diepe kras in mijn ziel.. Basloopjes met je duim tokkelen dat je prima kunt spelen, bijvoorbeeld van het A Soms neemt het leven een loopje met je. Maar nu neem mineur

Nadere informatie

GITAAR LES 7. Rock n Roll here we come!

GITAAR LES 7. Rock n Roll here we come! INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 7 GITAAR LES 7 LATER ALS IK GROOT BEN.. Rock n Roll here we come! Misschien heb je er al eeuwen op zitten wachten. Gitaren = rock & roll. Of dacht je: hij houdt helemaal niet

Nadere informatie

Gitaarles 6. Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld van de Rock n Roll!

Gitaarles 6. Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld van de Rock n Roll! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 6 G I TA A R L E S 6 MET EEN PLECTRUM SPELEN KOMT OOK GOED VAN PAS BIJ EEN ELEKTRISCHE GITAAR Gitaarles 6 Gefeliciteerd! Je bent over de helft.vandaag betreden we de wereld

Nadere informatie

Akkoorden (1) Lesweek 3:

Akkoorden (1) Lesweek 3: Lesweek 3: Akkoorden (1) Inleiding Deze week leert u de basisbeginselen van akkoorden. Wat is een akkoord, hoe wordt dit genoteerd en hoe kan ik het spelen? Bekijk eerst de video: Akkoorden Hoofdstuk 1

Nadere informatie

..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he?

..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he? I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 5..ik bleef altijd als een lonesome cowboy over bij het kampvuur, zielig he? Power hords spelen en tokkelen op gitaar Wat is een power chord? itaar akkoorden zijn soms

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten!

Alles wat je wilt weten! WELKOM BIJ IN10LESSEN Alles wat je wilt weten! VOORDELEN 1. IN 10 LESSEN KUN JE 80% VAN DE MUZIEK SPELEN! 2. OEFENEN WANNEER HET JOU UITKOMT! 3. GEEN REISTIJD! 4. GEEN DURE LESSEN! 5. DUIDELIJKE UITLEG

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek HOOFDSTUK 3 1. Introductie video 2.Noten in muziek Muziek bestaat uit tonen. Een toon is een een geluid wat een bepaalde (klank) hoogte heeft. We hebben lage tonen en hoge tonen. In de westerse muziek,

Nadere informatie

COPYRIGHT. Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer:

COPYRIGHT. Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer: COPYRIGHT Copyright 2017 Online Gitaar Academie Auteurs: Elco Wennink & Jasper van Zwieten Organisatie: Online Gitaar Academie KvK-nummer: 66292492 Het is niet toegestaan om iets uit deze uitgave te verveelvoudigen,

Nadere informatie

I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N

I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N I N10LE SSE N - B A R R É A K KO O R D E N INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 1 GITAAR LES 1 KUN JE BARRÉ AKKOORDEN SPELEN, DAN KUN JE ECHT ALLE MUZIEK MEESPELEN Barré Akkoorden leren spelen in 10 lessen In

Nadere informatie

Dingeman Coumou www.coumou.nl

Dingeman Coumou www.coumou.nl Inleidende oefeningen voor klassiek gitaar Methode om in de eerste gitaarlessen de juiste houding van de linker en rechter hand te leren. Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl Ga er maar zo bij

Nadere informatie

Ik speel de bas, bas, bas!

Ik speel de bas, bas, bas! G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 7 Ik speel de bas, bas, bas! Tip: Meezingen met behulp van een Capo d Astro Meezingbaar maken Misschien ken je het wel. Heb je net een nummer ingestudeerd, kun je het

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 2: Akkoordendiagram en A-mineur Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document

Nadere informatie

GITAAR LES 9. Disco en Funk

GITAAR LES 9. Disco en Funk INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 9 GITAAR LES 9 Disco en Funk EN NU BEN JE TOE AAN WAT ANDERS And now: Something Completely Different! Eind jaren 70 kwam de eerste echte disco door: veelal nummers met een

Nadere informatie

Goed les 7, wat gaan we doen nu je de snaren kent, wel akkoorden en tabs leek ons een goed vervolg.

Goed les 7, wat gaan we doen nu je de snaren kent, wel akkoorden en tabs leek ons een goed vervolg. Hallo, Leuk dat je er weer bent. Heb je het allemaal begrepen, de vorige lessen? En zit het goed in je vingers? Zo niet; uitleg over iets kan je altijd vragen op het forum, dat weet je he? Want we helpen

Nadere informatie

Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar

Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar Mijn eerste noten en akkoorden op gitaar Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl E F G 3 Noten op de eerste snaar. Oefening 1: Toonladder Oefening 2 Oefening 3 Oefening 4 Oefening 5 B C D 3 Noten

Nadere informatie

Hoofdstuk 4. 1. Introductie video. 2. Techniek vinger 3

Hoofdstuk 4. 1. Introductie video. 2. Techniek vinger 3 Hoofdstuk 4 1. Introductie video 2. Techniek vinger 3 We zijn toe aan het leren spelen met onze 3e vinger, de ringvinger. De wijsvinger is nr. 1, de middelvinger krijgt nr. 2 dus de ringvinger nr. 3 :)

Nadere informatie

GITAAR LES 8. Nog een keertje..

GITAAR LES 8. Nog een keertje.. INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 8 GITAAR LES 8 VAN ALLES WAT Nog een keertje.. Je hebt van die zaken, die kosten je relatief weinig extra moeite om te doen, maar leveren je bijzonder veel extra op. En daar

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video Hoofdstuk 7 1. Introductie video 2.Techniek vinger 4/ pinky! De pink is een best moeilijke vinger om noten/ tonen mee te spelen maar met frequent en structureel oefenen zal het snel makkelijker worden.

Nadere informatie

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand

HOOFDSTUK Introductie video. 2.Houding gitaarspelen linker hand HOOFDSTUK 2 1. Introductie video 2.Houding gitaarspelen linker hand Als we kijken naar de houding van de linkerhand kunnen we het beste er even een A4 papiertje bij pakken. Bij de basis houding voor je

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 6 GITAAR LES 6 Lekker los! HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Voordat we met Rock & Roll en Funk/Disco verder gaan, gaan we nog één

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4. Overpakken, F# en Ska Reggae

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4. Overpakken, F# en Ska Reggae INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 4 GITAAR LES4 Overpakken, F# en Ska Reggae HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Leren is repeteren! Niet alleen veel oefenen dus, maar

Nadere informatie

5-Daagse starters workshop

5-Daagse starters workshop 5-Daagse starters workshop Met 2 akkoorden naar je 1 e liedje Dag 4: First Day of the Journey Copyright 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag

Nadere informatie

Hoofdstuk Introductie video. 2. SLIDE Techniek

Hoofdstuk Introductie video. 2. SLIDE Techniek Hoofdstuk 8 1. Introductie video 2. SLIDE Techniek Wat is de Slide techniek? Met deze techniek schuif/ glijd (vandaar de naam Slide) je van de ene toon naar de andere. Deze tonen worden dus NIET afzonderlijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Dat had je zeker niet gedacht?!?... 3. Anatomie van de gitaar... 5. Accoordentabel... 7. Linkerhand... 20. Rechterhand...

Inhoudsopgave. Dat had je zeker niet gedacht?!?... 3. Anatomie van de gitaar... 5. Accoordentabel... 7. Linkerhand... 20. Rechterhand... INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Dat had je zeker niet gedacht?!?... 3 Begint eer je bezint!...3 Tijd...3 Opstartproblemen...3 Doorzetten...3 Gitaar op zolder? Dacht het niet!...3 Persoonlijke online coaching...3

Nadere informatie

Hoofdstuk Introductie video. 2. OCTAVEN Techniek

Hoofdstuk Introductie video. 2. OCTAVEN Techniek Hoofdstuk 9 1. Introductie video 2. OCTAVEN Techniek Wat is de Octaven techniek? Met het spelen van octaven kun je een noot voller laten klinken. Je speelt 2 dezelfde noten maar op een verschillende toonhoogte,

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3 INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 3 GITAAR LES 3 Slagritmes en Fies doen HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! Nu begint het werk voor gevorderden! Barré Akkoorden stellen

Nadere informatie

Gitaarles 4. Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen op je gitaar?

Gitaarles 4. Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen op je gitaar? ITAARLES.NL - I TA A R LES 4 I TA A R L E S 4 WE AAN PATRONEN OP EEN LEUKE MANIER INSLIJPEN. ZOAT JE SNEL ALS EEN HEL SPEELT! itaarles 4 Begin je er al aan te wennen om iedere dag lekker mee te spelen

Nadere informatie

Piano / Keyboardles deel 1

Piano / Keyboardles deel 1 Piano / Keyboardles deel 1 Les 1 Inleiding Welkom bij deze eerste les en leuk dat je je hebt aangemeld voor de cursus! We zullen in deze les een aantal basisvaardigheden trainen om te zorgen dat je zo

Nadere informatie

Orka boek. voor gitaar. Samengesteld door. Dingeman Coumou. www.coumou.nl

Orka boek. voor gitaar. Samengesteld door. Dingeman Coumou. www.coumou.nl Orka boek voor gitaar Samengesteld door Dingeman Coumou www.coumou.nl Dit boek is gratis te downloaden: http://www.coumou.nl/edu/orka/orka_boek.pdf Ga er maar zo bij zitten Snaar nummer: 6 5 4 3 2 1 --Bas

Nadere informatie

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2. E grepen, A grepen, makkelijk overpakken

INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2. E grepen, A grepen, makkelijk overpakken INTIENLESSEN.NL - GITAAR LES 2 GITAAR LES 2 HET LEVEN BESTAAT UIT E GREPEN EN A GREPEN. EEN BARRÉ ERVOOR EN JE BENT ER! E grepen, A grepen, makkelijk overpakken In deze les zoemen we in op het verschil

Nadere informatie

Leergitaarspelen.com Gitaar spelen in 24 uur. Naslagwerk

Leergitaarspelen.com Gitaar spelen in 24 uur. Naslagwerk Leergitaarspelen.com Gitaar spelen in 24 uur Naslagwerk INHOUDSOPGAV Inhoudsopgave 1.1. Dat had je zeker niet gedacht?!?...1 1.2. Begint eer je bezint!...1 1.3. Tijd...1 1.4. Opstartproblemen...1 1.5.

Nadere informatie

Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 4

Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 4 Het vervolg op deel 3 Welke vinger te gebruiken? Niet zomaar een reeks over vingerzettingen op de mandoline Deel 4 Naar aanleiding van een vraag van een student wordt in dit deel de 3 e maat van het 1

Nadere informatie

Gitaarles 5. Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan veroveren!

Gitaarles 5. Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan veroveren! GITAARLES.NL - G I TA A R LES 5 G I TA A R L E S 5 MET DE CAPO D ASTRO BREID JE JE MOGELIJKHEDEN ENORM UIT Gitaarles 5 Je bent al bijna op de helft van de 10 lessen. Nog even en je kunt de wereld gaan

Nadere informatie

sample INLEIDING Beste gitarist,

sample INLEIDING Beste gitarist, Beste gitarist, INLEIDING Welkom op deze ontdekkingsreis! Om je wegwijs te maken, volgen hieronder enkele aanwijzingen. Het boekje start met het prille begin. e begint met de rechterhand en leert snaar

Nadere informatie

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran LESBRIEF onderbouw MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House Ed Sheeran Inleiding Lego House is één van de recente hits van singer-songwriter Ed Sheeran. In deze lesbrief ga je met dit nummer aan de

Nadere informatie

Gitaarles 3. We eindigen met een tophit die misschien wel zo briljant is omdat er maar 3 akkoorden in voorkomen. En dat het hele nummer lang!

Gitaarles 3. We eindigen met een tophit die misschien wel zo briljant is omdat er maar 3 akkoorden in voorkomen. En dat het hele nummer lang! ITAARLES.NL - I TA A R LES 3 I TA A R L E S 3 ONHANDIE TIPS VOOR HANDIERE ZAKEN EN EEN TOPNUMMER VAN 4 VROUWEN itaarles 3 Heb je al blauwe vingers? Nog even doorbijten! Deze les beginnen we met een nutteloze

Nadere informatie

LEERELEKTRISCHEGITAARSPELEN.COM...

LEERELEKTRISCHEGITAARSPELEN.COM... LEERELEKRISCHEGIRSPELEN.COM INHOUDSOPGVE In h o u d s o p g a v e Week... Powerchords... Week 2... Soleertechniek I... Week...7 Licks I...7 Week 4...9 Powerchords II...9 Week... Soleertechniek II... Week

Nadere informatie

Anouk Platenkamp 2015

Anouk Platenkamp 2015 Wat als een sessie overleven niet meer genoeg is? Anouk Platenkamp In het artikel hoe overleef ik een sessie? heb je kunnen lezen over de eerste stappen om mee te spelen met een sessie. We hebben gekeken

Nadere informatie

binnen handbereik Een kickstart met 15 open akkoorden

binnen handbereik Een kickstart met 15 open akkoorden De gitarist in jou.. binnen handbereik Een kickstart met 15 open akkoorden Copyright 2017 2018 Arvid Kuipers - Gitaarstarters, Haaren. Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit handboek mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Ik speel op mijn Gitaar

Ik speel op mijn Gitaar Ik speel op mijn Gitaar auurk ed. 07 by auurk vzw belgium - ISMN 7068 - Voorwoord Toen ik in 000 begon met gitaarles geven, ging ik op zoek naar een methode die start met tokkelen in plaats van met eenstemmig

Nadere informatie

Les 2. Wat ga je leren in deze tweede les?

Les 2. Wat ga je leren in deze tweede les? Les 2 Wat heb je al geleerd? Je weet dat het toetsenbord van een orgel een klavier heet en dat de toetsen namen hebben. Als iemand je een letter van a tot en met g noemt, kun je daarbij de bijbehorende

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Coldplay en pedaalgebruik

Coldplay en pedaalgebruik Lesweek 6: Coldplay en pedaalgebruik Inleiding Deze week gaat u weer een nieuw liedje leren spelen. Deze week leert u Clocks van Coldplay. Daarnaast leert u deze week voor het eerst uw pedaal te gebruiken.

Nadere informatie

Inleiding In deze lesweek wordt de basis besproken van het gitaarspelen. Hoe zit ziet een gitaar eruit en hoe werkt deze eigenlijk?

Inleiding In deze lesweek wordt de basis besproken van het gitaarspelen. Hoe zit ziet een gitaar eruit en hoe werkt deze eigenlijk? Inleiding In deze lesweek wordt de basis besproken van het gitaarspelen. Hoe zit ziet een gitaar eruit en hoe werkt deze eigenlijk? Bekijk eerst de video: De basis Hoofdstuk 1 De gitaar Een gitaar is een

Nadere informatie

De akkoorden worden aangeduid met hoofdletters, eventueel gevolgd door één of meerdere aanduidingen in de vorm van letters of een cijfer.

De akkoorden worden aangeduid met hoofdletters, eventueel gevolgd door één of meerdere aanduidingen in de vorm van letters of een cijfer. 1 GITAAR CURSUS De basis van het gitaar-spel steunt op akkoorden. Verschillende noten (minimum 3) die op een harmonische manier samenklinken vormen een akkoord. Deze akkoorden worden in één beweging met

Nadere informatie

Leiderschapscompetenties. Wat maakt leiders tot leiders en niet tot volgers?

Leiderschapscompetenties. Wat maakt leiders tot leiders en niet tot volgers? Leiderschapscompetenties Wat maakt leiders tot leiders en niet tot volgers? Terug in tijd, een persoonlijke verhaal? Een verhaal over mij, nee Verhaal over mij publiek, over jullie over jou Initiative

Nadere informatie

Snap jij me nog wel? Ik niet namelijk..

Snap jij me nog wel? Ik niet namelijk.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 6 Snap jij me nog wel? Ik niet namelijk.. Basloopjes met je duim tokkelen dat je prima kunt spelen, bijvoorbeeld van het A Soms neemt het leven een loopje met je. Maar

Nadere informatie

Leergitaarspelen.com Gitaar spelen in 24 uur. Naslagwerk

Leergitaarspelen.com Gitaar spelen in 24 uur. Naslagwerk Leergitaarspelen.com Gitaar spelen in 24 uur Naslagwerk INHOUDSOPGAV Inhoudsopgave Dat had je zeker niet gedacht?!?... 3 Begint eer je bezint!...3 Tijd..3 Opstartproblemen...3 Doorzetten...3 Gitaar op

Nadere informatie

Online gitaarcursus. gitaar voor beginners

Online gitaarcursus. gitaar voor beginners Online gitaarcursus Ben je opzoek naar meer informatie over online gitaarcursus? Wil je graag gitaar leren spelen maar weet je niet waar te beginnen? Dan ben je hier namelijk goed terecht gekomen. Het

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Music 4 you tutor voor gitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen

Music 4 you tutor voor gitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen Muc 4 you 21 tutor voor gitaar Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO Rika Joris Francine Drijkoningen Photo-Muc International bvba www.photo-muc.be www.photo-muc.be/muc4you.html www.photo-muc.be/bestelling.html

Nadere informatie

HOOFDSTUK Introductie video

HOOFDSTUK Introductie video HOOFDSTUK 1 1. Introductie video 2. Houding gitaarspelen/ solo gitaar Het aannemen van een goede houding tijdens het gitaarspelen is erg belangrijk. Gitaarspelen is erg intensief en vraagt veel van de

Nadere informatie

GITAAR TOKKELEN.NL LES 10 Nu kun je het zelf!

GITAAR TOKKELEN.NL LES 10 Nu kun je het zelf! G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 1 0 Nu kun je het zelf! Melodie Tokkel Simpel Kleine dingen maken soms een groot verschil. Met het tokkelen op je gitaar is dat niet anders. Een vinger weg laten of

Nadere informatie

..leve de MP3 speler..

..leve de MP3 speler.. G I TA A R TO K K E L E N. N L L E S 9..leve de MP3 speler.. e Bas Tokkel Zeldzaam e bas tokkel komt niet heel vaak voor. In ieder geval niet op een manier dat deze tokkel dominant is in het spelen. Let

Nadere informatie

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek!

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek! Deze les kon natuurlijk niet achterblijven met zo n enorme hit van Mariah arey! Hieronder vindt je de akkoorden! Het akkoord Het akkoord Het m akkoord Het Bm akkoord Het B akkoord Het D akkoord Het Em

Nadere informatie

Opdrachten. 1. Geef de namen van de volgende muziekinstrumenten:

Opdrachten. 1. Geef de namen van de volgende muziekinstrumenten: Muziek Muziek Het volgende onderwerp dat we gaan bespreken is het keuzevak muziek. In de vierde klas krijg je vier uur per week muziek. Daarvan heb je twee uur praktijk- en twee uur theorieles. Ook geef

Nadere informatie

Kortjakje en akkoordvarianten

Kortjakje en akkoordvarianten Lesweek 3: Kortjakje en akkoordvarianten Inleiding Deze week gaat u uw eerste echte liedje leren spelen: Altijd is kortjakje ziek. Dit liedje is makkelijk te spelen als eerste liedje en bovendien is het

Nadere informatie

Inhoud verzameling: 48 plectra Merken: fender, dunlop, martin&co, dimavery. Elk plectrum is uniek ondanks dat je van sommige zou zeggen dat ze het

Inhoud verzameling: 48 plectra Merken: fender, dunlop, martin&co, dimavery. Elk plectrum is uniek ondanks dat je van sommige zou zeggen dat ze het Look and inspire: Voor de look and inspire opdracht ben ik plectra/plectrums gaan verzamelen. Dit was niet direct een echte fascinatie van mij en het was dan ook niet het eerste wat ik wilde gaan verzamelen.

Nadere informatie

Baspartijen voor gitaar (notenschrift en tabulatuur)

Baspartijen voor gitaar (notenschrift en tabulatuur) Baspartijen voor gitaar (notenschrift en tabulatuur) Wat is tabulatuur? Tabulatuur is een vorm van muzieknotatie waarbij de noten niet op een notenbalk worden voorgesteld, maar op de snaren van b.v. een

Nadere informatie

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen Als eerste moet je goed weten waarover je song gaat. Dit lijkt overduidelijk, maar dat is het niet altijd. Probeer in één woord vast te leggen waarover je song gaat. Het is uiteraard bepalend voor de tekst

Nadere informatie

Mondharmonica spelen in 7 lessen!

Mondharmonica spelen in 7 lessen! Mondharmonica spelen in 7 lessen! Hét handboek voor mensen die altijd al een instrument wilden bespelen, maar er nog nooit aan begonnen zijn! In zeven weken leer je de belangrijkste aspecten van de harmonica

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Boekverslag Engels The catcher in the rye door J.D. Salinger

Boekverslag Engels The catcher in the rye door J.D. Salinger Boekverslag Engels The catcher in the rye door J.D. Salinger Boekverslag door een scholier 2683 woorden 12 september 2001 6,3 453 keer beoordeeld Auteur Genre J.D. Salinger Psychologische roman, Coming

Nadere informatie

Piano Leren Spelen. Piano Leren Spelen

Piano Leren Spelen. Piano Leren Spelen Piano Leren Spelen Wil je graag piano leren spelen? Of heb je al wat ervaringen met piano maar je wilt er dieper ingaan. Dan zijn deze online pianocursussen geschikt voor jou. De piano is een instrument

Nadere informatie

Thema 1 Concentratie. Waarom? Wanneer? Hoe? Kringgesprek

Thema 1 Concentratie. Waarom? Wanneer? Hoe? Kringgesprek Thema 1 Concentratie Waarom? Concentratieoefeningen helpen leerlingen om zich beter te focussen zodat ze hun aandacht beter bij hun werk kunnen houden. Wanneer? Hoe? Als de leerlingen snel worden afgeleid

Nadere informatie

Akkoorden op de gitaar. Marvin van Gessel

Akkoorden op de gitaar. Marvin van Gessel Akkoorden op de gitaar Marvin van Gessel 1 Inleiding Vele gitaristen hebben niet in de gaten dat er achter de akkoorden die zij spelen een zeer logische theorie schuilt. Zij leren de diverse akkoorden

Nadere informatie

Partijen voor keyboard

Partijen voor keyboard Partijen voor keyboard Voor wie zijn deze partijen doeld? Voor pianoleerlingen staat er een afzonderlijke bundel met pianogeleidingen. De partijen die je in deze bundel vindt zijn niet zozeer voor pianisten,

Nadere informatie

kennistoets unit 1 en 2

kennistoets unit 1 en 2 kennistoets unit 1 en 2 naam: klas: Sectie A: Dit gaat over instrumenten (eigenschappen) 1. De staafspelsectie heeft twee verschillende soorten instumenten xylofoons en metallofoons. Beschrijf het verschil

Nadere informatie

Titel: Blues Scales. Professionele Video Gitaar lessen. Door Xander van Dijck

Titel: Blues Scales. Professionele Video Gitaar lessen. Door Xander van Dijck Professionele Video Gitaar lessen Titel: Blues Scales Door Xander van Dijck 27-05- 2013 Deze e- reader maak onderdeel uit van de lessen van GitaartabsPlus http://www.gitaartabs.nl/plus Inhoud Blues scales...3

Nadere informatie

Thema: Ze gaat dood maar geeft niet op. Vg. ds. Corien Veenhuizen orgel: Els Dijkerman namens de kerkenraad: Pieter Bas ter Maat

Thema: Ze gaat dood maar geeft niet op. Vg. ds. Corien Veenhuizen orgel: Els Dijkerman namens de kerkenraad: Pieter Bas ter Maat Orde van dienst voor 1 juli 2018 Overstapdienst waarin Elleke ter Maat, Esmee Endeman, Naïma Bonestroo, en Margriet Vis afscheid nemen van de kindernevendienst en overstappen naar de tienernevendienst,

Nadere informatie

Music 4 you tutor voor basgitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen

Music 4 you tutor voor basgitaar. Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO. Rika Joris Francine Drijkoningen Muc 4 you 21 tutor voor basgitaar Muzikale Opvoeding 1e leerjaar SO Rika Joris Francine Drijkoningen Photo-Muc International bvba www.photo-muc.be www.photo-muc.be/muc4you.html www.photo-muc.be/bestelling.html

Nadere informatie

www.gitaartabs.nl Stap voor stap gitaarles Leer in een stap voor stap cursus de basis over gitaarspelen.

www.gitaartabs.nl Stap voor stap gitaarles Leer in een stap voor stap cursus de basis over gitaarspelen. Stap voor stap gitaarles Les door Patrick92 Uitsluitend voor Gitaartabs Leer in een stap voor stap cursus de basis over gitaarspelen. 2 Stap voor stap gitaarles Inhoudsopgave Voorwoord In dit stap voor

Nadere informatie

Copyright 2014 Alle rechten voorbehouden

Copyright 2014 Alle rechten voorbehouden AKOORDENBOEK Inleiding VOORDELEN Na de cursus kun je zonder noten met beiden handen alle bekende popliedjes leren spelen Oefenen wanneer het jou uitkomt! Snel resultaat Geen reistijd! Geen dure lessen!

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

possessive determiners

possessive determiners personal pronouns possessive determiners SirPalsrok @meestergijs Ik = I (altijd met een hoofdletter schrijven) I am William. I have no brothers or sisters. I play tennis and love to play videogames. I

Nadere informatie

Afstudeerproduct Spelen in een band

Afstudeerproduct Spelen in een band Afstudeerproduct Spelenineenband PhilippeThijs DoMuIV 2009 2010 Inhoudsopgave Inleiding 3 Les1:Gewenning 6 Les2:Stopsencues 9 Les3:EenstapjeverderI 11 Les4:EenstapjeverderII 15 Les5:Uptempo 17 Les6:Fade

Nadere informatie

Inhoudsopgave. onlinemuziekcursus.nl

Inhoudsopgave. onlinemuziekcursus.nl Inhoudsopgave Week 1 Onderdelen van de gitaar 2 Week 2 Speelhouding en speeltechiek: de basis 3 Week 3 Het -akkoord 5 Week 4 Het D-akkoord 6 Week 5 Het E-akkoord 7 Week 6 kkoordwisseling met, D en E 8

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 De Klankkast

Hoofdstuk 4 De Klankkast Gitaar Hoofdstuk 1 De Gitaar De gitaar is een snaarinstrument, je kunt er leuke muziek mee maken. Door met je vingers over de snaren te gaan. En met je andere hand akkoorden of noten te maken. Doordat

Nadere informatie

Alle Informatie Rond Piano Leren Spelen

Alle Informatie Rond Piano Leren Spelen Alle Informatie Rond Piano Leren Spelen In deze artikel vind je alle informatie rond piano leren spelen. Wie graag piano wil leren spelen, loopt vaak met veel vragen rond. Daarom is het namelijk nuttig

Nadere informatie

DOWNLOAD OR READ : OP DE SNAREN VAN APOLLO PDF EBOOK EPUB MOBI

DOWNLOAD OR READ : OP DE SNAREN VAN APOLLO PDF EBOOK EPUB MOBI DOWNLOAD OR READ : OP DE SNAREN VAN APOLLO PDF EBOOK EPUB MOBI Page 1 Page 2 op de snaren van apollo op de snaren van pdf op de snaren van apollo Akkoorden op de gitaar. Marvin van Gessel - PDF Free Download

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

Gitaarspelen in 1 Week

Gitaarspelen in 1 Week Gitaarspelen in 1 Week Maak nu een begin 1. Het begin 1.1 In 1 week gitaar spelen, ja het kan! 1.2 De gitaar 1.3 Mijn speelhouding 1.4 Muziekstijlen 2. Een gitaar aanschaffen of lenen? 2.1 Waar moet ik

Nadere informatie

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate.

3 I always love to do the shopping. A Yes I do! B No! I hate supermarkets. C Sometimes. When my mother lets me buy chocolate. 1 Test yourself read a Lees de vragen van de test. Waar gaat deze test over? Flash info 1 In the morning I always make my bed. A Yes. B No. C Sometimes, when I feel like it. 2 When I see an old lady with

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Beide systemen zijn goed, maar deze methode legt de nadruk op leren door te luisteren.

Beide systemen zijn goed, maar deze methode legt de nadruk op leren door te luisteren. Inhoud en advies: Met deze splinternieuwe methode leer e vlot hoe e de Clarinéo kan bespelen. Het boek staat boordevol oefeningen en tips! Bi dit boek hoort een gratis cd met luister- en meespeeltracks.

Nadere informatie

Gitaar stemmen. Gitaar stemmen

Gitaar stemmen. Gitaar stemmen Gitaar stemmen In deze artikel zullen wij het hebben over gitaar stemmen. Gitaar stemmen is iets dat je vaak zal moeten doen wanneer je gitaar speelt. Het aantal keer dat je moet stemmen is afhankelijk

Nadere informatie

Het notenschrift De basis

Het notenschrift De basis Vervolgcursus Lesweek 1: Het notenschrift De basis Inleiding In deze eerste lesweek van de gevorderden cursus wordt de basis besproken van het notenschrift. Hoe ziet het notenschrift eruit en hoe kunt

Nadere informatie

Engelen in de nieuwe tijd. Hand-out workshop 30 september Marisa Evelo

Engelen in de nieuwe tijd. Hand-out workshop 30 september Marisa Evelo Engelen in de nieuwe tijd Hand-out workshop 30 september 2017 Marisa Evelo www.asterisa.nl OPENING IN THE ARMS OF AN ANGEL (LYRICS) - SARAH MCLACHLAN Spend all your time waiting For that second chance

Nadere informatie