Uitleg schooljaarplan door Marieke Zijderveld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitleg schooljaarplan door Marieke Zijderveld."

Transcriptie

1 Notulen MR vergadering maandag 6 oktober 2014 Locatie: Personeelskamer Riederhof 37 Aanvang MR: uur Directie: uur Aanwezig: Leo Valk, Marieke Zijderveld, Johan Wesdorp, Ellen Appers, Marleen t Lam, Karin Keulers, Remko Boer, Bianca van der Vegt, Rob Samuels, Jeannette Buitendijk., Pamela Aandeweg, Brenda Stehouwer Notulist: Brenda Stehouwer 1.Opening/ kennismaking Alle leden van de MR, de huidige en nieuwe leden stellen zichzelf even kort voor. Ook Marieke Zijderveld stelt zichzelf voor. Zij neemt de honneurs voor Jan waar. 2.Vaststellen agenda. Marieke voegt een agendapunt toe -> planning schoolplan Vanuit de directie/ met de directie: Uitleg schooljaarplan door Marieke Zijderveld. Het jaarplan wordt ontwikkeld vanuit het INK-model. Dit model werkt met domeinen. In het schooljaarplan is domein 6 belangrijk,omdat dit domein de primaire onderwijsprocessen beschrijft. Enkele voorbeelden hiervan zijn: - Onderzoek naar wenselijkheid van een nieuwe methode sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. - Uitvoeren verbeterplan methode Nieuwsbegrip XL (begrijpend lezen)

2 - Implementatie lesgeven met tablets (Snappet) Dit jaar is het laatste jaar van het huidige schoolplan Er wordt nu gekeken welke punten gehaald zijn en welke nog niet. Er zijn punten die doorgeschoven worden naar de volgende planperiode. Marieke geeft aan niet aan sommige punten toegekomen te zijn om verschillende redenen: Relevantie: Je maakt een plan voor 4 jaar. Gedurende de planperiode kan relevantie. Er veranderen door nieuwe inzichten/implementaties. Bijvoorbeeld Schrijfonderwijs. Door het gebruik van tablets is de relevantie hiervan veranderd. We willen dit nu breder trekken naar motoriek. Dit krijgt een prominente rol in ons volgende schoolplan. (Te) Ambitieuse planning: In ons 4 jaren plan hebben we nagenoeg alle tijd volgepland. Het blijkt dat 2 grote verander-/verbetertrajecten maximaal haalbaar is om goed uit te kunnen voeren binnen domein 6, het primaire onderwijsproces. Bij verbetertrajecten in domein 6 worden aanpassingen in gedrag van leerkrachten gevraagd (in lessen = curriculem, het lesgeven zelf en de benadering van de kinderen). Doordat we beter zijn gaan analyseren kwamen we op belangrijke zaken die we niet wilden laten liggen tot de volgende planperiode (verbeterplan begrijpend lezen) en onderwerpen die we niet konden laten liggen (nieuwe methode Engels). In het jaarplan staan deze onderwerpen met extra aangeduid. Vanwege de vele verschuivingen binnen het MT, door uitval, in het afgel schooljaar zijn thema s als bouwbudgetten en bekwaamheidsdossiers blijven liggen. Het management heeft vooral voorrang gegeven aan dat wat direct belangrijk is voor de kinderen en het primaire proces. Vanzelfsprekend worden deze zaken, mits de relevantie gelijk is, in de volgende planperiode opgepakt. Marieke legt uit dat sociaal emotionele ontwikkeling een andere wending heeft gekregen dan in het schoolplan stond. Er moest een methode voor sociaal emotionele ontwikkeling uitgezocht worden. Dit staat nu voorlopig geparkeerd, omdat we eerst gaan kijken wat we met ons huidige signalerings- instrument, Op- school, kunnen bereiken. Volgens de ontwikkelaar van Op- School, Harry Janssens, maken we nog te weinig gebruik van de juiste hulpplannen. De school is een traject gestart met Harry, zodat Op- School wordt verdiept. Harry Janssens komt observeren in de klassen en er worden studie-avonden voor elke groep georganiseerd. Marieke heeft een interne jaarplanner naar de MR gestuurd, waar dit op terug te vinden is. De MR wil eind januari/ begin februari sociaal emotionele

3 ontwikkelingen agenderen, om de vorderingen te volgen. De implementatie van de tablets in groep 4 en 5 gaat goed. Marieke is al in veel klassen geweest om te kijken en de klassen die gebruik maken van de tablets krijgen met zeer grote regelmaat bezoek van de ICT- ers. Er is noodgedwongen een nieuwe methode voor Engels aangeschaft. Van de huidige methode konden er geen nieuwe schriften aangeschaft worden. Nu wordt er Engels gegeven vanaf groep 5. Er is heel veel aandacht gegeven aan het schrijfonderwijs. Met de komst van Snappet, probeert de school het schrijfonderwijs dat de kinderen in groep 3 aangeleerd krijgen te waarborgen. In de groepen 4 en 5 wordt er veel extra aandacht besteed aan motoriek, verbindingen tussen letters en de verzorging van het werk. Wat opvalt is dat de kinderen heel mooi schrijven in groep 4!! Het schrijftempo ligt wel laag, maar dat zou in groep 5 moeten bijtrekken. In het volgende schoolplan wordt er breder gekeken naar motorische ontwikkeling.hier wordt dan een werkgroep voor opgetuigd die een actieplan zal maken en dit verder uit gaat rollen in de planperiode. Marieke en de MR willen ook graag het ouderportaal voor de volgende vergadering agenderen. Het ouderportaal houdt in dat ouders de vorderingen van hun kind in ons leerling volg systeem (LVS) kunnen volgen. De school zoek een manier om dit te bekostigen. Dit liever niet vanuit de begroting, omdat de school hier liever fte s en materialen van bekostigt. Het voorstel is al eerder geweest om dit uit het ouderfonds te betalen. Het zou dan gaan om één euro per kind extra. Dit is eerder door de MR afgeketst. Afgesproken wordt om dit in het nieuwe jaar nogmaals te bespreken, waarbij echter de MR aangeeft dat dit moet plaatsvinden in het kader van de algehele begroting/allocatie van middelen. Nieuwe schoolplan Wat kan de MR betekenen voor de opzet van het nieuwe schoolplan? Wat is de rol van de MR? Het huidige schoolplan wordt o.a. geëvalueerd in de MR. Welke onderwerpen vinden de ouders belangrijk voor in het schoolplan? Er wordt gekeken naar de OTP (oudertevredenheidspeiling). De onderwerpen die daar opvielen, worden gebruikt. Marieke maakt een overzicht voor de MR waarin staat wanneer de MR instemming/ adviesrecht heeft, m.b.t. het schoolplan. Marieke heeft een algemeen overzicht gestuurd naar de MR aangaande advies- en instemmingsrecht. De MR heeft instemmingsrecht bij het nieuwe schoolplan. Zoals in de planning te zien is, neemt de schoolleiding de MR mee gedurende het ontwerptraject van het nieuwe schoolplan. Bedoeling is dat we hierin samen optrekken.

4 4. Nieuws vanuit de GMR Ellen vertegenwoordigt de GMR vanuit de leerkrachtgeleding. Ellen kon door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig zijn bij de laatste vergadering van de GMR. Jeannette Numan gaat onze MR verlaten, maar blijft in de GMR aan als voorzitter. Dit doet ze niet namens onze school. Er moet een nieuw ouderlid gaan plaatsnemen in de GMR. Remko en Rob gaan dit namens de oudergeleding invullen. Inmiddels hebben zij een overzicht van data en tijden van de vergaderingen van de GMR ontvangen. Jeanette vertelt dat er gesproken is over de functiemix. Scholen binnen de PCPO geven daar hun eigen invulling aan. D.w.z. dat scholen zelf kunnen bepalen wat ze nodig hebben om zichzelf te specialiseren. Op Smitshoek is er bijvoorbeeld een reken- en taal coördinator nodig. PCPO probeert dit door middel van Kennisplein te structureren/ sturen. Door Kennisplein wordt het opleidingsgeld gebundeld, zodat opleidingen intern gedaan kunnen worden. Door Kennisplein krijgen de leerkrachten binnen de vereniging de mogelijkheid tot nascholing. Er is gesproken over passend onderwijs. Voorheen werd er gewerkt met persoonsgebonden budget (rugzak) Dit is nu veranderd. Er wordt nu gewerkt binnen het samenwerkingsverband Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard (RiBA) Het samenwerkingsverband zet in op Handelings Gericht Werken en Handelingsgericht Integraal Arrangeren. Hiermee wordt de expertise van leerkracht en intern begeleider verder versterkt. Scholen zijn dan in staat om in nauwe samenwerking met ouders goede keuzes te maken voor kinderen. Het samenwerkingsverband gaat daarbij uit van zorgen en ondersteunen voor alle kinderen in de regio. Het geld wordt nu anders (door het samenwerkingsverband) verdeeld. Zij bepalen het arrangement (extra begeleiding/ hulp) dat het kind nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld ambulant begeleiding vanuit het speciaal onderwijs zijn. Sponsoring. Er is gesproken over sponsoring binnen/ van de school. De GMR is benieuwd hoe de MR- leden van Smitshoek hierover denken. In hoeverre kun je de naam van de sponsor vermelden/ tonen? De GMR wil graag dat het sponsorbeleid van de scholen onder de loep genomen worden. Welke eisen mag de sponsor stellen aan het vermelden van naam? Bij Leo moet er gevraagd worden naar het sponsorbeleid van Smitshoek. Jeannette mailt het document over sponsorbeleid vanuit de GMR naar ons toe. MR agendeert dit voor de vergadering van 8 december. 5. Rolverdeling binnen de MR De nieuwe rolverdeling binnen de MR ziet er als volgt uit: Voorzitter: Ellen Appers (leerkracht) Secretaris: Karin Keulers (ouder)

5 Verspreiding notulen op de website: Marleen t Lam (leerkracht) GMR: Ellen Appers (leerkracht) Remko Boer (ouder) E- mailadres MR/ post: Brenda Stehouwer (leerkracht) Besloten is dat het concept van de notulen binnen één week uitgewerkt en verspreid zijn. 6. Website Vanaf dit schooljaar gaan de goedgekeurde notulen structureel op de website geplaatst worden. De website van onze school is aangepast. Het stuk van de MR is niet actueel. De namen van de nieuwe leden van de MR moeten aangepast worden. Johan neemt hierover contact op met Arnoud. Ouders gaan de website bekijken. Bianca maakt vóór de volgende vergadering een voorstel over wat er eventueel aangepast moet worden. De oudergeleding geeft hierop een reactie en dit wordt op de volgende vergadering besproken. 7. Plan MR schooljaar > vergaderschema Voor 8 december denken we na/ circuleren er via de mail onderwerpen rond voor de MR- vergaderingen voor het komende cursusjaar. Er wordt dan een opzet gemaakt voor vergaderpunten. Onderwerpen die besproken zijn: Schoolplein, behandelen van/ inspringen op actualiteiten, schoonmaak, ventilatie, SOVA, ouderportaal, begroting, verkeersveiligheid rond de school. 8. Regelement MR Het huidige regelement wordt door ieder bekeken en wordt aangepast waar dat nodig is. 8. W.v.t.t.k./ rondvraag Evaluatie MR- verkiezingen: Er zijn 144 stemmen geteld. Dit is natuurlijk erg weinig voor zo n grote school. We moeten de MR meer naamsbekendheid geven. Dit kunnen we doen door de notulen structureel op de website te plaatsen, nieuws vanuit de MR in het maandbulletin te plaatsen. Rob geeft aan meer gebruik te willen maken van de input vanuit de OR en klassenouders e.d. 9. Sluiting Karin sluit de vergadering af.

6 Actiepuntenlijst Actiepunt Wat Wie Status 2014_A _A _A _A _A _A _A _A _A _A _A11 Agenderen SOVA eind januari/ begin februari Agenderen ouderportaal vergadering 8 december 2014 Marieke Zijderveld maakt een overzicht voor de MR waarin staat wanneer de MR instemming/ adviesrecht m.b.t het schoolplan. Dit mailt zij naar de MR MR agendeert sponsorbeleid voor volgende vergadering Sponsorbeleid van Smitshoek opvragen bij Leo Jeannette mailt het document over sponsorbeleid vanuit de GMR naar de leden van de MR. Namen oudergeleding op de website aanpassen -> Johan zoekt contact met ICT- er op. Karin Karin Marieke Zijderveld Karin leerkrachten Jeannette Johan Website bekijken oudergeleding Voorstel maken voor aanpassingen op de website Een opzet maken voor vergaderpunten. Bestuderen huidig regelement MR. Op- of aanmerkingen worden op volgende vergaderingen besproken Bianca allen allen

7 Besluitenlijst Datum Besluitvorming Geaccordeerd door 2014_B _B _B _B _B _B06 Remko en Rob nemen namens de oudergeleding plaats in de GMR Ellen vult de plek van voorzitter in. Karin vult de plek van secretaris in Marleen zorgt dat de notulen op de website komen Brenda houdt het adres en de post voor de MR bij. Concept van de notulen binnen een week na de vergadering uitgewerkt en verspreid en MT

Actiepuntenlijst/Besluitenlijst n.a.v. MR vergadering - 2 februari 2015

Actiepuntenlijst/Besluitenlijst n.a.v. MR vergadering - 2 februari 2015 Actiepuntenlijst/Besluitenlijst n.a.v. MR vergadering - 2 februari Actiepuntenlijst Actiepunt Wat Wie Wanneer afgehandeld Status 06-10- allen 2014_A11 2014_A01 2014_A02 2014_A03 2014_A04 2014_A05 Bestuderen

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering.

COMMUNICATIE EN PROFILERING (TER BESPREKING) Dit agendapunt wordt doorgeschoven naar de volgende vergadering. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20180305 Datum : 18-03-05 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Leon Rokker, Urminde van Holland,

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar

Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar Handboek MR (MedezeggenschapsRaad) Schooljaar 2018 2019 RK Basisschool De Wilgenhoek Pastoor Velthuijsestraat 4 2651 GR Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010-5112696 Mail: mr@wilgenhoek.nl Leden MR schooljaar

Nadere informatie

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening

Notulen. Medezeggenschapsraad DEEL I. Marjolein Verstegen-Melssen Inge Bastiaanssen (voorzitter MR) 1. Welkom en opening Notulen Medezeggenschapsraad DEEL I Medezeggenschapsraad Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 4 april 2013, Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers DEEL I: MR-leden

Nadere informatie

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 1 e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 13 09 2016 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 1 e MR vergadering schooljaar 2016 2017 (definitief) aanwezig: afwezig: notulist: Ellen ter Averst, (voorzitter, og), Bertwin Leentvaar,

Nadere informatie

notulen 2e MR vergadering schooljaar (definitief)

notulen 2e MR vergadering schooljaar (definitief) datum: 14-11-2017 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 2e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief) aanwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), Doortje

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013

MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 MR JLRendierhof - notulen 9 september 2013 Kristel van Gisbergen Sabine Wolfs Marieke Bergkamp (ziek) Hanneke Tijssen (verlof) Anna-Marie Borgstein (ziek) Annemieke Quik Suzan Karabag Wendy van Lieshout

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden.

Er is nog geen reactie op de vacature voor notulist GMR. Er wordt gekeken of er iemand extern ingehuurd kan worden. Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Plateau Assen Notulen GMR Maandag 13 maart 201 Locatie: o.b.s. Het Sterrenschip Oudergeleding Personeelsgeleding Overig Nick Bruins X Carola Iterson X Paul Moltmaker

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie

Vergadering nummer 08 Datum 20 juni 16 Locatie Teamkamer Tuinlanden Tijd 19:30 22:00

Vergadering nummer 08 Datum 20 juni 16 Locatie Teamkamer Tuinlanden Tijd 19:30 22:00 R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 AGENDA MR-vergadering Vergadering nummer 08 Datum 20 juni 16 Locatie Teamkamer Tuinlanden Tijd 19:30 22:00

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt schooljaar 2013-2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad van CBS Het Lichtpunt te Rhoon. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR MR werkplan o.b.s. de Wezeboom 2016-2017 WERKPLAN MR 2016-2017 1 Inhoud Inleiding 3 Taakstelling en positie MR 4 Taakverdeling MR 4 Communicatie naar de achterban 5 Onderwerpen en prioriteiten 2016-2017

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Actiepunt 7: Het gesprek is geweest. De inhoud daarvan wordt in het bijzijn van de directie besproken (actiepunt verwijderen)

Actiepunt 7: Het gesprek is geweest. De inhoud daarvan wordt in het bijzijn van de directie besproken (actiepunt verwijderen) MR-vergadering Obs Ter Borch Datum : 26-09-2018 20:00 uur Locatie: Personeelskamer Directie: aanwezig vanaf 20.30 Iedereen is aanwezig Agendapunt 1. Opening + mededelingen: 2. Voorstelrondje 4. Concept-notulen

Nadere informatie

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM

Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december locatie RAAM Notulen MR Montessorischool Jan Vermeer Delft 15 december 2016 - locatie RAAM Voorbereidende vergadering (niet openbaar), 19:30 20:00 uur 0.1 Notulist: Jasper 0.2 Pilot werkdruk, reactie MR-Personeelsgeleding

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD obs Juliana van Stolberg Castricum JAARVERSLAG 2013-2014 1.Inleiding Dit jaarverslag van de Medezeggenschapsraad van de openbare basisschool Juliana van Stolberg (obs JvS) betreft

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015

Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 Jaarverslag MR CBS de Regenboog Boekjaar 2015 17 mei 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2015 van de medezeggenschapsraad (MR) van CBS de Regenboog. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad verantwoording

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 januari 2015

Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Leon Dijkstra, Mariska Enneking (verslag), Marc Menon (GMRO), Erik Rammeloo (voorzitter), Sylvia Reinold (directie a.i.),, Aafke Straat, Astrid

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd.

a. Verslag : notulen 19 januari wordt goedgekeurd. notulen 1 maart wordt na aanpassing goed gekeurd. Notulen MR-vergadering dinsdag 29 maart OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Marga 1. Opening/ vaststellen agenda De schoolgids en

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do 19-05-2016 Aanwezig: Martin, Natasja, Rebekka, Sharon, Robert, Linda, Saskia, Kim, Josephine, Natascha Afwezig: Gast: Marjon AGENDAPUNT Resultaat Actie 1. Opening De voorzitter

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur

NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur NOTULEN MR vergadering 18 november 2014 Locatie: MFR Aanvang: 19.00 uur Aanwezig: Maartje Oudbier, Maria Ramselaar, Sarah Reintjes, Pamela Hoogenveen, Babette Hofstede, Merel van Galen, Emmeline Bijlsma,

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan Notulen Aanwezig: Annika, Caroline,, Maike en Afwezig: Jeske en Johan MR datum: maandag 25-09-2017 aanvang: 20.00 uur Agendapun Inhoud Door wie Status t 1. Opening 2. Notulen MR 29-05-2017 Geen opmerkingen

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne

Aanwezig: Haiko, André, Anja, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Notulen MR-vergadering dinsdag 1 maart 2016 OBS De Kaardebol Aanwezig: Haiko, André, An, Ilse, Janneke, Tim, Corrie, Marga en Yvonne Afwezig: Notulist: Yvonne 1. Opening/ vaststellen agenda Besloten wordt

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld

notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld notulen MR OBS De Meerpaal 4 september 2013 -Vastgesteld Oudergeleding Gina de Maat Daniëlle v.d. Wege voorzitter Marty Meijer Personeelsgeleding Annemiek Stallaart (notulist) Esmeralda de Kind Herma Reijenga

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen. 2. Doel en uitgangspunten. 3. Regelingen en bevoegdheid. 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden

Inhoudsopgave 1. Algemeen. 2. Doel en uitgangspunten. 3. Regelingen en bevoegdheid. 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Doel en uitgangspunten 3. Regelingen en bevoegdheid 4. Bezetting en verkiesbaarheid mr-leden 5. Vergaderdata en onderwerpen mr 6. Taakverdeling en aandachtsgebieden mr Bijlage:

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 08 januari 2015, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Helga Spelt (VZ, OL), Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL), Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL) + 6 kandidaten voor

Nadere informatie

Jaarplan MR

Jaarplan MR Jaarplan MR 2016-2017 Inleiding Namens de ouders en het personeel is de medezeggenschapsraad (MR) het orgaan met als voornaamste taak het toetsen van het schoolbeleid. In de MR zitten ouders, gekozen door

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015 Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze (2014-2015) 4 4. Bezetting

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 14 oktober 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Poelwijk (voorzitter), Laura van der Kemp, Kelly Engbrocks, Jan-Willem

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig

Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Medezeggenschapsraad Tafelronde St. Joris Aanwezig Marieke, Kevin, Agnes, Gepke, Karin Afwezig Datum 16-04-2019 Locatie/tijd Joris 19.00 MR en vanaf 19.15 met directie Datum Actiepunt uit notulen d.d.

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2016-2017 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3

Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad. Inhoudsopgave. 1. Inleiding Pagina 2. 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 Jaarverslag 2014/2015 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 2 2. Samenstelling en werkwijze MR Pagina 3 2.1 Wat doet de MR? 2.2 Samenstelling 2.3 Werkwijze 3. Scholing Pagina 4 4. Behandelde

Nadere informatie

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen.

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen. Notulen vergadering van maandag 9 april 2018 20.00 (locatie Swentibold) Aanwezig advies: N. Bergers Aanwezig MR: J. Brull, T. Van Sloun, M.Gruisen, H. Bijsmans (voorzitter) 1. Welkom Hans opent de vergadering

Nadere informatie

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30

Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00 22:30 R.K. basisschool De Twaalfruiter Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 / 06-25 03 14 88 Notulen MR-vergadering Vergadering nummer 02 Datum 26 oktober 15 Locatie teamkamer Tuinlanden Tijd 20:00

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs 0 Algemeen pagina 2 Visie, uitgangspunten en werkwijze pagina 3 Regelingen en beleidsplannen pagina 3 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering.

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. Notulen MR-vergadering 16 juni 2015 Afmelding: Eric Afwezig: - Actielijst 1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. 2. Vaststelling

Nadere informatie

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid.

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid. MR vergadering dinsdag 29 november 2016. Locatie: Miriam Notulen: Miriam Aanwezig: Margreet, Martijn, Sandra, Cindy, Wanda en Miriam. Jan is helaas afwezig door ziekte. Agenda: 1. Opening van de vergadering

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard. Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad kbs de Boomgaard Jaarverslag 2013-2014 Breda, september 2014 0 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van kbs de Boomgaard voor het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Breda, juni 2014 Inleiding Dit jaarverslag is van de medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool in Breda, over het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:?

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:? 2 e MR-vergadering van 2016-2017, e-mailadres MR: mrsbodepiramide@gmail.com Datum: 17-01-17, Aanvang: 19.00 Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad St Franciscusschool

Jaarplan Medezeggenschapsraad St Franciscusschool Jaarplan Medezeggenschapsraad St Franciscusschool Schooljaar 2015-2016 Visie en missie Als Medezeggenschapsraad (MR) houden we ons primair bezig met het schoolbeleid. Hoofdzaak is het toetsen van dit schoolbeleid.

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2014-2015

Jaarverslag MR 2014-2015 Jaarverslag MR 2014-2015 O.B.S. t Einder, Wetering 25, 5422 AN Gemert- Tel:0492-365926 Inhoudsopgave: De medezeggenschapsraad Blz. 2 Medezeggenschapsraad 2013-2014 Blz. 3 Samenstelling Blz. 3 Algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Medezeggenschapsraad basisschool de Oranjerie Jaarverslag schooljaar 2016-2017 1 Inhoud Jaarverslag Basisschool de Oranjerie... 1 Medezeggenschapsraad basisschool de

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 21 november 2017 2e MR Vergadering Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Saskia de Vos (afwezig: Niels Boersma)

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Positie bepaling ten aanzien van de agendapunten (19.30 20.00 uur)

Positie bepaling ten aanzien van de agendapunten (19.30 20.00 uur) Basissschool De Fontein, Harmelen Notulen Medezeggenschapsraadvergadering maandag 8 september 2014 Plaats : Schoollaan Genodigd : Danielle Eindhoven, Lia Elings, Els Terpstra Sander van Marc Koolwijk,

Nadere informatie

Vergadering nummer 3 Datum 10 november 2014 Locatie Boomgaarden Tijd 20.30 uur

Vergadering nummer 3 Datum 10 november 2014 Locatie Boomgaarden Tijd 20.30 uur R.K. basisschool De Twaalfruiter Kweektuinlaan 11 3452 SR Vleuten Doyennéperenlaan 1 3452 EC Vleuten 030 666 80 52 Verslag MR-vergadering Vergadering nummer 3 Datum 10 november 2014 Locatie Boomgaarden

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona:

Notulen van de vergadering Aanvang: uur. Eindtijd: uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: Notulen van de vergadering 11-06-2018 Aanvang: 19.45 uur. Eindtijd: 22.20 uur. Voorzitter: Meta Afwezig: Joris Notulen: Will Diana: Leona: 18-12 12-03 Will: 07-05 11-06 Joris: 09-10 Postmap voorbereiden:

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo

Jaarverslag MR Basisschool De Telgenkamp, Hengelo Jaarverslag MR 2015-2016 Basisschool De Telgenkamp, Hengelo 1 Inhoudsopgave Voorwoord...3 1. Algemeen...4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding...4 1.2. Taakverdeling...4 1.3. Vergaderfrequentie...4

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Kornak Schooljaar A) Missie visie basisschool Kornak

Activiteitenplan MR Kornak Schooljaar A) Missie visie basisschool Kornak Activiteitenplan MR Kornak Schooljaar 2017-2018 A) Missie visie basisschool Kornak 1 B) Taakstelling en positie van de MR Kornak is een van de 22 scholen die zich hebben verenigd in de Stichting Tabijn.

Nadere informatie

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht

Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Verslag van de 2 e MR vergadering van de Hoeksteen van het schooljaar 2010-2011, gehhouden op 16 november 2010 van 19:30 tot 21:30 te Barendrecht Aanwezig: Oudergeleding Erik van Dilst (vz) (notulist),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

0. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 1. Vaststelling agenda Geen toegevoegde punten.

0. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. 1. Vaststelling agenda Geen toegevoegde punten. Notulen MR-vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Coen Massier, Bjorn Alink, Kees van Aggelen, Elles Dekker, Laurien Bik, Cees schoon, Frank Higler en Helga Dogger Afwezig: Patric Janssen, Pauline Simons

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Medezeggenschapsraad Activiteitenplan schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Hoofdstuk 1. Missie. De MR van sbo De Rotonde in Gorinchem stelt zich proactief

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH

VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Aan: Leden van de Medezeggenschapsraad VERSLAG MR-VERGADERING DE ARK & DE ARK VAN NOACH Datum: 20 april 2015 Locatie: De Ark van Noach Aanwezig: Paul Swart(voorzitter), Ingrid Meijers(notulen), Benthe

Nadere informatie