Cliëntenraad Mariënburg Soest. Stichting Beweging 3.0. Jaarverslag 2014 incl. voorbeschouwing 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cliëntenraad Mariënburg Soest. Stichting Beweging 3.0. Jaarverslag 2014 incl. voorbeschouwing 2015"

Transcriptie

1 Cliëntenraad Mariënburg Soest Stichting Beweging 3.0 Jaarverslag 2014 incl. voorbeschouwing 2015

2 Soest, 02 februari 2015 Algemeen In 2014 kon de samenstelling van de Locatiecliëntenraad van Mariënburg helaas niet worden gecontinueerd: in september 2014 namen wij afscheid van mevrouw Varon. Vrijwel tegelijkertijd werd de locatiemanager, de heer J. van der Velden, opgevolgd door mevrouw J. Vroom. In verband met deze mutatie heeft de Cliëntenraad haar beleid van 2013 substantieel aangepast: er wordt nu volgens kortere lijnen en veelal in de vorm van projectgroepen gecommuniceerd met de leiding van Mariënburg. De verwachting is dat het definitief implementeren van praktische verbeterpunten hierdoor sneller zal verlopen. Intensief is zowel intern als met het management van Mariënburg stilgestaan bij het verder verbeteren van de communicatie in de ruimste zin van het woord. Structureel werd aandacht besteed aan de inkomsten en uitgaven betreffende de exploitatierekening en te realiseren vernieuwingen. In tegenstelling tot voorgaande jaren vond dit jaar slechts een ronde van huiskamergesprekken met de bewoners plaats. Een avond voor de contactpersonen van de bewoners is verschoven naar maart Net als de voorgaande jaren was de Cliëntenraad present tijdens diverse evenementen in de decembermaand. Om de contacten met de bewoners te versterken werd bovendien de maandelijkse koffieronde door leden van de Cliëntenraad gehandhaafd. Ook is het nodige gedaan om de vertoning op het grote scherm in de Soesterrine van maandelijkse zondagmiddagconcerten vanuit het Concertgebouw in Amsterdam te realiseren. Tenslotte kan worden teruggezien op een waardige herdenking van de in 2014 in het huis overleden bewoners. Deze vond plaats op zaterdag 8 november december, in nauwe samenwerking met de Willibrord Parochie in Soest. Vergaderingen In 2014 heeft de cliëntenraad 12 vergaderingen gehad, waarvan 6 overlegvergaderingen met de locatiemanager, de heer J. van der Velden/mevrouw J. Vroom en 6 interne bijeenkomsten ter voorbereiding van de overlegvergadering en het verder ontwikkelen van de eigen activiteiten. Onderwerpen In 2014 is aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

3 Opvang van nieuwe bewoners; Toekomstige veranderingen in de zorg in het algemeen en voor Mariënburg in het bijzonder; Uitvoering van een professioneel vrijwilligersbeleid; Kwaliteit van de maaltijden; Huiskamergesprekken; Het professionaliseren van de communicatie en samenwerking met de contactpersonen van bewoners; Heroverweging geestelijk welzijn van de bewoners; Het activiteitenbeleid in zijn algemeenheid en voor de feestdagen rond Kerstmis in het bijzonder; Verbetering van de herkenbaarheid van medewerkers door middel van duidelijk zichtbare naambordjes en foto s op een bord op de afdelingen; Vergroten van de veiligheid voor de bewoners door voorkomen van ongewenst betreden van het gebouw door onverlaten; Financiën in de ruimste zin; Organisatie van zondagmiddagconcerten op groot scherm in de Soesterrine vanuit het Concertgebouw in Amsterdam Leveren van een bijdrage aan het stroomlijnen van de werkwijze van de verschillende categorieën van Cliëntenraden binnen Beweging 3.0, te weten Centrale Cliëntenraad (overlegt met Raad van Bestuur Beweging 3.0), Divisie Cliëntenraad Zorg (overlegt met Directeur Zorg van Beweging 3.0 en de verschillende Locatie Cliëntenraden (overleggen met de Locatiemanagers). Gevraagde en gegeven adviezen In het verslagjaar is gevraagd advies uitgebracht over: De exploitatiebegroting 2014 (met voorwaarden); Het continueren van de dienstverlening voor de cliënten van de meerzorg. zoals Mariënburg van oudsher deed. Dit betreft de dagelijkse opvang voor 7 dagen per week met een gedifferentieerde op de cliënt afgestemde dienstverlening (met voorwaarden); Verbeteren van de communicatie. Bijeenkomsten bezocht door leden van de cliëntenraad

4 Centrale Cliëntenraad Beweging 3.0: mevrouw Veul heeft als lid van de Centrale Cliëntenraad vrijwel alle plenaire bijeenkomsten bijgewoond; Divisie cliëntenraad wonen en zorg Beweging 3.0: mevrouw Veul heeft als lid van de divisie cliëntenraad vrijwel alle plenaire bijeenkomsten bijgewoond; Twee bijeenkomsten van alle cliëntenraden met de Raad van Bestuur van beweging 3.0. werden door de leden van de cliëntenraad in wisselende samenstelling bijgewoond; Een bijeenkomst met voorzitters van de anderen Cliëntenraden binnen Beweging 3.0 om de samenwerking te stroomlijnen. Drie huiskamergesprekken in juli 2014 werden door de leden van de cliëntenraad in wisselende samenstelling bijgewoond. Samenstelling cliëntenraad Marienburg in 2013 De dames: mevr. Liesbeth Deurloo (tot 24 september 2014), mevr. Marja de Veer, Mevrouw Vera Veul en mevrouw Thea Zwanenburg. De heer: Erik van Veldhuizen (voorzitter). Vanaf 24 september 2014: 1 vacature. Algemene indruk van de cliëntenraad Marienburg aan het eind van 2014 Bij het afsluiten van het jaar 2014 heeft de Cliëntenraad Mariënburg aan het adres van Locatiemanager Jessie Vroom aangegeven dat de samenwerking met de leiding van Mariënburg substantieel verbeterd lijkt te zijn. Het gevoel is dat de inbreng van de Cliëntenraad nu als overwegend constructief wordt ervaren. Dit lijkt een belangrijke randvoorwaarde voor het welslagen van het grote veranderingsproces aangaande de Zorgverlening in het algemeen en rond Mariënburg in het bijzonder, dat in 2015 gestalte zal gaan krijgen. Vooruitblik naar 2015 In 2015 zal de Cliëntenraad zich bezighouden met de volgende onderwerpen: Uitvoering van het Vrijwilligersbeleid; Uitvoering van familieparticipatie; Stroomlijnen van de communicatie in de ruimste zin van het woord Verbeteren introductietraject nieuwe bewoners; Verbeteren kwaliteit gebouwen en terreinen;

5 Verbeteren beleid op het gebied van geestelijk welzijn voor de bewoners; Verbeteren positie van Mariënburg als organisatie binnen Soest en omgeving; Implementeren maatschappelijke verandering in het beleid richting verzorgingstehuizen (streven naar een drie eenheid van thuiszorg via verzorging in de aanleunwoningen tot verpleging in Mariënburg; Financiën in de ruimste zin van het woord; Kwaliteit van de maaltijden; Organisatie van tenminste twee rondes van huiskamergesprekken; Organisatie van een bijeenkomst voor contactpersonen van de bewoners; Deelneming aan twee bijeenkomsten van alle Cliëntenraden van Beweging 3.0 met de Raad van Bestuur van Beweging 3.0 Aanpassen van de eigen organisatie aan de veranderende omstandigheden, d.w.z. samenwerking met en op termijn integreren van de inspraak vanuit de CR Thuiszorg Baarn/Soest en de Bewonerscommissie Mariënhorst/Mariënheuvel Woord van dank Veel dank is de Cliëntenraad verschuldigd aan haar vertrokken lid, mevrouw Liesbeth Varon. Op een buitengewone wijze, gekenmerkt door een combinatie van grote deskundigheid op het gebied van zorgverlening en bovenal een warme belangstelling voor de medemens is de kwaliteit van het wonen in Mariënburg dank zij haar inzet toegenomen. Wij hopen haar nog eens tegen te mogen komen daar waar het gaat om advisering in de breedst denkbare zin. Ook wordt met waardering teruggezien op de samenwerking met de heer J. van der Velden, locatiemanager tot oktober Hoewel niet in alle opzichten gelijk werd gedacht over diverse gespreksonderwerpen was er altijd de bereidheid om tijd vrij te maken voor overleg en de Cliëntenraad elkaar daarbij uitgebreid aan het woord te laten. Wij wensen de heer van der Velden alle goeds voor de toekomst. Inmiddels loopt het overleg met de nieuwe locatiemanager Jessie Vroom op volle toeren. Wij zijn verheugd over de open en zeer constructieve manier van samenwerken die hierbij aan de dag wordt gelegd. Wij wensen mevrouw Vroom voor het belangrijke jaar 2015 alle benodigde kracht en wijsheid toe! Soest, 2 februari 2015 Namens de Cliëntenraad Mariënburg te Soest, Erik van Veldhuizen Voorzitter.

6

&Wijkverpleging Soest-Baarn. Cliëntenraad Mariënburg Soest Stichting Beweging 3.0. Jaarverslag 2017 en voorbeschouwing 2018

&Wijkverpleging Soest-Baarn. Cliëntenraad Mariënburg Soest Stichting Beweging 3.0. Jaarverslag 2017 en voorbeschouwing 2018 Cliëntenraad Mariënburg Soest Stichting Beweging 3.0 Jaarverslag 2017 en voorbeschouwing 2018 Soest, 15 februari 2018 1 Algemeen Het jaar 2017 kende voor de Cliëntenraad van Mariënburg veel veranderingen.

Nadere informatie

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG. Beweging 3.0 jaarverslag DCRT

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG. Beweging 3.0 jaarverslag DCRT JAARVERSLAG 2013 DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG Beweging 3.0 jaarverslag DCRT INHOUDSOPGAVE BLZ. 1.VOORWOORD 3 2. FUNCTIONEREN VAN DE CLIËNTENRAAD 4 2.1. Cliëntenraad 2.1.1. Samenstelling cliëntenraad 4

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Vaassen 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Vaassen 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Naamsverandering...pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad.

Nadere informatie

Samenstelling en mutaties. pag 3. Vergaderingen. pag 3. Jaarvergadering.. pag 3. Wat doet de Cliëntenraad pag 3. Scholing Cliëntenraad.

Samenstelling en mutaties. pag 3. Vergaderingen. pag 3. Jaarvergadering.. pag 3. Wat doet de Cliëntenraad pag 3. Scholing Cliëntenraad. 1 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen pag 4 Centrale Cliëntenraad..

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg St. Elisabeth De Hessegracht Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).

Nadere informatie

WERKPLAN LISIDUNAHOF 2017

WERKPLAN LISIDUNAHOF 2017 WERKPLAN LISIDUNAHOF 2017 INHOUDSOPGAVE Blz 1. Inleiding 3 2 Verschillende cliëntenraden 3 2.1 Historie 3 2.2 Doelstelling locatiecliëntenraad 3 2.3 Samenstelling 4 2.4 Werkwijze 4 3. Activiteiten 2017

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2 Verschillende cliëntenraden 2.1 Historie 2.2 Doelstelling locatiecliëntenraad 2.3 Samenstelling 2.

INHOUDSOPGAVE. 1. Inleiding. 2 Verschillende cliëntenraden 2.1 Historie 2.2 Doelstelling locatiecliëntenraad 2.3 Samenstelling 2. Werkplan 2018 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 Verschillende cliëntenraden 2.1 Historie 2.2 Doelstelling locatiecliëntenraad 2.3 Samenstelling 2.4 Werkwijze 3. Activiteiten 2018 3.1 Algemeen 3.2 Werkplan 2018

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 2 januari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 2 januari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Naamswijziging...pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad.

Nadere informatie

de Zorg Specialist De cliëntenraad 2016 Het jaarverslag van de cliëntenraad

de Zorg Specialist De cliëntenraad 2016 Het jaarverslag van de cliëntenraad de Zorg Specialist De cliëntenraad 2016 Het jaarverslag van de cliëntenraad Marja Tiebie/kwaliteitsmanager 13-2-2017 Inhoudsgave 1. Inleiding... 2 2. Aantal leden... 2 3. Financiële ondersteuning... 3

Nadere informatie

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD ZORG, VERPLEGING & BEHANDELING. Beweging 3.0 - jaarverslag DCRZVB

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD ZORG, VERPLEGING & BEHANDELING. Beweging 3.0 - jaarverslag DCRZVB JAARVERSLAG 2013 DIVISIECLIËNTENRAAD ZORG, VERPLEGING & BEHANDELING Beweging 3.0 - jaarverslag DCRZVB INHOUDSOPGAVE BLZ. VOORWOORD 3 1. SAMENSTELLING DIVISIECLIÉNTENRAAD 4 2. VERGADERINGEN 4 3. ONDERWERPEN

Nadere informatie

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum)

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel door een scholier 1181 woorden 29 mei 2006 7,3 6 keer beoordeeld Vak Verzorging Algemeen 't Gasthuis is een centrum voor zorg en reactivering van algemene

Nadere informatie

JAARVERSLAG Verpleeghuis De Lichtenberg Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort Tel.

JAARVERSLAG Verpleeghuis De Lichtenberg Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort Tel. Verpleeghuis De Lichtenberg Utrechtseweg 293, 3818 EH Amersfoort ClientenraadVerpleeghuisDeLichtenberg@beweging3.nl Tel. 033-4692585 JAARVERSLAG 2015 Locatiecliëntenraad Verpleeghuis De Lichtenberg Beweging

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0. Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0. Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2017 Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Inhoud Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE...

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST

JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST JAARVERSLAG 2015 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST Augustus 2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Taak 2 Leden 2 Mutaties 2 Samenstelling Cliëntenraad 3 Resultaten 3 Contact met de achterban Adviezen

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG CENTRALE CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG CENTRALE CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2013 CENTRALE CLIËNTENRAAD de heren A.P. Traa en C. Boshuizen Beweging 3.0 - jaarverslag CCR INHOUDSOPGAVE BLZ. 1.VOORWOORD 3 2. WERKGROEPEN 4 2.1 Werkgroep Voeding 4 2.2 Werkgroep Publiciteit

Nadere informatie

Concept Jaarverslag & financieel jaarverslag cliëntenraad RCG en Roncalli

Concept Jaarverslag & financieel jaarverslag cliëntenraad RCG en Roncalli Concept Jaarverslag & financieel jaarverslag cliëntenraad RCG en Roncalli 2016.................................................................. INHOUD INHOUD... 2 Inleiding... 3 1. Samenstelling cliëntenraad

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Adviezen.. pag

Nadere informatie

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen..

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen.. Cliëntenraad Wezep Jaarverslag 2018 Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave pag 3 Samenstelling en mutaties pag 4 Vergaderingen.pag 4 Wat doet de Cliëntenraad pag 4 Scholing Cliëntenraad pag 5 Onderwerpen..pag 5

Nadere informatie

Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis. Jaarverslag 2013

Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis. Jaarverslag 2013 Cliëntenraad Elkerliek Ziekenhuis Jaarverslag 2013 Anders dan voorheen presenteren wij u een compact verslag van onze activiteiten in het afgelopen jaar. Via onze rubriek Actueel op de website van het

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2017 vastgesteld in de CCR vergadering d.d. 27 maart 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 2. Werkzaamheden centrale cliëntenraad pagina 4 a.

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl Mailadres clientenraad@liemerije.nl 1 Inleiding In dit jaarverslag

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Naamswijzging pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag

Nadere informatie

Zorggroep De Vechtstreek beter voorbereid op de toekomst!

Zorggroep De Vechtstreek beter voorbereid op de toekomst! Zorggroep De Vechtstreek beter voorbereid op de toekomst! Zorggroep De Vechtstreek had als centraal doel bij de start van het In voor Zorgtraject om haar implementatievermogen structureel te vergroten.

Nadere informatie

Model Richtlijn voor een Cliënten Overleg van Rivas Zorggroep

Model Richtlijn voor een Cliënten Overleg van Rivas Zorggroep Model Richtlijn voor een Cliënten Overleg van Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Centrale Cliëntenraad en Raad van Bestuur 21 december 2016 Overwegingen bij deze Richtlijn: Positionering:

Nadere informatie

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 1 WMORAAD NEDER-BETUWE Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 2 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding 3 2.0. Vergaderingen 4 2.1. Adviezen 4 2.2. Overleg met de gemeente 4 3.0. Ondersteuning,aandachtsgebieden, externe

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein

Adviesraad Sociaal Domein Adviesraad Sociaal Domein Jaarverslag 2017 1 Van de voorzitter: Hierbij het tweede jaarverslag van de Adviesraad Sociaal Domein. 2017 was een belangrijk jaar waarin de Gemeente de voorbereiding heeft getroffen

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2018 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2018 vastgesteld in de CCR vergadering d.d. 19 maart 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 2. Werkzaamheden centrale cliëntenraad pagina 3 a.

Nadere informatie

Aandachtspunten Clientenraad Archipel Thuis in 2018

Aandachtspunten Clientenraad Archipel Thuis in 2018 Aandachtspunten Clientenraad Archipel Thuis in 2018 Aan : de cliënten van thuiszorgorganisatie Archipel Thuis Van : de Cliëntenraad Archipel Thuis Datum : maart 2019 Geachte heer, mevrouw, U als cliënt

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein

Adviesraad Sociaal Domein Adviesraad Sociaal Domein Jaarverslag 2016 1 Van de voorzitter: Dit is het eerste jaarverslag van de Adviesraad Sociaal Domein Woudenberg. Dankzij een goede voorbereiding hebben we vanaf 1 januari 2016

Nadere informatie

Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T

Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN 2016-2017 CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T September 2016 INHOUDSOPGAVE Samenstelling Clientenraad ZGAO 2016 2 Positie 2 Thema's 2 Overleggen 3 Clientenraadsvergaderingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad SVRZ locatie De Molenhof te Zaamslag.

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad SVRZ locatie De Molenhof te Zaamslag. Jaarverslag 2016 Cliëntenraad SVRZ locatie De Molenhof te Zaamslag. Leden van de Cliëntenraad op 1 januari 2016. Dhr. Piet Jansen - voorzitter Dhr. Jaap Meertens - vice-voorzitter Mevr. Joke Franse - penningmeester

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Vorming Centrale

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 OMC ZAANDAM

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 OMC ZAANDAM JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 OMC ZAANDAM INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord... 3 2. Cliëntenraad... 3 3. Activiteiten in 2018... 4 Veranderingen binnen de Cliëntenraad.... 4 4. Vervolg activiteiten, adviezen

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda Gouda, 13 maart 2017 Betreft: jaarverslag 2016 GCR Geachte leden van het College van B&W, Bijgaand bied ik

Nadere informatie

Cliëntenraad. Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016

Cliëntenraad. Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016 Cliëntenraad Specialistisch Centrum Ouderenzorg (SCO) JAARVERSLAG 2016 Cliëntenraad Jaarverslag 2016 1 Inhoud Cliëntenraad (CR)... 3 De taak van de cliëntenraad... 3 Bevoegdheden... 3 Samenstelling cliëntenraad...

Nadere informatie

Argos Zorggroep Februari Jaarverslag Centrale Cliëntenraad (CCR)

Argos Zorggroep Februari Jaarverslag Centrale Cliëntenraad (CCR) Argos Zorggroep Februari 2017 Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad (CCR) 0 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling en werkwijze Centrale Cliëntenraad (CCR) 3. Taak en visie 4. Thema s, adviezen en notities

Nadere informatie

Inleiding. Samenstelling

Inleiding. Samenstelling JAARVERSLAG 2014 1 Inleiding De Wmo-raad is de adviesraad van het college van burgemeester en wethouders, in het kader van de Wmo, en geeft gevraagd en ongevraagd advies over onderwerpen die met de Wet

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 Van de Cliëntenraad Thuiszorg West - Brabant

JAARVERSLAG 2013 Van de Cliëntenraad Thuiszorg West - Brabant JAARVERSLAG 2013 Van de Cliëntenraad Thuiszorg West - Brabant Correspondentieadres: T.a.v. secretariaat cliëntenraad Postadres: Postbus 1116 4700 BC ROOSENDAAL 088-56 02 00 clientenraad@twb.nl Inhoud 1.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 + Jaarplan 2015 Cliëntenraad van de locaties Eldenstaete en Tertzio

Jaarverslag 2014 + Jaarplan 2015 Cliëntenraad van de locaties Eldenstaete en Tertzio Jaarverslag 2014 + Jaarplan 2015 Cliëntenraad van de locaties Eldenstaete en Tertzio Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Korte terugblik 2014 3 3. Hoe heeft Pleyade cliëntinspraak georganiseerd?

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 WERKPLAN 2017

JAARVERSLAG 2016 WERKPLAN 2017 JAARVERSLAG 2016 EN WERKPLAN 2017 CLIЁNTENRAAD SYNTHESE Twan Christians (Oud lid / Voorzitter) Sander Brugmans (Interim-Voorzitter) Esther van der Wegen (Secretariële ondersteuning) VOORWOORD De cliëntenraad

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Langdurige Zorg

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Langdurige Zorg Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Langdurige Zorg De Cliëntenraad vertegenwoordigt 17 locaties. In alle locaties zijn cliëntenoverleggen die de belangen van de bewoners van de locaties behartigen. Afgevaardigden

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Samenstelling Centrale Cliëntenraad.. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Scholing. pag 3 Wat doet de Centrale Cliëntenraad?. pag 3 Inspanningen van de Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Groenbuifsen. Jaarverslag 2018 en werkplan Cliëntenraad Heidestede. Centrum voor Wonen & Zorg. Handtekening voorzitter cliëntenraad

Groenbuifsen. Jaarverslag 2018 en werkplan Cliëntenraad Heidestede. Centrum voor Wonen & Zorg. Handtekening voorzitter cliëntenraad Groenbuifsen Centrum voor Wonen & Zorg Jaarverslag 2018 en werkplan 2019 Cliëntenraad Heidestede Documentstatus Status Auteur Datum Versie verslag Christine Konings management Ter kennisgeving Definitief

Nadere informatie

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Versie: 1 juli 2014 Inleiding Het jaarverslag van de Cliëntenraad van het Reinier de Graaf ziekenhuis wordt hierbij voor de eerste keer als publicatie aan

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Jaarverslag 2018 Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Vastgesteld April 2019 Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Veluwe & Veluwe Vallei 1. Inleiding Vanuit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorg)

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Adviezen... pag

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

Reglement voor de lokale cliëntenraad Stichting Pleyade

Reglement voor de lokale cliëntenraad Stichting Pleyade Reglement voor de lokale cliëntenraad Stichting Pleyade Preambule Inspraak en medezeggenschap van cliënten zijn van groot belang en moeten zo dicht mogelijk bij de cliënt worden georganiseerd. Pleyade

Nadere informatie

Besluit tot instelling van de cliëntenraad lokale cliëntenraad Stichting Pleyade

Besluit tot instelling van de cliëntenraad lokale cliëntenraad Stichting Pleyade Besluit tot instelling van de cliëntenraad lokale cliëntenraad Stichting Pleyade Preambule Inspraak en medezeggenschap van cliënten zijn van groot belang en moeten zo dicht mogelijk bij de cliënt worden

Nadere informatie

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle cliënten van de Veldspaat en streeft naar een optimale zorg en dienstverlening voor

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2016 Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Inhoud Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE...

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 Horn, november 2017 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

SWOS in het kort. Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest KvK

SWOS in het kort. Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest KvK SWOS in het kort 212 Stichting Welzijn Ouderen Soest Molenstraat 8c 3764 TG Soest 35 6 23 681 info@swos.nl www.swos.nl twitter @swos1 KvK 41189365 Bestuursrapportage Met genoegen bieden wij U het jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Secretariaat gevestigd p/a Gerard ter Borchstraat 51 4703NL Roosendaal e-mail mr@dekameleonkpo.nl Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad De Kameleon Pagina 1 van 6 INHOUD 1.Voorwoord

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad De Steenrots

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad De Steenrots 2018 Cliëntenraad De Steenrots Monseigneur Bekkersstraat 49 2223 AR Katwijk aan den Rijn clientenraaddesteenrots@outlook.com Inhoudsopgave Inhoud Terugblik. 1 Acties 2 Vanuit De Steenrots...3 Binnen de

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 3 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad pag. 4 3. Bevoegdheden van de cliëntenraad pag. 5 4. Activiteiten 4.1 Vergaderingen

Nadere informatie

Cliëntenraad Liemerije. Jaarverslag 2014

Cliëntenraad Liemerije. Jaarverslag 2014 Cliëntenraad Liemerije Jaarverslag 2014 Liemerije deskundige zorg voor ouderen Bezoekadres Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad 2016

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad 2016 Jaarverslag Centrale Cliëntenraad 2016 1 Centrale Cliëntenraad De Centrale Cliëntenraad (CCR) heeft als doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van alle intramurale en extramurale cliënten

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Centrale Cliëntenraad 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Samenstelling Centrale Cliëntenraad.. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Scholing. pag 3 Wat doet de Centrale Cliëntenraad?. pag 3 Inspanningen van de Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

CQI-Concernrapport Volckaert

CQI-Concernrapport Volckaert Ervaringen van somatische cliënten, contactpersonen van cliënten met een psychogeriatrische indicatie en thuiszorg cliënten CQI-Concernrapport Volckaert Juni 2015 Samenstelling: drs. J.J. Haamers, Versie:

Nadere informatie

Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016

Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016 Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016 Naam en adres: Centrale Cliëntenraad van Stichting Rivas Zorggroep,

Nadere informatie

Cliëntenraad. Samen voor goede zorg

Cliëntenraad. Samen voor goede zorg Cliëntenraad Samen voor goede zorg Cliëntenraad Als cliënt van Maranatha is het prettig om zelf mee te praten over de ontwikkelingen in uw huis. Daarom hebben we bij Maranatha een cliëntenraad samengesteld.

Nadere informatie

D E P A L S T E R

D E P A L S T E R D E P A L S T E R 2014-2015 Jaarverslag 2014-2015 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting Mark Heck: arbo zaken,

Nadere informatie

Enquêtes cliëntenraden

Enquêtes cliëntenraden Enquêtes cliëntenraden Uitkomsten enquêtes cliëntenraden in de zorgkantoorregio s van Menzis Zorgkantoren Het zorgkantoor is verantwoordelijk voor voldoende zorg en voor kwalitatief goede zorg in de regio.

Nadere informatie

Maak het waar met de cliëntenraad

Maak het waar met de cliëntenraad Maak het waar met de cliëntenraad Ouderen Maak het waar met de cliëntenraad Wat is de Cliëntenraad ouderen De cliëntenraad is een groep van vijf tot tien mensen die met de directeur overlegt over bepaalde

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Rheden Rhederhof De Boomgaard Kastanjehof Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Nadere informatie

Wmo-raad Neder-Betuwe. Jaarverslag 2017

Wmo-raad Neder-Betuwe. Jaarverslag 2017 Wmo-raad Neder-Betuwe Jaarverslag 2017 februari 2018 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding...3 2.0. Vergaderingen...4 2.1. Adviezen...4 2.2. Overleg met de gemeente...4 3.0. Ondersteuning, achterban, aandachtsgebieden

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND

JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND JAARVERSLAG 2012 CLIENTENRAAD ZIEKENHUIS AMSTELLAND Amstelveen, 10 september 2013 Voorwoord De cliëntenraad van Ziekenhuis Amstelland doet hierbij verslag van haar activiteiten over het jaar 2012. De cliëntenraad

Nadere informatie

centrale cliëntenraad

centrale cliëntenraad centrale cliëntenraad Jaarverslag cliëntenraad 2018. De cliëntenraden van de RijnWaal Zorggroep praten en denken mee over het beleid en de uitvoering waar RijnWaal voor staat. Via de cliëntenraad kunnen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST

JAARVERSLAG 2016 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST JAARVERSLAG 2016 CLIËNTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERDAM OOST April 2017 INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Taak 2 Leden 2 Mutaties 2 Samenstelling Cliëntenraad 3 Contact met de achterban 3 Adviezen 2016 4 Overige

Nadere informatie

Jaarverslag Vastgesteld d.d. 24 mei mei 2019 auteur: C. Lusink Pagina 1 van 5

Jaarverslag Vastgesteld d.d. 24 mei mei 2019 auteur: C. Lusink Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2018 Inhoud Inleiding Samenstelling Adviesraad Het Hogeland Doelstellingen, werkwijze Vergaderingen en overzicht besproken onderwerpen Bezoek congressen e.d. en contact met burgers / professionals

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad BovenIJ Ziekenhuis

Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad BovenIJ Ziekenhuis Samenwerkingsovereenkomst cliëntenraad BovenIJ Ziekenhuis Partijen: stichting BovenIJ Ziekenhuis te Amsterdam ten deze vertegenwoordigd door de heer mr. R.R.M. Berendsen, nader te noemen: de directie En

Nadere informatie

Algemene Cliëntvergadering Proteion RCG

Algemene Cliëntvergadering Proteion RCG Algemene Cliëntvergadering Proteion RCG 13 maart 2016 welzijn Programma Voorstellen leden Cliëntenraad Roerdal en Managementteam Proteion RCG/Roncalli Concept beknopt verslag Algemene Cliëntvergadering

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2014 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2014 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2014 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2014 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

POPULAIR 2015 JAARVERSLAG

POPULAIR 2015 JAARVERSLAG POPULAIR JAARVERSLAG 2015 De Heer beschermt je. Hij gaat met je mee, bij Hem ben je veilig. Er overkomt je geen kwaad, niet overdag en niet in de nacht. Psalm 121:5,6 (BGT) Vol vertrouwen op weg Het jaar

Nadere informatie

A. Zorg Bespreken op afspraken

A. Zorg Bespreken op afspraken Werkplan Cliëntenraad Waalstaete (CRW) 2016 (versie 25-01-2016/ ES) A. Zorg Bespreken op afspraken 1. Plan van aanpak Waalstaete (PvA)2016. Het gaat hier om een dynamisch plan met de overgebleven punten

Nadere informatie

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg

Jaarverslag SBO-Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg Stedelijk Bewoners Overleg Tilburg 27 april 2016 Inhoudsopgave pagina 1. Inleiding 2 2. Activiteitenplan 3 2.1 Deskundigheidsbevordering 3 Cursussen Vraagbaakfunctie 2.2 Beleidsontwikkeling en -beïnvloeding

Nadere informatie

Informatie cliëntenraad versie oktober 2015

Informatie cliëntenraad versie oktober 2015 Informatie cliëntenraad versie oktober 2015 De cliëntenraad vergadert gemiddeld zes keer per jaar. Daarnaast heeft de cliëntenraad ook zes maal per jaar een overlegvergadering met de raad van bestuur.

Nadere informatie

Zorggroep Apeldoorn en omstreken

Zorggroep Apeldoorn en omstreken De cliëntenraad 2 Zorggroep Apeldoorn en omstreken De cliëntenraad is er voor u! De cliëntenraad van Zorggroep Apeldoorn en omstreken wil iets voor u betekenen. Elke dag en op een manier waarbij u zich

Nadere informatie

vernieuwing, versterking en innovatie

vernieuwing, versterking en innovatie Activiteitenplan HRHM 2017 vernieuwing, versterking en innovatie Gouda januari 2017 1 Activiteitenplan HRHM 2017 Inleiding Voor u ligt het Activiteitenplan 2017 van de Stichting Huurdersorganisatie Regio

Nadere informatie

Jaarverslag. Cliëntenraad

Jaarverslag. Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Cliëntenraad Ommelander Ziekenhuis Groningen Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Algemene informatie over de Cliëntenraad 3 3. Samenstelling en functieverdeling Cliëntenraad

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad OBS Het Zand

Jaarverslag Medezeggenschapsraad OBS Het Zand Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad OBS Het Zand september 2018 1 Inleiding Met veel plezier hebben de Medezeggenschapsleden zich het afgelopen jaar ingezet voor een beter OBS Het Zand. In dit jaarverslag

Nadere informatie

Cliëntenraad De Lichtenberg Stichting Beweging 3.0. Werkplan 2017/2018

Cliëntenraad De Lichtenberg Stichting Beweging 3.0. Werkplan 2017/2018 Cliëntenraad De Lichtenberg Stichting Beweging 3.0 Werkplan 2017/2018 Amersfoort, 1 september 2017 1 1. Wie vormen de cliëntenraad? De cliëntenraad wordt samengesteld uit cliënten of hun vertegenwoordigers

Nadere informatie

Klachtencommissie Jaarverslag Stichting Cardiologie Centra Nederland

Klachtencommissie Jaarverslag Stichting Cardiologie Centra Nederland Klachtencommissie Jaarverslag 2013 Stichting Inhoud 1 Voorwoord... 2 2 Samenstelling van de commissie... 2 3 Registratie & rapportage... 2 4 Gegevens over de klachtenbehandeling... 3 5 Onderwerp van de

Nadere informatie

Cliëntenraad Jaarverslag 2018

Cliëntenraad Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Jaarverslag 2018 Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl Mailadres clientenraad@liemerije.nl 1 Inleiding In dit jaarverslag

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop en Nuenen C.A.,

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop en Nuenen C.A., JAARVERSLAG 2017 Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop en Nuenen C.A., KvK 41091425, Gerwenseweg 37, 5674SE Nuenen info@vrijwilligerszorgthuis.nl 1 Inhoudsopgave. 1. Voorwoord 2. Verslag van het bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Geschillen Zorg Midden Holland. Inhoudsopgave

Jaarverslag Stichting Geschillen Zorg Midden Holland. Inhoudsopgave Jaarverslag 2018 Stichting Geschillen Zorg Midden Holland Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Stichting Geschillen Zorg Midden-Holland SGZMH samenstelling bestuur, ondersteuning, deelnemers en organogram 3.

Nadere informatie

Stichting De Keerkring Jaarverslag 2015

Stichting De Keerkring Jaarverslag 2015 Stichting De Keerkring Jaarverslag 2015 Stichting De Keerkring Postadres: Surinamestraat 23 9715 PP Groningen 06-50574973 keerkringgroningen@gmail.com www.dekeerkring-groningen.nl 1 Stichting De Keerkring

Nadere informatie

JAARVERSLAG Cliëntenadviesraad (CAR) UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord

JAARVERSLAG Cliëntenadviesraad (CAR) UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord JAARVERSLAG 2018 Cliëntenadviesraad (CAR) UMCG Centrum voor Revalidatie, locatie Beatrixoord Inleiding Met dit jaarverslag wil de Cliëntenadviesraad van het Centrum voor Revalidatie Beatrixoord patiënten,

Nadere informatie

Informatie cliëntenraad versie oktober 2016

Informatie cliëntenraad versie oktober 2016 Informatie cliëntenraad versie oktober 2016 De cliëntenraad vergadert gemiddeld 10 keer per jaar. Daarnaast heeft de cliëntenraad ook zes maal per jaar een overlegvergadering met de raad van bestuur. De

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revalidatie en Sport Heliomare

Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revalidatie en Sport Heliomare Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revaatie en Sport Heliomare Jaarverslag 2016 CRR 1 Voorwoord De Cliënten Raad Revaatie & Sport ( CRR) biedt u hierbij haar jaarverslag 2016 aan. Hiermee doen wij in het kort

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Cliëntenraad. MC Groep

Jaarverslag 2011. Cliëntenraad. MC Groep Jaarverslag 2011 Cliëntenraad MC Groep Inhoud Voorwoord... 3 Contact... 3 Samenstelling Cliëntenraad per 31 december 2011... 4 Toelichting samenstelling Cliëntenraad... 4 Doelstelling en visie... 5 Werkwijze...

Nadere informatie

WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden

WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden Welkom in de cliëntenraad is een uitgave van LOC Zeggenschap in zorg. LOC is er voor cliëntenraden in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang,

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie