JUNI 2017 VOORSTELLINGSDOSSIER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JUNI 2017 VOORSTELLINGSDOSSIER"

Transcriptie

1 JUNI 2017 VOORSTELLINGSDOSSIER

2 voetbal voor dak- en thuislozen in belgie Mevrouw, Mijnheer, Eind 2009 belandde ik door een samenloop van omstandigheden op straat. Het straathoekwerk bracht me in contact met de Belgian Homeless Cup en al snel werd ik een speler van het Oostendse team. Dankzij de structuur en de kameraadschap binnen de ploeg kreeg ik stap voor stap mijn leven weer op orde. Ik groeide binnen de BHC door van speler naar trainer, en dan naar vertegenwoordiger van de teams in het bestuur van de organisatie. Vandaag ben ik de trotse voorzitter van de vereniging en stel ik u met plezier ons FOOT FESTIVAL voor. Het evenement gaat door op 27, 28 en 29 juni op de site van Park Spoor Noord in Antwerpen. Teams van dak- en thuislozen uit alle hoeken van het land nemen hier aan deel. Wij nodigden daarnaast ook drie internationale gastteams uit, alsook een paar teams uit het bedrijfsleven. Er is ook reden om te feesten: in 2017 blaast ons Antwerps team, de Antwerp Streetboys, tien kaarsjes uit. Het is dan ook meer dan toepasselijk dat het FOOT FESTIVAL doorgaat op de plaats waar het allemaal begon. Ondertussen zijn er 36 homeless teams over heel België! Het resultaat van hun harde trainen kunt u komen bekijken op 28 en 29 juni, wanneer het nationale tornooi plaats vindt. Wij hopen u daar te kunnen verwelkomen! Met vriendelijke groeten, Jean-Pierre Graces Voorzitter Beste sportliefhebber, Met Sporting A en de organisatoren verwelkomen we u op de Belgian Homeless Cup. Samen versterken we Antwerpen als Olympische sportstad. Als stad Antwerpen geloven we in de kracht van sport om het gemeenschapsgevoel te versterken. Sportevenementen zoals de Belgian Homeless Cup verbinden gemeenschappen en mensen met elkaar. Daarnaast stimuleren ze Antwerpenaars en andere bezoekers om meer te sporten en te bewegen. Met onze sportprojecten maken we iedereen bewust van het belang hiervan. Om te kunnen sporten heb je natuurlijk ook kwalitatieve sportinfrastructuur nodig. Zo openden we onder meer het toptrainingsbad in de Wezenberg, een nieuwe buurtsporthal op Linkeroever, de schoolsporthal Sint-Ludgardis, de topsportschool in Wilrijk of het hockeycentrum op de Wilrijkse Pleinen aan Antwerp Expo. Ook de volgende jaren sleutelt Sporting A verder aan een sportieve stad. We zijn onder meer gestart met de bouw van een gymhal in Ekeren, bouwen de Wilrijkse Pleinen verder uit tot een topcentrum voor voetbal, korfbal, hockey en rugby, plaatsen een tweede sporthal aan de Rode Loop in Merksem en maken van Park Groot Schijn in Deurne een groot sportief recreatiedomein van 83 hectare. Als stad Antwerpen bedanken we de organisatoren en sponsors voor deze Belgian Homeless Cup. Zonder hun inzet zou dit niet mogelijk zijn. We hopen dat u volop van dit evenement geniet en wensen alle deelnemers een topprestatie. Ludo Van Campenhout Schepen voor sport Alle informatie over sport in Antwerpen vindt u op:

3 Eén van de belangrijkste uitdagingen waar mensen die dak- of thuisloos zijn mee kampen, is het gebrek aan positieve sociale relaties. Daarnaast hebben velen van hen ook een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. De Belgian Homeless Cup (BHC) wil hier iets aan veranderen door hen als spelers te benaderen en in een voetbalfamilie op te nemen. Drie dagen lang zullen 25 homeless teams en 10 gastteams het op het voetbalveld tegen elkaar opnemen. Maar naast actief te zijn op het voetbalplein, zijn alle spelers, net als in een gewone familie, betrokken in het huishouden van het evenement: alles wordt opgebouwd en afgebroken met hulp van de teams. Want net als in een echte familie moet iedereen zijn steentje bijdragen! PROGRAMMA Op dinsdagavond gaat het finaletornooi van de zaalvoetbalcompetitie van Buurtsport door. Dit project heeft als doel DINSDAG 27/6 d.m.v. voetbal te werken aan positieve identiteitsontwikkeling van jongeren en jong-volwassenen uit Antwerpse aandachtswijken. Deelnemende organisaties engageren zich ertoe met hun spelers te werken aan sociale vaardigheden en competenties. De 9 deelnemende ploegen uit de socio-culturele sector ronden het seizoen met dit evenement sportief af. Het tornooi gaat van start om 18 uur en eindigt om 21 uur. 10u30: Aftrap wedstrijden Belgian Homeless Cup (tot 18u30). woensdag 28/6 12u30: Interland Belgian Homeless Devils - Engeland. Op dit moment wordt het nationale homeless team aan de teams en de media voorgesteld. 18u30: Gezamenlijke maaltijd in artistiek huis Het Bos. 20u00: Teams gaan naar hun jeugdherberg voor een verdiende nachtrust. DONDERdag 29/6 10u00: Aftrap wedstrijden 16u00: Slotceremonie RANDACTIVITEITEN DE HAARKAR - EEN MOBIEL EN SOCIAAL KAPSALON In De Haarkar is iedereen welkom, ongeacht sociale status. De ene helft van de week knipt Peggy bij kapitaal stabiele klanten aan een hele redelijke prijs. De andere helft gaat ze op bezoek bij mensen die het financieel moeilijk hebben. Iedereen ziet er graag goed uit en met een mooi kapsel voel je je beter in je vel. Bezielster Peggy en haar vriendinnen geven een knipbeurt aan de spelers van de BHC op 28/06 en 29/06! FREESTYLE Martijn Debbaut, vice-belgisch kampioen freestyle 2016, toont op woensdag 28/06 zijn technische hoogstandjes aan het publiek. Deze kampioen draait er ook zijn hand niet voor om om durvers uit te dagen voor een spelletje panna of geïnteresseerden een paar tricks aan te leren.

4 SAMENSPEL TEGEN BUITENSPEL Er leeft een stereotiep beeld van de thuisloze. Maar niet alleen dat, we hebben vaak ook een verkeerd beeld over de manier waarop mensen dak- of thuisloos worden. En hoe ze dat zelf beleven. Werken aan begrip en sensibilisering van de samenleving is broodnodig. 275 PLAYERS AWARENESS PLAYERS 500 Homeless PLAYERS 140 wedstrijden gespeeld op 3 velden Sensibiliseren door mensen even te laten kijken naar wedstrijden is een begin, maar wij willen mikken op formats waarbij mensen zich kunnen inleven of nog beter: samen een fijn moment beleven. Daarom bieden wij tijdens het FOOT FESTIVAL een programma aan voor bedrijven. Bij dit aanbod gebruiken we het voetbalspelletje om interesse op te wekken en contacten te leggen tussen mensen uit verschillende lagen van de bevolking. HOMELESS TEAMS: gastteams: Wij zullen een volwaardig programma uitwerken, dat bestaat uit een inleefmoment, twee wedstrijden tegen homeless teams en een gedeelde maaltijd achteraf. In totaal willen wij minstens 6 bedrijven bij het evenement betrekken. = samen 39 teams

5 KORTRIJK 2013 BRUSSEL 2014 & 2016 Gent San siro maracana BERNABEU PARK SPOOR NOORD JUNI 2017 Teams bestaan uit 8 à 12 spelers, ongeacht leeftijd, talent of geslacht. Iedereen die bij ons deelneemt is een strijder! De voetbalpitchen zijn echte arena s, vandaar dat wij ze ook vernoemen naar een aantal mythische voetbalstadions. Wij voorzien ook tribunes voor de supporters die vanuit heel België hun team komen aanmoedigen. Wij spelen volgens het straatvoetbal-format: 4 tegen 4 2 x 7 minuten op een terrein van 16 op 22 meter Aangezien de bal bijna nooit buitengaat zijn het heel intensieve wedstrijden waar spektakel verzekerd is!

6 Het mediaplan VERSPREIDING COMMUNICATIE Rond het evenement wordt gecommuniceerd door de voetbalwereld: samen met alle betrokken clubs: LIKES KIJKERS 750 BEZOEKERS GLOBAAL BEREIK De voorbije jaren bereikte de BELGIAN HOMELESS CUP steevast zowel regionale als nationale pers. Hierbij kwam het evenement zowel aan bod in de geschreven per, radio en televisie. Op het evenement waren op de voorbije jaren ook heel wat prominenten aanwezig, waaronder Koning Filip en een hele rits ministers, waaronder vorig jaar nog minister Wilmès, die een strafschop nam (en jammer genoeg miste).

7 EVENT PARTNER De Antwerpse sportdienst heeft als doelstelling de mentale en fysieke gezondheid, de individuele ontplooiing en de samenhorigheid van de Antwerpenaren te bevorderen d.m.v. sport. Daarom engageert de stad zich om haar lokaal homeless voetbalteam Antwerp Streetboys optimaal te ondersteunen. TIEN KAARSEN voor ANTWERP STREETBOYS! In 2007 zochten het Activeringsproject Harde Kern Druggebruikers en het Inloopcentrum De Vaart uit Antwerpen een nieuwe manier om hun doelgroep te bereiken. Straathoekwerker en voetballer Sulliman trok met een bal onder de arm naar het De Coninckplein in Antwerpen. Met zijn voetbalspel triggerde hij de pleinbezoekers die voor overlast zorgden. Al snel werd er wekelijks getraind. Via het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk kwamen ze in contact met de Homeless World Cup: een internationaal voetbaltornooi voor dak- en thuislozen. Ze besloten zich in te schrijven en bereidden zich met een vijftiental spelers voor om uiteindelijk mee te doen aan het wereldkampioenschap voor dak- en thuislozenvoetbal in Melbourne, Productiehuis demensen maakte over hun traject een tv-reeks met Giles De Bilde, die vanaf april 2009 elke week bekeken werd door Vlamingen. Televisiekijkend Vlaanderen maakte kennis met thuislozen met verschillende achtergronden en problemen. De spelers gaven thuislozen een gezicht. De kijkers thuis zagen dat achter de problemen mensen schuilgaan met elk hun eigen verhaal. Open Stadion en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk grepen de tv reeks aan om in 2009 eerst een Vlaamse en dan een nationale competitie te creëren: de Belgian Homeless Cup. We blazen dit jaar op het FOOT FESTIVAL trots tien Antwerpse kaarsen uit!

8 BELGIAN HOMELESS CUP De BELGIAN HOMELESS CUP (BHC) is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die dak- of thuisloosheid ervaren of ervaren hebben. Wij gebruiken de kracht van voetbal om hen stappen vooruit te laten nemen in hun leven. Elk homeless team is een samenwerking tussen een (semi-)professionele voetbalclub en sociale organisaties. VOOR WIE Sommige van onze spelers hebben letterlijk geen dak boven hun hoofd. Anderen hebben dit wel, maar een huis is nog geen thuis. Onder dak- en thuislozen verstaan wij ook: mensen met een alcohol- of drugverslaving, mensen in opvangcentra en onzekere huisvesting, mensen zonder papieren enz. AZIZ Homeless Team Antwerp Street Boys Aziz belandde in een opvangcentrum als dieptepunt van een drugsverslaving van 13 jaar, en leerde daar BHC kennen. Bij BHC mag niet gebruikt worden en die regel redde zijn leven. Aziz werd clean, vond een nieuwe job en leerde zijn liefde kennen binnen BHC. Hij is verdediger bij de Antwerp Street Boys, zij doelvrouw bij het vrouwenteam. Een avontuur dat wordt bezegeld met een eerste kindje. BHC heeft me de ultieme motivatie en beloning gegeven. Ik voel me eindelijk opnieuw mens en ik draai weer mee in de maatschappij. Een heel ander perspectief dat ik bijna onmogelijk achtte. Zonder BHC was het me niet gelukt. CATHY Homeless Team AA Gent Familiale omstandigheden en werkloosheid veroordeelden Cathy tot een leven op straat. In een ontmoetingscentrum kwam ze in contact met BHC en al snel speelde ze bij het Homeless Team van AA Gent. Daar vond ze de kracht en moed om aan de papiermolen te beginnen en zo opnieuw onderdak te vinden. En vervolgens werk. Ze heeft ondertussen beiden, maar blijft verderspelen bij het Homeless Team van AA Gent. Ik haal kracht en moed uit het Homeless team. Ik ben fier dat ik hier mag spelen, want nen echte Genteneire es nen Buffalo. WAAROM Wij geloven in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. Wij willen onze spelers opnieuw ergens laten bijhoren. Op persoonlijk vlak kunnen ze zo bouwen aan hun zelfvertrouwen, een beter zelfbeeld ontwikkelen, opnieuw leren uitgaan van de eigen krachten en mogelijkheden en opnieuw structuur in hun leven brengen. Elke persoon die de kracht en moed vindt om iets aan zijn of haar situatie te veranderen, is een winnaar. Vandaar onze baseline: COURAGE ABOVE ALL BHC IN CIJFERS 6 36 Homeless teams training sessies nationale tornooien nationale teams hoofdstedelijke teams dak- en thuislozen spelen wekelijks voetbal sociale organisaties 22 voetbal clubs stedelijke diensten

9 De Belgian Homeless Cup kan niet zonder haar partners, wij danken dan ook graag het straathoekwerk, Centra Algemeen Welzijnswerk, OCMW s, verenigingen waar armen het woord nemen, buurtsport, voetbalclubs, KBVB en Pro League, stedelijke diensten, ondernemingen en de vele vrijwilligers die wij rijk zijn. Nationale partners Event partners BHC bert ballegeer design & copy duomedia RESPONSESTUDIOS FOTOGRAFIE FRANK OSTYN & THIJS DE LANGE Met dank aan belga

10 Proficiat. Dankzij u is Antwerpen een echte sportstad.

JUNI 2017 VOORSTELLINGSDOSSIER

JUNI 2017 VOORSTELLINGSDOSSIER 27-28-29 JUNI 2017 VOORSTELLINGSDOSSIER voetbal voor dak- en thuislozen in belgie Mevrouw, Mijnheer, Beste sportliefhebber, Eind 2009 belandde ik door een samenloop van omstandigheden op straat. Het straathoekwerk

Nadere informatie

FINALE TORNOOI BELGIAN HOMELESS CUP 2014

FINALE TORNOOI BELGIAN HOMELESS CUP 2014 FINALE TORNOOI BELGIAN HOMELESS CUP 2014 10 & 11 juni, Abattoir, Anderlecht Hallo Copyright Sander De Wilde Wij willen u graag uitnodigen naar het finaletornooi van de Belgian Homeless Cup 2014. Achttien

Nadere informatie

Hebt u nog vragen? Aarzel niet contact op te nemen met Bert, de drijvende kracht van onze nationale werking: ONTMOETING DOOR VOETBAL & ETEN

Hebt u nog vragen? Aarzel niet contact op te nemen met Bert, de drijvende kracht van onze nationale werking: ONTMOETING DOOR VOETBAL & ETEN 13-14-15 JUNI 2016 Mevrouw, Mijnheer, Eind 2009 belandde ik door een samenloop van omstandigheden op straat. De lokale straathoekwerking bracht me in contact met de Belgian Homeless Cup en al snel werd

Nadere informatie

voetbal voor dak-en thuislozen in belgie

voetbal voor dak-en thuislozen in belgie Mevrouw, Mijnheer, voetbal voor dak-en thuislozen in belgie Eind 2009 belandde ik door een samenloop van omstandigheden op straat. De lokale straathoekwerking bracht me in contact met de Belgian Homeless

Nadere informatie

Homeless World Cup Oslo

Homeless World Cup Oslo Homeless World Cup Oslo 2017 1 2 Inhoudsopgave Inleiding 5 Onderzoeksmethode 7 De voorbereiding: de trainingsdagen 8 Een sterke groep 8 De activiteiten 9 De Homeless World Cup 10 Emotionele band 10 Nieuwe

Nadere informatie

WAASLAND WOLVES DOSSIER SPONSORING SEIZOEN 16 17

WAASLAND WOLVES DOSSIER SPONSORING SEIZOEN 16 17 WAASLAND WOLVES DOSSIER SPONSORING SEIZOEN 16 17 CONTACT : EVEN VOORSTELLEN DE MEEST RECENTE CLUB IN VLAANDEREN De Waasland Wolves werden in 2015 opgericht door Jonas Stevens, Jonas Claes en Kevin de Meulenaere.

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BELGIAN HOMELESS CUP STROATELOPERS OOSTENDE APRIL 2013

NIEUWSBRIEF BELGIAN HOMELESS CUP STROATELOPERS OOSTENDE APRIL 2013 NIEUWSBRIEF BELGIAN HOMELESS CUP STROATELOPERS OOSTENDE APRIL 2013 Beste lezers en voetbalfanaten, de winterprik van maart heeft roet (of liever: sneeuw) gegooid in het eten van de Belgian Homeless Cup!

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER 2019 BMX WIZARDS

SPONSORDOSSIER 2019 BMX WIZARDS SPONSORDOSSIER 2019 BMX WIZARDS Uw contactpersonen Inhoud Voorwoord De Wizards van Wilrijk Een beetje achtergrond Voorstelling van het project Wizards Sponsoring van de club Sponsormogelijkheden Meer informatie:

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook

Vlaamse Hockey Liga vzw op facebook NIEUWSBRIEF N 4 : NAJAAR 2013 Het hockeyseizoen is weer van start gegaan. Nieuwe spelers (jong en wat ouder) schreven zich in, trainers laten weer het beste van zichzelf zien en de competitie is weer volop

Nadere informatie

Belgian Homeless Cup Wedstrijdreglement

Belgian Homeless Cup Wedstrijdreglement Belgian Homeless Cup 2014 - Wedstrijdreglement Alle BHC regels zijn bindend voor alle erkende en deelnemende teams aan de Belgian Homeless Cup. Deelnemers die gezien hun medisch achtergrond niet mogen

Nadere informatie

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen Beste allen, Het seizoen 2016-2017 loopt op het eind. En het was een mooi jaar. Twee teams in JO11 zijn kampioen geworden. De JO11-1 in de hoofdklasse en de JO11-2 in

Nadere informatie

Stichting Life Goals en het Leger des Heils presenteren:

Stichting Life Goals en het Leger des Heils presenteren: Stichting Life Goals en het Leger des Heils presenteren: Kroon op het werk Stichting Life Goals en het Leger des Heils zijn bijzonder trots de Homeless World Cup in 2015 in Amsterdam te mogen verwelkomen!

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste speler, Beste ouder, Beste supporter, De tijd vliegt snel! Het voetbalseizoen loopt stilaan weer ten einde.

VOORWOORD. Beste speler, Beste ouder, Beste supporter, De tijd vliegt snel! Het voetbalseizoen loopt stilaan weer ten einde. DAY Beste speler, Beste ouder, Beste supporter, De tijd vliegt snel! Het voetbalseizoen loopt stilaan weer ten einde. U zal allicht gemerkt hebben dat wij het voorbije jaar hard gewerkt hebben om van Crossing

Nadere informatie

Dimarso-onderzoek naar de effectiviteit van de Bloso sensibiliseringscampagne Sportelen, Beweeg zoals je bent

Dimarso-onderzoek naar de effectiviteit van de Bloso sensibiliseringscampagne Sportelen, Beweeg zoals je bent Dimarso-onderzoek naar de effectiviteit van de Bloso sensibiliseringscampagne Sportelen, Beweeg zoals je bent Nadat uit onderzoek bleek dat minder dan een kwart van de 50-plussers voldoende beweegt of

Nadere informatie

Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30

Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30 Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30 www.svjuliana32.nl T: @svjuliana32 toernooien@svjuliana32.nl Een woord vooraf Natuurlijk als eerst een woord

Nadere informatie

Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier

Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier Herk Sport is een club die dag in dag uit drijft op de inzet van vrijwilligers, voetballers en begeleiders, kortom mensen met een hart voor de club. Daarom willen

Nadere informatie

adverteren Publicitaire mogelijkheden Internet Website Seizoen 2009-2010

adverteren Publicitaire mogelijkheden Internet Website Seizoen 2009-2010 adverteren www.rbihf.be www.kbijf.be www.hockeyref.be Publicitaire mogelijkheden Internet Website Seizoen 2009-2010 ROYAL BELGIAN ICE-HOCKEY FEDERATION KONINKLIJKE BELGSICHE IJSHOCKEY FEDERATIE FEDERATION

Nadere informatie

Het Leger des. Spreekbeurt over het werk van het Leger des Heils

Het Leger des. Spreekbeurt over het werk van het Leger des Heils Het Leger des Hoi, ik ben Reddie van het Leger des Heils. Ik laat je zien waarom sommige mensen op straat hulp nodig hebben. Heils voor mensen van de straat Spreekbeurt over het werk van het Leger des

Nadere informatie

Ethisch sporten beleid

Ethisch sporten beleid Ethisch sporten beleid 2017-2020 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Missie... 3 1.2 Strategie... 3 1.3 Huidige acties... 4 2. Beleidsplan 2017-2020... 5 3. Fair Play Logo... 5 4. Poster Fair Play actie...

Nadere informatie

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014 Royal Antwerp Hockey Club Sponsordossier Galabal 2014 I N T R O D U C T I E Geachte Heer, Mevrouw, Op vrijdag 14 maart 2014 bundelen enkele leden van Royal Antwerp Hockey Club hun krachten om een spetterend

Nadere informatie

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level)

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) Missie & visie 1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) 1.1.1. Missie/visie van de club Stokkem VV is een voetbalclub die meerdere doelen nastreeft!! Kernactiviteit van de club Uitbouw van een

Nadere informatie

SKV Oostakker Augustus SKVO tje. Het jeugdbestuur. Heeft u vragen, ideeën,.

SKV Oostakker Augustus SKVO tje. Het jeugdbestuur. Heeft u vragen, ideeën,. SKV Oostakker Augustus 2010 SKVO tje Welkom AGENDA 21 augustus 28 augustus 5 september 19 september Open Jeugddag Start voetbalcompetitie Eerste wedstrijd van de A- ploeg in het nieuwe stadion Ontbijtactie

Nadere informatie

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen Infobrochure Jeugdwerking seizoen 2015-16 Tijdens de training hebben de spelers dezelfde outfit aan. (pakket) Voor en na de wedstrijden dragen we dezelfde training als één team. Gelieve op tijd te komen

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd in

Nadere informatie

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB.NL/CAMPUS CAMPUS KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN Het moderne voetbal vraagt om goed voorbereid samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun

Nadere informatie

Sporting Hasselt Sponsorbrochure

Sporting Hasselt Sponsorbrochure Sporting Hasselt 2017-2018 Sponsorbrochure Onze Stakeholders Onze jeugdspelers 450 jeugdsspelers tussen de leeftijd van 3 jaar (hertjes) tot 18 jaar (U19). Familie van spelers Ouders, broers en zussen,

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie Voor sporters 6 t/m 19 jaar UZSC Waterpoloschool Samenspel Techniek Inzicht Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes Ontwikkeling Plezier Inspiratie Opleiding voor jonge sporters UZSC speelt een

Nadere informatie

15 juni In dit nummer :

15 juni In dit nummer : 15 juni 2017 In dit nummer : Voorwoord voorzitter Bestuurlijk Nieuws Speech Voorzitter Clubdag 3 juni 2017 Voorbije Evenementen : Veldfinales, Clubdag, Ouders vs Jeugd Agenda Verantwoordelijke uitgever

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

Missie en Visie K.E WERVIK JEUGD 2013-2014

Missie en Visie K.E WERVIK JEUGD 2013-2014 Missie en Visie K.E WERVIK JEUGD 2013-2014 Koninklijke Eendracht Wervik is een warme vereniging waar zowel ons eerste elftal als onze jeugdopleiding, met veel ambitie, in de zelfde richting kijken waardoor

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 Besluit A-punt GOEDGEKEURD cultuur, sport, jeugd en onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 35

FC KERKSKEN: programma week 35 FC KERKSKEN: programma week 35 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 35 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: 1. GROOT MOSSELFESTIJN (zie

Nadere informatie

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken.

Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Samen sport mee(r) op jongerenmaat maken. Tips voor leerkrachten en trainers een samenwerking tussen Panathlon en de Vlaamse Sportfederatie vzw De campagne Sport op Jongerenmaat Waarom? Elke jongere heeft

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN

KNVB CAMPUS KNVB.NL/CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN KNVB.NL/CAMPUS CAMPUS KNVB CAMPUS VOOR DE TEAMS VAN MORGEN Het moderne voetbal vraagt om goed voorbereid samenspel én talent. Met spelers die sterker zijn dankzij hun

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Aanspreekpersoon integriteit (API) 1/11/2018 In het kader van de erkenning als Antwerpse Sportclub is het vereist om een Aanspreekpersoon Integriteit aan te stellen. Zo kan een

Nadere informatie

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN Beleidsplan 2016-2020 SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV Slikkerveer is een vereniging. En zoals bij iedere

Nadere informatie

Izegemse Badmintonclub (IZBA)

Izegemse Badmintonclub (IZBA) Izegemse Badmintonclub (IZBA) Geschiedenis De club werd in 1982 opgericht door oud- voorzitter Jan Tousseyn. Met de bouw van een gloednieuwe sporthal te Kachtem in datzelfde jaar werd ook meteen een onderkomen

Nadere informatie

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen.

E.V.V.C. Sponsorplan. Maatschappelijk verantwoord ondersteunen. E.V.V.C. Sponsorplan Maatschappelijk verantwoord ondersteunen www.evvc.nl Het helpen bij de ontwikkeling van mens en maatschappij Voetbalvereniging E.V.V.C. Samen scoren De voetbalvereniging E.V.V.C. is

Nadere informatie

onze jeugd Dank dat u sponsor wordt van Tafeltennis Gullegem onze club

onze jeugd Dank dat u sponsor wordt van Tafeltennis Gullegem onze club 2016 onze jeugd Dank dat u sponsor wordt van Tafeltennis Gullegem onze club Tafeltennis Gullegem, even voorstellen De club werd gesticht in 1971 en telt momenteel een 190-tal leden. Op dinsdag, woensdag,

Nadere informatie

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010 PUURS 2005-2010 Puurs 2005-2010 K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs Beleidsplan 2005-2010 VOETBAL IS VERANDERD VOETBAL IS IN BEWEGING Kinderen zijn veranderd Maatschappij

Nadere informatie

KDC Ruddervoorde aring voetbalclub ruddervo. d k sponsordossier

KDC Ruddervoorde aring voetbalclub ruddervo. d k sponsordossier KDC Ruddervoorde kon. daring voetbalclub ruddervoorde sponsordossier 2017-2018 1.Wat is KDC Ruddervoorde? Voetbal moeten we u allicht niet meer voorstellen, maar kent u onze vereniging al? In het jaar

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

Neder-Betuwe Cup 2014

Neder-Betuwe Cup 2014 Neder-Betuwe Cup 2014 16 augustus Aanvang 10.30 uur Sportpark de Hoeken Ochten VOETBALVERENIGING KESTEREN Voorwoord Neder-Betuwe Cup 2014 Beste voetballiefhebbers, Het schrijven van een voorwoord voor

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL Beste leden van BVV Barendrecht, Hierbij ontvangt u voor de 1 e maal de Zomerspecial van BVV Barendrecht. Ook gedurende de zomervakantie zitten wij zeker niet stil

Nadere informatie

zaterdag 28 december 2019

zaterdag 28 december 2019 INDOOR CUP zaterdag 28 december 2019 zondag 29 december 2019 Sportloods Asse Potaarde 14 1730 Asse (ingang Pastinakenstraat) U6 U9 U11 zaterdag 28 december 2019 zondag 29 december 2019 Beste, Wij heten

Nadere informatie

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10

1 Clubnieuws VHV KBHB mededelingen Wedstrijdinformatie Scheidsrechters, waarnemers en tafelofficials... 10 NR. 1775 12/2/2018 NR. 1775 12/2/2018 1 Clubnieuws... 3 1.1 Ontslagen door de club... 3 1.1.1 Olse Merksem... 3 1.1.2 Heist op-den Berg... 3 2 VHV KBHB mededelingen... 4 2.1 Vlaamse jeugdfinales 19 mei

Nadere informatie

K. Excelsior Zedelgem Jeugd

K. Excelsior Zedelgem Jeugd K. Excelsior Zedelgem Jeugd Werkmethode: Spelersindeling - talenontwikkeling Debutantjes Pagadders U6-U7 (2009-2010 ) Kernlijnen jeugdplan: Spelers al spelend zo veel mogelijk baltoetsen aanbieden met

Nadere informatie

S portiviteit P assie O penheid R espect T eamwork I nzet N ederigheid G roeien. Waarden en normen!

S portiviteit P assie O penheid R espect T eamwork I nzet N ederigheid G roeien. Waarden en normen! S portiviteit P assie O penheid R espect T eamwork I nzet N ederigheid G roeien Waarden en normen! Streefwaarden en normen! Streefwaarden en normen! TERS Ondersteunen Waarden en normen! : Ook tov de tegenstrever,

Nadere informatie

SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES

SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES SEGMENTATIE VOETBALFANS WELKE TYPEN VOETBALFANS ZIJN ER IN DE BETAALD VOETBAL COMPETITIES Voetbalfans verschillen van elkaar in hun beleving, drijfveren, wensen en gedrag. Dat vraagt om een gedifferentieerde

Nadere informatie

Seniorenplan

Seniorenplan Seniorenplan 2018-2019 Seniorenbestuur Noorse Mei 2018 Missie Iedereen de kans geven om in een familiale verstandhouding en op een gezonde en sportieve manier aan voetbal te kunnen doen op elk niveau.

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

PUURS TITANS AMERICAN FOOTBALL SPONSORBOEK 2012 WWW.PUURS-TITANS.BE INFO@PUURS-TITANS.BE

PUURS TITANS AMERICAN FOOTBALL SPONSORBOEK 2012 WWW.PUURS-TITANS.BE INFO@PUURS-TITANS.BE Introductie Puurs Titans is de enige American Football ploeg in de wijde regio tussen Antwerpen, Gent en Brussel. Onze teams zijn opgedeeld in drie demografische doelgroepen: Cadets (11 jaar), Juniors

Nadere informatie

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen

ONZE CLUB HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL. Samen ONZE CLUB Samen HELMOND SPORT IS MEER DAN VOETBAL SAMEN EEN MAATSCHAPPELIJK DOEL VOORWOORD Philippe van Esch SAMEN NOG BETER WORDEN Helmond Sport wil een open club zijn, waar je makkelijk binnen kunt stappen.

Nadere informatie

Ontstaansgeschiedenis Activeringsproject

Ontstaansgeschiedenis Activeringsproject 2004 Ontstaansgeschiedenis Activeringsproject Grootstedenbeleid - leefbare wijken - Atheneumbuurt één van de wijken - 3 druggerelateerde projecten 1. activeringsproject 2. deconcentratie 3. gebruiksruimtes

Nadere informatie

www.belfiuseurohockey.com H O S P I T A L I T Y Be part of BELGIAN HOCKEY HISTORY & support our BELGIAN LIONS & PANTHERS towards European success. 10 40 DAGEN WEDSTRIJDEN EK HOCKEY, DE IDEALE MIX VAN TOPSPORT,

Nadere informatie

Greate Pier Beachrugby. Sponsorplan 2/24/2010

Greate Pier Beachrugby. Sponsorplan 2/24/2010 Greate Pier Beachrugby Sponsorplan 2/24/2010 Inhoud Wat betekent rugby?... 3 Een sport met karakter... 3 Ameland beachrugby... 4 Feiten en cijfers... 5 Sponsorpakket... 6 Contact... 6 Wat betekent rugby?

Nadere informatie

Al eens gedacht aan. G-voetbal?

Al eens gedacht aan. G-voetbal? Al eens gedacht aan G-voetbal? Even voorstellen De Bergse voetbalvereniging M.O.C. 17 is met zijn ongeveer 1100 leden de grootste sportvereniging in de regio. M.O.C. 17 is een familieclub met ambities.

Nadere informatie

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven:

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: Voetbal = hoofdproduct Opleiden om morgen te winnen! KVK Westhoek wil zoveel

Nadere informatie

Envelop LDH:Envelop LDH C5 15-05-2008 18:14 Pagina 1. Een één-tweetje tussen u en ons helpt dak- en thuislozen scoren

Envelop LDH:Envelop LDH C5 15-05-2008 18:14 Pagina 1. Een één-tweetje tussen u en ons helpt dak- en thuislozen scoren Envelop LDH:Envelop LDH C5 15-05-2008 18:14 Pagina 1 Een één-tweetje tussen u en ons helpt dak- en thuislozen scoren Brief-combola:Opmaak 1 15-05-2008 18:13 Pagina 1 Stichting Leger de Heils Fondsenwerving

Nadere informatie

1. Heeft de minister overleg gehad/gepland met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) over de toekomst van het vrouwenvoetbal in ons land?

1. Heeft de minister overleg gehad/gepland met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) over de toekomst van het vrouwenvoetbal in ons land? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 579 van ANN SOETE datum: 14 juni 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Damesvoetbal - Toekomst De populariteit van het damesvoetbal in

Nadere informatie

Inhoud. 1. Aanleiding 2. Traject 3. Resultaten 4. Vervolg

Inhoud. 1. Aanleiding 2. Traject 3. Resultaten 4. Vervolg Inhoud 1. Aanleiding 2. Traject 3. Resultaten 4. Vervolg Sportmix voetbal EK 2016 Afdeling Sportclubondersteuning Breedtesport Strategische cel Infrastructuur Evenementen Buurtsport Andere beleidsdomeinen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 mei 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 mei 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 27 mei 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Cultuur, Sport, Jeugd en Onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 KSV Oostkamp

Nieuwsbrief 2 KSV Oostkamp Nieuwsbrief 2 KSV Oostkamp Augustus 2018 #Kampioenen #Samen #Voor #Oostkamp KSV OOSTKAMP DEBUTEERT IN 3 e AMATEUR 16. Canoot 11. Timmerman 5. Van De Moere 14. Decloedt 24. Lanoo 24. Vanneste 25. Verheyden

Nadere informatie

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon:

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: Het BFC toernooi Zondag 29 mei 2016 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035 6945648 Email: toernooienbfc@live.nl Bussum, mei 2016 Beste sportvrienden, Namens BFC van harte welkom op ons sportcomplex.

Nadere informatie

ALGEMENE INFOBRIEF KVK TECHNIEKSCHOLEN & KVK KEEPERSSCHOOL

ALGEMENE INFOBRIEF KVK TECHNIEKSCHOLEN & KVK KEEPERSSCHOOL 1 ALGEMENE INFOBRIEF KVK TECHNIEKSCHOLEN & KVK KEEPERSSCHOOL INHOUDSTAFEL 1 Algemene uitleg... 2 2 Welke inschrijfopties zijn er?... 2 3 Wat zijn de tarieven?... 3 4 Waar en wanneer kan ik trainen?...

Nadere informatie

presentatie REALITEIT OF FICTIE???

presentatie REALITEIT OF FICTIE??? presentatie REALITEIT OF FICTIE??? DE REALITEIT!!!! Dalend aantal jeugdspelers : drop-outs ; probleem vanaf U13 om volwaardige teams te vormen ; zelfs de betere gewestelijke spelers trekken weg en komen

Nadere informatie

Voetbalvisie D.O.S. Kampen

Voetbalvisie D.O.S. Kampen Voetbalvisie D.O.S. Kampen Algemeen: D.O.S. Kampen is een ambitieuze voetbalvereniging waar leden met veel plezier actief of passief bezig zijn met het voetbalspelletje. Deze voetbalvisie gaat over de

Nadere informatie

Sportproject de Beugel. Evaluatie verslag

Sportproject de Beugel. Evaluatie verslag Sportproject de Beugel Evaluatie verslag Heerenveen, 20-11-2012 Sportstad Heerenveen Abe Lenstra boulevard 23Q 8448 JA Heerenveen Inhoudsopgave Inleiding 1. Algemene gegevens 2. Resultaten o Het project

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

Haarlemse Korfbal Week. 16 e editie

Haarlemse Korfbal Week. 16 e editie Haarlemse Korfbal Week 2018 16 e editie Welkom bij de Haarlemse Korfbal Week, Van dinsdag 13 november tot en met zaterdag 17 november vindt alweer de 16e editie van dit toernooi plaats. Dit jaar geven

Nadere informatie

Het woordje van de voorzitter

Het woordje van de voorzitter Het woordje van de voorzitter Pilamayaye Tatanka Tiwahe,... klinkt voor sommigen misschien als een Aziatische rijstschotel of een plaats uit een toeristische reisfolder. Het betekent in Lakotaans "Dankjewel

Nadere informatie

Sponsorvoorstel. Honkbal en Softbal club Almere 90

Sponsorvoorstel. Honkbal en Softbal club Almere 90 Sponsorvoorstel Honkbal en Softbal club Almere 90 Sponsoring van honkbal en softbal Club Almere 90 Stel je voor Alle mogelijkheden die een sportclub kan bieden zoals naamsbekendheid voor jouw merk in de

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Missie en visie JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek Missie en visie SMS Lubbeek wil binnen de gemeente en regio een vooraanstaande maatschappelijke

Nadere informatie

SPONSORGIDS KV VITESSE 2018 / 2019

SPONSORGIDS KV VITESSE 2018 / 2019 SPONSORGIDS KV VITESSE 2018 / 2019 Inhoudsopgave Introductie KV Vitesse 3 Bordsponsoring Veld 5 Bordsponsoring Veld & Zaal 6 Bordsponsoring scorebord Veld 7 Korfsponsoring Veld & Zaal 8 Shirtsponsoring

Nadere informatie

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding Missie ASV Geel wenst getalenteerde jonge spelers met de beste mensen en middelen kwaliteitsvol te omringen. Hierdoor krijgen zij maximale kansen om zich

Nadere informatie

SESSIE 24: OMGAAN MET OPVALLEND GEDRAG

SESSIE 24: OMGAAN MET OPVALLEND GEDRAG SESSIE 24: OMGAAN MET OPVALLEND GEDRAG OMGAAN MET OPVALLEND GEDRAG Voorstellen Omgaan met opvallend gedrag en het ontstaan Doelen en werkwijze Deelnemers en opbouw cursus Inhoudelijk Afsluiting VOORSTELLEN

Nadere informatie

Onze club. Spelers/speelsters

Onze club. Spelers/speelsters 1 Onze club WOTEN is een tennisclub gelegen in Sint-Stevens-Woluwe, een deelgemeente van Zaventem die grenst aan Brussel. Deze club werd in 1976 opgericht door Albert Greven. De club werd gestructureerd

Nadere informatie

DEELNEMENDE PLOEGEN. FC Dames Ternat DIA Meisjesacademie KAA Gent Ladies W. DVC EVA's Tienen Telstar Academie KAA Gent Ladies B. KAA Gent Ladies 12

DEELNEMENDE PLOEGEN. FC Dames Ternat DIA Meisjesacademie KAA Gent Ladies W. DVC EVA's Tienen Telstar Academie KAA Gent Ladies B. KAA Gent Ladies 12 Zondag 30 april 2017 DEELNEMENDE PLOEGEN FC Dames Ternat Meisjesacademie KAA Gent Ladies W DVC EVA's Tienen Telstar Academie KAA Gent Ladies B KAA Gent Ladies 12 REGLEMENT Algemeen 1. Het tornooi wordt

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

Ons seizoen van het begin tot het einde.

Ons seizoen van het begin tot het einde. Ons seizoen van het begin tot het einde. SGV F1 Trainsters: Mart Ise Tamara Gijs Yara Daphne Matthias Mirthe Op woensdag 20 augustus was het dan eindelijk zo ver het seizoen ging van start met de eerste

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Coppa Marlinne

PROGRAMMABOEKJE. Coppa Marlinne PROGRAMMABOEKJE Coppa Marlinne 2016 1 VOORWOORD Voetbalclub EMBO ontstond in 2010 na de fusie tussen Eendracht Mechelen-Bovelingen en Opheers VV. Dit jaar trad EMBO voor het eerst in zijn nog jonge geschiedenis

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd dit

Nadere informatie

Wie is ATTAK? Bob Bierkens geboren op 03/03/1970 en opgegroeid in de Antwerpse kempen ex A speler in Belgie Trainer A gediplomeerd regent lichamelijke opvoeding 8 jarige dienst bij de topsportschool van

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035 6945648

Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035 6945648 Het BFC toernooi Zaterdag 28 mei 2016 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035 6945648 Email: toernooienbfc@live.nl Bussum, mei 2016 Beste sportvrienden, Namens BFC van harte welkom op ons sportcomplex.

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

WOLFSDONK SPORT MEER DAN VOETBAL ALLEEN!

WOLFSDONK SPORT MEER DAN VOETBAL ALLEEN! WOLFSDONK SPORT MEER DAN VOETBAL ALLEEN! ANDRE DEBOEL CUP 2016 Beste sportvrienden, Eerst willen wij u bedanken voor uw deelname aan het zaalvoetbaltornooi van, dat zal plaats vinden op woensdag 28 december

Nadere informatie

ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB SPONSORDOSSIER GALABAL 2015

ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB SPONSORDOSSIER GALABAL 2015 ROYAL ANTWERP HOCKEY CLUB SPONSORDOSSIER GALABAL 2015 I N T R O D U C T I E 2 Geachte Heer, Mevrouw, Op zaterdag 14 maart 2015 bundelen enkele leden van Royal Antwerp Hockey Club hun krachten om een spetterend

Nadere informatie

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk.

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. 2. VISIE EN MISSIE Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. Het doel van de Jeugdopleiding van KVK Tienen is in de eerste plaats

Nadere informatie

MOC 17 is met meer dan 1250 leden en ruim 70 elftallen de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom en omstreken.

MOC 17 is met meer dan 1250 leden en ruim 70 elftallen de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom en omstreken. Augustus 2017 MOC 17 is met meer dan 1250 leden en ruim 70 elftallen de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom en omstreken. De vereniging is opgericht op 17 maart 1917 en was zowel een voetbal- als een

Nadere informatie

JONG HOEGAARDEN. Infoavond Seizoen maart 2014

JONG HOEGAARDEN. Infoavond Seizoen maart 2014 Infoavond Seizoen 2014-15 26 maart 2014 Evaluatie Samenwerking 2013-2014 EVALUATIE HUIDIGE SEIZOEN Hard gewerkt: seizoen 2013-14 in cijfers 388 competitiewedstrijden (87% gespeeld) Goed voor 20100 minuten

Nadere informatie

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper.

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper. Algemene missie, visie en doelstellingen KFC Gavere Asper 1) Algemene Missie KFC Gavere Asper wil meer zijn dan een voetbalclub alleen. De club wil via het voetbal de sociale verbondenheid van zijn leden

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 4

FC KERKSKEN: programma week 4 FC KERKSKEN: programma week 4 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 4 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie agenda!

Nadere informatie

Handleiding Slowpitch Softbal

Handleiding Slowpitch Softbal KNBSB Handleiding Slowpitch Softbal Een handleiding voor het opstarten van Slowpitch Softbal binnen uw honkbal- en softbalvereniging Corinne van de Griendt en Yaelle van Blanken 26-7-2017 Inhoud Wat is

Nadere informatie