Foto-rondreis IJsland Noorderlicht 17 tot en met 24 maart 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Foto-rondreis IJsland Noorderlicht 17 tot en met 24 maart 2017"

Transcriptie

1 Foto-rondreis IJsland Noorderlicht 17 tot en met 24 maart 2017 Nog even en dan vertrekken wij samen voor een foto-rondreis naar het prachtige IJsland! In deze vind je alle gegevens over onze reis, zoals hotel- en vluchtgegevens, waar en hoe laat wij elkaar 17 maart ontmoeten, een Wat mee te nemen lijstje, de route die we gaan maken en adressen en telefoonnummers. Dag van vertrek: vrijdag 17 maart Vrijdagmiddag vertrekken wij om uur vanaf Amsterdam Schiphol naar Keflavík, met op de heenweg een tussenstop in Oslo. Tijdens de terugreis vliegen we rechtstreeks. Tijdens de tussenstop vertel ik over het noorderlicht en hoe je dit moet fotograferen. s Avonds is er namelijk direct kans en dan weet je al wat te doen. We ontmoeten elkaar om uur bij het Meeting Point op Schiphol. Je vindt deze midden in de centrale hal en is te herkennen aan de rood-witte blokken. Rechts beneden een afbeelding. Wees op tijd, we kunnen helaas niet op je wachten. Als het mogelijk is dan check ik iedereen de dag ervoor al in, zo niet, dan doen we dit op de dag zelf. Ik breng alle reisbescheiden mee, maar vergeet zelf niet om je paspoort én een zonnig humeur mee te brengen! 1

2 Vluchtgegevens 17 maart 2017 SK822 - vertrek A dam Schiphol om uur aankomst Oslo uur FI319 - vertrek Oslo uur aankomst IJsland Keflavík om uur 24 maart 2017 FI500 - vertrek IJsland Keflavík om uur aankomst Amsterdam Schiphol om uur Er is in de winter 1 uur tijdsverschil met IJsland, de klok moet op de heenweg een uur terug. Hotelgegevens Wij verblijven in 6 verschillende hotels en guesthouses: Dag 1 - Lambastadir Guesthouse, Selfoss Dag 2 - Guesthouse Steig, Vík Dag 3 - Skyrhúsid & Gerdi Guesthouse, Hali Dag 4 - Skyrhúsid & Gerdi Guesthouse, Hali Dag 5 - Klausturhof Guesthouse, Kirkjubæjarklaustur Dag 6 - Country Hotel Anna, Holt Dag 7 - Airport hotel Aurora Star, Keflavík We ontbijten s morgens in het hotel of guesthouse. Er is hier vaak de mogelijkheid om, tegen een vergoeding, je lunch to go alvast te maken. Voor wie dit niet wil, er is onderweg altijd een mogelijkheid om wat te halen. s Avonds eten we veelal in het hotel, of in één van de weinige restaurantjes die IJsland rijk is. Gelukkig ken ik een paar leuke stekjes! Neem voor overdag volop snacks mee en eventueel een thermoskan voor koffie of thee onderweg. 2

3 Wat neem je mee? Wat neem je mee tijdens onze reis? Hieronder vind je een lijstje met aanbevelingen, maar let wel: niets moet, alles mag. - je camera - lenzen: vanaf ongeveer 14mm tot 200mm - externe flitser - voldoende batterijen en opladers (door kou gaan je batterijen minder lang mee) - voldoende geheugenkaarten (wil je time lapse maken dan is veel extra geheugen nodig) - grijsfilters, grijsverloopfilters, polarisatiefilter - afstandsbediening - WiFi (app installeren op smartphone) - regenhoes voor de camera - schoonmaakdoek - absorberende doek om je camera in te wikkelen - een stevig statief - waterdichte cameratas/hoes - silicakorrels voor vochtopname bij de camera - stevige wandelschoenen (eventueel snow steps, om veilig over bevroren sneeuw te lopen) - gevarieerde kleding/regenkleding, het kan vriezen en het kan dooien in IJsland - eventueel een laptop met kaartlezer (bij slecht weer geef ik les in fotobewerking) - stekkerdoos met meerdere aansluitingen (om s nachts al je apparaten aan op te laden) Hopelijk hebben wij het geluk om het noorderlicht te mogen zien in IJsland! Hiervoor is een lichtsterke lens met een wijde hoek het meest geschikt. Vragen? Geef mij dan het liefst een belletje op Ik help je graag. Wat gaan we zien en doen? Tijdens deze volle week zullen we een groot gedeelte van het zuidwesten en het zuiden van IJsland verkennen. Wat we uiteindelijk zullen gaan zien is afhankelijk van weersomstandigheden, waterstand van gletsjerrivieren, het open zijn van wegen en de weersvoorspellingen. Maar je kunt er zeker van zijn dat ik al het mogelijke zal doen om jullie kennis te laten maken met de mooiste plekjes van dit deel van IJsland! Kijk voor de route van deze reis verderop in de.

4 Tijdens de reis houden we ons bezig met de technische mogelijkheden van de camera: sluitertijden bevriezen en weergeven van beweging diafragma spelen met scherptediepte ISO witbalans juiste kleurweergave of juist beïnvloeden van de kleuren semi-automatisch fotograferen manueel fotograferen creatief flitsen onder- en overbelichting toepassen verschillende manieren van scherpstellen lichtmeting En we bekijken de creatieve mogelijkheden: compositie vlakverdeling en de gulden snede kleurgebruik en zwart-wit fotografie beeldstijlen Maar ook: hoe maak je een HDR? hoe maak je een panoramafoto? hoe laat je beweging zien: panning - zoomburst? hoe maak je een time lapse? hoe maak je startrails? Tijdens de reis komen we gedurende de vele expedities in verschillende situaties terecht, zoals: landschapsfotografie natuurfotografie avondfotografie detail- of macrofotografie Daarnaast worden er foto-opdrachten gegeven zodat je met andere ogen naar je omgeving gaat- en leert kijken.

5 Hieronder een overzicht van de locaties die we een bezoek zullen gaan brengen: - het schiereiland Peninsula Reykjanes met thermisch gebied Seltún - de Golden Circle: de Gullfoss, National park Thingvellir, de geysir - de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss - het ijsbergenmeer Jökulsárlón en het nabijgelegen ijsbergenstrand - National park Skaftafell - het zwarte lavastrand en de kliffen bij Dyrhólaey - de gletsjer Sólheimasjökull - en nog veel meer! IJsland Mocht het weer ervoor zorgen dat we niet naar buiten kunnen, dan wil ik jullie graag leren hoe je je RAW bestanden kunt converteren, hoe je panorama s, timelapse en startrails in elkaar zet en hoe je je foto s optimaal kunt bewerken in Photoshop CS, CC, Elements of Lightroom. Heb je een laptop? Neem het mee! Dit is de map van de route zoals we die, indien mogelijk, zullen gaan rijden. IJsland is en blijft een ruig en onvoorspelbaar land waar je nooit zeker bent van begaanbaarheid van wegen, sneeuwstormen of andere niet te voorspellen omstandigheden. Alles onder voorbehoud dus, veiligheid voor alles!

6 Bagage: Tijdens de vluchten met Icelandair mag je 10 kg handbagage meenemen. De maximale afmetingen hiervoor zijn cm. Een statief in de handbagage is niet toegestaan. Er mag 23 kg ruimbagage worden meegenomen, met een totale afmeting van 158 cm. Kleding: IJsland is een ruig land, met een ruig klimaat. Je kunt je kleding hieraan aanpassen door meerdere lagen te dragen. Je onderste laag bestaat uit beste uit thermo-ondergoed. Daarna een laag warme winterkleding, bijvoorbeeld een fleece trui en een skibroek. Gebruik geen katoen, dit is niet zo geschikt voor het IJslandse klimaat. Wol (merino) is perfect. Daaroverheen een dikke winterjas. Neem eventueel een regenpak mee. Deze is wind- en waterdicht en kan over de overige kleding aangetrokken worden. Ikzelf heb twee paar handschoenen bij me: de eerste laag handschoenen is van dun materiaal waarmee ik de camera goed kan bedienen, daaroverheen wanten waarin ik handwarmers kan plaatsen. Vooral handig wanneer we in de nacht op jacht gaan naar het noorderlicht! (hand- en voetenwarmers zijn een uitkomst, oa te krijgen bij de ANWB). Dit klinkt misschien allemaal erg heftig, maar het weer in IJsland is grillig. Het kan enorm tekeer gaan, maar het kan ook erg zacht zijn. Zon, sneeuw, storm het kan allemaal op één dag in IJsland! Neem waterdichte, stevige en warme schoenen mee. Vooral op het zwarte ijsbergenstrand wil het nog wel eens voorkomen dat we door ons enthousiasme de aankomende golven niet tijdig opmerken.. Dan nog een warme sjaal, een (winddichte) muts, lange wollen sokken of sokken in twee lagen. Niets zo vervelend als het koud hebben terwijl je je hiertegen goed kunt wapenen. Excursies Voor onze reis staan een aantal excursies gepland. Allereerst een bezoek aan één van de ijsgrotten van IJsland. De afspraak voor deze excursie is lang geleden gemaakt (moet ook wel, want er kunnen maar een beperkt aantal mensen jaarlijks de ijsgrotten in) en staat gepland op 21 maart, vroeg in de morgen. Toch is het nog steeds afhankelijk van de weersomstandigheden of de grotten daadwerkelijk toegankelijk zijn. We kunnen niets anders doen dan dit afwachten. Voor de overige excursies geldt dat ik per dag bekijk wat wel en niet kan, Dit zijn een gletsjerwandeling en een bezoek aan de Blue Lagoon, oftewel Bláa Lónið.

7 Reünie Een aantal maanden na onze fotoreis hebben wij een reünie waarbij we bij elkaar komen voor een gezellige middag waarbij we de gemaakte foto s en eventuele fotoboeken samen bekijken. Tevens ontvangen jullie een DVD met daarop een selectie van jullie foto s, filmpjes en foto s in actie. Je ontvangt hier na onze reis een uitnodiging voor. Facebookpagina Voor de reis zal er een gesloten pagina op mijn Facebookpagina worden aangemaakt waar jullie je foto s van deze reis kunnen plaatsen. Je kunt hier de instellingen bij vermelden, reacties geven op andere foto s en tips, ervaringen en herinneringen uitwisselen. Adres Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen De Fotoschool fotostudio: De Factorij 45d 1689 AK Zwaag info@madelondielen.nl Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact met mij opnemen, het liefst telefonisch op +31 (0) Ik kijk uit naar een prachtige reis, tot 17 maart! Met vriendelijke groeten, Madelon Dielen

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK!

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK! NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK! Zowat elke landschapsfotograaf heeft IJsland bovenaan zijn lijstje staan. De variatie aan zeer uiteenlopende natuurfenomenen is dan ook indrukwekkend.

Nadere informatie

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD!

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! Een rondrit per superjeep is de uitgelezen manier om de minder toegankelijke gebieden van IJsland tijdens de wintermaanden te ontdekken. Bereid je voor

Nadere informatie

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Volgens een legende zwom een goochelaar in de vorm van een walvis naar IJsland in de hoop het geïsoleerde eiland in zijn ban

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Volgens een legende zwom een goochelaar in de vorm van een walvis naar IJsland in de hoop het geïsoleerde eiland in zijn ban

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND

4x4 FUN Programma IJSLAND 4x4 FUN Programma IJSLAND De Combinatie van IJs met Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met 4x4 jeeps, maar waarbij

Nadere informatie

Instap Systeem- en Spiegelreflexcamera. Peter van Veen Moor Fotografie

Instap Systeem- en Spiegelreflexcamera. Peter van Veen Moor Fotografie Instap Systeem- en Spiegelreflexcamera Peter van Veen Moor Fotografie Welke onderwerpen? Camera & Objectief Diafragma & Scherptediepte Sluitertijd & Bewegingsonscherpte ISO waarde Soorten Licht Standpunt

Nadere informatie

FOTO- OPDRACHT 7. NatGeoFoto

FOTO- OPDRACHT 7. NatGeoFoto NatGeoFoto LANDSCHAPSFOTOGRAFIE FOTO- OPDRACHT 7 LANDSCHAPSFOTOGRAFIE is een van de populairste genres van de fotografie. Het lijkt makkelijk: er ontrolt zich een mooi landschap voor je ogen en je maakt

Nadere informatie

Lofoten: noorderlicht fotoreis

Lofoten: noorderlicht fotoreis 7-daagse fotoreis met Jolanda / 24-30 november 2016 Lofoten: noorderlicht fotoreis Vesterålsfjorden Op deze reis neem ik je mee naar fantastische plekjes op het Lofoten-eiland Austvågøya waar je zowel

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen Exclusieve POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó

Nadere informatie

FOTOGRAFEREN MET GEMAK. Webinar serie - vervolg

FOTOGRAFEREN MET GEMAK. Webinar serie - vervolg FOTOGRAFEREN MET GEMAK Webinar serie - vervolg Avondfotografie Wat is avondfotografie? Wat is avondfotografie? Definitie: alles tussen zonsondergang en zonsopkomst, dus tussen de twee blauwe uurtjes in

Nadere informatie

LAPLAND ADVENTURE Groepsreis januari 2019

LAPLAND ADVENTURE Groepsreis januari 2019 LAPLAND ADVENTURE Groepsreis 24-27 januari 2019 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: VALUTA: ELECTRICITEIT: Identiteitskaart & rijbewijs In Finland is het één uur later dan in België Euro U

Nadere informatie

IJsland fotoreis 2014

IJsland fotoreis 2014 Ga mee naar het fotogenieke droomeiland IJsland! IJsland fotoreis 2014 30 mei t/m 8 juni Iedere natuurfotograaf gaat uit zijn dak op IJsland IJsland is een bijzondere bestemming die enorm populair is bij

Nadere informatie

Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI 2018

Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI 2018 Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI 2018 Frozen Lofoten 18-25 februari en 26 februari - 5 maart 2018 Reisleider: Floris Smeets & Marijn Heuts Prijs: 2.195 EUR

Nadere informatie

TIPS, TOOLS & INSPIRATIE VOOR JOUW NATUUR- & LANDSCHAPSFOTO S TOINE WESTEN

TIPS, TOOLS & INSPIRATIE VOOR JOUW NATUUR- & LANDSCHAPSFOTO S TOINE WESTEN TIPS, TOOLS & INSPIRATIE VOOR JOUW NATUUR- & LANDSCHAPSFOTO S TOINE WESTEN VOORWOORD Superleuk dat je dit e-book hebt gedownload via www.fotograferenindenatuur.nl/tips. Mijn naam is Toine Westen en ik

Nadere informatie

Frozen Lofoten (LANDSCHAPS)FOTOREIS WINTER 2016

Frozen Lofoten (LANDSCHAPS)FOTOREIS WINTER 2016 Frozen Lofoten (LANDSCHAPS)FOTOREIS WINTER 2016 Frozen Lofoten 20 t/m 27 februari 2016 Reisleider: Floris Smeets & Marijn Heuts Prijs: 1.995 EUR Groep: min. 4, max. 6 deelnemers per reis HET GEBIED //

Nadere informatie

Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI / MAART 2020

Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI / MAART 2020 Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI / MAART 2020 Frozen Lofoten 16-23 februari en 24 februari - 2 maart 2020 Reisleider: Floris Smeets & Marijn Heuts Prijs: 2.195

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó in beslag

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 22 tot 27 februari 2014 Voor de vijfde keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen om er

Nadere informatie

E- book Tips & Tricks

E- book Tips & Tricks E- book Tips & Tricks Judith B orremans Nature Photography- 2017. Alle rechten voorbehouden. Voorwoord Dit e-book staat vol met Tips & Tricks en word je aangeboden door Judith Borremans Nature Photograpy.

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 30 januari tot 4 februari 2016 Voor de zevende keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen

Nadere informatie

Individuele 4-daagse vanaf 795 euro excl. vlucht

Individuele 4-daagse vanaf 795 euro excl. vlucht LAPLAND LIGHT Individuele 4-daagse vanaf 795 euro excl. vlucht PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: VALUTA: ELECTRICITEIT: Identiteitskaart & rijbewijs In Finland is het één uur later dan in

Nadere informatie

AVOND OF NACHTFOTOGRAFIE

AVOND OF NACHTFOTOGRAFIE Tip 1 Fotografeer zonder uitzondering op een statief en gebruik de zelfontspanner functie van de camera of een afstandsbediening of externe trigger. Het statief moet zwaar genoeg zijn om bij eventuele

Nadere informatie

QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven. Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer

QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven. Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer QualityTime ontdekken ontmoeten beleven Reisinformatie OverEINDse dagen 2017 Lillehammer 1 t/m 4 februari 2017 Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met VvAA QualityTime: Hetty Potters (hetty.potters@vvaa.nl)

Nadere informatie

Natuurfotografie. Kijken, zien en dán pas fotograferen. Luc Hoogenstein

Natuurfotografie. Kijken, zien en dán pas fotograferen. Luc Hoogenstein Natuurfotografie Kijken, zien en dán pas fotograferen Luc Hoogenstein Wat is een natuurfotograaf? Een natuurfotograaf is iemand die natuur fotografeert, met respect voor de natuur. Hoe doe je dat? Begrijp

Nadere informatie

Straatfotografie. Op jacht naar alledaagse maar bijzondere taferelen en mensen.

Straatfotografie.  Op jacht naar alledaagse maar bijzondere taferelen en mensen. Straatfotografie www.welmanstudio.nl Op jacht naar alledaagse maar bijzondere taferelen en mensen. welmanstudio cursussen en workshops fotografie, photoshop en fotoreizen www.welmanstudio.nl Thema kiezen!2

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis In samenwerking met natuurfotograaf en Finlandkenner Maas van de Ruitenbeek (www.maasvanderuitenbeek.nl) Het grensgebied tussen Finland en Rusland

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten?* Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

Fotografie tips voor betere landschapsfoto's

Fotografie tips voor betere landschapsfoto's Fotografie tips voor betere landschapsfoto's Dit artikel geeft je 10 praktische fotografie tips omtrent compositie, camera instellingen en belichting, die je zullen helpen betere landschapsfoto's te maken.

Nadere informatie

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag.

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag. IJSLAND KLEIVARVATN IJsland Kleivarvatn Help erosie tegengaan in IJsland Periode: 6 juli 21 juli 2017 Deelnemers: max. 10 vrijwilligers uit België en Nederland Leeftijd: 18 30 jaar De eerste dag van de

Nadere informatie

Tien tips voor vuurwerk fotograferen

Tien tips voor vuurwerk fotograferen Tien tips voor vuurwerk fotograferen maandag 28 december 2015, 13:31 door Nando Harmsen 5198x gelezen 4 reacties Met het inluiden van het nieuwe jaar zal er weer veel vuurwerk afgeschoten worden. Van simpel

Nadere informatie

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage HDR- FOTOGRAFIE Inleiding Wanneer je door de zoeker van je al dan niet spiegelreflex camera kijkt en een prachtige scène hebt waargenomen en vastgelegd, dan is er naderhand soms enige teleurstelling wanneer

Nadere informatie

7 supertips over SCHERPTE & DIEPTE. voor natuurfoto s met een WOW-factor. Fotograferen in de natuur.nl. Toine Westen

7 supertips over SCHERPTE & DIEPTE. voor natuurfoto s met een WOW-factor. Fotograferen in de natuur.nl. Toine Westen 7 supertips over SCHERPTE & DIEPTE voor natuurfoto s met een WOW-factor Fotograferen in de natuur.nl Toine Westen HOI! Superleuk dat je dit e-book hebt gedownload via www.fotograferenindenatuur.nl/tips.

Nadere informatie

Het gebruik van filters bij landschapsfotografie. Myriam Vos

Het gebruik van filters bij landschapsfotografie. Myriam Vos Het gebruik van filters bij landschapsfotografie Waarom zijn er filters nodig? Het dynamisch bereik van een camera is de verhouding van het felste licht tot het zwakste licht dat nog kan worden waargenomen.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE DEEL I: FUNDAMENT

INHOUDSOPGAVE DEEL I: FUNDAMENT INHOUDSOPGAVE DEEL I: FUNDAMENT Hoofdstuk 1: Ken uw gereedschap 2 Kenmerken van een digitale spiegelreflexcamera 3 Werken met een spiegelreflexcamera 6 Uitrusting en accessoires 8 Toelichting op de uitrusting

Nadere informatie

Extra nieuwsbrief met tips voor mooiere herfstfoto s!

Extra nieuwsbrief met tips voor mooiere herfstfoto s! Extra nieuwsbrief met tips voor mooiere herfstfoto s! De herfst is natuurlijk een van de mooiste seizoenen om natuurfoto's te maken. Maar waar moet je allemaal om denken? Voor degenen die niet meedoen

Nadere informatie

oplossen. Door meerdere belichtingen te maken en ze samen te voegen in Photoshop vergroot je de dynamiek in je foto.

oplossen. Door meerdere belichtingen te maken en ze samen te voegen in Photoshop vergroot je de dynamiek in je foto. Een DRI maken: Hoofdstuk 1: Wat is een DRI DRI staat voor dynamic range increase en is een techniek om meer dynamiek in je foto aan te brengen. Een normale foto rechtstreek uit je (digitale of analoge)

Nadere informatie

Diafragma, hoe werkt het

Diafragma, hoe werkt het Diafragma, hoe werkt het DOOR KENNETH VERBURG IN BASISCURSUS - 172 REACTIES Onderdeel van de serie 1. Basiskennis Starten met een spiegelreflexcamera Diafragma, hoe werkt het De beste sluitertijd kiezen

Nadere informatie

- IBAN: (NL23ABNA0) 498933032 - BIC ABNANL2A - VAT

- IBAN: (NL23ABNA0) 498933032 - BIC ABNANL2A - VAT Invulling fotoreis landschapsfotografie Algemeen Het thema van de aangeboden fotoreis is landschapsfotografie en is tweeledig; enerzijds heeft de workshop als doel startende fotografen fundamentele basiskennis

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

IJSLAND. WHM reis door Jerome Wehrens. De reis voor de rest van je leven! Jerome-Wehrens_Brochure_IJslandreis.docx Date: Page: 1/7

IJSLAND. WHM reis door Jerome Wehrens. De reis voor de rest van je leven! Jerome-Wehrens_Brochure_IJslandreis.docx Date: Page: 1/7 IJSLAND WHM reis door Jerome Wehrens De reis voor de rest van je leven! Jerome-Wehrens_Brochure_IJslandreis.docx Date:. 27-5-2016 Page: 1/7 RESET MIND, BODY & SYSTEM De Wim Hof Methode met B-Mind in IJsland

Nadere informatie

FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN

FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN GLOW in Eindhoven GLOW is een jaarlijks, terugkerend lichtspektakel in het centrum van Eindhoven. Er zijn inmiddels ruim 10 edities georganiseerd en jaarlijks komen

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND IJs en Vuur

4x4 FUN Programma IJSLAND IJs en Vuur 4x4 FUN Programma IJSLAND IJs en Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met Landrover Defender, maar waarbij er wel

Nadere informatie

12 tips voor prachtige zwart-wit landschappen

12 tips voor prachtige zwart-wit landschappen 12 tips voor prachtige zwart-wit landschappen Een landschap vol kleur is natuurlijk schitterend. Maar zwart-wit landschappen kunnen ook prachtige beelden opleveren! Met deze tips leer je hoe je fantastische

Nadere informatie

WEST- EN ZUID-IJSLAND - FLY & DRIVE

WEST- EN ZUID-IJSLAND - FLY & DRIVE WEST- EN ZUID-IJSLAND - FLY & DRIVE 11-daagse rondreis met jeep doorheen het westen en zuiden van IJsland. Je verkent ook twee van de mooiste hooglandroutes in het binnenland: het Kalidalur en de Fjallabak-route

Nadere informatie

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer.

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer. Lies Smit Rugstreeppad 67 2441JD Nieuwveen t.a.v. jongeren vakantie Sevilla Albufeira Amsterdam, 23 november 2016 Beste Lies, Sonja, Angela en Diana, Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan!

Nadere informatie

1: Introductie 1 De schoonheid van het duister 2

1: Introductie 1 De schoonheid van het duister 2 Inhoud 1: Introductie 1 De schoonheid van het duister 2 2: Achtergrond 9 Inleiding 10 Gouden uur 10 Zonsondergang 10 Het blauwe uur 11 Na het blauwe uur 20 Seizoenen 26 Nachtzicht 28 Schemeringen 31 Compositie

Nadere informatie

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven!

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per  . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! GRIEKENLANDREIS 2019 N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per e-mail. U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! DE REISLEIDING mevr. E. de Vos evo@wolfert.nl dhr. M. van Gulik mgu@wolfert.nl

Nadere informatie

5 Tips om bewegend water te fotograferen

5 Tips om bewegend water te fotograferen 5 Tips om bewegend water te fotograferen Iedereen kent wel de ongelooflijk zijdezachte en zoete kustfoto s of de melkachtige witte watervallen met machtige rotspartijen. Het ziet er allemaal zo professioneel

Nadere informatie

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE Wil je ook de mooiste natuurfoto s maken? In deze online workshop over natuurfotografie nemen we je mee in het hele proces: de voorbereiding, het fotograferen zelf én het aan

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 2 2 3 Inleiding Het is bijna zover, we gaan met 49 leerlingen en 6 docenten naar het skigebied Wildschönau in Oostenrijk. De

Nadere informatie

IJzig IJsland Zuidkust en Oostfjorden

IJzig IJsland Zuidkust en Oostfjorden IJzig IJsland 2017 Zuidkust en Oostfjorden IJzig IJsland 2017 IJsland, meer dan alleen ijs In navolging op de winterreis van 2012 volgt in 2017 deel 2. Geen rondreis langs over het Noorden maar nu de Zuidkust

Nadere informatie

URBAN/URBEX FOTOGRAFIE

URBAN/URBEX FOTOGRAFIE URBAN/URBEX FOTOGRAFIE JACQUELINE ARNOLD DA CRUZ PHOTOGRAPHICS WWW.JACQUELINEARNOLD.NL BEN JE NIEUWSGIERIG EN WIL JE MIJN ERVARING/TIPS LEZEN? TOFFF.KOM VERDER WIE BEN IK? Een echte rotterdammer, een heerlijke

Nadere informatie

I J S L A N D 01.06.2012 10.06.2012. Na 3 uurtjes vliegen landen op een totaal andere planeet: lavavelden, besneeuwde bergen en rookpluimen

I J S L A N D 01.06.2012 10.06.2012. Na 3 uurtjes vliegen landen op een totaal andere planeet: lavavelden, besneeuwde bergen en rookpluimen I J S L A N D 01.06.2012 10.06.2012 IJSLANDSPECIALIST Na 3 uurtjes vliegen landen op een totaal andere planeet: lavavelden, besneeuwde bergen en rookpluimen rondom Overnachten in de meest noordelijke hoofdstad

Nadere informatie

De voordelen van de belichtingsregelingen onder creatief gebruik zijn in de meeste gevallen een juist belichte en creatievere foto.

De voordelen van de belichtingsregelingen onder creatief gebruik zijn in de meeste gevallen een juist belichte en creatievere foto. Belichtingsregelingen: Creatief gebruik Dit tweede deel, over het programmakeuzewiel, behandelt het creatief gebruik van belichtingsregelingen. Deze geavanceerde belichtingsregelingen zijn tegenwoordig

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten? Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen Fotografie: van opname tot archivering deel 1 Bruno Vandermeulen 6 7 8 9 10 11 12 1 3 Wat is een camera? Zwarte doos: camera obscura Sensor Sluiter Objectief Diafragma Sensor Pixels Grootte 15 16 Camera

Nadere informatie

Macro fotografie De eerste is de scherpstelafstand van de lens De tweede belangrijke waarde is de reproductiefactor

Macro fotografie De eerste is de scherpstelafstand van de lens De tweede belangrijke waarde is de reproductiefactor Macro fotografie is volgens velen één van de moeilijkst uit te voeren vormen van fotografie doordat je zo dicht op je onderwerp zit en dat je diafragma ver open is je slechts enkele millimeters hebt om

Nadere informatie

Opdrachten. Druk dit document af en maak hierop aantekeningen tijdens uw fotosessies

Opdrachten. Druk dit document af en maak hierop aantekeningen tijdens uw fotosessies 1 Opdrachten In Hoofdstuk 1 De digitale camera en Hoofdstuk 2 Digitaal fotograferen van het Handboek Digitale fotografie en fotobewerking staan opdrachten die u zelf kunt uitvoeren. Als u alle opdrachten

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG

GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG Tijdens deze 9-daagse groepsreis komen alle hoogtepunten van IJsland aan bod. Onder deskundige Engelstalige begeleiding verken je talrijke bezienswaardigheden waaronder gletsjers,

Nadere informatie

Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux

Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. Deze streek behoort ongetwijfeld tot de

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

7 tips voor het fotograferen in een donkere kerk

7 tips voor het fotograferen in een donkere kerk 7 tips voor het fotograferen in een donkere kerk Elja Trum Als je foto's moet maken in een donkere kerk (bijvoorbeeld tijdens een huwelijk, doop of communie) is dat een uitdaging. Indirect flitsen kan

Nadere informatie

NACHTFOTOGRAFIE Olaf Oudendijk Dinsdag 25 oktober 2016

NACHTFOTOGRAFIE Olaf Oudendijk Dinsdag 25 oktober 2016 www.natuurlijkinbeeld.com NACHTFOTOGRAFIE Olaf Oudendijk Dinsdag 25 oktober 2016 www.natuurlijkinbeeld.com Programma Introductie Voorbereidingen De Maan (techniek en aanpak) Lange belichting (techniek

Nadere informatie

Fotograferen op reis Apparatuur en tips

Fotograferen op reis Apparatuur en tips Fotograferen op reis Apparatuur en tips Het gaat eindelijk gebeuren. Je hebt tijden gespaard, veel landen overwogen en uiteindelijk besloten om 4 weken naar Azië te gaan. Omdat fotografie je grootste hobby

Nadere informatie

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s),

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), WERKWEEK BARCELONA Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Ijsland. Inbegrepen. retour vlucht Schiphol - Keflavik met WOWair tegen actie tarief* luchthavenbelasting ca. 52,- p.p.

Ijsland. Inbegrepen. retour vlucht Schiphol - Keflavik met WOWair tegen actie tarief* luchthavenbelasting ca. 52,- p.p. Ijsland Een bijzondere rondreis langs de mooiste plekken van IJsland! U ontdekt gletsjermeren vol ijsschotsen, stranden in betoverende kleuren en lavavelden. Weinig plekken in Europa zijn zo fotogeniek.

Nadere informatie

FotoClub.nu. De grootste Fotoclub van Nederland. Cursussen & Workshops

FotoClub.nu. De grootste Fotoclub van Nederland. Cursussen & Workshops FotoClub.nu De grootste Fotoclub van Nederland 2014 Cursussen & Workshops Voorwoord Het doel van Fotoclub.nu is om een plek te creėren voor mensen die graag hun vragen willen stellen over fotografie,

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 3 tot 10 maart 2013 Voor de vijfde keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen om er poollicht

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 ga op pad met award-winning natuurfotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom focus op fotografie van het ongerepte IJsland woeste kustlandschappen

Nadere informatie

Actief IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels

Actief IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Actief IJsland 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Deze self drive rondreis (4x4 verplicht) brengt U letterlijk rond IJsland. Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Thingvellir,

Nadere informatie

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate.

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate. vossestaart@archipelprimair.nl Aan de ouders en leerlingen van groep 7/8, Bijna is het dan zover, het schoolkamp komt er aan! De kinderen worden dinsdag 2 april tussen 8.30 uur en 8.45 uur op school verwacht

Nadere informatie

Dag 1 - vlucht naar Keflavik met Icelandair, via Reykjanes naar omgeving Laugarvatn

Dag 1 - vlucht naar Keflavik met Icelandair, via Reykjanes naar omgeving Laugarvatn Dagprogramma Puur IJsland Wat deze reis bijzonder comfortabel maakt, is dat u vaak twee nachten op dezelfde plaats logeert. Bovendien is het reisgezelachap klein, waarbij er wel een eigen bus is plus Nederlandse

Nadere informatie

Praktische informatie fotoreis Marokko

Praktische informatie fotoreis Marokko Fotoreis Marokko van 27 oktober 2012 t/m 4 november 2012 Leuk dat je de tijd neemt om naar de vrijblijvende informatiemiddag vandaag te komen. Ik hoop je enthousiast te kunnen maken voor de fotoreis naar

Nadere informatie

FOTOWORKSHOP DE RONDE VENEN. FOTOCLUB voor MIJDRECHT, WILNIS, VINKEVEEN en omgeving, sinds 1998

FOTOWORKSHOP DE RONDE VENEN. FOTOCLUB voor MIJDRECHT, WILNIS, VINKEVEEN en omgeving, sinds 1998 FOTOWORKSHOP DE RONDE VENEN FOTOCLUB voor MIJDRECHT, WILNIS, VINKEVEEN en omgeving, sinds 1998 LANDSCHAPFOTOGRAFIE 24 mm Landschapfotografie Land, licht, lijnen Uitrusting Lenzen Statieven Filters Licht

Nadere informatie

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies Walking Coach 2007 Ter Wadding Thema: Interpersoonlijke communicatie in leidinggevende functies Walking Coach 2007 1 Programma 1.1 Vrijdag 27 juli 2007 Kennismakingsdiner in Ter Wadding Voor deelnemers

Nadere informatie

Cursus fotografie les 4. De computer les

Cursus fotografie les 4. De computer les Cursus fotografie les 4 De computer les Wat bepaalt de belichting? ISO Belichtingstijd Diafragma Extra (flits) licht 2 Verband ISO-Belichtingstijd-Diafragma ISO Diafragma Belichtingstijd 3 Voorbeeld van

Nadere informatie

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016 Fotoreis Finland 2016 22-28 april 2016 Finland, bruine beren en andere dieren Op de grens van Finland en Rusland ligt een strook niemandsland van ongeveer 2 kilometer breed. In deze strook leven o.a.

Nadere informatie

Doe avond HDR Fotografie. Oftewel High Dynamic Range Fotografie

Doe avond HDR Fotografie. Oftewel High Dynamic Range Fotografie Doe avond HDR Fotografie Oftewel High Dynamic Range Fotografie Waarom HDR Fotografie u Een camerasensor kan minder contrastverschil vastleggen dan het menselijk oog. u In een situatie met een groot contrastverschil

Nadere informatie

Peterhof, the Great Palace

Peterhof, the Great Palace Peterhof, the Great Palace 1. Inleiding 2. Route en parkeren Schiphol 3. Plattegrond Schiphol 4. Vluchtgegevens heen en terug reis 5. Plattegrond vertrekhal en aankomsthal 6. Programma canal gribojedova

Nadere informatie

Fotografie & Photoshop

Fotografie & Photoshop Fotografie & Photoshop You don t take a photograph, you make it. - Ansel Adams The important thing is not the camera but the eye. Alfred Eisenstaed Ik ben fotograaf in hart en nieren, ik ben een beelddenker.

Nadere informatie

Focus op Fotografie: Avond- en nachtfotografie

Focus op Fotografie: Avond- en nachtfotografie Introductie Focus op Fotografie: Avond- en nachtfotografie De schoonheid van het duister Bijna niets is zo betoverend als een nachtfoto. Denk aan een stad bij nacht, met verlichte gebouwen, lantaarns langs

Nadere informatie

Digitale fotografie. 7 juni 2010. Gezinsbond Kieldrecht en Luc Bosmans

Digitale fotografie. 7 juni 2010. Gezinsbond Kieldrecht en Luc Bosmans Digitale fotografie 7 juni 2010 Gezinsbond Kieldrecht en Luc Bosmans Zoek het niet te ver! Digitale fotografie Je moet niets noteren (maar je mag het wel). Stuur een mail naar: bosmans.luc@skynet.be en

Nadere informatie

Excursie Berlijn 2018 in het kort: (er kunnen eventueel dingen veranderen aan het programma)

Excursie Berlijn 2018 in het kort: (er kunnen eventueel dingen veranderen aan het programma) Excursie Berlijn 2018 in het kort: (er kunnen eventueel dingen veranderen aan het programma) adres: A&O Berlin Kolumbus, Genslerstrasse 18, 13055 Berlijn,+49302096616100 begeleiders: dhr. Geurts, dhr.

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN

BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN 9 SEPTEMBER T/M 11 SEPTEMBER 2019 Informatie brugklaskamp Vierhouten Ben jij al helemaal klaar om je te verkleden voor de discoavond, om de hoogste bomen te beklimmen en om

Nadere informatie

Productfotografie in je eigen thuisstudio

Productfotografie in je eigen thuisstudio Productfotografie in je eigen thuisstudio Kenneth Verburg De feestdagen zitten er weer aan te komen en dus vallen er wekelijks tientallen folders met aanbiedingen door de brievenbus waarin de laatste producten

Nadere informatie

NIEUWJAAR VIEREN IN IJSLAND - REYKJAVIK - BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

NIEUWJAAR VIEREN IN IJSLAND - REYKJAVIK - BEPERKT AANTAL PLAATSEN! NIEUWJAAR VIEREN IN IJSLAND - REYKJAVIK - BEPERKT AANTAL PLAATSEN! Combineer een bezoek aan het bruisende Reykjavik met een onvergetelijke jaarovergang. IJslanders vieren dat in stijl met vreugdevuren

Nadere informatie

ANDY LUBERTI NATUURFOTOGRAFIE NATUURFOTOGRAFIE ANDY LUBERTI NATUUR. Andy Luberti BELEVING. sfeer

ANDY LUBERTI NATUURFOTOGRAFIE NATUURFOTOGRAFIE ANDY LUBERTI NATUUR. Andy Luberti BELEVING. sfeer NATUUR Andy Luberti BELEVING & sfeer Al zijn hele werkzame leven is Andy Luberti bezig met beeld. En in de periode daarvoor werd hij gegrepen door de fotografie vanaf het moment dat hij als 12-jarige een

Nadere informatie

7 tips voor zwart-wit fotografie

7 tips voor zwart-wit fotografie 7 tips voor zwart-wit fotografie Een zwart-wit foto heeft nog steeds veel aantrekkingskracht op mensen. Sinds kort ligt de tweede editie van mijn boek Digitale Fotografie: Zwart-wit in de winkel. Een goede

Nadere informatie

Finland Winter Wintersport dagen Belevenisweek Levi, Lapland

Finland Winter Wintersport dagen Belevenisweek Levi, Lapland Finland Winter Wintersport 2017 8-dagen Belevenisweek Levi, Lapland Vertrek elke zondag 22 januari t/m 12 maart 2017 De voorjaarsvakantie voor zowel het noorden als midden- en zuid Nederland, met vertrek

Nadere informatie

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND 9-daagse Engelstalig begeleide rondreis waarbij IJsland en Groenland worden gecombineerd. Hoewel deze 2 exotische eilanden relatief dicht bij elkaar liggen,

Nadere informatie