Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener"

Transcriptie

1 Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk informatie over de door hem aangedragen innovatie. Het meesturen van aanvullende informatie in bijlagen is mogelijk, maar niet noodzakelijk. Alle ingediende informatie zal in het beoordelingsproces beschikbaar blijven. Het formulier dient opgestuurd te worden naar Daniël Mogendorff van het bureau BeBright ). Dit reactieformulier en eventuele bijlagen worden in het beoordelingsproces behandeld als openbare informatie. Op basis van de informatie van de indiener zal de werkgroep Innovatie uit de markt van de projectoverstijgende verkenning Piping haar indruk opstellen. De toepasbaarheid bij dijkversterkingen staat hierbij centraal. Vervolgens wordt het formulier naar Deltares gestuurd die een quick scan uitvoert op de inpassing in het wettelijk kader voor de toetsing van waterveiligheid. Het aldus gevulde deel A van dit reactieformulier wordt naar de beoordelingscommissie gestuurd. Deze verwerkt haar oordeel over rijpheid en kansrijkheid in deel B van dit formulier. Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener Indruk van de werkgroep Deze kolom wordt ingevuld door de werkgroep Indiener(s) Naam bedrijf 1 Contactgegevens Naam Functie Telefoonnummer adres Witteveen+Bos Rina Clemens groepsleider data-analyse en informatievoorziening rina.clemens@witteveenbos.com 2 Wat is de aard van uw bedrijf? Omvang Type activiteiten ca medewerkers, nationaal/internationaal ingenieursbureau

2 Expertise omschrijving: diverse ingenieursdiensten, waaronder waterbouw, statistiek en toegepaste wiskunde. 3 Reageert u mede namens andere partijen die betrokken zijn bij de innovatie? Zo ja, welke? 4 Heeft u bijlagen meegestuurd met dit formulier. Zo ja, welke? In dit geval brengen wij De Dataprofeet in als innovatie, een data-validatie toolbox. Wij passen De Dataprofeet toe in projecten, met als doel door te toetsen op de kwaliteit van data, het gebruik van data te verantwoorden en uiteindelijk beter onderbouwde beslissingen te nemen. nee ja, tevredenheidverklaring Waddenzeedijk Ameland, monitoringproef. Een referentie van een project waarin datavalidatie een belangrijke rol speelde.

3 5 Korte omschrijving van de innovatie: Hoe werkt de innovatie? Eventueel met verwijzingen naar andere documenten. Onze innovatie heet De Dataprofeet, een door Witteveen+Bos ontwikkelde datavalidatie-toolbox geschikt om data van meetreeksen real-time te controleren op kwaliteit door middel van datavalidatie. Intussen is De Dataprofeet in verschillende vormen beschikbaar: - De Dataprofeet kan zowel handmatig (door een adviseur) worden ingezet of volledig geautomatiseerd worden. In beide gevallen wordt de opdrachtgever volledig ontzorgt. De validatie wordt op maat gemaakt voor een meetnet en draait volledig automatisch. Ons product is in dit geval gevalideerde data. - Voor de meer specialistische gebruiker werkt Witteveen+Bos samen met Deltares. Intussen is een demo gerealiseerd van DDS-HYMOS. DDS-HYMOS is een applicatie binnen DeltaShell en Fews, waarin de datavalidatie-toolbox De Dataprofeet is opgenomen. Een specialistisch gebruiker kan met DDS-HYMOS zelfstandig tijdreeksen valideren met de beschikbare routines. Het werken binnen DeltaShell of FEWS heeft als voordeel dat een dataset kan worden gecontroleerd op kwaliteit, waarna de gecontroleerde dataset gebruikt kan worden in bijvoorbeeld DAM of andere software. DDS-HYMOS is vooralsnog als demo gerealiseerd. Het is ons inziens een kans (en innovatie) om DDS-HYMOS binnen POV Piping verder te ontwikkelen en geschikt te maken voor de markt. onduidelijke omschrijving. Ik snap niet waar de toolbox voor dient; datavalidatie van meetwaarden gebeurt altijd als onderdeel van de meettechniek (als het goed is, en anders is de techniek niet betrouwbaar) wat wordt er gevalideerd? Binnen de POV Piping kunnen maatregelen toegepast worden, waarbij een monitoringsysteem wordt geïmplementeerd. De Dataprofeet is ons inziens goed inzetbaar om onafhankelijk meetdata van deze monitoringsystemen te controleren op kwaliteit.

4 6 Is de innovatie reeds toegepast op het piping vraagstuk? Zo ja, waar en hoe? Eventueel met verwijzingen naar andere documenten. Datavalidatie, zoals met De Dataprofeet, heeft o.a. de volgende voordelen: - het geeft inzicht in de effectiviteit van het meetsysteem en maakt optimalisaties mogelijk; - bij verslechtering van het monitoringsysteem kan onderhoud worden ingepland; - bij het bereiken van kritische waarden is alarmering mogelijk; - inzichtelijk wordt wat de kwaliteit van de data is voor gebruik in een modelstudie (i.v.m. doorvertaling van onzekerheden); - opgenomen in een aanbesteding (en uitvoeringscontract) is de aannemer te sturen op datakwaliteit: de opdrachtgever krijgt goede data en een goed werkend monitoringsysteem. De opdrachtnemer kan met datavalidatie onderhoud en beheer optimaal inrichten; - inzichtelijk wordt welke meetgegevens onzeker zijn, zodat hierover gesproken kan worden en actie kan worden ondernomen. Ja, bij dijkversterking Ameland (zie referentie). Hier is datavalidatie toegepast op de data uit de in drie raaien in de dijk geïnstalleerde waterspanningsmeters. Na de datavalidatie is een meetreeks geselecteerd, waarmee een uitgebreide modelstudie is uitgevoerd voor het beoordelen van de veiligheid tegen piping. De monitoring was zinvol en heeft uiteindelijk kosten bespaard ten aanzien van de uit te voeren dijkversterking.

5 7 Hoe zou deze innovatie (een deel van) het piping-probleem op kunnen lossen? Denk hierbij aan: Hoe groot is het areaal van toepassing? Leidt de innovatie tot een snellere/betere/goedkopere aanpak van piping? Wordt de innovatie gebruikt bij het vaststellen van het pipingrisico? Wordt de innovatie gebruikt bij het versterken van een dijk op piping? Leidt de innovatie tot meer kennis over piping? 8 Wat onderscheidt uw oplossing van de bestaande oplossingen/technieken voor piping? 9 Verwacht u dat de innovatie een reductie in de kosten voor piping geeft? Op welke manier? 10 In welke fase is de ontwikkeling van uw innovatie? 1. Concept 2. Getest in laboratoriumsetting 3. Getest in 1 op 1 schaal proef 4. Geïmplementeerd in project Graag documenten toevoegen die uw antwoord onderbouwen. De controle van data zorgt ervoor dat onzekerheden gedurende het project worden gekwantificeerd en daarmee bespreekbaar zijn. Dit is nodig voor toepassing van data in modellen. Datasets waarvoor niet duidelijk is wat onzekerheden zijn maar wel worden toegepast, maakt ook de resultaten van een modelstudie onzeker. Onzekere modelresultaten zijn onwenselijk, als uiteindelijk veiligheidsbeslissingen genomen moeten worden. Datavalidatie in combinatie met een modelstudie hebben bij het project Dijkversterking Ameland ervoor gezorgd dat de uiteindelijk maatregel minder intensief kon worden uitgevoerd, waarmee kosten zijn bespaard. Oftewel deze innovatie onderschrijft het belang van datavalidatie, met name omdat de onzekerheden van gegevens verkleinen. Deze innovatie betreft een data-analyse / sofware oplossing. Ja. Binnen de POV piping worden mogelijk maatregelen getest, waarbij de effectiviteit alleen met monitoring kan worden vastgesteld. Controle van de monitoringresultaten is belangrijk. Wij kunnen met onze datavalidatie onafhankelijk controleren of de monitoringdata klopt. Voor Dijkversterking Ameland is de datavalidatie handmatig toegepast door een adviseur. Een software-toepassing van De Dataprofeet binnen een waterbouw-project is nog niet gerealiseerd. Dit behoort wel tot de mogelijkheden aangezien wij diverse softwareapplicaties hebben draaien voor andere toepassingen. Binnen de POV Piping zouden wij graag laten zien dat real-time validatie van meetgegevens ook binnen de waterbouw loont.

6 11 Heeft u een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar de innovatie als oplossing voor piping? 12 Hoe zeker is het dat de innovatie in technische zin kan werken voor toepassing op het pipingvraagstuk? Welke technisch/inhoudelijke hobbels worden voorzien? 13 Is de innovatie maakbaar en uitvoerbaar bij waterkeringen? Zijn hier knelpunten in te voorzien? 14 Wat is nodig om aan te tonen dat de innovatie voldoet/blijft voldoen aan de wettelijke eisen? (betrouwbaarheid) De innovatie lost het probleem van piping niet op. Wel zorgt het voor een betere besluitvorming. Zeker. Belangrijk is dat we sensordata kunnen ontvangen, rechtstreeks van de sensor of eventueel via een FTP-server. Vervolgens kunnen we data doorleveren. Het realiseren van een goede ICT-keten vraagt hierbij de aandacht. Ja, ervan uitgaande dat een monitoringsysteem geïnstalleerd wordt. De uitdaging is eerder procesmatig: wil je direct weten wat de kwaliteit van je data is en hoe zet je de controle op datakwaliteit in een contract. Hier hebben wij uitgebreide ervaring mee. n.v.t. 15 Is er nog een vervolgstap nodig om de innovatie toe te kunnen passen als commerciële aanbieding in een aanbesteding? Zo ja, welke? Zo nee, heeft u de innovatie al eens aangeboden in een aanbesteding? 16 Heeft u partners nodig bij de doorontwikkeling van uw innovatie? Zo ja welke? Ja, deze innovatie is bedoeld voor opdrachtgevers. Bij voorkeur zetten wij onze innovatie in, als onderdeel van een onafhankelijke kwaliteitsborging voor de aanbestedende dienst, oftewel aan de kant van de opdrachtgever. Datavalidatie helpt bij het sturen van de aannemer, het maakt de prestatie van de aannemer inzichtelijk door te toetsen op datakwaliteit. Dit zijn harde afspraken in een contract, die goed toetsbaar zijn. Nee, enkel een opdrachtgever die ons de kans geeft om deze innovatie toe te passen.

7 17 Overige opmerkingen Als er vragen zijn, neem gerust contact met mij op. 18 Quick scan door Deltares op inpassing in wettelijk kader waterveiligheid. Wat is er nodig om de innovatie te kunnen toetsen aan de wettelijke eisen ten aanzien van waterveiligheid? In de verwerking van de reactieformulieren zal Deltares gevraagd worden een quick scan uit te voeren naar de informatie die per innovatie nodig is om tot veilige toepassing te komen.

8 DEEL B: Beoordeling rijpheid en kansrijkheid door beoordelingscommissie (verantwoordelijkheid beoordelingscommissie) De leden van de beoordelingscommissie krijgen het formulier toegestuurd, waarbij de informatie van de indiener als wordt bijlage meegestuurd. Hen wordt gevraagd om ieder voor zich eerst een antwoord te geven op de onderstaande vragen. De formulieren worden dan teruggestuurd naar de werkgroep. Deze maakt een overzicht van de meningen van de leden. Dit overzicht dient samen met deel A en B als basis voor de discussie in de beoordelingscommissie. Onderbouwing werkingsprincipe Is de (technische) werking van de innovatie als oplossing voor piping voldoende stevig onderbouwd? Inpasbaarheid in het waterbeheer Past toepassing van de innovatie in de praktijk van de waterbeheerder (met name toetsing en ontwerp van waterkeringen)? Kansen voor commerciële toepassing Kan de innovatie tezijnertijd toegepast worden als kansrijke aanbieding in aanbestedingstrajecten voor dijkversterkingen of dijkonderzoek waar piping een rol, speelt? Toepasbaarheid op korte termijn Is de innovatie klaar voor commerciële toepassing? Drijvende kracht nodig voor ontwikkeling Zijn er voldoende financiële en menselijke middelen aanwezig om ontwikkeling te kunnen volbrengen? Is er voldoende drive bij de indieners? slecht matig goed uitstekend Weet niet/nvt Opmerkingen geen beoordeling gegeven. Het betreft geen innovatie, maar mogelijk een database met gegevens verwerking. De antwoorden van de individuele leden worden door de werkgroep in een overzicht geplaatst. Dit is de input voor de bespreking van de beoordelingscommissie.

9 Op basis van een bespreking van de oordelen van de commissieleden formuleert de commissie voor iedere ingebrachte innovatie een antwoord op de volgende twee vragen: 1. Wat is de meeste logische volgende stap in de ontwikkeling van deze innovatie? 2. Hoe schat u de kansen in dat deze innovatie tot commerciële toepassing voor waterkeringen gebracht kan worden waar piping een rol speelt?

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener. Grontmij Nederland B.V. (per heten wij Sweco Nederland B.V.

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener. Grontmij Nederland B.V. (per heten wij Sweco Nederland B.V. Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Formulier 3: Filter van natuurlijk materiaal

Formulier 3: Filter van natuurlijk materiaal Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Formulier 2: waterdoorlatend damwand

Formulier 2: waterdoorlatend damwand Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Formulier 1: aanbrengmethode damwand

Formulier 1: aanbrengmethode damwand Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

60 Slimme dijken. Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep

60 Slimme dijken. Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep 60 Slimme dijken Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener

Nadere informatie

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep

Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

24 Piping bij kunstwerken. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

24 Piping bij kunstwerken. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 24 Piping bij kunstwerken DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie

Nadere informatie

51 Stappenplan Hoogwaterbeheermaatregelen. Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping

51 Stappenplan Hoogwaterbeheermaatregelen. Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping 51 Stappenplan Hoogwaterbeheermaatregelen Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom

Nadere informatie

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener. Leon van Paassen, Dianne den Hamer, Technische Universiteit Delft.

Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener. Leon van Paassen, Dianne den Hamer, Technische Universiteit Delft. Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep

Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

07 Grachtelement. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

07 Grachtelement. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 07 Grachtelement DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie zij

Nadere informatie

26 Stochastisch en onverzadigd rekenen aan grondwaterstroming. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener

26 Stochastisch en onverzadigd rekenen aan grondwaterstroming. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener 26 Stochastisch en onverzadigd rekenen aan grondwaterstroming DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste

Nadere informatie

22 Cold case team. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

22 Cold case team. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 22 Cold case team DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie zij

Nadere informatie

18 Aardvark. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

18 Aardvark. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 18 Aardvark DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie zij ontvangen

Nadere informatie

19 Grondradar Tauw. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

19 Grondradar Tauw. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 19 Grondradar Tauw DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie zij

Nadere informatie

42 Productwijzer fysica

42 Productwijzer fysica 42 Productwijzer fysica Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener Indruk van de werkgroep Deze kolom wordt ingevuld door de werkgroep Indiener(s) Naam bedrijf 1 Contactgegevens

Nadere informatie

04 Trisoplast. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener

04 Trisoplast. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener 04 Trisoplast DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie zij ontvangen

Nadere informatie

02 Dantonit. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

02 Dantonit. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 02 Dantonit DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie zij ontvangen

Nadere informatie

23 Infraroodfoto s. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

23 Infraroodfoto s. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 23 Infraroodfoto s DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie zij

Nadere informatie

31 Piping CSI. Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep

31 Piping CSI. Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping. Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep 31 Piping CSI Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener

Nadere informatie

Soort informatie mail/voorstel/brochure Intakeformulier kansenscan Nauwkeurigheid van grondradar bij onderzoek naar piping

Soort informatie mail/voorstel/brochure Intakeformulier kansenscan Nauwkeurigheid van grondradar bij onderzoek naar piping 20 Grondradar Medusa DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie

Nadere informatie

13 Inspoelen met afdichtend materiaal. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

13 Inspoelen met afdichtend materiaal. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 13 Inspoelen met afdichtend materiaal DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer

Nadere informatie

11 Biogrout. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

11 Biogrout. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 11 Biogrout DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie zij ontvangen

Nadere informatie

41 Wellenwaker. Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener

41 Wellenwaker. Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener 41 Wellenwaker Informatie van de indiener Deze kolom wordt ingevuld door de indiener Indruk van de werkgroep Deze kolom wordt ingevuld door de werkgroep Indiener(s) Naam bedrijf 1 Contactgegevens Naam

Nadere informatie

25 Anisotropie watervoerende zandlaag. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie.

25 Anisotropie watervoerende zandlaag. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener. Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. 25 Anisotropie watervoerende zandlaag DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer

Nadere informatie

03 Prolock Toepassing B: waterdoorlatend kwelschermcombi. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener

03 Prolock Toepassing B: waterdoorlatend kwelschermcombi. DEEL A: Informatie verkregen van de indiener 03 Prolock Toepassing B: waterdoorlatend kwelschermcombi DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste

Nadere informatie

DEEL A: Informatie verkregen van de indiener

DEEL A: Informatie verkregen van de indiener 01 Sleufloze protectie Toepassing A: scherm van bindmiddelen gemaakt met de stabilisatie machine Toepassing B: Scherm van verticaal geotextiel en/of in combinatie met bindmiddel of drainzand Toepassing

Nadere informatie

datum afzender omschrijving Overige opmerkingen mail/voorstel/brochure HWBP kansenscan Sep 2014* Deltares André Koelewijn

datum afzender omschrijving Overige opmerkingen mail/voorstel/brochure HWBP kansenscan Sep 2014* Deltares André Koelewijn 10 Grof zand filter DEEL A: Informatie verkregen van de indiener Dit deel is een feitelijke weergave van de verkregen informatie. Hier geeft de werkgroep in eerste instantie kort weer welke informatie

Nadere informatie

De POV als vehikel van theorie naar praktijk. Annemiek Roeling - DGRW Jan Jaap Heerema RWS WVL

De POV als vehikel van theorie naar praktijk. Annemiek Roeling - DGRW Jan Jaap Heerema RWS WVL De POV als vehikel van theorie naar praktijk Annemiek Roeling - DGRW Jan Jaap Heerema RWS WVL Projectoverstijgende verkenningen Interessant als issue in aantal projecten speelt + er veel winst te behalen

Nadere informatie

SIOM: zelflerend systeem voor global greenhouse technology systems Bart Slager (TNO)

SIOM: zelflerend systeem voor global greenhouse technology systems Bart Slager (TNO) SIOM: zelflerend systeem voor global greenhouse technology systems Bart Slager (TNO) Het grotere kader rond SIOM TNO WERKT > 25 JAAR AAN INNOVATIE BINNEN DE GLASTUINBOUW SECTOR: CASTA voor ontwerp van

Nadere informatie

Toepassen van data-analyse in de afvalwaterketen

Toepassen van data-analyse in de afvalwaterketen Toepassen van data-analyse in de afvalwaterketen Dr. ir. Wouter Klein Wolterink 11 oktober 2018 2 Het idee Inzicht Data Optimalisatie Beheer 3 De praktijk Inzicht Data Valide data Informatie Optimalisatie

Nadere informatie

Project Dijkversterking Krimpen

Project Dijkversterking Krimpen Project Dijkversterking Krimpen Dijkversterking & UAV-gc Samenwerken met de opdrachtnemer Huub Verbruggen Projectmanager Dijkversterking Krimpen Even voorstellen Huub Verbruggen Projectmanager van beroep

Nadere informatie

Waterkwaliteitsportaal. Wat doet kwaliteit in de keten?

Waterkwaliteitsportaal. Wat doet kwaliteit in de keten? Waterkwaliteitsportaal Wat doet kwaliteit in de keten? Inhoud Wie / wat is het IHW De informatieketen van IHW Kwaliteit in de keten van IHW Uitdagingen Discussie Kengetallen IHW Samenwerkingsverband van

Nadere informatie

Analyse, nowcasting, forecasting & control

Analyse, nowcasting, forecasting & control Analyse, nowcasting, forecasting & control Een (toekomst)visie op het gebruik van metingen en modellen in het (stedelijk) waterbeheer Fons Nelen Nelen & Schuurmans Inhoud Gebruik van modellen en metingen

Nadere informatie

Taskforce Deltatechnologie - Werken in de Gouden Driehoek. Beeldverslag bijeenkomst 24 oktober 2017

Taskforce Deltatechnologie - Werken in de Gouden Driehoek. Beeldverslag bijeenkomst 24 oktober 2017 Taskforce Deltatechnologie - Werken in de Gouden Driehoek Beeldverslag bijeenkomst 24 oktober 2017 Inhoudsopgave Presentaties: o Taskforce Deltatechnologie 3 o Lessen uit Marker Wadden Roel Posthoorn,

Nadere informatie

1 DEMP Dutch Educational network Masters of Physiotherapy

1 DEMP Dutch Educational network Masters of Physiotherapy Rol van Innovator Onderliggende competentie is wetenschappelijk onderbouwen van fysiotherapeutisch handelen (Hullegie, et al. 2007). Deze competentie dient binnen het specialisme waarvoor vrijstelling

Nadere informatie

www.ddsc.nl www.ijkdijk.nl

www.ddsc.nl www.ijkdijk.nl IJKDIJK NIEUWSBRIEF www.ddsc.nl www.ijkdijk.nl JUNI 2013 Er is het afgelopen halfjaar veel gebeurd binnen het IJkdijk ontwikkelprogramma en dus is het hoog tijd voor een update. Uitvoering van de All-In-One

Nadere informatie

AIO- SVT Zuiddijk INTECH DYKE SECURITY SYSTEMS. Rapportage InTech-IDS AIO-SVT Zuiddijk 2012 V02

AIO- SVT Zuiddijk INTECH DYKE SECURITY SYSTEMS. Rapportage InTech-IDS AIO-SVT Zuiddijk 2012 V02 AIO- SVT Zuiddijk INTECH DYKE SECURITY SYSTEMS Eindrapport meetverslag piping Zuiddijk V02 IDS 12006 30 november 2012 1 van 10 Inhoudsopgave DEEL A FACTUAL REPORT... 3 1. ALGEMEEN:... 3 2. INSTRUMENTATIE

Nadere informatie

Op weg naar 2030 SGS congres 16 mei 2019 Drs. Ing. H.M. (Harry) Nieman

Op weg naar 2030 SGS congres 16 mei 2019 Drs. Ing. H.M. (Harry) Nieman Op weg naar 2030 SGS congres 16 mei 2019 Drs. Ing. H.M. (Harry) Nieman 1 Inhoud : Wat is en doet de NMD Herstructurering Harmonisatie Onderzoek Toekomst 2 Doelstellingen NMD: Landelijke geharmoniseerde

Nadere informatie

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen Monitoring SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat 19 2741SV Waddinxveen 1 Inhoudsopgave Monitoring...3 Introductie...3 Netwerkcomponenten...4 Back-up...4 Discovery...4 Poller...5 SNMP-traps...5 Maintenance...5

Nadere informatie

Delft-FEWS - HYMOS - MATROOS gebruikersdag Toekomst van datasystemen. 17 juni 2009

Delft-FEWS - HYMOS - MATROOS gebruikersdag Toekomst van datasystemen. 17 juni 2009 Delft-FEWS - HYMOS - MATROOS gebruikersdag 2009 Toekomst van datasystemen 17 juni 2009 Delft-FEWS - HYMOS - MATROOS gebruikersdag 2009 Toekomst van datasystemen bij Deltares 17 juni 2009 Deltares vanaf

Nadere informatie

Grip op grondwaterstanden. WarecoWaterData Februari 2015

Grip op grondwaterstanden. WarecoWaterData Februari 2015 Grip op grondwaterstanden WWD Maatwerkproducten U wilt inzicht, betrouwbare en continue grondwaterdata Data abonnement, totale ontzorging met apparatuur, validatie en WWD portal. U wilt aan de slag met

Nadere informatie

Dijken monitoren verbetert inzicht in werkelijke sterkte

Dijken monitoren verbetert inzicht in werkelijke sterkte Dijken monitoren verbetert inzicht in werkelijke sterkte Jeroen Mes, Niek Reichart (Dijk Monitoring Nederland) Nederland heeft een grote reputatie op het gebied van waterveiligheid. Toch kunnen we het

Nadere informatie

IPC. GeoBusiness Nederland Hans Hainje 19 juni 2014

IPC. GeoBusiness Nederland Hans Hainje 19 juni 2014 IPC GeoBusiness Nederland Hans Hainje 19 juni 2014 IPC-GOOD Innovatie Prestatie Contract Gezamenlijke Ontsluiting Omgevings Data Hans Hainje, afdelingshoofd Geo-ICT & Geo-Info, MUG Ingenieursbureau namens

Nadere informatie

Verslag Marktinformatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Havengelden Maandag 7 augustus uur WPC Rotterdam

Verslag Marktinformatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Havengelden Maandag 7 augustus uur WPC Rotterdam Verslag Marktinformatiebijeenkomst Europese Aanbesteding Havengelden Maandag 7 augustus 2017 10.00 12.00 uur WPC Rotterdam Vragen met betrekking tot het havengeldenproces Havenbedrijf Rotterdam richt zich

Nadere informatie

OTL voor Zuidasdok Ronald Bergs. BIM-Loket Kennisdag 7 Oktober 2016

OTL voor Zuidasdok Ronald Bergs. BIM-Loket Kennisdag 7 Oktober 2016 OTL voor Zuidasdok Ronald Bergs BIM-Loket Kennisdag 7 Oktober 2016 1 Programma 1. Aanleiding 2. Waarom? 3. Beoogde en inmiddels gerealiseerde meerwaarde 4. Verbeterpunten 5. Aanbeveling voor vervolg /

Nadere informatie

Protocol Bouwen in het gesloten seizoen aan primaire waterkeringen

Protocol Bouwen in het gesloten seizoen aan primaire waterkeringen Protocol Bouwen in het gesloten seizoen aan primaire waterkeringen Plan van Aanpak POV Auteur: Datum: Versie: POV Macrostabiliteit Pagina 1 van 7 Definitief 1 Inleiding Op 16 november hebben wij van u

Nadere informatie

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra

Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Automated Engineering White Paper Bouw & Infra Inhoudsopgave 1. Introductie 2 2. Wat is automated engineering? 3 3. Wanneer is Automated Engineering zinvol? 3 4. Wat zijn de stappen om een ontwerpproces

Nadere informatie

Kennis en de driehoek

Kennis en de driehoek Kennis en de driehoek Waterveiligheid en nhwbp Jan Aart van Twillert Content Kennis ontwikkeling : wat doen we eigenlijk allemaal op kennisgebied Vanuit de nhwbp opgave en de transities: - Voorbeeld voor

Nadere informatie

De waarde van datavalidatie voor beleid en beheer

De waarde van datavalidatie voor beleid en beheer De waarde van datavalidatie voor beleid en beheer Meet the difference Bram te Brake Eijkelkamp Soil & Water De waarde van datavalidatie voor beleid en beheer Gebruik van (water) data Datakwaliteit: Verzameling

Nadere informatie

Delft-FEWS, HYMOS & MATROOS Gebruikersdag 2011 dagvoorzitter: Marc van Dijk

Delft-FEWS, HYMOS & MATROOS Gebruikersdag 2011 dagvoorzitter: Marc van Dijk Delft-FEWS, HYMOS & MATROOS Gebruikersdag 2011 dagvoorzitter: Marc van Dijk Presentaties Gebruikersdag 2011 Presentaties Gebruikersdag 2011 Delft-FEWS, HYMOS & MATROOS Gebruikersdag 2011 Highlights projecten

Nadere informatie

Apeldoorn, de meest vernieuwende opdrachtgever

Apeldoorn, de meest vernieuwende opdrachtgever Apeldoorn, de meest vernieuwende opdrachtgever Sander Lubberhuizen Jos van Nuenen Teamleiders afdeling Ingenieursbureau Keuze voor nieuwe contractvormen Projectspecifieke omstandigheden Geen systematische

Nadere informatie

De nieuwste build van CarmenTV Injector heeft een aantal verbeterde en nieuwe functies.

De nieuwste build van CarmenTV Injector heeft een aantal verbeterde en nieuwe functies. CarmenTV Injector De nieuwste build van CarmenTV Injector heeft een aantal verbeterde en nieuwe functies. Het beginscherm van Injector vindt u hierboven. In het scherm ziet u een overzicht van taken, welke

Nadere informatie

Voorstel: Kennisnemen van het plan van aanpak beslistermijn bezwaarschriften

Voorstel: Kennisnemen van het plan van aanpak beslistermijn bezwaarschriften Plan van aanpak beslistermijn bezwaarschriften voor commissiebehandeling naam opsteller: P. Fuijk telefoonnummer: 377332 e-mail: p.fuijk@doetinchem.nl Voorstel: Kennisnemen van het plan van aanpak beslistermijn

Nadere informatie

Introductie. NAV performance. Derk Jan Oelemans. Manager Development, BI en E-Business Qurius Business Solutions

Introductie. NAV performance. Derk Jan Oelemans. Manager Development, BI en E-Business Qurius Business Solutions Introductie Microsoft Global Partner of the Year 2007 NAV performance Manager, BI en E-Business Qurius Business Solutions Performance domeinen Functionele alternatieven Datamodel wijzigingen standaard

Nadere informatie

Independer.nl verhoogt efficiency met BizTalk Server

Independer.nl verhoogt efficiency met BizTalk Server Independer.nl verhoogt efficiency met BizTalk Server Door het proces tussen aanvraag en afsluiten van een verzekering te automatiseren, verloopt het sneller en is de kans op fouten sterk afgenomen. Independer.nl

Nadere informatie

Verdiepende sessie Klinisch onderzoek MHM

Verdiepende sessie Klinisch onderzoek MHM Verdiepende sessie Klinisch onderzoek MHM Opbrengsten en actiepunten Woensdag 14 februari 2018 Sufficient clinical evidence Wat is voldoende klinisch bewijs (voor medische hulpmiddelen zonder directe relatie

Nadere informatie

SBR AAN DE BRON, de belofte. Wilko Stronks, Reeleezee

SBR AAN DE BRON, de belofte. Wilko Stronks, Reeleezee AAN DE BRON, de belofte Wilko Stronks, Reeleezee aan de bron Het proces en IT inrichting Behoefte aan meer efficiency Kansen op meer dienstverlening aan de bron De belofte Oplossing? Comptabele gegevens

Nadere informatie

Advies samenwerking TFDT met kennisinstellingen en ENW voor Hoogwaterbeschermingsprogramma.

Advies samenwerking TFDT met kennisinstellingen en ENW voor Hoogwaterbeschermingsprogramma. Advies samenwerking TFDT met kennisinstellingen en ENW voor Hoogwaterbeschermingsprogramma www.hoogwaterbescherming.nl Taskforce Deltatechnologie Datum: 25 februari 2014 Opbouw Vraagstelling Mission Statement

Nadere informatie

Zettingsvloeiing beleid en onderzoek. Geeralt van den Ham Hoite Detmar Kennisdag Inspectie Waterkeringen Arnhem, 19 maart 2015

Zettingsvloeiing beleid en onderzoek. Geeralt van den Ham Hoite Detmar Kennisdag Inspectie Waterkeringen Arnhem, 19 maart 2015 Zettingsvloeiing beleid en onderzoek Geeralt van den Ham Hoite Detmar Kennisdag Inspectie Waterkeringen Arnhem, 19 maart 2015 Plaatje ice age Kijk uit! Kans op zettingsvloeiing! Omvang probleem In derde

Nadere informatie

Opgave waterveiligheid en opties Procesinnovaties POV Holwerd aan Zee (Wetterskip, mei 2016)

Opgave waterveiligheid en opties Procesinnovaties POV Holwerd aan Zee (Wetterskip, mei 2016) Opgave waterveiligheid en opties Procesinnovaties POV Holwerd aan Zee (Wetterskip, mei 2016) Opgave waterveiligheid Westelijk van de veerdam is 2,3 km betonblokkenbekleding in de teen van de dijk afgetoetst

Nadere informatie

Beoordelen volgens de nieuwe normering. Paul Neijenhuis (TM Centraal Holland)

Beoordelen volgens de nieuwe normering. Paul Neijenhuis (TM Centraal Holland) Beoordelen volgens de nieuwe normering en dan Paul Neijenhuis (TM Centraal Holland) Inhoud Context toetsen volgens de nieuwe normering Toetsen: nadere veiligheidsanalyse Vervolg: bepalen van urgentie Belangrijkste

Nadere informatie

Cursus Databeheer WBI en de nieuwe normering

Cursus Databeheer WBI en de nieuwe normering Cursus Databeheer WBI en de nieuwe normering Doelgroep Gegevensbeheerder/GIS specialisten en beoordelaars (als duo inschrijven) Instapniveau HBO met enkele jaren beoordelingservaring en/of gegevensbeheer

Nadere informatie

Goed op weg met de Mobiliteitsscan? Discussieer mee aan de hand van P+R als voorbeeldmaatregel.

Goed op weg met de Mobiliteitsscan? Discussieer mee aan de hand van P+R als voorbeeldmaatregel. Goed op weg met de Mobiliteitsscan? Discussieer mee aan de hand van P+R als voorbeeldmaatregel. Henk Tromp Hans Voerknecht Dirk Bussche (Henk Tromp en Dirk Bussche zijn werkzaam bij Goudappel Coffeng,

Nadere informatie

Toekomstvisie HYMOS. Op basis van een lange historie. Astrid Janssen 29 mei 2008

Toekomstvisie HYMOS. Op basis van een lange historie. Astrid Janssen 29 mei 2008 Toekomstvisie HYMOS Op basis van een lange historie Astrid Janssen 29 mei 2008 Inhoud Waar komen we vandaan? 30 jaar HYMOS-historie Wat zijn de ontwikkelingen nu? trend in de afgelopen tijd Wat wordt de

Nadere informatie

DESIGN BY PERFORMANCE IS EEN SOFTWARE GEDREVEN METHODE OM DE GEBOUWDE OMGEVING TE OPTIMALISEREN. INZENDING ARC-AWARDS INNOVATIE

DESIGN BY PERFORMANCE IS EEN SOFTWARE GEDREVEN METHODE OM DE GEBOUWDE OMGEVING TE OPTIMALISEREN. INZENDING ARC-AWARDS INNOVATIE DESIGN BY PERFORMANCE IS EEN SOFTWARE GEDREVEN METHODE OM DE GEBOUWDE OMGEVING TE OPTIMALISEREN. INZENDING ARC-AWARDS INNOVATIE IN EXTREEM KORTE TIJD BESLISSINGEN NEMEN OP BASIS VAN FEITEN ARCHITECTONISCH

Nadere informatie

Opgaven en dilemma s dijkprojecten

Opgaven en dilemma s dijkprojecten Opgaven en dilemma s dijkprojecten Duurzaamheid & ruimtelijke kwaliteit in het Hoogwaterbeschermingsprogramma 5 juni 2018 Regina Havinga Inhoud presentatie 1 Opgave van het Hoogwaterbeschermingsprogramma

Nadere informatie

ORBIS SOFTWARE TASKCENTRE INTEGREERT

ORBIS SOFTWARE TASKCENTRE INTEGREERT ORBIS SOFTWARE PRESENTEERT DE WEBINAR TASKCENTRE INTEGREERT COMMERCIEEL PRESENTATOR: GERARD KLOKGIETERS, ORBIS SOFTWARE VRIJDAG 27 JANUARI 2017 AANVANG: 10:00UUR TASKCENTRE INTEGREERT ALGEMENE INTRODUCTIE

Nadere informatie

Handleiding Klinimetrie aanlevering Achmea Versie April 2015 HANDLEIDING. Klinimetrie aanlevering Achmea

Handleiding Klinimetrie aanlevering Achmea Versie April 2015 HANDLEIDING. Klinimetrie aanlevering Achmea HANDLEIDING Klinimetrie aanlevering Achmea 1 KLINIMETRIE AANLEVERING ACHMEA 2 VOORWAARDEN 2.1 Om gegevens te kunnen verzamelen en versturen, moeten uw computer en ook uw dossiers aan bepaalde eisen voldoen

Nadere informatie

Aanpak: Punten om op te letten of om op te controleren bij het gebruik van de assemblagetool.

Aanpak: Punten om op te letten of om op te controleren bij het gebruik van de assemblagetool. Voorbeeld Aandachtspunten en checks bij het assembleren Keywords Assembleren, Assemblagetool Indiener voorbeeld Kin Sun Lam en Han Knoeff, Deltares Kinsun.lam@deltares.nl, han.knoeff@deltares.nl Type voorbeeld

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen SBIR Artificiële intelligentie 2019

1 e Nota van Inlichtingen SBIR Artificiële intelligentie 2019 1 e Nota van Inlichtingen SBIR Artificiële intelligentie 2019 Versie 16 mei 2019 Deze nota bevat de vragen die tijdens de informatiebijeenkomst zijn gesteld en via e-mail zijn binnengekomen met de antwoorden

Nadere informatie

Intro JIP MoBaMo-BES. Deltares.

Intro JIP MoBaMo-BES. Deltares. Intro JIP MoBaMo-BES Deltares Ivo.Pothof@deltares.nl Model-geBaseerde Monitoring Bodem Energie Systemen Aanleiding KP Bodemenergie Thema Beoordelingskader BES (prestaties deellast) Brainstormgroep (feb

Nadere informatie

Auteur Kenmerk Versie 1.0 Datum Bestandnaam Status Definitief. NK Software Testen 2017

Auteur Kenmerk Versie 1.0 Datum Bestandnaam Status Definitief. NK Software Testen 2017 Auteur Versie 1.0 Datum 01-05-2017 Bestandnaam Definitief NK Software Testen 2017 Inhoudsopgave 1 Distributie lijst 3 2 Management samenvatting 4 2.1 Opdracht 4 2.2 Scope van de opdracht 4 2.3 tabel 5

Nadere informatie

IT-audit in vogelvlucht. Jeanot de Boer 24 april 2012

IT-audit in vogelvlucht. Jeanot de Boer 24 april 2012 IT-audit in vogelvlucht Jeanot de Boer 24 april 2012 Agenda Introductie Wat is IT-audit Hoe is IT-audit in Nederland geregeld? Het IT-audit proces Wat is de toegevoegde waarde van IT-audit Enkele praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Aanbestedingsplanning & innovatiestrategie

Aanbestedingsplanning & innovatiestrategie Aanbestedingsplanning & innovatiestrategie 16 april 2019 Inhoud: Marktstrategie Innovatie strategie Waarom (daarom) deze marktconsultatie & marktinformatiedag Innovatiepartnerschap? Concept aanbestedingsplanning

Nadere informatie

POV. Drainagetechnieken voor dijkversterking POV publicatie klaar voor gebruik. Hendrik Meuwese Witteveen+Bos Hans van Meerten Deltares

POV. Drainagetechnieken voor dijkversterking POV publicatie klaar voor gebruik. Hendrik Meuwese Witteveen+Bos Hans van Meerten Deltares Drainagetechnieken voor dijkversterking POV publicatie klaar voor gebruik Hendrik Meuwese Witteveen+Bos Hans van Meerten Deltares 22 november 2018 POV MACRO STABILITEIT Drainconstructie als verbetermaatregel

Nadere informatie

Site Acceptance Test opwerkingsinstallatie

Site Acceptance Test opwerkingsinstallatie Site Acceptance Test opwerkingsinstallatie Dit document beschrijft de nut en noodzaak voor de Site Acceptance Test en het plan en criteria voor de uitvoering van de test. Inleiding Binnen het Flexigas

Nadere informatie

Data Warehouse. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V.

Data Warehouse. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V. Data Warehouse Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 VERSIEBEHEER... 3 2 DOEL VAN

Nadere informatie

Vitale assets. Elektriciteitsverbruik als graadmeter voor conditiegestuurd onderhoud

Vitale assets. Elektriciteitsverbruik als graadmeter voor conditiegestuurd onderhoud Vitale assets Elektriciteitsverbruik als graadmeter voor conditiegestuurd onderhoud Elektriciteitsverbruik als graadmeter Big Data Pilot: De slimme sluis Met eenvoudige energiesensoren kunnen we het onderhoud

Nadere informatie

ONAFHANKELIJK EN PROFESSIONEEL. "Een mooie basis voor ons CRM-plan voor het komende jaar" DE 10 CRM-SLEUTELELEMENTEN

ONAFHANKELIJK EN PROFESSIONEEL. Een mooie basis voor ons CRM-plan voor het komende jaar DE 10 CRM-SLEUTELELEMENTEN CRM QUICKSCAN In 1 dag een analyse van je huidige en gewenste situatie op het gebied van customer relationship management Met heldere aanbevelingen om praktisch aan de slag te gaan ONAFHANKELIJK EN PROFESSIONEEL

Nadere informatie

Opdrachtgever: Jan van der Laan

Opdrachtgever: Jan van der Laan Onderwerp: Vervanging telemetrie onderstations kwantiteit Nummer: Bestuursstukken\2558 Agendapunt: 6 DB: Ja 19-2-2018 BPP: Nee FAZ: Ja 14-3-2018 VVSW: Ja 14-3-2018 AB: Ja 28-3-2018 Opsteller: Bokke Postma,

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van EMVI criteria bij een project

Handleiding voor het maken van EMVI criteria bij een project Handleiding voor het maken van EMVI criteria bij een project Algemeen Bij aanbestedingen is het gunningcriterium lang niet altijd meer de laagste prijs. Bij EMVI (economisch meest voordelige inschrijving

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio

Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio Controleprotocol Jaarverantwoording Maatwerkvoorziening Hulp bij het huishouden 2015 Inhoud 1 Algemeen... 2 1.1 Doel... 2 1.2 Procedure... 2 2 Onderzoeksaanpak...

Nadere informatie

FS E. FORUM STANDAARDISATIE 13 december Advies. Agendapunt: 3E Betreft: Intake-advies voor Grip op SSD Aan:

FS E. FORUM STANDAARDISATIE 13 december Advies. Agendapunt: 3E Betreft: Intake-advies voor Grip op SSD Aan: FS 171213.3E Forum Standaardisatie www.forumstandaardisatie.nl info@forumstandaardisatie.nl Bureau Forum Standaardisatie gehuisvest bij Logius Postadres Postbus 96810 2509 JE Den Haag Bezoekadres Wilhelmina

Nadere informatie

Beheer - Noodmaatregelen. Ludolph Wentholt

Beheer - Noodmaatregelen. Ludolph Wentholt Beheer - Noodmaatregelen Ludolph Wentholt 15-06-2015 Inhoud van de presentatie Systeemsprong Risicobenadering Nieuwe normering Zorgplicht (proces en inhoud) Schets the world according to garp PIW initiatief

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Stappenplan Social Return

Stappenplan Social Return Stappenplan Social Return Samen maken we meer mogelijk! Leeswijzer Voor je ligt het Stappenplan Social Return van de Gemeente Nijmegen. In dit stappenplan staat beschreven hoe Social Return wordt toegepast

Nadere informatie

Uitdagingen performancetesten in een Agile omgeving Best Practices & Demo

Uitdagingen performancetesten in een Agile omgeving Best Practices & Demo Uitdagingen performancetesten in een Agile omgeving Best Practices & Demo Henrik Rexed & Joerek van Gaalen Voorstellen Joerek van Gaalen Performancetest specialist sinds 2005 Sinds 2014 CTO Computest Voorstellen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Alexander Concept

Aanmeldingsformulier Alexander Concept Voorkeur trainingsdatum: Stuurt u deze vragen geheel ingevuld en ondertekend aan ons terug. Wanneer wij dit formulier ontvangen hebben, nemen wij contact met u op om samen met u te bespreken of u klaar

Nadere informatie