Subsidievaststelling en verevening regiogemeenten Jeugdhulp 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidievaststelling en verevening regiogemeenten Jeugdhulp 2016"

Transcriptie

1 Openbaar Onderwerp Subsidievaststelling en verevening regiogemeenten Jeugdhulp 2016 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Voor het zogeheten Blok C (jeugdhulp met verblijf en jeugdbescherming heeft de gemeente Nijmegen namens de gemeenten in de regio Rijk van Nijmegen voor 2016 subsidies verleend aan een aantal zorginstellingen. Via dit voorstel stellen we deze subsidies vast. Daarnaast stellen we de effecten van de systematiek van verevening tussen de regiogemeenten vast. Directie/afdeling, ambtenaar, telefoonnr. MO10,Mandy Arens, 9500 Datum ambtelijk voorstel 14 juni 2017 Registratienummer Ter besluitvorming door het college 1. De verleende subsidies voor 2016 vast te stellen op blok C1 (jeugdhulp met verblijf regionaal en bovenregionaal) en blok C2 (jeugdbescherming) voor een totaalbedrag van conform het overzicht in paragraaf De verevening tussen de regiogemeenten voor blok C1 (jeugdhulp met verblijf regionaal en bovenregionaal) en blok C2 (jeugdbescherming) vast stellen conform het overzicht in paragraaf 5 en de Nijmeegse effecten van deze verevening van (na te betalen) te dekken vanuit het programma Zorg en Welzijn Steller M. Arens Paraaf akkoord Datum Alleen ter besluitvorming door het College Besluit B&W d.d. Conform advies Aanhouden Anders, nl. nummer: Bestuursagenda Paraaf akkoord Datum Portefeuillehouder CVS vaststelling subsidies Blok C Nijmegen versie 20 juni 2017 (2)

2 1 Probleemstelling Voor het zogeheten Blok C (jeugdhulp met verblijf en jeugdbescherming heeft de gemeente Nijmegen namens de gemeenten in de regio Rijk van Nijmegen voor 2016 subsidies verleend aan een aantal zorginstellingen. De vast te stellen subsidiebedragen zijn gebaseerd op een financiële verantwoording van de instellingen met een accountantsverklaring. Met dit voorstel stellen we de verleende subsidies op blok C1 (jeugdhulp met verblijf regionaal en bovenregionaal) en blok C2 (jeugdbescherming) voor een totaalbedrag van vast. Om tot onderlinge risicoverdeling van middelen te komen tussen de gemeenten is afgesproken dat we jeugdhulp met verblijf en jeugdbescherming (blok C) verevenen. We hebben gekozen voor deze vorm van solidariteit omdat de zorginzet op blok C kwetsbaar is, relatief veel kost per kind en moeilijk te sturen is. Een kinderrechter bepaalt bijvoorbeeld in veel gevallen dat een kind uit huis wordt geplaatst. We willen de effecten van de vereveningssystematiek via dit voorstel vaststellen. 2 Juridische aspecten De juridische basis voor dit voorstel is de Jeugdwet en alle inkoopdocumenten Ook is de Nijmeegse Kaderverordening Subsidies (NKS) van toepassing. 3 Doelstelling Doel van dit voorstel is om - de verleende subsidies op blok C1 (jeugdhulp met verblijf regionaal en bovenregionaal) en blok C2 (jeugdbescherming) voor een totaalbedrag van vast te stellen; - de verevening tussen de regiogemeenten vast te stellen en de effecten van de verevening te dekken. 4 Argumenten 4.1 We willen de subsidies voor jeugdhulp en verblijf en jeugdbescherming (Blok C) voor 2016 bestuurlijk vaststellen. Voor 2016 zijn aan 20 partijen subsidies verleend voor Jeugdhulp en verblijf en Jeugdbescherming (blok C) op basis van de contractering De gemeente Nijmegen heeft, met mandaat van de overige zes gemeenten in de regio Nijmegen, de subsidiecontracten hiervoor afgesloten en de subsidies verleend. De gemeente Nijmegen stelt de subsidies nu ook vast namens de regiogemeenten. De subsidies Blok C zijn: Regionaal Blok C1 zorg met verblijf Bovenregionaal Blok C1 zorg met verblijf Regionaal Blok C2 jeugdbescherming en jeugdreclassering Voorzieningen Budget Pleegzorg, gezinshuis, 24-uursbehandelgroep in de wijk, Jeugd beschermd wonen, Gezinshuis (plus time out Huis om te Zijn en MoederKIndHuis), opname en langdurige klinische opname GGz, Crisisopvang klinische GGz (verslavingszorg) Terreingebonden residentiele voorzieningen Jeugd en Opvoedhulp, Behandelcentra ZZP 4 en 5 (L)VG, JeugdzorgPlus, crisisbedden en ambulante spoedhulp Jeugdbescherming, jeugdreclassering en preventie Totaal

3 2 Een uitsplitsing naar aanbieders is in paragraaf 5 (Financiën) opgenomen. We stellen de subsidies vast op en moeten per saldo een bedrag van nabetalen. Het tekort in C1 is vrij fors in De meest forse toename zit in de bovenregionale zorg, bij de behandelgroepen op terrein. Het afschalen en verminderen van deze behandelgroepplekken lukt nog nauwelijks. We hebben nu nog steeds te maken met het effect van de forse bezuiniging in 2015 (20%), die achteraf gezien onrealistisch was qua omvang en qua tempo. 4.2 We willen conform de bestuurlijke afspraak in het PFO Rijk van Nijmegen de vereveningssystematiek toepassen op Blok C. Daarnaast is het doel om de effecten van de verevening tussen de regiogemeenten via dit voorstel vast te stellen. Dit betekent dat de regiogemeenten middelen onderling uitwisselen om tot een verevende verdeling van de zorginzet te komen. We hebben in een eerder stadium in het Portefeuillehoudersoverleg Rijk van Nijmegen van 16 april 2015 over de verevening van gespecialiseerde zorg de bestuurlijke afspraak gemaakt om een model van verevening toe te passen in 2016 voor Blok C jeugdhulp met verblijf en jeugdbescherming. Dit model is gebaseerd op solidariteit. De gemeenten in de regio hebben een aandeel op basis van de realisatie Iedere gemeente heeft een inleg gedaan in het regionale totaalbudget voor de Blok C zorg voor Dit budget wordt door de gemeente Nijmegen beheerd. Afhankelijk van hun inleg en de gerealiseerde zorg (in totaal) moeten de gemeenten een bedrag ontvangen van of betalen aan de gemeente Nijmegen. We nemen in dit voorstel naast de subsidies Blok C ook de betalingsregelingen overige aanbieders Blok C 1 mee, alsook de declaraties voor bijzondere kosten pleegzorg. De bronnen hiervoor zijn de verantwoordingsformulieren van de aanbieders. Het te verevenen bedrag betreft de overschrijding op de subsidies van en de overproductie van de aanbieders met een betalingsregeling van Regionaal komen we hiermee op een budgetoverschrijding van Financiën Vaststellen subsidies Blok C In onderstaande tabel staat de subsidie en de realisatie weergegeven van de zorginzet van Blok C zorg. In Budget Realisatie Afrekening Jeugd C1 bovenregionaal Entrea Pluryn OGH en Ambulatorium Intermetzo Koraal Groep Horizon Heeren Loo Dit zijn aanbieders waarmee we geen subsidierelatie hebben. Deze aanbieders declareren de geleverde zorg op contractbasis. Over dit bedrag hoeven we niet af te rekenen. We nemen het resultaat op deze contracten wel mee in de verevening.

4 3 In Budget Realisatie Afrekening Lindenhout Totaal Jeugd C1 bovenregionaal Jeugd C1 regionaal Entrea Karakter Pluryn Driestroom Iriszorg Shelterzorg Gezinshuizen Balgoij RIBW NR Lindenhout WSP RIBW AVV Pactum Totaal Jeugd C1 regionaal Jeugd C2 Jeugdbescherming Gelderland WSG LDH JB en JR Totaal Jeugd C Betalingsregelingen * Totaal *Dit zijn aanbieders waarmee we geen subsidierelatie hebben. Deze aanbieders declareren de geleverde zorg op contractbasis. Over dit bedrag hoeven we niet af te rekenen. We nemen het resultaat op deze contracten wel mee in de verevening. De vaststelling van de subsidies houdt in dat we aanbieders die overproduceren gaan nabetalen en dus de subsidie hoger wordt vastgesteld. Daarnaast gaan we middelen terugvorderen van aanbieders die onderproductie leveren. We stellen de subsidies vast op en moeten per saldo een bedrag van nabetalen. Bij de aanbieders met een betalingsregeling is er een overproductie van Regionaal komen we hiermee op een budgetoverschrijding van We nemen deze overschrijding mee in de verevening tussen de regiogemeenten (zie onderstaand). Karakter en WSP hebben over 2016 een afkeurende accountantsverklaring. De afkeur betreft het ontbreken van beschikkingen bij een deel van de geleverde zorg. Dit wil echter niet zeggen dat er geen geldige toewijzing is of dat de zorg niet geleverd is. Met aanvullende controlewerkzaamheden willen we deze onzekerheid opheffen. We zullen de subsidies van deze instellingen pas definitief vaststellen na afronding hiervan.

5 4 Effecten van verevening In onderstaande tabel is de afrekening (inclusief de effecten van de verevening) van de inzet op Blok C per gemeente weergegeven. Dit doen we met het resultaat op de subsidies en op de betalingsregelingen, in totaal Begroting Realisatie incl correcties Budget in % Resultaat Verdeling voordeel Verdeling nadeel Totaal Berg en Dal Beuningen Druten Heumen Mook en Middelaar Nijmegen Wijchen ,5% ,8% ,2% ,2% ,4% ,1% ,9% Eindtotaal % De verdeling van het budget over de gemeente is gebaseerd op de realisatie De afspraak is voorts dat we gemeenten met een voordelig resultaat belonen door dit voordeel niet in de verevening te betrekken. De nadelen worden verdeeld naar rato van de budgetaandelen. Het nadelige resultaat van is de som van een voordeel bij de gemeente Wijchen van en een nadeel bij overige gemeenten van Het voordeel bij de gemeente Wijchen komt volledig ten gunste van de gemeente Wijchen (zie kolom verdeling voordeel). De kolom verdeling nadeel geeft de verdeling van het nadeel naar rato van de budgetafspraken weer. In de kolom Totaal is aangegeven welk bedrag elke gemeente gaat betalen aan of ontvangen uit het regio-budget. Voor Nijmegen leidt de vaststelling van de subsidies en verevening tot een nabetaling van We hebben dit resultaat op jeugdhulp al verwacht en daarom verwerkt in de stadsrekening 2016 van het programma zorg en Welzijn waardoor op dit punt geen effecten zijn op het lopende boekjaar Overigens kunnen door afwijkingen op de jaarverantwoordingen nog wel enige kleinere positieve of negatieve verschillen ontstaan. We zullen hiervan bij de slotwijziging 2017 melding doen (zie ook risico paragraaf 8). 6 Participatie en Communicatie De gegevens zijn besproken met de meeste aanbieders en zij hebben deze onderschreven. Met Karakter en WSP moet nog afstemming plaatsvinden (zie paragraaf 5). 7 Uitvoering en evaluatie De gesubsidieerde instellingen ontvangen subsidievaststellingsbrieven waarna we de afrekening zullen effectueren. Ook met de regiogemeenten zullen we tot afrekening overgaan. 8 Risico Er zijn twee kleinere financiële risico s waar wij melding van willen maken: Definitieve subsidievaststelling Karakter en WSP Karakter en WSP hebben over 2016 een afkeurende accountantsverklaring. De afkeur betreft het ontbreken van beschikkingen bij een deel van de geleverde zorg. Dit wil echter niet zeggen dat er geen geldige toewijzing is of dat de zorg niet geleverd is. Met aanvullende controlewerkzaamheden willen we deze onzekerheid opheffen. We zullen de subsidies van deze

6 5 instellingen pas definitief vaststellen na afronding hiervan. Het effect van een mogelijke negatieve bijstelling ten opzichte van de tabel in paragraaf 5 is beperkt tot regionaal oftewel voor de gemeente Nijmegen. Verantwoordingen leveranciers Over 2015 en 2016 is sprake geweest van diverse afwijkingen ten opzichte van de door de leveranciers ingediende verantwoordingen. Het gaat om correcties op facturen en om aanvullende facturen van zorgaanbieders. Ook ontvangen we nu nog steeds afrekeningen uit 2015 en Veel correcties en nagekomen facturen hebben te maken gehad met onduidelijkheid over de toepassing van het woonplaatsbeginsel. Het effect hiervan hebben we nu nog niet in beeld, we zijn deze nog aan het inventariseren. Deze aanpassingen, die zowel positief als negatief kunnen zijn, zullen we conform beschreven methodiek over de gemeenten vervevenen. De effecten hiervan nemen we mee in een bijstelling van het jaarresultaat 2016 bij de slotwijziging 2017.

Aanpassen begroting Zorg en Welzijn

Aanpassen begroting Zorg en Welzijn Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met dit voorstel leggen wij een begrotingswijziging

Nadere informatie

Inleiding Inkoopsystematiek Blok Betreft Diensten Contractering 2015 en 2016

Inleiding Inkoopsystematiek Blok Betreft Diensten Contractering 2015 en 2016 Memo Van : Sonja van Kampen Aan : college Datum : 15 december 2015 Onderwerp : Onderhandelingsresultaat C1 en C2 regionale en bovenregionale jeugdzorg Registratienummer : INT15.0682 Registratiecode : *INT15.0682*

Nadere informatie

Subsidieverlening Regionale Pleegzorg en (semi-)residentiële zorg voor jeugd 2015

Subsidieverlening Regionale Pleegzorg en (semi-)residentiële zorg voor jeugd 2015 Embargo tot 29 oktober 16.00 uur. Onderwerp Subsidieverlening Regionale Pleegzorg en (semi-)residentiële zorg voor jeugd 2015 Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Subsidieverlening Innovatie Regionale Pleegzorg en residentiële zorg voor jeugd 2015

Subsidieverlening Innovatie Regionale Pleegzorg en residentiële zorg voor jeugd 2015 Onderwerp Subsidieverlening Innovatie Regionale Pleegzorg en residentiële zorg voor jeugd 2015 Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op basis

Nadere informatie

Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn i.v.m. regionale subsidiëring jeugdzorg en WIZ-portaal

Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn i.v.m. regionale subsidiëring jeugdzorg en WIZ-portaal Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 17 december 2014 / 155/2014 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Aanpassen begroting Zorg en Welzijn i.v.m. regionale subsidiëring jeugdzorg

Nadere informatie

Afrekening en subsidievaststelling nieuwe Wmo en Jeugdhulp 2015

Afrekening en subsidievaststelling nieuwe Wmo en Jeugdhulp 2015 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Afrekening en subsidievaststelling nieuwe Wmo en Jeugdhulp 2015 Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 17 mei 2016 hebben wij de Jaarrapportage

Nadere informatie

BIJLAGE 8. Uitgebreide Regionale Analyse op Jeugdhulp

BIJLAGE 8. Uitgebreide Regionale Analyse op Jeugdhulp BIJLAGE 8 Uitgebreide Regionale Analyse op Jeugdhulp 1. INLEIDING In dit hoofdstuk rapporteert het Regionaal Ondersteuningsbureau over de uitvoering van de Jeugdwet over twee periodes van 2016: van januari

Nadere informatie

Beantwoording artikel 39 vragen VVD Toename inzet crisisopvang Gelderse jongeren. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen.

Beantwoording artikel 39 vragen VVD Toename inzet crisisopvang Gelderse jongeren. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording artikel 39 vragen VVD Toename inzet crisisopvang Gelderse jongeren Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 15 december jl.

Nadere informatie

Openbaar. Stopzetten innen ouderbijdrage Jeugdwet. Ter besluitvorming door de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel.

Openbaar. Stopzetten innen ouderbijdrage Jeugdwet. Ter besluitvorming door de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Stopzetten innen ouderbijdrage Jeugdwet Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Ons college heeft op 4 maart jl. in het Raadskamerdebat

Nadere informatie

Openbaar. Publicatie aanwijzingsbesluiten GGD en opvanginstellingen t.b.v. onderzoek naar maatschappelijke ondersteuning

Openbaar. Publicatie aanwijzingsbesluiten GGD en opvanginstellingen t.b.v. onderzoek naar maatschappelijke ondersteuning Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Publicatie aanwijzingsbesluiten GGD en opvanginstellingen t.b.v. onderzoek naar maatschappelijke ondersteuning Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B.

Nadere informatie

Subsidie Kinderfonds 2015

Subsidie Kinderfonds 2015 Openbaar Onderwerp Subsidie Kinderfonds 2015 Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Stichting Leergeld en Stichting Jeugdsportfonds hebben in 2014 een subsidieaanvraag

Nadere informatie

Bijlagen 1 en 2 bij Besluit nadere regelingen Wmo 2015 en Jeugdhulp 2015: Voorzieningen en tarieven 2017

Bijlagen 1 en 2 bij Besluit nadere regelingen Wmo 2015 en Jeugdhulp 2015: Voorzieningen en tarieven 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Mook en Middelaar Nr. 136841 4 augustus Bijlagen 1 en 2 bij Besluit nadere regelingen Wmo 2015 en Jeugdhulp 2015: Voorzieningen en tarieven Het college van

Nadere informatie

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden

Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Reactie op de brief van Vérian omtrent verlenging contracten Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 24

Nadere informatie

Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp OBGZ financiële situatie. BW-nummer. Programma / Programmanummer Cultuur / 9530. Portefeuillehouder H.

Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp OBGZ financiële situatie. BW-nummer. Programma / Programmanummer Cultuur / 9530. Portefeuillehouder H. Openbaar Onderwerp OBGZ financiële situatie Programma / Programmanummer Cultuur / 9530 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting De Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid (OBGZ) kende in 2009 een

Nadere informatie

Aanwijzing toezichthouders Wmo 2015

Aanwijzing toezichthouders Wmo 2015 Openbaar Onderwerp Aanwijzing toezichthouders Wmo 2015 Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met ingang van 1 januari 2015 zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de inspectie

Nadere informatie

2*. Raadsvoorstel GEMEENTE LEUNINGEN. Jaarrapportage 2015 en eindafrekening decentralisaties Wmo en Jeugd. Raadsvergadering 12 juli 2016

2*. Raadsvoorstel GEMEENTE LEUNINGEN. Jaarrapportage 2015 en eindafrekening decentralisaties Wmo en Jeugd. Raadsvergadering 12 juli 2016 GEMEENTE 2*. LEUNINGEN Raadsvoorstel Onderwerp Jaarrapportage 2015 en eindafrekening decentralisaties Wmo en Jeugd Raadsvergadering 12 juli 2016 Nummer(agenda) Commissie 1 Registratienummer BW16.00341

Nadere informatie

Openbaar. Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn

Openbaar. Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn Openbaar Onderwerp Uitvoering Toelage Hulp bij het Huishouden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De gemeenten in regio Nijmegen hebben op 19 november jl. het bericht

Nadere informatie

Openbaar. Onderwerp Deelname Stichting Economie & Werk. Portefeuillehouder J. Zoetelief

Openbaar. Onderwerp Deelname Stichting Economie & Werk. Portefeuillehouder J. Zoetelief Openbaar Onderwerp Deelname Stichting RvN@ Programma BW-nummer Economie & Werk Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Met onze deelname in de Stichting Rijk van Nijmegen (RvN@) willen we samen met

Nadere informatie

Subsidies 2017 Jeugdhulp

Subsidies 2017 Jeugdhulp Openbaar Onderwerp Subsidies 2017 Jeugdhulp Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Voor 2017 wordt opnieuw subsidie verstrekt aan drie Gecertificeerde Instellingen en het Time-Out

Nadere informatie

Bouwstenen & Leveranciers 12 maart 2018

Bouwstenen & Leveranciers 12 maart 2018 en persoonlijke verzorging Wmo 03A03 in een groep Alleen reguliere en specialistische begeleiding Alleen specialistische begeleiding volwassenen Specialistische- én reguliere begeleiding Wmo en Casemanagement

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Aanvulling uit Frictiebudget maatschappelijke effecten afbouw gesubsidieerde arbeid Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer BW-01276 Portefeuillehouder T. Tankir

Nadere informatie

Opheffen gemeenschappelijke regeling Archiefverzorging

Opheffen gemeenschappelijke regeling Archiefverzorging Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Opheffen gemeenschappelijke regeling Archiefverzorging Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer B. van Hees Samenvatting De gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Embargo tot 14 mei 13.30 uur

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Embargo tot 14 mei 13.30 uur Embargo tot 14 mei 13.30 uur Onderwerp Subsidie ROC Nijmegen voor het project Kamers met Kansen Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Kamers

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Subsidieverlening project School's cool en Coachproject Nijmegen 2014 tot en met 2016 Programma / Programmanummer Onderwijs / 1073 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting

Nadere informatie

2. De van het rijk ontvangen bonus begeleid werken over 2011 ter hoogte van aan Breed verstrekken.

2. De van het rijk ontvangen bonus begeleid werken over 2011 ter hoogte van aan Breed verstrekken. Openbaar Onderwerp Subsidie Breed 2014 Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Het SW-bedrijf Breed voert de Wsw uit voor de gemeente Nijmegen

Nadere informatie

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen

1. Deel te nemen aan de stichting Legal Valley 2. De brief aan de raad als reactie op de ingediende wensen en bedenkingen vast te stellen Openbaar Onderwerp Definitieve deelneming stichting Legal Valley Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Op 1 november 2016 hebben wij besloten om deel te nemen

Nadere informatie

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Openbaar Onderwerp Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In oktober 2015 heeft ons college de gemeente Arnhem

Nadere informatie

Brief BUIG oktober 2015

Brief BUIG oktober 2015 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief BUIG oktober 2015 Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Het voorlopige BUIG-budget voor 2016 is bekend gemaakt, net als

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel

Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel Openbaar Onderwerp Subsidieverlening Het Inter-lokaal inzake dienstverlening in het kader van Werk & Inkomen en de Papierwinkel Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Openbaar. Bijzonder georganiseerd Overleg MGR. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp

Openbaar. Bijzonder georganiseerd Overleg MGR. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Onderwerp Openbaar Onderwerp Bijzonder georganiseerd Overleg MGR Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Ons college wordt gevraagd een besluit

Nadere informatie

Verlenging overeenkomst Combinatie Wmo en Jeugdhulp

Verlenging overeenkomst Combinatie Wmo en Jeugdhulp Openbaar Onderwerp Verlenging overeenkomst Combinatie Wmo en Jeugdhulp Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Voor 2017 moeten de zorgaanbieders voor de nieuwe Wmo en Jeugdhulp

Nadere informatie

GEMEENTE HEUMEN. MEDEDELING AAN DE RAAD ss

GEMEENTE HEUMEN. MEDEDELING AAN DE RAAD ss GEMEENTE HEUMEN MEDEDELING AAN DE RAAD ss Onderwerp: Managementrapportage Wmo, Jeugdhulp en Beschermd wonen Gemeente Heumen, 15 december 2016 Samenvatting Met de managementrapportage (nnarap) geeft het

Nadere informatie

Beantwoording vragen kamerronde beleidskader Wmo & Jeugd 2015

Beantwoording vragen kamerronde beleidskader Wmo & Jeugd 2015 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen kamerronde beleidskader Wmo & Jeugd 2015 Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Tijdens de kamerrondebespreking

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. Het college heeft bijlage 1 Berekening definitieve verevening Jeugdhulp 2015 o.b.v. de

B&W Vergadering. 2. Het college heeft bijlage 1 Berekening definitieve verevening Jeugdhulp 2015 o.b.v. de 2.1.3 Grondslagen en Uitwerking definitieve Verevening Jeugdhulp 2015 1 Dossier 2158 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2158 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 12 september 2017 Agendapunt 2.1.3 Omschrijving

Nadere informatie

Subsidies armoedebestrijding en schuldhulpverlening 2015

Subsidies armoedebestrijding en schuldhulpverlening 2015 Openbaar Onderwerp Subsidies armoedebestrijding en schuldhulpverlening 2015 Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting In 2014 hebben we een aantal subsidieaanvragen

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 29 juni 2016 heeft

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Inzet educatiemiddelen 2017.

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Inzet educatiemiddelen 2017. Openbaar Onderwerp Inzet educatiemiddelen 2017 Programma Onderwijs Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting De gemeente Nijmegen maakt, op grond van de Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB), afspraken

Nadere informatie

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad.

Openbaar. Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Openbaar Onderwerp Frictiekosten Museum het Valkhof en stichting LUX Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De afgelopen jaren zijn er verschillende generieke

Nadere informatie

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015

Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Openbaar Onderwerp Aanvullende subsidie Bed, bad en brood 2015 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015 hebben we een bed, bad en broodvoorziening

Nadere informatie

Aanwijzing woningmarktregio

Aanwijzing woningmarktregio Openbaar Onderwerp Aanwijzing woningmarktregio Programma Wonen BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In het kader van de nieuwe Woningwet is het de bedoeling dat de schaal van een woningcorporatie

Nadere informatie

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verdeelmodel BUIG Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Met bijgevoegde brief informeren wij de raad over de stand van zaken

Nadere informatie

Intentieverklaring Regenboogsteden

Intentieverklaring Regenboogsteden Openbaar Onderwerp Intentieverklaring Regenboogsteden Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Het ministerie van OCW heeft de afgelopen jaren

Nadere informatie

Landelijke Aanpak Adreskwaliteit

Landelijke Aanpak Adreskwaliteit Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Landelijke Aanpak Adreskwaliteit Programma Dienstverlening & Burgerzaken Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Om de kwaliteit van de basisregistratie te verbeteren

Nadere informatie

Huisvesting en begeleiding vergunninghouders 2016

Huisvesting en begeleiding vergunninghouders 2016 Openbaar Onderwerp Huisvesting en begeleiding vergunninghouders 2016 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer BW-01501 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Dit voorstel regelt de subsidieverlening aan Vluchtelingenwerk

Nadere informatie

Voorzieningen en tarieven 2018 Wmo en Jeugdhulp. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Mook en Middelaar,

Voorzieningen en tarieven 2018 Wmo en Jeugdhulp. Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Mook en Middelaar, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Mook en Middelaar Nr. 3614 9 januari Voorzieningen en tarieven Wmo en Jeugdhulp Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Mook en Middelaar,

Nadere informatie

Subsidieverlening armoedebestrijding Met dit collegevoorstel handelen we deze aanvragen af. Alleen ter besluitvorming door het College

Subsidieverlening armoedebestrijding Met dit collegevoorstel handelen we deze aanvragen af. Alleen ter besluitvorming door het College Openbaar Onderwerp Subsidieverlening armoedebestrijding 2016 Programma Inkomen en armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting In 2015 hebben we rond het product armoedebestrijding een

Nadere informatie

Kredietaanvraag Verbouwing Nieuwe Dukenburgseweg 21

Kredietaanvraag Verbouwing Nieuwe Dukenburgseweg 21 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Kredietaanvraag Verbouwing Nieuwe Dukenburgseweg 21 Programma / Programmanummer 1042,1043 / Bestuur en Middelen, Facilitaire Diensten Portefeuillehouder H. Tiemens, R.

Nadere informatie

Openbaar. Decentralisatie-uitkering Invoeringskosten Jeugdzorg

Openbaar. Decentralisatie-uitkering Invoeringskosten Jeugdzorg Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Decentralisatie-uitkering Invoeringskosten Jeugdzorg Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Vanaf 1 januari 2015

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Subsidie voor Stichting Leergeld ten behoeve van verstrekken bijdrage schoolkosten uit Kinderfonds Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir

Nadere informatie

Budgetsubsidie Humanitas

Budgetsubsidie Humanitas Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Budgetsubsidie Humanitas Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Humanitas afdeling Nijmegen heeft een vervolgprojectvoorstel voor 2016 2018

Nadere informatie

MANAGEMENTRAPPORTAGE 2018

MANAGEMENTRAPPORTAGE 2018 MANAGEMENTRAPPORTAGE 218 Bijlage 7 Managementrapportage team Regionaal Ondersteuningsbureau, 27-5-219 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. Het college heeft het verleningsbesluit aan Rubicon voor Jeugdhulp over 2015 d.d. 4 november 2015 ingetrokken;

B&W Vergadering. 2. Het college heeft het verleningsbesluit aan Rubicon voor Jeugdhulp over 2015 d.d. 4 november 2015 ingetrokken; 2.2.22 Subsidievaststellingen Jeugdhulp 2015 1 Dossier 573 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 573 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 26 juli 2016 Agendapunt 2.2.22 Omschrijving Subsidievaststellingen

Nadere informatie

Vaststellen kwaliteitsrapportage Hulp bij het Huishouden 2013

Vaststellen kwaliteitsrapportage Hulp bij het Huishouden 2013 Collegevoorstel Embargo tot 18 februari 12.00 uur Onderwerp Vaststellen kwaliteitsrapportage Hulp bij het Huishouden 2013 Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Samenwerking ICT regio Nijmegen

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Samenwerking ICT regio Nijmegen Openbaar Onderwerp Samenwerking ICT regio Nijmegen Programma / Programmanummer Facilitaire Diensten / 1043 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting Gemeenten staan de komende jaren voor nieuwe

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Meldpunt Bijzondere Zorg 2017

Subsidieaanvraag Meldpunt Bijzondere Zorg 2017 Openbaar Onderwerp Subsidieaanvraag Meldpunt Bijzondere Zorg 2017 Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De gemeente Nijmegen is centrumgemeente voor de Openbare Geestelijke

Nadere informatie

Afwijzing subsidie aan Nijmegen1

Afwijzing subsidie aan Nijmegen1 Openbaar Onderwerp Afwijzing subsidie aan Nijmegen1 Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In juni van dit jaar, hebben wij de raad geïnformeerd

Nadere informatie

Renovatie De Vereeniging fase 3

Renovatie De Vereeniging fase 3 Openbaar Onderwerp Renovatie De Vereeniging fase 3 Programma Sport & Accommodaties / Cultuur, Cultuurhistorie en Citymarketing Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert / B. Velthuis Samenvatting In 2012

Nadere informatie

Uitvoering Participatieverklaring

Uitvoering Participatieverklaring Openbaar Onderwerp Uitvoering Participatieverklaring Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Aan gemeenten is gevraagd om voor 1 september 2016 een Plan van Aanpak/Brief

Nadere informatie

Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's

Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's Openbaar Onderwerp Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met bijgaande raadsinformatiebrief informeren

Nadere informatie

Openbaar. Inkoopnotitie bovenregionale inkoop G6 jeugdhulp

Openbaar. Inkoopnotitie bovenregionale inkoop G6 jeugdhulp Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Inkoopnotitie bovenregionale inkoop G6 jeugdhulp Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Zes Gelderse regio's hebben op basis van eerdere bestuurlijke

Nadere informatie

Beantwoording toezegging inzake aantal WOZ bezwaren en de toekenning daarvan

Beantwoording toezegging inzake aantal WOZ bezwaren en de toekenning daarvan Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording toezegging inzake aantal WOZ bezwaren en de toekenning daarvan Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Tijdens

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Rigtergroep

Raadsinformatiebrief Rigtergroep Embargo tot 5 september 2017, 17:45 uur Onderwerp Raadsinformatiebrief Rigtergroep Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 10 juli jl. is de gemeenteraad geïnformeerd

Nadere informatie

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen

Openbaar. Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontwerp Talent Centraal Nijmegen Programma Grondbeleid; Sport & Accommodaties Portefeuillehouder B. Velthuis; R. Helmer-Englebert Samenvatting Na het succesvol afronden

Nadere informatie

Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen

Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen Openbaar Onderwerp Besluit aanwijzing toezichthouders prostitutie en inbrekerswerktuigen Programma Veiligheid Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Er dienen toezichthouders te worden aangewezen

Nadere informatie

Mantelzorgwaardering. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp. Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / BW-nummer. Portefeuillehouder B.

Mantelzorgwaardering. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp. Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / BW-nummer. Portefeuillehouder B. Openbaar Onderwerp Mantelzorgwaardering Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In de Wmo 2015 is vastgelegd dat gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk

Nadere informatie

Managementrapportage nieuwe Wmo en Jeugdhulp 1 e half jaar 2015

Managementrapportage nieuwe Wmo en Jeugdhulp 1 e half jaar 2015 Collegevoorstel Embargo tot persbriefing op 7 oktober 2015 Onderwerp Managementrapportage nieuwe Wmo en Jeugdhulp 1 e half jaar 2015 Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Benoeming wethouder L.C.M. Frings in gemeenschappelijke regelingen.

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Benoeming wethouder L.C.M. Frings in gemeenschappelijke regelingen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Benoeming wethouder L.C.M. Frings in gemeenschappelijke regelingen Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer W.J.A. Dijkstra Samenvatting In verband

Nadere informatie

Openbaar. Opvang en begeleiding uitgeprocedeerde asielzoekers. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel.

Openbaar. Opvang en begeleiding uitgeprocedeerde asielzoekers. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Opvang en begeleiding uitgeprocedeerde asielzoekers Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Asielzoekers die uitgeprocedeerd zijn en tussen de wal

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg

Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over dreigend faillissement TSN Thuiszorg Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 30 november

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college 1. De raadsinformatiebrief over 'Stand van zaken Meldpunt geen stage' vast te stellen.

Ter besluitvorming door het college 1. De raadsinformatiebrief over 'Stand van zaken Meldpunt geen stage' vast te stellen. Openbaar Onderwerp geen stage Programma BW-nummer Onderwijs Portefeuillehouder R.D. Helmer-Englebert Samenvatting In mei van dit jaar hebben wij de gemeenteraad Nijmegen via een raadsinformatiebrief een

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Uitvoering EU-richtlijn omgevingslawaai

Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Uitvoering EU-richtlijn omgevingslawaai Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitvoering EU-richtlijn omgevingslawaai Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer BW-01056 Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting Voor de

Nadere informatie

Openbaar Embargo tot 13 mei Subsidieverlening na overgang medewerkers van MEE naar NIM

Openbaar Embargo tot 13 mei Subsidieverlening na overgang medewerkers van MEE naar NIM Openbaar Embargo tot 13 mei 2016 Onderwerp Subsidieverlening na overgang medewerkers van MEE naar NIM Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In het kader van het ontwikkeltraject

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Openbaar Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst Stichting Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting In het

Nadere informatie

Openbaar. Beantwoording vragen van de fractie Eigenhuijsen en de fractie PvdA over de eigen bijdrage in de Jeugdwet

Openbaar. Beantwoording vragen van de fractie Eigenhuijsen en de fractie PvdA over de eigen bijdrage in de Jeugdwet Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen van de fractie Eigenhuijsen en de fractie PvdA over de eigen bijdrage in de Jeugdwet Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Themabijeenkomst Transitie Jeugdzorg Land van Cuijk

Themabijeenkomst Transitie Jeugdzorg Land van Cuijk Themabijeenkomst Transitie Jeugdzorg Land van Cuijk 2013 RICHTEN 2014 INRICHTEN 2015 VERRICHTEN Programma Beleidsplan Jeugdzorg 2015-2018 Verordening Jeugdzorg Budgetten Centrumregeling Beleidsplan en

Nadere informatie

Brief accountant over verklaring Stadsrekening 2015

Brief accountant over verklaring Stadsrekening 2015 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief accountant over verklaring Stadsrekening 2015 Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In april heeft ons College de Stadsrekening

Nadere informatie

Embargo tot 5 maart Ontmanteling waterkunstwerk Waalkade. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad

Embargo tot 5 maart Ontmanteling waterkunstwerk Waalkade. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad Collegevoorstel Embargo tot 5 maart 2015 Onderwerp Ontmanteling waterkunstwerk Waalkade Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting In 2009

Nadere informatie

Besluitvorming duurzaamheid doelgroepenvervoer

Besluitvorming duurzaamheid doelgroepenvervoer Openbaar Onderwerp Besluitvorming duurzaamheid doelgroepenvervoer Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder H. Tiemens; B. Frings; R. Helmer - Englebert Samenvatting In de aanbesteding van het vervoer

Nadere informatie

Subsidie zorg in onderwijstijd St. Maartenschool

Subsidie zorg in onderwijstijd St. Maartenschool Openbaar Onderwerp Subsidie zorg in onderwijstijd St. Maartenschool Programma Onderwijs BW-nummer Portefeuillehouders B. Frings en R. Helmer-Englebert Samenvatting De St. Maartenschool biedt speciaal onderwijs

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college 1. Brief aan de gemeenteraad van Nijmegen aangaande de stand van zaken met betrekking tot TSN vast te stellen.

Ter besluitvorming door het college 1. Brief aan de gemeenteraad van Nijmegen aangaande de stand van zaken met betrekking tot TSN vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Programma Zorg & Welzijn BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In november 2015 heeft TSN surseance van betaling aangevraagd. In veel gevallen leidt

Nadere informatie

Lening en subsidie Tafeltennis Nijmegen

Lening en subsidie Tafeltennis Nijmegen Openbaar Onderwerp Lening en subsidie Tafeltennis Nijmegen Programma Sport & Accommodaties BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Tafeltennis Nijmegen heeft in 2009 een tafeltennishal

Nadere informatie

Openbaar. Onderwerp Subsidieregelingen verduurzaming particulier woningbezit. Duurzaamheid. Portefeuillehouder H. Tiemens

Openbaar. Onderwerp Subsidieregelingen verduurzaming particulier woningbezit. Duurzaamheid. Portefeuillehouder H. Tiemens Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Subsidieregelingen verduurzaming particulier woningbezit Programma BW-nummer Duurzaamheid Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Ter stimulering van de verduurzaming

Nadere informatie

Subsidie Schoolmaatschappelijk Werk 2016

Subsidie Schoolmaatschappelijk Werk 2016 Openbaar Onderwerp Subsidie Schoolmaatschappelijk Werk 2016 Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Schoolbesturen binnen het voortgezet onderwijs (VO), het Samenwerkingsverband

Nadere informatie

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen.

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen. Openbaar Onderwerp Verkoop Arsenaal Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Delmo B.V. wil het gebouw Het Arsenaal kopen. Het Arsenaal (Arsenaalpoort 1-18) is

Nadere informatie

Onderwerp Subsidieaanvraag Alliantie VO inzake afbouw gesubsidieerde banen

Onderwerp Subsidieaanvraag Alliantie VO inzake afbouw gesubsidieerde banen Openbaar Onderwerp Subsidieaanvraag Alliantie VO inzake afbouw gesubsidieerde banen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer BW-01273 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting In het

Nadere informatie

Voorbereidingskrediet Skaeve Huse 2e locatie

Voorbereidingskrediet Skaeve Huse 2e locatie Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Voorbereidingskrediet Skaeve Huse 2e locatie Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In het coalitieakkoord is afgesproken dat de ontwikkeling

Nadere informatie

Raadscommissie 13 oktober 2014 Transitie Jeugdzorg Sint Anthonis

Raadscommissie 13 oktober 2014 Transitie Jeugdzorg Sint Anthonis Raadscommissie 13 oktober 2014 Transitie Jeugdzorg Sint Anthonis Annemiek van Woudenberg transitiemanager Land van Cuijk Jeannette Posthumus CJG manager Land van Cuijk 2013 RICHTEN 2014 INRICHTEN 2015

Nadere informatie

Managementrapportage ROB zorg en ondersteuning 2016

Managementrapportage ROB zorg en ondersteuning 2016 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Managementrapportage ROB zorg en ondersteuning 2016 Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met de Managementrapportage (marap) 2016

Nadere informatie

Gunning Dyslexie. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn.

Gunning Dyslexie. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp. Programma Zorg & Welzijn. Openbaar Onderwerp Gunning Dyslexie Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Voor 2017 moeten de zorgaanbieders voor de nieuwe Wmo en Jeugdhulp opnieuw gecontracteerd

Nadere informatie

Onttrekking middelen aan het gemeentefonds voor de organisatie van het referendum van 6 april 2016

Onttrekking middelen aan het gemeentefonds voor de organisatie van het referendum van 6 april 2016 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Onttrekking middelen aan het gemeentefonds voor de organisatie van het referendum van 6 april Programma Dienstverlening & Burgerzaken Portefeuillehouder H.M.F. Bruls

Nadere informatie

Vaststelling Jaarverslag Bureau Sociaal Raadslieden

Vaststelling Jaarverslag Bureau Sociaal Raadslieden Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststelling Jaarverslag 2015-2016 Bureau Sociaal Raadslieden Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Bureau Sociaal Raadslieden

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Subsidie Power2Nijmegen 2016

Subsidie Power2Nijmegen 2016 Openbaar Onderwerp Subsidie Power2Nijmegen 2016 Programma Duurzaamheid BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Vanuit het programma Duurzaamheid is jaarlijks subsidiebudget beschikbaar voor

Nadere informatie

Tarieven Ambulante ondersteuning, drang uur

Tarieven Ambulante ondersteuning, drang uur Tarieven Ambulante ondersteuning, drang 09.00 10.30 uur 1. Humanitas DMH 2. Plushome 3. St. Jeugdbescherming Gelderland 4. Stichting OnderDak 5. William Schrikker Groep 6. Zorggroep Kans Tarieven Ambulante

Nadere informatie

Zienswijze kaderbrief MGR

Zienswijze kaderbrief MGR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze kaderbrief MGR 2017-2018 Programma Economie & Werk / Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief / H. Bruls / B. van Hees Samenvatting De

Nadere informatie

G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017

G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017 G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017 Opgesteld door: G5 Team Bovenregionale Inkoop en Contractmanagement Datum: 26 mei 2016 Versie: ter bestuurlijke instemming naar inkoop G5 Vooraf Vanuit

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Subsidieregeling Maatregelen Overvalpreventie.

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Subsidieregeling Maatregelen Overvalpreventie. Openbaar Onderwerp Subsidieregeling Maatregelen Overvalpreventie Programma / Programmanummer Veiligheid / 1012 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Met het vaststellen van deze subsidieregeling

Nadere informatie

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen.

4. De bijgaande brief aan de Raad vast te stellen. Openbaar Onderwerp Budgetsubsidie Vluchtelingenwerk Oost Nederland 2014 Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Dit voorstel regelt de subsidieverlening

Nadere informatie

Vaststellen verzuimprotocol Beroeps en Volwassenen Educatie

Vaststellen verzuimprotocol Beroeps en Volwassenen Educatie Openbaar Onderwerp Vaststellen verzuimprotocol Beroeps en Volwassenen Educatie Programma / Programmanummer Onderwijs / 1073 BW-nummer Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Om schooluitval

Nadere informatie