Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Effectieve Internetmarketing in 8 stappen"

Transcriptie

1 Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele marketing methoden steeds meer kosten en steeds minder opleveren. U beseft dat als u uw produkten of diensten niet online aanbiedt, u omzet of groeikansen misloopt die een effectieve Internetmarketing u kan opleveren.

2 Introductie Stap een: Bedenk een zoekwoordenstrategie Stap twee: Optimaliseer uw website Stap drie: Maak een blog en andere inhoud Stap vier: Publiceer inhoud & doe mee op Social Media Stap vijf: Converteer webbezoekers in leads Stap zes: Voed leads met marketing Stap zeven: Wees geschikt voor mobiel Stap acht: Analyseer en verfijn uw strategie Conclusie

3 Introductie Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internetmarketing onderkent. U merkt dat traditionele marketing methoden steeds meer kosten en steeds minder opleveren. U beseft dat als u uw produkten of diensten niet online aanbiedt, u omzet of groeikansen misloopt die een effectieve Internetmarketing u kan opleveren. Of u nu pas begint met Internetmarketing of dat u uw kennis wilt opfrissen, dit ebook is bedoeld als een gids die u helpt om stap-voor-stap een succesvolle Internetmarketingstrategie te bedenken en uit te voeren. Van het opzetten van een eerste zoekwoordenstrategie tot het deelnemen aan social media om uw inhoud onder de aandacht te brengen tot aan het analyseren en verfijnen van uw aanpak, dit ebook helpt u bij iedere stap die u moet nemen om uw produkten of diensten succesvol via Internet aan te bieden. Het maakt daarbij niet uit of u een software bedrijf bent, een schoorsteenveger, een financieel adviseur of een marketingburo, om maar een paar voorbeelden te noemen.

4 Stap Een: Bedenk Een Zoekwoordenstrategie

5 Wat is een zoekwoord? Als je Internetmarketing wilt samenvatten in een term, dan is het zoekwoorden. Een zoekwoord is een woord of zin die iemand invoert in een zoekmachine zoals Google of Bing of een social media site zoals FaceBook, Twitter of LinkedIn. Waarom een zoekwoorden strategie bedenken? Meer en meer klanten vinden bedrijven via zoekmachines. Hoe vinden ze die? Door zoekwoorden te gebruiken! Gelukkig kunt u van deze klantgewoonte gebruik maken door uw website te organizeren rondom de zoekwoorden die relevant zijn voor uw business en die klanten gebruiken om u online te vinden. Dit verhoogt de kans om gevonden te worden door mensen die zoeken op die zoekwoorden en daardoor meer en een betere kwaliteit van bezoekers op uw website. Hoewel het lastig is om precies te weten welke zoekwoorden de voor u relevante mensen naar uw website leiden, zijn er manieren om de populariteit en de concurrentiekracht van zoekwoorden te bepalen. U kunt ook testen en analyseren hoe effectief verschillende zoekwoorden zijn om bezoekers naar uw website te krijgen. Als een marketingprofessional is het uw taak om de juiste mensen online de weg naar uw bedrijf te laten vinden. In deze sectie leert u hoe u zoekwoorden kunt selecteren die zorgen voor het maximaliseren van relevante bezoekers op uw website afkomstig van zoekmachines. Onderzoek naar de beste zoekwoorden is een continu proces dat voortdurend aandacht vraagt. Het geeft waardevolle inzichten in termen van industrietrends en vraag naar produkten of diensten. De juiste zoekwoorden kunnen een organisatie helpen aan meer relevante bezoekers en bespaart u de kosten van pay-per-click (PPC) campagnes zoals bijvoorbeeld Google AdWords.

6 Hoe u een zoekwoordenstrategie bedenkt: 1. Maak een lijst van 3-5 zoekwoorden die relevant zijn voor uw business. Verplaats u in de gedachten van iemand die via een zoekmachine op zoek is naar uw produkt of dienst. Voor kleinere en middelgrootte bedrijven zijn hun bedrijfsnaam niet de juiste zoekwoorden. Denk in plaats daarvan aan woorden of korte zinnen die de essentie van uw produkt of dienst aangeven. 2. Kies zoekwoorden op basis van moeilijkheidsgraad en relevantie. De zoekwoorden die u kiest moeten gebaseerd zijn op moeilijkheidsgraad en relevantie. Sommige zeer algemene termen zoals marketing of aanbieding zijn zeer concurrerend, waardoor het moeilijk is om hoog te scoren in de ranking van zoekmachineresultaten. Als u een klein of middelgroot bedrijf bent, wilt u waarschijnlijk minder competatieve zoekwoorden die specifieker op uw produkten of diensten betrekking hebben (dit worden in het algemeen long tail zoekwoorden genoemd). Hoe vaker op een specifiek zoekwoord gezocht wordt, hoe competatiever het is. Er zijn een aantal verschillende hulpmiddelen die u kunt gebruiken om de concurrentiekracht van een bepaald zoekwoord te bepalen of die u alternatieve of nieuwe zoekwoorden aanreiken. Voorbeelden van deze hulpmiddelen zijn Google Keyword Tool of HubSpot s Keyword Grader tool. Een andere belangrijke factor in het kiezen van de juiste zoekwoorden, is hun relevantie voor uw produkten of diensten. Sommige zoekwoorden zijn dan wellicht uniek en gemakkelijk om hoog te scoren in zoekmachineresultaten, maar u heeft er niets aan als ze niet relevant zijn voor uw business. De kunst is om een evenwicht te vinden tussen relevantie en moeilijkheidsgraad. Kies ongeveer 5 zoekwoorden die goed passen bij uw business. Denk er s.v.p. aan dat deze zoekwoorden niet meteen perfect hoeven te zijn. U kunt er verschillende uitproberen om te zien welke het beste resultaat voor u opleveren. Meer hierover vindt u in de sectie Analyseer en verfijn uw strategie (stap acht). 3. Ontwerp en optimaliseer uw website rondom uw zoekwoorden. U heeft uw zoekwoorden gekozen. Nu moet u ze gaan opnemen in uw website. Hoe u dat kun doen, vertellen we u in de nu volgende sectie optimaliseer uw website (stap twee).

7 Stap Twee: Optimaliseer Uw Website

8 U heeft uw zoekwoorden gekozen. Nu kunt u de kans dat uw website hoog komt te staan in zoekmachineresultaten, gaan vergroten. Search Engine Optimalisatie (SEO) is niets meer dan dat! Om gevonden te worden, moet u proberen op de eerste pagina van de zoekmachineresultaten voor uw zoekwoorden te komen. Google adviseert u om uw website in te richten voor de bezoekers, niet voor zoekmachines. Met dit principe in uw achterhoofd, is het desondanks de moeite waard iets meer van SEO af te weten om uw website te kunnen optimaliseren. Wat u moet weten over SEO: SEO kan worden onderverdeeld in twee verschillende categorien: on-page SEO en offpage SEO. On-page SEO verwijst naar hoe goed uw website s content wordt aangeboden aan zoekmachines; Dit kan vaak direct al worden verbeterd. Off-page SEO verwijst naar uw website s overall autoriteit op het web, wat bepaald wordt door wat andere websites over uw site zeggen. Dit kost meer tijd om te verbeteren. Hoewel on-page SEO maar voor circa 25% meetelt in hoe zoekmachines uw website beoordelen en ranken, het is zinvol dit als eerste op te pakken omdat dit het snelst kan worden verbeterd. Test uw SEO met WebsiteGrader.com: Om uit te vinden hoe goed uw website is geoptimaliseerd, haalt u de site door Hubspot s gratis tool, Website Grader. Deze tool analyseert uw website en geeft een totaalscore tussen 0 en 100. Hoe hoger de score, hoe beter de site is ingericht voor SEO. Deze score is een relatieve score. Dat wil zeggen, dat als u 54 scoort, uw website beter is ingericht voor SEO dan 54% van de meer dan 3,5 miljoen websites die Website Grader tot nu toe heeft geanalyseerd. Laat u niet ontmoedigen als uw score aan de lage kant is. Als dat het geval is, kunt u waarschijnlijk uw website weer concurrerend krijgen met enig werk aan de on-page SEO.

9 Negen elementen van on-page website optimalisatie: 1. Paginatitel Pagina titels zijn een van de belangrijkste on-page factoren. Paginatitels zijn de teksten die u ziet bovenaan uw webbrowser als u een pagina bekijkt. Ze zijn ook de titel van een pagina die weergegeven worden in zoekmachineresultaten. Paginatitels kunt u vinden en wijzigen in de HTML code van uw website. De tekst die omgeven wordt met het label <title> is de titel van de pagina. Hieronder volgen een paar richtlijnen om te komen tot effectieve paginatitels: Gebruik zoekwoorden; Maak ze korter dan 70 karakters. Langere paginatitels zijn niet zichtbaar in uw webbrowser of in Google s zoekresultaten. Als u de paginatitel te lang maakt, verminderd ook de effectiviteit van de gebruikte zoekwoorden; Zet zoekwoorden zo veel mogelijk aan het begin van de paginatitel; Zorg dat de titel begrijpelijk is voor bezoekers; Zet de naam van uw organisatie aan het eind van de titel, tenzij u een hoge naamsbekendheid heeft en mensen u zoeken op uw bedrijfsnaam; Gebruik verschillende paginatitels voor iedere pagina. Elke pagina is een mogelijkheid om een ander zoekwoord te promoten. 2. Meta beschrijving Meta data vormt vaak een vergeten mogelijkheid om bezoekers uit een zoekopdracht aan te trekken. Hoewel meta data niet direct van invloed is op de ranking in zoekmachines, is het toch verstandig zoekwoorden op te nemen in uw meta data. Meta data is de tekst die de beschrijving geeft van een website in Google search. Deze woorden trekken de aandacht van de zoeker en geven aan of een zoekresultaat relevant is voor deze zoeker. Daarom kan het opnemen van zoekwoorden in uw meta data toch bezoekers aantrekken, hoewel de meta data geen invloed heeft op de ranking van zoekmachineresultaten De meta data beschrijving is niet iets dat zichtbaar is op uw website. De korte samenvatting van de webpagina, die meestal bovenaan in de source code van de pagina staat in een <meta description> label, wordt niet gebruikt door zoekmachines voor SEO doeleinden. De meta data beschrijving wordt gebruikt om de zoeker een korte beschrijving van de pagina te geven (<150 karakters om precies te zijn) onder ieder zoekresultaat. Als een pagina geen meta data beschrijving bevat, zal de zoekmachine meestal in plaats daarvan een deel van de inhoud van de webpagina laten zien. Omdat de meta data beschrijving niet zo goed wordt begrepen in vergelijking met andere pagina elementen, gaat het hier in praktijk nogal eens fout.

10 3. Kopteksten Als een stuk tekst groter of opvallender is dan de andere tekst op een pagina, is het waarschijnlijk een koptekst. U kunt dit nagaan door de HTML code van uw website te bekijken om te zien of er tekst is omgeven door een <h1>, <h2>, of <h3> label. Vraag desnoods een ontwikkelaar om u hierbij te helpen.tekst in kopteksten wordt eerder door zoekmachines aangemerkt als zoekwoorden dan tekst op de rest van de pagina. Daarom is het goed om zoekwoorden op te nemen in kopteksten waar mogelijk. Tekst in <h1> labels heeft meer gewicht als zoekwoord dan tekst in <h2> labels, tekst in <h2> labels heeft meer gewicht dan tekst in <h3> labels. Hoewel <h4> en <h5> labels voorkomen, is hun gewicht als zoekwoord vrijwel hetzelfde als gewone tekst op de pagina. Te veel kopteksten vermindert de effectiviteit van zoekwoorden in andere kopteksten. We adviseren daarom het <h1> label maar een keer per pagina te gebruiken. Als een pagina veel tekst bevat, zoals bijvoorbeeld bij een uitgebreide blogpost, gebruik dan een paar <h2> of <h3> labels als alinea aanduiding. 4. Cascading Style Sheets (CSS) HTML is de computercode waarin uw website staat beschreven. Zoekmachines lezen deze code en halen hun informatie zoals zoekwoorden eruit. CSS, daarentegen, bevat een template voor de opmaak van uw pagina s. In de CSS beschrijft u hoe kopteksten, links en andere visuele elementen van de tekst eruit moeten zien. De boodschap is simpel: gebruik CSS. Opmaakinformatie in uw HTML verminderd de relevantie van uw tekst en dat is nu net waar zoekmachines kritisch naar kijken.

11 5. Plaatjes Plaatjes op een webpagina dragen zeker bij aan de aantrekkelijkheid van een pagina voor de bezoeker. Als u plaatjes opneemt in uw webpagina s, houdt dan rekening met het volgende: Gebruik niet te veel plaatjes. Meer plaatjes betekent dat het langer duurt om uw pagina te laden. Dat heeft een negetieve invloed op de beleving van de bezoeker en op zoekmachine optimalisatie; Koppel tekst aan plaatjes. Zoekmachines lezen geen plaatjes; ze lezen alleen tekst. In uw HTML code kunt u een <ALT text> veld koppelen aan een plaatje waardoor zoekmachines de tekst herkennen in plaats van het zien van een plaatje; Neem zoekwaarden op in de bestandsnaam van uw plaatje. Dit zorgt voor relevante bezoekers die zoeken naar plaatjes via zoekmachines. Verbind verschillende zoekwoorden met een koppelteken (-). 6. Domein informatie Zoekmachines geven een hogere waardering aan websites die al langer geregistreerd staan. Langere registraties duiden op een betrokkenheid van de eigenaar bij de site en betekenen dat de kans dat een site als spam wordt beschouwd kleiner is. Voor per jaar kun u al de registratie van uw website verlengen en zorgen voor een hoger SEO resultaat. 7. MOZ score MOZ ranking is een algemene meting van hoeveel online autoriteit uw website heeft. Hoe hoger de MOZ score, hoe beter. MOZ scores hebben betrekkeing op zowel de onpage als off-page SEO. Verbeteren van uw onpage SEO helpt om een hogere MOZ score te krijgen, maar er is veel meer dat u kunt doen. Meer daarover verderop in dit ebook. 8. Google indexatie Wanneer Google uw website indexeert, actualiseert Google relevante informatie over de site zoals zoekwoorden en andere SEO factoren. U wilt dat Google daarom uw website zo vaak mogelijk indexeerd. Het beste dat u kunt doen om vaak geindexeerd te worden, is regelmatig nieuwe informatie produceren en publiceren op uw site. Meer daarover bij stap 3 van dit ebook.

12 9. URL structuur De URL van een webpagina is het webadres. De URL van bijvoorbeeld de concepting pagina van Mastermind is De URL structuur van een website is hoe de verschillende URL s van de afzonderlijke pagina s met elkaar verbonden zijn. Het verbeteren van uw URL structuur is een van de moeilijkere onderdelen van on-page website optimalisatie. The manieren waarop u dit kunt doen hangen volledig af van de mogelijkheden die uw content management systeem (CMS) of programmeertemplates daartoe bieden. U kunt dit het beste overlaten aan een kundige webdesigner. De volgende lijst geeft een opsomming van de basisprincipes voor een goede URL structuur. Principes van een goede URL structuur: pas een 301 redirect toe waar nodig. Een 301 redirect zorgt ervoor dat een oude URL automatisch wordt doorgelinkt naar de nieuwe bij een wijziging van de URL. Zorg er voor dat u dit doet iedere keer als een een URL van een webpagina wijzigt. Een veel gemaakte fout is het niet aanbrengen van een 301 redirect tussen uwsite.nl en Vanuit een SEO standpunt is dit ongewenst omdat zoekmachines dan een verschillende waardering zullen geven aan de verschillende URL s; Voorkom pagina s met een grote nesting van URLs. een voorbeeld van een sterk geneste URL is: Sterk geneste pagina s krijgen een lagere SEO score. U kunt dit probleem oplossen door een beter overall webdesign; Neem zoekwoorden op in uw URL s. Als u al een URL heeft voor voor uw site, hoeft u om deze reden geen nieuwe URL te bedenken. U kunt wel zoekwoorden in de URLs van de onderliggende pagina s opnemen en zorgen dat die een korte, beschrijpelijke en relevante URL naam krijgen. Voor de pagina s binnen uw website kunt u verschillende zoekwoorden in een URL opnemen door ze te verbinden met een koppelteken (-). Bijvoorbeeld: nl/inbound-marketing/inbound-marketing-strategie is a goede URL die inbound, marketing en strategie als zoekwoorden bevat. Zorg voor statische URLs, geen dynamische. Dat betekent dat de URL voor een pagina op uw website altijd hetzelfde moet blijven. Controleer of u eventueel verschillende URL s heeft voor dezelfde pagina op uw website. Als dat zo is, kijk dan hoe u een statische URL kunt maken met behulp van uw webserver software. Zoek met Google naar statische URL + (naam van uw webserver software).

13 Voorkom Zoekwoorden opvulling : U denkt misschien Zoekwoorden zijn heel belangrijk. Als veel relevante zoekwoorden op mijn pagina s helpt om hoog te scoren in zoekmachineresultaten, dan moet ik de pagina s vullen met deze zoekwoorden. Helaas is het niet zo simpel. Behalve dat dit een slechte indruk maakt op lezers van de pagina s, zijn zoekmachines slim genoeg om dit soort praktijken te herkennen. Proberen zoekmachines te foppen is geen goede SEO strategie en het opofferen van leesbaarheid ten koste van SEO ook niet. Verbeter Off-Page SEO met inkomende links: Als on-page SEO voor 25% bijdraagt aan de overall ranking van uw webpagina s in zoekmachineresultaten, wat zorgt dan voor de overige 75%? Zoals reeds eerder aangegeven, is off-page SEO gebaseerd op de autoriteit van uw website, of wat ander websites zeggen over uw website. Simpel gesteld, websites met een betere of hogere autoriteit scoren beter dan websites met een lagere autoriteit. Een van de belangrijkste factoren bij de autoriteit van een website zijn inkomende links. Als een andere website een link naar uw website of een pagina op uw website (bijvoorbeeld een blogpost) bevat, dan heet dat een inkomende link. Meer inkomende links is beter, en meer inkomende links van websites die zelf een hoge autoriteit hebben is nog beter (bijvoorbeeld een inkomende link van nu.nl is veel waardevoller dan een inkomende link van een gespecialiseerde blogsite met weinig bezoekers). Wat is de beste manier om inkomende links aan te trekken? Door de productie van inhoud! Het maken van waardevolle, opvallende inhoud waar andere websites graag naar willen linken, is een uitstekende manier om het aantal inkomende links naar uw website te vergroten. In aanvulling daarop kunt u uw kans om inkomende links te krijgen, vergroten door uw inhoud op social media te delen en te optimaliseren voor zoekmachines zodat het makkelijker en vaker gevonden kan worden. We gaan dieper in op het maken van inhoud ( content ) bij stap drie van dit ebook en het promoten van inhoud via social media bij stap vier.

14 Stap Drie: Maak Een Blog en Andere Inhoud

15 Blogging platforms zoals Hubspot, Wordpress en Blogger maken het publiceren van inhoud op Internet gemakkelijker dan ooit tevoren. U heeft een duidelijk beeld van welke zoekwoorden bij uw business passen en uw website geoptimaliseerd voor zoekmachines. Uw volgende stap wordt het aantrekken van meer bezoekers. Blogging en het maken van andere inhoud zoals ebooks en webinars zijn krachtige middelen om meer gewilde bezoekers uw business online te laten ontdekken. Hoe om te gaan met Business Blogging Als u bezig gaat met Business Blogging, vergeet dan even uw rol als ondernemer of marketing manager en probeer u in plaats daarvan te verplaatsen in de huid van een uitgever van bladen. Het doel van een business blog moet niet zijn het publiceren van commerciele artikelen maar het aanbieden van relevante kennis en meningen over onderwerpen die spelen in de sector waarin uw bedrijf werkzaam is. Vergelijk het met het schrijven van een serie inhoudelijk artikelen in een vakblad. Denk na over wat u schrijft en de woorden die u daarbij gebruikt. Gebruik geen vakjargon dat alleen u en uw medewerkers begrijpt. Denk, net als bij het bedenken van zoekwoorden, aan termen en zinnen die uw klanten zouden gebruiken om uw business te beschrijven en gebruik die zoekwoorden in uw blogposts. Deel een van dit ebook kan u helpen de juiste termen te gebruiken in uw blogposts. Van start met blogging: Hoewel het schrijven van inhoud die interessant is voor uw potentiele klanten belangrijk is, moet u eerst een manier vinden om die inhoud te publiceren. Er zijn vele betaalde en gratis tools beschikbaar waarmee u inhoud online kunt publiceren. Als u kiest voor een bepaald blogging platform, houdt dan met een paar zaken rekening. Het allerbelangrijkste wat u moet doen als u uw eerste blog maakt, is er voor zorgen dat deze een onderdeel is van uw eigen website. Zonder blogs is een website meer een elektronische brochure die niet vaak verandert. Een blog maakt uw website dynamischer door automatisch steeds nieuwe inhoud toe te voegen iedere keer dat u een artikel op u blogpagina plaatst. Zoekmachines geven een hogere waardering aan websites die regelmatig nieuwe inhoud toevoegen en deze hogere waarderingen zorgen weer voor nieuwe bezoekers en leads voor uw business. Mogelijke blogging platforms: Een gebruikersvriendelijk blogging platform is belangrijk, maar vergeet niet dat het allerbelangrijkste is dat de inhoud die u aanbiedt interessant is voor de lezer. Als u op zoek bent naar een blogging platform zijn HubSpot, WordPress, TypePad en Drupal een aantal opties. Deze platforms bieden allemaal een content management system (CMS) waarmee u gemakkelijk

16 inhoud aan uw blog kunt toevoegen zonder kennis van HTML code nodig te hebben. U kunt dat snel uw site updaten met nieuws af andere tijdsgebonden informatie zonder te moeten wachten op een websitebeheerder. Vaste onderdelen van een goede blogpost: Een goed ontworpen blogpost behoort de volgende essentiele onderdelen te bevatten: Een pakkende titel: Omdat de titel van uw blogpost het eerste is dat mensen zien, is het belangrijk dat de titel duidelijk maakt waar het artikel over gaat, kernachtig is, rijk is aan zoekwoorden (omdat het koptekstlabel de belangrijkste is voor SEO) en de aandacht trekt; Goed geschreven en gestructureerde tekst: de kern van uw artikel moet zo geschreven en gestructureerd zijn dat het makkelijk te lezen en begrijpen is. Gebruik eventueel kopteksten en opsommingen met opsommingstekens om de inhoud in logische stukken op te delen; Plaatjes/Videos: Relevante multimedia toevoegingen maken een blogpost leuker om te bekijken en beter te onthouden. Het helpt ook om de pagina visueel aantrekkelijker te maken; Links: Neem links op in de tekst naar andere relevante inhoud. Deze kunnen ook verwijzen naar zogenaamde landing pages (waarover meer bij stap vijf) om u te helpen aan meer leads naar uw inhoud; Call-to-Action: iedere blogpost die u publiceert hoort een relevante call-to-action te bevatten aan het eind van de post om te zorgen voor meer leads naar uw inhoud (waarover ook meer bij stap vijf). Kiezen waar uw blog over gaat: De meeste zakelijke blogs starten met een reden. Waarover wilt u uw sector en uw potentiele klanten informeren? Daarbij gaat het niet om het uitleggen van uw produkten of diensten maar in plaats daarvan over kansen en problemen in uw sector en bij uw potentiele klanten waar uw producten of diensten kunnen bijdragen aan een oplossing. Een goede manier om een blog te starten is het inventariseren van de 10 meest gestelde vragen door uw potentiele nieuwe klanten. Neem elk van deze vragen en schrijf een kort artikel met het antwoord. Doe dit elke week voor een periode van 10 weken en u heeft een prima basis voor een succesvolle blog. Zorg ervoor dat uw kennis en passie voor het onderwerp voelbaar is in uw blog. Converteer bezoekers van blogs naar leads: Bij stap 5 leest u hoe u landing pages en call-to-actions (CTAs) kunt maken om het aantal potentiele klanten voor uw produkten of diensten te vergroten. Onthoud dat uw blog een

17 belangrijk onderdeel is om deze leads te verkrijgen. Maak een vorm van call-to-action (aansporing-tot-aktie van de bezoeker) aan het eind van ieder blogpost. Deze CTAs werken het beste als het aanbod aansluit bij het onderwerp van de blogpost. Aanvullend kunt u ook visuele CTAs in de kantlijn van uw blogpost zetten als een tweede manier om bezoekers om te zetten in leads. Deze call-to-actions moeten direct verwijzen naar een landing page waar de bezoeker toegang kan krijgen tot meer uitgebreide en diepgaande inhoud zoals bijvoorbeeld een ebook of webinar door het invullen van een online formulier. We gaan uitgebreid in op CTAs en landing pages bij stap vijf. Andere soorten inhoud: Hoewel een uitstekende manier om te starten, zijn blogposts niet de enige soort inhoud die u kunt gebruiken. Overweeg het maken van uitgebreidere inhoud zoals ebooks, whitepapers of onderzoeksrapporten die u kunt gebruiken als lead genererende aanbiedingen in uw callto-actions. Denk ook aan niet-tekst gebaseerde aanbiedingen zoals instructievideo s, webinars, presentaties, etc.

18 Stap Vier: Publiceer Inhoud & Doe Mee Op Social Media

19 Social media zorgt voor veel rumoer onder marketeers en ondernemers. Marketeers die social media weten te benutten om hun boodschappen online onder de aandacht te krijgen en het aantal volgers weten uit te breiden, mogen rekenen op een forse groei van bezoekers op hun online platformen. Social media zorgen ervoor dat uw klanten en potentiele klanten rechstreeks online met u of uw medewerkers kunnen communiceren. Het kan er ook voor zorgen dat interessante inhoud snel onder grote groepen geinteresseerden verspreid kan worden. Hoewel er vrijwel iedere dag nog nieuwe social media tools bijkomen, is het voldoende voor de meeste organisaties om zich te beperken tot de grootste en belangrijkste spelers: Twitter, FaceBook en LinkedIn. Monitoren van social media: Een belangrijk aspect van het inzetten van social media voor zakelijk gebruik is te begrijpen welke welke online discussies er zijn die relevant zijn voor uw sector en waar u zou kunnen of moeten reageren. De volgende tools kunnen u helpen om snel en gemakkelijk te zien of en waar voor uw belangrijke onderwerpen in social media genoemd worden: Google Alerts: Installeer Google Alerts voor uw bedrijf, merk, produkten, marktleiders, vakjargon, etc. U krijgt de signaleringen direct in uw mailbox zo vaak als u dat wilt (dagelijks of real time) en het is een uitstekende manier om na te gaan waar en wanneer uw merk of relevante zoekwoorden worden genoemd op nieuwssites, in blogs, etc.; Twitter: Volg tweets waarin uw merk of produkt genoemd worden met tools zoals Twitter Search of HootSuite. CoTweet is een geschikte tool als u meerdere gebruikers van een bedrijfsaccount voor Twittier wilt beheren en maakt het mogelijke specifieke tweets toe te wijzen aan een team of medewerker voor opvolging; Google Reader en RSS Feeds: Installeer RSS feeds in Google Reader voor zoekopdrachten met zoekwoorden voor uw merk, produkten of sector op andere social media zoals Flickr, Digg, Delicious, etc. Bekijk dagelijks uw inbox voor vermeldingen. Facebook Insights: Bekijk de eventuele discussies die plaatsvinden op de fan pagina van de Facebook pagina( s) van uw bedrijf. Gebruik uw Fan Page s FaceBook Insights Dashboard (in de linker kantlijn als u ingelogd bent als beheerder op uw Facebook account) om statistieken te bekijken zoals de groei van het aantal fans en het kijkgedrag van bezoekers. LinkedIn Company Stats is de vergelijkbare tool voor uw LinkedIn pagina s. Van start met Twitter voor zakelijk gebruik: Twitter is een sociaal netwerk waar deelnemers korte berichten van maximaal 140 karakters met elkaar uitwisselen. Deelnemers volgen elkaar en kunnen berichten van elkaar ontvangen vie allerlei soorten apparaten zoals computers, smart phones en tablets. Zoals reeds eerder aangegeven, kunt u het beste Twitter s gratis zoekmachine Twitter Search gebruiken om te zoeken naar tweets over uw business, concurrenten of sector. Door te onderzoeken

20 of en hoe mensen tweeten over uw business en sector kunt een een besluit nemen of u tijd moet besteden aan het opzetten en beheren van een Twitter account voor uw bedrijf. Als u tot de conclusie komt dat Twitter zinvol voor u is, kunt u op een gratis Twitter account aanmaken. Een paar tips voor het opzetten van uw eigen zakelijke Twitter account: Gebruik uw bedrijfsnaam als uw Twitter gebruiksnaam; Gebruik uw bedrijfslogo of een foto van de beheerder van uw Twitter account als de profielfoto voor uw account; Maak een Twitter achtergrond waar u aanvullende informatie over uw bedrijf geeft; Gebruik Advanced Twitter Search om uit te zoeken welke opiniemakers, beinvloeders en potentiele klanten u moet volgen vanaf uw Twitter account. FaceBook voor zakelijke gebruik: Met meer dan 1 miljard gebruikers is FaceBook de grootste speler in social media. Face- Book biedt uitgebreide mogelijkheden om een gemeenschap van volgers op te zetten die geinterresseerd zijn in uw bedrijf en die kunnen zorgen voor mond-tot-mond verspreiding van uw boodschappen. De eerste stap om FaceBook in te zetten voor groei van uw bedrijf, is het aanmaken van een zakelijke pagina op Facebook. Voor meer uitleg over zakelijk gebruik van FaceBook, kunt u het gratis ebook van Hubspot How to Use FaceBook for Business. downloaden. LinkedIn: Het sociale netwerk voor zakelijke professionals: LinkedIn is het sociale netwerk dat het meest bekend is onder professionals. Dit netwerk van meer dan 225 miljoen gebruikers en meer dan 1 miljoen bedrijfsprofielen kan een belangrijke bron van potentiele klanten voor u zijn. Om gebruik te maken van de mogelijkheden van LinkedIn kunt u het beste een persoonlijk profiel aanmaken en een bedrijfsprofiel voor uw organisatie. Als u deze profielen maakt, denk er dan aan om alle relevante gegevens zoals uw webadres (URL) en links naar uw blogposts te vermelden. Neem de tijd om er voor te zorgen dat uw persoonlijke profiel en bedrijfspagina interessant zijn voor de lezer en een nauwkeurig beeld geven van kennis, ervaringen en passie. LinkedIn groepen: Zodra u uw LinkedIn profielen heeft gemaakt, zijn er twee toepassingen die met name voor professionals en bedrijven relevant zijn. De eerste toepassing waar u naar moet kijken zijn de discussiegroepen. Deze groepen zijn bedoeld om Linked gebruikers rondom een specifiek thema met elkaar te laten discussieren. Groepen zijn heel geschikt om contact te leggen met gelijkgestemden en een hele logische plek om relevante inhoud te vinden en aan te bieden.

21 LinkedIn Answers: De tweede toepassing, LinkedIn Answers, geeft u de mogelijkheid om mensen te vinden die publiekelijk aangeven dat ze een specifiek probleem of behoefte hebben waar uw produkt of dienst een oplossing kan bieden. Het vinden van dergelijke vragen en het reageren met de juiste antwoorden of informatie is een uitstekende kans om uw bedrijf, product of dienst onder de aandacht te brengen. U kunt via LinkedIn Answers een hoge kwaliteit van bezoekers naar uw website leiden en er hele goede leads aan overhouden. Voor meer uitleg over zakelijk gebruik van LinkedIn, kunt u het gratis ebook van Hubspot, Learning LinkedIn From the Experts. downloaden.

22 Stap Vijf: Converteer Webbezoekers In Leads

23 Aangekomen bij stap vijf, bent u inmiddels met een blog begonnen, heeft u uw website geoptimaliseerd voor zoekmachines en bent u gestart met het deelnemen aan discussies in social media inclusief het aanbieden van uw eigen inhoud. Na enkele weken moet u al een toename kunnen zien in het aantal bezoekers op uw website. Er is alleen nog een probleem. Al dat bezoek leidt niet tot nieuwe klanten! Mensen bezoeken uw website maar die bezoeken leiden niet tot nieuwe klanten... of zelfs maar tot nieuwe leads. Wat kunt u eraan doen? Simpel. Focus op conversie. Focus op het converteren van meer bezoekers in leads voor nieuwe business. Doe dit door een aantrekkelijk aanbod voor uw klanten te bedenken, maak een call-to-action om uw aanbod onder de aandacht te brengen en zorg voor een landing page met een formulier waarme bezoekers hun contactgegevens kunnen achterlaten om uw aanbod te ontvangen. Test en meet de resultaten en pas het aanbod, de call-to-action en de landing page aan net zolang tot u tevreden bent over de uitkomsten. Hieronder vindt u een gedatailleerde omschrijving van alle stappen in dit sales en marketing proces: The Conversion Process 1. Create an offer 2. Build a call to action 3. Building a landing page 4. Measure, test, iterate Stap 1: Bedenk een aantrekkelijk aanbod Het aanbod is het belangrijkste onderdeel van iedere campagne. Het is de initiele prikkel die de aandacht trekt van de bezoekers van uw website en geeft hen een reden om het formulier in te vullen waarmee u hun contactgevens vastlegt. Uw aanbod moet aansluiten bij het soort lead dat u wilt aantrekken. Als u bijvoorbeeld een golfleraaar bent, wilt u aanbod doen dat aantrekkelijk is voor golfers die hun spel willen verbeteren. Als u een sales consultant bent, wilt u aanbod doen dat interessant is voor managers die hun sales proces willen verbeteren.

24 Veel gebruikt aanbod is in de vorm van kennis zijn onderzoeksrapporten, instructieboeken (zoals dit ebook!), downloads van presentaties of registraties van webinars. Ander aanbod is bijvoorbeeld een gratis demo of proefperiode van uw produkt of een persoonlijk, vrijblijvend adviesgesprek. Er zijn geen beperkingen aan wat u kunt aanbieden. Gebruik alles waarvan u denkt dat het werkt voor uw doelgroep. (Houdt er rekening mee dat het aanbodformulier de start is van het contact met de bezoeker. Het moet ontworpen zijn om een communicatie te beginnen die tot een zakelijke deal kan leiden). Stap 2: Maak Calls-to-Action Nadat u een aantrekkelijk en relevant aanbod hebt bedacht maakt u een paar prikkelende CTAs. Zoals we reeds vermelden bij stap 3, is een call-to-action een knop of een link op een website die de aandacht trekt van een bezoeker en die bezoeker naar een landing page leidt. Op de landing page wordt de bezoeker aangespoord om een formulier in te vullen met zijn of haar contactgegevens om daarna het aanbod te kunnen ontvangen. Door die informatie te geven, is de bezoeker omgezet in een lead die door iemand van uw organisatie kan worden opgevolgd. Uw call-to-action kan een tekst zijn, een plaatje of een HTML code maar het moet altijd een link naar de bijbehorende landing page bevatten. Als uw goede call-to-actions heeft zult u een hoog percentage van uw websitebezoekers kunnen omzetten in leads. Hieronder ziet u een voorbeeld van een call-to-action onderaan een Hubspot blogpost die ging over een onderwerp dat te maken had met het gebruik van FaceBook voor marketing: Stap 3: Maak landing pages Nadat u een call-to-action heeft gemaakt, moet u een landing page opzetten waar die call-toaction aan gekoppeld zal worden. De landing page is de pagina waar websitebezoekers op komen nadat ze op de call-to-action hebben geklikt en waar ze het formulier invullen om uw aanbod te kunnen ontvangen. U zult verbaasd staan hoe vaak wij calls-to-action tegenkomen die niet gekoppeld zijn aan

25 een landing page. Of het nu bewust is of gewoon vergeten, het ontbreken van een koppeling maakt het veel moeilijker voor de bezoeker om huw aanbod te krijgen en ze zullen het waarschijnlijk snel opgeven. Dus check en dubbelcheck of al uw calls-to-action verbonden zijn met de juiste landing pages. Als gezegd, landing pages bevatten het formulier waar bezoekers hun contactinformatie geven waarmee ze uw aanbod kunnen ontvangen. Deze contactinformatie wordt door u of uw salesafdeling ook gebruikt om het contact op te volgen. Zodra bezoekers hun contactinformatie hebben gegeven, moeten ze naar een bedankpagina geleid worden of een Maak in uw CTA heel duidelijk wat uw aanbod is. En wees specifiek. Als u een gratis stappenplan weggeeft, zeg Download ons GRATIS stappenplan voor X. Als u een gratis webinar organiseert, zeg Registreer voor ons GRATIS webinar over X. X moet overtuigend een duidelijk voordeel van het ontvangen van het aanbod aangeven. Dit is veel effectiever dan Download Nu of Ontvang een gratis produkt. Deze zijn gewoon niet specifiek genoeg. Stap 4: Test, Meet & itereer Aanbod, calls-to-action en landing pages zijn de kernelementen van het conversieproces, maar daarmee bent u er nog niet. Als u slechts een enkel conversiepad heeft, krijgt u weinig inzicht in het proces en de manier waarop het werkt. Om uw conversieproces te verbeteren, moet u experimenteren. U moet verschillende CTAs uitproberen, u moet verschillende landing pages testen, uw moet verschillend aanbod proberen en dan moet u uiteindelijk belissen welke het meeste bijdragen aan het behalen van uw marketing en business doelstellingen.

26 Nadat u een CTA een maand heeft gebruikt op uw website, pas dan de boodschap aan of maak een hele nieuwe CTA. Kijk na nog een maand welke het beste heeft gewerkt.als veel beozkers afhaken bij het zien van de landing page, kies dan een andere plek voor het formulier op de pagina en meet de effeceten. Wees niet bang om verschillende versies uit te proberen; u kunt altijd terug naar een vorige versie als die beter blijkt te werken. Het is de moeite waard wanneer u de beste combinatie heeft gevonden die het aantal conversies van bezoekers van uw website naar leads vergroot.

27 Stap Zes: Voed Leads Met Marketing

28 Volgens MarketingSherpa, zal uiteindelijk 70% van uw leads iets kopen van u of uw concurrenten, maar ze doen dat niet meteen! Bedrijven die relaties bouwen met hun leads gedurende een langere periode hebben het meeste succes in het omzetten van leads in klanten door op de radar te blijven todat de lead klaar is om te kopen. Voeden van uw leads is het proces van het ontwikkelen van de relatie met uw potentiele klant door het aanbieden van gerichte, relevante en waardevolle informatie met regelmatige tussenpozen. Het einddoel is dat de leads zelf kenbaar maken dat ze meer van u willen en zelf het initiatief nemen om nader contact met uw bedrijf op te nemen. Forrester Research heeft ontdekt dat bedrijven die goed zijn in het voeden van hun leads in staat zijn 50% meer leads met koopbereidheid te genereren tegen 33% minder kosten per lead. marketing best practices: Lijsten-bouwen: Bedenk opt-in mogelijkheden. Zorg er voor dat uw landing page formulieren bezoekers vragen hun adres op te geven en met een standaard aangekruiste optie aangeven dat ze uw informatie mailings willen ontvangen; Geef mensen een reden voor een opt-in. Of het nu een landing page is voor een ebook of formulier om zich aan te melden voor een nieuwsletter, geef altijd een goed argument voor het geven van toestemming van uw mailings. Wat is zo waardevol in uw ebook? Welke interesante en unieke informatie zullen ze ontvangen in uw nieuwsbrieven? Wees expliciet en benoem de voordelen vanuit het oogpunt van de ontvanger; Zou ik verontwaardigd zijn als ik uw informatie niet zou ontvangen? Stuur alleen berichten aan mensen die er expliciet toestemming voor hebben gegeven. U kunt het extreme principe van marketing goeroe Seth Godin volgen: Zou uw ontvanger verontwaardigd zijn als hij of zij uw mails niet zou krijgen? Als het antwoord waarschijnlijk ja is, stuur dan de s. Versturen: Blijf relevant. Waar was uw lead in geinteresseerd? Hebben ze het ebook Effectieve Internetmarketing in 8 stappen gedownload? Of hebben ze uw blogartikel Hoe vind je de beste marketeers via LinkedIn gelezen? Stuur ze s met meer informatie gericht op hun interesses; Wees persoonlijk. Gebruik een naam en adres in de van regel in het bericht die uw ontvangers herkennen. Maak het bericht persoonlijk zodat de ontvanger zich herinnert hoe en waarom hij of zij uw website heeft bezocht. Bijvoorbeeld, start met U heeft onlangs onze ebook X gedownload... of Dank voor het aanmelden voor onze blog! ; WLHMO? Zorg er uiteindelijk voor dat uw bericht van waarde is voor de ontvanger. Kruip in het hoofd van de ontvanger en vraag Wat Levert Het Mij Op? (WLHMO). Stuurt u ze

29 een om te vertellen hoe geweldig uw product is? Of biedt u een oplossing voor een probleem waar ze mee zitten? Maak de waarde duidelijk in zowel de inhoud van de mail als de onderwerpregel. Vertrouw niet op plaatjes. Veel systemen laden plaatjes niet automatisch. Als uw een groot plaatje is, zal uw ontvanger geen idee hebben waar het over gaat! Gebruik plaatjes als aanvullende (aan te klikken) informatie in uw en zorg er voor dat uw voldoende tekst bevat om de waarde duidelijk te maken; Wees consistent. U wilt dat uw ontvangers uw verwachten en er naar uitkijken. Of u nu uw s dagelijks, wekelijks of maandelijks verstuurd, kies een schema en houdt u eraan; Houdt u aan de wet. Blijf op de hoogte van de (anti)spam regels en zorg er voor dat uw activiteiten er aan voldoen. Converteren: Wat doe ik hier? Als ontvangers uw openten zorg dan dat duidelijk is wat ze moeten doen. Moeten ze klikken om een blogpost te lezen? Een nieuw, gratis ebook downloaden? Neem een call-to-action op die koppelt naar een landing page waar de ontvanger zichzelf opnieuw kenbaar kan maken en er voor kan kiezen verder met uw organisatie in contact te treden; De landing page is onderdeel van uw campagne. marketing houdt niet op met een klik. Uw landing page is een verlengstuk van uw en het is de plek waar conversie plaats vindt. Zorg er voor dat uw landing page en uw naadloos op elkaar aansluiten. Lees nog eens stap vijf van dit ebook voor tips over conversiemogelijkheden en landing page best practices. Meten: Click-Through Rate (CTR) is een maat voor de mate van respons op uw mailing. Hoeveel van de mensen die u g d heeft, hebben doorgeklikt naar uw landing page? De CTR score geeft u een indicatie van hoe aantrekkelijk uw aanbod en berichten zijn. Experimenteer met verschillende onderwerp omschrijvingen, calls-to-action en timing om de CTR van uw malings te verbeteren; Hoe zit het met Open Rate (OR)? OR geeft aan hoeveel procent van de ontvangers uw daadwerkelijk heeft geopend. OR wordt steeds onbetrouwbaarder als indicator omdat steeds meer systemen de plaatjes, die nodig zijn om te zien wie de geopend heeft, niet meer downloaden. Richt u in plaats daarvan op hoeveel kliks uw heeft ontvangen; De afmeldscore is een maat voor de mate van irritatie en spam. Er zullen altijd mensen zijn die uw s niet meer willen ontvangen. Zorg ervoor dat het aantal afmeldingen niet meer dan 5% bedraagt. Als het aantal afmeldingen boven deze grens komt, bekijk dan

30 uw opt-in strategie en procedures om er voor te zorgen dat au alleen s stuurt aan geabonneerden die uw willen ontvangen; Conversieratio meet actie. De laatste stap is conversie, dus meet hoeveel van de mensen die uw hebben geopend, opnieuw doorklikken naar uw landing page. Probeer verschillende landing pages om de conversie naar leads verder te verbeteren. Het voeden van leads gaat over het ontwikkelen van een relatie met uw leads. Besef dat dit niet beperkt hoeft te zijn tot communicatie via s. Denk na over hoe u ook kunt communiceren met uw leads via social media en andere platformen die ze gebruiken. Voor meer informatie over het implementeren van succesvolle marketing en het voeden van leads kunt u het gratis ebook van Hubspot, 7 Steps to Jump-Start Your Marketing Strategy. downloaden.

31 Stap Zeven: Wees Geschikt Voor Mobiel

32 Het is overduidelijk dat u steeds meer rekening moet houden met mobiele platforms als het gaat om Internetmarketing. Meer dan de helft van alle Nederlanders heeft al een smart phone en van de nieuw verkochte mobiele telefoons is het grootste gedeelte een smart phone. Nederland had in 2013 meer dan 4 miljoen tablet gebruikers en dat aantal zal in 2013 nog fors toenemen. Als u uw bedrijf, produkten of diensten wilt vermarketen op het mobiele Internet, moet u er rekening mee houden dat de inhoud die u aanbiedt, vermakelijk is en van hoge kwaliteit die gemakkelijk om mobiele apparaten zoals smart phones en tablets kan worden bekeken. Optimaliseer voor mobiel: Mobiele marketing is voortdurend onderwerp van gesprek onder marketeers, vaak met heel diverse definities en veronderstellingen. Hoewel mobiele marketing op heel veel manieren kan worden uitgelegd, is er een enkele boodschap die voor alle marketeers en alle toepassingen van belang is: optimaliseer uw informatie en campagnes voor mobiele apparaten. Het is ook mogelijk uw eigen mobiele app te ontwikkelen om in contact te komen met uw doelgroep hoewel de meeste bedrijven daar nog niet aan toe zijn. De meesten zijn nog bezig hun inspanningen en investeringen in Internetmarketing te vergroten en hebben niet genoeg inhoud voor een eigen mobiele app. Bovendien kunnen veel bedrijven nog veel verbeteren aan hun zoekmachineoptimalisatie (SEO), mailings, het voeden van hun leads en social media campagnes om het maximum aantal leads te genereren, voordat ze aan een nieuw groot project zoals het ontwikkelen van een mobiele app, beginnen. Voor die bedrijven die pas beginnen met mobiele marketing, is de eerste en belangrijkste stap om er voor te zorgen dat hun website goed leesbaar en gemakkelijk te navigeren is op mobiele apparaten. Wat is belangrijk bij het optimaliseren voor mobiele apparaten? 1. s & Calls-to-Action Het is belangrijk dat u zorgt dat uw website en s goed leesbaar zijn op mobiele apparaten zoals de iphone, Android smart phones en tablet computers. Kijk ook naar hoe uw calls-to-action en aanbod werken op mobiele apparaten. 2. Downloaden Hoe makkelijk is het voor een bezoeker om een formulier op uw website in te vullen met een smart phone? Als u een download aanbiedt, kan die dan geopend en bekeken worden op het mobiele apparaat?

33 3. Video In 2011 was 60% van alle dataverkeer op mobiele apparaten al video en dat is sindsdien alleen maar meer geworden. 20% van de mobiele gebruikers van Internet zijn verantwoordelijk voor 80% van alle mobiele dataverkeer. Deze verbluffende statistiek betekent dat een relatief kleine groep mobiele Internetgebruikers verantwoordelijk zijn voor veruit het grootste deel van de consumptie van mobiele bandbreedte. Deze data geeft een belangrijk inzicht voor het doen van marketing op het mobiele Internet. Met de verwachting dat de beschikbare mobiele bandbreedte langzamer zal stijgen dan de vraag ernaar terwijl de kosten sneller zullen toenemen, zult u als marketeer moeten zorgen voor datavriendelijke mobiele marketing. Vraag een mobiele gebruiker niet om een video van 10 minuten te streamen. Zorg in plaats daarvan voor een korte, concrete beschrijving van de video in tekst. Geef ze de gelegenheid om de video te bekijken als ze weer op een WiFi netwerk met hogere bandbreedte zitten om te zorgen dat ze tijd, geld en bandbreedte besparen.

34 Stap Acht: Analyseer En Verfijn Uw Strategie

35 Nu u de juiste Internetmarketing technieken heeft ingericht, wordt het tijd om ze zo efficient en efectief mogelijk te maken. Uw belangrijkste doelstelling voor deze stap is om de beste manier te vinden om alle deze technieken in samenhang te gebruiken om online gevonden te worden en nieuwe klanten voor uw bedrijf te realiseren. 5 stappen voor analyse en verfijning van uw Internetmarketing: 1. Gebruik een analysetool Om te kunnen analyseren, heeft u een analysetool nodig. Hubspot heeft een (betaalde) business georienteerde tool voor dit doel. Google Analytics is niet puur business georienteerd maar wel gratis beschikbaar en u helpt de bezoekersstroom naar en op uw website te analyseren; 2. Onderken verbeterkansen Zoek uit wat u wilt verbeteren. Wilt uw dat meer mensen uw blog lezen? Wilt u meer bezoekers op uw homepage converteren naar leads? Maak er een gewoonte van om voortdurend te zoeken naar mogelijkheden om nieuwe leads en klanten te vinden. 3. Stel uw doelstellingen in tijd en aantallen In vrijwel alle gevallen zouden uw doelstellingen kwantificeerbaar moeten zijn en een tijdsaspect bevatten. Bijvoorbeeld: 10% meer website leads in de komende 2 weken. 4. Verfijn Analiseer hoe goed uw online marketingcampagnes werken en breng wijzigingen aan om uw marketingdoelstellingen te halen door minder te doen wat niet goed werkt, meer te doen van wat wel werkt of datgene wat niet goed werkt aan te passen zodat het beter wordt. 5. Evalueer Stel vast of u uw kwantitiatieve doelstellingen heeft behaald. Als dat het geval is, laat dan alle wijzigingen intact. als dat niet het geval is, kijk dan wat u vanaf het begin anders had kunnen of moeten doen. Blijf de resultaten van uw online marketingactiviteiten monitoren om er zeker van te zijn dat ze ook op de langere termijn de gewenste resultaten blijven opleveren.

36 Te analyseren data: Om te zorgen dat uw verfijningen een maximaal effect hebben moet u een aantal sleutelindicatoren bewaken. Dat kan alleen met de eerder genoemde analysetools. Voordat we ingaan op verfijningen, stellen we eerst vast wat de belangrijke indicatoren zijn. Dit is een minimale set. Zodra u zich op uw gemak voelt met het werken met deze indicatoren, kunt een gaan kijken naar een uitgebreidere set van parameters zoals bijvoorbeeld te vinden Hubspots Web Analytics Marketing Hub. Website Grade: Hoe goed is uw website in zijn geheel geoptimaliseerd? Test uw site opnieuw met Website Grader om daar achter te komen. U kunt zich ook aanmelden voor een automatische maandelijkse update via het Website Grader report. Bezoekers: Hoeveel mensen bezoeken uw website? Leads: Hoeveel van deze bezoekers weet u om te zetten in leads (potentiele klanten)? Klanten: Hoeveel klanten of verkopen heeft u gerealiseerd via de online marketing? Klant Acquisitie Kosten: Wat kost het u om een nieuwe klant binnen te halen? Nieuwe en terugkerende bezoekers: Welk deel van al uw bezoekers zijn nieuw en welk deel heeft uw site al eens eerder bezocht? Beide type bezoekers zijn goed. Nieuwe bezoekers betekent dat mensen u vinden via zoekmachines. Terugkerende bezoekers betekent dat u mensen een goede reden heeft gegeven om terug te komen naar uw website. De kunst is om de juiste balans te vinden voor uw type bedrijf, producten en diensten. Effectiviteit per kanaal: Welke promotiekanalen of platformen geven u de meeste bezoekers? Concentreer u op lange termijn resultaten, niet op toevallige pieken als gevolg van nieuwsberichten of persberichten. Bezoekers per zoekwoord : Welke zoekwoorden zorgen voor het meeste verkeer naar uw website?

37 Stappen voor verbetering: Hoewel u zich moet richten op de langere termijn doelstellingen, zijn er maatregelen die u kunt treffen voor verbeteringen op de korte termijn. Hieronder staan enkele onderdelen van uw website die u kunt verfijnen om uw bredere doelstellingen te verwezenlijken: Zoekwoorden: Probeer nieuwe zoekwoorden of variaties van uw huidige zoekwoorden uit om te zien of u daarmee beter gevonden wordt. Omdat u verschillende zoekwoorden kunt gebruiken voor iedere pagina van uw site, zijn er heel veel mogelijkheden om mensen via zoekwoorden naar uw site te krijgen; On-Page SEO: Kijk of het aanpassen van een enkele on-page factor kan helpen het aantal bezoekers te vergroten. Voorbeelden van on-page factoren zijn pagina titel, meta beschrijving en kopteksten. Doe een simpele test en wijzig de titel van een pagina op uw website om te zien of dat tot meer bezoekers leidt; Conversies: Probeer nieuwe dingen uit met uw conversieformulieren of landing pages. geef bijvoorbeeld een conversieformulier een meer opvallende plek op uw webpagina; Inhoud strategie: Kijk welke inhoud het meeste verkeer naar uw website oplevert. Dit kan een aanleiding zijn om u op meer van dat soort inhoud te richten dan wel de manier waarop u andere inhoud aanbiedt aan te passen; Social Media Promotions: Ga na welke social media kanalen de meeste bezoekers en leads aanleveren. U kunt zich dan weer meer richten op de succesvolle social media platformen of de prestaties van de minder succesvolle kanalen verbeteren; Voeden van leads: Mischien stuurt u te vaak s -- of niet vaak genoeg. Misschien zijn de calls-to-action in uw niet geschikt voor uw publiek. Blijf experimenteren en testen.

38 Conclusie Voor starters lijkt het concept van Internetmarketing wellicht moeilijk en uitdagend. Maar door ieder onderdeel van Internetmarkting stap voor stap aan te pakken, kunnen bedrijven Internetmarketing beheersbaar maken en eerste succesjes boeken. Wij hopen dat u door het lezen van dit ebook inzicht heeft gekregen hoe Internetmarketing kan bijdragen aan uw totale marketingactiviteiten en u kan helpen uw business te laten groeien. Ga aan de slag en maak Internetmarketing u eigen, stap voor stap!

39

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

HootSuite Enterprise Solu/ons

HootSuite Enterprise Solu/ons S HootSuite Enterprise Solu/ons S HootSuite The Social Media Dashboard HootSuite helpt consumentenmerken, global enterprises, kleine ondernemingen en bureaus berichten te verspreiden, gesprekken te monitoren

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

INTERNETMARKETING VOOR DUMMIES

INTERNETMARKETING VOOR DUMMIES INTERNETMARKETING VOOR DUMMIES Causeffect is een communicatiebureau dat de digitalisering van de maatschappij met alle liefde omarmt, maar zich er niet blind op staart.daarnaast geloven we heilig in duurzame

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

NSMA Whitepaper. 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel

NSMA Whitepaper. 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel NSMA Whitepaper 10 tips voor een goed verzorgd en vindbaar LinkedIn profiel Voorwoord Beste lezer, Met deze gratis whitepaper bieden we een aantal handige tips voor het opbouwen van een goed verzorgd en

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 Inhoudsopgave 1.0 Inhoudsopgave 1 1.0 Inleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Mijn leerdoelen 2 2.0 Beschrijving leerdoel 2 3 2.1 Responsive 3 2.2 Up- to- date HTML&CSS

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 Wat zijn de kenmerken van je bezoekers?... 3 Welke apparaten gebruiken je website

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE

16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 16 TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE E-MAIL MARKETINGCAMPAGNE 1. Bepaal uw e-mail marketing strategie Wat wilt u bereiken met uw e-mail marketingcampagne? Wilt u naamsbekendheid creëren, de verkoop van een product

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! Marketing voor makelaars: 5 kansen die je niet mag missen Online marketing heeft de laatste jaren zijn waarde wel bewezen. Maar hoe kun je dit nu inzetten

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten en optimaliseren van online marketing en het ontwikkelen van websites. Voor het bereiken van uw doelgroep kunnen

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl SEO Webanalyse www.voorbeeld.nl Web analyse voor www.voorbeeld.nl Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de zoekmachine- en gebruiksvriendelijkheid van uw website beïnvloeden.

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Zijn advocaten geschikte marketeers?

Zijn advocaten geschikte marketeers? Zijn advocaten geschikte marketeers? Het verkoopproces begint bij het begrijpen van het aankoopproces, ook in de advocatuur De wereld van de advocatuur is ten opzichte van vroeger sterk veranderd. Mensen

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat E-Book Stap-voor-stap naar meer online resultaat Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: MAAK EEN ZOEKWOORD STRATEGIE... 4 WAT IS EEN ZOEKWOORD?... 4 WAAROM EEN ZOEKWOORD STRATEGIE MAKEN?... 4 HOE MAAK JE

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding blog-artikelen opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Inhoud 1. Blog-artikel schrijven... 2 1.1. Kenmerken van een blog-artikel... 2 1.2. Opmaak Blog-artikel... 3 1.3. Opmaken blog-artikel

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Checkit maakt u vindbaar!

Checkit maakt u vindbaar! Checkit maakt u vindbaar! Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met één van onze Search Engine Marketing professionals of kijk op www.checkit.nl Pagina 2 van 12 Inhoud 1. Over Checkit... 3

Nadere informatie

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE

16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE 16 TIPS OM HOGER TE RANKEN IN GOOGLE Hoe kom ik bovenaan te staan in Google? In deze whitepaper delen wij de 16 belangrijkste betaalde en onbetaalde tips & tricks om hoog te ranken in Google. En waarom

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Praktische social media tips voor bedrijven!

Praktische social media tips voor bedrijven! Praktische social media tips voor bedrijven! Inhoud: Pagina Voorwoord 2 Wat is social media? 3 Hoe werkt het? 4 De mogelijkheden voor bedrijven 5 Als online vorm van mond-tot-mond reclame 7 Internet optimalisatie

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Google AdWords Tips Stefan Rooyackers

Google AdWords Tips Stefan Rooyackers Google AdWords Tips Stefan Rooyackers Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Dit document is met grote zorg samengesteld door Stershop BV. Incidentele onvolkomenheden kunnen

Nadere informatie

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK!

Ken je een woord niet? In de SEO-encyclopedie op pagina 17 kun je alle blauwgedrukte woorden terugvinden! DEEL DIT E-BOOK! 1 2 SEO staat voor Search Engine Optimization, en verwijst naar de technieken om hoger in de organische zoekresultaten van een zoekmachine te komen wanneer op bepaalde trefwoorden of keywords wordt gezocht.

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt.

Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe Jij Via Social Media, Meer Leads En Klanten Krijgt. Hoe$Krijg$Je$Meer$Zichtbaarheid$Via$Social$Media Inhoudsopgave Introductie! 3 Welke Sociale Netwerken?! 6 Twitter! 7 Facebook! 10 Linkedin! 12 Youtube!

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be

Phobos St. Jobsstraat 25 2200 Herentals T +3214232847 F +3214213482 carlo@phobos.be www.phobos.be Google Als zoekmachine verzamelt en ordent Google informatie op het Internet. Wanneer men een zoekopdracht invoert geeft Google een hele reeks zoekresultaten weer, waaronder een lijst met bestanden, artikels,

Nadere informatie

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Bij het bepalen van nieuwe woorden en teksten voor de zoekmachine moet rekening gehouden worden met de inhoud van de website, en hoe Google websites een rang geeft

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling

SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling SEO Consultancy Services Bedrijfsvoorstelling Wie zijn we? Wat is Google Marketing? Google Optimalisatie Google Adwords Google & SEO Workshop Google Analytics

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Wrap It Up

INBOUND MARKETING. Wrap It Up Wrap It Up Wat Ú wilt Prospects winnen en klanten binden. Een nooit eindigend proces. Optimaal gebruik email-adressen Toekomstig gebruik Social Media. Daarnaast wordt het monitoren van Forums steeds belangrijker.

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions

Online distributiekanalen. In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions Online distributiekanalen In samenwerking met Sabre Hospitality Solutions 2 Agenda Hoe kiest & boekt uw gast? Uw logieswebsite Kan uw logies (gemakkelijk) geboekt worden? Hoe kiest & boekt uw gast? 3 Een

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie