Bewust zonder Suiker Hanneke Hasselaar Appelgaard JA Lienden T:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bewust zonder Suiker Hanneke Hasselaar Appelgaard JA Lienden T:"

Transcriptie

1

2 GEZONDER FITTER MEER ENERGIE en MINDER KILO'S door BEWUST ZONDER SUIKER

3 Tja, daar beloof ik nogal wat: 'Gezonder, fitter, meer energie en minder kilo's'. Als je dit eboek hebt aangevraagd verlang je hier blijkbaar naar. En je bent zeker niet de enige! Dat gaat me oprecht aan het hart: ik zie zóveel mensen die zich niet gezond en fit voelen, te weinig energie ervaren en worstelen met hun (over)gewicht, en ik zou ze allemaal wel willen helpen! Maar ik kan je pas helpen als jij geholpen wilt worden. En voordat jij geholpen wilt worden moet er een zekere mate van pijn aanwezig zijn. Pijn in de vorm van steeds meer kwalen en klachten waardoor je beseft dat je je niet (meer) gezond, fit en energiek voelt. Misschien belemmert je (over)gewicht je ook in je doen en laten en lukt het niet om op een voor jou gezond gewicht te komen. Je wilt dit niet langer! Je hebt hopelijk nog heel wat levensjaren te gaan en daar wil je zo optimaal mogelijk van genieten! Ergens wéét je wel dat je voedingsgewoontes een rol spelen in hoe je je nu voelt. Misschien probeer je hier ook wel eens iets aan te veranderen, maar weet je niet goed hoe. Of het lukt niet. Waar doe je nou goed aan? Wie moet je geloven? En vervolgens ga je maar verder op de manier die bekend en vertrouwd is.

4 Maar dit hoeft niet zo door te blijven gaan! Als je je er écht bewust van bent dat een ander voedingspatroon de oplossing kan zijn voor je welbevinden, dan heb ik goed nieuws voor je: IK KAN JE HELPEN Misschien schrikt de naam 'Bewust zonder Suiker' je af? Vooral dat 'zonder suiker'? Toch heb ik deze naam heel bewust gekozen en hoe meer mensen ik op mijn manier help, hoe beter ik besef dat de naam perfect is! Het eerste deel gaat over BEWUST worden. Dat is echt de basis. Ben jij je bewust van wat je eet en drinkt op een dag? De volgende vragen zijn: ben jij je bewust wanneer en waarom je alles eet en drinkt? Vreemde vragen? Ga er maar eens op letten en over nadenken. Of nog beter: houd eens van een paar dagen precies bij wat je eet en drinkt en beantwoord de vragen hierbij. Zo precies mogelijk. Ook alle kleine en grotere tussendoortjes. Of maak er foto's van. Als je dit alles op een rijtje hebt gezet, kun je dan ook vertellen of het allemaal voeding is? Ik maak namelijk onderscheid tussen voeding en vulling. Weet je wat ik hiermee bedoel?

5 Als je het verschil wilt weten, lees dan verder. VOEDING Om de vele, vele ingewikkelde processen in je lichaam goed te laten verlopen zijn er onnoemelijk veel diverse voedingsstoffen nodig. Daar sta je waarschijnlijk niet zo vaak bij stil. Misschien vind je het 'normaal' dat alles in je lijf geregeld wordt en dat alles het 'doet'. Je kúnt hier ook niet te lang bij stilstaan want het is ontzettend gecompliceerd. Zelfs al studeer je jaren, dan nog weet je niet alles. En dat hoeft ook niet. Toch zijn er heel veel dingen wél bekend en dat is o.a. dat ons lijf het het beste doet met zoveel mogelijk gevarieerde, natuurlijke en onbewerkte voeding. Deze voeding bevat o.a. een scala aan complexe koolhydraten, vezels, gezonde vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, sporenelementen en natuurlijk vocht (water). Welke voeding bevatten dan al deze stoffen? Wat dacht je van alles wat de natuur ons te bieden heeft? Zoals vele soorten groenten, knolgewassen, fruit, peulvruchten, noten, zaden, pitten, eieren, water, kruiden, af en toe een stukje vlees, kip of vis van dieren die voldoende beweging hebben gehad. Zo moeilijk is het niet om dit te bedenken toch?!

6 VULLING Wat versta ik dan onder vulling? Eigenlijk alles wat onnatuurlijk en (sterk) bewerkt is. Zoals het meeste brood, margarines, pizza, kant-enklaar-maaltijden, chips, sauzen, snoep, (ontbijt)koek, soep uit blik of pak, veel vleeswaren, snacks, sappen en (zuivel)dranken. Lees voor de gein eens een etiket. Hier een voorbeeld van Lasagne Bolognese uit het koelvak: Ingrediënten Varkensvlees 24% water gedeeltelijk afgeroomde melk harde tarwegriesmeel tomatenconcentraat 8% tomaten 7% kaas 5% (melk, zout, zuursel, stremsel) uien 2% gemodificeerd maïszetmeel tarwebloem scharreleieren koolzaadolie erwtenvezel zout aroma's basilicum specerijen suiker aardappelzetmeel Allergenen: tarwe (gluten), melk, ei. Als ik zelf lasagne maak, dan zit er in: rundergehakt, ui, knoflook, zout, peper, tomaten, basilicum, courgette (=lasagne bladen) en mozarella. Zo ongeveer. Zie je het verschil? Ga zelf eens etiketten lezen en kijk of je weet wat alle ingrediënten betekenen.

7 Tot zover het stukje over 'BEWUST' van de naam van mijn bedrijf. Dan heb je nog het stukje 'ZONDER SUIKER'. Waarom zonder suiker? Dat is eigenlijk heel simpel: als je etiketten gaat lezen en je gaat bij de ingrediëntenlijst letten op suiker, dan vallen er al een heleboel (onnatuurlijke en bewerkte) producten af! Maar dat is nog niet alles. Er zijn heel veel schuilnamen voor suiker (lees HIER meer) en dan heb je nog de zoetstoffen die net zo slecht zijn. En het gaat nóg verder! Er zijn ook nog producten die zich gedragen als suiker in je lichaam. Die zorgen voor een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Hieronder vallen o.a. tarwe, maïs en zetmeel die veelvuldig voorkomen in bewerkte producten. En hier hebben we meteen de clou te pakken: te vaak een snelle stijging van je bloedsuikerspiegel is niet goed voor je! Lees hierover meer in deze BLOG die ik heb geschreven. Grote pieken en dalen van je bloedsuikerspiegel is funest voor je! Dit in combinatie met te weinig goede voeding en je hebt het recept voor veel klachten en kwalen. Je lichaam zal zo lang mogelijk alles uit de kast trekken om goed te blijven functioneren, maar als de tekorten aan voedingsstoffen blijvend zijn, dan zul je dit echt gaan merken.

8 EN NU? Ben je ervan overtuigd dat er iets moet veranderen in je voedingsgewoontes? Wil je leren hoe je met de juiste voeding gezonder, fitter en energieker kunt worden en wellicht ook nog wat kilo's kwijt kunt raken (dit staat nooit op de voorgrond bij mij!) Wil je dit vooral op een heel praktische manier leren? Een manier waarbij je gewoon je boodschappen in de plaatselijke supermarkt kunt blijven kopen. Een manier waarmee ik je leer waar je op moet letten en wat de valkuilen zijn. Je kiest zelf of je een maand lang adviezen wilt ontvangen, waarmee je helemaal zelf aan de slag kunt gaan maar waarbij je wél de hele maand lang via mail al je vragen aan me kunt stellen. Wil je er nog een maand aan vastknopen, dat kan. Er is altijd overleg mogelijk! Wil je liever een persoonlijk menuplan op maat, dat kan ook. Hiervoor is een wat uitgebreidere intake nodig. Maar dan krijg je ook een prachtig boekwerk met veel uitleg, recepten en een speciaal op jou afgestemd voedingsadvies. Dit advies blíjft geldig, je kunt dit áltijd weer raadplegen. Bij dit advies op maat kun je kiezen voor 2 of 3 maanden begeleiding, inclusief 1 of meerdere tussentijdse gesprekken (bij mij thuis of via skype). En natuurlijk mag je tijdens deze periode alle vragen, die bij je opkomen, stellen via de mail.

9 Om je alvast een beetje op weg te helpen heb ik een voorbeeld dagmenu gemaakt met diverse keuzes voor ontbijt en/of lunch en het diner. Laat je hierdoor alvast inspireren! ONTBIJT OF LUNCH Volle yoghurt met kaneel en blauwe bessen Havermout met plantaardige melk, klontje boter, geraspte appel en kaneel Roggebrood (zonder tarwe) met roomboter en geitenkaas, bestrooid met kiemen. 2 mandarijnen. Boekweitpannenkoekjes (plantaardige, ongezoete melk) met banaan of rode vruchten (evt. diepvries). Omelet met gemengde groenten Salade met quinoa, gemengde groente, feta, tomaatjes, komkommer, olijfolie en kruiden naar smaak Smoothie van avocado, peer, gember, bosui, kokosmelk en en kruiden en/of zout naar smaak Groentensoep, goed gevuld of gepureerd met reepjes kip en een roggecracker met roomboter DINER 200 gr. groenten, 100 gr. vlees, vis of kip, zoete aardappel Frittata (ei met kruiden) met groentemix Courgette-Lasagna met rundergehakt, tomaten en mozarella Stukje gebakken vis met broccoli en wilde rijst Erwtensoep, Linzensoep of Pompoensoep Gebruik een slablad als wrap en vul met kip of vis en groente naar smaak Maak van courgette 'spaghettislierten' en maak een tomatengehaktsaus EN VERDER Er zijn ontzettend veel gratis recepten te vinden online. Ga er naar op zoek en kijk ook eens op mijn Facebookpagina. Laat je inspireren!

10 Wil je meer weten of een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek met me? Neem gerust contact met me op, ik help je heel erg graag! CONTACT Bewust zonder Suiker Hanneke Hasselaar Dé suikerbalanscoach

Veranderingen die aan zijn te raden als je gezond maar zo wel Lowbudget mogelijk wilt eten:

Veranderingen die aan zijn te raden als je gezond maar zo wel Lowbudget mogelijk wilt eten: Lowbudget tips: Zet gezond eten op prio 1, misschien moet je er wat anders voor laten Gezond budget eten vraagt om je inzet. Snel even de supermarkt doorrennen en veel kant en klaar producten gaat niet

Nadere informatie

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade DAGMENU 1 Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade karamelsmaak +150 gram magere kwark 1 appel Lunch Fat burner + NewINShape shake Rolletje rookvlees met gekookt ei Diner Fat burner + Gegrilde

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf

Inhoudsopgave. 5 Inleiding. 85 Energie in balans met de Schijf van Vijf. 7 Gezond eten met de Schijf van Vijf Inleiding Iedereen weet dat gezond eten goed voor je is. Je voelt je daardoor beter. Daarnaast is het ook belangrijk om een gezond gewicht te krijgen of te houden. Om gezond te kunnen eten, moet je wel

Nadere informatie

Het super gezond en super licht Weekmenu. Speciaal voor jou!

Het super gezond en super licht Weekmenu. Speciaal voor jou! Het super gezond en super licht Weekmenu Speciaal voor jou! Waar is dit menu goed voor: 1.Je hormonen in balans brengen 2.Een gezond gewicht bereiken 3.Een goede stofwisseling krijgen 4.Vol met belangrijke

Nadere informatie

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf

Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Ontdek jouw aanpak Gezond eten met de Schijf van Vijf Iedereen vult zijn eigen Schijf van Vijf Je lijf gaat je hele leven mee, daar wil je dus zo goed mogelijk voor zorgen. Maar hoe doe je dat? Als je

Nadere informatie

Voeding in de Sport. 1. Het belang van voeding in sport. 2. De basis. a Macro-nutriënten. b Micro-nutriënten. 4. Drinken

Voeding in de Sport. 1. Het belang van voeding in sport. 2. De basis. a Macro-nutriënten. b Micro-nutriënten. 4. Drinken Voeding in de Sport 1. Het belang van voeding in sport 2. De basis a Macro-nutriënten Koolhydraten Eiwitten Vetten b Micro-nutriënten Vitamines en Mineralen 4. Drinken 5. Tijdstip inname voedingsmiddelen

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM)

Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM) Gezond/onbewerkt eten (clean eating) VS. If It Fits Your Macro s (IIFYM) Op je voeding letten, gezond eten of diëten hoe je het ook noemt, het moet wel leuk blijven! If It Fits Your Macro s is daar bij

Nadere informatie

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT

DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT DE GELUKKIGE ETER TOOLKIT CAROLA VAN BEMMELEN voedingstabellen 3. Hoeveel eten heb je nodig? bent en om niet in paniek te raken wanneer je een leeg gevoel hebt (dit is vaak honger, maar eerder een gevoel

Nadere informatie

De Voedingswijzer. Calorie wijzer Product wijzer Groente en fruit wijzer Drinkwijzer

De Voedingswijzer. Calorie wijzer Product wijzer Groente en fruit wijzer Drinkwijzer De Voedingswijzer De Voedingswijzer is een gebaseerd om algemene richtlijnen. Probeer balans te vinden in je voedingspatroon. Onderstaand de opstartgids. Gebruik bij voorkeur samen met de Voedingswijzer

Nadere informatie

Gezonde voeding : basis informatie

Gezonde voeding : basis informatie Gezonde voeding : basis informatie door: Anita Boone en Ingeborg de Booy Een gezonde basisvoeding bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten. We streven naar de volgende verhoudingen: Eiwitten- 30%-

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 5 sep t/m 11 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 5 sep t/m 11 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief Voedingsschema 2800 kcal met 45% koolhydraten, 30% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

Inhoud Inleiding... 3 Schijf van Vijf... 4 Groente en fruit... 4 Vetten... 4 Zuivel, noten, vlees, vis, peulvruchten en eieren...

Inhoud Inleiding... 3 Schijf van Vijf... 4 Groente en fruit... 4 Vetten... 4 Zuivel, noten, vlees, vis, peulvruchten en eieren... Linda van Stee Inhoud Inleiding... 3 Schijf van Vijf... 4 Groente en fruit... 4 Vetten... 4 Zuivel, noten, vlees, vis, peulvruchten en eieren... 5 Brood, graanproducten en aardappelen... 5 Dranken... 5

Nadere informatie

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht Opdracht 4C Schijf van Vijf-spel Opdracht Doel: Introductie: 15 min. Opdracht 1: Opdracht 2: Kinderen worden bewust gemaakt van wat gezonde basisvoeding is. Dit zijn producten uit de Schijf van Vijf. Als

Nadere informatie

Beach Body Programma

Beach Body Programma Beach Body Programma Je bent je vast alweer aan het verheugen op mooi weer, nu de zon wat meer gaat schijnen en de dagen weer langer worden, de temperatuur stijgt en je hebt meer zin om dingen te ondernemen

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

VOEDZAAM FIT. 7 daags voedingsschema voor een slank lichaam. Believe in

VOEDZAAM FIT. 7 daags voedingsschema voor een slank lichaam. Believe in VOEDZAAM FIT 7 daags voedingsschema voor een slank lichaam Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Gefeliciteerd. Je hebt de beslissing genomen om Voedzaam FIT 7 dagen uit te proberen. Zojuist heb je het voedingsschema

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Meloen Abrikozen. Blauwe bessen Bramen. Perziken Cranberries. Nectarines Zwarte bessen. Frambozen

Meloen Abrikozen. Blauwe bessen Bramen. Perziken Cranberries. Nectarines Zwarte bessen. Frambozen LEEF PUUR NATUUR 1 Hieronder vind je de hele lijst van alle koolhydraatarme producten die je mag eten. Print de lijst uit en hang hem op je koelkast. Zo kun je altijd even snel kijken of dat wat je wilt

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Workshop Turn4u & Miracle Performance. De juiste voeding voor turners. Bob ter Haak Danique Stoop

Workshop Turn4u & Miracle Performance. De juiste voeding voor turners. Bob ter Haak Danique Stoop Workshop Turn4u & Miracle Performance De juiste voeding voor turners Bob ter Haak Danique Stoop Stellingen (1 / 4) Goede voeding kan blessures helpen voorkomen. Waar Door gezond te eten krijg je een mooiere

Nadere informatie

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT

Voedingsschema. Believe in. 12 sep t/m 18 sep FUNCTIONEEL FIT Voedingsschema FUNCTIONEEL FIT 12 sep t/m 18 sep Believe in GEZONDE LEVENSSTIJL Je bent nu in je bezit van een gezond voedingsschema. Dit voedingsschema helpt jou om de dagelijkse structuur en planning

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

Lunch Een wrap belegd met 5 plakjes kipfilet, een hand spinazie, halve avocado, en een rode paprika in stukjes.

Lunch Een wrap belegd met 5 plakjes kipfilet, een hand spinazie, halve avocado, en een rode paprika in stukjes. Voedingsschema 1600-1700 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg

Nadere informatie

Boodschappenlijstje week 1

Boodschappenlijstje week 1 Boodschappenlijstje week 1 Zuivel Grieks yoghurt 1 liter Eieren 20 stuks 30 + kaas 2 stuks Hüttenkäse Zachte geitenaas 2 stuks Geraspte kaas 100 g Feta Roomboter (zonder zout) Brood & Noten Meergranencrackers

Nadere informatie

Gezond eten. Tips voor een gezonde

Gezond eten. Tips voor een gezonde Gezond eten Tips voor een gezonde leefstijl Gezond eten door kleine veranderingen Inleiding In dit boekje lees je meer over hoe je met kleine veranderingen gezonder kunt eten. Tips die weinig moeite

Nadere informatie

6 tips om suiker te vermijden voor meer energie! Darmbacteriën. Vermijd witte suiker!

6 tips om suiker te vermijden voor meer energie! Darmbacteriën. Vermijd witte suiker! 6 tips om suiker te vermijden voor meer energie! Je voelt je futloos en hebt geen energie! Je eet gezond want je let op je gewicht maar iedere keer als je hebt gegeten kan je bijna je ogen niet open houden.

Nadere informatie

Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding

Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Diabetes type 2 Het belang van gezonde voeding Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met diabetes type 2 zijn er extra aandachtspunten. Onze voedingsadviezen helpen je. Wat gebeurt

Nadere informatie

DE MAAND ZONDER SUIKER

DE MAAND ZONDER SUIKER DE MAAND ZONDER SUIKER Spelregels Hoe werkt het experiment? De maand november is voor Kassa de Maand Zonder Suiker. Helemaal suikervrij is niet gezond: in fruit zit bijvoorbeeld van nature suiker, maar

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

10 KEER GEZOND EET GROENTEN

10 KEER GEZOND EET GROENTEN 10 KEER GEZOND 10 KEER GEZOND Er zijn volgens ons tien regels waar het voedingspatroon van elke sporter of niet-sporter dagelijks aan zou moeten voldoen. Deze richtlijnen zijn grotendeels gebaseerd op

Nadere informatie

1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest

1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest 1. Verdeling tijdens de ramadan 2. Het Suikerfeest 4. Goede indeling van het bord 3. Goede vulling van het bord 6. Goede hoeveelheid kiezen 5. Goede keuze maken 8. Drink geen vruchtensap 7. Gedroogd of

Nadere informatie

Koolhydraten in je eten

Koolhydraten in je eten Koolhydraten in je eten Weet je nog, ons doel van gezond eten is: Eten en drinken waar je energie van krijgt en wat je lijf in balans houdt En Koolhydraten zijn de energieleveraars van je lijf. Je lijf

Nadere informatie

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten:

Naam: GEZOND ETEN. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf van Vijf.In het midden staan de 5 regels hoe je gezond kan eten: Naam: GEZOND ETEN Gezonde voeding zorgt voor een gezond lichaam. Als je daarbij genoeg beweegt blijf je op een gezond gewicht. Daardoor word je minder snel ziek. Hoe je gezond kan eten zie je in de Schijf

Nadere informatie

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel)

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel) 1. Ontbijtidee Muesli met noten, pitten en zaden (voor 1 portie) Ingrediënten: Griekse yoghurt of sojayoghurt, 3 el haver, 1 el rozijnen, 1 el zemelen, 1 el lijnzaad, 1 el pompoenpitten, 1 el zonnebloempitten,

Nadere informatie

PERSONAL HORMONAL PROFILING

PERSONAL HORMONAL PROFILING Personal Hormonal Profile Nutrition Rules Wetenschappers zijn het er over eens dat onze lichaamsprocessen met betrekking tot voeding bijna 100% gelijk zijn aan die van onze voorvaderen; de Caveman. Ons

Nadere informatie

Bijdrage (%) van de tussendoortjes aan de consumptie van productgroepen in drie voedselconsumptiepeilingen

Bijdrage (%) van de tussendoortjes aan de consumptie van productgroepen in drie voedselconsumptiepeilingen Tabel 18 Bijdrage (%) van de tussendoortjes aan de consumptie van productgroepen in drie voedselconsumptiepeilingen Bijdrage (%) van tussendoortjes aan de consumptie van groepen voedingsmiddelen bij de

Nadere informatie

Ben je geïnteresseerd in het Paleo-dieet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg!

Ben je geïnteresseerd in het Paleo-dieet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg! Ben je geïnteresseerd in het Paleo-dieet, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg! 1. Maak je keuken paleo-proof Heb je verleidelijk voedsel in

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen 2019 Voedingsbeleid Niels Donders De Sportanen 1-1-2019 INLEIDING 2 1.1 Waarom een voedingsplan 2 1.2 Gezond voedingsaanbod 2 1.2.1 Gezond eten met de schijf van vijf 3 1.2.2 Vaste en rustige eetmomenten

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Wie ben ik? Naam: Maud van der Meer. Plaats: Eindhoven. Sport: wedstrijdzwemmen ( EK, WK en OS) Studie: (sport) voedingsdeskundige

Wie ben ik? Naam: Maud van der Meer. Plaats: Eindhoven. Sport: wedstrijdzwemmen ( EK, WK en OS) Studie: (sport) voedingsdeskundige Wie ben ik? Naam: Maud van der Meer Plaats: Eindhoven Sport: wedstrijdzwemmen ( EK, WK en OS) Studie: (sport) voedingsdeskundige Workshop voeding Doel Basisvoeding Van theorie naar praktijk Sportspecifieke

Nadere informatie

Train for the result, not to impress

Train for the result, not to impress Bouke Rikkert de Koe Personal Trainer Professioneel Sociaal en empatisch Resultaatgericht aanpak Kijkt naar het geheel Op verschillende gebieden opgeleid. Train for the result, not to impress Werkwijze

Nadere informatie

Dienstverlenende werkzaamheden Les 7

Dienstverlenende werkzaamheden Les 7 Dienstverlenende werkzaamheden Les 7 voedingsadvies Julie hebben in les 1 al een voedingsdagboek moeten invullen en in les drie heb je als het goed is geleerd hoe de schijf van vijf werkt. Met deze kennis

Nadere informatie

de appel het fruit de peer de sinaasappel de banaan

de appel het fruit de peer de sinaasappel de banaan Werkbladen bij thema eten en drinken: dag 1 Naam:................. 1. Lezen en overschrijven: de appel het fruit de peer de sinaasappel. de banaan LOWAN-vo startpakket NT2 Werkbladen thema 4 Pagina 1 2.

Nadere informatie

Voorkom Zwangerschapsdiabetes

Voorkom Zwangerschapsdiabetes Voorkom Zwangerschapsdiabetes Steeds meer zwangere vrouwen krijgen zwangerschapsdiabetes (zwangerschapssuiker). Deze folder geeft informatie over gezond eten en bewegen tijdens zwangerschap. Wat is zwangerschapsdiabetes?

Nadere informatie

G e z o n d e t e n m e t d e Schijf van Vijf

G e z o n d e t e n m e t d e Schijf van Vijf G e z o n d e t e n m e t d e Schijf van Vijf De Schijf van Vijf in het kort Om fit en gezond te leven is het belangrijk om gezond te eten. Gezond eten is samen met voldoende bewegen dé basis voor een

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Bob ter Haak Miracle Performance Bob ter Haak Eigenaar Miracle Performance Sportdiëtist Bewegingsdeskundige Docent Sport Fietsen

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

10 Daagse Sapkuur. Let op: Deze sapkuur is geheel op eigen risico! Wil je alvast meer informatie over gezonde sappen en groene smoothies?

10 Daagse Sapkuur. Let op: Deze sapkuur is geheel op eigen risico! Wil je alvast meer informatie over gezonde sappen en groene smoothies? 10 Daagse Sapkuur Een sapkuur dieet is een vorm van vasten, waarbij je voor een bepaalde tijd geen vast voedsel eet en enkel alleen maar sappen drinkt gemaakt van fruit, groente en kruiden. Dit document

Nadere informatie

dit eetdagboek is van:... hij of zij is jarig op:...

dit eetdagboek is van:... hij of zij is jarig op:... eetdagboek dit eetdagboek is van:... hij of zij is jarig op:... en wordt dan:... jaar. Een eetdagboek bijhouden De kinderarts heeft u gevraagd een eetdagboek bij te houden. Dit dagboek kan helpen bij het

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77 Inhoud Voorwoord 3 Voeding 6 Slaap 22 Houding 30 Naar de dokter 37 Kleding 65 Mode 74 Kleding wassen 77 6 VOEDING Weet wat je eet Je eet elke dag. Alles wat je eet (en drinkt) heet voeding. Is elke voeding

Nadere informatie

Koolhydraatarm dieet en diabetes mellitus

Koolhydraatarm dieet en diabetes mellitus Koolhydraatarm dieet en diabetes mellitus Een koolhydraatarm dieet De arts of diëtist heeft met u besproken dat u gedurende drie maanden een koolhydraatarm dieet gaat volgen. Dit dieet volgt u in overleg

Nadere informatie

Bijdrage (%) van maaltijden aan de consumptie van groepen

Bijdrage (%) van maaltijden aan de consumptie van groepen Tabel 25 Bijdrage (%) van maaltijden aan de consumptie van groepen voedingsmiddelen Project : Basis rapportage VCP (SAS) Weergave: Gewogen, vast aantal van 2 dagen, naar gebruik van consumptietypering

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Voedingsschema. Maandag

Voedingsschema. Maandag Voedingsschema 1950-2000 kcal met 40% koolhydraten, 35% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg

Nadere informatie

Koolhydraatadviezen in de praktijk

Koolhydraatadviezen in de praktijk Wie en wanneer adviseer je wat? Mariëlle van Veen Diëtist Leids Universitair Medisch Centrum Koolhydraten zijn hot Te verwachten effecten Verbeteren glucoseregulatie Verminderen medicatiegebruik Verbeteren

Nadere informatie

MLT-Linzencurry Citroenchutney

MLT-Linzencurry Citroenchutney MLT-Linzencurry Citroenchutney Water, kokosroom, zwarte linzen, scharrelei, basmati rijst, rode ui, tomaat, citroensap, olijfolie, peterselie, currypoeder, appel, koriander, zout, citroenzest, tomaat,

Nadere informatie

ALLES OVER VOEDINGS- STOFFEN

ALLES OVER VOEDINGS- STOFFEN ALLES OVER VOEDINGS- STOFFEN VOORWOORD Lieve Fitsoluter, Wij hopen dat je veel plezier hebt met het lezen van ons E-book en er veel inspiratie uit kunt halen voor jouw gezonde lifestyle! We zijn ons er

Nadere informatie

Bijlage: Dieet zonder koolhydraten

Bijlage: Dieet zonder koolhydraten Bijlage: Dieet zonder koolhydraten Let op: u hoeft dit dieet alleen te volgen als u als voorbereiding Dieet en nuchter heeft. Het is belangrijk dat u de dag voor het onderzoek tot de laatste 6 uren voor

Nadere informatie

Wij, Nederlanders, hebben er ook veel nieuwe eetgewoontes bij gekregen. Dat komt door drie dingen:

Wij, Nederlanders, hebben er ook veel nieuwe eetgewoontes bij gekregen. Dat komt door drie dingen: Samenvatting door B. 739 woorden 29 november 2016 6,5 4 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar 7.1 Eten Eet iedereen hetzelfde? Eetgewoontes hangen van verschillende dingen af: je voorkeur voor eten

Nadere informatie

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf!

Smoothie e-book. zorg goed voor jezelf! Smoothie e-book Genieten van smoothies is een lekkere en gezonde manier om meer groenten te eten. Je zorgt voor veel extra vitaminen en mineralen. En als je ze goed samenstelt kunnen ze een maaltijd vervangen.

Nadere informatie

Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar

Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Je kind groeit hard en wordt steeds zelfstandiger. Hij wil steeds meer zelf beslissen wat hij eet en drinkt. Hoe ga je daarmee om? En hoe geef je je

Nadere informatie

Gezond eten en drinken. voor je kind van 9 tot 12 jaar

Gezond eten en drinken. voor je kind van 9 tot 12 jaar Gezond eten en drinken voor je kind van 9 tot 12 jaar Je kind groeit hard en wordt steeds zelfstandiger. Hij wil steeds meer zelf beslissen wat hij eet en drinkt. Hoe ga je daarmee om? En hoe geef je je

Nadere informatie

De darmen als basis van een goede gezondheid

De darmen als basis van een goede gezondheid De darmen als basis van een goede gezondheid www.enerki.be ADRES CONTACT SOCIAL MEDIA Sint-Alenalaan 15 1700 Dilbeek Lange Haagstraat 62 1700 Dilbeek osteopathie@enerki.be 0477 28 79 44 Laat voedsel uw

Nadere informatie

Kinderen en een gezond gewicht

Kinderen en een gezond gewicht Kinderen en een gezond gewicht Een kind met een gezond gewicht beweegt makkelijker en ontwikkelt zich lichamelijk beter dan een kind met overgewicht. Bovendien betekent nú overgewicht hebben dat je kind

Nadere informatie

Week menu Dagelijkse tips

Week menu Dagelijkse tips Week menu Dagelijkse tips Maandag Schaaltje magere yoghurt met bevroren bessen of zomerfruit, 2 theelepels lijnzaad en suikervrije muesli met rozijntjes 1 plakje roggebrood of ontbijtkoek 2 boterhammen

Nadere informatie

10-02-2013 LEZING. Carola Engbers

10-02-2013 LEZING. Carola Engbers 10-02-2013 LEZING Met Voeding in je kracht Mesologie Orthomoleculaire Geneeskunde PNI DE KLACHT Reguliere Geneeskunde Grondige medische kennis als basis voor de integratie van de andere vakken. Chinese

Nadere informatie

Ontbijt Tussendoor* Lunch Tussendoor* Avondeten Tussendoor* Voorbereiden

Ontbijt Tussendoor* Lunch Tussendoor* Avondeten Tussendoor* Voorbereiden Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag en Groentesap met wortel Ontbijt Tussendoor* Lunch Tussendoor* Avondeten Tussendoor* Voorbereiden Yoghurt met Granola en kaneel (recept vorige

Nadere informatie

Een operatie? Let op uw voeding!

Een operatie? Let op uw voeding! Een operatie? Let op uw voeding! Belangrijk Om een operatie en uw herstel zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat u lichamelijk in een zo goed mogelijke conditie bent. Een goede voedingstoestand

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren. Woordenlijst bij hoofdstuk 6 de aardappel Wat eten we vanavond, rijst of a? alcoholvrij zonder alcohol Graag een a bier. Ik moet nog auto rijden. de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

Nadere informatie

DE BESTE IN LEKKER & GEZOND - MEI

DE BESTE IN LEKKER & GEZOND - MEI DE BESTE IN LEKKER & GEZOND - MEI 2018-1 BloemCool: food to stay cool De beste in lekker & gezond Lekker & gezond BloemCools missie is om de lekkerste en gezondste producten te maken voor ontbijt, lunch

Nadere informatie

WELKOM. klik hier voor meer info & bestellen. Lieve lezer!

WELKOM. klik hier voor meer info & bestellen. Lieve lezer! WELKOM Lieve lezer! Bedankt voor het downloaden van dit gratis inkijkexemplaar. Ik hoop dat het je aanspreekt. Het Maandmenu is eindelijk verkrijgbaar. Ik heb er uren, dagen, maanden aangewerkt. De afgelopen

Nadere informatie

Dienstverlenende werkzaamheden Les 3

Dienstverlenende werkzaamheden Les 3 Dienstverlenende werkzaamheden Les 3 Wat moet je nu wel eten en wat niet? Waarom wel en waarom niet? Hoe kun je er achter komen wat gezonde keuzes zijn? Eten is voor ons het zelfde als brandstof voor

Nadere informatie

standaard gebruikers Voedingsmiddel gemiddelde afwijking aantal [%] Overigen 112 92 4952 83 td ochtend 0 4 6 0 td middag 1 7 49 1 td avond 1 11 63 1

standaard gebruikers Voedingsmiddel gemiddelde afwijking aantal [%] Overigen 112 92 4952 83 td ochtend 0 4 6 0 td middag 1 7 49 1 td avond 1 11 63 1 Tabel 24 Dagelijkse consumptie van groepen voedingsmiddelen door diverse bevolkingsgroepen naar tussendoorgebruik (berekening bij gebruikers van tussendoortjes) Project : Basis rapportage VCP (SAS) Weergave:

Nadere informatie

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Inhoudsopgave: Kennis testen Waar is voeding eigenlijk goed voor? Waarmee moeten we dan ontbijten? Bloedsuiker spiegel Calorieën?? Schijf van 5 Hoeveel calorieën

Nadere informatie

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas.

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas. belangrijke info Welk menu moet ik volgen? Afhankelijk van jouw caloriebehoefte kun je het menu van 1.250, 1.500, 1.800 of 2.100 Kcal per dag volgen. Op www.projectgezond.nl/hoeveel-calorieen-per-dag/

Nadere informatie

VOEDING OP DE BUURDERIJ

VOEDING OP DE BUURDERIJ VOEDING OP DE BUURDERIJ De voeding op de Buurderij voldoet aan de richtlijnen Gezonde Voeding van het Voedingscentrum. Per 1 januari 2018 is er gemiddeld 6,60 beschikbaar per bewoner per dag voor het eten.

Nadere informatie

Lunchles groep 3 t/m 5 G R O E P

Lunchles groep 3 t/m 5 G R O E P G R O E P 3 4 5 1 Over de les In de Groente- en fruitles leren kinderen spelenderwijs wat er wel en niet in een gezonde lunchtrommel thuishoort. Ook gaan ze aan de slag met een werkblad waarop zij hun

Nadere informatie

MAANDAG DINSDAG kcal. Ontbijt (307 Kcal) havermout met banaan (recept)

MAANDAG DINSDAG kcal. Ontbijt (307 Kcal) havermout met banaan (recept) 1500 kcal MAANDAG Ontbijt (307 Kcal) havermout met banaan (recept) Tussendoortje (68 Kcal) 1 gekookt ei Lunch (457 Kcal) avocado salade met gerookte zalm (recept) Tussendoortje (72 Kcal) appel Ontbijt

Nadere informatie

Ben je geïnteresseerd in het Paleo dieet, maar weet niet waar je moet beginnen?

Ben je geïnteresseerd in het Paleo dieet, maar weet niet waar je moet beginnen? Ben je geïnteresseerd in het Paleo dieet, maar weet niet waar je moet beginnen? Volg deze vijf eenvoudige stappen en je bent goed op weg! 1. Maak je keuken paleo proof Het lukt niet met zelfbeheersing

Nadere informatie

Gezond eten met pubers

Gezond eten met pubers Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders E-Book uitgegeven door Feel Good Coaching, exploitant van Ladyline Parkstad en Ladyline Sittard Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders Als ouder zie

Nadere informatie

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid

Colofon. www.stichtinggezondheid.nl. Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid. Teksten: Stichting Gezondheid Colofon Dit e-book is een uitgave van Stichting Gezondheid Teksten: Stichting Gezondheid Vormgeving: Michael Box (Internet Marketing Nederland) Correspondentie: Stichting Gezondheid (Stefan Rooyackers)

Nadere informatie

Bereik dit allemaal met onderstaande suikervrije tips!

Bereik dit allemaal met onderstaande suikervrije tips! LEEF PUUR NATUUR 1 Wat goed dat je ervoor gekozen hebt om je aan te melden voor de Leef Puur Natuur nieuwsbrief. Dat betekent dat je iets aan je gezondheid wil verbeteren en ik ga je daarbij helpen. Heb

Nadere informatie

H.40025.0416. Voedingsadvies voor ouderen met (dreigende) ondervoeding

H.40025.0416. Voedingsadvies voor ouderen met (dreigende) ondervoeding H.40025.0416 Voedingsadvies voor ouderen met (dreigende) ondervoeding Inleiding Een gezond voedingspatroon is voor iedereen van belang. Gezonde voeding levert de energie en de voedingsstoffen die uw lichaam

Nadere informatie

Boodschappenlijst week 5

Boodschappenlijst week 5 Voor de hele week De Frisse Start- recepten zijn geschikt voor het hele gezin. Deel de ingrediënten door 4 als je de gerechten voor 1 persoon maakt. Ben je nieuwsgierig naar de gerechten voor de hele week

Nadere informatie

Begin de dag met een lach en geniet van een lekker ontbijtje! 4 EET PALEO ONTBIJT

Begin de dag met een lach en geniet van een lekker ontbijtje! 4 EET PALEO ONTBIJT Begin de dag met een lach en geniet van een lekker ontbijtje! 4 EET PALEO ONTBIJT Inhoudsopgave Inleiding 6 Supersnel Ontbijten 8 Wat drink je erbij? 12 Recepten 14 Zoete zaken 17 Chia Chia Chia 59 Een

Nadere informatie

Bijlage: Dieet zonder koolhydraten

Bijlage: Dieet zonder koolhydraten Bijlage: Dieet zonder koolhydraten Let op: u hoeft dit dieet alleen te volgen als u als voorbereiding Dieet en nuchter heeft. Het is belangrijk dat u de dag voor het onderzoek tot de laatste 6 uren voor

Nadere informatie

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer...

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten & meer... Quinoa is enorm veelzijdig daarom hebben wij 10 verschillende

Nadere informatie

Keto Challenge. Het afstemmen van jouw Keto Challenge Weekmenu

Keto Challenge. Het afstemmen van jouw Keto Challenge Weekmenu Keto Challenge Het afstemmen van jouw Keto Challenge Weekmenu Het weekmenu in deze challenge is afgestemd op de volgende informatie die is ingevoerd in de Keto Calculator. Het betreft een vrouw van 50

Nadere informatie

Lunchles groep 5 t/m 8 G R O E P

Lunchles groep 5 t/m 8 G R O E P G R O E P 6 7 8 1 Over de les In de Groente- en fruitles leren kinderen spelenderwijs wat er wel en niet in een gezonde lunchtrommel thuishoort. Ook gaan ze aan de slag met een werkblad waarmee ze inzicht

Nadere informatie

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan:

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan: RECEPTEN BOEK Healthy Ageing Met dank aan: WIJS Albert Heijn Paddepoel Voeding en diëtiek studente: Jitske Dijkstra Toegepaste psychologie student: Niels van Doorn ZOMERSE WRAP BEREIDINGSTIJD: 30-40 MINUTEN

Nadere informatie