Eindevaluatie patient advocates project B-bewust in bedrijf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eindevaluatie patient advocates project B-bewust in bedrijf"

Transcriptie

1 Eindevaluatie patient advocates project B-bewust in bedrijf Jouw naam: Naam ziekenhuis: 1. Algemeen Je contactpersonen in het ziekenhuis (en hun functie) Startdatum project in dit ziekenhuis Hoe lang heeft het ziekenhuis gedurende het project B-bewust actief aangereikt aan patiënten?...maanden Aantal tussentijdse evaluaties met ziekenhuis Eindinterview gehad met ziekenhuis?. keer Ja, namelijk op. Staat gepland op. Nee, ook nog niet gepland. 2. Je relatie en het contact met het ziekenhuis Hoe was je relatie als pa met dit ziekenhuis voor aanvang van het project? Koud (weinig contact, nauwelijks samenwerking) Lauw (weinig contact, soms sparringpartner in klein project) Warm (regelmatig contact, vaker meedenken op divers gebieden van zorgverbetering) Hoe vaak had jij gemiddeld per maand contact met het ziekenhuis over het project? Als al het contact dat je gedurende het project had met het ziekenhuis 100% is, hoe was daarvan de ongeveer.% per ..% telefonisch..% persoonlijk contact verdeling? Hoe heb jij over het algemeen het contact met het ziekenhuis tijdens het project ervaren? Heel intensief Totaal niet internsief

2 3. Implementatie van B-bewust Heeft B-bewust een permanente plek gekregen in het zorgproces (B-bewust voorzien van persoonlijke boodschap aanreiken aan patiënten via folder, , PIM, e.d.)? Ja en ook in de toekomst blijft dit zo. Alleen tijdens het project. Daarna niet meer, omdat: Nee, omdat: Tot welk niveau van succes heeft de samenwerking met het ziekenhuis tijdens het project geleid? Omcirkel hiernaast de niveaus die tijdens de samenwerking zijn bereikt. Eventuele opmerkingen: 1) Kennen Ziekenhuis/team kent B-bewust en staat daar positief tegenover. 2) Willen Ziekenhuis/team wil samenwerken t.b.v. onderzoek over wat de beste manier is om patiënten te motiveren om gesprekken voor te bereiden. 3) Kunnen Ziekenhuis/team is in staat op basis van aangereikte informatie en suggesties zelf te komen tot een werkwijze waarin B-bewust (en het evaluatieformulier) een vaste plek heeft: proces en administratie goed inrichten, duidelijke rol- en taakverdeling, etc. 4a) Doen Bovenstaande (werkwijze, proces, administratie) én houding/gedrag van de betrokkenen leidt ertoe dat patiënten de evaluatieformulieren ingevuld retourneren; liefst een zo groot mogelijk percentage van wat is uitgereikt. 4b) Doen Uit alle ingevulde formulieren blijkt dat minimaal een derde B-bewust ook heeft gebruikt en dus gesprekken heeft voorbereid. 4c) Doen/reflectie Indien uit tussentijdse evaluaties blijkt dat werkwijze niet volstaat en/of zeer weinig patiënten B-bewust gebruiken is het ziekenhuis/team bereid na te denken over wat ze kunnen doen om patiënten hiertoe extra te motiveren. 5) Volhouden B-bewust blijft na afloop van de onderzoeksperiode een vaste plek houden in de informatiestroom van ziekenhuis naar patiënt.

3 4. Over jou Zou je jezelf en je manier van werken als vrijwilliger in het kader van het project willen typeren aan de hand van onderstaande stellingen? Ik vind het belangrijk dat patiënten door hun zorgverlener(s) gestimuleerd worden om stil te staan bij wat zij belangrijk vinden. Ik vind B-bewust een goed hulpmiddel bij het voorbereiden van gesprekken in het ziekenhuis; het helpt patiënten stil te staan bij wat voor hen belangrijk is, vragen op een rijtje te zetten en deze te stellen. Helemaal mee oneens Een beetje mee oneens Een beetje mee eens Helemaal mee eens Toelichting: Toelichting: Om alle partijen in een project gemotiveerd te krijgen, moeten ze het gevoel hebben dat de eindbalans voor hen positief is. Ik heb vaak snel inzicht in het veld van belangen en kan, in het ideale geval, iedereen de garantie geven dat ze iets te winnen hebben bij een enthousiaste deelname aan het project. Ik ben gericht op realiseren van het projectresultaat en in staat tot het opzetten van fasen en activiteiten. Daarbij staat elke activiteit in dienst van het uiteindelijke doel. Planning en organisatie van een project zijn mij op het lijf geschreven. Ik ben vooral een procesbegeleider en bemoei me niet met details over de inhoud > ik bewaak de grote lijn en de projectdoelstelling en laat de verdere inrichting en uitvoering over aan het ziekenhuis zelf.

4 Om de ander te overtuigen als ik weerstand tegenkom ben ik vooral geneigd om De ander nog eens De ander veel vragen extra te bewegen te stellen om te achterom mee te doen halen waar de weerstand vandaan komt Ik ben pro-actief als het gaan om het maken van afspraken in het ziekenhuis, in het kader van het project. Ik vind het prettiger als de mezelf heel erg ander het initiatief neemt Als ik ergens niet uitkom of me onzeker voel in mijn werk, ben ik meestal geneigd om: Dit zelf op te lossen Hulp/advies van een ander te vragen Projecten die worden opgezet om iets totaal nieuws in te voeren kenmerken zich door het feit dat nog niet alle ervaring voorhanden is. Het zal dan ook niet altijd helemaal volgens plan verlopen en werkomstandigheden zullen regelmatig veranderen. Ook mislukkingen horen erbij. Ik voel me als een vis in het water bij dit soort projecten: Ik werk liever aan een project waarin de meeste factoren vooraf goed te voorspellen zijn en vooraf al veel kennis en ervaring is opgedaan met hetgeen waarover het project gaat: 5. Zelfmanagement (eigen regie) ondersteuning van patiënten vanuit het ziekenhuis De z-scan is een vragenlijst voor zelfevaluatie van de zorgorganisatie. De uitkomst is een spinnenwebdiagram dat aanknopingspunten biedt om zelfmanagementondersteuning (lees ook: ondersteuning in eigen regie) in de eigen praktijk te verbeteren. Deze zelfdiagnose is te gebruiken door zowel individuele zorgverleners als door een team van zorgverleners. Tip: attendeer je contactpersonen, in de ziekenhuizen waar jij als patient advocate actief bent, eens op de Z-scan. Motiveer ze om zichzelf te spiegelen en bespreek de uitkomsten.

5 Onderstaande stellingen komen uit de z-scan en gebruiken we voor deze evaluatie. Wat is jouw visie op het ziekenhuis dat heeft meegedaan aan het B-bewust project? Vul onderstaande stellingen in, uitgaande van het contact dat je daar hebt gehad. Het gaat hierbij om jouw eigen gevoel bij en mening over dit ziekenhuis als het gaat over zelfmanagementondersteuning van patiënten. Denk niet te lang na over de antwoorden en vul in wat het eerst in je opkomt. Ook als je het antwoord niet precies weet. Wat jij invult zal niet openbaar worden gemaakt of gedeeld worden met de ziekenhuizen. Men vindt het belangrijk dat patiënten met al hun vragen bij ze terecht kunnen en stelt zich hier open voor. Men stimuleert de patiënt verschillende behandelopties te verkennen. Als in dit ziekenhuis/door de zorgverlener informatie wordt gegeven, wordt rekening gehouden met wat de patiënt wil weten over zijn/haar ziekte en/of behandeling (maatwerk). Men heeft een visie op wat zelfmanagement ondersteuning van patiënten kan opleveren. In het Mammateam zijn voldoende competenties aanwezig om zelfmanagement van patiënten te ondersteunen en te stimuleren. Helemaal mee oneens Een beetje mee oneens Een beetje mee eens Helemaal mee eens Ruimte voor toelichting: Bovenstaande vragen gingen over de mate waarop de organisatie gericht is op zelfmanagement ondersteuning van patiënten. In welke mate denk jij dat het project in dit ziekenhuis een bijdrage heeft geleverd aan een positieve beweging/e ontwikkeling op dit gebied? Een grote bijdrage Geen bijdrage Eventuele toelichting:

6 6. Geleerde lessen Succesfactoren Ondersteuning vanuit BVN: Wat zijn wat jou betreft factoren die de implementatie van B-bewust in dit ziekenhuis bevordert hebben? Hiernaast ter inspiratie een aantal onderwerpen waarop je een toelichting kunt geven. Binnen de organisatie van het ziekenhuis/team: Kenmerken van specifieke leden van het Mammateam: Relatie tussen jou en het ziekenhuis:

7 Jezelf (denk aan manier van werken, tijd die je aan het project kon/wilde besteden, persoonlijkheid, fysieke gesteldheid, vaardigheden, kwaliteiten, etc.): Kenmerken van B-bewust: Anders, namelijk: Belemmerende factoren Ondersteuning vanuit BVN: Welke belemmeringen ben je gedurende het project tegengekomen? Bij het beantwoorden van deze vraag kun je desgewenst de onderwerpen uit de vorige vraag weer als leidraad gebruiken. Andere hulpvraag:

8 Als ik terug kijk op het project, ontbrak het aan. Als dit er wél was geweest dan was de implementatie beslist beter verlopen. Binnen de organisatie van het ziekenhuis/team: Kenmerken van specifieke leden van het Mammateam: Relatie tussen jou en het ziekenhuis: Jezelf (denk aan manier van werken, tijd die je aan het project kon/wilde besteden, persoonlijkheid, fysieke gesteldheid, vaardigheden, kwaliteiten, etc.):

9 Kenmerken van B-bewust: Anders, namelijk: 7. Tips Kijkend naar het implementeren van B-bewust in het zorgproces en de manier van hoe het project bij jou is verlopen, welke tips heb je dan? Wil je er bij het verwoorden van je tip(s) op letten dat je aangeeft wat je WEL of ANDERS zou doen in plaats van alleen aan te geven wat je NIET zou doen. Vast bedankt! Mijn tip(s) voor andere ziekenhuizen die willen starten met implementatie van B-bewust: Mijn tip(s) voor andere pa s die nog aan de slag gaan met de implementatie van B-bewust in de ziekenhuizen in hun regio: Mijn tip(s) voor BVN / B-bewust projectleider (Maaike):

Trainingsmiddag regionale patient advocates: Gezamenlijke besluitvorming (GB) en Eigen regie

Trainingsmiddag regionale patient advocates: Gezamenlijke besluitvorming (GB) en Eigen regie 16 september 2016 Trainingsmiddag regionale patient advocates: Gezamenlijke besluitvorming (GB) en Eigen regie Dominique Sprengers Maaike Schuurman Borstkankervereniging Nederland (BVN) Hoe kun je weten

Nadere informatie

Leren van implementeren

Leren van implementeren Leren van implementeren Maaike Schuurman Dominique Sprengers Projectleider B-bewust Patient advocate BVN Wie regie neemt voelt zich beter Bewust zijn van waar je behoefte aan hebt. Wat is eigen regie?

Nadere informatie

Samen beslissen en eigen regie

Samen beslissen en eigen regie Samen beslissen en eigen regie Scholingsdag actieve leden Vrijdag 16 september 2016 Doel van deze dag: Je kunt betekenis aan de begrippen geven en het gedachtengoed van samen beslissen en eigen regie met

Nadere informatie

Z-scan: een Zelfdiagnose instrument Zelfmanagementondersteuning. Zorgprofessionals LANDELIJK ACTIEPROGRAMMA ZELFMANAGEMENT. Matthijs Zwier, CBO

Z-scan: een Zelfdiagnose instrument Zelfmanagementondersteuning. Zorgprofessionals LANDELIJK ACTIEPROGRAMMA ZELFMANAGEMENT. Matthijs Zwier, CBO LANDELIJK ACTIEPROGRAMMA ZELFMANAGEMENT Z-scan: een Zelfdiagnose instrument Zelfmanagementondersteuning voor Zorgprofessionals Matthijs Zwier, Z-scan: een Zelfdiagnose instrument Zelfmanagementondersteuning

Nadere informatie

IN 10 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE IMPLEMENTATIE

IN 10 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE IMPLEMENTATIE IN 10 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE IMPLEMENTATIE Inspiratie en praktische tips bij het implementeren van B-bewust in de vaste werkwijze van zorgteams Dit stappenplan is bedoeld voor zorgverleners in de

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud-dagen voorjaar 2014

Evaluatie SamenOud-dagen voorjaar 2014 Evaluatie SamenOud-dagen voorjaar 2014 Een evaluatierapport over de vierde reeks SamenOud-dagen in Stadskanaal (15 april 2014), Veendam (17 april 2014) en Pekela (4 april 2014). De SamenOud-dagen zijn

Nadere informatie

Awards Formulieren voor het opzetten en uitvoeren van een project. Formulier 1: Onderzoeksformulier voor het uitwerken van de verschillende stappen

Awards Formulieren voor het opzetten en uitvoeren van een project. Formulier 1: Onderzoeksformulier voor het uitwerken van de verschillende stappen Awards Formulieren voor het opzetten en uitvoeren van een project Formulier 1: Onderzoeksformulier voor het uitwerken van de verschillende stappen Schrijf je eigen onderzoeksplan Waar gaat het over? Omschrijf

Nadere informatie

Zelfmanagement bij Parkinson

Zelfmanagement bij Parkinson Zelfmanagement bij Parkinson Parkinson café Breda 30 September 2016 Voorstellen Inge Franken Maatschappelijk werker Revant Nicolle van Hoof Ergotherapeut en Knowledgebroker Parkinson Revant Zelfmanagement

Nadere informatie

Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner. 1. Verkennen van het probleem

Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner. 1. Verkennen van het probleem Toelichting bij de vragen uit de Veranderplanner Bij iedere vraag uit de veranderplanner is hier een korte toelichting gegeven. Dit kan helpen bij het invullen van de vragen van de Veranderplanner. 1.

Nadere informatie

Het ontwikkelen van een zelfbeeld

Het ontwikkelen van een zelfbeeld H.4 KEN JIJ JEZELF?! Het ontwikkelen van een zelfbeeld Je zelfbeeld geeft weer hoe jij over jezelf denkt. Dit zelfbeeld ontwikkel je door naar jezelf te kijken en door de manier waarop anderen naar jou

Nadere informatie

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit

HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit HOE GEEF IK DE WEEK VORM? Handvatten voor de invulling van een werkplek tijdens de Week van de Mobiliteit Tips en trucs: werkplekbegeleider Tips om tot een goede invulling van de Week van de Mobiliteit

Nadere informatie

Zelfmanagement en eigen regie bij borstkanker

Zelfmanagement en eigen regie bij borstkanker Zelfmanagement en eigen regie bij borstkanker AnneLoes van Staa PhD RN MD a.van.staa@hr.nl Mariëtte Bergmans (BVN) 1 wie staat hier? AnneLoes van Staa PhD RN MD a.van.staa@hr.nl 1 Definitie zelfmanagement

Nadere informatie

Introductie voor zorgverlener

Introductie voor zorgverlener Introductie voor zorgverlener Je hebt een patiënt gevraagd om de PAM in te vullen. Op de volgende pagina is voorbeeld tekst ter verduidelijking voor de patiënt. Let op: De mogelijkheid n.v.t. kan maar

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud-lezingen voorjaar 2014

Evaluatie SamenOud-lezingen voorjaar 2014 Evaluatie SamenOud-lezingen voorjaar 2014 Een evaluatierapport over de SamenOud-lezingen in, en R. Brans September 2014 0 Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Doel van de lezingen... 2 1.1

Nadere informatie

Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan

Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Handleiding voor medewerkers Inleiding Het loont de moeite om even stil te staan bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling en jezelf volgende

Nadere informatie

Parkinson en de regie. zelfmanagement

Parkinson en de regie. zelfmanagement Parkinson en de regie zelfmanagement De regie over je gezondheid kwijtraken. Terug winnen van de regie. - Parkinson vereniging - Parkinsonacademie - ParkinsonCafé - brochures - Parkinson verpleegkundige

Nadere informatie

INZETBAARHEIDS ASSESSMENT

INZETBAARHEIDS ASSESSMENT INZETBAARHEIDS ASSESSMENT Hoe werkt dat? INSTRUCTIE: Vragenlijst: Dit is een vragenlijst die is gemaakt om een beeld te krijgen van je inzetbaarheid. Het is hierom belangrijk dat je de vragenlijst zo eerlijk

Nadere informatie

Oriëntatie op ondernemerschap

Oriëntatie op ondernemerschap O 4 3 Portfolio-opdracht 3 1 2 Oriëntatie op ondernemerschap De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 1, 2, 3, 4 Oriëntatie op ondernemerschap Kerntaak en werkproces

Nadere informatie

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013

Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Evaluatie SamenOud activiteiten najaar 2013 Een evaluatierapport over de SamenOud-activiteiten in Stadskanaal, Veendam en Pekela. R. Brans Mei 2014 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel

Nadere informatie

Welkom. Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker

Welkom. Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker Welkom Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker Programma vandaag 17:00 Welkom en opening 17:10 Het draait om de patiënt

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN LINT STAGEBOEK 2013-2014 VAN ZORG EN WELZIJN Gegevens Leerling Naam -------------------- Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling / leerweg School Naam schoolbegeleider E. Venema adres

Nadere informatie

4Support programma. De regie in eigen hand. 4Challenge simulaties Margreet Uyterlinde 0621871251 www.4challenge.nl

4Support programma. De regie in eigen hand. 4Challenge simulaties Margreet Uyterlinde 0621871251 www.4challenge.nl 4Support programma De regie in eigen hand 4Challenge simulaties Margreet Uyterlinde 0621871251 www.4challenge.nl De wereld van woningcorporaties verandert in rap tempo De corporatie van de toekomst heeft

Nadere informatie

Training. Interactieve vaardigheden

Training. Interactieve vaardigheden Training Interactieve vaardigheden Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur(s): Anne Haselberg Eindredactie: Jo-Anne Schaaf Titel: Interactieve vaardigheden

Nadere informatie

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!!

Personal ARROW. Van: Next Arrow Coachdiensten. De positieve benadering richting gewenst resultaat!! Personal ARROW Van: Next Arrow Coachdiensten De positieve benadering richting gewenst resultaat!! De Personal Arrow van Next Arrow Next Arrow staat voor coachende begeleiding bij je volgende actie richting

Nadere informatie

DOCENTENSCAN TEST MARIEL 24 APRIL :58

DOCENTENSCAN TEST MARIEL 24 APRIL :58 DOCENTENSCAN TEST MARIEL 24 APRIL 2015 16:58 INHOUD VOORWOORD 3 JOUW CULTUURPROFIEL 4 ONDERZOEKEND VERMOGEN 6 PRESENTEREN 8 SAMENWERKEN 10 ZELFSTANDIG WERKEN 12 REFLECTEREND VERMOGEN 14 CREËREND VERMOGEN

Nadere informatie

Formulier A. Inventarisatie takenpakket

Formulier A. Inventarisatie takenpakket Formulier A. Inventarisatie takenpakket Om met uw leidinggevende afspraken over werkhervatting of werkuitbreiding te kunnen maken is een globaal inzicht nodig in uw takenpakket. Op basis hiervan kunt u

Nadere informatie

Evaluatie samenwerken: zelfevaluatie

Evaluatie samenwerken: zelfevaluatie Evaluatie samenwerken: zelfevaluatie J e naam: Datum: Tiemen 19 oktober 010 1 Geef in kolom Zelf per stelling aan of je in hoeverre je jezelf herkent, geef een score tussen 1 en (1 = helemaal mee oneens,

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek maatschappelijke stage Heerbeeck college Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Samenwerken Extra Handen Vrijwillig Inzet Competenties Bijdrage

Nadere informatie

De Veranderplanner. Vilans 2011 Michiel Rutjes, Carolien Gooiker, Marjolein van Vliet. Veranderplanner (Versie )

De Veranderplanner. Vilans 2011 Michiel Rutjes, Carolien Gooiker, Marjolein van Vliet. Veranderplanner (Versie ) De Veranderplanner Wanneer een zorgorganisatie een verandering invoert zijn er veel factoren die het succes van deze verandering bepalen. Dit instrument, de veranderplanner, is gemaakt om voorafgaand aan

Nadere informatie

Scan Werkplekleren BRON. Inleiding

Scan Werkplekleren BRON. Inleiding Inleiding Je wilt aan de slag met werkplekleren binnen jouw organisatie, omdat bijvoorbeeld de markt verandert of omdat er veel medewerkers komen en gaan. Maar in hoeverre is de organisatie er er op ingericht?

Nadere informatie

Evaluatie & Reflectie

Evaluatie & Reflectie Evaluatie & Reflectie Naam leerbedrijf: Naam praktijkopleider: Naam leerling-werknemer/stagiair: BPV -periode: van tot Datum evaluatiegesprek: Datum reflectiegesprek: 1 Inleiding Het evaluatie- en reflectieformulier

Nadere informatie

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement voor duidelijke afspraken in samenwerking tussen formele en informele partijen rondom een persoon met ondersteuningsvraag versie januari 2018 Hoe kom je tot een

Nadere informatie

Zelfgestuurd leren met Acadin

Zelfgestuurd leren met Acadin Zelfgestuurd leren met Acadin 1. Wat is zelfgestuurd leren? Zelfgestuurd leren wordt opgevat als leren waarbij men zelfstandig en met zin voor verantwoordelijkheid de sturing voor de eigen leerprocessen

Nadere informatie

Systematische analyse van een casus met Soft Systems Methodologie. De vier stappen van SSM

Systematische analyse van een casus met Soft Systems Methodologie. De vier stappen van SSM De vier stappen van SSM FORMULIER 1 Beschrijving van de casus of situatie SSM Stap 1 Titel casus of situatie: RIJK PLAATJE Maak een tekening van de situatie: maak een plaatje van de betrokkenen, hun activiteiten,

Nadere informatie

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon.

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. zorgvannu.nl Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Het kan zelfs zo zijn dat wat je collega innovatief vindt, jij als dagelijkse routine ziet,

Nadere informatie

Bijlage 8.7: Voorbeeldopdrachten bij de uitgangspunten van HGW

Bijlage 8.7: Voorbeeldopdrachten bij de uitgangspunten van HGW Bijlage 8.7: Voorbeeldopdrachten bij de uitgangspunten van HGW Deze bijlage bevat voorbeelden van opdrachten bij de zeven uitgangspunten van HGW. Bij elke opdracht staat aangegeven welke informatie uit

Nadere informatie

Keuzehulpen in CWZ. Mary de Weerd, Projectleider keuzehulpen Michiel Hageman, oprichter PATIENT+

Keuzehulpen in CWZ. Mary de Weerd, Projectleider keuzehulpen Michiel Hageman, oprichter PATIENT+ Keuzehulpen in CWZ Mary de Weerd, Projectleider keuzehulpen Michiel Hageman, oprichter PATIENT+ Woensdag 10 oktober 2018 Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) CWZ is onder andere: 1 van de 7 Santeon ziekenhuizen

Nadere informatie

Organisatiescan persoonsgerichte zorg

Organisatiescan persoonsgerichte zorg Organisatiescan persoonsgerichte zorg Doel organisatiescan: bijdragen aan implementatie (-bereidheid) van persoonsgerichte zorg en gezamenlijke besluitvorming in de organisatie. Insteek is op organisatieniveau.

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek

Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Positieve gezondheid en het gemeentegesprek Toelichting op ontwikkelde materialen en resultaten van de pilot in het kader van de ZONMW kennisvoucher Positieve gezondheid in de praktijk Projectnummer 50-53100-98-084

Nadere informatie

Eigen regie in de palliatieve fase

Eigen regie in de palliatieve fase Verwante begrippen Eigen regie in de palliatieve fase zelfmanagement Hanke Timmermans Opdracht film ZM Er volgt zo meteen een korte film van ca. 6 minuten, waarin zes mensen met een chronische ziekte aan

Nadere informatie

Fijn dat je Genezing ontvangen wilt gaan lezen.

Fijn dat je Genezing ontvangen wilt gaan lezen. Inleiding Fijn dat je Genezing ontvangen wilt gaan lezen. Misschien verlang je naar genezing, omdat je een chronische ziekte hebt, of een verminderde gezondheid, die van invloed is op je dagelijks leven.

Nadere informatie

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Portfolio-opdracht 1 O 2 Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) De Handelsroute Uitgeverij Sarphati Niveau Keuzedeel Kwalificatie Dossierdatum 2 Ondernemend gedrag Niveau 2-dossiers Kerntaak en werkproces

Nadere informatie

Betere zorg begint met een goed gesprek. What matters to you?

Betere zorg begint met een goed gesprek. What matters to you? Betere zorg begint met een goed gesprek What matters to you? What matters to you 6 juni 2018 Waarom Wat Hoe Acties Aan de slag Partners Inspiratie What matters to you? dag 6 juni 2018 Op initiatief van

Nadere informatie

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Hoeveel kost het schoolreisje? Groep 5 rekenen 1

Hoeveel kost het schoolreisje? Groep 5 rekenen 1 Hoeveel kost het schoolreisje? Groep 5 rekenen 1 De leerlingen gaan in groepjes aan de slag om uit te rekenen hoeveel een schoolreisje kost. Ze gebruiken hierbij een computer om prijzen op te kunnen zoeken

Nadere informatie

Zelfmanagement en eigen regie van de oncologische patiënt. 33 e Oncologiedagen Workshop 18 november 2014 AnneLoes van Staa PhD RN MD a.van.staa@hr.

Zelfmanagement en eigen regie van de oncologische patiënt. 33 e Oncologiedagen Workshop 18 november 2014 AnneLoes van Staa PhD RN MD a.van.staa@hr. Zelfmanagement en eigen regie van de oncologische patiënt 33 e Oncologiedagen Workshop 18 november 2014 AnneLoes van Staa PhD RN MD a.van.staa@hr.nl wie staat hier? 33 e Oncologiedagen Workshop 18 november

Nadere informatie

Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker. Welkom

Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker. Welkom Welkom Programma vandaag 17:00 Welkom 17:10 Teams aan het woord over implementatie en ambities o herinrichten zorgproces? o keuze-instrument/keuzehulp? o Andere acties en vraag aan de andere teams? 18:30

Nadere informatie

Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen

Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen Workshop Positieve gezondheid en geluk Co-productie institute for Positive Health (iph) en HKN huisartsen Ellen van Steekelenburg, Femke Beelen, 5 oktober 2017 Onze bijdrage in grote lijnen: Positieve

Nadere informatie

Gedeelde besluitvorming. St. Antonius ziekenhuis

Gedeelde besluitvorming. St. Antonius ziekenhuis Gedeelde besluitvorming St. Antonius ziekenhuis Wat hebben jullie bereikt? (doel) Onze doelstelling bij aanvang project was: - Kennis en kunde over/voor gedeelde besluitvorming onder medewerkers (wat betekent

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Mijn 7 grootste inzichten in ICT in de zorg uit de afgelopen 15 jaar

Mijn 7 grootste inzichten in ICT in de zorg uit de afgelopen 15 jaar Mijn 7 grootste inzichten in ICT in de zorg uit de afgelopen 15 jaar Gebaseerd op ervaringen die ik opdeed in meer dan 10 verschillende ziekenhuizen Mirjan van der Meijden Zorginformatisering Vooraf In

Nadere informatie

Werkschrift. Uit mijn comfortzone

Werkschrift. Uit mijn comfortzone Uit mijn comfortzone Wanneer werd jij voor het laatst uit je comfortzone gehaald? Bedenk wat jouw reacties zijn als je uit je comfortzone wordt gehaald. Ga je flauwe grappen maken? Weiger je bepaalde dingen

Nadere informatie

Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker. Welkom

Time-out en gedeelde besluitvorming bij mensen met borstkanker. Welkom Welkom Programma vandaag 17:00 Welkom 17:10 Wat zijn de ervaringen tot nu toe? 17:45 Eerste terugkoppeling uit de nulmeting 18:00 Pauze & netwerken 18:20 Behoeftepeiling over time-out en GB bij borstkankerpatiënten

Nadere informatie

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3 Inhoudsopgave Maatschappelijke stage op het Trias 1 Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2 Tips voor ouders 3 Stageboekje (deze gebruiken de leerlingen) 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen:

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen: Checklist indicatoren vrijwilligersmanagement speeltuinwerk De NUSO heeft een vragenlijst ontwikkeld om de organisatiestructuur bij speeltuinverenigingen praktisch in kaart te brengen. Aan de hand van

Nadere informatie

RICHTLIJNEN EVALUATIE STAGES 3 e master Diergeneeskunde. Geachte stagegever,

RICHTLIJNEN EVALUATIE STAGES 3 e master Diergeneeskunde. Geachte stagegever, RICHTLIJNEN EVALUATIE STAGES 3 e master Diergeneeskunde Geachte stagegever, Om de studenten een eerlijke score te kunnen geven voor hun afstudeerstage of keuzevak stage, vragen wij u om het evaluatieformulier

Nadere informatie

De Personal Arrow. =>NextArrow=> Van:

De Personal Arrow. =>NextArrow=> Van: De Personal Arrow =>NextArrow=> Van: In dit boekje staan een aantal vragen die gaan over jou. Na beantwoording van alle vragen ligt voor jou vast wat jij belangrijk vindt. Beschouw dit als een persoonlijk

Nadere informatie

ONTWIKKELEN EN PRESTEREN MET DE GESPREKKENCYCLUS

ONTWIKKELEN EN PRESTEREN MET DE GESPREKKENCYCLUS ONTWIKKELEN EN PRESTEREN MET DE GESPREKKENCYCLUS Tot nu toe was je gewend aan één jaarlijks functioneringsgesprek. We hebben een nieuwe visie op die gesprekken ontwikkeld en dat betekent dat vanaf 2014

Nadere informatie

Ervaringsonderzoek medewerkers 2018

Ervaringsonderzoek medewerkers 2018 Ervaringsonderzoek medewerkers 2018 1. Wat is je contractomvang per week? 2. Ik vind het aantal uren in mijn contract: o te weinig o goed o te veel In mijn werk verleen ik zorg aan cliënten. * o Ja ga

Nadere informatie

Dinamo voor teams omgaan met weerstanden tegen een mogelijke verandering

Dinamo voor teams omgaan met weerstanden tegen een mogelijke verandering Dinamo voor teams omgaan met weerstanden tegen een mogelijke Dit instrument is bedoeld om na te gaan hoeveel weerstand er tegen een te verwachten valt en daarbij een houvast te bieden door mogelijke aanpakken/interventies

Nadere informatie

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Masteropleiding Science Education and Communication (SEC)

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Masteropleiding Science Education and Communication (SEC) Protocol Werkplekleren Student ESoE Masteropleiding Science Education and Communication (SEC) Versie nov. 2009 Protocol Werkplekleren Master SEC Inleiding Om het werkplekleren zo soepel mogelijk te laten

Nadere informatie

Groei E-health met name te danken aan beeldbellen

Groei E-health met name te danken aan beeldbellen Groei E-health met name te danken aan beeldbellen Security en ICT niet of slecht geregeld In 40% van de zorginstellingen is een toenemend aantal personen te vinden dat beeldbellen toepast als onderdeel

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK

OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK Van positieve feedback leer ik niets. INLEIDING Feedback geven en ontvangen moet je eerst oefenen en dan toepassen. In de opdrachten hieronder ga je ermee aan de slag. Doelstellingen

Nadere informatie

Patiënten Informatie Folder

Patiënten Informatie Folder Patiënten Informatie Folder imprint studie OZBS62.15245 Patiënten Informatie Folder imprint studie (imaging of PSMA: Registratie en Inventarisatie voor Nederlandse Toepassing) Inleiding Uw arts heeft voorgesteld

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

12-11-2014. HGW..gezien vanuit het perspectief van ouders

12-11-2014. HGW..gezien vanuit het perspectief van ouders 12-11-2014 HGW..gezien vanuit het perspectief van ouders 1 Wat wensen ouders voor hun kind? 2 De drie G s Geluk Gezondheid Goede toekomst 3 4 Alle ouders willen.. zich welkom voelen Contact gaat voor contract

Nadere informatie

INHOUD. 1) Aandacht voor duurzame inzetbaarheid

INHOUD. 1) Aandacht voor duurzame inzetbaarheid INHOUD Augustus 2017 1) Aandacht voor duurzame inzetbaarheid pagina 1 2) Wat is duurzame inzetbaarheid? pagina 2 3) Eigen verantwoordelijkheid medewerker pagina 4 4) Urgentie duurzame inzetbaarheid groeit

Nadere informatie

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders Handleiding voor praktijkbegeleiders Versie: februari 2011 Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden van

Nadere informatie

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010 BPV Styling Design 3 e jaars cohort 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 3 e jaar 2011-2012 Voor je ligt het werkboek voor de BPV-periode van het 3 e jaar, deze stage beslaat 20 weken. Deze periode loopt van 12-09-11

Nadere informatie

Zet de volgende stap! Naar een nieuwe manier van zorgverlenen

Zet de volgende stap! Naar een nieuwe manier van zorgverlenen Zet de volgende stap! Naar een nieuwe manier van zorgverlenen Het is duidelijk: zorgverleners, ook die uit uw zorggroep, kunnen per jaar in verhouding maar weinig uren besteden aan hun patiënten met een

Nadere informatie

Bepaal je koers met het Zelfmanagementkompas. zelf. management

Bepaal je koers met het Zelfmanagementkompas. zelf. management Bepaal je koers met het Zelfmanagementkompas zelf management Bepaal je koers met het Zelfmanagementkompas Patiënten helpen zelf regie te voeren over hun gezondheid. Dat is waar zelfmanagementondersteuning

Nadere informatie

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS:

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: THEMA 1 MIJN GAMEPROFIEL VS. DE GROEP OPDRACHT 2 NEEM DE VRAGENLIJST MIJN OUDERS EN MIJN GAMEGEDRAG AF BIJ JE OUDER(S) OF OPVOEDER(S). (PAGINA 4) 1 DENK NA OVER JOUW GAMEGEDRAG.

Nadere informatie

PROMs Outcome Measures. Wat zijn PROMs De toepassing van PROMs De toegevoegde waarde van PROMs Onze visie op PROMs

PROMs Outcome Measures. Wat zijn PROMs De toepassing van PROMs De toegevoegde waarde van PROMs Onze visie op PROMs PROMs Outcome Measures Wat zijn PROMs De toepassing van PROMs De toegevoegde waarde van PROMs Onze visie op PROMs Wat zijn PROMs? PROMs, wat zijn het? Definitie: Patient Reported Outcome Measures (PROMs)

Nadere informatie

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan.

Een doorgaande lijn van plus naar klas. Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE OPZET VAN EEN PLUSKLAS Een doorgaande lijn van plus naar klas Goede praktische ideeën en tips, ik heb veel inspiratie opgedaan. De trainer sluit goed aan bij vragen

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren!

maandag 11 mei inleveren! maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... Stageboek 2015 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats

Nadere informatie

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) In de voorbereiding op het Pop gesprek stelt de medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Hierbij maakt de medewerker gebruik

Nadere informatie

Methoden om zorgverleners te ondersteunen bij gedragsverandering. Corrine Brinkman, Beatrijs vd Poel - NDF Stephan Hermsen - Vilans

Methoden om zorgverleners te ondersteunen bij gedragsverandering. Corrine Brinkman, Beatrijs vd Poel - NDF Stephan Hermsen - Vilans Methoden om zorgverleners te ondersteunen bij gedragsverandering Corrine Brinkman, Beatrijs vd Poel - NDF Stephan Hermsen - Vilans Inhoud Workshop Inleiding met aandacht voor: Visie op rol zorgverlener

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren

Klanttevredenheidsonderzoek. Jongeren Klanttevredenheidsonderzoek Jongeren - 2017 Vraag 1: Wat voor cijfer zou je Columbus willen geven? Ons gemiddelde is een 8,4! Het onderzoek is 61 keer verstuurd en maar liefs 41 keer Ingevuld retour gekomen,

Nadere informatie

STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING..

STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING.. STAGEBOEK 2014 VAN AFDELING.. Stageboek 2014 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon

Nadere informatie

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt.

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt. Hallo, Door deze vragenlijst in te vullen help je mee aan een onderzoek naar het leefklimaat op jouw groep. Hierbij gaat het om wat jij vindt van de ondersteuning van de medewerkers, de sfeer en wat je

Nadere informatie

SAMENVATTING. Samenvatting

SAMENVATTING. Samenvatting SAMENVATTING. 167 Met de komst van verpleegkundigen gespecialiseerd in palliatieve zorg, die naast de huisarts en verpleegkundigen van de thuiszorg, thuiswonende patiënten bezoeken om te zorgen dat patiënten

Nadere informatie

VOORBEELD PROJECTPLAN

VOORBEELD PROJECTPLAN VOORBEELD PROJECTPLAN PROJECTOMSCHRIJVING / STAPPENPLAN / TIJDPAD 1. Inleiding Waarom een project over veiligheid? Een veilige woning en een veilige woonomgeving is voor iedereen belangrijk! Hoewel de

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkel Plan

Persoonlijk Ontwikkel Plan Persoonlijk Ontwikkel Plan Naam medewerker : Naam leidinggevende : Datum : Persoonlijk Ontwikkelplan Pagina 1 van 12 Korte toelichting Een Persoonlijk Ontwikkeling Plan is: een gemotiveerd loopbaanperspectief;

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

De bus-oefening. Ontwikkeld als eindopdracht van de opleiding tot autismevriendelijk coach. Autisme Academie, Zwolle. Selma Dotinga-Kransen 2018

De bus-oefening. Ontwikkeld als eindopdracht van de opleiding tot autismevriendelijk coach. Autisme Academie, Zwolle. Selma Dotinga-Kransen 2018 De bus-oefening Ontwikkeld als eindopdracht van de opleiding tot autismevriendelijk coach. Autisme Academie, Zwolle. Selma Dotinga-Kransen 2018 1 Uitleg van de busoefening. Fijn dat je de bus-oefening

Nadere informatie

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT

PERSONAL & CAREER ASSESSMENT PERSONAL & CAREER ASSESSMENT Jij kunt het verschil maken. Jouw kick-start voor persoonlijke groei en carrière ontwikkeling Deze vragenlijst is een handig gereedschap om inzicht te krijgen in waar jij staat

Nadere informatie

TIME-OUT & GEDEELDE BESLUITVORMING BIJ BORSTKANKER

TIME-OUT & GEDEELDE BESLUITVORMING BIJ BORSTKANKER 3e nieuwsbrief project Time-out en gedeelde besluitvorming bij borstkanker Het project Time-out en gedeelde besluitvorming bij borstkanker is in een cruciale fase. De teams uit de ziekenhuizen hebben de

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

Oprichten KinderAdviesRaad. +Do s & Don ts WAAROM? KINDEREN ZIJN ONZE BELANGRIJKSTE INFORMATIEBRON!

Oprichten KinderAdviesRaad. +Do s & Don ts WAAROM? KINDEREN ZIJN ONZE BELANGRIJKSTE INFORMATIEBRON! UITNODIGING Oprichten KinderAdviesRaad +Do s & Don ts WAAROM? KINDEREN ZIJN ONZE BELANGRIJKSTE INFORMATIEBRON! De basis van patiëntgerichte zorg bestaat uit vier begrippen. Als eerste WAARDERING EN RESPECT:

Nadere informatie

Voormeting kandidaat

Voormeting kandidaat K1 Voormeting kandidaat Beste kandidaat, Het CBR is aan het onderzoeken of het nieuwe faalangstexamen voldoet aan de verwachtingen en aan de eisen van de minister van Verkeer en Waterstaat. Dit onderzoek

Nadere informatie

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de afgelopen weken hebben we veel teksten gelezen. Deze teksten hebben we samengevat, we hebben vragen erbij gesteld, gekeken

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

Reflectie-opdrachten

Reflectie-opdrachten Reflectie-opdrachten In deze bundel vinden jullie een reeks fiches met reflectie-opdrachten. De bedoeling is om iedere week één fiche te overlopen tijdens het wekelijks gesprek met je mentor. Deze vragen

Nadere informatie

Het portfolio kan met betrekking tot de fasen en stappen uit het protocol de volgende functies vervullen:

Het portfolio kan met betrekking tot de fasen en stappen uit het protocol de volgende functies vervullen: Bijlage 3 Portfolio 1 Handleiding persoonlijk coach 1.1 Doel van een portfolio Op steeds meer scholen voor voortgezet onderwijs en vervolgopleidingen wordt gewerkt met portfolio s. Met het portfolio laat

Nadere informatie

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging

Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging Compagnon helpt u met een maatwerkprogramma op weg naar een nieuwe uitdaging De kortste weg naar een passende baan Uw functie bij Van Oord komt te vervallen en u moet op zoek naar een nieuwe baan. Deze

Nadere informatie