Zorg. het creëren van de toekomstgerichte omgeving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zorg. het creëren van de toekomstgerichte omgeving"

Transcriptie

1 Zorg het creëren van de toekomstgerichte omgeving

2 Zorg het creëren van de toekomstgerichte omgeving De gezondheidszorg is volop in beweging. Marktwerking vraagt om strategische keuzes van verschillende instellingen in de zorgsector. Daardoor groeit de behoefte aan een vastgoedportefeuille die inspeelt op die veranderende vraag in de markt. Nieuwbouw Hoogeland Naaldwijk Pieter van Foreest Op locatie Hoogeland in Naaldwijk heeft Royal HaskoningDHV een eigentijds woonzorgcomplex ontworpen. Bij verschillende woonvormen, variërend van appartementen tot kleinschalige groepen voor psychogeriatrie (PG), kan zorg op maat worden geleverd. De woonvormen worden binnen een flexibele structuur gerealiseerd en zijn onderling uitwisselbaar. In een integraal team is de structuur zo ontwikkeld dat omkeerbaar bouwen en flexibiliteit naar de toekomst meer is dan een wens: het wordt ook technisch en financieel haalbaar gemaakt. Royal HaskoningDHV heeft alle ontwerp disciplines geleverd. Mede hierdoor is binnen een jaar het schetsontwerp uitgewerkt tot bestek.

3 Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV heeft met een groep van 135 consultants, architecten, kostendeskundigen, projectmanagers en ingenieurs in de zorgmarkt, een vernieuwende en integrale kijk op zorgvastgoed. Deze visie is gebaseerd op de dynamische ontwikkelingen die nu binnen de sector plaats vinden. Met nog meer nadruk op zaken als financierbaarheid, risicobeheersing, kwaliteitsverhoging van zorg- en werkomgeving én de toekomstbestendigheid en aanpasbaarheid van de huisvesting. We vertalen de relevante criteria voor u naar concrete, haalbare, op uw bedrijfssituatie toegesneden oplossingen. Dat doen we door onze hoogwaardige expertise op technisch, procesmatig en financieel vlak te combineren. Best practices Onze meerwaarde zit in de kwaliteit van geleverde oplossingen, maar ook in doelmatigheid en efficiency van het daarbij behorende proces. We brengen bijvoorbeeld in de markt gerealiseerde best practices in, zoals de ontwikkeling van een nieuw ziekenhuis van schets tot oplevering binnen vier jaar. Wij zijn gewend te opereren in een dynamische en veranderlijke omgeving en te presteren onder tijdsdruk. Optimalisatie vastgoed portefeuille St Jacob in Haarlem Stichting Sint Jacob (SSJ) is een zorgverlenende instelling met negen zorgcentra en verpleeghuizen in en rondom Haarlem. Het uitgangspunt van SSJ en leidraad voor onze adviezen is dat ouderen zelf de regie over hun leven houden. Royal HaskoningDHV brengt strategisch vastgoedadvies uit. Voor de bestaande vastgoedvoorraad verschaffen we inzicht in de lange termijn instandhoudingkosten voor de gehele portefeuille, zorgen voor een optimale beheer- en onderhoudsplannen en zijn ook de partner die de voorbereiding en begeleiding van projecten in de bestaande vastgoedvoorraad ter hand neemt. SSJ heeft zo de beschikking over een breed spectrum aan specialismen en kan kostenefficiënt beschikken over voldoende capaciteit. Renovatie St. Jansdal Ziekenhuis Harderwijk In de afgelopen jaren heeft het ziekenhuis St. Jansdal een masterplan opgezet. Door de veranderingen in de zorgsector heeft de Raad van Bestuur gevraagd om de verschillende deelgebieden uit het masterplan te herijken zodat een beter gedifferentieerd kostenplaatje kan worden gepresenteerd. Royal HaskoningDHV heeft het masterplan herijkt voor de installaties. Verschillende onderdelen van het ziekenhuis zijn geanalyseerd en vertaald naar vier technische en financiële toekomstscenario s. Vervolgens is bepaald hoe de verschillende delen aangepakt kunnen worden en welke tijdelijke voorzieningen nodig zijn. Het resultaat is een stappenplan op basis waarvan de Raad van Bestuur besluiten kan nemen.

4 De meerwaarde van een kennisorganisatie We maken onderdeel uit van een grote kennisorganisatie en zijn daardoor in staat om vastgoed gerelateerde vraagstukken in te vullen op strategisch, tactisch en operationeel niveau; van onderzoek naar haalbaarheid, programmering, integraal ontwerp, realisatie tot en met exploitatie en beheer. Wij hebben kennis en ervaring tot onze beschikking van stedenbouw, vergunningen management, duurzaamheid, infrastructuur en verkeer. En we bieden u deskundig advies over technisch en organisatorisch beheer en onderhoud van vastgoed: asset management. Samenwerking met andere partijen Royal HaskoningDHV staat ervoor open om met andere deskundige architecten en adviespartijen de voor u optimale oplossingen tot stand te brengen op het gebied van zorg(vastgoed). Ons zorgvastgoed team werkt in een open en hecht verband samen met deze partners om meerwaarde te bieden voor u. Vernieuwbouw ziekenhuis Franciscus Ziekenhuis Roosendaal Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal is bezig met een groot ver(nieuw)bouwtraject van poliklinieken en verpleegafdelingen. De verschillende bouwactiviteiten gereed in 2014 worden gefaseerd uitgevoerd om het ziekenhuis operationeel te houden. Als gevolg van de uitbreiding, bestaande knelpunten en technische renovatie wordt de installatie infrastructuur aangepast en uitgebreid, gebaseerd op een masterplan technische infrastructuur. Het Franciscus Ziekenhuis heeft daarnaast in Etten-Leur een polikliniek gerealiseerd met de verbouw van een bestaand kantoorpand. Royal HaskoningDHV levert multidisciplinaire diensten: huisvestingadvies, projectmanagement, en installatie- en constructie advies. Nieuwbouw en verbouw Erasmus Medisch Centrum De vernieuwing van het Erasmus MC is geprojecteerd op de bestaande locatie, midden in de binnenstad van Rotterdam. De ambities om bereikbaar en toegankelijk te zijn, grootstedelijk en fijnschalig, duurzaam en innovatief, krijgen vorm in dit plan. In het complex worden bestaande bouw en nieuwbouw met elkaar verbonden door een groot, met glas overkapt publiek gebied dat tegelijk een heldere ontsluiting vormt voor alle functiegroepen. Royal HaskoningDHV is al jarenlang als adviseur huisvesting en adviseur technische installaties intensief betrokken bij deze planontwikkeling. Er is onder andere gekeken naar een integraal faserings- en investeringsplan voor de ontwikkelingen en logistieke ordeningsprincipes.

5 Royal HaskoningDHV, nationaal en internationaal erkend advies- en ingenieursbureau in de zorg Nieuwbouw Honliv Hospital Cancer Center, China Samen met Dutch Health Architects ontwikkelt Royal HaskoningDHV een nieuw oncologisch centrum. Dutch Health Architects is verantwoordelijk voor de architectuur en de bouwtechniek; Royal HaskoningDHV neemt projectmanagement en de engineering voor haar rekening. In het nieuwe Honliv Hospital Cancer Center, met een oppervlakte van m 2, komen 500 bedden te staan. In het gebouw vinden onderzoek, behandeling en operaties plaats. De kliniek wordt onderdeel van een grootschalige projectontwikkeling in de provincie Henan en bedient de inwoners van dit gebied in het binnenland van China. Het Cancer Center zal jaarlijks circa patiënten ontvangen. Nieuwbouw Aalborg Ziekenhuis, Denemarken Het Aalborg ziekenhuis is het grootste ziekenhuis in het noordelijke deel van Denemarken. Het nieuwe ziekenhuis is totaal 134,500 m 2 groot. Het project maakt deel uit van de plannen van de Deense regering om de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren. Royal HaskoningDHV neemt als internationale ziekenhuisexpert in dit Deense project het ontwerp voor de installatie, de constructie, de bouwfysica en de brandveiligheid ontwerp voor haar rekening. Maximale aandacht voor het comfort van de individuele patiënt, bezoeker en gebruiker staan centraal in het ontwerp. Speciale aandacht krijgt het creëren van een fysieke omgeving die een informele en persoonlijke beleving van de ziekenhuisomgeving stimuleert.

6 Royal HaskoningDHV is een vooraanstaand, onafhankelijk internationaal adviserend ingenieurs- en managementbureau. Op de wereldranglijst staan we op de tiende plaats van onafhankelijke ingenieursbureaus, en in de totaallijst zijn we te vinden in de top 40. Onze professionals leveren vanuit 100 kantoren in 35 landen innovatieve en duurzame adviesdiensten op het gebied van gebouwen; infrastructuur; industrie, energie en mijnbouw; luchtvaart; stad, omgeving en strategie; rivieren, delta s en kustgebieden; transport en assetmanagement; maritiem en waterwegen; en watertechnologie fo-bld-mo-rhdhv-1212-nl-v01-lvb Samen met onze klanten en partners dragen we bij aan innovatieve en duurzame oplossingen voor een betere wereld. Royal HaskoningDHV Laan 1914 no EX Amersfoort Bart Brink: E bart.brink@rhdhv.com T Sijtze de Boer: E sijtze.de.boer@rhdhv.com T royalhaskoningdhv.com

Privaat vastgoed. Optimaal renderend en toekomstbestendig

Privaat vastgoed. Optimaal renderend en toekomstbestendig Privaat vastgoed Optimaal renderend en toekomstbestendig Duurzaam huisvesten Royal HaskoningDHV is sinds jaar en dag een betrouwbare partner in commercieel vastgoed. Als adviseurs hebben wij mede het aanzicht

Nadere informatie

Meer waarde creëren. Assetmanagement op maat

Meer waarde creëren. Assetmanagement op maat Meer waarde creëren Assetmanagement op maat Zo maken wij assetmanagement toepasbaar Met de toolbox Zeven bouwstenen van professioneel assetmanagement maken we de ISO55000 toepasbaar voor u. Belanghebbenden

Nadere informatie

MEER4ZORG. Persoonlijke aandacht. Professionaliteit. En vooruitzien. Daar draait het nu om in de wereld van de zorg.

MEER4ZORG. Persoonlijke aandacht. Professionaliteit. En vooruitzien. Daar draait het nu om in de wereld van de zorg. Tijden veranderen. De maatschappij verandert. En dus veranderen wij. De zorgbranche vraagt om vernieuwing. En die gaan wij samen brengen. Hoe? Met MEER4ZORG, een integrale manier om u volledig te onzorgen.

Nadere informatie

CBRE HEaltHCaRE Taking Care of your real estate

CBRE HEaltHCaRE Taking Care of your real estate CBRE Healthcare Taking Care of your Real Estate Met onze kennis en ervaring in zowel de zorg- als de vastgoedsector slaan wij dagelijks bruggen tussen beide werelden. Wij bieden u een onderbouwd advies

Nadere informatie

Water Treatment. Gateway to Altijd solutions. een oplossing verder

Water Treatment. Gateway to Altijd solutions. een oplossing verder Water Treatment Gateway to Altijd solutions een oplossing verder Afvalwater DHV heeft sinds jaar en dag een leidende positie op het gebied van afvalwaterzuivering en afvalwatertransport. Of het nu gaat

Nadere informatie

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. Iv-Bouw b.v. Alblasserdam Arnhem Iv-Bouw Kennis van techniek is de essentie Iv-Bouw Zorginstellingen, industriële huisvesting, scholen, kantoren en openbare ruimtes. Gebouwen met specifieke doeleinden vragen om specifieke maatoplossingen.

Nadere informatie

vier succesfactoren voor een toekomstbestendige huisvestingsstrategie

vier succesfactoren voor een toekomstbestendige huisvestingsstrategie vier succesfactoren voor een toekomstbestendige huisvestingsstrategie De gezondheidszorg is continu in ontwikkeling: beleidswijzigingen volgen elkaar in rap tempo op, medische en technologische ontwikkelingen

Nadere informatie

Het ziekenhuis uw vastgoed, onze zorg

Het ziekenhuis uw vastgoed, onze zorg Het ziekenhuis uw vastgoed, onze zorg De transformatie van het ziekenhuislandschap is in volle gang. Een avontuurlijke reis met als bestemming een langdurig betaalbaar, toegankelijk en hoogwaardig zorgaanbod.

Nadere informatie

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN.

ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. Inhoud ALLES IN HUIS. GEEN ZORGEN. 4 Arnoud van Raak (eigenaar ARRA Management): Door een geïntegreerde aanpak van commercieel beheer, technisch beheer en volledige administratieve

Nadere informatie

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. www.iv-bouw.nl

Iv-Bouw Iv-Bouw Onderdeel van Iv-Groep Iv-Bouw b.v. www.iv-bouw.nl Iv-Bouw Kennis van techniek is de essentie Iv-Bouw Zorginstellingen, industriële huisvesting, scholen, kantoren en openbare ruimtes. Gebouwen met specifieke doeleinden vragen om specifieke maatoplossingen.

Nadere informatie

Onderwijs. Huisvesting die kennis in beweging brengt

Onderwijs. Huisvesting die kennis in beweging brengt Onderwijs Huisvesting die kennis in beweging brengt Onderwijs Huisvesting die kennis in beweging brengt Wat is de essentie van een onderwijsgebouw? En wat gebeurt daar precies? De core business van onderwijs

Nadere informatie

SQUARE SQUARE. Bepaal de omvang en huisvestings gerelateerde kosten van uw ziekenhuis op basis van de productie

SQUARE SQUARE. Bepaal de omvang en huisvestings gerelateerde kosten van uw ziekenhuis op basis van de productie SQUARE SQUARE Bepaal de omvang en huisvestings gerelateerde kosten van uw ziekenhuis op basis van de productie Voor weloverwogen investeringsbeslissingen in zorgvastgoed Waarom SQUARE? Als gevolg van de

Nadere informatie

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING

HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING HerontwikkelLAB VALUE ENGINEERING DATUM : 28-11-2012 OVER Het HerontwikkelLAB Introductie 2 VISIE Het overaanbod van kantoorruimte en de veranderde vraag ernaar hebben een omvangrijke en veelal structurele

Nadere informatie

ZORG VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED. Professioneel beheer voor beter rendement

ZORG VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED. Professioneel beheer voor beter rendement ZORG VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED Professioneel beheer voor beter rendement Een veranderende financiële omgeving vraagt om ander vastgoedbeheer Het onderwijsvastgoed, het zorgvastgoed, het gemeentelijk

Nadere informatie

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties

Herhuisvesting TNO TS locatie VMB Delft. Bestaande laboratoria en kantoren verplaatsen naar drie locaties CURRICULUM VITAE R. MULDER Naam Mulder Voornamen Rob Geboortedatum 17 februari 1963 Geboorteplaats Rotterdam, Nederland Nationaliteit Nederlands Opleiding 1985-1989 HBO, HTS, Bouwkunde, Nederland. Hogeschool

Nadere informatie

Bouwen voor Zorg. Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed

Bouwen voor Zorg. Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed Bouwen voor Zorg Meer tijd voor zorg door bedrijfsprocesgericht ontwerpen van zorgvastgoed Meer tijd voor Zorg Introductie De Nederlandse zorgmarkt verandert snel en drastisch. Door vergrijzing en een

Nadere informatie

Voorsprong door gebundelde kennis

Voorsprong door gebundelde kennis Advies- en ingenieursbureau dhv.nl Voorsprong door gebundelde kennis samenwerking bij complexe mobiliteitsprojecten Altijd een oplossing verder Een opdrachtgever met raad en daad bijstaan betekent meer

Nadere informatie

03 november 2011. Bart Brink manager business development / corporate coördinator Cradle to Cradle

03 november 2011. Bart Brink manager business development / corporate coördinator Cradle to Cradle 03 november 2011 Bart Brink manager business development / corporate coördinator Cradle to Cradle Voor meer informatie: b.brink@royalhaskoning.com of 06-55885393 Duurzaam ontwerpen Geïnspireerd door Cradle

Nadere informatie

DENC ALGEMEEN DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT TEL: FAX: DESIGN ENGINEERING CONTRACTING

DENC ALGEMEEN DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT TEL: FAX: DESIGN ENGINEERING CONTRACTING DESIGN ENGINEERING CONTRACTING WWW.DENC.NL DENC BUSSUM SLOCHTERENLAAN 12 POSTBUS 381 1400 AJ BUSSUM TEL: 035 69 930 99 FAX: 035 69 930 92 DENC TILBURG BOSSCHEWEG 57 POSTBUS 122, 5056 ZL BERKEL ENSCHOT

Nadere informatie

Virtual Design & Construction. Sneller, beter, slimmer

Virtual Design & Construction. Sneller, beter, slimmer Virtual Design & Construction Sneller, beter, slimmer Virtual Design & Construction Sneller, beter, slimmer Royal HaskoningDHV biedt u met Virtual Design & Construction (VDC) een unieke methode om integraal

Nadere informatie

MEERWAARDE VAN DUURZAAMHEID CRADLE TO CRADLE EN DE ZORG

MEERWAARDE VAN DUURZAAMHEID CRADLE TO CRADLE EN DE ZORG MEERWAARDE VAN DUURZAAMHEID CRADLE TO CRADLE EN DE ZORG Mirjam Roth Adviseurs Bouwfysica en Duurzaamheid BREEAM-NL expert nieuwbouw Participant: GPR voor zorgvastgoed 26 maart 2013 CRADLE-TO-CRADLE IN

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

Renovatieprojecten. Cfi Zoetermeer

Renovatieprojecten. Cfi Zoetermeer Cfi Zoetermeer Renovatie huisvesting Cfi Zoetermeer. Planvorming en uitvoering van de renovatie heeft plaatsgevonden onder verantwoordelijkheid van de Rgd. BOAG heeft Cfi begeleid over met betrekking tot

Nadere informatie

Van Swaay Aangenaam. Van ons mag u meer verwachten. De kracht van Van Swaay. Projectontwikkeling. Groot- & Utiliteitsbouw.

Van Swaay Aangenaam. Van ons mag u meer verwachten. De kracht van Van Swaay. Projectontwikkeling. Groot- & Utiliteitsbouw. Van Swaay Aangenaam Van ons mag u meer verwachten. De kracht van Van Swaay Van Swaay is een aannemingsbedrijf en projectontwikkelaar met stevige roots in Wageningen. Onze activiteiten richten zich voornamelijk

Nadere informatie

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed.

Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed. Eigentijdse leeromgeving Gezonde gebouwen Efficiënt vastgoed www.stevensvandijck.nl Van klaslokaal naar eigentijdse leeromgeving Benthem Crouwel Architekten, foto Jannes Linders. Wie zijn wij? Stevens

Nadere informatie

Vastgoed met visie. Strategie voor maatschappelijk vastgoed

Vastgoed met visie. Strategie voor maatschappelijk vastgoed Vastgoed met visie Strategie voor maatschappelijk vastgoed Onze adviseurs Samen met u komen wij tot de beste vastgoedstrategie Iedereen heeft bijna dagelijks te maken met maatschappelijk vastgoed. En dat

Nadere informatie

wijkontwikkelingsvisie ubach over worms

wijkontwikkelingsvisie ubach over worms wijkontwikkelingsvisie ubach over worms presentatie Inhoud - Voorstellen, wie zijn wij? - Plan van aanpak ahv (Deel)Producten en communicatie - Stappenplan - Vragen wie zijn wij Vissers & Roelands architecten

Nadere informatie

Vastgoedbedrijf Enschede

Vastgoedbedrijf Enschede Vastgoedbedrijf Enschede een praktijkcase Spreker Jan Kappers Datum 10-2-2012 Plaats Culemborg Facts & organisatie Aanleiding Werkwijze Ontwikkelingen Toekomst Enschede? > Grootste stad in provincie Overijssel

Nadere informatie

ITBB. Toppers in Techniek

ITBB. Toppers in Techniek ITBB. Elektrotechniek Innovatie door kennisoverdracht www.itbb.nl www.zonderman.nl Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren

Nadere informatie

Building4life. Wilt u weten hoe? Building4life. Jan van Polanenkade 26B1 4811 KM Breda Postbus 1069 4801 BB Breda

Building4life. Wilt u weten hoe? Building4life. Jan van Polanenkade 26B1 4811 KM Breda Postbus 1069 4801 BB Breda Wilt u weten hoe? Ga stap voor stap door onze aanpak: - Kennismaking Building4life - De Building4life werkwijze - Uitgewerkte case Amarant Tilburg Building4life Jan van Polanenkade 26B1 4811 KM Breda Postbus

Nadere informatie

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm

Inbo Bouwkunde. Ketensamenwerking De ultieme vorm van werken in multidisciplinair teamverband is voor ons ketensamenwerking. Een samenwerkingsvorm Ketensamenwerking Inbo Bouwkunde Inbo Bouwkunde heeft talentvolle professionals die ambities hebben om landelijke en stedelijke gebieden in te richten. Onze kracht is om in een professionele omgeving,

Nadere informatie

Rijnstate vernieuwt. OK Complex en cleanroomcomplex. 16 mei 2019

Rijnstate vernieuwt. OK Complex en cleanroomcomplex. 16 mei 2019 Rijnstate vernieuwt OK Complex en cleanroomcomplex 16 mei 2019 Introductie Willem-Jan Hanegraaf Programmadirecteur Bouw Vernieuwbouwprogramma Rijnstate: Multidisciplinair programma (Processen, ICT en Medische

Nadere informatie

Iv-Water. Ingenieursbureau met Passie voor Techniek

Iv-Water. Ingenieursbureau met Passie voor Techniek Iv-Water Ingenieursbureau met Passie voor Techniek Passie voor Techniek Advies gebaseerd op inhoudelijke kennis Iv-Water Water is van essentieel belang voor al het leven op aarde, maar het kan ook een

Nadere informatie

Asset management Business case: Ipse de Bruggen Roeland Brouns Ipse de Bruggen Bastiaan Roon - Fakton. 22 maart 2012

Asset management Business case: Ipse de Bruggen Roeland Brouns Ipse de Bruggen Bastiaan Roon - Fakton. 22 maart 2012 Asset management Business case: Ipse de Bruggen Roeland Brouns Ipse de Bruggen Bastiaan Roon - Fakton 22 maart 2012 Inhoud Inleiding Ipse de Bruggen en Fakton De noodzaak van professioneel assetmanagement

Nadere informatie

Vitaal ZorgVast over de ziekenhuismarkt. Ontwikkelen voor de zorg van morgen

Vitaal ZorgVast over de ziekenhuismarkt. Ontwikkelen voor de zorg van morgen Vitaal ZorgVast over de ziekenhuismarkt Ontwikkelen voor de zorg van morgen Ziekenhuizen vernieuwen en onderscheiden zich met hun vastgoed De ontwikkelingen waar ziekenhuizen mee geconfronteerd worden

Nadere informatie

Omdat bouwen teamwork is

Omdat bouwen teamwork is Omdat bouwen teamwork is Nijhuis Bouw Innovatie en duurzaamheid komen bij Nijhuis samen. Wij bouwen niet alleen huizen, ook leefbare wijken en gebieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ontwikkelen

Nadere informatie

Duurzaamheid als brandveiligheidsdoel. Optimaliseren van brandveiligheidsvoorzieningen vanuit heldere (duurzaamheids)doelen

Duurzaamheid als brandveiligheidsdoel. Optimaliseren van brandveiligheidsvoorzieningen vanuit heldere (duurzaamheids)doelen Duurzaamheid als brandveiligheidsdoel Optimaliseren van brandveiligheidsvoorzieningen vanuit heldere (duurzaamheids)doelen Saxion Hogeschool 19 mei 2015 Even voorstellen Peter-Willem van Calis DPA Cauberg-Huygen

Nadere informatie

Warehouse. Zaandam. toplocatie in Nederland gelegen nabij A8 / A10 20 minuten naar Schiphol 16 loadingdocks

Warehouse. Zaandam. toplocatie in Nederland gelegen nabij A8 / A10 20 minuten naar Schiphol 16 loadingdocks Warehouse Zaandam toplocatie in Nederland gelegen nabij A8 / A10 20 minuten naar Schiphol 16 loadingdocks Warehouse Zaandam Inhoudsopgave Warehouse - logistiek centrum 5 Bereikbaarheid 7 Dichtbij uw klanten

Nadere informatie

Welkom in de nieuwe wereld. Felix van Baal Paul van Rooijen

Welkom in de nieuwe wereld. Felix van Baal Paul van Rooijen Welkom in de nieuwe wereld Felix van Baal Paul van Rooijen Welkom in de nieuwe wereld Welkom in de nieuwe wereld 1. UMC St Radboud, Bedrijf Huisvesting 2. Terugblik naar de oude wereld 3. Welkom in de

Nadere informatie

Water, wij halen eruit wat erin zit

Water, wij halen eruit wat erin zit Water, wij halen eruit wat erin zit U ziet papier......wij zien water Samen met u... Als uw afvalwaterzuiveringsinstallatie aan vernieuwing toe is, staat u voor belangrijke keuzes. Strategische, operationele

Nadere informatie

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen.

Samenwerken, daar zijn we goed in. Met diverse andere professionals werken wij samen aan nieuwe ontwikkelingen en integrale oplossingen. Vandaag de dag worden er steeds hogere eisen gesteld aan technische installaties van gebouwen. Op zich is dat niet vreemd, immers goed ontworpen installaties zorgen ervoor dat mensen zich in een gebouw

Nadere informatie

Jaarbeurs van de toekomst

Jaarbeurs van de toekomst Jaarbeurs van de toekomst Herontwikkeling Jaarbeursterrein De herontwikkeling van het Jaarbeursterrein is in 2015 gestart en zal doorlopen tot minimaal 2026. Belangrijk uitgangspunt is dat Jaarbeurs haar

Nadere informatie

Samen werken aan hoogwaardige gezondheidszorg

Samen werken aan hoogwaardige gezondheidszorg Healthcare Transformation Services Samen werken aan hoogwaardige gezondheidszorg Healthcare Transformation Services Zorgsysteem onder druk Het huidige zorgsysteem staat onder druk door de toenemende zorgvraag,

Nadere informatie

Terugblik. Seminar Laboratoriumgebouwen in internationaal perspectief 7 november 2008 R U I M D E N K E N D

Terugblik. Seminar Laboratoriumgebouwen in internationaal perspectief 7 november 2008 R U I M D E N K E N D Terugblik R U I M D E N K E N D J.F. Kennedylaan 100 3741 EH Baarn Postbus 168 3740 AD Baarn T 31 (0)35 543 43 43 F 31 (0)35 543 43 44 E info@atosborne.nl Kijk op onze website voor meer informatie: www.atosborne.nl

Nadere informatie

Strategie & omgeving. Bram Baselmans Brenda Meusen-den Ouden

Strategie & omgeving. Bram Baselmans Brenda Meusen-den Ouden IVVU: Leergang innoveren locaties intramurale zorg Strategie & omgeving Bram Baselmans Brenda Meusen-den Ouden Programma leergang Blok 1: Strategie & omgeving Blok 2: Zorg & bedrijfsvoering Blok 3: Wonen

Nadere informatie

Hoe gaan zorginstellingen om met het energievraagstuk?

Hoe gaan zorginstellingen om met het energievraagstuk? Hoe gaan zorginstellingen om met het energievraagstuk? Conclusies nav onderzoek in Opdracht van agentschap NL Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Dit rapport is bestemd voor de organisatie

Nadere informatie

Wie zijn we Wat is onze visie Meer informatie. Visie aanpak verduurzaming vastgoed gemeente Eindhoven

Wie zijn we Wat is onze visie Meer informatie. Visie aanpak verduurzaming vastgoed gemeente Eindhoven Visie aanpak verduurzaming vastgoed gemeente Eindhoven Wie zijn we? Gestart in 1986 Duurzaamheid zit in onze genen Ruim 110 medewerkers Woningbouw, utiliteit, overheid, gezondheidszorg, onderwijs, monumenten,

Nadere informatie

Internationaal sterk, lokaal betrokken. Nederland - Bulgarije - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije. www.bartels.nl

Internationaal sterk, lokaal betrokken. Nederland - Bulgarije - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije. www.bartels.nl Internationaal sterk, lokaal betrokken Nederland - Bulgarije - Duitsland - Ghana - Ierland - Polen - Turkije www.bartels.nl Klantgericht Betrouwbaar Flexibel Praktisch Gerenommeerd Onze kracht: internationaal

Nadere informatie

Bouwen met. Woningbouw special! 48 pagina s vakwerk. Kooi 70 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen. van Bouwen met Kooi. Wij leveren turnkey vakwerk

Bouwen met. Woningbouw special! 48 pagina s vakwerk. Kooi 70 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen. van Bouwen met Kooi. Wij leveren turnkey vakwerk Bouwen met I O KO NR 2. 2014 Woningbouw special! 48 pagina s vakwerk van Kooi 70 jaar vakmanschap Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk Bouwbedrijf Appingedam 2. BOUWEN MET KOOI BOUWEN MET KOOI

Nadere informatie

Samen Beter. Op weg naar 2020

Samen Beter. Op weg naar 2020 Samen Beter Op weg naar 2020 Ambitie BovenIJ ziekenhuis 2020 Op weg naar 2020 wil het BovenIJ ziekenhuis met en voor alle bewoners van Amsterdam-Noord e.o. bijdragen aan een betere gezondheid en een betere

Nadere informatie

Transformatiescan Schoolgebouwen

Transformatiescan Schoolgebouwen Transformatiescan Schoolgebouwen Is uw school aan opwaardering toe? Schoolbesturen worden geconfronteerd met veranderingen en trends in de samenleving én met wijzigingen in de wet- en regelgeving. Demografische

Nadere informatie

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Vaardige en ervaren handen Onderhoud kasteel Huis Doorn Nieuwe houten kap grachtenpand Blaauwlakenblok, Amsterdam Antwoord op úw vraag

Nadere informatie

Naar een duurzame school - een stappenplan - Kennis en regie schoolbesturen sleutelfactoren

Naar een duurzame school - een stappenplan - Kennis en regie schoolbesturen sleutelfactoren White Paper Naar een duurzame school - een stappenplan - Kennis en regie schoolbesturen sleutelfactoren Door: Jeroen Nollet Escoplan Barrel Ripper Matrix Onderwijshuisvesting Wim Fieggen Instituut Voor

Nadere informatie

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy Finding the optimal solution is An our open standard mind comes standard... Burdock is de verbindende schakel tussen opdrachtgevers

Nadere informatie

PROFIEL Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uit

PROFIEL Ook het integraal samenwerken in BIM, dat we al sinds 2006 doen voor projecten van allerlei schaalgroottes, in elke fase en op het hoogste uit PROFIEL Ons architectenbureau is opgericht in 1910 en gevestigd in de Van Nellefabriek in Rotterdam, ontworpen door de grondleggers van ons bureau, architecten Brinkman en Van der Vlugt. Sinds 2014 is

Nadere informatie

Technische bedrijfskunde voor de gezondheidszorg

Technische bedrijfskunde voor de gezondheidszorg Where innovation starts Informatie Technische Universiteit Eindhoven Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences Postbus 513 5600 MB Eindhoven Tel. 040-2472234 Email: voorlichting.tbg@tue.nl

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN WERK Inzicht in de toekomst van werk en de omgeving waarin wij werken. YNNO Summer Experience

DE TOEKOMST VAN WERK Inzicht in de toekomst van werk en de omgeving waarin wij werken. YNNO Summer Experience 1 DE TOEKOMST VAN WERK Inzicht in de toekomst van werk en de omgeving waarin wij werken YNNO Summer Experience Who am I? Nick Lettink Msc. l Workplace Strategist at YNNO Workplace Strategy & Future of

Nadere informatie

Nijmegen ontwikkelt. Insert title of topic. Presentatie KIVI-Niria Gelderland 19 april Dinsdag 19 april 2011

Nijmegen ontwikkelt. Insert title of topic. Presentatie KIVI-Niria Gelderland 19 april Dinsdag 19 april 2011 Nijmegen ontwikkelt Presentatie KIVI-Niria Gelderland 19 april 2011 Insert title of topic Gert-Jan Meulepas Projectmanager Royal Haskoning 1 Dinsdag 19 april 2011 Inhoud Lezing 1. Inleiding 2. Royal Haskoning

Nadere informatie

Steek Energie in je huis

Steek Energie in je huis Steek Energie in je huis 9 oktober 2012 Breda 1 Bouwbedrijf Boot B.V. Bouwbedrijf Boot is actief in de woningbouw (particulier, ontwikkeling), zorg huisvesting en utiliteit (scholen, kantoren, bedrijfsgebouwen).

Nadere informatie

Duurzaamheid Van ambitie naar werkelijkheid

Duurzaamheid Van ambitie naar werkelijkheid Provinciekantoor Houtplein te Haarlem Duurzaamheid Van ambitie naar werkelijkheid 15 juni 2013 Ir. J.W. (Jack) Ponsteen Cauberg-Huygen raadgevende ingenieurs BV Even voorstellen ir. Jack Ponsteen Vestigingsmanager

Nadere informatie

Van der Hoeven Tuinbouwprojecten met IQ

Van der Hoeven Tuinbouwprojecten met IQ Van der Hoeven Tuinbouwprojecten met IQ Een kassenbouwer die mee verandert Hoeveel is er allemaal al niet veranderd in de internationale glastuinbouw? Misschien is het grootste verschil wel de ontwikkeling

Nadere informatie

Samen verder In het sociale domein

Samen verder In het sociale domein Samenvatting Masterplan Samen verder In het sociale domein What if I fall? Oh,but my darling,what if you fly? (gedicht van Erin Hanson) Samen Verder is het programma om de doorontwikkeling van het sociale

Nadere informatie

Asset management bij een waterschap Wat en hoe in een aantal dilemma s

Asset management bij een waterschap Wat en hoe in een aantal dilemma s Asset management bij een waterschap Wat en hoe in een aantal dilemma s Vincent Hovinga 14 april 2016 v.hovinga@vechtstromen.nl Even voorstellen: Vincent Hovinga 39 jaar, van huis uit historicus, sinds

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Cultureel en ontmoetingscentrum De Kei te Reusel

Haalbaarheidsonderzoek Cultureel en ontmoetingscentrum De Kei te Reusel Haalbaarheidsonderzoek Cultureel en ontmoetingscentrum De Kei te Reusel Raadscommissie gemeente Reusel - De Mierden 8 september 2015 Laride Vastgoedstrategie Procesmanagement Projectmanagement Beheer en

Nadere informatie

Samenwerking in de Rotterdamse afvalwaterketen

Samenwerking in de Rotterdamse afvalwaterketen Samenwerking in de Rotterdamse afvalwaterketen 2 Samenwerkingsovereenkomst Rotterdamse afvalwaterketen Bestuurlijke overeenkomst voor Samenwerking in de Rotterdamse afvalwaterketen 3 Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Imtech Engineering Support Center

Imtech Engineering Support Center Imtech Engineering Support Center Imtech Engineering Support Center Deskundig partner in engineeringactiviteiten Technologische ontwikkeling Onze samenleving wordt steeds afhankelijker van techniek. Ingenieursafdelingen

Nadere informatie

Te koop. Lawickse Allee, Wageningen

Te koop. Lawickse Allee, Wageningen Te koop Lawickse Allee, Wageningen Diverse nieuwbouw mogelijkheden Bouwkavels vanaf 600 m ² Parkmanagement www.dtz.nl In Wageningen wordt een nieuw plan gerealiseerd: Rijn Businesspark. Bij de gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Goed risicomanagement voor optimale zorg

Goed risicomanagement voor optimale zorg Goed risicomanagement voor optimale zorg Goed risicomanagement voor optimale zorg Marktwerking, grote investeringstrajecten, kritische zorgverzekeraars en mondige consumenten maken de dagelijkse zorgpraktijk

Nadere informatie

Hoofd Vastgoed & Huisvesting UMC Utrecht

Hoofd Vastgoed & Huisvesting UMC Utrecht Hoofd Vastgoed & Huisvesting UMC Utrecht Organisatie UMC Utrecht Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht) is een internationaal toonaangevend universitair medisch centrum waarin kennis over

Nadere informatie

Vastgoed, de starter of de stopper van uw onderneming?

Vastgoed, de starter of de stopper van uw onderneming? Vastgoed, de starter of de stopper van uw onderneming? Inhoud Introductie Huidige situatie zorgvastgoed ontwikkeling Welke punten verdienen de aandacht bij het ontwikkelen van zorgvastgoed? Huren of vastgoed

Nadere informatie

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN 6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN INLEIDING Het Nieuwe Werken is in de afgelopen jaren op vele plekken geïntroduceerd om slimmer om te gaan met de beschikbare middelen binnen organisaties

Nadere informatie

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu

ZWEMBADEN. Zorgeloos waterplezier. vandorp.eu ZWEMBADEN Zorgeloos waterplezier DUURZAME KWALITEIT Van Dorp is al meer dan 35 jaar specialist op het gebied van o.a. zwembaden, sauna s, stoomcabines en waterattracties. Onze activiteiten zijn ontwerpen,

Nadere informatie

College bouw zorginstellingen

College bouw zorginstellingen College bouw zorginstellingen Het College bouw zorginstellingen, kortweg het Bouwcollege genoemd, houdt zich bezig met de huisvesting van de intramurale gezondheidszorg. Daarbij gaat het om ziekenhuizen,

Nadere informatie

Persbericht 2 november 2017

Persbericht 2 november 2017 Nieuw hoofdgebouw voor Radboudumc Bron: EGM architecten Westgevel gebouw S, Radboudumc Nijmegen - Het Radboudumc start met de aanbesteding van haar nieuwe hoofdgebouw met entree, gebouw S, als onderdeel

Nadere informatie

Van Beek. Grip op energie

Van Beek. Grip op energie Van Beek Grip op energie Van Beek: grip op energie Van Beek is specialist in het vertalen van meetgegevens naar concrete managementinformatie en adviezen. Wij doen dit bij uiteenlopende bedrijfsprocessen,

Nadere informatie

Opdrachtgevers zijn de baas in eigen huis. Samen ondernemen, samen sterk!

Opdrachtgevers zijn de baas in eigen huis. Samen ondernemen, samen sterk! Opdrachtgevers zijn de baas in eigen huis Samen ondernemen, samen sterk! 1 2 3 Een eerste blik op het integrale bouw- en installatieproces Uw rol als opdrachtgever Actueel voorbeeld: uitbesteding bouwtechnische

Nadere informatie

Strategisch beleid

Strategisch beleid Strategisch beleid 2019-2021 Voorwoord Reade bevindt zich in een competitieve markt die in een razend tempo blijft veranderen. In de afgelopen beleidsperiode hebben wij met succes op allerlei fronten vooruitgang

Nadere informatie

OVER ONS MISSIE VISIE VOORDELEN RADERADVIES

OVER ONS MISSIE VISIE VOORDELEN RADERADVIES ADVIES OP MAAT OVER ONS Raderadvies is een onafhankelijk inspectie-en adviesbureau, gespecialiseerd in onderhoud en beheer van vastgoed. Wij zijn multidisciplinair inzetbaar en richten ons op zowel bouwkundige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt Geachte lezer, Met deze 3 e nieuwsbrief willen we u, bewoner van Alteveer Cranevelt, verder op de hoogte brengen van de vorderingen omtrent het Masterplan van Rijnstate, locatie Arnhem. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Dutch Industrial Safety Consultants bv

Dutch Industrial Safety Consultants bv Dutch Industrial Safety Consultants bv Bedrijfsprofiel Volledige bedrijfsnaam Dutch Industrial Safety Consultants bv Contactgegevens Adres : Noordhoevelaan 54-58 3319 CH Dordrecht - Nederland Postbus :

Nadere informatie

nieuwbouw PCC Heiloo

nieuwbouw PCC Heiloo nieuwbouw PCC Heiloo programma voorstellen informatie vragen informatiebijeenkomst Nieuwbouw PCC Heiloo 19 maart 2013 2 aanleiding de Sint Jan en Kennedy mavo s dateren van 1964-1967 gebouw voldoet niet

Nadere informatie

Uw aanspreekpunt. voor

Uw aanspreekpunt. voor Uw aanspreekpunt voor Nieman & Tauw hebben de krachten gebundeld. Twee gerenommeerde ingenieursbureaus met een gemeenschappelijke visie over het ontzorgen van de klant en het integraal adviseren. Om de

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS. For every situation, there is a suitable line from a song

EEN VAN ONZE EXPERTS. For every situation, there is a suitable line from a song EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

Inhuur van civieltechnisch personeel

Inhuur van civieltechnisch personeel Inhuur van civieltechnisch personeel Marktconsultatiedocument Zwolle, 11 december 2015 Status: Definitief Versie: 1.0 Marktconsultatiedocument pagina 1 van 7 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Onderwerpen voor de

Nadere informatie

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers

jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers jadewerkwijze voor particuliere opdrachtgevers ZELF (VER)BOUWEN? Zelf bouwen of verbouwen? JADE architecten biedt hiervoor reeds sinds 2010 een laagdrempelige service. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen

Nadere informatie

BOTANISCHE KASSEN SPECIALE PROJECTEN ZORGSECTOR ONTWERP & ADVIES

BOTANISCHE KASSEN SPECIALE PROJECTEN ZORGSECTOR ONTWERP & ADVIES BOTANISCHE KASSEN SPECIALE PROJECTEN ZORGSECTOR ONTWERP & ADVIES EdenParks the next generation glasshouses Of het nu gaat om RHS Garden Wisley te Londen, een expositiekas bij een museum of een dagbestedingscentrum

Nadere informatie

Capacity building in the healthsector AZP Moving Lives Forward. Datum: 7-2- 2015

Capacity building in the healthsector AZP Moving Lives Forward. Datum: 7-2- 2015 Capacity building in the healthsector AZP Moving Lives Forward Datum: 7-2- 2015 Inhoud Introductie Zorglandschap Suriname Kengetallen AZP Strategisch Plan 2020 Van AZP naar AMC - SU Wat biedt AZP Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Ruimte voor ontwikkeling. Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling

Ruimte voor ontwikkeling. Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling Ruimte voor ontwikkeling Financiële haalbaarheid en management van gebiedsontwikkeling U WILT UW GEBIED ONTWIKKELEN. DAT ROEP VEEL VRAGEN OP: HOE PAK IK DAT AAN? EN IS HET FINANCIEEL WEL HAALBAAR IN DEZE

Nadere informatie

Unieke veelzijdigheid in één groep

Unieke veelzijdigheid in één groep Unieke veelzijdigheid in één groep Kwaliteitsbouwbedrijf dat kleine en grote projecten realiseert in de luxere woning- en utiliteitsbouw. Gespecialiseerd in fruitgerelateerde bouw. Bureau voor architectuur

Nadere informatie

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy. knowledge comes is our standard...

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy. knowledge comes is our standard... Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy Delivering An expert open mind knowledge comes is our standard... Burdock biedt project management, recruitment en consultancy in

Nadere informatie

ONTWIKKELEN EN BOUWEN, DE KRACHT VAN VAN SWAAY

ONTWIKKELEN EN BOUWEN, DE KRACHT VAN VAN SWAAY ONTWIKKELEN EN BOUWEN, DE KRACHT VAN VAN SWAAY Van Swaay is een aannemingsbedrijf en projectontwikkelaar met stevige roots in Wageningen. Sinds de oprichting in 1937 hebben we onze kennis en ervaring voortdurend

Nadere informatie

De strategische aandachtspunten van onderhoud Presentatie bbn adviseurs, Vastgoedcongres IFV

De strategische aandachtspunten van onderhoud Presentatie bbn adviseurs, Vastgoedcongres IFV De strategische aandachtspunten van onderhoud Presentatie bbn adviseurs, Vastgoedcongres IFV Inleider Rinald van der Wal Directeur bbn adviseurs Docent maatschappelijk Vastgoed en kostenmanagement ASRE

Nadere informatie

R e n o v a t i e e n v e r d u u r z a m i n g S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k

R e n o v a t i e e n v e r d u u r z a m i n g S c h o o l m e t d e B i j b e l t e L a n g b r o e k datum: 16-10-2013 ARCOM B.V. Postbus 381 3900 AJ Veenendaal Koningsschot 45 3905 PR Veenendaal T 0318 64 55 52 F 0318 66 88 52 E info@arcombv.nl I www.arcombv.nl Vraagstelling Door het bestuur van de school

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst. 20 april 2017

Bewonersbijeenkomst. 20 april 2017 Bewonersbijeenkomst 20 april 2017 Agenda 1. Voorstelrondje 2. Terugblik afgelopen periode 3. Masterplan vernieuwbouw locatie Alkmaar 4. Planning 5. Afsluiting Terugblik afgelopen periode 1. Optie in Heerhugowaard

Nadere informatie

1 Samenwerkingsovereenkomst Rotterdamse afvalwaterketen. Samenwerking in de Rotterdamse afvalwaterketen

1 Samenwerkingsovereenkomst Rotterdamse afvalwaterketen. Samenwerking in de Rotterdamse afvalwaterketen 1 Samenwerkingsovereenkomst Rotterdamse afvalwaterketen Samenwerking in de Rotterdamse afvalwaterketen 2 Samenwerkingsovereenkomst Rotterdamse afvalwaterketen Bestuurlijke overeenkomst voor Samenwerking

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS Knowledge speaks but wisdom listens Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn actueel en bieden onze

Nadere informatie

Rabobank Cijfers & Trends

Rabobank Cijfers & Trends Ingenieursbureaus Een ingenieursbureau adviseert, ontwerpt, ontwikkelt, voert projecten uit en realiseert plannen op het gebied van onder meer stedenbouw, grond-, water- en wegenbouw, burgerlijke en utiliteitsbouw,

Nadere informatie

Over VOXS 2. De Techniek & Bouwproces 3. Doelgroepen 5. De Mock-Up 6. Het Ontwerp Team 11. Partners & Co-makers 12

Over VOXS 2. De Techniek & Bouwproces 3. Doelgroepen 5. De Mock-Up 6. Het Ontwerp Team 11. Partners & Co-makers 12 Over VOXS 2 De Techniek & Bouwproces 3 Doelgroepen 5 De Mock-Up 6 Het Ontwerp Team 11 Partners & Co-makers 12 1 Over VOXS Ontstaat er de komende jaren een demografische krimp of tijdelijke groei in uw

Nadere informatie

Bouwen met. Utiliteit Special! 48 pagina s vakwerk. Kooi 70 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen. van Bouwen met Kooi. Wij leveren turnkey vakwerk

Bouwen met. Utiliteit Special! 48 pagina s vakwerk. Kooi 70 jaar vakmanschap. Tevreden & ontzorgen. van Bouwen met Kooi. Wij leveren turnkey vakwerk Bouwen met I O KO NR 2. 2014 Utiliteit Special! 48 pagina s vakwerk van Kooi 70 jaar vakmanschap Tevreden & ontzorgen Wij leveren turnkey vakwerk Bouwbedrijf Appingedam 2. BOUWEN MET KOOI BOUWEN MET KOOI

Nadere informatie