! " " # # $ # % % $ $ $ $

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "! " " # # $ # % % $ $ $ $"

Transcriptie

1 !" # $# % $$ $

2

3 Wat begon met een aarzelende vraag, een tedere blik en een schuchtere aanraking, wat groeien kon tot een stuk geborgenheid midden een drukke, boeiende wereld, wat is gerijpt, niet zonder moeite, twijfel en ontgoocheling, dat willen Debby en Wesley nu voor elkaar bevestigen, met een herinnering aan gisteren, een mooie droom voor morgen, en vooral een intens beleven van vandaag. Dank aan allen die hier aanwezig zijn. Laat deze dag een dag worden vol herinneringen. Zo beginnen wij deze viering: In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

4 Kevin: Liefde is een werkwoord. De eerste vlinders in de buik komen er spontaan, maar ze gaan dood als ze niet gekoesterd worden. Het is niet gemakkelijk om de liefde elke dag te houden. Alhoewel we de ander graag zien, maken we veel fouten. Te vaak willen we onze partner veranderen, te vaak zijn we koppig en trots en willen we onze fout niet toegeven. Veel te vaak kwetsen we juist degene, die we het liefst zien. Vandaag willen we een nieuwe start nemen en vragen we aan God en aan elkaar vergeving. Allen: Heer ontferm U over ons.

5 Liefhebben is samen een waagstuk beginnen waarvan je weet dat het de moeite waard is. Het is samen op zoek gaan langs een stille weg. Het is iets waar je verstand maar moeilijk bij kan. Het is wanneer je hart op volle toeren gaat draaien. Liefhebben is afscheid nemen van je eigen ik, is met moed in je handen naar de ander toegaan, met de hoop dat hij je neemt zoals je bent. Liefhebben is beseffen dat je alleen niet aankan, wat je met twee wel aankan. Heer, twee mensen die elkaar liefhebben hebt Gij nu samengebracht. Op hen rust nu de levensgrote taak om elkaar gelukkig te maken, om voor elkaar een thuis te zijn, en voor de kinderen die Gij hen schenken zult. Wij kennen maar al te goed de moeilijkheden van deze opgave. Wil hen daarom steeds vergezellen van dag tot dag, al de dagen van hun leven, Amen.

6 Sarah: Uit het schrijven van Paulus aan de gelovigen van Korinthe Je moet elkaar echt liefhebben zonder te doen alsof. Alleen het kwaad moet je haten. Wat goed is moet je vasthouden. Hou veel van elkaar. Laat je niet verzwakken in je ijver, laat je geestdrift niet verflauwen: hierin dien je de Heer. Wees gelukkig met je leven, doorleef moeilijke omstandigheden met geduld, blijf vasthouden en optrekken aan je bidden. Help mee de nood van je medemensen te dragen, doe je best om goed te zijn voor wie je anders voorkomen. Wees blij als de anderen blij zijn en wees verdrietig om hun verdriet. Wees niet hooghartig, maar probeer je aan te passen bij alle mensen. Klamp je niet vast aan je eigen mening. Laat het kwade je niet de baas worden, integendeel, overwin het kwade door goed te zijn.

7 (naar Johannes 2, 1-11) Op de derde dag werd er een bruiloft gevierd te Kana in Galilea, waarbij de moeder van Jezus aanwezig was. Ook Jezus en zijn leerlingen waren op de bruiloft uitgenodigd. Toen de wijn opraakte, wendde de moeder van Jezus zich tot Hem en zei: Ze zitten zonder wijn. Jezus antwoordde: Wat hebben ik en u daarmee van doen, Vrouwe? Mijn uur is nog niet gekomen. Zijn moeder zei tegen de dienaren: Wat Hij u ook beveelt, doe het maar. Nu stonden daar zes stenen waterbakken ten behoeve van het Joodse reinigingsgebruik, elk met een inhoud van twee tot drie metreten. Doe die bakken vol water, beval Jezus hun. Ze deden ze vol water, tot de rand toe. Vervolgens zei Hij: Schep er nu wat uit en breng het naar de tafelmeester. En ze deden het. De tafelmeester proefde het water dat wijn was geworden, maar wist niet waar die vandaan kwam; de dienaren die het water geschept hadden wisten het wel. De tafelmeester riep dus de bruidegom en zei: Iedereen schenkt toch eerst de beste wijn, en de gewone pas wanneer er al flink gedronken is. Maar u hebt de beste wijn bewaard tot het laatst! Dat was het begin van Jezus tekenen, te Kana in Galilea. Hij openbaarde zijn heerlijkheid en zijn leerlingen geloofden in Hem.

8 Trouwen is een zeer belangrijke stap in het leven. Je neemt een beslissing voor een tijd die je vooraf nog niet kent, maar hoe je die tijd aanvaardt, hangt voor een groot deel van jullie zelf af. Trouwen, Debby en Wesley, is een heerlijk woord voor een boeiende opdracht. Het spreekt van vertrouwen in elkaar en echt geloven in elkaar. Het spreekt van trouw in vreugde en verdriet. Het is elke dag opnieuw proberen. Je moet eraan werken, ervoor vechten. Elke dag opnieuw er zijn voor elkaar. Samen hebben jullie uitgekeken naar deze dag, naar dit ogenblik waarop jullie willen zeggen dat jullie deze mooie opdracht willen aangaan. Jullie willen dit doen samen met familie en vrienden, die getuigen zullen zijn van jullie belofte aan elkaar. Debby en Wesley, zijn jullie uit vrije wil en met volle overtuiging naar hier gekomen om met elkaar te trouwen?

9 Debby en Wesley: Ja Zijn jullie bereid als man en vrouw in de liefde voor elkaar te leven? Debby en Wesley: Ja Zijn jullie ook bereid kinderen uit Gods handen te aanvaarden, hen in je liefde te laten delen en hen Christus en zijn kerk te leren kennen? Debby en Wesley: Ja Mag ik u dan vragen elkaar de rechterhand te geven en hier in deze gemeenschap voor uw familieleden en vrienden, voor de kerk en voor God jullie belofte van trouw uit te spreken.

10 Gelofte Wesley: Debby ik wil uw man zijn en ik beloof u trouw te blijven in goede en kwade dagen, in armoede en rijkdom, in ziekte en gezondheid. Ik wil u liefhebben en waarderen al de dagen van mijn leven. Gelofte Debby: Wesley ik wil uw vrouw zijn en ik beloof u trouw te blijven in goede en kwade dagen, in armoede en rijkdom, in ziekte en gezondheid. Ik wil u liefhebben en waarderen al de dagen van mijn leven.

11 Kerkelijke bevestiging Wesley en Debby, wees voortaan één hart, één geest, één lichaam, één leven. Maak elkaar echt gelukkig. Beteken voor elkaar een veilige thuis van vrede en geborgenheid. Vind bij elkaar kracht om samen zinvol te leven en te werken. Moge de Heer Jezus Christus altijd met jullie zijn.

12 Trouwen, Debby en Wesley, is een mooi woord voor een boeiende opdracht. Het spreekt van elkaar vertrouwen, het spreekt van trouw in liefde en leed. Trouw elkaar vasthouden, samen op weg gaan, dalen, klimmen, samen werken, samen dansen, samen rusten, hand in hand door de wijde wereld gaan. Heer, Zegen deze ringen. Ze hebben geen einde en geen begin. Ze zijn eindeloos als de liefde. Vandaag zijn ze nog glanzend gaaf Een nieuw blad, een nieuw leven Maar doorheen de jaren zullen er krassen op komen van twijfels en onzekerheid. Gij belooft immers geen rustige tocht, God Geen vlakke wegen Maar een behouden thuiskomst.

13 Wesley: Debby, Deze ring wil ik je geven als een teken van mijn liefde als een symbool van mijn trouw mag hij je steeds herinneren aan onze belofte van vandaag Debby: Wesley, Deze ring wil ik je geven als een teken van mijn liefde als een symbool van mijn trouw mag hij je steeds herinneren aan onze belofte van vandaag

14 Aansteken van de huwelijkskaars Debby en Wesley, vandaag is jullie huwelijk nog zo gaaf en mooi als deze kaars. Jullie willen zoals deze kaars helemaal licht en warmte worden voor elkaar voor jullie gezin, voor jullie gemeenschap. Heer zegen deze kaars, laat ze een herinnering blijven aan deze dag waarop Debby en Wesley zich voor gans hun leven aan elkaar wegschenken. Hamit: Dit vlammetje wil erbij zijn bij jullie huwelijk, ik ben geen gewone kaars, maar ik brand alleen van jullie liefde. Als de zon schijnt moet ik niet branden, maar als het donker wordt, als het gaat stormen in jullie huis, steek me dan aan! Als je iets goed wil maken maar niet goed durft, als je met elkaar wilt praten maar geen woorden vindt, steek me dan aan! Dit vlammetje spreekt een speelse taal die je duidelijk verstaat. Steek me aan als jullie me nodig hebben, dan zal ik branden totdat jullie weer gelukkig zijn en je mijn vlammetje doven kunt.

15 Ondertekenen huwelijksregister!" " Liefde bestaat niet uit grote woorden, maar uit kleine dingen. Bidden wij met en voor elkaar, om een liefde die nooit verloren gaat. Niki: Bidden we voor Debby en Wesley dat ze hun liefde tastbaar maken in duizend kleine dingen van elke dag; een glimlach, een verrassing op tafel, een lief woord, een compliment, een dankbare zoen, een spontane omhelzing, Dat ze nooit ophouden het betere in elkaar te bewonderen. Laat ons bidden. Allen: Wij bidden U, verhoor ons Heer

16 Niki: Voor allen die deze jonge mensen tot hiertoe hebben begeleid, voor hun ouders, die zich geen moeite spaarden als het om hun kinderen ging. Voor hun grootouders, die hen steeds met de glimlach en een warm hart hebben ontvangen. Voor hun vrienden waarmee ze zoveel fijne momenten beleefden. Voor al deze mensen bidden wij, dat ze deze dag niet als een afscheid ervaren, maar als een beloning voor hun liefdevol werk. Laat ons bidden. Allen: Wij bidden U, verhoor ons Heer Niki: Bidden wij voor hen die deze dag niet meer mochten meemaken. Wij danken hen voor alles wat zij voor ons gedaan hebben en nog betekenen. Heer, wij geloven dat zij nu ook met ons meevieren. Laat ons bidden. Allen: Wij bidden U, verhoor ons Heer # $ % &'

17 Heer, zegen deze gaven die hier op het altaar staan: Bloemen, die het leven mooi maken. Een uitdrukking zijn van wat wij voor anderen betekenen. Kaarsen, die licht en warmte brengen, teken van een betrouwbaar lichtpunt in ons huis. Brood, teken van genegenheid en dienstbaarheid, dat we met elkaar mogen breken. Wijn, teken van vreugde en vriendschap, die we steeds bij elkaar kunnen vinden. Allen: Allen: Allen: De Heer zal bij U zijn. De Heer zal U bewaren. Verhef uw hart. Wij zijn met ons hart bij de Heer. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Hij is onze dankbaarheid waardig.

18 Heer God, danken is eventjes gelukkig zijn, om kleine en grote dingen, om wat de mensen voor elkaar betekenen. Vandaag willen we U danken voor alles wat gewoon is; Voor het licht in onze ogen, voor de stem die we horen, voor de lucht die we inademen, voor de zon en de regen op zijn tijd, voor het brood op onze tafel. We danken U voor het leven dat we mogen beleven, voor alle mensen die we mogen ontmoeten en die ons leven rijk maken. We willen U danken voor al het moois dat we mogen ontvangen van deze mensen: een vriendelijk gebaar, een lief woord, een glimlach. Wij willen U danken omdat Debby en Wesley elkaar gevonden hebben en samen op weg kunnen gaan. Samen met allen die ons in geloof zijn voorgegaan, zingen wij U ons loflied: Allen: Heilig, heilig, heilig de Heer, de God der hemelse machten, vol zijn hemel en aarde van Uw heerlijkheid Hosanna in den hoge gezegend hij die komt in de naam des Heren Hosanna in den hoge. De priester vervolgt het dankgebed.

19 Allen: Onze Vader Die in de hemelen zijt Geheiligd zij Uw naam Uw rijk kome Uw wil geschiede op aarde als in de hemel Geef ons heden ons dagelijks brood En vergeef ons onze schulden Gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaars En leidt ons niet in bekoring Maar verlos ons van het kwade Amen

20 God, wij vragen uw zegen over Debby en Wesley. Zegen hun ogen opdat ze elkaar steeds open in de ogen zouden kijken en stil begrijpen wat in de ander leeft. Zegen hun mond opdat ze er woorden mee zouden spreken van hoop, belangstelling en bemoediging. Zegen hun oren opdat ze er veel lieve woorden mee zouden mogen horen, maar ook het hulpgeroep van mensen die hen nodig hebben. Zegen hun handen opdat ze zouden reiken naar de mensen van wie ze houden en dat ze op tijd hun handen openen om het beste te geven van zichzelf. Zegen hun hart opdat ze volledig één worden: één lichaam en één geest in blijde verwondering één dankbaarheid om het geschenk dat ze dag na dag voor elkaar zijn.

21 Geef hen zo vele jaren van geluk met elkaar, Melissa en toekomstige kinderen en met alle mensen die zij ontmoeten. ( && ) * ) + (,-., )

22 Annemie: Een onderzoeker zit achter zijn bureau te werken aan een project om de wereld te verbeteren, als plots zijn dochtertje van vijf jaar binnenkomt. Ik wil spelen, zegt ze. Maar de man antwoordt dat hij geen tijd heeft en dat ze hem verder moet laten werken. Na wat aandringen geeft het dochtertje toe en verandert van tactiek. Laat mij dan helpen, zodat je vlugger klaar bent met de wereld te verbeteren, zegt ze. De man is vertederd en zoekt een oplossing. Hij vindt in een tijdschrift een wereldkaart, scheurt die aan stukken en geeft alles aan zijn dochtertje met de opdracht dat zij de wereld opnieuw in orde moet brengen. Hij hoopt zo de rest van de dag van haar af te zijn, aangezien hij weet dat zijn dochtertje nog te klein is en het beeld van de wereldkaart niet kent. Maar na een kwartiertje komt ze fier terug met de wereldkaart netjes aaneen geplakt. Klaar!, roept ze. Hoe heb je dat gedaan?, vraagt de papa verbaasd. Simpel, zegt het meisje, toen je het blad uit het tijdschrift scheurde, zag ik dat er aan de achterkant een foto van een man stond. Toen ik de wereld niet ineen kon puzzelen, heb ik alle stukken omgedraaid en eerst de mens in orde gebracht. Toen ik daarna het blad omdraaide, zag ik dat de wereld ook in orde was.

23 ! God, vandaag is een dag om in ons hart mee te dragen, een dag om nooit meer te vergeten. Mogen Debby en Wesley hier nu samen verder gaan met een rijke voorraad aan liefde, hoop, vertrouwen en tederheid, voor elkaar en voor de mensen om hen heen. Moge zij samen aan een mooie levensweg werken, dat zij samen het pad aflopen en als een helling wat te steil wordt, dat zij dan denken aan wat ze hier allemaal hebben meegekregen. Wij vragen U dat in de naam van Jezus onze Heer. Amen.

24 Wesley en Debby, jullie leven als man en vrouw is begonnen. Begin elke dag met de gedachte: wij houden van elkaar! Aanvaard elke dag als een geschenk, als een gave en ook als eens feest. Als je de ingrediënten van de zon kent, kun je ze zelf maken, even goed als de dagelijkse soep. Neem een grote portie goedheid, doe er flink wat geduld in, geduld met jezelf en met de ander. Vergeet dat tikkeltje humor niet, om de tegenvallers te verteren. Meng er een behoorlijke genegenheid in en giet over alles een gulle lach en je hebt de zon van de dag. Ga nu samen moedig op de weg, een mooie, lange weg. Ga dan nu heen met de zegen van Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen Uittredelied )/ ( & 0

25 Een dankjewel, het is een woord zoals een ander en toch zegt het zoveel meer. Dankjewel, aan onze ouders en grootouders. Zij gaven ons stevige wortels, onnoemelijk veel liefde en vriendschap om ons te ontplooien tot de mensen die we vandaag zijn. Voor alles wat ze voor ons gedaan hebben, voor hun goede zorgen, gisteren, vandaag en morgen. Voor het geluk en kansen die zij ons hebben gegeven waardoor deze onvergetelijke dag mogelijk werd. aan onze Prinsesjes Melissa, Axana, Lara en ons Prinsje Axel om onze bruidskindjes te zijn. aan onze families, vrienden en kennissen voor alle mooie momenten die wij samen reeds mochten beleven. aan Bereke en Alice om de speciale taak van getuigen op jullie te nemen. aan Niki, Annemie, Sarah, Kevin en Hamit om onze teksten voor te lezen. aan E.H. André Claessens voor de inzegening van ons huwelijk. aan onze sympathieke ceremoniemeester Wuyts-De Voght aan iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen om van deze dag een onvergetelijke dag te maken.

26

Oasemoment 'Water wordt wijn' Emmaüsparochie - donderdag 24 januari 2019

Oasemoment 'Water wordt wijn' Emmaüsparochie - donderdag 24 januari 2019 Oasemoment 'Water wordt wijn' Emmaüsparochie - donderdag 24 januari 2019 Evangelie We lezen uit het Johannesevangelie. Op de derde dag werd er een bruiloft gevierd te Kana in Galilea, waarbij de moeder

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Doe het maar. - viering rond woord en brood - Ten Bos, 17 januari 2016

Doe het maar. - viering rond woord en brood - Ten Bos, 17 januari 2016 Doe het maar - viering rond woord en brood - Ten Bos, 17 januari 2016 Bij het binnenkomen komen misdienaars (Elien Coppens en Birthe Peeters) en lectoren (Gert Van der Schueren en Piet Olbrechtsh) met

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Orde III Schrift, zegen en gebed

Orde III Schrift, zegen en gebed Orde III Schrift, zegen en gebed bemoediging en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft, Ps. 124:8 [die trouw houdt tot in eeuwigheid Ps. 146:6 en niet laat varen het

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN

SOCIALE VAARDIGHEDEN RAPPORT SOCIALE VAARDIGHEDEN SCHOOLJAAR 2010-2011 NAAM: KLAS: Inleidend woord Dit is het vernieuwde rapport sociale vaardigheden. Het sociaal functioneren op school vinden wij uitermate belangrijk. We

Nadere informatie

ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT

ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT ZEGENING MET ZALVING ALS KRACHTMOMENT Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. 1 Harpmuziek (blijvend

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

HUWELIJKSMIS. (datum)

HUWELIJKSMIS. (datum) HUWELIJKSMIS... & (datum) Openingszang (of instrumentale muziek) Welkomstwoord Openingsgebed (door bruidspaar zelf te kiezen, bijvoorbeeld: ) Heer God, zegen met goedheid. en., zodat hun jawoord hen gelukkig

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst

Orde voor de Baalderdienst Orde voor de Baalderdienst Deel je levensvisie... Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Bert Slijkhuis het liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher In deze dienst gaan we Janine van der Kamp bevestigen als ouderling

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN

SOCIALE VAARDIGHEDEN RAPPORT SOCIALE VAARDIGHEDEN SCHOOLJAAR 2009-2010 NAAM: KLAS: Inleidend woord Dit is het nieuwe rapport sociale vaardigheden. Het sociaal functioneren op school vinden wij uitermate belangrijk. We willen

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Eucharistieviering sneeuwklassen

Eucharistieviering sneeuwklassen Eucharistieviering sneeuwklassen 31-01-2017 Onvergetelijk SAMEN in Zinal Intredelied Kymbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya O Lord kumbaya Kom bij ons o Heer, kumbaya

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Stilteviering zondag 17 augustus Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Over de grens

Stilteviering zondag 17 augustus Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Over de grens Stilteviering zondag 17 augustus 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Over de grens Opening Hartelijk welkom allemaal. Wij zijn hier, op deze plaats bij elkaar gekomen om te luisteren, stil te zijn

Nadere informatie

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan.

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. Stille overweging dagelijks worden we geconfronteerd

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN GEBEDEN n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN nze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij Uw naam. Uw Rijk Kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Eucharistieviering voor het begin van het schooljaar 2015-2016. woensdag 09-09-2015 om 9.00 u. in de Sint-Martinuskerk

Eucharistieviering voor het begin van het schooljaar 2015-2016. woensdag 09-09-2015 om 9.00 u. in de Sint-Martinuskerk Eucharistieviering voor het begin van het schooljaar 2015-2016 woensdag 09-09-2015 om 9.00 u. in de Sint-Martinuskerk De poort staat open, het schooljaar begint. Deze schoolviering wil de vreugde van het

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Orde voor de trouwdienst van Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Op 25 april 2014 om 14.30 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Ds. Jaap Hansum Ouderling : Dhr. Andries v.d.top Organist :

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed. Gerrit van Til

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed. Gerrit van Til Protestantse Gemeente Middenmeer Liturgie voor de dienst van Woord en gebed Gerrit van Til *Zuidhorn,16 juli1924 W ieringerwerf,29 m ei2017 Op 3 juni 2017 in de Ontmoetingskerk Middenmeer Aanvang: 11.00

Nadere informatie

Het huwelijk van. Deborah & Andy. Zaterdag 17 juli 2010 Sint-Niklaaskerk, Lochristi

Het huwelijk van. Deborah & Andy. Zaterdag 17 juli 2010 Sint-Niklaaskerk, Lochristi Het huwelijk van Deborah & Andy Zaterdag 17 juli 2010 Sint-Niklaaskerk, Lochristi Intredelied It s probably me (Sting), She (Elvis Costello) Verwelkoming Van harte welkom, Deborah & Andy Van harte welkom

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Gebedsdienst bij een gedenkdag

Gebedsdienst bij een gedenkdag Gebedsdienst bij een gedenkdag bemoediging openingsvers Onze hulp is in de naam van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft, Ps. 124:8 [die trouw houdt tot in eeuwigheid Ps. 146:6 en niet laat varen het

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

1 februari uur AA Kramer

1 februari uur AA Kramer 1 februari 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK 122 Wet Psalm 51: 5, 7 Voor de kinderen: Blijdschap. Meezingen: Het beste voor het laatst bewaard. Lezen: Johannes 2: 1-12

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze.

Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie. Uit de brief van de heilige apostel Paulus aan de christenen van Efeze. 2 KERKELIJKE HUWELIJKSSLUITING TIJDENS EEN DOOPSEL Ontvangst van het doopkind, het bruidspaar en de familie Begroeting P. In de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. A. Amen. Welkomstwoord

Nadere informatie

Toetertoe wil je vriend zijn!

Toetertoe wil je vriend zijn! Gezinsvieringen 1 Toetertoe wil je vriend zijn! 2 Dag allemaal, Samen eucharistie vieren is Jezus dankbaar herdenken. Jezus was er vooral voor die mensen die aan de rand van de maatschappij leefden, en

Nadere informatie

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen ijn lieve engel, bewaar en help mij altijd goed. God heeft U aan mij gegeven, als een helper in dit leven. Mocht ik verkeerde wegen gaan, haal me daar dan vlug vandaan. Leid mij veilig aan Uw hand, zodat

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

L Thema: Het leven is een feest

L Thema: Het leven is een feest 1 Thema: Het leven is een feest 2 3 4 5 6 7 v. Onze hulp is in de naam van de Heer a. die hemel en aarde gemaakt heeft v. die trouw houdt tot in eeuwigheid a. en niet laat varen het werk van zijn handen.

Nadere informatie

Mona is eergisteren 20 maanden geworden. Of bijna 2 jaar. Niet de meest gebruikelijke

Mona is eergisteren 20 maanden geworden. Of bijna 2 jaar. Niet de meest gebruikelijke My Girl - The Temptations Welkom Verwelkoming door diaken Jan. Verwelkoming door papa Wesley Welkom allemaal! Mona is eergisteren 20 maanden geworden. Of bijna 2 jaar. Niet de meest gebruikelijke leeftijd

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De tweede zondag na Epifanie 14 januari 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 816 (Gezangboek) Tijdens

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld Avondwake Mientje van Dijk - van Halteren Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld 1 2 Begroeting Tijdens begroeting steken zusjes van Mientje kaarsen aan: Nel, Joke, Corry, Marjan en

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtdrager van dienst: Wim van Assenbergh, Frederique Lucas Lector: Pieternel

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Oase viering 22 oktober 2016 Bidden Liedje: Wees eens even stil Wees eens even stil,

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer

Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer [intredelied] begroeting Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer Intrede A Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen,

Nadere informatie

Wijn of zweep Relatie of religie

Wijn of zweep Relatie of religie Wijn of zweep Relatie of religie Het evangelie naar Johannes 2:1-25 dinsdag 10 februari 2015 1 Wijn of zweep? 2 Bijbeltekst Jh 2:1-6 (1) 1 En op de derde dag was er een bruiloft te Kana in Galilea; en

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling

ORDE VAN DIENST. Zondag 16 december Dienst van Schrift en Tafel. Derde Advent. Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling ORDE VAN DIENST Zondag 16 december 2018 Dienst van Schrift en Tafel Derde Advent Bevestiging van Stephan Thijs als ouderling Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 27 mei 2018 Zondag van de Drie-eenheid Viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

Eindelijk een gelijk aan mij, mijn eigen gebeente, mijn eigen vlees, een die zal heten: vrouw, een uit een man gebouwd.

Eindelijk een gelijk aan mij, mijn eigen gebeente, mijn eigen vlees, een die zal heten: vrouw, een uit een man gebouwd. Huwelijksformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wij zijn hier bijeen om het huwelijk van en aan de Heer op te dragen en hem om zijn zegen te vragen. Laten we eerst nagaan wat het Woord van God

Nadere informatie

Ziekenzalving. Wie zal de steen voor ons wegrollen

Ziekenzalving. Wie zal de steen voor ons wegrollen Ziekenzalving Wie zal de steen voor ons wegrollen Muziek: rustige muziek laten spelen (pamfluit) Verwelkoming: Vandaag komen we samen, om te bidden, te bidden om sterkte, troost en verzoening in deze moeilijke

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 27 oktober 1987 Thema: Maria, zij die voor ons ten beste spreekt. Woord ter inleiding

Gebedsdienst dinsdag 27 oktober 1987 Thema: Maria, zij die voor ons ten beste spreekt. Woord ter inleiding Gebedsdienst dinsdag 27 oktober 1987 Thema: Maria, zij die voor ons ten beste spreekt Openingslied 151 God van alle mensen Woord ter inleiding Vanavond, de laatste keer in deze oktobermaand dat we rond

Nadere informatie

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Mei: pastorale namiddag: thema: Meimaand Mariamaand Dia 1 2 3 4 5-8 Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek Inleiding: Thema aankondigen:

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Kanazondag. De Vredehorst 20 januari 2019 Thema: Terugvallen in het water! Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter ten Kate DE VOORBEREIDING

Kanazondag. De Vredehorst 20 januari 2019 Thema: Terugvallen in het water! Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter ten Kate DE VOORBEREIDING Kanazondag De Vredehorst 20 januari 2019 Thema: Terugvallen in het water! Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter ten Kate DE VOORBEREIDING Lied vooraf: Woord van welkom door de kerkenraad, mededelingen

Nadere informatie

Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan

Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan LIED: Haguruka KRUISTEKEN OPENING L: Hartelijk welkom iedereen en dank je wel voor jullie aanwezigheid bij dit sacrament van nabijheid en van belofte dat

Nadere informatie

Vastenviering 2017 t Kompas

Vastenviering 2017 t Kompas Vastenviering 2017 t Kompas Intredemuziek Quand fleurit le colsat & Bij volle maan (cd Omzwervingen liedjes zonder woorden, Willem Vermandere, nr. 8 & 9) Welkom Openingsgebed Laura (zesde leerjaar): Jezus,

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

Kortemark, 16 april 2010. Petroeska & Christophe

Kortemark, 16 april 2010. Petroeska & Christophe Kortemark, 16 april 2010 Petroeska & Christophe Intredelied Zij Marco Borsato Verwelkoming We zijn blij U welkom te heten op jullie huwelijksdag. Petroeska en Christophe. Als vrienden kwamen jullie elkaar

Nadere informatie

Welkom op onze doopviering.

Welkom op onze doopviering. Welkom op onze doopviering. Sint-Lambertusparochie, Beerse P: priester/voorganger C: catechist P of/en M: papa en mama PE en/of ME: peter en meter Begroeting door de catechist Welkom door de ouders P/M

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag

Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Orde van dienst voor Eerste Kerstdag Het Witte Kerkje Huis ter Heide 25 december 2015 Voorganger: ds. Els van der Wal Organist: Gert-Jan van den Bos Lector: Corrie Poelakker m.m.v. Ilonka van der Sluis,

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum..

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum.. Kinderen bidden voor Kinderen Mariakapel. Datum.. Bidden met Maria 2 We bidden voor:................ 3 God kent jou God kent jou vanaf het begin helemaal van buiten en van binnenin Hij kent al je vreugde

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie