DE DIGITALE WEEK IN ZWEVEGEM 5 TOT EN MET 12 MAART

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE DIGITALE WEEK IN ZWEVEGEM 5 TOT EN MET 12 MAART"

Transcriptie

1 DE DIGITALE WEEK IN ZWEVEGEM 5 TOT EN MET 12 MAART De Digitale Week is in Vlaanderen een jaarlijks initiatief van het Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (VSNG). De Digitale Week plaatst de digitale kloof in de kijker. Van 5 tot 12 maart 2010 organiseren plaatselijke organisaties lokale activiteiten waarbij het gebruik van multimedia centraal staat. Het Sociaal Huis Zwevegem werkt mee aan dit initiatief. We doen dit aan de hand van een publicatie van een handige infomap: een mapje met allerhande initiatieven die in onze gemeente actief zijn rond het thema digitale kloof. Al deze initiatieven kaderen ook binnen het Europees jaar van de Armoede. De Europese Unie is één van de rijkste gebieden ter wereld, maar toch heeft 17% van de Europeanen zo weinig middelen dat zij zich niet in hun basisbehoeften kunnen voorzien. Projecten die werken rond het dichten van de digitale kloof helpen ook om armoede en sociale uitsluiting te voorkomen. Voor verdere informatie kan u steeds terecht in; Sociaal Huis Zwevegem, OCMW Blokkestraat 29a 8550 Zwevegem Op de website kan je informatie lezen over dit initiatief!

2 GRATIS EN VRIJE SOFTWARE Wanneer u een computer aankoopt wordt daar meestal de gekende Windows software bij verkocht. In een computerpakket wordt dan ook vaak Microsoft Office (tekstverwerking, rekenblad en PowerPoint) geïnstalleerd. Heel wat mensen laten zich ook verleiden, maar voor je deze duurdere besturingssystemen of software aankoopt, sta dan even stil bij het volgende. Als alternatief bestaan er op het internet besturingssystemen en software die je vaak gratis kunt downloaden. Wat is vrije software en waarom vrije software gebruiken? De vrijheid om het programma gratis te gebruiken; De vrijheid om het programma te gebruiken voor elk doel; De vrijheid om het programma te verbeteren en daarna te verspreiden; Vrije software is een alternatief voor duurdere, commerciële software en garandeert stabiliteit, veiligheid en uitwisselbaarheid. Waar kan ik gratis software vinden? Surf naar de website:

3 DE DIGITALE KLOOF De digitale kloof is een sociaal fenomeen dat kenmerkend is voor onze huidige maatschappij die geheel doordrongen is van het gebruik van multimedia in al zijn vormen. Multimedia omvat daarbij het gebruik van onder meer de computer, softwaretoepassingen, gsm, internet, games en web 2.0 (dit zijn sociale online netwerkplatforms zoals netlog en facebook). De digitale kloof werkt rond twee thema s; a. Toegang tot multimedia: dit betekent het materiële bezit van en/of democratische toegang tot een computer, softwaretoepassingen en internet. Heel wat lokale besturen, verenigingen, organisaties, scholen, bibliotheken, beschikken over vrije computerruimtes. Dit heeft de voorbije jaren een effect gehad op de toegankelijkheid tot multimedia. Een kloof die dus kleiner wordt, maar door het stijgend aantal kansarmen in onze samenleving wel nog steeds een probleem is. b. Omgaan met multimedia: openbare computerruimtes uitbouwen is niet voldoende om met multimedia aan de slag te kunnen. Men moet met deze media kunnen omgaan, zowel op het vlak van kennis overbrengen als op sociaal vlak. In deze infomap kan je informatie vinden over projecten en organisaties die de digitale kloof zo goed mogelijk trachten te dichten.

4 GEVAREN VAN VRIJE EN GRATIS SOFTWARE Wie wil er geen computerprogramma s die gratis zijn? Wanneer het om gratis software gaat, moet u toch voorzichtig zijn: een gratis programma dat u van het internet haalt, kan schadelijke codes bevatten die allerlei schade aan uw computer of mobiele apparaat zou kunnen toebrengen. Het kan andere software verpesten, controle over uw computer nemen of uw persoonlijke gegevens vinden. Sommige van deze gratis programma's bevatten ook spyware, adware of andere schadelijke codes, zoals virussen, wormen of de zogeheten Trojaanse paarden. Het is dus mogelijk dat wanneer u gratis en/vrije software vanaf het internet op uw computer downloadt, u hiermee ook slechte software op uw computer zet. Een van de gevolgen zou de vernietiging van uw belangrijke bestanden kunnen zijn. Het kan ook uw computer gewoon kapot maken. Dit kan gebeuren door extra programma s die in het geniep op uw computer worden geïnstalleerd. Hoe kan ik mezelf beschermen? Installeer alleen software die enige erkenning hebben verdiend. Hiervoor kan u terecht op enkele websites die gratis en/of vrije software aanraden. Bv. Installeer een beveiligingsprogramma die geregeld en automatisch up-to-date worden gebracht. Wees op uw hoede voor freeware van sociale netwerksites via bv. myspace, facebook, netlog,. Gratis bestaat niet. Controleer daarom wat het motief achter freeware is en waarom het eigenlijk gratis is. Wil de maker u uiteindelijk toch iets proberen te verkopen? Zijn zij de software op fouten aan het testen of hebben ze de software voor de lol gemaakt? Of is de freeware gewoon een vermomming om te zorgen dat u uw computer openstelt aan een virus of spyware?

5 OPENBARE COMPUTERRUIMTES IN ZWEVEGEM Werk zoeken, sollicitatiebrieven schrijven, informatie opvragen, haast voor alles heb je een computer nodig. Toch zijn er nog veel mensen die geen computer of toegang hebben tot het Internet. Daar willen we als lokaal bestuur iets aan doen! In onze gemeente kan je terecht in vier openbare computerruimtes: Openbare computerhoeken Sociaal Huis - Zwevegem en Moen Vrijwilligers geven er gratis begeleiding en ondersteuning bij uw vraag. Wil jij kunnen werken met een computer of zit je met een specifieke vraag? Wij kijken voor een geschikte oplossing. De twee computerhoeken zijn gratis toegankelijk. Voor het printen (grote oplage) wordt een kleine vergoeding gevraagd. Daarnaast is er een scanner en per computer een eid kaartlezer. Alle nieuwe gebruikers moeten ook een eenvoudig huishoudelijk reglement ondertekenen. Er is een computerhoek in Zwevegem (serviceflats Blyhove flatje 4) en in Moen (gemeenschapshuis). Computerhoek Zwevegem: Woon- en Zorgcentrum Sint-Amand Otegemstraat 77/ Zwevegem Computerhoek Moen: Gemeenschapshuis Moen - Kerkstraat Moen Meer informatie: Sociaal Huis - OCMW Zwevegem - Blokkestraat 29a Zwevegem Openbare computerhoek JIP - jeugdcentrum De Brug Zwevegem In het Jeugdcentrum De Brug staan er 6 computers ter beschikking met vrije software. Er kan op A3-formaat geprint worden (mits vergoeding) en gescand. Meer informatie: Jeugdcentrum De Brug - Otegemstraat Zwevegem Tel.:

6 De vernieuwde website heeft heel wat nieuwe mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat (bijna) alle producten van onze lokale dienstverlening er op staan vermeld? Waarom noemen we dit producten? Vergelijk de nieuwe website met een online catalogus van een winkel. Op een digitale webshop kan je per categorie bepaalde producten vinden. Wel, onze website is net hetzelfde. Onder de rubriek Leven en Welzijn kan je bv. alle diensten (producten) raadplegen per organisatie die actief zijn binnen het domein Leven en Welzijn, bv. alle diensten van het OCMW, hulpverlening, gezondheid, Deze diensten (producten) worden regelmatig up-to-date gebracht door kaarthouders. Zo zorgen we ervoor dat onze website onze eigen catalogus is van lokale dienstverlening. Deze productencatalogus is ontstaan om een toegankelijke, efficiënte en duidelijke dienstverlening te garanderen! Daarnaast kan je op de website ook terecht voor het e-loket. Op het e-loket kan je terecht voor het opvragen van allerlei documenten van dienst burgerzaken, uw uitleenhistoriek van de bibliotheek opvolgen, invullen van een meldingskaart, solliciteren, Internetadres:

7 DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART Steeds meer burgers ontdekken de vele toepassingen waarin het gebruik van de elektronische identiteitskaart, kortweg eid, mogelijk is. En de vele voordelen die dit oplevert! Met je eid kan je tal van administratieve zaken regelen, van op je eigen computer, 24 uur op 24. Daarnaast biedt de eid nog andere mogelijkheden: van het wettig ondertekenen van elektronische documenten en s, tot veilige chatruimtes voor kinderen, van toegang tot het containerpark tot inloggen op het netwerk van de werkgever. Met je eid kan je: jezelf identificeren waar dat nodig is. Het enige wat je moet doen is de kaart in de lezer steken. Al je gegevens verschijnen dan automatisch op de computer. een juridisch bindende elektronische handtekening plaatsen onder elektronische documenten. Hoe installeer je de eid-kaartlezer op je computer? Om je eid te gebruiken, heb je een kaartlezer nodig en moet je een eid-programma installeren op je computer. Op de website vind je alle nodige informatie over de verschillende types van kaartlezers. Op wil je weten hoe je de elektronische identiteitskaart of eid precies gebruikt en wat je er allemaal mee kan doen? Op deze website ontdek je wat de eid te bieden heeft. Pincode vergeten? Voor al deze toepassingen heb je natuurlijk uw pincode nodig. Deze code bestaat uit 4 cijfers. U hebt die meegekregen bij het uitreiken van uw identiteitskaart. Bent u toch uw pincode verloren, dan hebt ook nog uw pukcode. Ga hiermee naar uw gemeentehuis. Indien u beide codes verloren hebt, moet u een nieuwe identiteitskaart aanvragen. Internetadres:

8 UW ELEKTRONISCHE AANGIFTE VIA TAX-ON-WEB & MYMINFIN Myminfin en Tax-on-web, private en sterk beveiligde internettoepassingen, zijn twee mogelijkheden binnen de FOD Financiën. Gelet op de vertrouwelijkheid is uw elektronische identiteitskaart dan ook de sleutel voor toegang tot beide applicaties. Deze dienst is in principe 24 uur per dag en zeven dagen op zeven toegankelijk. De toegang is, via uw elektronische identiteitskaart, mogelijk vanaf gelijk welke aangesloten werkpost (thuis, op het werk, ) en tussentijdse versies van de online aangifte kunnen gemakkelijk worden opgeslagen. Andere pluspunten zijn dat de belastingplichtige zelf zijn belasting kan berekenen en dat u een elektronisch ontvangstbewijs krijgt na indiening! Daarenboven zijn vele gegevens (o.a. loonfiches, voorafbetalingen, pensioensparen, ) op voorhand in de elektronische aangifte ingevuld, zijn wizards toegevoegd om de burger te helpen bepaalde delen in te vullen en moet je als belastingplichtige geen bewijsstukken meesturen als je de aangifte online invult. Dat ontslaat je echter niet van de verplichting om ze thuis zorgvuldig te bewaren. Online ingediende aangiftes kunnen sneller en vlotter verwerkt worden dan manueel ingediende aangiften. ( Wist u dat? Elke burger ook over een persoonlijk elektronisch fiscaal dossier beschikt? Uw elektronisch dossier kan u, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7, raadplegen op en laat u toe uw stand van zaken op te volgen en/of uw eigen vragen via internet op te lossen. Ook hier is de sleutel voor toegang tot deze applicatie uw eid! Meer informatie:

9 INTERESSANTE WEBSITES Digitale dienstverlening: Digitale kloof en vrije software : van 5 tot 12 maart 2010 organiseren plaatselijke organisaties lokale activiteiten waarbij het gebruik van multimedia centraal staat. Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterheid. het alternatieve besturingssysteem voor Microsoft Windows. bereken uw beste tarief voor uw internet & telefoonaansluiting. dé website voor de moderne senior. Maar je kan er ook allerlei informatie raadplegen over de digitale wereld. Op deze website vind je alle informatie die je zoekt over een veilig en verantwoord internetgebruik. Het internet en andere 'nieuwe technologieën' bieden heel veel mogelijkheden als je leert hoe er op een goede en positieve manier mee om te gaan. Met biedt de Federale Overheid alle Belgen de kans om een heel degelijk computerpakket met internetabonnement tegen een goedkope prijs aan te kopen. Zo wil de overheid alle Belgen online helpen. Computerbegeleiding in Zwevegem : cursussen computerinitiatie, internet & , Word & Excel, photoshop en digitale fotografie. Campus Zwevegem, H. Consciencestraat 1A, 8550 Zwevegem, Secretariaat open op maandag tot vrijdag (8.30u tot 11.30u) Sociaal Huis Zwevegem: zie folder in deze infomap.

10

Gebruikersgids. Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Gebruikersgids. Federale Overheidsdienst FINANCIEN Gebruikersgids L UNION FAIT LA FORCE - EENDRACHT MAAKT MACHT Federale Overheidsdienst FINANCIEN Wat is Tax-on-web? Tax-on-web is een snelle, gebruiksvriendelijke en veilige elektronische applicatie om

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin TAX-ON-WEB & My Minfin Zwevegem, 4 & 18 mei 2010 2010 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be Het elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be 2 /My

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin TAX-ON-WEB & My Minfin 2009 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be De elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be /My Minfin Algemeen Tax-on-web

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin. Avelgem, 27 mei 2010

TAX-ON-WEB & My Minfin. Avelgem, 27 mei 2010 TAX-ON-WEB & My Minfin Avelgem, 27 mei 2010 2010 Programma Tax-on-web en My Minfin Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be Het elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be 2 /My Minfin

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE 2007 (WINDOWS - WORD EN EXCEL) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

Tax-on-web & MyMinfin ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT

Tax-on-web & MyMinfin ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT Tax-on-web & MyMinfin 2015 Tax-on-web en MyMinfin Algemeen Toegang van de burger Toegang van de burger via eid Hoe eid te lezen Zich authentificeren met eid De elektronische aangifte www.taxonweb.be Voordelen

Nadere informatie

Handleiding Installatie ABVV Card-Reader

Handleiding Installatie ABVV Card-Reader Handleiding Installatie ABVV Card-Reader Handleiding Installatie ABVV Card-Reader BELANGRIJK: eerst software installeren! pas achteraf kaartlezer aansluiten op de computer! De eid (elektronische identiteitskaart)

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin Programma Tax-on-web en TAX-ON-WEB & 2009 Algemeen De burger De elektronische aangifte www.taxonweb.be De elektronisch fiscaal dossier www.myminfin.be / Algemeen / Toegang van de burger Tax-on-web is een

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE OUTLOOK 2007 (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

TAX-ON-WEB & My Minfin

TAX-ON-WEB & My Minfin TAX-ON-WEB & My Minfin 2011 Algemeen Tax-on-web is een internet toepassing die toelaat de aangifte in de personenbelasting elektronisch en gemakkelijker in te dienen 3 gebruikers: De burger => Taxbox De

Nadere informatie

Burgertoken & Studietoelage Vlaamse overheid

Burgertoken & Studietoelage Vlaamse overheid Burgertoken & Studietoelage Vlaamse overheid Wat is een token? Een token is een persoonlijke kaart met 24 codes. Verschillende overheidsinstanties (zoals de dienst studietoelagen, tax-onweb, studentenportaal,

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen Mijn HVW-dossier Veel voorkomende vragen en problemen Inhoud 1. INSTALLATIE... 3 Welke software heeft u nodig?... 4 Uw installatie testen... 4 2. VRAGEN EN PROBLEMEN... 5 Federaal burgertoken... 6 Nieuwe

Nadere informatie

Eerste huis online met de eid verkocht

Eerste huis online met de eid verkocht Focus nr. 12 07/03/12 toepassing: eerste huis online verkocht Roerende voorheffing kan voortaan online ingediend worden Word rijk dankzij je Het gebruik van de elektronische identiteitskaart voor de inschrijving

Nadere informatie

Aanvraag studietoelage als persoon ten laste

Aanvraag studietoelage als persoon ten laste Aanvraag studietoelage als persoon ten laste Beste student Wil je een aanvraag voor een studietoelage van de Vlaamse overheid indienen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan is dit document een

Nadere informatie

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING U wenst uw pensioendossier te raadplegen, veranderingen aan te brengen in uw gegevens (rekeningnummer, adres, ) of vooraf ingevulde formulieren voor een aanvullende

Nadere informatie

Aan het eind van alle lesbrieven ben je digiveilig en mediawijs: je weet dan hoe je veilig moet omgaan met je computer en het internet.

Aan het eind van alle lesbrieven ben je digiveilig en mediawijs: je weet dan hoe je veilig moet omgaan met je computer en het internet. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Lesbrief 1 Inleiding Digiveilig en Mediawijs Aan het eind van alle lesbrieven ben je digiveilig en mediawijs: je weet dan hoe je veilig moet omgaan met je computer en het internet.

Nadere informatie

Aanvraag studietoelage als persoon. ten laste

Aanvraag studietoelage als persoon. ten laste Aanvraag studietoelage als persoon Beste student, ten laste Wil je een aanvraag voor een studietoelage van de Vlaamse overheid indienen, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Dan heeft KdG Stuvo met

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) ACROBAT PROFESSIONAL (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge eventuele

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MOZILLA THUNDERBIRD (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge eventuele

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / versie 1.1-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor kwaliteitsindicatoren 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 3

Nadere informatie

Uw slapende rekeningen niet vergeten?

Uw slapende rekeningen niet vergeten? Uw slapende rekeningen niet vergeten? www.slapenderekeningen.be Deposito- en Consignatiekas Administratie van de Thesaurie.be Moet u wakker liggen van uw slapende rekeningen? Helemaal niet, want wij helpen

Nadere informatie

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij 1 INLEIDING 1.1 Inleiding De cloud is een recent begrip en duidt op het opslaan en bewerken van informatie niet op je eigen pc, maar ergens op het internet (op een server). Het grote voordeel van het opslaan

Nadere informatie

DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OFFICE

DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OFFICE DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OFFICE Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die met een elektronische identiteitskaart documenten van Microsoft Office wil ondertekenen. In deze handleiding leggen

Nadere informatie

Elektronische indiening van offertes

Elektronische indiening van offertes Elektronische indiening van offertes Een checklist voor inschrijvers van overheidsopdrachten Wat heb ik nodig om via de applicatie e-tendering elektronische offertes in te dienen? Hoe ga ik te werk om

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) INSTALLATIEGIDS EID MIDDLEWARE HOME VOOR WINDOWS VERSIE 1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden

Nadere informatie

Handtekenen van elektronische documenten via eid

Handtekenen van elektronische documenten via eid Handtekenen van elektronische documenten via eid Benodigdheden: Identiteitskaart met chip Kaartlezer eid software Een goede pdf reader Benodigdheden: Identiteitskaart met chip Alle nieuwe identiteitskaarten

Nadere informatie

FAQ formulier bedrijfsvervoerplan

FAQ formulier bedrijfsvervoerplan FAQ formulier bedrijfsvervoerplan 1. Waar vind ik het formulier bedrijfsvervoerplan?... 1 1.1 Formulier «word» WERKdocument... 1 1.2 Formulier OFFICIËLE VERSIE - elektronisch... 1 1.2.1 Zich identificeren

Nadere informatie

Uw slapende rekeningen niet vergeten?

Uw slapende rekeningen niet vergeten? Uw slapende rekeningen niet vergeten? www.slapenderekeningen.be Deposito- en Consignatiekas Administratie van de Thesaurie.be Moet u wakker liggen van uw slapende rekeningen? Helemaal niet, want wij helpen

Nadere informatie

Friesland College Leeuwarden

Friesland College Leeuwarden Voorwoord In dit project laat ik zien hoe je een programma in de firewall moet blokkeren en hoe je een computer beveiligd tegen Spyware wat het is en wie het gebruiken. Ook laat ik een lijstje zien van

Nadere informatie

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen.

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Mocht u niet zeker zijn of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen of u ondervindt

Nadere informatie

Lees de beslissing van het OCMW over je hulpvraag in de ebox

Lees de beslissing van het OCMW over je hulpvraag in de ebox Lees de beslissing van het OCMW over je hulpvraag in de ebox Lees de beslissing van het OCMW over je hulpvraag in de ebox De ebox is een beveiligde elektronische brievenbus. Alleen jij kan erin kijken.

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

MyCareNet in uw Apotheek?

MyCareNet in uw Apotheek? MyCareNet in uw Apotheek? Met deze brochure willen we onze klanten informeren over de invoering van MyCareNet MyCareNet in uw apotheek MyCareNet is een initiatief van het NIC (Nationaal Intermutualistisch

Nadere informatie

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen.

Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Hoe kan u controleren of alle instellingen op uw PC in orde zijn om digitaal te ondertekenen. Het aangifteformulier van de Provinciebelasting op Bedrijven moet digitaal ondertekend worden. U kan hiervoor

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Beelden Berichten Documenten Vragenlijsten Dagboeken

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51 / versie 1.1-15.06.2015 15.06.2015 Handleiding e-loket voor dossiers dagverzorgingscentra niet-conform artikel

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK / versie 1.1-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor dossiers CVK 1/17 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 4 3 Inloggen in het

Nadere informatie

DE IDENTITEITSKAART EN FIREFOX

DE IDENTITEITSKAART EN FIREFOX DE IDENTITEITSKAART EN FIREFOX Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die met een elektronische identiteitskaart toegang willen verkrijgen tot beveiligde web sites. In deze handleiding leggen we je

Nadere informatie

Handleiding gebruik van Mestbankloket

Handleiding gebruik van Mestbankloket Handleiding gebruik van Mestbankloket 11/09/2015 Doel van de handleiding Deze handleiding helpt u op weg als u zich voor het eerst wilt aanmelden op het Mestbankloket. Ook als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIK MESTBANKLOKET

HANDLEIDING GEBRUIK MESTBANKLOKET HANDLEIDING GEBRUIK MESTBANKLOKET DOEL VAN DE HANDLEIDING Deze handleiding helpt u op weg als u zich voor het eerst wilt aanmelden op het Mestbankloket. Ook als u problemen ondervindt bij het aanmelden,

Nadere informatie

HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET

HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET HANDLEIDING AANMELDEN OP HET MESTBANKLOKET www.vlm.be INHOUD Handleiding aanmelden op het Mestbankloket... 3 1 Hoe vindt u het Mestbankloket?... 3 2 Verschillende manieren om u aan te melden... 4 2.1 U

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Kennismaking met computer en internet (3 lessen van 3 uur) Je hebt nog nooit op de computer gewerkt en

Nadere informatie

TAX-ON-WEB. Carlos SIX, Administrateur KMO bij de FOD Financiën

TAX-ON-WEB. Carlos SIX, Administrateur KMO bij de FOD Financiën TAX-ON-WEB Carlos SIX, Administrateur KMO bij de FOD Financiën Aanleiding Een gebruiksvriendelijke en toegankelijke internet-toepassing ontwikkelen die toelaat vlot de aangifte in de personenbelasting

Nadere informatie

School en studietoelagen EERSTE HULP BIJ HET DIGITALE CONTACT 23/01/2017 1

School en studietoelagen EERSTE HULP BIJ HET DIGITALE CONTACT 23/01/2017 1 School en studietoelagen EERSTE HULP BIJ HET DIGITALE CONTACT 23/01/2017 1 Inhoud Algemeen: wat zijn school- en studietoelagen? Aanvragen van een toelage I. Evolutie II. Hoe kan ik een school- of studietoelage

Nadere informatie

Cps Boek kan voor u de benodigde gegevens samenbrengen in xml bestanden die je direct kan importeren in de INTERVAT toepassing.

Cps Boek kan voor u de benodigde gegevens samenbrengen in xml bestanden die je direct kan importeren in de INTERVAT toepassing. 1 AANGIFTES INDIEN OVER INTERNET De BTW-administratie is voor de electronische indiening van aangiftes en listing overgeschakeld naar het INTERVAT systeem. Dit laat toe om de aangiftes in te dienen via

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN www.educo.be educo@educo.be V.Z.W. COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Koning Albertlaan 27-9000 GENT (vlakbij Sint-Pietersstation) Gaat uw vereniging, organisatie

Nadere informatie

E-loket gemeentebelastingen

E-loket gemeentebelastingen E-loket gemeentebelastingen Hoe uw aangifte invullen en indienen via het Internet? Waarom kiezen voor een elektronische aangifte? Bij het elektronisch indienen van uw aangifte geniet u van de voordelen

Nadere informatie

DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL

DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL DE IDENTITEITSKAART EN MICROSOFT OUTLOOK E-MAIL Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die in Microsoft Outlook e-mails wil ondertekenen met een elektronische identiteitskaart. In deze handleiding leggen

Nadere informatie

Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen

Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen Juni 2015 Te doorlopen stappen Inloggen Starten in BIZTAX Aangiften zoeken en openen Een nieuwe aangifte beginnen Een aangifte invullen Een

Nadere informatie

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall,

Voorbereidende maatregelen: schakel alle beveiligingsprogramma s uit die je geïnstalleerd hebt zoals antivirussoftware, firewall, Service Pack 2 Sinds begin september heeft Microsoft het tweede Service Pack (SP2) voor Windows XP op de markt gebracht. Het hoofddoel van dit servicepack is de veiligheid van computers met Windows XP

Nadere informatie

Invullen ICD aangifte 2017

Invullen ICD aangifte 2017 Invullen ICD aangifte 2017 Voor 2017 is er een nieuwe elektronisch aangifteformulier. Dit formulier laat u toe om uw aangifte in te vullen en door te sturen vanop uw computer of tablet. Dit bespaart u

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan

Nadere informatie

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator Helpt je op weg met de upgrade Augustus 2015 - Presentator 1 1. Controle compatibiliteit van het systeem en programmatuur Windows 7 en 8.1 Als het Windows 10 downloaden icoon in het systeem vak staat:

Nadere informatie

DE IDENTITEITSKAART EN INTERNET EXPLORER

DE IDENTITEITSKAART EN INTERNET EXPLORER DE IDENTITEITSKAART EN INTERNET EXPLORER Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die met een elektronische identiteitskaart toegang willen verkrijgen tot beveiligde web sites. In deze handleiding leggen

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Radiologische beelden Berichten Documentatie Vragenlijsten Dagboeken

Nadere informatie

Van maandag 28/2 tot en met zaterdag 5/3. Vormingsweek voor vrijwilligers WELGEVORMD DIGITAAL

Van maandag 28/2 tot en met zaterdag 5/3. Vormingsweek voor vrijwilligers WELGEVORMD DIGITAAL Van maandag 28/2 tot en met zaterdag 5/3 Vormingsweek voor vrijwilligers WELGEVORMD DIGITAAL Workshops (inschrijven verplicht) Ga je één keer per jaar als vrijwilliger helpen op het feest van de brandweer?

Nadere informatie

1. Uw computer beveiligen

1. Uw computer beveiligen 15 1. Uw computer beveiligen Voor computers die verbinding maken met internet is goede beveiliging essentieel. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op malware (virussen of andere schadelijke

Nadere informatie

BelfiusWeb. Elektronisch bankieren en gegevens uitwisselen in een handomdraai

BelfiusWeb. Elektronisch bankieren en gegevens uitwisselen in een handomdraai BelfiusWeb Elektronisch bankieren en gegevens uitwisselen in een handomdraai Verantwoordelijke uitgever: Dirk Smet, Belfius Bank NV, Pachecolaan 44, 1000 Brussel IBAN BE23 0529 0064 6991 BIC GKCCBEBB RPR

Nadere informatie

1. Uw tablet beveiligen

1. Uw tablet beveiligen 11 1. Uw tablet beveiligen Het risico op virussen of andere schadelijke software (malware genoemd) is bekend van pc s. Minder bekend is dat u ook op een tablet met malware geconfronteerd kan worden als

Nadere informatie

CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND. Teach-IT

CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND. Teach-IT CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND Teach-IT 1. INHOUDSTAFEL 1. INHOUDSTAFEL 1 2. Inleiding 3 2.1. Wat is een Cloud? 3 2.2. Voordelen? 3 2.3. Nadelen? 4 2.4. Wie gebruikt voornamelijk clouds?

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, Niet op de openbare weg gooien open-school Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Blomme Chrysantenstraat 30 OC De Schelpe

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Wat te doen tegen verborgen software op je computer en hoe kom ik ervan af?

Wat te doen tegen verborgen software op je computer en hoe kom ik ervan af? Wat te doen tegen verborgen software op je computer en hoe kom ik ervan af? 1 van 6 Doet uw computer ineens anders dan normaal? Verschijnen er willekeurig internetschermen of pop-ups in beeld, waarvan

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten

mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier informatie voor patiënten WAT IS NEXUZHEALTH, WAT IS MYNEXUZHEALTH? 3 UW MYNEXUZHEALTH-DOSSIER 4 Afspraken Beelden Berichten Documenten Medicatie Vragenlijsten

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN

OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN V.Z.W. www.educo.be educo@educo.be COMPUTEROPLEIDINGEN COMMUNICATIE & MEDIA OPLEIDINGEN VOOR GROEPEN EDUCO vzw Mgr. Broekxplein 6-3500 Hasselt (in De Volksmacht tegenover het station) Gaat uw vereniging,

Nadere informatie

CHECKLIST: EEN OFFERTE ONDERTEKENEN MET DE SR-DST SOFTWARE

CHECKLIST: EEN OFFERTE ONDERTEKENEN MET DE SR-DST SOFTWARE CHECKLIST: EEN OFFERTE ONDERTEKENEN MET DE SR-DST SOFTWARE 1 Inleiding... 1 2 Wat heb je nodig?... 1 3 Installatie... 2 4 Gebruik... 4 4.1 MS CAPI handtekening... 4 4.2 PKCS#11 handtekening... 7 5 Disclaimer

Nadere informatie

AANGIFTE PB 2017 PERSCONFERENTIE

AANGIFTE PB 2017 PERSCONFERENTIE AANGIFTE PB 2017 PERSCONFERENTIE Johan Van Overtveldt Minister van Financiën Philippe Jacquij Administrateur-generaal van de Fiscaliteit 25 april 2017 North Galaxy AGENDA Aangifte 2016 Aangifte 2017 Codes:

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN 01/05/2011

Federale Overheidsdienst FINANCIEN 01/05/2011 E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB de burger 2011 Jan Viaene Elektronische toepassingen voor de burger www.myminfin.be Of Uw persoonlijk elektronisch fiscaal dossier www.taxonweb.be Of Uw elektronische aangifte

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Mynexuzhealth. Toegang tot uw medisch dossier

Patiënteninformatie. Mynexuzhealth. Toegang tot uw medisch dossier Patiënteninformatie Mynexuzhealth Toegang tot uw medisch dossier Inhoudstafel Wat is nexuzhealth?... 3 Wat is mynexuzhealth?... 3 Uw mynexuzhealth-dossier... 4 Afspraken... 4 Radiologische beelden... 4

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015)

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingPayroll Taks Periode Rapporten Met dit programma kan de maandelijkse aangifte

Nadere informatie

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger.

Let op! In dit PDF-bestand wordt voor de voorbeelden gebruikgemaakt van de Instant Messaging-software Windows Live Messenger. 1 Veilig chatten Chatten is een populaire manier van contact maken en onderhouden op internet. Het is simpel gezegd het uitwisselen van getypte berichten. Dat kan met familie, vrienden en andere bekenden,

Nadere informatie

Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web. Vragenlijst 1

Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web. Vragenlijst 1 Versie: november 2014_2 IN TE VULLEN DOOR BIBLIOTHEEKMEDEWERKER Postcode van de bibliotheekvestiging. Samen op t web Vragenlijst 1 Beste deelnemer, U gaat oefenen met internet. De bibliotheek helpt u daar

Nadere informatie

Spyware. Wat te doen tegen verborgen software op uw computer

Spyware. Wat te doen tegen verborgen software op uw computer Spyware Wat te doen tegen verborgen software op uw computer Doet uw computer ineens anders dan normaal? Verschijnen er willekeurig internetschermen of pop-ups in beeld, waarvan u niet weet waar ze vandaan

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave

Meest gestelde vragen en antwoorden. Inhoudsopgave Meest gestelde vragen en antwoorden Inhoudsopgave Door wie is Taxatieweb gebouwd?... 2 Voor wie is Taxatieweb beschikbaar?... 2 Hoe moet ik dit programma op mijn PC installeren?... 2 Waarom hoef ik nu

Nadere informatie

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte?

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 12345 Digitaal aangeven Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 1 Digitaal aangifte doen Als ondernemer bent u verplicht om digitaal aangifte te doen.

Nadere informatie

Aangifte PB Persconferentie. Koen Geens Minister van Financiën. Carlos Six Administrateur-generaal van de Fiscaliteit. 29 april 2014 Fedopress

Aangifte PB Persconferentie. Koen Geens Minister van Financiën. Carlos Six Administrateur-generaal van de Fiscaliteit. 29 april 2014 Fedopress Aangifte PB 2014 Koen Geens Minister van Financiën Persconferentie Carlos Six Administrateur-generaal van de Fiscaliteit 29 april 2014 Fedopress Krachtlijnen > Keuzevrijheid voor de burger 2 miljoen vereenvoudigde

Nadere informatie

AANGIFTE PB PERSCONFERENTIE. Johan Van Overtveldt Minister van Financiën Hans D Hondt Voorzitter Directiecomité

AANGIFTE PB PERSCONFERENTIE. Johan Van Overtveldt Minister van Financiën Hans D Hondt Voorzitter Directiecomité AANGIFTE PB 2018 - PERSCONFERENTIE Johan Van Overtveldt Minister van Financiën Hans D Hondt Voorzitter Directiecomité 02.05.2018 North Galaxy AGENDA Aangifte 2017 In het kort Aangifte 2018 Nieuwigheden

Nadere informatie

Kwaadaardige software blokkeert PC s van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst

Kwaadaardige software blokkeert PC s van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst Disclaimer Kwaadaardige software blokkeert PC s van eindgebruikers en lijkt afkomstig van Ecops, FCCU of een andere buitenlandse politiedienst Sinds enkele dagen blijken steeds meer mensen slachtoffer

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 1.0-7.02.2017 7.02.2017 Handleiding e-loket voor dossiers dagverzorgingscentra voor palliatieve

Nadere informatie

Stapsgewijs een aangifte indienen ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT

Stapsgewijs een aangifte indienen ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT Stapsgewijs een aangifte indienen 2016 Te doorlopen stappen A. Toegang tot Biztax B. Inloggen C. Starten in BIZTAX D. Aangiften zoeken en openen E. Een nieuwe aangifte beginnen F. Een aangifte indienen

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016?

Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? Hoe arbeidsovereenkomsten online ondertekenen vanaf januari 2016? 1. Vooraf 2. Wat heb je nodig? A. Besturingssoftware B. Browsers C. Kaartlezer D. Java plugin E. Wat kan er foutlopen? 3. Hoe ondertekenen?

Nadere informatie

Vitalink Medication Viewer Handleiding

Vitalink Medication Viewer Handleiding Versie 0.5 INHOUDSTAFEL 1 Context... 2 2 Installatie... 3 3 Toepassing... 9 4 Updates... 20 5 FAQ... 24 6 Bijkomende tips voor een goed gebruik... 25 1 CONTEXT De Vitalink Medication Viewer is een software

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E.

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Page of 6 Enquête basisonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas zit je?

Nadere informatie

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service "JMONNET" via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service JMONNET via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Demo toegang tot e-service "JMONNET" 2013-01 versie Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Inleiding: Dit jaar (2013) krijgt de toepassing JMonnet een facelift. Dit zorgt voor een sterk verbeterde ergonomie en

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? AL 549-1Z*10FD

Digitaal aangeven. Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? AL 549-1Z*10FD 12345 Digitaal aangeven Ondernemers doen digitaal aangifte. Wat betekent dit voor u? En hoe doet u digitaal aangifte? 1 Digitaal aangifte doen Als ondernemer bent u verplicht om digitaal aangifte te doen.

Nadere informatie

1. Uw computer beveiligen

1. Uw computer beveiligen 11 1. Uw computer beveiligen Voor computers die verbinding maken met internet is goede beveiliging essentieel. Een goed beveiligingssysteem verkleint het risico op malware (virussen of andere schadelijke

Nadere informatie

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen

Mijn HVW-dossier. Veel voorkomende vragen en problemen Mijn HVW-dossier Veel voorkomende vragen en problemen INLEIDING Dit document bevat een overzicht van de meest voorkomende problemen tijdens het aanmelden bij Mijn HVW-dossier. Staat uw probleem of vraag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI 2009

NIEUWSBRIEF JULI 2009 NIEUWSBRIEF JULI 2009 Graag willen wij u op de hoogte houden rondom ons softwarepakket. Controle database Om op een eenvoudige wijze te controleren of uw database foutieve of dubbel ingevoerde gegevens

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie