van der windt packaging solutions and services Vuilniszakken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "van der windt packaging solutions and services Vuilniszakken"

Transcriptie

1 van der windt packaging solutions and services Vuilniszakken

2 Geen afval de deur uit zonder de juiste zak! Afvalzakken zijn onmisbaar. De kwaliteit moet goed zijn want niets is zo vervelend als een afvalzak die openscheurt. Voor iedere plaats, toepassing en werkplek heeft Van der Windt de juiste zak zodat aan alle wensen kan worden voldaan. De afvalzakken zijn gemaakt en samengesteld met de maximale aandacht voor de laagst mogelijke milieubelasting. Waar mogelijk hebben we gekozen voor gerecycled plastic en daarnaast voor de optimale mix van grondstoffen. Dat is wel zo duurzaam! We hebben een bijzonder ruim standaard assortiment afvalzakken, maar uiteraard is het ook mogelijk zakken te laten produceren naar eigen wens en eventueel met een bedrukking. Daarover informeren wij u graag. Aandacht voor het milieu Alle afvalzakken van Van der Windt zijn gemaakt van recyclebare grondstoffen en kunnen na sortering uit het afval van de verwerkers weer ingezet worden voor nieuwe producten.

3 Powersterko: sterk in afvalverwerking en in milieuvriendelijkheid Powersterko is hét merk voor HDPE afvalzakken, herkenbaar aan de witte dozen. Kwaliteit staat voorop. Een afvalzak moet natuurlijk wél doen wat een afvalzak moet doen. En dat is veel afval kunnen dragen. Daarom is er voor iedere afvalstroom een geschikte zak. Geef plastic een tweede leven als LDPE afvalzak Wat is het toppunt van recycling? Antwoord: plastic afval verwerken tot afvalzak! Onze LDPE afvalzakken zijn gemaakt van gerecycled plastic. Plastic dat afvalverwerkers verzamelen is prima geschikt als grondstof voor de productie van afvalzakken. Daarmee krijgt het plastic afval een tweede leven. Het bekendste voorbeeld is de KOMO zak. Zo zijn er nog veel meer typen in het assortiment, in verschillende maten en uitvoeringen. LDPE afvalzakken zijn uitstekend in te zetten voor zwaardere toepassingen zoals in de horeca en bij evenementen De voordelen van LPDE op een rij Veel formaten uit voorraad leverbaar De speciale mix van grondstoffen zorgt voor een optimale sterkte met een zo n laag mogelijke milieubelasting. En voor een duurzame afvalzak betaalt u zeker niet meer dan u gewend bent. De voordelen van Powersterko op een rij Veel formaten uit voorraad leverbaar Constante kwaliteit Gemaakt van gerecycled plastic of van eersteklas materialen Geschikt voor de zwaardere toepassingen Constante kwaliteit Gemaakt van gerecycled plastic Minder milieubelastend Geschikt voor de zwaardere toepassingen Nu ook voedselveilige afvalzakken van LDPE/HDPE Wilt u zeker weten dat de zakken die u gebruikt voldoen aan de eisen op het gebied van voedselveiligheid? Dat is niet standaard voor zakken die van gerecycled plastic worden gemaakt. Daarom kunt u naast het reguliere assortiment ook kiezen uit een assortiment LDPE/HDPE zakken van virgin materialen. Polyethyleen is een kunststof die veel toepassingen kent. Het materiaal is afkomstig van aardolie waaruit LDPE en HDPE wordt vervaardigd. LDPE is een afkorting wat staat voor: Low Density Polyethylene; dit is een soepel en taai materiaal. HDPE is een afkorting voor: High Density Polyethylene; dit is een wat stugger materiaal en heeft een hoge doorprikweerstand. Beide materialen zijn goed te recyclen zodat het materiaal een tweede leven krijgt.

4 Wenterra, de afvalzak die nooit op is Nu ook CO 2-neutral uw afval verwerken! Wilt u afvalzakken gebruiken en het ook milieu minder belasten? Samen met de Climate Neutral Group bieden we u de mogelijkheid de impact van het materiaal en productie op het milieu te neutraliseren. Van productie tot afvalfase. Van elke fase in het proces is duidelijk wat de milieu gevolgen zijn. Die gevolgen kunt u compenseren via de Climate Neutral Group. De geringe meerkosten investeert de Climate Neutral Group in projecten die aantoonbaar bijdragen aan een verlaging van de CO 2 -uitstoot. Bij Van der Windt Verpakking kunt u elke afvalzak CO 2 -neutraal bestellen. compostable kompostierbar composteerbaar Wenterra afvalzakken zijn gemaakt van het (Bio)plastic van de toekomst: maïs en aardappelzetmeel. Dat zijn grondstoffen die hernieuwbaar zijn en dus nooit op zijn. Wenterra afvalzakken zijn herkenbaar aan het Kiemplant-logo en volledig gecertificeerd door DINCERTCO en Vinçotte. De voordelen van Wenterra op een rij Bio-afval samen met de zak in de biobak Diverse formaten beschikbaar Water- en scheurbestendig Bevordert de inzameling van bio-afval Houd de biobak schoon Grondstoffen op basis van zetmeel, niet van minerale olie De voordelen van CO 2 Neutral op een rij Veel formaten uit voorraad leverbaar Constante kwaliteit Minder milieubelastend Unieke combinatie van materialen Eigen productie in Europa Papieren Afvalzakken Papieren Afvalzakken worden gemaakt van een sterk meerlaags kraftpapier. Door de rechte bodem zijn ze makkelijk te vullen met zowel droog als vochtig afval. Prima geschikt voor zware toepassingen. Papieren Afvalzakken worden voor vele toepassingen ingezet en worden veel toegepast in de internationale scheepvaart. Ook ideaal om uw groene container schoon te houden waar de zak wordt gecomposteerd met uw groen afval. Vraag vrijblijvend advies aan bij uw contactpersoon binnen Van der Windt Verpakking.

5 Hoe bereken ik het formaat van mijn afvalzak? Ronde afvalbak Hoe bereken ik de breedte van de zak? (De ø diameter van de bak) x (3,14) waarna je vervolgens de uitkomst deelt door 2 = de breedte van de zak Hoe bereken ik de lengte van de zak? De hoogte van de bak + de halve diameter + 10 cm voor de overslag = de lengte van de zak Ø Voorbeeld: We willen graag een zak voor een ronde afvalbak waarvan het formaat: ø 38 cm x 50 cm hoog is. Dit berekenen we als volgt: Breedte van de zak is: 38 x 3,14 : 2 = 60 cm Lengte van de zak is: 50 + (ø 38 : 2) + 10 = 80 cm H * Wanneer u niet op een rond getal uitkomt kunt u de uitkomst naar boven afronden. Rechthoekige of vierkante bak : Hoe bereken ik de breedte van de zak? (De hoogte van de bak x 2) + (de breedte van de bak x 2) : (gedeeld door 2) = de breedte van de zak Hoe bereken ik de lengte van de zak? (De hoogte van de bak + 1) x (de helft van de breedte) + 10 cm voor de overslag B Voorbeeld: We willen graag een zak voor een vierkante afvalbak waarvan het formaat: (B) 50 x (L) 20 x (H) 75 cm is. H Dit berekenen we als volgt: Breedte van de zak is: (2 x 50) x ( 2 x 20) : 2 = 70 cm Lengte van de zak is: (75) + (50 : 2) + 10 cm = 110 cm L

6 Laat uw afvalzak reclame voor u maken! Uw afvalzak meer herkenbaarheid meegegeven? Goed idee! Het blijkt dat bedrukte afvalzakken minder snel of zelfs helemaal niet worden meegenomen voor privégebruik. Dat heeft een positief effect op het verbruik. Onze studio maakt graag een ontwerp voor op uw afvalzak. De bedrukking of opdruk bijvoorbeeld met uw logo en/of bedrijfsnaam. Het voordeel van onze eigen studio is dat alles voor u wordt geregeld, van het ontwerp tot en met drukklaar maken. Bespreek de mogelijkheden eens met een van onze creatieve specialisten. En laat u verrassen met een ontwerp op maat. En door het gebruik van Powersterko zakken zit het ook met de kwaliteit wel goed! De voordelen van reclame Meer herkenbaarheid Daling van het gebruik Tot wel 5 kleuren te bedrukken Powersterko kwaliteit van der windt packaging solutions and services

ASSORTIMENT AFVALZAKKEN

ASSORTIMENT AFVALZAKKEN ASSORTIMENT AFVALZAKKEN EURO PRODUCTS AFVALZAKKEN VOOR IEDERE BRANCHE EEN OPLOSSING Afvalzakken zijn onmisbaar. De kwaliteit moet goed zijn want niets is zo vervelend als een afvalzak die openscheurt.

Nadere informatie

BIODORE GO NATURAL EXPLORE FOOD EXPLORE NATURE EXPLORE DRINKS EXPLORE FESTIVALS EXPLORE YOURSELF EXPLORE PEOPLE

BIODORE GO NATURAL EXPLORE FOOD EXPLORE NATURE EXPLORE DRINKS EXPLORE FESTIVALS EXPLORE YOURSELF EXPLORE PEOPLE BIODORE GO NATURAL Disposables en verpakkingen, gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Biodore toont ons de natuur in al haar schoonheid. Biodore laat ons de veelzijdigheid van de natuur ervaren.

Nadere informatie

Compostable concept. Verpakkingen met een end-of-life oplossing. KOPLOPER in verpakkingen en disposables

Compostable concept. Verpakkingen met een end-of-life oplossing. KOPLOPER in verpakkingen en disposables Compostable concept Verpakkingen met een end-of-life oplossing KOPLOPER in verpakkingen en disposables Als bedrijf wilt u natuurlijk bijdragen aan een beter milieu. Dit kan op veel verschillende manieren.

Nadere informatie

BIODORE GO NATURAL EXPLORE NATURE EXPLORE FESTIVALS

BIODORE GO NATURAL EXPLORE NATURE EXPLORE FESTIVALS BIODORE GO NATURAL Disposables en verpakkingen, gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Biodore toont ons de natuur in al haar schoonheid. Biodore laat ons de veelzijdigheid van de natuur ervaren.

Nadere informatie

BIODORE GO NATURAL. tot zijn recht komt. Voor iedere werknemer in de

BIODORE GO NATURAL. tot zijn recht komt. Voor iedere werknemer in de BIODORE GO NATURAL Disposables en verpakkingen, gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Biodore toont ons de natuur in al haar schoonheid. Biodore laat ons de veelzijdigheid van de natuur ervaren.

Nadere informatie

Factsheet: biologisch afbreekbare kunststof verpakkingen

Factsheet: biologisch afbreekbare kunststof verpakkingen Factsheet: biologisch afbreekbare kunststof verpakkingen Kennisinstituut Duurzaam Verpakken Factsheet, augustus 2018 1 Introductie In de afgelopen periode is een brede discussie ontstaan over de vraag

Nadere informatie

Duurzame laminaten. Maart 2015. Patrick Gerritsen/ Maurice Geerlings

Duurzame laminaten. Maart 2015. Patrick Gerritsen/ Maurice Geerlings Maart 2015 Patrick Gerritsen/ Maurice Geerlings 1 Inhoud: Bio4Pack BV en PG Kaas? Hoe werken we? Wat zijn composteerbare verpakkingen en hoe herken je ze? Wat zijn hernieuwbare verpakkingen en hoe herken

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

CODES Binnenformaat Type Kleur Verk.eenh. Aantal/pallet

CODES Binnenformaat Type Kleur Verk.eenh. Aantal/pallet HOE HET JUISTE FORMAAT VOOR UW OMSLAGEN BESTELLEN : 1- De lengte en breedte van het te verpakken product meten. 2- Bij elke afmeting de dikte van het product toevoegen. 3- Een bijkomende marge voorzien

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

Optimale hygiëne. Goede hygiëne is van groot belang voor iedereen. Bacteriën zijn een belangrijke oorzaak voor ziekteverzuim.

Optimale hygiëne. Goede hygiëne is van groot belang voor iedereen. Bacteriën zijn een belangrijke oorzaak voor ziekteverzuim. Hygiëne producten Optimale hygiëne Goede hygiëne is van groot belang voor iedereen. Bacteriën zijn een belangrijke oorzaak voor ziekteverzuim. Er is een efficiënte en eenvoudige manier om te vermijden

Nadere informatie

Hoe festivals de overstap kunnen maken naar een (meer) circulaire drankverpakking. Gumbeer. Marc Breugem & Kayleigh de Ruiter

Hoe festivals de overstap kunnen maken naar een (meer) circulaire drankverpakking. Gumbeer. Marc Breugem & Kayleigh de Ruiter Hoe festivals de overstap kunnen maken naar een (meer) circulaire drankverpakking Gumbeer Marc Breugem & Kayleigh de Ruiter Leeswijzer Dit document beschrijft hoe festivals de overstap kunnen maken naar

Nadere informatie

Design for Recycling is zelden one size fits all. Niels van Marle Brussel, 3 oktober 2018

Design for Recycling is zelden one size fits all. Niels van Marle Brussel, 3 oktober 2018 Design for Recycling is zelden one size fits all Niels van Marle Brussel, 3 oktober 2018 Design voor Recycling, is zelden one size fits all De onderwerpen: Waarom ook alweer duurzaam verpakken? Welke basisprincipes

Nadere informatie

7,5oz/ 180ml - Vending

7,5oz/ 180ml - Vending 7,5oz/ 180ml - Vending 70,3 mm Totaalinhoud: 220ml Schenkinhoud: 180ml 93 mm 46 mm 93 mm Diameter bovenkant 70.3 mm Diameter bodem 46 mm Totaalinhoud 180 ml Schenkinhoud 160 ml Artikelnr 60106 Dozen per

Nadere informatie

BIODORE EXPLORING NEVER STOP. go natural

BIODORE EXPLORING NEVER STOP. go natural NEVER STOP EXPLORING BIODORE go natural Ontdek en beleef al het mooie wat de natuur ons te bieden heeft met de disposables en verpakkingen van Biodore BIODORE GENIETEN MET EEN GOED GEVOEL De disposables

Nadere informatie

BEDRUKKINGEN SPECIAL GEPERSONALISEERDE. 012.250.250 012.260.270 www.rajapack.be UW MERK IN DE KIJKER! BINNEN 24 U!

BEDRUKKINGEN SPECIAL GEPERSONALISEERDE. 012.250.250 012.260.270 www.rajapack.be UW MERK IN DE KIJKER! BINNEN 24 U! SPECIAL GEPERSONALISEERDE BEDRUKKINGEN UW MERK IN DE KIJKER! KLEINE OF GROTE HOEVEELHEDEN OFFERTE BINNEN 24 U! 012.250.250 012.260.270 www.rajapack.be BEDRUKT OP MAAT! Wij bieden u een 100% pasklare oplossing

Nadere informatie

Kunststofvervuiling is één van de grootste milieu problemen die nu veel aandacht krijgt van politiek, media en consumenten

Kunststofvervuiling is één van de grootste milieu problemen die nu veel aandacht krijgt van politiek, media en consumenten Kunststofvervuiling is één van de grootste milieu problemen die nu veel aandacht krijgt van politiek, media en consumenten Nieuwe richtlijn vanuit de Europese Commissie Uitgangspunt is om maatregelen te

Nadere informatie

Bio is een marketing kreet. Die veel te vaak wordt misbruikt

Bio is een marketing kreet. Die veel te vaak wordt misbruikt Bio is een marketing kreet Die veel te vaak wordt misbruikt Bio based plastics Besparing aardolie is onnodig Besparing aardolie is vaak fictie CO2 besparing is niet bewezen Grondstof productie gaat vaak

Nadere informatie

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & NORTH RIVER ÉCHT DUURZAAM PRODUCEREN 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

Overzicht. Knaphouders en Knapzakken. KNAPZAK Het meest effectieve inzamelsysteem. Knapzak Benelux BV. Kraaivenstraat 36-09. NL-5048 AB Tilburg

Overzicht. Knaphouders en Knapzakken. KNAPZAK Het meest effectieve inzamelsysteem. Knapzak Benelux BV. Kraaivenstraat 36-09. NL-5048 AB Tilburg Knapzak Benelux BV KNAPZAK Het meest effectieve inzamelsysteem Overzicht Knaphouders en Knapzakken Kraaivenstraat 36-09 NL-5048 AB Tilburg Tel. +31 (0)13-543 11 10 Fax +31 (0)13-468 30 75 info@knapzak.nl

Nadere informatie

Cateringschaal ovaal aluminium

Cateringschaal ovaal aluminium BBQ folder Cateringdozen dessin Sabro, Verde & Parelmoer Sabro Verde Caterwaredoos Sabro 36,0 x 25,0 x 8 cm 100 stuks Caterwaredoos Sabro 46,0 x 31,0 x 8 cm 50 stuks Caterwaredoos Sabro 55,0 x 37,6 x 8

Nadere informatie

ENGELS. modulair en eenvoudig te combineren. voor diverse fracties. onderzetwagen en andere accessoires optioneel AFVALSCHEIDEN ECOMODULES

ENGELS. modulair en eenvoudig te combineren. voor diverse fracties. onderzetwagen en andere accessoires optioneel AFVALSCHEIDEN ECOMODULES modulair en eenvoudig te combineren voor diverse fracties onderzetwagen en andere accessoires optioneel ENGELS voor maatwerk afvalscheiding OP MAAT compact en handig: een 30 liter papierunit gecombineerd

Nadere informatie

Future proof plastics recycling

Future proof plastics recycling Future proof plastics recycling 19-11-2018 Morssinkhof-Rymoplast Groep Groep van 9 bedrijven actief in kunststof recycling Opgericht in 1961 door Gertie Morssinkhof Een familie bedrijf geleid door 3 broers;

Nadere informatie

OP MAAT TOPSPECIALIST IN RIJ- EN STEMPELPLATEN KUNSTSTOF RIJPLATEN ATS-RIJPLATEN.NL T STALEN RIJPLATEN STEMPELPLATEN

OP MAAT TOPSPECIALIST IN RIJ- EN STEMPELPLATEN KUNSTSTOF RIJPLATEN ATS-RIJPLATEN.NL T STALEN RIJPLATEN STEMPELPLATEN OP MAAT OOK LEVERBAAR TOPSPECIALIST IN RIJ- EN STEMPELPLATEN KUNSTSTOF RIJPLATEN STALEN RIJPLATEN STEMPELPLATEN T 010 437 71 01 ATS-RIJPLATEN.NL ATS Trading is al jaren met veel succes actief als leverancier

Nadere informatie

Veldenstraat 14 bis / 2470 Retie, Belgium T + 32 (0)14 38 99 00 / F + 32 (0)14 38 99 09 info@b-token.eu / www.b-token.eu

Veldenstraat 14 bis / 2470 Retie, Belgium T + 32 (0)14 38 99 00 / F + 32 (0)14 38 99 09 info@b-token.eu / www.b-token.eu Veldenstraat 14 bis / 2470 Retie, Belgium T + 32 (0)14 38 99 00 / F + 32 (0)14 38 99 09 info@b-token.eu / www.b-token.eu GEGRAVEERDE JETONS Gegraveerde jetons Gegraveerde jetons dragen uw logo en/of tekst

Nadere informatie

Factsheet: Communicatie Verbetering kwaliteit inzameling kunststof verpakkingsafval / PMD door gemeenten. Juli 2016

Factsheet: Communicatie Verbetering kwaliteit inzameling kunststof verpakkingsafval / PMD door gemeenten. Juli 2016 Factsheet: Communicatie Verbetering kwaliteit inzameling kunststof verpakkingsafval / PMD door gemeenten Juli 2016 Inhoud 1. Kwaliteit van ingezameld kunststof verpakkingsafval 3 2. Communicatie richting

Nadere informatie

Weggooiwijzer. Richtlijn voor bedrijven voor het toepassen van weggooi-instructies. Augustus 2017

Weggooiwijzer. Richtlijn voor bedrijven voor het toepassen van weggooi-instructies. Augustus 2017 Weggooiwijzer Richtlijn voor bedrijven voor het toepassen van weggooi-instructies Augustus 2017 Inleiding Als bedrijf dat verpakte producten op de markt brengt, kunt u het afnemers en consumenten makkelijk

Nadere informatie

Bakken / Containers Productoverzicht

Bakken / Containers Productoverzicht Knapzak Benelux BV Kraaivenstraat 36-09 NL-5048 AB Tilburg Bakken / Containers Productoverzicht Tel. +31 (0)13-543 11 10 Fax +31 (0)13-468 30 75 info@knapzak.nl www.knapzak.nl Waste Watcher Informatiebord

Nadere informatie

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & north river écht duurzaam produceren 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

packaging solutions Monsterzakken Met blokbodem. Bordrug enveloppen. Eenvoudig te sluiten door de zelfklevende strip.

packaging solutions Monsterzakken Met blokbodem. Bordrug enveloppen. Eenvoudig te sluiten door de zelfklevende strip. Monsterzakken Met blokbodem. Eenvoudig te sluiten door de zelfklevende strip. Uitstekend geschikt voor het verzenden van poststukken met extra volume. Formaat Aanvullende informatie Kleur Kwaliteit Gram

Nadere informatie

Het grondstofpaspoort

Het grondstofpaspoort Het grondstofpaspoort Samen werken aan een circulaire economie Alliander & Duurzaam ondernemen In de transitie naar een duurzame samenleving is het van belang om samen te zoeken naar houdbare oplossingen,

Nadere informatie

Verpakken. Karen van de Stadt

Verpakken. Karen van de Stadt Verpakken Karen van de Stadt Het KIDV Opgericht op 1 januari 2013: Raamovereenkomst Verpakkingen 2013 2022 Vermindering milieudruk verpakkingsketen Kennisfunctie inzetten om bij te dragen aan het sluiten

Nadere informatie

stoelmatten onderleggers voetensteunen

stoelmatten onderleggers voetensteunen 7 ERGONOMIE stoelmatten onderleggers voetensteunen 7ERGONOMIE stoelmatten onderleggers voetensteunen 7-1 Ergonomie is de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving. Dit kan een product,

Nadere informatie

Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY

Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY DOING GOOD IS EASY Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY Doe het goed. Doe het duurzaam. Wij streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te produceren. Wij geloven in een productieketen die rond is. In de zogenaamde

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Milieu, hergebruik en. duurzaamheid van het profiel D&P vmbo beroepsgericht

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Milieu, hergebruik en. duurzaamheid van het profiel D&P vmbo beroepsgericht Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Milieu, hergebruik en duurzaamheid van het profiel D&P vmbo beroepsgericht Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schooleamenbank

Nadere informatie

3Afvalzakken. en tassen

3Afvalzakken. en tassen 3Afvalzakken en tassen Pedaalemmerzakken 81159 Pedaalemmerzak 9my trsp 28/8x46cm hdpe 1000 in dispenser 80949 Pedaalemmerzak 8my trsp 28/8x56cm hdpe 50 rol a 50 81102 Pedaalemmerzak 9my wit 29x68cm hdpe

Nadere informatie

Trend: Toename van biobased in verpakken. Karen van de Stadt

Trend: Toename van biobased in verpakken. Karen van de Stadt Trend: Toename van biobased in verpakken Karen van de Stadt Waarom biobased in verpakken? Altijd instroom nodig Hernieuwbare materialen Innovatie Heilige graal? 2 Copyright 2017 KIDV 3 Copyright 2017 KIDV

Nadere informatie

Draagtassen. Polyzakken

Draagtassen. Polyzakken Dierenspeciaalzaak Draagtassen product formaat (cm) dikte kleur verpakking HDPE hemddraagtas 27 x 6 x 48 11 mu wit 2.000 stuks HDPE hemddraagtas 30 x 10 x 60 17 mu wit 2.000 stuks LDPE hemddraagtas 27

Nadere informatie

SAMEN SUSTAINABLE. Verpak duurzaam met Optimum Group. Toermalijnstraat 12c 1812 RL Alkmaar The Netherlands

SAMEN SUSTAINABLE. Verpak duurzaam met Optimum Group. Toermalijnstraat 12c 1812 RL Alkmaar The Netherlands v1.0-25-03-2019 Toermalijnstraat 12c 1812 RL Alkmaar The Netherlands +31 (0)85 273 23 33 info@optimumgroup.nl www.optimumgroup.nl SAMEN SUSTAINABLE Verpak duurzaam met Optimum Group Maak met ons de opmars

Nadere informatie

Samen duurzamer uerpakken. Baslsregels Duurzame Verpakkln.gen.

Samen duurzamer uerpakken. Baslsregels Duurzame Verpakkln.gen. Samen duurzamer uerpakken Baslsregels Duurzame Verpakkln.gen. versie 01.I 2019 Overbodig verpakkingsmateriaal weglaten Reduceren formaat en gewicht verpakkingen S;muleren hergebruik Verpakking kan

Nadere informatie

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken.

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken. Materiaal keuzes Waarom verpakken we het product? Dit is de eerste vraag die beantwoord moet worden. Immers als het niet nodig is om een product te verpakken, is een materiaal keuze ook niet nodig en ontstaat

Nadere informatie

Recyclebaar? Check t! Karen van de Stadt

Recyclebaar? Check t! Karen van de Stadt Recyclebaar? Check t! Karen van de Stadt Verpakkingen Een inwoner van Europa opent gemiddeld 7 verpakkingen per dag. Dit is gemiddeld 157 kilo verpakkingsafval per persoon per jaar. Wat bijna 40% van het

Nadere informatie

EcoScan. CO 2 -reductie: wat doet Roelofs eraan?

EcoScan. CO 2 -reductie: wat doet Roelofs eraan? Afvalmanagement gaat veel verder dan het inzamelen van afval. Het gaat juist ook om de vermindering van afval en verlaging van afvalkosten. Dat doen we door betere scheiding aan de bron, door optimalisatie

Nadere informatie

DAMN GOOD PLASTIC* BOTTLE *DAMN GOOD PLASTIC IS BIOBASED PLASTIC BRANDED BE O BOTTLES BEDRIJFSPRESENTATIE 2019

DAMN GOOD PLASTIC* BOTTLE *DAMN GOOD PLASTIC IS BIOBASED PLASTIC BRANDED BE O BOTTLES BEDRIJFSPRESENTATIE 2019 DAMN GOOD PLASTIC* BOTTLE *DAMN GOOD PLASTIC IS BIOBASED PLASTIC BRANDED BE O BOTTLES BEDRIJFSPRESENTATIE 2019 PLASTIC IS DEAD: LONG LIVE BIOPLASTIC 900 X EMPIRE STATE BUILDING VAN PLASTIC SUIKERRIET KLEUR

Nadere informatie

Verpakkingen Tuinbouw/Kwekers 2

Verpakkingen Tuinbouw/Kwekers 2 Verpakkingen Tuinbouw/Kwekers 2 Wpersonal! e make it Sinds 1996 is Koen Pack uitgegroeid tot marktleider in verpakkingsmaterialen voor de bloemen- en plantenindustrie. Niet alleen in Nederland zijn wij

Nadere informatie

Eindrapportage Circulaire infuuszakken

Eindrapportage Circulaire infuuszakken Eindrapportage Circulaire infuuszakken Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Werkwijze 4. Conclusies 5. Aanbevelingen 2 Inleiding Nederland circulair. Dat is de ambitie van het Ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

havelaar innovatie in verpakkingen

havelaar innovatie in verpakkingen draagtassen havelaar innovatie in verpakkingen Havelaar Verpakkingen is een modern, groeiend bedrijf dat hard op weg is marktleider te worden binnen de verpakkingsmaterialen voor de voedingsmiddelenbrache.

Nadere informatie

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijke aandachtspunten van het bedrijfsleven. Deze brochure is een initiatief van EMPAC, de organisatie van de

Nadere informatie

Afval is waardevol! Toolkit afvalscheiden. informatiedocument. klaar voor de grondstoffenrevolutie

Afval is waardevol! Toolkit afvalscheiden. informatiedocument. klaar voor de grondstoffenrevolutie Afval is waardevol! Toolkit afvalscheiden informatiedocument klaar voor de grondstoffenrevolutie de aarde ziet er niet meer uit als in atlassen en op wereldbollen Met een steeds grotere wereld bevolking

Nadere informatie

Recycling Oplossingen

Recycling Oplossingen Recycling Oplossingen BRUTE Solutions Recycling Oplossingen + + Recycling Oplossingen Slim Jim Containers Practische afmetingen en vorm voor kleine ruimtes Duurzaam, roest, deukt of splintert niet Slim

Nadere informatie

A-bakken. Draagtassen. Polyzakken. Sluitmateriaal. HP bakken/schuimbakken

A-bakken. Draagtassen. Polyzakken. Sluitmateriaal. HP bakken/schuimbakken Horeca product formaat (cm) dikte kleur verpakking HDPE hemddraagtas 27 x 6 x 48 11 mu wit 2.000 stuks HDPE hemddraagtas 28 x 7 x 50 14 mu wit 2.000 stuks HDPE hemddraagtas 30 x 10 x 60 17 mu wit 2.000

Nadere informatie

Kunststof Recycling Van Werven B.V.

Kunststof Recycling Van Werven B.V. Kunststof Recycling Van Werven B.V.! Ton van der Giessen Van Werven Marathon Schaatsteam Van de Weissensee naar de Tocht der Tochten? Kunststof Recycling Van Werven B.V.! Ton van der Giessen Van Werven

Nadere informatie

Eindrapportage Simplastic. Hoe komen tot vermindering van plastic verpakkingsafval in de zorg?

Eindrapportage Simplastic. Hoe komen tot vermindering van plastic verpakkingsafval in de zorg? Eindrapportage Simplastic Hoe komen tot vermindering van plastic verpakkingsafval in de zorg? Inhoud 1 Simplastic 2 Circle Scan 3 Conclusies Circle Scan 4 Sorteerproef 5 Conclusies sorteerproef 6 Aanbevelingen

Nadere informatie

Weggooiwijzer. Richtlijn voor bedrijven voor het toepassen van weggooi-instructies. November 2016

Weggooiwijzer. Richtlijn voor bedrijven voor het toepassen van weggooi-instructies. November 2016 Weggooiwijzer Richtlijn voor bedrijven voor het toepassen van weggooi-instructies November 2016 Inleiding Als bedrijf dat verpakte producten op de markt brengt, kunt u het afnemers en consumenten makkelijk

Nadere informatie

Zeg ook JA tegen afval scheiden.

Zeg ook JA tegen afval scheiden. Zeg ook JA tegen afval scheiden. Elkaar iets beloven. Voor een betere toekomst. Zonder het onnodig verbruiken en weggooien van grondstoffen. Om dat te kunnen realiseren moeten we met elkaar JA zeggen tegen

Nadere informatie

supporting your products

supporting your products supporting your products Al 90 jaar de specialist in agri-verpakkingen LC Packaging is een familiebedrijf dat al vier generaties actief is in de verpakkingsbranche. De dienstverlening begon in 1923 met

Nadere informatie

THE FUTURE BELONGS TO YOU WERELDPRIMEUR: de allereerste can van 100% gerecycled materiaal

THE FUTURE BELONGS TO YOU WERELDPRIMEUR: de allereerste can van 100% gerecycled materiaal THE FUTURE BELONGS TO YOU WERELDPRIMEUR: de allereerste can van 100% gerecycled materiaal WORLD S FIRST 100% RECYCLED PLASTIC CAN UZIN. UND DER BODEN GEHÖRT DIR. GOED NIEUWS UZIN introduceert als eerste

Nadere informatie

Let us be environmentally friendly

Let us be environmentally friendly Let us be environmentally friendly bekers - glazen - rietjes - roerstaafjes - borden - kommen schalen - fastfood - amuses- cateringdozen - tassen www.conpax.com Milieu is een belangrijk onderdeel van het

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Afvalbeheersbijdrage verpakkingen

Informatiebijeenkomst Afvalbeheersbijdrage verpakkingen Informatiebijeenkomst Afvalbeheersbijdrage verpakkingen 09-03-2017 Utrecht,.2017 VSG Ontwikkeling in de tijd 3 VSG Wie we zijn Leidende speler in de circulaire economie. Van afval naar grondstof: dmv heterogene

Nadere informatie

BETONBAKKEN VOOR ONDERGRONDSE SYSTEMEN

BETONBAKKEN VOOR ONDERGRONDSE SYSTEMEN BETONBAKKEN VOOR ONDERGRONDSE SYSTEMEN BETONBAKKEN Voor de productie van beton worden door veel fabrikanten hoofdzakelijk primaire grondstoffen gebruikt, te weten zand en grind. Deze worden wegens uitputting

Nadere informatie

1 VERPAKKEN IN EEN CIRCULAIRE Copyright 2017 ECONOMIE KIDV door de VNV en het KIDV

1 VERPAKKEN IN EEN CIRCULAIRE Copyright 2017 ECONOMIE KIDV door de VNV en het KIDV 1 VERPAKKEN IN EEN CIRCULAIRE Copyright 2017 ECONOMIE KIDV door de VNV en het KIDV 13 maart 2017 platform voor experts professionalisering van het verpakkingsvak profiel versterken binnen het bedrijfsleven

Nadere informatie

Vlieger Special Packaging

Vlieger Special Packaging Vlieger Special Packaging Vakmanschap en ervaring Gedreven, ambitieus, innovatief maar vooral ook de intensieve samenwerking met onze opdrachtgevers zorgen ervoor dat Vlieger Special Packaging al decennia

Nadere informatie

Verpakkingsfolie oplossingen voor alle toepassingen

Verpakkingsfolie oplossingen voor alle toepassingen Verpakkingsfolie oplossingen voor alle toepassingen Verpakkingsfolie Oplossingen voor alle toepassingen ProfiThen EcoPlus Materiaalbesparing tot 25% De grote sterkte van deze uitstekend presterende coëx-folie

Nadere informatie

Beschermende enveloppen. Verzendkokers. verzenden. Kartonnen enveloppen. Verzendkokers

Beschermende enveloppen. Verzendkokers. verzenden. Kartonnen enveloppen. Verzendkokers VERZENDEN In ons assortiment vindt u beschermende enveloppen en postale verpakkingen voor ieder denkbaar doel. Voor het van onderdelen, monsters, litho s, films, foto s en vertrouwelijke documenten, en

Nadere informatie

P A P I E R - B A K K E N

P A P I E R - B A K K E N P A P I E R - B A K K E N IDEALE EN VEILIGE OPLOSSINGEN VOOR BIJ HET BUREAU, IN EEN VERGADERZAAL OF OP EEN HOTELKAMER Voor bij elke werkplek, eventueel met meerdere compartimenten voor afvalscheiding.

Nadere informatie

Facilitair & afvalbeheer

Facilitair & afvalbeheer Facilitair & afvalbeheer Per week gooien we gemiddeld vijf kilo afval per persoon weg. Een groot deel hiervan komt terecht in de werkomgeving. Dit is voor de afdeling facilitair management een belangrijk

Nadere informatie

Voorstel 2: Creëer grondstoffenhubs en recycle bedrijfsafval

Voorstel 2: Creëer grondstoffenhubs en recycle bedrijfsafval Gemeenteblad Initiatiefvoorstel voor de raadsvergadering van.. Jaar 2015 Nummer Publicatiedatum Agendapunt initiatiefvoorstel Onderwerp Initiatiefvoorstel van het raadslid

Nadere informatie

Bakken / Containers Productoverzicht

Bakken / Containers Productoverzicht Knapzak Benelux BV Kraaivenstraat 36-09 NL-5048 AB Tilburg Bakken / Containers Productoverzicht Tel. +31 (0)13-543 11 10 Fax +31 (0)13-468 30 75 info@knapzak.nl www.knapzak.nl Waste Watcher Informatiebord

Nadere informatie

Nascheiding kunststoffen. Het heldere alternatief van Attero

Nascheiding kunststoffen. Het heldere alternatief van Attero Nascheiding kunststoffen Het heldere alternatief van Attero Sinds 1 januari 2010 moet elke gemeente in Nederland een fors deel van het kunststof verpakkingsafval scheiden van de rest van het huishoudelijk

Nadere informatie

Your partner in promotional bottles!

Your partner in promotional bottles! Your partner in promotional bottles! De kans is zeer groot dat je wel eens een bidon van Bottle Promotions hebt gebruikt. Dat is ook niet gek want we zijn al meer dan 25 jaar dé branchespecialist op het

Nadere informatie

Waar halen wij onze grondstoffen vandaan

Waar halen wij onze grondstoffen vandaan Waar halen wij onze grondstoffen vandaan Bezoek VNO NCW 15 mei 2012 aan Smink Groep Jan Robert van Veen Environmental Consultancy Group B.V. www.envigroup.nl Environmental Consultancy Group B.V. Bureau

Nadere informatie

Goed Verpakt. Handleiding Duurzaam Verpakken voor de e-commercesector. Ellen de Lange Adviseur Duurzaamheid

Goed Verpakt. Handleiding Duurzaam Verpakken voor de e-commercesector. Ellen de Lange Adviseur Duurzaamheid Goed Verpakt Handleiding Duurzaam Verpakken voor de e-commercesector Ellen de Lange Adviseur Duurzaamheid Thuiswinkel.org De belangenorganisatie voor de e-commerce 75% van de Nederlandse omzet Thuiswinkel

Nadere informatie

Per wanneer komen de nieuwe containers voor kunststof en kunnen ze direct gebruikt worden?

Per wanneer komen de nieuwe containers voor kunststof en kunnen ze direct gebruikt worden? Q&A kunststof Rotterdam Waarom komen er in Rotterdam nu wel ineens containers voor kunststof te staan? Rotterdam wil de best presterende grote gemeente worden op het gebied van afvalscheiding, hierin hoort

Nadere informatie

De zin van afvalscheiding

De zin van afvalscheiding De zin van afvalscheiding (...en de onzin die u wel eens hoort)...alles gaat toch op één hoop... Hoe zit het écht? z.o.z. Gescheiden afval blijft gescheiden Gescheiden afval blijft gescheiden Alles wat

Nadere informatie

SLIM, SLIMMER EN KRACHTIGER

SLIM, SLIMMER EN KRACHTIGER SLIM, SLIMMER EN KRACHTIGER Naadloos te integreren in iedere omgeving. De Slim Jim Step-On Containers zijn zowel in kunststof als RVS beschikbaar in twee uitvoeringen: Front Step en End Step, waardoor

Nadere informatie

Catalogus. Used For Good SINT-JOZEFSINSTITUUT BRUGGE

Catalogus. Used For Good SINT-JOZEFSINSTITUUT BRUGGE 2016-2017 Catalogus Used For Good SINT-JOZEFSINSTITUUT BRUGGE Persoonlijke gegevens Naam 6AI, Sint-Jozefsinstituut handel en toerisme Straat + huisnummer Zilverstraat 26 Postcode + gemeente 8000 Brugge

Nadere informatie

Verpakken in de circulaire economie. Hester Klein Lankhorst Empack, 5 april 2017

Verpakken in de circulaire economie. Hester Klein Lankhorst Empack, 5 april 2017 Verpakken in de circulaire economie Hester Klein Lankhorst Empack, 5 april 2017 2 Copyright 2016 KIDV 8 november 2016 3 Copyright 2017 KIDV 12-4-2017 Verpakkingen In Europa openen we ongeveer 7 verpakkingen

Nadere informatie

madera Natuurlijk Spelen, een Trend Duurzaamheid met RVS De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS.

madera Natuurlijk Spelen, een Trend Duurzaamheid met RVS De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS. madera N atuurlijk RVS 4 7 Natuurlijk Spelen, een Trend De uitstraling van hout maar de kwaliteit van RVS. Duurzaamheid met RVS Hernieuwbaar en sluit aan op de oneindige kringloop van Cradle to Cradle.

Nadere informatie

Plus groen beton. Groen, groener, groenst

Plus groen beton. Groen, groener, groenst Plus groen beton Groen, groener, groenst De plussen van groen beton Een breed pakket secundaire grondstoffen PLUS groen beton is op basis van recyclingmaterialen als gewassen gerecyclede spoorwegballast

Nadere informatie

Omgekeerd afval inzamelen. Waar zijn we in Stichtse Vecht mee bezig?

Omgekeerd afval inzamelen. Waar zijn we in Stichtse Vecht mee bezig? Omgekeerd afval inzamelen. Waar zijn we in Stichtse Vecht mee bezig? 6 november 2017 GroenLinks Stichtse Vecht is al jaren een warm voorstander van omgekeerd inzamelen. Wat is dat eigenlijk en wat zijn

Nadere informatie

De ONBEKENDE KANT van PLASTIC. Waarom worden zoveel. producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt?

De ONBEKENDE KANT van PLASTIC. Waarom worden zoveel. producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt? De ONBEKENDE KANT van PLASTIC Waarom worden zoveel producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt? PLASTIC IS WAARDEVOL Tijdens de productie en gebruik EEN

Nadere informatie

Langer plezier van karton en papier

Langer plezier van karton en papier Langer plezier van karton en papier Stichting Papier Recycling Nederland PERSEN DROGEN GLADSTRIJKEN SNIJDEN BEDRUKKEN GEBRUIKEN KRANT KARTON RECLAME KRANT 1 6 5 2 VAN OUD NAAR NIEUW 3 4 PULP WEKEN ONTINKTEN

Nadere informatie

CAMPAGNE MATERIALEN VOOR EVENEMENTORGANISATOREN

CAMPAGNE MATERIALEN VOOR EVENEMENTORGANISATOREN CAMPAGNE MATERIALEN VOOR EVENEMENTORGANISATOREN betekent respect hebben voor de mooie, historische stad en samenwerken aan schone evenementen. Of uw evenement nu groot of klein is, iedereen kan hier aan

Nadere informatie

CREËREN INNOVEREN ONDERSCHEIDEN

CREËREN INNOVEREN ONDERSCHEIDEN CREËREN INNOVEREN ONDERSCHEIDEN De verpakking als visitekaartje De gedachte aan een verpakking als praktisch omhulsel is verleden tijd. De verpakking is tegenwoordig onderdeel van de huisstijl en daarmee

Nadere informatie

Uw koffiebeker wordt toiletpapier!

Uw koffiebeker wordt toiletpapier! Uw koffiebeker wordt toiletpapier! Geef duurzaamheid vorm met CupR CupR biedt u een fantastische oplossing om uw koffiebekers te recyclen. Van uw oude koffiebekers wordt uiteindelijk weer toiletpapier

Nadere informatie

Recyclingindustrie. Duurzame FIBCverpakkingsoplossingen.

Recyclingindustrie. Duurzame FIBCverpakkingsoplossingen. Recyclingindustrie Duurzame FIBCverpakkingsoplossingen www.lcpackaging.com Uitstekende kwaliteit, 100% recyclebaar 02 Toonaangevende FIBC-expert voor de recyclingindustrie Bij LC Packaging begrijpen we

Nadere informatie

A1 Wat is de boodschap van de Plastic Soup Surfer? Zijn boodschap/missie is om aandacht te vragen voor plastic afval in zee

A1 Wat is de boodschap van de Plastic Soup Surfer? Zijn boodschap/missie is om aandacht te vragen voor plastic afval in zee ANTWOORDMODEL PROEFLES PLASTIC SOUP SURFER mei 2016 Antwoordmodel opdracht A (T1) A1 Wat is de boodschap van de Plastic Soup Surfer? Zijn boodschap/missie is om aandacht te vragen voor plastic afval in

Nadere informatie

Composteerbare verpakkingen standpunt VA afdeling Bioconversie. Tim Brethouwer juni 2016

Composteerbare verpakkingen standpunt VA afdeling Bioconversie. Tim Brethouwer juni 2016 Composteerbare verpakkingen standpunt VA afdeling Bioconversie Tim Brethouwer juni 2016 Zijn bioplastic de oplossing om VANG doelstelling te halen? Momenteel: 1,3 miljoen ton GFT (80 kg/inw) Doel: > 1,7

Nadere informatie

Van lineair naar circulair Het doel van een circulaire economie is om producten, componenten en materialen op hun hoogst mogelijke nut en waarde te houden in de tijd. En te tegelijkertijd te zorgen voor

Nadere informatie