Onderhoud- en verbeterprojecten Wegen en Riolering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderhoud- en verbeterprojecten Wegen en Riolering"

Transcriptie

1 Stadsingenieurs Enschede Werkboek 2013 Onderhoud- en verbeterprojecten Wegen en Riolering Gemeente Enschede Programma Leefomgeving Cluster Wettelijke Taken en Projecten Stadsingenieurs Enschede Datum: juli 2013

2 Overzicht Infrastructurele werkzaamheden 2013 Stadsdeel Noord Demmerskamp Goolkatenweg Maanstraat Neptunusstraat Vanekerstraat Weegschaalstraat Stadsdeel Oost Geraniumstraat Halmaherastraat Lenteweg Pieter Bothstraat Spartastraat Stadsdeel Zuid Straatwerkzaamheden in nader overleg met Stadsdeel Zuid Stadsdeel West Europalaan Gabriël Metsustraat Plataanstraat Willem Kalfstraat Stadsdeel Centrum Celebesstraat Lasonderstraat Van Heekplein Varviksweg Rioolrenovaties op diverse locaties

3 Demmerskamp, vanaf huisnummer 51 a tot aan de huisnummer 71 Herstraten van de rijbaan en de goten. Op hoogte stellen van bestaande kantopsluitingen; Op hoogte stellen van bestaande putten en kolken; Het vervangen van de bestaande kolk- en huisaansluitingen; De bestaande materialen dienen zoveel als mogelijk te worden hergebruikt; Door de slechte technische staat van de bestrating is grootschalig onderhoud noodzakelijk; Er zijn geen werkzaamheden noodzakelijk aan de riolering omdat deze nog in een acceptabele staat verkeerd; De werkzaamheden worden gefinancierd vanuit Groot onderhoud; Er is budget beschikbaar voor het bijleveren van ontbrekende materialen, er is geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de inrichting van de straat.

4 Goolkatenweg, tussen de Tubantiastraat en de Richtersweg Herstraten van de rijbaan, de parkeerhavens en de trottoirs. Op hoogte stellen van bestaande kantopsluitingen; Op hoogte stellen van bestaande putten en kolken; Het vervangen van de bestaande kolk- en huisaansluitingen; De bestaande materialen dienen zoveel als mogelijk te worden hergebruikt; Vanuit oa het oogpunt van verkeersveiligheid is het wenselijk de huidige snelheidsbeperkende maatregelen aan te passen. De financiële haalbaarheid hiervan moet worden onderzocht in overleg met de afdeling Ontwerp, Ruimtelijk Beleid en de opdrachtgever. Door de slechte technische staat van de bestrating is grootschalig onderhoud noodzakelijk; Er zijn geen werkzaamheden noodzakelijk aan de riolering omdat deze nog in een acceptabele staat verkeerd; De werkzaamheden worden gefinancierd vanuit MIW; Er is in principe budget beschikbaar voor het leveren van nieuwe materialen in de parkeerhavens en de trottoirs, er is geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de inrichting van de straat.

5 Maanstraat, tussen de G.J. van Heekstraat en Schietbaanweg De riolering inclusief de kolk- en huisaansluitingen dient te worden vervangen tussen de putnummers , , , , , De riolering ligt in de rijbaan, daarom moet deze geheel worden opgenomen en opnieuw aangebracht. Ten gevolgen van het vervangen van de huisaansluitingen dienen de trottoirs en parkeerhavens ter plaatse van de aansluitingen te worden herstraat. Het groen dat ten gevolge van de werkzaamheden schade ondervindt dient te worden hersteld Vanuit het oogpunt van oa verkeersveiligheid is het wenselijk de rijbaan te versmallen en beperkte snelheidsremmende maatregelen aan te leggen. De financiële haalbaarheid hiervan moet worden onderzocht in overleg met de afdeling Ontwerp, Ruimtelijk Beleid en de opdrachtgever. De riolering (buizen en putten) dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Het project wordt gefinancierd uit MIR. Voor het herstraten van de trottoirs en parkeerhavens is een gering budget beschikbaar uit groot onderhoud. (AD) Er is in principe geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de openbare ruimte, waaronder aanpassingen aan het bestaande groen en/of bomen.

6

7 Neptunusstraat, tussen Bruggenmorsweg en de Venusstraat (Geheel) De straat dient heringericht te worden. Er dient nagegaan te worden of er onderhoudswerkzaamheden aan de openbare verlichting noodzakelijk zijn; Er dient een inspraak traject te worden doorlopen met de bewoners over de nieuwe inrichting van de straat; De straat dient te worden ingericht met de standaard straatprofielen als basis; Er zijn geen werkzaamheden noodzakelijk aan de riolering omdat deze nog in een acceptabele staat verkeerd; Door de slechte technische staat van de verharding is grootschalig onderhoud noodzakelijk; Ivm de lage beeldkwaliteit dient de openbare ruimte te worden heringericht. Er hoeven geen werkzaamheden te worden uitgevoerd aan de riolering omdat deze nog in een acceptabele staat verkeerd; De herinrichting van de openbare ruimte wordt gefinancierd vanuit MIW;

8 Vanekerstraat, tussen de Deurningerstraat en de Schiestraat De riolering inclusief de kolk- en huisaansluitingen dient te worden vervangen tussen de putnummers , , , , , , , , , , ,. De riolering ligt in de rijbaan, daarom moet deze geheel worden opgenomen en opnieuw aangebracht. Ten gevolgen van het vervangen van de huisaansluitingen is het wenselijk de trottoirs en parkeerhavens zoveel mogelijk te hestraten. Eea afhankelijk van de kosten De riolering (buizen en putten) dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Het project wordt gefinancierd uit MIR. Voor het hestraten van de trottoirs en parkeerhavens is een gering budget beschikbaar uit groot onderhoud. (AD) Er is in principe geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de openbare ruimte, waaronder aanpassingen aan het bestaande groen en/of bomen.

9

10 Weegschaalstraat, tussen de G.J. van Heekstraat en de Spoordijkstraat Herstraten van de rijbaan, parkeerplaatsen en de trottoirs. Op hoogte stellen van bestaande kantopsluitingen; Op hoogte stellen van bestaande putten en kolken; Het vervangen van de bestaande kolk- en huisaansluitingen; De bestaande materialen dienen zoveel als mogelijk te worden hergebruikt; Vanuit oa het oogpunt van verkeersveiligheid is het wenselijk een uitritconstructie aan te leggen tpv de aansluiting met de G.J van Heekstraat. De financiële haalbaarheid hiervan moet worden onderzocht in overleg met de afdeling Ontwerp, Ruimtelijk Beleid en de opdrachtgever Door de slechte technische staat van de bestrating is grootschalig onderhoud noodzakelijk; Er zijn geen werkzaamheden noodzakelijk aan de riolering omdat deze nog in een acceptabele staat verkeerd; De werkzaamheden worden gefinancierd vanuit MIW; Er is budget beschikbaar voor het bijleveren van ontbrekende materialen, er is in principe geen budget beschikbaar voor nieuwe materialen of aanpassingen aan de inrichting van de straat.

11 Geraniumstraat, tussen de Hyacintstraat en de Asterstraat (Geheel) Herstraten van de rijbaan, de parkeerhavens en de trottoirs. Op hoogte stellen van bestaande kantopsluitingen; Op hoogte stellen van bestaande putten en kolken; Het vervangen van de bestaande kolk- en huisaansluitingen; De bestaande materialen dienen zoveel als mogelijk te worden hergebruikt; Na grootschalige sloop en herbouw en door de slechte technische staat van de bestrating is grootschalig onderhoud noodzakelijk; Er zijn geen werkzaamheden noodzakelijk aan de riolering omdat deze nog in een acceptabele staat verkeerd; De werkzaamheden worden gefinancierd vanuit MIW; Er is in principe budget beschikbaar voor het leveren van nieuwe materialen in de parkeerhavens en de trottoirs, er is geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de inrichting van de straat.

12 Halmaherastraat, tussen de H. Smeltweg en de Malangstraat De riolering inclusief de kolk- en huisaansluitingen dient te worden vervangen tussen de putnummers , , , , , , , , , De riolering ligt in de rijbaan, daarom moet deze geheel worden opgenomen en opnieuw aangebracht. Ten gevolgen van het vervangen van de huisaansluitingen is het wenselijk de trottoirs en parkeerhavens zoveel mogelijk te hestraten. Eea afhankelijk van de kosten. Het groen dat ten gevolge van de werkzaamheden schade ondervindt dient te worden hersteld De riolering (buizen en putten) dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Het project wordt gefinancierd uit MIR. Voor het hestraten van de trottoirs en parkeerhavens is een gering budget beschikbaar uit groot onderhoud. (AD) Er is in principe geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de openbare ruimte, waaronder aanpassingen aan het bestaande groen en/of bomen.

13

14 Lenteweg, Geheel Het bepalen van de locaties met de grootste noodzaak tot herstel Herstel van bestaande goten; Noodzakelijk asfaltherstel; Op hoogte brengen bestaande kolken; De goten en de asfaltverharding zijn in een wisselende maar in het algemeen slechte technische staat. De komende jaren dient hieraan grootschalige onderhoudswerkzaamheden plaats te vinden. De totale kosten voor deze maatregel stijgen boven het beschikbare budget uit. Dit is de reden dat deze werkzaamheden over meerdere jaren worden uitgespreid waarbij jaarlijks een (beperkt) budget beschikbaar komt. De werkzaamheden worden gefinancierd vanuit Groot onderhoud; Het beschikbare budget is taakstellend voor de uit te voeren maatregelen.

15 Pieter Bothstraat, tussen de Padangstraat en het Van Heutzplein De riolering inclusief de kolk- en huisaansluitingen dient te worden vervangen tussen de putnummers , , , , De riolering ligt in de rijbaan, daarom moet deze geheel worden opgenomen en opnieuw aangebracht. Ten gevolgen van het vervangen van de huisaansluitingen is het wenselijk de trottoirs en parkeerhavens zoveel mogelijk te herstraten. Eea afhankelijk van de kosten Het groen dat ten gevolge van de werkzaamheden schade ondervindt dient te worden hersteld De riolering (buizen en putten) dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Het project wordt gefinancierd uit MIR. Voor het hestraten van de trottoirs en parkeerhavens is een gering budget beschikbaar uit groot onderhoud. (AD) Er is in principe geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de openbare ruimte, waaronder aanpassingen aan het bestaande groen en/of bomen.

16

17 Steenweg, tussen de Floraparkstraat en de Spireastraat en door het Florapark De riolering inclusief de kolk- en huisaansluitingen dient te worden vervangen tussen de putnummers , , , , , , , , , , , , , ,. De riolering ligt in de rijbaan, daarom moet deze geheel worden opgenomen en opnieuw aangebracht. Ten gevolgen van het vervangen van de huisaansluitingen is het wenselijk de trottoirs en parkeerhavens zoveel mogelijk te hestraten. Eea afhankelijk van de kosten Het groen dat ten gevolge van de werkzaamheden schade ondervindt dient te worden hersteld De riolering (buizen en putten) dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Het project wordt gefinancierd uit MIR. Voor het hestraten van de trottoirs en parkeerhavens is een gering budget beschikbaar uit groot onderhoud. (AD) Er is in principe geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de openbare ruimte, waaronder aanpassingen aan het bestaande groen en/of bomen..

18

19 Straatwerkzaamheden in nader overleg met Stadsdeel Zuid Prioriteren van onderhoudsbehoefte; Bepalen projectverloop, contractvorm, SROI mogelijkheden en doorlooptijd Herstraten van de rijbaan, parkeerplaatsen en de trottoirs. Op hoogte stellen van bestaande kantopsluitingen; Op hoogte stellen van bestaande putten en kolken; Het vervangen van de bestaande kolk- en huisaansluitingen; De bestaande materialen dienen zoveel als mogelijk te worden hergebruikt; De wegen in de zuidwijken verkeren in een steeds slechter wordende technische staat. De komende jaren dienen hier daarom grootschalige onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd te worden. De intentie is om jaarlijks een substantieel budget beschikbaar te stellen voor structureel herstel van de openbare ruimte. Bovenstaande wegen zijn als eerste aan onderhoud toe. Deze werkzaamheden dienen in nauw overleg te worden uitgevoerd met de stadsdelen en de opdrachtgever, waarbij de intentie is deze werkzaamheden niet te laten uitvoeren door een marktpartij maar door personen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. De werkzaamheden worden gefinancierd vanuit Groot onderhoud;.

20 Europalaan, zijweg gedeelte tussen 140 en 138 en tussen 226 en 224 Herstraten van de rijbaan,. Op hoogte stellen van bestaande kantopsluitingen; Op hoogte stellen van bestaande putten en kolken; Het vervangen van de bestaande kolk- en huisaansluitingen; De bestaande materialen dienen zoveel als mogelijk te worden hergebruikt; Door de slechte technische staat van de bestrating is grootschalig onderhoud noodzakelijk; Er zijn geen werkzaamheden noodzakelijk aan de riolering omdat deze nog in een acceptabele staat verkeerd; De werkzaamheden worden gefinancierd vanuit Groot onderhoud; Er is in principe budget beschikbaar voor het leveren van nieuwe materialen in de parkeerhavens en de trottoirs, er is geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de inrichting van de straat.

21 Gabriël Metsustraat, tussen de Simon de Vliegerstraat en de Pieter de Molijnstraat (geheel ) De riolering inclusief de kolk- en huisaansluitingen dient te worden vervangen tussen de putnummers De riolering ligt in de rijbaan, daarom moet deze geheel worden opgenomen en opnieuw aangebracht. Ten gevolgen van het vervangen van de huisaansluitingen dienen de trottoirs en parkeerhavens geheel te worden herstraat. De riolering (buizen en putten) dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Het project wordt gefinancierd uit MIR. Voor het hestraten van de trottoirs en parkeerhavens is een gering budget beschikbaar uit groot onderhoud. (AD) Er is in principe geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de openbare ruimte, waaronder aanpassingen aan het bestaande groen en/of bomen.

22

23 Plataanstraat, tussen de Lindestraat en de Elferinksweg Herstraten van de rijbaan en de trottoirs. Op hoogte stellen van bestaande kantopsluitingen; Op hoogte stellen van bestaande putten en kolken; Het vervangen van de bestaande kolk- en huisaansluitingen; De bestaande materialen dienen zoveel als mogelijk te worden hergebruikt; Vanuit oa het oogpunt van verkeersveiligheid is het wenselijk een uitritconstructie aan te leggen tpv de aansluiting met de Elferinksweg. De financiële haalbaarheid hiervan moet worden onderzocht in overleg met de afdeling Ontwerp, Ruimtelijk Beleid en de opdrachtgever Door de slechte technische staat van de bestrating is grootschalig onderhoud noodzakelijk; Er zijn geen werkzaamheden noodzakelijk aan de riolering omdat deze nog in een acceptabele staat verkeerd; De werkzaamheden worden gefinancierd vanuit Groot onderhoud; Er is budget beschikbaar voor het bijleveren van ontbrekende materialen, er is geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de inrichting van de straat.

24 Willem Kalfstraat, tussen de Thomas de Keyserstraat en de Pieter de Molijnstraat (geheel ) De riolering inclusief de kolk- en huisaansluitingen dient te worden vervangen tussen de putnummers , , , , , , , , , , ,. De riolering ligt in de rijbaan, daarom moet deze geheel worden opgenomen en opnieuw aangebracht. Ten gevolgen van het vervangen van de huisaansluitingen is het wenselijk de trottoirs en parkeerhavens zoveel mogelijk te hestraten. Eea afhankelijk van de kosten Vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid is het wenselijk een kruispuntplateau aan te leggen op de aansluiting met de Simon de Vliegerstraat. De financiële haalbaarheid hiervan moet worden onderzocht in overleg met de afdeling Ontwerp, Ruimtelijk Beleid en de opdrachtgever De riolering (buizen en putten) dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Het project wordt gefinancierd uit MIR. Voor het hestraten van de trottoirs en parkeerhavens is een gering budget beschikbaar uit groot onderhoud. (AD) Er is in principe geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de openbare ruimte, waaronder aanpassingen aan het bestaande groen en/of bomen.

25

26 Celebesstraat, tussen de Kuipersdijk en de Borneostraat De riolering inclusief de kolk- en huisaansluitingen dient te worden vervangen tussen de putnummers121270, , , , De riolering ligt in de rijbaan, daarom moet deze geheel worden opgenomen en opnieuw aangebracht. De openbare ruimte dient in overleg met bewoners opnieuw te worden heringericht. De riolering (buizen en putten) dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Ivm de lage beeldkwaliteit en slechte technische staat dient de openbare ruimte te worden heringericht. Het vervangen van de riolering wordt gefinancierd met MIR geld. De herinrichting van de openbare ruimte wordt gefinancierd met MIW geld

27 RD A 90-90A t/m t/m Celebesstraat A A 12-12B t/m A t/m Wooldriksweg A A-B-C A A-B A 2-11 t/m A t/m Kuipersdijk A Wooldriksweg A A 4-11 t/m t/m Borneostraat Borneostraat A Medanstraat Kuipersdijk A / / / / / / / / / Atjehstraat PROGRAMMA'S: Nvt Reparatie Renovatie Detail inspectie Vervanging Verbetering Geselecteerd KNOOP FUNCTIE: RWA DWA Gemengde afvoer Overige... stuwput pompput Geselecteerd A RD

28 Lasonderstraat, tussen de Deurningerstraat en de Lasondersingel De straat dient heringericht te worden. De straat dient te worden ingericht als fietsstraat conform de meest actuele fietsvisie Er dient nagegaan te worden of er onderhoudswerkzaamheden aan de openbare verlichting noodzakelijk zijn; Er dient een inspraak traject te worden doorlopen met de bewoners over de nieuwe inrichting van de straat; Er zijn geen werkzaamheden noodzakelijk aan de riolering omdat deze nog in een acceptabele staat verkeerd; Door de slechte technische staat van de verharding is grootschalig onderhoud noodzakelijk; Ivm de lage beeldkwaliteit dient de openbare ruimte te worden heringericht; In het kader van de fietsvisie dient de straat te worden ingericht als fietsstraat; De herinrichting van de openbare ruimte wordt gefinancierd vanuit MIW en middelen behorende bij de fietsvisie;

29 Van Heekplein Vervangen asfalt rondom bomen;. Maatregelen ter bevordering van de groei van de bomen; Het vervangen van de boomroosters; Door de slechte technische staat van het asfalt en de slechte groeiplaats voor de bomen zijn deze maatregelen noodzakelijk; De werkzaamheden worden gefinancierd vanuit MIW;

30 Varviksweg, tussen de Perikweg en de Kuipersdijk (geheel ) De riolering inclusief de kolk- en huisaansluitingen dient te worden vervangen tussen de putnummers , , , ,. De riolering ligt in de rijbaan, daarom moet deze geheel worden opgenomen en opnieuw aangebracht. Ten gevolgen van het vervangen van de huisaansluitingen is het wenselijk de trottoirs en parkeerhavens zoveel mogelijk te hestraten. Eea afhankelijk van de kosten Vanuit oa het oogpunt van verkeersveiligheid is het wenselijk drempels aan te leggen en de richting van éénrichtingsverkeer te draaien. De financiële haalbaarheid hiervan moet worden onderzocht in overleg met de afdeling Ontwerp, Ruimtelijk Beleid en de opdrachtgever De riolering (buizen en putten) dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Het project wordt gefinancierd uit MIR. Voor het hestraten van de trottoirs en parkeerhavens is een gering budget beschikbaar uit groot onderhoud. (AD) Er is in principe geen budget beschikbaar voor aanpassingen aan de openbare ruimte, waaronder aanpassingen aan het bestaande groen en/of bomen.

31

32 Projectblad tbv werkboek 2103 Onderhoud wegen en riolering Rioolrenovaties op diverse locaties Op diverse locaties dient de riolering of gedeeltes van de riolering van binnenuit gerenoveerd te worden, het gaat oa om de volgende locaties: Bolhaarslaan, Transportcentrum (2 locaties), Buursebrink, Gouwestraat, Gronausestraat, Haydenlaan, Heeckerenlaan, Heemskerkstraat, Houtmanstraat, Langelobrink, Lastmanstraat, Oldenkottebrink, De Posten, Sportlaan, Boddenkampsingel, Stepelobrink, Hanenberglanden, Horstlindelaan, Langs de spoorlijn Enschede Gronau, Minister de Kuyperplein, Levinkskamp, Noord Hollandlaan. De renovaties dienen te worden vervangen vanwege de technische kwaliteit. Het project wordt gefinancierd uit MIR.

Lijst Privaatrechtelijke heffingen 2014

Lijst Privaatrechtelijke heffingen 2014 Lijst Privaatrechtelijke heffingen 2014 1 Aanleg standaard uitritconstructie bestaand trottoir breedte verlaagd trottoir 3 m, totale breedte 5 m, trottoir breedte max 2 m. opbreken en afvoeren trottoirbanden

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1 2.2.6 Inrichtingsontwerp Sterrenberg fase 1 1 Dossier 1556 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1556 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 28 maart 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Inrichtingsontwerp

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 Raadsstuk Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 1. Inleiding Dit project omvat de Albert Schweitzerlaan, de ML Kinglaan (tussen de Hugo de Grootstraat en de Albert

Nadere informatie

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend:

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend: Samenvatting: Inleiding: De aanleiding voor het project is de noodzakelijke rioolvervanging in de Norbertijnerstraat en de Schanswijk. De riolering verkeert in een slechte staat. De vervanging van het

Nadere informatie

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017 Reconstructie Dirk Boutslaan Lucas Gasselstraat Breitnerstraat Informatieavond maandag 29 mei 2017 Inhoud 1. Programma infoavond 2. Aanleiding 3. Uitgangspunten 4. Voorlopig Ontwerp 5. Referentiebeelden

Nadere informatie

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL INFORMATIEAVOND 11 DECEMBER 2018 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg opbouw presentatie 1. Gebiedskarakteristieken Historische context Huidige

Nadere informatie

BIJLAGE 4: Overzicht overige fietsprojecten a. Aanleg Fietssnelweg F35 Oosterstraat tussen Oldenzaalsestraat en Hoge Boekelerweg b.

BIJLAGE 4: Overzicht overige fietsprojecten a. Aanleg Fietssnelweg F35 Oosterstraat tussen Oldenzaalsestraat en Hoge Boekelerweg b. BIJLAGE 4: Overzicht overige fietsprojecten 2015-2017 a. Aanleg Fietssnelweg F35 Oosterstraat tussen Oldenzaalsestraat en Hoge Boekelerweg b. Verbreden bestaande fietspaden Euregioweg tussen Klein Boekelerveldweg

Nadere informatie

Reactie gemeente / aanpassing ontwerp

Reactie gemeente / aanpassing ontwerp Reacties ontwerp reconstructie Frisostrjitte, Nassauwyk & Maria Louiseloane te Kootstertille 10 januari 2019 Definitief (inclusief aanvullingen n.a.v. overleggen) Nr. Reactie op het ontwerp Uitvoering

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00 Project : Aanleg fietspad en recocnstructie Sleutelstraat Weijereind + aanpassingen Lensheuvel 't Heike. Opdrachtgever : Gemeente Reusel De Mierden KOSTENRAMING UITGANGSPUNTEN De raming is gebaseerd op

Nadere informatie

WIJKBEHEERPLAN ELFERINK- HEUWKAMP

WIJKBEHEERPLAN ELFERINK- HEUWKAMP WIJKBEHEERPLAN ELFERINK- HEUWKAMP 2018-2022 Schoon, heel, veilig en prettig! De inrichting en het beheer van de openbare ruimte leveren een belangrijke bijdrage aan een prettige leefomgeving. Voor je ligt

Nadere informatie

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten Opmerking algemeen Vraag / opmerking Gegevens op de website niet vindbaar. Bomen deel 1; Allerheiligenweg tot 141. Vindt parkeerhavens lelijk, kan dit niet anders? De hele laan graag op dezelfde manier

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord Groot onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472

Raadsstuk. 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Raadsstuk Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 157/2008 19 augustus 2008 WZ/ogv 08/133472 Kredietaanvraag project Van riool tot Rode Loper: Jansstraat, Jansweg, Kruisstraat en Smedestraat

Nadere informatie

Input en antwoorden n.a.v. het Reactieformulier Ontwerp Project Kolksloot Projectleider: Wim Wilms CONTACT: kolksloot@over-gemeenten.

Input en antwoorden n.a.v. het Reactieformulier Ontwerp Project Kolksloot Projectleider: Wim Wilms CONTACT: kolksloot@over-gemeenten. Vraag 1: Continue wateroverlast in de kruipruimte bij regen, graag onderzoeken waardoor dit gebeurd. De vermoedelijk oorzaak is dat de grond onder de woning, net als de overige grond, in de loop van de

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. drs. Cora-Yfke Sikkema. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem

Gemeente Haarlem. drs. Cora-Yfke Sikkema. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem Gemeente Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Haarlem Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie beheer Datum Ons

Nadere informatie

Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem

Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem Burgerschouw wijk 4 Oost-Souburg en Ritthem 29-3-2017 Inleiding Op 29 maart 2017 heeft de 1e burgerschouw 2017 in de wijk Oost-Souburg en Ritthem plaatsgevonden. In overleg met de deelnemers is besloten

Nadere informatie

Van Hogendorpplein te Goirle

Van Hogendorpplein te Goirle VAN WANROOIJ - VAN SCHIJNDEL Van Hogendorpplein te Goirle Waterhuishouding hemelwater Projectnummer: 0551 17 maart 2009 Colofon Opdrachtgever: Project: Van Wanrooij - Van Schijndel Van Hogendorpplein te

Nadere informatie

beheerplan Wegen enbeheer Oostzaan, februari 2012 ing. L.E.M. Brouwer Afdeling Gebied en Wijkzaken

beheerplan Wegen enbeheer Oostzaan, februari 2012 ing. L.E.M. Brouwer Afdeling Gebied en Wijkzaken Wegen enbeheer beheerplan 2013 2018 Oostzaan, februari 2012 ing. L.E.M. Brouwer Afdeling Gebied en Wijkzaken INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Onderhoudstaat van de wegen en prioritering... 4 3. Financieel

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Bijlage 10 Planning en kosten renovaties

Bijlage 10 Planning en kosten renovaties Bijlage 10 Planning en kosten renovaties Integrale herinrichtingen 2014 2015 2016 2017 2018 Koningshof fase 5, 6, 7, 8 50.000 50.000 50.000 50.000 35.000 Vrouwtjeslant fase 3, 4 45.000 45.000 45.000 ----

Nadere informatie

BIJLAGE 3: Overzicht uitgevoerde fietsprojecten

BIJLAGE 3: Overzicht uitgevoerde fietsprojecten BIJLAGE 3: Overzicht uitgevoerde fietsprojecten 2012-2014 De raad heeft voor de periode 2012 2014 tweemaal een krediet beschikbaar gesteld voor fietsprojecten en wel: I) uitvoering geven aan het amendement

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel)

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Informatiebijeenkomst 29 januari 2018 Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik

Nadere informatie

Gemeente/SDM en SDB. 1 ste kwartaal. 1 e kwartaal. 2 e kwartaal = 3 e kwartaal =

Gemeente/SDM en SDB. 1 ste kwartaal. 1 e kwartaal. 2 e kwartaal = 3 e kwartaal = Voortgang: volgens plan! vertraagd X gestopt Glanerbrug Leefbaarheid Doel: Verbeteren van de leefbaarheid (sociaal en fysiek). Bouw jeugdhonk en inrichting buitenruimte. Ontwerp in overleg met bewoners

Nadere informatie

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Gemeente Sliedrecht Rioolvervanging Schilderswijk Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Inleiding Op 8 en 15 oktober jl. zijn in het kader van de rioolvervanging in de Schilderswijk door de gemeente

Nadere informatie

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg

1/7. bladnr: printdatum: 16-03-2012. Gemeente Heemstede bestek 640 Riolering Breitnerweg. Behoort bij 640. Riolering Breitnerweg Geeente Heeede beek 640 1/7 Behoort bij 640 Inschrijvingsaat als bedoeld in artikel 01.01.03 van de Standaard RAW bepalingen (Standaard 2005) behorende bij het inschrijvingsbiljet van de ondergetekende(n):

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER 2017 1 Programma Welkom (Sushil Lachman, Sweco Nederland) Aanleiding herinrichting (Alma de Jong, gemeente Oegstgeest) Voorstel

Nadere informatie

Onderhoudsplan en begroting wegen 2014 2025. Gemeente Schiermonnikoog. 11 06 2013.

Onderhoudsplan en begroting wegen 2014 2025. Gemeente Schiermonnikoog. 11 06 2013. Onderhoudsplan en begroting wegen 2014 2025 Gemeente Schiermonnikoog. 11 06 2013. 1. Inleiding. Adequaat onderhoud van de wegen is een taak van de gemeente. Goed onderhouden wegen zijn comfortabel te gebruiken

Nadere informatie

3 juli Kanaalboulevard. Werkgroep Zuid Willemsvaart

3 juli Kanaalboulevard. Werkgroep Zuid Willemsvaart 3 juli 2018 Kanaalboulevard Werkgroep Wie is wie? William Jans Ontwerper Openbare Ruimte Sector Stadsontwikkeling Afdeling Leefomgeving 3 juli 2018 Werkgroep Wie is wie? Rens van Zwieten Ontwerper Verkeer

Nadere informatie

Wijkraad Stadsveld Veranderingen openbare ruimte. Spreker Peter Dijkstra Datum Mei 2015

Wijkraad Stadsveld Veranderingen openbare ruimte. Spreker Peter Dijkstra Datum Mei 2015 Wijkraad Stadsveld Veranderingen openbare ruimte Spreker Peter Dijkstra Datum Mei 2015 Plaats Enschede Doel presentatie Doel: Samen bespreken van de concrete veranderingen in de openbare ruimte; Terugblik

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

Informatieavond. Herinrichting dorpskern Neerkant. Maandag 13 november 2017 Gemeenschapshuis De Moost, Neerkant. Werkgroep Wonen en Woonomgeving

Informatieavond. Herinrichting dorpskern Neerkant. Maandag 13 november 2017 Gemeenschapshuis De Moost, Neerkant. Werkgroep Wonen en Woonomgeving Informatieavond Herinrichting dorpskern Neerkant Werkgroep Wonen en Woonomgeving Maandag 13 november 2017 Gemeenschapshuis De Moost, Neerkant Herinrichting dorpskern Neerkant Opening en welkomstwoord door:

Nadere informatie

Vervangen riolering Rivierenbuurt Willem-Jan Leenhouts beleidsmedewerker Riolering en Waterbeheer afdeling Buitenruimte

Vervangen riolering Rivierenbuurt Willem-Jan Leenhouts beleidsmedewerker Riolering en Waterbeheer afdeling Buitenruimte Programma van de avond Informatieavond Rivierenbuurt 19.30 uur Opening door Ad Cardon 19.35 uur Presentatie rioolwerkzaamheden door Willem Jan Leenhouts 19.45 uur Presentatie van het parkeeronderzoek in

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

Deventer in Inzameling in de 19 e eeuw

Deventer in Inzameling in de 19 e eeuw Inleiding Ivor Visser Projectleider Deventer in 1832 Ordonnantie uit de 18 e eeuw (1771) Ordonnantie door burgemeester en schepenen en de raad van de stad Deventer, tot een betere reinhouding van de straten

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4

Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4 Bijlage 4 Herinrichting Westereng DO deelplan 4 Case: 13.00863 Definitief Ontwerp Herinrichting Westereng Deelplan 4 Beslisdocument 29 oktober 2013 1 1. Projectresultaat Het project Rioolvervanging en

Nadere informatie

30 km/uur inrichting Zuiderhout en Oosterhout

30 km/uur inrichting Zuiderhout en Oosterhout 30 km/uur inrichting Zuiderhout en Oosterhout 8 juni 2016 Haarlemmerhout Theater Martijs Hoefakker (Gemeente Haarlem) Jan Haveman (BVA Verkeersadviezen) 2 Programma 19:30 19:35 uur: Ontvangst 19:35 19:45

Nadere informatie

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM Bijlage 4 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van

Nadere informatie

Uitgangspunten voor het ontwerp

Uitgangspunten voor het ontwerp Uitgangspunten voor het ontwerp Het is belangrijk om eerdere veranderingen in de omliggende omgeving niet uit het oog te verliezen. Bij de herinrichting van de Bruïnelaan en Lindelaan oost wordt dan ook

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Informatieavond Groot onderhoud t Ven-Noord nr. 1

Informatieavond Groot onderhoud t Ven-Noord nr. 1 Informatieavond Groot onderhoud t Ven-Noord 23-01-2019 24-01-2019 nr. 1 Inhoudsopgave Introductie groot onderhoud Resultaten bewonersonderzoek Klimaatstresstest en klimaatadaptatie Conceptontwerp Vrijheden

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers In de onderstaande tabel staan alle wensen/iceeën die bewoners en ondernemers hebben aangedragen tijdens de informatieavonden of via email. In de vierde kolom

Nadere informatie

1) Doel van de avond 2) Korte terugblik 3) Toelichting door de aannemer 4) Vragen en opmerkingen

1) Doel van de avond 2) Korte terugblik 3) Toelichting door de aannemer 4) Vragen en opmerkingen 1) Doel van de avond 2) Korte terugblik 3) Toelichting door de aannemer 4) Vragen en opmerkingen Doel van de avond Informeren over de planning en uitvoeringswijze van het werk. Niet wel of geen parkeervak/boom/etc.

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

HERENLAAN VINKEVEEN VO BUITENRUIMTE

HERENLAAN VINKEVEEN VO BUITENRUIMTE VO BUITENRUIMTE INHOUD VOORWOORD INVENTARISATIE & ANALYSE MODELLEN STUDIE ONTWERP MATERIALISERING & DETAILS COLOFON VOORWOORD Ontwikkelings Maatschappij Buitenveldert (OMB) heeft onlangs een uniek perceel

Nadere informatie

Ontwikkelingen Bennekom (Oost) Dorpsraad Bennekom 30 januari 2013

Ontwikkelingen Bennekom (Oost) Dorpsraad Bennekom 30 januari 2013 Ontwikkelingen Bennekom (Oost) Dorpsraad Bennekom 30 januari 2013 1 Inhoud presentatie Verkenning Bennekom-Oost Richard Jansink Afkoppelen en rioolvervanging Richard Jansink 30 km-zone Bennekom Zuid Rianne

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rollandslaan

Verkeersmaatregelen Rollandslaan Verkeersmaatregelen Rollandslaan 18 april 2017 De Blinkert Martijs Hoefakker (Gemeente Haarlem) Jan Haveman (BVA Verkeersadviezen) 2 Programma 19:30 19:35 uur: Ontvangst 19:35 19:40 uur: Inleiding Martijs

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Opwaarderen openbare ruimte Amalia van Solmsstraat en omgeving

Opwaarderen openbare ruimte Amalia van Solmsstraat en omgeving Opwaarderen openbare ruimte Amalia van Solmsstraat en omgeving Agenda 1. Inloop 2. Korte algemene toelichting op het project 3. Ideeën vanuit de bewoners 4. Samenvatting 5. Afsluiting 19:15 uur tot 19:30

Nadere informatie

Samenvatting: Afweging: Drunen, herinrichting Prinses Irenestraat e.o.

Samenvatting: Afweging: Drunen, herinrichting Prinses Irenestraat e.o. Samenvatting: Inleiding: Door de Raad zijn in 2007 middelen beschikbaar gesteld ten behoeve van de verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte, met als doel het verhogen van de leefbaarheid. Deze

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl. Naam dossier: D1509 1512 3044 0384. Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: D1509 1512 3044 0384 Locatie: Gemeente Zwolle: Havezathenallee Datum uitgifte advies: Oversteekbaarheid fietsers en voetgangers

Nadere informatie

Gebied 4. Hoofddorp West en Boseilanden Januari Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen

Gebied 4. Hoofddorp West en Boseilanden Januari Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen Gebied 4 2016 Hoofddorp West en Boseilanden Januari 2016 Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen Met deze zes gebiedskaarten zijn alle gemeentelijke werkzaamheden in beeld gebracht die in 2016 in de fysieke

Nadere informatie

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014 Ontwikkelkader woonboulevard Februari 2014 1 Aanleiding, doel en aanpak Historie Onderzoek BRO, 2009 In dit rapport is de (stedelijke) marktruimte voor woondetailhandel onderzocht. Conclusie is dat woondetailhandel

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen

Collegevoorstel. Zaaknummer: Project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen Collegevoorstel Inleiding Voor het project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen zijn twee aanleidingen: - Het project is vooral ingegeven door de overlast van hemelwater ( water op straat situatie ), die

Nadere informatie

GEMEENTE RIJKEVORSEL RIOLERINGSWERKEN IN KLEINE GAMMEL GAMMEL KLATERSTRAAT AUWELIJN EN BERGSKEN

GEMEENTE RIJKEVORSEL RIOLERINGSWERKEN IN KLEINE GAMMEL GAMMEL KLATERSTRAAT AUWELIJN EN BERGSKEN GEMEENTE RIJKEVORSEL RIOLERINGSWERKEN IN KLEINE GAMMEL GAMMEL KLATERSTRAAT AUWELIJN EN BERGSKEN Projectleider: Geert De Breuker geert.debreuker@colas.be Werfleider: Nick Willems nick.willems@colas.be -

Nadere informatie

Directie Strategie en beleidsrealisatie Afdeling Leefomgeving. Aanwezigen informatieavond Orteliusstraat

Directie Strategie en beleidsrealisatie Afdeling Leefomgeving. Aanwezigen informatieavond Orteliusstraat Directie Strategie en beleidsrealisatie Afdeling Leefomgeving Notulen Aan Aanwezigen informatieavond Orteliusstraat Van Baukje Cleveringa Telefoonnummer 020 253 0129 E-mail B.Cleveringa@west.amsterdam.nl

Nadere informatie

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Ruimte en Economie Advies Doorkiesnummers: Aan Van Wiebe Mulder Afschrift aan Memo Datum 24-05-2017 Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Onderwerp Variantenstudie herinrichting Havenstraat en Hugo de Grootstraat

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen. Uitvoeringsbijeenkomst herinrichting Van Oldenbarneveltstraat

Gemeente Nijmegen. Uitvoeringsbijeenkomst herinrichting Van Oldenbarneveltstraat Uitvoeringsbijeenkomst herinrichting Van Oldenbarneveltstraat 11-7-2016 Programma Inleiding Harold Klomp Toelichting op het ontwerp Aanpak uitvoering fase - Mattijs Hubers Heijmans Vragen Afsluiting Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

Gebied 6. Haarlemmermeer Zuid. Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen

Gebied 6. Haarlemmermeer Zuid. Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen Gebied 6 205 Haarlemmermeer Zuid Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen Legenda kunstwerk riolering verkeer water verharding verkeerslicht verlichting woningbouw/bouw bedrijfsunit maatschappelijk vastgoed,

Nadere informatie

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O.

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. In dit document is ingegaan op de wensen van bewoners en de reacties op de hen toegezonden brief over de plannen voor aanpassing van de Burgemeester

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d.

Project: Varianten rechterensedijk Opdrachtgever: Gemeente Dalfsen Projectnummer: 31047133 Betreft: Globale kostenraming variant 1, d.d. 1 O P R U I M I N G S W E R K Z A A M H E D E N 11 VERWIJDEREN VERHARDINGEN 111 VERWIJDEREN BESTRATING Verwijderen grasbetontegels 400x600x120 mm, afvoeren m2 4,00 782 3.128,00 Verwijderen grasbetontegels

Nadere informatie

DE KLIMAATBESTENDIGE STAD: INRICHTING IN DE PRAKTIJK. Kosten en baten van inrichting. Wiebe Bakker november 2015

DE KLIMAATBESTENDIGE STAD: INRICHTING IN DE PRAKTIJK. Kosten en baten van inrichting. Wiebe Bakker november 2015 DE KLIMAATBESTENDIGE STAD: INRICHTING IN DE PRAKTIJK Kosten en baten van inrichting Wiebe Bakker november 2015 Waar is nog behoefte aan? Keuze bij inrichting openbare ruimte + riolering: traditioneel of

Nadere informatie

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 2 en 3 Groot-Lammerenburg,

Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 2 en 3 Groot-Lammerenburg, Verslag en resultaten Burgerschouw wijk en 3 Groot-Lammerenburg, 14-3-018 Inleiding Op 14 maart 018 heeft de 1e burgerschouw 018 in de wijk Groot-Lammerenburg plaatsgevonden. Na twee suggesties die door

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 29 20-09-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 3 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 4 VRAGEN? / WVTTK 5 VOLGEND OVERLEG 6

Nadere informatie

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Aanpak Astraat Dit plan gaat over de herinrichting van de Astraat, die deel uitmaakt van de westelijke binnenstad. De ov-bussen rijden vanaf 3 september

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Reconstructie Belenweg e.o.

Reconstructie Belenweg e.o. Reconstructie Belenweg e.o. Agenda Welkomstwoord door Wethouder Salden Gemeente Onderbanken De projectteams Van Boekel Regionaal Planning en fasering fase A/B/C Voorzieningen tijdens de uitvoering Woninginspecties

Nadere informatie

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid 1 Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen Voetgangersvoorzieningen Fietsvoorzieningen Bomen Algemeen Opmerkingen Resumé

Nadere informatie

2. Vanaf 2020 jaarlijks een budget van beschikbaar te stellen voor het schoonmaken van de lichtmasten.

2. Vanaf 2020 jaarlijks een budget van beschikbaar te stellen voor het schoonmaken van de lichtmasten. Raadsvoorstel Onderwerp: Verhogen onderhoudsniveau College van burgemeester en wethouders 28 mei 2019 Zaaknummer 64716 Portefeuillehouder Peter Meij Commissie Samen wonen 27 juni 2019 Openbaar E-mailadres

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Datum: Plaats: Tijd: Aanwezig: 2 juni 2015 (1 e bijeenkomst) Martuskerk, Copernicusstraat te Amersfoort 19.00 21.30 uur Gemeente:

Nadere informatie

Werkgroep Verkeersveiligheid idop VELP. Bijlage: prioritering knelpunten & maatregelen. Locatie

Werkgroep Verkeersveiligheid idop VELP. Bijlage: prioritering knelpunten & maatregelen. Locatie Werkgroep Verkeersveiligheid idop VELP Bijlage: prioritering knelpunten & maatregelen Locatie Kruispunt N324 Tolschestraat IDOP nummer 54 en 55 Objectief en subjectief onveilig kruispunt Roodlichtrijders

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND. HERINRICHTING Molenstraat en s-gravenstraat (ged.) Donderdag 13 juni 2013

INFORMATIEAVOND. HERINRICHTING Molenstraat en s-gravenstraat (ged.) Donderdag 13 juni 2013 INFORMATIEAVOND HERINRICHTING Molenstraat en s-gravenstraat (ged.) Donderdag 13 juni 2013 Inhoud Onderdeel: Spreker: Welkomstwoord (Wethouder C. De Kraker) Aanleiding werkzaamheden Plan van aanpak Ontwerp

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012 VERKENNING MOGELIJKHEDEN MAATREGELEN / INRICHTEN 30 KM-GEBIED Delftweg Koorndijk - Kalverdijk Fragment Grote Historische topografische Atlas Noord-Holland 1894/1933 Bestaande situatie GEMEENTE HARENKARSPEL

Nadere informatie

Gebied 4. Hoofddorp West en Boseilanden April Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen

Gebied 4. Hoofddorp West en Boseilanden April Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen Gebied 4 2016 Hoofddorp West en Boseilanden April 2016 Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen Met deze zes gebiedskaarten zijn alle gemeentelijke werkzaamheden in beeld gebracht die in 2016 in de fysieke

Nadere informatie

Inhoud presentatie. Verkenning Bennekom-Oost Richard Jansink. Afkoppelen en rioolvervanging Richard Jansink. 30 km-zone Bennekom Zuid Rianne Boot

Inhoud presentatie. Verkenning Bennekom-Oost Richard Jansink. Afkoppelen en rioolvervanging Richard Jansink. 30 km-zone Bennekom Zuid Rianne Boot Ontwikkelingen Bennekom (Oost) Dorpsraad Bennekom 30 januari 2013 1 Inhoud presentatie Verkenning Bennekom-Oost Richard Jansink Afkoppelen en rioolvervanging Richard Jansink Bomenplan Jaap Verhagen 30

Nadere informatie

Welkom. Integraal Beheer Openbare Ruimte. Erwin Heeringa (Nederlek)

Welkom. Integraal Beheer Openbare Ruimte. Erwin Heeringa (Nederlek) Welkom Integraal Beheer Openbare Ruimte Erwin Heeringa (Nederlek) Inhoud Inleiding Beheerfilosofie Project Da Costabuurt Zetting in beeld Wegbeheer Rioolbeheer Projectkosten Kruisingen K&L Hoe verder???

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG Nr. Binnengekomen reactie Reactie gemeente Aanpassing plan 1 Klinkers eerder laten eindigen t.h.v. Wordt meegenomen. nummer 3. 2 Het fietspad zo breed mogelijk

Nadere informatie

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig.

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig. Aanwezig: Sabine Terwindt Eric van t Hart Ron van der Meer Ben van Vliet Michelle Petit Frank Officier Mario Neirynck Meeuwisse Nederland BV Meeuwisse Nederland BV Ca. 40 bewoners aanwezig. Inleiding Sabine

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken bij de waterhuishouding van het project Ceres te Bemmel.

In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken bij de waterhuishouding van het project Ceres te Bemmel. NOTITIE NUMMER : P11-0455 : ONDERWERP : advies waterhuishouding : DATUM : 17 december 2012 PLAATS : ELST OPGESTELD DOOR : H.W. Boom 1 Algemeen In opdracht van Jansen Bouwontwikkeling BV is ons bureau betrokken

Nadere informatie

Hendrik-Ido -Ambacht. Aan de bewoners van de Jan Luykenhof 1 t/m 11 en 2 t/m 50 En PC Hoofdsingel 79 t/m 93 te Hendrik-Ido-Ambacht

Hendrik-Ido -Ambacht. Aan de bewoners van de Jan Luykenhof 1 t/m 11 en 2 t/m 50 En PC Hoofdsingel 79 t/m 93 te Hendrik-Ido-Ambacht HendrikIdo Ambacht Aan de bewoners van de Jan Luykenhof t/m en 2 t/m 50 En PC Hoofdsingel 79 t/m 93 te HendrikIdoAmbacht uw brief van uw kenmerk datum 6 september 203 onderwerp ons kenmerk 885007 Groot

Nadere informatie

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 5 Middengebied

Verslag en resultaten. Burgerschouw wijk 5 Middengebied Verslag en resultaten Burgerschouw wijk 5 Middengebied 04-10-2018 Inleiding Op donderdag 4 oktober 2018 heeft de tweede burgerschouw van 2018 in de wijk Middengebied tussen de Willem Klooslaan en de President

Nadere informatie

Gebied 5. Nieuw-Vennep. Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen

Gebied 5. Nieuw-Vennep. Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen Gebied 5 015 Nieuw-Vennep Gebiedsontwikkeling en beheermaatregelen Met deze zes gebiedskaarten zijn alle gemeentelijke werkzaamheden in beeld gebracht die in 015 in de fysieke leefomgeving van de inwoners,

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel 1. Inleiding In opdracht van de gemeente Meppel werkt buro Hollema aan de uitwerking van de planvorming voor de

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst Huidige Nu situatie Onderverdeling structuur van de wijk Taagdreef e.o Molenwiek: De straten Rhônedreef,

Nadere informatie