Nieuwsbrief Werk en Inkomen juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Werk en Inkomen juni 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Werk en Inkomen juni 2017 De onderwerpen in deze nieuwsbrief: Wat te doen met een gat in je cv? Uitbetaling vakantiegeld Werkervaringsplaats gastvrouw Mooi Middelburg Werkt Assistent Dienstverlening Het schildersvak, een vak met toekomst! De Sociale Cliëntenraad Walcheren Huishoudelijke Hulp Toelage in Vlissingen tot 1 januari ,- Taalhuis Walcheren Speelgoedbank is verhuisd Wat te doen met een gat in je cv? Robin Bakker werkt als communicatiemedewerker bij CVster en geeft in zijn blog tips over wat je kunt doen bij een gat in je cv. Een gat in je cv is een periode waarin je niet iets hebt gedaan waar je werkgever wat aan heeft. Misschien heb je wel een wereldreis gemaakt of je oma verzorgd. Dat klinkt nog wel sympathiek en valt ook wel te verkopen bij je sollicitatiegesprek. Maar een gat in je cv kan ook duiden op ontslag. Dat kan je het leven behoorlijk zuur maken als je gaat solliciteren. Een gat in je cv wordt zo gespot Headhunters en HR-managers hebben een neus voor een gat in je cv. Want een inactieve periode kan duiden op een hoop problemen. Ben je soms ontslagen omdat je te lui was? Of ben je gewoon ongemotiveerd? Je hoort het ze al denken. Bedrijven willen geen herrieschopper in huis halen en dus zijn ze zeer bedacht op dit soort signalen. Het is altijd belangrijk om de waarheid te spreken tijdens je sollicitatie, maar ook daarna. Hoe goed je gesprek ook gaat, als blijkt dat je gelogen hebt valt al je werkervaring als een kaartenhuis in elkaar. Je liegt ook als je doet alsof je langer ergens hebt gewerkt, of juist eerder ergens bent begonnen. Dus hoe moet je dat lastige gat op je cv dán dichten? Stop je vinger in de dijk van je cv: zo dicht je het gat Voorkomen is beter dan genezen maar omdat je nooit mag liegen, zul je er het beste van moeten maken. Dan zit er maar een ding op: haal de spindoctor in je naar boven. Je zult dus én de waarheid moeten spreken én daarmee een goede indruk achterlaten. Je geeft dus een positieve draai aan een vervelende waarheid. Een leven lang leren is wat werkgevers belangrijk vinden. Werken is echter niet de enige manier om te leren. Het is zelfs niet perse de beste manier om te leren! Toon dus aan dat je niet hebt lopen lanterfanten toen je even niet aan het werk was. Misschien heb je wel een cursus gedaan, je persoonlijke doelen nagestreefd en ben je gegroeid als mens.

2 Zet het dus vooral op je cv. Het beste is om juist met trots te vertellen dat je de tijd hebt genomen om te werken aan jezelf. Dat inspireert veel meer dan dat je moet vertellen dat je jarenlang hebt gewerkt aan een project waar je niet achter staat. Je hebt vaardigheden ontwikkeld die je niet kon ontwikkelen bij je vorige baan maar wél vaardigheden die belangrijk zijn bij je nieuwe baan. Verander de vorm van je cv Je kunt niet liegen over wat je hebt gedaan, maar je kunt wél de vorm van je cv aanpassen. Zo kun je vaardigheden en competenties naar voren brengen die niet tot hun recht komen in een traditioneel cv. Want de meeste cv s zijn een droge opsomming van wat je per jaar hebt gedaan. Op die manier valt het direct op wanneer er een gat zit in de periode waarin je hebt gewerkt. De oplossing? Haal de factor tijd uit je cv! Schrijf op: waar je trots op bent wat je hebt bereikt hoe je dit gedaan hebt door welke competenties je dit kon doen wat je ervan geleerd hebt Als je dit opschrijft, kun je ook gemakkelijk aangeven wat jij ziet als de volgende stap in je carrière. En dat is toevallig de baan waar je op solliciteert. Bingo! Jullie hebben een perfecte match! Lastige vragen met open blik tegemoet treden Nu sta je stevig in je schoenen. Je weet waar jij goed in bent, wat je wilt en waarom jij bij dit bedrijf past. Geen lastige vraag over die periode dat je inactief was kan jou nog deren. Want juist die periode heeft je perfect voorbereid op deze baan. Je hoeft het ook niet al te uitgebreid te hebben over je periode van rust. Geef kort en eerlijk antwoord op de vraag hoe het zat en geef er je positieve spin aan. Voor je het weet is het onderwerp van tafel en kun je het weer hebben over dingen waar je je zekerder over voelt. Draaf dus niet door in je antwoord je kunt beter een tikkeltje laconiek antwoorden dan supergedetailleerd uiteenzetten waarom je een jaar niet hebt gewerkt. Als je op deze manier de aandacht vestigt op waarom jij geschikt bent en de recruiter geruststelt dat het gat in je cv niets voorstelt, dan weet je zeker dat je veel kans hebt om de beste kandidaat te zijn. Bron: werkbladmagazine.nl Uitbetaling vakantiegeld Als u een bijstandsuitkering heeft, reserveren wij maandelijks vakantiegeld. De hoogte van dit bedrag staat op uw uitkeringsspecificatie. Het vakantiegeld ontvangt u uiterlijk half juni.

3 Werkervaringsplaats gastvrouw Mooi Middelburg Werkt met spoed gezocht Werkzaamheden: - als gastvrouw vragen beantwoorden van toeristen/inwoners over bezienswaardigheden en evenementen - verwijzen naar de Toeristshop - verwijzen van "wildparkeerders van fietsen" naar de fietsenstalling - "begeleiden" van buddy die zwerfafval verzamelt / schoonmaakwerkzaamheden uitvoert Wie zoeken we? Spontane en sociale klanten die het gezicht van Middelburg willen zijn, de werkzaamheden met enthousiasme zullen uitvoeren en kans zien in het netwerk dat op een presenteerblaadje wordt aangeboden! Periode: Juni, Juli, Augustus 2017 Aantal uren 24 uur Werktijden: Flexibel inzetbaar tussen 9.00 en 17.00, wellicht ook tijdens bijzondere evenementen buiten deze uren. Er kan eventueel rekening gehouden worden met schooltijden. Waar: Middelburg Centrum Functie-eisen: - representatief - communicatief vaardig - sociaal - zelfstandig - rustige persoonlijkheid - kennis van binnenstad Middelburg is een pre Extra's + perspectief: Het traject duurt minimaal 3 en maximaal 6 maanden. De doelstelling is uitstroom naar een reguliere baan in Middelburg. Er worden verschillende trainingen van lokale ondernemers aangeboden. Dit zorgt voor een uitbreiding van je kennis én netwerk. Als kandidaat wordt je samen met andere kandidaten voorgesteld als de gezichten van de stad via sociale media en wellicht in de PZC. Je wordt ook voorgesteld aan verschillende ondernemers in Middelburg. Dit kan weer resulteren in doorstroommogelijkheden naar regulier werk. Er wordt voor werkkleding gezorgd en er zijn leuke extra s, zoals kaartjes voor evenementen. AANMELDEN Aanmelden kan door een CV en motivatie te sturen naar Sylvia Bal via sbal@orioniswalcheren.nl.

4 Assistent Dienstverlening In september 2017 starten we met de opleiding assistent dienstverlening. Een assistent dienstverlener is een gecombineerde functie met verschillende werkzaamheden. Deze variëren van het in orde maken van een ruimte tot het verrichten van kleine technische handelingen. Bijvoorbeeld het verwisselen van een lamp en/ of het schoonmaken van diverse ruimten. U beantwoordt vragen die te maken hebben met deze werkzaamheden. Ook verwijst u mensen naar de juiste persoon of ruimte. Als assistent dienstverlening kunt u werken bij verschillende organisaties, instellingen en bedrijven zoals bijvoorbeeld: verpleeg en/ of verzorgingstehuizen in de thuiszorg bij kleinschalige woonvormen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, bij winkelketens Start opleiding De opleiding start in september 2017 en duurt een schooljaar. Deze opleiding bieden wij aan in samenwerking met Scalda. Voordat u begint, werkt u een korte proefperiode in de werkomgeving van Orionis Walcheren. Als dit goed verloopt, kunt u beginnen met de Entree-opleiding BBL assistent dienstverlening. Na aanmelding krijgt u via Scalda een intakegesprek en een leerbaarheidstest. Deze test is bedoeld om te bepalen of u geschikt bent voor de opleiding. Als u geschikt bent, start u, in overleg met uw contactpersoon van Orionis Walcheren, met de officiële BBL-opleiding. Inhoud opleiding Het vakkenpakket bestaat uit Nederlands, Rekenen en Burgerschap. Ook volgt u speciale vakken die horen bij facilitaire dienstverlening. U leert technische vaardigheden voor onderhoud & reparatie. Ook krijgt u les over de wetten en regels die bij facilitaire dienstverlening horen. Daarnaast volgt u een basistraining schoonmaak. Als u deze training goed doorloopt, ontvangt u een erkend diploma. Tijdens de opleiding leert u meer over een professionele beroepshouding en klantgerichtheid en voert u praktijkopdrachten uit. Werken en leren Deze opleiding is een combinatie van werken en leren. U gaat één dag per week naar school. Daarnaast werkt u 16 tot 24 uur per week in de werk/leeromgeving van Orionis Walcheren. Als u een uitkering ontvangt van Orionis Walcheren, volgt u deze opleiding met behoud van uitkering. Heeft u de opleiding goed gevolgd en het examen gehaald? Dan ontvangt u een diploma niveau 1. Met een diploma heeft u meer kans op een betaalde baan zodat u zo kort mogelijk afhankelijk van een uitkering bent.

5 Toelatingseisen Uiteraard gaan we er van uit dat u een doorzetter en gemotiveerd bent. Daarnaast gelden de volgende toelatingseisen: U bent minimaal 18 jaar U heeft geen MBO diploma niveau 1 of hoger U beheerst de Nederlandse taal voldoende U bent in staat de Entreeopleiding niveau 1 af te ronden U bent lichamelijk in staat om o.a. schoonmaakwerkzaamheden te doen. Geïnteresseerd in dit werk/leertraject? Neem dan, zo snel mogelijk, contact op met ons Klant Contact Centrum. De medewerkers van het KCC zijn op werkdagen bereikbaar tussen uur op telefoonnummer U kunt ook een sturen naar kcc@orioniswalcheren.nl. Het schildersvak, een vak met toekomst! Orionis Walcheren biedt je de kans voor het volgen van de basisopleiding assistent schilder. Als assistent schilder voer je schilder- en/of glaszetwerkzaamheden uit. Je werkt op verschillende locaties zoals de sector nieuwbouw, woningbouw maar soms ook op de werkplaats. Het schildersvak is afwisselend en biedt goede kansen op een betaalde baan. Werken en leren In samenwerking met Scalda (middelbaar beroepsonderwijs) krijg je bij ons de interne opleiding mbo niveau 1. In een schooljaar leer je alles over schuren, houtrot repareren, gronden en aflakken. Daarnaast komen verschillende technieken op het gebied van vernissen, verfspuiten en kleuren mengen aan bod. Je werkt 3 dagen per week binnen ons schildersproject en gaat 1 dag in de week naar school. In de loop van de opleiding ga je stage lopen bij een schildersbedrijf. Toekomstmogelijkheden Na afronding van opleiding niveau 1 heb je kans op een baan bij schilder- en onderhoudsbedrijven. Het is ook mogelijk om door te stromen naar opleiding niveau 2 (schilder). Iets voor jou? Wil je deelnemen aan dit opleidingstraject? Dan verwachten we het volgende van je: Je bent enthousiast en jonger dan 30 jaar; Je bent in staat fysiek werk te verrichten; Je spreekt en schrijft de Nederlandse taal (opleidingseis); Je kunt werken op hoogte. Wil je meer weten? Neem dan contact op met ons Klant Contact Centrum. De medewerkers van het KCC zijn op werkdagen bereikbaar tussen uur op telefoonnummer U kunt ook een e- mail sturen naar kcc@orioniswalcheren.nl.

6 De Sociale Cliëntenraad Walcheren De Sociale Cliëntenraad Walcheren komt als onafhankelijke adviescommissie op voor de belangen van cliënten van Orionis Walcheren. Met cliënten wordt hier bedoeld: alle inwoners van Walcheren die te maken hebben met wetten en regelingen die uitgevoerd worden door Orionis Walcheren. U heeft bijvoorbeeld een uitkering vanuit de Participatiewet. Of u doet beroep op bijzondere bijstand. Het kan ook gaan om gemeentelijke regelingen vanuit het armoedebeleid. U komt bijvoorbeeld in aanmerking voor een voorziening als het Fonds Cultuur Sport en Onderwijs. Een belangrijke taak van de SCW is het geven van advies aan Orionis Walcheren en de Walcherse gemeenten over beleid dat cliënten aangaat. Hoe pakt het beleid in de praktijk uit voor mensen. Wat gaat er wel en niet goed. Ook adviseert de Sociale Cliëntenraad over nieuw beleid: Waar moeten gemeenten en Orionis Walcheren op letten bij het maken van nieuw beleid. Wat is belangrijk voor u als cliënt. Uw ervaringen zijn daarbij heel belangrijk. De SCW biedt daarnaast hulp, informatie en advies aan cliënten via het inloopspreekuur. Meer informatie vindt u op: Huishoudelijke Hulp Toelage in Vlissingen tot 1 januari ,- Ongeveer 500 inwoners van de gemeenten Veere en Vlissingen maken gebruik van de Huishoudelijke Hulp Toelage. Zij betalen 5,- per uur voor huishoudelijke hulp, die zij zelf inkopen bij een zorgaanbieder. De regeling zou oorspronkelijk tot 1 juni 2017 duren. De twee Walcherse gemeenten verlengen de regeling nu tot 1 januari Voor de mensen die op 31 december ,- betaalden voor hun huishoudelijke hulp, verandert er niets tot 1 januari De Huishoudelijke Hulp Toelage blijft voor hen langer gelden. Hun huishoudelijke hulp blijft tot die datum gewoon doorgaan. Alleen in de gemeente Veere is het voor inwoners mogelijk om zich alsnog aan te melden voor de Huishoudelijke Hulp Toelage. In de gemeente Vlissingen zijn nieuwe aanmeldingen niet mogelijk. Taalhuis Walcheren Wil je beter Nederlands lezen, spreken en schrijven? Wil je weten waar je een geschikte taalcursus of een taalmaatje vindt? Of wil je leren werken met internet, een computer of tablet? Kom dan naar het Taalhuis Walcheren! Het Taalhuis is voor alle inwoners van Walcheren die moeite hebben met lezen, spreken of schrijven in het Nederlands. Voor zowel mensen die Nederlands als moedertaal hebben als inwoners waarvan Nederlands niet de moedertaal is.

7 Ook voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden, zoals omgaan met computers en internet kunnen geïnteresseerden in het Taalhuis terecht. Wat kunnen bezoekers in het Taalhuis doen? Afhankelijk van de persoonlijke wens en het niveau wordt een bezoeker door getrainde vrijwilligers doorverwezen naar passend (digi)taalaanbod. Dit kan een complete taal- of computercursus zijn, maar ook ondersteuning via een Taalmaatje. Een taalinhoudelijk deskundige zal op gezette tijden in het Taalhuis een intake en niveaubepaling bij taalvragers afnemen. In de Bibliotheek is ook een uitgebreide collectie van geschikte lees- en luisterboeken, oefenprogramma s en lesmateriaal beschikbaar. Ook zijn er computers waar gratis op geoefend kan worden. Wat kosten de diensten van het Taalhuis? De aanbieding van de Nederlandse lessen bij de verschillende organisaties die verbonden zijn aan het Taalhuis Walcheren wordt een eigen bijdrage gevraagd. Er zijn echter uitzonderingen met betrekking tot de eigen bijdrage en de Nederlandse taal aangeboden via het Taalhuis Walcheren. Klanten die tot de categorie Arbeidsontwikkeling behoren kunnen de eigen bijdrage wel vergoed krijgen; Voor klanten die een traject doorlopen via Trajectontwikkeling zijn andere mogelijkheden (Trajectbegeleider/ Scalda). Voor klanten die inburgering plichtig zijn gelden andere regels en ook deze klanten kunnen geen vergoeding krijgen m.b.t. de eigen bijdrage via het Taalhuis Walcheren. Openingstijden Iedereen kan voor vragen en informatie terecht bij de balie van het Taalhuis in de Bibliotheek. Geopend op maandag en woensdag van uur in Bibliotheek Vlissingen en op dinsdag en donderdag van uur in de ZB in Middelburg. Buiten deze tijden kun je gebruikmaken van de pc-ruimte, oefenprogramma s en boeken lenen. Speelgoedbank is verhuisd De Speelgoedbank Zeeland is verhuisd van Middelburg naar Vlissingen. Sinds 1 mei 2017 is de winkel nu gevestigd in de binnenstad van Vlissingen: Lange Zelke 50. In Nederland zijn er helaas veel gezinnen die moeten rondkomen van een minimum inkomen uitkering en die te maken hebben met armoede. De Speelgoedbank Zeeland zamelt nieuw en tweedehands speelgoed in en zorgt ervoor dat het terecht komt bij die gezinnen met kinderen die met deze armoede te maken hebben en die dit goed kunnen gebruiken. Informatie over de openingstijden kunt u lezen op de website van de Speelgoedbank Zeeland. Vrijwilligers gezocht voor de Speelgoedbank Zeeland Voor de Speelgoedbank Zeeland, en de winkel van 2nd Chance, in Vlissingen zijn ook nog vrijwilligers nodig. Wilt u graag meehelpen en het werk van 2nd Chance en de Speelgoedbank Zeeland ondersteunen, meld u dan aan als vrijwilliger. Dat kan via de volgende adressen speelgoedbankzeeland@gmail.com of 2ndchancezeeland@gmail.com

8 HEEFT U VRAGEN NAAR AANLEIDING VAN DEZE NIEUWSBRIEF? Deze nieuwsbrief verschijnt maandelijks en heeft als doel klanten van Orionis Walcheren op de hoogte te brengen van belangrijke informatie. Voor algemene informatie over werk, inkomensvoorzieningen en schuldhulpverlening verwijzen wij u naar onze website Vragen kunt u stellen via het contactformulier op onze website of neem, op werkdagen tussen 8.00 en uur, contact op met het Klant Contact Centrum

Nieuwsbrief Werk en Inkomen april 2017

Nieuwsbrief Werk en Inkomen april 2017 Nieuwsbrief Werk en Inkomen april 2017 De onderwerpen in deze nieuwsbrief: Werken in de horeca, iets voor jou? Het schildersvak, een vak met toekomst! Werken in de bouw Assistent Dienstverlening Sluiting

Nadere informatie

Samen met Dam Walcheren zijn we met succes begonnen met milieuvriendelijk vervoer op Walcheren.

Samen met Dam Walcheren zijn we met succes begonnen met milieuvriendelijk vervoer op Walcheren. Nieuwsbrief augustus 2017 In deze Nieuwsbrief: Enthousiaste E-Tukchauffeurs gezocht Wat zijn uw sterke en zwakke punten? Assistent Dienstverlening Nieuwe uitkeringsbedragen vanaf 1 juli 2017 Vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door hulp bij solliciteren, het opstellen van een CV of het volgen van een training.

Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door hulp bij solliciteren, het opstellen van een CV of het volgen van een training. Nieuwsbrief juli 2016 In deze Nieuwsbrief: Werken en leren in het Werkbedrijf Orionis zoekt Assistenten Dienstverlening Werken in de horeca, iets voor u? Vrijwilligersmarkt op de HZ Normbedragen vanaf

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2016

Nieuwsbrief april 2016 Nieuwsbrief april 2016 In deze Nieuwsbrief: Werken in de Horeca, iets voor u? Het schildersvak, een vak met toekomst! Assistent Facilitaire dienstverlening en schoonmaak This is IT Heeft u recht op een

Nadere informatie

Heeft u een andere vraag? Neemt u dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum.

Heeft u een andere vraag? Neemt u dan contact op met onze medewerkers van het Klant Contact Centrum. Informatiekrant U ontvangt een uitkering van Orionis Walcheren. Tot en met mei 2018 was u van ons gewend dat wij elke maand een nieuwsbrief uitgaven. Door verschillende redenen is deze nieuwsbrief al een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Werk en Inkomen september 2017

Nieuwsbrief Werk en Inkomen september 2017 Nieuwsbrief Werk en Inkomen september 2017 De onderwerpen in deze nieuwsbrief: Een baan vinden via uw netwerk Terug naar school Trainingen vrijwilligerswerk Kansen voor alle kinderen Heeft u het gratis

Nadere informatie

U leert werken met diverse machines. Ook is er de mogelijkheid voor het volgen van een opleiding MBO-1 of het certificaat VCA te halen.

U leert werken met diverse machines. Ook is er de mogelijkheid voor het volgen van een opleiding MBO-1 of het certificaat VCA te halen. Nieuwsbrief september 2015 In deze Nieuwsbrief: Werksoort in de spotlights; onze Buitendienst Jongerenloket Beleidsregels bijzondere bijstand Hip Hergebruik Leren werken met het internet: Klik en tik en

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016

Nieuwsbrief oktober 2016 Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Inschrijving Werk.nl Wijziging aanvraagprocedure bijstandsuitkering voor mensen 27 jaar en ouder Speciaal voor vrijwilligers: interessante trainingen en workshops

Nadere informatie

Donderdag 8 september 2016 wordt een speedmeet georganiseerd waarbij de volgende uitzendbureaus/werkgevers aanwezig zullen zijn:

Donderdag 8 september 2016 wordt een speedmeet georganiseerd waarbij de volgende uitzendbureaus/werkgevers aanwezig zullen zijn: Nieuwsbrief augustus 2016 In deze Nieuwsbrief: Speedmeet op 8 september 2016 Werksoort elektronica Enthousiaste E-Tukchauffeurs gezocht Vrijwilligersmarkt op de HZ Evenement Kracht on Tour op 12 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016. In deze Nieuwsbrief:

Nieuwsbrief juni 2016. In deze Nieuwsbrief: Nieuwsbrief juni 2016 In deze Nieuwsbrief: Werksoort in de spotlight: het Bedrijfsrestaurant Fonds cultuur, sport en onderwijs Vakantieweek voor sociaal economische minima Verblijf in het buitenland Technisch

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Geen zicht op betaald werk? Kom leren en werken in de horeca

Geen zicht op betaald werk? Kom leren en werken in de horeca Geen zicht op betaald werk? Kom leren en werken in de horeca Leren, werken en meedoen www.robinhoodeindhoven.nl Geen zicht op betaald werk? Kom leren en werken in de horeca Wanneer je geen werk hebt en

Nadere informatie

Werken met behoud van uitkering

Werken met behoud van uitkering Werken met behoud van uitkering voor werkzoekenden uit de gemeente Utrecht met een uitkering uit de participatiewet (tenzij anders vermeld) week 33 14 augustus t/m 18 augustus 2017 Benader de contactpersoon

Nadere informatie

Assistent Dienstverlening en Zorg BBL

Assistent Dienstverlening en Zorg BBL werk je op basis van een schoonmaakprogramma. Crebo Duur Niveau Leerweg 25251 1 jaar Entree BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Alexanderstraat,

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 2 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: jongeren praten mee over de toekomst Jongeren 12 23 jaar We willen graag met jongeren in gesprek over de toekomst

Nadere informatie

Werken met behoud van uitkering

Werken met behoud van uitkering Werken met behoud van uitkering voor werkzoekenden uit de gemeente Utrecht met een uitkering uit de participatiewet (tenzij anders vermeld) week 25 19 juni t/m 23 juni 2017 Benader de contactpersoon voor

Nadere informatie

WIJ-Wet Investeren in Jongeren

WIJ-Wet Investeren in Jongeren WIJ-Wet Investeren in Jongeren Afdeling Samenleving Bezoekadres: 1 e bezoek: Publiekscentrum Raadhuisplein 2 Krimpen aan den IJssel Openingstijden: Maandag; 08.30 12.30 uur Dinsdag; 08.30 12.30 uur Woensdag;

Nadere informatie

Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder!

Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder! Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder! SAMEN VERDER In deze folder: Wie zijn we? Traject naar werk Wanneer kom ik in aanmerking voor een bijstandsuitkering?

Nadere informatie

Participatie & vrijwilligerswerk

Participatie & vrijwilligerswerk Participatie & vrijwilligerswerk Doe mee! 1 Participatieplaats: wennen aan werk MENES: zet ideeën van jongeren om in daden Jongeren 12 23 jaar We willen graag in gesprek met jongeren die een positieve

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken

Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Spreekopdrachten thema 6 Werk zoeken Opdracht 1 bij 6.1 * Beantwoord de vragen. 1. Waar zoek je vacatures? In de krant, op internet of ergens anders? 2. Ga je naar het UWV WERKbedrijf? 3. Ga je naar een

Nadere informatie

BUITENDIENST METAAL. U leert de basisvaardigheden van metaalbewerken,

BUITENDIENST METAAL. U leert de basisvaardigheden van metaalbewerken, Het Werkbedrijf Orionis Walcheren geeft bijzondere aandacht aan de toeleiding naar werk van mensen met een uitkering en voor andere niet-werkende inwoners van Walcheren die (weer) een baan zoeken. Dat

Nadere informatie

WIJ en jij Wet investeren in jongeren

WIJ en jij Wet investeren in jongeren Ik heb een WW-uitkering. Krijg ik een werkleeraanbod? Je krijgt pas een werkleeraanbod als je WW-uitkering is afgelopen. Zolang je een WW-uitkering krijgt, geldt voor jou de sollicitatie- en reintegratieplicht

Nadere informatie

ENTREE 2017/2018. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie

ENTREE 2017/2018. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie novacollege.nl/entree Bouwen, wonen en onderhoud Dienstverlening en zorg Horeca, voeding of voedingsindustrie Installatie- en constructietechniek Mobiliteitsbranche Verkoop/retail ENTREE 2017/2018 De eerste

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4

Praktijk oriëntatie. Maatschappelijke zorg. Niveau 3 + 4 Praktijk oriëntatie Maatschappelijke zorg Niveau 3 + 4 Reader voor studenten Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave Voorblad Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 1.Inhoud Praktijk oriëntatie Voor wie is Praktijk oriëntatie?

Nadere informatie

Vacature: Spoelkeukenmedewerker

Vacature: Spoelkeukenmedewerker Vacature: Spoelkeukenmedewerker Functienaam Spoelkeukenmedewerker Soort Permanent Afwasser gezocht voor het bedrijfsrestaurant van ASML in Veldhoven. Fysiek inspannend werk (kratten met borden) waardoor

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

Wet taaleis Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingegaan. Daaraan wordt per 1 januari 2016 een nieuw onderdeel toegevoegd: de taaleis.

Wet taaleis Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingegaan. Daaraan wordt per 1 januari 2016 een nieuw onderdeel toegevoegd: de taaleis. Jaargang 19 no.11 december 2015 Deze maand: Wet taaleis Budgetbeheer maatwerk Eindejaarsuitkering ontvangen? Verhuizing Partners in Welzijn Data computercursussen Biblionova Vacatures vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Uitnodiging. Vragenlijst. Selectiegesprek. IBN ziet mogelijkheden voor jou. Je bent door naar de 2e ronde.

Uitnodiging. Vragenlijst. Selectiegesprek. IBN ziet mogelijkheden voor jou. Je bent door naar de 2e ronde. Werken bij IBN IBN heeft vacatures Je bent door jouw contactpersoon van de gemeente aangemeld voor de vacatures bij IBN omdat: 1. Je graag aan het werk wilt; 2. Je ondersteuning kan gebruiken bij het

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET ONA THEMA 1 BEROEPENORIËNTATIE

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET ONA THEMA 1 BEROEPENORIËNTATIE ANTWOORDEN TAALCOMPLEET ONA THEMA 1 BEROEPENORIËNTATIE Opdracht 13 Beroepssector bouw Beroep postbode detailhandel fysiotherapeut dienstverlening logistiek medewerker zakelijke dienstverlening tuinman

Nadere informatie

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 Ik ben altijd met kleding bezig. Een creatieve opleiding lag dus voor de hand. Maar tijdens het zoeken, merkte ik

Nadere informatie

Participatiewet. Aanvraag en spelregels van een bijstandsuitkering

Participatiewet. Aanvraag en spelregels van een bijstandsuitkering Participatiewet Aanvraag en spelregels van een bijstandsuitkering Inhoudsopgave U hebt een DigiD nodig 3 U volgt de volgende stappen 4 Bijstand voor jongeren 5 Vaste contactpersoon 5 Deze spelregels zijn

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN DIE LEUKE DINGEN DOEN We hebben het steeds drukker. Dus is onze vrije tijd heel belangrijk. Daarom hebben

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan!

Haal het beste uit jezelf met het. Individueel Ontwikkelings Plan! Haal het beste uit jezelf met het Individueel Ontwikkelings Plan! 2 Inleiding Je werkt in de sociale werkvoorziening. Daar is het de gewoonte dat je je kwaliteiten en talenten blijft ontwikkelen. Je kunt

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Entree 2016/2017. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie

Entree 2016/2017. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie novacollege.nl/entree Bouwen, wonen en onderhoud Dienstverlening en zorg Horeca, voeding of voedingsindustrie Installatie- en constructietechniek Mobiliteitsbranche Verkoop - retail Entree 2016/2017 Vijf

Nadere informatie

Entree Daar kom je verder mee!

Entree Daar kom je verder mee! ROC Kop van Noord-Holland Ben je voortijdig gestopt met school? Kom je van het vmbo zonder diploma? Kom je van een praktijkschool en wil je verder leren? Wil je een mbo-opleiding op niveau 2 volgen maar

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

Werken met behoud van uitkering

Werken met behoud van uitkering Werken met behoud van uitkering voor werkzoekenden uit de gemeente Utrecht met een uitkering uit de participatiewet (tenzij anders vermeld) week 30 24 juli t/m 28 juli 2017 Benader de contactpersoon voor

Nadere informatie

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN?

FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? FNV WERKEN AAN WERK BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? BEN JE ONTSLAGEN OF DREIGT DAT TE GEBEUREN? Dat is een akelige situatie. FNV WERKEN AAN WERK helpt je graag om zo snel mogelijk weer aan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Wet WIJ

Veelgestelde vragen Wet WIJ Veelgestelde vragen Wet WIJ Wat is de WIJ? WIJ staat voor Wet investeren in jongeren (WIJ). Deze nieuwe wet gaat in per 1 oktober 2009 en moet ervoor zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTREEOPLEIDINGEN ENTREE- OPLEIDINGEN Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je een vak leren, ervaring opdoen en een diploma halen? Dan is een entreeopleiding bij het Albeda Startcollege

Nadere informatie

ENTREE 2019/2020. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie

ENTREE 2019/2020. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie novacollege.nl/entree Bouwen, wonen en onderhoud Dienstverlening en zorg Horeca, voeding of voedingsindustrie Installatie- en constructietechniek Mobiliteitsbranche Verkoop/retail ENTREE 2019/2020 Op het

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je een WWB-uitkering én ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen met mensen of jezelf ontwikkelen? Geef je dan op voor

Nadere informatie

ZORG EN WELZIJN 2019/2020

ZORG EN WELZIJN 2019/2020 novacollege.nl Assistenten gezondheidszorg Dienstverlening Maatschappelijke zorg Pedagogisch werk Sociaal werk Verzorging Verpleegkunde ZORG EN WELZIJN 2019/2020 Ik weet zeker: als mensen een week met

Nadere informatie

BEN JE VOORTIJDIG GESTOPT MET SCHOOL? KOM JE VAN HET VMBO

BEN JE VOORTIJDIG GESTOPT MET SCHOOL? KOM JE VAN HET VMBO BEN JE VOORTIJDIG GESTOPT MET SCHOOL? KOM JE VAN HET VMBO ZONDER DIPLOMA? KOM JE VAN EEN PRAKTIJKSCHOOL EN WIL JE VERDER LEREN? WIL JE EEN MBO-OPLEIDING OP NIVEAU 2 VOLGEN MAAR HEB JE DAARVOOR NOG NIET

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers Jouw leven & werk Werkboek voor deelnemers Colofon Dit werkboek voor deelnemers hoort bij de cursus Jouw leven & werk. Dit is een cursus voor laaggeletterden die nadenken over de vraag of zij willen gaan

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Thema Op zoek naar werk. Demet TV Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Inleiding Maria heeft een sollicitatiegesprek met de manager. Deze les gaat over het tweede deel van het gesprek. Maria

Nadere informatie

Inhoud TRAININGEN & CURSUSSEN VOOR CLIËNTEN

Inhoud TRAININGEN & CURSUSSEN VOOR CLIËNTEN TRAININGEN & CURSUSSEN VOOR CLIËNTEN Inhoud PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT... 2 Cursus Op Eigen Kracht (OEK)... 2 SPORT EN GEZONDHEID... 2 Cursus Cognitieve fitness... 2 VOORBEREIDEN OP WERK... 3 Assessment

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend!

Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Meedoen Werkt! Geen werk, geen uitkering, wél ambitie? Ontwikkel je talent in Purmerend! Heb je geen werk, geen uitkering maar wél ambitie? Wil je bijvoorbeeld graag werkervaring opdoen, in contact komen

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016 : specialisten in maatwerk Sectorgids Educatie 2015-2016 Sector Educatie - 2 Inhoudsopgave pagina Inleiding 1 BasisEducatie in de 2 Nederlands als tweede Taal (NT2) en inburgering in de 3 4 6 3 MBO opleidingen

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 6. Het sollicitatiegesprek Antwoord geven op vragen Inleiding heeft een afspraak met de manager voor een sollicitatiegesprek. Deze les gaat over het eerste deel van het

Nadere informatie

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg)

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Studierichting Entreeopleidingen Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

Assistent Logistiek BBL

Assistent Logistiek BBL Crebo Duur Niveau Leerweg 25254 1 jaar Entree BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Korianderstraat, Arnhem Je voert onder begeleiding van

Nadere informatie

ENTREE 2020/2021. novacollege.nl/entree. Bouwen, wonen en onderhoud. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie

ENTREE 2020/2021. novacollege.nl/entree. Bouwen, wonen en onderhoud. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie novacollege.nl/entree Bouwen, wonen en onderhoud Dienstverlening en zorg Horeca, voeding of voedingsindustrie Installatie- en constructietechniek Logistiek Mobiliteitsbranche Verkoop/retail ENTREE 2020/2021

Nadere informatie

CVD Aanbod Dagbesteding

CVD Aanbod Dagbesteding CVD Aanbod Dagbesteding Waar kunnen we u mee van dienst zijn? Centrum Voor Dienstverlening / www.cvd.nl Voor veel mensen is werk een belangrijk onderdeel in het leven. Wie zich prettig voelt in zijn werk

Nadere informatie

Deze brochure is belangrijk voor iedereen die bij DWI een bijstandsuit kering aanvraagt of al een uitkering of stagevergoeding van ons krijgt.

Deze brochure is belangrijk voor iedereen die bij DWI een bijstandsuit kering aanvraagt of al een uitkering of stagevergoeding van ons krijgt. Op weg naar werk In deze brochure 3 Iedereen werkt mee 3 DWI helpt u 5 Op traject 5 Trajecten 6 Wennen aan activiteiten buiten huis 7 Werken aan vaardigheden 7 Wennen aan werk 7 Snel aan het werk 9 Schema:

Nadere informatie

DE SOLLICITATIEBRIEF. Fokke van der Wal

DE SOLLICITATIEBRIEF. Fokke van der Wal DE SOLLICITATIEBRIEF Fokke van der Wal MOGELIJKE EXAMENOPDRACHT, DE SOLLICITATIEBRIEF Je hebt waarschijnlijk de afgelopen jaren meerdere sollicitatiebrieven geschreven en op school is daar in de lessen

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

Wat kun je na deze opleiding? Hoe leer je?

Wat kun je na deze opleiding? Hoe leer je? ASSISTENT VERKOOP/RETAIL Als assistent verkoop/retail begroet je klanten, wijst ze de weg in de winkel en je beantwoordt eventuele vragen. Ook pak je het gekochte artikel in of legt bestellingen klaar.

Nadere informatie

Wet investeren in jongeren (WIJ)

Wet investeren in jongeren (WIJ) 1 INFORMATIEFOLDER WERKPLEIN VENRAY E.O. Wet investeren in jongeren (WIJ) Wat is de WIJ? WIJ staat voor Wet investeren in jongeren (WIJ). Dit is een nieuwe wet die ervoor moet zorgen dat alle jongeren

Nadere informatie

ZORG EN WELZIJN 2018/2019

ZORG EN WELZIJN 2018/2019 novacollege.nl Assistenten gezondheidszorg Dienstverlening Maatschappelijke zorg Pedagogisch werk Sociaal werk Verzorging Verpleegkunde ZORG EN WELZIJN 2018/2019 Mijn kwaliteit is empathie. Ik stem af

Nadere informatie

Medewerker facilitaire dienstverlening

Medewerker facilitaire dienstverlening Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker facilitaire dienstverlening Studierichting Dienstverlening Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan

Nadere informatie

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017

Begeleiding. novacollege.nl/welzijn. Kinderopvang. Onderwijs. Sociaal werk. Welzijn 2016/2017 novacollege.nl/welzijn Begeleiding Kinderopvang Onderwijs Sociaal werk Welzijn 2016/2017 Van jongs af weet ik al dat ik wil werken met verstandelijk beperkte jongeren. Dat is vanwege mijn broertje, ik

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

Werken met behoud van uitkering

Werken met behoud van uitkering Werken met behoud van uitkering voor werkzoekenden uit de gemeente Utrecht met een uitkering uit de participatiewet (tenzij anders vermeld) week 21 22 t/m 26 mei 2017 Benader de contactpersoon voor meer

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

Wet investeren in jongeren (WIJ)

Wet investeren in jongeren (WIJ) Wet investeren in jongeren (WIJ) WIJ staat voor Wet investeren in jongeren (WIJ). Dit is een nieuwe wet die ervoor moet zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding volgen of werken. Wat is de WIJ?

Nadere informatie

Vacature: Spoelkeukenmedewerker

Vacature: Spoelkeukenmedewerker Vacature: Spoelkeukenmedewerker Functienaam Spoelkeukenmedewerker Soort Permanent Afwasser gezocht voor het bedrijfsrestaurant van ASML in Veldhoven. Fysiek inspannend werk (kratten met borden) waardoor

Nadere informatie

Helpende Zorg & Welzijn

Helpende Zorg & Welzijn Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Helpende Zorg & Welzijn Studierichting Dienstverlening Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan Venlo

Nadere informatie

SOCIALE CLIËNTENRAAD WALCHEREN

SOCIALE CLIËNTENRAAD WALCHEREN SOCIALE CLIËNTENRAAD WALCHEREN Aan: Colleges en gemeenteraden Middelburg, Veere en Vlissingen Betreft: Advies Sociale Cliëntenraad Walcheren - Kindpakket Vlissingen, 1 juni 2017 LS, In april werden wij

Nadere informatie

De Beroepsgerichte Stage.

De Beroepsgerichte Stage. Informatie over de Beroepsgerichte Stage 3 bbl en kbl De Beroepsgerichte Stage. Aan het eind van het derde schooljaar ga je voor het eerst op stage. Voor de meesten zal dit een spannende, bijzondere en

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

Budgetbeheer Bewindvoering beschermingsbewind Budgetcoaching voor ondernemers Schuldhulpverlening

Budgetbeheer Bewindvoering beschermingsbewind Budgetcoaching voor ondernemers Schuldhulpverlening Juristnet Financiele zorg Budgetbeheer Bewindvoering beschermingsbewind Budgetcoaching voor ondernemers Schuldhulpverlening Juristnet reintegratie dienstverlening inclusief Leer en werk trajecten 2014

Nadere informatie

Innovatieve leerkrachten en onderwijsassistenten gezocht!

Innovatieve leerkrachten en onderwijsassistenten gezocht! Innovatieve leerkrachten en onderwijsassistenten gezocht! Ben jij de leerkracht die kwalitatief hoogwaardig, toetsbaar en eigentijds onderwijs kan verzorgen voor leerlingen in het primair onderwijs? Wij

Nadere informatie

Helpende Zorg & Welzijn

Helpende Zorg & Welzijn Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Helpende Zorg & Welzijn Studierichting Dienstverlening Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan Venlo

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

EEN LEVEN LANG LEREN

EEN LEVEN LANG LEREN EEN LEVEN LANG LEREN Martin van der Dong, 48 allround operator mengvoeder Agrifirm, Meppel Waarom ben je een EVC-traject gaan volgen? Wat was je motivatie? Mijn werkgever Agrifirm besloot om voor alle

Nadere informatie

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Sociaal-maatschappelijk dienstverlener Als sociaal maatschappelijk begeleider bevorder je de zelfstandigheid van mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij. Dit doe je door ze advies en informatie

Nadere informatie

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4

Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 Luchtvaart- dienstverlener Niveau 4 De mbo-opleiding Luchtvaartdienstverlener niveau 4 is speciaal voor iedereen die werkzaam is als (grond)stewardess op Schiphol. Iedereen met een mavo diploma (of overgangsbewijs

Nadere informatie

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2020/2021

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2020/2021 novacollege.nl/zakelijk Administratief Juridisch Secretarieel ZAKELIJK 2020/2021 Communicatie, correspondentie, organiseren: daar ben ik goed in. En ik vind het leuk om te doen. Ik ben hier op mijn plek.

Nadere informatie

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk

Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk Herhalingsles van het thema Op zoek naar werk Lesbrief 11. Herhaling Inleiding Deze les is een herhalingsles van de vier gesprekken van het thema. Wat leert u in deze les? Vragen naar werk. Je voorstellen.

Nadere informatie

ZORG EN WELZIJN 2017/2018

ZORG EN WELZIJN 2017/2018 novacollege.nl Assistenten gezondheidszorg Dienstverlening Maatschappelijke zorg Pedagogisch werk Sociaal werk Verzorging Verpleegkunde ZORG EN WELZIJN 2017/2018 Een paar jaar geleden vond ik uiterlijk

Nadere informatie

Vacature: Showroom manager

Vacature: Showroom manager Vacature: Showroom manager Functienaam Showroom manager Soort Permanent Jij bent die Showroommanager die wij zoeken (m/v): Ben jij een manager die commercieel, creatief en communicatief sterk is. Niet

Nadere informatie

Deals KRACHT on Tour Amsterdam - vrijdag 11 november 2016

Deals KRACHT on Tour Amsterdam - vrijdag 11 november 2016 Deals KRACHT on Tour Amsterdam - vrijdag 11 november 2016 Deal nr. Dealmaker Omschrijving Voorwaarden Aantal plekken 1 Asito Ontdek tijdens een rondetafelgesprek van Asito hoe jij werk en zorg kunt combineren

Nadere informatie

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg)

Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Entreeopleiding (Assistent dienstverlening en zorg) Studierichting Entreeopleidingen Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat

Nadere informatie

INTAKEOPDRACHT COMMERCIËLE BEROEPEN

INTAKEOPDRACHT COMMERCIËLE BEROEPEN INTAKEOPDRACHT COMMERCIËLE BEROEPEN DOEL Door voorbereiding op de intake zich oriënteren op de opleiding en het beroep. SCHOOLSOORT MBO BOL en BBL niveau 4 AANPAK Individueel CONTACTSCHOOL SUMMA Zakelijke

Nadere informatie

Medewerker facilitaire dienstverlening

Medewerker facilitaire dienstverlening Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker facilitaire dienstverlening Studierichting Dienstverlening Locatie Geleen - Dr. H. van der Hoffplein Roermond - Kerkeveldlaan

Nadere informatie

NU WEET IK WAT BELANGRIJK IS BIJ MIJN BIJSTANDS- UITKERING. Spelregels met duidelijke afspraken. HOUTEN IJSSELSTEIN LOPIK NIEUWEGEIN VIANEN

NU WEET IK WAT BELANGRIJK IS BIJ MIJN BIJSTANDS- UITKERING. Spelregels met duidelijke afspraken. HOUTEN IJSSELSTEIN LOPIK NIEUWEGEIN VIANEN 1 NU WEET IK WAT BELANGRIJK IS BIJ MIJN BIJSTANDS- UITKERING. Spelregels met duidelijke afspraken. HOUTEN IJSSELSTEIN LOPIK NIEUWEGEIN VIANEN SPELREGELS MET DUIDELIJKE AFSPRAKEN Heeft u geen of onvoldoende

Nadere informatie