Welkom op de afdeling orthopedische heelkunde C1!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom op de afdeling orthopedische heelkunde C1!"

Transcriptie

1 Welkom op de afdeling orthopedische heelkunde C1! s Herenbaan Rumst tel: (algemeen) tel: (afspraken) tel: (C1) tel: (sociale dienst) informatiebrochure info@hfr.be

2 2 Beste patiënt, Wij heten jou alvast welkom op de afdeling orthopedie! Dit boekje geeft nuttige informatie over jouw opname op onze afdeling. Het is zeker niet allesomvattend: indien je nog vragen hebt over jouw behandeling, verzorging of de organisatie van onze afdeling kan je steeds terecht bij één van onze medewerkers. Zij zijn er om jou te helpen! Wij wensen je een aangenaam verblijf en een spoedig herstel toe namens het volledige team, Cathy Crickx Hoofdverpleegkundige C1 Voorstelling van de afdeling orthopedie De afdeling heelkunde 1 (C1) is een afdeling met voornamelijk patiënten die gehospitaliseerd worden voor een orthopedische behandeling. We streven met het ganse team naar een optimale revalidatie voor jou, rekening houdend met persoonlijke en omgevingsfactoren. Zorg en respect dragen wij hierbij hoog in het vaandel. De artsen en verpleegkundigen staan dag en nacht paraat om jou met de beste zorgen te omringen, zodat je bij ontslag optimaal bent voorbereid om huiswaarts te keren. Mocht je toch nog bemerkingen hebben, vertel het ons dan gerust. We kunnen dan samen naar een oplossing zoeken.

3 3 Ligging van de afdeling De afdeling C1 bevindt zich op de tweede verdieping. Volg route 72 om de afdeling te bereiken. Je kan de afdeling herkennen aan de felblauw geschilderde muren, die onze afdeling typeren. de medewerkers Artsen: dr. R. Jaeken dr. J. Dujardyn dr. K. Foubert dr. M. Van Kerckhoven dr. J. Van den Bossche dr. D. van Schaik Jouw behandelend arts zal samen met de hoofdverpleegkundige of verantwoordelijke jou bezoeken. Indien hij door omstandigheden niet kan komen, wordt er steeds continuïteit voorzien door een collega-arts. Het exacte uur van de zaalronde kan van dag tot dag verschillen. Een juist tijdstip is daarom moeilijk te geven, afhankelijk van het aantal patiënten en hun pathologie. Gelieve dit te respecteren. Mocht je vragen hebben, kan je deze steeds stellen aan de arts tijdens zijn ronde. Ook eventuele formulieren (afwezigheidsbriefje werk/school, verzekeringen,...) die moeten worden ingevuld kan je tijdens de zaalronde overhandigen. Verpleegkundig en verzorgend team Het verpleegkundig en verzorgend team staat onder leiding van hoofdverpleegkundige Cathy Crickx. Zij wordt bijgestaan door coördinator Jolien Vergult. Elke dag word je toevertrouwd aan een vaste verpleegkundige, welke samen met zijn/haar collega s instaat voor jouw verzorging. Mocht je vragen hebben over jouw verzorging, blijf er dan niet mee zitten en spreek de verpleegkundige hierover aan.

4 4 De overige medewerkers Naast de artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en logistiek assistenten kan je als patiënt nog beroep doen op andere medewerkers. De kinesitherapeut: In samenspraak en op voorschrift van jouw behandelend arts zal er dagelijks een kinesitherapeut bij jou langskomen. Deze start met oefeningen die jouw herstel bevorderen en die je voorbereiden op ontslag uit het ziekenhuis. De diëtiste - voedingsassistente: Dagelijks komt een voedingsassistente langs om samen met jou de menukeuze voor de volgende 24 uur te bespreken. Indien je aangepaste voeding nodig hebt (bij voorbeeld diabetesvoeding) zullen wij samen met onze diëtiste dit bespreken en hier rekening mee houden. De sociale dienst: Voor onze afdeling situeert de werking van de sociale dienst zich voornamelijk op de voorbereiding van ontslag. Hiervoor is het mogelijk dat een medewerker van de sociale dienst bij jou langskomt om een aantal praktische zaken te bespreken. Dit kan gaan over: afspraakregeling thuisverpleging aanvraag revalidatie aanvraag thuishulp vragen met betrekking tot hulpmiddelen: rollator, rolstoel, krukken,... aanvraag opname kortverblijf of rustoord... Psychologische dienst: Mocht je er nood aan hebben, kan je beroep doen op één van onze ziekenhuispsychologen. Voor meer informatie kan je steeds terecht bij de hoofdverpleegkundige of coördinator van de afdeling.

5 5 Pastorale dienst: Als je graag bezoek krijgt van iemand van de pastorale dienst, dan kan je dit laten weten aan de verpleegkundigen. De medewerkers van de pastorale dienst brengen indien je dit wenst ook de communie bij jou op de kamer. Je kan op zondag ook de viering in de kapel bijwonen. In het ziek zijn kan dit intens moment immers heel wat steun en bemoediging bieden. Interieurverzorging: Onze medewerkers van de interieurverzorging maken jouw kamer hygiënisch in orde en voorzien je van bepaalde materialen, zoals toiletpapier. Interne liaison: Patiënten ouder dan 75 jaar worden in ons ziekenhuis opgevolgd door de interne liaison. Dit team bestaat uit een ergotherapeut, een verpleegkundige, een geriater, een logopediste en een diëtiste. Zij brengen voornamelijk leeftijdsgebonden risicofactoren in kaart, zoals de voedingstoestand, valrisico, geheugenproblemen, medicatiegebruik,... Indien nodig ondernemen zij hiervoor actie, zodat de zorg kwaliteitsvol kan verlopen. Jouw opname en verblijf op onze afdeling Een opname op onze afdeling kan zowel gepland als niet gepland (spoedopname) zijn. Bij een geplande opname meld je je beneden aan het onthaal op de afgesproken dag en uur. Nadat je administratief bent ingeschreven, verwachten wij jou op de afdeling C1 (2de verdieping, route 72). Je meldt je bij aankomst op onze afdeling best eerst aan aan de verpleegbalie. Een verpleegkundige zal jou vervolgens naar jouw kamer begeleiden en jouw verblijf schetsen. Bij een spoedopname gebeurt de inschrijving op de afdeling spoedgevallen. Na toediening van de eerste zorgen word je naar onze afdeling gebracht.

6 6 Wat breng je mee? identiteitskaart het ingevulde patiëntenboekje chirurgie resultaten van eventuele vooronderzoeken thuismedicatie (in originele verpakking) eventueel bloedgroepkaartje persoonlijke spullen (toiletgerief, thuismedicatie, pyjama,...) Laat waardevolle zaken zoveel mogelijk thuis. Het ziekenhuis is immers niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal. Er is wel een kluisje voorzien aan jouw nachtkastje om eventuele noodzakelijke waardevolle zaken te bewaren. Indien je via spoed wordt opgenomen, laat dan zo vlug mogelijk persoonlijke spullen meebrengen door een familielid (pyama, pantoffels, toiletgerief, handdoeken,...) identificatiebandje Bij elke opname, zowel gepland als niet gepland, krijg je steeds een identificatiebandje om de pols. Dit bandje wordt dagelijks gecontroleerd gedurende jouw verblijf bij ons in het ziekenhuis. Daarnaast zullen meerdere keren per dag dezelfde gegevens gevraagd worden (identiteit, ingreep, te opereren lichaamsdeel,...). Wees niet ongerust, dit hoort bij de procedure. Op die manier zijn we zeker dat de juiste patiënt op de juiste moment de juiste behandeling en verzorging krijgt. bezoekuren Vraag jouw familie en kennissen de bezoekuren te respecteren. Niet alleen jouw verzorging en rust, maar ook die van onze andere patiënten blijft op deze manier gegarandeerd. 14:00u - 20:00u doorlopend voor bezoekers 10:00u - 20:00u doorlopend voor de mantelzorger

7 7 Dagindeling 07.00u briefing van de nachtverpleegkundige naar de ochtendploeg 07.30u bedeling ochtendmedicatie en ontbijt 08.15u tot 11.30u patiëntenzorg 11.30u bedeling medicatie en middagmaal 13.30u patiëntenzorg + ronddelen van cold packs en nemen van parameters 14.00u tot 20.00u bezoekuur 16.00u patiëntenzorg 17.00u medicatiebedeling en avondmaal 20.00u patiëntenzorg 22.00u start nachtronde Ziekenhuishygiëne In België loopt 6% van de patiënten tijdens hun opname in een ziekenhuis een zorginfectie op. De situatie in ons land is hiermee vergelijkbaar met die in andere Europese landen. Een zorginfectie kan leiden tot bijkomende gezondheidsproblemen voor de patiënt, gaande van een eerder onschuldige infectie (bijvoorbeeld van de urinewegen) tot zeer ernstige infecties van de bloedbaan of de onderste luchtwegen. De Belgische ziekenhuizen leverden de voorbije jaren al veel inspanningen in de strijd tegen deze zorginfecties. En met succes, want we zien het aantal besmettingen met Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA) - ook wel de ziekenhuisbacterie genoemd - de laatste jaren gestaag dalen. Een goede handhygiëne: noodzakelijk voor veilige zorg De micro-organismen die zorginfecties veroorzaken, worden vooral overgedragen via de handen. Handhygiëne - het wassen of ontsmetten van de handen - is dan ook de meest doeltreffende manier om infecties te verminderen en zelfs te voorkomen. Handen wassen met water en zeep is noodzakelijk binnen jouw persoonlijke hygiëne. Tijdens de zorg krijgt handen ontsmetten met handalcohol de voorkeur.

8 8 Vuistregel: elke zorgverlener past correcte handhygiëne toe minstens voor én na elk patiëntencontact In elke ruimte waar patiënten worden verzorgd, voorzien we een flacon handalcohol. Je vindt deze ook terug op jouw kamer. Om de handen op een correcte wijze te kunnen wassen of ontsmetten mogen onze zorgverleners geen ringen, armbanden, horloges of lange mouwen dragen. Ook gelnagels en lange nagels zijn niet toegestaan. Ook jij kan een belangrijke rol spelen: spreek onze artsen, verpleegkundigen en paramedici aan over het belang van handhygiëne. Durf hen te vragen of ze de handen hebben ontsmet alvorens ze jou behandelen of verzorgen. Laat ook blijken dat je het apprecieert wanneer ze hun handen ontsmetten. Daarnaast kan je ook zelf de verspreiding van micro-organismen vermijden door jouw handen regelmatig te wassen, zoals bijvoorbeeld na elk toiletbezoek en vóór de maaltijd. Hoesthygiëne Naast overdracht via onze handen kunnen kiemen ook worden overgedragen via druppeltjes uit mond en keel. Bedek steeds neus en mond met een papieren zakdoekje wanneer je niest of hoest, gooi het zakdoekje nadien onmiddellijk weg en was jouw handen. Isolatiebeleid Sommige patiënten vormen een bijzonder besmettingsgevaar voor hun omgeving of zijn, in het omgekeerde geval, uiterst vatbaar voor besmettingen door hun omgeving. We leggen deze patiënten daarom in isolatie. Wat de maatregelen juist inhouden, wordt aan jou toegelicht door een verpleegkundige van de afdeling.

9 9 Rechten en plichten van de patiënt Sinds 2002 zijn de rechten van patiënten duidelijk omschreven in de wetgeving. Deze reglementering bevordert het vertrouwen in en de kwaliteit van de relatie tussen de patiënt en de zorgverlener. We sommen deze voor jou op: 1. Kwaliteitsvolle dienstverlening 2. Vrije keuze van beroepsbeoefenaar 3. Informatie die nodig is om inzicht te krijgen in jouw gezondheidstoestand 4. Informatie over en het vrij instemmen met iedere tussenkomst 5. Een zorgvuldig bijgehouden en veilig bewaard patiëntendossier 6. Bescherming van de privacy 7. Aangepaste zorg om pijn te voorkomen, te behandelen en te verzachten Daarnaast verwacht het ziekenhuis van jou volledige medewerking en correcte informatie m.b.t. jouw gezondheid, respect voor medewerkers en materiaal, de tijdige betaling van de kosten van jouw behandeling,... Meer informatie vind je op (klik door op: ons ziekenhuis > ombudsdienst > mijn rechten en plichten), op of in onze brochure Rechten en plichten van de patiënt,die je in elke wachtzaal en op iedere afdeling terugvindt.

10 10 Ombudsdienst Een verblijf in het ziekenhuis kan ingrijpend zijn. Deze ervaring kan positieve en/ of minder positieve reacties losmaken. De medewerkers van het ziekenhuis trachten een menselijke, betrokken en deskundige opvang en begeleiding aan te bieden. Toch kan het zijn dat er bepaalde zaken anders verlopen dan dat jij of de zorgverleners verwacht hadden. Spreek de betrokken zorgverlener hierover aan en probeer eventueel samen met de hoofdverpleegkundige of arts een oplossing te bedenken. Op elke afdeling hangt een foto met de naam van de leidinggevende aan de balie, zodat jij weet wie je best kan aanspreken. Blijf je echter ontevreden over de gang van zaken, dan kan je onze ombudsvrouw aanspreken. Zij zal jouw klacht volgens een vastgelegde procedure behandelen, zodat er samen met jou naar oplossingen kan worden gezocht. Naast de behandeling van klachten kan je bij haar ook terecht voor algemene vragen of advies. De ombudsvrouw is telefonisch bereikbaar op of via Je kan ook een brief sturen naar de ombudsdienst, een klachtenformulier invullen aan de balie in de centrale inkomhal of online via onze website een document invullen. Meer informatie vind je in onze brochure Verliep jouw ziekenhuiservaring anders dan verwacht?, die je in elke wachtzaal en op iedere afdeling terugvindt.

11 11 Jouw ontslag uit het ziekenhuis Jouw behandelend arts zal je tijdig verwittigen wanneer je naar huis mag. Je krijgt de nodige documenten mee (brief huisarts, voorschriften,...). Jouw arts zal je ook melden wanneer je terug op controle moet komen. De verpleegkundige geeft je bij ontslag de nodige informatie. Indien je je thuismedicatie hebt afgegeven, controleer dan steeds dat je deze hebt teruggekregen. Het ziekenhuis geeft geen verbandmateriaal of medicatie mee bij ontslag; zorg er dan ook voor dat er bij jouw thuiskomst iemand is die naar de apotheker kan gaan. Controleer bij vertrek kasten en schuiven op de kamer zodat er niets op de afdeling achterblijft. Meld aan de verpleegbalie wanneer je vertrekt. Patiënten die op revalidatie, kortverblijf of rustoord gaan worden geholpen met inpakken door onze collega s. Als je als patiënt door onze ambulancedienst vervoerd wordt, krijgen de ambulanciers alle documenten en medicatie mee, zodat deze op de juiste plek terecht komen. Vraag wel aan familie om geschenken of planten op voorhand mee naar huis te nemen, want dit mag niet mee vervoerd worden. Nuttige telefoonnummers verpleegafdeling C1 (orthopedie): sociale dienst: algemeen: wij wensen je alvast een aangenaam verblijf en een spoedig herstel toe!

12 12 ref.: versie: eigenaar: v.u.: Cathy Crickx Sofie Vermeulen

Welkom op de afdeling orthopedische heelkunde C1!

Welkom op de afdeling orthopedische heelkunde C1! Welkom op de afdeling orthopedische heelkunde C1! s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 91 90 (afspraken) tel: 03 880 92 90 (C1) tel: 03 880 90 84 (sociale dienst) informatiebrochure

Nadere informatie

Welkom op de afdeling D1 (geneeskunde 1)!

Welkom op de afdeling D1 (geneeskunde 1)! Welkom op de afdeling D1 (geneeskunde 1)! s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 94 90 (afdeling D1) Informatiebrochure e-mail: D1@hfr.be 2 Beste patiënt, Je bent voor observatie

Nadere informatie

Welkom op de afdeling algemene heelkunde C2!

Welkom op de afdeling algemene heelkunde C2! Welkom op de afdeling algemene heelkunde C2! s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 92 95 (C2) informatiebrochure e-mail: C2@hfr.be www.azheiligefamilie.be 2 3 Beste patiënt,

Nadere informatie

Welkom op de afdeling geriatrie!

Welkom op de afdeling geriatrie! Welkom op de afdeling geriatrie! s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 98 99 (geriatrie 1) tel: 03 880 93 95 (geriatrie 2) Informatiebrochure e-mail: idedoncker@hfr.be e-mail: pvankerckhoven@hfr.be 2

Nadere informatie

Een opname op intensieve zorgen

Een opname op intensieve zorgen Een opname op intensieve zorgen s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 95 60 (intensieve zorgen) tel: 03 880 95 70 (intensieve zorgen) informatiebrochure voor bezoekers e-mail:

Nadere informatie

Een opname op intensieve zorgen

Een opname op intensieve zorgen Een opname op intensieve zorgen s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 95 60 (intensieve zorgen) tel: 03 880 95 70 (intensieve zorgen) informatiebrochure e-mail: info@hfr.be

Nadere informatie

Onthaalbrochure Heelkunde WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL

Onthaalbrochure Heelkunde WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL Onthaalbrochure Heelkunde WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL 1 doet het met zorg, veilig en kwaliteitsvol! Kwaliteitslabel 2017-2022 Het H. Hartziekenhuis Mol is een kwaliteitsvol en veilig georganiseerd

Nadere informatie

Onthaalbrochure Heelkunde. Welkom. bij het H. Hartziekenhuis mol

Onthaalbrochure Heelkunde. Welkom. bij het H. Hartziekenhuis mol Onthaalbrochure Heelkunde Welkom bij het H. Hartziekenhuis mol 1 2 heelkunde Inhoud Welkom 4 Voorstelling van de dienst Heelkunde 5 Uw opname en uw verblijf 9 Dagindeling 11 Uw ontslag uit het ziekenhuis

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie

Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2. Patiënteninformatie Welkom op verpleegeenheid Geriatrie B2 Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure Geriatrie (B2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (B2)... 4 2. Praktische info

Nadere informatie

INformatiebrochure. Heelkunde van de nek. s Herenbaan Rumst. tel: (algemeen) tel: (afspraken)

INformatiebrochure. Heelkunde van de nek. s Herenbaan Rumst. tel: (algemeen) tel: (afspraken) Heelkunde van de nek s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 91 90 (afspraken) INformatiebrochure e-mail: info@hfr.be www.azheiligefamilie.be 2 3 beste patiënt, 1. Woord vooraf

Nadere informatie

Verpleegeenheid D3. Abdominale, reconstructieve heelkunde en urologie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid D3. Abdominale, reconstructieve heelkunde en urologie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid D3 Abdominale, reconstructieve heelkunde en urologie Informatiebrochure patiënten 1. Welkom op D3...4 2. Het team...4 2.1 Artsen...4 2.2 Verpleegkundigen...5 2.3 Paramedici...7 2.4 Secretaresse...7

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout

Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Verpleegafdeling kort verblijf Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie

Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Welkom op de dienst Geriatrie (A2) Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure Geriatrie (A2) 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling geriatrie (A2)... 4 2. Praktische info over onze afdeling...

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Het hoe, wat en waarom van handhygiëne

Het hoe, wat en waarom van handhygiëne HANDHYGIËNE Het hoe, wat en waarom van handhygiëne Binnen het Sint-Franciscusziekenhuis hechten wij enorm belang aan een goede handhygiëne. Onze zorgverleners worden dagelijks gestimuleerd om op een correcte

Nadere informatie

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure

Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure Afdeling longziekten (pneumologie) Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN 2 WELKOM OP DE VERPLEEGAFDELING LONGZIEKTEN (PNEUMOLOGIE) Op de verpleegafdeling zijn patiënten opgenomen met een longaandoening:

Nadere informatie

Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg

Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg Verpleegafdeling kort verblijf Brugsesteenweg Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten,

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

Verpleegafdeling maag-darmleverziekten

Verpleegafdeling maag-darmleverziekten Verpleegafdeling maag-darmleverziekten Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde Menen

Verpleegafdeling interne geneeskunde Menen Verpleegafdeling interne geneeskunde Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling inwendige ziekten en chirurgie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen,

Nadere informatie

Opnamefiche. Orthopedie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Opnamefiche. Orthopedie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Opnamefiche Orthopedie T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen

Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Verpleegafdeling geriatrie Roeselare en Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling geriatrie. In deze brochure geven we u wat uitleg over onze afdeling. Als u nog vragen hebt, aarzel

Nadere informatie

Welkom op de dienst Geriatrie

Welkom op de dienst Geriatrie Welkom op de dienst Geriatrie 2 Welkom op de dienst Geriatrie In deze brochure vindt u allerlei informatie over het verloop van uw opname en over de werking van onze dienst. Het team zorgt er graag voor

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

Verpleegafdeling oncologie

Verpleegafdeling oncologie Verpleegafdeling oncologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling oncologie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen staan ter beschikking voor

Nadere informatie

Verpleegafdeling chirurgie Menen

Verpleegafdeling chirurgie Menen Verpleegafdeling chirurgie Menen Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor patiënten die een operatie hebben ondergaan. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige,

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6) 3 2. Praktische info over onze afdeling 4 3. Ons team 5 4. Dagschema op de

Nadere informatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Inwendige geneeskunde Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Brochure verpleegeenheid Inwendige geneeskunde 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling inwendige geneeskunde

Nadere informatie

hospitalisatieafdeling Geriatrie

hospitalisatieafdeling Geriatrie hospitalisatieafdeling Geriatrie Van harte welkom op de Geriatrie! Van harte welkom op de afdeling geriatrie. Met deze informatiefolder wensen wij u praktische informatie te geven over uw hospitalisatie

Nadere informatie

Verpleegafdeling nierziekten en endocrinologie

Verpleegafdeling nierziekten en endocrinologie Verpleegafdeling nierziekten en endocrinologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling nierziekten en diabetes. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen,

Nadere informatie

Verpleegafdeling algemene en abdominale chirurgie

Verpleegafdeling algemene en abdominale chirurgie Verpleegafdeling algemene en abdominale chirurgie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor patiënten opgenomen voor een abdominale/oncologische ingreep, voor mond-kaakaangezichtschirurgie,

Nadere informatie

Verpleegeenheid C1. Hepatobiliaire heelkunde - Nefrologie Transplantatieheelkunde - Endocriene heelkunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C1. Hepatobiliaire heelkunde - Nefrologie Transplantatieheelkunde - Endocriene heelkunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C1 Hepatobiliaire heelkunde - Nefrologie Transplantatieheelkunde - Endocriene heelkunde Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C1... 4 2. Het team... 4 2.1 Artsen... 4 2.2 Verpleegkundigen...

Nadere informatie

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C3 Orthopedie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C3...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...6 2.3 Paramedici...6 2.4 Secretaresse...7 2.5 Anderen...7 3. Bezoekregeling...7

Nadere informatie

Heelkunde. trajectopname. C-plateau

Heelkunde. trajectopname. C-plateau Heelkunde trajectopname C-plateau Inhoud C-plateau 3 Heelkunde 1 3 Heelkunde 2 3 Dag-hospitalisatie 3 Preoperatieve consultatie 4 Wachtzaal 4 Voorbereiding 5 Dagopname 5 Verblijfsopname 5 Verblijf 6 Bezoekuren

Nadere informatie

Verpleegafdeling urologie en gynaecologie

Verpleegafdeling urologie en gynaecologie Verpleegafdeling urologie en gynaecologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, logopedisten,

Nadere informatie

Geriatrie. informatiebrochure

Geriatrie. informatiebrochure Geriatrie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Meebrengen 5. Bijkomende richtlijnen 6. Ontslag 7. Contact 8. Persoonlijke

Nadere informatie

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit

Informatiebrochure. CD2 neurologie & stroke unit Informatiebrochure CD2 neurologie & stroke unit Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Verpleegeenheid D1 Pneumologie tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid D1 Pneumologie tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid D1 Pneumologie tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op D1... 4 2. Het team... 4 2.1 Artsen... 4 2.2 Verpleegkundigen... 5 2.3

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

Onthaalbrochure Geriatrie 2

Onthaalbrochure Geriatrie 2 Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Onthaalbrochure Geriatrie 2 Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 33 55 11 Jessa Ziekenhuis vzw Maatschappelijke

Nadere informatie

HHZH/INF/005.01(0703) h.-hartziekenhuis vzw. Mechelsestraat Lier tel fax INFORMATIEBROCHURE

HHZH/INF/005.01(0703) h.-hartziekenhuis vzw. Mechelsestraat Lier tel fax INFORMATIEBROCHURE HHZH/INF/005.01(0703) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 INFORMATIEBROCHURE DAGZIEKENHUIS Geachte, U komt weldra naar het dagziekenhuis voor een onderzoek,

Nadere informatie

Verpleegafdeling orthopedie

Verpleegafdeling orthopedie Verpleegafdeling orthopedie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling orthopedie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten,

Nadere informatie

Cardiologie Onthaalbrochure

Cardiologie Onthaalbrochure Cardiologie Onthaalbrochure INFORMATIE VOOR PATIËNTEN INHOUDSTAFEL Woord vooraf 4 Het team 5 Opname op de afdeling Cardiologie 6 Kinesisten 6 Sociale dienst 6 Wat breng ik mee? 7 Een telemetrie: wat is

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie - Geriatrie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling sp revalidatie

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op nefrologie campus Sint-Elisabeth

Patiënteninformatie. Welkom op nefrologie campus Sint-Elisabeth Patiënteninformatie Welkom op nefrologie campus Sint-Elisabeth 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team : onze

Nadere informatie

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Kinder- & jeugdgeneeskunde

SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS. Kinder- & jeugdgeneeskunde SF Z SINT-FRANCISKUSZIEKENHUIS Kinder- & jeugdgeneeskunde Voorstelling van de afdeling Onze afdeling kinder- en jeugdgeneeskunde bestaat uit 15 bedden en staat open voor baby s van 0 jaar tot en met 15

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Inwendige geneeskunde

Inwendige geneeskunde PATIËNTEN INFORMATIE Inwendige geneeskunde onthaalbrochure 2 Beste patiënt en familie, Van harte welkom op de afdeling inwendige geneeskunde (4 de verdieping) van het AZ Lokeren. Met deze brochure stellen

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Team ziekenhuishygiëne Wie zijn we en wat doen we?

Patiënteninformatie. Team ziekenhuishygiëne Wie zijn we en wat doen we? Patiënteninformatie Team ziekenhuishygiëne Wie zijn we en wat doen we? 2 Inhoud Inhoud... 3 Inleiding... 4 Team ziekenhuishygiëne... 4 Wie zijn we?... 4 Wat doen we?... 5 Het belang van een goede handhygiëne!...

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure

PATIËNTEN INFORMATIE. onthaalbrochure PATIËNTEN INFORMATIE M i d c a r e onthaalbrochure Beste patiënt en familie Midcare is een afdeling van het AZ Lokeren waar patiënten opgenomen worden waarbij de gezondheidstoestand een continue opvolging

Nadere informatie

Geneeskunde 2. Informatiebrochure

Geneeskunde 2. Informatiebrochure Geneeskunde 2 Informatiebrochure imelda omringt u met zorg Inhoud 2 Voorwoord 3 De opname 4 Multidisciplinair team 5 Patiëntenbegeleiding 7 Andere medewerkers 8 Dagindeling 9 Ontslag uit het ziekenhuis

Nadere informatie

MRSA. Dienst Ziekenhuishygiëne

MRSA. Dienst Ziekenhuishygiëne MRSA Dienst Ziekenhuishygiëne Inhoud Wat is MRSA? 3 MRSA opsporen 4 Overdracht voorkomen 4 Uw hulp als bezoeker 5 Decontaminatie van een drager 6 Ontslag 6 Naar huis (wanneer nog drager) 6 Ontslag naar

Nadere informatie

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 1 informatiebrochure voor patiënten en familie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Multidisciplinair team 4 Dagindeling 7 Ontslag uit het ziekenhuis 8 Nota s 9-11 2 Contacten

Nadere informatie

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid A4 Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde Informatiebrochure patiënten 2 Verpleegeenheid A4 3 1. Welkom op A4... 4 Beste patiënt, 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 Het team... 4 Verpleegkundigen...

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Neurologie en stroke O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Neurologie en stroke Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling CD 2 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Welkom op de dienst: Algemene heelkunde (A3) Abdominale heelkunde Urologie MKA ORL IVF Patiënteninformatie

Welkom op de dienst: Algemene heelkunde (A3) Abdominale heelkunde Urologie MKA ORL IVF Patiënteninformatie Welkom op de dienst: Algemene heelkunde (A3) Abdominale heelkunde Urologie MKA ORL IVF Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de verpleegkundige afdeling A3: Algemene heelkunde... 3 2. Praktische

Nadere informatie

Informatiebrochure D1

Informatiebrochure D1 Informatiebrochure D1 Wij - directie, artsen en alle medewerkers van het dagziekenhuis - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis. We zullen u begeleiden tijdens uw verblijf

Nadere informatie

verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg

verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg verpleegeenheid MiCS medium care / hartbewaking / eenheid voor acute beroertezorg Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Veilige en kwaliteitsvolle zorg

Veilige en kwaliteitsvolle zorg Veilige en kwaliteitsvolle zorg tijdens uw opname Informatiebrochure patiënten Beste patiënt Het UZA streeft hoge kwaliteitsnormen na. U als patiënt staat hierbij centraal. Via deze folder vertellen we

Nadere informatie

Verpleegeenheid D1 Longziekten tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid D1 Longziekten tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid D1 Longziekten tropische geneeskunde thoraxoncologie longtransplantatie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op D1... 4 2. Het team... 4 2.1 Artsen... 4 2.2 Verpleegkundigen... 5 2.3

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis

Patiënteninformatie. Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Patiënteninformatie Welkom op het geriatrisch dagziekenhuis Inhoud Welkom op onze dienst... 3 Wie zijn we en wat doen we?... 3 Voorstelling van het multidisciplinair team... 3 Afspraak en openingsuren...

Nadere informatie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie

info voor patiënten Afdeling Geriatrie info voor patiënten Afdeling Geriatrie 01. Inleiding Welkom op de afdeling Geriatrie van het UZ Gent. U bereikt de afdeling via ingang 50, route 575. Deze brochure bevat praktische informatie voor uw opname

Nadere informatie

dienst geriatrie - campus Bornem Geriatrisch dagziekenhuis

dienst geriatrie - campus Bornem Geriatrisch dagziekenhuis dienst geriatrie - campus Bornem Geriatrisch dagziekenhuis 2 Het geriatrisch dagziekenhuis Onze bevolking wordt alsmaar ouder. Dit gaat veelal gepaard met specifieke problemen en ziektes zoals vergeten,

Nadere informatie

Patiënteninformatie. MRSA bacterie

Patiënteninformatie. MRSA bacterie Patiënteninformatie MRSA bacterie 2 Inhoud Inhoud... 3 Inleiding... 4 Informatie over MRSA... 4 Wat is MRSA?... 4 Hoe wordt MRSA overgedragen?... 4 Word je ziek van de MRSA bacterie?... 4 Hoe word je opgevolgd?...

Nadere informatie

Afdeling hematologie

Afdeling hematologie Beste patiënt Welkom op onze afdeling. Een opname in het ziekenhuis brengt heel wat zorgen met zich mee. U hebt ongetwijfeld tal van vragen. Wij vinden het daarom belangrijk dat u en uw familie de nodige

Nadere informatie

Patiëntenboekje interne geneeskunde (ambulant)

Patiëntenboekje interne geneeskunde (ambulant) Patiëntenboekje interne geneeskunde (ambulant) Beste patiënt, Dit patiëntenboekje bestaat uit 3 delen: een uitgebreide medische vragenlijst, alle nuttige informatie met betrekking tot jouw onderzoek of

Nadere informatie

Heelkunde 2. informatiebrochure

Heelkunde 2. informatiebrochure Heelkunde 2 informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verloop van de operatie 5. Verpleegkundige verzorging 6. Medische opvolging

Nadere informatie

Verpleegafdeling oncologisch dagziekenhuis Torhout

Verpleegafdeling oncologisch dagziekenhuis Torhout Verpleegafdeling oncologisch dagziekenhuis Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op het dagziekenhuis oncologie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, oncologieverpleegkundigen,

Nadere informatie

Handhygiëne redt levens. Dienst Ziekenhuishygiëne

Handhygiëne redt levens. Dienst Ziekenhuishygiëne Handhygiëne redt levens Dienst Ziekenhuishygiëne Inhoud Hoe schoon zijn uw handen? 3 Vormen van handhygiëne 3 Wanneer handhygiëne toepassen? 4 Patiënt 4 Familie en bezoekers 4 Zorgmedewerkers 5 Techniek

Nadere informatie

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1

O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Onthaalbrochure. Inwendige 1 O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem Onthaalbrochure Inwendige 1 Welkom Wij - directie, artsen en alle medewerkers van de afdeling D 1 - heten u van harte welkom. We danken u voor de keuze voor ons ziekenhuis.

Nadere informatie

Clostridium Difficile Associated Diarrhoea (CDAD)

Clostridium Difficile Associated Diarrhoea (CDAD) Clostridium Difficile Associated Diarrhoea (CDAD) s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 91 90 (afspraken) Informatiebrochure e-mail: info@hfr.be www.azheiligefamilie.be 2

Nadere informatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst SP Revalidatie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst SP Revalidatie Patiënteninformatie Heilig Hart Ziekenhuis Leuven Afdelingsbrochure O2: SP Revalidatie - Geriatrie 2 Inhoudstafel 1. WELKOM OP DE AFDELING SP REVALIDATIE... 5 2. WAT

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

PATIËNTENINFO. Onthaalbrochure GERIATRIE

PATIËNTENINFO. Onthaalbrochure GERIATRIE PATIËNTENINFO Onthaalbrochure GERIATRIE Inhoud 1 Welkom... 4 2 Voorstelling van de afdeling geriatrie... 5 3 Voorstelling van het team... 6 4 Wat brengt u mee bij opname?...12 5 Het verblijf...13 6 Het

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit

Patiënteninformatie. Welkom op stroke unit Patiënteninformatie Welkom op stroke unit 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE

ONTHAALBROCHURE GERIATRIE ONTHAALBROCHURE GERIATRIE AFDELING A2 C2 - Patiëntinformatie - INHOUDSOPGAVE Inleiding. 1 1. Voorstelling afdeling geriatrie. 2 1.1 Doelstelling van uw verblijf. 2 1.2 Multidisciplinair team. 2 2. Werking

Nadere informatie

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2.

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Welkom Beste ouders Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, geven wij u hierbij graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van

Nadere informatie

Welkom. Geachte mevrouw Geachte heer

Welkom. Geachte mevrouw Geachte heer Welkom Geachte mevrouw Geachte heer U wordt binnenkort in ons ziekenhuis opgenomen voor een correctieve operatie aan uw hand. Wellicht roept deze ingreep bij u en uw familieleden toch wel wat vragen op.

Nadere informatie

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid A4 Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde Informatiebrochure patiënten 2 Verpleegeenheid A4 3 1. Welkom op A4...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...5 2.3

Nadere informatie

Pediatrie. Algemene informatie

Pediatrie. Algemene informatie Algemene informatie Welkom Beste ouder Wij wensen u en uw kind van harte welkom op de kinderafdeling van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende AV Campus Henri Serruys. U kunt rekenen op ons paramedisch team

Nadere informatie

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis

Geneeskunde 1. informatiebrochure voor patiënten en familie. Imeldaziekenhuis Geneeskunde 1 informatiebrochure voor patiënten en familie Imeldaziekenhuis imelda omringt u met zorg Inhoud Welkom 3 Multidisciplinair team 4 Patiëntenbegeleiding 5 Andere medewerkers 6 Dagindeling 7

Nadere informatie

INFO VOOR PATIËNTEN VERPLEEGAFDELING GERIATRIE

INFO VOOR PATIËNTEN VERPLEEGAFDELING GERIATRIE INFO VOOR PATIËNTEN VERPLEEGAFDELING GERIATRIE INHOUD 01 Welkom 4 02 Wat brengt u mee bij opname? 5 03 Opnamedocument invullen 6 04 Praktisch 6 05 Informatie over het ziekteproces 7 06 Ontslag 8 4 / 01

Nadere informatie

Uw kind is drager van een multiresistente kiem

Uw kind is drager van een multiresistente kiem Informatiebrochure voor patiënten Uw kind is drager van een multiresistente kiem Hoe pakken we dit samen aan? 1. Wat is MRSA?... 4 2. Wat zijn CPE en VRE?... 4 3. Waarom zijn maatregelen noodzakelijk?...

Nadere informatie

U bent drager van MRSA. Wat nu?

U bent drager van MRSA. Wat nu? U bent drager van MRSA. Wat nu? Beste patiënt Uw arts of verpleegkundige heeft u ingelicht dat bij u MRSA is gevonden. MRSA staat voor Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus. Een aantal voorzorgsmaatregelen

Nadere informatie

Ziekenhuishygiëne BRMO

Ziekenhuishygiëne BRMO Ziekenhuishygiëne BRMO Bij u is een BRMO gevonden. Maar wat is een BRMO? In deze folder leest u meer over BRMO en welke maatregelen genomen moeten worden. WAT IS EEN BRMO? BRMO is de afkorting van Bijzonder

Nadere informatie

ALGEMENE EN BIJKOMENDE VOORZORGSMAATREGELEN BIJ ISOLATIE. - Patiëntinformatie -

ALGEMENE EN BIJKOMENDE VOORZORGSMAATREGELEN BIJ ISOLATIE. - Patiëntinformatie - ALGEMENE EN BIJKOMENDE VOORZORGSMAATREGELEN BIJ ISOLATIE - Patiëntinformatie - Goede en slechte bacteriën Bacteriën leven overal: in onze omgeving, op onze huid en in ons lichaam, ze zijn microscopisch

Nadere informatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie

Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie. Patiënteninformatie Welkom op de dienst Heelkunde - Orthopedie Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Welkom op de afdeling Heelkunde Orthopedie (A6)... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema

Nadere informatie

verpleegeenheid intensieve zorg

verpleegeenheid intensieve zorg verpleegeenheid intensieve zorg Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van belang kunnen zijn. Deze brochure biedt

Nadere informatie

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure

Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Verpleegeenheid G3: Informatiebrochure Informatiebrochure ontwikkeld door Tom Schiepers en Elisabeth Schroeder in het kader van de bachelorproef, opleiding Professionele Bachelor in de Verpleegkunde, aan

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg

Patiënteninformatie. Welkom op beroertezorg Patiënteninformatie Welkom op beroertezorg 2 Inhoud Welkom op onze dienst... 4 Wie zijn we en wat doen we?... 4 Voorstelling van het multidisciplinair team... 4 Medisch team van neurologen en neurochirurgen...

Nadere informatie

MRSA. en infectiepreventie. BRMO (Bijzonder Resistente Micro-Organismen)

MRSA. en infectiepreventie. BRMO (Bijzonder Resistente Micro-Organismen) MRSA en infectiepreventie BRMO (Bijzonder Resistente Micro-Organismen) MRSA en infectiepreventie Wat is MRSA? Hoe wordt MRSA overgebracht? Methicilline Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA) is een bacterie

Nadere informatie

Afdeling A35. Abdominale Heelkunde. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6.

Afdeling A35. Abdominale Heelkunde. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. Afdeling A35 Abdominale Heelkunde T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André

Nadere informatie